Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές/Nikosgranturismogt

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Υποψηφιότητα χρήστη Nikosgranturismogt (συζήτηση • συνεισφορά) για δικαιώματα διαχειριστή.'

Σύνοψη και κλείσιμο συζήτησης
Αναγνωρίστηκε από την κοινότητα ότι ως χρήστης η συνεισφορά του στο εγχείρημα είναι αξιέπαινη και ανεκτίμητη. Είναι ευγενικός, καλόπιστος με όρεξη και ενθουσιασμό, πολυσχιδή δραστηριότητα και σημαντική συνεισφορά σε λήμματα, με συνεχή και ειλικρινή αγάπη για την εγκυκλοπαίδεια.
Επισημάνθηκε όμως επίσης ότι οι παραπάνω ιδιότητες δεν επαρκούν για να γίνει διαχειριστής, καθώς συμφωνεί με την κριτική χωρίς να την υιοθετεί στην πράξη, γενικά δεν έχει εμπειρία και παρουσιάζει έλλειψη πλήρους εικόνας της Βικιπαίδειας και των διαδικασιών της και χρειάζεται να μελετήσει σε μεγαλύτερο βάθος την πολιτική, οπότε δεν θα μπορέσει αυτή τη στιγμή να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του διαχειριστή.
Η τρέχουσα πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη ισχυρή συναίνεση για την παραχώρηση διαχειριστικών δικαιωμάτων προς το παρόν. -- geraki (συζήτηση) 08:49, 7 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Σημείωση: Είναι λυπηρό ότι μικρό μέρος των χρηστών αντί απλώς να εκφράσει τη γνώμη του ασχολήθηκε περισσότερο και με προσβλητικά λόγια προς χρήστες που είχαν την αντίθετη άποψη, ουσιαστικά αποτρέποντας άλλους χρήστες να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Σε περίπτωση που ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό σε άλλη υποψηφιότητα, θα αφαιρεθεί ολόκληρο το κείμενο τέτοιου χρήστη χωρίς να ληφθεί υπόψη για το αποτέλεσμα.
Πρόταση

Καταθέτω πρόταση απόκτησης δικαιωμάτων διαχειριστή, για εξέταση και κρίση από την κοινότητα των Βικιπαιδιστών. Ως χρήστης, θεωρώ ότι είμαι αρκετά ενεργός χρήστης στην ελληνική Βικιπαίδεια (Στατιστικά) ενώ συμμετέχω σε μικρότερο βαθμό και σε άλλα εγχειρήματα του Wikimedia στην ελληνική γλώσσα και αλλού (Wikidata, Επωαστήρας, σχεδόν 42.000 επεξεργασίες στο σύνολο). Επίσης, θεωρώ πως έχω αναπτύξει ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσης της πολιτικής που διέπει την ΒΠ.

Συμμετέχω στην ελληνική Βικιπαίδεια από τις 16 Νοεμβρίου 2013 (ως εγγεγραμμένος χρήστης), και ανελλιπώς από τις 27 Νοεμβρίου 2016. Παράλληλα πιστεύω ότι η εμπειρία μου είναι ικανοποιητική για να αναλάβω καθήκοντα διαχειριστή. Κύριο ενδιαφέρον μου είναι η λημματογράφηση της Ελληνικής Βικιπαίδειας (5.250 λήμματα κατά προσέγγιση), ενώ εκτός από αυτό, ασχολούμαι με την αναίρεση βανδαλισμών, την επέκταση λημμάτων και την επιμέλεια λημμάτων συντακτικά ή και νέων λημμάτων, όπου είναι εφαρμόσιμο. Επίσης, δεν αποτελώ εριστικός χρήστης ενώ έχω και καθαρό μητρώο φραγών.

Θέλω να αφιερώσω ένα μέρος του άφθονου σχετικά χρόνου που έχω στην συντήρηση της Βικιπαίδειας παράλληλα με τις παραπάνω ασχολίες εντός Βικιπαίδειας. Αν γίνω αποδεκτός, θα προσπαθήσω να το αξιοποιήσω προκειμένου να προσελκυστούν περισσότεροι νέοι (στην ηλικία) χρήστες, αλλά και να επεκτείνω τις δραστηριότητες μου στην Βικιπαίδεια, καθώς και στην καλλιέργεια ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για τους νέους χρήστες στη Βικιπαίδεια. Εάν δεν γίνω αποδεκτός, θα λάβω τις απόψεις σας υπόψη μου για να συνεχίσω την βελτίωση της συμμετοχής μου εντός της Βικιπαίδειας. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Nikosgranturismogt (συζήτησησυνεισφορά) 18:35, 25 Απριλίου 2019 (UTC).[απάντηση]

Αποδοχή πρότασης
Ο ίδιος. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:35, 25 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Ερωτήσεις προς τον υποψήφιο από την κοινότητα[επεξεργασία κώδικα]

Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας η κοινότητα σε εύλογο χρονικό διάστημα δύο-τριών ημερών μπορεί, να θέσει σύντομες ερωτήσεις ή να καταθέσει σχετικές κρίσεις. Ο υποψήφιος διαχειριστής θα πρέπει να δώσει σύντομες απαντήσεις. Ερωτήσεις μπορούν να κατατίθενται μέχρι και 04/05. Ο υποψήφιος μπορεί να απαντήσει μέχρι το τέλος της διαδικασίας.
Η συζήτηση/κρίση από την κοινότητα ξεκινά στις 30/04 και διαρκεί μέχρι τέλος 06/05.

Αγαπητέ Nikosgranturismogt, παρακαλώ να ενημερώσεις την κοινότητα για τα παρακάτω:

  • έχεις μέχρι τώρα λάβει υποστήριξη (σε χρήμα ή σε είδος) για ανάπτυξη λημμάτων και γενικότερα περιεχομένου της Βικιπαίδειας;
    • αν ναι, από που (ποιόν άνθρωπο / οργανισμό);
  • τι πιστεύεις για την ανάπτυξη περιεχομένου όταν αυτή προκύπτει από υποστήριξη σε χρήμα ή σε είδος;
  • έχεις μέχρι τώρα λάβει υποστήριξη (σε χρήμα ή σε είδος) για την εν γένει δραστηριότητά σου στη Βικιπαίδεια ή σε άλλα εγχειρήματα του Ιδρύματος Wikimedia;
  • τι πιστεύεις για την υποστήριξη σε χρήμα ή σε είδος στην δραστηριότητά χρηστών στη Βικιπαίδεια ή σε άλλα εγχειρήματα του Ιδρύματος Wikimedia;

--Focal Point 08:39, 26 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Μέχρι τώρα, δεν έχω λάβει καμία απολύτως υποστήριξη για την ανάπτυξη λημμάτων και της Βικιπαίδειας. Αυτό προκύπτει από την αγάπη για τη Βικιπαίδεια, καθώς και τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλω για την επέκταση της.
  • Πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται ως αναγνώριση της συνεισφοράς ενός ατόμου και σπανιότερα για διαφήμιση (ιδιαίτερα εάν πρόκειται για κάπως ασήμαντο) πράγματος/εταιρείας. Για τη διαφήμιση μόνο αν αποτελεί εγκυκλοπαιδικό το θέμα.
  • Καθώς ασχολούμαι πιο πολύ με την Ελληνική ΒΠ, δεν έχω λάβει ποτέ κάποια υποστήριξη σε χρήμα ή είδος για τις δραστηριότητες μου. Μόνο βραβεία από διαγωνισμούς συγγραφής.
  • Πιστεύω ότι πρέπει να δίνεται με κύριο κριτήριο την αναγνώριση της συνεισφοράς του χρήστη και όχι τόσο για διαφήμιση. Και πάντα (είναι και για τη δεύτερη ερώτηση) πρέπει να δημοσιεύονται.

Nikosgranturismogt (συζήτηση) 09:29, 26 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Καλησπέρα Nikosgranturismogt, 3 ερωτήσεις από εμένα:

  • ανέφερες στην πρόταση σου ότι θα προσπαθήσεις ώστε να υπάρχει ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους νέους χρήστες στην Βικιπαίδεια αλλά και γενικότερα προσέλκυση περισσότερων νέων χρηστών. Αυτό το βρίσκω σημαντικό, μπορείς να το επεκτείνεις/περιγράψεις λίγο περισσότερο; Ανοικτή ερώτηση, απάντηση όπως κατά την αντίληψη σου.
  • πως βλέπεις το ενδεχόμενο να μετατραπεί η θητεία των διαχειριστών σε προσωρινή μόνο; Είναι κάτι με το οποίο συμφωνείς/διαφωνείς και γιατί;
  • πιστεύεις πως θα ήταν κάτι επιλήψιμο εάν υπάρχουν χρήστες ή διαχειριστές οι οποίοι λαμβάνουν ανταμοιβές εκτός του ιδρύματος Wikimedia για την δραστηριοποίηση τους στο εγχείρημα; (το Wikimedia δίνει επιχορηγήσεις για έργα και βραβεύσεις για διαγωνισμούς, η ερώτηση έχει να κάνει με εκτός Wikimedia και δεν αφορά ούτε τους Wikipedian in Residence).

Gts-tg (συζήτηση) 18:31, 26 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Εδώ αναφέρομαι γενικά, ότι θα προσπαθήσω να συμβάλλω όσο γίνεται στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικότερου για τους νέους χρήστες. Για παράδειγμα, όταν θέλουμε να τον ενημερώσουμε για κάτι (π.χ. αντιγραφή από άλλη σελίδα κτλ.) ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο θεωρώ ότι πρέπει να τον ενημερώσουμε με πιο φιλικό ύφος. Πολλές φορές αποθαρρύνει τους χρήστες μόνο και μόνο κάτι τέτοιο. Αλλά φυσικά με τον τρόπο που θα ενθαρρύνει τον νέο χρήστη και θα μαθαίνει σωστότερα και πιο οικεία τον κανόνα. Για το παράδειγμα, θα πρέπει να ενημερώνεται ο χρήστης (ειδικά αν είναι νέος στην ΒΠ) και πως μπορεί να σώσει το λήμμα. Όσο για τους νέους (σε ηλικία), θα γινόταν εισάγοντας δοκίμια (δ.δ. σελίδες βοήθειας) προσανατολισμένες προς τους νέους χρήστες. Επίσης, θα γίνει αν έχουν κάπως μια "ειδικότερη" αντιμετώπιση καθώς με τις σχετικές ανακοινώσεις που ανέφερα προηγουμένως μπορεί να αποθαρρυνθούν περισσότερο. Ακόμη, θα γινόταν προτείνοντας και στους νεότερους χρήστες (σε ηλικία, αλλά πιο έμπειρους), να αναλάβουν το ρόλο του μέντορα στους συνομηλίκους τους και να τους καθοδηγήσουν πώς δουλεύει η ΒΠ. Και γενικά να εφαρμοστεί περισσότερο ο ρόλος του μέντορα.
  • Συμφωνώ. Από τους 22 διαχειριστές που υπάρχουν, ο ένας μπήκε και στις υπόλοιπες Βικιπαίδειες (Φίλτρο κατάχρησης). Αρκετοί διαχειριστές είναι ανενεργοί ή κάνουν σπάνια επεξεργασίες και μειώνει τους άμεσα διαθέσιμους διαχειριστές κατά πολύ. Επίσης, ίσως να ενθαρρύνει την "ανανέωση" των διαχειριστών και την αντικατάσταση με νεότερους χρήστες και με περισσότερη όρεξη για εργασία. Αν και είμαι κυρίως υποστηρικτικός προς αυτό, ίσως να έδινε και κάποια προεκλογική χροιά όσο θα πλησίαζε ο χρόνος προς την επανεκλογή του διαχειριστή αν προβλέπεται και αυτό. Αλλά πάντως ένα τέτοιο μέτρο θα είναι ωφέλιμο και συμφωνώ.
  • Εάν είναι για αναγνώριση του έργου τους, δεν πρέπει να θεωρείται επιλήψιμο. Αν όμως η πληρωμή ή άλλη ανταμοιβή περιλαμβάνει και την διαφήμιση για κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να εκτελείται πάντα νόμιμα. Αν όμως γίνεται καθαρά για διαφήμιση προσώπων (με τη δημιουργία σελίδων) και δεν το δημοσιεύσει ο παραλήπτης (βάσει κανόνων της ΒΠ) τότε θα μπορούσε να είναι.

