Συζήτηση χρήστη:Texniths

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αρχειοθετημένες συζητήσεις:

Θεωρητικά[επεξεργασία κώδικα]

Πρωτότυπη έρευνα συμβαίνει στη Βικιπαίδεια όταν έχουμε εισαγωγή «πρωτότυπης σκέψης». Όταν γίνεται «σύνθεση του υλικού των πηγών που παράγει (νέα) συμπεράσματα» . Στην περίπτωση του λήμματος Πυρρής Αρκαδίας εισάγεται ατεκμηρίωτο υλικό. Δεν υπάρχει καμιά πρωτοτυπία ή σύνθεση δημοσιευμένου υλικού με πρωτότυπα συμπεράσματα. Άλλο η έλλειψη τεκμηρίωσης για τις 3-4 εκκλησίες και άλλο η πρωτότυπη έρευνα (π.χ. το ότι υπάρχουν 4 εκκλησίες δείχνει ότι οι κάτοικοι ήταν / είναι .... καλοί χριστιανοί - αυτό θα ήταν εισαγωγή πρωτότυπης συνεπαγωγής). --Focal Point 09:19, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Εννοείται ότι οι παρατηρήσεις σου είναι γενικά ορθές στο συγκεκριμένο λήμμα. --Focal Point 09:21, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Όπως και να έχει, ο χρήστης ανέφερε πως έκανε επιτόπια έρευνα, ζήτησε μαρτυρίες κλπ. Σε αυτό βασίστηκα για την σήμανση. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. --Texniths (συζήτηση) 09:25, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Όλντερσοτ[επεξεργασία κώδικα]

Το BBC Today South είναι ενημερωτική εκπομπή (κοινώς ειδήσεις), οι οποίες είναι στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι BBC One South. George23820 Συζήτηση‎ 09:38, 23 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

@George23820: Πράγματι, το διόρθωσα ώστε να φαίνεται σωστά.--Texniths (συζήτηση) 09:58, 23 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Προφανώς...[επεξεργασία κώδικα]

... και χάνεται. Δεν το έκανα κατά λάθος, φίλτατε. Για να χαθεί το έκανα. Κάποιος αποφάσισε να αντλείται η εν λόγω παράμετρος από τα wikidata και απλά τώρα υπάρχει παντού. Δε θυμάμαι να ερωτηθήκαμε για την εν λόγω παράμετρο. Είναι μία πληροφορία που δεν είναι εξαιρετικά απαραίτητη... ΟΚ, καμία δεν είναι. Αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιες αυτές θα ήταν "όνομα", "ημερομηνία γέννησης/θανάτου" και "ιδιότητα/επάγγελμα"... Επίσης, καλό θα ήταν να τεκμηριώνεται όταν κάποιος έχει δεύτερη υπηκοότητα (πράγμα που δε γίνεται). —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 10:27, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

@ΖῷονΠολιτικόν: Πράγματι, αλλά η υπηκοότητα είναι σημαντική θεωρώ. Ίσως θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση (στην Αγορά θα πρότεινα, μιας και οι σελίδες συζήτησης των προτύπων είναι αρκετά κρυμμένες για το ευρύ βικιπαιδικό κοινό), για το τι μπορεί να γίνει, ώστε να ακολουθηθεί μια κοινή πορεία από εδώ και στο εξής, και για αυτό το πρότυπο αλλά και για τα {{πληροφορίες επιστήμονα}}, {{πληροφορίες καλλιτέχνη}} και ίσως κάποια άλλα που μου διαφεύγουν. Φιλικά, Texniths (συζήτηση) 13:43, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Βοήθεια με μετονομασία σελίδας[επεξεργασία κώδικα]

Φίλτατε Texniths, μπορείς να πραγματοποιήσεις την μετονομασία του Ιονία Οδός σε Ιόνια μιας και δεν γνωρίζω πώς, σύμφωνα και με την αντίστοιχη Συζήτηση; Με προϋπόθεση βέβαια να μην χαθεί το ιστορικό της σελίδας αν αυτό είναι δυνατόν...

Επίσης αν δεν σου είναι κόπος ή/και πολύπλοκο, μπορείς να μου εξηγήσεις μετά την διαδικασία; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων! Esslet (συζήτηση) 17:01, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Καλησπέρα αγαπητέ Esslet! Μετακίνησα την σελίδα, και το ιστορικό δεν έχει χαθεί SFriendly.svg Λοιπόν, στην μπάρα που βρίσκεται πάνω από το λήμμα, εκεί που βρίσκονται τα κουμπιά «επεξεργασία», «προβολή ιστορικού» κλπ, υπάρχει και το πτυσσόμενο μενού «Περισσότερα». Περνώντας το ποντίκι πάνω από εκεί εμφανίζεται η επιλογή «Μετακίνηση». Πατώντας εκεί σου ανοίγει η σελίδα μετακίνησης, όπου επιλέγεις τον τίτλο που θες να μετακινηθεί το λήμμα, και προσθέτεις και την αιτιολογία. Σε ορισμένες περιπτώσεις η μετακίνηση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τους χρήστες και ζητείται η βοήθεια των διαχειριστών στο Σημειωματάριο. Επίσης βλέπω, αν σε διευκολύνει, πως υπάρχει και shortcut από το πληκτρολόγιο για μετακίνηση σελίδων, ως εξής Alt+Shift+M. Ότι χρειαστείς, μπορείς να με ρωτήσεις SFriendly.svg --Texniths (συζήτηση) 17:15, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Ναι ναι δεν το είχα προσέξει στο παρελθόν για κάποιο λόγο. Και έτσι απ'ότι κατάλαβα δεν χάνεται και το ιστορικό, πολύ βασικό! Πληρέστατη και η εξήγησή σου για μια ακόμα φορά. Πάει και τελείωσε είσαι μάστορας, Texniths πώς το λένε :p Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Esslet (συζήτηση) 17:22, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Χαχαχα, να είσαι καλά! SMirC-thumbsup.svg Πράγματι, με τον τρόπο αυτό μετακινείται η σελίδα μαζί με το ιστορικό της. Καλές συνεισφορές! --Texniths (συζήτηση) 17:24, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Texniths, το λήμμα Aerospace One που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στην σχετική συζήτηση. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. --C Messier 09:22, 11 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Γεωργιος Καρτάλη, πηγές, αφιέρωμα του Γ. Πετρίτση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Texniths,

Απαλείψατε την αναφορά μου στο αφιέρωμα για τον Γ. Καρτάλη του Γ. Πετρίτση, που είχα παραθέσει στην παράγραφο "πηγές" του λήμματος "Γεώργιος Καρτάλης" και προηγουμένως στη σελίδα "συζήτηση" του ίδιου λήμματος.

Το αφιέρωμα του Γ. Πετρίτση για τον Γ. Καρτάλη για την ΕΡΤ 2, περιέχει συνεντεύξεις συνεργατών, φίλων και της κόρης του Γ. Καρτάλη οι οποίοι αναπτύσσουν θέματα που θίγονται στο λήμμα αλλά και άλλα από την ζωή και την δράση του Γ. Καρτάλη, ως πολιτικό προ του πολέμου, στην κατοχή, την Μέση Ανατολή, ως υπουργό του Πλαστήρα, αρχηγό του ΔΚΕΛ, εμπνευστή της Δημοκρατικής Ένωσης, κριτικό της βίας της εποχής και της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής. Επιπλέον, με πλήρη τεκμηρίωση και ως μάρτυρες των γεγονότων, ορισμένοι από τους ομιλητές στο αφιέρωμα του Πετρίτση για τον Καρτάλη, αναφέρονται στην ομαλή προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, που επέτυχε ο Καρτάλης ως υπουργός συντονισμού του Πλαστήρα, από την εποχή που παρείχετο η αμερικάνικη βοήθεια και ήταν εν ισχύ το σχέδιο Μάρσαλ στην εποχή που η Ελλάς βρέθηκε στερημένη από αυτές τις εισροές.

Υποστηρίζει λοιπόν το λήμμα, το αφιέρωμα στον Γ. Καρτάλη και επιπλέον, με τις πρόσθετες πληροφορίες διευκολύνει τον αναγνώστη του λύμματος - ερευνητή στην έρευνα του.

Ποια κατά την γνώμη σας είναι η σωστή θέση να παρατεθεί η πληροφορία γι το αφιέρωμα στον Γ. Καρτάλη; Αν όχι στις "πηγές" μήπως στις παραπομπές" ή καλύτερα στο σώμα του κειμένου του λήμματος; Παρακαλώ πείτε την γνώμη σας. Συνοπτικά, σας έχω απευθύνει ίδιο ερώτημα στην "συζήτηση" του ίδιου του λήμματος για τον Καρτάλη.

--John Larry Chaos (συζήτηση) 12:20, 16 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

@John Larry Chaos: Κατά τη γνώμη μου, η αναφορά της πηγής με τη μορφή που τη προσθέτετε δεν έχει κάποιο νόημα, και δεν βοηθά στον αναγνώστη να βρει και να επαληθεύσει τις πληροφορίες. Είναι δηλαδή πολύ αόριστη. Καλό θα ήταν να προστεθεί σύνδεσμος με το βίντεο από το Αρχείο της ΕΡΤ ([1]) εφόσον υπάρχει βέβαια.--Texniths (συζήτηση) 12:30, 16 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Καλησπέρα Texniths, δεν γνωρίζω να υπάρχει σύνδεσμος. Ο αναγνώστης είναι καλό να γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του τεκμήριου ώστε να μπορεί να το αναζητήσει στο αρχείο της ΕΡΤ. Έτσι όπως αναζητεί σε βιβλιοθήκες τις άλλες τρεις πηγές : Λεξικό Ηλίου, Ιστορία του Β. Ραφαηλίδη και Πολιτικαί Αναμνήσεις του Σπύρου Θεοτόκη. ΄Εχω το CD του αφιερώματος - λίγο φθαρμένη αλλά ευκρινή κόπια. Ευχαρίστως θα το μοιραζόμουν με τους αναγνώστες της wikipeda. Δεν γνωρίζω αν γίνεται και με ποιο τρόπο. --John Larry Chaos (συζήτηση) 14:14, 16 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

@John Larry Chaos: Όχι δεν γίνεται να το μοιραστείτε, διότι αυτό αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, για την εκπομπή θα πρέπει να προστεθούν και άλλα στοιχεία, όπως ημερομηνία προβολής, ενώ το ποιοι μίλησαν για το βιογραφούμενο πρόσωπο δεν έχει και τόση σημασία.--Texniths (συζήτηση) 17:17, 16 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Φίλε Texniths υποθέτω ότι έχει σημασία (για τον χρήστη) λόγω ενός συγκεκριμένου προσώπου (βλ. πχ [2] και γενικά το σύνολο των συνεισφορών). ——Chalk19 (συζήτηση) 20:22, 16 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
@Chalk19: Φαίνεται πως έχει βάση αυτό που λες, πράγματι.--Texniths (συζήτηση) 21:53, 16 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Αξιοπερίεργα[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Texniths καλημέρα. Δεν ξέρω αν πρόσεξες μερικές συμπτώσεις σχετικά με τις συνεισφορές του "Σίταλκα". Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε όταν ο γνωστός Nick the Greek φρασσόταν συχνά για το διορθοπόλεμο στο λήμμα Αρβανίτικη γλώσσα και οι επεξεργασίες του εστιάζουν στα ίδια θέματα -συν την αντίστοιχα προβληματική τεκμηρίωση που έχουν και οι δυο. Επίσης έφτιαξε σελίδα χρήστη με ένα αρχαίο ρητό στις 26 Οκτωβρίου 2017, 12:00 UTC και λίγο αργότερα (στις 13:18) το ίδιο ακριβώς (με αρχαίο ρητό) έκανε και ο Nick the Greek που δεν είχε μέχρι τότε σελίδα. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι το ίδιο πρόσωπο, αλλά ας τα έχουμε αυτά υπόψιν και βλέπουμε. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 04:57, 22 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Καλημέρα Chalk19! Με το δίκιο σου να τα θεωρείς αυτά, υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία (κυρίως ως προς την τεκμηρίωση). Θα προσέθετα και το λογαριασμό αυτό. Η εμμονή είναι χαρακτηριστική πάντως.--Texniths (συζήτηση) 07:59, 22 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
Καλησπέρα αγαπητέ φίλε. Δείχτηκε ότι αυτοί οι δυο λογαρισμοί σχετίζονταν, ενώ εμφανίστηκε ξαφνικά και ένας άλλος "περίεργος". δυστυχώς η η καταγγελία μου στο ΣΔ πέρασε στο ντούκου (είναι κι αυτό ένα γενικότερο πρόβλημα με τους διαχειριστές της ελλ. ΒΠ). Το επέφερα με νέα καταγγελία για τον Nick the Greek. Ελπίζω να δωθεί λύση. Δεν είναι χρήστες που δεν καταλαβαίνουν την πολιτική, ακολουθούν συνειδητά αυτή την τακτική γιατί είναι SPAs και μάλιστα "σκληροί", που αποθρασσύνονται. Δυστυχώς κανακέματα όπως αυτά [3], [4] τους αποθρασσύνουν ακόμα περισσότερο. ——Chalk19 (συζήτηση) 17:59, 26 Νοεμβρίου 2017 (UTC)
@Chalk19: Πράγματι έχεις δίκιο. Και προκαλεί κακή εντύπωση καταγγελίες στο ΣΔ να περνούν έτσι, χωρίς το παραμικρό (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν είναι). Δυστυχώς θα συγκαταλέξω το γεγονός αυτό στα «κανακέματα» που αναφέρεις, μιας και η αγνόηση των καταγγελιών μπορεί να θεωρηθεί αποδοχή των πράξεων του χρήστη που καταγγέλεται. Τέλος πάντων, ελπίζω μετά τη νέα καταγγελία να υπάρξει κάποιου είδους κινητοποίηση.--Texniths (συζήτηση) 18:05, 26 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Τεχνήτης, ευχαριστώ πολύ για την ειδοποίηση.Το περιεχόμενο που ανέβασα δεν χρείζει διαγραφή.πηγή--Digital Greece (συζήτηση) 17:05, 12 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

ΥγείαOnline και Δομή[επεξεργασία κώδικα]

Βλέπω ότι συχνά παραπέμπεις στο ΥγείαOnline για βιογραφίες. Από πού προκύπτει ότι αυτά που γράφει το ΥγείαOnline είναι από τη Δομή;--Skylax30 (συζήτηση) 20:15, 20 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

@Skylax30: Το είχα δει στη Συζήτηση:Γέλων ο Συρακούσιος. Εφ'όσον ο χρήστης που το αναφέρει ψεύδεται δεν το γνωρίζω. Ωστόσο τα ίδια ακριβώς κείμενα υπάρχουν και στο enacademic.com (π.χ. [5]).--Texniths (συζήτηση) 21:10, 20 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο Επειδή είδα το θέμα και με αφορά έστω λίγο, είπα να χωθώ κι εγώ. Έχοντας στην κατοχή μου ορισμένους τόμους της Δομής έχω κάνει αρκετές φορές fact-checking για να βεβαιωθώ πως όντως είναι το ίδιο περιεχόμενο, και όντως ήταν... Όμως, το γεγονός πως 1-2-3 κτλ. φορές μου βγήκε θετικό το αποτέλεσμα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να μπει και κάποιο λάθος. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που "φιλοξενεί" την Δομή φαίνεται να είναι τελείως διαφορετικής φύσεως από αυτήν... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:14, 20 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Πράγματι, διαφορετικής φύσεως, αν και νομίζω ότι οι ιδιοκτήτριες εταιρείες τους σχετίζονται, αν δεν πρόκειται για τις ίδιες. Αν υπάρχει τόσο σημαντικό θέμα ας τεθεί στην Αγορά.--Texniths (συζήτηση) 21:21, 20 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Έριξα μια ματιά στις αρχικές σελίδες του ΥγείοΟνλάιν και δεν βρήκα πουθενά να δηλώνει ότι αναπαράγει τη Δομή. Μάλιστα έχει το συνηθισμένο ντισκλέημερ ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αναπαράγει περιεχόμενο κτλ. Νομίζω ότι υπάρχει προβληματάκι. Προφανώς μερικό περιεχόμενο εγκυκλοπαιδειών αναπαράγουν πολλοί. Υπάρχει όμως το ερώτημα που έθεσε ο Γλόριους πιό πάνω, ότι κάθε φορά πρέπει κάποιος να τσεκάρει ότι υπάρχει ακριβής αναπαραγωγή. Αλλά τότε δεν χρειάζεται να μνημονεύει το ΥγείαΟνλάιν αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη να βάλει απ' ευθείας τη Δομή ως πηγή. Και χώρια το θέμα του κοπυράιτ. (Υ.Γ. μη νομίσει κανείς ότι ενδιαφέρομαι σοβαρά για το άρθρο του Βέλτσου. Καλά κάνει και υπάρχει στη ΒΠ, γιατί θέλω να βάλω και την Πέπη Τσεσμελή από το "Ερωτοδικείο".)--Skylax30 (συζήτηση) 08:51, 21 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Ευχές, ευχαριστίες και παράκληση[επεξεργασία κώδικα]

Πολλές ευχές για τα Χριστούγεννα. Ευχαριστίες για την ορθή σήμανση εδώ (δικαιώματα φωτογραφίας). Παράκληση για ειδοποίηση χρήστη Συζήτηση χρήστη:Askisis. Δε θα στο ανέφερα αν ήσουν περαστικός χρήστης, αλλά αφού προσπαθείς για το καλύτερο... :) --Focal Point 17:14, 23 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Ανταποδίδω τις ευχές και μακάρι το 2018 να φέρει μια Βικιπαίδεια καλύτερη από το 2017. Ναι πράγματι έχεις δίκιο, καλά έκανες και μου το θύμισες, θα το έχω υπόψη! Καλές γιορτές! SFriendly.svg.--Texniths (συζήτηση) 18:05, 23 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Για να δεις...[επεξεργασία κώδικα]

ποιος τρολάρει... [6] [7] [8] [9] --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:59, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

@Glorious 93: Κάποιος «παλιός» γνωστός μας...--Texniths (συζήτηση) 23:01, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Περιφερειακά αεροδρόμια[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε Texniths, με αφορμή αυτή τη λανθασμένη μετονομασία χθες και 2-3 άλλες σχετικές, θυμήθηκα ότι είχα διαβάσει πως τα περιφερειακά αεροδρόμια (εκτός δηλαδή του Ελ. Βενιζέλος) ιδιωτικοποιήθηκαν και παραχωρήθηκαν στην Fraport την περασμένη νομίζω άνοιξη. Αυτό δεν ισχύει; Και αν ναι, δεν θα πρέπει να μετονομάσουμε τα αντίστοιχα λήμματα αφαιρώντας τη λέξη "κρατικά" από τον τίτλο; Esslet (συζήτηση) 21:42, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Καλησπέρα Esslet! Για την ακρίβεια δεν ιδιωτικοποιήθηκαν, απλά παραχωρήθηκε η χρήση τους στην Fraport. Η ΥΠΑ συνεχίζει να διατηρεί την επίβλεψη και τον έλεγχο ορισμένων υπηρεσιών. Και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της, ο τίτλος «Κρατικός» συνεχίζει να υπάρχει σε όλους τους αερολιμένες. Οπότε ακολουθούμε την πηγή της κρατικής αρχής των αεροδρομίων. :)--Texniths (συζήτηση) 22:32, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

ΥΓ, βέβαια εδώ λ.χ. έχουμε άλλα δεδομένα.--Texniths (συζήτηση) 22:39, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Μήπως όμως η ΥΠΑ δεν έχει απλώς ανανεώσει την ιστοσελίδα της, σκόπιμα ή όχι; Δεν θα μου έκανε εντύπωση και αυτό, αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες. Και είναι και η ιστοσελίδα του αεροδρομίου όπως έγραψες που δεν αναφέρει πουθενά το "κρατικός"... Όπως και να 'χει πάντως η ΥΠΑ αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο σοβαρή πηγή για τα ονόματα, οπότε την ακολουθούμε φαντάζομαι όπως είπες και 'συ, σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την πλήρη και άμεση απάντηση! Esslet (συζήτηση) 14:08, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
@Esslet: Αφήνω ακόμη ένα παράδειμα (μιας και πιάσαμε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης), με απόφαση που εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, 5 μήνες δηλαδή μετά την παραχώρηση χρήσης των αεροδρομίων στη Fraport. Εδώ λοιπόν, πάνω αριστερά στα στοιχεία του φορέα, ο προσδιορισμός «Κρατικός» εξακολουθεί να υπάρχει. Όπως και εδώ (31 Οκτωβρίου 2017). Οπότε στηριζόμενοι στις πηγές που διαθέτουμε, θεωρώ πως πρέπει να διατηρηθεί ο τίτλος ως έχει SFriendly.svg Καλή συνέχεια.--Texniths (συζήτηση) 15:14, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Συμφωνώ απόλυτα, είναι προφανές με βάση τις πηγές που παρέθεσες Esslet (συζήτηση) 15:36, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Ανακατεύθυνση του Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε για πιο λόγο πρέπει να ανακατευθύνεται το Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου, χάνοντας έτσι και όλο το περιεχόμενο του? Γιατί δεν μπορεί να είναι όπως η Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Πάτρας ή η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών ή η Ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη Ιωαννίνων και άλλες, οι οποίες έχουν αυτόνομο λήμμα? Γράψτε μου σας παρακαλώ τι λάθος υπάρχει ώστε να το τροποποιήσω.Libteipel (συζήτηση)

@Libteipel: Σύμφωνα με την πολιτική εγκυκλοπαιδικότητας της Βικιπαίδειας, το θέμα θα πρέπει να καλύπτεται από αξιόπιστες και ανεξάρτητες πηγές για να διαθέτει αυτόνομο λήμμα. Στο λήμμα στο οποίο αναφέρεστε δεν υπήρχαν πηγές. Επίσης και τα υπόλοιπα λήμματα είναι προβληματικά, αλλά αυτό δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης, μιας και το καθένα λήμμα είναι ανεξάρτητο από τα άλλα.--Texniths (συζήτηση) 17:55, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)

Αν οι πηγές είναι το πρόβλημα, τότε μπορώ να βρω και να συμπληρώσω κάποιες πηγές. Σας ευχαριστώ για την απάντηση.--19:46, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)Libteipel (συζήτηση)

ΕΡΑ[επεξεργασία κώδικα]

Αντί να πατάμε τον σύνδεσμον "αναίρεση", ας κοιτάξουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ναι μεν στον κώδικα βρίσκεται στο τομέα "διοίκηση", αλλά εμφανίζεται ως "σημαντικά πρόσωπα".--Digital Greece (συζήτηση) 07:52, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)

@Digital Greece: Απάντησα στη σελίδα σας...--Texniths (συζήτηση) 07:55, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)

Τι διαφορά έχουν τα πρότυπα που μου παραθέσατε; Επίσης προτείνω τη δημιουργία ενός ειδικού προτύπου για λήμματα τύπου ΕΡΤ3, ΕΡΑ κτλ.--Digital Greece (συζήτηση) 08:04, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)

Αν είναι θα πειραματιστώ με τα πρότυπα ή θα αναθέσω, φυσικά θα συμβάλω και εγώ στη δημιουργία του, αν δεχθεί, σε έναν ειδικό για δημιουργία προτύπων.--Digital Greece (συζήτηση) 08:23, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)

Πλάγιος τίτλος[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Texniths καλησπέρα, τυχαίνει να γνωρίζεις με ποιον τρόπο/τρόπους θα μπορούσα να μετατρέψω με πλάγια γραφή τον τίτλο ενός λήμματος; Μπορεί να συμβεί κατόπιν ή πρέπει να γίνει κατά τη δημιουργία/δημοσίευση του λήμματος; Νομίζω ότι κάπου το είχα διαβάσει κάποτε αλλά μια γρήγορη απάντηση θα με γλίτωνε από το ψάξιμο. Σε ευχαριστώ! Esslet(συζήτηση) 19:03, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)

@Esslet: Καλησπέρα! Γίνεται με την τοποθέτηση του προτύπου {{πλάγιος τίτλος}} εντός του λήμματος ή το {{DISPLAYTITLE:κείμενο μορφοποίησης τίτλου}}. Ένα παράδειγμα του δευτέρου, αν δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί έχω χρησιμοποιήσει (ενδεικτικά) στο λήμμα USS Maratanza (1861). Καλή συνέχεια! --Texniths (συζήτηση) 23:40, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)
Απ'όσο καταλαβαίνω το 2ο το χρησιμοποιείς αν θέλεις να μορφοποιήσεις ορισμένο μόνο κομμάτι του τίτλου. Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Esslet(συζήτηση) 19:38, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)
@Esslet: Έτσι ακριβώς είναι, και δεν αφορά αποκλειστικά πλάγια, αλλά και πεζά-κεφαλαία (όπως πχ στο iPhone ή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας). Διαλέγεις όποιο σε βολεύει! Καλή συνέχεια! SFriendly.svg --Texniths (συζήτηση) 22:20, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)

Βικιπαίδεια:Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2018[επεξεργασία κώδικα]

Wikimedia CEE Spring

Καλησπέρα Texniths. Σε περίπτωση που δεν είδες ήδη τις σχετικές ανακοινώσεις θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αύριο ξεκινάει ο διαγωνισμός Βικιπαίδεια:Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2018 που θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαΐου. Περιμένουμε και φέτος τις επεξεργασίες σου και γιατί όχι και μία διάκριση; Καλή επιτυχία.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:44, 20 Μαρτίου 2018 (UTC)

@MARKELLOS: Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Θα το προσπαθήσω, αλλά δεν εγγυώμαι τίποτα διότι ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Καλή συνέχεια! --Texniths (συζήτηση) 18:03, 20 Μαρτίου 2018 (UTC)

Ανακατεύθυνση[επεξεργασία κώδικα]

Σας ευχαριστώ για την διόρθωση στο άρθρο για τον Γεώργιο Ιακώβου. Δεν ήμουν σίγουρος πως λειτουργεί η ανακατεύθυνση και τα μπέρδεψα.--Olongworth (συζήτηση) 16:58, 28 Απριλίου 2018 (UTC)

geodata.gov.gr[επεξεργασία κώδικα]

Από 14 Μαιου εχει ανασταλλεί , ειχε αρκετες χρησιμες βασεις δεομενων που ειχα μαθει να τις βρισκω εκει .Ορια δημων και ενοτητων αναγνωρισμενα σωματεια κλπ. Υπαρχει βεβαια το data.gov.gr και ισως να εχουν ηδη μεταφερθει εκει , αλλα δεν εχω εξοικειωθει.

Θεωρησα πιο χρησιμο να το γραψω εδω , παρα σφηνα στη μεση της συζητησης "εχουμε χαρτες" στην αγορα DrSpiros συζήτηση

@Drspiros: Πράγματι, έχουν μεταφερθεί εκεί, βλέπω για παράδειγμα εδώ υπάρχουν τα όρια του Καλλικράτη. Αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο χρηστικό όσο το geodata και θέλει εξοικείωση. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, καλή συνέχεια! --Texniths (συζήτηση) 16:06, 20 Μαΐου 2018 (UTC)

Κασομούλης[επεξεργασία κώδικα]

Αναρωτιέμαι....αν δεν είναι κατάλληλη για εγκυκλοπαίδεια, σε λήμμα για τη μάχη της Κλείσοβας, αυτούσια η μαρτυρία του αγωνιστή και ιστορικού Ν. Κασομούλη, ο οποίος περιγράφει τα γεγονότα ως αυτόπτης μάρτυρας, τότε τι είναι κατάλληλο? Η απάλειψη της μαρτυρίας του, όπως αυτούσια παρατίθεται στο έργο του "Στρατιωτικα Ενθυμήματα των Ελλήνων"....στερεί από τον κόσμο που θα μπει στο λήμμα τη δυνατότητα να μάθει με λεπτομέρειες τι έγινε σε εκείνη τη μάχη....κρίμαανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Demian thess (συζήτησησυνεισφορά) .

