Συζήτηση χρήστη:Geraki

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

  • Αν μου αφήσετε μήνυμα εδώ, το πιθανότερο είναι ότι θα σας απαντήσω ακριβώς από κάτω και όχι στην δική σας σελίδα. Οπότε φροντίστε να έχετε το νου σας για την απάντηση (στις περισσότερες περιπτώσεις όχι πάνω από 48 ώρες).
  • Αν σας έχω γράψει στην δική σας σελίδα συζήτησης, απαντήστε μου εκεί και όχι εδώ. Μια συζήτηση είναι πιο κατανοητή όταν διεξάγεται σε μία μόνο σελίδα για να αποφεύγεται το μπρος πίσω και το ψάξιμο για το ποιος είπε τι.
  • Αν αυτό που θέλετε να μου πείτε αφορά κάποιο λήμμα, πρότυπο ή χρήστη, βάλτε ένα σύνδεσμο για να είμαι σίγουρος ότι έχω κατευθυνθεί σωστά και να μην χρειάζεται να το ψάχνω.
  • Το όνομα χρήστη μου στους περισσότερους ιστότοπους και υπηρεσίες στο διαδίκτυο είναι geraki ή geraki.gr. Κάποιες φορές ακόμη και φίλοι αναφέρονται σε εμένα ως "γεράκι", "ιέραξ" κλπ. Προτιμώ όμως να χρησιμοποιείται ο τύπος που προανέφερα.

Ευχαριστώ.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να
μου στείλετε και e-mail
Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης
οποιουδήποτε e-mail αφορά
θέματα της Βικιπαίδειας.
Do not forget that you can
also send me an e-mail
I reserve the right to publish
any e-mail regarding Wikipedia topics.
Αρχεία:
139.99.131.32 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα! Ο χρήστης @Ουδέν παραβιάζει τη πολιτική της Βικιπαίδεια χρησιμοποιώντας για μαριονέτα τον @HEV 73 και άλλες IPs από κινητά τηλέφωνα. Βανδαλίζει και σπάει Κ3Ε συνεχώς. Μπορείτε παρακαλώ να τον φράξετε ως μαριονέτα του Vrahomarinaner?

Απαντήστε στο "Βανδαλισμοί και παραβίαση πολιτικής"
Drspiros (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

κατάλαβα οτι εχεις δυνατοτητα παρέμβασης/διορθωσεων στο OSM. Μια μικρη λεπτομερεια που χρειαζεται διορθωση. Προσπαθώντας να βαλω τις σχέσεις στα wikidata των δήμων οπου δεν εχουν προστεθει δυσκολευτηκα να βρω στο OSM τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών κι αυτο γιατι εχει λάθος τόνο στο «Νέαπολης» στον τίτλο (τ.σ 2348444 τελικά το βρηκα απο τ.σ. κοντινων δημων) .

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
  1. Το OSM είναι είδος wiki και ο καθένας έχει δυνατότητα παρέμβασης/διορθώσεων, άμεσα, μόνο με λογαριασμό.Κι εγώ, απλώς χρήστης είμαι εκεί.
  2. Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να βάλεις στα Wikidata το relation id των δήμων κλπ. Αντίθετα, θεωρείται ξεπερασμένη πρακτική για διάφορους λόγους. Δουλεύουμε ανάποδα. Βάζουμε στο OSM ένα tag wikidata που δείχνει το QID του αντικειμένου. Για παράδειγμα στο https://www.openstreetmap.org/relation/2348444/history υπάρχει tag που δείχνει προς τα Wikidata (από το 2016). Αυτό είναι αρκετό. Υπάρχουν άλλες διαδικασίες που κάνουν τον συσχετισμό για να τον παίρνουν και οι χάρτες, απλώς δεν γίνεται αμέσως. (Με την ευκαιρία διόρθωσα τον τόνο στο Νεάπολης).
Drspiros (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
  1. Είχα προσπαθήσει παλιότερα να κάνω εγγραφή και είχα «τρομάξει» , νόμιζα οτι ζητούσε gps κλπ. δε θυμάμαι ακριβώς αλλά μου φάνηκε οτι επιτρεπόταν μόνο σε πιο αφοσιωμένους/εξειδικευμένους στο θεμα χαρτογραφησης χρήστες. Θα ξαναδοκιμάσω.
  2. μάλιστα, παρ'ολα αυτά 92 Δήμοι μείνανε, μάλλον θα το ολοκληρώσω σιγά σιγά . Ευχαριστώ για τη διόρθωση, νόμιζα οτι δεν ειχε δημιουργηθει περίγραμμα για το συγκεκριμενο Δημο.
Drspiros (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ενδιαφέροντα τα queries και οι μαζικες αλλαγες (δεν εχω ξεψαρωσει αρκετα για να τις ξεκινησω ηδη την ειχα πατησει μια φορα στα wikidata αντι για περιγραφη μετονομασα οικισμους σε "οικισμος της Ελλαδας" ευτυχως ειχα βαλει οριο 60 κι ευκολα τα διορθωσα) .

