Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ο Περικλής αγορεύων στην Πνύκα

Οι αρχαίοι Έλληνες για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες, συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που του είχαν αποδώσει την ονομασία Αγορά, δηλαδή τόπος συνάθροισης. Παρόλο που στην Αγορά πραγματοποιούνταν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, ήταν κυρίως το μέρος όπου οι πολίτες συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν και δημιουργούσαν.

Έτσι και εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε για την κοινότητα μια ψηφιακή Αγορά ώστε να μπορούμε ευκολότερα να συζητάμε, να ενημερωνόμαστε, να συνεννοούμαστε και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Οι δείκτες με τα χρήσιμα, από κάτω, μας μεταφέρουν σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τον χώρο είναι ευπρόσδεκτοι και παροτρύνονται να το κάνουν.


Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων: 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020


Χρήσιμα: Ανακοινώσεις · Συμμετοχή · Πολιτική · Σελίδες για διαγραφή · Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων · Σημειωματάριο διαχειριστών · Βοήθεια
Ανακοινώσεις

Αλλαγή του Wikimedia σε Wikipedia;

Σε κρίση η σχέση Κοινότητας και WMF

Χαμός έχει γίνει με το ζήτημα της αλλαγής του μπραντ Wikimedia σε Wikipedia το οποίο έχει μπει εδώ και καιρό σε τροχιά. Παρ'όλη την εντονότατη αντίδραση της κοινότητας, το Board του WMF προχωρά τις διαδικασίες. Τα σχόλια σε πρόσφατες ημερομηνίες είναι ενδεικτικά της κατάστασης.   ManosHacker 23:54, 26 Ιουνίου 2020 (UTC)

Κάποια στιγμή θα γινόταν, όπως με όλα τα δημόσια αγαθά. Πολλοί δημιουργούν, μετά κάποιοι μπαίνουν να καπηλευτούν και να αποκτήσουν τον έλεγχο, στο τέλος ιδιοποιείται και παράγει κέρδος ή άλλη αξία χρήσης. Ελπίζω να μην περάσει. Gomoloko (συζήτηση) 00:47, 27 Ιουνίου 2020 (UTC)
Εχμ... Δεν είναι έτσι. Η Wikipedia πάντα ανήκε στο Wikimedia. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους θεωρείται εποικοδομητική η μετονομασία (π.χ. να είναι περισσότερο κατανοητή από τους τρίτους η σχέση με τα αδελφικά εγχειρήματα) ή αρνητική (μικρότερη συναισθηματική ανεξαρτησία των αδελφικών εγχειρημάτων). - geraki (συζήτηση) 08:01, 27 Ιουνίου 2020 (UTC)
Αγαπητέ geraki, αναφερόμουν στο board και τη διοίκηση. H όλη αναστάτωση δημιουργείται επειδή οι κοινότητες αντιλήφθηκαν ή φοβήθηκαν ότι το ίδρυμα πράγματι θα μπορούσε να καθορίζει τις αποφάσεις και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει, εν ονόματι των εθελοντών ή και αντίθετα, ξεφεύγοντας από τον υποστηρικτικό ρόλο των εγχειρημάτων. Gomoloko (συζήτηση) 22:40, 27 Ιουνίου 2020 (UTC)
Βασικά η αναστάτωση έχει να κάνει σε μεγάλο σκοπό με τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία και με το γεγονός ότι πολλοί χρήστες είναι σε κατάσταση love+hate με το Ίδρυμα, love+hate μεταξύ Βικιπαίδεια και αδελφικών εγχειρημάτων, κλπ. Πρακτικά, εντός της κοινότητας και για τις σχέσεις μεταξύ Ιδρύματος και εγχειρημάτων, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Το Wikimedia θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες δυνατότητες και να μπορεί να παίρνει ή να μην παίρνει κάποιες αποφάσεις. - geraki (συζήτηση) 19:30, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

Αυτή τη στιγμή συζητούνται οι επιλογές για μετονομασία αρχικά του Wikimedia ως κινήματος, του WMF, και όλων των σχετικών, σε κάτι που περιέχει τον όρο Wikipedia και συνοδευτικούς όρους. Ο τρόπος που γίνεται αυτό, η ίδια η ερώτηση και άλλες παράμετροι έχουν δημιουργήσει μια αναστάτωση και αντίδραση, πέρα από το αν είναι καλή η μετονομασία και το ποια θα είναι η επιλογή. Μεταξύ των κύριων ζητημάτων, το ότι οι τρεις (3) επιλογές, και οι τρεις περιέχουν τη λέξη Wikipedia, δεν υπάρχει επιλογή ούτε για άλλη πρόταση, ούτε καν για διατήρηση της τρέχουσας ονομασίας (υπήρξε δήλωση ότι η μετονομασία θα γίνει οπωσδήποτε).

Δίνω μερικούς συνδέσμους προς κατανόηση:

Οι τρεις επιλογές για το Wikimedia είναι:

-- geraki (συζήτηση) 08:14, 27 Ιουνίου 2020 (UTC)

To «Wikipedia» ως αναγνωρίσιμος όρος βγάζει δυνάμει περισσότερα χρήματα και προορίζεται να μοιραστεί στους Affiliates του WMF ως όνομα. Το ζητούμενο εδώ είναι πως η κοινότητα των συντακτών αφήνεται απέξω, αποφασίζει το board και ζητείται να ενισχυθεί η απόφασή του από τους Affiliates, οι οποίοι χρηματοδοτούνται και χρησιμοποιούν τα λογότυπα του WMF, δηλαδή χειραγωγούνται. Στο «Wikimedia User Group Greece» που χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες λείπει το «Community» και λίγο παλαιότερα η Affiliated ομάδα παρουσιάστηκε ως «Ομάδα Χρηστών Κοινότητας Wikipedia στην Ελλάδα» στην Αγορά. Αν τα μέλη της ομάδας αυτής μπορούσαν να σχηματίσουν νομικό πρόσωπο στην Ελλάδα, φαντάζομαι πως θα ήθελαν να καλούνται «Wikipedia Greece». Ο όρος «συναισθηματική ανεξαρτησία» δεν μου είναι κατανοητός.   ManosHacker 14:48, 27 Ιουνίου 2020 (UTC)