Nikosgranturismogt (συζήτηση) 22:36, 26 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]


  • Χτες δημιουργήθηκε από "νεό" χρήστη ένα μικρό λήμμα για τον εαυτό του, το Νίκος Νυφούδης. Το λήμμα αυτό ήταν ένα σύντομο βιογραφικό, δηλ. απλή αναφορά σε σπουδές και σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Τόσο από αυτά τα ίδια που γράφονταν στο λήμμα, όσο και με ένα απλό γκουγκλάρισμα, διαπιστωνόταν εύκολα και χωρίς καμιά αμφιβολία, πως το πρόσωπο δεν ήταν εγκυκλοπαιδικό, ούτε κατά υπόνοια που θα λέγαμε, πως επρόκειτο για απλό βιογραφικό που είχε δημιουργηθεί προφανώς για επαγγεμλατικούς-διαφημιστικούς λόγους. Το ερώτημα είναι γιατί, με βάση όλα τα παραπάνω, τα προφανέστατα, έβαλες στο λήμμα σήμανση σύγκρουσης κινήτρων και όχι γρήγορης διαγραφής ; Θεωρείς ότι όλα τα λήμματα, πλην των καθαρά βανδαλιστικών κειμένων, των φαρσών κλπ, έχουν θέση στη ΒΠ, ακόμα κι αν υπόκεινται στις καραμπινάτες περιπτώσεις ανυπαρξίας εγκυκλοπαιδικότητας ; Ότι δηλ. αρκεί να τεθεί ένα πρότυπο, μια σήμανση που θα προσδιορίζει ένα πρόβλημα που έχουν, εν προκειμένω η σύγκρουση ενδιαφέροντος, και έτσι να "διασωθούν", να παραμείνουν στη ΒΠ, παρά την τόσο εξόφθαλμη μη εγκυκλοπαιδικότητα του θέματός τους ; ——Chalk19 (συζήτηση) 08:42, 27 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Όχι. Δεν θεωρώ ότι με το πρότυπο σώνονται. Όλα τα διαφημιστικά κτλ. λήμματα, βανδαλισμοί ή και άλλα που παραβιάζουν πολιτικές της ΒΠ πρέπει να διαγράφονται. Έλεγξα το λήμμα πολύ βιαστικά και έβαλα το πρότυπο, πάντως η έλλειψη εγκυκλοπαιδικότητας ήταν όντως καταφανής. Το λήμμα επαναδημιουργήθηκε και το πρότεινα για διαγραφή την επόμενη φορά. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 10:35, 27 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση 3 σύντομες ερωτήσεις, από εμένα, για αρχή:

  • Η δράση/συμπεριφορά ενός διαχειριστή είναι δυνατό, κατά καιρούς, να τύχει αμφισβήτησης. Στην περίπτωση όπου κάτι τέτοιο συνέβαινε με εσένα, η δική σου αντίδραση ποια θα ήταν ?
  • Δύο χρήστες έχουν μεταξύ τους έντονο (με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται) διορθωπόλεμο για ένα Χ θέμα λήμματος. Ο ένας είναι νέος και ο άλλος παλιός, ενώ εσύ, ως διαχειριστής, καλείσαι να είσαι αυτός ο οποίος θα δώσει μία λύση στο πρόβλημα. Πώς θα το χειριζόσουν ? ΥΓ. Σημείωση πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχεις γνώση του συγκεκριμένου θέματος...
  • Έτερος διαχειριστής βρίσκεται να δέχεται κριτική για την εκ μέρους του κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων που διαθέτει. Η θέση σου ποια θα ήταν σε μία τέτοια περίπτωση ?

-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:32, 27 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Στην περίπτωση που συνέβαινε, θα ξεκινούσα ρωτώντας τον χρήστη/-ες που με κατηγορούν για κατάχρηση προκειμένου να καταλάβω για ποιο θέμα έχω κάνει κατάχρηση. Φυσικά πάντως η αντίδραση θα ήταν ψύχραιμη.
  • Θα το χειριζόμουν με διαδοχικές φάσεις. Πρώτα θα ξεκινούσα με το να προσπαθήσω να φέρω τους δύο χρήστες σε διάλογο, προκειμένου να βρεθεί, ίσως, μια αμοιβαία δεκτή λύση για το πρόβλημα, στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι ακόμη στις αρχές του. Ωστόσο, αν δεν βρεθεί λύση, θα προχωρήσω στο κλείδωμα της σελίδας και πιθανώς σε φραγή του χρήστη που ξεκίνησε τη διαμάχη (αν αποτελεί παράβαση του κανόνα 3 επαναφορών).
  • Αν η παράβαση έγινε μια φορά και αποτελεί αβλεψία, όπως επίσης αν δεν είναι σοβαρό το θέμα, θα διαφωνούσα για αρχή με την αφαίρεση δικαιωμάτων αλλά θα συμφωνούσα σε κάποια φραγή μικρής διαρκείας αν συζητηθεί. Αν η παράβαση αποτελεί εσκεμμένη και συνεχής, θα συμφωνούσα με την αφαίρεση των δικαιωμάτων του και άλλα πειθαρχικά μέτρα που μπορεί να προταθούν εις βάρος του.

Nikosgranturismogt (συζήτηση) 14:37, 27 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

  • Βλέπω ότι έχεις γράψει (ή μεταφράσει) αρκετά άρθρα σχετικά με την ινδική υπο-ήπειρο. Αυτό είναι κατ'αρχήν θετικό γιατί δείχνει ότι έχεις άποψη γύρω από κάτι. Τί ακριβώς είναι που σε κάνει να ενδιαφέρεσαι γι' αυτή την κατηγορία άρθρων;--Skylax30 (συζήτηση) 18:41, 29 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Είναι πολλοί οι λόγοι. Αφού ξεκίνησα τον Μάιο την γραφή ορισμένων λημμάτων για το Μπανγκλαντές, σε διάφορα θέματα, αποφάσισα να το εξελίξω και να αρχίσω εντατικότερα την συγγραφή λημμάτων για θέματα της περιοχής, ειδικά για Ινδία και Μπανγκλαντές. Υποτίθεται, λόγω του ότι εκεί ζει το 1/4 τέταρτο του πληθυσμού και λόγω των πολλών σημαντικών θεμάτων που έχει η περιοχή για την ιστορία της Ασίας και την Ασία γενικότερα, θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη κάλυψη πριν ξεκινήσω να γράφω λήμματα για την περιοχή. Επίσης, όλη η υποήπειρος αποτελεί μια μεγάλη "δεξαμενή" λημμάτων με πάρα πολλά θέματα για συγγραφή. Άλλος ένας λόγος είναι το ενδιαφέρον για την υποήπειρο και ειδικά τις δύο χώρες που προανέφερα, ειδικά το τελευταίο χρόνο. Και το καλοκαίρι στα άμεσα σχέδια είναι η γραφή λημμάτων για τις πολιτείες της Ινδίας (το κεντρικό λήμμα), άλλα σημαντικά λήμματα και κάποιες ινδικές ταινίες. Δυστυχώς, μιας και το ανέφερα, υπάρχει μεγάλη εμμονή με τις αμερικανικές εδώ στην ελληνική ΒΠ. Για τις αμερικανικές υπάρχει κάλυψη και για τις ινδικές 8-10 λήμματα. Έτσι (ειδικά από το καλοκαίρι), ένας άλλος λόγος που θα με ενδιαφέρει περισσότερο θα είναι αυτός. Άλλος ένας λόγος είναι η συμπάθεια και για τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 22:16, 29 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση Γεια σου Nikosgranturismogt και καλή επιτυχία στην αίτηση σου. Δυο ερωτήσεις από εμένα: Α)Θα ήθελα να σου ζητήσω να διευκρινήσεις με το τι θα ήθελες να ασχοληθείς αν γινεις διαχειριστής. Διάβασα οτι θες να δημιουργήσεις καλύτερο κλίμα για νέους χρήστες, αναιρέσεις βανδαλισμών, επέκταση/επιμέλεια άρθρων. Αυτά όμως, τα επιτυχάνεις και χωρίς να είσαι διαχειριστής. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο καλύτερα σε παρακαλώ γιατί θα ήθελες διαχειριστικά εργαλεία; Β: Μπορεις να μας παρουσιάσεις μια συζήτηση η οποία ήταν στρεσσογόνα για σένα, στην οποία τελικά έκανες πίσω οταν κάποιος σου εξήγησε την πολιτική της ΒΠ; Cinadon36μίλαμου 08:35, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Cinadon36, για την αναίρεση βανδαλισμών κτλ. αναφέρομαι στις κύριες ασχολίες μου ως τώρα στην Βικιπαίδεια. Οι κύριοι λόγοι που θα ήθελα να αποκτήσω καθήκοντα διαχειριστή είναι οι εξής:
  • Προκειμένου να βοηθήσω στην συντήρηση της ΒΠ (σε περισσότερους τομείς απ'ότι τώρα).
  • Αν το καταφέρω, οι νεότεροι χρήστες θα μπορούν να συνεισφέρουν πιο άνετα εδώ. Θα επιτευχθεί μέσω των αποκαταστάσεων σελίδων που έχουν δημιουργήσει (μόνο για μεταφράσεις και μικρά λήμματα που έβγαζαν νόημα) και με πρωτοβουλίες που θα λάβω.
  • Ένας νέος διαχειριστής θα μπορούσε ίσως να συμβάλλει να αρθούν ορισμένες αντιλήψεις για τους νεότερους χρήστες.
  • Για να αλλάξει η αντίληψη που μπορεί να έχουν διάφοροι νέοι χρήστες προς τους διαχειριστές.

