Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Discurso funebre pericles.PNG
Αγορά

Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων

2004 - 2005 - 2006 - 2007
2008 - 2009 - 2010 - 2011
2012 - 2013 - 2014 - 2015
2016

Χρήσιμα
Ανακοινώσεις
Πολιτική
Σελίδες για διαγραφή
Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων
Σημειωματάριο διαχειριστών
Σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών
Συμμετοχή
Βοήθεια
Οδηγός για νέους χρήστες
Βικιπαίδεια:Βοήθεια
Συντομεύσεις
Συντόμευση:
ΒΠ:ΑΓΟΡΑ
ΒΠ:Αγορά
ΒΠ:Α

Γεια Χαρά, Βικιπαίδες!

Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. Έτσι κι εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε μια ψηφιακή Αγορά για την κοινότητα για να συζητάμε, να συνεννοούμαστε καλύτερα και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο πίνακας στα δεξιά μας μεταφέρει σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τοv χώρο είναι ευπρόσδεκτοι.

Πώς να αφήσετε ένα μήνυμα εδώ:

 • Πατήστε εδώ ή στον σύνδεσμο πιο πάνω και συμπληρώστε το θέμα/επικεφαλίδα του μηνύματος/συζήτησης.
 • Στο παράθυρο κάτω από την επικεφαλίδα γράψτε το μήνυμά σας.
 • Στο τέλος του μηνύματός σας βάλτε την υπογραφή σας: ~~~~
 • Αν θέλετε να αφήσετε μια απάντηση σε κάποιο ήδη υπάρχον μήνυμα, γράψτε την κάτω από το μήνυμα αρχίζοντας με ** ή :. Περισσότερα * ή : θα κάνουν την απάντησή σας να πάει δεξιότερα από το παραπάνω μήνυμα έτσι που να φαίνεται πιο ωραία και να μην μπερδεύεται με το προηγούμενο μήνυμα.

Ανακοινώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Νέα έρευνα
Νέες δράσεις προώθησης‎
 • Ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιστημονικής φωτογραφίας 2015: Στις 22 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν οι νικητές με σειρά κατάταξης στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (διαβάστε την ανακοίνωση) και ανά κατηγορία στα Commons. Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00-20:00 θα γίνει Τελετή απονομής βραβείων και photoeditathon στη συμπληρωματική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Περισσότερα...
 • Ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιστημονικής φωτογραφίας 2015:Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιστημονικής φωτογραφίας πραγματοποιείται σε διεθνές και σε τοπικό επίπεδο. Ο διαγωνισμός οργανώνεται έχοντας ως σκοπό την εκλαΐκευση της επιστήμης και τη βελτίωση της εικονογράφησης των λημμάτων στη Βικιπαίδεια στη θεματική της επιστήμης. Η 1η φάση ανεβάσματος/φόρτωσης των εικόνων για το ελληνικό μέρος του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 00:00. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της επιλογής/βαθμολόγησης των καλύτερων 101 εικόνων τις οποίες και μπορείτε να δείτε σε ξεχωριστή κατηγορία στα Commons.
 • thesswiki: εγχείρημα που στοχεύει στην ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης και την φυσική διασύνδεση (QR-codes) των μνημείων της με τα λήμματα της Βικιπαίδειας στη γλώσσα του εκάστοτε επισκέπτη.
Νέες δράσεις εμπλουτισμού
Σχολείο για τη Βικιπαίδεια στην Αθήνα
Στην Καισαριανή Αττικής διεξάγονται διαρκή μαθήματα συγγραφής στη Βικιπαίδεια, για ενήλικες. Οι εγγραφές γίνονται εδώ. Η δράση υποστηρίζεται επίσημα από το Ίδρυμα Wikimedia[1].
Wikimedia Community User Group Greece
Εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από την Affiliations Committee του Ιδρύματος Wikimedia η Wikimedia Community User Group Greece [2]. Όλοι οι χρήστες που ενδιαφέρονται για εξωστρεφείς δράσεις διεύρυνσης της Βικιπαίδειας είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα είτε ως μέλη είτε ως συνεργάτες της. Περισσότερα...