Ερώτηση Έγραψες "από Affiliates, οι οποίοι χρηματοδοτούνται και χρησιμοποιούν τα λογότυπα του WMF, δηλαδή χειραγωγούνται". Συνεπώς, όσο το δικό σου γκρουπ, το "Σχολείο Βικιπαίδειας", τα προηγούμενα χρόνια ήταν Affiliate και χρηματοδοτείτο κανονικά κάθε χρόνο από το WMF και χρησιμοποιούσε τα λογότυπά του, ήταν κι αυτό "χειραγωγημένο". Κατά συνέπεια, κι εσύ, ως πρόεδρός του, ήσουν -εφαρμόζοντας όσα επισήμανες παραπάνω- "χειραγωγούμενος" από το WMF εντός κι εντός ΒΠ. Να υποθέσω ότι όταν η χρηματοδότηση που ζητούσες (δηλαδή επιδίωκες ενεργητικά) δεν ανανεώθηκε κι έπαψε, έτσι, το "Σχολείο Βικιπαίδειας" να αναγνωρίζεται επίσημα ως Affiliate (και συνεπώς υποχρεώθηκε να αφαιρέσει τα λογότυπα του WMF), αυτομάτως αυτό ανεξαρτητοποιήθηκε ; Μήπως υπερβάλλεις ; ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 07:01, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)
Σχόλιο Πολύ εύστοχη απορία, Chalk19. Και εγώ ακριβώς εκεί μπερδεύτηκα βλέποντας τη συγκεκριμένη ενότητα στην Αγορά... Glucken123 (συζήτηση) 12:00, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)
Για να σας εξηγήσω επί της ουσίας, μου έχει ζητηθεί να μην γίνει συζήτηση στην κοινότητα για affiliated δράση στην Ελλάδα που ενδεχομένως είναι παράνομη. Πράγματι υπάρχει χειραγώγηση μέσω των λογοτύπων και την έχουμε υποστεί. Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση σε αυτό, το σωματείο μας δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το WMF για τις δράσεις του και προσωπικά έχω συμπληρώσει πάνω από 1200 ώρες δωρεάν μαθημάτων σε κόσμο για να μάθει να γράφει στη Βικιπαίδεια.   ManosHacker 19:08, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

Το Ίδρυμα Wikimedia προσπαθεί να φανεί ως Βικιπαίδεια ! Χχαχααχαχα τι άλλο θα δούμε.... Εγώ πάντως ψήφισα και ζήτησα να παραιτηθούν. --Focal Point 19:18, 27 Ιουνίου 2020 (UTC)

Δεν έχω καταλάβει καν τι γίνεται SFriendly.svg. Αν μπορεί κάποιος ας το εξηγήσει απλά και κατανοητά. Τι θα αλλάξει; Γιατί; Τι θα συμβεί με την ΒΠ; Τι θα συμβεί με τα άλλα εγχειρήματα; Xaris333 (συζήτηση) 14:15, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

Ούτε εγώ έχω καταλάβει SFriendly.svg (Dor-astra (συζήτηση) 17:20, 28 Ιουνίου 2020 (UTC))

@Xaris333 και Dor-astra: Τον Ιανουάριο, κατατέθηκε μια πρόταση. Αυτή η πρόταση προτείνει την μετονομασία του Ιδρύματος Wikimedia σε Ίδρυμα Βικιπαίδειας. Παρόλη την εντονότατη αντίδραση της κοινότητας (έχουμε περίπου 45 θετικές και 495 αρνητικές ψήφους) το ίδρυμα θέλει να προχωρήσει την διαδικασία και να μετονομαστεί, είτε σε "Ίδρυμα Βικιπαίδειας", "Οργανισμός της Βικιπαίδειας" ή "Εμπίστευμα του Δικτύου της Βικιπαίδειας" και άλλα ονόματα που αναφέρονται παραπάνω. Συγκεκριμένα, θα αλλάξει το λογότυπο, το όνομα, η εμπορική σηματοδότηση και οι συμβάσεις ονομασίας (π.χ. παράρτημα, ομάδα χρηστών) και σχεδιάζεται από το 2019, δείτε εδώ. Αναφέρονται ορισμένα επιχειρήματα για την αλλαγή. Ένα από τα βασικότερα είναι η αναγνωρισιμότητα της ονομασίας "Βικιπαίδεια" στον κόσμο. Με την Βικιπαίδεια και τα άλλα εγχειρήματα η λειτουργία τους θα συνεχίσει κανονικά, ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες για τα αποτελέσματα της μετονομασίας, όπως π.χ. ότι η μετονομασία θα δώσει μεγαλύτερη σημασία στη Βικιπαίδεια. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:31, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