Για το Β, αυτή είναι Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_διαχειριστών/Αρχείο_2018/4#Υπερβολικά_μεγάλος_αριθμός_προχείρων (επειδή δεν είχα ιδέα μέχρι πόσα πρόχειρα μπορεί να λειτουργεί ένας χρήστης). Nikosgranturismogt (συζήτηση) 19:10, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]


Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γίνεσαι διαχειριστής και τις επόμενες ημέρες εμφανίζονται δέκα νέοι χρήστες με πολύ μεγάλη διάθεση να συνεισφέρουν στη Βικιπαίδεια. Η επιθυμία τους όμως να αυξηθεί γρήγορα ο αριθμός των άρθρων της Βικιπαίδειας καθώς και να γραφτούν γρήγορα σημαντικά άρθρα που λείπουν από αυτή, τους οδηγεί στο να κάνουν εκτεταμένη χρήση του google translate ενώ δεν ελέγχουν τα άρθρα μετά προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται άρθρα με σοβαρά μεταφραστικά λάθη και άρθρα στα οποία να μη βγαίνει σε ορισμένα σημεία νόημα. Τους το επισημαίνεις μια, δυο, δέκα φορές. Την ενδέκατη φορά που θα κάνουν το ίδιο και ενώ στο μεταξύ ο αριθμός των άρθρων που έχουν γράψει θα είναι πολύ μεγάλος (αφού είναι δέκα χρήστες) πώς σκοπεύεις να αντιδράσεις; Θα προτείνεις δραστικά μέτρα εις βάρος τους ή θα συνεχίσεις απλά να τους επισημαίνεις το λάθος τους επειδή με αυτό που κάνουν συμβάλλουν στην αύξηση των άρθρων και υπάρχει η προσδοκία ότι ίσως να βελτιωθούν στο μέλλον;Niki81 (συζήτηση) 12:44, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Σε αυτή τη περίπτωση θα προτείνω δραστικά μέτρα. Πρώτα, θα συζητηθεί με τη κοινότητα εάν πρέπει να τους επιβληθεί κάποια φραγή (μικρής διάρκειας) για να καταλάβουν ότι με την αυτόματη μετάφραση δεν βοηθάει τη Βικιπαίδεια αλλά μόνο χειροτερεύει τη κατάσταση, καθώς έτσι θα χαθούν και επισκέπτες μόνο με την μετάφραση που δεν θα βγάζει νόημα, καθώς και στη ζημιά που θα προκληθεί στη Βικιπαίδεια. Ύστερα θα προτείνω την διαγραφή όλων των λημμάτων που έχουν μείνει μη διορθωμένα αλλά να τους τονίσουμε ότι όλες οι μεταφράσεις πρέπει να είναι ευανάγνωστες προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον. Σημείωση: Αν έχει γίνει αίτηση από κάποιον χρήστη γι'αυτό το θέμα, στο ΣΔ, θα επιβάλω κατευθείαν φραγή 1-3 ημερών εξηγώντας τα λάθη τους για την εκτεταμένη αυτόματη μετάφραση. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 13:04, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Μια σημείωση: Εδώ εννοούσα ότι η φραγή θα χρησιμοποιούταν μόνο ως έσχατη λύση και όχι κατευθείαν. Εδώ εννοώ στην περίπτωση που έχει γίνει σχετική αίτηση από κάποιον χρήστη και όχι αμέσως. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:27, 2 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτησω τα εξής:

  1. Πιστεύεις οτι θα έπρεπε να υπάρχει πιο αυστηρή αντιμετώπιση σε χρήστες που προσβάλλουν ή παρενοχλούν; Ποιές θα ήταν οι πρωτοβουλίες σου ώστε να εξασφαλίσεις ένα φιλικό και ευγενικό κλίμα, απαραίτητο για να εμπνέει τα νέα μέλη να συνεισφέρουν εθελοντικά;
  2. Ποιά η άποψη σου για τη συμμετοχή ανθρώπων με πολιτική ιδιότητα στη Βικιπαίδεια; Τι θα έκανες αν παρατηρούσες οτι κάποιος διαχειριστής προσπαθεί να κατευθύνει ιδεολογικά την εγκυκλοπαίδεια με μονομερείς παρεμβάσεις σε λήμματα ή αντιδικίες;
  3. Είσαι σε κατάλληλη ηλικία ώστε η ιδιότητα του διαχειριστή να μην επηρεάσει τη συμπεριφορά σου; (μην παρεξηγήσεις την ερώτηση)

Οι απαντήσεις είναι ευπρόσδεκτες! Πραγματικά θα ήθελα να δω τι μπορεί να προσφέρει αυτή η αλλαγή.

Gomoloko (συζήτηση) 18:07, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση:

  • Ναι. Θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότερα, με μεγαλύτερη διάρκεια φραγής προκειμένου, να καταφέρουμε να το ελέγξουμε όσο περισσότερο γίνεται. Ενδεικτικά, θα μπορούσε να ξεκινάει με 3 μέρες φραγή (στη πρώτη σοβαρή προσβολή-παρενόχληση) και να αυξάνεται σε 7 μέρες -> 2 εβδομάδες -> μήνα -> 3 μήνες -> 6 μήνες και αόριστο ή και κατευθείαν από 7 μέρες σε μήνα. Εάν η προσβολή είναι πολύ σοβαρή ή σοβαρότατη, θα συμφωνούσα με φραγή 3 μηνών ή και παραπάνω.
    • Για το υποερώτημα σου: Θα προσπαθήσω να μειωθεί, όσο περισσότερο γίνεται, η αυστηρότητα προς τους νέους χρήστες. Για παράδειγμα, ο Χ νέος χρήστης γράφει ένα λήμμα για το Ψ θέμα και ο τάδε χρήστης το προτείνει για διαγραφή στέλνοντας μήνυμα στον χρήστη. Ως συνήθως, αναφέρει τα γνωστά "ίσως χρειαστεί να διαβάσετε το Α και Β πριν σχηματίσετε άποψη" και τα λοιπά. Και μετά ο χ χρήστης δεν κάνει τίποτα και σταματάει να γράφει στην ΒΠ. Και όταν στέλνεται μήνυμα για τον ίδιο λόγο (η αιτία πρότασης είναι γιατί δεν πληροί τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας για αθλήματα ή είναι αντιγραφή, το λεγόμενο κόπι-πάστε) το μήνυμα είναι ολόιδιο. Έτσι ο νέος χρήστης αποθαρρύνεται από το να συνεχίσει. Θεωρώ ότι ίσως ενθαρρυνθεί (στις δύο περιπτώσεις) αν του αναφέρεις ότι οι τάδε κατηγορίες είναι εθνικές και άρα εγκυκλοπαιδικές ή στην αντιγραφή ότι μπορείς να στείλεις μήνυμα στον ιδιοκτήτη του κειμένου να στείλει e-mail στο OTRS και να σωθεί το λήμμα εάν είναι εγκυκλοπαιδικό, και φυσικά αν ο ιδιοκτήτης δώσει την άδεια. Ή πιο απλά, να εφαρμοστεί περισσότερο η φιλικότερη προς τους νέους χρήστες μέθοδος που εφαρμόζω. Και να περιμένουμε περισσότερο μέχρι να επεκταθεί ένα λήμμα, γιατί μπορεί, ο νέος χρήστης, να μην έχει το χρόνο να επεκτείνει το λήμμα του εκείνη τη στιγμή.
  • Εάν συνεισφέρει ωφέλιμα (π.χ. γράφοντας λήμματα για πολιτικούς ή τη πολιτική ή τις ωφέλιμες συνεισφορές που κάνει ο καλός Βικιπαιδιστής) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως το κάνει για να διαφημίζει το κόμμα στο οποίο ανήκει, τον ίδιο (αν έχει λήμμα) ή τους πολιτικούς που συμπαθεί (ή αν γενικότερα συνεισφέρει εσκεμμένα και συνεχιζόμενα με τον ίδιο τρόπο), τότε θα ακολουθήσουν οι συνήθεις διαδικασίες (ειδοποίηση και φραγή αν χρειαστεί, ειδικά αν σε περίπτωση αναστροφής απειλήσει και νομικά). Στο δεύτερο ερώτημα, πρώτα θα ξεκινούσα με την αναστροφή των προβληματικών συνεισφορών και μετά θα το έφερνα στην κοινότητα για συζήτηση. Επειδή τέτοια θέματα είναι σοβαρά, αυτά προχωρούν μόνο με σύσσωμη απόφαση. Το μόνο αποτέλεσμα εάν δράσω και εγώ μονομερώς με φραγές και τα σχετικά θα επιδεινώσει περαιτέρω τη κατάσταση.
  • Δεν το παρεξηγώ καθόλου. Άλλο η πραγματική ζωή και άλλο η Βικιπαίδεια. Οπότε είμαι. Καθώς η θέση του διαχειριστή έχει σημαντικές ευθύνες, έχοντας το καθήκον του διαχειριστή είναι το ακριβώς αντίθετο σε τέτοιες ηλικίες. Μπορεί να δράσει και σαν "σχολείο" για το πώς θα πρέπει να λαμβάνονται υπεύθυνες αποφάσεις στην ύστερη ζωή.

Nikosgranturismogt (συζήτηση) 19:10, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση καλησπέρα! ένας διαχειριστής δήλωσε ότι αποχωρεί από την θέση του για να υποστηρίξει την εκλογή σου. πως αντιλαμβάνεσαι αυτή την κίνηση; αν εκλεγείς θα θεωρείς τον εαυτό σου ως διάδοχο ή ως αντικαταστάτη του διαχειριστή; θα θεωρήσεις ότι έχεις ηθικές υποχρεώσεις απέναντί του και πως θα τις εκπληρώσεις;

Firestarterfighter (συζήτηση) 21:21, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ Θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει τη ΒΠ ως διαχειριστής. Xaris333 (συζήτηση) 00:03, 30 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ Πιστεύω ότι ο Nikosgranturismogt χρειάζεται να γίνει διαχειριστής, βάσει της καλόπιστης παρουσίας του και βάσει της όρεξης που έχει για το εγχείρημα. Χρειάζεται να υπάρξουν άτομα που να ενδιαφέρονται να δώσουν λύσεις, και να αναλάβουν ευθύνες για την επίλυση προβλημάτων, επειγόντως. Δεν πιστεύω ότι διαθέτει ακόμα ούτε τις κατάλληλες γνώσεις σχετικά με την πολιτική, ούτε την εμπειρία του πως να αντιμετωπίσει χρήστες και καταστάσεις, και για κάποιο διάστημα θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες και θα κάνει χτυπητά σφάλματα. Αυτά όμως υποτίθεται τα διάθεταν και άλλοι και είτε απέτυχαν έως τώρα με τους τρόπους που δοκίμασαν, είτε δεν ενδιαφέρθηκαν και έκατσαν στα αβγά τους, είτε συμβιβάστηκαν με ημίμετρα που έκαναν την κατάσταση χειρότερη, είτε συνεχίζουν να αποτελούν οι ίδιοι το πρόβλημα και να κρατούν το εγχείρημα καθηλωμένο. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει με τον Nikosgranturismogt. Εάν πράγματι ενδιαφέρεται να είναι ενεργός διαχειριστής και να ασχολείται πέρα από τα τετριμένα δεν θα είναι μια ευχάριστη ασχολία, και ούτε φιλίες πρόκειται να κάνει, αλλά μόνο θα χάσει ατομικά ως χρήστης, καθώς το φαινόμενο που παρατηρείται είναι πως όποιος ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα των κοινών, κατηγορείται πως ενεργεί επί του προσωπικού. Ας δοκιμάσει όμως, και ο ίδιος, με τον τρόπο του, και το ότι ενδιαφέρεται να διαθέσει τον χρόνο του και να προσφέρει και από αυτό το λειτούργημα τον τιμά.

Ως συμβουλή, ας πάρει τον χρόνο του και ας μη βιαστεί αρχικά, δεν θα πρέπει να περιμένει να ευχαριστήσει τους πάντες, και θα πρέπει να προσέξει αυτούς που θα τον γυροφέρνουν συνεχώς λέγοντας του τι να κάνει, είτε αυτοί είναι χρήστες στην σελίδα συζήτησης του, είτε διαχειριστές που θα του στέλνουν email λέγοντας του τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Αν το κάνει αυτό θα καταλήξει απλώς υποχείριο. Επιπλέον σε κάποια πράγματα χρειάζονται συμβιβασμοί, ενώ κάποια άλλα πράγματα είναι ασυμβίβαστα. Για το τι είναι τι, που και πότε, θα το γνωρίσει μόνο ο ίδιος αναπτύσσοντας την δική του κρίση και παρουσία, στηριζόμενος στην πολιτική του εγχειρήματος και στο πνεύμα της Βικιπαιδείας.

