Βικιπαίδεια:Wikimedia CEE Spring 2021

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Wikimedia CEE Spring

Το Wikimedia CEE Spring 2021 (Άνοιξη Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης) είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που οργανώνεται από Βικιπαιδιστές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να δημιουργηθούν λήμματα για τις συμμετέχουσες χώρες της περιοχής, στις Βικιπαίδειες στις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν.

Στα πρόσφατα χρόνια η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχει βιώσει μία σειρά «ατυχών» ανοίξεων, οι οποίες οδήγησαν σε παρεξηγήσεις, διαμάχες και απογοητεύσεις. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούν, η αντικατάσταση του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ τον Απρίλιο του 1969 προκειμένου να τερματιστεί η Άνοιξη της Πράγας, η κλιμάκωση της Σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ την Άνοιξη του 1988, η εντατικοποίηση του Πολέμου της Υπερδνειστερίας το Μάρτιο του 1992, η έναρξη της Πολιορκίας του Σεράγεβο τον Απρίλιο του 1992, η εκκίνηση του Πολέμου στο Ντονμπάς την άνοιξη του 2014 καθώς και οι Ταραχές στην Αρμενία το 2018.

Ο διαγωνισμός έχει ως βασικό στόχο οι συμμετέχουσες χώρες και περιοχές να ενώσουν τις δυνάμεις τους σχετικά με την ελεύθερη γνώση και να συσσωρεύσουν αλλά και να διανείμουν πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της περιοχής. Στοχεύει επίσης να στηρίξει την αμοιβαία αναγνώριση και κατανόηση, αλλά και να αυξήσει την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της διαθέσιμης γνώσης για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο διαγωνισμός διαρκεί από 21 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2021, με έμφαση στη σύνταξη λημμάτων για την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τις προσωπικότητες από τις συμμετέχουσες χώρες και περιοχές.

Για κάθε χώρα - περιοχή θα απονεμηθούν έπαθλα συνολικής αξίας 400 €.

Το ελληνικό σκέλος διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το Wikimedia User Group Greece.

Βραβεία[επεξεργασία κώδικα]

Θα απονεμηθούν πέντε βραβεία έως εξής:

 1. βραβείο για το συμμετέχοντα που θα συντάξει το καλύτερο νέο λήμμα, το οποίο θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Wikimedia User Group Greece
 2. βραβείο για το συμμετέχοντα που θα δημιουργήσει ή/και θα επεκτείνει το μεγαλύτερο αριθμό λημμάτων
 3. βραβείο για τον καλύτερο νεοεισερχόμενo, το χρήστη δηλαδή που θα δημιουργήσει ή/και επεκτείνει το μεγαλύτερο αριθμό λημμάτων μεταξύ των συμμετεχόντων που έχουν πραγματοποιήσει λιγότερες από 400 επεξεργασίες στο κύριο χώρο πριν από την έναρξη του διαγωνισμού
 4. βραβείο για το συμμετέχοντα που θα δημιουργήσει ή/και θα επεκτείνει το μεγαλύτερο αριθμό λημμάτων που σχετίζεται με τις γυναίκες της περιοχής
 5. βραβείο που θα κληρωθεί μεταξύ των συμμετεχόντων που έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον πέντε λήμματα στα πλαίσια του διαγωνισμού και δεν έλαβαν βραβείο στις παραπάνω κατηγορίες

Κανόνες[επεξεργασία κώδικα]

 • Θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στην Ελληνική Βικιπαίδεια. (Οδηγίες εγγραφής)
 • Η υπηρεσία αποστολή e-mail στο χρήστη να είναι ενεργοποιημένη σε ολόκληρη τη διάρκεια του διαγωνισμού και για τους νικητές μέχρι και την απονομή των βραβείων.
 • Να έχει τοποθετηθεί στη συζήτηση κάθε λήμματος που δημιουργήθηκε ή επεκτάθηκε το {{CEE Spring 2021}} σωστά συμπληρωμένο.
 • Υποβάλετε ένα λήμμα στο διαγωνισμό, καταχωρώντας το στον παρακάτω κατάλογο και προσθέτοντας στη σελίδα συζήτησής του το παραπάνω πρότυπο, αφού ολοκληρώσετε το λήμμα και όχι πριν το δημιουργήσετε καν.
 • Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να λάβει μόνο ένα βραβείο.
 • Οι οργανωτές δεν μπορούν να βραβευθούν.
 • Τα λήμματα που υποβάλλονται για το διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Να έχουν δημιουργηθεί από τις 00:01 (UTC) της 21ης Μαρτίου 2021 έως τις 23:59 (UTC) της 31ης Μαΐου 2021.
  • Να περιέχουν τουλάχιστον 300 λέξεις. Σε περίπτωση επέκτασης υπάρχοντος λήμματος να προστεθούν σε αυτό τουλάχιστον 300 λέξεις.
  • Να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Βικιπαίδειας, για παράδειγμα, την εγκυκλοπαιδικότητα, την επαληθευσιμότητα, και τη μορφοποίηση.
  • Να είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα, να μην είναι μεταφρασμένα από αυτόματους μεταφραστές.
  • Να μην παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.
  • Να μην αφορούν την Ελλάδα.

