Συζήτηση χρήστη:Glorious 93

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Μη επεξεργάσιμο

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Glorious 93/Αρχείο 9 στις 2016-10-03. Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Glorious 93/Αρχείο 10 στις 2017-05-05.

Πώς κάνεις αναστροφή μεταξύ λήμματος και ανακατεύθυνσης?

1
MedMan (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Είδα ότι στο λήμμα Γκρέιαμ Γκριν έκανες δύο φορές την μετακίνηση που πρότεινα και δύο φορές άλλος χρήστης την αναίρεσε. Μόλις του απάντησα εμπεριστατωμένα (θαρρώ) στη σελίδα συζήτησης, αλλά δεν ξέρω πώς να κάνω "ανταλλαγή" όταν σε ένα λήμμα υπάρχει ήδη ανακατεύθυνση, μεταξύ σελίδας λήμματος και ανακατεύθυνσης. Όταν πάω από το ιστορικό να πατήσω στην τελευταία επεξεργασία του χρήστη το "αναίρεση", μου γράφει ότι φαίνεται να έχει ήδη αναιρεθεί και δεν κάνει τίποτα. Πώς το έκανες?

ΥΓ. Αν θεωρείς επαρκή την τεκμηρίωσή μου, δεν έχω αντίρρηση να το κάνεις κι εσύ. Χαιρετώ!

Pavlos1988 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα!

Πρόσθεσα και διόρθωσα 2-3 πράγματα, αλλά έχω την εντύπωση πως θέλει ακόμη αρκετή δουλειά.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Σίγουρα θέλει... Ειδικά άμα σκεφτείς πως προτού πέσω πάνω του, το λήμμα ξεκινούσε ως "η Μονή Τοπλού είναι ξακουστό μοναστήρι"... Μόνο από εκεί καταλαβαίνεις τί ακολουθεί... Πάντως, στην χειρότερη των περιπτώσεων περιεχόμενο μπορεί να αφαιρεθεί, ειδικά ότι προέρχεται από την ιστοσελίδα της μητρόπολης, καθώς αυτό είναι παλαιότερο από το εδώ λήμμα... Όχι ότι και το υπόλοιπο περιεχόμενο είναι "αθώο"... Μάλλον για μιξάρισμα διαφόρων κειμένων φαίνεται... Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια και την συνεισφορά σου...😉

Pavlos1988 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εντάξει, συμβαίνουν αυτά, ειδικά αν μιλάμε για παλιά λήμματα :D ...Εφόσον το κείμενο της μητρόπολης είναι παλιότερο, τότε θα ήταν καλό να αφιερώσει κάποιος λίγο χρόνο για να κάνει μια περίληψη των όσων γράφει η ιστοσελίδα. Έτσι θα ''έφευγε'' και αρκετό υλικό που είτε είναι αντιγραφή είτε βγάζει συναίσθημα.


Να 'σαι καλά! Καλή συνέχεια!

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλημέρα Glorious 93. Αν έχεις χρόνο και καλή διάθεση, μπορείς σε παρακαλώ να ρίξεις μια ματια σε αυτό το λήμμα; Το είχες ως κοκκινο συνδεσμο στο νεοφυές λήμμα του Σκιντρα, βρήκα το γαλλικό λήμμα και εκανα google translate και πήρα μερικές προτάσεις. Αν μπορούσες να ρίξεις μια ματιά, θα το εκτιμούσα, γιατί η μεθοδολογία που εφάρμοσα ειναι ολίγον τι προβληματική. Σε χαιρετώ!

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

✅ Έγινε επέκταση.

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Dimsar01 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Για να λέμε και την αλήθεια εδώ άλλο λέει ¯\_(ツ)_/¯

Dimsar01 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αν εσένα ή οποιονδήποτε η κατοικία "d:Q10683773" σου λέει κάτι, πάω πάσο...

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ψάχνουμε να βρούμε και μεταφράζουμε εάν αυτό είναι δυνατό... Εάν φτάσαμε να ξεχνάμε και τα βασικά και να τα περιμένουμε από αυτόματους μεταφραστές ή λοιπά μηχανάκια, "πάω πάσο"...

