Συζήτηση χρήστη:MARKELLOS

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Όταν ένας χρήστης προτίθεται να διοργανώσει ένα μαραθώνιο λημματογράφησης και είναι μέλος της ομάδας χρηστών του Wikimedia δύναται να χρησιμοποιήσει τον όρο "διοργανώνεται από την Ομάδα Χρηστών του Wikimedia";

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Απλή λογική είναι. Αν δεν έχει ενημερώσει και δεν έχει λάβει τη συναίνεση των άλλων μελών της ομάδας προφανώς και όχι.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σχεδιάζω έναν μαραθώνιο για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον με ημερομηνία έναρξης την 1η ή την 5η Ιουνίου (μέρα περιβάλλοντος) λίγες μέρες μετά το τέλος του Άνοιξη ΚΑΕ. Θα ακολουθήσει ενημέρωση. Πολύ επίκαιρο το θέμα, αλλά δεν έχουμε πολλές βασικές έννοιες.

Απαντήστε στο "Ερώτηση"
EnLarissais (συζήτησησυνεισφορές)
Απαντήστε στο "Αποτροπή διαγραφής του άρθρου Εκτροχιασμός τρένου στο Γουίνσλοου Τζάνκσιον (1922)"
My Cozmos (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια χαρά κύριε διαχειριστά και Χριστός Ανέστη! : ) Παρακαλώ, θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η ανακατεύθυνση (link) σε κοινωνικά δίκτυα, στην Wikipedia (Βικιπαίδεια). Ευχαριστώ πολύ.

Απαντήστε στο "Social Media"
TechMentions (συζήτησησυνεισφορές)

Υπάρχει ένα πρόβλημα με δύο κατηγορίες οι οποίες είναι αιτία μπερδέματος μερικές φορές. Ανατρέξτε στη Συζήτηση κατηγορίας:Έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) και πείτε και εσείς δυο λόγια. (Το γράφω εδώ, γιατί πρέπει να διαδώσω κάπως το μήνυμα, ποιος κάθεται να διαβάσει την κάθε συζήτηση, κατηγορίας κιόλας). Ευχαριστώ εκ των προτέρων😁

Απαντήστε στο "Διπλότυπες κατηγορίες"
Irigozin (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ κύριε Μαρκέλλο,

ευχαριστώ για την επισήμανση. Η φωτογραφία είναι του ίδιου του καθηγητή, την οποία απέστειλε σε εμένα, όταν

του τη ζήτησα, ακριβώς για τον σκοπό αυτόν, δηλαδή να μπει στη Wikipedia. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάμπολλες άλλες

φωτογραφίες του καθηγητή. Συνεργάζομαι με τον Λίνο Μπενάκη επί 25 έτη, υπήρξε επόπτης της διατριβής μου, και πιστός φίλος.

Βλ. την ιστοσελίδα www.katelisviglas.com, όπου το βιογραφικό μου.

Φιλικά,

Κατελής Βίγκλας

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Ωραία όλα αυτά αλλά δεν αρκούν. Τα πνευματικά δικαιώματα μίας φωτογραφίας ανήκουν στο δημιουργό (φωτογράφο) εκτός αν τα έχει ρητά παραχωρήσει. Πώς αποδεικνύεται αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση; Επίσης η εικόνα έχει ανέβει με ελεύθερη άδεια, η οποία επιτρέπει τη διανομή της εικόνας και την τροποποίησή της για κάθε σκοπό, ακόμα και εμπορικό. Θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων διανέμει το έργο του με τη συγκεκριμένη άδεια.Η εικόνα συνεπώς διαγράφεται μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά.

Επίσης ο λογαριασμός Χρήστης:Plotinus~elwiki είναι δικό σας; Αν ναι θα πρέπει να φραγεί ή να σημανθεί ως δικό σας εναλλακτικός λογριασμός.

Irigozin (συζήτησησυνεισφορές)

Συγνώμη δηλαδή, αλλά αυτό είναι γελοιότητα. Ποιός είσαι εσύ Μαρκέλλο, με ποια διαπιστευτήρια, επεμβαίνεις εδώ στο αχούρι που λέγεται ελληνική wikipedia και διαγράφεις φωτογραφίες; Σου λέω ρητά ότι είμαι ο καθηγητής Κατελής Βίγκλας, μαθητής του Λίνου Μπενάκη, συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Ο καθηγητής συνέγραψε το Προλογικό Σημείωμα στο τελευταίο μου βιβλίο. Τα δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στο Μέγαρο Αθηνών, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία. Δηλαδή πρέπει κανείς να φωνάξει για να βρει το δίκιο του σε αυτήν την χώρα. Απαιτώ η φωτογραφία να ξαναμπεί στη θέση της! Επίσης, να φανερωθείς και εσύ Μαρκέλλο, ποιές είναι σπουδές σου και ποιά η θέση σου στην κοινωνία. Όχι να κρύβεσαι πίσω από το μικρό σου όνομα!

