Συζήτηση χρήστη:Geraki

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

 • Αν μου αφήσετε μήνυμα εδώ, το πιθανότερο είναι ότι θα σας απαντήσω ακριβώς από κάτω και όχι στην δική σας σελίδα. Οπότε φροντίστε να έχετε το νου σας για την απάντηση (στις περισσότερες περιπτώσεις όχι πάνω από 48 ώρες).
 • Αν σας έχω γράψει στην δική σας σελίδα συζήτησης, απαντήστε μου εκεί και όχι εδώ. Μια συζήτηση είναι πιο κατανοητή όταν διεξάγεται σε μία μόνο σελίδα για να αποφεύγεται το μπρος πίσω και το ψάξιμο για το ποιος είπε τι.
 • Αν αυτό που θέλετε να μου πείτε αφορά κάποιο λήμμα, πρότυπο ή χρήστη, βάλτε ένα σύνδεσμο για να είμαι σίγουρος ότι έχω κατευθυνθεί σωστά και να μην χρειάζεται να το ψάχνω.
 • Το όνομα χρήστη μου στους περισσότερους ιστότοπους και υπηρεσίες στο διαδίκτυο είναι geraki ή geraki.gr. Κάποιες φορές ακόμη και φίλοι αναφέρονται σε εμένα ως "γεράκι", "ιέραξ" κλπ. Προτιμώ όμως να χρησιμοποιείται ο τύπος που προανέφερα.
 • Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί μια νέα λειτουργία δομημένων συζητήσεων. Αν σας έχω πει ότι πρέπει να υπογράφετε με ~~~~, αυτή είναι μια από τις λίγες σελίδες όπου δεν χρειάζεται να το κάνετε αλλά γίνεται αυτόματα.

Ευχαριστώ.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να
μου στείλετε και e-mail
Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης
οποιουδήποτε e-mail αφορά
θέματα της Βικιπαίδειας.
Do not forget that you can
also send me an e-mail
I reserve the right to publish
any e-mail regarding Wikipedia topics.
Αρχεία:
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)

18:38, 21 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Απαντήστε στο "Editing news 2021 #1"
Apostolos Petros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα αγαπητέ Geraki! Όσον αφορά το λήμμα Κλώνος Στρατιώτης που δημιούργησα κάποιο καιρό πριν. Είδα την σήμανση που βάλατε. Προφανώς εγώ απλά μετάφραση έκανα του αντίστοιχου λήμματος της Wikipedia τότε. Λέτε να αφαιρέσω όσες πληροφορίες υπάρχουν που αναφέρονται στην ταινία και όχι στον στρατιώτη και μόνο; Θα είναι αρκετό αυτό ώστε να μην διαραφεί το λήμμα; Ή να προσπαθήσω να δημιουργήσω λήμμα με όλους τους χαρακτήρτες του Star Wars;

Apostolos Petros (συζήτησησυνεισφορές)

Βασικά αφήστε το. Θα δημιουργήσω το λήμμα Χαρακτήρες του Πόλεμου των Άστρων και θα το κάνω ανακατεύθυνση εκεί. Καλή συνέχεια.

Απαντήστε στο "Κλώνος Στρατιώτης"
Μιχάλης Δαμανάκης (συζήτησησυνεισφορές)

Ερώτηση: Μπορεί να καταχωρηθεί το κείμενο ως λήμμα σε αυτή τη μορφή;

Απαντήστε στο "Παιδεία Ομογενών"
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)

16:10, 18 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)
Homiostasis (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. έγραψα ένα άρθρο για την αρχιτεκτονική. Είναι φοιτητική εργασία. Παρόλ' αυτά, όλα τα στοιχεία είναι φακτς. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από εμένα.

