Συζήτηση χρήστη:Geraki

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

  • Αν μου αφήσετε μήνυμα εδώ, το πιθανότερο είναι ότι θα σας απαντήσω ακριβώς από κάτω και όχι στην δική σας σελίδα. Οπότε φροντίστε να έχετε το νου σας για την απάντηση (στις περισσότερες περιπτώσεις όχι πάνω από 48 ώρες).
  • Αν σας έχω γράψει στην δική σας σελίδα συζήτησης, απαντήστε μου εκεί και όχι εδώ. Μια συζήτηση είναι πιο κατανοητή όταν διεξάγεται σε μία μόνο σελίδα για να αποφεύγεται το μπρος πίσω και το ψάξιμο για το ποιος είπε τι.
  • Αν αυτό που θέλετε να μου πείτε αφορά κάποιο λήμμα, πρότυπο ή χρήστη, βάλτε ένα σύνδεσμο για να είμαι σίγουρος ότι έχω κατευθυνθεί σωστά και να μην χρειάζεται να το ψάχνω.
  • Το όνομα χρήστη μου στους περισσότερους ιστότοπους και υπηρεσίες στο διαδίκτυο είναι geraki ή geraki.gr. Κάποιες φορές ακόμη και φίλοι αναφέρονται σε εμένα ως "γεράκι", "ιέραξ" κλπ. Προτιμώ όμως να χρησιμοποιείται ο τύπος που προανέφερα.

Ευχαριστώ.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να
μου στείλετε και e-mail
Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης
οποιουδήποτε e-mail αφορά
θέματα της Βικιπαίδειας.
Do not forget that you can
also send me an e-mail
I reserve the right to publish
any e-mail regarding Wikipedia topics.
By clicking "Προσθήκη θέματος", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
ΖῷονΠολιτικόν (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ξανά, υπενθύμιση. Ελπίζω να σταθείς στο ύψος σου και να μη με στείλεις στον αγύριστο, χα χα. Αλλά εσύ ο ίδιος μου είχες πει ότι έαν δεν το κανείς (θα εξηγήσω σε λίγο) να στο υπενθυμίσω. Λόγω φόρτου που προφανώς έχεις σου είχα αφήσει ένα τετράμηνο περιθώριο. Είχαμε πει να στο υπενθυμίσω το Πάσχα. Τελικά, το άφησα λίγο παραπάνω...

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, για την υπενθύμιση! Μετά από δική μου προτροπή δημιούργησες ένα πρότυπο για τις σελίδες συζήτησης λημμάτων που αφορούν την Επιχείρηση: Προσωπικότητες του Κινηματογράφου, το οποίο συνδυάζεται με την Επιχείρηση Κινηματογράφος. Και είχαμε συμφωνήσει, να μην το προσθέσω παντού χειροκίνητα, αλλά να το κάνεις με το bot σου. Τελικά, δεν έγινε ακόμα, χα χα. Απλώς, σου κάνω άλλη μία υπενθύμιση, τίποτα παραπάνω.

Ένα ακόμα ζήτημα που θα ήθελα να θίξω είναι για την Κατηγορία:Πρότυπα πλοήγησης. Η εν λόγω κατηγορία διαθέται πάνω από 3.500 λήμματα. Πρότεινα στην Αγορά, όταν ένα πρότυπο μπαίνει σε μία άλλη κατηγορία να μην μπαίνει αυτομάτως και η παραπάνω κατηγορία... Δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση, οπότε σου το αναφέρω κι εδώ, γιατί νομίζω ότι θα μπορείς να λύσεις το πρόβλημα εύκολα...

Ευχαριστώ και πάλι. Και συγγνώμη για τις υπενθυμίσεις/ενοχλήσεις!

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σωστή η υπενθύμιση. :-) Θα ασχοληθώ με το πρότυπο της Βικιεπιχείρησης από την επόμενη Δευτέρα.

Για την Κατηγορία:Πρότυπα πλοήγησης νομίζω δεν είναι τόσο σημαντικό. Μπορεί να προστεθεί σχετικός κώδικας αλλά θα πρέπει να γίνει επεξεργασία των προτύπων που δεν θέλουμε να εμφανίζονται στην κεντρική (ή η απρόσεκτη αντιγραφή κώδικα από ένα μπορεί να το κρατήσει έξω από οποιαδήποτε κατηγορία). Πάντως μπορεί να ελαφρύνει κάπως η κατηγορία καθώς κάποια πρότυπα που εμφανίζονται εκεί μπαίνουν μέσω άλλων μεταπροτύπων, και δεν είναι και τόσο σωστή η κατηγοριοποίηση, π.χ. τα Location maps ουσιαστικά δεν είναι πρότυπα πλοήγησης.