Μαθήματα Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

..πέρα από την Καισαριανή και την Πεντέλη!   ManosHacker 22:38, 31 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Το άρθρο αναφέρει επτά (7) φορές την έκφραση "ελληνική βικιπαίδεια". Κάποιοι θα το βρουν "POV".--Skylax30 (συζήτηση) 13:39, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Προφανώς, για όσους ασχολούνται με το εγχείρημα, το σωστό είναι ελληνόφωνη βικιπαίδεια. Για όσους δεν ασχολούνται - δηλαδή ο κόσμος στον οποίο απευθύνονται τα μαθήματα- το "ελληνόφωνη" θα ξένιζε.--Diu (συζήτηση) 17:15, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Εγώ πάλι, υποθέτοντας καλή πίστη, θα έλεγα πως το "ελληνική Βικιπαίδεια" του Sotkil θα μπορούσε άνετα να είναι και μια συντομευμένη εκδοχή του "ελληνική γλωσσική έκδοση της Βικιπαίδειας"... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:18, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Ο ανορθόγραφος ελλληνόφωνος Γατόπαρδος ξαναχτυπά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:29, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
@ Montjoie-Saint-Denis !!! αυτό ακριβώς λέω.--Diu (συζήτηση) 17:55, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Το θέμα δεν είναι το ελληνόγλωσση ή ελληνόφωνη, είναι πως γίνονται μαθήματα. Αυτά είναι πιο σύντομα από τα μαθήματα στην Καισαριανή, μόλις τρεις ή τέσσερις συνεδρίες νομίζω ο κάθε κύκλος. Είναι ανά περιοχή, άρα παρακολουθούνται και ολοκληρώνονται για άλλον έναν λόγο πιο εύκολα. Για να δούμε.   ManosHacker 18:41, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Ό,τι μπορεί να προσφέρει στη Βικιπαίδεια είναι καλοδεχούμενο, ειδικά όταν γίνεται από Βικιπαιδιστές. Αν μετά από τέτοιες προσπάθειες χρηστών της Βικιπαίδειας να τη διαδώσουν και να φέρουν περισσότερα χέρια και μάτια στο εγχείρημα η απάντηση είναι απλά "αναφέρει επτά (7) φορές την έκφραση "ελληνική βικιπαίδεια" το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι για παρόμοιες "παρατηρήσεις". --Ttzavarasσυζήτηση 18:50, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Κάποια στιγμή μπορούμε να κάνουμε μία ανάλυση/συζήτηση για το ελληνική/ελληνόφωνη και πολύ εύκολα να αποδείξω ότι είναι περισσότερο σωστό το ελληνική. Ήμουν από τους πρώτους που αποκαλούσα τη βικιπαίδεια ελληνόφωνη, ωστόσο σύντομα κατάλαβα ότι αυτός ο προσδιορισμός δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Τα υπόλοιπα σχόλια όλων των χρηστών (και των διαφωνούντων) με καλύπτουν απόλυτα. Sotkil (συζήτηση) 13:33, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Μπράβο για την εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που αυτή τη φορά βασίζεται σε χρήστη που γνωρίζει τη Βικιπαίδεια, που έχει ήδη εμπειρία και ως χρήστης, αλλά και ως ομιλητής για τη Βικιπαίδεια. Ελπίζω ότι θα βλέπουμε τα αποτελέσματα της εργασίας των χρηστών με ενδιαφέροντα λήμματα. --Focal Point 15:53, 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος, πρόκειται για διοργάνωση από την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας https://mycontent.ellak.gr/ και σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Αθήνα και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων (ανακοίνωση). Η ΕΕΛ/ΛΑΚ είχε κάνει κάλεσμα για εθελοντές εκπαιδευτές τον Σεπτέμβριο. Είναι θετικό ότι τουλάχιστον σε ένα από τα τρία σχολεία συμμετέχει έμπειρος Βικιπαιδιστής, όπως πάντα ζητούσαμε. --geraki (συζήτηση) 10:43, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Τελετή απονομής βραβείων και photo editathon του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού επιστημονικής φωτογραφίας 2015 στην Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Καλή μέρα σε όλους και καλό μήνα. Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίσαμε αίθουσα για την εκδήλωση απονομής των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η αίθουσα είναι χωρητικότητας 60-70 ατόμων και παραχωρείται δωρεάν. Ήταν επιλογή μας η εκδήλωση να γίνει σε ένα δημόσιο ερευνητικό κέντρο με τη φήμη και την προσφορά του Δημόκριτου. Η σελίδα της εκδήλωσης είναι εδώ και όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τώρα. Το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αμέσως τις επόμενες ημέρες. Μη διστάσετε να υποβάλετε σχόλια και προτάσεις στη σελίδα συζήτησης της εκδήλωσης (και οι τολμηρότεροι ακόμα και να επεξεργαστούν τη σελίδα αν δουν κάποιο λάθος ή ανακολουθία). Η επιτυχία της εκδήλωσης δεν εξαρτάται μόνο από τη συμμετοχή των φωτογράφων και οργανωτών, αλλά και της παρούσας κοινότητας των Βικιπαιδιστών. Glavkos (συζήτηση) 08:37, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αθλητικά σωματεία[επεξεργασία κώδικα]

Με αφορμή την ενότητα "Τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών" στο λήμμα Πανηλειακός Α.Ο. Πύργου, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους ασχολούνται με λήμματα αθλητικών σωματείων, να προσέχουν ούτως ώστε να μην συγχέουν τα τμήματα αθλητικών σωματείων. Αλλά ας δούμε το συγκεκριμένο παράδειγμα:

Στην προκειμένη περίπτωση, τα τμήματα του "Πανηλειακού" δεν ανοίκουν στο ίδιο αθλητικό σωματείο, αλλά σε δύο διακριτά σωματεία. Συγκεκριμένα, το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Πανηλειακού Γ.Α.Σ. Πύργου, προέρχεται λογικά έπειτα από συγχώνευση τμημάτων άλλων αθλητικών σωματείων. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχουμε αναζητήσει πληροφορίες σε ΜΜΕ κλπ, μόνο που βλέπουμε διαφορά στην ολοκληρωμένη ονομασία του σωματείου, θα πρέπει να ελέγχουμε αν τυχόν ανοίκει όντως στο λήμμα στο οποίο προσθέτουμε το εκάστοτε αθλητικό τμήμα. Στην περίπτωση του Πανηλειακού Α.Ο. Πύργου, λοιπόν, προστέθηκε και το πρότυπο {{ποδοσφαιροκεντρικό}}, χωρίς να γίνει ποιο πριν έλεγχος για το αν όντως το σωματείο διαθέτει και άλλα τμήματα πέραν του ποδοσφαιρικού. Επίσης, η σχετική ενότητα μέσα στο λήμμα, η οποία αναφέρει πως ο Πανηλειακός Α.Ο. Πύργου είχε τμήμα καλαθοσφαίρισης με την ονομασία Πανηλειακός Γ.Α.Σ., είναι λανθασμένη και παραπλανητική. Τουλάχιστον, αν είναι να προσθέτουμε σε λήμματα, πληροφορίες που αφορούν άλλες οντότητες, καλό είναι να το αναφέρουμε. Όπως για παράδειγμα εδώ.

