Συζήτηση χρήστη:FocalPoint

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αν κάποιος μου στείλει email αντί για μήνυμα εδώ, ας σημειώσει ότι θεωρώ κάθε email προσωπική αλληλογραφία και συνεπώς δεσμεύομαι ότι ούτε το περιεχόμενο της αλληλογραφίας, ούτε η ηλεκτρονική διεύθυνση δε θα δημοσιοποιηθεί από εμένα. (Τα ψιλά γράμματα: Προφανώς όλα αυτά ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες. Αν θεωρήσω ότι κινδυνεύει η ζωή ή η ακεραιότητα κάποιου ανθρώπου, η παραπάνω δέσμευση δεν ισχύει). --Focal Point 14:08, 3 Ιουλίου 2016 (UTC)

(Από το αρχείο συζητήσεών μου:)

Μην ταΐζετε τα τρολ!
.--Focal Point 21:13, 25 Οκτωβρίου 2015 (UTC)


Olympionics (2)[επεξεργασία κώδικα]

Filing of this discussion. Done. I will see about Κλεόμαχος ο Μαγνήσιος. --Focal Point 22:32, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Gts-tg, where did you find the 444 BCE ? --Focal Point 22:37, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

This was in error, 444 has been removed now. Gts-tg (συζήτηση) 22:53, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Epìdosis, άξιος, άξιος, άξιος ! --Focal Point 22:57, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Many thanks to Epìdosis indeed, the constant checking is really helpful! Gts-tg (συζήτηση) 23:21, 16 Απριλίου 2017 (UTC)

Βραβείο γυναικείου ρόλου φεστιβάλ Καννών[επεξεργασία κώδικα]

Τα σημαιάκια τα άφησα, γιατί το θεώρησα σαν μια πληροφορία για τις ηθοποιούς που οι περισσότερες δεν έχουν λήμμα και είναι λίγο- πολύ άγνωστες. Δεν έχω πρόβλημα να τα αφαιρέσω αν πιστεύεις οτι δεν προσφέρουν τίποτα. (Dor-astra (συζήτηση) 13:07, 17 Απριλίου 2017 (UTC))

Μηn αποκαθιστάτε σελίδες ip πεπαλαιωμένες--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:21, 18 Απριλίου 2017 (UTC)

Δες την διευθέτηση που έκανα, στο λήμμα Χρυσός Φοίνικας, σχετικά με τα σημαιάκια που δεν σ' άρεσαν, και πες μου αν το βρίσκεις καλύτερο έτσι. (Dor-astra (συζήτηση) 13:23, 18 Απριλίου 2017 (UTC))

Αντιπαθώ να βλέπω κόκκινους συνδέσμους, δε ξέρω γιατί, μάλλον θέμα αισθητικής. Βέβαια, έχεις δίκιο, μάλλον έτσι προχωράει το πράγμα. Ίσως το κάνω κάποια στιγμή. Τώρα έχω βάλει πλώρη για τα Όσκαρ. Με την ευκαιρία, λέω να φτιάξω το λήμμα Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Σκεφτόμουν α) να φτιάξω τη λίστα από την πρώτη βράβευση, το 1928, και β)να μην γράψω τις υποψηφιότητες, -είναι too much, παρά μόνο τις νικήτριες. Ρίξε μια ματιά... (Dor-astra (συζήτηση) 14:22, 18 Απριλίου 2017 (UTC))

Φράκταλ και παράνοια[επεξεργασία κώδικα]

nadiv_πρωτότυπο

Προσπάθησα κι εγώ να συνεισφέρω στην παγκόσμια τέχνη πριν χρόνια, αλλά το έργο μου δεν έτυχε καμίας αναγνώρισης... Ευχαριστώ για τους φρακταλεμονανθούς! NadiV (συζήτηση) 13:38, 19 Απριλίου 2017 (UTC)

Γιατί σβήστηκε το ερώτημα περί ύβρεως;[επεξεργασία κώδικα]

Αν δεν κάνω λάθος έσβησες το ερώτημα που είχα θέσει την 11 Απριλίου, αν δηλαδή αποτελεί "προσωπική επίθεση" το ότι υπενθυμίζω σε κάποιον χρήστη μια υβριστική πράξη του στη ΒΠ, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο έθνος.[1] Επανήλθα στο ΣΔ την 12 Απριλίου 2017 07:06 ερωτώντας γιατί σβήστηκε, και πάλι δεν έλαβα απάντηση [2]. Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα; --Skylax30 (συζήτηση) 13:37, 21 Απριλίου 2017 (UTC)

Skylax30, η απομάκρυνση του κειμένου δεν έγινε από εμένα, αλλά από άλλον χρήστη [3]. Προσωπικά προτιμώ η απομάκρυνση κειμένων να γίνεται από τον ίδιο το χρήστη μετά από σχετική παρατήρηση, αν πράγματι υπάρχει θέμα. Στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και σε παρόμοιες περιπτώσεις, ένας τρόπος αντιμετώπισης (δεν γνωρίζω αν είναι σωστός ή ο καλύτερος, αλλά εξέτασέ τον) είναι να αρχίσεις με τη θεώρηση ότι αυτός που σε αναίρεσε είχε κάποιου είδους δίκιο (σημειώνω ότι δεν πρέπει να θεωρήσεις ότι ισχύει αυτή η υπόθεση και για όποιον είδε την αναίρεση, συμπεριλαμβανομένου και εμένα). Στη συνέχεια, μπορείς να καταθέσεις το κείμενό σου αλλαγμένο, προσπαθώντας να αφαιρέσεις μέρη του που δεν είναι τόσο απαραίτητα αλλά τα οποία πιθανόν να θεωρηθούν ενοχλητικά, κρατώντας αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία. --Focal Point 16:46, 21 Απριλίου 2017 (UTC)

