Συζήτηση χρήστη:Glorious 93

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Μη επεξεργάσιμο

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Glorious 93/Αρχείο 9 στις 2016-10-03. Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Glorious 93/Αρχείο 10 στις 2017-05-05.

Televisionas (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα είδα την επεξεργασία που κάνατε στο λήμμα σχετικα με τον τηλεοπτικό σταθμό omega το τωρινό σήμα του σταθμού δεν εμφανίζεται στα λογότυπα. Προσπάθησα να ανεβάσω την εικόνα αλλά στο commonswikimedia μου εμφάνισε ενα μήνυμα που ανέφερε οτι η εικόνα υπάρχει ήδη. Πιθανότατα έχει γίνει κάποιο λάθος στον κώδικα.Επειδή είμαι άσχετος από προγραμματισμό θα μπορούσατε να το διορθώσετε σας ευχαριστώ.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Το τωρινό σήμα του σταθμού δεν εμφανιζόταν και πριν τη δική μου επεξεργασία στο λήμμα. Ουσιαστικά δεν υπήρχε πριν και ούτε υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Televisionas (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Προσπάθησα να ανεβάσω την εικόνα και μου έμφανισε ένα μήνυμα που έλεγε οτι ο φάκελος omega.jpg υπάρχει ήδη.Άλλαξα το όνομα του φακέλου μέσω της μετατροπής των μικρών γραμμάτων σε κεφαλαία και το όνομα έγινε δεκτό. Όταν όμως πάτησα δημοσίευση μου έμφανισε ενα μήνυμα που ανέφερε οτι δεν έγινε αποδεκτή η εικόνα διότι δεν πιστοποίηθηκε η δυνατότητα χρήσης της. Θα μπορούσατε μήπωςνα προσθέσετε εσείς την εικόνα σας ευχαριστώ.

NikosLikomitros (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα. Επειδή τα λογότυπα τηλεοπτικών σταθμών δεν αδειοδοτούνται με ελεύθερη άδεια, είναι προτιμότερο να ανεβαστούν στην Ελληνική Βικιπαίδεια, γιατί στα κοινά δέχονται μόνο αρχεία με ελεύθερη άδεια (Creative Commons). Στα Κοινά (κοινώς Κόμονς) δεν δέχονται αρχεία με πνευματικά δικαιώματα (π.χ. λογότυπα).

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@NikosLikomitros: Επειδή ασχολούμαι με το συγκεκριμένο ζήτημα, στα Commons δέχονται λογότυπα, αρκεί τα τελευταία να μην έχουν κάτι το ιδιαίτερο στυλιστικά (πάνω κάτω να αποτελούνται μόνο από γεωμετρικά σχήματα ή (και) γραμματοσειρά). Δηλαδή, να μην περιλαμβάνουν κάτι το πολύ καλλιτεχνικό. Για παράδειγμα, το λογότυπο του MEGA θεωρητικά καλύπτει το κριτήριο περί γεωμετρικού σχήματος και γραμματοσειράς στα Commons.

NikosLikomitros (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

@Glorious 93: Όντως, στα Κοινά έχω δει αρκετά λογότυπα γνωστών εταιρειών. Οπότε υπάρχει τρόπος να ανεβαστούν λογότυπα στα Κοινά, αρκεί να πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, γιατί μέχρι τώρα νόμιζα ότι δεν επιτρέπονται γιατί τα λογότυπα έχουν πνευματικά δικαιώματα. Σε ευχαριστώ για τη πληροφόρηση.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ουσιαστικά περί νομικού παράθυρου πρόκειται. 🤷‍♂️ Ένα μικρό παράδειγμα του τί λογότυπα επιτρέπονται μπορείς να δεις εδώ σε ένα σχετικά πρόσφατο πακέτο λογοτύπων που επιφόρτωσα.