Είναι από επιστημονικές πηγές οι πληροφορίες. O χρήστης CubicStar το διέγραψε επειδή είναι φοιτητική εργασία. Δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει στη ζωή του και διαγραφει άρθρα. Απ' ότι φαίνεται, υπάρχει ένα μοτίβο στη συμπεριφορά του. το έχει κάνει σε πάρα πολλούς και πολλοί από αυτούς εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους με αρκετά γραφικό τρόπο. Επιληφθείτε του θέματος.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Μάλλον το λήμμα διαγράφηκε επειδή δεν είχε τη μορφή εγκυκλοπαιδικού λήμματος - συνοπτικής περιγραφής ενός θέματος και όχι ανάλυσης ακαδημαϊκής μορφής. Μπορείς να το ξαναδημιουργήσεις δίνοντας προσοχή στη στη συμφωνία τίτλου/περιεχομένου, π.χ. το διαγραμμένο λήμμα είναι ταυτόχρονα ανάλυση ενός αρχιτεκτονικού ρεύματος, ενός αρχιτέκτονα, και πολύ λιγότερο στο κτίριο (δηλαδή είχε το κτίριο ως μέσο, και όχι ως σκοπό).

ΥΓ. Εφόσον είναι και τεκμηριωμένες οι πληροφορίες από επιστημονικές πηγές, δημιουργούμε παραπομπές προς αυτές: Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα, Βικιπαίδεια:Παράθεση πηγών, Βοήθεια:Προσθήκη παραπομπών με τον VisualEditor

Απαντήστε στο "Διαγραφή άρθρου"
Sophocles Danassis (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Ευχαριστώ για το καλώς όρισμα! Δεν είχα καταλάβει καλά τη διαδικασία και επειδή θεωρούσα ότι διαγράφονται από λάθος σημεία τα πρόσθετα ξανά και ξανά ενώ ήταν προϊόν επεξεργασίας εκ των διαχειριστών! Ήθελα να ρωτήσω παρακαλώ πώς μπορούν να διαγραφούν από το λήμμα που δημιούργησα (Αντώνιος Κ. Δανασσής - Αφεντάκης" τα παρακάτω σχόλια δεδομένου ότι το κείμενο υπέστη πλέον πολλές τροποποιήσεις και παρεμβάσεις τόσο από τους διαχειριστές όσο και από εμένα. Δεν παρουσιάζει πλέον υποκειμενικά σχόλια, είναι επιμελημμένο πλήρως, αφαιρέθηκε το κομμάτι για την προσωπικότητα του προσώπου που θύμιζε επικήδειο και τέλος παραθέτει πολλές πηγές.

Αυτό το λήμμα τεκμηριώνεται κυρίως με πρωτογενείς πηγές. Παρακαλούμε βελτιώστε το προσθέτοντας δευτερογενείς ή τριτογενείς πηγές.

Ένας κύριος συντάκτης αυτού του λήμματος φαίνεται να έχει σύγκρουση κινήτρων με το θέμα του. Μπορεί να χρειάζεται καθάρισμα για να ανταποκρίνεται στην πολιτική περιεχομένου της Βικιπαίδειας, ιδίως στην ουδετερότητα. Παρακαλούμε συζητήστε το θέμα στην σελίδα συζήτησης του λήμματος.

Αυτό το λήμμα χρειάζεται επιμέλεια ώστε να ανταποκρίνεται σε υψηλότερες προδιαγραφές ορθογραφικής και συντακτικής ποιότητας ή μορφοποίησης.

Αίτιο: γραμμένο σαν επικήδειος και με καθαρευουσιάνικους τύπους

Ευχαριστώ πολύ,

Σοφοκλής

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Αφήστε το να κρίνουν οι άλλοι χρήστες για το αν χρειάζεται και άλλη επιμέλεια, ίσως περισσότερες πηγές και γενικά πηγές εκτός του κύκλου του βιογραφούμενου, ή αν μπορούν να αφαιρεθούν οι σημάνσεις.

Καθώς φαίνεται να είστε συγγενής του, παρακαλώ λάβετε υπόψη τη Βικιπαίδεια:Σύγκρουση κινήτρων, και πράξτε ανάλογα (προτείνετε αλλαγές ή δώστε στοιχεία που μπορεί να χρειάζονται στους συντάκτες στη Συζήτηση:Αντώνιος Δανασσής-Αφεντάκης.

Sophocles Danassis (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση και απάντησή σας.