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Θέλοντας να είμαι καλοπροαίρετος δε θα μπω στον κόπο να απαντήσω στα όσα προσβλητικά αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο. Θέλω να πιστεύω ότι δε σας χαρακτηρίζει και γράφτηκε ενώ ήσασταν οργισμένος. Λάβετε υπόψη σας όμως ότι στη Βικιπαίδεια δεν γίνονται αποδεκτές απειλές προς άλλους συντάκτες. Ούτε είναι κανείς υποχρεωμένος να αποκαλύψει το όνομα ή το επώνυμό του ή οποιαδήποτε άλλο στοιχείο.

Όσον αφορά το θέμα της εικόνας. Δεν μπορεί κανείς να ανεβάσει στη Βικιπαίδεια εικόνες ή κείμενα, των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα δεν του ανήκουν ή δεν αποδεικνύεται ότι έχουν απελευθερωθεί από το δημιουργό τους. Αναφέρετε ξεκάθαρα ότι τα πνευματικά δικαιώματα δε σας ανήκουν, ενώ δεν αποδεικνύετε ότι ο κάτοχος τους τα έχει απελευθερώσει με ελεύθερη άδεια συμβατή με το εγχείρημα. Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να διαβάσετε στο νόμο 2121/1993. Πληροφορίες για την πολιτική της Βικιπαίδειας μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Irigozin (συζήτησησυνεισφορές)

Συγγνώμη κύριε Μαρκέλλο, εάν σας πρόσβαλλα. Μέρες που είναι. Απλά έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον καθηγητή μου, και συγχύστηκα. Δεν με πειράζει που διαγράψατε τη φωτογραφία. Ούτως ή άλλως υπάρχουν ουκ ευάριθμες φωτογραφίες του Λίνου Μπενάκη και της συζύγου στο διαδίκτυο πλέον. Ο καθηγητής υπήρξε ακριβός συμπαραστάτης και βοηθός μου σε πολύ δύσκολες ώρες. Μαζί του συνεργάστηκα επί εικοσιπενταετία. Ο άνθρωπος είναι τώρα υπέργηρος 93 ετών! Να είσθε καλά και να έχετε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Φιλικά, Κ.Β.

Απαντήστε στο "Φωτογραφία Λίνου Μπενάκη"
George Balatsos (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπερα σου, με εκπληξη ειδα οτι το λημμα μου με τιτλο Νέα Ακρόπολη που δημιουγησα διεγραφει καθως παραβιαζε πνευματικα δικαιωματα. Θα ηθελα να γινει επαναφορα του λημματος αυτου καθως για ενα χρονο περιπου πληρουσε ολα τα στανταρ της Βικιπαιδειας και ηταν πιστη αντιγραφη του αντιτοιχου αγγλικου.

Επειδη τυχαινει να ειδα πως ειχε καταντησει τις τελευταιες μερες πριν την διαγραφη του λογω των αλλεπαλληλων βανδαλισμων απο αγνωστους, θα μπρουσε με την επαναφορα του λημματος να επιστρεψει στις τελευταιες σωστες εκδοσεις του και να γινει κλειδωμα για τα μη επιβεβαιωμενα μελη.

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Έχεις δίκιο. Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Απαντήστε στο "Νέα Ακρόπολη"
Γιάννης Ευαγγελίου (συζήτησησυνεισφορές)

Μα η τελευταία εικόνα που ανέβασα έχει καταστεί κοινό κτήμα (εννοώ το έμβλημα του Τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών). Αν δεν με πιστεύεις μπορείς να το ψάξεις στο Διαδίκτυο.

Απαντήστε στο "Επεξήγηση"
Maria xenou (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, θα ήθελα να συμμετάσχω στην σημερινή διαδικτυακή συνάντηση, αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ μήπως θα υπαρχει η δυνατότητα να το δούμε βιντεοσκοπημένο το σεμινάριο?

Ευχαριστώ Πολύ

Μαρία Ξένου

Απαντήστε στο "Διακικτυακή συνάντηση Βικιπιδιστών 18/4/2021"
Avacalop (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, @MARKELLOS!

Παίρνω το θάρρος να ενοχλήσω, γιατί εμφανίζεστε ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση. Επειδή δεν έχω λάβει κάποιον σύνδεσμο ενώ έχω δηλώσει συμμετοχή, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ!

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)
Avacalop (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, έχω δηλώσει. Γι' αυτό αναρωτιέμαι.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Δε μιλάω για συμμετοχή στη σελίδα της συνάντησης. Μιλάω για email στις προτιμήσεις χρήστη στη Βικιπαίδεια

Avacalop (συζήτησησυνεισφορές)

Κι εγώ γι' αυτό μιλάω.

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Δε βλέπω email. Εσύ όταν είσαι στη σελίδα χρήστη σου βλέπεις στην πλευρική στήλη αριστερά επιλογή Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο χρήστη; Εγώ δε βλέπω

Avacalop (συζήτησησυνεισφορές)

Αχά! Το είχα ενεργοποιήσει μόνο για νέους χρήστες, όχι γενικά. ΟΚ τώρα.

Ευχαριστώ και πάλι!

Απαντήστε στο "Διαδικτυακή συνάντηση"
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Το λήμμα ξαναδημιουργήθηκε προ ολίγου

Απαντήστε στο "Η ΦΑΜΙΛΙΑ"