Συζήτηση χρήστη:Dor-astra

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Dor-astra/Αρχείο 1 στις 2017-05-02.

ManosHacker (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αν ενεργοποιήσεις το Hotcat στις προτιμήσεις σου τότε στο κάτω μέρος των σελίδων σου εμφανίζονται οι κατηγορίες και δίπλα τους + , - , ± , ↑ και ↓ . Αυτό που χρειάζεσαι για να αλλάξεις μια κατηγορία είναι το ± . Ελπίζω να σε βοηθήσει, αν δεν είναι εύκολο να αλλαχθούν οι κατηγορίες με τις φεμινίστριες μαζικά, με κάποιο εργαλείο.

Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

δεν είναι εύκολο να αλλαχτούν μαζικά, ε; εντάξει ευχαριστώ πάρα πολύ!

Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ξέρεις, βασικά θα ήθελα κάποιος διαχειριστής να αλλάξει τους τίτλους των κατηγοριών. Δηλαδή εκεί που η κατηγορία είναι Αμερικανοί φεμινιστές να την κάνει Αμερικανίδες φεμινίστριες. Αυτό μόνο οι διαχειριστές μπορούν να το κάνουν, έτσι δεν είναι;; Είναι πιο εύκολο να αλλάξει ο τιτλος της κατηγορίας παρά να μεταφέρω τα λήμματα ένα-ένα στην καινούρια κατηγορία.

ManosHacker (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ένας διαχειριστής κάνει πιο εύκολα μετονομασία της κατηγορίας, όμως πρέπει να αλλαχτούν όλα τα λήμματα, και πάλι. Το δεύτερο μπορεί να το κάνει με ένα ρομποτάκι ή άλλο εργαλείο που τρέχουν μερικοί διαχειριστές εξυπηρετώντας αιτήσεις χρηστών. Χρησιμοποίησε τη σελίδα αυτή: Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots για τέτοιες αιτήσεις, Από εμπειρία, με το χέρι κάνεις πολλές φορές πιο γρήγορα αυτό που θες, αντί να περιμένεις.

Απαντήστε στο "Hotcat"
Legion (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα. Συγγνώμη πρώτα από όλα που σου το χάλασα. Θα έπρεπε όμως να χρησιμοποιείς το πρότυπο {{σε χρήση}}

Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

ναι, έχεις δίκιο, θα το βάλω

Απαντήστε στο "Παλαιοκώστας"
Chalk19 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Για δεύτερη φορά"
ManosHacker (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

εντάξει, έτσι το είπα! για λογοπαίγνιο!

Απαντήστε στο "γιατί"
178.66.103.126 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Gia dear Dor-astra! Can you make an article about singer Nikolai Noskov in Greek-language? If you make this article, i will be grateful! Thank you! --~~~~

Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Well, i think about it

Απαντήστε στο "Nikolai Noskov"
Ignoto (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Παραθέτω κι εδώ αυτά που γραφω στην συζήτηση του Τόμας Μαν, επειδή όπως διαπίστωσα, μιλάς και δεν περιμένεις ν’ ακούσεις την απάντηση.

Λοιπόν, Dor-astra, επαναλαμβάνω εδώ, κάπως εμπλουτισμένα, αυτά που έγραψα στην συζήτηση του [[Άρτουρ Σνίτσλερ]], τα οποία προφανώς δεν διάβασες.

*Γράφουμε πρώτα τον τίτλο του πρωτοτύπου, που είναι η παγκόσμια ταυτότητα, είναι η ίδια η ύπαρξη του έργου. Υπάρχουν εκατοντάδες αποδόσεις στις γλώσσες όλου του κόσμου. Ο τίτλος είναι ένας : του πρωτοτύπου.