Μια επισημανση για την προσθηκη πηγης που βλεπω (tag k="source" v="geodata.gov.gr") To geodata.gov εδω και 10 μερες εχει ανασταλλει και τα δεδομενα εκει πιθανον εχουν μεταφερθει στο data.gov.gr

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η πηγή προστέθηκε όταν προστέθηκε ή επιβεβαιώθηκε η θέση του κάθε οικισμού. Πρακτικά μπορεί να σημειωθεί οτιδήποτε, π.χ. ένα βιβλίο, έχει την έννοια της επαληθευσιμότητας που έχουμε εδώ.

Απαντήστε στο "Ταυτ.Σχέσης OSM Δήμων"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Wikidata weekly summary #313"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

17:33, 21 Μαΐου 2018 (UTC)

Απαντήστε στο "Tech News: 2018-21"
94.66.56.206 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πριν λίγη ώρα ενεργοποιήθηκαν δύο διευθύνσης ip Ειδικό:Συνεισφορές/79.76.16.83 και Ειδικό:Συνεισφορές/176.92.112.104 οι οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ανήκουν σε χρήστες που αυτή τη στιγμή είναι φραγμένοι (Glucken123 και Τζερόνυμο) οι οποίες μάλιστα προσθέτουν πληροφορίες σε λήμματα πολιτικών. Επιτρέπεται αυτό το πράγμα? Κανένας αξιοπρεπής χρήστης δεν θα παραβίαζε την ποινή του. Επίσης ρίξτε μιά ματιά στον χρήστη Μαντίνγκο ο οποίος είναι ξεκάθαρη μαριονέτα

Απαντήστε στο "Δεν σέβονται τη φραγή τους"
94.66.56.206 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αυτό εδώ το σχόλιο είναι προσβλητικό και απαράδεκτο. Ποιός δίνει σε αυτόν τον χρήστη το δικαίωμα να εξισώνει δολοφόνους και βιαστές με απλούς πολίτες και νοικοκύρηδες? Ως χριστιανός σας ζητάω να παρέμβετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Απαντήστε στο "Παρακαλώ τη παρέμβασή σας"
SucreRouge (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπερίζω...! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις τι πρέπει να προσθέσω και πως στο σύνδεσμο https://maps.wikimedia.org/ ώστε ο χάρτης να μου εμφανίζεται στα ελληνικά... Κάτι με ?lang=el πρέπει να είναι, αλλά δεν τα καταφέρνω... Σε ευχαριστώ!

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλημέρα. Η σκέψη σου ήταν σωστή: https://maps.wikimedia.org/?lang=el#4/40.75/-73.96

Στη δομή ενός url, το query, δηλαδή η σειρά παραμέτρων που ξεκινά με ? και διαχωρίζονται με &, είναι πάντα πριν από το fragment που ξεκινά με #.

Φυσικά θα μπορούσες να κάνεις μια τρίπλα, και να δημιουργήσεις ένα σύνδεσμο στη Βικιπαίδεια:

SucreRouge (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Την τρίπλα την είχα βρει από αυτό που είχες ποστάρει στο test.wikipedia.org. Απλά θέλω να το βάλω ως bookmark λίγο πιο συμαζεμένα...! Σε ευχαριστώ και για την επεξήγηση, θα με βοηθήσει στο μέλλον! Καλές μας συνεισφορές!

Απαντήστε στο "maps.wikimedia.org και lang=el"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

22:22, 14 Μαΐου 2018 (UTC)

Απαντήστε στο "Tech News: 2018-20"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Wikidata weekly summary #312"
Kostas2017 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα. Όντας καινούργιος στη Wikipedia και γράφοντας ένα άρθρο για το στρατηγό Γκόρντον (στην ουσία μετάφραση του αγγλικού), θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να προσθέσω στοιχεία στον πίνακα με τα βιογραφικά στοιχεία που υπάρχει στην αρχή του άρθρου;

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα. Ο πίνακας στην εισαγωγή προέρχεται από το Πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου. Με την σειρά τους, οι πληροφορίες που εμφανίζονται προέρχονται από τα Wikidata: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q310035&uselang=el

Μπορείς να προσθέσεις δεδομένα στα Wikidata, ή να προσθέσεις τις πληροφορίες χειροκίνητα στο λήμμα:Σε κατάσταση επεξεργασίας, διπλό κλικ στο λήμμα. Θα εμφανιστεί παράθυρο με μερικά πεδία που μπορείς να συμπληρώσεις. Πατώντας "προσθήκη περισσότερων πληροφοριών" εμφανίζονται όλα τα πεδία που υποστηρίζει το πρότυπο. Καλύτερα να βάλεις με το χέρι μόνο αυτά που δεν μπορούν να εμφανιστούν μέσω Wikidata.

Kostas2017 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα το προσπαθήσω κάποια στιγμή. Βλέπω όμως ότι έχει τις δυσκολίες της και η Wikipedia σε κάποια πράγματα. Περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία.

Απαντήστε στο "Καταχώρηση στοιχείων σε πίνακα"