Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Μη επεξεργάσιμο

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 2 στις 2017-10-18.

Γενοκτονία των Ποντίων - πλήρης προστασία

1
MedMan (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εξεπλάγην, μια που συναντώ τέτοια φραγή για πρώτη φορά στα χρόνια που ασχολούμαι, με την πλήρη φραγή του εν λόγω άρθρου.

Σκοπός της εκεί επίσκεψής μου ήταν να συμπληρώσω κάποια σημεία. Στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία απουσιάζει η Κύπρος, παρότι την αναγνώρισε ήδη τον Μάιο του 1994 ως πρώτη χώρα μετά την Ελλάδα. Επίσης θα έπρεπε -παρότι δεν αφορούν αναγνωρίσεις από κρατικές οντότητες- να μνημονευθούν οι αναγνωρίσεις από 12 πολιτείες των ΗΠΑ, δύο πολιτείες της Αυστραλίας καθώς και κάποιες πόλεις του Καναδά. Πηγή: [http://www.pontos-news.gr/article/11830/deite-tis-hores-poy-ehoyn-anagnorisei-tin-genoktonia-ton-pontion «Δείτε τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων»].

Τέλος υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στίξης στην τελευταία πρόταση της παραγράφου "Διεθνής αναγνώριση", όπου μετά την λέξη "Ωστόσο" έχει εισφρήσει μια τελεία, η οποία αντιθέτως απουσιάζει στο τέλος της ίδιας πρότασης.

Εφόσον δεν μπορώ να προβώ στις σχετικές αλλαγές, θα εκτιμούσα να γίνει αυτό από σένα ή κάποιον άλλον με δικαίωμα πρόσβασης (διαχειριστή). --MedMan (συζήτηση) 12:37, 20 Μαΐου 2018 (UTC)

Tony Esopi (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, το μετακινήσαμε ταυτόχρονα κι οι δύο !

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

ΟΚ θα μας πει ο Xaris

Μιχάλης Στεφανάκης (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα! Μας διαγράψατε το wiki Μας στις 23:02, 8 Μαΐου 2018 για λόγο πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ήμαστε οι ίδιοι που γράφουμε το άρθρο. Γιατί δε ρωτήσατε πριν πράξετε? Επαναφέρεται τώρα, παρακαλώ το wiki Μας.

Ουδέν (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ο Chalk νομίζω μιλούσε για το άλλο σύμβολο κι όχι γιαυτό.

Τέλος πάντων κι εγώ δίκιο δεν βρίσκω εδώ μέσα

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν είμαι σίγουρος και μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες. Ωστόσο το πέταμα μιας εικόνας χύδην σε ένα κείμενο δεν είναι και η καλύτερη λύση και δεν βελτιώνει κάτι

Σελίδα με τα λήμματα της βικιεπιχείρησης

2
Τζερόνυμο (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μη γνωρίζοντας πως να φτιάξω την σελίδα «Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αθεϊσμός/Λήμματα», πρόσθεσα ανακατεύθυνση προς την σελίδα «Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Αθεϊσμός». Είναι δόκιμο όμως; Υπάρχει κάποιος κώδικας για να εμφανίζει τα ήδη υπάρχοντα λήμματα; Θα επιθυμούσα να εμφανίζονταν τα λήμματα της βικιεπιχείρησης, στην σελίδα της βικιεπιχείρησης, ώστε ο επισκέπτης να βλέπει ότι έχει γίνει δουλειά και να αποκτά κίνητρο να συμμετάσχει!

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος κώδικας. Θα το ψάξω.

Αυθαίρετη χρήση διαχειριστικών εργαλείων

7
FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Kalogeropoulos, σου θυμίζω ότι η αναίρεση διαχειριστικών πράξεων γίνεται μόνο μετά από συζήτηση και όχι από αυθαίρετη απόφαση ενός άλλου διαχειριστή. Αναιρέσεις σαν και αυτήν που έκανες επιφέρουν αφαίρεση διαχειριστικών δικαιωμάτων. Δεδομένου ότι για δεύτερη φορά έχεις προχωρήσει σε τέτοια πράξη, σε ανακαλώ στην τάξη. Σταμάτα να αυθαιρετείς. Σεβάσου την κοινότητα και τους κανονισμούς της. Σου ζητώ να αναιρέσεις άμεσα την διαχειριστική σου ενέργεια σεβόμενος τους υπόλοιπους χρήστες και τις διαδικασίες με τις οποίες έχουμε συμφωνήσει να συνυπάρχουμε.

