Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Athens Roman Agora 4-2004 1.JPG
Αγορά

Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων

2004 - 2005 - 2006 - 2007
2008 - 2009 - 2010 - 2011
2012 - 2013 - 2014 - 2015

Χρήσιμα
Ανακοινώσεις
Πολιτική
Σελίδες για διαγραφή
Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων
Σημειωματάριο διαχειριστών
Σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών
Συμμετοχή
Βοήθεια
Οδηγός για νέους χρήστες
Βικιπαίδεια:Βοήθεια

Γεια Χαρά, Βικιπαίδες!

Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. Έτσι κι εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε μια ψηφιακή Αγορά για την κοινότητα για να συζητάμε, να συνεννοούμαστε καλύτερα και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο πίνακας στα δεξιά μας μεταφέρει σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τοv χώρο είναι ευπρόσδεκτοι.

Πώς να αφήσετε ένα μήνυμα εδώ:

  • Πατήστε εδώ ή στον σύνδεσμο πιο πάνω και συμπληρώστε το θέμα/επικεφαλίδα του μηνύματος/συζήτησης.
  • Στο παράθυρο κάτω από την επικεφαλίδα γράψτε το μήνυμά σας.
  • Στο τέλος του μηνύματός σας βάλτε την υπογραφή σας: ~~~~
  • Αν θέλετε να αφήσετε μια απάντηση σε κάποιο ήδη υπάρχον μήνυμα, γράψτε την κάτω από το μήνυμα αρχίζοντας με ** ή :. Περισσότερα * ή : θα κάνουν την απάντησή σας να πάει δεξιότερα από το παραπάνω μήνυμα έτσι που να φαίνεται πιο ωραία και να μην μπερδεύεται με το προηγούμενο μήνυμα.

Ανακοινώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νέες δράσεις εμπλουτισμού
  • Εμπλουτισμός της Βικιπαίδειας από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με θεματολογία τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.


Σχολείο για τη Βικιπαίδεια στην Αθήνα
Στην Καισαριανή Αττικής διεξάγονται διαρκή μαθήματα συγγραφής στη Βικιπαίδεια, για ενήλικες. Οι εγγραφές γίνονται εδώ. Η δράση υποστηρίζεται επίσημα από το Ίδρυμα Wikimedia[1].
Wikimedia Community User Group Greece
Εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από την Affiliations Committee του Ιδρύματος Wikimedia η Wikimedia Community User Group Greece [2]. Όλοι οι χρήστες που ενδιαφέρονται για εξωστρεφείς δράσεις διεύρυνσης της Βικιπαίδειας είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα είτε ως μέλη είτε ως συνεργάτες της. Περισσότερα...

Τρίτη 12 Μαΐου - Τεχνόπολις (Γκάζι, Αθήνα) - Γιορτή της Βικιπαίδειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την Τρίτη 12 Μαΐου θα διεξαχθεί ολοήμερο γεγονός για τη Βικιπαίδεια στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας. Θα είναι ολοήμερο ανοικτό εργαστήριο για τον κόσμο, θα γίνει δίωρη (ή όσο κρατήσει το ενδιαφέρον) διάλεξη/σεμινάριο για τη Βικιπαίδεια με ερωτήσεις και συμμετοχή του κοινού, θα γίνουν παρουσιάσεις από τη δράση των σχολείων και σχολών που οι μαθητές και οι σπουδαστές τους γράφουν στη Βικιπαίδεια και θα φιλοξενηθούν οι δράσεις εμπλουτισμού με αναφορά, πόστερ, και βήμα να παρουσιαστούν με ομιλία. Θα κληθεί βεβαίως και ο τύπος. Οι μαθητές του Σχολείου Βικιπαίδειας θα κάνουν παρουσίαση των εργασιών τους και κάποιοι από αυτούς που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο θα μπορούσαν να έχουν και δικό τους πόστερ φαντάζομαι. Θα είναι μια γιορτή της Βικιπαίδειας. Την εβδομάδα εκείνη θα υπάρχουν παρεμφερείς δράσεις για το ανοικτό περιεχόμενο από όσο γνωρίζω, επίσης. Θα ήταν καλό όσοι έχουν δράσεις για τη Βικιπαίδεια να αρχίσουν να ετοιμάζουν την παρουσία και την παρουσίασή τους. Η εκτύπωση των πόστερ των δράσεων είναι δωρεάν.   ManosHacker 03:05, 28 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Προτείνω να φτιάξεις μια χωριστή σελίδα, όπου να φαίνεται ο διοργανωτής (ο ManosHacker ή το Σχολείο της Βικιπαίδειας;), όσοι συνεισφέρουν υλικά (η Τεχνόπολη ή το Σχολείο της Βικιπαίδειας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Wikimedia;), το πρόγραμμα της εκδήλωσης (σε πρώτο στάδιο με διαστήματα και θέματα και αργότερα με συγκεκριμένες ώρες για κάθε χωριστή εκδήλωση). --Focal Point 14:14, 28 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Κώδικας Λυόκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hello! İ’d like to make an article about French animated series Code Lyoko (Κώδικας Λυόκο) here in Greek Wikipedia, but İ don’t speak Greek. İ’m asking translations to do that article in various external sources, and putting on this page. But many paragraphs are untranslated, and İ wish one of you help me to finish translate the article and publish it. Would that be possible? Thanks a lot! --Josep Maria 15. (συζήτηση) 3:20, 29 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Περίεργα bug[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα λήμματα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 1932-1933 και Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 1939 έχουν το ίδιο αντικείμενο Wikidata(το Q508570 το οποίο δείχνει ως λήμμα το 1932-1933).