Το survey αναφέρει: «The proposed names apply to the*movement*, the *affiliates* and the Foundation.» Η Πρόεδρος του Wikimedia Foundation Board of Trustees αναφέρει: «The survey was only designed to collect feedback on the possible renaming options, not as a yes/no vote on whether to adopt them.» και «it is not methodologically sound to change the survey».   ManosHacker 19:36, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros, καταρχήν είναι παλιό αυτό που δείχνεις, και το RFC είναι παλιό (από τότε που δεν υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις) και όπως παρουσιάζεται είναι biased. Βασικά η αναστάτωση έχει να κάνει σε μεγάλο σκοπό με τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία και με το γεγονός ότι πολλοί χρήστες είναι σε κατάσταση love+hate με το Ίδρυμα, love+hate μεταξύ Βικιπαίδεια και αδελφικών εγχειρημάτων, κλπ, ενώ μόλις είδα ότι φέρνουν μπροστά και άλλες άσχετες και προσωπικές διαφωνίες τους με ενέργειες ή μη ενέργειες του Ιδρύματος.
Πρακτικά, με μια αλλαγή ονόματος, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι εντός της κοινότητας και για τις σχέσεις μεταξύ Ιδρύματος και εγχειρημάτων. Το Wikimedia θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες δυνατότητες και να μπορεί να παίρνει ή να μην παίρνει κάποιες αποφάσεις. H αλλαγή αφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι για την προσέλκυση πόρων για τη λειτουργία των εγχειρημάτων (οπότε και της ίδιας της Βικιπαίδειας) και στην προσέλκυση χρηστών και περιεχομένου στα υπόλοιπα εγχειρήματα.
Για παράδειγμα, το Ίδρυμα ζητάει δωρεές από ιδιώτες και άλλα ιδρύματα για τη λειτουργία των εγχειρημάτων -και φυσικά το μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας έχει η Βικιπαίδεια. Είναι ευκολότερο και πιο ξεκάθαρο όταν τα ζητά ως π.χ. Wikipedia Network παρά ως «Wikimedia, ξέρετε (σιγά μην ξέρατε) το ίδρυμα υπό το οποίο λειτουργεί η Wikipedia» και τα χρήματα θα ξοδευτούν κυρίως για τη Wikipedia.
Από την πλευρά της κοινότητας, είναι ευκολότερη η προσέλκυση νέων χρηστών σε κάποιο αδελφικό εγχείρημα, όταν μπορείς να πεις π.χ. «τα Wikidata είναι μέρος του Wikipedia Network» παρά «τα Wikidata είναι εγχείρημα Wikimedia». Όσοι έχουν προσπαθήσει να το κάνουν χωρίς να αναφέρουν έστω και μια φορά τη λέξη Wikipedia, βασικά δεν υπάρχουν. Αναγκαστικά, θα αναφέρεις και τη Wikipedia, και για να κινήσεις το ενδιαφέρον και να δημιουργήσεις ένα είδος εμπιστοσύνης. Άλλο να ζητάς εικόνες για το Wikimedia Commons, και άλλο για το Wikipedia Commons. Είναι περισσότερο καθαρό και περισσότερο εύκολο. Μπορούμε να το δούμε αυτό καθαρά και στον τρόπο με τον οποίο αυτοσυστήνεται η ίδια η κοινότητα του αγγλικού Wikivoyage στην κεντρική σελίδα: «Welcome to Wikivoyage [...]The official, non-commercial sister site of Wikipedia for sightseeing...»
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χρήστες σε κάποια άλλα εγχειρήματα π.χ. στο Βικιλεξικό, τα Wikidata, τη Βικιθήκη, που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τη Wikipedia, οι οποίοι όμως συνήθως είναι πικραμένοι πρώην χρήστες της Wikipedia. Οπότε θέλουν έστω και να έχουν αυτό που περιέγραψα παραπάνω ως «συναισθηματική ανεξαρτησία», δηλαδή μια έστω κατ'όνομα ανεξαρτησία από τη Wikipedia. Κι αυτό, παρόλο που έχει διαβεβαιωθεί ότι τα ονόματα των εγχειρημάτων δεν πρόκειται να αλλάξουν. Κατά τα άλλα, όπως έγραψα παραπάνω οι αντιδράσεις είχαν ξεκινήσει ως διαμαρτυρία ως προς τη διαδικασία κάποιας δημοσκόπησης, και μόνο κατόπιν ωθήθηκαν στην ολική καταδίκη της χρήσης του τίτλου Wikipedia (προσοχή εδώ:) από τον οργανισμό στον οποίο ανήκει. Να μην γελιόμαστε, το RFC ήταν φτιαγμένο από την αρχή έτσι ώστε να μην περιλαμβάνει την περιγραφή των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων και περιέχει ανακρίβειες όπως κάποιες που αναφέρονται και παραπάνω. - geraki (συζήτηση) 19:37, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

Ήδη υπάρχει δυσκολία διάκρισης των παραρτημάτων και των ομάδων χρηστών του WMF από την κοινότητα της Βικιπαίδειας, από τους απέξω. Αν ένα affiliate λεγόταν Wikipedia Greece, η κοινότητα στην Ελλάδα θα είχε απώλεια της ταυτότητάς της όσο αφορά τους χρήστες στην Ελλάδα.   ManosHacker 20:05, 28 Ιουνίου 2020 (UTC)

ManosHacker, θα είχες την καλωσύνη, εσύ ή όποιος άλλος πιστεύει το ίδιο, να δώσεις ένα περίγραμμα της ταυτότητας της κοινότητας στην Ελλάδα; Ρωτάω γιατί στα δεκαπέντε χρόνια που βρίσκομαι εδώ δεν έχω αντιληφτεί ότι η κοινότητα στην Ελλάδα έχει αποκτήσει κάποια ταυτότητα ώστε να κινδυνεύει να τη χάσει. Για να είμαι ειληκρινής δεν έχω αντιληφτεί να υπάρχει «κοινότητα» τα τελευταία οκτώ με εννέα χρόνια.
Αντιγόνη (συζήτηση) 17:05, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

Αντίδραση της κοινότητας

Η κοινότητα αντιδρά στην αλλοίωση της ταυτότητας της Wikipedia από το WMF με ένα «Community open letter on renaming», το οποίο υπογράφουν μέλη της κοινότητας αλλά και affiliates. Το υπογράφουν ήδη 44 affiliates, κάτι που θεωρώ προσωπικά ως ένδειξη κοινοτικής υγείας για τους συγκεκριμένους οργανισμούς.   ManosHacker 04:49, 1 Ιουλίου 2020 (UTC)

Annual contest Wikipedia Pages Wanting Photos

Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP)

This is to invite you to join the Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP) campaign to help improve Wikipedia articles with photos and win prizes. The campaign starts today 1st July 2020 and closes 31st August 2020.

The campaign primarily aims at using images from Wikimedia Commons on Wikipedia articles that are lacking images. Participants will choose among Wikipedia pages without photo images, then add a suitable file from among the many thousands of photos in the Wikimedia Commons, especially those uploaded from thematic contests (Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc.) over the years.

