Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Athens Roman Agora 4-2004 1.JPG
Αγορά

Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων

2004 - 2005 - 2006 - 2007
2008 - 2009 - 2010 - 2011
2012 - 2013 - 2014

Χρήσιμα
Ανακοινώσεις
Πολιτική
Σελίδες για διαγραφή
Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων
Σημειωματάριο διαχειριστών
Σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών
Συμμετοχή
Βοήθεια
Οδηγός για νέους χρήστες
Βικιπαίδεια:Βοήθεια

Γεια Χαρά, Βικιπαίδες!

Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. Έτσι κι εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε μια ψηφιακή Αγορά για την κοινότητα για να συζητάμε, να συνεννοούμαστε καλύτερα και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο πίνακας στα δεξιά μάς μεταφέρει σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τοv χώρο είναι ευπρόσδεκτοι.

Πώς να αφήσετε ένα μήνυμα εδώ:

 • Πατήστε εδώ ή στον σύνδεσμο πιο πάνω και συμπληρώστε το θέμα/επικεφαλίδα του μηνύματος/συζήτησης.
 • Στο παράθυρο κάτω από την επικεφαλίδα γράψτε το μήνυμά σας.
 • Στο τέλος του μηνύματός σας βάλτε την υπογραφή σας: ~~~~
 • Αν θέλετε να αφήσετε μια απάντηση σε κάποιο ήδη υπάρχον μήνυμα, γράψτε την κάτω από το μήνυμα αρχίζοντας με ** ή :. Περισσότερα * ή : θα κάνουν την απάντησή σας να πάει δεξιότερα από το παραπάνω μήνυμα έτσι που να φαίνεται πιο ωραία και να μην μπερδεύεται με το προηγούμενο μήνυμα.

Ανακοινώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

100.000 λήμματα

Η Ελληνική Βικιπαίδεια συμπλήρωσε στις 9 Απριλίου 2014 τα 100.000 λήμματα

Wikimedia Community User Group Greece

Εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από την Affiliations Committee του Ιδρύματος Wikimedia η Wikimedia Community User Group Greece [1]. Όλοι οι χρήστες που ενδιαφέρονται για εξωστρεφείς δράσεις διεύρυνσης της Βικιπαίδειας είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα είτε ως μέλη είτε ως συνεργάτες της. Περισσότερα...

Ανακοίνωση της κοινότητας

Ανακοίνωση της κοινότητας σχετικά με την αγωγή εναντίον χρήστη/συντάκτη της Βικιπαίδειας.


Κατηγοριοποίηση ή χαρακτηρισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να εξετάσετε τις συνεισφορές αυτές. Είναι πράγματι κατηγοριοποίηση (αυτονόητη και που προκύπτει μέσα από το λήμμα) ή μήπως χαρακτηρισμός (που χρησιμεύει για να γραφτεί κάτι που δεν γράφεται στο λήμμα και δεν τεκμηριώνεται); Χρειάζεται επέμβαση; Τι είδους; Καλό απόγευμα. --Focal Point 15:50, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Εγώ θεωρώ ότι είναι έμμεση πολιτική θέση του χρήστη, όπου κληροδοτεί χαρακτηριστικά που του φαντάζουν θετικά σε βιογραφούμενους δίχως καμία τεκμηρίωση. ο Κομνηνός Πυρομάγλου ήταν στην ΕΔΑ ο Γεώργιος Καρατζαφέρης έχει συναντηθεί πολλάκις με τον Φιντέλ Κάστρο. ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος είχε υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ όταν αυτό φάνταζε ακροαριστερά.

ακόμα και σε βιογραφίες όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν κατανοώ από που πηγάζει η κατηγορία του αντικομμουνιστή, ενώ λείπει η τεκμηριωμένη κατηγορία του ΝΑΖΙστη, ή του Φασίστα κτλ. Istoria1944 (συζήτηση) 16:10, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Ορισμένες από αυτές τις επεξεργασίες αναιρέθηκαν ήδη (βλ. Τσολάκογλου), καθώς από πουθενά δεν τεκμηριωνόταν παρόμοια κατηγοριοποίηση. Με τις υπόλοιπες ας αποφασίσει η Κοινότητα. --Ttzavarasσυζήτηση 16:31, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Αν έμπαινε μια τέτοια κατηγορία στο λήμμα για τον Τζόζεφ Μακάρθυ, είναι λογικό και εύλογο. Θεωρώ ότι η κατηγορία αυτή ταιριάζει μόνο όταν υπάρχει ξεκάθαρη τεκμηρίωση στο λήμμα που χαρακτηρίζει ρητά το υποκείμενο του λήμματος ως αντικομμουνιστή. --Focal Point 17:11, 13 Απριλίου 2014 (UTC)