Gts-tg (συζήτηση) 21:50, 1 Μαρτίου 2015 (UTC)

Αυτό που λες δεν γίνεται. Τα Wikidata έχουν 1 προς 1 αντιστοιχία. Άλλωστε φαίνεται ότι το Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 1932-1933 έχει interwikis ενώ το Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 1939 δεν έχει interwikis. Μάλιστα δεν έχει καν αντιστοιχισμένο αντικείμενο Wikidata. Παρεμπιπτόντως, το κείμενο στο λήμμα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 1939 είναι λάθος, είναι αντιγραφή από αυτό του 1932-1933. Κάνε ένα refresh για καλό και για κακό. --Focal Point 22:37, 1 Μαρτίου 2015 (UTC)

Focal και όμως και γίνεται και έγινε, δυστυχώς δεν έβγαλα screenshots αλλά θα το κάνω την επόμενη φορά για αποφυγή αμφιβολιών. Κάποιος έβαλε χέρι στο εντωμεταξύ και το πρόβλημα διορθώθηκε. Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα, βάζω παρακάτω αυτό που αφαίρεσα πριν μόλις επίσης διορθώθηκε ως δια μαγείας:
Επισημαίνω πως στην περίπτωση του 1939, το λήμμα είναι προσβάσιμο μόνο από τη διεύθυνση https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=Βραβεία_Αμερικανικής_Ακαδημίας_Κινηματογράφου_1939&redirect=no (αυτός είναι ο σύνδεσμος από τις νέες : σελίδες ή/και πρόσφατες αλλαγές) και όχι απλά ως Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 1939 όπου εμφαίζεται σφάλμα Wikimedia page not found.
Θεωρώ πιθανό πως κάποιος έκανε διορθώσεις στη live βάση δεδομένων -εκτός και αν κάτι κάπου διορθώθηκε αυτόματα από bot- για την εξάλειψη του προβλήματος. Όσο για το 1 προς 1 σχέση, η σχέση αυτή δεν επιβάλλεται στις δομές της βάσης δεδομένων βάσει των dump που έχω δει(γίνονται διάφοροι άλλοι συνδυασμοί). Το πρόβλημα παρέμεινε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Gts-tg (συζήτηση) 22:47, 1 Μαρτίου 2015 (UTC)