Τα παραπάνω αφορούν αρκετά λήμματα αθλητικών σωματείων. Καλό είναι να προσέχουμε, διότι η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό είναι ήδη αρκετά συγκεχιμένη. Ας μη την μπερδέψουμε κι άλλο. --IM-yb (συζήτηση) 02:54, 2 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Πώς μπορώ να επιφορτώσω αρχεία και να δηλώσω οτί είμαι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιώμάτων.--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 18:10, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Στην "πηγή" δηλώνεις είτε "δικό μου έργο" είτε "own work" και μετά δίνεις ως άδεια την CC-BY-SA και την GFDL. --Ttzavarasσυζήτηση 18:18, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Και ποιός είναι ο σύνδεσμος για το CC-BY-SA και το GFDL;--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 18:53, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Εκεί που γράφει "άδεια χρήσης" έχει drop-down λίστα, επίλεξε από αυτήν. --Ttzavarasσυζήτηση 18:57, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ενημέρωση - αλλαγές στη γαλλική ορθογραφία.[επεξεργασία κώδικα]

Από την ερχόμενη σχολική χρονιά (Σεπτ. 2016) θα τεθούν σε ισχύ αλλαγές στην ορθογραφία της γαλλικής γλώσσας. Η γενικότερη κατεύθυνση είναι προς τον περιορισμό της "περισπωμένης" (accent circonflexe) και της χρήσης του "ενωτικού" (trait d’union). Περισσότερα, εδώ. Chalk19 (συζήτηση) 08:44, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ναι, το γεγονός είναι γνωστό εδώ και μερικά 24ωρα, ωστόσο πρακτικά δεν βλέπω πόσο μπορεί να επηρεάσει στην εδώ συγγραφή... Κρατάω μία επιφύλαξη για την πρακτική εφαρμογή της "εξαφάνισης" του trait d'union, καθώς μου φαίνεται ιδιαίτερα γενικό, χώρια που όσα παραδείγματα αναφέρονται στο συγκεκριμένο λινκ που παρατίθεται κανένα τους δεν αφορά κάποιο κύριο όνομα... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:43, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Προφανώς και έχει σημασία. Πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι αλλαγές, αφού σε πολλά λήμματα της ελληνόγλωσσης ΒΠ υπάρχουν (και θα υπάρξουν, στο μέλλον) γαλλικές λέξεις και φράσεις, ακόμη και τίτλοι λημμάτων στα γαλλικά. Δεν είναι όμως αυτό το σπουδαιότερο, κατά την άποψή μου, αλλά η κατεύθυνση της ορθογραφικής απλοποίησης μιας σημαντικής διεθνούς γλώσσας, όπως η γαλλική —έστω και ως πρώτο, αρχικό, βήμα προς την ορθογραφική μεταρρύθμιση που είχε προτείνει προ καιρού η Γαλλική Ακαδημία (Conseil supérieur de la langue française: Les rectifications de l’orthographe).
Ειδικά όσον αφορά τον περιορισμό της χρήσης του "ενωτικού" (το οποίο υπερχρησιμοποείται στα γαλλικά), αυτό έχει μια σχετική σημασία για την ελληνόγλωσση ΒΠ, αφού συχνά, κατά τη μεταγραφή ονομάτων/τοπωνυμίων κ.λπ. από τα γαλλικά στα ελληνικά, το "ενωτικό" διατηρείται ενάντια στους κανόνες της ελληνικής γραμματικής. Επ' αυτού, άλλωστε, όπως ίσως θυμάστε, είχα επιχειματολογήσει εδώ, με αφορμή το "Σαιν-Πιερ", συμφωνώντας με τη γνώμη του Tony Esopi. ——Adieu circonflexe et trait d'union!

Μας διαβάζουν (και μας αντιγράφουν) πολλοί...[επεξεργασία κώδικα]

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την χρήση κειμένου από το λήμμα Λορίκ Τσάνα σε αυτό το άρθρο της Metrosport...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:47, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Δεν μου κάνει καμιά εντύπωση. Η πλειοψηφία των αθλητικών δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τον συγκεκριμένο κλάδο της δημοσιογραφίας στον πάτο. Καμιά έρευνα, κλόπι πέιστ από την Βικιπαίδεια και άγιος ο Θεός. Pavlos1988 (συζήτηση) 14:14, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Wikipedia 15 - Ομιλία και εργαστήριο στη Λάρισα[επεξεργασία κώδικα]

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος σε συνεργασία με την κοινότητα χρηστών Wikimedia στην Ελλάδα , διοργανώνουν ομιλία και εργαστήριο με θέμα Wikipedia: 15 χρόνια ελεύθερης γνώσης, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 – 21:00.

Ανακοίνωση
Δελτίο τύπου
Εκδήλωση στο Facebook

Όσοι είναι από Λάρισα ή γειτονικές πόλεις (Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλος, Κατερίνη...) τους περιμένουμε. Θα κόψουμε και τούρτα. Glavkos (συζήτηση) 10:31, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Wikipedia15 in Larissa 2016.JPG
Σε μικρό κύκλο έγινε τελικά η παρουσίαση/ομιλία/συζήτηση για τη Βικιπαίδεια. Κράτησε συνολικά 2 ώρες, αλλά η μικρή συμμετοχή επέτρεψε να γίνει ανάλυση και συζήτηση σε βάθος, για να μην πω ότι κατέληξε σε φιλοσοφική συζήτηση. Το θετικό είναι ότι άνθρωποι που διαβάζαν την εγκυκλοπαίδεια έμαθαν πολλά περισσότερα για τη λειτουργία του εγχειρήματος, καθώς και ποιοί το δημιουργούν καθημερινά. Glavkos (συζήτηση) 19:07, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016 του σχολείου Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι πίτας του σχολείου μας.

