Σύνθια Τέρνερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σύνθια Τέρνερ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1932
Βαλέτα[1]
Θάνατος1  Φεβρουαρίου 2021[2]
Μσίντα[2]
Αιτία θανάτουCOVID-19[3]
Χώρα πολιτογράφησηςΜάλτα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπιανίστα
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΙππότης των Ακαδημαϊκών Φοινίκων
National Maltese Order of Merit

Η Σύνθια Τέρνερ (1932 - 1 Φεβρουαρίου 2021) ήταν πιανίστα από τη Μάλτα. Ήταν η πιο γνωστή πιανίστα της Μάλτας και μία από τους πιο διάσημους μουσικούς της. [4] Έπαιξε για τη βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια μίας βασιλικής παράστασης στο θέατρο Manoel στις 15 Νοεμβρίου 1967.[5] Έδωσε παραστάσεις σε θέατρα και έπαιξε στο καλωδιακό ραδιόφωνο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στη Μάλτα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αίγυπτο.

Έλαβε πολλά βραβεία. Έγινε μέλος στο Τάγμα των Ακαδημαϊκών Φοινίκων και έγινε συνεργάτης της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής στο Λονδίνο.

Το 1987, όταν το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών της Μάλτας ίδρυσε τον Διαγωνισμό Μουσικής Bice Mizzi Vassallo, η Τέρνερ ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής και προήδρευσε της κριτικής επιτροπής για όλες τις εκδόσεις του διαγωνισμού.[6]

Έγινε μέλος του Εθνικού Τάγματος Αξίας το 2004, μία από τις υψηλότερες τιμές του κράτους της Μάλτας.[4]

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τέρνερ γεννήθηκε στη Βαλέτα το 1932. Πήγε στο σχολείο της Μονής της Ιερής Καρδιάς. Παντρεύτηκε τον Άντονι Καράουν και είχαν δύο γιους: τον Νίκολας και τον Κρίστοφερ. Είχε πέντε εγγόνια. 

Θάνατος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τέρνερ έπαθε κάταγμα ισχίου και καρπού και μετά νόσησε από COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στη Μάλτα. Πέθανε την 1η Φεβρουαρίου 2021, στα 88 της χρόνια.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]