Προαιρετικό χρονοδιάγραμμα[επεξεργασία κώδικα]

Ακολουθεί ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα εστίασης σε συγκεκριμένες περιοχές και θέματα ανά εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να το ακολουθήσουν ή να ασχοληθούν με τα λήμματα για τα οποία ενδιαφέρονται στο χρόνο που επιλέξουν.

Εβδομάδα # Ημερομηνίες Περιοχές / Γλώσσες Θέματα
1η εβδομάδα 21 Μαρτίου – 28 Μαρτίου Λευκορωσία, Ρουμανία και Μολδαβία Ιατρική
2η εβδομάδα 29 Μαρτίου – 4 Απριλίου Καζακστάν, Αρμενία, Σερβία Αθλητισμός
3η εβδομάδα 5 Απριλίου – 11 Απριλίου Αλβανία, Έρζυα, Σλοβενία Οικονομία
4η εβδομάδα 12 Απριλίου – 18 Απριλίου Βουλγαρία, Πολωνία, Ελλάδα Αρχιτεκτονική
5η εβδομάδα 19 Απριλίου – 25 Απριλίου Μπασκορτοστάν, Ταταρστάν, Αζερμπαϊτζάν Φύση
6η εβδομάδα 26 Απριλίου – 2 Μαΐου Κροατία, Τσεχία, Γεωργία Διατροφή
7η εβδομάδα 3 Μαΐου – 9 Μαΐου Τουρκία, Εσθονία, Ουγγαρία Ιστορία
8η εβδομάδα 10 Μαΐου - 16 Μαΐου Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία, Αυστρία Εκπαίδευση
9η εβδομάδα 17 Μαΐου – 23 Μαΐου Ρωσία, Εσπεράντο, Λιθουανία Επιστήμη
10η εβδομάδα 24 Μαΐου – 31 Μαΐου Κόσοβο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μάλτα, Βόρου Πολιτισμός

Ενδεικτικοί κατάλογοι λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Παρακάτω θα βρείτε ενδεικτικούς καταλόγους λημμάτων για κάθε χώρα ή περιοχή.

Κατάλογοι λημμάτων

Αζερμπαϊτζάν Αλβανία Αρμενία Αυστρία Βόρεια Μακεδονία Βόρου Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βουλγαρία Γεωργία Έρζυα Εσθονία Εσπεράντο Καζακστάν Κόσοβο Κροατία Κύπρος Λετονία Λευκορωσία Λιθουανία Μάλτα Μαυροβούνιο Μπασκορτοστάν Περιοχή του Ντον Ουγγαρία Ουκρανία Πολωνία Ρομά Ρουμανία & Μολδαβία Ρωσική Ομοσπονδία Σερβία Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας Σλοβακία Σλοβενία Σορβία Ταταρικά Κριμαίας Ταταρστάν Τουρκία Τσεχία

Λήμματα σχετικά με την Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα που σχετίζονται με την Ελλάδα βρίσκονται εδώ. Τα λήμματα σχετικά με την Ελλάδα δεν αποτελούν μέρος του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού.

Hall of Fame[επεξεργασία κώδικα]

Οι χρήστες που θα κατορθώσουν να δημιουργήσουν λήμματα για κάθε περιοχή/χώρα του διαγωνισμού θα μπουν στο Hall of Fame, κερδίζοντας ένα ειδικό αστέρι αλλά και ένα μικρό συμβολικό δώρο από τους διοργανωτές. Αν κατορθώσετε να γράψετε λήμματα για κάθε χώρα/περιοχή του διαγωνισμού προσθέστε το όνομά σας σε αυτή τη σελίδα.

CEE Women[επεξεργασία κώδικα]

Το CEE Women είναι ένας υποδιαγωνισμός εντός του χρονικού πλαισίου του CEE Soring, με στόχο τη δημιουργία λημμάτων για αξιοσημείωτες γυναίκες από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης - τόσο στις γλώσσες CEE όσο και στις μη CEE γλώσσες.

Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Τρόπος συμμετοχής[επεξεργασία κώδικα]

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό:

 • προσθέστε το όνομα χρήστη σας και τα λήμματα που επεξεργαστήκατε στον παρακάτω πίνακα.
 • στις σελίδες συζήτησης των λημμάτων που επεξεργάζεστε στα πλαίσια του διαγωνισμού προσθέστε συμπληρωμένο το {{CEE Spring 2021}}
  χρήση: {{CEE Spring 2021 |user= Χρήστης |topic= θέμα |country= χώρα}}

Συμμετέχοντες και λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Χρήστης Νέα Λήμματα Λήμματα
που επεκτάθηκαν
Σημειώσεις
NikosLikomitros Οικονομία του Καζακστάν, Αυτοκτονίες στη Ρωσία, Σπίτι-κοινότητα, Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, Πέτρα του Ρωμιού, Παραλία Νίσσι, Λευκορωσικοί Σιδηρόδρομοι, Ούγγροι στη Σλοβακία, Κρέσι, Γλώσσες της Λευκορωσίας, Λευκός Οίκος (Μόσχα), Δυτική Ουκρανία, Μπεντέρ, Επαρχία Πετσέρι, Πανδημία COVID-19 στην Εσθονία, Γεωγραφία της Αρμενίας, Σοφία Τολστάγια, Ύμνος των Ρομά, Τακσίμ (πολιτική), Φαζίλ Οντέρ, Συμμαχία «Το Βήμα Μου», Λίμνη Ζαϊσάν, Περιφέρεια Κοστανάι, Σετομάα, Μουσουλμάνοι Ρομά, Γλώσσες της Ουκρανίας, Ρώσοι Ρομά, Νορβηγοί και Σουηδοί Ταξιδευτές, Βασίλειο του Αρτσάχ, Τουρκοκυπριακοί θύλακες, Κύπριοι πρόσφυγες, Τουρκοκυπριακή διάλεκτος, Κουρμπετιανή γλώσσα, Φρούριο του Σμεντέρεβο, Γεωγραφία της Σλοβενίας, Νίρεγκχαζα, Διαφθορά στην Αλβανία, Κριστίνα Μπρενκ, Αυτοκτονίες στο Καζακστάν, Άλπεις Κάμνικ-Σάβινια, Αϊσέ Σεϊτμουράτοβα, Μαγυαροποίηση, Έρζια, Χόβερλα, Ελληνοκύπριοι στην ΤΔΒΚ, Κυπριακή λογοτεχνία, Γενικό Σύστημα Υγείας, Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, Τερέκ, Σαμτρέντια, Ινγκουσέτιοι, Κισγιακμπίκα Μπαϊριάσοβα, Τουμπετέικα, Γιαμαντάου, Τάταροι της Σιβηρίας, Σερβομαυροβουνιακός ενωτισμός, Πολιτισμός της Γεωργίας, Λευκορωσική διασπορά, Λιποβάνοι, Χνκο Απέρ Άνταμ Ζαγκαγιέφσκι, Ρουμανική γλώσσα, Ρούβλι Υπερδνειστερίας, Αμπχαζία, Δυτική Αρμενία, Κράι Πριμόρσκι, Δημοκρατία της Τιβά, Όμπλαστ του Ορενμπούργκ, Όμπλαστ του Άστραχαν, Όμπλαστ του Ριαζάν, Όμπλαστ του Ταμπόφ, Όμπλαστ του Σμολένσκ, Κράι Υπερβαϊκάλης, Όμπλαστ της Σαχαλίνης, Αλβανική γλώσσα, Ουκρανοί, Λουσατιανός Νάισσε
Apokats Πολωνοί, Ονομασίες της Πολωνίας, Πολωνία Α και Β, Πολωνικές φυλές, Λεχίτες, Βαλτικοί, Καθολική Εκκλησία στην Πολωνία, Επιχείρηση Υάκινθος, Εθνικό Μουσείο του Γκντανσκ, Εθνογραφικό Μουσείο της Κρακοβίας, Ιστορικό Αργυρορυχείο στο Ταρνόφσκιε Γκούρι, Τελευταίο Στάδιο, Βιβλίο του Χενρίκουφ, Η γη της επαγγελίας (μυθιστόρημα), Βιβλία του Γιάκομπ, Θέσπισμα του Κάλις, Ναβόικα, Ζόφια