Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Discurso funebre pericles.PNG
Αγορά

Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων

2004 - 2005 - 2006 - 2007
2008 - 2009 - 2010 - 2011
2012 - 2013 - 2014 - 2015

Χρήσιμα
Ανακοινώσεις
Πολιτική
Σελίδες για διαγραφή
Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων
Σημειωματάριο διαχειριστών
Σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών
Συμμετοχή
Βοήθεια
Οδηγός για νέους χρήστες
Βικιπαίδεια:Βοήθεια

Γεια Χαρά, Βικιπαίδες!

Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. Έτσι κι εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε μια ψηφιακή Αγορά για την κοινότητα για να συζητάμε, να συνεννοούμαστε καλύτερα και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο πίνακας στα δεξιά μας μεταφέρει σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τοv χώρο είναι ευπρόσδεκτοι.

Πώς να αφήσετε ένα μήνυμα εδώ:

 • Πατήστε εδώ ή στον σύνδεσμο πιο πάνω και συμπληρώστε το θέμα/επικεφαλίδα του μηνύματος/συζήτησης.
 • Στο παράθυρο κάτω από την επικεφαλίδα γράψτε το μήνυμά σας.
 • Στο τέλος του μηνύματός σας βάλτε την υπογραφή σας: ~~~~
 • Αν θέλετε να αφήσετε μια απάντηση σε κάποιο ήδη υπάρχον μήνυμα, γράψτε την κάτω από το μήνυμα αρχίζοντας με ** ή :. Περισσότερα * ή : θα κάνουν την απάντησή σας να πάει δεξιότερα από το παραπάνω μήνυμα έτσι που να φαίνεται πιο ωραία και να μην μπερδεύεται με το προηγούμενο μήνυμα.

Ανακοινώσεις[Επεξεργασία]

Ενημερωθείτε για την τροπολογία που έχει υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά την Ελευθερία πανοράματος στις χώρες της ΕΕ. Αν θέλετε να βοηθήσετε διαβάστε πρώτα το σχετικό σχέδιο στην Αγορά και τη σχετική σελίδα συντονισμού.

Νέες δράσεις προώθησης‎
 • thesswiki: εγχείρημα που στοχεύει στην ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης και την φυσική διασύνδεση (QR-codes) των μνημείων της με τα λήμματα της Βικιπαίδειας στη γλώσσα του εκάστοτε επισκέπτη.
Νέες δράσεις εμπλουτισμού
Σχολείο για τη Βικιπαίδεια στην Αθήνα
Στην Καισαριανή Αττικής διεξάγονται διαρκή μαθήματα συγγραφής στη Βικιπαίδεια, για ενήλικες. Οι εγγραφές γίνονται εδώ. Η δράση υποστηρίζεται επίσημα από το Ίδρυμα Wikimedia[1].
Wikimedia Community User Group Greece
Εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από την Affiliations Committee του Ιδρύματος Wikimedia η Wikimedia Community User Group Greece [2]. Όλοι οι χρήστες που ενδιαφέρονται για εξωστρεφείς δράσεις διεύρυνσης της Βικιπαίδειας είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα είτε ως μέλη είτε ως συνεργάτες της. Περισσότερα...

Απλογράφηση[Επεξεργασία]

Σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή γλωσσολογίας κ. Μπαμπινιώτη, την οποία έκανε χτες (Κυριακή 2/8/2015) στην εκπομπή της κας Φλέσσα, δεν επιτρέπεται απλογράφηση σε ξενόγλωσσα ονοματεπώνυμα που μεταγράφουμε στη γλώσσα μας. Καθώς στη συζήτηση της εκπομπής αναφέρθηκε εάν μεταγράφουμε λέξη με διπλό σίγμα, διερωτώμαι, αν για παράδειγμα, ο Αλεσάντρο Σάλβιο θα έπρεπε να μεταγραφεί ως Αλεσσάντρο. Στην εδώ πολιτική αναφέρεται η πλησιέστερη φωνητική απόδοση των ονομάτων αυτών. Παρακαλώ ας το ερευνήσει όποιος έχει τη δυνατότητα και ας ενημερώσει την πολιτική με κατάλληλες διευκρινίσεις περί των κανόνων της απλογράφησης. Ευχαριστώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 12:17, 3 Αυγούστου 2015 (UTC)

Υπάρχει ένα εκτενές νήμα στη Λεξιλογία (Η μεταγραφή των ξένων κύριων ονομάτων και η φενάκη της αντιστρεψιμότητας). Νομίζω πως η απλογράφηση παράγει λιγότερες ασυνέπειες P.a.a (συζήτηση) 16:20, 3 Αυγούστου 2015 (UTC)

Οι στόχοι Μπαμπινιώτη και Βικιπαίδειας απέχουν πολύ:

 • Ο κ. καθηγητής νοιώθει υποχρεωμένος να οδηγήσει τον κόσμο της γλώσσας στον «ορθό» λόγο. Καμιά φορά προκαλώντας την κοινή γνώμη, άλλοτε πρωτοτυπώντας με την άποψή του.
 • Η Βικιπαίδεια είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί προϋπάρχουσες αναφορές για την ονοματολογία των λημμάτων και όχι τις απόψεις των συντακτών της Βικιπαίδειας

--Focal Point 22:46, 4 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η "αρχή της αντιστρεψιμότητας" δεν είναι θέμα "ορθού λόγου" αλλά εγκυκλοπαιδικότητας και μάθησης: Αυτός που θα διαβάσει στα ελληνικά για κάποιον "Αλεσσάντρο" πιθανώς να θέλει να ψάξει και στη διεθνή βιβλιογραφία, οπότε θα καταλάβει να ψάξει για Alessandro και όχι Alesandro. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στην εποχή των κουρεμάτων και των εκπτώσεων.--Skylax30 (συζήτηση) 08:12, 5 Αυγούστου 2015 (UTC)
Αν αναζητήσει μέσω ίντερνετ καμία διαφορά για τη μηχανή αναζήτησης δεν έχει το Alesandro από το Alessandro. Αν αναζητήσει σε έντυπα (πχ εγκυκλοπαίδειες) η διαφορά είναι πολύ μικρή για να μην βρει όσα θα ήθελε. Υπάρχουν και αντιπαραδείγματα. Πού πας εφαρμόζοντας αντιστρεψιμότητα από το «Φρανσουά» ή το «Σμιτ»; Στο Fransoua και το Smit; Ακόμα και το Fransoua μαζί με επώνυμο δύσκολα θα μπερδέψει μια μηχανή αναζήτησης: το google όταν έγραψα Fransoua Miteran με ρώτησε αν εννοώ François Mitterrand και ακόμα και για το απλό Miteran ρωτά αν θέλω Mitterrand με φωτό του πρώην προέδρου. (Οφείλω να ομολογήσω ότι η μηχανή της Βικιπαίδειας δεν τα πιάνει αυτά).
Συμπέρασμα (δικό μου): η αρχή της αντιστρεψιμότητας είναι επιχείρημα προέρχεται από προϊντερνετικές εποχές αναζητήσεων πληροφορίας και δεν στέκει πια.
Γνώμη (επίσης δική μου): Δεν βλέπω γιατί αντιτίθεται με τους κανόνες επαληθευσιμότητας που απαιτεί η Βικιπαίδεια η ύπαρξη και τήρηση μίας δικής σύμβασης για τη μεταγραφή ξένων ονομάτων --cubic[*]star 14:41, 5 Αυγούστου 2015 (UTC)
Μα είναι προφανής ο λόγος που η όποια προσπάθεια απλογράφησης συναντά τέτοια κατακραυγή στη ΒΠ, παρά τις συμβιβαστικές προτάσεις που κατατέθηκαν κατά καιρούς: συνήθεια. Καθένας μας είναι εξοικειωμένος με τη δική του σειρά "αντιστρέψιμων" αποδόσεων και "ιστορικών" ορθογραφιών, τροφοδοτούμενος προφανώς από τη δική του βιβλιογραφική εμπειρία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό κυκεώνα ασυνάρτητων προσωπικών "κανόνων" οι οποίοι όχι μόνο απαιτούν γνώση της ξένης γλώσσας αλλά, όπως λες κι εσύ, έχουν ήδη καταστεί άχρηστοι εξαιτίας των μηχανών αναζήτησης. Θα έπρεπε να τολμούσαμε την εισαγωγή κάποιων στοιχειωδών μεθόδων απλογράφησης, τουλάχιστον για τα πιο σύγχρονα ονόματα και τοπωνύμια αλλά ο εγωισμός της συνήθειας μας τυφλώνει αρκετά για να μη μπορούμε να βρούμε κοινό παρονομαστή. Με όλα αυτά πάντως απορώ πώς γλύτωσε την αντιστρεψιμότητα ο φουκαράς ο Μακιαβέλι.--Dipa1965 (συζήτηση) 21:26, 5 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η συζήτηση αυτή έχει γίνει προ καιρού, και συναινέθηκε να ακολουθηθεί η πολιτική της απλογράφησης, με εξαίρεση την διατήρηση ιστορικά καθιερωμένων μεταγραφών (π.χ. Σαίξπηρ). Ο κύριος Μπαμπινιώτης δεν είναι η μοναδική αυθεντία όσον αφορά τον γραπτό λόγο. Όταν είχε γίνει η συζήτηση αυτή, είχαν παρατεθεί απόψεις άλλων φιλολόγων που υποστήριζαν την απλογράφηση. Όσον αφορά την εκπομπή που αναφέρθηκε («Στα Άκρα»), έχω την εντύπωση ότι η συνέντευξη είναι αρκετά παλιά, προ ετών, και ότι πρόκειται για επανάληψη. --Dead3y3 (συζήτηση) 15:16, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)

Αγαπητέ Dead3y3 η εκπομπή που αναφέρθηκα είναι φετινή («Οι λέξεις φταίνε»). Παρ' όλα αυτά εγώ δεν έθεσα θέμα υπέρ ή κατά της απλογράφησης. Όταν ένας καθηγητής και πρώην αρμόδιος υπουργός δηλώνει κάτι τόσο σημαντικό, εγώ δεν δύναμαι να το αγνοήσω ούτε να το κρίνω ως σωστό ή λάθος, έπρεπε λοιπόν να προστρέξω στην πολιτική μας για να δω αυτά που προβλέπει για τις περιπτώσεις των ονομάτων. Αυτό που στην ουσία είπα, είναι ότι η πολιτική που διάβασα δεν με κάλυψε στο θέμα της απλογράφησης ή όχι των ονομάτων, συνεπώς θέλει περισσότερες διευκρινίσεις. Έτσι παρακάλεσα κάποιον (που γνωρίζει φυσικά την πολιτική μας) να τις κάνει. Οι "προϋπάρχουσες αναφορές" που γράφει παραπάνω ο Focal ή η αναφορά του P.a.a ή η ύπαρξη κάποιας "σύμβασης" που αναφέρει ο cubic[*]star, ίσως είναι πράγματα γνωστά ή αυτονόητα, αλλά δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε όλοι και πρέπει να γραφτούν στην πολιτική μας, διότι αυτή διαβάζει ο κάθε χρήστης. Ευχαριστώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 22:43, 25 Αυγούστου 2015 (UTC)

Wikidata: Access to data from arbitrary items is coming[Επεξεργασία]

(Sorry for writing in English)

When using data from Wikidata on Wikipedia and other sister projects, there is currently a limitation in place that hinders some use cases: data can only be accessed from the corresponding item. So, for example, the Wikipedia article about Berlin can only get data from the Wikidata item about Berlin but not from the item about Germany. This had technical reasons. We are now removing this limitation. It is already done for many projects. Your project is one of the next ones. We will roll out this feature here on August 12.

We invite you to play around with this new feature if you are one of the people who have been waiting for this for a long time. If you have technical issues/questions with this you can come to d:Wikidata:Contact the development team.

A note of caution: Please be careful with how many items you use for a single page. If it is too many pages, loading might get slow. We will have to see how the feature behaves in production to see where we need to tweak and how.

How to use it, once it is enabled:

Cheers Lydia Pintscher MediaWiki message delivery (συζήτηση) 17:46, 3 Αυγούστου 2015 (UTC)

Άντε πάλι με τα καγκουροσάιτ![Επεξεργασία]

Σήμερα με αφορμή ένα δημοσίευμα που παρατήρησα πρώτα στο σάιτ του ΣΠΟΡ ΦΜ και μετά σε άλλες ιστοσελίδες όπως π.χ. του ΣΚΑ'Ι' , ξεκίνησε ένας βανδαλισμός στο λήμμα του Θανάση Παπάζογλου. Το πιο σημαντικό είναι πως αν διαβάσει κανείς λ.χ. τα δύο πανομοιότυπα άρθρα σε ΣΠΟΡ ΦΜ και ΣΚΑΪ παρατηρεί μια στρεβλή εικόνα για τη Βικιπαίδεια ως εγχείρημα αλλά και μια απόπειρα δυσφήμισης.

Το πιο αστείο βέβαια, είναι πως η κριτική προέρχεται από αθλητικούς «δημοσιογράφους», αυτούς δηλαδή που τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη κυρίως της αγγλικής και σε μικρότερο βαθμό της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας πάνω στα ποδοσφαιρικά λήμματα έχουν κάνει τη ζωή τους ευκολότερη με «ρεπορτάζ» copy paste!

Ευτυχώς, τυγχάνει να έχω ένα μικρό αρχείο από την εποχή που ασχολιόμουν περισσότερο με τα ποδοσφαιρικά λήμματα αλλά και καλή μνήμη οπότε είναι ευκαιρία να δούμε λίγο ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ασκούν κριτική:

1. Θυμάται κανείς την αλήστου μνήμης «Εξέδρα» που στα καλοκαιρινά της ρεπορτάζ για υποψήφιους, πραγματικούς ή μη, στόχους ελληνικών ομάδων έβαζε αυτούσιο από τη Βίκι το κουτί πληροφοριών των συμμετοχών και των γκολ του εκάστοτε ποδοσφαιριστή;

2. Μιας και μιλάμε για το ΣΚΑΪ, θυμάται κανείς πριν μια πενταετία τον διαγωνισμό των «Χρυσών Ενδεκάδων» όπου οι, τρόπος του λέγειν, ρεπόρτερ είχαν αντιγράψει σε μεγάλο βαθμό λέξη προς λέξη τα λήμματα της Βίκι για την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών; Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η περίπτωση του βιογραφικού του σάιτ του καναλιού για τον Γιάννη Παπαδημητρίου της Ξάνθης: αυτός που είχε γράψει το κείμενο, είχε αντιγράψει στην ουσία το λήμμα που είχα φτιάξει εγώ. Βέβαια, εγώ που δεν είμαι ούτε ερασιτέχνης ούτε και επαγγελματίας δημοσιογράφος, είχα γράψει λανθασμένα πως κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έφτασε δύο φορές με την Ξάνθη στα ημιτελικά του κυπέλλου. Έλα όμως που είχα κάνει λάθος και είχα ξεχάσει την πιο πρόσφατη στο 2010 συμμετοχή της ομάδας στην τετράδα ( εκείνη του 2007 ). Και καλά εγώ, ο άλλος που ήταν δημοσιογράφος και επιμελήθηκε το κείμενο το 2010, κατά το 2007 τι ρεπορτάζ έκανε; Για τα μπαράκια στη Μύκονο μαζί με τον Τσιλιμπουρδάκη;

3. Ας πιάσουμε μια άλλη αθλητική εφημερίδα: Στις 23 Οκτωβρίου του 2010, με αφορμή τη συνάντηση μετά από 20 χρόνια του Ολυμπιακού Βόλου με την Λάρισα στην Α' Εθνική, η GOAL είχε ένα ολιγοσέλιδο αφιέρωμα στο «θεσσαλικό ντέρμπι». Αντιγράφω από τη σελίδα 24 της εφημερίδας: Στη νεότερη εποχή έχουν να καυχιούνται ( σημ. Pavlos1988: Οι Βολιώτες ) το κατόρθωμα του Ίμρε Μπόντα να βγει πρώτος σκόρερ στην Α΄Εθνική το 1989, χρονιά δηλαδή που η ομάδα υποβιβάστηκε. Προφανώς πρέπει κάποιος να είναι πολύ σπουδαίος αθλητικός δημοσιογράφος για να ανοίξει ένα οποιοδήποτε σάιτ με ιστορικές βαθμολογίες και να δει πως ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβάστηκε την επόμενη χρονιά.

4. Πάμε και στην αθλητική ιστοσελίδα Contra.gr και σε ένα φρέσκο άρθρο της για χαμένα ταλέντα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο πορθητής του Αμβούργου, Γιώργος Νασιόπουλος. Στο άρθρο αναφέρεται πως ο Νασιόπουλος σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2008. Προφανώς τα στοιχεία του ρεπορτάζ ( γελάει ο κόσμος ) αλιεύθηκαν από γνωστό διεθνές αθλητικό σάιτ που ασχολείται με μεταγραφές. Λεπτομέρεια βέβαια πως ο Νασιόπουλος έπαιζε τουλάχιστον ως το 2011 στον Καμπανιακό της Δ' Εθνικής αλλά για αυτό το λάθος του ρεπόρτερ πιστεύω πως φταίμε εμείς που δεν είχαμε φτιάξει λήμμα για τον Νασιόπουλο ώστε να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του εύκολα. : )

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο, εξάλλου τα παραδείγματα που έθεσα είναι ενδεικτικά.

Η ουσία είναι πως αφενός διάφορες ιστοσελίδες αθλητικού, πολιτικού, ιστορικού κλπ ενδιαφέροντος αντλούν αθρόα, στοιχεία αλλά και ολόκληρα κείμενα από τη Βικιπαίδεια χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν την πηγή τους όπως όφειλαν και αφετέρου οι ίδιοι κύκλοι που κάνουν αυτή την αντιγραφή δεν διστάζουν να χτυπούν τη Βικιπαίδεια με την πρώτη ευκαιρία.

