Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2019/Απρίλιος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αρχείο Αγοράς

Αυτή η σελίδα αποτελεί μέρος του Αρχείου συζητήσεων που έχουν γίνει στην Αγορά, και διατηρείται για ιστορικούς λόγους. Εάν έχετε κάτι για συζήτηση παρακαλούμε μεταβείτε στην Αγορά.

2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022


Αν είδατε μια τεράστια αναστάτωση με λανθασμένες μετακινήσεις του αρχείου της αγοράς, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ. Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που πιστεύω να επανορθώθηκε. --cubic[*]star 03:30, 1 Απριλίου 2019 (UTC)

Αποτελέσματα διαγωνισμού λημματογράφησης για τους υπολοrγιστές και την τεχνολογία

[επεξεργασία κώδικα]

Ο τρίτος Μαραθώνιος/Διαγωνισμός δημιουργίας και ανάπτυξης λημμάτων για τους υπολογιστές και την τεχνολογία που διεξήχθη από 7 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου 2019 έχει ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτού δημιουργήθηκαν 12 λήμματα από 7 χρήστες. Συνολικά προστέθηκαν πάνω από 20.000 λέξεις νέων πληροφοριών.

Σκοπός ήταν ο εμπλουτισμός της ελληνικής Βικιπαίδειας με λήμματα από το σχετικό χώρο, πολύ σημαντικά για την κατανόηση της τρέχουσας και της μελλοντικής εξέλιξης στο σχετικό χώρο. Η δράση διοργανώθηκε από το Wikimedia User Group Greece με υποστήριξη από το Voxxed Days.

Όπως είχε ανακοινωθεί αναδεικνύονται δύο νικητές με βάση το συνολικό μέγεθος και ποιότητα συνεισφοράς στα σχετικά λήμματα. Αυτοί είναι οι χρήστες Reda Raouchaia και Oopocmoeraki, που παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους στον Magioladitis για να παραλάβουν τα βραβεία τους, που είναι από ένα εισιτήριο για το Voxxed Days Athens αξίας 200€ το καθένα. -- Magioladitis (συζήτηση) 19:21, 2 Απριλίου 2019 (UTC)

(っ◔◡◔)っ ♥ Ζήτω! Νίκη! Και μάλιστα ιστορική!
Εδώ θέλω να παραθέσω την ευχαριστία μου σε όλους τους Βικιπαιδιστές που εκτίμησαν την συνεισφορά μου! ♥(ˆ⌣ˆԅ)

┏━━━━━°❀•°:🎀:°•❀°━━━━━┓

     Ευχαριστώ! Τι Νίκη!

┗━━━━━°❀•°:🎀:°•❀°━━━━━┛

Ρέντα ◦•●◉✿(Συζήτηση💬) 17:41, 3 Απριλίου 2019 (UTC)

Ρομπότ αυτόματου καλοσωρίσματος χρηστών

[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σας. Προτείνω να εφαρμόσουμε και στην Ελληνική Βικιπαίδεια ένα ρομπότ αυτόματου καλοσωρίσματος χρηστών. Περιστασιακά έχει χρησιμοποιηθεί και εδώ. Δηλαδή, ένα ρομπότ που θα στέλνει μήνυμα καλοσωρίσματος αυτόματα σε κάθε νέο χρήστη. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές άλλες Βικιπαίδειες. Είναι μια ιδέα που τη σκέφτομαι εδώ και μήνες, περιμένω απόψεις/προτάσεις. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 17:20, 4 Απριλίου 2019 (UTC)

Πολύ καλή ιδέα. Έτσι θα διευκολυνθούν οι χρήστες που στέλνουν το καλωσόρισμα _DaftRose (συζήτηση) 12:34, 5 Απριλίου 2019 (UTC)

Το ρομποτικό καλωσόρισμα είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί, αλλά δεν έχει την ίδια αξία με το καλωσόρισμα από ένα πραγματικό άνθρωπο. Κύριος σκοπός του καλωσορίσματος δεν είναι να δώσει πληροφορίες και συνδέσμους που ο χρήστης θα δει ή ίσως έχει δει ήδη με τις πρώτες του επεξεργασίες, αλλά να νιώσει ευπρόσδεκτος και βασικά να καταλάβει ότι θα συνεργάζεται με ανθρώπους. Η υπογραφή ενός bot θα του δώσει ακριβώς την αντίθετη αίσθηση. -- geraki (συζήτηση) 15:05, 5 Απριλίου 2019 (UTC)

Ούτως ή άλλως όμως το κείμενο είναι πάντα το ίδιο προς όλους, δεν "ξεχωρίζει" κάποιον. Συνεπώς, δεν νομίζω ότι θα πειράζονταν κατά κάποιο τρόπο οι νέοι χρήστες, εγώ σίγουρα όχι. Αλλά καταλαβαίνω και πάλι τι εννοείς. DaftRose (συζήτηση) 20:45, 5 Απριλίου 2019 (UTC)

Συμφωνώ για τη χρήση ρομπότ. Εξάλλου, το μήνυμα από μόνο του λέει ότι "Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά.", που είναι ο κατάλληλος χώρος για να νιώσει ευπρόσδεκτος και βασικά να καταλάβει ότι θα συνεργάζεται με ανθρώπους. Xaris333 (συζήτηση) 12:07, 6 Απριλίου 2019 (UTC)

«Ούτως ή άλλως όμως το κείμενο είναι πάντα το ίδιο προς όλους, δεν "ξεχωρίζει" κάποιον.» Δεν είναι ακριβές αυτό. Διάφοροι χρήστες καλωσορίζουν με διαφορετικά κείμενα τους νέους χρήστες, π.χ. Χρήστης:Geraki/Welcome, Χρήστης:Atlantia/Καλωσόρισμα, Χρήστης:Egmontaz/Καλωσόρισμα, Χρήστης:Lucinos/Καλωσόρισμα, και όχι με το Πρότυπο:Καλωσόρισμα. Οπότε διαφορετικοί νέοι χρήστες έχουν διαφορετικό καλωσόρισμα, αν όχι πλήρως εξατομικευμένο, πάντως όχι το ίδιο με όλων των υπόλοιπων. Και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει μηχανικότητα. -- geraki (συζήτηση) 18:45, 6 Απριλίου 2019 (UTC)

Εννοούσα ότι οι νέοι χρήστες πάντα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το ποιος θα κάνει αυτό το καλωσόρισμα. Είναι γλυκό που υπάρχουν τόσα εξατομικευμένα-προσαρμοσμένα καλωσορίσματα (δεν το ήξερα), αλλά θα επιμείνω ότι το νόημα παραμένει το ίδιο -οι συμβουλές είναι οι πάνω κάτω ίδιες σε όλες τις περιπτώσεις _DaftRose (συζήτηση) 19:12, 6 Απριλίου 2019 (UTC)
Οι χρήστες Egmontaz και Lucinos έχει πάρα πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσουν τα κείμενα αυτά για να καλωσορίσουν νέους χρήστες. Μόνο ο Geraki χρησιμοποιεί το δικό του συχνά, η Atlantia έχει 2,5 χρόνια να το χρησιμοποιήσει. Θεωρητικά ίσως να έχουν χρησιμοποιήσει τα κείμενα τους και άλλοι χρήστες, αλλά δεν έχω κανένα τέτοιο παράδειγμα υπόψιν μου. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιούμε το Πρότυπο:Καλωσόρισμα. Xaris333 (συζήτηση) 19:34, 6 Απριλίου 2019 (UTC)

Δεν ξέρω πόσο καιρό δεν το έχει χρησιμοποιήσει η Atlantia, αλλά ξέρω ότι όντως και άλλοι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει κείμενα άλλων (π.χ. η Ανώνυμος Βικιπαιδιστής της Atlantia, ο Glavkos και άλλοι το δικό μου). Διαφωνώ ότι το νόημα είναι το ίδιο ή οι συμβουλές είναι πάνω κάτω οι ίδιες, αλλά δεν είναι και το ουσιαστικό, όπως έχω ήδη γράψει παραπάνω, δεν είναι αυτός ο κύριος σκοπός. Σημειώνω άλλωστε ότι κατά τη δημιουργία λογαριασμού και τις πρώτες επεξεργασίες του ένας νέος χρήστης ήδη βομβαρδίζεται έτσι κι αλλιώς από πληροφορίες και συμβουλές, αυτοματοποιημένα από το σύστημα. Οπότε σημασία έχει να νιώσει και μια άμεση ανθρώπινη επαφή. Και αυτό γίνεται με ανθρώπινη επεξεργασία. Ο σκοπός θα εκπληρωνόταν, ακόμη και αν το μήνυμα ήταν δυο γραμμές «Σε καλωσορίζω στη Βικιπαίδεια -Τάκης». Θα διαφωνήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί το Πρότυπο:Καλωσόρισμα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν καλωσορίζει νέους χρήστες (οπότε θα έλεγα ότι χρησιμοποιείται σε λιγότερο από τα μισά καλωσορίσματα).