Please visit the campaign page to learn more about the WPWP Campaign.

With kind regards,

Thank you,

Deborah Schwartz Jacobs, Communities Liaison, On behalf of the Wikipedia Pages Wanting Photos Organizing Team - 08:24, 1 Ιουλίου 2020 (UTC)

feel free to translate this message to your local language when this helps your community

Πρόταση για αλλαγή στις σελίδες για διαγραφή

Έχω κάνει μια πρόταση για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των συζητήσεων διαγραφής στο Συζήτηση Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή#Πρόταση αναδιάταξης των σελίδων για διαγραφή. —喪 Ah3kal (συζήτηση) 10:40, 2 Ιουλίου 2020 (UTC)

Υποβολή σχολίων για τις ονομασίες του κινήματος

Αυτήν τη στιγμή διεξάγονται πολλές συζητήσεις σχετικά με το μέλλον των ονομασιών του κινήματός μας. Ελπίζουμε ότι λαμβάνετε μέρος σε αυτές τις συζητήσεις και ότι η κοινότητά σας αντιπροσωπεύεται σε αυτές.

Από τις 16 Ιουνίου, η Ομάδα Επωνυμίας του Ιδρύματος διεξάγει μια έρευνα σε 7 γλώσσες σχετικά με 3 επιλογές ονοματοδοσίας. Επίσης, μέλη της κοινότητας μοιράζονται τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη μετονομασία, μέσω μιας Ανοικτής Επιστολής της Κοινότητας.

Στόχος μας με το κάλεσμα αυτό για υποβολή σχολίων είναι να ακούσουμε γνώμες από ολόκληρη την κοινότητα. Έτσι, σας προτρέπουμε να συμμετάσχετε στην έρευνα, στην ανοικτή επιστολή ή και στα δύο. Η έρευνα θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιουλίου σε κάθε ζώνη ώρας. Τα δεδομένα που θα ληφθούν στα πλαίσια της έρευνας και των συζητήσεων θα αναλυθούν και θα δημοσιευτούν στο Meta-Wiki.

Σας ευχαριστούμε που σκέφτεστε το μέλλον του κινήματος, --Η ομάδα έργου επωνυμίας, 19:44, 2 Ιουλίου 2020 (UTC)

Σημείωση: Η έρευνα διεξάγεται μέσω μιας υπηρεσίας τρίτου μέρους, συνεπώς μπορεί να υπόκειται σε πρόσθετους όρους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και τη διαχείριση των δεδομένων, δείτε τη δήλωση ιδιωτικότητας της έρευνας.

Το μήνυμα στάλθηκε από την User:Elitre (WMF)@metawiki με βάση τη λίστα στη διεύθυνση https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Elitre_(WMF)/All_wikis_June_2020&oldid=20238836. Mετάφραση στα Ελληνικά: Badseed.


Η πρόσκληση προς την Κοινότητα από την Ομάδα Έργου Επωνυμίας έγινε αφότου δημιουργήθηκε η Ανοικτή Επιστολή Κοινότητας. Η Ανοικτή Επιστολή Κοινότητας έχει ξεκάθαρο μήνυμα αντίθεσης στην αλλαγή του branding και έχει υποσκελίσει την Έρευνα σε αριθμό συμμετεχόντων. Η Έρευνα κατηγορείται για το ότι ερευνά την προτεινόμενη αλλαγή του branding με στενά πλαίσια επιλογής. Η άρνηση να γίνει μια ολοκληρωμένη έρευνα από την αρχή έχει χαρακτηριστεί αρνητικά.   ManosHacker 05:53, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

Announcing a new wiki project! Welcome, Abstract Wikipedia

Ξεκινάει (οκ, όχι σήμερα) αυτό που φοβόντουσαν/ευχόντουσαν πολλοί

The project will allow volunteers to assemble the fundamentals of an article using words and entities from Wikidata. Because Wikidata uses conceptual models that are meant to be universal across languages, it should be possible to use and extend these building blocks of knowledge to create models for articles that also have universal value. Using code, volunteers will be able to translate these abstract “articles” into their own languages. If successful, this could eventually allow everyone to read about any topic in Wikidata in their own language.

P.a.a (συζήτηση) 15:00, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

Δηλαδή; Xaris333 (συζήτηση) 15:07, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

Έίναι που κάποιοι έσκιζαν τα ιμάτιά τους για τη μη ανάμειξη της Google στη Βικιπαίδεια--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:46, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

Δυστυχώς, αυτός είναι ο χαρακτήρας των γνωστών πολυεθνικών. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:58, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)
Δεν έχει να κάνει με την Google. Το περιεχόμενο μπορεί χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε free content/free software εφαρμογή/οργανισμό/άνθρωπο. Από αυτή την άποψη, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να ανταγωνιστούν την Google (ή οποιαδήποτε πολυεθνική). -- geraki (συζήτηση) 08:22, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)
Όσο και να θέλεις να το απαλύνεις εσύ ή το Ίδρυμα είναι η απόλυτη συνεργασία της Google και της Wikipedia και σε επίπεδο προσώπων. Και μάλιστα αγνοεί τις αντίθετες φωνές --Kalogeropoulos (συζήτηση) 01:25, 11 Ιουλίου 2020 (UTC)

Αν κατάλαβα καλά, ένα ακόμη βήμα για να πάμε (όχι ολοταχώς, ακόμα) προς το αυτοματοποιημένο περιεχόμενο. Ό,τι κοροϊδεύαμε στις αμερικανιές των ταινιών επιστημονικής φαντασίας θα γίνει πραγματικότητα καποια στιγμή; Ή απλώς ευκαιρία για βιοπορισμό μερικών;--Dipa1965 (συζήτηση) 06:11, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Επιτέλους! Θετικό νέο. Cinadon36 07:22, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Αποτελέσματα CEE Spring 2020

CEE Spring CEE.xcf

Ολοκληρώθηκε και φέτος ο διαγωνισμός λημματογράφησης CEE Spring, το ελληνικό σκέλος του οποίου διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Wikimedia User Group Greece. Στην ελληνική Βικιπαίδεια δημιουργήθηκαν και επεκτάθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού 371 λήμματα για τις χώρες και περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ 879 λήμματα σχετικά με την Ελλάδα δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες στις υπόλοιπες Βικιπαίδειες που συμμετείχαν. Οι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο βιβλία της επιλογής τους αξίας έως €80.