Ας μην παραπληροφορούμε εδώ στην Αγορά, στην προσπάθεια μας να πείσουμε κάποιους για κάτι. Πότε συναντήθηκε ο Φιντέλ Κάστρο με τον Γεώργιο Καρατζαφέρη; Μάλιστα και πολλάκις; Η μόνη πηγή που εντόπισα ήταν από το Indymedia, σε ένα προπαγανδιστικό κείμενο. Κι αν όντως έγινε, κάτω υπό ποιες συνθήκες έγινε; Μήπως με την ιδιότητα του δημοσιογράφου; Ως προς τι έγινε η συνάντηση; Μήπως για να αναδημιουργήσουν την Κομμουνιστική Διεθνή που έπαψε να ισχύει το 1943; Ήδη βλέπω πως δημιουργούνται διάφορες και περίεργες απόψεις και θα έχουμε διάφορα ζητήματα με αυτήν την κατηγορία. Πρέπει να οριστεί το κριτήριο και να είναι σαφές, πριν προσθέσουμε κατηγορία στον Γ. Καρατζαφέρη "Έλληνας δεξιος φιλοκομμουνιστής" --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 13:08, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι η απλοποιήση θα δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό που λες ειναι λογικό. Ο Φιντέλ με τον Καρατζαφέρη αποτελούν τεκμήριο ότι ο δεύτερος είναι φιλοκομμουνιστής;; Θέλει μεγαλύτερη προσοχή με τις Κατηγορίες. Εγώ προτείνω τη διαγραφή της.Istoria1944 (συζήτηση) 13:17, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Αυτή τη φωτογραφία εννοούσα, συνημμένη με προπαγανδιστικό κείμενο. Μόνο στο Indymedia τη βρήκα. Μάλιστα υπάρχει και με μια πιο πειστική ένδειξη, αν ψάξεις, θα τη βρεις και με το σήμα του ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ. Ο Χ παχουλός κύριος δεν ισούται με τον Καρατζαφέρη, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Γενικά, ο,τι θέλει μπορεί να πιστέψει ο καθένας. (Βεβαίως, δεν ξέρω αν έγινε αυτή η συνάντηση... απλώς, λέω, ο,τι βλέπω) Και, τελικά, φίλε Istoria1944, θα συμφωνήσουμε για άλλη μια φορά στη διαγραφή, γιατί όπως, λέει, και η επικεφαλίδα: κατηγοριοποίηση ή χαρακτηρισμός, κι αν είναι χαρακτηρισμός ο καθένας θα βάλει ο,τι πιστεύει, όποτε εγκυκλοπαιδικότητα δε θα υπάρξει. --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 17:12, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Υπάρχει στο site του Καρατζαφέρη [2] όπου διανθίζει κείμενό του. [3]. Η εξήγηση είναι "μία από τις φωτογραφίες που κοσμούν το γραφείο του είναι κι αυτή με τον «Φιντέλ», με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγα χρόνια στη μακρινή Αβάνα με την ευκαιρία των εγκαινίων μιας ορθόδοξης εκκλησίας, κλπ κλπ."[4] --—geraki (συζήτηση) 11:48, 15 Απριλίου 2014 (UTC)
Ευχαριστώ, Γεράκι, για τις παραπομπές, δεν τις ελέγχω είναι η αλήθεια, αλλά μου είναι αρκετό που μπήκες στον κόπο. Έπειτα δεν το αρνήθηκα ποτέ, απλώς, μέσω της αμφισβήτησης, τόνισα τα πιθανά προβλήματα, που μπορεί να προκαλέσει η κατηγορία αυτή. Μάλλον, αν συμφωνήσουμε στο να παραμείνει, θα πρέπει να οριστούν αυστηρά και σοβαρά κριτήρια. Για παράδειγμα, όπως είπα στη συζήτηση της κατηγορίας, κάποιοι από την κατηγορία, ήρθαν απλά σε ρήξη με το ΚΚΕ, αυτοί σίγουρα θα πρέπει να αφαιρεθούν, διότι δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, θα ήταν ανούσιο, να βάζαμε στον κάθε πολιτικό το "αντί-κάτι". Σίγουρα πρέπει να αλλάξει η ελληνοκεντρικότητα και να μετονομαστεί σε "Έλληνες αντικομμουνιστές" αν, τελικά, παραμείνει... --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 12:21, 15 Απριλίου 2014 (UTC)

Νομίζω πως είναι προβληματική η ονομασία της κατηγορίας. Ποια είναι η διαφορά του αντικομμουνιστή από τον επικριτή του κομμουνισμού; P.a.a (συζήτηση) 22:07, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Ο επικριτής του κομμουνισμού, απλά τον επικρίνει. Ο αντικομμουνιστής κυνηγά για να εξοντώσει τους κομμουνιστές. --—geraki (συζήτηση) 11:51, 15 Απριλίου 2014 (UTC)
Επομένως το κριτήριο είναι οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Π.χ. ο Όργουελ, ο Σολζενίτσιν ή πιο κοντά σε μας ο Γκατζογιάννης δεν ανήκουν στην κατηγορία Αντικομμουνιστές. Αλλά και για τις πράξεις νομίζω χρειάζεται κάποια παραπάνω συνθήκη. Ο Παπαδόπουλος, και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες, σάφως είχε αντικομμουνιστικό φρόνημα. Και η δικατορία προέβαλλε σαν δικαιολογία την επικείμενη κατάληψη της εξουσίας από τους κομμουνιστές. Όμως από τη στιγμή που το ΚΚΕ ήταν ήδη παράνομο και η δικτοτορία απαγόρευσε τη λειτουργία όλων των κομμάτων, πως μπορούν οι χουντικοί να κατηγοριοποιηθούν σαν αντικομμουνιστές; Αντίθετα, το ιδιώνυμο του Ελ. Βενιζέλου στόχευε ειδικά τους κομμουνιστές. Θα πρότεινα την κατηγορία Διώξεις πολιτικών αντιπάλων, αποφεύγοντας έτσι τον σκόπελο του ετεροπροσδιορισμού P.a.a (συζήτηση) 08:56, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Οποιαδήποτε αυθαίρετη (δηλ. ενέχουσα στοιχεία πρωτότυπης έρευνας) εισαγωγή pov από το παράθυρο θα έπρεπε να θεωρείται παράδειγμα προς αποφυγήν. Αυτή η κατηγορία, όπως και παρα πολλές άλλες, είναι τρανταχτό παράδειγμα αυτού του είδους. Ωστόσο, προτιμάτε να διατηρείτε, ή έστω να το συζητάτε, τέτοιες κερκόπορτες. Τι νόημα έχει όλη αυτή η ανεύθυνη κατηγοριοποίηση; Ο ίδιος ο δημιουργός της κατηγορίας έχει παραδεχτθεί (βλ. εκεί συζήτηση) πως συμπεριέλαβε σε αυτήν πρόσωπα με κριτήριο την προσωπική του γνώμη.

Διαγραφή χωρίς δεύτερη κουβέντα, αν βεβαίως τηρούσαμε στοιχειωδώς την πολιτική ουδετερότητας και επαληθευσιμότητας. Έρχονται και εκλογές...--Dipa1965 (συζήτηση) 22:36, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Λήμματα βετεράνων ποδοσφαιριστών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα σε όλη την κοινότητα. Το παρόν θέμα αφορά σε όλους τους ενεργούς χρήστες, ιδιαιτέρως δε, σε όσους χρήστες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θα έχετε ενδεχομένως αντιληφθεί ότι με ενδιαφέρουν πολύ τα λήμματα παλαιμάχων ελλήνων ποδοσφαιριστών, όπως και αλλοδαπών που αγωνίσθηκαν στην Ελλάδα. Θα ήθελα να υποβάλλω έναν κατάλογο παικτών αυτής της κατηγορίας (αρκετοί εκ των οποίων έχουν ακολουθήσει και καριέρα προπονητή ποδοσφαίρου), για τους οποίους προτίθεμαι να δημιουργήσω άρθρα, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα. Σκοπός της παράθεσης είναι να διαπιστώσω ποια από αυτά τα προτεινώμενα λήμματα (ευελπιστώ όλα) θα γίνουν αποδεκτά εδώ, σύμφωνα με τους κανόνες εγκυκλοπαιδικότητας, αλλά και με τη γενικότερη αίσθηση που κυριαρχεί για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Θα σας παρακαλούσα να λάβετε όλοι μέρος στη συζήτηση, παραθέτοντας τα επιχειρήματά σας, σχετικά με ποδοσφαιριστές (και/η προπονητές) τους οποίους δεν θεωρείτε εγκυκλοπαιδικούς, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές προτάσεις διαγραφής και άσκοπες συζητήσεις. Εννοείται πως δεν θα ήθελα να αναφερθείτε καθόλου στα ονόματα που θεωρείτε ότι έχουν θέση στη ΒΠ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 04:44, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Ακόμη, παραθέτω και κάποια ονόματα ελλήνων διαιτητών, για τους οποίους πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει αμφισβήτηση περί εγκυκλοπαιδικότητας:

Πού φτάσαμε, να ζητάμε εκ των προτέρων την άδεια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο λήμμα, μη τυχόν και πεταχτεί πάλι κανένα παρτσακλό και αρχίσει της προτάσεις διαγραφής. Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 19:04, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Έτσι μπράβο, να μην ισχυρίζεται κανείς πως τα τρολ δεν έχουν την ευθύνη της άποψής τους--The Elder (συζήτηση) 19:07, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Τρολ και ευθύνη, έννοιες ασυμβίβαστες. Και μην τα πολυταΐζεις και τα κακομαθαίνεις Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 19:10, 14 Απριλίου 2014 (UTC)

Δεν συμφωνώ με την πολιτική αλλά είναι αρκετά σαφής. Ας πούμε παίκτες όπως ο Παύλος Παπαϊωάννου και ο Κώστας Χανιωτάκης με αρκετές κλήσεις και συμμετοχές στην εθνική ανδρών είναι εντός πολιτικής. Ο Ζντένκο Μουφ δεν έχει παίξει στην εθνική Σερβίας αλλά ήταν πρώτος σκόρερ της Β' Εθνικής και έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση γκολ σε μια σεζόν στην ιστορία της κατηγορίας. Ο Μανώλης Πατεμτζής έχει παίξει σε τελικό κυπέλλου και μάλιστα με επαρχιακή ομάδα, που είναι κάτι αξιοσημείωτο. Απ'την άλλη ο Χρήστος Πολύζος... μπορεί ως Κορίνθιος να τον εκτιμώ ως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα μας αλλά δεν έκανε σπουδαία πράγματα στην καριέρα του και η πολιτική (κακώς κτγμ) δεν αρκείται σε μια μακριά επαγγελματική καριέρα.--Auslaender (συζήτηση) 17:25, 15 Απριλίου 2014 (UTC)

Υπότιτλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πώς μπορώ να εισάγω έναν υπότιτλο κάτω από τον τίτλο ενός λήμματος;--Στέλιοςπείτε μου 11:25, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Εννοείς υποενότητα; Δηλαδή, να είναι το κείμενο χωρισμένο σε ενότητες; Xaris333 (συζήτηση) 11:27, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Όχι. Εννοώ υπότιτλο.--Στέλιοςπείτε μου 11:32, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Τι ακριβώς θες να κάνεις. Θέλεις εναλλακτικό τίτλο, μια ανακεύθυνση; Xaris333 (συζήτηση) 12:15, 16 Απριλίου 2014 (UTC) `
Κάτι σαν αυτό [5]--Στέλιοςπείτε μου 12:35, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Δεν το έχουμε στην ελληνική ΒΠ και από ότι βλέπω υπάρχει μόνο στη γαλλική fr:Modèle:Sous-titre. Για πιο λόγο χρειάζεσαι να προσθέσεις υπότιτλο; Xaris333 (συζήτηση) 14:09, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το είδα τυχαία στη Γαλλική βικιπαίδεια και μου άρεσε πολύ η ιδέα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο.--Στέλιοςπείτε μου 14:31, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Πώς θα μπορούσαμε να το έχουμε και στη ελληνική ΒΠ;--Στέλιοςπείτε μου 14:39, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Υπάρχει ήδη από ότι βλεπώ {{Υπότιτλος}}. Αλλά που θεωρείς ότι είναιχρήσιμο στην ελληνική ΒΠ; Xaris333 (συζήτηση) 14:59, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Το {{Υπότιτλος}} δεν λειτουργεί. Όσο για την απορία σου, θεωρώ ότι όπου είναι χρήσιμο και στην γαλλική ΒΠ εκεί θα είναι χρήσιμο και στην ελληνική ΒΠ--Στέλιοςπείτε μου 19:30, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Δεν έχω αντίρρηση στη χρήση του, αν θέλεις φτιάξτο. --Focal Point 09:26, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Ένα περίεργο πράγμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το domain https://el.wikipedia.org χτυπάει 100% cpu use σε ένα thread στο chrome αλλά αφού ανοίξει σταματάει και επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα. --194.219.30.230 11:30, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Σηκώνει πολλά templates, σελίδες δηλαδή μέσα σε σελίδες--The Elder (συζήτηση) 17:40, 17 Απριλίου 2014 (UTC)