Αυτό μπορεί να έγινε μόνο με την προσθήκη Interwikis. Δε μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο. -- Magioladitis (συζήτηση) 08:56, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ίσως και κάποιο σφάλμα caching Gts-tg (συζήτηση) 12:26, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων αυτών των σελίδων είναι ότι είναι το ίδιο κείμενο σε όλες τις χρονιές. Ο ανώνυμος χρήστης τις έφτιαξε προφανώς με κάποιο σκριπτ, αλλά από λάθος παραμετροποίηση(;) κατέληξε με το ίδιο κείμενο για τα Όσκαρ του 1999 σε δεκάδες λήμματα που διαφέρουν ως προς τον τίτλο. Αργότερα έκανε κάποιες αλλαγές, ωστόσο έχει λάθη, λχ στα βραβεία του 1959, εκτός από αυτά για την καλύτερη ταινία, τα υπόλοιπα αφορούν το 1999. Το ίδιο και το 1957 ή το 1972 κοκ. Αν δεν τα αλλάξει, πρέπει να διαγραφούν όλα· καλύτερα να ξαναγραφτούν παρα να μείνουν ή να εγκαταλειφθούν σαν λάθη. --cubic[*]star 12:35, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Νομίζω οι κατάλογοι με τα βραβεία/βραβευθέντες είναι σωστοί, αυτά που είναι λάθος είναι οι εισαγωγές και κάποια άλλα πράγματα. Προτίθεμαι να τα επιμεληθώ κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα, αν μπορούσε να βοηθήσει και κάποιος άλλος θα ήταν καλό μια και είναι αρκετά λήμματα. Gts-tg (συζήτηση) 12:58, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Δες ξανά οποιοδήποτε από τα λήμματα. Έχει διορθωθεί ο κατάλογος υποψηφίων και οι νικητές, όχι όλα τα άλλα. πχ παντού έχει την Γκ.Πάλτροου που όντως ήταν υποψήφια και νικήτρια το 1999, αλλά όχι και το 1972 ή το 1952! Η εισαγωγή του λήμματος, η αφίσα-εικόνα και οι πηγές είναι όλα για το 1999. Δεν είμαι κατά της μαζικής παραγωγής λημμάτων και από το τίποτα είναι πιο καλό ένα μηχανιστικό λήμμα, αλλά τουλάχιστον να είναι και σωστό στις πληροφορίες του. Εδώ ο αναγνώστης θα ανοίξει να διαβάσει για τα όσκαρ του 1962 και θα βρίσκει αναφορές στον Ρομπέρτο Μπενίνι και το Τρούμαν Σόου. Αν είναι να γίνει επιμέλεια, ας την κάνει σωστά ο αρχικός δημιουργός, έστω και με σκρίπτ (που αν δούλευε σωστά δεν θα υπήρχαν προβλήματα). --cubic[*]star 13:09, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)
Τώρα που το ξαναλές, το ξανασκέφτομαι και εγώ. Ιδιαίτερα για αυτή την περίπτωση όπου υπάρχει πλήθος λημμάτων και ο δημιουργός αγνόησε/παραμέλησε τις πληροφορίες του, ίσως δε θα πρέπει να ενθαρρύνεται/στηρίζεται η συμπεριφορά αυτή, με το να διορθώνουν άλλοι τις ατέλειες. Είμαι με το ένα πόδι και μισό στη διαγραφή τους επίσης, εκτός και αν ο αρχικός δημιουργός εμφανιστεί και κάνει κάποιες προσπάθειες στις επόμενες ημέρες. Gts-tg (συζήτηση) 14:03, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

[Global proposal] m.Βικιπαίδεια.org: (όλοι) Επεξεργασία σελίδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like el.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Thanks and sorry for writing in English, Nemo 22:32, 1 Μαρτίου 2015 (UTC)

fr:Glanum[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ελληνιστική και μετέπειτα ρωμαϊκή πόλη στη Νότια Γαλλία... Έχει κανείς κάποια ιδέα πώς είναι το ελληνικό της όνομα ? Με βάση όσα διαβάζω στο γαλλικό λήμμα θα πρέπει να είναι κάτι προς Γλάνο ή Γλάνη (?)... Θα ήθελα όμως και άλλες γνώμες...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:54, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Montjoie-Saint-Denis !!!, υπέρ του Γλάνου, βάσει και αντίστοιχου ερωτήματος στο Google, ιδιαίτερα το Dictionnaire grec-français composé sur l'ouvrage intitulé Thesaurus linguae Gts-tg (συζήτηση) 15:22, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Θα περιμένω να δω ενδεχομένως κι άλλες απόψεις προτού προχωρήσω, καθώς, όπως πιθανώς αντιλαμβάνεσαι Gts-tg, το σάιτ της ΧΑ ή μπλογκς δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες και αποδεκτές από την ΒΠ πηγές... Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απόκριση... SFriendly.svg --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:34, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Montjoie-Saint-Denis !!!, ανάμεσα στα αποτελέσματα ιδιαίτερη αξία έχει και το Dictionnaire grec-français composé sur l'ouvrage intitulé Thesaurus linguae graecae το οποίο θα σου φανεί χρήσιμο και για πολλές άλλες περιπτώσεις. Το ότι η ΧΑ ή όποιοςσδήποτε άλλος μπορεί να τα χρησιμοποιεί δεν σημαίνει ότι τα οικειοποιούνται κιόλας, ούτε και θα έπρεπε να τους βοηθάμε άθελα μας να τα οικειοποιούνται Gts-tg (συζήτηση) 15:37, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