Παρακάτω βρίσκονται οι κατηγορίες βράβευσης και οι αντίστοιχοι νικητές:

Κατηγορία Νικητής
Καλύτερο νέο λήμμα Pavlos1988
Μεγαλύτερος αριθμός νέων λημμάτων Cretan2014
Καλύτερος νεοεισερχόμενος DasDrachenfutter
Περισσότερο περιεχόμενο για σημαντικές γυναίκες στην περιοχή ΖῷονΠολιτικόν
Συμμετέχων με 5 τoυλάχιστον λήμματα που πληρούν τα κριτήρια, επιλεγμένος με κλήρωση NikosLikomitros

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα στη σελίδα Βικιπαίδεια:Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2020.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:13, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

Συγχαρητήρια στους νικητές και προπάντων στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:19, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες που πήραν μέρος! - Badseed απάντηση

Συγχαρητήρία! -- Magioladitis (συζήτηση) 12:42, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες.--Diu (συζήτηση) 08:20, 6 Ιουλίου 2020 (UTC)

Πρόταση για ενεργοποίηση των rollbackers

Προτείνω να ενεργοποιηθεί η ομάδα χρηστών rollbackers.

Οι συντάκτες με την ιδιότητα rollbacker μπορούν να αναστρέφουν με μία κίνηση («rollback») τις προηγούμενες πολλαπλές επεξεργασίες ενός χρήστη.

Επίσης, μπορούν να κάνουν Μετακίνηση σελίδας χωρίς να αφήνουν 'ανακατεύθυνση' (suppressredirect).

Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τους χρήστες στην αντιμετώπιση των κακόβουλων επεξεργασιών. --Focal Point 12:28, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

πολλές ευχαριστίες στην Sarri.greek, που είχε την έμπνευση να ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα αυτή στο Βικιλεξικό, το οποίο έχει ήδη αρκετούς rollbackers. --Focal Point 13:10, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
μόλις θυμήθηκα ότι η αρχική πρόταση ήταν δική μου: wikt:Βικιλεξικό:Βικιδημία/2019#Δικαιώματα_rollback :) --Focal Point 06:39, 12 Ιουλίου 2020 (UTC)

Υπέρ Συμφωνώ με την πρόταση του FocalPoint. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην προστασία της Βικιπαίδειας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου γίνονται πολλοί βανδαλισμοί στο ίδιο λήμμα, ενώ θα φέρει και μια μικρή εξοικονόμηση χρόνου στην αναίρεση, καθώς δεν θα χρειάζεται να αναιρούμε κάθε επεξεργασία ξεχωριστά, πάντα υπό τους όρους που αναφέρονται. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:33, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

Τέλος, η προτεινόμενη ονομασία στα ελληνικά για την προτεινόμενη ομάδα χρηστών είναι η αναιρετές. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:36, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
Σχόλιο Δεν θεωρώ τον όρο «αναιρετές» απαραίτητα σωστό, καθώς αυτό θα υπονοούσε (;) πως μόνο συγκεκριμένος κύκλος/ομάδα ατόμων θα έχει το δικαίωμα του να αναιρεί επεξεργασίες άλλων χρηστών, το οποίο και είναι (;) λάθος. Καλύτερα ας αφήσουμε σε δεύτερο βαθμό το ζήτημα της ονομασίας της συγκεκριμένης ομάδας χρηστών και ας επικεντρωθούμε στο βασικό: εάν η ύπαρξή της χρειάζεται. 🤷‍♂️😉 --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 12:39, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
Η απόδοση που έχει γίνει στο Βικιλεξικό είναι «αναιρέτες», αλλά χρησιμοποιείται ο όρος rollbackers. --Focal Point 16:47, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
FWIW: Ο όρος που χρησιμοποιείται στο λογισμικό αυτή τη στιγμή είναι [αναστροφή] https://b.geraki.gr/2NROTIQ και στη σύνοψη [1] ενώ [επαναφορά] στον αντίστοιχο σύνδεσμο από τις Πρόσφατες Αλλαγές και τη Λίστα Παρακολούθησης. Το τελευταίο πρέπει να αλλάξει ώστε να είναι και αυτό αναστροφή, καθώς ως [επαναφορά] αναφέρεται και η αναίρεση, ένα κουμπί που έχουν όλοι, και ως μέρος της πολιτικής έχουμε τον Κανόνα των Τριών Επαναφορών, κλπ. BTW η Βικιπαίδεια:Επαναφορά σελίδας δεν περιγράφει κάπου το κουμπί [αναίρεση] και περιγράφει τη διαδικασία με το χέρι, επειδή γράφτηκε πριν μπει στο λογισμικό για όλους τους χρήστες, γιαυτό και η αμφισημία και διπλοσημασία των όρων.
Για να ξεκαθαριστεί από την αρχή, το rollback, ή αναστροφή, είναι μια λειτουργία που απλώς επιτρέπει την αναίρεση της τελευταίας ή των τελευταίων επεξεργασιών ενός χρήστη σε μια σελίδα με ένα κλικ χωρίς να χρειάζεται να κάνει χειροκίνητα την αναίρεση στη μη βανδαλισμένη έκδοση και συμπλήρωση της σύνοψης επεξεργασίας (επειδή κανονικά η σύνοψη πρέπει να συμπληρώνεται, ειδικά όταν δεν αναιρείται βανδαλισμός). Επίσης η αναστροφή σημαίνεται από default ως "μικρή" επεξεργασία.
Τούτων λεχθέντων, η αναστροφή προορίζεται για αναίρεση μόνο βανδαλισμών.
Αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα αναστροφής δίνεται α) σε χρήστες που έχουν δείξει ενασχόληση με την καταπολέμηση βανδαλισμού ΚΑΙ β) φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται τη διαφορά βανδαλισμού και άλλων μορφών αναιρέσιμων επεξεργασιών ΚΑΙ γ) δεν έχουν εμπλακεί πρόσφατα σε διορθοπόλεμους, και αφαιρείται αν το χρησιμοποιήσουν σε διορθοπόλεμους και αναίρεση επεξεργασιών που δεν ήταν βανδαλισμοί.
And that's how you make a proposal... - geraki (συζήτηση) 13:39, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
Απορία: Τι σημαίνουν τα αρκτικόλεξα «FWIW» και «BTW»;
Αντιγόνη (συζήτηση) 16:21, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
@Αντιγόνη: FWIW = for what it’s worth και BTW = by the way. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 16:25, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