Τα templates/πρότυπα είναι άσχετα, η χρήση τους γίνεται εσωτερικά στο mediawiki. Το θέμα μάλλον είναι με το chrome και κάποια-ες από τις επεκτάσεις του. -—geraki (συζήτηση) 05:54, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

template-->πρότυπο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Πρότυπο:Ενσωμάτωση κειμένου αν μπει για λινκ κάποιο template της αγγλόγλωσσης ΒΠ η λέξη "template" αυτομάτως μετατρέπεται σε "πρότυπο" με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να μην υπάρχει στην αγγλόγλωσση ΒΠ η σχετικά σελίδα. Στο Πρότυπο:Χρονολόγιο Lubuntu που μετέφερα, έβαλα τις σχετικές πληροφορίες με το χέρι, αλλά καλό θα ήταν να διορθωθεί αυτό το ζήτημα. Ευχαριστώ. -- Spiros790 (συζήτηση) 12:55, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Το πρότυπο ενσωμάτωση κειμένου μπαίνει μόνο σε λήμμα, όπως αναφέρεται στην τεκμηρίωση του. Χρησιμεύει ώστε να τηρούνται (κατά το πνεύμα) όροι της Άδειας Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNU και της Άδειας CC-BY-SA 3.0. Τα μεταφρασμένα πρότυπα δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο. Χρειάζεται μόνο να έχουν μεταφραστεί/μεταφερθεί σωστά, ώστε να λειτουργούν σωστά. Xaris333 (συζήτηση) 14:12, 16 Απριλίου 2014 (UTC)
Παραμένουν δουλειά άλλων, υπόκεινται στις γνωστές άδειες και μεταφράζονται/μεταφέρονται/τροποποιούνται από τρίτους. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:23, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Εργαστήριο για συμμετοχή στη Βικιπαίδεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα σας, θα κάνω ένα εργαστήριο μιας ώρας για την Βικιπαίδεια στο Φεστιβάλ των Κοινών και θα ήθελα τα σχόλια σας σε αυτό που σκέφτομαι να παρουσιάσω. Στα γρήγορα να αναφέρω τα παρακάτω:

 • Τι είναι η Βικιπαίδεια
 • Οι πυλώνες της εγκυκλοπαίδειας
 • Πώς λειτουργεί
 • Το wiki

και μετά να προσπαθήσουμε συλλογικά να βελτιώσουμε ένα λήμμα ή να δημιουργήσουμε ένα νέο. Ο χρόνος είναι περιορισμένος και σκέφτομαι το λήμμα να έχει προεπιλεγεί ώστε να έχουμε έτοιμες κάποιες πηγές/παραπομπές ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βοηθήσουμε κάποιους διστακτικούς υποστηρικτές να γίνουν ενεργοί. Ιδέες, προτάσεις και κριτική ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ Dkoukoul 01:19, 17 Απριλίου 2014 (UTC)

Αφήστε να φανεί πως αυτό που κάνετε βγαίνει από την καρδιά σας· πως ο σεβασμός στην εγκυκλοπαιδικότητα, την ουδετερότητα, τα πνευματικά δικαιώματα, το να μη γίνεται η ΒΠ βάθρο προπαγάνδας, έρμαιο ιδεών, προτιμήσεων, προσωπικών εκτιμήσεων, πρωτότυπης έρευνας κλπ προκύπτει χωρίς δισταγμό από την αγάπη σας για το έργο αυτό. Το ίδιο και η ανοχή στον ανθρώπινο παράγοντα που μας κάνει να προσπαθούμε να μην παίρνουμε προσωπικά την όποια κριτική ή τις επεμβάσεις στο περιεχόμενο που καταθέτουμε, προειδοποιήστε όμως πως θα συμβούν. Παραδεχθείτε πως δεν υπάρχει αξιοπιστία στον βαθμό που θα θέλαμε και πως ο σκοπός είναι η διεύρυνση της κρίσιμης μάζας των ανθρώπων που αλληλεπιδρά με τη γνώση πιο ενεργητικά ώστε και να ελέγχεται το περιεχόμενο και να αναπτύσσεται η κριτική ικανότητα. Δείξτε πως παράγεται αξία στον ίδιο τον συντάκτη ο οποίος έρχεται μπροστά στην ευθύνη του να αποδώσει με ακρίβεια, με δικά του λόγια, αυτό που διαβάζει από μία πηγή.SNive.gif   ManosHacker 18:01, 17 Απριλίου 2014 (UTC)
Ευχαριστώ για το σχόλιο, μ' αρέσει ιδιαίτερα να γίνει η παραδοχή ότι η Βικιπαίδεια δεν είναι τέλεια αλλά στο χέρι όλων μας είναι να γίνει καλύτερη, επίσης το τελευταίο, ότι δηλαδή ο κάθε χρήστης έχει όφελος όχι μόνο προσφέροντας στην ελεύθερη γνώση αλλά μέσα από τη διαδικασία συγγραφείς, μαθαίνουμε όλοι μας νέα πράγματα ή τα μαθαίνουμε καλύτερα. Ευχαριστώ και πάλι.194.219.142.102 00:26, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Συζήτηση:SandB Industrial Minerals/Πρόταση διαγραφής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέτω στην κρίση της κοινότητας την πρόταση διαγραφής αλλά και την απόφαση για διαγραφή, παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκε ότι υπάρχουν πηγές. Έχω επισυνάψει ενδεικτικά μερικές ακόμη από τις διαθέσιμες πηγές. Εδώ και μια εβδομάδα που τις έβαλα, δεν έχω δει καμιά ενέργεια από τους εμπλεκόμενους χρήστες.

Στην κρίση σας. --Focal Point 08:28, 18 Απριλίου 2014 (UTC)


Ποιο ακριβώς το πρόβλημα; Τι είδους ενέργεια ήθελες να δεις; —geraki (συζήτηση) 09:22, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Αν δε βλέπεις πρόβλημα με την κατάσταση ως έχει μέχρι τώρα, ε αυτό κι αν είναι πρόβλημα.... --Focal Point 09:29, 18 Απριλίου 2014 (UTC)


Παρακαλώ να περιγράψεις αυτό που σε παρακίνησε να ανοίξεις αυτή τη συζήτηση. Ως έχει είναι πολύ αόριστο αυτό που σε ανησυχεί: "δεν έχεις δει κάποια ενέργεια". Προφανώς, θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον ή κάποιους για κάτι. Ποιον ή ποιους, και γιατί; -—geraki (συζήτηση) 09:41, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Με απασχολεί το λήμμα και οι διαδικασίες. Όχι οι χρήστες. Στην κρίση της κοινότητας. --Focal Point 12:54, 18 Απριλίου 2014 (UTC)