Σεβόμενος το έργο και τις διαδικασίες σας δεν μπορώ να αντιληφθώ απλώς το εξής:

Υπήρχε αρχικά η μεγάλη σε έκταση ενότητα "αναφορά στο πρόσωπο", στην οποία αναγράφονταν στοιχεία για την προσωπικότητα του προσώπου, τα οποία έχουν γραφτεί πρωτογενώς από καθηγητές και δημοσιογράφους (έντυπα και ηλεκτρονικά με τις απαραίτητες παραπομπές). Η ενότητα αυτή η οποία πράγματι είχε στοιχεία επικηδείου και απουσία ουδετερότητας διεγράφη στο σύνολό της. Τα υπόλοιπα μέρη της σελίδας κατά βάση είναι καταγραφή του βιογραφικού του χωρίς επίθετα και σχολιασμούς ή καθαρευουσιάνικες εκφράσεις. Συνεπώς γιατί παραμένει το δημόσιο σχόλιο περί απουσίας ουδετερότητας και ύπαρξη στοιχείων επικηδείου με καθαρευουσιάνικους τύπους, ενώ έκτοτε έγινε επιμέλεια και οι απαραίτητες διορθώσεις;

Διερωτώμαι δηλαδή εάν εξ αρχής είχε αναρτηθεί το λήμμα με το περιεχόμενο που έχει αυτή τη στιγμή (και το οποίο επιμεληθήκατε ως διαχειριστές) θα τοποθετούνταν και πάλι σε περίοπτη θέση τα ίδια αυτά σχόλια;

Επίσης εφόσον είχατε την ευγενή πρωτοβουλία και διάθεση να μπείτε στον κόπο της επιμέλειας, γιατί δεν έγιναν περαιτέρω αλλαγές (εφόσον το κρίνετε) ώστε να απουσιάσουν πλήρως τα υποκειμενικά (κατά την κρίσης σας) στοιχεία, ή τα στοιχεία εκείνα που θυμίζουν επικήδειο, με απότερο στόχο να αφαιρεθούν και τα εν λόγω σχόλια στην αρχή της σελίδας;

Δεν αντιλαμβάνομαι αφού έγινε επιμέλεια από σας (τους διαχειριστές της ιστοσελίδας) και ενώ αφαιρέθηκαν αυτά που έπρεπε σύμφωνα με τα σχόλιά σας γιατί τελικά παραμένουν τα σχόλια αυτά! Θα χρειαστεί τώρα να περιμένουμε μήνες ή χρόνια για να υπάρξει κριτική από τρίτους προκειμενου να αφαιρέσετε τα σχόλια αυτά;

Επίσης, αναφορικά με τα στοιχεία που ζητείτε (περισσότερες πηγές) έχω προσθέσει όλα όσα σημαντικά βρήκα σχετικά στο διαδίκτυο και επιβεβαιώνουν τις αναφορές που γίνονται. Παρακαλώ λάβετε συνολικά υπ' όψιν τις αλλαγές και προσθήκες που έχουν γίνει σε σχέση με το αρχικό κείμενο, οι οποίες είναι πολλές. Σχετικά με τις σημάνσεις (δεν έχω αντιληφθεί τι εστί σήμανση) ποιες προτείνετε να αφαιρεθούν;

Τέλος, σχετικά με την σύγκρουση κινήτρων δεν υπάρχει κάποια ουδεμία προώθηση συμφερόντων. Ομιλούμε για έναν θανόντα καθηγητή που άφησε το στίγμα του στην παιδαγωγική επιστήμη και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο στη χώρα. Είμαι βέβαιος ότι πολλές χιλιάδες χρηστών θα θελήσουν να βρουν συνολικά μια πλήρη αναφορά σε ηλεκτρονική μορφή για τη βιογραφία του χωρίς να χρειάζεται πλέον να τη συνθέσουν από διάσπαρτες πηγές. Αυτή δεν είναι και η ουσία της σελίδας;

Συγχωρέστε με για τα πολλά ερωτήματα και τους προβληματισμούς μου. Δεν είμαι εξοικιωμένος με την όλη λειτουργία της σελίδας και προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να διορθώσω περαιτέρω προκειμένου να υπάρχει δημοσιευμένη η αναφορά που δημιούργησα για το λήμμα χωρίς να έχει σχόλια εν τέλει προσβλητικά για το πρόσωπο ή να αφήνει υπαινιγμούς για την αξιοπιστία και το περιεχόμενο της σύντομης βιογραφίας του.

