Συζήτηση χρήστη:Geraki

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

  • Αν μου αφήσετε μήνυμα εδώ, το πιθανότερο είναι ότι θα σας απαντήσω ακριβώς από κάτω και όχι στην δική σας σελίδα. Οπότε φροντίστε να έχετε το νου σας για την απάντηση (στις περισσότερες περιπτώσεις όχι πάνω από 48 ώρες).
  • Αν σας έχω γράψει στην δική σας σελίδα συζήτησης, απαντήστε μου εκεί και όχι εδώ. Μια συζήτηση είναι πιο κατανοητή όταν διεξάγεται σε μία μόνο σελίδα για να αποφεύγεται το μπρος πίσω και το ψάξιμο για το ποιος είπε τι.
  • Αν αυτό που θέλετε να μου πείτε αφορά κάποιο λήμμα, πρότυπο ή χρήστη, βάλτε ένα σύνδεσμο για να είμαι σίγουρος ότι έχω κατευθυνθεί σωστά και να μην χρειάζεται να το ψάχνω.
  • Το όνομα χρήστη μου στους περισσότερους ιστότοπους και υπηρεσίες στο διαδίκτυο είναι geraki ή geraki.gr. Κάποιες φορές ακόμη και φίλοι αναφέρονται σε εμένα ως "γεράκι", "ιέραξ" κλπ. Προτιμώ όμως να χρησιμοποιείται ο τύπος που προανέφερα.

Ευχαριστώ.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να
μου στείλετε και e-mail
Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης
οποιουδήποτε e-mail αφορά
θέματα της Βικιπαίδειας.
Do not forget that you can
also send me an e-mail
I reserve the right to publish
any e-mail regarding Wikipedia topics.
Τζερόνυμο (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Το γραφικό στο λήμμα Κυπριακές προεδρικές εκλογές 2018 δεν απεικονίζεται σωστα, ενώ στην Αγορα ειναι οκ. Μήπως μπορεις να το φτιάξεις σε παρακαλώ; Σκέφτομαι να αλλάξω τα χρώματα των υποψηφίων συμφωνα με την γραφική παρασταση. ~~~~

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Νομίζω ότι η λύση θα είναι να αφαιρεθεί εντελώς και να προστεθεί αύριο με τις νέες παραμέτρους για να έχει ανανεωθεί η cache.

Τζερόνυμο (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εκανα copy το γραφικό από την Αγορά και paste στο γραφικο του λήμματος. Δεν δούλεψε αμέσως, ομως την τριτη-τεταρτη φορα που μπήκα στο λήμμα, δούλεψε. Τωρα προσπαθώ να αλλάξω τα χρώματα των υποψηφίων στον πίνακα για να συμβαδίζουν με το γράφημα.

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμή σύντομα θα ξαναεμφανιστεί χαλασμένο, καθώς ο κώδικας στο πρότυπο δεν καλεί υπάρχουσες στήλες του commons:Data:Cypriot_2018_elections.tab. Εμφανίζεται απλώς μια αποθηκευμένη έκδοση του γραφήματος που υπάρχει στην cache. Αν το εξαναγκάσεις να αναδημιουργηθεί δεν θα βρει τις στήλες "DHSY", "AN", "DHKO", "SYPOL", "ELAM".

Απαντήστε στο "Γραφικό για εκλογές Κύπρου"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

15:36, 21 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Απαντήστε στο "Global Collaboration products newsletter: 2017-11"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Wikidata weekly summary #287 Global message delivery/Targets/Wikidata

Απαντήστε στο "Wikidata weekly summary #287"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

19:18, 20 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Απαντήστε στο "Tech News: 2017-47"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σου με αφορμή μια καινούργια επιλογή που πρόσεξα στο νέου τύπου μενού της γαλλόγλωσσης ΒΠ. Συγκεκριμένα παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα να επιλέξει - άμα το επιθυμεί - οι Πρόσφατες Αλλαγές να ενημερώνονται σε real time, χωρίς ανάγκη από refresh ή enter. Εάν εκεί μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα λόγω του όγκου των αλλαγών, εδώ νομίζω πως θα βοηθούσε αρκετά όσους κάνουν πάτρολινγκ, καθώς θα έβλεπαν επί τόπου σχεδόν το τί αλλαγές ή βανδαλισμοί και πειραματισμοί γίνονται, με δυνατότητα, παράλληλα, απενεργοποίησης της συγκεκριμένης δυνατότητας όποια στιγμή το επιθυμούν. Επίσης, η δυνατότητα της επιλογής ενεργοποιώ/απενεργοποιώ πιστεύω πως θα βοηθούσε ιδιαίτερα και όσους συναδέλφους ή απλούς αναγνώστες χρησιμοποιούν κινητές συσκευές και ενδεχομένως έχουν τον φόβο των δεδομένων που θα "κατεβαίνουν"... Περιμένω την γνώμη σου...

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μμμμ... Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς, καθώς:

  • Το "Afficher les modifications les plus récentes" δεν είναι real time. Φορτώνει τις νεότερες αλλαγές μεταξύ της στιγμής που ανοίξαμε τη σελίδα μέχρι να πατήσουμε αυτό το κουμπί. Εξαφανίζεται και εμφανίζεται μετά από λίγο για το αν θέλουμε να φορτώσουμε και τις πιο καινούργιες αλλαγές. Αυτό ωφελεί πράγματι, αφού δεν χρειάζεται να ξαναφορτωθεί ολόκληρη η σελίδα, άρα στην πραγματικότητα γλιτώνει δεδομένα. Δεν είναι όμως real time. Πρέπει να πατήσεις κάθε φορά το κουμπί, αν δεν το ξαναπατήσεις δεν εμφανίζει τις νεότερες αλλαγές.
  • Αν εννοείς την επιλογή από το μενού "LiveRC" που οδηγεί στο Wikipédia:LiveRC, δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν έχει να κάνει με τον πρόσφατο σχεδιασμό της ειδικής σελίδας. Είναι gadget και υπάρχει πολλά χρόνια. Μάλιστα, το είχα δοκιμάσει ατομικά σχεδόν 7 χρόνια πριν (Χρήστης:Geraki/LiveRC, Χρήστης:Geraki/LiveRC.js, υποθέτω ότι τώρα δεν θα δουλεύει εκείνη η έκδοση).
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Βασικά εγώ αναφερόμουν στην επιλογή "Mises à jour en direct", η οποία έχει το εικονίδιο του play δίπλα της... ^^ Μάλλον δεν το εξήγησα πολύ καλά παραπάνω... :/

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ok, το βρήκα. Κι αυτό gadget είναι . Έκανα μια δοκιμή εδώ, έχει ένα μικρό πρόβλημα με τα ελληνικά, οπότε πρέπει να προσαρμοστεί τοπικά.

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@Glorious 93 βάλε το παρακάτω στο common.js σου:

mw.loader.load('https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=Χρήστης:Geraki/recentchangesbox.js&action=raw&ctype=text/javascript');
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Το έκανα... Όμως δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό... Ίσως να μην το έκανα σωστά... :/ Επίσης, στο σκριπτάκι από πάνω ήταν προσαρμοσμένο ώστε αυτόματα όποτε έβαζα μια ταμπέλα έλλειψης πηγών ή παραπομπών να πρόσθετε την ημερομηνία της συγκεκριμένης ημέρας... Πλέον, αυτό δεν είναι δυνατό με αποτέλεσμα αυτή να μένει "μπλοκαρισμένη"... Υποθέτω κάποιο update του κώδικα θα φταίει και θα έβγαλε "νοκ-άουτ" το σκριπτ αυτό, έτσι ? :/

Απαντήστε στο "Real time RC"
Xaris333 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Module:FIFARankingMax Έτσι όπως είναι επιλέγει την πιο πρόσφατη τιμή και την παρουσιάζει μαζί με την ημερομηνία. Μπορείς να το τροποποιήσεις ώστε να παρουσιάζει την μέγιστη τιμή μαζί με την αντίστοιχη ημερομηνία;

Αν εμφανίζεται η μέγιστη περισσότερες από μια φορές μπορεί τι νομίζει ότι πρέπει να γίνει; Αυτό το πρόβλημα υπάρχει και με την ελάχιστη τιμή. Άλλες ΒΠ έχουν μόνο την τρέχουσα κατάταξη.


Επίσης, γνωρίζεις γιατί το Module:FIFARanking δεν εμφανίζει την πηγή όπως γίνεται με άλλα modules; Δες τρέχουσα κατάταξη ΦΙΦΑ Εθνική Λιθουανίας (ποδόσφαιρο ανδρών).

Απαντήστε στο "Module:FIFARankingMax"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

19:19, 13 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Απαντήστε στο "Tech News: 2017-46"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Wikidata weekly summary #286"
Xaris333 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

{{Σύστημα ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων|state=collapsed}}

Δεν δουλεύει η παράμετρος.

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Απλά χρειάζεται να μεταβιβάζεται η παράμετρος στο μεταπρότυπο

Απαντήστε στο "state=collapsed"
Gts-tg (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μπορείς να ξανατρέξεις το bot και να τοποθετήσεις το πρότυπο άλλες χρήσεις στα λήμματα των ετών και για το 1000 έως το 2017; Δημιούργησα τα σχετικά αριθμητικά κατ'αντιστοιχία με τα λήμματα των ετών για να υπάρχουν διαθέσιμα ως αναφορά.

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Θεωρώ λάθος τη δημιουργία των επιπλέον «λημμάτων» για αριθμούς.

Απαντήστε στο "Άλλες χρήσεις"