Ποιο πράγμα λοιπόν να κριθεί; -—geraki (συζήτηση) 13:23, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Την πρόταση διαγραφής αλλά και την απόφαση για διαγραφή. Στην κρίση της κοινότητας. --Focal Point 21:19, 18 Απριλίου 2014 (UTC)


Τι ακριβώς σε προβληματίζει; —geraki (συζήτηση) 21:27, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

H πρόταση διαγραφής αλλά και η απόφαση για διαγραφή. Τις θέτω στην κρίση της κοινότητας. --Focal Point 21:40, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Γιατί σε προβληματίζουν; -—geraki (συζήτηση) 22:09, 18 Απριλίου 2014 (UTC)


Για ακόμη μια φορά παρατηρώ ότι προκύπτουν νέα ήθη στη ΒΠ. Μέχρι τώρα γνώριζα ότι αν κλείσει μια συζήτηση, δεν προσθέτουμε ότιδήποτε από κάτω. Αν διαφωνούμε με την απόφαση απευθυνόμαστε στο σημειωματάριο διαχειριστών, εφόσον πιστεύουμε ότι υπήρχε παραβίαση των κανόνων ή αν έχουμε εντοπίσει πηγές που αποδεικνύουν εγκυκλοπαιδικότητα (καθώς μόνο οι διαχειριστές μπορούν να επαναφέρουν ένα λήμμα). Τώρα βλέπω το Focal (και δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που γίνεται κάτι τέτοιο από χρήστη) να προσθέτει σχόλια σε μια ήδη κλειστή συζήτηση και να θέτει το θέμα στην Αγορά (για ποιο λόγο; υπέρ του λήμματος ή κατά του διαχειριστή που έκλεισε τη συζήτηση;). Αν η κοινότητα ενδιαφερόταν να συμμετάσχει στη συζήτηση, θα το είχε κάνει στη συζήτηση διαγραφής, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 μήνα. Νέα ήθη στη ΒΠ αγαπητοί συνβικιπαιδιστές. Δυστυχώς, ο Focal δεν τήρησε τις διαδικασίες ο ίδιος. Μια απλή αναφορά στο σημειωματάριο και οι υπόλοιποι -μη εμπλεκόμενοι- διαχειριστές θα έκριναν αν χρειάζονταν περαιτέρω ενέργειες... Xaris333 (συζήτηση) 22:25, 18 Απριλίου 2014 (UTC)


Καλημέρα. Σαφέστατα αυτό που έγινε είναι σεβασμός των ηθών και των πρακτικών της Βικιπαίδειας. Δεδομένου ότι η συζήτηση αφορά τη διαγραφή ενός λήμματος, τα νέα ήθη (εδώ και καιρό θεσμοθετημένα) επιβάλλουν να βρίσκονται όλα τα στοιχεία για τη συζήτηση διαγραφής σε συγκεκριμένο χώρο. Συνεπώς, το να παρουσιάσω εδώ στην Αγορά ή οπουδήποτε αλλού τις πηγές που τεκμηριώνουν την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος είναι ορθό μεν (ιδού και παρακάτω), αλλά θα ήταν τεράστια παράλειψη να λείπουν από τη συζήτηση διαγραφής:


Το ζήτημα αφορά την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος. Κριτές η κοινότητα, η οποία παρακολουθεί ακόμη και τώρα το λήμμα να παραμένει διαγραμμένο. --Focal Point 09:05, 19 Απριλίου 2014 (UTC)


Κριτής η κοινότητα για αυτό που παρακολουθεί παραπάνω.

Κριτής για το ότι εδώ παραπάνω ο FocalPoint παραπέμπει στην συζήτηση διαγραφής χωρίς να ξεκαθαρίζει ότι το κλείσιμο διαγραφής είχε γίνει με αυτή τη μορφή. Τα υπόλοιπα αποτελούν μεταγενέστερες προσθήκες.

Κριτής για το ότι ούτε στην παραπάνω σελίδα, ούτε στο σημειωματάριο διαχειριστών, ούτε στις συζητήσεις των εμπλεκόμενων, ούτε καν εδώ στην Αγορά δεν έχει ζητήσει οτιδήποτε, ούτε έχει κάνει καν συζήτηση για επαναδημιουργία. Παρόλα αυτά παραπονιέται ότι "δεν έχει δει καμιά ενέργεια".

Κριτής για το ότι ο προφανής λόγος που δεν ζητήθηκε οτιδήποτε, ήταν για να μπορέσει να δημιουργήσει ζήτημα για το ότι "δεν έχει δει καμιά ενέργεια". Είναι εμφανές ότι δεν του αρκεί η "ενέργεια", αφού δεν απάντησε στην παραπάνω άμεση ερώτηση σχετικά. Το ζητούμενο ήταν η πρόκληση ζητήματος. Έστω και πλαστού.

Κριτής η κοινότητα λοιπόν. —geraki (συζήτηση) 10:10, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Το λήμμα βέβαια παραμένει διαγραμμένο. --Focal Point 10:43, 19 Απριλίου 2014 (UTC)


Μπορείς να ξεκινήσεις συζήτηση για την επαναδημιουργία του λήμματος σε ανάλογο χώρο. Όπως μπορούσες να είχες κάνει εδώ και ημέρες αν ήταν η μόνη ανησυχία σου. -—geraki (συζήτηση) 11:32, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Το λήμμα βέβαια παραμένει διαγραμμένο. --Focal Point 11:33, 19 Απριλίου 2014 (UTC)


Ορθή η παρατήρησή σου. Έχεις ζητήσει κάπου αναίρεση της διαγραφής και έχει κριθεί το ορθό του αιτήματός σου; —geraki (συζήτηση) 11:44, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Και βέβαια το λήμμα συνεχίζει να μένει διαγραμμένο. Μας βλέπουν πολλοί .... --Focal Point 13:41, 19 Απριλίου 2014 (UTC)


Ορίστε: Μπορείς να συζητήσεις στην Συζήτηση:SandB Industrial Minerals/Πρόταση επαναδημιουργίας που συμπεριλήφθηκε στον τρέχοντα μήνα. Το σωστό θα ήταν να το είχες κάνει ο ίδιος. Η συμπεριφορά σου είναι αδικαιολόγητη. Ευτυχώς μας βλέπουν πολλοί. -—geraki (συζήτηση) 17:02, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Και βέβαια το λήμμα συνεχίζει να μένει διαγραμμένο... Μας βλέπουν.... και όλων οι συμπεριφορές κρίνονται. --Focal Point 17:38, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Το ζητημα θα μπορουσε να ειχε λυθει πολυ πιο απλα με το να γραψεις κατι σχετικο στο σημειωματαριο. Το να το φερνεις στην Αγορα, χωρις μαλιστα να εχεις ζητησει και κατι σχετικο που να μην εγινε, οπως καλα αναφερει ο Ιερακας παραπανω, μαλλον κινηση εντυπωσεων αποτελει παρα οτιδηποτε αλλο. Ελπιζω στο μελλον να αποφευχθουν παρομοιες πρακτικες. Diu (δεν μπορω να υπογραψω, αν μπορει ας προσθεσει καποιος αλλο ην υπογραφη μου).