Σόρυ, δεν κατάλαβα καλά το ντιφ. Δηλαδή η διαγραφή έγινε από τον Glorius, σωστά; Ως προς το σχόλιό σου, νομίζω ότι αυτός που το έσβησε θα έπρεπε να κάνει κάποια υπόδειξη για το τί θεωρεί ως παραβίαση κανονισμού. (Διατηρώ μια επιφύλαξη μήπως μου έστειλε email και δεν το είδα, γιατί έχω ξεχάσει το πάσγουορδ). Το "ενοχλητικό" δεν σημαίνει τίποτα. Δεν κάνουμε βικιπαίδεια με κριτήριο πώς να μην ενοχλήσουμε κάποιον που δηλώνει ότι μισεί έναν ολόκληρο λαό. Παραμένει το ερώτημα αν θεωρείται "προσωπική επίθεση" το να υπενθυμίζεις σε έναν υβριστή ότι είναι υβριστής, τη στιγμή που όχι μόνο δεν ανακαλεί, όχι μόνο δεν διαγράφει την ύβρι αλλά και τονίζει ότι είναι πεποίθησή του. --Skylax30 (συζήτηση) 07:39, 22 Απριλίου 2017 (UTC)

Στο diff, αναφέρεται καθαρά η άποψη του χρήστη που έκανε την αναστροφή, ο οποίος επικαλείται την Βικιπαίδεια:Όχι προσωπικές επιθέσεις. --Focal Point 08:27, 22 Απριλίου 2017 (UTC)

OK. Άρα περιττό να ρωτήσω τον ίδιο.--Skylax30 (συζήτηση) 15:10, 22 Απριλίου 2017 (UTC)

Γενικό πρότυπο πόλεων/χωριών/οικισμών κτλ[επεξεργασία κώδικα]

Είσαι ο μόνος που ασχολήθηκε στην Αγορά οπόταν θα ήθελα τη γνώμη σου για μερικά σημεία. Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Πρότυπο:Διοικητική Διαίρεση (Κύπρος)

1) Δεν βρήκα τρόπο να μεταφερθεί ο γενικός χάρτης (location map) πάνω από την εικόνα χάρτη περιοχής. Νομίζω ότι ούτε και σε άλλα πρότυπα γίνεται αυτό. Η εικόνα χάρτη περιοχής, επειδή ακριβώς είναι εικόνα, εμφανίζεται κάτω από την εικόνα-φωτογραφία της περιοχής. Δεν μπορεί να μεσολαβεί κάτι μεταξύ τους. Αν έχεις υπόψιν σου κάποιο πρότυπο με διαφορετική τη σειρά, υπόδειξε μου το να δω πως δουλεύει. Η μόνη επιλογή είναι να πάει το location map πρώτο.

2) γνωμικό ή σύνθημα. Για περιοχές που δεν έχουν επίσημη ονομασία την ελληνική γλώσσα τι θέλουμε να εμφανίζεται; Το γνωμικό στην επίσημη γλώσσα ή το γνωμικό μεταφρασμένο στα ελληνικά;

Xaris333 (συζήτηση) 15:06, 23 Απριλίου 2017 (UTC)

Xaris333

 1. θα ψάξω και θα σου πω αν βρω κάτι - το δοκίμασα και εγώ και δε μου βγήκε εύκολα... σε καταλαβαίνω
 2. πρώτα το γνωμικό στην επίσημη γλώσσα και στην παρακάτω γραμμή το γνωμικό μεταφρασμένο στα ελληνικά

--Focal Point 16:37, 23 Απριλίου 2017 (UTC)

Βοήθεια Νέο Μέλος[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα FocalPoint! Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Δηλαδή το άλλο πρόχειρο που έχω φτιάξει πώς μπορεί να γίνει εγκυκλοπαιδικό λήμμα ? Δηλαδή να φαίνεται σε μια αναζήτηση ? ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Pavlosperakis (συζήτησησυνεισφορά) .

Υποσημειώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να διαβάσεις Πελένδρι#Πληθυσμός τις υποσημειώσεις του πίνακα εσύ που δεν είσαι Κύπριος να μου πεις αν βγαίνει νόημα; Xaris333 (συζήτηση) 13:27, 6 Μαΐου 2017 (UTC)

Καλησπέρα Xaris333, απάντησα στη συζήτηση του λήμματος. --Focal Point 17:07, 6 Μαΐου 2017 (UTC)

Καλημέρα, εύχομαι να είσαι εύχερος. Μπροείς να δεις εδώ; Τα σημαντικά έργα στο κουτί πληροφοριών έρχονται από τα βικιντάτα. Πως μπορώ να τα αλλάξω;

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[επεξεργασία κώδικα]

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

May 31st at 4:00 PM (UTC) (9:00 AM (PST)) – You’re invited!
 • The Wikipedia Library coordinators meeting is an opportunity for TWL branch coordinators to talk about various ideas, programs, problems, and events about TWL. We will have an agenda to cover at first, followed by an unconference-style discussion.
 • This meeting is a chance for all global coordinators to have an open discussion, provide updates, share information and learnings from their branches, work on issues, and discuss successes, progress, goals, do’s and don'ts, and anything else!
 • Members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, AVasanth (WMF), via MediaWiki message delivery (συζήτηση) 21:16, 17 Μαΐου 2017 (UTC)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

Αστεράκι[επεξεργασία κώδικα]

Star of Sophia.png Για τις ήπιες αντιδράσεις σου και την ανάπτυξη δοκιμίων φιλοσοφίας για το μέλλον της Βικιπαίδεια. Οι ρήσεις των πρώτων ετών δικαιώνονται μεσο-μακροπρόθεσμα. Geoandrios (συζήτηση) 09:31, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