Η εγκυκλοπαίδεια έχει κανόνες ευτυχώς ή δυστυχώς, και δεν είναι ο κατάλληλος χώρος παράθεσης μαρτυριών...--Texniths (συζήτηση) 16:32, 15 Ιουνίου 2018 (UTC)

HellasSprinter[επεξεργασία κώδικα]

https://el.wikipedia.org/wiki/HellasSprinter

Το λήμμα πλέον θεωρείται εγγυκλοπαιδικό; Είμαι αυτός που πρόσθεσε το σχόλιο "Έχει γίνει αναθεώρηση" κλπ. Δυστυχώς, τότε ήμουν πιο μικρός και δεν καταλάβαινα την αξία της υπογραφής. Καλού-κακού όμως, οι επεξεργασίες από τότε που πρότεινες την συγχώνευση, είναι τόσο πολλές, δεν ξέρω αν το εγκρίνεις.--JTE Dimandix (συζήτηση) 14:02, 19 Ιουνίου 2018 (UTC)

@JTE Dimandix: Δεν είμαι εγώ αυτός που εγκρίνει ή όχι ένα λήμμα. Το περιεχόμενο είναι περισσότερο τώρα, αλλά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί κριτήριο, διότι πηγές όπως το Pinterest ή διάφορα blog, ίσως να μην κάνουν για τη Βικιπαίδεια (ΒΠ:Αξιόπιστες πηγές).--Texniths (συζήτηση) 14:41, 19 Ιουνίου 2018 (UTC)

Ντίνος Γιαννόπουλος[επεξεργασία κώδικα]

Είδα την ολοκληρωμένη συνεισφορά σου (και εδώ και στα Βικιδεδομένα). Ωραίο. Ελπίζω να μάθουν και άλλοι να το κάνουν αυτό. --Focal Point 21:54, 29 Ιουνίου 2018 (UTC)

@FocalPoint: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Σε όσα λήμματα δεν έχουν αντικείμενο στα WD, τα δημιουργώ εγώ. Στην αρχή μου ήταν πρωτόγνωρο και δυσνόητο είναι η αλήθεια, αλλά εν τέλει είναι θέμα συνήθειας, ούτως ώστε να το κάνουν κι άλλοι χρήστες. Καλό Σαββατοκύριακο! SFriendly.svg --Texniths (συζήτηση) 07:04, 30 Ιουνίου 2018 (UTC)

Hate[επεξεργασία κώδικα]

Κοίτα εδώ προσεκτικά για να καταλάβεις πόσο hate και τρολάρισμα έχει δεχτεί η συγκεκριμένη σελίδα... Μέχρι και... τρολολογαριασμοί χρηστών έχουν δημιουργηθεί... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:59, 11 Ιουλίου 2018 (UTC)

@Glorious 93: Ναι τη γνωρίζω την περίπτωση του συγκεκριμένου λήμματος. Για αυτό οι επεξεργασίες που γίνονται σε αυτή χρειάζονται προσοχή...--Texniths (συζήτηση) 10:22, 11 Ιουλίου 2018 (UTC)

Πυρκαγιές[επεξεργασία κώδικα]

Βασικά, πολλά από τα δημοσιεύματα που έχω δει για τα γεγονότα αυτά βασίζονται σε μαρτυρίες... Είναι αυτό που λέμε στο χωριό μου πως πρέπει να παίρνουμε την είδηση με την τσιμπίδα... Και αυτό γενικά το λέω, όχι μόνο γι'αυτή την περίπτωση... ΥΓ. Υπενθυμίζω τον "μακάβριο" υπολογισμό σε επίσημους και ανεπίσημους θανάτους που ορθότατα αφαίρεσε ο Geraki σήμερα το πρωί... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:12, 25 Ιουλίου 2018 (UTC)

