Συζήτηση χρήστη:Dor-astra

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Dor-astra/Αρχείο 1 στις 2017-05-02.

FocalPoint (συζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητή Dor-astra, είδα αυτό. Είχαμε συζητήσει παλαιότερα στην Αγορά ότι δεν αναφέρεται πουθενά τέτοια αρίθμηση, παρά μόνο στην αγγλική Wikipedia. Δεν υπάρχει λόγος να φέρνουμε ανύπαρκτες αριθμήσεις στη Βικιπαίδεια.

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

Ο λόγος που επέλεξα να το βάζω είναι γιατί είναι μια πρόσθετη χρήσιμη πληροφορία για τον αναγνώστη. Βοηθάει στο να σχηματίσει κανείς αμέσως μια εικόνα για τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης και την επιρροή του στην πολιτική σκηνή, δεν το έβαλα αντιγράφοντας την αγγλική βικιπαιδεία (ούτε καν το ήξερα ότι έτσι αριθμει και η βικιπαιδεία. Δεν μου φαίνεται προβληματικό ή ανεπίτρεπτο

FocalPoint (συζήτησηΣυνεισφορά)

Συμφωνώ ότι δεν είναι ούτε προβληματικό, ούτε ανεπίτρεπτο. Στο λήμμα, το να πει κανείς ότι ..ήταν η τρίτη κυβέρνηση που σχημάτισε ο ... είναι πράγματι πρόσθετη χρήσιμη πληροφορία για την αναγνώστη. Θεωρώ, όμως, ότι πάνω-πάνω στο πρότυπο, όπου αναφέρεται πάντα το «όνομα» του λήμματος, δημιουργεί την εικόνα ότι αυτό ήταν το όνομα της κυβέρνησης. Ενώ στην ελληνική πραγματικότητα δεν χρησιμοποιείται έτσι.

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

εντάξει, θα το βάζω στην αρχή του λήμματος

Απαντήστε στο "αρίθμηση κυβερνήσεων"
Diu (συζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητή θα σε παρακαλούσα λίγη περισσότερη προσοχή ως προς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς για πρόσωπα εν ζωή. Προχώρησα σε αφαίρεση όλης της επεξεργασίας σου έτσι ώστε να αναπροσαρμόσεις την ψήφο σου κατά τρόπο που εσύ θεωρείς ορθό.

Απαντήστε στο "Σχόλια"
2A02:587:8012:3700:98FC:2A17:E513:BE12 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Το παίζεις αφ' υψηλού ε?

Καλά. Κάτι καθωσπρεπισμένες κυρίες σαν την αφεντιά σου τις μασάω και τις φτύνω.

Να με συμπαθάς

Απαντήστε στο "Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα"
MARKELLOS (συζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα. Καταρχήν σε καμία περίπτωση οι εικόνες εύλογης χρήσης δεν πρέπει να μπαίνουν σε κατηγορίες λημμάτων. Οι εικόνες εύλογης χρήσης πρέπιε να εμφανίζονται μόνο σε λήμματα.

Επίσης προσοχή στα κριτήρια. Το Αρχείο:Γιοσμας.jpg για παράδειγμα δεν νομίζω ότι πληροί το κριτήριο 7.

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

Αν και δεν απλή εικονογράφηση, ο κάθε βιογραφούμενος δεν είναι αφηρημένο πράγμα, είναι συγκεκριμένο. Και αυτό το συγκεκριμένο, ολοκληρώνεται μόνο και με την εξωτερική εμφάνισή του, παρόλα αυτά επειδή γνωρίζω τις αντιρρήσεις, αν κρίναμε τις εικόνες εύλογης χρήσης που έχουν ανέβει, με βάση το κριτήριο 7 (έτσι όπως το ορίζετε εσείς), θα έπρεπε να διαγραφεί το 90% των εικόνων.

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Την πρώτη παρατήρηση που κάνεις δεν την ήξερα και θα το διορθώσω. Όσο για την δεύτερη, τι να πω, αν νομίζεις διέγραψέ την.

Geraki (συζήτησηΣυνεισφορά)

Με πρόλαβε ο Μαρκέλλος. «Απλή εικονογράφηση λήμματος και πορτρέτο προσώπου σε λήμμα για το εικονιζόμενο πρόσωπο δεν αποτελούν "εύλογη χρήση"».

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

Αν και δεν απλή εικονογράφηση, ο κάθε βιογραφούμενος δεν είναι αφηρημένο πράγμα, είναι συγκεκριμένο. Και αυτό το συγκεκριμένο, ολοκληρώνεται μόνο και με την εξωτερική εμφάνισή του, παρόλα αυτά επειδή γνωρίζω τις αντιρρήσεις, αν κρίναμε τις εικόνες εύλογης χρήσης που έχουν ανέβει, με βάση το κριτήριο 7 (έτσι όπως το ορίζετε εσείς), θα έπρεπε να διαγραφεί το 90% των εικόνων,

Απαντήστε στο "Εικόνες εύλογης χρήσης"
Glorious 93 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Ακατανόητα ή όχι, έτσι κι αλλιώς η εξαγωγή παρομοίων συμπερασμάτων καλό θα ήταν να συνοδεύεται και από σχετικές πηγές... Διαφορετικά, ευλόγως, είναι δυνατό κανείς να αμφισβητήσει ευθέως τα γραφόμενα και να τα θεωρήσει περισσότερο απήχηση των προσωπικών "πιστεύω" του συντάκτη, παρά αναπαραγωγή ήδη δημοσιευμένων (εντός αξιόπιστων πηγών βεβαίως...) συμπερασμάτων...