Κατά τη γνώμη μου, με αφορμή το σημερινό συμβάν, μια από τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, πέραν από την καλύτερη περιφρούρηση των λημμάτων, είναι ένα «σαφάρι» εντοπισμού στο Διαδίκτυο, κειμένων που βασιστεί σε λήμματα της Βικιπαίδειας, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά αναφορά σε αυτή. Pavlos1988 (συζήτηση) 20:08, 4 Αυγούστου 2015 (UTC)

Κάποιοι από αυτούς γράφουν και στη Βικιπαίδεια. Όταν δεν τους περνάει σε συγκεκριμένα θέματα, γιατί έχουμε αξιόπιστους ερευνητές σε αθλητικά και δη ποδοσφαιρικά ζητήματα δημιουργούν τέτοια προβλήματα στο διαδίκτυο. Είναι φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν. Καλή η ιδέα όταν εντοπίζονται τέτοια άρθρα και περιεχομένο να τοποθετούνται σε ένα αρχείο εδώ. Αν συμφωνούν και άλλοι να φτιαχτεί μια σελίδα (πιθανώς Βικιπαίδεια:Αντιγραμμένα λήμματα χωρίς αναφορά στη Βικιπαίδεια) Να ξέρουμε τουλάχιστον τι γίνεται--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:32, 4 Αυγούστου 2015 (UTC)

Κύριοι, λεπτό το ζήτημα και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς. Προσωπική μου άποψη ότι δεν πρέπει εκτός Βίκι να περάσει η εικόνα ότι το εγχείρημα απαιτεί κάποιου είδους αναγνώριση για αυτό που κάνει και προσφέρει. Κάτι που στο μυαλό ενός κακόβουλου (ή έστω άσχετου ή αδιάφορου) μπορεί να λάβει τη μορφή έως και κάποιου είδους απαίτησης για "πνευματικά δικαιώματα". Δηλαδή αυτό ακριβώς που δεν είναι/αντιπροσωπεύει η Βίκι – αντίθετα διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού τα πνευματικά δικαιώματα των άλλων (μέχρι σε σημείο απομάκρυνσης από το περιεχόμενό της, ακόμα και με την υποψία ότι ενδέχεται να υπάρχει/υπάρξει ζήτημα ΠΔ).
Από την άλλη μεριά, το κακό με τα copy-paste χωρίς ουδεμία αναφορά στη Βίκι έχει παραγίνει τουλάχιστον από αθλητικά λήμματα – πιθανώς να επεκτείνεται και σε άλλη θεματολογία που δεν παρακολουθώ τόσο στο διαδίκτυο. Η ιδέα με τη σελίδα είναι πολύ καλή και πρέπει να περάσει από την Αγορά για συζήτηση, κατάθεση περισσότερων οπτικών (επίσης τυχόν παγίδων) και συναίνεση. Ακριβώς λόγω της παραπάνω απαίτησης για λεπτούς χειρισμούς. Καλογερόπουλε, πιστεύω ότι ως διαχειριστής είναι καλύτερο να το θέσεις εσύ. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου όμως... για λόγους ευνόητους SFriendly.svg.
ΥΓ "Κάποιοι από αυτούς γράφουν και στη Βικιπαίδεια. Όταν δεν τους περνάει σε συγκεκριμένα θέματα [...] δημιουργούν τέτοια προβλήματα στο διαδίκτυο." Χα! Και νόμιζα ότι δεν έχει ξανασυμβεί. Μιλάμε βέβαια για κάπως αντίθετη πορεία: πρώτα έστησαν το θέμα στο δίκτυο και μετά δημιουργούν πρόβλημα στη Βίκι, όταν αυτή δεν πατρονάρει την άποψή τους και την παρουσιάζει ισοβαρώς με τις υπόλοιπες. Αφορά στην έμπνευση του τριφυλλιού ως σήματος του ΠΑΟ το 1919 και καμαρώστε εδώ, μόλις 3-4 μέρες από το ριζικό εμπλουτισμό/τεκμηρίωση της σχετικής ενότητας και 10ήμερο από αντίστοιχο διορθωπόλεμο μετά μπινελικίων. Όλα μέσω IPs. Στη θέση του, δεν θα προήγαγα κάποιον σε "διευθυντή" ενός σάιτ (αλήθεια, έχουν τέτοιον; – πόσο μάλλον τα οπαδικά και που έμειναν ελάχιστα χρόνια στον αέρα ), εκτός εάν τον γνώριζα προσωπικά. Ή πιθανότερα εάν δεν ήμουν εγώ ο ίδιος αυτοπροσώπως με την αφεντιά μου. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 06:56, 5 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η άδεια της Βικιπαίδεια είναι CC-BY-SA η οποία καθιστά αναγκαία την αναφορά της πηγής, αλλά και να είναι διαθέσιμο το κείμενο με την ίδια άδεια. Έτσι η αντιγραφή χωρίς αναφορά είναι παράνομη... Υπάρχει επίσης το πρότυπο {{αναδημοσιευθέν}} (παράδειγμα χρήση: Συζήτηση:Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου). Για να μη σχολιάσω τους δημοσιογράφους που άλλη δουλειά δεν έχουν από το χαζεύουν στη Βικιπαίδεια και όταν βρίσκουν ένα βανδαλισμό να το δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους. Το θέμα έχει ξαναέρθει στην αγορά πρόσφατα για παρόμοιο δημοσίευμα.--C Messier 16:54, 8 Αυγούστου 2015 (UTC)

Νικόλαος Κατούντας[Επεξεργασία]

Θα ξεκλειδώσω το λήμμα, μια και υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Χρήστης:Pavlos1988 θα ήθελε να το αλλάξει αλλά δεν μπορεί γιατί είναι κλειδωμένο και φυσικά δεν μού πέφτει λόγος. Είναι ικανός χρήστης. Ωστόσο, πρέπει να ενημερώσω την Αγορά για email που δέχτηκα, στα οποία προβάλλονται οι παραπάνω ισχυρισμοί και να τα καταθέσω εδώ, ώστε να γνωρίζουν όλοι, διότι τους αφορούν στην παρούσα ή οποιαδήποτε μελλοντική στιγμή:

Βικιπαίδεια:Ηλ.-ταχυδρομείο
Εισερχόμενα   x

Stavroula katounta stavroula.katounta@gmail.com μέσω wikimedia.org 

    8:39 μ.μ. (Πριν από 41 λεπτά)
                
προς Εμένα 
 
Αξιότιμε κύριε Καλογερόπουλε

Παρακαλώ όπως προβείτε στην άρση φραγής του λήμματος «Νικόλαος Κατούντας» το συντομότερο δυνατό και επαναφέρετε το λήμμα στην έκδοση από 17.53, 31 Ιουλίου του 2015.

Ο ίδιος ο χρήστης, κύριος Χρήστης:Pavlos1988, παραδέχθηκε, προς τιμή του, τις ανακρίβειες για τον ήρωα αγνοούμενο Νικόλαο Κατούντα και την πρόθεση του για αποκατάσταση της αλήθειας αλλά έχει γίνει φραγή του λήμματος.

Είναι ντροπή να διασύρετε η μνήμη ενός ήρωα που προδομένος με τα παλικάρια του αντιμετώπισε το μεγαλύτερο βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κερύνεια κι όταν είδε ότι δεν υπήρχε ελπίδα παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του πολεμώντας μέχρι εσχάτων και καλύπτοντας μέχρι και τον τελευταίο Ελληνο-κύπριο στρατιώτη του.

Δυστυχώς 41 χρόνια μετά πραγματοποιείται δεύτερη προδοσία εις βάρος του. Είναι προσβολή στον ήρωα αλλά και την οικογένεια του, που όλα αυτά τα χρόνια ζει με μια ανοικτή πληγή.

Θα σας παρακαλούσα θερμά να μη διασύρετε την μνήμη του, να σεβαστείτε το αίμα του ήρωα και να αποκαταστήσετε το ιστορικό του.

Με εκτίμηση

Σταυρούλα Κατούντα
Σύζυγος του ήρωα
 
righteous monk <konosk@gmail.com> 
    8:48 μ.μ. (Πριν από 31 λεπτά)
    
προς Stavroula 
 
1. Γιατί δεν κάνετε σχετική συζήτηση στη σελίδα του λήμματος, μια και ο Χρήστης:Pavlos1988 παραδέχτηκε τις ανακρίβειες. 
2. Δεύτερον πώς τολμάτε να με κατηγορείτε ότι διασύρω τη μνήμη οποιουδήποτε, εφόσον δεν έχω ανακατευτεί ούτε στο ελάχιστο στη δημιουργία του λήμματος, ούτε καν στις επίμαχες προτάσεις. Η δουλειά μου είναι να σταματάω τον διορθωπόλεμο, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Και ως τώρα το μόνο που κάνατε και κάνετε είναι να λειτουργείτε παραπλεύρως. Γράφει κάποιος κύριος στη σελίδα συζήτησης ότι έχετε έγκυρες πληροφορίες στη σελίδα συζήτησης φέρτε τις ως τεκμήρια, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν έχετε.
3. Να το ανοίξω το λήμμα, αλλά θα μεταφέρω στην Αγορά το μήνυμά σας και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα μου ξαναπαραπονεθείτε εάν βρεθεί οποιοσδήποτε τεκμηριωμένα και σας αναστρέψει.
3. Κακώς βάλατε άλλον να ζητήσει το mail μου

Κ. Καλογερόπουλος 
 
Πρόσφατη δραστηριότητα λογαριασμού: Πριν από 23 λεπτά
 1. Ενδέχεται να μην ήταν άλλος αυτός που ζητησε το email μου και να είναι απλά puppet όπως πολύ σοφά διακρίνει ο Χρήστης:CubicStar.
 2. Παρακαλείσθε να μην εκθέτετε πραγματικά ονόματα σε email εκτός και αν είναι ήδη ονόματα λογαριασμού.
 3. Το να μη διασύρετε την μνήμη του, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό μια και υπήρξε συνάδελφός μου ο υπό λημματογράφηση και μού προκάλεσε τουλάχιστον αηδία η αναιδέστατη αυτή κατηγορία.
 4. Εντέλει υπάρχει πλήρης απαξία σε απαραίτητες διαχειριστικές ενέργειες, στις οποίες φορτώνει όποιος θέλει τις προσωπικές του εμπάθειες και αντιπάθειες. Αυτά προς το παρόν. Επιφυλάσσομαι και ξεκλειδώνω το λήμμα. Ελπίζω η κοινότητα να μη με απασχολήσει ξανά. Εννοείται ότι θα ξεκλειδωθεί και το λήμμα του κου Βαρουφάκη, για το οποίο επίσης μου φόρτωσαν οι χρήστες Ntonto55 και Ασμοδαίος τις προσωπικές τους εμπάθειες και αντιπάθειες. Μπορείτε ελεύθερα να φτιάξετε ό,τι τερατούργημα λίβελλο επιθυμείτε και βέβαια να έχετε το θάρρος όταν θα μάς ζητηθούν τα ρέστα να εκθέσετε και την ταυτότητά σας. Εδώ αυτή τη στιγμή αποποιούμαι οποιαδήποτε ευθύνη. (Κ. Καλογερόπουλος) --Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:38, 5 Αυγούστου 2015 (UTC)

Σχολείο Βικιπαίδειας - Grant report[Επεξεργασία]

Ακολουθώντας εδώ μπορούμε να πάρουμε επιπλέον εικόνα για τη δράση που χρηματοδοτήθηκε από το WMF, πέρα από αυτήν της σελίδας του σχολείου, που καταγράφει τα εμφανή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν σε αυτό και μακάρι να γίνουν πιο πολλά και πιο καλά πράγματα την ερχόμενη χρονιά, από όλους μας, και να βρισκόμαστε μεταξύ μας πιο συχνά. Καλή συνέχεια.   ManosHacker 00:58, 6 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ωρσίσ! Καλή συνέχεια στο Σχολείο. --Focal Point 21:27, 8 Αυγούστου 2015 (UTC)

Συλλογή λημμάτων της Βικιπαίδειας που έγιναν αυτούσια άρθρα σε ΜΜΕ (χωρίς αναφορά πηγής)[Επεξεργασία]

El Wikipedia poster humoristic 1.jpg
El Wikipedia poster colourful.jpg

Στο παρόν σημείο αναρτούμε links για πολύ αξιόλογα άρθρα σε διάφορα ΜΜΕ, που διαθέτουν, κατά το πλείστον, υψηλό κύρος εγκυκλοπαιδικότητας, καθόσον πρόκειται για ολικές αναπαραγωγές ή πιστές αντιγραφές SHysterical.gif αντίστοιχων λημμάτων της Βικιπαίδεια.--85.72.220.23 06:40, 11 Αυγούστου 2015 (UTC)

Προσοχή: Η Κοινότητα της Βικιπαίδεια συνιστά... την ανάγνωση από τα πρωτότυπα λήμματα.


Wikidata: Access to data from arbitrary items is here[Επεξεργασία]

Property:P166[Επεξεργασία]

Όταν το Πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου αντλεί πληροφορίες από τη δήλωση βραβείο (Property:P166) πρέπει να ελέγχει για την ύπαρξη χρονολογίας ώστε να την αντλεί και αυτή μαζί, αλλιώς έχουμε ένα όχι και τόσο κατανοητό αποτέλεσμα (βλ. για παράδειγμα στο λήμμα Ανατόλι Κάρποφ την χρήση του d:Q752000). --Francois-Pier (συζήτηση) 00:07, 13 Αυγούστου 2015 (UTC)

Αυτό συμβαίνει ήδη, αλλά κοιτάει για λάθος ιδιότητα, start time (P580) αντί point in time (P585). Το άλλαξα, όμως δεν δουλεύει γιατί κάπου κάτι δεν περιμένει αυτή την ιδιότητα. Θα το ξανακοιτάξω αργότερα P.a.a (συζήτηση) 08:05, 13 Αυγούστου 2015 (UTC)

Αν στο πρότυπο συμπληρωθούν δίπλα στο "start time (P580)" τα "end time (P582)" και "point in time (P585)" με "showqualifiers=P580,P582,P585", τότε χτυπάει:

Σφάλμα Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).

Πιθανόν, διότι στην συνάρτηση "getDate" ορίζονται δύο δεσμευτικοί τύποι (valid timestamps):

 1. dateobject {timestamp = string, year = number, month = number, day = number, calendar = string}
 2. rangeobject {timestamp = string, begin = dateobject, ending = dateobject}

--Francois-Pier (συζήτηση) 15:38, 13 Αυγούστου 2015 (UTC)

Wikimedia CEE Meeting 2015[Επεξεργασία]

Από 10 ως 13 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Εσθονία το 4ο Wikimedia CEE Meeting. Στην πρώτη (2012) και την τρίτη (2014) συνάντηση είχαμε εκπροσώπους της κοινότητας (Αχρήστης, Magioladitis) και τώρα ζητείται η συμμετοχή μας και πάλι. Θα επιχορηγηθούν ως δύο συμμετοχές ανά χώρα. Είναι ζητούμενο (αν και όχι προαπαιτούμενο) η κοινότητα να αποφασίσει πώς να εκπροσωπηθεί. Μπορούμε να καταθέσουμε ως τις 17 Αυγούστου αιτήσεις για συμμετοχή. Έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Magioladitis, Θα είχε μάλλον νόημα να συμμετάσχω ο ίδιος να μιλήσω για το Σχολείο και όλους με όσους ήρθα σε επαφή, ας πουν και οι υπόλοιποι.   ManosHacker 13:26, 14 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η συνάντηση βασικά αφορά οργανωμένες κοινότητες ανά χώρα (chapters, user groups, ή σε στάδιο συγκρότησης αν δεν υπάρχει ήδη). Το ελληνικό User Group έχει ήδη επιλέξει να εκπροσωπηθεί από τον Magioladitis. --geraki (συζήτηση) 16:21, 15 Αυγούστου 2015 (UTC)
Για υπόδειξέ μας πού ακριβώς αναφέρεται η πιο πάνω ανακοίνωση σε μέλη και καλά chapters, user groups και άλλα συναφή;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:22, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Λοιπόν, μίλησα με τους διοργανωτές. Στο συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν και μέλη εκτός του user group αρκεί να είναι μέλη της οργανωμένης ελληνικής κοινότητας. Σίγουρα, τα βασικα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι ζητήματα ανάπτυξης και οργάνωσης κοινοτήτων της Βικιπαίδεια. Υπάρχει, ωστόσο, και συνεδρία με θέμα την εκπαίδευση. -- Magioladitis (συζήτηση) 09:41, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Εφόσον υπάρχουν δυο θέσεις διαθέσιμες και δυο επιθυμίες για συμμετοχή, δε βλέπω πρόβλημα συμμετοχής τους ως Βικιπαιδιστών της Βικιπαίδειας στην ελληνική γλώσσα. Αν υπάρξει τρίτος ή περισσότεροι, ας ψηφίσουμε ως κοινότητα ποιόν θα προτιμήσουμε να προτείνουμε. --Focal Point 10:02, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Για μένα τα πράγματα είναι απλά: Το User group πρέπει να εκπροσωπηθεί επειδή ακριβώς πολλές συζητήσεις έχουν να κάνουν με user groups και chapters. Από εκεί και πέρα, με βάση τη διαθεσιμότητα, αφού μπορούμε να έχουμε και δεύτερο άτομο στην αποστολή ας εκμεταλλευτούμε το γεγονός. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:03, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, αντιγράφω από μη προσωπική αλληλογραφία, λόγια του Ασάφ:
 • «I do hope the Greek community discusses this and appoints delegates to this upcoming meeting in Estonia. I hope to see Greeks there!»
 • «To clarify: the CEE conference does not have a general scholarships process like Wikimania. Instead, each community is expected to have a discussion and appoint, from among the people who are interested and able to go on those dates, up to two delegates. So it's up to you folks, in the Greek community, to determine who goes this year. The Estonian organizers will support whoever the community selects, given a link to an on-wiki decision
   ManosHacker 10:16, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Ανάμεσα σε όλες τις συνεδρίες που φαίνονται στο πρόγραμμα έχει μόνο μια που αναφέρεται στην εκπαίδευση και αυτή αφορά το χάσμα των γενεών (Bridging the gender gap). Τώρα, πως αυτό συνδέεται με το "Σχολείο της Βικιπαίδειας" προσωπικά δεν το καταλαβαίνω. Το κύριο μενού της συνάντησης είναι αυτό που αναφέρει ο Magioladitis παραπάνω. --Γλαύκος συζήτηση 10:18, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Σχετικά με παραπάνω ερώτηση: το Wikimedia Central and Eastern Europe είναι συνασπισμός μεταξύ κοινοτήτων υπό τέτοιου είδους οργάνωση, όπως φαίνεται και στη λίστα μελών του (στην οποία περιλαμβάνεται το ελληνικό user group). Άλλωστε και η φόρμα συμμετοχής ζητά επανειλημμένα το σχετικό affiliation. Για ότι αφορά τον χαρακτήρα της συνάντησης, πράγματι έχει να κάνει με δραστηριότητες που αφορούν user groups και chapters και γενικά οργανωμένες κοινότητες. Δεν νομίζω ότι η εν λόγω συνάντηση ενδιαφέρεται για παρουσιάσεις ατομικών project. Θα μπορούσαμε να στέλναμε και κάποιον που δεν είναι ακόμη μέλος του user group αλλά τουλάχιστον θετικά διακείμενος ως προς την οργανωμένη δραστηριότητα. Συμμετοχή όμως βικιπαιδιστών με έμπρακτη αρνητική προδιάθεση ως προς τέτοια πράγματα δεν αντιλαμβάνομαι πως θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Εκτός αν το συγκεκριμένο άτομο δεσμευόταν για συμμετοχή σε μια τέτοια οργανωμένη κοινότητα, ανοιχτή συμμετοχή και υποστήριξη των δραστηριοτήτων όλης της κοινότητας, οργανωμένα, ανοιχτά, συμμετοχικά και όχι ατομικά project. -geraki (συζήτηση) 15:54, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Πάντως δεν θυμάμαι να είδα πουθενά ενστάσεις όσον αφορά την συγκρότηση ομάδων εν γένει, η επιθυμία συμμετοχής (ή όχι) στο συγκεκριμένο γκρουπάκιον είναι άλλο θέμα... Θεωρώ απολύτως υγιές ΝΑ ΜΗΝ συμμετέχουμε στο εν λόγω για προφανέστατους λόγους. -- Spiros790 (συζήτηση) 16:35, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Οι οποίοι προφανέστατοι λόγοι είναι...;
Αντιγόνη (συζήτηση) 17:06, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
@Spiros790 Απ'όσα λες φαίνεται να έχεις άγνοια για το ποιοι και πόσο έχουν δουλέψει για "ρημάδι" το User Group, σε τι διαδικασίες έχουν μπει διαχρονικά, τι χρόνο έχουν αφιερώσει ....Το γεγονός ότι δεν εξακολουθούν να το κάνουν δεν σημαίνει ότι αξίζουν του χλευασμού ή μειωτικής συμπεριφοράς(στα πλαίσια του εθελοντισμού είναι να κάνεις και ένα break ή και να αποχωρήσεις ακόμη ακόμη). Δεν υπήρξε ποτέ παρεάκι με την έννοια που το λες. Το έχω ξαναπεί και ισχύει περισσότερο από ποτέ: Το μόνο που μας ένωνε και ίσως εξακολουθεί να μας ενώνει ήταν η αγάπη μας για τη Βικιπαίδεια και το ελεύθερο περιεχόμενο. Κάποιους όπως τον Magioladiti δεν τους έχω γνωρίσει καν από κοντά ακόμα. Κι αυτό δεν μας εμποδίζει να μοιραζόμαστε πράγματα.
Το wannabe chapter και το user group ήταν και είναι ανοιχτό σε όλους. Άλλο αν κάποιοι θέλουν να κάνουν τα δικά τους. Και αν θέλουν στην τελική ας τα κάνουν. Μπορούν να κάνουν τη δική τους θεματική ομάδα ή ομάδα χρηστών. Φαίνεται δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο για να μην το έχουν κάνει ακόμα. Αν το επιθυμούν όμως μπορούν και τώρα ...ο δρόμος είναι ανοιχτός.
Η μόνιμη γκρίνια όμως ότι κάποιοι "φταίνε" γιατί κάνουν πράγματα έστω και μόνοι τους, έστω και πέρα από τις δυνάμεις τους (για όσους ξέρουν λεπτομέρειες για το επάγγελμα και την οικογενειακή τους κατάσταση, θα έπρεπε απλά να κλείνουν το στόμα τους και να μη λένε λέξη), γιατί το Geraki είναι ότι καλύτερο έτυχε ποτέ σε αυτή την κοινότητα. Ναι κύριοι, όποιος επιθυμεί να οργανώνει πράγματα, να προσελκύσει εθελοντές (για εκεί έξω μιλάμε), να κάνει δουλειά με την κοινότητα...ακόμα και να σώσει τον πλανήτη, ας το κάνει. "Ιδού η Ρόδος, εδώ κι ας χορέψουμε". Μη κατηγορούμε όμως αυτούς που προσπάθησαν να το κάνουν πριν από μας, έστω και χωρίς τα αποτελέσματα που κάποιοι περίμεναν σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα. --Γλαύκος συζήτηση 21:59, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

Βεβαίως και υπάρχει παρεάκι με την έννοια που το λέω. Και αυτό που γράφεις παραπάνω είναι η επιτομή της διαστρεύλωσης λεγομένων και της λασπολογίας για χάρη της αλληλοϋποστήριξης της κλίκας. Μια χαρά με επιβεβαιώνεις. Όσο για τις πρωτοβουλίες του γεράκη είπα ότι είναι αξιέπαινες ήδη 2-3 φορές ακριβώς από πάνω. Εσείς η κλίκα κατηγορείτε άνθρωπο -τον Μάνο- επειδή πήγε να "οργανώσει πράγματα, να προσελκύσει εθελοντές" κλπ κλπ. Κι από πάνω κατηγορείτε άλλους για αυτά που σεις κάνετε. Ντροπή σας. -- Spiros790 (συζήτηση) 09:28, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ξαναδιάβασε τι γράφεις μόνο, για ανθρώπους που δεν έχεις δει ούτε με το κιάλι...--Γλαύκος συζήτηση 09:45, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Και για να τελειώνουμε με την πιπίλα του χλευασμού και της απαξίωσης, δεν σας φήμωσε κανείς -σεις θέτε να το βουλώσουμε διότι σας χαλάμε την σούπα, δεν σας εμπόδισε κανείς να συνεισφέρετε online ή με εξωστρεφείς δράσεις, σεις παρεμποδίζετε τις εξωστρεφείς δράσεις άλλων με κάθε δυνατό τρόπο, δεν είπε κανείς ότι δεν κοπιάσατε -σεις απαξιώνετε τον κόπο άλλων. Και όσο για αυτό το τελευταίο, που για μένα είναι ευαίσθητο θεματάκι, φέτος μόνο έχω στο ενεργητικό μου πάνω από 15.000 επεξεργασίες, 200 λήμματα, ούτε ξέρω πόσα πρότυπα κλπ κλπ. Παράλληλα βαράω 12-14 ώρες δουλειάς σχεδόν κάθε μέρα για τρεις και εξήντα και η οικογένεια μου διαλύεται. Την προσπάθεια την αναγνώριζα και την αναγνωρίζω από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Και να ξέρεις ότι πολύς κόσμος κουβαλάει σταυρούς μεγάλους. Είμαι ο τελευταίος που θα ανεχθεί εξυπνάδες την μορφής "α δείτε τον τάδε που έχει τα προβλήματά του κι όμως το παλεύει". Και άλλες σοφιστίες ελλείψει επιχειρημάτων. Τα επί προσωπικού θα μείνουν προσωπικά και δεν αφορούν τους υπολοίπους. Κατάλαβες Γλαύκε του γκρουπακίου, που ούτε με το κιάλι δε με βλέπεις? ...άντε στο καλό λοιπόν. -- Spiros790 (συζήτηση) 10:01, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
"Κατάλαβες Γλαύκε του γκρουπακίου"..συνέχισε έτσι αν αυτό σου δίνει ικανοποίηση. Πέφτεις ο ίδιος στην παγίδα να γίνεσαι επιθετικός και αγενής σε άγνωστους για σένα ανθρώπους (αυτό σημαίνει με το κιάλι). Και το τι περνάς δεν σου δίνει το δικαίωμα σε καμία περίπτωση. Για ότι κάνεις είσαι αξιέπαινος όπως όλοι οι Βικιπαιδιστές που αφιερώνουν ώρες στο εγχείρημα. Το ότι είναι όμως απαξιωτικές οι εκφράσεις σου, προφανώς και είναι. Αυτό που είπα είναι ότι η συνάντηση στην Εσθονία δεν είναι για τα θέματα εκπαίδευσης και τα εκπαιδευτικά προτζεκτς. Η καλύτερη ευκαιρία για να τα παρουσιάσει κάποιος είναι το Wikimania. Είπαν όλοι (Μαγιολαδίτης, Γεράκης, Φόκαλ) ότι φυσικά και να πάει ο Manos αν ενδιαφέρεται για τα ζητήματα οργάνωσης κοινοτήτων κλπ..Σ΄αυτό δεν έχω ούτε εγώ καμία αντίρρηση. Όλα τ΄άλλα που λες ούτε με αφορούν ούτε με αγγίζουν. --Γλαύκος συζήτηση 10:44, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Σε αυτούς που στρεβλώνουν τα λεγόμενα μου, με κατηγορούν για αυτά που οι ίδιοι κάνουν και επιχειρούν να με απαξιώσουν σε προσωπικό επίπεδο διατηρώ το δικαίωμα να απαντώ αναλόγως, Γλαύκε του γκρουπακίου. Όσο για το τι περνάει ο καθένας μας και τι δικαιώματα του δίνει αυτό, συ πέταξες το "Η μόνιμη γκρίνια όμως ότι κάποιοι "φταίνε" γιατί κάνουν πράγματα έστω και μόνοι τους, έστω και πέρα από τις δυνάμεις τους (για όσους ξέρουν λεπτομέρειες για το επάγγελμα και την οικογενειακή τους κατάσταση, θα έπρεπε απλά να κλείνουν το στόμα τους και να μη λένε λέξη)", προκειμένου να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Συμφωνώ και επαυξάνω ότι τα προσωπικά του καθενός δεν αφορούν τους υπόλοιπους σε καμία περίπτωση. Αν και θα με συνέφερε να κάνω τέτοιου είδους επικλήσεις. Αυτό έγραψα και πριν αλλά είπαμε γίνεται στρέβλωση των λεγομένων μου. -- Spiros790 (συζήτηση) 11:12, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
επίσης συμφωνώ απολύτως στο "Για ότι κάνεις είσαι αξιέπαινος όπως όλοι οι Βικιπαιδιστές που αφιερώνουν ώρες στο εγχείρημα.". Θέλω να δω πως το συνδυάζεις αυτό με το ότι ο τάδε (ο οποιοσδήποτε τάδε, καμία σημασία δεν έχει αν λέμε για το συγκεκριμένο πρόσωπο ή κάποιο άλλο), "είναι ότι καλύτερο έτυχε ποτέ σε αυτή την κοινότητα" Δηλ. από τη μια ό,τι κι αν κάνουμε όλοι μας (1, 5, 10, 1000) ανεξαρτήτως μπράβο μας που τα κάναμε, βεβαίως έτσι είναι και καμιά αντίρρηση δεν έχω επ αυτού, αλλά πάντως έχουμε και έναν που παρόλα αυτά ξεχωρίζει και ευτυχώς που τον έχουμε ένα πράγμα. Καλά τα υπόλοιπα που αμφισβήτησα δήθεν τις προσπάθειες σας κλπ κλπ αυτά απλώς έγιναν γαργάρα. Αστα βράστα Γλαύκε, που όπως δεν σε ξέρω έτσι και δεν με ξέρεις... -- Spiros790 (συζήτηση) 11:27, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Κλαπ, κλαπ, κλαπ (χειροκρότημα) και πέσιμο της αυλαίας. 84.205.227.60 11:39, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Όχι ακόμα, ξέχασες να κάνεις login... -- Spiros790 (συζήτηση) 11:42, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)

Για αρχή ότι το γκρουπάκι των ελάχιστων ατόμων όπου επί της ουσίας ακριβώς ένας τρέχει (και του αξίζουν συγχαρητήρια για τις προσπάθειες του αυτές) με τη συμμετοχικότητα και την οργάνωση και την κοινότητα μικρή σχέση έχει. Είναι οξύμωρο να γίνονται τέτοιου είδους επικλήσεις. Είναι οξύμωρο να ακούμε για συμμετοχικά και όχι ατομικά project όταν οι πρωτοβουλίες για διάφορες εξωστρεφείς δράσεις είναι επί της ουσίας προσπάθειες ακριβώς ενός ανθρώπου. Εξαιρετικές επαναλαμβάνω. Ο πόλεμος που κάνει δε αυτός ο ένας ο συγκεκριμένος σε οτιδήποτε σχετίζεται με το ριμάδι το σχολείο της Βικιπαίδειας είναι άκρως προβληματικός ως κατάσταση και στάση. Φυσικά θα μπορούσα να γράψω σεντόνια αιτιολόγησης, όμως δεν έχω πλέον καμία διάθεση. Κράτα ότι με τα παρεάκια, διότι για παρεάκι ολιγάριθμο μιλάμε, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε. -- Spiros790 (συζήτηση) 17:22, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

Αγαπητέ, δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω είναι προσωπικές σου εκτιμήσεις ή σου τα είπαν γραπτώς ή δια ζώσης - πάντως όχι δημόσια. Πιθανότατα δεν γνωρίζεις όλη τη ιστορία, όχι μόνο του συγκεκριμένου User Group αλλά και του κάποτε υπό συγκρότησης chapter ή οποιεσδήποτε προσπάθειες οργανωμένης δράσης της κοινότητας. Ούτε φρόντισαν να σου τα πουν. Έστω και αν κάποιοι από αυτούς που προσπάθησαν να σε πείσουν, ήταν εντός αυτών των προσπαθειών. Και αυτοί ήταν που αποχώρησαν υπέρ της ατομικής δραστηριότητας. Για την ιστορία, και ως παράδειγμα, o ManosHacker είχε συμμετέχει κάπως και στη σύνταξη ενός καταστατικού του user group, ενώ μετά την ίδρυσή του δεν ζήτησε να γίνει μέλος, και από την άλλη το πρώτο του ερώτημα ήταν "τι γίνεται αν αποβληθεί ένα μέλος που είναι συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό".
Όπως και αν έχει, η αιτίασή σου είναι πρώτον είναι οξύμωρη και δεύτερον ανακριβής.
Οξύμωρο είναι το να λέμε ότι είναι προφανείς λόγος να μη συμμετέχει κανείς στο User Group επειδή είναι ολιγομελές. Προφανώς δεν θα ήταν ολιγομελές αν συμμετείχαν περισσότεροι. Αυτοί όμως που σε έπεισαν με αυτό το επιχείρημα, αυτοί που προτιμούν τις κλειστές προσωπικές δραστηριότητες, φροντίζουν να παραμείνει ολιγομελές έχοντας σηκώσει σημαία εναντίον του. Όπως κι εσύ.
Ανακριβές είναι ότι είναι ότι αφορά ένα μόνο άνθρωπο. Έντονη δραστηριότητα έχουμε τόσο εγώ, όσο και ο Magioladitis, αλλά οι υπόλοιποι συνεισφέρουν όσο και όπως μπορεί ο καθένας. Είναι φυσιολογικό άλλοι να τρέχουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, πιθανά υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες με διάφορους τρόπους πέρα από το να είναι παρόντες δια ζώσης. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του User Group. Να μπορεί κανείς να συνεισφέρει με τρόπους που του ταιριάζουν ή να βρίσκει υποστήριξη, αντί να βασίζεται κάθε project σε ένα-δυο άτομα. Υπενθυμίζω, ότι το εν λόγω User Group είναι μια κοινότητα με ανοικτή συμμετοχή σύμφωνα με τα πρότυπα του Wikimedia. "Παρεάκια" είναι αυτά που αποτελούνται από ένα χρήστη που αποφασίζει μόνος του, και καλεί άλλους μόνο για όσο και όταν χρειάζεται να φαίνεται ως "πολλοί".
Περί πολέμου, είναι προφανές ότι θα διαφωνήσω. Η κριτική και ερωτήσεις για ένα project δεν είναι πόλεμος. Η άρνηση απαντήσεων και η αντίδραση σε αυτά είναι υπογράμμιση ότι κάτι δουλεύεται και είναι επιθυμητό να δουλεύεται κλειστά, ατομικά, και κάθε τι που δεν εκθειάζει είναι ενοχλητικό. Πόλεμος είναι αυτό [3][4]
Πολύ θέλω να διαβάσω και περισσότερα, πέραν αυτών που ήταν "για αρχή".
-geraki (συζήτηση) 18:10, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Ανοιχτή συμμετοχή με ποιανού τους όρους? Τους δικούς σου μήπως? ή θα συναποφασίσουν και τα άλλα 3-4 παλιά μέλη που "συμμετέχουν όπως μπορούν"? Δεν πρόκειται να σχολιάσω τα λεγόμενα σου, απλούστατα διότι δεν έχει νόημα, πέρα από τρία σημεία κι αυτά για να καταγραφούν στα "πρακτικά": 1) θα έπρεπε να σε προβληματίζει ότι παραμένετε ένα παρεάκι ελάχιστων ατόμων μετά από τόσα χρόνια... το οποίο προφανέστατα ουδεμία σχέση έχει με την κοινότητα. Από πότε πέντε-δέκα άνθρωποι μιλούν εξ ονόματος της κοινότητας των χιλιάδων χρηστών που συνέβαλλαν λίγο ως πολύ όλα αυτά τα χρόνια? 2) Μην ανησυχείς, δεν περιμένω να μου πουν άλλοι πράγματα για να βγάλω συμπεράσματα. Το ότι υπάρχουν ομάδες αλληλοϋποστήριξης -του User Group στην σημερινή, τουλάχιστον, μορφή του συμπεριλαμβανομένου είναι πασιφανές. Φυσικά το πρόβλημα δεν περιορίζεται σε εσάς. 3) Πως εκλαμβάνει ο κος ManosHacker την κριτική που ασκείς για το σχολείο δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω κι ούτε μου πέφτει λόγος. Εγώ πάντως που δεν έχω και ούτε προτίθεμαι να αποκτήσω καμία απολύτως σχέση με τη συγκεκριμένη προσπάθεια, το εκλαμβάνω ως πόλεμο αγαπητέ διότι -μεταξύ πολλών άλλων- με τέτοια ζέση δεν σε βλέπω να ασχολείσαι με καμία άλλη (προβληματική έστω, για χάρη της συζήτησης) κατάσταση που να σχετίζεται με το εγχείρημα της ΒΠ. Επίσης είναι κομματάκι παράξενο να μην εντοπίζεις απολύτως τίποτε θετικό, όλα λάθος είναι φαίνεται. -- Spiros790 (συζήτηση) 18:25, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
και μια σημείωση για να μην μπλεχτούμε, βρίσκω την κατάσταση με την συγκεκριμένη ομαδούλα προβληματική για όλους εμάς την κοινότητα & το εγχείρημα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αντιτίθεμαι εν γένει και εκ των προτέρων με την συγκότηση ομάδων χρηστών για διάφορες δραστηριότητες, σε καμία περίπτωση. -- Spiros790 (συζήτηση) 18:58, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Ποιους όρους: Το Wikimedia Community User Group Greece έχει δημοσιευμένες τις προϋποθέσεις συμμετοχής και χάρτη δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, εγκεκριμένα από το Wikimedia. Θα έπρεπε να σε προβληματίσει η επιθυμία άλλων να διατηρήσουν ή να σχηματίσουν δικά τους κλειστά παρεάκια. Δεν βλέπω να κάνεις σχετική κριτική για τέτοια κλειστά παρεάκια που διαδίδουν ότι κάνουν έργο αντικαθιστώντας την κοινοτική υποστήριξη με σπατάλη χρήματος... Όχι δικού τους βέβαια... Αγαπητέ, για το λεγόμενο Σχολείο θα έλεγα τα ίδια όποιος και αν τα είχε κάνει. Ο ManosHacker μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι του είχα εκφράσει προβληματισμούς, πριν ακόμη ξεκινήσει. Με πολύ ζέση ασχολούμαι με πλείστα θέματα, και το ξέρεις. Όμως παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον ένα project εντελώς ατομικό, που έχει χρηματοδοτηθεί, και ισχυρίζεται ότι είχε μόνο θετικά αποτελέσματα, προσπαθεί να διαφημιστεί όπου βρει φως, και επίσης προσπαθεί να καπελώσει τη δουλειά και άλλων ατόμων (θα τα δούμε εν καιρώ). -geraki (συζήτηση) 18:56, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
αυτό με την σπατάλη χρήματος καλά θα κάνεις να το τεκμηριώσεις, διότι αν μείνει αστήριχτο είναι -τουλάχιστον- προσωπική επίθεση και πραγματικός λόγος για καμιά βδομαδούλα φραγή. Πάντως από τις επίσημες προϋποθέσεις, αν και δεν μιλούσα για αυτές, φαντάζομαι ότι η Νο. 5 επιδέχεται πολλών ερμηνιών...-- Spiros790 (συζήτηση) 19:04, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Diff μέλους του group από εδώ, για τις γερακο-λάσπες. Βεβαίως η συμβουλή μου ακολουθήθηκε στην ανάρτηση της ανακοίνωσης του thesswiki.   ManosHacker 18:46, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Η σπουδή να αφαιρεθεί οποιαδήποτε αναφορά στο User Group (που ενοχλεί) ως "διαφήμιση", χωρίς να ενοχλούν οι αναφορές σε Διορθόδοξα Κέντρα και Λοιπά, που δεν ενοχλούν και "δεν διαφημίζονται", είναι χαρακτηριστική. -geraki (συζήτηση) 18:56, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Δεν σας είπαμε κύριε να μην λέτε πως η δράση γίνεται στο ΑΠΘ. Τάισμα τέλος.   ManosHacker 19:24, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να έχει εκπροσώπηση το γκρουπ, ώστε να υπάρχει ίδια κάλυψη για τις δικές του δράσεις, (για τις οποίες δεν διαθέτω υλικό όπως πχ για όλους όσους συμμετείχαν στο άτυπο συνέδριο της γιορτής), και ο Magioladitis έχοντας τηρήσει ουδέτερη στάση είναι ο πλέον κατάλληλος. Το τι θα προκύψει από τις συζητήσεις και τα πράγματα εκεί, για groups και λοιπά, μένει να το δούμε.   ManosHacker 16:52, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