ΟΚ, λάθος δικό μου τότε που δεν το κοίταξα περισσότερο και έμεινα, απλώς, στην υπογραφή ΧΑυγίτη υποψήφιου ευρωβουλευτή στο τέλος του σχετικού κειμένου από εκεί...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:40, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Και δικό μου λάθος επίσης, το λεξικό γράφει Γλάγος και αναφέρεται σε κάτι άλλο και όχι στο Γλάνο(το search έπιασε λάθος το OCR). Ξανά από την αρχή επομένως, και καλό είναι να πουν και άλλοι Gts-tg (συζήτηση) 15:44, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)
Γι'αυτό και δεν το έβλεπα πουθενά στο λινκ σου Gts-tg... SHurt.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:51, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Γλανόν είναι στα Ελληνικά αλλά γιατί να το αλλάξεις;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:54, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Δηλαδή να κρατήσω το λατινικό Γκλάνουμ εννοείς Kalogeropoulos ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:17, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)
Βασικά ναι, αν και κανονικά θα πρέπει να βρούμε το όνομα που της έδωσαν οι Κελτοΐβηρες, εκείνοι που την ίδρυσαν, ούτε ρωμαϊκή είναι--Kalogeropoulos (συζήτηση) 12:38, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)
Δυστυχώς η γαλλική ΒΠ δεν βοηθά ιδιαίτερα, καθώς πέρα από μια ένδειξη για την ονομασία (την κελτική ή την ελληνική ?) δεν γίνεται κάποια άλλη ουσιαστική αναφορά στην ονομασία της πόλης...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:41, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

Το λήμμα στα γαλλικά λέει ότι στην ελληνιστική εποχή λεγόταν Γλανόν. Για να ήταν Γλάνη θα έπρεπε να γράφεται Glane. --C Messier 12:40, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

New Wikipedia Library Accounts Available Now (March 2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Apologies for writing in English, please help translate this into your local language. Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for, free, full-access accounts to published research as part of our Publisher Donation Program. You can sign up for new accounts and research materials from:

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page. Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
--The Wikipedia Library Team 21:14, 2 Μαρτίου 2015 (UTC)

Help us coordinate Wikipedia Library's distribution of accounts, communication of access opportunities and more! Please join our team at our new coordinator page.
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.

Επιφόρτωση αρχείου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόβλημα με το κενό κουτί πληροφοριών των αρχείων που ανεβαίνουν εξακολουθεί να υφίσταται... Κάποιος μπορεί να δώσει μια λύση μήπως ? Το έχω ήδη επισημάνει κατά το σχετικά πρόσφατο παρελθόν να επισημάνω, όπως και το γεγονός ότι δεν βοηθά καθόλου το κενό αυτό τους νέους χρήστες που δεν γνωρίζουν καν πώς έχει η όλη διαδικασία επιφόρτωσης... Ευχαριστώ...

ΥΓ. User:Geraki μήπως ξέρεις κάτι περισσότερο ?

--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:16, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)


Δοκίμασα κάτι, δεν ήταν αυτό. Θα ξαναπροσπαθήσω. -geraki (συζήτηση) 19:07, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

Θα βοηθούσε να περιγραφεί βήμα-βήμα μια διαδικασία αναπαραγωγής του προβλήματος. Το "μόνο" που βλέπω είναι πως δεν δουλεύει η εισαγωγή tags. Γι' αυτό πρόκειται; P.a.a (συζήτηση) 20:57, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

Στο MediaWiki:Common.js η γραμμή

if (mw.config.get('wgPageName') == "Ειδικό:Επιφόρτωση")

πρέπει να αλλάξει σε

if (mw.config.get('wgPageName') == "Ειδικό:Ανέβασμα")

P.a.a (συζήτηση) 22:40, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)


Doh! Το είχα αλλάξει στο translatewiki και το ξέχασα. Οπότε το έκανα με το wgCanonicalSpecialPageName για να μην εξαρτάται από τις μεταφράσεις. -geraki (συζήτηση) 06:22, 4 Μαρτίου 2015 (UTC)

Αν στο Mediawiki:Upload.js προστεθεί η γραμμή

mw.loader.load('mediawiki.toolbar');

τότε θα δουλέψουν και τα κουμπιά για εισαγωγή κειμένου και ειδικων χαρακτήρων (αν και υποψιάζομαι πως δεν τα χρησιμοποιεί κανείς) P.a.a (συζήτηση) 13:38, 4 Μαρτίου 2015 (UTC)