Επιπλέον προς υποστήριξη της υποψηφιότητας του, και ως ενεργά υπέρ της ανανέωσης των διαχειριστών και εισροής περισσοτέρων νέων διαχειριστών, κατέθεσα την δική μου αφαίρεσης διαχειριστικής ιδιότητας στο Σημειωματάριο Γραφειοκρατών. Δεν έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω ως διαχειριστής καθώς δοκίμασα με τον όποιο τρόπο μπορούσα και απέτυχα στο να επιλύσω τα προβλήματα στο εγχείρημα, αλλά ακόμα σε περίπτωση επιτυχίας η θητεία θα πρέπει και πάλι να είναι προσωρινή. Είναι καιρός πλέον οι παλαιότεροι να αποχωρούν και να δοκιμάσουν και άλλοι, νεότεροι και περισσότεροι πλέον, αρχής γενομένης με τον Nikosgranturismogt.

Εύχομαι κάθε καλή επιτυχία.

--Gts-tg (συζήτηση) 08:08, 30 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Ο Nikosgranturismogt είναι χρήστης με πολυσχιδή δραστηριότητα στη ΒΠ, συνεχή, και με ειλικρινή αγάπη για την εγκυκλοπαίδεια. Δεν νομίζω όμως πως αυτές οι ιδιότητες επαρκούν για να γίνει κάποιος (ή κάποια) διαχειριστής. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της παρουσίας του στο εγχείρημα που κατά την άποψή μου δείχνουν πως δεν είναι ακόμα έτοιμος. Η οπτική του Nikosgranturismogt, όπως αποτυπώνεται σε πολλές ενέργειές του, δείχνει πως αντιλαμβάνεται την εγκυκλοπαίδεια σαν έναν αγώνα δρόμου με αντιπάλους την ποσότητα και το χρόνο: να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερη ποσοτικά, "εκτατικά" θα έλεγα, δουλειά στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αυτή η οπτική παρερμηνεύει μερικά βασικά ζητήματα σχετικά με το τί είναι η εγκυκλοπαίδεια και πως αυτή αναπτύσσεται, στη βάση των θεμελιακών της αρχών, ενώ από την άλλη, η ταχύτητα και βιασύνη δεν είναι πάντα καλός οδηγός στη χρήση των διαχειριστικών εργαλείων, αλλά και στις κριτικές και αξιολογικές διεργασίες που η χρήση αυτή προϋποθέτει.
Επιπλέον, ο Nikosgranturismogt δείχνει να μην έχει δυο κρίσιμα χαρακτηριστικά που, κατά την άποψή μου, πρέπει να έχουν οι διαχειριστές: συνέπεια λόγων και έργων και αυτοσυγκράτηση ή αυτοπειθαρχία. Σε αρκετές συζητήσεις του με χρήστες ή διαχειριστές, όπου του υποδεικνύουν μερικές προβληματικές πτυχές των συνεισφορών του, συνήθως σπεύδει να συμφωνήσει με την κριτική, υιοθετεί τις συστάσεις, ωστόσο στην πράξη εξίσου συχνά δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει δώσει και επανέρχεται στα ίδια ή περίπου στα ίδια. Αυτές οι παλινωδίες δεν είναι καλός δείκτης για τη συνέπεια που οφείλει να έχει ένας χρήστης που επιζητά να κάνει χρήση των διαχειριστικών εργαλείων. Συνεπώς, για όλους τους παραπάνω λόγους, δε θεωρώ ότι ο υποψήφιος μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή να ανταποκριθεί όπως θα έπρεπε στα "καθήκοντα" του διαχειριστή. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:02, 30 Απριλίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ Όσο και αν ισχύουν τα ανωτέρω από τον Chalk19, θα ήταν άδικο να πούμε ότι ο εν λόγω υποψήφιος δεν έχει αγγίξει την τελειότητα που έχουν άλλοι εν ενεργεία διαχειριστές. Btw, θα ήταν χρήσιμο να φύγουμε από τη φαντασιακή έννοια του "καλού διαχειριστή" και να πάμε στη ρεαλιστική έννοια του "συστήματος διαχειριστών", που θα λειτουργεί με την ισορροπία που έχει ένα οικοσύστημα. --Skylax30 (συζήτηση) 06:55, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά αν και θεωρώ πως οι διαχειριστές χρειάζονται "καινούριο αίμα", και ότι ο υποψήφιος έχει και χρόνο, και όρεξη και καλή προαίρεση, από την άλλη θεωρώ σωστότατα και πολύ σημαντικά αυτά που επισημαίνει ο Chalk19. Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι έχει ελλείψεις όσον αφορά στη σωστή σύνταξη των προτάσεων. Και αν για κάποιους αυτό φανεί δευτερεύον, για μένα δεν είναι, αφού κατά την γνώμη μου, η λάθος σύνταξη μια πρότασης μπορεί να σημαίνει παρερμηνεία ή άγνοια του περιεχομένου. Dor-astra (συζήτηση) 16:51, 1 Μαΐου 2019 (UTC))[απάντηση]

Κατά Η αγάπη του χρήστη για την ΒΠ και ο ενθουσιασμός του στις συνεισφορές, δεν νομίζω πως επιδέχονται αμφισβητήσεως... Αρκούν όμως για να θεωρηθούν ως εχέγγυα για μία ομαλή παρουσία ως διαχειριστής ? Μάλλον όχι... Συγκεκριμένα, όπως έχει επισημανθεί και από άλλους χρήστες, υπάρχει μία αναντιστοιχία μεταξύ των δεσμεύσεών του και του τί πραγματικά κάνει, δλδ. έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου θα του επισημανθεί λάθος του, ο ίδιος θα το αναγνωρίσει, ωστόσο ποτέ δεν θα προσπαθήσει (αποτελεσματικά) να το διορθώσει... Αντιθέτως θα μείνει στο "θα"... Και ενώ για έναν χρήστη μπορούμε, έστω, να πούμε "μικρό το κακό", ωστόσο για διαχειριστή το πράγμα αλλάζει... Σκεφτείτε να του επισημανθεί προβληματική χρήση των διαχειριστικών εργαλείων (χωρίς ακόμη να πρόκειται για κατάχρηση αυτών) και όμως να μην υπάρξει η παραμικρή (ουσιαστική) αντίδραση... Τον τρόπο συνεισφοράς που έχει ήδη επισημανθεί παραπάνω θα τον παραβλέψω ή, καλύτερα, θα του δώσω λιγότερη σημασία ως προς την κρίση μου, καθώς τον θεωρώ αντίστοιχο του ενθουσιασμού και της γενικότερης ενέργειας που συνοδεύει την (νεαρή) ηλικία του χρήστη... Αν και, βέβαια, και εδώ επανερχόμαστε στο παραπάνω επιχείρημα περί ανακολουθίας μεταξύ λόγων και πράξεων, καθώς επισημάνσεις/παρατηρήσεις προφανώς και έχουν γίνει προς τον χρήστη, όμως αντίδραση (ουσιαστική) ουδεμία... Πέραν τούτου, η λογική του "ποσότητα, όχι ποιότητα" η οποία καθρεφτίζεται ή, τουλάχιστον, βγαίνει ως συνέπεια των λόγων και των πράξεων του χρήστη ως προς τις βικιπαιδικές συνεισφορές του δεν ξέρω κατά πόσο καλό θα μπορούσε να αποβεί για την ΒΠ στο εγγύς μέλλον, ιδιαίτερα αν αυτή η στάση "επιβραβευτεί" και μέσω της ψήφισης του χρήστη ως διαχειριστή... Μάλιστα, θα μπορούσε να ενταθεί περαιτέρω... Παράλληλα, οι απαντήσεις που έχουν, μέχρι στιγμής, δοθεί στην παραπάνω ενότητα των ερωταπαντήσεων θεωρώ πως είναι μη ολοκληρωμένες, επιδερμικές (ως προς έναν σημαντικό αριθμό εξ'αυτών) ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ολίγον επιπόλαιες, ενώ δείχνουν μία έλλειψη πλήρους εικόνας της ΒΠ, των διαδικασιών της και των πολιτικών της, ακόμη και πολύ βασικών... Καθαρά προσωπικά, οι απαντήσεις που έλαβα δεν μπορώ να πω πως με κάλυψαν, καθώς περισσότερο γενικότητες είδα παρά κάτι συγκεκριμένο, χωρίς ωστόσο να μπορώ να αποκλείσω το γεγονός πως μπορεί να ευθύνομαι κι εγώ γι'αυτό (λάθος διατυπώσεις?)... Συνοψίζοντας, λοιπόν, θεωρώ πως ο χρήστης δεν είναι σε θέση, προς το παρόν, να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή για διαχειριστής... Ίσως κάποια άλλη στιγμή, στο μέλλον, όταν και (θέλω να το πιστεύω) αρκετά από τα θέματα που έχουν επισημανθεί προς τον χρήστη θα έχουν βελτιωθεί, αν όχι ίσως επιλυθεί, ενώ θέλω να ελπίζω πως θα υπάρχει και μία καλύτερη εικόνα για την εδώ βικικοινότητα γενικότερα, καθώς και μία εντατικότερη (πέραν της απλής, γρήγορης, συμφωνίας με μία άποψη ή της σύντομης - κενής ως προς τα επιχειρήματα - τοποθέτησης) συμμετοχή στις συζητήσεις, είτε διαγραφής λημμάτων, είτε στην Αγορά κτλ... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:24, 1 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Από εμένα όχι. Ο υποψήφιος διαχειριστής είναι μόλις 14 χρονών και απορώ με όσους ψήφισαν υπέρ! Παρ΄ όλο που δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση οτι η ωριμότητα ή η ικανότητα έχει να κάνει με την ηλικία, ένα παιδί δε μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει πώς λειτουργεί μια κοινωνία από την ανάποδη, και κατά συνέπεια να προστατεύσει μια εγκυκλοπαίδεια από το να γίνει μέσο διάδοσης γνώσης κατά πλειοψηφία ή κατά επιμονή. Είναι δυνατόν να βάζουμε μια σχετικά αθώα ψυχή να μπαίνει σε αντιπαραθέσεις με σαφώς πιο έμπειρους ή και κακόπιστους ενήλικες χρήστες, ή αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να επηρεάσει η συνεχής ενασχόληση την εξέλιξή του σαν άνθρωπο; Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός ή σαν πατέρας, ίσως κάποιος να πει και πως δε μου πέφτει λόγος, όμως αγόρι μου θα σου πρότεινα την ενέργεια και τη διάθεση που έχεις να τα αφιερώσεις στο σχολείο σου, με προοπτική να βρεις μια εργασία που αργότερα θα σου εξασφαλίσει τη διαβίωση. Έχεις χρόνια, λογικότερα σκεπτόμενος, να αποφασίσεις τι ποσοστό του χρόνου σου θα ήταν καλύτερο να αφιερώσεις στον εθελοντισμό και την εικονική ψηφιακή ζωή. Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τις απαντήσεις σου, θεωρώ πως έχεις καλή προαίρεση και όραμα! Συν τω χρόνω πιστεύω οτι μπορείς να γίνεις καλύτερος όσον αφορά τη διαχείριση ανθρώπων και καταστάσεων, ώστε να μπορείς να διεκδικήσεις εκ νέου μια τέτοια πολύπλοκη θέση ευθύνης, πιο πραγματιστικά κι όχι σαν πειραματισμό για την ύστερη ζωή κατά τα ανωτέρω λεγόμενα σου.