Και ποιός σου είπε Geraki ότι τύποι σαν εσένα δικαιούνται ή είναι εξουσιοδοτημένοι από την κοινότητα να μιλούν για την κοινότητα, στην οποία σαφώς αναφέρεται η ανακοίνωση που μιλά για μέλη. Μπορείτε να μιλάτε μέσα στα όρια του charter του user group και οποιαδήποτε άλλης ομαδούλας. Μπορείτε και να πουλάτε ακόμα και υπηρεσίες αν θέλετε, αλλά σε καμία περίπτωση μη διανοηθείτε να ισχυριστείτε ότι αντιπροσωπευετε κάποια κοινότητα. Απέχετε πολύ σε ζητήματα συνεισφοράς πραγματικού περιεχόμενου για να μπορείτε να ισχυριστείτε πως εκπροσωπείτε οτιδήποτε αφορά στην ελληνική κοινότητα που διαμορφώνει αυτό που εσείς επικαλείστε και συνεπώς εκμεταλλεύεστε για τους προσωπικούς σας λόγους. --Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:08, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Προφανώς δεν σου κάνω εγώ (για τους γνωστούς προσωπικούς σου λόγους). Θα ήθελα όμως μια ιδέα για το ποιος θα σου έκανε (να εκπροσωπήσει όμως τι;).
Όποιος έχει καλή πρόθεση μπορεί να δει στις σχετικές σελίδες της διοργάνωσης, π.χ. στην προετοιμασία ότι όλα γίνονται με επίκεντρο και από μέλη chapters και user groups. Όπως μπορεί να δει και τον κατάλογο συμμετοχών των προηγούμενων διοργανώσεων, κατά πόσο ήταν μέλη σχετικών οργανώσεων ή αόριστων κοινοτήτων. Το αντικείμενο της διοργάνωσης είναι συγκεκριμένο, και είναι ενδιαφέρον για όποιον ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν ενδιαφέρει οποιονδήποτε που δεν θέλει να ασχολείται με οτιδήποτε περισσότερο από την πολύτιμη συγγραφή λημμάτων. Δεν ενδιαφέρει οποιονδήποτε που δεν θέλει να συμμετέχει σε ανοιχτές εξωστρεφείς δραστηριότητες εντός μιας οργανωμένης κοινότητας.
Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι το Ελληνικό User Group εκπροσωπεί ή αντιπροσωπεύει τίποτε περισσότερο, από ότι αντιπροσωπεύει το Βουλγαρικό User Group για την βουλγαρική κοινότητα, ή το Σερβικό chapter για την σερβική κοινότητα. Πράγματι, στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι συμμετέχοντες δεν αντιπροσωπεύουν τις κοινότητες των βικιπαιδειών τους αλλά τις ανά χώρα οργανωμένες κοινότητες. Πολλοί μάλιστα μπορεί καν να μη γράφουν λήμματα σε οποιαδήποτε βικιπαίδεια. Οπότε ακόμη και οποιαδήποτε συζήτηση στην Αγορά της ελληνικής Βικιπαίδειας δεν θα ήταν αντιπροσωπευτική για την Wikimedia κοινότητα, αφήνοντας έξω τους Έλληνες χρήστες της αγγλικής Βικιπαίδειας, των Commons, των Wikidata, του Βικιλεξικού...
Για ότι αφορά λοιπόν τη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχει αυτό το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Έχει να κάνει με οργανωμένες ή υπό οργάνωση wikimedia κοινότητες με συγκεκριμένο σκοπό (εξωστρεφή δραστηριότητα). Αν αυτό είναι έξω από το ενδιαφέρον χρηστών που δεν ενδιαφέρονται για δραστηριότητα σε αυτό το πεδίο, προτιμούν να μην έχουν γενικά εξωστρεφή δραστηριότητα ή προτιμούν να δρουν ατομικά ή μέσα σε κλειστό ελεγχόμενο κύκλο, πάλι δεν τους ενδιαφέρει. Πολύ περισσότερο είναι έξω από τον χαρακτήρα και το σκοπό της διοργάνωσης να πάνε 30-40 άτομα απλά για να παρουσιάσει ο καθένας "για τις δικές του δράσεις". Το ζητούμενο για κάθε κοινότητα είναι να πάει κάποιος για να ακούσει και να φέρει. Αν ήταν να το φέρει για τον εαυτό του, να κάνει ατομικές δράσεις, τότε θα ήταν άχρηστο...
Ας στείλουμε λοιπόν και τον ManosHacker. Όχι για "να μιλήσει για το Σχολείο". Για να ακούσει και να μάθει το τι είναι δραστηριότητα "ανοιχτή" και "της κοινότητας". Και να το εφαρμόσει.
-geraki (συζήτηση) 19:43, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Wikimedia_CEE_Meeting Μήπως και μού διαφεύγει πού μιλάει για chapter και συναφείς ομάδες στην ίδια τη σελίδα των στόχων της του Wikimedia meeting. Δεύτερον μίλησα για εσένα και χρήστες σαν εσένα, με ελάχιστη έως μηδαμινή συνεισφορά στη λημματογράφηση και συνεπώς στην ανάπτυξη της ΒΠ. Αρκούμαι στο ότι δεν εκπροσωπείτε την ελληνική κοινότητα της ΒικιΠαίδειας. Ό,τι άλλα παιχνιδάκια θέλετε να παίζετε, πρόβλημά σας και μόνο. Κρατήστε τη Βικιπαίδεια απέξω, την αναπτύσσουν άλλοι--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:13, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
Πρώτον: Wikimedia CEE Meeting 2015: σε έντονο γαλάζιο πλαίσιο: "The main goal of the meeting is to promote, support and develop cross-border collaboration between various Wikimedia chapters, thematic organisations, user groups, project and other communities in the region." Δεύτερον. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις καθόλου για τη συνεισφορά μου στη λημματογράφηση. Είναι αυτή που είναι χωρίς να έχω ισχυριστεί τίποτε περισσότερο. Δεν ξέρω αν στους "χρήστες σαν εμένα" περιλαμβάνεις τον ManosHacker, μπορείς να τη συγκρίνεις (αν σου κάνει περισσότερο ή λιγότερο ως εκπρόσωπος του μη εκπροσωπούμενου). -geraki (συζήτηση) 20:47, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)
@Kalogeropoulos Ότι πουλάμε ή έχουμε πρόθεση να πουλάμε κάτι είναι χοντροκομμένο ψέμα στα όρια της συκοφαντίας. Ντροπή.--Γλαύκος συζήτηση 09:16, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Για ποιό λόγο πετάγεσαι Γλαύκε για θέματα που δε σε αφορούν;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:36, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Να αιτιολογηθούν επίσης οι κατηγορίες περί σπατάλης χρημάτων κλπ που ανέφερε ο γεράκης πιο πάνω. Μετά βλέπουμε για την ντροπή. -- Spiros790 (συζήτηση) 09:18, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Ενδεικτικά έχουν συζητηθεί εδώ Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο_2014/Σεπτέμβριος τα θέματα διαχείρισης χρημάτων. Ggia (συζήτηση) 10:17, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της σπατάλης χρημάτων πρέπει να δειχθεί συγκεκριμένα ότι για το τάδε ξόδεψες τόσα ενώ μπορούσες να ξοδέψεις λιγότερα και να χεις ισοδύναμο αποτέλεσμα και εφόσον δειχθεί αυτό ότι εσύ ζήτησες παραπάνω ενώ το γνώριζες ότι γινόταν και φθηνότερα. Διότι αν οφείλεται στην άγνοια η ακριβότερη επιλογή αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Είναι βαριά κατηγορία και δεν καλύπτεται με γενικόλογες συζητήσεις στην Αγορά η τεκμηρίωσή της. -- Spiros790 (συζήτηση) 10:28, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)

Το θέμα είναι η συμμετοχή δύο ανθρώπων στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, που είναι ανοικτή στις κοινότητες για κάποιους λόγους, κι έχουμε παρεκκλίνει. Έχουμε ένα ωραίο γεγονός μπροστά μας, το thesswiki, το οποίο υποθάλπτουμε με τη συμπεριφορά μας και αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο δεν υπάρχει συμμετοχή σε groups. Είναι μια ωραιότατη ευκαιρία να καλέσει ο Magioladitis, και θα το κάνω και ο ίδιος, να συμμετάσχουν από τα διπλανά μας group και chapters να στηρίξουν το γεγονός, στέλνοντας ενδιαφερόμενους, ώστε να θαρρέψει και η δική μας κοινότητα και να συμμετάσχει. Μια υπόδειξη είναι να οργανώσει το ελληνικό υπάρχον group επιχορηγούμενη μεταφορά και διαμονή βικιπαιδιστών, και μη μελών του, ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια με θέρμη από όλους και όχι να μείνει η δράση μόνο κάτω από δύο εταιρείες, έναν δήμο κι ένα γκρουπ. Αν τα ευεργετήματα ανοίγουν στην κοινότητα, όπως καλώς γίνεται με τη συμμετοχή στο συνέδριο CEE και δεν γίνονται αποκλειστικό προνόμιο μελών ομάδων, οι σχέσεις με τις δράσεις ανοίγουν. Αυτά και άλλα πράγματι θα συζητηθούν τον Σεπτέμβρη, όπου δεν πήρα πρόσκληση αδίκως, πιστεύω, και καλό είναι πάντα να υπάρχουν τρίτες γνώμες για τον εντοπισμό του τι και πώς πάει και δεν πάει καλά στις προσπάθειες και να τίθεται υπόψιν και των άλλων κοινοτήτων. Το τι θα ζυμωθεί εκεί μένει να το δούμε. Στην πράξη τώρα έχουμε εν κατακλείδι δύο υποψήφιους συμμετέχοντες (Magioladitis και ManosHacker) και δύο θέσεις, οπότε θα συμπληρώσω τη φόρμα για τη δική μου συμμετοχή.   ManosHacker 11:37, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)

Όπως ξεκαθαρίστηκε παραπάνω, η παρούσα συζήτηση δεν αφορά την κοινότητα των χρηστών της ελληνόγλωσσης Βικιπαίδειας, ούτε τους Έλληνες χρήστες ή τους χρήστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αφορά ένα groυp ατόμων [5] με δικό του χώρο [6] το οποίο δεν αποτελεί επίσημο παράρτημα [7]. Κακώς λοιπόν αυτή η συζήτηση ξεκίνησε εδώ, θα πρότεινα να μεταφερθεί εκεί, στο χώρο του group και να διαγραφεί από εδώ. Θα πρότεινα επίσης όποιες προσωπικές ή άλλες διαφορές να λύνονταν εκεί ή στο chat [8].
Αντιγόνη (συζήτηση) 11:53, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Πράγματι, δεν αποτελεί παράρτημα. Aποτελεί επίσημα αναγνωρισμένο User Group.[9] -geraki (συζήτηση) 12:39, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Πως γίνεται να είναι επίσημα αναγνωρισμένο αλλά οι χρήστες της el-wikipedia, οφθαλμοφανές σε πολλές ίδιες συζητήσεις, να μην το αναγνωρίζουν και να αρνούνται να το δεχτούν αυτό το γκρουπάκι ? αναγνώριση έχετε, αυτή που πήρατε μόνοι σας χωρίς να το επισημάνετε αυτό. Και ποιος θα μας εκπροσωπήσει ? αυτός που έχει εκλεγεί από τη σημαία, αυτός που τους έδιωξε όλους από άλλο εγχείρημα και δεν συνεισφέρει κανείς, αυτός που τσακώνετε με όλους εδώ ή κτλ κτλ Δε θέλουμε να μας εκπροσωπείται, σεβαστείτε το , δεν θέλουμε αυτοαποκαλούμενους αρχηγούς , σεβαστείτε το. Όπου πάτε, πάτε όχι σαν εκπρόσωποι της ελ-κοινότητας αλλά του εαυτού σας και μόνο και για προσωπική σας φιγούρα! Το γράφει και ο geraki παρακάτω : "Η κοινότητα αποτελείται από χιλιάδες ενεργά και μη μέλη και δεν έχει εκπροσώπους." . Και σεβαστείτε τη άποψη μου , μην αρχίσετε τους οχετούς από κάτω, ως συνήθως. [Κάποια-ος, κάποτε]
Αγαπητή Αντιγόνη, όπως ξεκαθαρίστηκε παραπάνω, η συζήτηση για τη συμμετοχή αφορά την κοινότητα, και μάλιστα μας ζητήθηκε να είναι θέμα της κοινότητας. Οι παρεκκλίσεις δεν μας αφορούν τους υπόλοιπους, και ούτε το θέμα των παρεκκλίσεων αφορά τον τίτλο της ενότητας, όμως ο φυσικός χώρος της συγκεκριμένης συζήτησης ζητήθηκε να είναι εδώ.   ManosHacker 12:11, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Έχει δίκιο η Αντιγόνη, κακώς ήρθε εδώ η κουβέντα. Μπλέχτηκαν όμως και μέλη της κοινότητας που δεν είναι μέλη της ομάδας. Δεν θέλω πχ να βλέπω το username μου στις σελίδες που δείχνεις. Δεν έχω καμιά δουλειά εκεί. Οπότε να διαγραφτεί τελείως η συζήτηση είναι άδικο, αλλά και να μεταφερθεί εκτός ΒΠ και σε σελίδα που αρκετούς τουλάχιστον δεν μας αφορά δεν ξέρω αν είναι σωστό. Πάντως είναι σαφές ότι πρέπει να τα χωρίζουμε σιγά σιγά τα τσανάκια μας. Η κοινότητα αποτελείται από χιλιάδες ενεργά και μη μέλη και δεν έχει εκπροσώπους. -- Spiros790 (συζήτηση) 12:17, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
"Η κοινότητα αποτελείται από χιλιάδες ενεργά και μη μέλη και δεν έχει εκπροσώπους." Ούτε λάθος, ούτε σωστό. Με βάση αυτό όμως, και το ερώτημα του ManosHacker και το αίτημά του για να "εκπροσωπήσει την κοινότητα", είναι το ίδιο άκυρο. (Διαδοχικά, το ίδιο άκυρα θα ήταν η πρόσκληση, το κάλεσμα κλπ.) -geraki (συζήτηση) 12:33, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
σωστό είναι σωστότατο. Όμως ποιος είπε ότι τον βάλαμε αντιπρόσωπο μας το Μάνο ή εσένα ή εμένα ή οποιονδήποτε? Πάντως όχι εγώ. Δεν χρειάζομαι εκπρόσωπο, ούτε φυσικά φιλοδοξώ να μιλώ εκ μέρους άλλων. -- Spiros790 (συζήτηση) 12:40, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Εγώ πάντως, όπως έχω ήδη γράψει, θα θεωρήσω αποδεκτό το να πάει ο ManosHacker στη συνάντηση αν δεσμεύεται ότι δεν θα αντιμάχεται πλέον τις προσπάθειες οργανωμένης δουλειάς και θα λειτουργεί πλέον όχι ανταγωνιστικά αλλά με συμμετοχή σε μια οργανωμένη κοινότητα, με ανοιχτή συμμετοχή και υποστήριξη των δραστηριοτήτων όλης της κοινότητας, με συμμετοχικά και όχι ατομικά project. Είναι πιθανό να τον ωφελήσει η παρακολούθηση όλων αυτών που επιτυγχάνουν οι άλλες οργανωμένες κοινότητες, με αλληλοβοήθεια και ανοιχτά μυαλά και όχι ανταγωνισμούς. -geraki (συζήτηση) 13:18, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
ειλικρινά το ρωτάω διευκρινιστικά, όταν λες οργανωμένη κοινότητα αναφέρεσαι σε εμάς εδώ την κοινότητα της Βικιπαίδειας ή στο User Group? -- Spiros790 (συζήτηση) 13:25, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Διαβάζοντάς τα όλα αυτά μπορώ με σιγουριά μα πω ότι τα υπονοούμενα και τα σχόλιά σου, Spiros790, αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποτελούν κριτική (για καλόπιστη ούτε λόγος) αλλά προσωπική επίθεση. Στο κλασσικό μοτίβο περιέχονται αοριστίες και γενικότητες ("βρίσκω την κατάσταση με την συγκεκριμένη ομαδούλα προβληματική για όλους εμάς την κοινότητα & το εγχείρημα μας") και προσκλήσεις του τύπου να τελειώνουμε με το παρεάκι. Με τέτοιο ύφος και φρασεολογία είναι αδύνατο να γίνει συζήτηση και απορώ με τους υπόλοιπους συνβικιπαιδιστές που κατορθώνουν να συνεχίσουν την συζήτηση (με τον Σπύρο). Κατά τ'άλλα συμφωνώ με την Αντιγόνη που θέτει το ζήτημα στη σωστή του βάση.--Diu (συζήτηση) 15:51, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Καλά καλά ας μάθουμε ποια είναι επιτέλους η οργανωμένη κοινότητα στην οποία καλείται παραπάνω να δεσμευτεί χρήστης ότι θα συμμετέχει. Προσπάθησαν και άλλοι ανεπυτυχώς να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. Βεβαίως και είναι προβληματική η κατάσταση με την συγκεκριμένη ομάδα. Αοριστολογίες? Είστε μια ομάδα ολιγομελής που εμμέσως πλην σαφώς λειτουργείτε οσάν να μας εκπροσωπείτε και παρεμποδίζετε συνεχώς τις πρωτοβουλίες για εξωστρεφή δράση άλλου/άλλων χρηστών. Μια χαρά σαφές είναι. Επίσης εξακολουθώ να βλέπω χωρίς τεκμηρίωση την σοβαρότατη κατηγορία για σπατάλη χρημάτων. Τώρα αν τα λεγόμενα μου θεωρούνται "αοριστολογίες" αυτό δεν ξέρω τι είναι... -- Spiros790 (συζήτηση) 15:58, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Θα προσπαθήσω να είμαι συνεπής σε αυτά που έγραψα παραπάνω. Ως εκ τούτου δεν θα συζητήσω κάτι μαζί σου. Κράτα το εισαγγελικό ύφος για τον εαυτό σου και τα δικαστήρια. Όποιος έχει χρόνο και όρεξη να συζητήσει με αυτούς τους όρους και να χαλάσει την διάθεσή του δικαίωμά του.--Diu (συζήτηση) 16:15, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Αυτό το "δεν συζητάω μαζί σου διότι είσαι κακός στραβός και ανάποδος" λέγεται επίθεση στον ομιλούντα ή τον πομπό αν δεν κάνω λάθος. Είναι φυσικά προσωπική, ειδικά αν συνδυαστεί με τα περί χυδαιότητος. Εντάξει να μην συζητήσεις τίποτε μαζί μου, μικρό το κακό για όλους μας. Τα παραπάνω ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν άμεσα από λεγόμενα μερικές αράδες παραπάνω, παραμένουν. Η απάντηση τους δεν αφορά εμένα όμως. -- Spiros790 (συζήτηση) 16:22, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η συζήτηση για τα user group είναι σχεδόν off-topic. Τα user groups είναι ανεξάρτητες οργανώσεις ατόμων με στόχο την προώθηση των πρότζεκτ της Wikipedia. Δεν είναι υποχρεωτικό τα μέλη του uder group να συμμετέχουν στη συγγραφή άρθρων στην Βικιπαίδεια. Ας το αφήσουμε το θέμα για αλλού. Ευχαριστώ, Magioladitis (συζήτηση) 17:10, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)