Ρίντετ, Ιρένα Κσιβίτσκα, Άννα Ραγέτσκα, Κλεμεντίνα Χοφμανόβα, Τέκλα Τερέσα Γουμπιένσκα, Σφιεντοσουάβα της Πολωνίας, Φραντσίσκα Θέμερσον, Μάρια Γκζεγκοζέφσκα, Μπαρμπάρα Σανγκούσκο, Μάρια Ντομπρόφσκα, Ζόφια Στριγένσκα, Γυναίκες στην Πολωνία, Αβαείο του Κσέσουφ, Μπολέσουαφ Λιμανόφσκι, Στανίσουαφ Πσιμπισέφσκι, Ταντέους Έστραϊχερ, Καζίμιες Προυσίνσκι, Culture.pl, Τρίπολη (Πολωνία), Manufaktura, Ζωολογικός Κήπος του Λοτζ, Χαράδρα του ποταμού Ντουνάγιετς, Τσι Κορόνι, Τσεκούρι του βοσκού, Αρχείο Ρίνγκελμπλουμ, Bank Millennium, Τσεζάρια Γιεντζεγιεβιτσόβα, Χριστιανισμός στην Αλβανία, Χριστιανισμός στο Κοσσυφοπέδιο, Ισλάμ στο Μαυροβούνιο, Ισλάμ στο Καζακστάν, Ισλάμ στην Κροατία, Ισλάμ στη Λετονία, Ισλάμ στην Τσεχία, Λιμάνι του Μπακού, Βιεννέζικο ψωμί, Μοναστήρι του Στούπλιε, Γενί Καλέ, Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο Ντίναμο (Μινσκ), Συμφωνία του Πρζίνο, Ευρώπη-Δημοκρατία-Εσπεράντο, Πούλβα, Κεμάλ Μοντένο, Χρίστο Σταμπόλσκι, Γιώργος Ευγενίου, Αγία Σάρα, Λουντμίλα της Βοημίας, Σιραρπί Ντερ Νερσεσιάν, Γεκατερίνα Γκάμοβα, Γιούλια Γκούσινα, Ιρένε Κοντάκη, Λία Όλγκουτα Βασιλέσκου, Εκατερίνε Γκαμπασβίλι, Γκρόζντανα Όλουγιτς, Σεμιχά Μπέρκσοϊ, Τιμράβα, Ζαϊνάμπ Μπιίσεβα, Έβα Σέκελι, Όλγα Σανφίροβα, Λουίζα Πέσιακ, Κάρμεν Κας, Μαρίζ Κεμάλ, Καμιανσκέ, Ελιζαβέτα Οστρόγκσκα, Οδός Πιοτρκόφσκα, Μάρια Γιουζέφα Σομπιέσκα, Μις Ουσάτεκ, Μεγάλη Μετανάστευση, Οικονομία ανεπάρκειας, Κατάργηση της δουλοπαροικίας στην Πολωνία, Διακήρυξη του Ποουάνιετς, Τουρισμός στην Πολωνία, Πριγκίπισσα Βάντα, Μπζεζίνι, Παστέρκα, Θρησκεία στην Πολωνία, Βιγκίλια, Παλαιά πολωνική γλώσσα, Περιοχή λιμνών στη Μαζουρία, Αλεκσάντρουφ Γούτσκι, Βοεβοδάτο Βαρμίας-Μαζουρίας, Βαρμιανοί, Μικοουάικι, Άννα Μπίκοντ, Άντα Φιγκιέρα-Σικόρσκα, Πόλα Γκογιαβιτσίνσκα, Ντζεβίτσα, Άννα Ντορότα Χσανόφσκα, Ζόφια Μπανιέτσκα, Μάρια Κοτάρμπα, Χαλίνα Σιμάνσκα, Μάρια Λουντβίκα Μπέρνχαρντ, Άννα Μπιλίνσκα-Μποχντανοβίτσα, Όλγκα Μποζνάνσκα, Άννα Καμιένσκα, Ζόφια Ρόμερ, Μπρονισουάβα Γιανόφσκα, Γκαμπριέλα Ζαπόλσκα, Χαλίνα Ποσφιατόφσκα, Ιζαμπέλα Τσαρτορίσκα, Καταζίνα Κόμπρο, Μάρια Βοντζίνσκα, Πολωνική Ακαδημία Λογοτεχνίας, Ζόφια Σεπτίτσκα, Χαλίνα Αμπράμτσικ, Αλίτσια Ιβάνσκα, Νέγρα, Γιουζέφα Γιοτέικο, Έβα Μαγέφσκα, Στανισλάβα Στάσα Ζάγιοβιτς, Ράινα Καμπάιβανσκα, Στάρι Σοντς, Άννα Μάρια Άντερς, Αλεξάντρα Κούζακ, Ντορότα Σέγκντα, Καταζίνα Γουανιέφσκα, Μάρια Κοβνάτσκα, Τερέσα Φέρεντς ,Βάντα Μπουένσκα, Καταζίνα Μπρακόφσκα, Καζιμιέρα Μπουιβιντόβα, Παουλίνα Κουτσάλσκα-Ράινσμιτ, Ζόφια Ντασίνσκα-Γκολίνσκα, Άννα Βαλεντινόβιτς, Μάρια Σιμανόφσκα, Καταζίνα