Στις 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του σχολείου Βικιπαίδειας στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δάσκαλό μας ManosHacker για την εξαιρετική οργάνωση της γιορτής αλλά και για την ευκαιρία που έδωσε σε παλιούς και νέους μαθητές του σχολείου να γνωριστούν. Να ευχηθώ από καρδιάς το σχολείο της Βικιπαίδειας να συνεχίσει και το 2016 τους επιτυχημένους κύκλους μαθημάτων, δίνοντας στους νέους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεισφέρουν στο εγχείρημα της Βικιπαίδειας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και του χρόνου με υγεία! Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 13:49, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Τις καλύτερες ευχές και από εμένα σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Μακάρι τέτοιες προσπάθειες να συνεχίζονται και να φέρνουν νέους χρήστες στο εγχείρημα. Σε όλους τους συντελεστές - και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτές - καλή δύναμη και του χρόνου να ξανακόψουν πίτα! --Ttzavarasσυζήτηση 16:15, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Να πω, πέρα από το πρώτο ευχαριστώ στον Ανώνυμο Βικιπαιδιστή για την ιδέα και προτροπή για κοπή πίτας, πως η κοπή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στη χειροποίητη πίτα που μας έφερε αχνιστή ο αγαπητός Timeheritage, στην οποία το φλουρί κέρδισε εκπαιδευτής. Είχαμε στη συνέχεια και τυχερό μαθητή. Ευχαριστούμε το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής για την παραχώρηση της αίθουσας για την εορταστική εκδήλωση, και βέβαια όλους τους συμμετέχοντες. SNive.gif   ManosHacker 16:40, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Με τη σειρά μου κι εγώ, αφού ευχαριστήσω τους ManosHacker και Ανώνυμο Βικιπαιδιστή για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και αφού ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά, θα ήθελα να παροτρύνω τους αναγνώστες στον εθελοντισμό που στην Ελλάδα τώρα ξεκινάει, είναι στα σπάργανα! Μακάρι στο μέλλον να εμπλουτίζονται οι δραστηριότητές μας με τόσο χαρακτηριστικές ομάδες ατόμων. MenelaosGkikas (συζήτηση) 00:47 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Πολλές ευχές και από εμένα για πολλά ακόμα χρόνια λειτουργίας του σχολείου στην Καισαριανή, αλλά και όλως των εθελοντικών δράσεων που προσελκύουν βικιπαιδιστές, όντας ο ίδιος γόνος του σχολείου Καισαριανής... Παρόλο που δεν παραβρέθηκα, είμαι σίγουρος ότι περάσατε υπέροχα! Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ότι τέτοιες δράσεις αγκαλιάζονται και από συμμετοχές, όσο πάει και πληθαίνουν υποθέτω, αλλά και από τους ίδιους τους παρόντες βικιπαιδιστές στην Αγορά αλλά και αλλού. Το γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της ελληνικής ΒΠ, να μεγαλώσει δηλαδή η κοινότητά μας και από χωριό να γίνει ακμάζουσα πόλη! Καλή συνέχεια και πολλές πολλές ευχές για φέτος και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν! - - - - - uℂρЭℝ0υĜe (∩ℤИㅜηs̈i2) 15:41, 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πολλές ευχές για μακροημέρευση και κλωνοποίηση του Σχολείου (που ήδη άρχισε από ότι είδα, έστω και με διαφορετικό χαρακτήρα). Θεωρώ ότι ο στόχος του ManosHacker, να ασχοληθεί όχι μόνο με το τεχνικό ζήτημα της συνεισφοράς, αλλά και με την έννοια της συνεργασίας και σεβασμού πέτυχε, εφόσον δημιούργησε μια τέτοια κοινότητα χρηστών. --Focal Point 15:46, 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών εκλογικού συνασπισμού[επεξεργασία κώδικα]

Δείτε παρακαλώ αυτό το πρότυπο διότι παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα;-Greek Scorpion (Συζήτηση χρήστη:Greek Scorpion)- 15:51, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Εγώ πάντως θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος πόση διαφορά μπορεί να έχει ένας εκλογικός συνασπισμός από ένα κόμμα για να χρειάζεται ένα τέτοιο εξειδικευμένο πρότυπο, ειδικά όταν υπάρχει το γενικό των κομμάτων... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:04, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

1ον) Αποτελεί συνασπισμό που σχηματίζεται από δύο κόμματα, για την συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες (πολλές η μόνο μία) και μπορεί να έχει σύντομη χρονική διάρκεια.

2ον) Δεν έχουν κοινή ηγεσία, ούτε ενιαία κομματικά στελέχη (εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας).

3ον) Μπορεί να διασπαστεί αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία, η το πέρας του χρονικού ορίου της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Και 4ον) Τα κόμματα που την απαρτίζουν, παραμένουν ενεργά, δεν αναστέλλουν την δράση τους και δεν μετατρέπεται σε κόμμα (εξαιρείται ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ).

