Συζήτηση χρήστη:ManosHacker

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Εξωστρεφής δράση

Η μάσκα του Βικιπαιδιστή

Δημιουργία λογαριασμών

Συζήτηση χρήστη:ManosHacker[επεξεργασία κώδικα]

Καλώς τον νέο[επεξεργασία κώδικα]

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά, Atlantia 14:55, 20 Μαρτίου 2010 (UTC)

τον ψαρά[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Μάνο, το λήμμα χρειάζεται ασφαλώς επιμέλεια ως προς τη μορφοποίησή του - υπάρχουν πολλά bold και υπογραμμισμένα σημεία καθώς και πολλά κεφαλαία. Συνεπώς η επισήμανση επιμέλειας καλό είναι να παραμείνει, όλο και κάποιος χρήστης θα βρεθεί να το "φτιάξει" έτσι όπως υπαγορεύουν οι κανόνες μορφοποίησης της ΒΠ. Αν τη βγάλουμε, όποιος θέλει να συνεισφέρει δεν θα το κάνει, αφού θα νομίζει ότι δεν χρειάζεται! Ευχαριστώ και καλές συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 22:25, 21 Μαρτίου 2010 (UTC)

Πίτσος[επεξεργασία κώδικα]

Προς τι οι ευχαριστίες αγαπητέ;-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 18:18, 30 Μαΐου 2017 (UTC)

Μιας και πειράζω λήμμα που μόλις δημιούργησες, όσο να'ναι βοηθάει μια ευχαριστία. Καλή συνέχεια!   ManosHacker 18:35, 30 Μαΐου 2017 (UTC)

Σχολείο Καισαριανής[επεξεργασία κώδικα]

Αντικείμενο διδασκαλίας
• Βασικές πολιτικές και αρχές της Βικιπαίδειας
• Προστασία πνευματικών δικαιωμάτων
• Περιβάλλον και εργαλεία συγγραφής στη Βικιπαίδεια
• Επιλογή πηγών
• Αντικειμενικότητα
• Εγκυκλοπαιδικό ύφος γραφής
• Διατύπωση δημόσιου λόγου
• Ανάπτυξη επιχειρηματολογίας
• Συνεργατικότητα
• Διαδικτυακή συμπεριφορά

Όλα αυτά τα ξέρω.Εγώ θέλω να είναι πιο εύχρηστα τα "εργαλεία".Να πατάω πχ."φανέλα Ολυμπιακού πάνω αριστερά" και να μπαίνει αμέσως."Πίνακας διακρίσεων σε μπλε φόντο" το ίδιο.Κάπως έτσι.Όπως στο αεροπλάνο..."ευθυγράμμιση πορείας" κι έγινε.
Για τα υπόλοιπα άστα να πάνε.Δεν τα εφαρμόζουν ούτε οι διαχειριστές.Καμιά συνεργατικότητα δεν υπάρχει,πηγές ότι μας συμφέρει ,κλπ.--194.219.123.20 17:13, 14 Ιουνίου 2017 (UTC)

Παράκληση[επεξεργασία κώδικα]

Κύριε ManosHacker! Διαμορφώσατε μία σελίδα προχείρου με όνομα Χρήστης:AntonyFragakis/πρόχειρο/Μουσικό Σχολείο Ιλίου! Αν καλύπτει τα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας, θα σας παρακαλέσω να την μετακινήσετε στο λήμμα "Μουσικό Σχολείο Ιλίου" αν μπορείτε και αν θέλετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Με ευγνωμοσύνη ο Χρήστης:σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:P_music.pngAntonyFragakis

Μετονομασία χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Μανώλη, με χαρά μου έλαβα το μύνημά σου και καταρχήν επέτρεψέ μου να σου στείλω τα δέοντα και να σε παρακαλέσω να επιμείνεις στη συνεισφορά σου στη βικιπαίδεια. Έχουμε έλλειψη παντελώς από ηθικούς ανθρώπους, και μας έχουν καταβάλει οι καθόλαν δήθεν. Έχει γίνει ο κόσμος μας άπερα πτερόεντα. Και μεις κοιτάμε που χανόμαστε. Ο σύνδεσμος που μου υπέδειξες είναι μεν καλός, έχει όμως ένα μείζον μειονέκτημα. Πρέπει να δώσω το ημέιλ μου. Δεν σφάξανε. Γιαυτό, καλό είναι οι γηγενείς γραφειοκράτες να συγκροτηθούν. Δεν θα καταναλωθούν. --Υπάρχω (συζήτηση) 21:13, 7 Ιουλίου 2017 (UTC)