Dimsar01 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εγώ είμαι εντελώς κατά της αυτόματης μετάφρασης πρώτον (ό,τι μεταφράζω, το μεταφράζω μόνος μου) και είμαι υπέρ του να βάζουμε τις πληροφορίες στα πρότυπα τύπου Πληροφορίες Προσώπου μόνοι μας αντί απλά να πετάμε ένα "{{Πληροφορίες Προσώπου}}" και ό,τι βγάλει.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Στη συζήτηση της κοινότητας όπου αποφασίστηκε η χρήση των συγκεκριμένων αυτοματοποιημένων προτύπων, εσύ πού ήσουν ?

Dimsar01 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ισως να μην ήμουν τόσο ενεργός στη ΒΠ τότε (αν γίνεται να μου στείλεις το λινκ γι’αυτην, γιατί έχει αρχειοθετηθει)

AntonyFragakis (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητέ Glorious 93 γιατί ξανά προσθέσατε το πρότυπο για τα αυτοβιογραφικά στοιχεία! Το λήμμα δεν πληρεί τέτοια κριτήρια για να έχει αυτή την σήμανση!!!

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εγώ βλέπω πως το πρότυπο είχε ήδη προστεθεί από άλλον χρήστη και όμως εσύ το αφαίρεσες... Επίσης, δεύτερο λάθος στο υπό υποπίπτεις: βάση πολιτικής, δεν μπορείς ως αρχικός/βασικός συντάκτης του λήμματος να αφαιρείς οποιοδήποτε πρότυπο δεν σου αρέσει... Και εδώ και σε αρκετά άλλα λήμματα που έχεις δημιουργήσει...

AntonyFragakis (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Με συγχωρείτε παρανόησις, έχετε δίκιο! Αλλά το λήμμα στην παρούσα μορφή του δεν πληρεί τα κριτήρια για να έχει μία τέτοια σήμανση! Από εκεί και πέρα, βλέπετε και κάνετε!

Nikosguard (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα,

Σε κάποια λήμματα οικισμών που δημιουργείς το {{WikidataCoord}} βγάζει σφάλμα ({{WikidataCoord}} – malformed coordinate data)... Δεν μπορώ όμως να βρω τι φταίει... Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι;

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ειλικρινά δεν ξέρω... Το έχω προσέξει και εγώ, τώρα με αυτά των οικισμών της Αρμενίας, παλαιότερα με εκείνα της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και της Βόρειας Μακεδονίας... Ειλικρινά δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει... Κάποιο εδώ προβληματικό module ίσως ? Μήπως ο Geraki έχει κάποια ιδέα ίσως για το τί μπορεί να φταίει ?

Nikosguard (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πάντως στα Wikidata δεν βλέπω να υπάρχει εσφαλμένη καταχώρηση ή διπλή καταχώρηση...

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Οι συντεταγμένες είναι σωστές αλλά το Module:WikidataCoord περιμένει συντεταγμένες με ακρίβεια εκατοστού. Το πρόβλημα εμφανίζεται όπου οι συντεταγμένες είναι με ακρίβεια δέκατου, π.χ. 41°30'N, 21°54'E αντί 41°30'0"N, 21°54'0"E. Για παράδειγμα, αυτή η επεξεργασία έλυσε το πρόβλημα στο λήμμα Κάμεν Ντολ, αλλά η πραγματική διόρθωση θα πρέπει να γίνει στο module και όχι στα Wikidata.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζω το σχόλιό μου περί του {{WikidataCoord}}: Μπορεί να φέρνει αυτόματα τις συντεταγμένες, αλλά χρειάζεται η συμπλήρωση και άλλων παραμέτρων, όπως και στο {{coord}}.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Οπότε, εάν κατάλαβα καλά, θα πρέπει να προχωρώ σε στρογγυλοποίηση των δεδομένων στα wikidata όποτε αυτό χρειάζεται προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα... Καλά το κατάλαβα ή είναι διαφορετικά ?

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Συγνώμη, κατά λάθος άλλαξα και τις συντεταγμένες οπότε δεν ήταν πλήρως κατανοητό στο προηγούμενο diff. Η σωστή επεξεργασία είναι αυτή όπου φαίνεται ότι το μόνο που άλλαξε είναι η ακρίβεια (Ακρίβεια: ±0.01°). Αν έχεις ενεργοποιημένο το gadget CoordinateDiffMap θα μπορείς να δεις ότι αλλάζει και το zoom στον χάρτη, καθώς είναι από παλιά σύμβαση για το coord κ.α. ότι η ακρίβεια σχετίζεται και με το μέγεθος του αντικειμένου, δηλ. θέλεις μικρή ακρίβεια για μια χώρα, περιφέρεια και μεγαλύτερη ακρίβεια για π.χ. ένα κτίριο - οπότε και οι χάρτες προσαρμόζονται ανάλογα όταν δεν είναι γνωστό το είδος αντικειμένου.