Gomoloko (συζήτηση) 03:24, 2 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Ο Nikosgranturismogt έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αρκετά λήμματα και νομίζω όλοι στην κοινότητα του το αναγνωρίζουν. Ωστόσο οι παρατηρήσεις του Chalk19 θεωρώ οτι ισχύουν και ειναι ακριβείς, (το έχουν επαναλάβει και άλλοι χρήστες, όπως Dor-astra, skylax30) ομως είναι αρκετές για να μην δώσουμε τα διαχειριστικά εργαλεία στον συγκεκριμένο χρήστη; Ήμουν προβληματισμένος σε αυτό το ερώτημα. H απαντηση που έδωσε στην ερώτηση της Niki81, θεωρώ πως δείχνουν σημαντική έλλειψη κατανόησης του πως πρέπει να λειτουργεί η ΒΠ. Κυριότερη είναι η απάντηση: «Πρώτα, θα συζητηθεί με τη κοινότητα εάν πρέπει να τους επιβληθεί κάποια φραγή (μικρής διάρκειας) για να καταλάβουν ότι με την αυτόματη μετάφραση δεν βοηθάει...» Η φραγή πρέπει να είναι έσχατη λύση. Κανονικά πρέπει πρώτα να τους γίνουν συστάσεις στις σελίδες συζήτησης των λημμάτων (ή τις σελίδες συζήτησης του χρήστη) και σε περίπτωση που συνεχίζουν την λανθασμένη συμπεριφορά, τότε να δημοσιοποιηθεί το θέμα στην κοινότητα, χωρις να είναι το ζήτημα της φραγής σε πρώτο πλάνο. Δηλαδή βρήκα τον Nikosgranturismogt πολύ πρόθυμο να εγείρει ζήτημα φραγής, κάτι το οποίο είναι προβληματικό.

Επίσης, ο προβληματισμός του Gomoloko είναι ορθός- αν και δεν ξέρω κατά πόσο συμβατός με πολιτικές τις ΒΠ- σίγουρα είναι κοινή λογική. Οπως και η παρατήρηση του Glorious 93, πως οι απαντήσεις που έδωσε δεν είναι σαφής (παραδείγματος χάριν στην πρώτη μου ερώτηση).

Nikosgranturismogt, σε μικρό διάστημα έχεις συνεισφέρει σημαντικά στο εγχείρημα. Εχω δε προσέξει οτι οι συνεισφορές σου έχουν βελτιωθεί αρκετά μέσα σε λίγους μήνες. Θα σε συμβούλα λοιπόν να συνεισφέρεις λίγο περισσότερο στην αγγλική ΒΠ, να βελτιώσεις την αντίληψη σου για τις πολιτικές της ΒΠ, να περιμένεις λιγάκι να περάσει ο καιρός, και είμαι σίγουρος σε λίγα χρόνια θα είσαι αρκετά πιο έμπειρος για να βοηθήσεις το εγχείρημα και ως διαχειριστής. Cinadon36μίλαμου 06:51, 2 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Θεωρώ πως αν και έχει συμβάλει στην προσθήκη περιεχομένου που έλειπε από τη Βικιπαίδεια, δεν είναι έτοιμος για την ανάληψη διαχειριστικών καθηκόντων. Εξάλλου, η δημιουργία λημμάτων είναι κάτι που μπορεί να γίνει και από τους απλούς χρήστες. Πράγματι, θα συμφωνήσω με τους χρήστες παραπάνω πως σε παρατηρήσεις που του έχουν γίνει φαίνεται να συμφωνεί επανειλλημένα, αλλά εν τέλει δεν προχωρά στην μεταβολή της ενδοβικιπαιδικής συμπεριφοράς του, ειδικά όσον αφορά τις μεταφράσεις λημμάτων οι οποίες περιέχουν σφάλματα τόσο ορθογραφικά όσο και συντακτικά. Αυτό εν μέρει είναι αποδεκτό για έναν απλό χρήστη, αλλά για έναν διαχειριστή όχι κατά την άποψή μου, ειδικά στην αρχή όταν θα χρειάζεται σίγουρα τη βοήθεια άλλων παλαιότερων διαχειριστών. Αρνητικά μπορώ να κρίνω επίσης το "καπάρωμα" λημμάτων για διαγωνισμούς. Σε μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει λήμματα ελεύθερα, αλλά η χρήση του {{σε χρήση}} ακόμη και για μέρες αποθαρρύνει τυχόν ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη των λημμάτων. Τέλος, θα συμφωνήσω πως η ηλικία του (αφού ο ίδιος επιλέγει να τη δημοσιοποιήσει), δεν είναι κατάλληλη για τη διαχείριση των διαφόρων ειδών κρίσεων εντός της Βικιπαίδειας, οι οποίες απαιτούν εμπειρία και ψυχραιμία που αποκτούνται με την πάροδο των χρόνων στην πραγματική ζωή.--Texniths (συζήτηση) 11:14, 2 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Ο Nikosgranturismogt είναι εξαιρετικός χρήστης με μεγάλη συνεισφορά και αγάπη για το εγχείρημα. Είναι επίσης ευγενικός με τους άλλους χρήστες και δε θεωρώ ότι έχει διαταράξει στο ελάχιστο την ισορροπία της κοινότητας. Θεωρώ όμως ότι δεν θα μπορέσει αυτή τη στιγμή να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του διαχειριστή.

Καταρχάς δεν είμαι πεπεισμένος ότι έχει έστω μία βασική αντίληψη της πολιτικής του εγχειρήματος και ως συνέπεια αυτού αντίληψη του τι πρέπει να κάνει ένας διαχειριστής ή του τι δεν πρέπει να κάνει. Δεν τον έχω δει να αναμιγνύεται ιδιαίτερα με αμιγώς διαχειριστικά θέματα. Ενδεικτική είναι και η απάντησή του στη δεύτερη ερώτηση του Glorious93 παραπάνω, η οποία δε με καλύπτει. Όπως και άλλες απαντήσεις του για «κατευθείαν φραγές».

Τα όσα γράφει ο Chalk19 παραπάνω για την αντίδραση του σε συστάσεις που του γίνονταν με καλύπτουν πλήρως. Χαρακτηριστικά αναφέρω το καπάρωμα λημμάτων δευτερόλεπτα μετά τη δημιουργία τους π.χ. εδώ. Δέχομαι ότι ο ανώνυμος χρήστης που ανέβασε το λήμμα 99,9% δε θα επιστρέψει αλλά αν πέσουμε στο 0,1% έχουμε χάσει ένα νέο χρήστη, κάτι που έχουμε τεράστια ανάγκη.

Πιστεύω ότι είναι ουτοπικό να αναζητούμε τον τέλειο διαχειριστή. Ο Nikosgranturismogt έχει επιτύχει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινότητας και αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Θέλω να πιστεύω ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να μπορέσει να αποκτήσεις τα διαχειριστικά εργαλεία και να τα χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Νίκο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ελπίζω να μη σε πτοήσουν οι αρνητικές ψήφοι αλλά να το δεις σαν ευκαιρία βελτίωσης. Η συνεισφορά σου στο εγχείρημα μπορεί να είναι αξιέπαινη και ανεκτίμητη και χωρίς την ιδιότητα του διαχειριστή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:37, 2 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Αν και ο Nikosgranturismogt είναι χρήστης που θέλει πραγματικά να βοηθήσει στην επέκταση και βελτίωση της Βικιπαίδειας δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει διαχειριστής, τουλάχιστον όχι αυτή τη χρονική στιγμή. Όπως επισημάνθηκε παραπάνω και από άλλους χρήστες σε περιπτώσεις που του έχουν γίνει παρατηρήσεις πχ για τη χρήση του google translate και τη μη διόρθωση των άρθρων μετά, αν και καταλαβαίνει το πρόβλημα το επαναλαμβάνει αργότερα σε άλλα άρθρα που γράφει. Στην ερώτηση μου σχετικά με το πώς θα αντιμετώπιζε νέους χρήστες που επιδεικνύουν επανειλημμένα αντίστοιχη συμπεριφορά έκανε λόγω για φραγή καθώς η «αυτόματη μετάφραση δεν βοηθάει τη Βικιπαίδεια αλλά μόνο χειροτερεύει τη κατάσταση» και οδηγεί σε απώλεια επισκεπτών. Επίσης έγραψε ότι θα πρότεινε τη διαγραφή όλων των λημμάτων που έχουν μείνει μη διορθωμένα. Αναγνωρίζει δηλαδή τα προβλήματα που δημιουργεί η χρήση της αυτόματης μετάφρασης στη Βικιπαίδεια αλλά τη χρησιμοποιεί και ίδιος χωρίς να διορθώνει τα λάθη μετά. Δε ξέρω πώς θα μπορούσε να επιβάλλει κυρώσεις σε χρήστες που έχουν αυτή τη συμπεριφορά όταν την επιδεικνύει και ο ίδιος.Niki81 (συζήτηση) 18:14, 2 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ Αξιόλογος χρήστης. Στα σίγουρα είναι καλύτερος από πολλούς διαχειριστές και χρήστες (δε με εξαιρώ) εδώ μέσα. Θα δώσει νέα πνοή στη Β.Π. Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση στη ψήφο (είχα ψηφίσει αρχικά πρώτος, αλλά αναιρέθηκα ως γρήγορη ψήφος), αλλά είχα ξεχάσει ότι υπάρχει η συγκεκριμένη συζήτηση. Διαβάζοντας εκ των υστέρων κάποιες αρνητικές ψήφους, με εξέπληξε το θεωρούμενο ως αρνητικό επιχείρημα η μικρή του ηλικία. Δυστυχώς ίσως να φανεί -χωρίς να θέλω από κάποια εμμονή- να πάω κόντρα για να πάω κόντρα διαφωνώ όσο δε πάει. Ένας 14 χρόνος είναι ώριμος να διαλέγει τη πορεία του στα επαγγελματικά, να κάνει φροντιστήρια για το καλό του, να σκοτώνεται στα Εξάρχεια από μπάτσους, να ψηφίζει σε σχεδόν 2 χρόνια, να ακούει μουσική για κόκες και πρέζες αλλά δεν είναι ώριμος να είναι ...διαχειριστής στην Ελληνική Β.Π;!;! Ειλικρινά δε το καταλαβαίνω. Αν δε εμπιστευόμαστε την νέα γενιά της Β.Π τότε δεν οδεύουμε καλά. Προφανώς αυτό που λέω δεν σημαίνει "μπάτε σκύλε αλέστε", αλλά στο συγκεκριμένο χρήστη που έχει ιστορία στην Β.Π, έχει λάθη όπως αναφέρθηκαν, αλλά το βασικό που μετράει έχει θέληση και μεράκι. Διπλά Υπέρ επειδή είναι νέος. Αυτό θα έπρεπε να το είχαμε προτέρημα σε συνάρτηση με την συνεισφορά του. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:27, 2 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Σίγουρα ο χρήστης έχει θετική συμπεριφορά απέναντι στους άλλους χρήστες και μεγάλη συνεισφορά σε νέα λήμματα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιμένει να το κάνει δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Πρόχειρες αυτόματες μεταφράσεις, ελάχιστη έως καθόλου επιμέλεια και μη εφαρμογή των κανόνων για υλικό που είναι για γρήγορη διαγραφή, είναι μερικές συμπεριφορές που συνεχίζει να επιδεικνύει παρά το ότι πολλοί του έχουν ζητήσει να τις σταματήσει. Μια τέτοια στάση δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι η στάση ενός διαχειριστή. Ακόμη, νομίζω ότι η ηλικία είναι σε αυτή την περίπτωση αρνητικός παράγοντας για την υποψηφιότητα. --cubic[*]star 03:03, 3 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Θα καταθέσω την άποψή μου σε δυο μέρη: Το ένα αφορά την ψηφοφορία και το άλλο τον χρήστη Nikosgranturismogt.

