Συζήτηση χρήστη:Texniths

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αρχειοθετημένες συζητήσεις:

Η πόλη ονομάζεται επισήμως στα ελληνικά Αλικαρνασσός και όχι Μπόντρουμ και στη Google επίσης. Ποιό είναι το πρόβλημά σας; Σταματήστε να με αγνείται, αλλιώς θα σας αναφέρω στο Σημειωματάριο Διαχειριστών. Μια ερώτηση σας κάνω και με γράφετε. Είναι ευγενικό;

Ευχαριστώ για την εξήγση. Κάλλιστα είναι εφικτό η σελίδα Αλικαρνασσός να μετακινηθεί στη σελίδα Αρχαία Αλικαρνασσός και η πρώτη να αντιπροσωπεύει την σύγχρονη πόλη. Επίσης δεν άλλαζα τον τίτλο αλλά ένα κομμάτι της σελίδας. Το καλοκαίρι που είχα δημιουργήσει το λήμμα με το όνομα Αλικαρνασσός (πόλη) ξεχώριζε από την αρχαία πόλη. Ποιός ο λόγος που μετακινήθηκε;

Θεωρητικά[επεξεργασία κώδικα]

Πρωτότυπη έρευνα συμβαίνει στη Βικιπαίδεια όταν έχουμε εισαγωγή «πρωτότυπης σκέψης». Όταν γίνεται «σύνθεση του υλικού των πηγών που παράγει (νέα) συμπεράσματα» . Στην περίπτωση του λήμματος Πυρρής Αρκαδίας εισάγεται ατεκμηρίωτο υλικό. Δεν υπάρχει καμιά πρωτοτυπία ή σύνθεση δημοσιευμένου υλικού με πρωτότυπα συμπεράσματα. Άλλο η έλλειψη τεκμηρίωσης για τις 3-4 εκκλησίες και άλλο η πρωτότυπη έρευνα (π.χ. το ότι υπάρχουν 4 εκκλησίες δείχνει ότι οι κάτοικοι ήταν / είναι .... καλοί χριστιανοί - αυτό θα ήταν εισαγωγή πρωτότυπης συνεπαγωγής). --Focal Point 09:19, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Εννοείται ότι οι παρατηρήσεις σου είναι γενικά ορθές στο συγκεκριμένο λήμμα. --Focal Point 09:21, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Όπως και να έχει, ο χρήστης ανέφερε πως έκανε επιτόπια έρευνα, ζήτησε μαρτυρίες κλπ. Σε αυτό βασίστηκα για την σήμανση. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. --Texniths (συζήτηση) 09:25, 3 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Όλντερσοτ[επεξεργασία κώδικα]

Το BBC Today South είναι ενημερωτική εκπομπή (κοινώς ειδήσεις), οι οποίες είναι στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι BBC One South. George23820 Συζήτηση‎ 09:38, 23 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

@George23820: Πράγματι, το διόρθωσα ώστε να φαίνεται σωστά.--Texniths (συζήτηση) 09:58, 23 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Προφανώς...[επεξεργασία κώδικα]

... και χάνεται. Δεν το έκανα κατά λάθος, φίλτατε. Για να χαθεί το έκανα. Κάποιος αποφάσισε να αντλείται η εν λόγω παράμετρος από τα wikidata και απλά τώρα υπάρχει παντού. Δε θυμάμαι να ερωτηθήκαμε για την εν λόγω παράμετρο. Είναι μία πληροφορία που δεν είναι εξαιρετικά απαραίτητη... ΟΚ, καμία δεν είναι. Αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιες αυτές θα ήταν "όνομα", "ημερομηνία γέννησης/θανάτου" και "ιδιότητα/επάγγελμα"... Επίσης, καλό θα ήταν να τεκμηριώνεται όταν κάποιος έχει δεύτερη υπηκοότητα (πράγμα που δε γίνεται). —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 10:27, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

@ΖῷονΠολιτικόν: Πράγματι, αλλά η υπηκοότητα είναι σημαντική θεωρώ. Ίσως θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση (στην Αγορά θα πρότεινα, μιας και οι σελίδες συζήτησης των προτύπων είναι αρκετά κρυμμένες για το ευρύ βικιπαιδικό κοινό), για το τι μπορεί να γίνει, ώστε να ακολουθηθεί μια κοινή πορεία από εδώ και στο εξής, και για αυτό το πρότυπο αλλά και για τα {{πληροφορίες επιστήμονα}}, {{πληροφορίες καλλιτέχνη}} και ίσως κάποια άλλα που μου διαφεύγουν. Φιλικά, Texniths (συζήτηση) 13:43, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Βοήθεια με μετονομασία σελίδας[επεξεργασία κώδικα]

Φίλτατε Texniths, μπορείς να πραγματοποιήσεις την μετονομασία του Ιονία Οδός σε Ιόνια μιας και δεν γνωρίζω πώς, σύμφωνα και με την αντίστοιχη Συζήτηση; Με προϋπόθεση βέβαια να μην χαθεί το ιστορικό της σελίδας αν αυτό είναι δυνατόν...

Επίσης αν δεν σου είναι κόπος ή/και πολύπλοκο, μπορείς να μου εξηγήσεις μετά την διαδικασία; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων! Esslet (συζήτηση) 17:01, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Καλησπέρα αγαπητέ Esslet! Μετακίνησα την σελίδα, και το ιστορικό δεν έχει χαθεί SFriendly.svg Λοιπόν, στην μπάρα που βρίσκεται πάνω από το λήμμα, εκεί που βρίσκονται τα κουμπιά «επεξεργασία», «προβολή ιστορικού» κλπ, υπάρχει και το πτυσσόμενο μενού «Περισσότερα». Περνώντας το ποντίκι πάνω από εκεί εμφανίζεται η επιλογή «Μετακίνηση». Πατώντας εκεί σου ανοίγει η σελίδα μετακίνησης, όπου επιλέγεις τον τίτλο που θες να μετακινηθεί το λήμμα, και προσθέτεις και την αιτιολογία. Σε ορισμένες περιπτώσεις η μετακίνηση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τους χρήστες και ζητείται η βοήθεια των διαχειριστών στο Σημειωματάριο. Επίσης βλέπω, αν σε διευκολύνει, πως υπάρχει και shortcut από το πληκτρολόγιο για μετακίνηση σελίδων, ως εξής Alt+Shift+M. Ότι χρειαστείς, μπορείς να με ρωτήσεις SFriendly.svg --Texniths (συζήτηση) 17:15, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Ναι ναι δεν το είχα προσέξει στο παρελθόν για κάποιο λόγο. Και έτσι απ'ότι κατάλαβα δεν χάνεται και το ιστορικό, πολύ βασικό! Πληρέστατη και η εξήγησή σου για μια ακόμα φορά. Πάει και τελείωσε είσαι μάστορας, Texniths πώς το λένε :p Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Esslet (συζήτηση) 17:22, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Χαχαχα, να είσαι καλά! SMirC-thumbsup.svg Πράγματι, με τον τρόπο αυτό μετακινείται η σελίδα μαζί με το ιστορικό της. Καλές συνεισφορές! --Texniths (συζήτηση) 17:24, 12 Οκτωβρίου 2017 (UTC)