Από εκεί και πέρα, πριν καλωσορίσουμε κάποιον είναι καλό να έχουμε ρίξει μια ματιά στις επεξεργασίες του για την πιθανότητα να του δώσουμε κάποια σχετική συμβουλή ή να δούμε αν πράγματι έχει νόημα το καλωσόρισμα (μήπως όλες οι επεξεργασίες του ήταν βανδαλισμοί; μήπως είναι λογαριασμός ειδικού σκοπού; μήπως έχει ήδη φραγεί; [άρα το "ευπρόσδεκτος" θα είναι ειρωνικό]). Όπως και αν έχει, πρέπει κάθε χρήστης να έχει τη δυνατότητα να κάνει προσωπικό καλωσόρισμα ενός νέου χρήστη. Χρήστες που καλωσορίζουν, μπορούν να έχουν μικροπροσαρμογές για ευκολία, αλλά η πλήρης μηχανοποίηση και η αφαίρεση του ανθρώπινου παράγοντα είναι αρνητική. -- geraki (συζήτηση) 06:56, 7 Απριλίου 2019 (UTC)

Οκ, το εμπεδώσαμε. Δεν θέλεις να καλωσόρισμα με bot, δεν θα έχει καλωσόρισμα με bot. Xaris333 (συζήτηση) 12:28, 7 Απριλίου 2019 (UTC)

Αν το μποτ καλωσόριζε χρήστες που έχουν 10 επεξεργασίες ή/και εγγραφή εδώ πάνω από 10 ημέρες; (Ενδεικτικοί αριθμοί). --cubic[*]star 16:13, 7 Απριλίου 2019 (UTC)

  • Σχόλιο Αρκετές φορές βρέθηκα περιστασιακά, μέσω διαγλωσσικών συνδέσμων, σε διάφορες ΒΠ για να δω πώς γράφεται κάτι. Σε κάποιες με καλωσόρισαν αυτόματα. Βέβαια, δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να συνεισφέρω στην ινδική, μαλαισιανή, ινδονησιακή ή μογγολική ΒΠ, παρά τα καλωσορίσματά τους. Δεν αμφιβάλω ότι ήταν ευγενικά, αλλά δεν τα διάβασα ! ——Chalk19 (συζήτηση) 16:17, 7 Απριλίου 2019 (UTC)

Μ' αρέσει η ιδέα καλωσορίσματος από bot και την στηρίζω. -- Magioladitis (συζήτηση) 16:40, 7 Απριλίου 2019 (UTC)


Συμφωνώ απόλυτα. Το θεωρούσα ως τεχνικά ανέφικτο τοσο καιρό. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 09:35, 11 Απριλίου 2019 (UTC)

Ok, τρέχω αυτόματο καλωσόρισμα «bot» με τις ανωτέρω παρατηρήσεις (μόνο σε χρήστες που έχουν κάνει επεξεργασία). - geraki (συζήτηση) 10:33, 11 Απριλίου 2019 (UTC)

Συμφωνώ και εγώ ότι καλό είναι να γίνεται αυτόματα το καλωσόρισμα των νέων χρηστών με *ένα* πρότυπο που θα έχει τη συναίνεση της κοινότητας. Ασμοδαίος (συζήτηση) 11:24, 13 Απριλίου 2019 (UTC)

1) Ακούγοντας την προφορά στα ηχητικά αρχεία των λημμάτων ακούω δ και όχι ντ.

2) Ωστόσο, ακόμη και αν έχω λάθος στο 1, οι δύο λέξεις διαφέρουν μόνο ως προς το τελευταίο γράμμα. Οπόταν ή θα πρέπει να είναι και τα δύο Μακέντονσκ- ή και τα δύο Μακεντόσκ-

Ποια είναι η σωστή απόδοση; Xaris333 (συζήτηση) 12:05, 6 Απριλίου 2019 (UTC)

Δεν υπάρχει λόγος τα διάφορα "Μακεντόνσκα" να είναι στα σλαβικά. Αφού είναι η τοπική προφορά του "Μακεδονικός/-κή/-κό", όπως και το όνομα του κράτους.--Skylax30 (συζήτηση) 18:29, 6 Απριλίου 2019 (UTC)


Μακεντόνσκι Μπροντ. Το д είναι d - ντ και τίποτε άλλο. Τα νοτιοσλάβικα προφέρονται όπως ακριβώς γράφονται (και γράφονται όπως προφέρονται). Οπότε αυτό απαντάει και για το ν που λείπει... - geraki (συζήτηση) 18:36, 6 Απριλίου 2019 (UTC)

Ο τονισμός των δύο είναι ορθός; Xaris333 (συζήτηση) 18:41, 6 Απριλίου 2019 (UTC)

Ναι. - geraki (συζήτηση) 18:47, 6 Απριλίου 2019 (UTC)

Όχι. ——Chalk19 (συζήτηση) 17:31, 7 Απριλίου 2019 (UTC)

Και ναι και όχι. Στα (νέα/αττικά) ελληνικά έχουμε δώσει σημασία στον τονισμό. Σε άλλες γλώσσες όχι και τόσο. Στον προφορικό λόγο απαντάται με διάφορες μορφές. Μακεντόνσκα καθότι η ρίζα είναι μακεδόν (με νι/н και τονισμό στο όμικρον) και όχι μακέδον ή κάτι άλλο. Jarlaxll (συζήτηση) 13:00, 12 Απριλίου 2019 (UTC)

Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April

[επεξεργασία κώδικα]

10:56, 8 Απριλίου 2019 (UTC)

Παραπομπές προς Wikipedia

[επεξεργασία κώδικα]

Είναι γνωστό ότι η Wikipedia δεν είναι αποδεκτή ως πηγή και παραπομπή σε λήμματα (γενικώς όλα τα wiki και ιστότοποι με περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες[1]). Στο Χρήστης:Geraki/Παραπομπές προς Wikipedia έχω κάνει ένα κατάλογο λημμάτων στα οποία βρίσκεται η λέξη «wikipedia» μέσα σε <ref>...</ref>. Κατά κανόνα, τέτοιες παραπομπές πρέπει να απομακρύνονται. Το συνδεόμενο λήμμα ίσως να περιλαμβάνει μια καλή παραπομπή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν λίγες περιπτώσεις όπου το ref μπήκε ως σύνδεσμος και όχι για επαληθευσιμότητα. Και αυτές οι περιπτώσεις είναι κακή χρήση. Είναι ελάχιστες οι απειροελάχιστες οι περιπτώσεις όπου το λήμμα αναφέρεται πραγματικά στη Βικιπαίδεια και μια τέτοια παραπομπή μπορεί να είναι αποδεκτή Εσπεράντο#cite ref-3. Σε αυτή την περίπτωση πρόσθεσα δίπλα το σχόλιο <!-- refwp --> για να το εξαιρέσω από το επόμενο ψάξιμο. Όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κατάλογο για να αφαιρέσει/διορθώσει/τροποποιήσει αυτές τις παραπομπές. - geraki (συζήτηση) 09:13, 11 Απριλίου 2019 (UTC)

ΥΓ. Είναι εύκολο να βρει κανείς τέτοια λήμματα σε τομέα που τον ενδιαφέρει: π.χ. αθλητισμός - geraki (συζήτηση) 09:46, 11 Απριλίου 2019 (UTC)

Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request

[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ βοηθήστε να γίνει μετάφραση στη γλώσσα σας

The Wikimedia Foundation has published a Medium-Term Plan proposal covering the next 3–5 years. We want your feedback! Please leave all comments and questions, in any language, on the talk page, by April 20. Σας ευχαριστούμε! Quiddity (WMF) (talk) 17:35, 12 Απριλίου 2019 (UTC)

Αλλαγή εμφάνισης Κύριας Πύλης

[επεξεργασία κώδικα]