Λήμμα: Αρτέμης Ευθύμης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Θα ήθελα την άποψή σας. Χθες επεξεργάστηκα αυτή τη σελίδα. Πριν το κάνω ρώτησα, πέρασαν δυο μέρες και κανείς δεν απάντησε, είτε αρνητικά είτε θετικά. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία. Οι λόγοι που το έκανα ήταν πολλοί:

 • Δεν έγραφε τίποτα για την ιστορία του συγκροτήματος. (παρά μόνο μια πρόταση)
 • Είχε εξωτερικούς συνδέσμους, στο facebook, οι οποίες άνηκαν σε φίλους του συγκροτήματος και όχι στο συγκρότημα.
 • Δεν είχε ούτε μια παραπομπή.
 • Είχε εξωτερικούς συνδέσμους, στο youtube, οι οποίοι πάλι ήταν χρηστών, και φοβάμαι, πως εδώ, τα περί πνευματικών δικαιωμάτων πάνε περίπατο (γενικά το λήμμα είχε 500 διάσπαρτους, εξωτερικούς συνδέσμους).
 • Είχε συνεντεύξεις του συγκροτήματος που δεν έχουν θέση στο λήμμα, θεωρώ.
 • Παρέθετε τα τραγούδια των δίσκων ένα-ένα, θεωρώ πως και πάλι, δεν έχουν θέση ένα - ένα τα τραγούδια, κάθε δίσκου, στο λήμμα του συγκροτήματος.
 • Τέλος, η δομή του ήταν απαράδεκτη και κουραστική και παρέπεμπε πιο πολύ σε blog παρά σε εγκυκλοπαιδικό λήμμα της Βικιπαίδειας.

Από την άλλη, εγώ, έβαλα παραπομπές, αφαίρεσα τους συνδέσμους του youtube, πρόσθεσα την ιστορία τους, με παραπομπές και, τέλος, επεξεργάστηκα τη δομή, αφαιρώντας τις συνεντεύξεις και τα 200 τραγούδια που είχε το λήμμα. Βλέπω, πως ένας χρήστης, έχει όρεξη να γράφει τα τραγούδια κάθε δίσκου, του προτείνω να δημιουργήσει ξεχωριστά λήμματα, εφόσον έχει το κέφι και το μεράκι. Η επεξεργασία μου αναιρέθηκε δις, χωρίς ενημέρωση, σε αντίθεση με εμένα, που ρώτησα. Απευθύνομαι στην κοινότητα, να πει την άποψή της. Δεν κάνω άλλη αναίρεση, γιατί δεν έχω σκοπό να πάω κόντρα σε αυτόν τον χρήστη.

Η δικιά μου έκδοση είναι αυτή. Φιλικά, με εκτίμηση. --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 12:53, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Εξαίρετη προσπάθεια. Επανέφερα την τελευταία έκδοση που είχες επεξεργαστεί. Είναι στο χέρι μας να εξηγήσουμε στους χρήστες ότι τα λήμματα διαμορφώνονται από όλους. --Focal Point 12:59, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Τώρα δημιουργήθηκε νέο λήμμα, με τον ίδιο τίτλο, μόνο και μόνο επειδή αρέσκεται ο συγκεκριμένος χρήστης στην έκδοση του, σαν να μην υπάρχει δεύτερη... Κι έχει όρεξη, απορώ γιατί δε φτιάχνει νέα λήμματα για τον κάθε δίσκο ξεχωριστά. Θα υπήρχε πρόβλημα με αυτό; --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 13:29, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Αν υπάρχουν πηγές (τρίτες, ανεξάρτητες) και λένε κάτι άλλο από τα ονόματα των τραγουδιών, όχι. --Focal Point 13:46, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Αυτό το λήμμα που δημιουργήθηκε με το ίδιο όνομα. Να το μετονομάσουμε σε "Αρτέμης Ευθύμης (δισκογραφία)"; (αφού επεξεργαστεί, φυσικά, γιατί είναι ο,τι αναιρέθηκε πριν, απλώς με τον τίτλο "ΑΡΤΕΜΗΣ/ΕΥΘΥΜΗΣ") --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 14:42, 18 Απριλίου 2014 (UTC)
Το μετακίνησα εδώ, αλλά είναι χωρίς πηγές και αμφιβάλλω αν μπορεί να παραμείνει ως ξεχωριστό λήμμα. Προτιμότερο να συγνωνευτεί με το λήμμα του συγκροτήματος. --Ttzavarasσυζήτηση 16:40, 18 Απριλίου 2014 (UTC)
Όλα τα τραγούδια χύμα στο λήμμα πάλι; (Δε θα το αντέξω.) Θα το επεξεργαστώ κι αυτό, θα βρω και παραπομπές/πηγές και σας το ξαναδείχνω. --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 16:48, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Το ετοίμασα, εδώ. (Ποια η άποψή σας;) Αν και δε νομίζω να μείνει για καιρό έτσι, σίγουρα ο φίλος θα αναιρέσει τις επεξεργασίες μου. Πιθανόν, δεν έχει καταλάβει την ουσία της Βικιπαίδειας, από το πιο απλό, δηλαδή, ότι δεν είναι facebook, youtube κτλ, μέχρι ότι δεν είναι μόνος του (εφόσον δεν απαντά σε ο,τι έχουμε γράψει, θα δοκιμάσω να του στείλω και στη συζήτησή του). Επίσης, ένα παρόμοιο πρόβλημα παρατήρησα πως έχει και αυτό το λήμμα. Σκέφτηκα να μαζέψουμε κι από εκεί τα χύμα τραγούδια και να τα βάλουμε μαζί, δηλαδή να κάνουμε ένα λήμμα που θα έχει κοινή δισκογραφία τους. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε... --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 00:18, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Καλή δουλειά.
Ο Μιχάλης41 ίσως δεν γνωρίζει την ύπαρξη της Αγοράς τον καλωσόρισα και ελπίζω να μελετήσει σχετικά. --Francois-Pier (συζήτηση) 01:33, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Σικελική άμυνα Σεβενίνγκεν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα αγαπητέ Focal. Γράφω στην Αγορά το θέμα αυτό για να είναι δυνατή η συμμετοχή όλων, καθώς θα αναγκαστώ να το χρησιμοποιήσω ξανά στα επόμενα λήμματα που θα επεξεργαστώ και δεν θέλω να θεωρηθεί μια απόφαση που πήραμε μεταξύ μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην αλλαγή (πιθανόν ως συντακτικό λάθος) της πρότασης:

Η παραλλαγή Σεβενίνγκεν της Σικελικής άμυνας είναι μια παραλλαγή της ανοικτής Σικελικής. (FocalPoint)

Η οποία ήταν:

Η βαριάντα Σεβενίνγκεν της Σικελικής άμυνας είναι μια παραλλαγή της ανοικτής Σικελικής. (Francois-Pier)

Στο σκάκι επικρατεί ο όρος "βαριάντα" αντί του "παραλλαγή". Στην πρόταση αυτή η λέξη "βαριάντα" αφορά τον σκακιστικό όρο, ενώ η λέξη "παραλλαγή" ανήκει στο κείμενο της πρότασης και την χρησιμοποίησα για να εξηγήσω καλύτερα τον όρο. Αν παρ' όλα αυτά, ενοχλεί η διαφορετική αυτή προσέγγιση των εννοιών, προτείνω να γίνει:

Η βαριάντα Σεβενίνγκεν της Σικελικής άμυνας είναι μια βαριάντα της ανοικτής Σικελικής.

Έτσι ώστε να μην αλλάζει σε "παραλλαγή" ο σκακιστικός όρος "βαριάντα" που χρησιμοποιείται άλλωστε και σε όλα τα άλλα λήμματα. Αν συμφωνείς κάνε την αλλαγή και ας αποφασιστεί ποια λέξη/όρο θα χρησιμοποιώ στα λήμματα. Ευχαριστώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 17:32, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Καλησπέρα, αν υπάρχουν πηγές, δεν υπάρχει θέμα. --Focal Point 17:56, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω τα βιβλία του Έλληνα διεθνή μαίτρ Στράτου Γρίβα. Ο όρος βαριάντα φαίνεται, για παράδειγμα, στα περιεχόμενα του παρακάτω βιβλίου του:

--Francois-Pier (συζήτηση) 18:48, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Πολύ ωραία! Πάω να την βάλω στο Βικιλεξικό να είναι και εκεί κατοχυρωμένη.--Focal Point 20:19, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Συνεπώς, θα χρησιμοποιώ τον όρο "βαριάντα" εκτός αν προκύψει στο μέλλον κάτι διαφορετικό από τη συζήτηση. --Francois-Pier (συζήτηση) 20:50, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

....εκτός.... αν σε νικήσω στο σκάκι με στοίχημα να μην το ξαναχρησιμοποιήσεις .. :) :) :) --Focal Point 21:16, 18 Απριλίου 2014 (UTC)

Florence and the Machine[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διόρθωσα αρκετές από τις παραπομπές του λήμματος. Υπάρχουν τρία ζητήματα που δεν έχω τον χρόνο να διορθώσω.

 1. πολλές παραπομπές είναι νεκροί σύνδεσμοι
 2. κάποιες παραπομπές είναι λινκ όπου πρέπει να είσαι γραμμένος στην ιστοσελίδα για να δεις το περιεχόμενο
 3. το λήμμα δεν αναφέρει γεγονότα μετά το 2010

Θα ήταν πολύ ευχάριστο αν μπορούσε κάποιος να ασχοληθεί με μερικά από τα παραπάνω. -- Spiros790 (συζήτηση) 10:45, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Μετέφερε τα πάραπάνω στη σελίδα συζήτησης του λήμματος καλύτερα. Μπορεί μελλοντικά να τα διαβάσει κάποιος και να προβεί στις διορθώσεις που προτείνεις. Xaris333 (συζήτηση) 16:33, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Κόμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο κόμμα Ποτάμι γίνεται συνεχής αναίρεση και, κατ' επέκταση, πρόσθεση ιδεολογήματος. Κρίθηκε στη συζήτηση της σελίδας, ότι χωρίς παραπομπή δε θα προστεθεί άλλο ιδεολόγημα/τάση, ελλείψει παραπομπής, όπως ειπώθηκε. Και λέω κρίθηκε, γιατί κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Συνεχίζοντας, δε θα κάτσω να παίξω το παιχνίδι της αναίρεσης (ήδη γίνανε 4) με τον χρήστη που συνεχώς προσθέτει "κεντροαριστερά", επειδή κάπου το άκουσε. Ίσως, σε προεκλογική περίοδο, θα ήταν συνετό, να φράζονται τα κόμματα, διότι μερικές ενέργειες καταντάν σκόπιμες. Ας κρίνετε εσείς, τι μέλλει γενέσθαι... --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 15:23, 19 Απριλίου 2014 (UTC)