 :) --Focal Point 09:38, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Εικονοδουλεία[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, όταν αναφέρομαι σε όρο "εικονοδουλεία" εντός του λήμματος Μονή Πελεκητής, εννοώ αυτό εδώ, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα κάποιο εννοιολογικό πρόβλημα, άμα κρίνω από το γεγονός πως ένας από τους πλέον "ειδικούς" επί των βυζαντινής φύσεως θεμάτων εντός της κοινότητας, Cplakidas, δεν το διόρθωσε ποτέ σε όσα λήμματα που ξεκίνησα/επέκτεινα το βρήκε. Πιθανώς, βέβαια, να ερμηνεύω λάθος το γεγονός της μη διόρθωσης, καθώς μπορεί απλώς να μην το είδε... Λήμμα "εικονοδουλεία", πάντως, υπάρχει σε άλλα γλωσσικά εγχειρήματα, ενώ μιλάμε για ελληνικής προέλευσης όρο, οπότε... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:22, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Χρήστης:Glorious 93, τον είδα τον όρο πριν τον αλλάξω. Εδώ, γράφουμε στην Βικιπαίδεια στην ελληνική γλώσσα. Αν βρεις συστηματική χρήση της λέξης στην ελληνική γλώσσα, βεβαίως να το αλλάξουμε. Αλλιώς είναι λανθασμένη πρακτική η δημιουργία νεολογισμών στην ελληνική γλώσσα μέσα από το χώρο της Βικιπαίδειας. Αυτό μπορεί να γίνει σε πονήματα εκτός Βικιπαίδειας. Από όσο γνωρίζω, ο αντίστοιχος ελληνικός όρος είναι εικονολάτρης και εικονολατρεία. --Focal Point 10:27, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Ο όρος "εικονόδουλος" υπάρχει και στα ελληνικά, αλλά έχει μια ελαφρώς αρνητική-μειωτική χροιά, και όταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά, είναι κυρίως από εχθρικούς συγγραφείς (παλαιούς και σύγχρονους). Ο Focal έχει δίκιο ότι ο πλέον δόκιμος όρος είναι "εικονολάτρης/εικονολατρεία", και αποτελεί παράβλεψή μου ότι δεν το διόρθωνα. Ενίοτε μπερδεύει το γεγονός ότι σε αρκετές ξένες γλώσσες χρησιμοποιείται ευρέως ο όρος "εικονόδουλος", χωρίς να ενέχει την μειωτική έννοια που έχει στα ελληνικά. --Κώστας 11:55, 21 Μαΐου 2017 (UTC)
Ναι είδα την περιστασιακή χρήση του όρου στην ελληνική γλώσσα, αλλά σε καμιά περίπτωση σε ιστοριογραφικό περιεχόμενο. Πάντα σε περιπτώσεις πολεμικής και (θα διαφωνήσω ελαφρά με τον Κώστα), σε ιδιαίτερα αρνητική χροιά. --Focal Point 12:41, 21 Μαΐου 2017 (UTC)
ΟΚ, Cplakidas, συνεπώς να υποθέσω πως άμα κάποτε αποφάσιζα να μεταφράσω το λήμμα fr:Iconodulie θα έπρεπε να το γράψω υπό τον τίτλο "Εικονολατρεία". Σωστά ? --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:09, 21 Μαΐου 2017 (UTC)
Προφανώς ναι από εμένα στο Εικονολατρεία. --Focal Point 12:41, 21 Μαΐου 2017 (UTC)
Παρομοίως. --Κώστας 17:26, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Θα μου επιτρέψετε έμμεσα να επανέλθω στο παραπάνω θέμα, FocalPoint και Cplakidas... Όχι για την εικονολατρεία, βέβαια, καθώς αυτό το ζήτημα θεωρώ πως το λύσαμε, αλλά το "έτερον ήμισυ" αυτής, δηλαδή την εικονομαχία... Θεωρώ πως καλό θα ήταν το ήδη υπάρχον λήμμα να λάβει μια πιο εξειδικευμένη ονομασία ώστε να ελευθερωθεί χώρος για ένα γενικό λήμμα υπό τον τίτλο εικονομαχία, όπως πχ. αυτό εδώ, καθώς δεν επρόκειτο για αποκλειστικά βυζαντινό φαινόμενο, ενώ ο όρος εικονομαχία να αναφέρεται μόνο στο Βυζάντιο νομίζω πως είναι υπερβολική επικέντρωση στα του Βυζαντίου, ενώ τα ίδια συνέβησαν και με την Μεταρρύθμιση ή την Γαλλική Επανάσταση, ασχέτως άμα βρίσκονται πιο μακριά από τα ελληνικά σύνορα και, συνεπώς, ίσως να ενδιαφέρουν λιγότερο τον Έλληνα ή Ελληνοκύπριο αναγνώστη... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:55, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Φαντάζομαι ότι λόγω του ότι ο όρος αναφέρεται στην ελληνική βιβλιογραφία κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην βυζαντινή περίοδο, θα ήταν καλύτερο να δοθεί ένας γενικότερος τίτλος στο γενικότερο λήμμα. Δεν πρέπει όμως να το εφεύρουμε εμείς. Κάπου θα υπάρχει σχετική βιβλιογραφία, δεν μπορεί. --Focal Point 22:07, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Διαφωνία[επεξεργασία κώδικα]

Προσωπικά, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτό... Περισσότερο για... τον καθολικό φραγμένο χρήστη Γιουγκοσλαβία/Γιάννη κτλ μου κάνει παρά τον Vrahomarinaner... Μακάρι να κάνω λάθος, αν και στις δύο περιπτώσεις έχουμε έτσι κι αλλιώς να κάνουμε με φραγμένους χρήστες που κατά παραβίαση των φραγών τους συνεισφέρουν με άλλο λογαριασμό... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:44, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Μα φυσικά Χρήστης:Glorious 93, διαφώνησε όσο επιθυμείς. Αν ήθελα να το παίξω ότι εγώ ξέρω και οι άλλοι δεν ξέρουν, θα είχα πάρει ήδη μέτρα. Για το λόγο αυτό ρώτησα στην Αγορά και επιπλέον δεν είναι σωστό να φράζουμε ή να φιμώνουμε οποιονδήποτε υποψιαζόμαστε για φραγμένο, εφόσον δε βλέπω (ακόμη) εμμονή με το ίδιο θέμα. Η Βικιπαίδεια προστατεύει ενεργά την ανωνυμία και τη δυνατότητα χρήσης IP και λογαριασμών. --Focal Point 15:50, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Σε αυτό (την ανωνυμία δλδ.) συμφωνούμε... Και εδώ κλείνω και ελαφρώς το μάτι σε αυτό τον "πόλεμο αναιρέσεων" που διεξάγεται στο ΣΔ... :/ --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:51, 21 Μαΐου 2017 (UTC)

Μήνυμα[επεξεργασία κώδικα]