Δε μου το είχε βγάλει ποτέ να ζητά email, όταν μετονομάζουμε λογαριασμούς στα μαθήματα. Θα το έχω υπόψιν μου, ευχαριστώ Υπάρχω.   ManosHacker 15:28, 8 Ιουλίου 2017 (UTC)

Φιλτράρισμα από ειδικούς[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ απάντησε στο θέμα φιλτραρίσματος των λημμάτων από ειδικούς, οπως αναφέρθηκε στην σελίδα ψηφοφρίας για τον Αθεϊσμό ως προβεβλημένο λήμμα. Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω αν συνηθίζεται αυτή η πρακτική. Βικιφιλικά. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:48, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Βεβαίως, τα δύσκολα λήμματα είναι καλό να έχουν ελεγχθεί για εννοιολογικά σφάλματα από ειδικούς. Στο συγκεκριμένο λήμμα οι ανακρίβειες είναι εξόφθαλμες, το προτείνω ανεπιφύλακτα, και νομίζω έχουμε ειδικούς σε αυτό το πεδίο στην ελληνική. Η συνήθης διαδικασία, ελλείψει ειδικών, είναι να φιλτράρουν το λήμμα πολλοί συντάκτες, από τα σφάλματα.   ManosHacker 21:26, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Τιποτα εξοφθαλμο δεν υπάρχει, αλλωστε το λημμα ειναι ελευθερη μετάφραση του αγγλικου, το οποίο ειναι προβαλλόμενο και εξαιρετικό. Συγκρινομενη δε με την ελληνικη ΒΠ, η αγγλικη ειναι απείρως καλύτερη και θα υπάρχουν φαντάζομαι και ποιοτικοι δεικτες να το επιβεβαιώσουν. Υπέδειξε μου μια εξόφθαλμη ανακρίβεια (η λέξη ανακρίβεια πάντως παραπέμπει σε κάτι μικρό) Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:31, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Θα πρέπει να περιμένεις να πουν οι υπόλοιποι τη γνώμη τους. Θέλω πολύ να βοηθήσω σηκώνοντας τα μανίκια, δεν έχω χρόνο.   ManosHacker 21:40, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Ελπίζω να θες να βοηθήσεις το λημμα, αν και ομολογώ πως δεν το βλέπω το κάνεις. Και εγω κουρασμένος ειμαι αλλά προσπαθώ να διατηρήσω το λημμα όρθιο απο πιθανές κακοήθεις επιθέσεις. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:44, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Έχει εξαιρετικά δύσκολο σύστημα τεκμηρίωσης το λήμμα στην αγγλική, πέρα από το εννοιολογικό ζήτημα που έχουμε στην απόδοση εδώ.   ManosHacker 21:48, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Εξήγα μου σε παρακαλω σε τι ακριβως διαφωνεις, κοντεύω να κουτουλήσω στο γραφείο απο την νηστα. Εννοιολογικά, το αγγλικο και ελληνικο λημμα ταυτίζονται, τουλαχιστον στον προλογο (και αλλου φυσικα) Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:51, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πηγή[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, σου γράφω με αφορμή την πηγή που μου είχες αφήσει για την ονομασία Αράρ και συγκεκριμένα αυτή που αναφέρεται στους πολέμους της Ρώμης με τους γερμανικούς λαούς... Άμα μπορούσες να μου βρεις μια αντίστοιχη για την Γαλατία θα σου ήμουν υπόχρεος, μιας και εκεί υπάρχει πολύ (τεκμηριωμένο) ζουμί για μετάφραση/συγγραφή, αλλά παντελής απουσία - για μένα - οποιασδήποτε πηγής που θα με βοηθούσε στην ακριβή καταγραφή πχ. των γεωγραφικών ονομασιών, μεταξύ άλλων... Θα μου πεις πως υπάρχει το έργο του Καίσαρα μεταφρασμένο στα αρχαία/μεσαιωνικά (?) ελληνικά, αλλά εγώ θα προτιμούσα κάτι στα νέα ελληνικά, όπως πχ. αυτό που μου είχες παραθέσει για το άλλο θέμα και είχε ως αποτέλεσμα να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον... :p --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:36, 13 Αυγούστου 2017 (UTC)