Άρα λοιπόν είναι κάτι διακριτό και ξεχωριστό το τι συμβαίνει σε ένα user group από τα όσα γίνονται εδώ στην ΒΠ. Επιτέλους! Κάποιος το είπε. "είναι ανεξάρτητες οργανώσεις ατόμων" Σωστό κι ολόσωστο αυτό που λες. Μάλλον πρέπει να το βάλουμε με bold ολόκληρο να το δουν και οι υπόλοιποι & να μην μας μπλέκουν κάθε τόσο. Η συζήτηση για το ποιός θα πάει που επί της ουσίας δεν αφορά την Αγορά. Ούτε τα άλλα τα συμμετοχικά και τα ανοιχτά κλπ κλπ. Καλό & εποικοδομητικό ταξίδι σου εύχομαι. -- Spiros790 (συζήτηση) 17:24, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)
Και ποιος σου είπε geraki ότι η κάθε Βικιπαίδεια έχει αποκλειστικά και μόνο ΕΝΑ usergroup; To Chapter είναι αποκλειστικό για κάθε χώρα. Στα Usergroups δεν υπάρχει αποκλειστικότητα. Οπότε αυτόματα αίρεται οποιαδήποτε διάκριση που μπορεί να επιχειρηθεί υπέρ μέλους του Usergroup. (πολλά παρατράγουδα στην ελληνική Βικιπαίδεια λόγω του μικρού μεγέθους της ελληνικής κοινότητας και της επακόλουθης άγνοιας για τους κανονισμούς. Τα φαινόμενα που παρατηρούνται εδώ μέσα - και τα οποία ήταν η αφορμή για να εγκαταλείψουν ενεργοί χρήστες την Αγορά ως χώρο γόνιμου διαλόγου - δεν θα είχαν ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να στέκουν και να διαιωνίζονται σε άλλες Wikipedia με μεγάλες κοινότητες και μεγάλη διασπορά user profiles)
Και τέλος, όπως είπε και ο Asaf, η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ αποφασίζει. ΟΧΙ το usergroup. Άντε γεια. --Saintfevrier (συζήτηση) 09:01, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)
Επειδή ταξιδεύω και δεν έχω αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα για μεγάλη απάντηση. @Geraki Δε με πολυενδιαφέρει, γιατί σε καμία περίπτωση δε θα πάρω καν τη γνώμη σου ως ειδήμονα για να κάνω σχολείο Βικιπαιδείας στην πρωτοβάθμια για παράδειγμα όπου έχω συμπληρώσει 5 κύκλους ως τώρα, ούτε θα την πάρω ποτέ. Θα πάρω και θα συνεχίσω να παίρνω τη γνώμη σχολικών συμβούλων, αλλά κάνεις γαργάρα - ως συνήθως - το "and other communities in the region". 'Οποιοι είναι διαθέσιμοι και κάνουν τέτοια σχολεία προωθώντας εκπαιδευτικά project είναι μελη αυτής της "άλλης κοινότητας" και στην πορεία φαίνεται πως το σε χαλάει το and other communities in the region σε σημείο που το χρησιμοποιείς ξεκάθαρα για επίθεση. Αδιαφορείς παντελώς ότι όλοι όσοι κάνουν σχολεία είναι μέλη μιας κοινότητας, έστω άτυπης. Και βέβαια, είτε το θέλεις είτε όχι η προσφορά σου είναι ενδεικτική της συσχέτισής σου με τον πραγματικό σκοπό και στόχο της Βικιπαίδειας.
Όλα δείχνουν ότι δεν έχεις καθόλου ενδιαφέρον για το σύστημα Βικιπαίδεια αλλά σημαντικό ενδιαφέρον για τα "φράγκα" που πήρε ο Μάνος για το σχολείο. Στην είχα ξανακάνει την ερώτηση, αλλά την απέφυγες εντέχνως. Άλλη ερώτηση είναι ποιός σου είπε ότι εξαρχής μπορείς να κρίνεις ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα; Από πότε μας έγινες Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή διεκδικείς τη μέγιστη δυνατή κατανόηση για το πώς μπορεί να λειτουργεί ένα εκπαιδευτικό πρότζεκτ στη Βικιπαίδεια, ώστε να δικαιολογείται η διαρκής επίθεσή σου σε ό,τι άλλο γίνεται προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης. Μήπως έχεις την τέλεια αυταπάτη ότι είσαι ο μοναδικός που ασχολείται με πρότζεκτ τέτοιου τύπου και ότι θα πρέπει κανείς να σου δίνει λογαριασμό; Ελπίζω πως όχι. Και μια και ξεκαθαρίστηκε αυτό, ότι δηλαδή ο ManosHacker εργάζεται προς αυτόν τον σκοπό με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του όντας μέλος μιας "άλλης" κοινότητας που προωθεί τέτοια πρότζεκτ, μια χαρά βρίσκω το αίτημα του να πάει εκεί και να ενημερώσει -όχι μόνον να ενημερωθεί και να "μάθει" που με αυθάδεια και αλλαζονεία εύκολα ξεστόμισες. Πολύ περισσότερο το υποστηρίζω.
Επίσης, όπου κατά κανόνα εμφανίζεται ο ManosHacker εμφανίζεσαι και εσύ να του την πεις, επί παντός επιστητού όμως, και αυτό συνιστά σε μεγάλο βαθμό προσωπική επίθεση. Βλέπω βέβαια ότι έβαλες και στο στόχαστο την Saint Fevrier αλλά υποψιάζομαι πως εκείνη ήδη το ξέρει και αδιαφορεί παντελώς. Για το τι σκέφτομαι για τη συνεισφορά του ManosHacker μια και έριξες και λιγουλάκι δηλητήριο και σε αυτό το επίπεδο, τη θεωρώ λειψή και του το έχω πει κατάμουτρα, όπως και κάθε άλλο λάθος που έχει κάνει πιθανώς στη Βικιπαίδεια. Δεν είναι ξερόλας ο άνθρωπος και το ομολογεί. Δικαιούμαι λοιπόν να πω για τη δική του συνεισφορά και για τη δική σου και οποιουδήποτε άλλου θεωρεί off-topic το ζήτημα της ατομικής συνεισφοράς σε σχέση με οποιοδήποτε πρότζεκτ συνεισφοράς στη βικιπαίδεια, για να μην καταρρεύσει η ελάχιστη βάση λογικής, υπολογιστικής λογικής εννοώ όχι απλά φιλοσοφικής λογικής. Τα ξαναλέμε --Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:36, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Θα σου απαντήσω, γιατί για μια φορά προσπαθείς να εκφράσεις κάτι που έχει νόημα - έστω και αν είναι λάθος.
Για ότι αφορά τη Saintfevrier, είναι προφανές ότι κάνεις λάθος, αφού χωρίς να την έχω αναφέρει καθόλου, χωρίς καν να έχουμε άλλες επαφές, την βλέπουμε να μου επιτίθεται εδώ παραπάνω (και παραπάνω). Φυσικά και δεν έχω κανένα λόγο να την στοχοποιήσω αφού δεν μου έχει κάνει τίποτε. Ακόμη και από την Βικιπαίδεια ήταν εξαφανισμένη. Βλέπεις όμως και εδώ, και παραπάνω, ότι η επίθεσή της δεν είναι για κάτι που έγινε μεταξύ μας αλλά με βάση πράγματα που της έχουν πει άλλοι, και απλά την έχουν πείσει για κάποιο μπαμπούλα. Το ωραίο είναι ότι αυτά δεν έχουν ειπωθεί δημόσια. Εύκολο να καταλάβουμε ποιοι.
Το να χαρακτηρίζεις ως "άλλη κοινότητα" ένα άτομο, την στιγμή που ψάχνουμε την μία ελληνική κοινότητα, αποδεικνύει ότι αυτή η διάσπαση θεωρείται από άλλους αποδεκτή και άλλους επιθυμητή. Για εμένα είναι κατάντια.
Δεν διεκδίκησα ποτέ να κάνω τον ειδήμονα σε εκπαιδευτικά ζητήματα. Γι'αυτό και ειδικά σε αυτό το σημείο αποφεύγω τις πρωτοτυπίες και ακολουθώ τον μπούσουλα που έχουν στρώσει άλλοι. Για ότι αφορά κάτι "σχολεία" κλπ βέβαια, απλά σημειώνω ότι δεν είναι κάθε εργαστήριο που γίνεται σε σχολικό κτίριο ή με ηλικίες μαθητών, εκπαιδευτικό πρόγραμμα (μέρος της διδακτικής διαδικασίας ενός μαθήματος). Δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο καλάθι χωρίς να σημαίνει ότι έχουν απαραίτητα διαφορετική αξία.
Δεν θα κουραστώ άλλο για να εξηγήσω ότι εξαρχής δεν υπήρχαν λόγοι για διάσπαση. Μία κοινότητα με πολλά προγράμματα ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Και αυτό είναι το μόνο που δουλεύει. Καλέ μου, όσοι ήθελαν να λειτουργήσουν εκτός της μίας κοινότητας, το έχουν κάνει εδώ και χρόνια, χωρίς να χρειαστούν αφορμή. Το έκαναν το 2011, το 2012, το 2013. Η επίθεση εναντίον του User Group άρχισε το 2014, επειδή η ύπαρξή του υπενθυμίζει ή και τονίζει ότι αυτό που κάνουν δεν είναι το ίδιο ανοιχτό.
Όσον αφορά τα χρήματα που πήρε ο ManosHacker για το "σχολείο" και ότι λες ότι πάντα έχω κάτι να πω για τον ManosHacker. Πράγματι, τα χρήματα το κάνουν πιο ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα γιατί σε αυτό το σημείο είδα δυο τρελές κωλοτούμπες (ανάμεσα και σε άλλες) από δυο άλλους χρήστες που κάποτε ήταν κατά οποιασδήποτε χρηματοδότησης και ξαφνικά υποστήριζαν μια συγκεκριμένη. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο ManosHacker, ότι στο τηλεφώνημα που μου έκανε τον Σεπτέμβριο 2014 του είχα πει για τα λάθη του, του είχα πει για τα ψέματα που ειπώθηκαν στην αίτηση, και τα τρελά λεφτά που ζητούσε για πράγματα που μπορούσαν να είναι δωρεάν. Του είπα ότι προτίμησα να μην μπω ανάμεσα, ώστε να μην κατηγορηθώ ότι τον σαμποτάρισα τη χρηματοδότησή του (να δούμε τι θα άκουγα τότε και πόσο θα με κυνηγούσε). Με ευχαρίστησε. Του έθεσα τους προβληματισμούς μου και για άλλα πράγματα. Θα τα συζητήσουμε μου είπε. Και μετά άρχισε η εντός και εκτός Βικιπαίδειας προληπτική επίθεση, για να προλάβει να μειώσει την σημασία για όλα αυτά που ήδη ήξερε ότι ήθελα να συζητήσουμε δημόσια.
Όπως και αν έχει, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί χρήματα που έτσι κι αλλιώς δεν είναι δικά του, για να υποκαθιστά την κοινότητα, είναι πρώτης τάξης ζήτημα κριτικής και συζήτησης. Που φυσικά την αποφεύγει. Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί δημιουργική στατιστική (greek statistics) και δημιουργική ασάφεια για να παρουσιάσει μεγαλύτερο έργο, είναι επίσης καλό ζήτημα κριτικής και συζήτησης. Δεν γνωρίζω πότε απωλέσθηκε αυτό το δικαίωμα να γίνονται ερωτήσεις και να ασκείται κριτική για ένα τόσο ενδιαφέρον ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ελληνική Βικιπαίδεια και όχι μόνο. Ήδη βλέπουμε να δημιουργείται μια μονοκρατορία του ενός, που προσελκύει κόσμο απλά επειδή έχει χρήματα να ξοδέψει. Τίποτε περισσότερο, και οπωσδήποτε τίποτε το δημοκρατικό. Να το θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα πει κάποιος ότι έχει ετοιμάσει κάτι για την κοινότητα χωρίς αυτήν και απαιτείς να βαφτιστεί ότι είναι "της Βικιπαίδειας". Απλά ξοδεύοντας δυο χιλιάρικα (που δεν είναι καν δικά σου) μπορεί να παραμυθιάσεις τον κόσμο ότι είσαι ο πιο μάγκας της Βικιπαίδειας και επίσημος εκπρόσωπός της... Καλό κόλπο! -geraki (συζήτηση) 22:40, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Αυτό δεν το είπε κανείς Saintfevrier. Το User Group δεν είναι η κοινότητα. Είναι ένα οργανωμένο μέρος της κοινότητας. (Αλλά να θυμόμαστε: η κοινότητα στην οποία αναφέρεται και ο Άσαφ, δεν είναι αποκλειστικά αυτή της Βικιπαίδειας). Είναι προσπάθεια συντονισμού και συνένωσης. Δεν είναι τίποτε διαφορετικό από τα αντίστοιχα που υπάρχουν σε τόσες άλλες χώρες. Επίσης είναι ανοιχτή ομάδα. Εξαρχής δεν υπήρχε κανείς λόγος στο να μην συμμετάσχει κανείς. Ούτε αποκλείστηκε κανένας. Ούτε βέβαια είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχει στο UG για να ακουστεί ή ακόμη και να βοηθηθεί από αυτό. Είχαμε δραστηριότητες στημένες με την συνεργασία πολλών χρηστών, και πριν από τη δημιουργία του User Group. Οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε. Και με δεδομένο το μικρό μέγεθος της κοινότητας, θα ήταν παρανοϊκό το να ψάχνει κανείς λόγους για τους οποίους να μην συνεργάζεται με όλους τους άλλους, είτε πρόκειται για το User Group, είτε όχι. Αυτό το παρανοϊκό όμως συνέβη, με ακόμη χειρότερο τρόπο. Αντί συνεργασίας, εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουμε δει την δημιουργία ενός σχήματος που λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το User Group, προσπαθεί να αποσιωπήσει την ύπαρξή του, και προσπαθεί να το διαβάλλει. Και φαίνεται έχει καταφέρει να πείσει. Άγνωστο βέβαια με ποια επιχειρήματα. Βλέπουμε μπροστά μας ένα σχήμα, το οποίο οικειοποιείται την δουλειά άλλων ατόμων. Ένα σχήμα που προσελκύει ενδιαφερόμενους για εξωστρεφή δραστηριότητα χωρίς να προσφέρει ισότιμη συνεργασία, αλλά παραμυθιάζοντας τον κόσμο ότι αποτελεί κάτι δήθεν αναγνωρισμένο και με επίσημη υποστήριξη. Ένα σχήμα που προσπαθεί να δημιουργήσει μια "ομάδα χρηστών" με κλειστή συμμετοχή, την οποία αποφασίζει ένα συγκεκριμένο άτομο, με βάση το ποιος θα δεχτεί να εντάξει την δραστηριότητά του κάτω από την ηγεσία του. Ανθρώπους που κατά κανόνα έχουν καλή πρόθεση αλλά απλά δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει, και έχουν πιστέψει όλα με όσα τους έχει παραπλανήσει. Μάλλον όπως κι εσύ. Λυπάμαι αγαπητή, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει κοινότητα. Κάποιοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την κοινότητα εδώ και πολύ καιρό. Αρκεί να μπορούν να κάνουν κουμάντο στα πάντα, χρησιμοποιώντας ένα πακέτο από χιλιάρικα ευρώ. Σίγουρα όχι αυτοί που είναι ανοιχτοί σε όλα. Μάλλον προς άλλους θα έπρεπε να απευθύνεται το "παρεάκια" που εκφράστηκε παραπάνω. Αγαπητή μου, από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι έχεις συζητήσει πολλά πράγματα εκτός Βικιπαίδειας. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι η ρήξη στην κοινότητα έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό, και υπάρχουν ιδέες και σχέδια. Έχουν συζητηθεί πράγματα που δεν γνωρίζει η κοινότητα. Σε έχουν πείσει για κάποιο μπαμπούλα, με πράγματα που δεν υπήρξε τόλμη να εκφραστούν δημόσια. Εγώ πάντως ως μέλος της κοινότητας θα ήθελα να τα μάθω. -geraki (συζήτηση) 13:49, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)
Έχετε εκτεθεί σε τέτοιον βαθμό στην κοινότητα που νομίζω πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά να συμπεριλάβετε στη δράση του thesswiki τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Αναγνωρίστε τι σας συμβαίνει, προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να φέρουμε την κοινότητα κοντά στις δράσεις σας με τον ένα ή τον άλλον τρόπο κι εσείς λέτε άλλα γι' άλλα και κυνηγάτε ανεμόμυλους. Τι πιο κατανοητό να δικαιολογήσει τις αντιδράσεις από τη συμπεριφορά σας στη Γιορτή. Σας δόθηκε τόπος και χρόνος να κατανοήσετε μόνοι σας το σφάλμα σας, χωρίς καθόλου προστριβές και εντάσεις και σεις συνεχίζετε αμετανόητοι. Μην μας τα φορτώνετε, παρακαλώ.   ManosHacker 17:42, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ωραία αστεία αυτά που γράφεις. Όταν προσπαθείς να συγκεντρώσεις όλες τις δραστηριότητες γύρω από το πρόσωπό σου, και να εξαφανίσεις από τα μάτια όλων το ότι πέρα από τη μονοπρόσωπη ΕΠΕ σου υπάρχει το ανοιχτό σχήμα του User Group. Η άποψή σου για τις δραστηριότητες της κοινότητας έχει παραδειγματιστεί από τη "Γιορτή". Μια εκδήλωση που ετοίμασες προσωπικά με χρήματα που είχαν εγκριθεί για κάτι άλλο, όπου χαρακτήρας, τόπος, χρόνος, συμμετέχοντες, πρόγραμμα, και κάθε λεπτομέρεια, αποφασίστηκε από ένα μόνο άτομο και απαίτησες εκ των υστέρων να θεωρηθεί "της κοινότητας". Όχι ManosHacker, δεν είσαι εσύ η κοινότητα, ούτε ο κλειστός σου κύκλος. Επιτέλους θα συγκρίνουμε συμπεριφορές. Η συζήτηση επιτέλους ξεκίνησε. -geraki (συζήτηση) 06:15, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ναι ούτε εσύ με τον δικό σου (ανοιχτό, μισάνοιχτο, κλειστό ή ό,τι άλλο) κύκλο είστε η Κοινότητα. Ούτε σας έδωσε κανείς ποτέ το δικαίωμα να μας εκπροσωπείτε, πολλώ δε μάλλον να διεκδικείτε κάποιου είδους αποκλειστικότητα στην εκπροσώπηση. Μια ανεξάρτητη οργάνωση ανθρώπων είστε, όπως ολόσωστα ανέφερε ο Μαγιολαδίτης. Μας απασχολείτε κάθε τόσο με το ποιος είναι ο "καλός" και "κατάλληλος" να κάνει εξωστρεφή δράση και ποιος όχι. Φτάσατε να απασχολείτε την Αγορά με το γιατί και πως ο τάδε έπαψε να είναι μέλος του user group κι αν... πλήρωσε τη συνδρομή του. Και τι μας νοιάζει ποιον θα χετε και ποιον δεν θα χετε στην ομάδα σας? Λοιπόν εγώ σαν εθελοντής στη ΒΠ και μέλος αυτής της κοινότητας και καμιάς άλλης ΔΕΝ ΘΕΛΩ (όπως φυσικά και έχω κάθε δικαίωμα) τη μικρή κι ασήμαντη (με κάθε ειλικρίνεια) δουλειά μου να την διαφημίζεις ούτε εσύ ούτε το σχολείο ούτε κανένας άλλος, αφού είστε τέτοιοι. Αρκετά. -- Spiros790 (συζήτηση) 07:11, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Εγώ πάντως μια χαρά αποκλείστηκα από το user group (δήθεν γιατί δε συμμετείχα, ενώ το άθροισμα των συνεισφορών όλων των συμμετέχοντων στο group δεν περνούν τις δικές μου συνεισφορές). Παρόλο που είναι γνωστή η συμμετοχή μου, περά από τη συνεισφορά, σε πολλές δράσεις δεν κλήθηκα ΠΟΤΕ να συμμετάσχω σε καμία δραστηριότητα και μία ωραία πρωία διαγράφηκα. Οι δε συμμετέχοντες στο group δεν είχαν την αξιοπρέπεια να θέσουν το ζήτημα: πώς και ξαφνικά διαγράφηκε αυτός ο άνθρωπος. Μη κοροϊδευόμαστε δεν υπάρχει user group (ούτε καν παρεάκι δεν υπάρχει), υπάρχει μόνο η αρχή του ενός πανίσχυρου και ικανού αλλά ενός και μόνο ενός! Φιλικά. Sotkil (συζήτηση) 19:38, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)
Φυσικά και δεν είναι έτσι όπως τα λες αγαπητέ Sotkil. Από τις προϋποθέσεις συμμετοχής πληρούσες μόνο τη 2η. Πότε δεν συμμετείχες σε καμία συνάντηση συνάντηση στο irc, ποτέ δεν απάντησες σε κανένα email στη λίστα της ομάδας, ποτέ δεν εμφανίστηκες σε καμία συνάντηση αν και οι προσκλήσεις έφταναν κανονικά, ποτέ δεν πλήρωσες συνδρομή. Διαστρεβλώνεις το χαρακτήρα της ομάδας που ποτέ δεν είχε κανέναν αρχηγό, κι απλά θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Έχεις κάποιους σοβαρούς λόγους για να τα κάνεις όλα αυτά; Από τη μεριά μου πάλι δεν έχω τόσο σοβαρούς για να αναλώνομαι στο να αντικρούω κάτι που δεν θα το συζητούσα κάν σε διαφορετική περίπτωση. Πήρες ποτέ μια πρωτοβουλία ή ζήτησες κάτι και αρνηθήκαμε να σε βοηθήσουμε για κάποια δράση που σκέφτηκες να κάνεις; Το μόνο edit που είχες κάνει στο wiki του User Group ήταν εκείνο για να βάλεις το όνομά σου στη λίστα των μελών. Πολύ σωστά διαγράφτηκες το λοιπόν, όπως και οι υπόλοιποι που σταμάτησαν να συμμετέχουν παντελώς και να δίνουν σημεία ζωής. Glavkos 22:07, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)
Sotkil λοιπόν. Ναι, γνωστή η συμμετοχή σε πολλές δράσεις. Όχι βέβαια του User Group, ούτε καν σε δράσεις όλης της κοινότητας. Όπως σωστά αναφέρει ο Glavkos, εξαρχής ένας όρος του UG είναι ότι ένα μέλος είναι μέλος όταν συμμετέχει και δεν είναι αδιάφορο και ανενεργό. Όπως ήσουν για δυόμιση χρόνια. Βέβαια όχι μόνο αδιάφορος αλλά ενίοτε και πολέμιος. Ενεργότατος βέβαια σε άλλες δραστηριότητες, μέσα σε κλειστά γκρουπάκια ή για αμοιβόμενες παρουσιάσεις. Πότε θυμήθηκε ο Sotkil ότι να υπενθυμίσει ότι "είναι μέλος" του User Group; Μόνο όταν ξεκίνησε το thesswiki. Αγαπητέ Sotkil, συζητήσαμε αυτό ακριβώς το πράγμα την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, και παραδέχθηκες ότι ήρθες για να συμμετάσχεις μόνο και μόνο επειδή εμπλέκεται η Postscriptum και όχι το User Group. Ότι δεν θα ασχολιόσουν διαφορετικά. Λέω ψέματα ή όχι; -geraki (συζήτηση) 06:38, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Glavkos, φυσικά και πληρώ τις περισσότερες προϋποθέσεις από τους υπάρχοντες. 1. Φυσική παρουσία τη μεγαλύτερη από όλους 2. Αυτό το είπαμε. 4 και 5 δε το συζητάμε. 3 Τη συμμετοχή δεν την ικανοποιούσε κανείς γιατι η ομάδα εξαρχής ήταν ανενεργή (πλην geraki) και 6 όντως έχεις δίκιο, αλλά από τους συμμετέχοντες τώρα, ποιοι αλήθεια τα πληρούν; Και βέβαια δε συμμετείχα σε συνάντηση γιατί απλούστατα δεν έγινε ποτέ! Προφανώς λοιπόν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάποιοι είναι περισσότερο ίσοι από τους άλλους! Sotkil (συζήτηση) 07:50, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
geraki, φυσικά και θα ήταν δύσκολο να μετακινηθώ στη Θεσσαλονίκη με δικά μου έξοδα, και βέβαια το είπα και το ξαναλέω και τώρα, ξέρεις δεν είμαι αργόσχολος και ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, ωστόσο διαθέτω πολύ από αυτόν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στη βικιπαίδεια (και τα γεγονότα λένε ότι σε δράσεις χωρίς αμοιβή και συνεισφορές διαθέτω περισσότερο από τους περισσότερους στο group). Και βέβαια ενόψει του Thesswiki προσπάθησα να ενεργοποιήσω τη συμμετοχή μου στο group, πού είναι το κακό; Για τα κλειστά γκρουπάκια και τις αμοιβόμενες παρουσιάσεις: Αν περίμενα να ζήσω από τη βικιπαίδεια θα είχα λιμοκτονήσει! Και για να πούμε και για το θέμα: Ο Μάνος επιβάλλεται να πάει στο Wikimedia CEE Meeting 2015 γιατί εχει και τη γνώση και το όραμα και την ανιδιοτελή προσφορά και την εμπειρία και το ήθος Sotkil (συζήτηση) 07:50, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
geraki O Φρόυντ θα είχε πολλά να πει για την απάντησή σου. Ωστόσο με κάλυψαν απόλυτα οι δυο προηγούμενοι συνομιλητές ManosHacker και Sotkil. Τους ευχαριστώ πολύ, και συνεχίζω τη δράση μου σε πολύ πιο γόνιμους και δημιουργικούς χώρους από την Αγορά της (ελληνικής) Βικιπαίδειας. Viva Wikimedia! :-) --Saintfevrier (συζήτηση) 22:00, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)
Saintfevrier συγχαρητήρια για την παραπάνω εποικοδομητική σου σκέψη. Βέβαια, δυο μέρες βρισκόμασταν και μιλούσαμε στον ίδιο χώρο και δεν άκουσα κανένα από προβληματισμό από εσένα. Συγχαρητήρια λοιπόν και για την ευθύτητά σου. -geraki (συζήτηση) 06:18, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Τα συγχαρητήρια σε σένα αγαπητέ, για την "εποικοδομητική" ενημέρωση που προσφέρεις πάντα στην κοινότητα! Δυο χρόνια λείπω από την Αγορά, παραμένεις διαχρονική αξία. Επιβεβαιώνεται ΠΑΝΤΑ το γιατί εμφανίζομαι και λίγο μετά, φεύγω. Παραπλανείς με αυταρχικό τρόπο και ουαί και αλοίμονο αν ένας νέος χρήστης μπει καλοπροαίρετα και δεν υπάρχουν τριγύρω 2-3 "παλιοί" που να ξέρουν κάποιες καταστάσεις.
Για να δούμε ποια ήταν λοιπόν η πρώτη σου απάντηση: (copy-paste) Η συνάντηση βασικά αφορά οργανωμένες κοινότητες ανά χώρα (chapters, user groups, ή σε στάδιο συγκρότησης αν δεν υπάρχει ήδη) (ΨΕΜΑ 1) Το ελληνικό User Group έχει ήδη επιλέξει να εκπροσωπηθεί από τον Magioladitis(ΨΕΜΑ 2).
Παραθέτω εδώ το σχετικό απόσπασμα από το email του Asaf Bartov στη λίστα wikiel (δημόσια λίστα συζήτησης είναι, δεν είναι απόρρητη αλληλογραφία, τα bold δικά μου): ...experience does show great benefits to the occasional face-to-face interaction of Wikipedians from different communities, in learning from each other, inspiring each other, and in helping gain a sense of the movement and the broad themes (both challenges and successes) currently occupying it. I do hope the Greek community discusses this and appoints delegates to this upcoming meeting in Estonia. I hope to see Greeks there!
Τι λέει λοιπόν ο αρμόδιος για το θέμα από το WMF; Ότι ελπίζει να το συζητήσει η ελληνική κοινότητα και να ορίσει εκπροσώπους. Τι είπες εσύ; ότι το ελληνικό User Group (όχι η κοινότητα) έχει επιλέξει εκπρόσωπο (ενικός αριθμός). Αποσιωπείς - πατώντας πάντα πάνω στην άγνοια που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι επικρατεί στην Αγορά - για να δηλώσεις ΨΕΥΔΩΣ ότι είναι θέμα του User Group και για έναν εκπρόσωπο. Ή μήπως δεν το γνώριζες;
Προσοχή, μην τυχόν και διανοηθεί κανείς ότι έχω αντίρρηση στην εκπροσώπηση από τον Μάριο Μαγιολαδίτη. Με τον Μάριο είμαστε καλοί φίλοι και μας συνδέουν και πολλά θέματα ΕΚΤΟΣ Βικιπαίδειας. Η αντίρρησή μου είναι απέναντι στη μονίμως και σκοπίμως επιλεκτική ενημέρωση που "προσφέρει" στην κοινότητα ο geraki.
Κατόπιν τούτων, έχεις την εντύπωση ότι στο Μεξικό θα σπαταλούσα το χρόνο μου για να ανοίξω μέτωπα μαζί σου; Μου είπες κάποια στιγμή στο φουαγιέ να συζητήσουμε την ένταξή μου στο Usergroup. Τυχαία νομίζεις έγινα λούης;
Από την άλλη, συζήτησα εκτενώς δια ζώσης - για πρώτη φορά μου δινόταν η ευκαιρία για κάτι τέτοιο, και φυσικά δεν θα την άφηνα! - με την Anna Koval και τον Asaf Bartov. Μάλιστα ο ίδιος ο Asaf εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει μαζί μου και η κουβέντα κράτησε μια ώρα. Και με πολλούς άλλους βεβαίως. Και μπήκα σε περίπου 10 συνεδρίες. Και πήγα σε όλα τα receptions και parties στα οποία γνώρισα κι άλλους αξιόλογους Βικπαιδιστές, με τους οποίους έχουμε ήδη ανοίξει νέους ορίζοντες συνεργασίας. Το τελευταίο βράδυ δε, ο ίδιος ο Jimmy Wales ξεπατώθηκε στο χορό και στην κουβέντα με όλο τον κόσμο. Εσύ δεν εμφανίστηκες καν. ΑΥΤΗ είναι η εμπειρία που αποκόμισα από την υπέροχη καταπληκτική Wikimania στην υπέροχη καταπληκτική Mexico City με τους υπέροχους καταπληκτικούς ανθρώπους. Το να συζητήσω τα μίζερα φαινόμενα που παρατηρούνται στο ελληνικό usergroup (ναι, έχω μάθει τι γίνεται, από πηγές που εμπιστεύομαι) το δηλώνω ξεκάθαρα: δεν ήταν σε καμία περίπτωση στις προτεραιότητές μου στο ταξίδι μου στο Μεξικό. Ούτε και εδώ, εδώ που τα λέμε.
Λοιπόν ήδη αρκετό χρόνο σπατάλησα και ο χρόνος μου παραείναι πολύτιμος ειδικά τις τελευταίες μέρες για να κατεβάζω σεντόνια. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. --Saintfevrier (συζήτηση) 17:46, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Saintfevrier, δεν είναι ότι λείπεις από την Αγορά. Λείπεις γενικά από τη Βικιπαίδεια, και από ότι φαίνεται οι γνώσεις σου για αυτή περιορίζονται σε αυτά που σου λένε. Ε λοιπόν, δεν σε ενημερώνουν σωστά οι "πηγές που εμπιστεύεσαι")
Επειδή δεν ανέχομαι να με βγάζουν ψεύτη, και έρχεσαι πολύ καθυστερημένα, το τι αφορά η συνάντηση αναγράφεται πολύ συγκεκριμένα στη σελίδα της σε μπλε πλαίσιο. Δεν σας αρέσει και επικαλείστε συνεχώς το email του Asaf που είναι περισσότερο αόριστο. Το τι ενδιαφέρον έχει ο ίδιος, δεν είναι απαραίτητα το ίδιο με το σκοπό των οργανωτών. Σημειώνω για άλλη μια φορά και υπενθυμίζω ότι η κοινότητα στην οποία αναφερόμαστε δεν ταυτίζεται με την κοινότητα της ελληνικής Βικιπαίδειας. Γι' αυτό άλλωστε ούτε οι οργανωτές δεν έκαναν κάποιο κάλεσμα στην Αγορά, ούτε ακόμη και Asaf, αλλά μόνο σε μια γενικότερη mailing list.
Μάλιστα. Ώστε είχες πράγματα που σε προβλημάτιζαν αλλά δεν ήθελες να τα συζητήσεις. Να "ανοίξεις μέτωπα" λες. Τόσο σε έχουν παραμυθιάσει. Και θεώρησες τιμιότερο το να τα συζητάς με όλους τους άλλους, βασιζόμενη στο λόγο άλλων - και ομολογημένα όχι σε δικές σου εμπειρίες.
Από την άλλη, να δέχομαι μομφή ότι δεν εμφανίστηκα για να χορέψω στο πάρτι, δεν θα το περίμενα ποτέ! Δεν χορεύω. Δεν πίνω ούτε ποτηράκι. Έτσι κι αλλιώς δεν ήθελα να φάω τις μέρες μου για να πάω σε πάρτι. Όσο εσύ χόρευες εγώ συζητούσα για τη Βικιπαίδεια. Το μόνο που με ενδιαφέρει. Έστω κι αν είναι μίζερη. -geraki (συζήτηση) 23:09, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
ΠΟΣΟ μα πόσο προβλέψιμος. Πατάς ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στα σημεία της ανακοίνωσης. Το μπλε πλαίσιο είναι το επιχείρημά σου; Αυτά εδώ - κριτήρια που καλύπτει ΑΠΟΛΥΤΑ ο Μάνος - είναι μικρότερης σημασίας;
Sharing of learnings from practices, success and unsuccess, as well as relevant and replicable projects.
Learning from experience of others, as well as from actual training activities.
Απόσο με "παραμύθιασαν", ο Μάνος έτρεξε δυναμικά και πρωτοποριακά training activities. Το Σχολείο Βικιπαίδειας είναι relevant και replicable project. Αλλά καλύτερα να μην τα λέω εγώ, ρώτησε την Anna, ή τον φίλο σου τον Fabio που μού σύστησες την πρώτη μέρα στο φουαγιέ του Reforma αν είχε ενδιαφέρον η πρωτοβουλία του Μάνου ή όχι. Και εσύ τι κάνεις; Τον πολεμάς με μένος.
Πολέμησα ποτέ εγώ ή κάποιος άλλος το ΕΡΓΟ σου; Όπου βρεθώ και όπου σταθώ αναφέρω την καταπληκτική δουλειά που έχεις κάνει στο Αριστοτέλειο. Αλλά με την εξής υποσημείωση: ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΤΗ WIKIMEDIA ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ. Κάτι που εσύ επιμελώς υποσκάπτεις.
Επίσης: η ανακοίνωση γράφει για ΔΥΟ υπότροφους από κάθε χώρα (Scholarships: 2 per country (grant proposal is submitted and is waiting for approval). Εσύ είπες - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ - ότι το usergroup αποφάσισε για ΕΝΑΝ υποψήφιο. Εγώ λοιπόν είμαι αυτή που παραμυθιάζει, ή/και τρώει παραμύθια.
Όσο για το πάρτυ, να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες αφού δώσεις επιτέλους ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για την ΟΥΣΙΑ. Μιζέρια δεν είναι η Βικιπαίδεια με την ευρεία και διεθνή έννοια: είναι αυτό που γίνεται εδώ μέσα. Και ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που απέχω από ΕΔΩ.
Αλλά το προχωράς και λες ότι λείπω ΓΕΝΙΚΑ από τη Βικιπαίδεια. Τότε μάλλον καλύτερα να τα βάλεις με το Committee που με επέλεξε για υπότροφο στη Wikimania 2015. Μίλησέ τους για το παραμύθι που έχουν φάει σχετικά με το άτομό μου, θα χαρούν να σε ακούσουν.
Μετά από τα παραπάνω, δε σε βγάζει κανείς ψεύτη. Μόνος σου τα καταφέρνεις μια χαρά.--Saintfevrier (συζήτηση) 08:18, 20 Αυγούστου 2015 (UTC)
 • Το ότι σου δόθηκε υποτροφία για το Wikimania, δεν σε κάνει παρούσα: Ειδικό:Συνεισφορές/Saintfevrier
 • Η πρωτοβουλία του Μάνου μπορεί να έχει ή να μην έχει ενδιαφέρον. Σίγουρα όμως δεν είναι Ιερή Αγελάδα για να μην επιτρέπεται να συζητηθεί. Μάλιστα ακριβώς επειδή έχει ενδιαφέρον επιβάλλεται να συζητηθεί δημόσια. Κάτι που επιμελώς αποφεύγεται, παρουσιάζοντας μόνο σε ανακοινώσεις ότι όλα είναι σούπερ γουάου. Όσος ενθουσιασμός και αν υπάρχει, όση καλή πρόθεση, πρέπει να αναγνωρίζονται όλα. Και τα καλά και τα στραβά. Πόλεμο έχει ξεκινήσει αυτός (που επίσης απουσιάζει πλέον) που αποφεύγει αυτή την αλληλεπίδραση με την κοινότητα. Κοινότητα δεν να μιλάς μόνο με όσους γουστάρεις.
 • Δεν βλέπω κάποιο ψέμα παραπάνω. Το User Group όπως και κάθε άλλο είχε δικαίωμα να στείλει δύο και αποφάσισε να στείλει έναν. Αν ήταν μεγαλύτερο θα έστελνε δύο. Σύμφωνα με όσα έγραψαν άλλοι παραπάνω (περί μη εκπροσώπησης), φαίνεται ότι ο ManosHacker πηγαίνει ως εκπρόσωπος του εαυτού του (και δεν έχει κανένα πρόβλημα γι'αυτό).
 • Νόμιζα ότι η ουσία ήταν αυτή που σου ψιθύρισαν και αποφάσισες να στραφείς εναντίον κάποιων. Όχι το ότι δεν χόρεψα. Ούτε το μεταγενέστερο ζήτημα της Εσθονίας. Οπότε λοιπόν, ποιοι και τι σου είπαν, πριν ακόμη από το Wikimania και έχουν πείσει για κάτι (που ακόμη δεν έχει εκφραστεί); Ποιοι και τί;
-geraki (συζήτηση) 09:21, 20 Αυγούστου 2015 (UTC)
1) Είπα ποτέ ότι είμαι παρούσα στην (ελληνική) Βικιπαίδεια; Αυτό εννοούσες; Την ελληνική; Και μόνο τη Βικιπαίδεια; Σε είχα για πιο ευρύ πνεύμα.
2) Κοινότητα δεν είναι επίσης να πολεμάς μόνο όσους δε γουστάρεις.
3) Επιμένεις ότι δεν ψεύδεσαι. I rest my case. Ας βγάλουν οι υπόλοιποι που παρακολουθούν τη συζήτηση τα δικά τους συμπεράσματα. Για μένα, 1+1=2 και τέλος.
4) Ανάκριση θέλεις; Βάλε ντετέκτιβ. Τι να πω πια.
Θα κάνω μεγάλη προσπάθεια να ΜΗΝ ξαναχάσω το χρόνο μου μαζί σου. Όσα δευτερόλεπτα ή λεπτά σπαταλάω κάνοντας εντέλει κόντρες μαζί σου εδώ μέσα, προτιμώ να τα επενδύσω στην εργασία που γράφουμε αυτή τη στιγμή από κοινού με το Μάριο. Γράψε ό,τι θέλεις, δεν θα με ξαναδείς, και θα έχεις και τον τελευταίο λόγο. Χάρισμά σου.--Saintfevrier (συζήτηση) 09:53, 20 Αυγούστου 2015 (UTC)
 1. Είπες ότι είσαι απούσα από την Αγορά (της ελληνικής Βικιπαίδειας). Φυσικά συμφωνώ στη συνεισφορά δεν πρέπει να προσμετράται μόνο το "ελληνική" και μόνο το "Βικιπαίδεια". Το έχω πει εδώ και χρόνια. Αλλά για δες που εξαναγκαστήκαμε να μιλάμε στην ελληνική Βικιπαίδεια...
 2. Κοινότητα είναι να συνεργάζεσαι και να μην αποκλείεις. "Πόλεμο" νιώθουν αυτοί που θέλουν μόνο να τους εκθειάζουν και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
 3. Δεν πειράζει. Θα μας πει ο "μη εκπρόσωπος" πόσοι από αυτούς με τους οποίους θα μιλήσει δεν θα είναι μέλη chapter ή user group. Ή μάλλον πόσοι θα του πουν ότι είναι καλή πρακτική να οργανώνεις project προσπαθώντας να το κρατήσεις εξολοκλήρου αποκομμένο από την κοινότητα.
 4. Τόση αξιοπιστία έχουν τα "πολύ σοβαρά και ουσιαστικά" για τα οποία δέχομαι τέτοια επίθεση, αλλά δεν μπορούν να ειπωθούν δημόσια... Αυτοί που εμπιστεύεσαι και σε έχουν πληροφορήσει τόσο πειστικά, θα έπρεπε να έχουν το θάρρος να τα λένε δημόσια. Εδώ, μπροστά στην κοινότητα που θέλουν και να την "εκπροσωπούν".
-geraki (συζήτηση) 10:32, 20 Αυγούστου 2015 (UTC)
Dialog-stop-hand.svg

Θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε το χώρο της Αγοράς για αντιπαράθεση - η οποία μάλιστα μόνο κόσμια δεν είναι - αναφορικά με ζητήματα που αφορούν κοινότητα που προωθεί μεν το εγχείρημα της Βικιπαίδειας αλλά "δεν ταυτίζεται με την κοινότητα της ελληνικής Βικιπαίδειας".

Μπορείτε η κάθε κοινότητα/group/chapter να διαθέτει κάποιο ιντερνετικό χώρο για να επικοινωνούν τα μέλη της, να υπάρχουν έστω Links προς τα εκεί σε εμφανή σημείο/σημεία στη Βικιπαίδεια και ως εκεί. Για τις δε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ανταλλάξτε e-mail με κοινοποίηση στα υπόλοιπα μέλη του group αν θεωρείτε πως πρέπει να αποδείξετε σε κάποιον που νοιάζεται "ποιος είναι ο κακός εδώ μέσα" ή "ποιος ασχολείται και νοιάζεται περισσότερο". Περισσότερο νοιάζεται αυτός που γράφει λήμματα ή βοηθάει τους άλλους να γράφουν λήμματα ή παίρνει την απλή χαρά να διαβάζει λήμματα, χωρίς να ενδιαφέρεται να αυτοπροβάλλεται ή να αποδείξει κάτι σε κάποιον για κάποιον.

Απευθύνομαι σε όλους τους κατ' επανάληψη καυγατζήδες κι όχι μόνο σε εκείνους που συμμετείχαν στην παραπάνω συζήτηση (κι αν είμαι ανάμεσά τους κι εγώ να μου το πείτε). Καθένας από τους τακτικούς συντάκτες και ακόμη περισσότερους τακτικούς αναγνώστες της Βικιπαίδειας έχει τη δική του καθημερινότητα, τα δικά του προσωπικά προβλήματα και δεν είναι υποχρεωμένος να λούζεται με τη δική σας - συσσωρευμένη μέσα στα χρόνια - χολή.

Δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσω να απειλώ με φραγές. Το ουσιαστικό είναι να καταλάβετε πόσο αγενές προς κάποιους άλλους είναι αυτό που κάνετε. Να συνηδειτοποιήσετε πως κάποιοι που αγαπούσαν πολύ να είναι εδώ, τώρα το αγαπούν λιγότερο εξαιτίας σας.

Μα καλά, μόνο εμένα ενοχλούν αυτοί οι άνευ σημασίας για το 98% των ατόμων εδώ μέσα (που απλά γράφουν και διαβάζουν λήμματα) καυγάδες; Οι υπόλοιποι δεν ενοχλούνται ή δίνουν απλά τόπο στην οργή; Atlantia talk 13:38, 20 Αυγούστου 2015 (UTC)

Όχι αγαπητή Atlantia. Αφού σε συγχαρώ για όσα έγραψες πιο πάνω, να σου γνωστοποιήσω ότι δεν είσαι η μόνη που ενοχλείσαι από καυγάδες: Δεν έκανα παρέμβαση ακριβώς για να μη συμμετάσχω σε παρόμοιο "καυγά" και δώσω "τροφή" στον οποιονδήποτε. Αλλά η ενόχληση παραμένει και, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις "... Να συνειδεητοποιήσετε πως κάποιοι που αγαπούσαν πολύ να είναι εδώ, τώρα το αγαπούν λιγότερο εξαιτίας σας...". Ισως οι παρεμβάσεις αυτές προβληματίσουν κάποιους. --Ttzavarasσυζήτηση 17:13, 20 Αυγούστου 2015 (UTC)

O Μάνος να παέι στη συνάντηση, και ο Γεράκης να σταματήσει να τον πολεμάει. Όσο για τη φραγή να μη γίνονται απειλές, αλλά να του επιβληθεί φραγή για τις ύπουλες ψευτιές του. Ο Μάνος είναι ο μόνος μέχρι τώρα που έχει δώσει αναλυτική αναφορά για τα χρήματα που πήρε και τα έξοδα που δαπάνησε. Αυτό να το καταλάβουμε όλοι και να το αναγνωρίσουμε.

Γεράκι, μην αφαιρείς αυτά που δεν σε συμφέρουν. Αυτά και αυτά είναι που σε κατηγορούν. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 80.133.109.158 (συζήτησησυνεισφορά) .