Η Πύλη:Κύρια, είναι προφανές εδώ και καιρό ότι χρειάζεται ανανέωση για πολλούς λόγους, και από καιρό δούλευα πάνω σε αυτό: Πύλη:Κύρια/Πρόχειρο. Δεν είναι πρωτότυπος/δικός μου σχεδιασμός, αλλά βασίζεται στην γαλλική και τη ρωσική έκδοση, διατηρώντας όμως κάποια στοιχεία περιεχομένου από την δική μας. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις είναι αφενός ότι έχει περισσότερο σύγχρονη αισθητική, ότι βασίζεται πλήρως σε ξεχωριστό CSS, και είναι responsive, δηλαδή προσαρμόζεται/αναδιπλώνεται το περιεχόμενο ανάλογα με το πλάτος της οθόνης. Βολεύει δηλαδή όσους επισκέπτονται το desktop site από κινητό ή τάμπλετ, αλλά και όσους (όπως εγώ) δεν μεγιστοποιούν τα παράθυρα στην οθόνη τους. Την ίδια μέθοδο έχω ήδη εφαρμόσει στη Βικιπαίδεια:Βοήθεια (η οποία ήταν φρίκη σε κινητό). Μπορείτε να δείτε την αυτόματη αναδίπλωση του περιεχομένου, απλώς μικραίνοντας το μέγεθος του παραθύρου σας. Επίσης έχω λύσει κάποιο πρόβλημα ως προς την μη εμφάνιση των επιλεγμένων γεγονότων στην έκδοση για κινητό, που έχει η τρέχουσα σχεδίαση. Το «Γνωρίζετε ότι» το έχω αφαιρέσει εντελώς, καθώς έχει σταματήσει να ανανεώνεται εδώ και χρόνια και απλά ανακυκλώνεται. Σχετική αναφορά εδώ είχα κάνει και τον προηγούμενο μήνα επ'ευκαιρία σχολίου από τον Soccererer. Οι προσαρμογές έχουν τελειώσει, οπότε είναι ήδη έτοιμο να γίνει η νέα μας κεντρική πύλη εφόσον δεν διαφωνεί η κοινότητα. - geraki (συζήτηση) 09:58, 16 Απριλίου 2019 (UTC)

Nice--Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:35, 16 Απριλίου 2019 (UTC)

Προτιμάω την υφιστάμενη μορφή. (Γιατί έχουν τόνο οι λέξεις με κεφαλαία γράμματα;) Xaris333 (συζήτηση) 13:52, 16 Απριλίου 2019 (UTC)

Ωραία δουλειά. Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό η προσαρμογή σε κινητά/ταμπλετ.--Diu (συζήτηση) 11:29, 17 Απριλίου 2019 (UTC)

@Diu: Σε κινητά και tablet εμφανίζεται εντελώς διαφορετικά αν έχεις προσέξει, με μια εμφάνιση πιο φιλική προς το χρήστη. (https://el.m.wikipedia.org/) —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 19:34, 17 Απριλίου 2019 (UTC)
Dimsar01 εύστοχη παρατήρηση, αν και λόγω συνήθειας όταν μπαίνω από κινητό προσωπικά προτιμώ την κανονική έκδοση.--Diu (συζήτηση) 06:55, 18 Απριλίου 2019 (UTC)
Dimsar01, η προτεινόμενη μορφή εμφανίζεται καλύτερα γενικά σε στενές οθόνες/παράθυρα και όχι μόνο στην έκδοση για κινητά. - geraki (συζήτηση) 10:32, 18 Απριλίου 2019 (UTC)

Ωραίο είναι, εκτός από τις λέξεις με τόνο στα κεφαλαία γράμματα. Διάλεξε ένα από τα δύο: ή μικρά με τόνο ή κεφαλαία χωρίς. (Dor-astra (συζήτηση) 16:49, 17 Απριλίου 2019 (UTC))

Πολύ καλή προσπάθεια αγαπητέ geraki, δύο μικρές μόνο παρατηρήσεις. Πρώτον, νομίζω ότι είναι καλό να διατηρηθούν τα μικρά εικονίδια που συνοδεύουν τον τίτλο κάθε ενότητας (π.χ. [2], [3]) για άμεση οπτική σύνδεση και αισθητικούς λόγους. Και δεύτερον, αν όχι όλες έστω κάποιες από τις πληροφορίες της ενότητας "Κοινότητα" (κάτω δεξιά στην τωρινή Πύλη) είναι νομίζω καλό να διατηρηθούν, πιθανώς και με έναν σύνδεσμο προς την Αγορά. Esslet(συζήτηση) 18:20, 17 Απριλίου 2019 (UTC)

Οι πληροφορίες της ενότητας "Κοινότητα" στην ουσία αναδιατυπώνουν κάποιες από την "Συμμετοχή", ή είναι too much για πρώτη παρουσίαση. Σύνδεσμος προς την Αγορά υπάρχει ήδη. - geraki (συζήτηση) 10:32, 18 Απριλίου 2019 (UTC)

Καλημέρα σε όλους! Τα θέματα αισθητικής είναι καθαρά υποκειμενικά κι ως τέτοια λάβετε και την άποψή μου:

  • Οι τόνοι στα κεφαλαία γράμματα χτυπούν πολύ άσχημα στο μάτι. Είναι το πρώτο πρώτο πράγμα που προσέχεις.
  • Νομίζω πως έχει περισσότερο νόημα να ενθαρρύνουμε πολύ ενεργά τον εμπλουτισμό του «Γνωρίζετε ό,τι...» αντί να το καταργήσουμε.
  • Μου αρέσουν οι σκιάσεις και η αίσθηση του ανάγλυφου (γενικά ήταν μια τάση που τα τελευταία χρόνια είχε θεωρηθεί παλαιομοδίτικη στο Interface Design χωρίς, ωστόσο, να με βρίσκει αυτό σύμφωνη). Θα τις προτιμούσα, ωστόσο, στο υφιστάμενο design, δηλαδή δίστηλο και θαλασσί χρώμα δεξιά.
  • Μου αρέσει η ιδέα μεταφοράς του μετρητή λημμάτων στην ενότητα «Παρουσίαση».
  • Αλλαγή νομίζω χρειάζεται και το μενού «Τέχνη — Ιστορία — Επιστήμη — Τεχνολογία — Γεωγραφία — Αρχαιολογία». Είναι σαν να μην είναι η Γεωγραφία επιστήμη, ή η Γεωγραφία σημαντικότερη π.χ. από τα Μαθηματικά. Χρειάζονται ή πολλές επιλογές ή ελάχιστες κι όσο γενικότερες γίνεται, π.χ. Τέχνη — Τεχνολογία — Θετικές Επιστήμες — Κοινωνικές Επιστήμες — Βιογραφίες.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. Atlantia talk 08:20, 18 Απριλίου 2019 (UTC)


  • Έβγαλα τα κεφαλαία γράμματα όπως προτάθηκε από αρκετούς.
  • Έβαλα ένα ελαφρύ γαλάζιο χρώμα δεξιά (από τις αποχρώσεις του gradient στην κορυφή).
  • Οι σύνδεσμοι στο μενού με τις πύλες είναι απλά αυτοί που υπάρχουν ήδη, δεν έκανα νέα επιλογή, σίγουρα χρειάζονται κάποιες αλλαγές αλλά είναι άλλο θέμα.

-- geraki (συζήτηση) 10:32, 18 Απριλίου 2019 (UTC)

Σχόλιο Ωραίο φαίνεται Geraki. Μήπως υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε, πιθανώς, από το ακόμη πιο σύγχρονο ως προς την εμφάνιση - αν και ελαφρώς πιο απλοποιημένο - αντίστοιχο της καταλανικής γλωσσικής έκδοσης της ΒΠ (εδώ) ? -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:30, 18 Απριλίου 2019 (UTC)

Κάπου αλλού ή μπορούμε να το ξαναδούμε στο μέλλον. Όπως έχει, σε κινητά χάνεται πολύ περιεχόμενο και πάλι δεν χωράει σε στενές οθόνες. - geraki (συζήτηση) 16:57, 18 Απριλίου 2019 (UTC)
Ναι όντως χάνονται, αν και θεωρώ, καθαρά προσωπικά, καλύτερο το να χάνονται από το να εμφανίζονται με κάκιστο τρόπο όταν βρίσκονται σε προβολή κινητού... 😉 Ως προς αυτό που ανέφερα παραπάνω, το κουτί των χρονολογιών (αναφέρομαι σε εκείνο του "σαν σήμερα"), έτσι όπως παρουσιάζεται, φαίνεται ενδιαφέρον και περισσότερο διαδραστικό για τον αναγνώστη, ενώ και σε προβολή κινητού δεν φαίνεται τόσο κακό... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:21, 18 Απριλίου 2019 (UTC)
Βασικά έστω και αν το μόνο που μένει είναι ειδήσεις και σαν σήμερα, δεν τα καταφέρνει σε στενή οθόνη κινητού: [4] (οι εικόνες χάνονται εντελώς αν δεν ξέρεις ότι υπάρχουν για να «τραβήξεις» δεξιά). Από την άλλη αν διαλέξεις κανονική προβολή σε τάμπλετ, και πάλι χάνεται όλη η λειτουργικότητα σε οθόνες αφής. Το «σαν σήμερα» φυσικά και είναι όμορφο όπως παρουσιάζεται, αλλά χρειάζεται παραγωγή περιεχομένου. -- geraki (συζήτηση) 07:26, 19 Απριλίου 2019 (UTC)

Μία παρατήρηση, οι μετοχές παίρνουν αναδιπλασιασμό πχ επελεγμένο λήμμα αντί για επιλεγμένο. Ευχαριστώ.

