Χρήστης:Fotis A.

  Wikimedia Commons
  Βικιπαίδεια:Αναστροφέας
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Σχετικά με μένα

  Με την συμπλήρωση πέντε ετών αποφάσισα να κάνω έναν απολογισμό της συνεισφοράς μου. Εν ολιγείς: Ξεκίνησα να συνεισφέρω στη Βικιπαίδεια ως εγγεγραμένος χρήστης στις 16 Ιανουαρίου 2018 (2018-01-16) και ώρα 01:08 π.μ. Ανήκω αυτόματα στους εκτεταμένους επιβαιβαιωμένους χρήστες από το 2022, ενώ απέκτησα και την ιδιότητα του αναστροφέα (χρησιμεύει για την αναίρεση βανδαλισμών).
  Η συστηματική συνεισφορά μου αποσκοπούσε τόσο στην ποσοτική όσο και ποιοτική βελτίωση της Ελληνικής Βικιπαίδειας, καθώς διαπίστωσα ότι υπήρχαν πάρα πολλές ελλείψεις. Οι μεταφράσεις λημμάτων γίνονταν κυρίως από τα αγγλικά, καθώς και από άλλες γλώσσες όπως την ιταλική και γαλλική αν αυτό απαιτούνταν. Επίσης επέκτεινα και επιμελήθηκα και υπάρχοντα λήμματα που δημιουργήθηκαν από άλλους χρήστες. Όσον αφορά τις συζητήσεις που διεξάγονταν, όπως στην Αγορά ή τις σελίδες διαγραφής λημμάτων η συμμετοχή μου ήταν πάντα περιστασιακή καθώς δεν μου άρεσε. Στα ενδιαφέροντα μου περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο κινηματογράφος, η νεότερη ιστορία, η πολιτική και οι πάσης φύσεως συνομωσίες.

  Παρατηρώντας τα λήμματα που δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση έχω την εντύπωση ότι αν δεν ήμουν εγώ πιθανότητα δεν υπήρχαν οι βιογραφίες των κινηματογραφικών αστέρων όπως: Ζαν Γκαμπέν, Λίνο Βεντούρα, Υβ Μοντάν, Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ και άλλων, ή αξιοσημείωτες ταινίες όπως: Άγρια συμμορία, Αμάρτημα του παρελθόντος, Ινδοκίνα, Καζίνο, Κάποτε στην Αμερική, Κραυγές στη σιωπή, Μπούλιτ, Σκάρφεϊς, Το πέρασμα στην Ινδία, JFK και Zodiac.
  Επίσης θεωρώ σημαντικό να αναφερθώ και σε γεγονότα όπως την Απαγωγή και δολοφονία του Ιταλού πρωθυπουργού Άλντο Μόρο, τον Θάνατο της Μέριλιν Μονρόε και τις θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν γύρω από τις συνθήκες θανάτου της, την Κρίση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, την Ποτοαπαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την δηλητηρίαση του ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι, το Σκάνδαλο Σουσουρλούκ κι άλλα.

  Στατιστικά δημιούργησα περίπου 1600 νέα λήμματα (21η θέση σε σύνολο χρηστών). Ο Μάρτιος του 2020 ήταν ο μήνας που δημιούργησα τα περισσότερα λήμματα (287). Έφτασα στο Νο. 33 των Βικιπαιδιστών με 42.000 επεξεργασίες, με τον Φεβρουάριο του 2021 να έχω πραγματοποιήσει τις περισσότερες επεξεργασίες (3,258). Ο αριθμός των επεξεργασιών δεν είναι άσχετος: δίνει κάποια ένδειξη της αφοσίωσης ή του εθισμού κάποιου στο εγχείρημα.
  Έχοντας αποκτήσει την ιδιότητα του αναστροφέα, αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να καταπολεμώ τους βανδαλισμούς που γίνεται στα λήμματα.

  Σήμερα 30 Μαρτίου 2023 η Ελληνική Βικιπαίδεια έχει 218.529 λήμματα με 1.067 ενεργούς χρήστες.