Αγαπητοί φίλοι, ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα αυτή προσθήκη ρόλου. Ήθελα να επιβεβαιώσω, αν δεν είναι περιττό, ότι η κατάλληλη απόδοση στα Ελληνικά είναι αναιρέτης (τονισμένο στην παραλήγουσα), αρχαία λέξη που σήμαινε βέβαια «φονιάς» ή και «καταστροφέας» (από το ρ. ἀναιρῶ στην αρχ. σημασία του). Εντούτοις, τίποτε δεν εμποδίζει την υιοθέτηση του όρου με τη νέα σημασία, η οποία έχει επικρατήσει στη Νέα Ελληνική. Ας σημειωθεί πάντως ότι η λ. αναίρεση ήδη στη μετακλασική Ελληνική σήμαινε «άρση τής ισχύος, ακύρωση (νόμου)». Ευχαριστώ. Dr Moshe 18:19, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Dr Moshe: Όπως πάντα, ενδιαφέρουσες οι παρεμβάσεις σας. Τί μου ήρθε στο νου, όμως ! To «αναιρέτης του πόνου», painkiller ! ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:26, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
Πράγματι, η μια είναι η έννοια του φονέα («πρότερον μὲν πρὸς Βροῦτον καὶ Κάσσιον καὶ τοὺς αλλους ἀναιρέτας τοῦ Καίσαρος» s:Επιτομή Ιστοριών του Ιωάννη Ζωναρά), αλλά και η έννοια αυτού που αναιρεί την κακία και την αγνωσία («ὡς πάσης ἀναιρέτης κακίας καὶ ἀγνωσίας» s:Ερμηνεία εις τον νθ΄ Ψαλμόν του Μάξιμου του Ομολογητή, μάλλον πιο ταιριαστή στον εδώ προτεινόμενο ρόλο. --Focal Point 19:03, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)
Με τη σημασία "που καταργεί", "που ακυρώνει" (το βανδαλισμό). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 19:12, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

Το rollback είναι αυτό που αναβοσβήνει. Το «αναίρεση» το έχουν ήδη οι χρήστες, ακόμη και οι ανώνυμοι...🙄
Revert and rollback.gif
Κατά τύχη, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχα σημειώσει σε πρόχειρό μου τους δύο όρους ως υπενθύμιση για διόρθωση της ασυνέπειας σε κάποια μηνύματα του συστήματος.😄 - geraki (συζήτηση) 09:45, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Αν και η ιδιότητα χρήστη του αναιρέτη, είναι μια ιδιότητα που παραχωρείται μόνο σε έμπιστους χρήστες, ουσιαστικά δεν έχει κάποια διαφορά από την αναίρεση που όλοι γνωρίζουμε. NikosLikomitros (συζήτηση) 10:08, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Υπέρ Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πολύ χρήσιμο σε μαζικές βανδαλιστικές επεξεργασίες από τον ίδιο χρήστη στο ίδιο λήμμα. TeamGale [talk] 11:55, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Υπέρ με ελαφριά επιφύλαξη στη δυνατότητα μετακινήσεων σελίδων χωρίς ανακατεύθυνση.   ManosHacker 17:50, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Υπέρ Χρήσιμο εργαλείο για χρήστες που ασχολούνται καθημερινά με την αντιμετώπιση βανδαλισμών στο εγχείρημα. Ως προς τα γλωσσολογικά κ.λπ. οι παρατηρήσεις του Γεράκι με βρίσκουν σύμφωνο.--Diu (συζήτηση) 08:19, 6 Ιουλίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Κακό δεν είναι να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα χρηστών, χρήσιμο θα είναι. Αλλά, όπως επισήμανε πιο πριν ο NikosLikomitros, δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα σε μεγάλη έκταση. Θεωρώ πιο χρήσιμη τη δημιουργία της ομάδας Extended confirmed users, διότι θα βοηθήσει ουσιαστικά την προστασία λήμματων με τη δυνατότητα κλειδώματος σε αυτό το επίπεδο και όχι απλά μόνο για IP (κι έπειτα απευθείας στο επίπεδο μόνο διαχειριστών). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 08:25, 6 Ιουλίου 2020 (UTC)

Υπέρ, υπό τον όρο ότι θα είναι άμεσα ανακλητό σε περίπτωση συστηματικής παράτυπης χρήσης (π.χ. διορθοπόλεμος, αναίρεση συνεισφοράς που δεν είναι βανδαλισμός και θα απαιτούσε κάποια εξήγηση κτλ). Θεωρώ και εγώ ότι ως προς την αντιμετώπιση συστηματικών προβλημάτων διαταρακτικών επεξεργασιών δεν θα δώσει λύση. Πιο ουσιαστικό θα ήταν όντως η περιορισμένη υιοθέτηση της ομάδας Extended confirmed users. —Ah3kal (συζήτηση) 09:23, 6 Ιουλίου 2020 (UTC)

Κι εγώ συμφωνώ στη δημιουργία αυτής της ομάδας χρηστών, με τις παραπάνω παρατηρήσεις κλπ. Το θέμα Extended confirmed users είναι εντελώς διαφορετικό και ας μην μπερδευτεί με αυτό. - geraki (συζήτηση) 11:03, 6 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Geraki: Τους Extended confirmed users τους ανέφερα btw (που λέμε), επειδή έχω παρατηρήσει τη συχνή και αποτελεσματική χρήση των αντίστοιχων επιπέδων προστασίας σε λήμματα στην αγγλ ΒΠ. Eσύ που μάλλον γνωρίζεις το θέμα τόσο ουσιαστικά, όσο και τεχνικά, μπορείς αν θέλεις να διαμορφώσεις την αντίστοιχη πρόταση. Το ίδιο υποθέτω ισχύει και για τον Ah3kal. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 15:53, 6 Ιουλίου 2020 (UTC)

Συμφωνώ και εγώ. Υπάρχουν αξιόλογοι χρήστες που αφιερώνουν αρκετό χρόνο στην αντιμετώπιση βανδαλισμών και δεν είναι (ή και δε θέλουν να γίνουν) διαχειριστές. Ας τους διευκολύνουμε. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:12, 6 Ιουλίου 2020 (UTC)

✅ Υπάρχει συναίνεση. Ερώτημα για ρύθμιση: απόδοση δικαιώματος με απλό αίτημα από α) γραφειοκράτες ή β) διαχειριστές; Διάφορες ΒΠ έχουν διάφορους τρόπους. - geraki (συζήτηση) 08:32, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)

Υπέρ για απλή απόδοση δικαιώματος με απλό αίτημα από διαχειριστές, κατά το πρότυπο της Αγγλικής Βικιπαίδειας. Άλλο ένα ερώτημα που απομένει να ρυθμιστεί είναι το εξής: Τα αιτήματα απόδοσης θα γίνονται σε α) ενότητα στην σελίδα για τους αναιρέτες ή β) σε ειδική σελίδα; NikosLikomitros (συζήτηση) 11:01, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)

Απλά στο αντίστοιχο σημειωματάριο. Και ας σταματήσουμε αυτό με τον όρο "αναιρέτες". Αναιρέσεις κάνουν όλοι· δες τη σύνοψή σου. - geraki (συζήτηση) 12:19, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)
@Geraki: Γιατί όχι υπεραναιρέτες ; Το rollback είναι μια σούπερ αναίρεση. Άλλες επιλογές είναι: οπισθοκυλιστής και αναποδογυριστής. Μπορεί να ακούγονται περίεργες, αλλά δεν είναι πιο περίεργες από το εγκυκλοπαιδικότητα. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:59, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)
Αχ... Δεν αναφερόμαστε σε κάτι νέο. Αναφερόμαστε σε ένα κουμπί που υπάρχει. Το κουμπί γράφει αναστροφή, όχι υπεραναίρεση, οπισθοκύλιση, αναποδογύρισμα, ή κουτρουβάλισμα. - geraki (συζήτηση) 18:27, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)

Η πρόταση έγινε στις 4 Ιουλίου και έχουμε μόλις 8. Είναι απαραίτητο για το σχετικό αίτημα στο meta για την ενεργοποίηση αυτής της κατηγορίας να έχει μείνει ανοιχτή η ψηφοφορία για 7-14 ημέρες. Πριν κλείσει λοιπόν η συζήτηση, θα πρέπει να έχει μείνει ανοικτή μέχρι το Σάββατο 11 του μήνα, να έχουν περάσει οι 7 ημέρες. --Focal Point 15:14, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)

Γίνεται συζήτηση-διαβούλευση και όχι «ψηφοφορία». Προφανώς και δεν ολοκληρώθηκε τίποτε, υπάρχουν πράγματα για ρύθμιση. - geraki (συζήτηση) 18:27, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)

Επί της ονομασίας μπορούμε να έχουμε είτε στα ελληνικά: «αναστροφείς» και «αναιρέτες», αλλά δε με πειράζει να χρησιμοποιούμε και το rollbackers. --Focal Point 15:14, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)

Η πρόταση έγινε στις 4 Ιουλίου και σήμερα έχουμε 12. Μετά από 8 ημέρες έχουμε λοιπόν συναίνεση για την ενεργοποίηση αυτής της κατηγορίας χρηστών και θα απευθυνθώ στο meta για την ενεργοποίησή της. Προφανώς, η εδώ συζήτηση μπορεί να συνεχίσει για τα διαδικαστικά. --Focal Point 06:39, 12 Ιουλίου 2020 (UTC)

Μετάφραση

Προσπάθησα να μεταφράσω τη φράση "Wikidata entities used in this page" αλλά δεν κατάφερα να την βρω στο translatewiki.net. Όποιος μπορείς ας την μεταφράσει. Xaris333 (συζήτηση) 15:33, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

Τα προς μετάφραση μηνύματα είναι τα «MediaWiki:Wikibase-pageinfo-entity-usage» και «MediaWiki:Wikibase-repo-name».
Αντιγόνη (συζήτηση) 16:21, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

Ευχαριστώ. Xaris333 (συζήτηση) 16:54, 4 Ιουλίου 2020 (UTC)

Επιφόρτωση αρχείου

Καλησπερα σας εχω ανεβασει την παρακατω φωτογραφια και προσπαθησα να την χρησιμοποιησω στην αγγλικη εκδοση της βικιπαιδειας στο λημα Sphynx cat και για καποιο λογο δεν μου την φορτωνει. ξερει κανεις τι συμβαινει? https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:GreekSphynx1.jpeg

@George Balatsos: Αυτό συμβαίνει γιατί η εικόνα έχει ανεβαστεί εσωτερικά στην Βικιπαίδεια, δηλαδή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνο στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Για να την χρησιμοποιήσεις στα αγγλικά πρέπει να την ανεβάσεις εκεί ή στα κοινά (commons). Μπορείς να την εξαγάγεις στα κοινά εδώ. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:45, 5 Ιουλίου 2020 (UTC)

Δυναμικά Άρθρα

Σκέφτηκα και θέλω την άποψη σας για έναν νέο τρόπο συντάξεως άρθρων.