Πολλά συγχαρητήρια για το έργο σας και ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τον χρόνο σας,

Σοφοκλής

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)
 1. «Σχετικά με τις σημάνσεις (δεν έχω αντιληφθεί τι εστί σήμανση)»
  • Τα μηνύματα στην κορυφή του λήμματος που εσείς λέτε «σχόλια».
 2. «γιατί παραμένει το δημόσιο σχόλιο περί απουσίας ουδετερότητας και ύπαρξη στοιχείων επικηδείου με καθαρευουσιάνικους τύπους, ενώ έκτοτε έγινε επιμέλεια και οι απαραίτητες διορθώσεις;»:
  • Επειδή όλοι οι χρήστες/συντάκτες/διαχειριστές της Βικιπαίδειας είναι εθελοντές και θα ασχοληθούν με αυτό όποτε θελήσουν να αφιερώσουν εκεί τον εθελοντικό τους χρόνο.
  • Επειδή ίσως να εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία που χρειάζονται επιμέλεια.
 3. «Διερωτώμαι δηλαδή εάν εξ αρχής είχε αναρτηθεί το λήμμα με το περιεχόμενο που έχει αυτή τη στιγμή (και το οποίο επιμεληθήκατε ως διαχειριστές) θα τοποθετούνταν και πάλι σε περίοπτη θέση τα ίδια αυτά σχόλια;»:
  • Πιθανό ναι.
 4. «γιατί δεν έγιναν περαιτέρω αλλαγές [...] με απότερο στόχο να αφαιρεθούν και τα εν λόγω σχόλια στην αρχή της σελίδας;»
  • Μόνο εσείς ανυπομονείτε για το πότε θα αφαιρεθούν. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 382 λήμματα με παρόμοια σήμανση, πιθανό να είναι ακόμη περισσότερα τα προβληματικά. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να αφιερώσει τον χρόνο του σε συγκεκριμένο χρόνο για το συγκεκριμένο λήμμα επειδή εσείς επιλέξατε να γράψετε ένα λήμμα για τον θανόντα συγγενή σας στον δικό σας επιλεγμένο χρόνο.
 5. «σχετικά με την σύγκρουση κινήτρων δεν υπάρχει κάποια ουδεμία προώθηση συμφερόντων. Ομιλούμε για έναν θανόντα καθηγητή που...»
  • Παρακαλώ. Μιλάμε για σύγκρουση κινήτρων και σας έδωσα σύνδεσμο προς την σχετική οδηγία που εξηγεί καθαρά ότι στην περίπτωση της σύγκρουσης κινήτρων περιλαμβάνεται η «Στενή σχέση» με συγκεκριμένο αιτιολογικό: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γραφεί ουδέτερο λήμμα από κάποιον που έχει στενή σχέση με το θέμα, είτε πρόκειται για δεσμούς αίματος είτε για φιλική, επαγγελματική ή πολιτική σχέση.» Υπάρχει και άλλος σχετικός όρος σχετικά με παρόμοιες περιπτώσεις, Single-purpose account. Δεν ήρθατε στη Βικιπαίδεια για να γράψετε για έναν οποιοδήποτε καθηγητή, ούτε φυσικά για να συνεισφέρετε με οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο. Ήρθατε στη Βικιπαίδεια για να γράψετε για έναν θανόντα συγγενή σας, κάτι που για εσάς ήταν πρώτη προτεραιότητα αλλά δεν είναι προτεραιότητα για οποιονδήποτε άλλο.

Δεν είναι όμως η δική μου σελίδα συζήτησης εκεί όπου πρέπει να το συζητήσετε, αλλά η σελίδα συζήτησης για το λήμμα.

Sophocles Danassis (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα Γεράκι,

Σας ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικό σας μήνυμα. Δεν σας κρύβω ότι εκπλήσσομαι σε ορισμένα σημεία από το ύφος της απάντησής σας. Παρά ταύτα κατά βάση τα σχόλια ήταν κατατοπιστικά και βοηθητικά. Ίσως το προσέγγισα εσφαλμένα εξ αρχής με αποτέλεσμα να δώσω λάθος τόνο και μήνυμα.

Η πρωτοβουλία σας και η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική, και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διαχειριστές της σελίδας για το λειτούργημα που επιτελούν. Είμαι 33 ετών, έχω μεγαλώσει με την Βικιπαίδεια και έχω να δηλώσω ότι κάνετε τη διάχυση της φιλτραρισμένης πληροφορίας ευκολότερη για όλους και εν τέλει τον κόσμο μας καλύτερο. Κρατώ αυτό και σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, χαρές και επιτυχίες σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο!