Σου έχω απαντήσει στη συζήτηση του λήμματος. Το πρόβλημα είναι δικό σου επειδή άκουσες λάθος τη δήλωση που έκανε ο Θεοδωράκης. Είπε ότι δανείζεται ιδέες από την Αριστερά και από τη Φιλελεύθερη παράταξη, ΟΧΙ από τη Δεξιά. Προφανώς μπερδεύεις τον Συντηρητισμό = Δεξιά με τον Φιλελευθερισμό = ΚΕΝΤΡΟ. Η φιλελεύθερη παράταξη είναι το ΚΕΝΤΡΟ, ΟΧΙ η Δεξιά. Η Δεξιά είναι η συντηρητική παράταξη. 188.4.234.183 15:34, 19 Απριλίου 2014 (UTC)
Δεν μπερδεύω τίποτα. Λέω ο,τι άκουσα. Όμως, με την ίδια ευκολία που εσύ πας να βγάλεις τα λόγια μου λανθασμένα, με την ίδια ευκολία μπορώ να το κάνω κι εγώ σε εσένα (γιατί πολύ απλά το α κ ο ύ σ α μ ε). Με τη διαφορά, ότι εγώ δεν επιμένω τόσο πολύ σε ο,τι άκουσα... Και για να τελειώνει η υπόθεση, δεν έφτιαξα εγώ το λήμμα και ούτε έβαλα εγώ κέντρο! Απλώς με βρήκε σύμφωνο αυτή η απόφαση... --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 15:43, 19 Απριλίου 2014 (UTC)
Είναι ανούσια η κουβέντα, πραγματικά. Υπάρχει σχετική παραπομπή μέσα στο λήμμα και έχω απαντήσει ξεκάθαρα στη συζήτηση του λήμματος. Δεν φταίω αν δεν θες να καταλάβεις. 188.4.234.183 16:08, 19 Απριλίου 2014 (UTC)
 • Οι προεκλογικές περίοδοι είναι εξαίρετες γιατί φέρνουν νέους χρήστες στη Βικιπαίδεια. Οι νέοι χρήστες όμως έχουν περίοδο προσαρμογής. Ακόμη και ένας να μείνει καλό θα είναι.
 • επί του θέματος: Χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς που βρίσκονται αυτούσιοι σε παραπομπές και όχι δικές μας εξηγήσεις και συνειρμούς. --Focal Point 17:44, 19 Απριλίου 2014 (UTC)
Δεν είμαστε νέοι χρήστες. Είμαστε παλιοί χρήστες αλλά βαριόμαστε να κάνουμε log-in. 188.4.234.183 18:25, 19 Απριλίου 2014 (UTC)
Τότε δεν είστε παλιοί χρήστες.Istoria1944 (συζήτηση) 14:16, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Πασχαλινές ευχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

τσιπ τσιπ!

Χριστός Ανέστη ! --Focal Point 06:27, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Καλές Γιορτές σε όλους... --Francois-Pier (συζήτηση) 07:17, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Αληθώς Ανέστη.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 08:25, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Χρόνια πολλά με υγεία και φώτιση SNive.gif   ManosHacker 08:58, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Χριστός Ανέστη ! —V-astro (συζήτηση) 09:15, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Χρόνια Πολλά -—geraki (συζήτηση) 09:32, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Христос Воскресе! / Christ est ressuscité ! / Χριστος Ανεστη ! --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:49, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Χρόνια Πολλά σ' όλους! --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 11:06, 20 Απριλίου 2014 (UTC)


Χριστός Ανέστη Istoria1944 (συζήτηση) 13:44, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Χρόνια πολλά και κάθε ευτυχία σε όλους! --Ttzavarasσυζήτηση 17:16, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Χριστός Ανέστη! Dienekes300 (συζήτηση) 17:05, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Χρόνια πολλά και καλά! --Nikosguard συζήτηση 20:06, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Αντιστασιακοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη, προτείνω να υπάρχει η κατηγορία Κατηγορία:Έλληνες Αντιστασιακοί η οποία να εμπεριέχει υποκατηγορίες άλλων οργανώσεων Κατηγορία:Μέλη του ΕΔΕΣ]], Κατηγορία:Μέλη του 5/42 συντάγματος , μέλη ΕΛΑΣ, μέλη της ΠΕΑΝ, μέλη της ΡΑΝ κ.ο.κ ώστε να μην υπάρχει δυσκολία στην αναζήτηση, αλλά να υπάρχουν ομοειδή άτομα στην ιδια κατηγορία, επίσης η κατηγορία Έλληνες Αντιστασιακοί έχει γίνει υπερβολικά μεγάλη και δυσανάγνωστη. Θα βοηθούσε η χρήση κώδικα/bot. Αν κάποιος έχει να μου προτείνει τι να κάνω, και θα το κάνω εγώ. Παρακαλώ για τις απόψεις σας.Istoria1944 (συζήτηση) 13:44, 20 Απριλίου 2014 (UTC)


Τα μέλη του ΕΔΕΣ κ.ο.κ να διαγραφούν ή όχι από την Κατηγορία αντιστασιακοί;; Σκέφτομαι να κάνω το ίδιο για τα μέλη του ΕΑΜ(με υποκατηγορίες, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ,Εθνική Αλληλεγγύη. Με αυτό τον τρόπο στους Έλληνες αντιστασιακούς θα έχουμε καμιά 10ριά οργανώσεις και από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν υποκατηγορίεςIstoria1944 (συζήτηση) 15:23, 20 Απριλίου 2014 (UTC)


Ναι, εφόσον η κατηγορία θα διαχυθεί σε υποκατηγορίες ανάλογα με την οργάνωση, δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν στην κύρια κατηγορία. -—geraki (συζήτηση) 16:51, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Παρακαλώ δείτε τις αλλαγές που έχω κάνει. Μπορεί να φαίνεται αστείο ότι έχω χωρίσει την ΕΚΚΑ σε 2 υποκατηγορίες, αλλά σε βάθος χρόνου αυτός ο σχεδιασμός θα φανεί ο πιο σωστός καθώς τα λήμματα για τα άτομα επί Κατοχής θα αυξάνονται με πολύ μεγάλο βαθμό. Ο καλός σχεδιασμός πρέπει να γίνει από τώρα. Θα ήθελα παρατηρήσεις, για να συνεχίσω.Istoria1944 (συζήτηση) 18:25, 20 Απριλίου 2014 (UTC)

Προτείνω η συζήτηση να συνεχιστεί στη Συζήτηση κατηγορίας:Έλληνες Αντιστασιακοί. Αντιγράφω εκεί τα παραπάνω κείμενα, μαζί με σχόλιά μου. Αυτά που είναι εδώ, τα αφήνω ώστε να το έχουν υπόψη τους όσοι διαβάζουν την Αγορά. --Focal Point 18:53, 20 Απριλίου 2014 (UTC)