Γκροχόλα, Ιρένα Γιαρότσκα, Χελένα Μνισκούβνα, Γκένα Τάρτζελ, Τσετσίλια Πλάτερ-Ζίμπερκ, Ανιέλα Κούπιετς, Αλεξάντρα Ζιοουκόφσκα-Μποέμ, Άννα Ιβασκιέβιτς, Φραντσίσκα Σιμακόφσκα, Αλίτσια Μπαχλέντα-Τσούρους, Αγκνιέσκα Ντουντζίνσκα, Άννα Μάρια Χίνελ, Αλίνα Πιενκόφσκα, Κριστίνα Χοϊνόφσκα-Λισκιέβιτς, Βάντα Ζαμπουότσκα, Λουτσίνα Τσφιερτσακιεβιτσόβα, Μάρια Όλεχ, Κριστίνα Κραχέλσκα, Εθνικό Μουσείο του Βρότσουαφ, Τάγμα του Χαμόγελου, Εθνικό Μουσείο της Κρακοβίας, Κσίστοφ Κράφτσικ, Λιμνοθάλασσα του Βιστούλα, Σύνορα Πολωνίας-Ρωσίας, Αντικομμουνιστική αντίσταση στην Πολωνία (1944-1946), Μάχη της Τρεμπόβλα, Γιαγκιελόνιο Πανεπιστήμιο, Προσωρινή Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Ναυμαχία της Λιμνοθάλασσας του Βιστούλα, Πολωνικός-Οθωμανικός Πόλεμος (1672-1676), Σάντεκ, Βόλμπους, Ουνιέγιουφ, Μπιάουα Ράφσκα, Βάρτα (Πολωνία), Στρίκουφ, Πσέντμπους, Σουλέγιουφ, Ζίχλιν, Βιερούσουφ, Collegium Maius, Έγκλημα στην Πολωνία, Υγειονομική περίθαλψη στην Πολωνία, Γλώσσες της Πολωνίας, Τέχνη στην Πολωνία, Μάρτιν Ρέιμ, Βιτάλις Άσταφγεβς, Μάργκαρετ (τραγουδίστρια), Πολωνικός-Οθωμανικός Πόλεμος (1683-1699), Ρασάντ Σαντίγκοφ, Κάρελ Πομπόρσκι, Κολούσκι, Λέβαν Κομπιασβίλι, Σέιμ, Βέρα Γκεντρόιτς, Σέιμ του Βασιλείου της Πολωνίας, Ρούζα Πόμεραντς-Μέλτσερ, Άνια Ρούμπικ, Μαργαρίτα της Μασοβίας
Glorious 93 Φλορίν Σαλάμ, Σημαία των Ρομά, Ζακαριδική Αρμενία, Ιρίνα Ρατουσίνσκαγια, Άννα Ρασπούτινα, Ιστορία του Μαυροβουνίου κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Σαμουράι Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία, Χρηματιστήριο της Μπάνια Λούκα, Ο Κουρέας της Σιβηρίας, Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ρωσίας, Εθνική Ενότητα Ρωσίας, Σλαβοφιλία, Γεωργία στην Αλβανία, Πανδημία COVID-19 στη Βουλγαρία, Εμπάργκο κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, Γεωργία στη Λευκορωσία, Γεωργία στην Αρμενία, Οικονομία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, Ίδρυμα κατά της διαφθοράς, Πανδημία COVID-19 στην Κροατία, Γεωργία στην Εσθονία, Κολεκτιβοποίηση στη Ρουμανία, Αλεξάντρ Μπαρκάσοφ, Λεονίντ Σομπόλεφ, Ντράγκαν Τσάνκοφ, Νέος Οικονομικός Μηχανισμός, Δημογραφία της Αλβανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν (1993), Εκπαίδευση στη Ρωσία, Οικονομία της Λιθουανίας, Εμπορία ανθρώπων στο Καζακστάν, Εθνική Τράπεζα της Κροατίας, Εμπορία ανθρώπων στο Κοσσυφοπέδιο, Διεθνές Αεροδρόμιο του Καζάν, Εμπορία ανθρώπων στη Σλοβακία, Τράπεζα της Αλβανίας, Τράπεζα της Λετονίας, Εμπορία ανθρώπων στη Μάλτα, Βέρα Πόποβα, Ευγενία Ομπράτσοβα, Μαρία