Αγκιστρωμένος στο Παιχνίδι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αγκιστρωμένος στο Παιχνίδι
ΣκηνοθεσίαΠάβελ Σανάγιεβ
ΠαραγωγήΑλεξάντερ Μποντάρεβ
ΣενάριοΠάβελ Σανάγιεβ και Αλεξάντερ Τσουμπαργιάν[1]
ΠρωταγωνιστέςΣέργκεϊ Τσίρκοβ, Πάβελ Πριλούτσνι και Μαρίνα Πετρένκο
Πρώτη προβολή26  Νοεμβρίου 2009[1]
ΠροέλευσηΡωσία
ΓλώσσαΡωσικά
ΈπεταιΑγκιστρωμένος 2

Αγκιστρωμένος στο Παιχνίδι (προτότυπος τίτλος: ρωσικά: На игре‎‎ - Να Ίγκρε - Στο Παιχνίδι, αγγλικά: Hooked on the Game‎‎ - Αγκιστρωμένος στο Παιχνίδι ή Hooked - Αγκιστρωμένος) είναι η ονομασία μίας ρωσικής ταινίας δράσης του 2009 σε σκηνοθεσία του Πάβελ Σανάγιεβ και της πρώτης ρωσικής ταινίας μεγάλου μήκους στο είδος του κυβερνοπάνκ (cyberpunk). Βασίζεται στο μυθιστόρημα του Αλεξάντερ Τσουμπαργιάν Games in Life (Παιχνίδια στη Ζωή).[2]

Ο τίτλος προβολής της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν Gamers, In Search of a Goal (Παίκτες, Ψάχνοντας τον Στόχο), αλλά άλλαξε σε Hooked on the Game, λόγω της κυκλοφορίας της ταινίας Gamer (Παίκτες) με πρωταγωνιστή τον Τζεράρντ Μπάτλερ. Τον Απρίλιο του 2010, κυκλοφόρησε η συνέχεια του Hooked on the Game: A New Level (Αγκιστρωμένος στο Παιχνίδι: Ένα Νέο Επίπεδο).[3]

Την άνοιξη του 2012, το STS φιλοξένησε την πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς 8 επεισοδίων Gamers (Παίκτες), μια συνέχεια των ταινιών Hooked on the Game και Hooked on the Game: A New Level.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία ξεκινά με μια σκηνή στο σπίτι του συμμορίτη Μάτβεϊ και των φίλων του. Σε αυτούς έρχεται το νεαρό αγόρι με το παρατσούκλι Βαμπίρ που δηλώνει ότι σκότωσε τους φρουρούς τους και πρέπει να μιλήσει μαζί τους.

Η ταινία μεταφέρεται ένα μήνα πριν. Η πόλη φιλοξενεί ένα τουρνουά στον κυβερνοχώρο και η ομάδα των Grandmasters (Μεγάλοι Αφέντες - Βαμπίρ, Ντοκ, Κόμαρ, Τολ και Γιαν) κερδίζει αυτό το τουρνουά. Η κοπέλα του Βαμπίρ, η Ρίτα (Μαρίνα Πετρένκο), κατέλαβε τη δεύτερη θέση στους αγώνες αυτοκινήτων. Επιπλέον, ο φίλος του Βαμπίρ, Μάξιμ, κερδίζει σε ένα παιχνίδι μάχης. Ο Βίκτρωρ Ποκρόβσκι, ο πρόεδρος της εταιρείας "VIRTUS" (Βίρτους), δίνει στα παιδιά τα πρώτα δείγματα των νεότερων δίσκων, που αποδεικνύονται ως πειραματικά μοντέλα επιστημονικής ανάπτυξης.

Μετά την εκκίνηση των δίσκων, τα παιδιά έχουν τις ικανότητες που σχετίζονται με τα αγαπημένα παιχνιδιού τους - τα μέλη της ομάδας Grandmasters αρχίζουν να χειρίζονται όπλα με απίστευτη ικανότητα, η Ρίτα γίνεται επαγγελματίας οδηγός, ο Μαξ αποκτά δεξιότητες πολεμικών τεχνών.