Παρακάτω θα βρείτε τα επιμέρους σχόλιά μου απλώς για τα πρακτικά, χωρίς να επιζητώ κάποια απάντηση, έχοντας δε ήδη καταπατήσει τον χρόνο σας.

 1. Αντελήφθην
 2. Κατανοητό
 3. Πιθανώς και όχι! Δεν υπάρχει καθόλου η ενότητα που είχε καθαρευουσιάνικους όρους. Αυτή αν θέλετε ήταν και όλη η ουσία της ένστασής μου, ότι δηλαδή αφού αφαιρέθηκε το προβληματικό μέρος γιατί παρέμεινε η σχετική σήμανση.
 4. Δεν υπήρξε εκ μέρους μου χρονική πίεση προς τους χρήστες ή διαχειριστές της σελίδας. Η ουσία της απορίας μου είχε να κάνει αποκλειστικά με την αιτιολόγηση της παραμονής της σήμανσης.
 5. Όλοι μας στη ζωή ξεκινάμε κάτι με κάποιο ενδιαφέρον, παρακινούμενοι από κάτι. Στη συνέχεια αυτό εξελίσσεται, σμιλεύεται, αναπτύσσεται. Εγώ ξεκίνησα με τη βιογραφία του συγγενικού μου προσώπου, μετά όμως μπορεί να είναι η βιογραφία κάποιου άλλου προσώπου, η επιμέλεια, η διόρθωση, η προσθήκη σε ένα λήμμα. Το βέβαιο είναι ότι ερχόμενος ένας νέος χρήστης αντιμέτωπος με εριστική ή αγενή συμπεριφορά ίσως χάσει την εξέλιξη του κινήτρου, την όρεξη και την επιθυμία του. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι α) επέλεξα να αναφέρω το πραγματικό μου επίθετο, β) δήλωσα εθελοντικά τη συγγένεια που έχω με το εν λόγω πρόσωπο, γ) δεν έχω γράψει ο ίδιος τίποτα στο λήμμα αυτό, με τις πληροφορίες να είναι όλες παρμένες από βιβλία τρίτων, αφιερώματα, ιστοσελίδες και άρθρα (έντυπα και ηλεκτρονικά). Το δε κομμάτι για τη ζωή του ήταν παρμένο από τιμητικό τόμο που εξέδωσε το ΕΚΠΑ προς στο προσωπό του.

Σας ευχαριστώ,

Σοφοκλής Δανασσής

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Ως προς το 4, θεώρησα ότι είναι χρονική πίεση η σαφής έκφραση ανυπομονησίας ως προς πότε θα αφαιρεθούν οι σημάνσεις.

Ως προς το 5, σας έδωσα από την αρχή ότι η Βικιπαίδεια:Σύγκρουση κινήτρων περιέχει σαφείς εξηγήσεις, όπως αντίστοιχα και το τι έχει δείξει η παγκόσμια εμπειρία των τακτικών χρηστών της Βικιπαίδειας σχετικά με τα SPAs και εν γένει με τους νέους χρήστες που το πρώτο που κάνουν είναι να γράψουν για κάτι σχετικό με το περιβάλλον τους: εννιά στους δέκα δεν ασχολούνται και δεν γράφουν τίποτε σχετικά με άλλο θέμα. Στο χέρι σας είναι να δείξετε ότι είστε ο ένας στους δέκα και να γράψετε για κάτι που δεν αφορά το άμεσο περιβάλλον σας. 😎

Απαντήστε στο "Ερώτηση για τα σχόλια σε δημιουργηθέν λήμμα"
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)

15:42, 11 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Απαντήστε στο "Tech News: 2021-02"
Paul clever (συζήτησησυνεισφορές)

Καλή χρονιά .Κύριε Γεράκη εγώ επειδή είμαι και Σαρακατσάνος στην καταγωγή έχω πολλά στοιχεία για τους Αγωνιστές Σαρακατσάνους των Αγράφων . Αν με χρειαστείτε ειδοποιήστε με. Σας ευχαριστώ .

Απαντήστε στο "Η συνεισφορά μου για τους αγωνιστές του 1821 των Αγράφων ."