NikosLikomitros (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μόλις τα είδα. Τα δημιουργείς με την κλασική ζωγραφική ή με κάποιο ειδικό λογισμικό;

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Κυρίως τα βρίσκω. Όσα βρίσκονται σε μορφή ή μέσα σε αρχείο pdf χρησιμοποιώ το Inkscape. Εναλλακτικά, νομίζω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το GIMP, ωστόσο το τελευταίο το χρησιμοποιώ, για την ώρα, μόνο για επεξεργασία φωτογραφιών. Ένας γρήγορος, αν και όχι πάντα ακριβής, τρόπος είναι μέσω του Γούγλη επιλέγοντας ως τύπο αρχείου το svg στην επιλογή της προχωρημένης αναζήτησης (ή όπως αναφέρεται στην ελληνόγλωσση έκδοσή του), πχ. εδώ που το χρησιμοποίησα για να βρω σε μορφή svg το λογότυπο του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Πεντέλης που επιφόρτωσα πριν από μερικές ημέρες.

Televisionas (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Θα μπορούσε μήπως να προστεθεί το τωρινό σήμα του σταθμού καθώς δεν φαίνεται το λήμμα ωραίο αισθητικά.

ManosHacker (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

⚜️ χαρακτήρας αντί εικόνας προς αποκατάσταση υπογραφής

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλημέρα Μάνο, σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, ωστόσο έχω αλλάξει εδώ και μερικούς μήνες την υπογραφή μου (συγκεκριμένα περίπου την περίοδο της πρόταση υποψηφιότητάς μου ως διαχειριστής πέρυσι το καλοκαίρι), με απλώς το username συν ένα απλό emoji (εδώ ένα παράδειγμα αναγραφής της). Ευχαριστώ και πάλι πάντως. 🙂

C messier (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Γενικά όπως έχει αποδοθεί, με ή χωρίς το της, παραπέμπει σε μία τελείως γενική έννοια και όχι κάτι επίσημο Μου κάνει εντύπωση που καμία ΒΠ δε χρησιμοποιεί προσδιορισμό χώρας.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Το ότι καμία ΒΠ δεν χρησιμοποιεί προσδιορισμό χώρας δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση naming conflict από τυχόν μετέπειτα δημιουργία λήμματος για ομώνυμο θέμα. Έχε επίσης υπόψη πως μερικές γλωσσικές εκδόσεις της ΒΠ, όπως είδα, χρησιμοποιούν αυτούσιο τον πολωνικό όρο, οπότε εκεί, ναι, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο μπέρδεμα.

Johnny Gnecco (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Γίνεται η σελίδα Ντανς ποπ να αλλαχτεί σε Dance pop ή Dance-pop, όπως άλλα μουσικά είδη τύπου hard rock, Europop, Trap κτλ; Τόσο καιρό νόμιζα ότι δεν υπήρχε αυτή η σελίδα στα ελληνικά, μέχρι που αποφάσισα να τη δημιουργήσω σήμερα, και πρόσεξα από την αγγλική σελίδα ότι υπάρχει και μια ελληνική μετάφραση. Αλλιώς δεν θα την έβρισκα, δεν μου πήγε το μυαλό στη λέξη «ντανς».

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, μετακίνηση λήμματος μπορεί να γίνει (συνήθως) από οποιονδήποτε χρήστη το επιθυμεί. Συγκεκριμένα, κάνεις mouseover ή πατάς στην ένδειξη "περισσότερα" στην καρτέλα πάνω από το λήμμα, όπου, μετά, από κάτω σου βγάζει την επιλογή "μετακίνηση". Πατάς εκεί και μετά συμπληρώνεις τα απαραίτητα (νέο όνομα σελίδας + επεξήγηση/αιτιολόγηση της μετακίνησης) και επιλέγεις την μετακίνηση. 🙂

Pavlos1988 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μιλάμε για την ίδια όμως;

Pavlos1988 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλώς. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να παρατεθεί και εντός της συζήτησης διαγραφής ως σχόλιο-απάντηση στο επιχείρημα περί μη ταύτισης μεταξύ των δύο προσώπων. ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη εάν μπορεί να ακούγομαι ως "υποβολέας", ωστόσο θεωρώ πως καλό θα ήταν να παρατεθεί και εκεί ώστε να απαντηθεί το συγκεκριμένο επιχείρημα και να είναι "πλήρης" από όσες περισσότερες πλευρές γίνεται η συζήτηση ανά επιχειρήματα για τυχόν (;) μελλοντική πρόταση.