Ζαχάροβα, Όλγκα Ροντιόνοβα, Τατιάνα Γκολίκοβα, Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς, Εμπορία ανθρώπων στο Μαυροβούνιο, Μπάρμπαρα Μπλίντα, Σόνια Χάμερσμιντ, Ιρένα Βούγιοβιτς, Οξάνα Μαρκάροβα, Βέσνα Μπράτιτς, Ελληνοκυπριακός εθνικισμός, Βέντια Μπαρούτ, Αλένα Σιλέροβα, Σιμπέλ Σιμπέρ, Νερίμαν Καχίτ, Υπόθεση δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, Αποθέματα πετρελαίου στη Ρωσία, Εμπορία ανθρώπων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πρόσβαση σε δημόσια πληροφόρηση στην Ουκρανία, Πρόσβαση σε δημόσια πληροφόρηση στη Σλοβενία, Άνγκελα Βόντε, Βίντα Τόμσιτς, Λιούμπιτσα Ασέβσκα, Μπάια Παταράια, Έλενα Βάλκοβα, Λέο Κούνας, Εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, Ρεγγίνα Ούλμαν, Εκατερίνα Άρμπορε, Ισαβέλλα Μαγκόεβα, Όλγκα Ρομάνοβα, Άννα Μπάρκοβα, Δημαρχείο του Ροστόφ, Εθνικό Μουσείο της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν, Μουσείο Πολιτισμού των Ρομά στο Βελιγράδι, Γιούρι Οσμάνοφ, Γιαν Σκάλα, Δημητράνα Ιβάνοβα, Βουλγαρική μαφία, Ένωση Εσπεράντο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Βλαντιμίρ Ριάμποφ, Σουάτ Ντερβίς, Αϊσέ Μπιρκάν, Ουράνι Ρούμπο, Τερέζα Νοβάκοβα, Ντράγκα Ντεγιάνοβιτς, Γελένα Ντιμιτρίεβιτς, Γελένα Σκέρλιτς Κόροβιτς, Καταρίνα Μίλοβουκ, Μπιλιάνα Γιοβάνοβιτς, Ζαράνα Πάπιτς, Ζόριτσα Μρσέβιτς, Άνα Τάσιτς, Γελένα Ντούροβιτς, Σβετλάνα Βέλμαρ-Γιάνκοβιτς, Μαρίνα Μπλαγκόγιεβιτς, Ουκρανική μαφία, Ουκρανοί ολιγάρχες, Ιστορία της Ρωσίας (1991 – σήμερα), Οξάνα Σάτσκο, Μαργκαρίτα Τερέκοβα Γεωργία στο Αζερμπαϊτζάν, Οικονομία της Ουγγαρίας, Οικονομία της Σλοβενίας, Οικονομία της Κροατίας, Καίτη Στεφανίδου, Λουκία Νικολαΐδου
Παναγιώτης Βιδάλης Παονία, Διαδηλώσεις στο Κράι Χαμπάροφσκ (2020), Ερυθρόλευκη σημαία της Λευκορωσίας, Αυτοκινητόδρομος Α2 (Ρουμανία), Μουσικό Σχολείο Τσαϊκόφσκι του Ερεβάν, Φυλακή του Μπουρέλ Συμμετοχή εκτός του διαγωνιστικού τμήματος
Pavlos1988 Γιοάνα Γιούζβικ, Κονστάντι Πλισόφσκι, Μαρίνα Κιλίπκο, Λίρι Γκέρο, Χακόμπ Χοβνατανιάν, Βαχράμ Αλαζάν, Αβέτ Αβετισιάν, Μκριτς Μπεσικτασλιάν, Αλεξάντρ Χατισιάν, Σαρτανάς, Ιγκνάτσι Ότσιεβιτς, Μάγια Μιχάλινετς-Ζίνταρ Μίχαλ Ζεβλάκοφ
Horizons14 Η Πόρτα, Ζαν Παριζό ντε Λα Βαλέτ, Ιστορία της Μάλτας, Πολιορκία της Μάλτας (1565), Ιστορία της Ουγγαρίας πριν από την Ουγγρική κατάκτηση, Underground, Εθνικά σύμβολα της Σερβίας, Βλαντιμίρ Βετρόφ, Σοφία Αλεξέγιεβνα της Ρωσίας, Λέο Περούτς, Οτάρ Ιοσελιάνι, Γκούσταβ Μέιρινκ, Γκαλίνα Βισνέφσκαγια