@Glorious 93: Έχεις δίκιο. Είναι ακόμη θέμα επικαιρότητας οπότε κυριαρχούν οι μαρτυρίες και όχι οι αναλύσεις που φαντάζομαι θα έρθουν αργότερα. Θέλει προσοχή στο τι προστίθεται στο λήμμα, τόσο από πλευράς περιεχομένου (τα ανεπίσημα και επίσημα που ανέφερες), αλλά και οι τυχόν συναισθηματισμοί, όσο δυστυχές και αν είναι το γεγονός. Η εγκυκλοπαίδεια θα πρέπει να κρατά μια πιο "ψυχρή" θέση, όσο άχαρο και αν είναι αυτό. Δεν είναι blog...--Texniths (συζήτηση) 17:26, 25 Ιουλίου 2018 (UTC)
Παρομοίως και αυτά τα "χαιρέκακα" απορρίφθηκε δίπλα στις βοήθειες που προσφέρθηκαν από γειτονικές χώρες της Ελλάδας, οι οποίες όμως για διάφορους λόγους δεν χαίρουν εκτίμησης (?) από την πλειοψηφία των Ελλήνων... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:28, 25 Ιουλίου 2018 (UTC)

Διαγράφεται το λήμμα για μηχανή σειράς Α.151 ΟΣΕ[επεξεργασία κώδικα]

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Texniths, το λήμμα Μηχανή σειράς A.151 ΟΣΕ που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: Μετακινήθηκε στο λήμμα "Μηχανές Faur ΟΣΕ". Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής, μπορείς να πεις τη γνώμη σου στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —JTE Dimandix (συζήτηση) 06:50, 7 Αυγούστου 2018 (UTC)

Προβληματική επεξεργασία σε πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας! Η επεξεργασία μου είναι τέτοια ώστε ο κώδικας του προτύπου να συμβαδίζει με τους κώδικες των υπόλοιπων γλωσσών. Επίσης, η επεξεργασία μου ενισχύει την παράμετρο του "child". Όπως, δηλαδή, στο


στους Ολυμπιακούς Αγώνες

που χρησιμοποιεί την παράμετρο 'child'. Γι' αυτό λοιπόν, σας προτείνω να αλλάζατε τις ρυθμίσεις του προτύπου της σελίδας που σας παρουσιάζει πρόβλημα, και όχι του προτύπου

. Ευχαριστώ πολύ. - Χρήστης:Stefanos Efstratiou

Εντάξει, τώρα η επεξεργασία μου δεν επηρεάζει κανένα από τα δύο λήμματα.- Χρήστης:Stefanos Efstratiou

Νέο πρόβλημα με εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Χρειάζομαι μια βοήθεια που αφορά και πάλι εικόνες (το αιώνιο μου πρόβλημα εδώ). Η εικόνα είναι αυτή: Αρχείο:Germaniamica.jpg και η άδεια χρήσης που εγχείρημα στην αγγλική Βικιπαίδεια δεν υπάρχει εδώ. Μήπως τυγχάνει να γνωρίζεις ποια είναι η αντίστοιχη εδώ;;-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 10:12, 8 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

@Greek Scorpion: Γενικά με το πρότυπο {{εύλογη χρήση}} μπορείς να συμπληρώσεις τους λόγους εφ' όσον δεν υπάρχει αντίστοιχο πρότυπο στην ελ.ΒΠ.--Texniths (συζήτηση) 10:15, 8 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)
Να σαι καλά, αγαπήτε. Καλή συνέχεια.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 10:30, 8 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Σημαντικό λήμμα[επεξεργασία κώδικα]

Εαν σε ενδιαφέρει ένα σημαντικό λήμμα για δημιουργία είναι το Πέρασμα Χεμπέρ (Khyber Pass) στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν. Εκεί έχουν λάβει χώρα κάποιες πολύ σημαντικές μάχες και το μέρος έχει μεγάλη σημασία. 2A02:587:381A:7300:A40C:677:81A7:772 16:09, 23 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Κώστας Πάγκαλος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Η αλλαγή έγινε ώστε να διατηρηθεί το λήμμα, μιας και αποτελεί αντιγραφή και υπάρχουν ελάχιστες αναφορές προς αυτόν. Έγινε με τη λογική ότι υπάρχει συνώνυμο άτομο, και επίσης υπάρχουν πολύ περισσότερες αναφορές για τον ποδοσφαιριστή. Ευχαριστώ. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 22:14, 26 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

@Nikosgranturismogt: Σε παροτρύνω να μελετήσεις την πολιτική σχετικά με τους αθλητές και τις ομάδες μιας και στην περίπτωση αυτή δεν επαρκούν μόνο οι αναφορές αλλά και ορισμένα ποσοτικά κριτήρια. Ευχαριστώ πολύ.--.--Texniths (συζήτηση) 22:29, 26 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Συμφωνώ, ο παίκτης έχει αγωνιστεί κυρίως σε επαρχιακές ομάδες, οπότε ως είναι συγκλίνω προς τη διαγραφή του λήμματος. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 22:31, 26 Οκτωβρίου 2018 (UTC)