Αλλά όπως έγραψα «η πραγματική διόρθωση θα πρέπει να γίνει στο module και όχι στα Wikidata» με μία επεξεργασία και όχι εκατοντάδες: λύθηκε.


Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Οπότε όλο το πρόβλημα ήταν... ένα "WikdataCoord" που έγινε "WikidataCoord" ? 😯

Geraki (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Όχι, αυτό που κάνει τη δουλειά είναι το

40 elseif mw.ustring.match (args[1], '%d+°%d+'[NS],%s*%d+°%d+'[EW]') then		-- if the returned data looks like 54°24'N, 25°25'E
41 	lat_long[1], lat_long[2], lat_long[3], lat_long[4], lat_long[5], lat_long[6] =	-- parse it into the table
42 		mw.ustring.match (args[1], '(%d+)°(%d+)'([NS]),%s*(%d+)°(%d+)'([EW])')

Το τυπογραφικό ήταν μέσα σε σχόλιο, δεν δημιουργούσε πρόβλημα.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εντάξει, ευχαριστώ πολύ για την επίλυση του προβλήματος. 🙂

Nikosguard (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Τέλεια!

Rentzepopoulos (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλημέρα. Αναίρεσες μια επεξεργασία που έκανα (σε μία λεζάντα εικόνας στο λήμμα της Β. Μακεδονίας). Δεν έχω πρόβλημα με την αναίρεση, απλά μου κάνει εντύπωση ότι θεώρησες σημαντικό να την κάνεις. Θα ήθελες να μου εξηγήσεις γιατί;

Horizons14 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις διορθώσεις στην Ωβέρνη-Ρον-Αλπ. Δεν πρόλαβα όμως και είχα εν τω μεταξύ ανεβάσει τη σελίδα Κατάλογος των νομών της Γαλλίας και δεν ξέρω να διορθώσω τον τίτλο. Πώς να διορθωθεί αυτό; ή πρέπει να διορθώσουμε τον τίτλο ή να ξαναγράψω «των νομών» στο σύνδεσμο.

Δεύτερο και κυριότερο, θα ήθελα μια επιβεβαίωση αν μεταφράζω σωστά τους όρους:

région=περιφέρεια, département=νομός, arrondissment=διαμέρισμα για να μην γράφω λάθος. Είδα ότι το περιφέρεια το μετέτρεψες σε περιοχή, όχι όμως στην εισαγωγή, μόνο πιο κάτω, οπότε δημιουργείται σύγχυση στον αναγνώστη. Αν το σωστό είναι περιοχή θα το διορθώσω σε όλα.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, με προλάβατε. Ακριβώς αυτή την στιγμή διορθώνω τυχόν λάθη στο λήμμα με τους νομούς, ενώ θα επανέλθω και σε αυτό της Ωβέρνης-Ρον-Αλπ, όποτε βρω χρόνο, καθώς λόγω εκτός Βικιπαίδειας υποχρεώσεων δεν είμαι τόσο διαθέσιμος όσο θα επιθυμούσα ως προς τον χρόνο (ουσιαστικής) συνεισφοράς...

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Γεια σου φίλε. Πρόσεξα πως πρόσθεσες σημανση για πηγή στην τρίτη παράγραφο της εισαγωγής του λήμματος Αγιο Φως. Νομιζα πως στον πρόλογο δεν απαιτείται να προσθέτονται πηγές, οταν οι προτάσεις βασίζονται στο κύριο μέρος του λήμματος. Σε βικιχαιρετώ!

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ναι και όχι. Μπορείς να βάλεις, όπως μπορείς και να μην βάλεις. Ωστόσο, επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με πράγματα που προφανώς δεν μπορούν να αναφέρονται χωρίς την κατάλληλη τεκμηρίωση, ελέω και του γενικότερου κλίματος, καλό θα ήταν αυτή να υπάρχει... Χώρια που η ακριβώς από πάνω παράγραφος φαίνεται να έχει παραπομπές...

Cinadon36 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

ok, θα δω τι μπορώ να κάνω.