Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Discurso funebre pericles.PNG
Αγορά

Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων

2004 - 2005 - 2006 - 2007
2008 - 2009 - 2010 - 2011
2012 - 2013 - 2014 - 2015
2016

Χρήσιμα
Ανακοινώσεις
Πολιτική
Σελίδες για διαγραφή
Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων
Σημειωματάριο διαχειριστών
Σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών
Συμμετοχή
Βοήθεια
Οδηγός για νέους χρήστες
Βικιπαίδεια:Βοήθεια
Συντομεύσεις
Συντόμευση:
ΒΠ:ΑΓΟΡΑ
ΒΠ:Αγορά
ΒΠ:Α

Γεια Χαρά, Βικιπαίδες!

Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. Έτσι κι εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε μια ψηφιακή Αγορά για την κοινότητα για να συζητάμε, να συνεννοούμαστε καλύτερα και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο πίνακας στα δεξιά μας μεταφέρει σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τοv χώρο είναι ευπρόσδεκτοι.

Πώς να αφήσετε ένα μήνυμα εδώ:

  • Πατήστε εδώ ή στον σύνδεσμο πιο πάνω και συμπληρώστε το θέμα/επικεφαλίδα του μηνύματος/συζήτησης.
  • Στο παράθυρο κάτω από την επικεφαλίδα γράψτε το μήνυμά σας.
  • Στο τέλος του μηνύματός σας βάλτε την υπογραφή σας: ~~~~
  • Αν θέλετε να αφήσετε μια απάντηση σε κάποιο ήδη υπάρχον μήνυμα, γράψτε την κάτω από το μήνυμα αρχίζοντας με ** ή :. Περισσότερα * ή : θα κάνουν την απάντησή σας να πάει δεξιότερα από το παραπάνω μήνυμα έτσι που να φαίνεται πιο ωραία και να μην μπερδεύεται με το προηγούμενο μήνυμα.

Ανακοινώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Νέα έρευνα
Νέες δράσεις προώθησης‎
  • Ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιστημονικής φωτογραφίας 2015: Στις 22 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν οι νικητές με σειρά κατάταξης στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (διαβάστε την ανακοίνωση) και ανά κατηγορία στα Commons. Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00-20:00 θα γίνει Τελετή απονομής βραβείων και photoeditathon στη συμπληρωματική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Περισσότερα...
  • Ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιστημονικής φωτογραφίας 2015:Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιστημονικής φωτογραφίας πραγματοποιείται σε διεθνές και σε τοπικό επίπεδο. Ο διαγωνισμός οργανώνεται έχοντας ως σκοπό την εκλαΐκευση της επιστήμης και τη βελτίωση της εικονογράφησης των λημμάτων στη Βικιπαίδεια στη θεματική της επιστήμης. Η 1η φάση ανεβάσματος/φόρτωσης των εικόνων για το ελληνικό μέρος του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 00:00. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της επιλογής/βαθμολόγησης των καλύτερων 101 εικόνων τις οποίες και μπορείτε να δείτε σε ξεχωριστή κατηγορία στα Commons.
  • thesswiki: εγχείρημα που στοχεύει στην ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης και την φυσική διασύνδεση (QR-codes) των μνημείων της με τα λήμματα της Βικιπαίδειας στη γλώσσα του εκάστοτε επισκέπτη.
Νέες δράσεις εμπλουτισμού
Σχολείο για τη Βικιπαίδεια στην Αθήνα
Στην Καισαριανή Αττικής διεξάγονται διαρκή μαθήματα συγγραφής στη Βικιπαίδεια, για ενήλικες. Οι εγγραφές γίνονται εδώ. Η δράση υποστηρίζεται επίσημα από το Ίδρυμα Wikimedia[1].
Wikimedia Community User Group Greece
Εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από την Affiliations Committee του Ιδρύματος Wikimedia η Wikimedia Community User Group Greece [2]. Όλοι οι χρήστες που ενδιαφέρονται για εξωστρεφείς δράσεις διεύρυνσης της Βικιπαίδειας είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα είτε ως μέλη είτε ως συνεργάτες της. Περισσότερα...

Μαθήματα Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

..πέρα από την Καισαριανή και την Πεντέλη!   ManosHacker 22:38, 31 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Το άρθρο αναφέρει επτά (7) φορές την έκφραση "ελληνική βικιπαίδεια". Κάποιοι θα το βρουν "POV".--Skylax30 (συζήτηση) 13:39, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Προφανώς, για όσους ασχολούνται με το εγχείρημα, το σωστό είναι ελληνόφωνη βικιπαίδεια. Για όσους δεν ασχολούνται - δηλαδή ο κόσμος στον οποίο απευθύνονται τα μαθήματα- το "ελληνόφωνη" θα ξένιζε.--Diu (συζήτηση) 17:15, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Εγώ πάλι, υποθέτοντας καλή πίστη, θα έλεγα πως το "ελληνική Βικιπαίδεια" του Sotkil θα μπορούσε άνετα να είναι και μια συντομευμένη εκδοχή του "ελληνική γλωσσική έκδοση της Βικιπαίδειας"... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:18, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Ο ανορθόγραφος ελλληνόφωνος Γατόπαρδος ξαναχτυπά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:29, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
@ Montjoie-Saint-Denis !!! αυτό ακριβώς λέω.--Diu (συζήτηση) 17:55, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Το θέμα δεν είναι το ελληνόγλωσση ή ελληνόφωνη, είναι πως γίνονται μαθήματα. Αυτά είναι πιο σύντομα από τα μαθήματα στην Καισαριανή, μόλις τρεις ή τέσσερις συνεδρίες νομίζω ο κάθε κύκλος. Είναι ανά περιοχή, άρα παρακολουθούνται και ολοκληρώνονται για άλλον έναν λόγο πιο εύκολα. Για να δούμε.   ManosHacker 18:41, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Ό,τι μπορεί να προσφέρει στη Βικιπαίδεια είναι καλοδεχούμενο, ειδικά όταν γίνεται από Βικιπαιδιστές. Αν μετά από τέτοιες προσπάθειες χρηστών της Βικιπαίδειας να τη διαδώσουν και να φέρουν περισσότερα χέρια και μάτια στο εγχείρημα η απάντηση είναι απλά "αναφέρει επτά (7) φορές την έκφραση "ελληνική βικιπαίδεια" το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι για παρόμοιες "παρατηρήσεις". --Ttzavarasσυζήτηση 18:50, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Κάποια στιγμή μπορούμε να κάνουμε μία ανάλυση/συζήτηση για το ελληνική/ελληνόφωνη και πολύ εύκολα να αποδείξω ότι είναι περισσότερο σωστό το ελληνική. Ήμουν από τους πρώτους που αποκαλούσα τη βικιπαίδεια ελληνόφωνη, ωστόσο σύντομα κατάλαβα ότι αυτός ο προσδιορισμός δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Τα υπόλοιπα σχόλια όλων των χρηστών (και των διαφωνούντων) με καλύπτουν απόλυτα. Sotkil (συζήτηση) 13:33, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Μπράβο για την εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που αυτή τη φορά βασίζεται σε χρήστη που γνωρίζει τη Βικιπαίδεια, που έχει ήδη εμπειρία και ως χρήστης, αλλά και ως ομιλητής για τη Βικιπαίδεια. Ελπίζω ότι θα βλέπουμε τα αποτελέσματα της εργασίας των χρηστών με ενδιαφέροντα λήμματα. --Focal Point 15:53, 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος, πρόκειται για διοργάνωση από την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας https://mycontent.ellak.gr/ και σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Αθήνα και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων (ανακοίνωση). Η ΕΕΛ/ΛΑΚ είχε κάνει κάλεσμα για εθελοντές εκπαιδευτές τον Σεπτέμβριο. Είναι θετικό ότι τουλάχιστον σε ένα από τα τρία σχολεία συμμετέχει έμπειρος Βικιπαιδιστής, όπως πάντα ζητούσαμε. --geraki (συζήτηση) 10:43, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Τελετή απονομής βραβείων και photo editathon του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού επιστημονικής φωτογραφίας 2015 στην Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Καλή μέρα σε όλους και καλό μήνα. Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίσαμε αίθουσα για την εκδήλωση απονομής των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η αίθουσα είναι χωρητικότητας 60-70 ατόμων και παραχωρείται δωρεάν. Ήταν επιλογή μας η εκδήλωση να γίνει σε ένα δημόσιο ερευνητικό κέντρο με τη φήμη και την προσφορά του Δημόκριτου. Η σελίδα της εκδήλωσης είναι εδώ και όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τώρα. Το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αμέσως τις επόμενες ημέρες. Μη διστάσετε να υποβάλετε σχόλια και προτάσεις στη σελίδα συζήτησης της εκδήλωσης (και οι τολμηρότεροι ακόμα και να επεξεργαστούν τη σελίδα αν δουν κάποιο λάθος ή ανακολουθία). Η επιτυχία της εκδήλωσης δεν εξαρτάται μόνο από τη συμμετοχή των φωτογράφων και οργανωτών, αλλά και της παρούσας κοινότητας των Βικιπαιδιστών. Glavkos (συζήτηση) 08:37, 1 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αθλητικά σωματεία[επεξεργασία κώδικα]