Είναι ξεκάθαρο ότι ο "ανώνυμος" παραπάνω παραβιάζει την έκκληση να σταματήσει η συζήτηση, προκειμένου να με εξαναγκάσει να απαντήσω σε χυδαία επίθεση, ψέματα και υποννοούμενα. Δεν θα το κάνω σεβόμενος την έκκληση να μεταφερθεί αλλού η συζήτηση. -geraki (συζήτηση) 08:38, 21 Αυγούστου 2015 (UTC)


Κακώς, κάκιστα η συζήτηση ήρθε εδώ από την πρώτη στιγμή και παρότι υπήρξαν διαφωνίες γι' αυτό ακριβώς, κάποιοι επέμειναν να συνεχιστεί εδώ και αφέθηκε να εκτραχυνθεί πέραν κάθε ορίου. Είναι καιρός να εξεταστεί το ενδεχόμενο να χωριστεί η Αγορά σε θεματικές ενότητες όπως γίνεται σε άλλες Βικιπαίδειες. Το επιχείρημα ότι η κοινότητα είναι μικρή - και θα παραμείνει αν συνεχίσουμε έτσι - δεν μπορεί να διαιωνίζει τη δυσάρεστη κατάσταση να συζητώνται τα πάντα σε έναν και τον αυτόν χώρο συζήτησης. --Γλαύκος συζήτηση 07:31, 21 Αυγούστου 2015 (UTC)
Τίθενται συνεχώς, όχι μόνο τώρα, ζητήματα που ΔΕΝ αφορούν την Αγορά. Επιτέλους κατέστη σαφές ότι δεν την αφορά την Αγορά. Όπως κατέστη σαφής και η ανάγκη του διαχωρισμού των ρόλων. Δεν μπορεί να κρίνει η Αγορά πχ αν ήταν ορθή ή όχι η διαχείριση των χρημάτων ή αν το user group τις κάνει σωστά και καλύτερα τις εξωστρεφείς δράσεις. Αυτά είναι συγκεκριμένα & σαφή ζητήματα με τα οποία κανείς πρέπει να ασχολείται επί τούτου για να τοποθετηθεί. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών ΔΕΝ ασχολιόμαστε με εξωστρεφείς δράσεις. Συμφωνώ με την Ατλαντία, "κάθε κοινότητα/group/chapter να διαθέτει κάποιο ιντερνετικό χώρο για να επικοινωνούν τα μέλη της, να υπάρχουν έστω Links προς τα εκεί σε εμφανή σημείο/σημεία στη Βικιπαίδεια και ως εκεί". -- Spiros790 (συζήτηση) 07:49, 21 Αυγούστου 2015 (UTC)

Είναι πάντως γεγονός ότι η κοινότητα έχει δώσει συγκεκριμένα διαχειριστικά δικαιώματα σε κάποιους χρήστες για να επιβάλουν φραγές σε περιπτώσεις προσωπικών επιθέσεων και γενικώς χολής. Και αυτό όχι εκδικητικά αλλά κυρίως για την προστασία των υπολοίπων χρηστών (και αυτών που συμμετέχουν και δεν έχουν καμία όρεξη να υφίστανται προσβολές). Γι'αυτό και οι γενικοί αφορισμοί σε όσους συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις δεν βοηθάνε και καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιβολή φραγών δίνει την οριστική λύση αλλά σε ένα βαθμό αποτελεί μέρος της λύσης. Το άλλο μέρος αυτής είναι αυτό που προτείνει ο Γλαύκος παραπάνω ή κάτι αντίστοιχο.--Diu (συζήτηση) 08:43, 21 Αυγούστου 2015 (UTC)

Μια και παρατηρώ συμφωνία να σταματήσει εδώ η συζήτηση, δε θα απαντήσω λοιπόν σε κάποιον που σπεύδει με περισσή βιασύνη να τοποθετηθεί σε κάτι που θεωρεί λανθασμένο εκ προοιμίου. Όσο για τους "διαχειριστές" που θυμούνται τα διαχειριστικά εργαλεία για λόγους προσωπικής αισθητικής ή για να καλύψουν τις δικές τους προσωπικές τους επιθέσεις, εκεί πράγματι το ζήτημα με ξεπερνάει. Καλό επίσης είναι να απολογηθείτε, συνολικά, στις ανώνυμες IP για την αναιδέστατη αφαίρεση με αιτιολογικό (χυδαιότητες). Αν και σαφώς αρνητική η τοποθέτηση του ανώνυμου σε καμμία περίπτωση η παρέμβαση δεν περιείχε χυδαιολογία και δεν είναι κανενός αρμοδιότητα να αφαιρεί ό,τι δεν του αρέσει. Γνωστός ο συγκεκριμένος χρήστης για αυτή την πρακτική, αλλά είναι κατά παράβαση της θεμελιακής ιδέας της ελευθερίας της Βικιπαίδειας, συμφωνα με την οποία την οποία οι ανώνυμες IP μπορούν να λένε ό,τι ακριβώς και αυτοί που κρύβονται πίσω από διάφορα ψευδώνυμα. Μετά από τα παραπάνω λοιπόν και εν κατακλείδι δε θα πρέπει ποτέ από εδώ και πέρα να δούμε προσωπικές επιθέσεις για αλλότρια συμφέρντα. Ελπίζω να τηρήσετε την άτυπη ετυμηγορία ότι οι προσωπικές επιθέσεις για τέτοια ζητήματα δεν αφορούν τη Βικιπαίδεια--Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:36, 21 Αυγούστου 2015 (UTC)

Έστειλα ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ατλάντια, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτές οι συζητήσεις σαφέστατα έχουν θέση στην Αγορά και σαφέστατα είναι επιθυμητό να γίνονται και όχι να σταματήσουν όπως ίσως να συμφέρει ορισμένους. Μετά από αυτές τις συζητήσεις προέκυψε η άποψη του geraki ότι «Το User Group όπως και κάθε άλλο είχε δικαίωμα να στείλει δύο και αποφάσισε να στείλει έναν. Αν ήταν μεγαλύτερο θα έστελνε δύο». Προφανώς σε αυτόν τον παραλογισμό συμβάλλει το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πιστεύει ότι η ομάδα αυτή εκπροσωπεί την Βικιπαίδεια. Η κοινότητα της Βικιπαίδειας είναι εδώ στην Αγορά και δεν εκπροσωπείται από άλλες ομάδες. Ο Magioladitis και ο ManosHacker θα πάνε ως μέλη της κοινότητας της Βικιπαίδειας. --Focal Point 07:17, 23 Αυγούστου 2015 (UTC)

Θλιβερή κατάσταση που δείχνει πόλεμο μηχανισμών με αστείες γραφειοκρατικές δικαιολογήσεις. Σύμπτωμα της Ελλάδας της κρίσης ή σύμπτωμα της εξουσιομανίας που μας διακατέχει; Σε ότι αφορά εμένα, δε βρίσκω λόγο να συμμετέχω άλλο στην Αγορά με τη παρούσα άθλια κατάσταση. Πολλά λάθη εκατέρωθεν, και επειδή θέλω να παίρνω πάντα θέση και όχι να το παίζω χαζοχαρούμενα ουδέτερος, θεωρώ ότι μεγαλύτερη ευθύνη έχει η παλαιά φρουρά εδώ μέσα που καλλιέργησε νοοτροπίες l' etat c'est moi δηλαδή ξεκάθαρα ο Γεράκης και οι συν αυτόν. Γράφω στα παλαιά μου τα παπούτσια τις δράσεις της ΒΠ αφού από πριν δεν είναι γνωστοί οι κανόνες συμμετοχής, δεν είναι ανοιχτά σε εμάς τα συνέδρια και κάποιοι έχουν κληρονομικά δικαιώματα και έχουν συμμετάσχει σε 1000 δράσεις. Δε συμμετέχω, δεν ασχολούμαι, συνεισφέρω στα λημματά αλλά ΔΕΝ επιτρέπω σε κανέναν να παρουσιάζει τη δουλειά μου εδώ μέσα ως δουλειά την οποία μπορεί να εκπροσωπήσει. Δεν ρωτήθηκα, δεν εξουσιοδοτώ κανένα. Δεν αναγνωρίζω ούτε user group, ούτε τίποτα. --Istoria1944 (συζήτηση) 09:42, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)
Θα συμφωνήσω αγαπητέ ότι η κατάσταση είναι θλιβερή. Ούτε θα αρνηθώ ευθύνες που μου ανήκουν. Όχι όμως όσα μου καταλογίζονται. Διαφωνώ βεβαίως για ότι αφορά τα μερίδια ευθύνης και τα πραγματικά γεγονότα. Το σφάλμα μου είναι ότι εκφράζομαι πιστεύοντας ότι θυμούνται οι περισσότεροι προηγούμενες συζητήσεις και καταστάσεις, ότι όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται για να αντιληφθούν το τι συμβαίνει. Το σφάλμα μου είναι ότι εκφράζομαι πιστεύοντας ότι θυμούνται ή θα παραδεχθούν άλλοι, όσα έχουν πει και κατηγορήσει στο παρελθόν. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, και άργησα να το καταλάβω. Ε, δεν είναι ο geraki η παλαιά φρουρά, ούτε ο ManosHacker, ούτε ο FocalPoint είναι χθεσινοί. Αντιθέτως. Γνωρίζουν πολλοί καλά και από πρώτο χέρι, όλη την ιστορία των εξωστρεφών δράσεων της κοινότητας γενικά, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά γιατί προέκυψε η ανάγκη του user group, εξαρχής είχαν δικούς τους λόγους να μη συμμετέχουν και όχι για κάτι που έκανε αυτό, και έχουν λόγους να το πολεμούν. Και το καταφέρνουν. Δεν έχει νόημα μια συζήτηση εδώ, μόνο με τη χρήση αφορισμών και όχι δεδομένων. Γράφω μόνο για να σημειώσω δυο-τρία πράγματα.
Ο ManosHacker ήταν εκείνος που απευθύνθηκε στην Αγορά της Ελληνικής Βικιπαίδειας ζητώντας να πάει ως εκπρόσωπος στη συνάντηση. Όχι άλλος. Κανείς άλλος δεν υποστήριξε ότι θα πάει ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Βικιπαίδειας, όλοι συμφωνούμε ότι δεν εκπροσωπείται η κοινότητα της Ελληνικής Βικιπαίδειας.
Ούτε η σελίδα της διοργάνωσης [10], ούτε τα μηνύματα που επικαλείται ο ManosHacker αναφέρουν οτιδήποτε σχετικά με Βικιπαίδεια.[11] Σαφέστατα αναφέρουν για εκπροσώπηση της ελληνικής κοινότητας. Αλλά όχι της Βικιπαίδειας. Συνεπώς, γιατί ο ManosHacker έκανε αίτημα ορισμού του ως εκπροσώπου στην Αγορά;
Σημειώνω σε αυτό το σημείο ότι όταν κατατέθηκε το μήνυμα https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC&diff=5385900&oldid=5385888#Wikimedia_CEE_Meeting_2015 θα συμπληρώσω τη φόρμα για τη δική μου συμμετοχή] οι προηγούμενοι χρήστες είχαν εκφράσει την άποψη "κανένας εκπρόσωπος της ελληνικής βικιπαίδειας". Οπότε σε μια διοργάνωση όπου σαφέστατα ζητήθηκαν εκπρόσωποι, ποιον εκπροσωπεί ο ManosHacker;
Istoria1944, το User Group είναι το μοναδικό κοινοτικό σχήμα στην Ελλάδα που από πριν είναι γνωστοί οι κανόνες συμμετοχής.[12][13]. Είναι αυτό στο οποίο όλοι είναι ισότιμοι και μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις. Από την άλλη τι έχουμε; Παρεάκι με επιλεκτική συμμετοχή. Τι έχουμε; Ένα άτομο που συστήνεται με τον τίτλο ενός project, σαν να είναι οργανισμός. Ένα άτομο που παίρνει αποφάσεις χωρίς να δίνει σε κανένα δικαίωμα να συμμετέχει. Nope. Το User Group δεν έκανε καμία "Γιορτή" για να παρουσιάσει τη δουλειά άλλων ως επιτυχία της "ομπρέλας" του.
-geraki (συζήτηση) 11:05, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)
Εν τύποις και μόνο εν τύποις υπάρχουν οι κανόνες. Όπως και η διαχειριστική ασυλία εδώ μέσα αφού ενώ υπάρχουν σκληρές αντιθέσεις μεταξύ διαχειριστών, υπάρχει ομερτά στην ασυλία όλων των διαχειριστών για να μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Στη πράξη τίποτα δεν ισχύει. Εγώ δε θέλω να είμαι κουτσαβάκι κανενός. Να υπάρχει ανακλητότητα αντιπροσώπων και να μη μπορεί να συμμετέχει το ίδιο άτομο δυο φορές σε εξωστρεφή δράση. Ούτε εσύ, ούτε ο Μάνος. Καθήκον μιας καθοδήγησης είναι να αναπαράγεται, αλλά αυτό είναι κάτι που όχι μόνο δε θέλετε αλλά και πολεμάτε. Λοιπόν θέλω και εγώ να πάω στην Εσθονία εκδρομούλα εεε για το καλό της ΒΠ. Νομίζω ότι πληρώ τις προυποθέσεις με την μέχρι τώρα συνεισφορά μου, και δεν έχω πάει ποτέ.--11:49, 28 Αυγούστου 2015 (UTC) --Istoria1944 (συζήτηση) 11:49, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)
επειδή βλέπω ασχολείστε με τα λεφτά από τις ενέργειες του Χάκερ Μάνος, έχω κάποιες απορίες και θα κάνω τις ανάλογες ερωτήσεις . αλήθεια ποιος πληρώνει τα έξοδα όπου πάτε εσείς σε παρόμοιες συναντήσεις? τα βάζετε από την τσέπη σας? τα δίνει κάποιος άλλος, ποιος ? πόσα? παίρνετε οδοιπορικά ? παλαιότερα παίρνατε ? γιατί τόση εμμονή από κάποιους να πηγαίνετε μόνο οι ίδιοι , να παρουσιάζεστε σαν εκπρόσωποι της ελ-βικιπαίδεια, και αν θέλει και κάποιος άλλος ξεσηκώνεστε? πιστεύω εύλογες και λογικές ερωτήσεις που θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε. με απεριόριστη φιλία, Φιλικά δηλαδή [Εκείνη-ος, κάποτε]
Επειδή υποθέτω ότι απευθύνεται (και) σε εμένα η ερώτηση: Από το 2009 έως τώρα έχω συμμετάσχει σε δεκάδες εξωστρεφείς δραστηριότητες, από εργαστήρια έως συναντήσεις τις κοινότητας. Εισιτήρια τρένων και ξενοδοχεία, καλύφθηκαν αποκλειστικά από τη δική μου τσέπη, όπως και πολλά ακόμη έξοδα έχω κάνει για το κίνημα.
Για ότι αφορά διεθνείς συναντήσεις (όπως αυτή) κανείς δεν παίρνει λεφτά στο χέρι. Αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή τα κλείνει κατευθείαν η οργανωτική επιτροπή. Λοιπά έξοδα, όπως η μετακίνηση από το αεροδρόμιο στην πόλη, φαγητό εκτός του προγράμματος του συνεδρίου κλπ αφορούν την τσέπη του αυτού που συμμετέχει. Σημειώνω ότι α) η διαμονή δεν είναι πάντα υπό τις βέλτιστες συνθήκες. Μπορεί το φετινό Wikimania να ήταν σε ξενοδοχείο, αλλά στα περισσότερα προηγούμενα ήταν σε φοιτητικές εστίες. β) τα "λοιπά έξοδα" συνήθως δεν είναι λίγα. Οπότε για να μη μένουν απορίες: η συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες σημαίνει ότι θα ξοδέψεις.
Επίσης: κανείς δεν έχει συμμετάσχει σε οποιοδήποτε συνέδριο ή συνάντηση ως εκπρόσωπος κάποιας/οποιασδήποτε Βικιπαίδειας. Τα Wikimania έχουν ατομικές συμμετοχές, μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε πληρώσει από την τσέπη του, και οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για υποτροφία. Οι αιτήσεις κρίνονται από επιτροπή και οι υποτροφίες δεν μοιράζονται ανά χώρα (υπολογίζεται μόνο μια αναλογία ανά ήπειρο). Πέραν του Wikimania, και τυχόν hackathons (που επίσης είναι ατομικές συμμετοχές), δεν θυμάμαι να υπάρχει άλλο συνέδριο ή συνάντηση που να μην αφορά οργανωμένες κοινότητες υπό κάποια από αυτά τα οργανωτικά μοντέλα, όπου πράγματι οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν τα αντίστοιχα, αλλά όχι βικιπαίδειες κλπ. Παραδείγματα είναι το Wikimedia Conference και το
Συνεπώς δεν υπάρχει καμία εμμονή. Αν κάποιοι δεν επιλέγονται για υποτροφία στο Wikimania, είναι δικό τους θέμα. Ούτε οποιασδήποτε Βικιπαίδειας, ούτε όσων επιλέχθηκαν. Αν στην περίπτωση των συναντήσεων οργανωμένων κοινοτήτων δεν μπορούν να συμμετάσχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν να λειτουργούν κάτω από κάποιο ανοιχτό-κοινοτικό μοντέλο αλλά σε περισσότερο κλειστό κύκλο, είναι επιλογή τους.
-geraki (συζήτηση) 11:54, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)

VisualEditor News #4—2015[Επεξεργασία]

Elitre (WMF), 22:28, 14 Αυγούστου 2015 (UTC)


User:Elitre, I will be glad to have the automatic citation, even if it does not work in some cases. why don't you install it centrally, even as a beta feature? --Focal Point 09:21, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)


Me too. It sounds exciting (although I guess it won't work nicely with greek-speaking links).--Dipa1965 (συζήτηση) 11:58, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)


Ενεργοποίησα την αυτόματη δημιουργία παραπομπής για απλές ιστοσελίδες ({{cite web}}). Η κεντρική εγκατάσταση δεν γίνεται γιατί κάθε wiki μπορεί να έχει διαφορετικά πρότυπα για το κάθε τύπο παραπομπής και διαφορετικές παραμέτρους. Σύντομα θα κοιτάξω και για τα υπόλοιπα πρότυπα (έτσι κι αλλιώς χρειάζονται μικροδιορθώσεις). -geraki (συζήτηση) 16:16, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

How can we improve Wikimedia grants to support you better?[Επεξεργασία]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) through MediaWiki message delivery. 00:41, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)

Μετάφραση του όρου: "break-of-gauge".-[Επεξεργασία]

Γειά σας!
Κάνω μια μετάφραση και "σκόνταψα" στον Αγγλικό σιδηροδρομικό όρο: en:break-of-gauge, το πλησιέστερο που έχω καταλήξει είναι: "δείκτης μετρητή διακοπής". Γνωρίζει κάποιος από την ομάδα, αν είναι σωστό και εάν όχι, ποια μετάφραση του όρου θεωρεί σωστή?
Ευχαριστώ πολύ! --Aristo Class (συζήτηση) 10:05, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ο όρος gauge αναφέρεται στην απόσταση που έχουν μεταξύ τους η δύο ράγες στις οποίες κυλάει ένας συρμός. Ουσιαστικά είναι η απόσταση απο την εσωτερική πλευρα της μίας ραγας από την άλλη, ή αλλιώς το πλάτος της. Δεν είμαι ειδικός σε σιδηροδρόμους, αλλά έχω την εντύπωση πως ο όρος 'break of gauge' αναφέρεται στις περιπτώσεις που μια σιδηροδρομική γραμμή συναντάει μια άλλη η οποία έχει διαφορετικό πλάτος (φαίνεται πως αυτή η απόσταση δεν είναι/ήταν πάντα η ίδια σε όλες τις χώρες, που σημαίνει οτι σε διακρατικά δρομολόγια οπου δυο διαφορετικές γραμμές συναντιούνται, υπάρχει πρόβλημα στο πως θα ενωθούν). Όπως το καταλαβαίνω, το break-of-gauge μπορεί να μεταφραστεί σε διαφορά πλάτους μιας σιδηροδρομικής γραμμής.Tsoukali (συζήτηση) 10:53, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Σ'ευχαριστώ πολύ Tsoukali, δηλαδή το "break-of-gauge", εσύ θα το μετέφραζες ως "δείκτης μετρητή εύρους"? --Aristo Class (συζήτηση) 11:27, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)
Είναι το σημείο ασυμβατότητας πάνω στο οποίο πρέπει να γεφυρώσουν οι δύο γραμμές. Η έννοια του δείκτη δεν είναι εντός του πλαισίου αυτού.   ManosHacker 11:38, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)

Υπάρχουν γραμμές κανονικού και μετρικού εύρους. Ο όρος μεταφράζεται ως «αλλαγή εύρους» και αναφέρεται στο σημείο τομής γραμμών με διαφορετικό εύρος. Βλέπε σαν παράδειγμα την αναφορά του όρου στον σύνδεσμο Κατακερματισμός του δικτύου Πελοποννήσου. --Francois-Pier (συζήτηση) 16:37, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)

Πράγματι ο όρος είναι "αλλαγή εύρους" και εν συντομία "αλλαγή" στην σιδηροδρομική ορολογία, όρος με τον οποίο αποκαλείται και η τοποθεσία όπου γίνεται αυτή η αλλαγή. --Focal Point 05:05, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)

Μαγεία![Επεξεργασία]

Όσο και αν έχω συνηθίσει τον κόσμο των πουλιών από τις εκδρομές και τα βιβλία, μερικά πράγματα εξακολουθούν να με μαγεύουν. Έκανα ολική αναδιάρθρωση στο λήμμα "Αηδόνι" και πρόσθεσα 2 μουσικά αρχεία. Ειδικά το πρώτο, με άφησε έκπληκτο! Άκούστε το ολόκληρο (4 1/2 λεπτά) και θα καταλάβετε πόση ενέργεια και αυτοσχεδιαστική τεχνική μπορεί να κρύβεται σε ένα μικρό πλάσμα. Αφιερωμένο σε όλους όσους αγαπούν την φύση και στους βικιπαιδιστές, γενικότερα...