Αξιότιμε ανώνυμε χρήστη, η νεοελληνική γραμματική δεν σε επιβεβαιώνει. Κάποιες μετοχές παθητικού παρακειμένου όντως δέχονται αναδιπλασιασμό, η συγκεκριμένη όμως δεν ανήκει σε αυτές. Το επιλεγμένο (εναλλακτικά επιλεγέν ή επιλεχθέν ως μετοχή παθητικού αορίστου) λήμμα είναι σωστό. --MedMan (συζήτηση) 21:16, 24 Απριλίου 2019 (UTC)

Αισθητή η βελτίωση, ιδιαίτερα οι ορθές γωνίες των πλαισίων και η σκίαση στο περίγραμμά τους -- αν και θα ήταν αισθητικά αρτιότερο το αποτέλεσμα imho με κεφαλαία γράμματα στους τίτλους των ενοτήτων και πλήρη στοίχιση του κειμένου τους. Ασμοδαίος (συζήτηση) 02:33, 26 Απριλίου 2019 (UTC)

Γενικά πολύ καλύτερη εμφάνιση, αν και η συμπλήρωση με κάποιες ημιδιαφανείς εικόνες, π.χ. κοντά στα κενρικά θέματα (τέχνη, ιστορία κλπ)να μπει μια συνδυαστική εικόνα συμβόλων αυτών των θεμάτων όπως μια περγαμηνή, ένα χημικό σύμβολο κλπ.,θα έκανε την κεντρική σελίδα πιο αισθητικά πλήρη και ισορροπημένη. Μακάρι να επεκταθει η μείωση καμπυλότητας των γωνιων και στα πρότυπα για πληροφορίες προσώπων (ιδίως των μοναρχών). ΣΥγχαρητήρια και πάλι για την μεγάλη βελτίωση.Soccererer (συζήτηση) 09:22, 30 Απριλίου 2019 (UTC)

Αν γίνεται να κλειδωθεί το άρθρο. Κάθε λίγες μέρες έχουμε βανδαλισμούς από ανώνυμους. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 19:30, 17 Απριλίου 2019 (UTC)

Πρόταση αλλαγής συμβόλου προβεβλημένων και καλών λημμάτων

[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, θα ήθελα να θέσω εδώ ένα θέμα που είχα θίξει και παλαιότερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η οποιαδήποτε σημαντική συζήτηση επί αυτού... Συγκεκριμένα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εγχειρήματος, θεωρώ πως ίσως έχει έρθει ο καιρός να αλλάξουν τα σύμβολα του προβεβλημένου () και του καλού () λήμματος... Παλαιότερα, όταν είχα ήδη θέσει αυτό το θέμα (μόνο για τα - τότε γνωστά ως - αξιόλογα λήμματα, καθώς ακόμη δεν είχαμε θεσμοθετήσει ως βικικοινότητα τα καλά λήμματα) η κυριότερη αντίδραση/ένσταση ήταν πως η αγγλική γλωσσική έκδοση του εγχειρήματος (πάνω στην οποία και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η παρούσα ελληνική) τα χρησιμοποιούσε ακόμη και μόνον ορισμένες άλλες γλωσσικές εκδόσεις, όπως πχ. η γαλλική χρησιμοποιούσαν διαφορικά σύμβολα, ενώ οι, τότε, προτάσεις θεωρήθηκαν ως αρκετά bubbly για να είναι αξιοπρεπείς για ένα εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα... Επί αυτού, λοιπόν, επανέρχομαι με νέα αντιπρόταση αντικατάστασης των ήδη υπάρχοντων συμβόλων με περισσότερο σύγχρονα, περισσότερο λιτά σύμβολα, ήδη σε χρήση στις πλευρικές στήλες διαγλωσσικών συνδέσμων των λημμάτων που παρέχονται μέσω των wikidata. Συγκεκριμένα, την αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος συμβόλου προβεβλημένου λήμματος με το και του ήδη υπάρχοντος συμβόλου του καλού λήμματος με το . Εννοείται πως οποιαδήποτε άποψη είναι καλοδεχούμενη, καθώς διάλογο κάνουμε... 🙂 -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:46, 18 Απριλίου 2019 (UTC)


Προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ το ότι κάποιες ΒΠ χρησιμοποιούσαν αστέρι και για τα καλά λήμματα, καθώς δεν είναι μια κλάση κάτω από τα προβεβλημένα, αλλά δυο κλάσεις κάτω από τα προβεβλημένα (μπορεί να είναι και Β τάξης). Για την ιστορία, τα προβεβλημένα υπήρχαν πριν από κάθε έννοια αποτίμησης, και βασικά το αστέρι είναι μπρούτζινο και όχι χρυσό.

Τα προβεβλημένα λήμματα βελτιώνονται κομμάτι κομμάτι, και αξιολογούνται με πολλά κριτήρια.

Το βασικό με το αστέρι είναι ότι υπάρχει ένα concept από πίσω του, και βολεύει ως σχηματισμός για συσχετισμένες έννοιες/σύμβολα, π.χ. για τα υποψήφια: κλπ. Επίσης το χρησιμοποιήθηκε ως μέρος ενός άλλου concept / θέματος συμβόλων τα οποία πέρα από το συγκεκριμένο, χρησιμοποιούνται και για τις υπόλοιπες κλάσεις σελίδων (c:Category:Norro style 1 icons) και γενικά είναι καλό να κοιτάμε συνολικά και ευρύτερα τα πράγματα. Βεβαίως υπάρχουν και οι αντίστοιχες παραλλαγές αλλά και

Αυτό με πείθει από την παραπάνω πρόταση είναι το να υπάρχει συμφωνία με τα παράπλευρα σύμβολα των διαγλωσσικών συνδέσμων (που δεν ήταν επιλογή της κοινότητας - και θα μπορούσαν να αλλάξουν εκείνα, αλλά προτιμώ το να είναι συνεπές το interface). Οπότε συμφωνώ, με παραλλαγές καθώς δεν προσδιορίζονται τα σημεία που χρειάζονται αλλαγή. Αντί των παραπάνω σκέτων συμβόλων, και για να διατηρηθεί η σύνδεση με το παρελθόν, να χρησιμοποιηθούν οι εκδοχές και , όπου εμφανίζεται μεγάλη εικόνα και στα εικονίδια των λημμάτων, και οι τροποποιημένες εκδοχές τους στα πλαίσια όπου υπάρχουν και εικονίδια άλλων κλάσεων. - geraki (συζήτηση) 17:44, 18 Απριλίου 2019 (UTC)

Μιας και μιλάμε για σύμβολα, μήπως να αλλάξουν και αυτά της προστασίας με τα καινούργια που έχουν στην αγγλική ΒΠ, τα οποία έχουν πιο σύγχρονο σχεδιασμό; —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 21:28, 19 Απριλίου 2019 (UTC)


Προτιμώ τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στα Wikidata, δίπλα από τους βικισυνδέσμους όταν ένα λήμμα είναι αξιόλογο ή καλό στη Βικιπαίδεια. Xaris333 (συζήτηση) 09:26, 20 Απριλίου 2019 (UTC)

ΠΟΤΕ οι τίτλοι ομαδικών αθλημάτων πιστώνονται στα σχετικά άρθρα?

[επεξεργασία κώδικα]

Θα χαιρόμουν να υπάρξουν πολυάριθμες απόψεις, καθώς και απόψεις διαχειριστών, σε μια διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε μένα και τον καλό και πολύτιμο χρήστη Χάρη333 (με τον οποίο οι σχέσεις μας είναι και παραμένουν άριστες), με αφορμή αναιρέσεις μου σε αλλαγές του, που πίστωναν ήδη τον φετινό τίτλο στον ΠΑΟΚ. Ο πυρήνας της διαφωνίας μας διαφαίνεται στην σελίδα συζήτησης του Χάρη και θα χαιρόμουν να ρίξετε μια ματιά. Για να το θέσω κι εδώ, ο Χάρης θεωρεί ότι η «μαθηματική» κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ και τα σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο επαρκούν για να εγγραφεί ο τίτλος από τώρα στα σχετικά άρθρα (πάνω από 10) που επηρεάζονται. Δική μου θέση είναι ότι για να πιστωθεί εγκυκλοπαιδικά το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ και εν γένει ένας τίτλος σε έναν σύλλογο σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα πρέπει α. να έχει τελειώσει και τυπικά η σεζόν και β. και κυριότερο να έχει επικυρωθεί η τελική βαθμολογία από την αρμόδια ομοσπονδία, εδώ ΕΠΟ (μεταξύ άλλων θυμόμαστε και το 2008). Η δικαιολογία τρίτου χρήστη στην εκεί συζήτηση ότι αν κάτι απίθανο συμβεί... έ, αλλάζουμε το άρθρο δεν είναι για μένα αποδεκτή, γιατί μπορώ να δεχτώ να συμπληρώνεται μια εγκυκλοπαίδεια με βάση την επικαιρότητα, όχι όμως να αναιρείται / αλλάζεται, απλώς και μόνο επειδή βιαστήκαμε να καταχωρήσουμε εκεί ΜΗ οριστικά αποτελέσματα και στοιχεία. Παρεμπιπτόντως είχα προβεί ακριβώς στο ίδιο πέρυσι, όταν κάποιοι βιάζονταν να πιστώσουν στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα πριν την επικύρωση - περιέργως τότε δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση. Ευχαριστώ όσους θα συμμετάσχουν στην κουβέντα. --MedMan (συζήτηση) 20:21, 22 Απριλίου 2019 (UTC)
ΥΓ. 1. Η ίδια τακτική ακολουθείται στην γερμανική βικιπαίδεια, όπου επίσης συμμετέχω (και από όπου προέρχομαι). 2. Κατ' αναλογίαν έχω προβεί και σε κάποιες αλλαγές στο άρθρο του φετινού πρωταθλήματος, όπου κατέστησα προσωρινά «αόρατους» τον πρωταθλητή, τους εξοδούχους των κυπέλλων Ευρώπης και τους υποβιβαζόμενους, καθώς και τον πρώτο σκόρερ, γεγονότα που επίσης μοιάζουν να μην μπορούν να αλλάξουν, εντούτοις δεν είναι οριστικά. --MedMan (συζήτηση) 20:30, 22 Απριλίου 2019 (UTC)