*Δεν παραπλανούμε τον αναγνώστη με ψεύτικους, σπεκουλαδόρικους τίτλους όπως : Traumnovelle = Μάτια Ερμητικά Κλειστά (πάντα στο λήμμα [[Άρτουρ Σνίτσλερ]]). Αν δόθηκε άλλος τίτλος στην μετάφραση, τον αναφέρουμε αφού πρώτα μεταφράσουμε σωστά τον τίτλο. Ο αναγνώστης θα ψάξει και θέλει να μάθει για την «Traumnovelle». Και καμιά δουλειά δεν έχει η ταινία μέσα στην εργογραφία. Αυτά αναφέρονται σε ειδική παράγραφο στο τέλος του λήμματος.

*Δεν γράφουμε με έντονα γράμματα τους τίτλους και δη τους μεταφρασμένους ελληνικούς. Αυτά είναι κακογουστιές που δεν έχουν θέση στην λογοτεχνία. Δεν δίνουμε προτεραιότητα στον ελληνικό έναντι του πρωτοτύπου τίτλο, δεν διαφημίζουμε βιβλία. Και επειδή βλέπω ότι δεν καταλαβαίνεις τα περί ευαισθησίας κττ. σε λέω ότι η εμφάνιση της επεξεργασίας σου είναι η αποθέωση του κιτς.

Και προχωρούμε :

*Το  «άλλος και όχι εσύ, έκανε κόπο να βρει τα βιβλία και να τα παραθέσει» το εκλαμβάνω ως αστείο. Ειδικά αν αυτός ο άλλος είσαι εσύ.

*Για το «κάνεις αλλαγές χωρίς ουσία» και το «σιγά τη δουλειά», ευτυχώς όλα είναι φανερά στην ΒΠ και μας ξέρουν όλοι. Μικρό δείγμα των αλλαγών «χωρίς ουσία» είναι η «αποκινηματογραφοποίηση» της Traumnovelle που προανέφερα. «Ονειρική νουβέλα» μεταφράζεται. Κι αυτό είναι ένα από τα πολλά μαργαριτάρια που έχεις διαπράξει. Μάλλον ξέρεις λογοτεχνία μέσω κινηματογράφου.

*«κουτσουλάς πάνω στη δουλειά των άλλων». Η δουλειά των άλλων δεν είναι κτήμα τους στην ΒΠ. Αλλά μιλάς εσύ που ρήμαξες τα λήμματα, διέγραφες μεταφραστές, έβαζες χρονολογία μετάφρασης σαράντα χρόνια μετά τον θάνατο του μεταφραστή και αντέγραφες μόνο χωρίς κανένα κριτικό έλεγχο ! 

Όσο γι αυτό το «κουτσουλάς», το χρησιμοποιείς για δεύτερη φορά μιλώντας μαζί μου. Να το κοιτάξεις. Κάτι σοβαρό μπορεί να σημαίνει. 

Λοιπόν θα συνεχίσω αυτό που νομίζω σωστό και κάνε κι εσύ ό,τι καταλαβαίνεις.

Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Επειδή είσαι άσχετος, εξηγώ: "Το μάτια ερμητικά κλειστά", δεν είναι σπεκουλαδόρικος τίτλος, αλλά η μετάφραση του Traumnovelle στα ελληνικά, σε συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο παρέθεσα.

Το αν μπαίνει πρώτος ο πρωτότυπος ή ο ελληνικός τίτλος, δεν εξαρτάται απο τι νομίζεις εσύ σωστό. Σε όλες τις wikipedia, υπάρχουν και οι δυο μορφές, και πρώτα ο πρωτότυπος και πρώτα ο τίτλος της γλώσσας στην οποία αναφέρεται το λήμμμα.

Επειδή η αισθητική είναι υποκειμενικό θέμα, δεν μπορείς να αλλάζεις, κατά τα άλλα σωστές επεξεργασίες, επειδή δεν σου αρέσει η αισθητική τους. Αν έχουν λάθη, διαγράφεις, αν έχουν παραλείψεις προσθέτεις. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ.