Ο Μαξίμ (ή Μαξ) και η φίλη του Λένα πίνουν καφέ σε ένα εστιατόριο, όπου ξεκινά ένας αγώνας με το πλήρωμα της Βάζα, τον αδελφό του Χιζίρ - μια εγκληματική οργάνωση. Ο Μαξίμ με τη βοήθεια των αποκτηθέντων ικανοτήτων του νικά τους επιτιθέμενους με εκπληκτική ευκολία. Αργότερα, ο Μαξίμ καταλαμβάνεται από τους ανθρώπους της Βάζα και μεταφέρεται στο εργοστάσιο του Χιζίρ. Θέλοντας να σώσει τον φίλο τους, η παρέα των σκοπευτών με επικεφαλής τον Βαμπίρ εισέβαλε στη βάση και με τη βοήθεια κατακτημένων όπλων καταστρέφει όλους τους μαχητές του Χιζίρ, καθώς και τον ίδιο τον Χιζίρ. Απελευθερώνουν τον Μαξ και κρύβουν όπλα στην κρυψώνα του Τολ. Ο Μαξ αποκρίνεται με κατηγορηματική άρνηση της προσφοράς για συμμετοχή στην ομάδα.

Ένας μήνας περνά. Ο Ντόκου δεν έχει αρκετά χρήματα και προσφέρει στον Βαμπίρ να «στοιχηματίσει» ένα εγκληματικό συνδικάτο με επικεφαλής τον Μάτβεϊ. Το σχέδιο αποτυγχάνει και τα παιδιά πρέπει να σκοτώσουν τους ληστές. Αλλά αυτή τη στιγμή η Ρίτα απήχθη από τον συνταγματάρχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Λεμπέντεβ και δεξί χέρι του Μπόρις Σεργκέεβιτς Γκρόμοφ. Ο Λεμπέντεβ, μέσω εκβιασμού, αναγκάζει τα παιδιά να εργαστούν για τις ειδικές υπηρεσίες και να εξαλείψουν ληστές.

Τις πρώτες μέρες, τα παιδιά αισθάνονται το "θόρυβο" μιας πλούσιας ζωής, αλλά όταν εκτελούν το καθήκον της εκκαθάρισης του Σεργκέι Ζαρίτσιν, ενός επιχειρηματία που κάνει τη μεγαλύτερη συμφωνία με την κυβέρνηση της Βολιβίας, ο Βαμπίρ συνειδητοποιεί ότι δεν εργάζονται για τις Ειδικές Υπηρεσίες, αλλά για εγκληματίες. Προσπαθεί να πείσει τον Ντοκ να μην σκοτώσει τον Ζαρίτσιν, αλλά ο Ντοκ εξαπατά τον Βαμπίρ και ολοκληρώνει με επιτυχία την επιχείρηση. Κατά τη διαφυγή από το πεδίο της μάχης, η Ρίτα και ο Τολ τραυματίζονται σοβαρά, αλλά χάρη στο Βαμπίρ, όλοι καταφέρνουν να φύγουν. Κατά την άφιξή του στη βάση του Λεμπέντεβ, ο Τολ πεθαίνει από απώλεια αίματος.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σεγκέι Τσίρκοβ — Ντμίτρι "Βαμπίρ" Όρλοβ
  • Μαρίνα Πετρένκο — Μαργκαρίτα "Ρίτα" Σμίρνοβα
  • Πάβελ Πριλούτσνι — Ρουσλάν "Ντοκ" Αβντίβ
  • Εβγκένι Καρλάνοβ — Κίριλ "Κόμαρ" Κομαρένκο
  • Τίκοβ Ζιζνέβσκι — Κονσταντίν Τολ
  • Νόνταρ Σιράτζε — Γιαν Τζακ
  • Άλεξεϊ Μπαρντούκοβ — Μαξίμ (Μαξ)
  • Άγκνιγια Ντιτκοφσκίτε — Λένα
  • Βίκτωρ Βερζμπίτσκι — Μπόρις Σεργκίβιτς Γκρόμοβ
  • Μπόρις Τένιν — Συνταγματάρχης Λεμπέντεβ
  • Ίγκορ Σκλιάρ — Σέργκεϊ Ζαρίτσιν
  • Μικαήλ Γκορέβογ — Βίκτωρ Ποκρόβσκι
  • Μικαήλ Τρούκιν — Όλεγκ Σκόλσκι

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία γυρίστηκε στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Τα περισσότερα από τα ακροβατικά εκτελέστηκαν από τους ίδιους τους ηθοποιούς.[2]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Freebase Data Dumps. Google.
  2. 2,0 2,1 «Павел Санаев: "Я полгода был в подвешенном состоянии"». smotrim.ru. Ανακτήθηκε στις 7 Απριλίου 2021. 
  3. «"На игре" станет сериалом - Вокруг ТВ». Вокруг ТВ (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Απριλίου 2021.