Πρότυπο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να εκφράσουμε γνώμη για τη διατήρηση ή μη του προτύπου με τίτλο "πρότυπο:Βασιλόφρονας". Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της διαγραφής του, καθώς αποκαλυπτει προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις του χρήστη που το χρησιμοποιεί. Με το ίδιο σκεπτικό να φτιάξουμε και πρότυπα του στυλ " αυτός ο χρήστης είναι με το κόμμα φιλελεύθερων κομμουνιστών". --Ttzavarasσυζήτηση 18:09, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)


Το πρότυπο είναι αυτό Πρότυπο:Βασιλόφρονας; Αν ναι, δεν θεωρώ ότι προσβάλει κάποιο χρήστη ή αναγνώστη ή κάποια ομάδα ανθρώπων. Εκφράζει μια άποψη χωρίς να επιτίθεται σε αυτούς που εναντιώνονται στην αντίθετη άποψη. Xaris333 (συζήτηση) 19:03, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)


Κατά σύμβαση τέτοιου είδους userboxes διατηρούνται στο namespace του χρήστη που το δημιούργησε και όχι ως πρότυπα. Θυμίζω πρόσφατη συζήτηση διαγραφής. Το μετακινώ. --geraki (συζήτηση) 19:09, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

Χρήστης:Cretan2014/Βασιλόφρονας, αν θέλουν άλλοι χρήστες να το δουν. Xaris333 (συζήτηση) 19:48, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

Υπέρ της μετακίνησης, κατά της διαγραφής P.a.a (συζήτηση) 19:59, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

Μια απορία:Παλιότερα δεν υπήρχε και πρότυπο «κομμουνιστής»; Υπάρχει ακόμη ή διαγράφηκε; Pavlos1988 (συζήτηση) 22:24, 3 Μαρτίου 2015 (UTC)

Inspire Campaign: Improving diversity, improving content[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

This March, we’re organizing an Inspire Campaign to encourage and support new ideas for improving gender diversity on Wikimedia projects. Less than 20% of Wikimedia contributors are women, and many important topics are still missing in our content. We invite all Wikimedians to participate. If you have an idea that could help address this problem, please get involved today! The campaign runs until March 31.

All proposals are welcome - research projects, technical solutions, community organizing and outreach initiatives, or something completely new! Funding is available from the Wikimedia Foundation for projects that need financial support. Constructive, positive feedback on ideas is appreciated, and collaboration is encouraged - your skills and experience may help bring someone else’s project to life. Join us at the Inspire Campaign and help this project better represent the world’s knowledge!

(Sorry for the English - please translate this message!) MediaWiki message delivery (συζήτηση) 20:01, 4 Μαρτίου 2015 (UTC)

Νέο σεμινάριο Βικιπαίδειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητοί φίλοι, την επόμενη εβδομάδα, με την αιγίδα του ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, διοργανώνω ένα εξειδικευμένο μίνι σεμινάριο αποκλειστικά για εκπαιδευτές ΙΕΚ όπου θα τους δείξω έναν εναλλακτικό τρόπο μαθήματος με ανάθεση στους σπουδαστές εργασιών λημματογράφησης.

Έχω συντάξει επίσης το ακόλουθο δελτίο τύπου: Πρόσκληση προς εκπαιδευτές ΙΕΚ σε σεμινάριο «Η Βικιπαίδεια ως εκπαιδευτικό εργαλείο στα ΙΕΚ».

Νιώστε ελεύθεροι να κάνετε τις οποιοσδήποτε προτάσεις, τροποποιήσεις, βελτιώσεις ώστε να το στείλουμε το συντομότερο δυνατόν στους ενδιαφερόμενους. Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτές του ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί ούτως ή άλλως αλλά το δελτίο τύπου θα σταλεί και σε όλα τα ΙΕΚ της Αθήνας ώστε να μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε εκπαιδευτής ΙΕΚ το επιθυμεί, ανεξαρτήτως του ΙΕΚ εργασίας του.

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας εδώ ή στη σελίδα συζήτησης της πρόσκλησης. Ακόμα και ο τίτλος του σεμιναρίου μπορεί να αλλάξει αν έχετε κάποιον καλύτερο υπόψιν.

Επίσης αν κάποιος βικιπαιδιστής με εμπειρία στο πρόγραμμα θεωρεί ότι έχει κάτι να προσφέρει, έστω και απλώς έναν χαιρετισμό εκ μέρους της κοινότητας, θα χαρούμε να τον συμπεριλάβουμε στους εισηγητές!

Σύντομα θα δημοσιεύσω εδώ και το εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου.

Περιμένω με χαρά τις προτάσεις σας!

--Protnet (συζήτηση) 08:22, 5 Μαρτίου 2015 (UTC)