[1] [2] [3] [4] [5] Όλο και κάτι θα βγει από αυτά, για δες.   ManosHacker 05:45, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Όπα, τώρα μόλις τα πρόσεξα τα λινκς, έλλειψη ειδοποίησης... ^^ Οκ, ευχαριστώ, θα τα κοιτάξω και θα δω τί μπορώ να βγάλω, αν και οι μεταφράσεις φαίνονται ολίγον παλιές (πχ. η πρώτη αναφέρει ως έτος το... 1847), αλλά κάτι θα βγάλουμε... Επίσης, κάποια φαίνεται να μπορούν να βγουν - από σπόντα - και από την πηγή που μου είχες παραθέσει για τους γερμανικούς λαούς και την Αρχαία Ρώμη... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:48, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μπικάκης[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ, θα ήθελα να σου συστήσω την προσοχή σου στο λήμμα που επεξεργάζεσαι σχετικά με τον Μπικάκη. Οι πηγές που παραθέτονται ειναι χαμηλού επιπέδου (σπασμένοι συνδεσμοι, μπλογκς, ασχετες ιστοσελίδες). Επίσης, υπάρχει επιχείρηση ηρωοποίησης του Μπικάκη απο την Χρυση Αυγή. Παρακαλώ να μην πέσεις στην λούμπα των ψεμάτων τους. Παρόμοιες fake ιστοριες υπαρχουν με τον Παϊσιο. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:57, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Αμφιβολία[επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξέρω κατά πόσο η παρατιθέμενη εφημερίδα μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή για το συγκεκριμένο θέμα... Όσο για το Κοράνι άμα θα μπορούσαμε να είχαμε κάποια παραπομπή προς ακριβή έκδοση θα ήταν ακόμη καλύτερα... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:46, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

σελ. 27-28. Ο αριθμός για τις 10 χώρες καλό είναι να λάβει επιπλέον τεκμηρίωση.   ManosHacker 13:57, 14 Αυγούστου 2017 (UTC) → έγινε.   ManosHacker 14:10, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μετακίνηση του "Ευρωπαϊκός μελισσοφάγος" στο "Μελισσοφάγος"[επεξεργασία κώδικα]

Χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός, μπορείς να μου πεις ποιοι χρήστες είναι διαχειριστές και πως μπορώ να τους απευθυνθώ; Φιλικά! --Chrysaetus (συζήτηση) 14:14, 21 Αυγούστου 2017 (UTC)

Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσεις διαβάζοντας το Βικιπαίδεια:Διαχειριστές. Το αίτημα το τοποθετούμε στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών, αφού σιγουρευτούμε πως το ζήτημα αφορά τη σελίδα αυτή, και δε λύνεται χωρίς τα επιπλέον δικαιώματα ή εργαλεία που έχουν οι διαχειριστές. Η σελίδα αυτή λειτουργεί ως σελίδα συζήτησης.   ManosHacker 11:24, 21 Αυγούστου 2017 (UTC)

Αθεϊσμός[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Μάνο, Θα σε παρακαλούσα, μιας και το έχεις υποσχεθεί, να ασχοληθείς λίγο με το λήμμα Αθεϊσμός. Ο λογος που στο ζητώ είναι πως θα το ξαναθέσω σε υποψηφιότητα για προβολή, αφού η πρώτη αίτηση βρήκε αρκετές ενστάσεις (αρκετές βάσιμες, έγιναν μπόλικες διορθώσεις, άλλες ήτανε προφάσεις) και πάει προς απορριψη. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση)

Πτυσσόμενα πλαίσια σε Πρότυπα γραμμών μετρό/σιδηροδρόμου[επεξεργασία κώδικα]