Φίλτατε FocalPoint, το μύνημά σου στο σημειωματάριο το έλαβα. Όπως έγραψα και εκεί πριν από το δικό σου μύνημα, πρόθεσή μου ήταν και είναι να μην συνεχιστεί η όποια και αν δημιουργήθηκε λανθασμένη εντύπωση, γιαυτό και δεν συνεχίζω, ούτε εκεί, αλλά ούτε εδώ, ή αλλου. Αυτό όμως που θα ήθελα να γράψω εδώ είναι κάτι τις γενικότερης φύσης, επί τη ευκαιρία της εκλογής νέων και επίδοξων συναδέλφων. Εσείς οι παλαιότεροι μην τους αφήνετε μόνους. Προ παντός μην τους αφήνετε να δίνουν φραγές μόνο και μόνο επειδή πήραν το κουμπί στα χέρια τους. Οι διαχειριστικές υποχρεώσεις είναι πολλές και ποικίλες, και οι περισσότερες μένουν στα αζήτητα, ενω εκείνες είναι που θα έπρεπε να εκτελλούνται με ιδιαίτερο ζήλο. Δώστε τους εσείς επί μέρους ασκήσεις για να εξοικειώνονται και να κάνουν πρακτική εξάσκηση στις διάφορες διαχειριστικές εργασίες. Έτσι θα αναδειχτούν και αυτοί άξιοι διαχειριστές αντάξιοι της ευθύνης τους και χρήσιμοι για το εγχείρημα. Αγαθή τύχη και καλή συνέχεια. --Υπάρχω (συζήτηση) 18:38, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)

Η Βικιπαίδεια νοσεί και οι φραγές αυτές είχαν στόχο (αλλά και ήταν αποτέλεσμα αυτής) την βαριά αρρώστια που την ταλανίζει. Η αρρώστια αυτή, που μας μολύνει όλους σα γάγγραινα, είναι οι καταχρηστικές συμπεριφορές χρηστών και οι ανθρωποδιωκτικές συμπεριφορές που βλέπουμε με το χορό πάνω στα φαντάσματα των διωγμένων χρηστών και όχι οι διαχειριστικές ενέργειες. Δε θα υπήρχε καν ανάγκη για φραγές, αν εμείς, οι υπόλοιποι, αντιδρούσαμε σε αυτές τις συμπεριφορές. Αντί για την ισχυρή αντίδραση, έχουμε σιγοντάρισμα του αρνητικού και άρρωστου κλίματος. Θεωρώ καλοδεχούμενες τις νέες εισδοχές στους διαχειριστές, το νέο αίμα, αλλά δε θα ήθελα να συνεχίσουν όπως οι υπάρχοντες. Φοβάμαι λοιπόν ότι αν τους προσφέρουμε εκπαίδευση για να γίνουν όπως οι υπόλοιποι, θα προσφέρουμε κακές υπηρεσίες στη Βικιπαίδεια. Χρειαζόμαστε να τους αφήσουμε να δοκιμάσουν νέες μεθόδους, αλλιώς, τι τους εκλέξαμε; Έχε πίστη. --Focal Point 06:48, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)

Μήνυμα[επεξεργασία κώδικα]

Συγγνώμη! Κύριε FocalPoint που τις είδατε τις πηγές που τεκμηριώνουν το κείμενο στο λήμμα Πυρρής Αρκαδίας?σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:P_music.pngAntonyFragakis

Η έλλειψη πηγών δεν είναι λόγος διαγραφής, αλλά επέκτασης. --Focal Point 08:46, 10 Ιουνίου 2017 (UTC)

Το βιβλίο των βραβευθέντων με το βραβείο Ζαχάρωφ 2016 - τροποποίηση[επεξεργασία κώδικα]

Βλέπω ότι έχεις μεταφέρει κομμάτια από «Το βιβλίο των βραβευθέντων με το βραβείο Ζαχάρωφ 2016», καθώς αναφέρεις ότι «Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής». Όμως, τι αναφέρεται για την τροποποίηση; Τα κείμενα της ΒΠ πρέπει να είναι ελεύθερα όχι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για τροποποίηση. --C Messier 08:45, 11 Ιουνίου 2017 (UTC)

Χρήστης:C messier, δες Συζήτηση:Ανατόλι Μαρτσένκο. --Focal Point 08:53, 11 Ιουνίου 2017 (UTC)

Τη βρήκα και εγώ τη σχετική απόφαση στο ενδιάμεσο, οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει να διορθώσεις λίγο το κειμενάκι πχ. «Επιτρέπεται ελεύθερα η επαναχρησιμοποίηση με αναφορά της πηγής, με βάση την απόφαση 2011/833/EU» --C Messier 09:13, 11 Ιουνίου 2017 (UTC)

Με χαρά μου. --Focal Point 09:29, 11 Ιουνίου 2017 (UTC)

check user[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Σου απαντώ εδώ γιατί στην Αγορά η συζήτηση έχει προχωρήσει πολύ περαν της κριτικής στην ίδια την αίτηση CU και επομένως δεν έχω να προσθέσω πια κάτι χρήσιμο εκεί. Όπως αντιλαμβάνομαι την απάντησή σου, υποστηρίζεις ότι κρατάς ουδέτερη θέση και βρίσκεις τυπικά και ηθικά νόμιμη την απόφαση να ζητηθεί το συγκεκριμενο CU, ανεξαρτήτως του τι αποτέλεσμα περιμένεις ότι θα έχει. Προσωπικα, πάντα, βρίσκω ηθικά άστοχη αυτή την απόφασή σου γιατί και μόνο η υποστήριξη προς εκείνο το ανόητο CU αρκεί για να εκθέσει κάποιον. Δεν είναι πως ο Gts-tg δεν είχε τυπικό δικαίωμα να το ζητήσει (προφανώς και το είχε). Το ότι όμως τόλμησε κάποιος να σκεφτεί πως μπορεί να έχει το παραμικρό ψήγμα αλήθειας, ή έστω ότι αξίζει να διερευνηθεί, μια τέτοια ίντριγκα είναι αδιανόητο για μένα. Δεν μπορούν καν να συζητώνται τέτοιες κατηγορίες από ανθρώπους που έχουν συναντηθεί δια ζώσης και έχουν συνεργαστεί για χρόνια σε εθελοντικό εγχείρημα. Γνωρίζω προσωπικά πολλούς από τους διαχειριστές και δεν μπορώ για κανέναν σας να διανοηθώ πως θα μπορούσε να συμμετέχει σε λογαριασμό μαριονέτα ή να έχει τακτική επικοινωνία με κάποιον χρήστη για να συντονίζουν τις κινήσεις του. Θέμα κοινής λογικής είναι να μη μπει κάποιος σε αυτόν τον κυκεώνα συνομωσιολογίας και όχι όπως το θέτεις εσύ, νομοτυπίας.