Με αφορμή την ενότητα "Τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών" στο λήμμα Πανηλειακός Α.Ο. Πύργου, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους ασχολούνται με λήμματα αθλητικών σωματείων, να προσέχουν ούτως ώστε να μην συγχέουν τα τμήματα αθλητικών σωματείων. Αλλά ας δούμε το συγκεκριμένο παράδειγμα:

Στην προκειμένη περίπτωση, τα τμήματα του "Πανηλειακού" δεν ανοίκουν στο ίδιο αθλητικό σωματείο, αλλά σε δύο διακριτά σωματεία. Συγκεκριμένα, το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Πανηλειακού Γ.Α.Σ. Πύργου, προέρχεται λογικά έπειτα από συγχώνευση τμημάτων άλλων αθλητικών σωματείων. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχουμε αναζητήσει πληροφορίες σε ΜΜΕ κλπ, μόνο που βλέπουμε διαφορά στην ολοκληρωμένη ονομασία του σωματείου, θα πρέπει να ελέγχουμε αν τυχόν ανοίκει όντως στο λήμμα στο οποίο προσθέτουμε το εκάστοτε αθλητικό τμήμα. Στην περίπτωση του Πανηλειακού Α.Ο. Πύργου, λοιπόν, προστέθηκε και το πρότυπο {{ποδοσφαιροκεντρικό}}, χωρίς να γίνει ποιο πριν έλεγχος για το αν όντως το σωματείο διαθέτει και άλλα τμήματα πέραν του ποδοσφαιρικού. Επίσης, η σχετική ενότητα μέσα στο λήμμα, η οποία αναφέρει πως ο Πανηλειακός Α.Ο. Πύργου είχε τμήμα καλαθοσφαίρισης με την ονομασία Πανηλειακός Γ.Α.Σ., είναι λανθασμένη και παραπλανητική. Τουλάχιστον, αν είναι να προσθέτουμε σε λήμματα, πληροφορίες που αφορούν άλλες οντότητες, καλό είναι να το αναφέρουμε. Όπως για παράδειγμα εδώ.

Τα παραπάνω αφορούν αρκετά λήμματα αθλητικών σωματείων. Καλό είναι να προσέχουμε, διότι η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό είναι ήδη αρκετά συγκεχιμένη. Ας μη την μπερδέψουμε κι άλλο. --IM-yb (συζήτηση) 02:54, 2 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Πώς μπορώ να επιφορτώσω αρχεία και να δηλώσω οτί είμαι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιώμάτων.--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 18:10, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Στην "πηγή" δηλώνεις είτε "δικό μου έργο" είτε "own work" και μετά δίνεις ως άδεια την CC-BY-SA και την GFDL. --Ttzavarasσυζήτηση 18:18, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Και ποιός είναι ο σύνδεσμος για το CC-BY-SA και το GFDL;--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 18:53, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Εκεί που γράφει "άδεια χρήσης" έχει drop-down λίστα, επίλεξε από αυτήν. --Ttzavarasσυζήτηση 18:57, 3 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ενημέρωση - αλλαγές στη γαλλική ορθογραφία.[επεξεργασία κώδικα]