Όσο για τη δουλειά που προσφέρεις στην ΒΠ, το είδα στη σελίδα συζήτησής σου. Συνέχεια σου κάνουν διορθώσεις και παρατηρήσεις, και σε εγκαλούν για λάθη που κάνεις.

Και μια πρόταση: γιατί δεν φτιάχνεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ την εργογραφία κάποιου λογοτέχνη; γιατί πρέπει να ασχολείσαι με αυτά που έγραψα εγώ; Τόσοι λογοτέχνες δεν έχουν εργογραφία, κάνε λοιπόν, κάτι δημιουργικό,

Ignoto (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Απαξιώντας να απαντήσω στις υπόλοιπες ανοησίες σου (άσχετος εγώ σε σχέση με σένα !!!) σε πληροφορώ ότι τις περισσότερες εργογραφίες απ' αυτές που ρήμαξες και χοντροκομμένα διαμόρφωσες, τις έκανα εγώ. Και μια τελευταία κουβέντα γιατί δεν είσαι άνθρωπος με τρόπους : Εγώ τίποτα σχεδόν δεν έσβησα από τα δικά σου. Κάνω μόνο διαρρυθμίσεις και συμπληρώσεις. Εσύ είσαι αυτή που έσφαξες και πετσόκοψες τις συνεισφορές μου και δημιούργησες όλη εκείνη την ηλίθια ιστορία με τα ISBN.

Απαντήστε στο "Εργογραφίες"
FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

καλησπέρα, παρακαλώ βοήθησέ με, βλέπω ότι άδειασες την Κατηγορία:Λογοτεχνικά βραβεία . Συγκεκριμένα στο Βραβείο Ράνσιμαν, αναίρεσα την κατηγοριοποίηση που έβαλες, συγκεκριμένα την Κατηγορία:Δοκίμια (αφού δεν είναι δοκίμιο, είναι βραβείο) και την Κατηγορία:Ιστοριογραφία (δεν είναι θέμα της Ιστοριογραφίας, αλλά βραβείο λογοτεχνίας). Το ερώτημά μου είναι διπλό:

  • έφτιαξες κάποια άλλη παρόμοια κατηγορία, γιατί δεν τη βρίσκω
  • αφού τα έχεις μελετήσει για να κάνεις όλες αυτές τις αλλαγές, ποια θεωρείς είναι κατάλληλη κατηγορία

Προσωπικά (και μέχρι να με πείσεις) θεωρώ ότι η Κατηγορία των Λογοτεχνικών βραβείων είναι απαραίτητη. Παρακαλώ απάντησέ μου στο Συζήτηση κατηγορίας:Λογοτεχνικά βραβεία που είναι και το σωστό μέρος.

Απαντήστε στο "Βοήθεια"
Τζερόνυμο (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σε ευχαριστώ για την επιμέλεια σου στο λήμμα της Έκτρωσης, ήταν αρκετά σημαντική.

Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

ναι, η αλήθεια είναι οτι είχε αρκετές παραλείψεις. Ισως να το ξανακοίταγες γιατί νομίζω οτι έχει ακόμα αμετάφραστα κομμάτια.

Απαντήστε στο "Ευχαριστώ"
Flashdart2 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή

Αγαπητέ Txhr90zday6uaa9d, το λήμμα που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: αντικαταστάθηκε από εξώφυλλο παλιότερης έκδοσης. Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής μπορείς να πεις την γνώμη σου στην [[Συζήτηση:Αρχείο:Ιστορίαενόςαιχμαλώτου.jpg|σελίδα συζήτησης του λήμματος]]. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —~~~~

Απαντήστε στο "Πρόταση για διαγραφή αρχείου"
ManosHacker (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Νομίζω είναι καλύτερος τίτλος από το Καβγάδες, για χίλιους λόγους. Καλή συνέχεια.

Dor-astra (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

ναι, ειρωνικά το έγραψα!!!

Απαντήστε στο "Κουτί παραπόνων"