  Αξιόλογα λήμματα

  Μεταξύ των λημμάτων που έχω δημιουργήσει, υπάρχουν κάποια που τα θεωρώ αξιόλογα ως προς το περιεχόμενο και την ποιότητα τους. Παραθέτω την λίστα, την οποία φιλοδοξώ να την εμπλουτίσω στο προσεχές μέλλον.

  Ταινίες
  Άλλα

  Αγαπημένα λήμματα

  Καθώς περιφέρομαι σε όλη τη Βικιπαίδεια, συχνά πέφτω πάνω σε ένα λήμμα που πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί. Μερικές φορές, δουλεύω αρκετά μαζί του που γίνεται «αγαπημένο» για μένα. Αυτή είναι μια (αυξανόμενη) λίστα με τα λήμματα στα οποία έχω εργαστεί ουσιαστικά - και για τα οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανος:

  Συμμετοχές

  Κάθε χρόνο διοργανώνται διάφορες δράσεις στη Βικιπαίδεια που έχουν στόχο την αύξηση λημμάτων, όπου συμμετέχω κάποιες φορές. Παρατίθεται παρακάτω οι δράσεις στις οποίες έλαβα μέρος:

  Απονομές αστεριών

  Ανακοινώσεις

  Αυτή είναι μια σελίδα χρήστη της Βικιπαίδειας, της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας.

  Αν βρήκατε τη σελίδα οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Βικιπαίδεια [1] τότε βλέπετε ένα mirror site με το οποίο ο Fotis A. πιθανότατα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η κανονική διεύθυνση της σελίδας είναι http://el.wikipedia.org/wiki/Χρήστης:Fotis A..

  Πληροφορίες

  Wikipedia Rollbacker.svg Αυτός ο χρήστης είναι αναστροφέας στην Ελληνική Βικιπαίδεια. ()
  Police man ganson.svg Αυτός ο χρήστης περιπολεί τις Νέες σελίδες και τις Πρόσφατες αλλαγές στη Βικιπαίδεια.
  Wikimedia logo family complete-2022.svg Αυτός ο χρήστης δημιούργησε ένα καθολικό λογαριασμό και η βάση του είναι στην Βικιπαίδεια (el)
  Wikipedia-logo-el.png
  Αυτός ο χρήστης συμμετέχει στη Βικιπαίδεια από την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
  Noia 64 apps karm.svg Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει εδώ και
  5 χρόνια, 2 μήνες και 15 μέρες

  Wikipedia-logo-el.png Αυτός ο χρήστης έχει δημιουργήσει περισσότερα από 1000 λήμματα στη Βικιπαίδεια.
  43,000+ Αυτός o χρήστης έχει κάνει πάνω από 43,000 επεξεργασίες στη Βικιπαίδεια.
  Commons-logo.svg Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει πολυμέσα στα Wikimedia Commons
  Rosetta Stone.jpg Αυτός ο χρήστης είναι μεταφραστής.
  35mm format 137.svg Αγαπημένο θέμα χρήστη: Κινηματογράφος
  ΙΣΤ Το αγαπημένο θέμα αυτού του χρήστη είναι η Ιστορία.
  Applications-multimedia.svg Αυτός ο χρήστης συμμετέχει στην Επιχείρηση Κινηματογράφος
  WikiProject Songs 7" record on sheet music.png Αυτός ο χρήστης είναι μέλος της Επιχείρησης Τραγούδια.
  46 Αυτός ο/η Βικιπαιδιστής είναι 46 χρονών, 5 μηνών, και 3 ημερών,
  στις: 30 Μαρτίου, 2023.
  Jesus Christ (German steel engraving)2.png
  Αυτός ο χρήστης είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.
  Théâtre A de Larissa.jpg Αυτός ο χρήστης μένει στην Λάρισα.
  Animated-Flag-Greece.gif Αυτός ο χρήστης ζει στην Ελλάδα.
  Flag of Europe.svg Αυτός ο χρήστης είναι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Laptop 01.svg Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει χρησιμοποιώντας ένα laptop.
  Windows logo - 2021.svg Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει χρησιμοποιώντας Windows.
  Firefox logo, 2019.svg Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει χρησιμοποιώντας Firefox.