Apostolos Petros Φορολογία στην Αλβανία, Φλώρα Μαρτιροσιάν, Όλγκα Βίσινγκερ-Φλόριαν, Θέατρο στο Αζερμπαϊτζάν, Μακεδονικός Σταυρός, Πινακοθήκη Χαλ'ας Κουν, Μνημείο της Επανάστασης (Κοζάρα), Παλαιό Μουσικό Λύκειο (Ρούσε), Γεωργιανή καλλιγραφία, Ιβάν Αλεξίβιτς Καλίνκιν, Λιμάνι Μούουγκα, Εγκυκλοπαίδειες στην Εσπεράντο, Ντόμπρα (μουσικό όργανο), Μπαλέτο του Κοσσυφοπεδίου, Εκκλησία του Αγίου Νικολάου (Νιν), Αραμπαχμέτ Τζαμί, Άστριντ Ίβασκ, Εθνική Όπερα και Μπαλέτο της Λευκορωσίας, Τζόνας Μέκας, Βίλλα Παρίζιο, Τζοβάννι Μπόνα ντε Μπολίρις, Ραμπίγκα Κουσάεβα, Ιζαμπέλα Μπασμάκοβα, Άλφρεντ Ρεντλ, Βασίλ Μπαρβίνσκι, Αλάτι της Μαύρης Γης, Μουσική των Ρομά, Λάουρα Κόντρουτσα Κόβεσι, Αγκιστρωμένος στο Παιχνίδι, Κονσταντίν Ντανίλ, Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Αλμπίν Μπρουνόβσκι, Άντα Σκερλ, Άλβιν Μίττας, Κριμαϊκή Tαταρική κουζίνα, Kazan Helicopters, Ντενίζ Τεκίν, Ζυθοποιείο Σταροπράμεν, Σπήλαιο Σπανάγκελ, Κεντρικός Kαθεδρικός Nαός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βλάντισλαβ ο Γραμματικός, Παλάτι του Μπαχτσισαράι, Μίλαν Μιλοβάνοβιτς (ζωγράφος), Τράπεζα της Γεωργίας
ΖῷονΠολιτικόν Φλόριτσα Μπαγκντασάρ - Άνα Πάουκερ - Σβετλάνα Τομά
MianMianBaoBao Ετυμολογία Εσπεράντο, Ορθογραφία Εσπεράντο, Κατάλογος πολιτικών κομμάτων του Κοσόβου, Θρησκεία στη Μολδαβία, Θρησκεία στη Σλοβενία, Ισλάμ στην Ουκρανία, Διασπορά των Τατάρων της Κριμαίας, Γλωσσικό Ζήτημα (Μάλτα), Λαϊκό Κόμμα του Καζακστάν, Κόμμα Εθνικής Ανεξαρτησίας του Αζερμπαϊτζάν, G99, Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αρμενίας, Φιλελεύθερο Κόμμα Μακεδονίας, Νότια Εσθονική γλώσσα, Το Κόμμα Μας, Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες, Νταβίντ Μπακράτζε, Κατάλογος πολιτικών κομμάτων της Εσθονίας, Πράσινοι Εσθονίας, Κατάλογος πολιτικών κομμάτων της Κροατίας, Κυπριακός Εθνικισμός, Ανάπτυξη/Υπέρ!, Κατάλογος πολιτικών κομμάτων της Λιθουανίας
Πευκο Άννελι Οττ, Σβετλάνα Μιχαΐλοβνα Κούντελιχ, Στέλα Ποπέσκου , Μπεσιανά Καντάρε
Niki81 Εκκλησία του Ντράζοβτσε, Κόλπος του Ταλίν
MARKELLOS Γιάνκο Ματούσκα Συμμετοχή εκτός του διαγωνιστικού τμήματος
Ρέντα ◦•●◉✿ Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης, Συμμαχία ΣΩΤΗΡ–ΚΕΕΑ 2020, Κόμμα «ΣΟΡ», Πολωνία 2050, Off Festival, EXIT Festival, Ράνκο Κριβοκάπιτς