ΖῷονΠολιτικόν (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Τέλεια! Ευχαριστώ!

Σίγουρα δεν είναι κάτι σημαντικό. Αλλά κάθε λεπτομέρεια μας βελτιώνει. Προτείνω να μπει αυτός ο σχετικός κώδικας, ώστε, τουλάχιστον, να μην προστεθούν κι άλλα που δε χρειάζονται εκεί. Και σιγά σιγά θα αφαιρούνται κι όσα δε γίνεται να αλλάξουν με την αλλαγή του κώδικα, που λες. Ασήμαντο μεν, καλό δε να γίνει κι αυτό. Και αυτό που λες... να φύγουν και τα Location maps.

Απαντήστε στο "Υπενθύμιση (στο τέλος θα με βρίσεις)"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

15:31, 18 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Gts-tg (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δες λίγο το Πρότυπο:Σύνδεσμοι λήμματος, δουλεύει καλά ακόμα και για μεγάλες σελίδες αλλά για τα λήμματα τύπου εκζ (π.χ. Χρήστης:Gts-tg/εκζ/α που έχουν χιλιάδες συνδέσμους είναι κάπως αργό οπότε δεν μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό συνόλων εκεί αντί του bot σου καθώς θα έπερνε κοντά στο ένα λεπτό για να υπολογίσει και τις 24 σελίδες γραμμάτων σε πραγματικό χρόνο. Ακόμα και όπως είναι τώρα είναι χρήσιμο για διάφορα πράγματα, ωστόσο εξακολουθώ να βλέπω πως μπορεί να γίνει ταχύτερο, πες μου εάν σκεφτείς κάτι (π.χ. κάποιο caching κάπου).

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Κοίταξα για το αν υπάρχει κάποια τέτοια αναφορά μέσω του API, αλλά δεν υπάρχει. Από ότι καταλαβαίνω το module ελέγχει την ύπαρξη λήμματος ένα προς ένα. Ακριβές αλλά ακριβό.

Μπορείς να τραβάς σκέτο το HTML της σελίδας για να μετρήσεις απλά πόσα είναι τα class="new". Προφανώς λόγω cache να μην είναι ακριβής ο αριθμός αλλά σε σελίδες μικρής κυκλοφορίας μάλλον δεν θα υπάρχει cache.

Gts-tg (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ναι αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω μέσω του module ώστε να αποφύγω να ελέγχω ένα ένα εάν υπάρχουν, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο να κάνω render τον σύνδεσμο και να διαβάσω το αποτέλεσμα που προκύπτει ώστε να κάνω parse το class. Δυστυχώς δεν έπιασε. Η επόμενη ιδέα ήταν να πάρω απλώς το html όπως με το render παραπάνω για όλη την σελίδα και μετά απλώς να δω τα class names, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει μέθοδος για να τραβήξει περιεχόμενο στο module.

Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάποιος τρόπος. Όπως είναι τώρα δουλεύει χωρίς πρόβλημα για κανονικά λήμματα όσο μεγάλα και αν είναι (κάνει περίπου 1 δευτερόλεπτο, και είναι χρήσιμο για χρήση σε πράγματα όπως π.χ. Πρότυπο:Πρόοδος) αλλά για πολλαπλή χρήση σε ειδικά λήμματα με χιλιάδες συνδέσμους είναι μάλλον αργό.

Gts-tg (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ουσιαστικά σε ότι αφορά τα ΕΚΖ αυτό σημαίνει ότι η μικρή πρόοδος (της σελίδας) μπορεί να αυτοματοποηθεί μέσω του προτύπου/module. Το πρόβλημα είναι με την μεγάλη (τα σύνολα) (Χρήστης:Gts-tg/εκζ/α).

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μου φαίνεται overkill πάντως, καθώς και η ίδια η σελίδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται το module είναι πιθανό να είναι cached. Οπότε και πάλι δεν θα υπάρχει βεβαιότητα ότι ο αριθμός που εμφανίζεται είναι ακριβής την δεδομένη στιγμή και δεν είναι cached από την προηγούμενη ημέρα (εκτός αν ο αναγνώστης κάνει purge).

Απαντήστε στο "Καταμέτρηση συνδέσμων"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

22:15, 4 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

22:09, 28 Αυγούστου 2017 (UTC)

MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

18:00, 21 Αυγούστου 2017 (UTC)

MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)