Προβλέψεις για το τέλος του Facebook

2
Ανασυνδυασμένος (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αυτό το λήμμα το έκανα συγχώνευση με το λήμμα Facebook επειδή είχε γίνει πρόταση για συγχώνευση. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να με αναιρέσεις.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Φυσικά και θα αναιρώ όταν βλέπω αποφάσεις και επεξεργασίες κατά το δοκούν. Πού ακριβώς υπήρξε συμφωνία υπέρ της συγχώνευσης; Πρόταση συγχώνευσης σημαίνει "συζητάμε και μετά βλέπουμε εάν προχωράμε ή όχι σε συγχώνευση". Εδώ, κάτι τέτοιο δεν υπήρξε. Καμία συμφωνία και καμία ομοφωνία δεν υπήρξε.

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν καταλαβαίνω το ύφος.

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η σελίδα αυτή πώς θα ενημερώνεται; Θα προσθέτουμε κατηγορίες στα λήμματα και μετά θα πηγαίνουμε και θα αφαιρούμε με το χέρι από την σελίδα σου;

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Η σελίδα μπορεί να ενημερώνεται και κάθε μέρα...

Αλκιβιάδης (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα...θα ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω και όπου βλέπω τέτοιου είδους ατοπήματα το κάνω. Η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα αυτού του είδους τη δραστηριότητα...αλλά πρόκειται για μεγάλο αριθμό (άνω των 100) αμετάφραστων λημμάτων (που σημαίνει πολλές ώρες δουλειάς) για τα οποία νομίζω ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο ίδιος ο δημιουργός τους...εγώ προτιμώ να απέχω, γιατί συμπεριφορές του είδους έχω δει από συγκεκριμένο χρήστη του παρελθόντος με πολλαπλούς λογαριασμούς (Ιων, Amplitude κλπ.), με τον οποίον δε βγάζεις άκρη. Αν κανείς θέλει να δει πάντως τέτοιου είδους πίνακες της κάθε απονομής βραβείων με αμετάφραστους τίτλους των εν λόγω ταινιών...δε χρειάζεται να έρθει στην ελληνική βικιπαίδεια για να το κάνει...πάει κατευθείαν στην αγγλική!!! Φιλικά!!!~~~~

WAM 2019 Postcard: All postcards are postponed due to the postal system shut down

1
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Wikipedia Asian Month 2019

Dear all participants and organizers,

Since the outbreak of COVID-19, all the postcards are postponed due to the shut down of the postal system all over the world. Hope all the postcards can arrive as soon as the postal system return and please take good care.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.03

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα! Θα ήθελα επιβεβαίωση- αν είναι σωστή- ή διόρθωση στα εξής γαλλικά ονόματα:


Προέρχονται από το [[Τόγκο]]

Εμέ Γκογκέ (Aimé Gogué)

Ουολού Κομί (Wolou Komi)

Ζορζ Ουίλιαμς Κουεσάν (Georges Williams Kuessan)

και το όνομα του κόμματος:


Sante du Peuple.


Μερσί εκ των προτέρων.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, για τους ανθρώπους είναι, κατά σειρά, Αιμέ Γκογκέ, Ουολού Κομί, Ζωρζ Ουιλιάμ Κουεσάν, ενώ, για το κόμμα, μεταφράζεται ως Υγεία του Λαού. 🙂