JadeAlas Αγκνες Οστολικάν, Ντέλια Γκριγκόρι, Άνκα Κρίζμανιτς, Βαλντέτε Ιντρίζι, Ελιζαβέτα Στεκολνίκοβα, Κλάρα Ζαμένχοφ, Ενέ Έργκμα, Εβγένι Βλαντιμίροβιτς Τσετβέργκοφ, Γκιουρτζού Χατούν, Έλενα Ποπτοντόροβα, Ξένια Μιλίτσεβιτς, Μαρί Καλκούν, Άνα Κολόβιτς Λεσόσκα, Ελισαβέτα Μουκασέι, Σαχίμπα Γκαφάροβα, Ραβέσα Λέσι, Ρεγγίνα Γκαζαριάν, Νίνα Ντουντάροβα, Φιλίππα Σάββα, Μαριέττα Μπλάου, Ζόσκα Βέρας, Ρεγγίνα Εζέρα, Γκιντάρε Σκάιστε, Σύνθια Τέρνερ, Ντίβνα Βέκοβιτς, Εκατερίνα Κοβαλέβσκαγια, Οξάνα Λυνίβ, Μαρία Βίτεκ, Γκουλνάρα Μπεκίροβα, Μίνα Βίτκοτζ, Μπράνκιτσα Μιχαΐλοβιτς, Ζίλια Βαλέεβα, Πολυξένα Σισκίνα-Ιαβέιν, Καταρίνα Ιβάνοβιτς, Χάνα Πονίτσκα, Μίνκα Γκόβεκαρ, Σααντέτ Εζκάν, Χανούμ, Τουρκάν Σεϋλάν, Μπεχιτζέ Μποράν, Αφέτ Ινάν, Φεργιάλ Εζέλ, Νικολάι Μερκούσκιν, Αρτυόμ Ζντούνοφ, Καρολίνα Έικ, Κράμπατ, Λεοπόλδος Σέφερ, Γιόχαν Κρούγκερ, Εθνικός ύμνος Σορβίας, Κάντρι Βεσέλι, Σετέλα Στάινμπαχ, Αΐσα Μπίμπι, Ρεγκελίντα, Μαρία Μπουτίνα, Άννα Τσάπμαν, Βέρα Μίλλερ, Σχολή μαθημάτων Γκεριέ, Σχολή μαθημάτων Μπεστούζεφ, Ντούμπραβκα Σούιτσα, Ντομίνικ Ράινερ Ραντζίβιου, Νατάλια Αρσινίεβα, Μόνικα Χέρτσεγκ, Τζανάν Γκιουλού, Χερανούς Αρσακιάν, Έλενα Λάτσκοβα, Μίρα Αλέτσκοβιτς, Μαρί Λαλκόβα, Καρέλ Σαμπίνα, Τερέζε Κομοντίνι Κάκια, Μιρέλα Ιβάνοβα, Βίτζλαβ Χάλεκ, Ελίσκα Κρασνόχορσκα, Καρολίνα Σβέτλα, Μάχη του Μοναστηριού των Αγίων Αποστόλων, Βαντζέλ Μέκσι, Κοσταντίν Κριστοφορίδη, Αντρομάκι Τζέρτζι, Αλί Καριμλί, Ίντικαμ Αλίγιεφ, Ζαρίφα Αλίγιεβα, Ζαρίφα Σαουτίεβα, Σβετλάνα Γκανούσκινα, Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βιάσνα, Αλές Μπιαλιάτσκι, Χάνα Καναπάτσκαγια, Χελένα Ρασιόβα, Καΐσα Ατακάνοβα, Μαρία Κολεσνίκοβα, Μαξίμ Ζνακ, Όλγκα Κοβάλκοβα, Πυρηνική ενέργεια στο Καζακστάν, Κατσιαρίνα Μπορίσεβιτς, Ντάρια Τσούλτσοβα, Κατσιαρίνα Αντρέεβα, Νέλα Χασανμπέγκοβιτς, Γελισαβέτα Νάτσιτς, Λίντια Ντιμκόφσκα, Εκατερίνα Πέτροβα Γιοσίφοβα, Μιρ-Γιαμ, Στέβαν Γιακόβλιεβιτς, Φαρίζα Ονγκαρσίνοβα, Γιαντβίγκα Βαϊσοτζάνσκα, Φουσούν Κιοκσάλ, Χαντίτζα Μεχμέντοβιτς, Ταμάρ Ιβέρι, Νόρα Νατζαριάν, Μαρία Ελεονόρα του Βιντ, Ντονίκα Καστριώτη, Βελή Πασάς, Σαντζάκι του Αυλώνα, Ελίζα Σπιροπάλι, Ρουντίνα Χατζντάρι
Politicslover2
Dianeira Το κρυφό παλάτι του Πούτιν, Αστεγία στη Ρωσία, Κεντρικές ρωσικές διάλεκτοι, Πόλεμος τιμών του πετρελαίου του 2020, Αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, Λιμάνι του Σότσι, Κύριος καθεδρικός ναός των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων, Παγετώνας Κόλκα, Φυσικό καταφύγιο Όκα Συμμετοχή εκτός του διαγωνιστικού τμήματος
Geraki Πάγια Γιοβάνοβιτς εκτός του διαγωνιστικού τμήματος
Avacalop Βιτόμιλ Ζουπάν, Ρίχαρντ Γιάκοπιτς, Μάχη του Κολουμπάρα, Λάζα Λαζάρεβιτς, Λίντια Κουλικόφσκι, Νικούσορ Νταν, Φυσικό πάρκο Κόραμπ-Κόριτνικ, Πανεπιστήμιο του Μαυροβουνίου, Εθνική Βιβλιοθήκη της Σλοβακίας, Ντούσαν Γιούρκοβιτς, Επιστήμες και τεχνολογία στην Αλβανία


Στατιστικά[επεξεργασία κώδικα]

Blog και κοινωνικά δίκτυα[επεξεργασία κώδικα]