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αναμενόμενη επίθεση, πράξε όπως θέλεις, η κοινότητα θα αποφασίσει. Συνιστά κατάλυση των θεσμών της Βικιπαίδειας η αυθαίρετη επιβολή 2 εβδομάδων φραγής σε χρήστη που απλά είναι επίμονος. Από πότε αποφασίσατε ότι φράζετε χρήστες γιατί απλά είναι επίμονοι, χωρίς καν να έχετε τη στοιχειώδη ευγένεια να υποδείξετε '''πού παραβιάζει την πολιτική'''.

Xaris333 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Focal έχει ξαναγίνει αναίρεση διαχειριστικών πράξεων χωρίς να προηγηθεί συζήτηση και τίποτα δεν έγινε. Συνεπώς υπάρχει προηγούμενο. Ούτε καν εσύ ο ίδιος, ενώ σε αφορούσε και το θέμα, δεν εξέφρασες γνώμη στη σχετική συζήτηση. Βικιπαίδεια:Αφαίρεση δικαιωμάτων/2018/C messier. Η κοινότητα δεν επιθυμεί αφαίρεση δικαιωμάτων για τέτοιο λόγο.

FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Έχει γίνει σαφέστατο από την κοινότητα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές. Άλλο να κάνει κάποιος μια λανθασμένη ενέργεια και να του συγχωρεθεί και άλλο να του δοθεί πλήρης εξήγηση και να αρνηθεί, με πλήρη γνώση, στη συμμόρφωση με τους κανόνες της Βικιπαίδειας.

Xaris333 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πιστεύεις αυτά που λες; Και στις δύο περιπτώσεις έγινε αναίρεση διαχειριστικών πράξεων χωρίς να προηγηθεί συζήτηση. Τα πρόσωπα μόνο αλλάζουν. Η κοινότητα αποφάσισε ότι η συμπεριφορά του C messier ήταν ανεκτή. Δηλαδή, η αναίρεση φραγής που επέβαλλε άλλος διαχειριστής χωρίς να προηγηθεί συζήτηση. Ίδια περίπτωση είναι... Στην περίπτωση του C messier δεν απείλησες με αφαίρεση διαχειριστικών δικαιωμάτων.

Και να θυμίσω ότι ο C messier ποτέ δεν είπε ότι η ενέργεια του ήταν λανθασμένη. Ποτέ. Ούτε αναίρεσε την "αυθαίρετη διαχειριστική του ενέργεια".

FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σημειώνω ότι αρνείσαι να αναιρέσεις την αυθαίρετη διαχειριστική σου ενέργεια, παρά την παρατήρηση και το αίτημά μου.

Diu (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η αναίρεση καλώς έγινε. Η φραγή δύο εβδομάδων ήταν αδικαιολόγητη, υπάρχουν σαφείς αντιρρήσεις σχετικά με την επιβολή αυτής που εκφράστηκαν ρητά από χρήστες και διαχιεριστές και επομένως κακώς επιμένει ο έτερος διαχειριστής να ζητάει από τον Καλογερόπουλο να προχωρήσει στην αναίρεση της διαχειριστικής του ενέργειας και στην επαναφορά μιας φραγής, για την οποία καμία συναίνεση δεν υπάρχει. Μιας και υπάρχει η τάση χρήσης νομικών όρων και αναλογιών να σημειώσω ότι σε περίπτωση αμφιβολίας η λύση είναι υπερ του "κατηγορουμένου" και όχι κατά του αφού πάντα είναι προτιμότερη η άρση μιας ποινής παρά η επιβολή μιας άδικης ή αμφισβητούμενης.

Ελλ (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πού τη βλέπεις; Πες μου τι να διορθώσω ώστε να μην είναι.