Υπέρ Όσον αφορά λοιπόν την ψηφοφορία είμαι υπέρ, αποδεχόμενος υπαρκτά, αλλά και πιθανά θέματα που θα αναδειχθούν με έναν νεαρό χρήστη. Είναι όμως ξεκάθαρο, ότι ανανέωση στη Βικιπαίδεια δε σημαίνει ανθρωποθυσίες (ούτε και αν είναι εθελοντικές - και μήπως προσέξατε με τι ταχύτητα διεκπεραιώθηκε το αίτημα, ενώ το αίτημα του άλλου διαχειριστή δεν διεκπεραιώθηκε ποτέ; μήπως νόμιζε κανείς ότι δεν το προσέξαμε;). Ούτε οι θέσεις των διαχειριστών είναι λίγες και με το κουταλάκι, ούτε καθόμαστε σε κάποιο ασανσέρ που γράφει Μέγιστο Βάρος 490 κιλά. Ο στόχος είναι να γίνουν οι περισσότεροι από τους χρήστες διαχειριστές και μπορούν να γίνουν όλοι - δεν χρειαζόμαστε λίγους, αλλά την πολυφωνία των πολλών. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα, με εξαίρεση αυτούς που συστηματικά έχουν ζητήματα συμπεριφοράς και ατζέντας ενάντια στην πολιτική. Ανανέωση και αλλαγή είναι το σπάσιμο της αρτιοσκληρωτικής νοοτροπίας των γερασμένων μυαλών που τρόμαξαν με το νεαρό της ηλικίας (άλλη μια φορά που δείχθηκε λάθος η αναφορά των πραγματικών στοιχείων από τον χρήστη) και το αγκάλιασμα της όποιας επιπολαιότητας, χαζομάρας και έλλειψης εμπειρίας που θα μπορούσε να τη συνοδεύει. Εκτός από αυτά όμως, είναι σημαντικό να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη ενάντια στον κοινωνικό ρατσισμό αποκλεισμό για τις ορθογραφικές και συντακτικές ικανότητες ενός χρήστη, σε μια κοινωνία που αποδέχεται και αγκαλιάζει έναν πρωθυπουργό (για τις επερχόμενες γενιές που θα διαβάσουν το κείμενο αυτό, αναφέρομαι σε αυτόν) ασύντακτο και σαφέστατα ολίγο σε θέματα γραμματικής. Όπως και η θέση του πρωθυπουργού δεν απαιτεί να είναι ορθογράφος, αλλά πολιτικός, έτσι και η θέση του διαχειριστή, σε καμιά περίπτωση δεν απαιτεί να είναι κανείς ορθογράφος, αλλά να αγαπά τη Βικιπαίδεια με όλες του τις πράξεις. Είδαμε και το απίστευτο: Να ψέγεται ο χρήστης για το ότι είναι παραγωγικότατος. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο (θα το ξανα-αναφέρω αυτό Nikosgranturismogt στο δικό σου τμήμα), αλλά αυτή η εργατικότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη της Βικιπαίδειας. Δίνω λοιπόν το μήνυμα ξεκάθαρα και δυνατά, αυτός που σε δυόμιση χρόνια (τρία το πολύ) θα ψηφίζει για το μέλλον της Ελλάδας, μπορεί σαφέστατα να γίνει διαχειριστής στη Βικιπαίδεια. Όπως ανέφερε άλλος αγαπητός χρήστης, «είναι καλύτερος από πολλούς διαχειριστές και χρήστες (δε με εξαιρώ) εδώ μέσα». Θα το κάνω πιο σαφές: Στη ζυγαριά, ζυγίζω πέντε από εμάς, με κάθε έναν Nikosgranturismogt (εγώ είμαι στην πρώτη πεντάδα). Μακάρι να είχαμε δυο, τρεις, δέκα Nikosgranturismogt και τι καλύτερος τρόπος να τους προσελκύσουμε από το να του δώσουμε τη δυνατότητα να βοηθήσει και όπως αλλιώς μπορεί. Νέα πνοή λοιπόν, νέα ζωή, ψηφίζω (και σε αντιγράφω αγαπητέ) διπλά Υπέρ !

Αγαπητέ Nikosgranturismogt, θα περιμένεις λιγάκι για το δεύτερο μέρος των θέσεών μου. Όπως κάνουν και στα σήριαλ, η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο ... :) --Focal Point 22:36, 4 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Η παραπάνω τοποθέτηση περιέχει απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον χρηστών/τριών που εκφράστηκαν ελεύθερα και εμπεριστατωμένα σε αυτήν τη διαδικασία, μόνο και μόνο επειδή ανέπτυξαν ένα σκεπτικό που δε βρίσκει σύμφωνο το διαχειριστή Focal Point. Ο χαρακτηρισμός "κοινωνικός ρατσισμός αποκλεισμού" για τη στάση αυτών των χρηστών/τριών είναι απόλυτα απαράδεκτος, επιθετικός, άδικος και συνιστά -κατά τη γνώμη μου- το έσχατο σκαλοπάτι της ύβρεως απέναντι στους χρήστες/τριες που έλαβαν μέρος στη συζήτηση, τίμησαν και κόσμησαν τη διαδικασία με τη νηφαλιότητα και την καθαρότητα της σκέψης τους, αλλά δε φρόντισαν -αλίμονο !- να συμφωνούν μαζί του ! Η συμπεριφορά αυτή προκαλεί μέγιστη θλίψη, που διπλασιάζεται, καθόσον εκδηλώνεται από χρήστη που έχει την ιδιότητα του διαχειριστή.

Καλώ το διαχειριστή Focal Point να ανασκευάσει άμεσα, καθώς και να ζητήσει συγγνώμη από τους χρήστες και τις χρήστριες που έθιξε με τόσο άδικο τρόπο, για τον ανεπίτρεπτο χαρακτηρισμό που εκτόξευσε εναντίον τους με τόση ευκολία. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή για να επανορθώσει -στο βαθμό βέβαια που αυτό μπορεί να γίνει, εκ των υστέρων. Κρίμα, διπλά κρίμα ! ——Chalk19 (συζήτηση) 05:29, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση δόθηκε παρακάτω. --Focal Point 09:36, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Nikosgranturismogt, αναρωτιέμαι αν έχεις καταλάβει τι προσπάθησες να κάνεις εδώ και τι αποτέλεσμα είχε η πρότασή σου. Επειδή, ως άνθρωπος, τα βλέπεις όλα με τη δική σου οπτική, θα σου δώσω μιαν άλλη εξωτερική οπτική:
Αυτή σου η πρόταση, να σε εκλέξουμε διαχειριστή, είναι ιδιαίτερα τρομακτική για πολλούς.
Προσπάθησε να σκεφτείς, πόσο δραματικά νιώθει ένα 28άρης (με διπλάσια χρόνια από εσένα), που νόμιζε ότι μόλις άρχισε, να νιώθει να τον ξεπερνούν. Τι τρόμο προκαλεί στην καρδιά ενός 40άρη, να εμφανίζεται ένας συμμαθητής της κόρης ή του γιου του με δικαίωμα να τον φράξει. Και πολύ περισσότερο, ένας 60άρης του οποίου απειλείς τον τακτοποιημένο του κόσμο, εσύ το εγγονάκι που θα ήθελε να έχει.
Και αν αυτά μοιάζουν δύσκολα να τα χειριστεί ένας τρίτος, σκέψου ξανά, τον πανικό που νοιώθουν αυτοί που για παράδειγμα έχουν 1.390 λήμματα και 90.000 συνεισφορές σε 11 χρόνια, μπροστά στον γίγαντα που ορθώνεις με τις δικές συνεισφορές 5.425 λήμματα και 37.600 συνεισφορές σε 3,5 χρόνια. Και καλά αυτούς άστους... σκέψου τον απόλυτο τρόμο στις ψυχές αυτών που σε 3 χρόνια έγραψαν 440 ωραία λήμματα. Άσε και αυτούς, έχει και άλλους στους οποίους όλα τα έργα τρόμου που έχεις ή δεν έχεις δει με τεράστια τέρατα δεν πιάνουν μπάζα. Είσαι ο Κινγκ Κονγκ των συνεισφορών, όχι αυτός της νέας ταινίας Κινγκ Κονγκ (ταινία του 2005), όταν είχαμε πια μάθει στα τέρατα, αλλά ο Κινγκ Κονγκ (ταινία του 1933), ο Γκοτζίλα των συνεισφορών. Μεγαλύτερος ακόμη και του θρυλικού χρήστη Μυρμηγκάκι. Μόνο που, ευτυχώς για μας μέχρι τώρα, μοιάζεις με τον καλόψυχο Γκιούλιβερ και όχι με τέρας. Μια στιγμή μικρότερος από όλους, μια άλλη τεράστιος και τρομακτικός.
Μήπως νομίζεις ότι σου κάνω πλάκα; Ξέρεις τι παθαίνουν αυτοί που έχουν τόσο τεράστιο όγκο συνεισφορών; Αυτό που παθαίνουν και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι τολμούν να παράγουν διπλάσια και πολλαπλάσια δουλειά από τους διπλανούς τους: Ρώτα και θα μάθεις. Αυτό που παθαίνει ο νέος και ορεξάτος εργάτης που μαζεύει διπλάσια πορτοκάλια από τους άλλους. Ο προαναφερόμενος γίγαντας των συνεισφορών Μυρμηγκάκης; Κατέληξε φάντασμα του εαυτού του με πολλαπλές ταυτότητες και επιθετικότητα ως αντίδραση στο πραγματικό και ανελέητο κυνηγητό που του γινόταν. Ο έτερος γίγαντας, ο Costas78 στον οποίο οφείλουμε τεράστιο τμήμα της διοικητικής διαίρεσης της Ελλάδας, έσκασε και αυτός με τη συμπεριφορά των υπολοίπων και αποχώρησε. Θέλεις και άλλα παραδείγματα: Όταν κάποιος τόλμησε να αρχίζει να βάζει το {{πληροφορίες προσώπου}} στα λήμματα κυνηγήθηκε (γιατί βέβαια δεν το έκανε με τέλειο τρόπο - σου θυμίζει κάτι αυτό;). Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στα οποία δεν θα αναλωθώ. Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι όσοι συνεισφέρουν σε μεγάλη ποσότητα γίνονται στόχοι. Η μόνη απάντηση είναι περισσότερη και καλύτερη δουλειά. Όταν με το καλό περάσεις και τους πρώτους σε συνεισφορές, θα είμαι εκεί να σε συγχαρώ.
Πάμε τώρα και τα θέματα κοινωνικού αποκλεισμού: Η Βικιπαίδεια είναι από τα ευκολότερα πεδία. Κανείς δε (θα έπρεπε) να ζητά πτυχία και περγαμηνές, αφού κεντρικό σύνθημά μας, στην καρδιά της Βικιπαίδειας, είναι ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Όμως, και να είσαι σίγουρος, δεν είσαι ο πρώτος, εμείς οι ορθογράφοι θέλουμε να βάλουμε σε τάξη και τους υπόλοιπους. Καλός φίλος είχε γίνει Τούρκος επειδή έκανα διορθώσεις μετά από κάθε νέο λήμμα του :) χωρίς να του κάνω παρατήρηση ποτέ (έτσι νομίζω τουλάχιστον). Εγώ, όπως και όλη η Βικιπαίδεια, σε αποδέχομαι να συνεισφέρεις όπως μπορείς, αλλά ο ρατσιστικός κοινωνικός αποκλεισμός για ατελή χρήση της γλώσσας είναι σημαντικός σε όλη σου τη ζωή. Η πίεση που έχεις μέχρι τώρα δεχτεί είναι για καλό. Αξιοποίησέ την.
Μάζεψε όλα τα καλά που σου έχουμε γράψει και δες τα (σταχυολογώ αποκλειστικά από αυτούς που είπαν όχι :) ):