Αυτές είναι οι διαφορές, αγαπητέ Γκλόριους.-Greek Scorpion (Συζήτηση χρήστη:Greek Scorpion)- 18:57, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Εξυπνάδες... Εγώ για το πρότυπο μιλάω και όχι φυσικά για τον πολιτικό ορισμό τον οποίον και γνωρίζω. Οπότε το ερώτημα είναι: γιατί ένα νέο πρότυπο και όχι το παλιό ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:02, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Το παλιό αναφέρεται σε αυτόνομο κόμμα, που δεν το απαρτίζουν άλλα (εκτός από τις εκλογικές συνεργασίες)) και πληροφορίες για ενιαίο κόμμα. Το νέο πρότυπο θα αναφέρεται μόνο στον συνασπισμό.-Greek Scorpion (Συζήτηση χρήστη:Greek Scorpion)- 19:08, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Και το ερώτημα παραμένει: Τι διαφορετικό έχουν στις παραμέτρους τα πρότυπα; --C Messier 21:54, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πρόβλημα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Εδώ και αρκετές μέρες έχω πρόβλημα με το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Κάθε φορά που αποστέλλω ένα e-mail δέχομαι το παρακάτω μήνυμα: «Your registered email address ***@***.com has been unsubscribed due to multiple message delivery failures. You can verify your email address again.» Άλλαξα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου, αλλά το πρόβλημα επιμένει. Ακόμα και αν επιβεβαιώσω το e-mail μου, το πρόβλημα δεν επιλύεται ούτε προσωρινά. Μπορώ να δεχτώ μηνύματα αλλά όχι να στείλω. Τι γίνεται λοιπόν σ' αυτήν την περίπτωση; Ευχαριστώ προκαταβολικά :) --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 20:14, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Επειδή βλέπω πως δεν υπάρχει καμιά ιδέα για την επίλυση του προβλήματος, μπορεί τουλάχιστον κάποιος συνάδελφος να με καθοδηγήσει σε κάποιον αρμόδιο ή να καταφύγω στα σήματα καπνού; --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 17:49, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Chrysanthemum tea[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Πώς νομίζετε ότι θα μεταφραζόταν στα Ελληνικά, ο τίτλος του λήμματος en:Chrysanthemum tea, «Χρυσάνθεμο τσάι» ή «Τσάι από χρυσάνθεμο»? Ποιο είναι πιο Ελληνικό? Ερωτώ, γιατί θέλω να προλάβω και να μην αναλώνομαι σε "άχρηστες" συζητήσεις (που με αποσπούν από τη δημιουργία λημμάτων). Ευχαριστώ! --Aristo Class (συζήτηση) 21:21, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Στο λήμμα χρυσάνθεμο χρησιμοποιείται ήδη ο όρος «τσάι χρυσανθέμων». --Francois-Pier (συζήτηση) 22:19, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο:Πληροφορίες κτιρίου[επεξεργασία κώδικα]

Στο πρότυπο αυτό μπαίνει χάρτης που μας δείχνει την τοποθεσία ενός κτιρίου, π.χ. στην Ελλάδα. Σε αυτόν λειτουργεί αυτόματη λεζάντα για τον χάρτη που δίνει το όνομα της σελίδας και τον τόπο. Στον χάρτη μπορεί να μπει λεζάντα με το χέρι, και εμφανίζεται κανονικά, αν στο πρότυπο τοποθετηθεί το caption={{{λεζάντα χάρτη}}} και κληθεί με την αντίστοιχη παράμετρο. Αν δεν δηλωθεί λεζάντα χάρτη, έχοντας τοποθετήσει την παραπάνω προσθήκη στο πρότυπο, δεν εμφανίζεται καθόλου λεζάντα (χάνεται η αυτόματη). Η προσπάθεια να εμφανίζεται η αυτόματη λεζάντα αν δεν συμπληρώνεται η παράμετρος, και να εμφανίζεται η μη αυτόματη όταν μπαίνει με το χέρι, με τον κώδικα {{#if:{{{λεζάντα χάρτη|}}}|caption={{{λεζάντα χάρτη}}}|}} στο πρότυπο, αποτυγχάνει και πάντα εμφανίζεται η αυτόματη λεζάντα. Καμιά ιδέα;   ManosHacker 09:27, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Δεν κατάφερα κάτι, ίσως αν χρησιμοποιηθεί κατευθείαν το {{location map+}} παρακάμπτοντας το {{location map}}—Ah3kal (συζήτηση) 10:15, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Κάτι ανακάλυψα, φαίνεται να χτυπιέται με το «σημείωση χάρτη», που κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο για κείμενο δίπλα στην κουκκίδα, όμως αν δηλωθεί περνά και στη λεζάντα.   ManosHacker 10:40, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Δουλεύει τώρα κανονικά, ήθελε μερεμέτια στα location map [3][4]!   ManosHacker 11:39, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Μόνο που προκάλεσαν παρενέργειες σε πολλά άλλα πρότυπα και λήμματα. Ο ορισμός ή όχι caption, έστω και κενού, καθορίζει όχι μόνο τη λεζάντα αλλά ακόμη και αν ο χάρτης θα έχει πλαίσιο ή όχι. Αν υπάρχει πρόβλημα στο Πρότυπο:Πληροφορίες κτιρίου πρέπει να λυθεί εκεί και όχι σε βασικό πρότυπο χιλιάδων λημμάτων. -geraki (συζήτηση) 15:17, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Σημειώνω ότι είναι λάθος να ορίζεται και λεζάντα και ετικέτα για ένα μόνο αντικείμενο, ειδικά μέσα σε infobox (όπου δηλώνεται ήδη σε τι αναφέρεται ο χάρτης). -geraki (συζήτηση) 15:32, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Ας δειχθεί η παρενέργεια, με παράδειγμα, για να καταλάβουμε. Αλλιώς να επιστρέψουμε στη λειτουργική έκδοση που διόρθωσε τον σχεδιασμό.   ManosHacker 15:38, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Για να βοηθήσω, μας ενδιαφέρει να δουλεύουν οι παράμετροι «σημείωση χάρτη» και «λεζάντα χάρτη» του προτύπου, είτε συμπληρώνονται είτε όχι, και με σωστή ιεραρχία. Ο Θησαυρός των Αθηναίων είναι η περίπτωση μελέτης. Να δούμε και την πιθανότητα να περάσουμε σε τεχνολογία module, [5][6] αντιγράφοντας την αγγλική καθώς θα δοθεί η δυνατότητα διπλού χάρτη, και της Ελλάδας και του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.   ManosHacker 15:51, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Βήμα 1, έτοιμο: Module:Location map   ManosHacker 16:18, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Βήμα 2, μεταφορά σε module όλων αυτών, ανεφάρμοστο χωρίς bot. SIndifferent.gif   ManosHacker 16:30, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Αυτό που καταργήθηκε με τις παραπάνω επεξεργασίες περιγράφεται ως λειτουργία στην τεκμηρίωση των δύο προτύπων: έχει διαφορετική σημασία αν έχει συμπληρωθεί η παράμετρος caption, είναι κενή, ή και αν δεν υπάρχει καθόλου. Το συγκεκριμένο πρότυπο συμπεριφέρεται διαφορετικά στα παρακάτω:

{{Location map | Ελλάδα| lat_deg = 36.98| lon_deg = 24.67}}
{{Location map | Ελλάδα| lat_deg = 36.98| lon_deg = 24.67 | caption = }}

Το πρώτο εμφανίζει την αυτόματη λεζάντα. Το δεύτερο εμφανίζει το χάρτη χωρίς καμία απολύτως λεζάντα ή πλαίσιο. Θα έπρεπε να σε είχε πονηρέψει το πολύπλοκο του κώδικα και ότι λογικά θα υπήρχε ανάγκη για την ύπαρξη ενός flag από το ένα πρότυπο στο άλλο για την ύπαρξη ή όχι του caption, και ότι δεν ήταν κάτι άχρηστο [7]

Το module υποστηρίζει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά που ήταν ζητούμενη για το πρότυπο. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι πολύπλοκο για το ίδιο αποτέλεσμα.

Η δυνατότητα διπλού χάρτη εξαρτάται από το ίδιο το infobox, όχι από το LocationMap.

Επί του παρόντος το {{Location map | Ελλάδα| lat_deg = 36.98| lon_deg = 24.67 | label = ετικέτα | caption = λεζάντα }} δουλεύει σωστά. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα για να λυθεί εκεί.

Δεν βλέπω σοβαρό πρόβλημα ούτε στο Πρότυπο:Πληροφορίες κτιρίου ως προς τα ζητούμενα από ένα τέτοιο πρότυπο και με βάση την τρέχουσα πρακτική. Το πρότυπο εμφανίζει κανονικά χάρτη, με το σημείο στη σωστή θέση, και λεζάντα για το τι βλέπουμε και σε ποιο χάρτη, που είναι ήδη αρκετό, ίσως και εκ του περισσού. Πλέον έχει ενσωματωθεί και εμφάνιση χάρτη αυτόματα, μέσω Wikidata, προσεχώς και άλλα πεδία.

--geraki (συζήτηση) 17:55, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Όσο δεν υπάρχει παράδειγμα που εμφανίζεται πρόβλημα, και όσο δεν δίνεται τέτοιο, τα παραπάνω είναι άνευ σημασίας. Αν μπορεί να γίνει να λειτουργήσει σωστά το πρότυπο και με το χέρι, ας γίνει. Αν όχι ξανακάνω τις αλλαγές και προχωράμε να είναι πιο λειτουργικά τα υπαρκτά παραδείγματα λημμάτων. Πάντως το βλέπω έτσι κι αλλιώς να φτιάχνουμε σούπερ ξεχωριστό πρότυπο για τους Δελφούς, έχει ψωμί ο χάρτης εκεί, με πολλή λεπτομέρεια.   ManosHacker 18:46, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Καλώς έκανε ο γεράκης revert αφενός και δεν χρειάζονται modules αφετέρου. -- Spiros790 (συζήτηση) 19:33, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


 • Άνευ σημασίας το ότι αφαιρέθηκε μια δυνατότητα που περιείχε το πρότυπο εδώ και χρόνια και ξαφνικά εμφανιζόταν πλαίσιο και λεζάντα σε πρότυπα (και λήμματα) όπου δεν είχε προβλεφτεί και δεν είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο; Παράδειγμα είναι όλα τα infoboxes που χρησιμοποιούν LocationMap.
  • Παράδειγμα υπάρχει και στην τεκμηρίωση του Πρότυπο:Location map+#Παραδείγματα, όπως αντίστοιχα εξηγεί και το αντίστοιχο αγγλικό. Στο δεύτερο παράδειγμα δεν πρέπει να εμφανίζεται ούτε λεζάντα ούτε πλαίσιο. Καλό είναι να εξετάζετε μερικά παραδείγματα χρήσης με προεπισκόπηση προτύπου, πριν αποθηκεύσετε οτιδήποτε, ειδικά σε πρότυπα που χρησιμοποιούνται πολύ. Αν αλλάζει κάτι που δεν έπρεπε να αλλάξει και το πρότυπο δεν κάνει που η τεκμηρίωση λέει ότι κάνει, κάτι πήγε στραβά.
 • Από την άλλη δεν έχει εξηγηθεί καν ποιο είναι το υποτιθέμενο πρόβλημα του Θησαυρός των Αθηναίων. Τι παραπάνω θέλεις να κάνει και ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος; If it ain't broke, don't fix it.
 • Δεν υπάρχει τίποτε για "σούπερ ξεχωριστό πρότυπο". Χάρτης Δελφών είναι απλό να στηθεί πάνω στην υπάρχουσα υποδομή.