Σκεφθείτε την πρόταση: Ο Γιώργος είναι από την Τριπολιτσά

Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα στο οποίο για να γράψουμε την πρόταση, θα συνδέαμε τα δυναμικά χαρακτηριστικά τόσο με τα αντίστοιχα άρθρα όσο και με το Βικιλεξικό. Δηλαδή

{Q του Γιώργου|ονομαστική|με άρθρο} {γ-ενικός|είμαι|Q Γιώργου} από {Q της Τριπολιτσάς|αιτιατική|με άρθρο}.

(Όπου Q είναι το βικιδεδομένο)

Έτσι όταν ο Γιώργος αποβιώσει θα το δει το δυναμικό χαρακτηριστικό στα βικιδεδομένα και θα αλλάξει το είναι σε ήταν (γι'αυτό έχουμε συνδέσει τον Γιώργο μέσα στο δυναμικό χαρακτηριστικό του ρήματος. Αν ο Γιώργος αλλάξει όνομα, ή στο άρθρο τον βάλουμε Γεώργιο, το πρόγραμμα θα δει την αλλαγή και βάσει του βικιλεξικού και των βικιδεδομένων θα αλλάξει όπου αναφέρεται στον Γιώργο από Γιώργο σε Γεώργιο. Το ίδιο και αν αλλάξουμε το όνομα της Τριπολιτσάς σε Τρίπολη.

Ταυτόχρονα μπορεί να επεκταθεί και σε αριθμητικά δεδομένα, καθώς και σε πήγες. Να φτιαχτεί ένας χώρος όπου θα γράφουμε τα χύμα δεδομένα των πηγών και τα επίσημα στατιστικά. Για παράδειγμα.

Η Ελλάδα είναι 84η[1] στον κόσμο στην κατασκευή σαγιονάρων και εξάγει 250000 ζευγάρια.[2]

Αυτό θα μπορούσε να γράφτει

{QΕλλάδος|ονομ.|με άρθρο} είναι {αριθμός κατάταξης|πίναξ Π2646261} στον κόσμο στην κατασκευή {Qσαγιονάρων|γεν πληθ} και εξάγει {Πηγή 347252|στοιχείο 35}.

Έτσι αν αλλάξει η κατάταξη, το δυναμικό χαρακτηριστικό θα πάει στον πίνακα Π2646261 και θα ανανεώνει την κατάταξη συνέχεια. Αν βγει νέα έκδοση της πηγής 347252, θα ανανεωθεί ο αριθμός εξαγωγών, ή αν αντικατασταθεί από μια πιο αξιόπιστη πηγή. Ταυτόχρονα αν αποφασίσουμε ότι δεν ήταν σαγιονάρες αλλά παντόφλες, αλλάζει παντού με την μετακίνηση του άρθρου.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά δεν θα παίρνουν τόσο χώρο. Θα υπάρχουν συντομεύσεις. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν μια συνέχεια στα άρθρα. Πώς σας φαίνεται ως ιδέα;(TakisA1 (συζήτηση) 07:55, 6 Ιουλίου 2020 (UTC))


Η ιδέα μοιάζει καλή. Δώσε ένα ρεαλιστικό παράδειγμα, φτιάξε το στην πράξη με τον πληθυσμό μιας μεγάλης πόλης. Φτιάξε το στο λήμμα. --Focal Point 18:44, 7 Ιουλίου 2020 (UTC)


Σας ευχαριστώ. Δεν γνωρίζω πως, αλλά λογικά θα υπάρχει τρόπος με κάποιο πρότυπο. Θα το μελετήσω και θα επανέλθω. (TakisA1 (συζήτηση) 20:47, 7 Ιουλίου 2020 (UTC))


Αυτή η ιδέα είναι παρόμοια με την Abstract Wikipedia. Απλώς εκεί πολυγλωσσικά και όχι απαραίτητα εντός Βικιπαίδειας. Εδώ υπάρχουν ήδη πρότυπα όπως το Δήμαρχος που εμφανίζουν την τρέχουσα τιμή. -- geraki (συζήτηση) 08:15, 8 Ιουλίου 2020 (UTC)

Editing news 2020 #3

12:55, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)

Ανακοίνωση ενός νέου βικιεγχειρήματος! Καλωσορίζουμε την Abstract Wikipedia

Το μήνυμα στάλθηκε από την m:User:Elitre (WMF) στις 20:06, 9 Ιουλίου 2020 (UTC) - Πρωτότυπο: m:Special:MyLanguage/Abstract Wikipedia/July 2020 announcement, μετάφραση στα ελληνικά: User:Badseed

Στατιστικά ιστορικού εκδόσεων

Γειά σας! Τις τελευταίες ημέρες τα "Στατιστικά ιστορικού εκδόσεων" δεν λειτουργούν για διάφορα λήμματα και browsers που έχω δοκιμάσει. Με πετάει στη σελίδα https://xtools-articleinfo.toolforge.org/index.php?article=ΤΑΔΕ και εμφανίζει μήνυμα Τhe ini file could not be read. Στην αγγλική κατευθύνει στη σελίδα https://xtools.wmflabs.org/articleinfo/en.wikipedia.org/TADE και λειτουργεί κανονικά. Το ίδιο και αν γράψω στη διευθυνση https://xtools.wmflabs.org/articleinfo/el.wikipedia.org/ΤΑΔΕ με το χέρι. Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι; Σε εσάς δουλεύει; Gomoloko (συζήτηση) 22:11, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)

Και σε εμένα βγάζει το ίδιο, δηλαδή ότι δεν μπορεί να διαβαστεί το αρχείο ini στο πρώτο σύνδεσμο. Αν πατήσω στο δεύτερο ή στο τρίτο με ανακατευθύνει στον κεντρικό σύνδεσμο για λήψη πληροφοριών λήμματος. Δοκίμασα το λογισμικό στο Ελλάδα και τα στατιστικά εμφανίζονται κανονικά. NikosLikomitros (συζήτηση) 22:24, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)