Elanus (συζήτηση) 08:34, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)

φωτογραφία[Επεξεργασία]

Υπάρχει κάπου φωτογραφία του Γ. Γεννηματά που να επιτρέπεται να τη βάλουμε στο λήμμα? -- Spiros790 (συζήτηση) 10:03, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)


Ομοίως για τον Μιχαήλ Στασινόπουλο. Κρίμα να μην έχουμε για τόσο σημαντικά πρόσωπα φωτογραφία. Δεν ξέρω αν το στιγμιότυπο από το βίντεο από κάτω επιτρέπεται να μπει. -- Spiros790 (συζήτηση) 10:46, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)


εδώ, δευτερόλεπτο 24, εύλογη χρήση.   ManosHacker 10:31, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)


Δεν δικαιολογείται εύλογη χρήση. Θα πρέπει να βρεθεί ελεύθερη εικόνα (κοινό κτήμα ή υπό Creative Commons). Με μια πρώτη ματιά δεν βρήκα κάτι. -geraki (συζήτηση) 13:35, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)


Είχαμε και αλλαγές στην ΕΡΤ, δεν υπάρχει πια το CC-BY-SΑ της ΝΕΡΙΤ, περάσαμε στο © 2015 ΕΡΤ Α.Ε. Και εις άλλα με υγεία. Παρεμπιπτόντως εδώ κάτι δεν πάει καλά με την άδεια χρήσης.   ManosHacker 19:35, 22 Αυγούστου 2015 (UTC)


[14][15] Ουδέποτε ωφεληθήκαμε από το ταμπελάκι CC-BY-SΑ στον ιστότοπο της ΝΕΡΙΤ. Η εσωτερική παραγωγή από μισθωτούς είναι σπάνια. -geraki (συζήτηση) 13:48, 23 Αυγούστου 2015 (UTC)


user:geraki, ρίχνω μια ιδέα που έχω εδώ και καιρό. Δεν γνωρίζω κατά πόσον γίνεται να εφαρμοστεί στην πράξη ή αν είναι απλώς ανοησία (μάλλον για το δεύτερο πρόκειται δλδ). Όσον αφορά τις ελεύθερες φωτογραφίες και το σχετικό ζήτημα της ελευθερίας πανοράματος μου φαίνεται δύσκολο να ζητήσουμε και να πετύχουμε να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, ειδικά σήμερα που είναι γενικότερα πολύ δύσκολη η κατάσταση στη χώρα. Από την άλλη δεν ξέρω μήπως τυχόν γίνεται να επιδιώξουμε μια λύση στη λογική των Γερμανικών Ομοσπονδιακών Αρχείων. Για διάφορους λόγους τα ίδια τα Αρχεία αποφάσισαν σε κάποιο σημείο να απελευθερώσουν μεγάλο αριθμό πολυμέσων. Βεβαίως υπάρχει τεράστιος όγκος υλικού που παραμένει χωρίς ελεύθερη άδεια χρήσης. Οπότε, μήπως να ζητάγαμε πχ από το αρχαιολογικό μουσείο από τις εκατό (έστω) φωτογραφίες του Ποσειδώνα να αδειοδοτήσει 2-3 με CC-BY-SΑ? -- Spiros790 (συζήτηση) 15:40, 26 Αυγούστου 2015 (UTC)

Wikidata ημερομηνίες στο πρότυπο Πληροφορίες Προσώπου[Επεξεργασία]

Όταν το {{Πληροφορίες προσώπου}} χρησιμοποιείται για πρόσωπο του οποίου η γέννηση/θάνατος ή και άλλες ημ/νίες έχουν ως προσδιοριστικό το αν συνέβησαν προ ή μετά Χριστού, τότε εμφανίζει τα αγγλικά αντίστοιχα (B.C. ή A.D) αντί για π.Χ. ή μ.Χ., καθώς και τοποθετεί το αγγλικό s μετά την αριθμητική χρονολογία.

Για παράδειγμα εάν πάω στο Ιπποκράτης, βάλω {{Πληροφορίες προσώπου}} στην κορυφή, και κάνω προεπισκόπηση, το κουτί πληροφοριών θα εμφανίσει Γέννηση: 460s BCE Κως και Θάνατος: 370s BCE Λάρισα. Άλλη παραλλαγή του προβλήματος είναι ότι εμφανίζει century αντί αιώνας όπως π.χ. στο Ιούλιος Πολυδεύκης.

Αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί και άλλες φορές παλαιότερα στην αγορά χωρίς να βρεθεί λύση (προσπάθησα και ο ίδιος να βρω μια άκρη χωρίς επιτυχία). Συνέπεια του προβλήματος είναι να έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται το πρότυπο για πάρα πολλά λήμματα στα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτό, να το σμπρώξουμε κάπως ώστε να λυθεί το πρόβλημα; Είναι κρίμα να μη μπορούμε να χρησιμοποιούμε το πρότυπο τόσο καιρό (νομίζω από τις αρχές του χρόνου), και γενικά είναι πολύ χρήσιμο ως πρότυπο. Gts-tg (συζήτηση) 09:13, 25 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η προηγούμενη αναφορά στην Αγορά σχετικά με το πρόβλημα είναι εδώ και υπάρχει επίσης μια συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα στα Wikidata Gts-tg (συζήτηση) 09:20, 25 Αυγούστου 2015 (UTC)
για όποιον ενδιαφέρεται, έφτιαξα μια λύση (?) εδώ στο πάνω μέρος της σελίδας -- Spiros790 (συζήτηση) 19:35, 25 Αυγούστου 2015 (UTC)

Wikidata και ημερομηνίες[Επεξεργασία]

Επειδή το θέμα απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον, σκέφτηκα να γράψω πως έχουν τα πράγματα σχετικά με τις ημερομηνίες στα wikidata και γιατί δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε.

Ας πάρουμε την ημερομηνία γέννησης του Ιπποκράτη. Η ημερομηνία γέννησης είναι η ιδιότητα P569 και ο Ιπποκράτης το αντικείμενο Q5264.

Ο αδιαμεσολάβητος τρόπος για να πάρουμε αυτή την πληροφορία είναι με τη χρήση του mediawiki api στο wikidata.org

Η απάντηση είναι η παρακάτω

{
  "claims": {
    "P569": [
      {
        "mainsnak": {
          "snaktype": "value",
          "property": "P569",
          "datavalue": {
            "value": {
              "time": "-0460-01-01T00:00:00Z",
              "timezone": 0,
              "before": 0,
              "after": 0,
              "precision": 8,
              "calendarmodel": "http://www.wikidata.org/entity/Q1985727"
            },
            "type": "time"
          },
          "datatype": "time"
        },
        "type": "statement",
        "id": "Q5264$d05f3dfb-4689-31e4-e75a-3d9611eb9631",
        "rank": "normal"
      }
    ]
  }
}

Χωρίς να απαιτείται κάποια ιδιαίτερη γνώση, καθένας μπορεί να καταλάβει ότι το πρόθεμα - στο χρόνο σημαίνει προ Χριστού (ή όποια άλλη σύμβαση προτιμάτε). Επίσης μπορεί να πονηρευτεί που ο Ιπποκράτης εμφανίζεται να γεννήθηκε την πρωτοχρονιά (αν και προφανώς όχι την πρωτοχρονιά των αρχαίων), οπότε αν ψάξει τι σημαίνει η τιμή 8 στο πεδίο precision θα καταλάβει πως μιλάμε κατά προσέγγιση για την δεκαετία του 460 π.Χ. (αν και δεν έχω ιδέα αν αυτό σημαίνει 469-460 ή 460-451 ή κάτι άλλο)

Η ημερομηνία γέννησης του Ιπποκράτη λοιπόν είναι αποθηκευμένη με τη μορφή -0460-01-01T00:00:00Z, τελεία και παύλα.

Όμως σε όποια γλώσσα κι αν διαλέξει να δει κανείς τη σελίδα του Ιπποκράτη στα Wikidata η ημερομηνία πάντα θα εμφανίζεται σαν 460s BCE.

Το ίδιο και με τη συνάρτηση {{#property:P569|from=Q5264}}. Επιστρέφει 460s BCE σε όποια wikipedia κι αν δοκιμαστεί.

Αυτό οφείλεται στο ότι η επέκταση Wikibase εκούσια χρησιμοποιεί μόνο τα αγγλικά για τη μορφοποίηση (αν πάτε λίγο παραπάνω στη γραμμή 282 θα δείτε πως ακόμα και με την ενεργοποίηση της μετάφρασης δεν θα ξεφορτωθούμε αυτόματα το BCE).

Ο λόγος λοιπόν που υπάρχει αυτή η βαβούρα με την εμφάνιση των ημερομηνιών είναι επειδή χρειάζεται δουλειά για την υποστήριξη της εισαγωγής τους. Αν πει κανείς, και γιατί δεν αφήνουν μόνο τα αγγλικά για την εισαγωγή των ημερομηνιών και να κάνουν τη μορφοποίσηση με μετάφραση; Μάλλον επειδή όταν βλέπει κανείς 654 π.Χ. αν πάει να το διορθώσει σε 321 π.Χ. έχει την εύλογη απαίτηση να γράψει π.Χ. και όχι BCE.

Όπως και νά 'χει, είναι θέμα χρόνου (πόσου;) να λυθεί το πρόβλημα. Ως τότε δεν χρησιμοποιούμε τη σύνταξη #property για πεδία ημερομηνιών, και είτε μπαίνουν με το χέρι είτε με κλήση στο Module WikidataFR, που όμως πρέπει να ενημερωθεί στην τελευταία έκδοση μαζί με τα παρελκόμενα module γιατί όπως είναι έχει άλλο πρόβλημα με τις ημερομηνίες

Αυτά, τέλος P.a.a (συζήτηση) 15:21, 26 Αυγούστου 2015 (UTC)


Όσον αφορά τα modules από τους Γάλλους μου φαίνεται πως είναι σε κάποια σημεία περίπλοκα χωρίς λόγο. Από κει και πέρα μου φαίνεται εν γένει λογικό να "καταπίνουμε" την πληροφορία από τα wikidata ως συμβολοσειρές και στη συνέχεια με πάναπλο κώδικα σε Lua μπορούμε να κάνουμε πράγματα και θάματα. Anyway αφού κρίνετε ότι είναι καλύτερα να πάμε με άλλο δρόμο, ας πάμε από εκεί. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:31, 26 Αυγούστου 2015 (UTC)

Όντως υπάρχει πρόβλημα. Στο πρότυπο "πληροφορίες προσώπου" σε αυτό το λήμμα που έτυχε να δω, δίνεται ως χρονολογία γέννησης "12th century". Δεν πρέπει κάτι να γίνει; --Ttzavarasσυζήτηση 15:43, 26 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ttzavaras, υπάρχει λύση και μάλιστα απλή: ό,τι έκανα για το BCE και τώρα βγάζει "π.Χ." μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα πράγματα. Απλούστατα αντικατέστησα με κώδικα το "BCE" με "π.Χ.". Βλέπω όμως ότι προτιμούνται πιο περίπλοκες και ίσως καλύτερες επιλογές οπότε υπομονή. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:50, 26 Αυγούστου 2015 (UTC)


Ο P.a.a τα εξηγεί αρκετά καλά, έχω μια-δυο παρατηρήσεις:

 • η εμφάνιση του π.Χ. ως BCE είναι σφάλμα και όχι επιλογή. Παράδειγμα, το {{#property:P569|from=Q8409}} φέρνει 20 Ιουλίου 356 BCE. Η μορφή της ημερομηνίας είναι η ελληνική, το μόνο πρόβλημα είναι το έτος.
 • Ακόμη και το d:Module:Wikidata έχει ένα θεματάκι με τα έτη π.Χ.: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=User:Geraki/sandbox&uselang=el
 • είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουμε το σκέτο #property στο εγγύς μέλλον ή οποτεδήποτε. Ακόμη και αν εμφάνιζε σωστά τις ημερομηνίες, και πάλι αποτελεί μια λιγότερη ωμή αλλά και πάλι ωμή μεταφορά της πληροφορίας. Κατά κανόνα χρειάζεται έλεγχος και επιλογή για τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί, γι'αυτό και χρησιμοποιούμε lua modules.
 • προσπάθησα να μεταφέρω το d:Module:Wikidata (από τα Wikidata) ως Module:WikidataWD, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται αλλά κάπου κολλάει: Χρήστης:Geraki/πρόχειρο3. Ίσως φταίει κάποιο από τα παλιότερα συνοδευτικά modules, δεν μπορώ να βρω κάτι. Είναι κρίμα γιατί είναι πολύ εξελιγμένο, πολύ περισσότερο από ότι το γαλλικό, και μάλλον θα συμβαδίζει καλύτερα με τις εξελίξεις των Wikidata. Κοιτάξτε μόνο πως βάζει παραπομπή στην πληροφορία... Όταν φτάσουμε να λειτουργεί θα είναι μια αλλαγή Παραδείγματος για όλη τη Βικιπαίδεια.
 • Είτε για αυτό είτε το άλλο module, αν ο περισσότερο γρήγορος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα με τις ημερομηνίες είναι μια χακιά με αντικατάσταση πριν την τελική εμφάνιση, ας γίνει έτσι. Σημασία έχει να χρησιμοποιείται.

-geraki (συζήτηση) 13:45, 27 Αυγούστου 2015 (UTC)

Βρήκα το πρόβλημα στο από wikidata.org Module:Wikidata. Ήταν η μεταβλητή defaultlang (πολύ μυστήριος ο τρόπος που αρχικοποιείται). Της έδωσα την τιμή 'el' και πλέον δεν κολλάει στις ημερομηνίες.

Παραδόξως το module που έφερε ο Geraki (WikidataWD) παίζει διαφορετικά από αυτό που έφερα εγώ νωρίτρα (Sandbox/P.a.a/Wikidata). Μάλλον είναι διαφορετικές εκδόσεις ή ο Geraki έχει κάνει προσαρμογές. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον, πλέον μπορούμε να ασχοληθούμε ουσιαστικά με το συγκεκριμένο module P.a.a (συζήτηση) 15:27, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)

Σελίδες για διαγραφή[Επεξεργασία]

Κάτι πρέπει να γίνει με τις σελίδες που είναι για διαγραφή. Έχουμε φτάσει τις 64 σελίδες και μόνο 3 συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε και κάποιες για ταχεία διαγραφή. Τι θα κάνουμε;-shadow eddy- 12:29, 27 Αυγούστου 2015 (UTC)

Η απάντηση απλή, να σταματήσουν κάποιοι να βάζουν λήμματα προς διαγραφή για πλάκα ή γιατί τους ξινίζουν. τα περισσότερα καλύπτουν τα κριτήρια για΄υτο άλλωστε δεν ασχολείται κανείς, ε... βαρέθηκαν [Εκείνος-η]

Αυτό δεν είναι λύση, αυτό είναι ανοησία.-shadow eddy- 21:19, 27 Αυγούστου 2015 (UTC)

Κάποιες συζητήσεις θα έπρεπε να είχαν ήδη κλείσει... Ίσως οι διαχειριστές να μην το πράττουν λόγω έλλειψης χρόνου ενασχόλησης με τη Βικιπαίδεια ή ίσως λόγω αδιαφορίας ή ίσως να μην θέλουν να εμπλακούν ή για άλλους λόγους... (Δεν είναι και υπόχρεοι φυσικά, εθελοντική είναι η συνεισφορά στη ΒΠ) Xaris333 (συζήτηση) 23:04, 27 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ναι, αλλά εγώ βρίσκω ντροπιαστικό να έχουμε τέτοιες συζητήσεις και να μην ολοκληρώνονται. Τουλάχιστον ας κλέισουμε κάποιες συζητήσεις και αφήνουμε τις υπόλοιπες για αργότερα.-shadow eddy- 12:13, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)

Your attention please: VisualEditor feedback will be centralized on www.mediawiki.org[Επεξεργασία]

VisualEditor-logo-pacifico.svg

Hello. The VisualEditor team would like to inform you of a plan to redirect local pages for VisualEditor feedback to the board on mediawiki.org a few weeks from now. This applies to all the wikis where such pages are inactive or have low traffic, including yours. When this happens, editors will be free to use their own language to write on the mediawiki.org's page - although English is the most popular language there. Even feedback left from within VisualEditor with the built-in tool will be posted to the board on mediawiki.org.

Click on the image to enlarge it: location of the built-in feedback tool in VisualEditor.
Click on the image to enlarge it: screenshot of the new feedback board on mediawiki.org.

Having all the feedback on a single, centralized place mainly means getting faster, more frequent replies and more attention from a higher number of people, including the people who are building the software. It also means chances are high, that editors will find that someone else has already written there about the issues or requests they wanted to post.

Maintaining a local page instead can be cumbersome: it needs to be checked frequently in case someone reports urgent issues. Old threads need to be archived from time to time. Off-topic comments should be removed to keep readability. Feedback left there is sometimes not easily understandable or actionable at all.

We think this will help us in being more effective while processing feedback from a larger pool of wikis, not just the biggest ones. If you have any comments about this announcement, please leave them at my talk page. Thanks for your understanding, Elitre (WMF) 17:20, 27 Αυγούστου 2015 (UTC)

Count Five -μορφοποίηση[Επεξεργασία]

Γεια σας, στο λήμα μου Count Five (μουσικό συγκρότημα) αναγράφεται επάνω:

Αυτό το λήμμα χρειάζεται μορφοποίηση ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές μορφοποίησης της Βικιπαίδειας. Αυτό μπορεί να σημαίνει την δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων, επικεφαλίδων, παραγράφων κλπ.

Με δεδομένο ότι κυρίως χρησιμοποιήθηκε το αγγλικό πρωτότυπο, θα ήθελα μια βοήθεια γαι να γίνει η μορφοποίηση αυτή. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Peppermint Joe (συζήτησησυνεισφορά) 19:38, 27 Αυγούστου 2015‎ --Francois-Pier (συζήτηση) 22:31, 27 Αυγούστου 2015 (UTC).

Ανθρώπινα δικαιώματα[Επεξεργασία]

Καλημέρα. Νομίζω πως θα ήταν πολύ καλή ιδέα να προστεθεί ένας σύνδεσμος του λήμματος Ανθρώπινα δικαιώματα στο αριστερό μενού της Βικιπαίδειας, π.χ. κάτω από τον σύνδεσμο Προβεβλημένα λήμματα. Τι λέτε; — Dionysusσυζήτηση 02:48, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

Symbol oppose vote.svg Κατά. Δεν τοποθετούνται σύνδεσμοι σε λήμματα σε αυτό το μενού. Όπως βλέπεις έχει μόνο συνδέσμους λειτουργιών. Άλλωστε προκύπτει και το ερώτημα γιατί αυτό και όχι κάποιο άλλο λήμμα, που έχει ήδη επιλεγεί ως προβεβλημμένο; --C Messier 09:19, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.
Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου. — Dionysusσυζήτηση 13:55, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)
Επειδή είμαστε άνθρωποι και οφείλουμε να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, τα οποία συγχρόνως είναι και οι υποχρεώσεις μας. — Dionysusσυζήτηση 15:17, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

ευχαριστία[Επεξεργασία]

Και μία ερώτηση: Όταν στέλνω ειδοποίηση ευχαριστίας σε έναν χρήστη η ένδειξη «ευχαριστία» στο ιστορικό αλλάζει σε «δέχθηκε ευχαριστίες». Αυτό όμως μόνο προσωρινά, διότι όταν αποσυνδέομαι και επανασυνδέομαι στον λογαριασμό μου στη Βικιπαίδεια στο ιστορικό εμφανίζεται πάλι η αρχική ένδειξη, «ευχαριστία». Γνωρίζει κανείς για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Είναι λάθος του συστήματος; Ευχαριστώ. — Dionysusσυζήτηση 03:30, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)