-geraki (συζήτηση) 19:40, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Διάβασα κάτι για χάρτη Δελφών; Έχω ένα χάρτη Δελφών στο πρόχειρό μου εδώ και χρόνια... Χρήστης:VJSC263IO/πρόχειρο#1 ανολοκλήρωτο μεν, αλλα όταν τον έφτιαξα απλά έκανα δοκιμές για κάτι άλλο. Απλά μου ξέμεινε εκεί... VJSC263IO (συζήτηση) 20:25, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC) Σε αυτόν τον χάρτη που έχετε στα λήμματα, πέρα που δεν είναι ευδιάκριτος, δεν περιέχει τα μνημεία που βρίσκονται κάτω από την επαρχιακή οδό. Θόλος, Θησαυρός Μασσαλιωτών, Γυμνάσιο, και κάποιος ναός (αν θυμάμαι καλά της Αθηνάς;) VJSC263IO (συζήτηση) 20:31, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Ένα απλό proof of concept είναι: Πρότυπο:Location map Δελφοί: [8] [9] Μπορεί να μπει οποιοσδήποτε ελεύθερος χάρτης με γνωστές συντεταγμένες. --geraki (συζήτηση) 20:37, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


 • Δεν δουλεύει σωστά το πέρασμα των παραμέτρων από το πρότυπο των κτιρίων στα location maps. Όταν συμπληρώνεται το σημείωση χάρτη = (label) τότε αυτό εμφανίζεται, εκτός από δίπλα στην κουκκίδα, και ως λεζάντα (caption), ασχέτως αν η λεζάντα είναι ήδη συμπληρωμένη με διαφορετικό κείμενο ( λεζάντα χάρτη = ) ώστε να στέλνεται ως caption στο location map. Επίσης η λεζάντα χάρτη (caption) δεν λαμβάνεται καν υπόψιν, την υποσκελίζει ο τίτλος του λήμματος μέσα στα location map, όταν και αν γίνεται έλεγχος συμπλήρωσής της της εντός του «Πληροφορίες κτιρίου» πριν περαστεί ως παράμετρος, ενώ περνά όταν δεν ελέγχεται. Αυτό ήταν και είναι το θεωρούμενο bug (οπτική που αφορά το πρότυπο για τα κτίρια) στη χρήση του προτύπου, που ψάχνοντας να βρω πώς μπορώ στη λεζάντα να τοποθετήσω τη λέξη «Δελφοί», χωρίς αυτή να εμφανίζεται δίπλα στην κουκκίδα, με οδήγησε στο πρόβλημα βάσει του οποίου ξεκίνησε η συζήτηση. Η επέμβαση στα location map+ έδωσε λύση, παρόλα αυτά όντως εμφάνισε ως παρενέργεια πλαίσιο γύρω από τον χάρτη.
 • Με τη χρήση του χάρτη των Δελφών η λέξη «Δελφοί» εμφανίστηκε και είμαστε καλύτερα.
 • Θα προσπαθήσω να ενσωματώσω τη λειτουργικότητα που έχω στον νου για τους Δελφούς στο γενικό πρότυπο των κτιρίων. Πράγματι έχει να κάνει με τον χάρτη του VJSC263IO. Ήδη ο τωρινός χάρτης των Δελφών μικραίνει την ευκρίνεια λόγω της εμφάνισης του Σταδίου. Αν υπήρχε και η Κασταλία πηγή, το Γυμνάσιο και ο Ναός της Αθηνάς Προναίας, θα χάναμε κι άλλο την ευκρίνεια.   ManosHacker 22:09, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Ναι αν "δεν δουλεύει σωστά το πέρασμα των παραμέτρων" από το infobox στο location map διορθώνεις το πρόβλημα στην επικοινωνία των δύο (δηλ πειράζεις το infobox...). Ούτε αλλάζεις το βασικό location map πρότυπο στο ντούκου, ούτε αραδιάζεις modulaκια, ούτε ψάχνεις να βρεις ρομπότ να γεμίσουν τον τόπο αχρείαστες αλλαγές. Just a thought SFriendly.svg -- Spiros790 (συζήτηση) 22:19, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αν αυτά που δεν δουλεύουν σωστά είναι τα location maps templates, ένα παράδειγμα με τα 5 modules που δημιουργήθηκαν θα μας το δείξει.   ManosHacker 22:32, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

τααα location maps (ως κώδικας) δουλεύουν μια χαρά, πολλά χρόνια πριν να έρθουμε εσύ και γω στην ΒΠ... -- Spiros790 (συζήτηση) 22:53, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Γιατί η Βικιπαίδεια δεν έχει γυναικεία ματιά[επεξεργασία κώδικα]

Διοργάνωση: Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο Αλληλοπληροφόρησης, αλληλεγγύης και δραστηριοποίησης των γυναικών και Wikimedia Community User Group Greece.

Ημερομηνία: 11 Φεβρουαρίου , Ασκληπιού 109, Αθήνα.