Για το Βικιπαίδεια:Προτάσεις_για_πρότυπα#Πτυσσόμενα πλαίσια σε Πρότυπα γραμμών μετρό/σιδηροδρόμου νομίζω πως δεν έχω καταλάβει εάν το πρότυπο είναι ήδη έτοιμο και χρειάζεται κάποια απλή αλλαγή ώστε να παίξει, ή αν προτείνεται κάτι γενικότερο. Αν είναι η πρώτη περίπτωση (με το escape των |) αυτό δεν είναι κάτι πολύ απλό; Gts-tg (συζήτηση) 18:32, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Gts-tg, αν μπορέσει κάποιος (σκέφτομαι τον P.a.a) να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από την ανάγκη μετατροπής των |, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά απλά και θα μπορούμε να το εφαρμόζουμε εύκολα οπουδήποτε μας βοηθά. Νομίζω πως είναι δυνατό να μπει και ως παράμετρος σε πίνακα, δίνοντας διαφορετικό είδος σύμπτυξης.   ManosHacker 19:41, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Σελίδες χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου. Οι σελίδες χρήστη δεν είναι δημόσιες; Δεν έχουν δικαίωμα όσοι τρίτοι/ όσες/τρίτες γράφουν σε αυτές να είναι προσβάσιμα τα γραφόμενά τους και οι υπόλοιποι/πες χρήστες/στριες δικαίωμα να γνωρίζουν τί έχει γραφτεί εκεί; Γι αυτό δεν υπάρχει η αρχειοθέτηση, όπου υπάρχει το λινκ για να δείχνει ότι η σελίδα έχει "ιστορία"; Αν ισχύει κάτι άλλο θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις στη σελίδα μου και όχι να γράφεις σύνοψη επεξεργασίας "την επόμενη πάμε στο Σ.Δ." που μπορεί να ληφθεί σαν απειλιτική/εκφοβιστική. Ευχαριστώ. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:07, 27 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Όντας παλαιός χρήστης, μπαίνεις σε διορθωπόλεμο σε σελίδα φραγμένου χρήστη με σαφή σκοπό να συνεχίσεις να τον εκθέτεις, ενώ αγνοείς το έκδηλο συναισθηματικό του υπόβαθρο. Βεβαίως πρέπει να σκεφτείς καλύτερα τον τρόπο σου προς τον χρήστη, πριν την πράξη σου να επαναφέρεις αυτά που ο ίδιος δεν επιθυμεί να βρίσκονται σε κοινή θέα. Τα της πολιτικής μπορούν να σου τα εξηγήσουν οι διαχειριστές. Το βαθύτερο ζήτημα όμως της επέμβασης στη σελίδα του χρήστη είναι η ευθύνη για καταστάσεις όπως ο φραγμένος των αθλητικών λημμάτων, από τη σελίδα του οποίου απαράδεκτα αφαιρούσαν παλαιοί χρήστες υλικό που αφορούσε δυνάμει περιεχόμενο της Βικιπαίδειας, και τώρα έχουμε διαχειριστή που προτείνει ευρεία μέτρα αντιμετώπισης που χρειάζονται συναίνεση. Αν δε βρίσκουν κάποιοι ευθύνες σε συμπεριφορές παλαιών χρηστών, ο ίδιος έχω άλλη άποψη. Καλή συνέχεια.   ManosHacker 08:08, 27 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Συγγνώμη, αλλά δεν μου απαντάς. Αφού επικαλείσαι την πολιτική γιατί δεν μου την εξηγείς αφού σε ρωτάω αλλά λες "μπορούν να σου τα εξηγήσουν οι διαχειριστές". Ο άλλος χρήστης με έχει κατηγορήσει ότι λέω ψέμματα, ότι όσα ισχυρίζομαι για τις συνεισφορές του είναι ψέμματα, ακόμα και ότι είμαι πάπετ του Glorious. Από τη σελίδα συζήτησής του όμως φαίνεται ότι οι συνεισφορές του έχουν το πρόβλημα που αναφέρω, πράγμα που του έχει υποδειχτεί από άλλους χρήστες και διαχειριστές. Γιατί λες για τις ευθύνες παλιών χρηστών και δεν βλέπεις ότι ο συγκεκριμένος λογαρισμός είναι μάλλον SPA; Όταν πάντως στα Commons στη σελίδα συζήτησής μου έσβησα μια ανάρτηση για διαγραφή file (που μάλιστα δεν ήταν δική μου δημιουργία αλλά εγώ μόνο το είχα κροπάρει), αυτή επαναφέρθηκε με τη σύσταση "Please do not remove valid warning templates from your talk page, except while archiving". ——Chalk19 (συζήτηση) 08:21, 27 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Επιθυμώ να βρίσκονται όλοι στη Βικιπαίδεια και να συνεισφέρουν θετικά. Βλέπω έναν λογαριασμό που λειτουργεί χωρίς να έχει εμπειρία και θέλω να τον βοηθήσω, όχι να τον αποτρέψω από τη συνεισφορά. Μείνε στο ότι ο χρήστης έχει δικαίωμα στο τι θα εμφανίζεται στη σελίδα του, σε ότι αφορά εμένα. Αν οι διαχειριστές κρίνουν διαφορετικά το πλαίσιο, ας το χειριστούν ανάλογα. Προσωπικά θα κάνω αυτό που καταλαβαίνω και μπορώ για να έχουμε έναν παραπάνω σωστό συντάκτη στη Βικιπαίδεια.   ManosHacker 08:36, 27 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Δε διαφωνώ γενικά στο πλαίσιο που βάζεις. Ο συγκεκριμένος όμως έχει σταθερά αρνητικές συνεισφορές του ίδιου και απαράλλαχτου τύπου. Ένα πράγμα κάνει συνέχεια, είναι SPA και από το ιστορικό στη σελίδα συζήτησής του φαίνεται ότι απασχολεί συνέχεια για τον ίδιο λόγο διάφορους χρήστες και διαχειριστές που αναιρούν συχέχεια αυτά που συνεισφέρει. Η συνεισφορά του είναι καθαρά διαταρακτική και η πρόσφατη διένεξή του με εμένα και τον Gloriouς δείχνει ότι δεν έχει καμιά διάθεση αλλαγής πορείας. Αν και δεν θα επιμείνω στην επαναφορά/αρχειοθέτηση θεωρώ ότι έτσι που έθεσες το ζήτημα δικαιώνεις πλαγίως, θέλοντας και μη, την προβληματική συμπεριφορά του. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:59, 27 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πρότυπο:Τηλεόραση[επεξεργασία κώδικα]

