Βικιπαίδεια:WikiGap 2021 στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βικιπαίδεια έχει ένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόβλημα χάσματος μεταξύ των φύλων. Σε έναν κόσμο που έχει παραλείψει τακτικά από την ιστορία τις πράξεις, τις εφευρέσεις, τα επιτεύγματα και τον ακτιβισμό των γυναικών, είμαστε μια αντανάκλαση των προκαταλήψεων του κόσμου. Και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Wikimedia Community User Group Greece με την ευκαιρία την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και ως μέρος της διεθνούς εκστρατείας WikiGap διοργανώνει μαραθώνιο λημματογράφησης με στόχο την μείωση της έμφυλης ανισορροπίας των συντακτών και του περιεχομένου της Βικιπαίδειας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία λύσεων για το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

Ο διαγωνισμός είναι η ελληνική έκδοση του διεθνούς μαραθωνίου λημματογράφησης WikiGap Challenge, ο οποίος διοργανώνεται από την Wikimedia Σουηδίας. Έτσι, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να καταχωρήσει τα λήμματα που έγραψε για τον ελληνικό διαγωνισμό και ως λήμματα για τον διεθνή διαγωνισμό. Επίσης, λήμματα για γυναίκες από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη είναι αποδεκτά και ως μέρος του Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2021.

Μεταξύ 8 Μαρτίου και 8 Απριλίου 2021 δημιουργούμε λήμματα για γυναίκες που δεν έχουν περιληφθεί ακόμη στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Δείτε ένα κατάλογο από σημαντικές γυναίκες που δεν έχουν ακόμη λήμμα, κατάλογο σημαντικών Ελληνίδων και Κύπριων γυναικών που δεν έχουν ακόμη λήμμα και τον κατάλογο θεμάτων για τη γυναίκα. Οι κατάλογοι αυτοί έχουν βοηθητικό σκοπό και δεν είναι δεσμευτικοί.

Hashtag #WikiGap: Facebook, Twitter

Καταχωρήστε τα λήμματα που δημιουργείτε στα πλαίσια του διαγωνισμού σε αυτή τη σελίδα.

  • Τα λήμματα που υποβάλλονται για το διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: