Συζήτηση χρήστη:Geraki

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

  • Αν μου αφήσετε μήνυμα εδώ, το πιθανότερο είναι ότι θα σας απαντήσω ακριβώς από κάτω και όχι στην δική σας σελίδα. Οπότε φροντίστε να έχετε το νου σας για την απάντηση (στις περισσότερες περιπτώσεις όχι πάνω από 48 ώρες).
  • Αν σας έχω γράψει στην δική σας σελίδα συζήτησης, απαντήστε μου εκεί και όχι εδώ. Μια συζήτηση είναι πιο κατανοητή όταν διεξάγεται σε μία μόνο σελίδα για να αποφεύγεται το μπρος πίσω και το ψάξιμο για το ποιος είπε τι.
  • Αν αυτό που θέλετε να μου πείτε αφορά κάποιο λήμμα, πρότυπο ή χρήστη, βάλτε ένα σύνδεσμο για να είμαι σίγουρος ότι έχω κατευθυνθεί σωστά και να μην χρειάζεται να το ψάχνω.
  • Το όνομα χρήστη μου στους περισσότερους ιστότοπους και υπηρεσίες στο διαδίκτυο είναι geraki ή geraki.gr. Κάποιες φορές ακόμη και φίλοι αναφέρονται σε εμένα ως "γεράκι", "ιέραξ" κλπ. Προτιμώ όμως να χρησιμοποιείται ο τύπος που προανέφερα.
  • Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί μια νέα λειτουργία δομημένων συζητήσεων. Αν σας έχω πει ότι πρέπει να υπογράφετε με ~~~~, αυτή είναι μια από τις λίγες σελίδες όπου δεν χρειάζεται να το κάνετε αλλά γίνεται αυτόματα.

Ευχαριστώ.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να
μου στείλετε και e-mail
Διατηρώ το δικαίωμα της δημοσίευσης
οποιουδήποτε e-mail αφορά
θέματα της Βικιπαίδειας.
Do not forget that you can
also send me an e-mail
I reserve the right to publish
any e-mail regarding Wikipedia topics.
Αρχεία:
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

23:33, 14 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Απαντήστε στο "Tech News: 2019-42"
Greeneagle2013 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Γεια σου Geraki.

έφτιαξα ένα λήμμα στο πρόχειρο μου και το έκανα μεταφορά, μετά προσπάθησα να χρησιμοποιήσω ξανά το πρόχειρο αλλά έκανε ανακατεύθυνση στο λήμμα Beer & Bar Magazine. Προσπάθησα να το αναιρέσω αλλά έκανα λάθος. Χρήστης:Πρόχειρο

Μπορείς να με βοηθήσεις με αυτό;

Μετά έχω και άλλες ερωτήσεις.

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Γεια σου. Διόρθωσα τη μετακίνηση.

Όταν ακολουθείς μια ανακατεύθυνση, κάτω από τον τίτλο της σελίδας στην οποία κατέληξες γράφει «Ανακατεύθυνση από ...». Ακολουθώντας τον σύνδεσμο γυρνάς στην προηγούμενη σελίδα χωρίς να σε ανακατευθύνει, και μπορεί να την επεξεργαστείς για να καταργήσεις την ανακατεύθυνση. Το πρόχειρό σου

Απαντήστε στο "Μετακίνηση προχειρου"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Wikidata weekly summary #386"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

15:35, 7 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Απαντήστε στο "Tech News: 2019-41"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Wikidata weekly summary #385"
Xaris333 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πραγματικά αποδέχεσαι αυτού που γίνεται τώρα στην Αγορά; Ο Diu διέγραψε την πρόταση μου, να μην φαίνεται καθόλου!!! Ο Kalogeropoulos την μεταφέρει σε άλλη ενότητα λες και είναι άσχετη με τη δική σου. Αυτό επιθυμείς να γίνεται στη Βικιπαίδεια; Λυπάμαι, αλλά έχεις τεράστια ευθύνη για αυτό το κατάντημα.


Μπορείς να με φράξεις μόνιμα, κάνε ότι θες, ότι σε ευχαριστεί. Η κατάσταση που έχει οδηγηθεί η ΒΠ είναι οδυνηρή. Σίγουρα θα μου ρίξεις φταίξιμο. Εγώ όμως ένας απλός χρήστης είμαι... Εσύ ως ο πιο παλιός εν ενεργεία χρήστης και ο πιο παλιός εν ενεργεία διαχειριστής, ο οποίος παντού και πάντοτε έχει άποψη για όλα στη ΒΠ, έχεις τεράστια ευθύνη. Τουλάχιστον έλεγξε τους αυλικούς σου... για τα μάτια του κόσμου...

Απαντήστε στο "Η Βικιπαίδεια σου..."
Grkyriakou (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Geraki καλησπέρα. Η παρέμβασή μου αφορά τη διόρθωση του ονόματος του Κύπριου αγωνιστή Σολομώντος Σολωμού, ο οποίος σε πάρα πολλές ιστοσελίδες αναφέρεται λανθασμένα ως Σολωμός Σολωμού. Διόρθωσα λοιπόν το όνομα στο παραπάνω λήμμα (Σολωμός Σολωμού), καθώς και σε όλες τις ξενόγλωσσες εκδόσεις του, παντού εκτός από τον τίτλο στον οποίο δεν είχα δικαίωμα επεξεργασίας. Ρωτώ λοιπόν: Θα μπορούσα να διορθώσω και τον τίτλο του λήμματος και, αν ναι, με ποια διαδικασία; Ευχαριστώ πολύ.


Απαντήστε στο "Διόρθωση του ονόματος του Σολομώντος Σολωμού"
Φιλοθέου Αρσένιος (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Geraki Καλησπέρα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα που μου έκανες πριν λίγες ώρες, βέβαια εγώ δεν έχω τις δικές σου γνώσεις και δραστηριότητες, αλλά κι εγώ θα συνεισφέρω όσο μπορώ στο έργο αυτό της γνώσεις για την Βικιπαίδεια. Καλή συνέχεια.

Απαντήστε στο "Καλησπέρα"
TeamGale (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα geraki. Πρόσεξα πως πριν δύο μήνες περίπου έγινε μια αλλαγή στο πρότυπο tracklisting, όπου άλλαξε το πλάτος έκτασής του στα λήμματα. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα αν "δίπλα" στο tracklisting υπάρχει άλλο πρότυπο ή εικόνα, να αναγκάζει το tracklisting να μετακινείται προς τα κάτω αφήνοντας πίσω ένα αρκετά μεγάλο (σε άλλα λήμματα μικρότερο) κενό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το λήμμα Thor (soundtrack). Η συγκεκριμένη εικόνα παρουσίασης σε περιπτώσεις εκτόπισης θεωρώ πως είναι άσχημη.

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής του πλάτους όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο πρότυπο και στην αγγλική ΒΠ. Εκεί, παρατήρησα πως αν υπάρχει κάποιο άλλο πρότυπο ή εικόνα δίπλα, τότε το tracklisting προσαρμόζεται σε μικρότερο του 100% πλάτος. Ενώ αν δεν υπάρχει τίποτα, τότε καταλαμβάνει όλο το μήκος του λήμματος. Κι αυτό συμβαίνει αυτόματα, χωρίς την προσθήκη κάποιας έξτρα παραμέτρου από τον χρήστη που χρησιμοποιεί κάθε φορά το πρότυπο. Αυτό πιστεύω θα αποτελούσε και την πιο κατάλληλη λύση κι εδώ.

Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου πάνω σε αυτό γιατί αν και το 100% μπορεί να θεωρείται "λογικό πλάτος", δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα στην εφαρμογή του. Απλά απευθύνομαι σε σένα επειδή έκανες και τη συγκεκριμένη αλλαγή. Πάντα βικιφιλικά :) - TeamGale [talk] 15:45, 5 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα @TeamGale! Η αλλαγή που προκάλεσε το πρόβλημα που είδες ήταν το margin στο (μάλλον αχρείαστο) div, όχι στο το πλάτος του πίνακα. Το διόρθωσα.

Κατά τα άλλα το 100% δεν είναι καθόλου λογικό πλάτος, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη ότι με βάση αυτό το πραγματικό πλάτος μπορεί να γίνει υπερβολικά μεγάλο. Για παράδειγμα στην δική μου οθόνη με μεγιστοποιημένο το παράθυρο σημαίνει 45 cm! Που σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε τις λίγες λέξεις τίτλων στα αριστερά, τα τέσσερα ψηφία της διάρκειας στα δεξιά, και 40 ολόκληρα εκατοστά κενού στη μέση. Γι'αυτό και έβαλα πλάι στο 100% το μέγιστο πλάτος 80 χαρακτήρων (πάλι μεγάλο όταν δεν υπάρχει πολύ περιεχόμενο αλλά χωνεύεται καλύτερα).


TeamGale (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μάλιστα, κατάλαβα. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις και για τη διόρθωση. Απλά επειδή είδα την περιγραφή που έβαλες "λογικό πλάτος" και το τελικό αποτέλεσμα, τα συνδύασα και νόμιζα πως εκεί ήταν το πρόβλημα και όχι στο margin. Σημασία έχει πως διορθώθηκε. Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια :)

Απαντήστε στο "Σχετικά με πρότυπο Tracklisting"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

18:49, 2 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Απαντήστε στο "Growth team updates #10"