Αν και είναι ένα θέμα που ούτως ή αλλιώς το επιλύει ο χρόνος, η άποψη μου είναι ότι εφόσον η Βικιπαίδεια στηρίζεται σε πηγές και όλες οι πηγές αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας, αυτό γράφουμε. Αυτό ισχύει σήμερα με βάση τις πηγές. Αν ισχύσει (υποθετικό) σενάριο που θα αλλάξει τον πρωταθλητή, τότε εκείνη την ημέρα, θα γίνει αλλαγή αφού ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι πλέον πρωταθλητής. Σήμερα όμως είναι ο πρωταθλητής. Η ΒΠ είναι μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, έχει το πλεονέκτημα της άμεσης ενημέρωσης, αν κάτι διαφοροποιηθεί, το αλλάζουμε.

Αυτό ισχύει σε πολλές ΒΠ διαχρονικά. Για παράδειγμα, en:2018–19 Premier League#League table. Δίπλα από Λίβερπουλ και Μάνστετσερ Σίτυ υπάρχει εκείνο το Q που σημαίνει ότι εξασφάλισαν εισιτήριο στο Champions League. Το δηλώνουν και ας έχει ακόμα αγωνιστικές να παιχτούν. Τώρα, αν αφαιρεθούν βαθμοί από τη Λίβερπουλ και τελικά χάσει το εισιτήριο για το Champions League, αυτό θα ισχύει από την ημέρα της τιμωρίας και τότε θα γίνει διόρθωση. Σήμερα όμως αυτό ισχύει, ότι εξασφάλισε εισιτήριο στο Champions League. (Επίσης και άλλες ΒΠ δηλώνουν τον ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή Ελλάδας 2018-19.)

Να το δούμε και διαφορετικά. Διαβάζει ο αναγνώστης στο λήμμα, βλέπει τη βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ μαθηματικά δεν μπορεί να πέσει δεύτερος με βάση τους αγώνες, αλλά εμείς δεν τον έχουμε πρωταθλητή. Δεν θα διερωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει κάποιος λόγος; Θα αρχίσει τα μαθηματικά του και δεν θα βγαίνουν...

Να το δούμε και έτσι. Η Γιουβέντους είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας 2005 και το 2006. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2006 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Καλτσιόπολι. Αποτέλεσμα, της αφαιρέθηκαν τα δύο πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα του 2005 δεν δόθηκε σε κανένα. Οπόταν το 2006 οι χρήστες της ΒΠ σε κάθε γλώσσα πήγαν και διόρθωσαν τα σχετικά λήμματα, αφού με τα νέα δεδομένα η Γιουβέντους δεν ήταν πρωταθλήτρια 2005. Και αυτό έγινε ένα χρόνο μετά.

Και επειδή έγινε αναφορά στη Γερμανική Βικιπαίδεια, παραθέτω το λήμμα de:UEFA Champions League 2019/20. Στο σχετικό λήμμα, στη θέση που αντιστοιχεί στον πρωταθλητή Ελλάδας, έχουν προσθέσει τον ΠΑΟΚ. (Και στο λήμμα de:Super League 2018/19 (Griechenland) τον ΠΑΟΚ έχουν ως πρωταθλητή).

Ουσιαστικά κάνουμε ότι κάνουν όλες οι άλλες ΒΠ διαχρονικά.

Xaris333 (συζήτηση) 20:41, 22 Απριλίου 2019 (UTC)

Θα συμφωνούσa με τη λογική του Xaris333, μάλλον, καθώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος τεκμηριώνεται επαρκώς και η τεκμηρίωση μάς ενδιαφέρει άμεσα. Αλλαγές σίγουρα μπορούν να υπάρξουν όπως τις περιέγραψε παρακάτω, αλλά αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί -στην ελληνόγλωσση ΒΠ πολύ γρήγορα- με οποιαδήποτε αλλαγή δεδομένων στην πορεία του χρόνου--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:59, 22 Απριλίου 2019 (UTC)
Περίμενα κάπως μεγαλύτερη συμμετοχή στη συζήτηση, ίσως είναι ακόμα νωρίς. Θέλω να επανέλθω για κάποιες επισημάνσεις. Καταρχάς θα ήθελα να μου αναφερθεί ΕΝΑ επιχείρημα που να (με) πείθει ότι η βικιπαίδεια οφείλει να παραβλέψει το νομικά και τυπικά ορθό και να άγεται πίσω από την ροή των καθημερινών ειδήσεων, μάλιστα με μια σπουδή δυσεξήγητη. Θυμίζω ότι δεν είναι η καθημερινή επικαιρότητα ο στόχος εδώ, μια και η βικιπαίδεια δεν αποτελεί ούτε σάιτ ειδησεογραφίας ούτε καθημερινού λάιφστάιλ, αλλά εγκυκλοπαίδεια, η οποία πρέπει να δίνει βάρος στην κατά το δυνατόν ακρίβεια των γραφομένων. Οφείλει να προλαμβάνει και να αποφεύγει κατά το δυνατόν περιπτώσεις αναίρεσης περιεχομένου, παρά ελαφρά τη καρδία να δηλώνουμε ότι "και τι έγινε, αν αλλάξει η είδηση, αλλάζουμε κι εμείς την καταχώρηση", δεδομένου μάλιστα της τεράστιας αναπαραγωγιμότητας του σάιτ (εκτενέστατη χρήση ως πηγή για άλλα σάιτ, μάλιστα ως ακριβές κόπυ πέιστ) και της αδυναμίας μας να ελέγξουμε ποιου τάιμσταμπ έκδοση θα κοπιάρουν οι άλλοι. Με άλλα λόγια οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ακριβείς παρά επίκαιροι.
Κάποιες επισημάνσεις στον Χάρη: Εξήγησα μόλις γιατί το σκεπτικό σου «αν κάτι διαφοροποιηθεί, το αλλάζουμε» το θεωρώ λάθος. Από εκεί και πέρα η επίκληση της αγγλικής εγκυκλοπαίδειας μπορεί να κριθεί ποικιλοτρόπως, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι η μεγαλύτερη σε λήμματα, αλλά με μεγάλες εκπτώσεις στον ποιοτικό έλεγχο, αφού η πληθώρα ύλης είναι αδύνατο να ελεγχθεί, με αποτέλεσμα εκεί να γράφουν άτομα το κοντό και το μακρύ τους. Ιδίως σε θέματα σχετικά με Ελλάδα, βλέπουμε ότι όχι μόνο σχεδόν αποκλειστικά είναι Έλληνες χρήστες που γράφουν, αλλά στην μεγάλη πλειονότητά τους ούτε καν κάτοικοι Αγγλίας, αλλά κάτοικοι Ελλάδας, κάτι που διακρίνεται από τα απλοϊκά ως τραγικά Αγγλικά που συνήθως συναντάμε σε αρκετά λήμματα. Δίνεται η εντύπωση ότι οι Άγγλοι ακόμα και σε σοβαρά προβλήματα (μη τεκμηρίωση, βανδαλισμός) των ελληνικού ενδιαφέροντος λημμάτων δεν παρεμβαίνουν, έχοντας αφήσει στους Έλληνες την "παιδική χαρά" τους να εκφράζονται ελεύθερα και ελπίζοντας στην αυτοΐαση των εν λόγω άρθρων από άλλους Έλληνες χρήστες. Όσο για την γερμανική έκδοση, μου αναφέρεις κι εδώ τι γίνεται στα άρθρα που σχετίζονται με το ελληνικό πρωτάθλημα: μαντεύεις εύκολα ότι κι εδώ Έλληνες έβαλαν το χεράκι τους (και όποτε θελήσω αναιρώ τις αλλαγές, υποστηριζόμενος μάλιστα από την εκεί κοινότητα και διαχειριστές, αφού στην γερμανική ΒΠ ακολουθείται η λογική που παρέθεσα). Ακολουθεί η γερμανική ΒΠ στα άρθρα της Μπούντεσλιγκα ή ακόμα άλλων πρωταθλημάτων αυτή την λογική? Όχι. Προφανώς λοιπόν δεν κάνει η ελληνική ΒΠ ότι και οι ξένες, αλλά ότι θέλει και κρίνει ο κάθε χρήστης.
Αλήθεια, είχα την εντύπωση ότι στους κανόνες πολιτικής της ΒΠ υπήρχε παράγραφος με οδηγίες για την συνιστώμενη τακτική μας απέναντι σε γεγονότα που άπτονται της επικαιρότητας ή έχουν μια δυναμική μεταβολών. Δεν το βρίσκω και θα χαιρόμουν να μου επισημάνει κάποιος αν υπάρχει και πού βρίσκεται. --MedMan (συζήτηση) 14:18, 23 Απριλίου 2019 (UTC)
MedMan σε κάποιο βαθμό βοηθάει η ενότητα "Η Βικιπαίδεια δεν είναι Πυθία" στο Βικιπαίδεια:Τι δεν είναι η Βικιπαίδεια χωρίς, όμως, να είναι τελείως σχετικό με το ζήτημα που έθεσες ανωτέρω.--Diu (συζήτηση) 14:38, 23 Απριλίου 2019 (UTC)

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης και συνεπώς αλλαγής των σχετικών καταλόγων. Μπορεί, όμως, να αναφερθεί στις οικείες ενότητες ότι ο ΠΑΟΚ μαθηματικά έχει κατακτήσει το πρώτάθλημα και με αυτό τον τρόπο να βρεθεί μια λύση στη μέση.--Diu (συζήτηση) 14:38, 23 Απριλίου 2019 (UTC)

Οπόταν θεωρείς ότι πρέπει να αγνοήσουμε όλες τις πηγές (ελληνικές και διεθνείς) που αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ πλέον έχει 3 πρωταθλήματα Ελλάδος, ότι είναι πρωταθλητής 2018-19, ότι θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κτλ... Xaris333 (συζήτηση) 14:44, 23 Απριλίου 2019 (UTC)


Κάποιες επισημάνσεις στον Χρήστης:MedMan: Φίλε, νομίζω δεν κάνεις έλεγχο πριν να θέσεις παραδείγματα:

  • Στη Γερμανική ΒΠ, στο λήμμα de:Super League 2018/19 , Γερμανός χρήστης έβαλε τον ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή [5], όχι Έλληνας.
  • Έφερα την αγγλική ως παράδειγμα. Και οι άλλες ΒΠ κάνουν το ίδιο. Γαλλική, Ισπανική, Ιταλική κτλ...
  • Η Γερμανική ακολουθεί την ίδια λογική: Στο λήμμα de:Fußball-Bundesliga 2018/19 έχει ήδη γραφτεί ότι η Μπάγερν και η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και ας παραμένουν ακόμη 4 αγωνιστικές. Μάλιστα αυτοί το προχωράνε και ένα βήμα παρακάτω αφού στο πλαίσιο πληροφοριών τοποθετούν κάποια στατιστικά μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής, τα οποία αλλάζουν μετά το τέλος κάθε αγώνα/αγωνιστικής.
  • Μπορείς να διαβάσεις Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα.
  • Θεωρώ ότι η παρούσα συζήτηση είναι άσκοπη. Ας αποφασίσει η κοινότητα... Κάνουμε ότι κάνουν όλες οι άλλες ΒΠ διαχρονικά. Και το θεωρώ... αστείο αν κατακτήσει, για παράδειγμα, μια ομάδα τον τίτλο από τον Μάρτιο, μόνο εμείς στην ελληνική ΒΠ, να περιμένουμε Ιούνιο να αναφέρουμε ότι είναι πρωταθλήτρια, ενώ όλες οι πηγές θα την αναφέρουν εδώ και 3 μήνες ως πρωταθλήτρια... Τι να πω, θα πρωτοτυπήσουμε πάλι ως ελληνική ΒΠ Xaris333 (συζήτηση) 14:43, 23 Απριλίου 2019 (UTC)

Xaris333 (συζήτηση) 14:43, 23 Απριλίου 2019 (UTC)

Από τη στιγμή που η διοργανώτρια αρχή (ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ)[6] αποφάσισε να ανακηρύξει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, νομίζω ότι οι ενστάσεις του Medman είναι άστοχες.--Petaloudas 10 (συζήτηση) 15:10, 23 Απριλίου 2019 (UTC)

Αυτό είναι, όντως, σοβαρό επιχείρημα. Δεν είχα δει ότι είχε υπάρξει σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ούτε και απονομή τροπαίου.--Diu (συζήτηση) 15:12, 23 Απριλίου 2019 (UTC)
Το θέμα είναι ευρύτερο. Δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ και τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Xaris333 (συζήτηση) 15:23, 23 Απριλίου 2019 (UTC)

Αγαπητέ Χάρη και κοινότητα. Προκειμένου να μην τραβήξει περαιτέρω το θέμα και επειδή είχα μείνει στα "παλιά" και -όντως (...λάθος μου)- δεν έλεγξα τι γίνεται φέτος στην γερμανική ΒΠ, βλέπω ότι έσφαλλα και ότι η πολιτική της ΒΠ είναι γενικότερα έτσι, όπως λέει ο Χάρης. Οπότε συντάσσομαι κι εγώ πλέον με την κοινώς αποδεκτή πολιτική και απολογούμαι (και ιδιαίτερα στον Χάρη) για την μικρή αναστάτωση που επέφερα. Όσες σχετικές αλλαγές μου δεν έχουν ήδη αποκατασταθεί, θα κοιτάξω να τις επαναφέρω. Γηράσκω δ' αεί διδασκόμενος... Τους χαιρετισμούς μου από την Γερμανία και καλή Ανάσταση σε όλους. --MedMan (συζήτηση) 01:24, 24 Απριλίου 2019 (UTC)


MedMan και λοιποί: από τα γραφόμενα παραπάνω βλέπω ότι η ορθότερη ενέργεια θα ήταν να αναφέρεται ως ο προφανής πρωταθλητής ή διαφαινόμενος πρωταθλητής μέχρι να απονεμηθεί επίσημα το τρόπαιο ή έστω τελειώσει και ο τελευταίος αγώνας, καθώς α) shit happens (all the time) β) οι πηγές το δικαιολογούν, γ) αν υπάρχει πρωταθλητής γιατί συνεχίζεται το πρωτάθηλημα; OK υπερβολικό αυτό, αλλά δ) να μιλάμε για πρωταθλητή πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είναι σαν να μιλάμε για πρωθυπουργό πριν ολοκληρωθούν οι εκλογές, με βάση μόνο τα exit polls. ε) «αν ισχύσει υποθετικό σενάριο που θα αλλάξει τον πρωταθλητή» θα είναι απόδειξη ότι η αναφορά του ως πρωταθλητή ήταν εξαρχής λάθος: δεν θα του έχει αφαιρεθεί τρόπαιο, αφού δεν το είχε ποτέ. Ενώ ο προφανής ή διαφαινόμενος πρωταθλητής (βάση μαθηματικών) μπορούν να αλλάζουν άνετα. -- geraki (συζήτηση) 08:30, 24 Απριλίου 2019 (UTC)


Έχω αναφέρει τόσα παραδείγματα πιο πάνω αλλά φαίνεται άδικα, δεν τα διαβάζουν κάποιοι που συμμετέχουν στη συζήτηση... Αλλά αγαπητοί συνβικιπαιδιστέ, όταν διαβάζω απόψεις "αν υπάρχει πρωταθλητής γιατί συνεχίζεται το πρωτάθλημα;" και "να μιλάμε για πρωταθλητή πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είναι σαν να μιλάμε για πρωθυπουργό πριν ολοκληρωθούν οι εκλογές, με βάση μόνο τα exit polls", καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να συνεχίσω την προσπάθεια. Άκυρα, άσχετα επιχειρήματα...

  • Σε ένα πρωτάθλημα πρέπει να γίνουν όλοι οι αγώνες, άσχετα αν βγήκε ο πρωταθλητής. Υπάρχουν και άλλες θέσεις να καθοριστούν (διεθνείς συμμετοχές, υποβιβασμός, μπαράζ). Αλλά και να μην υπάρχουν, πρέπει να γίνουν όλοι οι αγώνες. Δεν είναι κτύπημα πέναλτι που αν το σκορ πάει 5-3 η επόμενη ομάδα δεν κτυπάει το τελευταίο της πέναλτι επειδή δεν θα αλλάξει τίποτα αν το βάλει...
  • Η σύγκριση με τις εκλογές και τα exit polls είναι άσχετη. Ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγει πριν μετρηθούν όλοι οι ψήφοι. Μια πρωταθλήτρια ομάδα βγαίνει όταν μαθηματικά δεν μπορεί να πέσει στη δεύτερη θέση... Τα exit polls είναι δημοσκόπηση εξόδου, δεν είναι γεγονότα όπως είναι η ολοκλήρωση ενός αγώνα και η βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων. Δεν μιλάμε για πρόβλεψη αποτελεσμάτων αγώνων, αλλά για τα πραγματικά αποτελέσματα αγώνων.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι προσπαθώ να αποδείξω κάτι που είναι αποδεκτό σε όλο τον πλανήτη. Κάτι που λένε όλες οι πηγές. Αν δεν θέλετε να περιοριστείτε στον ΠΑΟΚ, ψάξτε τις διεθνείς ιστοσελίδες. Όλες αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα θέλει ακόμα μια νίκη (ή ήττα της Ατλέτικο) για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και ας μένουν μετά ακόμα 3-4 αγώνες. [7]

Τέλος, θα πω και πάλι ότι στηριζόμαστε στις πηγές. Υπάρχει κάποια πηγή που να αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ είναι προφανής πρωταθλητής ή διαφαινόμενος πρωταθλητής; Αστειότητες...

Και ένα μπόνους:

Xaris333 (συζήτηση) 11:13, 24 Απριλίου 2019 (UTC)

Η βικιπαίδεια δεν είναι εφημερίδα. Κι όμως χρόνια τώρα επιδίδεστε στο ανούσιο σπορ της βικιδημοσιογραφίας αντί να συνεισφέρετε σε ένα απο τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ απαράδεκτα λήμματα που περιέχει, λήμματα που παραπληροφορούν τον κόσμο και ιδιαίτερα τα παιδιά που αντλούν ατόφιο υλικό από εκεί για τις εργασίες τους. Αλλά τι να κάνουμε, δικαίωμα του καθενός να συνεισφέρει εκεί που θέλει οπότε: Έχουμε τη βικιπαίδεια που μας αξίζει. Εν τω μεταξύ, πλάκα θα είχε να ξεσπάσει κανένα σκάνδαλο και ο μαθηματικά πρωταθλητής ή ο μαθηματικά υποβιβασμένος να αλλάξουν ιδιότητες. Φευ, μέσα στη γενική αγραμματοσύνη των καιρών, την εμφανώς ορατή στα ΜΜΕ και εξ αυτών αντανακλώμενη εδώ μέσα, όλα αυτά προφανώς είναι ακατανόητα για τους περισσότερους.46.176.129.206

Και τελειώνω επαναλαμβάνω τα παραπάνω λεχθέντα από τον χρήστη Medman, το πιο χρήσιμο από την όλη συζήτηση: "Θυμίζω ότι δεν είναι η καθημερινή επικαιρότητα ο στόχος εδώ, μια και η βικιπαίδεια δεν αποτελεί ούτε σάιτ ειδησεογραφίας ούτε καθημερινού λάιφστάιλ, αλλά εγκυκλοπαίδεια, η οποία πρέπει να δίνει βάρος στην κατά το δυνατόν ακρίβεια των γραφομένων". Σε πείσμα των καιρών.--46.176.129.206 18:56, 25 Απριλίου 2019 (UTC)

Που είναι ο Ουέλινγκτον, οέο;

[επεξεργασία κώδικα]

Μόλις παρατήρησα ότι δεν υπάρχει λήμμα για τον δούκα Ουέλινγκτον στην ελληνική ΒΠ πράγμα περίεργο αν αναλογισθεί κανείς ότι ήταν μία από τις πιο σημαντικές στρατιωτικές και πολιτικές φυσιογνωμίες του 19ου αιώνα, νίκησε τον Ναπολέοντα στο Βατερλώ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση ως πρωθυπουργός της Αγγλίας. Eanorel (συζήτηση) 10:06, 25 Απριλίου 2019 (UTC)

Πολλά σημαντικά λήμματα λείπουν, όχι μόνο αυτό. Οπότε υπάρχει...πεδίον δόξης λαμπρόν, για όποιον θέλει!!! (Dor-astra (συζήτηση) 15:08, 25 Απριλίου 2019 (UTC))

Ονομασία με 2 λέξεις αλλά προφορά σαν μια προπαροξύτονη

[επεξεργασία κώδικα]

Συζήτηση χρήστη:Chalk19#Μετακίνηση

Το θέμα αφορά τις ξένες ονομασίες που είναι δύο λέξεις. Ο @Chalk19: θεωρεί ότι προφέρονται ως μία προπαροξύτονη και έτσι πρέπει να τις γράφουμε στη ΒΠ. Δεν έχω τέτοιες γνώσεις για να εκφέρω άποψη. Ζητάω την άποψη της κοινότητας, ώστε να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα λήμματα. Μία ή δύο λέξεις; Xaris333 (συζήτηση) 17:17, 25 Απριλίου 2019 (UTC)


Nα βάλω μερικά πράγματα στη θέση τους:

  1. Η προφορά των δυο λέξεων "ως μία προπαροξύτονη" δεν είναι δικιά μου "θεωρία", όπως γράφει ο Xaris333. Προκύπτει από την ανάγνωση των φωνητικών γραφών και το άκουσμα των ηχητικών αρχείων που έχουν συμπεριληφθεί σε λήμματα που έφτιαξε ο ίδιος ο Xaris333. Αυτά διαβάζω και ακούω, αυτά λέω, δεν έφτιαξα δικές μου "θεωρήσεις" των πραγμάτων.
  2. Πουθενά δεν ισχυρίστηκα ότι όλες τις ονομασίες αυτής της μορφής έτσι πρέπει να τις γράφουμε, μια λέξη. Ο Xaris333 με ρώτησε για μια συγκεκριμένη μετακίνηση (βλ. το σύνδεσμο προς τη σχετική συζήτηση που δόθηκε στην αρχή) και του παρέθεσα συγκεκριμένους λόγους που έγινε η μετακίνηση αυτή, αυτή και μόνο αυτή. Ανάμεσα στους λόγους ήταν και η ύπαρξη της μιας λέξης σε κείμενο που βρίσκουμε σε μέινστρημ ελληνικά έντυπα. Σε άλλη, προγενέστερη περίπτωση, που όμως οι αναφορές σε κείμενα ελληνικά ήταν της μορφής των δυο λέξεων (αναφέρεται το λήμμα στη σχετική συζήτησή μου με τον Xaris333), η παρέμβασή μου άφησε τις λέξεις δυο, όπως ήταν, διορθώνοντας άλλο σφάλμα που υπήρχε στην ονομασία

Από τη συζήτηση με τον Xaris333 και τα σχετικά diff που δίνω εκεί φαίνεται ότι αυτό που κυρίως με απασχολεί στα "σλαβομακεδόνικα λήμματα" που φτιάχνει είναι βασικά ο σωστός τονισμός και η σωστή απόδοση στα ελληνικά ορισμένων γραμμάτων, όπως του Б/б ως "μπ" αντί για "β", του Г ως "γκ" αντί για "γ", του Д ως "ντ" αντί για "δ" κλπ. ——Chalk19 (συζήτηση) 18:54, 25 Απριλίου 2019 (UTC)

Chalk19,

  • να διευκρινήσω ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση, απλά θέλω να ξέρω πως προχωράμε για να μην κάνω συνέχεια δεκάδες αλλαγές
  • έγραψα ότι θεωρείς (=πιστεύεις, νομίζεις, λες, είσαι της άποψης κτλ), όχι ότι έκανες δικιά σου θεωρία Πώς αλλιώς να το διατυπώσω για να μην υπάρχει παρεξήγηση;
  • δεν έχει καμία σημασία ποιος έφτιαξε τα λήμματα

Αν όντως ο Chalk19 έχει σωστή άποψη για τα σλαβομακεδονικά (και δεν υπάρχουν χρήστες με διαφορετική άποψη), τον καλώ να διορθώσει όλες τις ονομασίες στο λήμμα Δήμοι της Βόρειας Μακεδονίας (είτε μπλε είτε κόκκινοι σύνδεσμοι). Για το περιεχόμενο των λημμάτων, αν δεν έχει τον χρόνο, θα κάνω εγώ τις αλλαγές. Φτάνει να ξέρω ότι καταλήξαμε στις ορθές/αποδεκτές ονομασίες. Xaris333 (συζήτηση) 19:27, 25 Απριλίου 2019 (UTC)


1) Τι σημαίνει ότι "προφέρεται σχεδόν ως μια, προπαροξύτονη λέξη"; [10] Ή προφέρεται ως μια λέξη ή δεν προφέρεται ως μια λέξη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το τι γράφουμε στα λήμματα.

2) "ορθότερη διατύπωση, με βάση και βίντεο της τηλεόρασης"... [11]

Xaris333 (συζήτηση) 16:09, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Σημαίνει ότι προσπαθώ να διαλευκάνω ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις πραγματικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ μιας τυπικά ορθής μεταγραφής (με βάση τους "κανόνες των βιβλίων") και τις αποκλίσεις που μπορεί να υπάρχουν στην πραγματική εκφορά του λόγου των ανθρώπων, όπως αυτή δίνεται στα ηχητικά και στη φωνητική γραφή της αγγλικής ΒΠ (και τα οποία παραθέτεις στα λήμματα), αλλά και που μερικές φορές δεν είναι ακριβώς έτσι, αν ακούσει κανείς μερικά βίντεο της "σκοπιανής" τηλεόρασης. Ένα ελληνικό παράδειγμα, το "Καλώς ήλθες" είναι φυσικά δυο λέξεις, αλλά στην πράξη όλοι/λες το διαβάζουν σα μία, "καλωσήλθες". Επειδή όμως δεν αντέχω να έχω κάποιον συνεχώς πάνω από το κεφάλι μου να μου κάνει τέτοιου είδους ερωτήσεις, του τύπου "τί σημαίνει τούτο", "τί σημαίνει τ'άλλο" σε τόσο προφανή θέματα, τα οποία μάλιστα τα ψάχνω όσο μπορώ καλύτερα και σε βάθος, εγκαταλείπω την προσπάθεια. Θες να τονίζεις τις λέξεις στη λήγουσα ; τόνιζέ τες ! Θέλεις να μη βάζεις τόνους ; μη βάζεις ! Θέλεις να μεταγράφεις το б σε "β" ; Κάνε το ελεύθερα ! Εγώ σταματάω την ενασχόληση με τα "μεκαδονικά" λήμματα των δήμων. Φτιάξε τα ονόματα όπως σε φωτίσει ο Θεός. Σκορδοκαϊλα μου, στη τελική. Γεια χαρά ! ——Chalk19 (συζήτηση) 16:28, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Xaris333, τα πράγματα είναι απλά: Στη χώρα τους, τα ονόματα αυτά γράφονται επίσημα με δυο λέξεις. Το ίδιο θα τα γράφουμε και εδώ, όπως και σε όλες τις Βικιπαίδειες του κόσμου. Αν η προφορά είναι αλλιώς, κακό δεν κάνει να το αναφέρουμε στο κείμενο του λήμματος. Πρέπει όμως να σεβόμαστε την επίσημη γραφή, όπως και όλες οι άλλες Βικιπαίδειες. --Focal Point 17:51, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Μα δεν έχω διαφωνήσει με αυτό που λες. Στην αρχή μετακίνησε το λήμμα με ονομασία μιας λέξης. Μετά από παρέμβαση μου επέστρεψε η ονομασία στις 2 λέξεις, όπως είναι η επίσημη γραφή (και όπως όλες οι άλλες Βικιπαίδειες). Πρόσθεσε στο λήμμα ότι "προφέρεται ως μια, προπαροξύτονη λέξη, Γκαζίμπαμπα" [12]. Δεν είπα κάτι τότε για την προσθήκη αυτή, καθώς συμφωνώ ότι δεν είναι κακό να το αναφέρουμε στο κείμενο του λήμματος (εφόσον ισχύει). Σήμερα όμως πρόσθεσε ότι "προφέρεται σχεδόν ως μια, προπαροξύτονη λέξη, Γκαζίμπαμπα" [13]. Εκείνο το σχεδόν, ως αναγνώστη, που φαίνεται παράξενο και ειλικρινά δεν κατανοώ τι σημαίνει... Xaris333 (συζήτηση) 18:00, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές/Nikosgranturismogt

[επεξεργασία κώδικα]

Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές/Nikosgranturismogt. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:37, 25 Απριλίου 2019 (UTC)

Πώς μπορώ να βρω τον κωδικό αναφοράς Freebase στα Wikidata; AntonyFragakis 09:43, 27 Απριλίου 2019 (UTC)


Η ιδιότητα είναι η d:Property:P646. Θέλεις να βρεις κάποιο αντικείμενο με συγκεκριμένο κωδικό; - geraki (συζήτηση) 12:31, 27 Απριλίου 2019 (UTC)

Αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα του Πέτρου Γαϊτάνου αλλά γενικά θα ήθελα να ξέρω πως βρίσκουμε τους κωδικούς για το Freebase! AntonyFragakis 14:07, 27 Απριλίου 2019 (UTC)

Χρόνια πολλά συνβικιπαιδιστεςΑντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:09, 27 Απριλίου 2019 (UTC)

Χρόνια πολλά σε όλους τους βικισυνάδελφους, Χριστός Ανέστη! Χρόνια σας πολλά. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 21:10, 27 Απριλίου 2019 (UTC)

Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία, παραγωγικότητα και ευτυχία!

Χριστός Ανέστη, με αγάπη για όλους. --Focal Point 07:42, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα με υγεία σε όλους! _DaftRose (συζήτηση) 09:38, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Χριστός Ανέστη με υγεία !--KAKTOS (συζήτηση) 09:52, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Αληθώς ο Κύριος! Υγεία σε όλους.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:20, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

Χρόνια πολλά! -- Magioladitis (συζήτηση) 10:56, 28 Απριλίου 2019 (UTC)


Ἡ γέφυρα στρωμένη μὲ μία μεγάλη σημαία ἐμοίαζε ἁγιατράπεζα. Ἕνα κανίστρι μὲ κόκκινα αὐγὰ καὶ ἄλλο μὲ λαμπροκούλουρα ἦταν ἀπάνω. Ὁ πλοίαρχος σοβαρὸς μὲ ἕνα κερὶ ἀναμμένο στὸ χέρι ἄρχισε νὰ ψέλνῃ τὸ Χριστὸς Ἀνέστη. Τὸ πλήρωμα κι οἱ ἐπιβάτες γύρω του, ξεσκούφωτοι καὶ μὲ τὰ κεριὰ στὰ χέρια, ξανάλεγαν τὸ τροπάρι ρυθμικὰ καὶ μὲ κατάνυξη. "Χρόνια πολλά, κύριοι!", "Χρόνια πολλά, παιδιά μου!" εὐχήθηκε ἅμα ἐτέλειωσε τὸν ψαλμό, γυρίζοντας πρῶτα στοὺς ἐπιβάτες κι ἔπειτα στὸ πλήρωμα ὁ πλοίαρχος. "Χρόνια πολλὰ καπετάνιε! χρόνια πολλά!" ἀπάντησαν ἐκεῖνοι ὁμόφωνοι. […] "Καὶ τοῦ χρόνου σπίτια μας".
[…] Ἔπαψε τὸ καμπανοχτύπημα, ἕνα ἕνα ἔσβησαν τὰ κεριά. Τὸ καράβι ἐβυθίστηκε πάλι στὴν ἡσυχία του. Ὁ καπετάνιος καὶ ὁ τιμονιέρης καταμόναχοι ἐπάνω στὴ γέφυρα, πνεύματα θαρρεῖς ἐναέρια, ἐξακολουθοῦσαν τὴ δουλειά τους σιωπηλοὶ καὶ ἄγρυπνοι: "Ἕνα κάρτο μαΐστρο!", "Μαΐστρο!". "Γραμμή!", "Γραμμή!" Καὶ τὸ πλοῖο ὁλοσκότεινο πάλι ἐξακολούθησε νὰ σχίζῃ τὰ νερά, ζητώντας ἀνυπόμονα τὸ λιμάνι του.
Ανδρέας Καρκαβίτσας: "Πάσχα στα πέλαγα" (1922). ——Chalk19 (συζήτηση) 14:34, 28 Απριλίου 2019 (UTC)

🥚🥚.•*¨`*•.¸🐰.🐰 ¸.•*¨`*•.🥚🥚
╔═════════ ೋღღೋ ══════════╗

ೋ ೋ Χρόνια πολλά! ೋ ೋ

╚═════════ ೋღღೋ ══════════╝
🥚🥚.•*¨`*•.¸🐰.🐰 ¸.•*¨`*•.🥚🥚
✿ ✿ ❀¸¸¸.•*´¯`❀ ✿ Χριστός Ανέστη!! ✿❀ԑ̮̑ঙ¸¸¸.•*´¯`❀💓
ฅ^•ﻌ•^ฅ Με υγεία!! εϊз
Ρέντα ◦•●◉✿(Συζήτηση💬) 06:51, 29 Απριλίου 2019 (UTC)

Αληθώς Ανέστη, για αγάπη και ευημερία.   ManosHacker 17:37, 29 Απριλίου 2019 (UTC)

Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους τους συγγουικιπαιδιστές! Ασμοδαίος (συζήτηση) 18:24, 29 Απριλίου 2019 (UTC)

Χρόνια πολλά σε όλους, εορτάζοντες και μη! Με υγεία πάνω απ' όλα!Texniths (συζήτηση) 21:12, 29 Απριλίου 2019 (UTC)

Χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία σε όλους! Esslet(συζήτηση) 21:47, 29 Απριλίου 2019 (UTC)