«πολυσχιδή δραστηριότητα στη ΒΠ, συνεχή, και με ειλικρινή αγάπη για την εγκυκλοπαίδεια»
«καλή προαίρεση»
«αγάπη του χρήστη για την ΒΠ και ο ενθουσιασμός του στις συνεισφορές»
«καλή προαίρεση και όραμα»
«σε μικρό διάστημα έχεις συνεισφέρει σημαντικά στο εγχείρημα»
«οι συνεισφορές σου έχουν βελτιωθεί αρκετά μέσα σε λίγους μήνες»
«εξαιρετικός χρήστης με μεγάλη συνεισφορά και αγάπη για το εγχείρημα»
«ευγενικός με τους άλλους χρήστες και δε θεωρώ ότι έχει διαταράξει στο ελάχιστο την ισορροπία της κοινότητας»
«Ο Nikosgranturismogt έχει επιτύχει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινότητας»
«θετική συμπεριφορά απέναντι στους άλλους χρήστες και μεγάλη συνεισφορά σε νέα λήμματα»

Όλα αυτά κράτησέ τα και δυνάμωσέ τα, μην ξεχνάς την σημαντικότερη λέξη, αγάπη όχι μόνο για τη Βικιπαίδεια, αλλά περισσότερο για τους ανθρώπους.
Σκέψου αν οποιοσδήποτε από τους νυν διαχειριστές θα είχε τέτοια αντιμετώπιση.
Στα υπόλοιπα, τις πιθανές προτάσεις για βελτίωση, δες τες και εξέτασέ τες. Να ικανοποιήσεις όλους (και όλες τις προτάσεις) αποκλείεται. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν σαφέστατα και αναμφισβήτητα επιθυμητές προτάσεις, αλλά και κάποιες που ίσως να μην είναι και τόσο επιθυμητές. Αλλά πως εμείς να κρίνουμε με τα δικά μας μέτρα; Θα κρίνεις με τα δικά σου μέτρα.
Ελπίζω να δεις τη διαδικασία αυτή με χαρά για την τεράστια επιτυχία σου, όπως την περιγράφω παραπάνω, αγαπητέ Γκιούλιβερ, μικρός σε χώρα γιγάντων και γίγαντας σε χώρα μικρών ανθρώπων. Καλή συνέχεια. --Focal Point 08:00, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]


Σχόλιο Δυστυχώς ο διαχειριστής Focal Point επιτίθεται πλέον ανοιχτά υβριστικά και υποτιμητικά σε χρήστες με βάση την ηλικία τους. Αντί να ζητήσει συγγνώμη σε όσους/ες κατηγόρησε άδικα για "κοινωνικό ρατσισμό" εντείνει την, με χυδαίο πλέον τρόπο όπως αποδεικνύεται δυστυχώς, επίθεσή του για την απαξία των χρηστών/στριών με κριτήριο την ηλικία τους. Αν και έχει κατηγορήσει άλλους/λες για "κοινωνικό ρατσισμό", αυτός ο ίδιος τον εφαρμόζει διάπλατα, κάνοντας λόγο για τον "τρόμο [που] προκαλεί στην καρδιά ενός 40άρη", κρίνει και κατακρίνει δηλαδή χρήστες και χρήστριες μόνο με την ηλικία τους, ρίχνοντάς τους/τες στον ιδιότυπο βικιπαιδικό Καιάδα που κατασκεύασε, τον οποίο μάλιστα κρύβει πίσω από φαινομενικά όμορφα λόγια για τη λατρεία του νέου και της νεώτητας. Πραγματικά θλιβερός και επικίνδυνος εκπεσμός επιχειρημάτων. ——Chalk19 (συζήτηση) 08:19, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Καλό θα είναι να μη χρησιμοποιούνται εισαγωγικά αποκόβοντας εκφράσεις. Εφόσον όμως δημιουργεί τόσο μεγάλη αναστάτωση η λέξη ρατσισμός, τη αφαιρώ από τα κείμενά μου. άλλωστε, ο αποκλεισμός (από τη θέση του διαχειριστή = κοινωνικός αποκλεισμός, από την κοινωνία της Βικιπαίδειας) με επιχειρήματα την ορθογραφία και σύνταξη και πολύ περισσότερο για την ηλικία ενός συντάκτη, είναι γεγονός. Δεν τα γράφω εγώ: «Σύ είπας», άλλοι τα έγραψαν (τον πρωθυπουργό και τις ατάκες του τον ξεχάσαμε πάλι). --Focal Point 09:35, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]
Το «νεώτητας» παραπάνω είναι ορθογραφικό λάθος. Δεν πειράζει όμως. Το εννοιολογικό λάθος είναι σημαντικότερο, διότι δεν πρέπει να λάβει κανείς το κείμενό μου ως «λατρεία του νέου και της νεώτητας», αλλά αποδοχή των προβλημάτων που συνοδεύουν τη νεότητα ώστε να δεχτούμε και τα πλεονεκτήματά της. --Focal Point 09:56, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]


Σχόλιο καθώς έχει ανεγερθεί συγκεκριμένα ζήτημα για την συντακτική συμπεριφορά και πειθαρχία του υποψηφίου, και από τους 3 συνολικά παλαιούς διαχειριστές που έδωσαν την εκτίμηση τους σχετικά με την υποψηφιότητα, μόνο ο ένας έκανε αναφορά σχετικά με το ότι η παρουσία του χρήστη παρουσιάζεται λανθασμένα αλλά δεν παρατέθηκαν σύνδεσμοι. Μια και πλέον βρισκόμαστε στην προτελευταία ημέρα, χρειάζεται να υπάρξει επισήμανση όσων έχω άμεσα στην δική μου γνώση, έχοντας παράλληλα υπόψη ότι πέρα από το κύριο πρόσωπο του υποψηφίου όλοι κρίνονται διαρκώς από αυτά που έχουν γράψει και γράφουν.

μην προσθέτεις σωστό περιεχόμενο σε άσχετα λήμματα

Ο ένας (CubicStar) αναφέρει συγκεκριμένα ως μειονέκτημα το Πρόχειρες αυτόματες μεταφράσεις, ελάχιστη έως καθόλου επιμέλεια και μη εφαρμογή των κανόνων για υλικό που είναι για γρήγορη διαγραφή, είναι μερικές συμπεριφορές που συνεχίζει να επιδεικνύει παρά το ότι πολλοί του έχουν ζητήσει να τις σταματήσει.. Η υπόθεση για την οποία γίνεται λόγος, είναι αυτή όπου διάφοροι νέοι χρήστες ή IP μπαίνουν και δημιουργούν για κάποιο υπαρκτό θέμα λήμμα το οποίο είναι είτε ελλειπές είτε πολύ μικρό είτε απλώς πειραματισμός. Αυτά, εάν δεν βρεθεί κάποιος να τα επιμεληθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φυσικά πηγαίνουν άμεσα για διαγραφή. Αυτό που κάνει ο NikosGrantTourismoGT είναι να κάνει άμεση επιμέλεια στα λήμματα αυτά, ώστε να φτάσουν σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Για αυτή του την πρακτική δεχόταν συνεχείς αιτήσεις από άλλο χρήστη (Glorious93), ο οποίος ήθελε άμεση διαγραφή αντί άμεσης επιμέλειας, και απαιτούσε από τον υποψήφιο να τοποθετεί την σήμανση για άμεση διαγραφή και να μην τα βελτιώνει. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα λήμματα είχαν πλέον επιμεληθεί και εμπλουτιστεί, εξακολουθούσε να ζητάει την διαγραφή τους επειδή η πρώτη ή οι πρώτες επεξεργασίες στο ιστορικό ήταν αυτές της προβληματικής μορφής ([1], [2]). Καταφεύγοντας στην σελίδα του εν λόγω διαχειριστή, τον παρέσυρε ώστε και ο ίδιος να ζητάει επιτακτικά από τον υποψήφιο να μην κάνει την πρακτική αυτή, αλλά να αφήνει να διαγράφονται τα λήμματα. Όταν το αντελήφθηκα αυτό ζήτησα την σχετική πολιτική και δεν ήταν σε θέση ούτε ο χρήστης (Topic:Unndvi1w5jb7fsea) ούτε ο διαχειριστής (Topic:Usvm7m6w3gwgskff) να μου την δώσουν. Για να γίνει εύκολα αντιληπτό το εντελώς παράλογο της υπόθεσης, δείτε και επιπλέον συγκεκριμένα παραδείγματα:

  • Δείγματα πριν και μετά, για όσους αναφέρουν πως ο χρήστης δεν προσπαθεί όπως μπορεί να κάνει επιμέλεια: [3][4], και [5][6], [7] -> [8], [9] -> [10], [11] -> [12]. Υπάρχουν άπειρα άλλα.
  • μην προσθέτεις σωστό περιεχόμενο σε άσχετα λήμματα Topic:Uobgm4z2kprvy23r
  • σκουπίδια και βρες το λάθος Topic:Uw4bohz33uxj8gz8 σε ότι αφορά τον έλεγχο για ποιότητα μεταφράσεων.

Ο CubicStar ποτέ δεν απάντησε με κάποια παράθεση πολιτικής όπου τα λήμματα πρέπει να διαγράφονται άμεσα αντί να διασώζονται. Και όμως παρότι ο ίδιος δεν είχε να παραθέσει κάποιο κανόνα, έρχεται ανερυθρίαστα στην εδώ σελίδα και καταλογίζει στον υποψήφιο ότι κάνει μη εφαρμογή των κανόνων για υλικό που είναι για γρήγορη διαγραφή, έτσι ώστε τα παραπάνω να προσπεραστούν έμμεσα ως αποδεκτή πρακτική.

το 0,1%

Ο άλλος (MARKELLOS) αναφέρει συγκεκριμένα δεν είμαι πεπεισμένος ότι έχει έστω μία βασική αντίληψη της πολιτικής του εγχειρήματος και ως συνέπεια αυτού αντίληψη του τι πρέπει να κάνει ένας διαχειριστής ή του τι δεν πρέπει να κάνει καθώς και η απάντησή του στη δεύτερη ερώτηση του Glorious93 παραπάνω, δεν με καλύπτει (αφορά αυτά που επισήμανα ποιο πάνω για την άμεση επιμέλεια), καθώς και το καπάρωμα λημμάτων δευτερόλεπτα μετά τη δημιουργία τους (το ίδιο όπως παραπάνω) και Δέχομαι ότι ο ανώνυμος χρήστης που ανέβασε το λήμμα 99,9% δε θα επιστρέψει αλλά αν πέσουμε στο 0,1% έχουμε χάσει ένα νέο χρήστη, κάτι που έχουμε τεράστια ανάγκη.

Έτσι εκδήλωσε την έντονη ανησυχία του καθώς αγωνιά και για το 0,1% της περίπτωσης να χαθεί ένας χρήστης και την τεράστια ανάγκη που έχουμε για νέους χρήστες, καταθέτωντας ως μειονέκτημα για τον υποψήφιο το ότι κάνει χρήση της σήμανσης σε χρήση στα λήμματα που παρατιούνται, και όμως ποτέ του δεν ασχολήθηκε με τους εκατοντάδες νέους χρήστες που έχουν χαθεί και ούτε και ο ίδιος ποτέ του ασχολήθηκε με το να προστατέψει κάποιον νέο χρήστη από τον μεγάλο αριθμός σημάνσεων που τοποθετούνται ταυτόχρονα μαζεμένες (γρήγορη διαγραφή, σύγκρουση κινήτρων, αμφισβήτηση ουδετερότητας πάνε μαζί πλέον είτε υπάρχει λόγος είτε δεν υπάρχει) με το καλημέρα σε λήμματα νέων χρηστών, την συνεχή προσθήκη της σήμανσης μαριονέτα στις σελίδες νέων χρηστών, και την αφαίρεση αναρτήσεων νέων χρηστών πανταχόθεν (μόλις χθες) ως πειραματισμών. Αντιθέτως αναφέρει πως καλύπτεται απόλυτα από τον ένα (Chalk19), ενώ δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του υποψηφίου στα ερωτήματα που έθεσε ο άλλος (Glorious 93), ποιος, αυτός που ανυσηχεί για το 0,1%, και αδιαφορεί για το 90% της απώλειας νέων χρηστών που προκαλείται από τους προαναφερθέντες με τον τρόπο που περιγράφθηκε.