Και εντάξει, από τον Gts-tg δεν θα περίμενα τίποτα καλύτερο αλλά οι υπόλοιποι δημιουργήσατε πολύ άσχημο προηγούμενο. Καταλαβαίνω πως στο υπόβαθρο τρέχουν μεταπαιδικές εντάσεις οι οποίες βγαίνουν κάθε τόσο στην επιφάνεια αλλά πάντα πίστευα και πιστεύω πως είναι ζήτημα 2-3 ανθρώπων εκείνες οι εντάσεις και πως δεν θα έπρεπε να επηρεάζουν την υπόλοιπη δραστηριότητα του εγχειρήματος. Πώς θα συνεχίσετε να συνεργάζεστε μετά από αυτή την πολεμική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε; Αυτά από μένα και ευχαριστώ που απάντησες.--Dipa1965 (συζήτηση) 20:00, 2 Ιουλίου 2017 (UTC)

ΥΓ: Για την πρότασή σου για CU όσων ψήφισαν στις κατηγορίες, δεν θα κάνω ερμηνεία προθέσεων αλλά μπορώ να σου πω από τώρα πως, κοιτώντας τον κατάλογο που υπέδειξες, είμαι ακράδαντα πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει καμία κατάχρηση λογαριασμού ούτε στους "υπέρ" ούτε στους "κατά". Φυσικά και δεν θα είχα να φοβηθώ τίποτα από μια τέτοια εξέταση αλλά και πάλι δείχνεις ανεπαρκή εμπιστοσύνη στην ποιότητα αυτών των χρηστών. Κανένας από αυτούς τους χρήστες δεν θυμάμαι να έχει ποτέ διπλοψηφίσει ή συμμετάσχει σε συζήτηση χρησιμοποιώντας μαριονέτες (ακόμα και ο Υπάρχω απ' όσο θυμάμαι δεν έχει "συλληφθεί" ποτέ να χρησιμοποιεί στην ίδια συζήτηση την ψήφο του με πάνω από έναν λογαριασμό ταυτόχρονα).--Dipa1965 (συζήτηση) 20:20, 2 Ιουλίου 2017 (UTC)

Δε συμμερίζομαι τα όσα λες παραπάνω. Περισσότερα σου έστειλα σε email. Παρακαλώ να σταματήσεις αυτό το κυνηγητό όποιου θεωρείς ορθά ή λάθος συνέχεια του παλαιού χρήστη. --Focal Point 21:53, 2 Ιουλίου 2017 (UTC)

Για το "κυνηγητό" θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε. Όπως σίγουρα έχεις δει, δεν έχω ποτέ (ελπίζω να μη μου ξεφεύγει κάτι) συσχετίσει δημοσίως τον Υπάρχω με άλλο συγκεκριμένο λογαριασμό, γιατί θεωρώ πως δικαιούται, όπως όλοι, να κάνει καινούρια αρχή και φυσικά εύχομαι να συνεχίσει με αυτόν τον σταθερό λογαριασμό. Οπότε, "κυνηγητό" δεν υπάρχει από μένα. Μόνο κάποια δυσπιστία, εξ ου και η αναφορά μου σε αυτόν, παραπάνω. Δικό του θέμα (του Υπάρχω) είναι να αρθεί αυτή η δυσπιστία και όλοι γνωρίζουμε πως η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χάνεται πολύ εύκολα και κερδίζεται πολύ δύσκολα και μόνο στην πράξη. Γι αυτό όταν μιλάς για κυνηγητά θεωρώ ότι απλώς δημιουργείς εντυπώσεις σε βάρος μου, το οποίο έχω όλο το ηθικό δικαίωμα να σε παρακαλέσω να το σταματήσεις για να μη γίνεται αιτία νέων προστριβών. Έχει μασηθεί πολύ αυτή η καραμέλα των κυνηγών και μάλιστα από αυτούς που θεωρούν πως όλα τα κακά της Βικιπαίδειας ξεκινούν και σταματούν στον Κόκκινο Ποταμό. Μόνο αν και όταν κατηγορήσω, σε άσχετο θέμα και χωρίς να βοηθά σε τίποτα την επίλυση κάποιας διαφωνίας, τον Υπάρχω για λάθη του παρελθόντος, θα έχει ο οποιοσδήποτε δίκιο να μιλά για άδικη αναμόχλευση παλιών καταστάσεων. Όσο για το email, θα το διαβάσω προσεκτικά.--Dipa1965 (συζήτηση) 11:33, 3 Ιουλίου 2017 (UTC)

Με τον τρόπο που το αναφέρεις, θεωρώ ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος από το παρελθόν. Το συγκεκριμένο περί παλαιού χρήστη το παίρνω πίσω (δες και σχετική διαγραφή). Για το λόγο αυτό και δε με νοιάζει η διασύνδεση με πρόσωπο ή πρόσωπα συγκεκριμένου λογαριασμού χρήστη, αλλά οι πράξεις. Παραμένει η διαφωνία μας κατά τα άλλα :) και προτιμώ να μην αναφέρομαι όσο είναι δυνατόν σε χρήστες, αλλά σε πρακτικές τους. Συμφωνώ μαζί σου 100% ότι ένας χρήστης δεν είναι το ένα και σημαντικότερο θέμα. Η ηθική υποστήριξη χρηστών των οποίων οι πράξεις είναι σαφέστατα ανεπιθύμητες, είναι χωρίς αμφιβολία ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας. Το ίδιο και η σιωπηρή ανοχή. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Του Πάγκαλου η ατυχής ρήση είναι (δυστυχώς) πάντα σωστή και ταιριάζει σε πολλά μέρη και καταστάσεις. --Focal Point 14:43, 3 Ιουλίου 2017 (UTC)


Πρόταση λημμάτων από WD[επεξεργασία κώδικα]

Έκανα την αλλαγή αυτή, νομίζω τώρα είναι αρκετά καλύτερο και πληρέστερο. Gts-tg (συζήτηση) 01:04, 12 Ιουλίου 2017 (UTC)

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο[επεξεργασία κώδικα]

