Βικιπαίδεια:Επικοινωνία

σελίδα προστατευμένη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Σημαντικές πληροφορίες

  • Η Βικιπαίδεια δεν έχει αρχισυντάκτες. Το περιεχόμενο δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιας συντακτικής απόφασης του Ιδρύματος Wikimedia ή του προσωπικού του.
  • Η Βικιπαίδεια γράφεται, συντάσσεται και λειτουργεί σχεδόν εξολοκλήρου από εθελοντές.
  • Η Βικιπαίδεια είναι ελεύθερη, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Λειτουργεί υπό το μη-κερδοσκοπικό Ίδρυμα Wikimedia, που υποστηρίζεται από εκατοντάδες χιλιάδες ανεξάρτητους δωρητές.

Παρακαλούμε δείτε Σχετικά με την Βικιπαίδεια και τις Συχνές Ερωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες.

Τρόποι επικοινωνίας

Ανάλογα με τον σκοπό σας υπάρχουν πολλοί τρόποι να επικοινωνήσετε με τους χρήστες ή την κοινότητα της Βικιπαίδειας. Παρακάτω βρίσκονται ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενεργήσετε σε ανάλογες περιπτώσεις:

Έχετε να κάνετε σχόλια για το περιεχόμενο ενός λήμματος
Κάθε λήμμα έχει μία αντίστοιχη σελίδα συζήτησης (πάνω από τον τίτλο του, ετικέτα "συζήτηση"). Αν πρόκειται για μια απλή διόρθωση ή για βελτίωση του λήμματος, μπορείτε να το κάνετε και άμεσα ο ίδιος, πατώντας "επεξεργασία" στην κορυφή του λήμματος.
Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε συγκεκριμένο χρήστη
Κάθε χρήστης έχει δική του σελίδα συζήτησης, όπου μπορείτε να αφήσετε το μήνυμά σας με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να επεξεργαστείτε λήμματα. Επίσης για τους χρήστες που έχουν δηλώσει και επιβεβαιώσει μια διεύθυνση e-mail στο λογισμικό της Βικιπαίδειας, υπάρχει σύνδεσμος "Στείλτε e-mail σε αυτόν το χρήστη" (στην αριστερή στήλη, ενότητα εργαλεία) από όπου μπορείτε να του στείλετε ένα προσωπικό e-mail. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να δείτε την διεύθυνση e-mail του, εκτός αν θελήσει να σας απαντήσει.
Θέλετε να απευθυνθείτε γενικά στην κοινότητα των χρηστών της Βικιπαίδειας για σχόλια ή προτάσεις
Γενικές συζητήσεις γίνονται στην Αγορά, ορισμένα θέματα όπως συγκεκριμένοι κανόνες και πολιτική μπορεί να συζητούνται στις αντίστοιχες σελίδες συζήτησης της σελίδας για την κάθε οδηγία ή πολιτική.
Θέλετε να ζητήσετε ή να προτείνετε μια ενέργεια που χρειάζεται δικαιώματα διαχειριστή (π.χ. διαγραφή σελίδας, προστασία σελίδας κ.λπ.)
Για την διαγραφή σελίδων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, δείτε Βικιπαίδεια:Διαγραφή σελίδων. Για άλλες περιπτώσεις, όπως βανδαλισμός σελίδων ή προβληματικοί χρήστες, απευθυνθείτε στο Σημειωματάριο διαχειριστών.
E-mail
Αν θέλετε να απευθυνθείτε διακριτικά σε εθελοντές που θα αναλάβουν το θέμα σας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο επιθυμείτε την επικοινωνία μέσω e-mail, μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας στο info-el@wikipedia.org.
Πνευματικά δικαιώματα
Αν το ζήτημά σας αφορά παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων σας σε λήμμα της Βικιπαίδειας, όπως και αν θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι ένα λήμμα της Βικιπαίδειας προηγουμένως δημοσιευμένο αλλού βρίσκεται εδώ με την σύμφωνη γνώμη σας, παρακαλούμε να στείλετε το μήνυμά σας στο permissions-el@wikipedia.org.
Χρήση περιεχομένου
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας κάπου αλλού δείτε τη σελίδα Βικιπαίδεια:Πνευματικά δικαιώματα και Όροι Χρήσης. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα λογότυπα της Βικιπαίδειας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα Wikimedia αφού διαβάσετε την σχετική πολιτική περί σημάτων.
Αν είστε δημοσιογράφος και θέλετε πληροφορίες για την Βικιπαίδεια
δείτε το Press kit και αν δεν έχετε καλυφθεί μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αγορά, το Σημειωματάριο διαχειριστών ή το info-el@wikipedia.org.

Επικοινωνία μέσω irc σε κανάλια της Βικιπαίδειας

Για τα κανάλια εκτός (τα οποία υπάρχουν κυρίως για πιο άμεση επαφή των χρηστών, για συνεργασία και συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν το εγχείρημα): κάποιος που θα έρθει εκεί για να βρίσει, να προσβάλει, να επιτεθεί φραστικά, να παρενοχλήσει ή οτιδήποτε παρόμοιο θα αποκλείεται άμεσα . Αν σας καλέσουν σε κανάλι για prive (ιδιωτική ανάμεσα σε δύο άτομα και όχι δημόσια) συνομιλία θα σας συμβουλεύαμε να μην αποδεχτείτε την πρόσκληση. Η αποδοχή ιδιωτικών συνομιλιών είναι με δική σας ευθύνη.

Οδηγίες χρήσης του irc υπάρχουν στο Βικιπαίδεια:IRC

Τα τρέχοντα κανάλια irc βρίσκονται στο δίκτυο libera:

Στα κοινωνικά δίκτυα