Από την ερχόμενη σχολική χρονιά (Σεπτ. 2016) θα τεθούν σε ισχύ αλλαγές στην ορθογραφία της γαλλικής γλώσσας. Η γενικότερη κατεύθυνση είναι προς τον περιορισμό της "περισπωμένης" (accent circonflexe) και της χρήσης του "ενωτικού" (trait d’union). Περισσότερα, εδώ. Chalk19 (συζήτηση) 08:44, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ναι, το γεγονός είναι γνωστό εδώ και μερικά 24ωρα, ωστόσο πρακτικά δεν βλέπω πόσο μπορεί να επηρεάσει στην εδώ συγγραφή... Κρατάω μία επιφύλαξη για την πρακτική εφαρμογή της "εξαφάνισης" του trait d'union, καθώς μου φαίνεται ιδιαίτερα γενικό, χώρια που όσα παραδείγματα αναφέρονται στο συγκεκριμένο λινκ που παρατίθεται κανένα τους δεν αφορά κάποιο κύριο όνομα... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:43, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Προφανώς και έχει σημασία. Πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι αλλαγές, αφού σε πολλά λήμματα της ελληνόγλωσσης ΒΠ υπάρχουν (και θα υπάρξουν, στο μέλλον) γαλλικές λέξεις και φράσεις, ακόμη και τίτλοι λημμάτων στα γαλλικά. Δεν είναι όμως αυτό το σπουδαιότερο, κατά την άποψή μου, αλλά η κατεύθυνση της ορθογραφικής απλοποίησης μιας σημαντικής διεθνούς γλώσσας, όπως η γαλλική —έστω και ως πρώτο, αρχικό, βήμα προς την ορθογραφική μεταρρύθμιση που είχε προτείνει προ καιρού η Γαλλική Ακαδημία (Conseil supérieur de la langue française: Les rectifications de l’orthographe).
Ειδικά όσον αφορά τον περιορισμό της χρήσης του "ενωτικού" (το οποίο υπερχρησιμοποείται στα γαλλικά), αυτό έχει μια σχετική σημασία για την ελληνόγλωσση ΒΠ, αφού συχνά, κατά τη μεταγραφή ονομάτων/τοπωνυμίων κ.λπ. από τα γαλλικά στα ελληνικά, το "ενωτικό" διατηρείται ενάντια στους κανόνες της ελληνικής γραμματικής. Επ' αυτού, άλλωστε, όπως ίσως θυμάστε, είχα επιχειματολογήσει εδώ, με αφορμή το "Σαιν-Πιερ", συμφωνώντας με τη γνώμη του Tony Esopi. ——Adieu circonflexe et trait d'union!

Μας διαβάζουν (και μας αντιγράφουν) πολλοί...[επεξεργασία κώδικα]

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την χρήση κειμένου από το λήμμα Λορίκ Τσάνα σε αυτό το άρθρο της Metrosport...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:47, 4 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Wikipedia 15 - Ομιλία και εργαστήριο στη Λάρισα[επεξεργασία κώδικα]

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος σε συνεργασία με την κοινότητα χρηστών Wikimedia στην Ελλάδα , διοργανώνουν ομιλία και εργαστήριο με θέμα Wikipedia: 15 χρόνια ελεύθερης γνώσης, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 – 21:00.

Ανακοίνωση
Δελτίο τύπου
Εκδήλωση στο Facebook

Όσοι είναι από Λάρισα ή γειτονικές πόλεις (Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλος, Κατερίνη...) τους περιμένουμε. Θα κόψουμε και τούρτα. Glavkos (συζήτηση) 10:31, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Wikipedia15 in Larissa 2016.JPG
Σε μικρό κύκλο έγινε τελικά η παρουσίαση/ομιλία/συζήτηση για τη Βικιπαίδεια. Κράτησε συνολικά 2 ώρες, αλλά η μικρή συμμετοχή επέτρεψε να γίνει ανάλυση και συζήτηση σε βάθος, για να μην πω ότι κατέληξε σε φιλοσοφική συζήτηση. Το θετικό είναι ότι άνθρωποι που διαβάζαν την εγκυκλοπαίδεια έμαθαν πολλά περισσότερα για τη λειτουργία του εγχειρήματος, καθώς και ποιοί το δημιουργούν καθημερινά. Glavkos (συζήτηση) 19:07, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016 του σχολείου Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι πίτας του σχολείου μας.

Στις 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του σχολείου Βικιπαίδειας στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δάσκαλό μας ManosHacker για την εξαιρετική οργάνωση της γιορτής αλλά και για την ευκαιρία που έδωσε σε παλιούς και νέους μαθητές του σχολείου να γνωριστούν. Να ευχηθώ από καρδιάς το σχολείο της Βικιπαίδειας να συνεχίσει και το 2016 τους επιτυχημένους κύκλους μαθημάτων, δίνοντας στους νέους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεισφέρουν στο εγχείρημα της Βικιπαίδειας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και του χρόνου με υγεία! Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 13:49, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Τις καλύτερες ευχές και από εμένα σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Μακάρι τέτοιες προσπάθειες να συνεχίζονται και να φέρνουν νέους χρήστες στο εγχείρημα. Σε όλους τους συντελεστές - και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτές - καλή δύναμη και του χρόνου να ξανακόψουν πίτα! --Ttzavarasσυζήτηση 16:15, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Να πω, πέρα από το πρώτο ευχαριστώ στον Ανώνυμο Βικιπαιδιστή για την ιδέα και προτροπή για κοπή πίτας, πως η κοπή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στη χειροποίητη πίτα που μας έφερε αχνιστή ο αγαπητός Timeheritage, στην οποία το φλουρί κέρδισε εκπαιδευτής. Είχαμε στη συνέχεια και τυχερό μαθητή. Ευχαριστούμε το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής για την παραχώρηση της αίθουσας για την εορταστική εκδήλωση, και βέβαια όλους τους συμμετέχοντες. SNive.gif   ManosHacker 16:40, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Με τη σειρά μου κι εγώ, αφού ευχαριστήσω τους ManosHacker και Ανώνυμο Βικιπαιδιστή για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και αφού ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά, θα ήθελα να παροτρύνω τους αναγνώστες στον εθελοντισμό που στην Ελλάδα τώρα ξεκινάει, είναι στα σπάργανα! Μακάρι στο μέλλον να εμπλουτίζονται οι δραστηριότητές μας με τόσο χαρακτηριστικές ομάδες ατόμων. MenelaosGkikas (συζήτηση) 00:47 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Πολλές ευχές και από εμένα για πολλά ακόμα χρόνια λειτουργίας του σχολείου στην Καισαριανή, αλλά και όλως των εθελοντικών δράσεων που προσελκύουν βικιπαιδιστές, όντας ο ίδιος γόνος του σχολείου Καισαριανής... Παρόλο που δεν παραβρέθηκα, είμαι σίγουρος ότι περάσατε υπέροχα! Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ότι τέτοιες δράσεις αγκαλιάζονται και από συμμετοχές, όσο πάει και πληθαίνουν υποθέτω, αλλά και από τους ίδιους τους παρόντες βικιπαιδιστές στην Αγορά αλλά και αλλού. Το γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της ελληνικής ΒΠ, να μεγαλώσει δηλαδή η κοινότητά μας και από χωριό να γίνει ακμάζουσα πόλη! Καλή συνέχεια και πολλές πολλές ευχές για φέτος και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν! - - - - - uℂρЭℝ0υĜe (∩ℤИㅜηs̈i2) 15:41, 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πολλές ευχές για μακροημέρευση και κλωνοποίηση του Σχολείου (που ήδη άρχισε από ότι είδα, έστω και με διαφορετικό χαρακτήρα). Θεωρώ ότι ο στόχος του ManosHacker, να ασχοληθεί όχι μόνο με το τεχνικό ζήτημα της συνεισφοράς, αλλά και με την έννοια της συνεργασίας και σεβασμού πέτυχε, εφόσον δημιούργησε μια τέτοια κοινότητα χρηστών. --Focal Point 15:46, 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών εκλογικού συνασπισμού[επεξεργασία κώδικα]

Δείτε παρακαλώ αυτό το πρότυπο διότι παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα;-Greek Scorpion (Συζήτηση χρήστη:Greek Scorpion)- 15:51, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Εγώ πάντως θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος πόση διαφορά μπορεί να έχει ένας εκλογικός συνασπισμός από ένα κόμμα για να χρειάζεται ένα τέτοιο εξειδικευμένο πρότυπο, ειδικά όταν υπάρχει το γενικό των κομμάτων... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:04, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

1ον) Αποτελεί συνασπισμό που σχηματίζεται από δύο κόμματα, για την συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες (πολλές η μόνο μία) και μπορεί να έχει σύντομη χρονική διάρκεια.

2ον) Δεν έχουν κοινή ηγεσία, ούτε ενιαία κομματικά στελέχη (εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας).

3ον) Μπορεί να διασπαστεί αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία, η το πέρας του χρονικού ορίου της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Και 4ον) Τα κόμματα που την απαρτίζουν, παραμένουν ενεργά, δεν αναστέλλουν την δράση τους και δεν μετατρέπεται σε κόμμα (εξαιρείται ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ).

Αυτές είναι οι διαφορές, αγαπητέ Γκλόριους.-Greek Scorpion (Συζήτηση χρήστη:Greek Scorpion)- 18:57, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Εξυπνάδες... Εγώ για το πρότυπο μιλάω και όχι φυσικά για τον πολιτικό ορισμό τον οποίον και γνωρίζω. Οπότε το ερώτημα είναι: γιατί ένα νέο πρότυπο και όχι το παλιό ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:02, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Το παλιό αναφέρεται σε αυτόνομο κόμμα, που δεν το απαρτίζουν άλλα (εκτός από τις εκλογικές συνεργασίες)) και πληροφορίες για ενιαίο κόμμα. Το νέο πρότυπο θα αναφέρεται μόνο στον συνασπισμό.-Greek Scorpion (Συζήτηση χρήστη:Greek Scorpion)- 19:08, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Και το ερώτημα παραμένει: Τι διαφορετικό έχουν στις παραμέτρους τα πρότυπα; --C Messier 21:54, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πρόβλημα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Εδώ και αρκετές μέρες έχω πρόβλημα με το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Κάθε φορά που αποστέλλω ένα e-mail δέχομαι το παρακάτω μήνυμα: «Your registered email address ***@***.com has been unsubscribed due to multiple message delivery failures. You can verify your email address again.» Άλλαξα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου, αλλά το πρόβλημα επιμένει. Ακόμα και αν επιβεβαιώσω το e-mail μου, το πρόβλημα δεν επιλύεται ούτε προσωρινά. Μπορώ να δεχτώ μηνύματα αλλά όχι να στείλω. Τι γίνεται λοιπόν σ' αυτήν την περίπτωση; Ευχαριστώ προκαταβολικά :) --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 20:14, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Chrysanthemum tea[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Πώς νομίζετε ότι θα μεταφραζόταν στα Ελληνικά, ο τίτλος του λήμματος en:Chrysanthemum tea, «Χρυσάνθεμο τσάι» ή «Τσάι από χρυσάνθεμο»? Ποιο είναι πιο Ελληνικό? Ερωτώ, γιατί θέλω να προλάβω και να μην αναλώνομαι σε "άχρηστες" συζητήσεις (που με αποσπούν από τη δημιουργία λημμάτων). Ευχαριστώ! --Aristo Class (συζήτηση) 21:21, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Στο λήμμα χρυσάνθεμο χρησιμοποιείται ήδη ο όρος «τσάι χρυσανθέμων». --Francois-Pier (συζήτηση) 22:19, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)