FocalPoint, θα ήθελα να σε ρωτήσω, επειδή φαίνεσαι εμπειρος χρήστης, πως να αντιδράσω στο φαινομενο βανδαλισμου που προκύπτει στο λήμα του [Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο], όπου μερικοί χρήστες, δρώντας ως ομάδα, αφαιρούν κομματια που προφανως δεν τους αρέσουν, με αστεία αιτιολόγηση. Εγραψα το θεμα στο σημειωματάριο διαχειριστων, αλλά καμια απάντηση. Τι να κάνω; Σε ρωτώ γιατι φαινεσαι εμπειρος χρήστης και νομιζω εισαι διαχειριστής. Ευχαριστώ Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:36, 17 Ιουλίου 2017 (UTC)

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[επεξεργασία κώδικα]

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

July 31st at 4:00 PM (UTC) (9:00 AM (PST)) – You’re invited!
 • The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting is a bi-monthly meeting held to improve communication and collaboration amongst all global coordinators and the TWL team.
 • In this meeting it'd be great if you can present us with what happened in your branches in the past two months. That'll be our first agenda. And then we'll follow the set agenda like the previous meeting which will be shared with you during the session.
 • As always members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, AVasanth (WMF), via MediaWiki message delivery (συζήτηση) 02:47, 21 Ιουλίου 2017 (UTC)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

email[επεξεργασία κώδικα]

ποιο το email σου Focal Point? θελω να σου στειλω κατι. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:08, 21 Ιουλίου 2017 (UTC)

Αν κάποιος χρήστης έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε στο αριστερό μενού θα δεις το μήνυμα "Αποστολή e-mail στο χρήστη". Πατάς εκεί και έρχεται μήνυμα στον χρήστη.

 • προσωπικά δεδομένα 1: εφόσον στείλεις μήνυμα, ο αποδέκτης βλέπει το email σου
 • προσωπικά δεδομένα 2: Το ίδρυμα Wikimedia στέλνει αυτό το πρώτο μήνυμά σου και συνεπώς έχει πλήρη πρόσβαση σε αυτό.

--Focal Point 17:16, 22 Ιουλίου 2017 (UTC)

Πλακούντας[επεξεργασία κώδικα]

...εγώ τα έλεγα για τον πλακούντα αλλά δεν με πίστευε κανείς. Gts-tg (συζήτηση) 17:22, 20 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ιωάννης Δ΄ της Βρετάνης‎[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, μάλλον λάθος στην μετακίνηση πρέπει να έκανες, καθώς το λήμμα βρίσκεται υπό λάθος τίτλο. Συγκεκριμένα, αντί για "Ιωάννης Δ΄ της Βρετάνης" που θα ήταν το σωστό, αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό την λάθος ονομασία "Ιωάννης Δ' της Βρετάνης". Επειδή ως απλός χρήστης εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι (δεν μου το επιτρέπει το σύστημα), άμα μπορούσες εσύ ως διαχειριστής να το κάνεις με τις απαραίτητες διαγραφές-επαναφορές... Ευχαριστώ... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:05, 10 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Μια σύμβαση είναι, που εμείς ως Βικιπαιδιστές ακολουθήσαμε χωρίς πεποίθηση, μόνο και μόνο επειδή ένας χρήστης επέμενε, δεν είναι «λάθος». Είναι μια απλή σύμβαση. Το μετακίνησα. --Focal Point 09:44, 10 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

ΟΚ, πες - εναλλακτικά - πως πρόκειται για το κοινώς βικιπαιδικά αποδεκτό, εάν δεν είναι λάθος... :) --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:47, 10 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μπορείς να ρίξεις φραγή στην ΙΡ 77.49.232.94 για βανδαλισμό στη σελίδα του Glorious93; Trikos συζήτηση 11:26, 17 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Ερωτήσεις και θέσεις[επεξεργασία κώδικα]

Δεν νομίζω ότι είναι εποικοδομητική συζήτηση το άλλαξε ότι σου κατέβει και το πρώτη φορά βλέπεις να λείπει κάτι. Αν θεωρείς ότι η Βικιπαίδεια πρέπει πλέον να γίνει "ότι νά 'ναι" (με τη σύγχρονη σημασία της φράσης), καλώς, έγινε κατανοητή η θέση σου για το τι αντιπροσωπεύει το πεδίο "ιδιότητα" που ρώτησα. Αλλά δεν μου έλυσε την απορία. Τα παραδείγματα δεν τα έβαλα για να ξεκινήσει μια συζήτηση πως να τα διορθώσω αλλά για παραδείγματα που μου δημιούργησαν το ερώτημα του τι σημαίνει "ιδιότητα". Από το ύφος και τις απαντήσεις σου κατάλαβα ότι η απάντησή σου είναι: «Μην σε απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι γράφε εσύ ότι θες». Και η γενικότερη θέση σου, «μην ασχολείσαι με το να θέτεις ερωτήματα στην αγορά, αλλά γράφε λήμματα, γιατί αυτό μας λείπει». Καλώς το κατανόησα;--Xoristzatziki (συζήτηση) 19:22, 22 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Όχι δεν το κατάλαβες καλά. Συγγνώμη που δεν το διατύπωσα έτσι που να είναι κατανοητό. Στο θέμα της «ιδιότητας» (η σωστή λέξη είναι απασχόληση αλλά κάποιος το άλλαξε πρόσφατα), απάντησα: το d:Property:P106 σύμφωνα με το όραμα των Βικιδεδομένων πρέπει να έχει όλες ανεξαιρέτως τις ασχολίες που είχε το πρόσωπο στη ζωή του. Αν εμείς θέλουμε κάτι άλλο να εμφανίζεται στο εδώ κουτί (δηλαδή αν εσύ θέλεις κάτι άλλο, γιατί εγώ θα θέλω κάτι άλλο επίσης), το αλλάζουμε χειροκίνητα. Συνεπώς σου έγραψα ακριβώς το αντίθετο από ότι κατάλαβες. Μη γράφεις λήμματα, αλλά διόρθωσέ τα. Όσον αφορά το παραπάνω περί ότι να'ναι, όχι, δεν είναι αυτή η άποψή μου καθόλου. Απλά πιστεύω ακράδαντα σε αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα στο meta:Strategy/Wikimedia movement/2017/Direction#Strengths of Wikimedia: What we shouldn't change «Good-faith collaboration is the best way we know to create knowledge of high reliability or quality, and it's at the core of the Wikimedia culture.[9] The idea that anyone can edit is so radical that we joke that it can only work in practice, not in theory.[10] And yet, it does:». Αυτό εγώ το θαυμάζω. Αυτό το θαύμα δεν είναι «ότι να'ναι», είναι το θαύμα της Βικιπαίδειας. --Focal Point 19:48, 22 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Τόκκος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά λάθος. Συγγνώμη.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:28, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Υπενθύμιση[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλείσαι να δώσεις εξηγήσεις στην Αγορά για την 3μηνη φραγή του Καλογερόπουλου και την «καταχρηστική αναίρεση του C messier» όπως δεσμεύτηκες. --Κόκκινος Ποταμός YBR 11:49, 29 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Όπως εξήγησα, θα απαντήσω όταν εκλείψουν οι σοβαροί προσωπικοί λόγοι. --Focal Point 12:14, 29 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