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

η ενότητα και πηγές δεν έχει, και κανείς δεν καταλαβαίνει τι γράφει... το καλύτερο ήταν η διαγραφή της, αν διαφωνείς, κάνε οτι νομίζεις.

Glorious 93 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν διαφώνησα... Απλά είπα την γνώμη μου...

Chalk19 (συζήτησηΣυνεισφορά)

"Συνεισφορές" από τον ίδιο χρήστη. Επιστημονικοφανής κενολογία, που μισολέει ορισμένα πράγματα ; Ατυχής επιτήδευση ; ψιλοτρολάρισμα ; Ποιός/ά ξέρει ; Πάντως για τα λήμματα εγκυκλοπαίδειας δεν κάνουν.

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

Συμφωνώ, όπου τα βλέπουμε πρέπει να προχωράμε με συνοπτικές διαδικασίες

Chalk19 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Τρολ είναι. Πρόσθεσε στο λήμμα του Γούντροου Ουίλσον ενότητα για τα "Τα 7 σημεία του Ουίλσον", ενώ αυτά ήταν 14 ! (χώρια το πώς τα έγραψε).

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

Γιατί δεν τα έχουμε ήδη σβήσει;;

Chalk19 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Είναι ένα ζήτημα που πέρασαν απαρατήρητα τόσα χρόνια. Από την άλλη, θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί και άμεσα, όταν είχαν γραφτεί, αφού δεν είχαν τεκμηρίωση. Ωστόσο, υπάρχει μια ανοχή σε αυτήν την πρακτική, ότι δήθεν η ΒΠ θα χάσει περιεχόμενο, οι νέοι χρήστες θα αποθαρρυνθούν αν τους σβήσουν τις ατεκμηρίωτες προσθήκες τους κλπ

Glorious 93 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Αστειότητες... Περισσότερα έχει να χάσει (αξιοπιστία, εγκυρότητα, αναγνωστικό κοινό κτλ.) όταν τέτοια "μαργαριτάρια" παραμένουν, παρά όταν αφαιρούνται... Βέβαια, γι'αυτό θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα και αντιλήψεις εντός του εγχειρήματος...

Απαντήστε στο "Γουδί"
Glorious 93 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, δεν γνωρίζω αν αυτό το κείμενο είναι μεταφορά από αλλού (μάλλον από άλλο λήμμα της ΒΠ?) όμως αρκετές πηγές του είναι προβληματικές... Είτε θρησκευτικά σάιτ, είτε μπλογκς δεν είναι αξιόπιστες πηγές, ειδικά για ιστορικό ζήτημα... Συνεπώς θεωρώ πως θα ήταν καλό να γίνει η αντικατάστασή τους με περισσότερο σχετικές, αντικειμενικές και αξιόπιστες...

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

δεν αμφιβάλλω ότι είναι προβληματικό ως προς τις πηγές...εγώ απλώς μετακίνησα το λήμμα, από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο που ήταν ενσωματωμένο. Δεν νομίζω ότι μπορώ να ασχοληθώ παραπάνω, αυτήν την περίοδο.

Glorious 93 (συζήτησηΣυνεισφορά)

ΟΚ, ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Απαντήστε στο "Η Ελλάδα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο"
NikosLikomitros (συζήτησηΣυνεισφορά)

Ευχαριστώ από καρδιάς για την ψήφο. Μην το παρεξηγήσεις, ωστόσο σύμφωνα με πρόταση του Geraki η ημερομηνία ψηφοφορίας μετατέθηκε για 30 Απριλίου-6 Μαΐου.

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

καλά, θα την αποσύρω και επανέρχομαι αύριο

Απαντήστε στο "Υποψηφιότητα"
FocalPoint (συζήτησηΣυνεισφορά)

Πολλά μπράβο για τη συνεισφορά σου στα λήμματα των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Απαντήστε στο "Κυβερνήσεις"
94.66.56.215 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Γεια και χαρά.

Η μάχη έγινε στην περιοχή γύρω από το Βελεστίνο.

Αν βάλεις '''του''' είναι σαν να είναι δική του

Αν βάλεις '''στο''' είναι σαν να έγινε εκεί ή κάπου εκεί

Μπορείς να βάλεις και ''Μάχη Βελεστίνου''' σκέτο.

Εγώ θα έβαζα....αυτό που θα διαλέξεις εσύ.

Απαντήστε στο "Βελεστίνο"
94.66.56.20 (συζήτησηΣυνεισφορά)

Αυτό που εσένα σου φαίνεται όνειρο, εγώ το θεωρώ εφιάλτη!!! Ένα κείμενο, μία άποψη, ένας τρόπος να "βλέπεις" τα ιστορικά γεγονότα;;;; Αυτό και αν θα είναι Gleichschaltung. Ήδη πιστεύω οτι η δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης, έχει κάνει κακό. Και στην ποιότητα των λημμάτων, και στην "αλήθεια" την οποία αναπαραγάγει.


Νομίζω πως σου έχω ξαναπεί πως σε λατρεύω. Ε! ακόμα πιο πολύ.

Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)
Dor-astra (συζήτησηΣυνεισφορά)

ναι...κάτι θυμάμαι...ευχαριστώ πάντως

Απαντήστε στο "Και γι αυτό"