Ομιλητής: Μάριος Μαγιολαδίτης

Σχετική ανακοίνωση και αφίσα στο wikimedia blog. Glavkos (συζήτηση) 10:40, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πολύ εύστοχη εκδήλωση που συμφωνεί και με τις περσινές πρόσφατες δράσεις του ιδρύματος. Θα πρεπε όλοι μας να κουβαλήσουμε, ως και να σύρουμε, τις συντόφους μας σε αυτήν την εκδήλωση. Δυστυχώς όμως από το δικό μου ντουέτο δεν θα καταφέρω να έρθω ούτε εγώ...! Εύχομαι να έχει απήχηση! - - - - - uℂρЭℝ0υĜe (∩ℤИㅜηs̈i2) 10:56, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Καλή επιτυχία, αλλά καλό είναι να γίνονται ΠΣΚ αυτές οι εκδηλώσεις --Istoria1944 (συζήτηση) 11:40, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Μου φαίνεται ενδιαφέρουσα δράση. Ξέρει κανείς τι ώρα θα διεξαχθεί για να δω αν θα μπορέσω να έρθω; Pavlos1988 (συζήτηση) 14:10, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Για όσους δεν θα κατορθώσουν να πάνε ή θέλουν να πάνε διαβασμένοι--Kalogeropoulos (συζήτηση) 14:17, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ερώτηση[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,ποιός είναι ο σύνδεσμος που μπορώ να δώ ποιοί χρήστες είναι συνδεδεμένοι εκείνη τη στιγμή που θέλω να δω;--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 13:21, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πλαίσιο της Βικιπαίδειας. Αυτό έχει νόημα σε συστήματα σύγχρονης επικοινωνίας («chat»), εδώ η επικοινωνία είναι ασύγχρονη, και η «σύνδεση» διατηρείται και όταν δεν βρίσκεται κανείς πάνω από τον υπολογιστή του. Το πολύ να δεις στις Πρόσφατες Αλλαγές ποιος έκανε πολύ πρόσφατα επεξεργασίες, χωρίς να είναι δεδομένο ότι δεν έχει ήδη σταματήσει έστω και αν η τελευταία ήταν πριν ένα λεπτό. -geraki (συζήτηση) 16:14, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο:Εντάξει Σ' ευχαριστώ πολύ.--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 17:00, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Σελίδα με βήματα/οδηγίες αρχειοθέτησης σελίδων συζήτησης.[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρξει σχετική σελίδα με οδηγίες για τον τρόπο που αρχειοθετούμε μια σελίδα συζήτησης. Δυστυχώς σε σχετική μου αναζήτηση το μόνο που κατάφερα να βρω είναι μια καταχώρηση στο Βικιλεξικό χωρίς όμως οι πληροφορίες να είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές. Στην αγγλική Βικιπαίδεια η σχετική καταχώρηση είναι εξαιρετική, όμως δυστυχώς μη εφαρμόσιμη στην Ελληνική. --Hibiscus (rouge).svg Hlektron77 ομιλείτε 13:32, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Δουλειές για bots[επεξεργασία κώδικα]

Παρατηρώ πως έχουν γίνει μαζικές μετονομασίες λημμάτων όπως εδώ και εδώ. Έχει παρθεί κάποια σχετική απόφαση από την κοινότητα της elwiki για κάτι τέτοιο;

Άποψή μου είναι πως θα πρέπει να επαναφερθούν, διότι υπό τον τίτλο που έχει δοθεί μετά τις μετακινήσεις, δεν ενθαρρύνεται η επέκτασή τους όπως έχει γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις:

Θεωρώ πως είναι σχεδόν αδύνατον το να δημιουργούνται ξεχωριστά λήμματα περιόδων Ε.Π.Σ. για πρωτάθλημα και για κύπελλο. Οπότε ο προηγούμνος τίτλος είναι ποιο συμβατός και καλύπτει ευρύ φάσμα σχετικά με τα δεδομένα που θα μπορούν να προστεθούν.

Παραθέτω επίσης το αντίστοιχο παράδειγμα της καλαθοσαίρισης (Ε.Σ.Κ. Αττικής 2014-2015 (Άνδρες)), κατά το οποίο δεν αναφέρεται ο όρος "πρωτάθλημα".

Εκτός και αν η κοινότητα κρίνει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν ξέχωρα λήμματα για τα κύπελλα Ε.Π.Σ. ανά περίοδο. --IM-yb (συζήτηση) 13:50, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Η μετακίνηση είχε γίνει κατόπιν σχετικού αιτήματος με αιτιολόγηση που φαινόταν τουλάχιστον τότε πειστική [10]. Κι εσύ όμως δεν έχεις άδικο. Αν υπάρχει συμφωνία, κάνουμε μια μετακίνηση στο γενικότερο τίτλο για να καλύπτει και τις δυο διοργανώσεις. -geraki (συζήτηση) 16:08, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Λοιπόν. Μια και το αίτημα είχε γίνει από τον Χρήστης:Στέλιος Πετρουλάκης, τον προσκαλώ λοιπόν να συμμετέχει στη συζήτηση και να εκθέσει αν θέλει την άποψή του (αν συμφωνεί με τα παραπάνω, αν έχει κάποια αντιπρόταση κλπ). --IM-yb (συζήτηση) 16:20, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Με βάση όσα διάβασα από το αίτημα, θα μπορούσαν ίσος να μετονομαστούν σε Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Τάδε 2000-01 κλπ. --IM-yb (συζήτηση) 16:24, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Γεια και χαρά, κύριοι! Από τη μεριά μου, συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό για την ανάγκη νέας μετονομασίας. Και ακόμη περισσότερο με την ακριβώς από πάνω πρόταση, όπου αφενός το κύπελλο δεν αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής του πρωταθλήματος, αφετέρου ο τίτλος του λήμματος προτρέπει όποιον δημιουργήσει ή εμπλουτίσει το σχετικό λήμμα, να προσθέσει στοιχεία και γι' αυτήν την διοργάνωση. Ας περιμένουμε όμως, μήπως προταθεί κάτι ακόμα καλύτερο. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 16:41, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Υποψηφιότητες για βραβεία Νόμπελ[επεξεργασία κώδικα]

Έχετε υπόψιν σας, με αφορμή τις υποψηφιότητες που ακούγονται υποψηφιότητες για τα βραβεία Νόμπελ, ποιοί υποβάλουν τις υποψηφιότητες; Οι εθνικές κυβερνήσεις ή άλλοι φορείς ;Vagrand (συζήτηση) 17:16, 10 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)