Το μη βέλτιστον χείρον

Προκρίνεται η άμεση διαγραφή, αντί η άμεση επιμέλεια όταν υπάρχει άνθρωπος που έχει όρεξη και μεράκι να την κάνει (μακάρι να την είχα και εγώ, μακάρι να την είχαν και άλλοι). Επιπλέον γίνονται επικρίσεις από χρήστες οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες ελλείψεις -κατά τα δικά τους διατυπωμένα κριτήρια- από τον υποψήφιο, και επικλήσεις για ποιότητα εκεί που οι ίδιοι δεν διαθέτουν -κατά τα δικά τους διατυπωμένα κριτήρια- πολλά πράγματα που είναι επιθυμητά.

Εάν δεν γνωρίζει κάποιος τα παραπάνω και δεν παρακολουθεί τι γίνεται γενικά, τότε διαβάζοντας απλά αυτά που λέγονται για την διόρθωση της συμπεριφοράς του χρήστη, θα θεωρήσει ότι είναι φυσιολογικά και κοινώς αποδεκτά πράγματα και κοινή λογική για να γίνει καλύτερος. Αυτά που λέγονται στον υποψήφιο σε ότι αφορά την παρουσία του ως συντάκτη όμως είναι συνταγή για να γίνει όχι καλύτερος, αλλά χειρότερος. Να άγεται και να φέρεται, και να είναι ευένδοτος χωρίς καμία σκέψη. Να χαμηλώσει από εκεί που βρίσκεται ώστε να φαίνονται οι παλαιότεροι ως στιβαροί μνημειώδεις και ανυπέρβλητοι Κολλοσοί, αντί να ψηλώσει και να δει το ότι δεν πρόκειται παρά για πλαστικά σουβενίρ αγαλματίδια (κούφια από αυτά που κάνουν ήχο όταν ζουλιούνται). Αυτά θα εφαρμόσει, μα αν ακολουθήσει αυτά τα πρότυπα ώστε να βελτιωθεί και να γίνει στο μέλλον διαχειριστής, θα γίνει ένας από τα ίδια που έχουμε τώρα, αυτό είναι το επιθυμητό;

Η παραπάνω τοποθέτηση δεν αφορά μόνο τον υποψήφιο, αφορά τις πρακτικές που περιγράφθηκαν παραπάνω οι οποίες θα συνεχιστούν ως κανονικές και αποδεκτές και επί άλλων χρηστών, αν δεν επισημανθούν έστω και τώρα, και θα υπάρξει το μη βέλτιστον χείρον, να γίνεται δεκτό κάτι φοβερά επιζήμιο ώστε τουλάχιστον να αποφύγουμε κάτι που είναι καλό.

ομελέτα

Ο 3ος δχστης (FocalPoint) ανέφερε πως όλοι θα πρέπει θα πρέπει να γίνουν διαχειριστές. Διαφωνώ, όπως διαφωνώ και με το ζήτημα της οπλοφορίας πως όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να έχουν όπλα. Συμφωνώ ότι όλοι θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση και να δοκιμάσουν να γίνουν διαχειριστές για κάποιο διάστημα, όχι όμως μόνιμοι, αλλά θα πρέπει να ανανεώνουν την θητεία τους μέσω επανάληψης της διαδικασίας υποψηφιότητας μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος που διαφωνώ είναι επειδή έχει φανεί στην πράξη πως η παρουσία ομάδας διαχειριστών που γνωρίζονται εκτός ΒΚ και που οι μισοί ορίζουν και οι άλλοι μισοί ακολουθούν την παρέα ότι και αν είναι αυτό που κάνει, θα εμποδίσουν τους όποιους υπόλοιπους από το να δράσουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, και όσοι απομένουν να διαφωνούν δεν είναι σε θέση να δράσουν αποτελεσματικά έναντι στο σύστημα αυτό.

Έτσι, ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να μπορεί να κατέλθει για διαχειριστής και να παρουσιάσει την θέση του (ισηγορία), και οι διαχειριστές χρειάζεται να είναι και περισσότεροι (πολυφωνία και ισοκρατία), και προσωρινοί (αποφυγή καταχρηστών και σχηματισμού κλικών σε βάθος χρόνου με απουσία κάθε ισονομίας), και να φύγει η ιδέα του διαχειριστή-πάνσοφου-κυβερνήτη (πρακτικά αυτό εφαρμόζεται) και να επανέλθει σε αυτό που υποτίθεται πως είναι διαχειριστή-επιστάτη, και αν χρειάζεται επιτέλους να βγει αυτή η ομελέτα, θα πρέπει να σπάσουν αυγά (η βικιπαιδοκότα/ΒΠ θα βγάλει νέα, αυτό είναι το νόημα, και αν τρέφεται καλά θα βγάλει και παραπάνω και πιο γερά μέχρι να γίνουν ομελέτα και αυτά για να αντικατασταθούν και αυτά όταν έρθει η ώρα τους από νεότερα). Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε αλλού πιο αναλυτικά.

Gts-tg (συζήτηση) 09:11, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Είχες τέτοια diffs και καθόμουν και έγραφα εγώ τι παθαίνει όποιος δουλεύει πολύ; Ομολογώ δεν τα είχα δει. Δικαιολογείται τώρα το όλο σκηνικό. --Focal Point 09:39, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Δυστυχώς οι προσβολές στη Βικιπαίδεια έχουν γίνει καραμέλα (ακόμα και σε νεκρούς ανθρώπους) ειδικά όταν υπάρχει έλλειψη επιχειρημάτων. Εκτός αν προκρίνουμε ως σωστή τακτική, ειδικά σε έναν υποψήφιο διαχειριστή, να αρχίσουμε να γράφουμε όλοι αρλούμπες του τύπου λαλαλαλα απλά για να γίνει η αρχή σε ένα λήμμα και μετά δε βαριέσαι κάποιος θα βρεθεί να το βελτιώσει, αντί να γραφτεί από την αρχή σε μια σοβαρή βάση. Δηλαδή να μπει κάποιος να πάρει μια έγκυρη πληροφορία για τη Δομική Μηχανική από μια εγκυκλοπαίδεια και να δει μπροστά του αυτό 1, μόνο και μόνο για να λέμε οτι έχουμε ποσότητα. Η Βικιπαίδεια της ευγένειας και της αυθόρμητης συνεισφοράς που περίμενα με βάση τους κανόνες λειτουργίας, ξεκινώντας να συμμετέχω, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπω. Όλος ο θετικός και υγιής κόσμος που θέλει να προσφέρει στο εγχείρημα θα πρέπει κάπως να προστατευτεί (γνώμη μου αλλά πιστεύω και πολλών) Gomoloko (συζήτηση) 20:50, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

ΣχόλιοΠαρακαλώ τον χρήστη Gomoloko να αναφερθεί συγκεκριμένα που αναφέρεται και πάνω σε τι για προσβολές σε νεκρούς.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:01, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]
"Ένας 14 χρόνος είναι ώριμος... να σκοτώνεται στα Εξάρχεια από μπάτσους" - λες και ο ίδιος το επέλεξε. Όπως και να 'χει δεν είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του οπότε θα ήταν καλύτερο να μη γίνονται τέτοιες αναφορές.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Gomoloko (συζήτησησυνεισφορά) 21:07, 5 Μαΐου 2019‎ (UTC).[απάντηση]
@Gomoloko και Αντικαθεστωτικός: Παρακαλώ, ας μη συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Ας σεβαστούμε όλοι τον υποψήφιο. Αρκετά δυναμιτίστηκε και εξόκειλε η συζήτηση σε άλλες κατευθύνσεις. Αυτά που έγραψαν πιο πάνω οι δυο διαχειριστές, οι επιθέσεις τους σε χρήστες/τριες είναι τα αδιάψευστα μνημεία της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους. Ας μείνουμε εδώ. Μπορούν ορισμένα θέματα να συζητηθούν στο ΣΔ ή στην Αγορά. Ευχαριστώ και ελπίζω στην κατανόησή σας. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:15, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ κι ας απορούν μερικοί γιατί οι γεροντότεροι ψηφίζουν τους νεότερους - δεν γνώριζα ότι η πολιτική της ΒΠ βάζει και ηλικιακά κριτήρια, ούτε ότι κριτήριο για να γίνει κάποιος διαχειριστής είναι η απόλυτα ορθή χρήση της ορθογραφίας, της γραμματικής και του συντακτικού (επιθυμητό αλλά κάθε άλλο παρά απαραίτητο). Δεν ψηφίζουμε για φιλολόγους εδώ, ούτε για παντογνώστες, για διαχειριστή ψηφίζουμε. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι κατάλληλος για διαχειριστής, ειδικά αν μελετήσει σε μεγαλύτερο βάθος την πολιτική. Έχει αποδείξει ότι έχει όρεξη, χρόνο, θέληση να βοηθήσει όσο μπορεί το εγχείρημα, είναι δεκτικός σε παρατηρήσεις και ευγενικός στις συζητήσεις του. Η νεανική επιπολαιότητα είναι "παρελκόμενο" της ηλικίας, αλλά έχω την άποψη ότι αυτό διορθώνεται σχεδόν αμέσως, αν αναλάβει κάποια μεγαλύτερη ευθύνη - έτσι επέρχεται η ωριμότητα σε όλους τους ανθρώπους, δεν έρχεται εν είδει επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος. --Ttzavarasσυζήτηση 22:09, 5 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ Με καλύπτουν απόλυτα οι χρήστες FocalPoint και Ttzavaras. Να προσθέσω όμως και ένα μήνυμα για τον αγαπητό Nikosgranturismogt: σε ευχαριστώ και μόνο που ΥΠΑΡΧΕΙΣ. Σε λίγη ώρα έχω μάθημα σε τάξη Β Γυμνασίου και κάνω αγώνα για να τους πείσω για τα οφέλη της ενασχόλησης με τη Βικιπαίδεια. Και εδώ έχω ένα μαθητή Γυμνασίου (αν δεν κάνω λάθος, 14 ετών;) που όχι απλά έχει κάνει τεράστιες συνεισφορές, αλλά θέλει να γίνει και διαχειριστής; Ρισπέκτ και στήριξη εις τη νιοστή δύναμη! Θα τους δείξω σήμερα κιόλας τη σελίδα αυτή, και θα ενημερώσω και τους φίλους μου στη διεθνή κοινότητα του Wikipedia in Education για να χαρούν και να εμπνευστούν. Να είσαι πάντα καλά και καλή επιτυχία! --Saintfevrier (συζήτηση) 05:34, 6 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Κατά Δεν θεωρώ την εμπειρία του αρκετή ώστε να γίνει διαχειριστής. Ίσως σε μερικά χρόνια να είναι εφικτό, αλλά σίγουρα όχι τη δεδομένη στιγμή. Glucken123 (συζήτηση) 09:59, 6 Μαΐου 2019 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο το να λέτε -όλοι εσείς που υποστηρίζετε ότι η άποψή μου ήταν λανθασμένη και ρατσιστική (!!!) - ότι δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς ορθογραφία και συντακτικό όταν γράφει σε μια εγκυκλοπαίδεια, είναι σαν λέτε ότι ότι ο γιατρός μπορεί να κάνει εγχείρηση χωρίς εργαλεία. !!! Θα ήταν αστεία πράγματα...αν δεν ήταν επικίνδυνα. (Dor-astra (συζήτηση) 15:18, 7 Μαΐου 2019 (UTC))[απάντηση]