ΚΕντρική[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, στην Κεντρική Σελίδα γράφει περιορίζουν... υπό κατ'οίκον περιορισμό για τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε αντί θέτουν. Αν γ΄νεται, παρακαλώ διορθώστε το. Ευχαριστώ πολύ.--2A02:587:B912:B600:CD73:C59C:572:B38B 22:35, 19 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

έγινε --Focal Point 22:37, 19 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Πίνακες συνοικιών[επεξεργασία κώδικα]

Έχω φτιάξει κάποιους πίνακες για ορισμένους δήμους της Αθήνας (Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη, Καλλιθέα) αλλά όταν τους επεξεργάζομαι δεν αλλάζουν στις σελίδες. --2A02:587:3A13:7200:C51D:D619:C8A4:67D 14:57, 26 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Παρακαλώ να απευθυνθείς στην Αγορά, ίσως κάποιος ενδιαφερθεί να βοηθήσει, αν το ερώτημα γίνει κατανοητό (ως έχει δεν κατάλαβα τίποτα). --Focal Point 15:15, 26 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Τι προσπαθώ;[επεξεργασία κώδικα]

"άκυρο, δεν είναι απλή επαναφορά, το προσπαθείς" εγραψες σε μια συνοψη επεξεργασίας. Δεν το κατάλαβα ακριβως όμως τι εννοείς. Προσπαθώ να βελτιώσω το λημμα; προσπαθώ να σπάσω το κ3ε; Φιλικά, Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 13:01, 2 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Το μήνυμά μου ήταν λανθασμένο και για το λόγο αυτό το διέγραψα. Νομίζω ότι προσπαθείς για τη βελτίωσή του, χωρίς απλή επαναφορά, αν κατάλαβα καλά. --Focal Point 13:05, 2 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Συνέχεια[επεξεργασία κώδικα]

Παρά την φραγή του επανήλθε δριμύτερος με κόπι-πέιστ (ξανά) της προσωπικής επίθεσης σε βάρος μου που ορθώς απέκρυψες, συν μερικά έξτρα για το εγχείρημα... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 07:41, 9 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Montjoie-Saint-Denis !!!, έκανα δυο αλλαγές ακόμη στη φραγή, σύμφωνα με την πολιτική και την πρακτική μας. --Focal Point 09:37, 9 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Μου είχε διαφύγει...[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, πριν από μερικές βδομάδες είχες προχωρήσει σε μόνιμη φραγή του λογαριασμού Hanno the Navigator για τις μόνιμες, συνεχιζόμενες και επαναλαμβανόμενες χυδαίες επιθέσεις σε βάρος μου. Σήμερα πρόσεξα πως στο κείμενο σχετικά με την φραγή του που του είχες γράψει είχε απαντήσει... χρησιμοποιώντας άλλη του μαριονέτα... Ως εκ τούτου, θεωρώ πως ΚΑΙ το συγκεκριμένο ακάουντ θα πρέπει να φραγεί, καθώς είτε μιλάμε για "έμμεση" παραβίαση φραγής ή κατάχρηση του δικαιώματος λειτουργίας πολλαπλών λογαριασμών, καθώς προφανώς και ο λογαριασμός GreenStoneThrow ΔΕΝ είναι το κεντρικό ακάουντ, αλλά απλώς μία από τις μαριονέτες, όπως μπορεί να δει και κανείς με το ιστορικό συνεισφορών του. --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:53, 24 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

OK --Focal Point 12:11, 24 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Πρόταση: Μοναστικό τάγμα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, πιστεύω πως θα ήταν καλό, άμα αυτό είναι εύκολο, στο πρότυπο των πληροφοριών προσώπου να προστιθώταν μια παράμετρος για τα μοναστικά τάγματα, καθώς έχει ενδιαφέρον τόσο ως προς τυχόν μέλη πχ. των Ναϊτών, των Τευτόνων κτλ. τα οποία δεν έφτασαν να κατέχουν κάποιο αξίωμα για να έχουν την τιμή "αξίωμα", ενώ έχει ενδιαφέρον και για τα υψηλόβαθμα στελέχη του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας. Άλλωστε, άμα μέχρι και ελληνικό ΜΜΕ νιώθει την "ανάγκη" να παρουσιάσει το μοναστικό τάγμα από το οποίο προήλθε ο νέος Πάπας, τότε προφανώς και μιλάμε για πληροφορία όχι αδιάφορη και η οποία μπορεί να εξηγεί, σε αρκετές περιπτώσεις, τις ενέργειες και πεπραγμένα ενός προσώπου, όπως αυτά παρουσιάζονται εντός του λήμματος. Εμένα πάντως θα με βοηθούσε αρκετά για τυχόν λήμματα για Καθολικούς κληρικούς... SFriendly.svg Επίσης, εδώ το πρότυπο δεν είναι 100% αληθές καθώς δίνει την εντύπωση πως το συγκεκριμένο πρόσωπο απεβίωσε το 1350, ενώ εκείνη η ημερομηνία είναι απλώς η τελευταία αναφορά που γίνεται στο όνομά του. Οπότε απεβίωσε σίγουρα αργότερα. SFriendly.svg --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:46, 25 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Ευχές Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! για έναν ειρηνικό κόσμο. Η ιδέα είναι καλή, απλά δώσε μου τρία παραδείγματα από λήμματα που υπάρχουν σε μερικές βικιπαίδειες. Ίσως στα Βικιδεδομένα έχει ήδη ληφθεί τέτοια πρόνοια. Ρωτάμε και τον Χρήστης:Xaris333, μήπως έχει δει κάτι σχετικό. --Focal Point 22:13, 25 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Πάντως ο Πάπας Φραγκίσκος έχει το τάγμα στο d:Q450675, το θρησκευτικό τάγμα (d:P611): Αδελφότητα του Ιησού. Άρα υπάρχει. Δε χρειάζονται παραδείγματα. --Focal Point 22:18, 25 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

ΟΚ, γιατί μόλις είχα βρει ένα στην γαλλόγλωσση έκδοση της ΒΠ, το fr:Francesc Eiximenis. Βέβαια, το θέμα είναι να μην χρειάζεται να το κάνω χειροκίνητα, αλλά αυτό να γίνεται αυτόματα πχ. θεωρώ απαραίτητο να αναφέρεται σε άτομα όπως οι κατά τόπους επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας, απλώς πρόσωπα εγκυκλοπαιδικά τα οποία πέφτουν στην περίπτωση που ανέφερα παραπάνω για απουσία τιμής "αξίωμα" κτλ. Επίσης, δεν θα μου φαινόταν άσχημα, άμα μπορούσαμε να περάσουμε και εδώ την φόρμουλα που έχουν βρει εκεί για τις διαδοχές... Ειδικά σε περιπτώσεις όπου ο υιός ΔΕΝ είναι ο διάδοχος, τότε πρέπει να βρούμε ως αναγνώστες άλλους τρόπους για να προχωράμε στον χρόνο και την ιστορία...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:41, 25 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Προσθήκη κειμένου[επεξεργασία κώδικα]

καλησπέρα , Ευχαριστώ για την επισήμανση .θα μπορούσα να προσθέσω στο ήδη υπάρχον λήμμα το κείμενο που συνέταξα αυτούσιο ;πρέπει να το προσθ'εσω ως ξεχωριστό πεδίο ή απλώς μπορώ να κολλήσω κάποια δεδομένα που έχω γράψει κάνοντας επεξεργασία ;

Ενότητα[επεξεργασία κώδικα]

Αφαίρεσα ενότητα που είχες ξεκινήσει στην Αγορά για λόγους που εννοώ στη σύνοψη αλλά και άλλους που αν επιθυμείς μπορώ να εξηγήσω μέσω email (σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης που είχαμε χρησιμοποιήσει πριν χρόνια για άλλη περίπτωση). - geraki (συζήτηση) 15:05, 4 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Έλεγχος[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να ελέγξετε τις επεξεργασίες εδώ [4].

Θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά πέραν της επιμονής του χρήστη Τζερόνυμο να τονίζει και να διαχωρίζει σε πολλές ενότητες την Κριτική ΄΄η αλλιώς επικρίσεις.Είναι φανερή η προσπάθειά του να συκοφαντήσει και όχι να εμπλουτίσει το πρόσωπο που περιγράφει το λήμμα.

Σοβαρό αντίλογο δεν έχει πέραν της κατηγορίας ότι είμαι μαριονέτα.Όποιος έχει διαφορετική θέαση από αυτόν στιγματίζεται αμέσως ως τέτοια.Όμως δεν πάμε μπροστά έτσι.Παρακαλώ να δείτε το θέμα ουδέτερα και αντικειμενικά.--Fobizou (συζήτηση) 08:21, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Τι έκανες στο πρόχειρο μου[επεξεργασία κώδικα]

Με αυτή την επεξεργασία; [5] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 10:09, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Μετέτρεψα τις κατηγορίες σε σχόλιο - μη ενεργό κείμενο, γιατί έτσι όπως ήταν το πρόχειρό σου εμφανιζόταν στις εν λόγω κατηγορίες. Αυτό δεν είναι σωστό και για το λόγο αυτό, δεν τις διέγραψα, απλά τις έκανα σχόλιο. Όταν μεταφέρεις το κείμενό σου σε λήμμα, βγάλε αυτά τα σύμβολα <!-- ... --> που έβαλα. --Focal Point 10:13, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Οκ, ευχαριστώ. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 10:15, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Διαγραφή λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα.

Μιας και διέγραψες το λήμμα Συρμός 2ης παραλαβής Μετρό Αθήνας, μήπως μπορείς να διαγράψεις και το λήμμα Αυτοκινητάμαξα 1ης παραλαβής μετρό Αθήνας; Τα εν λόγω λήμματα, τα συγχώνευσα σε ένα ενιαίο λήμμα (Αυτοκινητάμαξες 1ης-4ης παραλαβής Μετρό Αθήνας), και πιστεύω πως το λήμμα της αυτοκινητάμαξας 1ης παραλαβής δεν χρειάζεται πια.--JTE Dimandix (συζήτηση) 14:48, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[επεξεργασία κώδικα]

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

March 7th at 4:00 PM (UTC) (9:00 AM (PST)) – You’re invited!
 • The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting is a bi-monthly meeting held to improve communication and collaboration amongst all global coordinators and the TWL team.
 • In this meeting it'd be great if you can present us with what happened in your branches in the past two to four months. That'll be our first agenda. And then we'll follow the set agenda like the previous meeting which will be shared with you during the session.
 • As always members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The publicly-logged meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, AVasanth (WMF), via --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 15:04, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

Πάρνηθα[επεξεργασία κώδικα]

Συγνώμη αλλά γατί διεγράφη η εικόνα των μονοπατιών της Πάρνηθας; Προερχόταν από σελίδα του Εθνικού Δρυμού άρα θεώρησα ότι είναι δημόσιας χρήσης.--Soccererer (συζήτηση) 22:13, 9 Μαρτίου 2018 (UTC)

μονοπάτια[επεξεργασία κώδικα]

Αρκεί δηλαδή μια διορθωμένη πινακίδα δικαιωμάτων ή πρέπει να δοθεί άδεια από τη σελίδα του Δρυμού;--Soccererer (συζήτηση) 22:35, 9 Μαρτίου 2018 (UTC)

παπετ[επεξεργασία κώδικα]

Αυτός https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:Kleanthiskonstantinoupapir&action=edit&redlink=1

Αυτός https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:Kleanthiskonstantinoupapir&action=edit&redlink=1

Αυτός https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:%CE%9A%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_1948

Είναι αυτός https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:%CE%A4%CE%B6%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF

100%.

--Φρανθίσκο Μαρίνιο (συζήτηση) 14:47, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)

Κι αυτός https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:Tofor1948

--Φρανθίσκο Μαρίνιο (συζήτηση) 14:54, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)