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ανηθικότητα; Από πού έως πού;

Ελλ (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Όλες αυτές οι επιθέσεις στον Χριστιανισμό, πχ με αλλοίωση και απομάκρυνση άλλων στοιχείων και έφεση σε ένα μόνο χορίο της Κ.Δ., τι είναι; Η κρίση σου για όλα αυτά που έγραψα πώς απεφάνεται;

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ο καθένας μπορεί να γράφει σύμφωνα με το ιδεολογικό του πλαίσιο. Για αυτό αποκαλείται και ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια μεταξύ άλλων.

Ελλ (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Τώρα νύπτεις τας χείρας σου και καλά κάνεις άλλωστε οι διαχειριστές πρέπει να κρατάνε ένα status quo. Ναι ελευθερία αλλά μέσα σε δεοντολογικά και ηθικά πλαίσια της κοινής λογικής. Αυτός δεν έχει ως σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά την επιβολή του αντίθετου POV του οποίου υποτίθεται ότι αποκαταστάει ως απώτερο σκοπό τον προσυλητισμό των αναγνωστών στην Αθεία ή τον Αντιχτιστιανισμό. Δεν του επιτήθεμαι αλλά είμαι εξοργισμένος.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλημέρα, είναι θύλακες ή θύλακοι το σωστό για τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή στο λήμμα των Τουρκοκυπρίων ?

Τζερόνυμο (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

θυλακες το λέμε στην Κύπρο

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Well, εγώ περισσότερο αναρωτιόμουν με βάση και αυτό εδώ... :p

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ο θύλακας είναι μετάπλαση του θύλαξ. Απαντώνται και τα δύο ωστόσο στη βιβλιογραφία

Τζερόνυμο (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

σε όλη την βιβλιογραφία από ε/κ, έτσι λένε τους συγκεκριμένους. Τώρα αν είναι "σωστό" δεν ξέρω.

TasosTasos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αρχαία Ελληνική: ο θύλαξ/του θύλακος - οι θύλακες/ των θυλάκων (κατά το κόραξ/-ακος). Στη Νέα Ελληνική ο πληθυντικός δεν αλλάζει. Στον ενικό όμως έγινε: ο θύλακας/ του θύλακα ή θύλακος (στη γενική πτώση κάνουμε δεκτή και την αρχαία κατάληξη).

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

θυλάκους φασιν εϊναι τα. πάρα. τοις σκελεσι και τοις μηροϊς ....

TasosTasos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δηλαδή βρακιά...

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η μία εκδοχή και δεν αφορά σε βρακιά αλλά σε κοιλότητες του σώματος. Η δευτέρη αφορά σε σημεία σε εχθρικό έδαφος που κατέχονται από τον αντίπαλο

Dr Moshe (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητοί, αν δεν είναι περιττό, ίσως έχει κάποια αξία μία ακόμη πληροφορία λεξικογραφικού χαρακτήρα: Ο μόνος αρχαίος τύπος της κλασικης γλώσσας είναι θύλακος, -άκου και σημαίνει "σάκος". Ο τύπος θύλαξ, -ακος, είναι αρκετά μεταγενέστερος και απαντά από την εποχή τού Αισώπου, είναι δε αρκετά σπάνιος στη γραμματεία. Η σημερινή σημασία "έδαφος που κατέχεται ή κυβερνάται από μια χώρα, ενώ περικλείεται από εδάφη άλλης χώρας" δεν είναι αρχαία ή μεσαιωνική, αλλά σύγχρονο σημασιολογικό δάνειο από το γαλλ. enclave. Ευχαριστώ.

Kalogeropoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ευχαριστούμε αγαπητέ

Επισκεπτήριος (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Βαρέθηκα.

Θέλω να ανοίξεις το λήμμα του Ολυμπιακού.

Το κάνεις η όχι πάλι έχω βαρεθεί. Ο Τζερόνυμο μου έδινε κίνητρο, αλλά δεν έχει πια ενδιαφέρον. Εσύ οχυρώθηκες πίσω από την ασπίδα της φραγής.

Βαρέθηκα και να βρίζω.Δεν διασκεδάζω πια.

Σε συμπαθούσα, αλλά είσαι τελικά τενεκές.

Γειά σου Τενεκέ.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

1
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

WMF Surveys, 00:28, 20 Απριλίου 2018 (UTC)