Δεν θυμάμαι, για να πω την αλήθεια, αν είχα σχολιάσει το ερώτημα που μου έκανες το καλοκαίρι. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ... Το πρότυπο σίγουρα είναι ό,τι χρειαζόμασταν! Αυτό που είχαμε δεν είναι ίδιας ποιότητας... σε καμία περίπτωση!

Μου δημιουργούνται, ωστόσο, δύο ερωτήματα: 1) γιατί δεν προχώρησες σε επεξεργασία και μετονομασία του ήδη υπάρχοντος; 2) Με τον τρόπο που δημιουργήθηκε δε θα πρέπει τώρα χειροκίνητα να το τοποθετήσουμε στα ήδη υπάρχοντα λήμματα (ή υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε αυτό;) Μια εντελώς (χαζή) και πρόχειρη λύση φυσικά θα ήταν να μεταφέρουμε το πρότυπο που έφτιαξες στο ήδη υπάρχον, σωστά; —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 15:55, 10 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Το δικό μου ζήτημα εδώ είναι μόνο ο χρόνος, που δεν έχω. Το πρότυπο είναι σε wiki και είναι στη διάθεσή σου. SNive.gif   ManosHacker 13:15, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Προσθήκες στο πρόχειρο μου[επεξεργασία κώδικα]

Δεν μου άρεσαν οι προσθήκες που έκανες στο πρόχειρο μου. Σαν να ερχόταν κάποιος σπίτι σου και να άλλαζε πχ την σειρά των βιβλίων στην βιβλιοθήκη, ή αλλαζε την θέση των φυτών στις γλάστες. Πέραν τούτου δεν καταλαβαίνω τι δυνατότητες επιπλέον μου δίνουν τα όσα εχεις προσθέσεις. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:57, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Τζερόνυμο, το πρόχειρό σου είναι ένα πρόχειρο και πρέπει να σημαίνεται ως τέτοιο, αλλιώς το ευρετηριάζουν οι μηχανές αναζήτησης και εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματά τους, επειδή προέρχεται από τη Βικιπαίδεια. Πρέπει να κρατήσεις τη σήμανση για πρόχειρο χρήστη, τουλάχιστο, για να είναι η σελίδα προχείρου εντάξει. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να δεις τι εννοούμε, ο χώρος πειραματισμού είναι το δικό σου πρόχειρο, μόνο, γι' αυτό έκανα τις προσθήκες, επειδή το ζήτησες. Μπορείς να αφαιρέσεις ότι νομίζεις πως δεν πρέπει να βρίσκεται στη σελίδα σου. Αν επιθυμείς να κάνεις σχόλια εντός θέματος για το πρόχειρο, καλό είναι να δοκιμάσεις τη λειτουργικότητα.   ManosHacker 13:09, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Δεν πρέπει να σημαίνεται πολλές φορές. Το οτι ειναι πρόχειρο, το γράφει ο τίτλος της σελίδας. Αλλωστε, πολλοι ΒΠαιδιστές δεν το αναφέρουν. Δεν θα κρατήσω την σήμανση λοιπόν. Οσο αφορά τα σχόλια μου, κάποιος είχε γράψει πως το πρόχειρο είναι απαραίτητο, και όπως είδες και εσύ, το πρόχειρο μου υπάρχει. Άρα το σχόλιο μου ειναι σωστό, ακομη και με τι λίγες γνώσεις που διαθέτω. Θα σε παρακαλούσα να μην ξαναπειράξεις το πρόχειρο μου. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 13:17, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Κάνεις όπως νομίζεις στη σελίδα σου και κρατάς ότι θες εκεί. Καλή συνέχεια.   ManosHacker 13:27, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 14:16, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Παρεξήγηση[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ ManosHacker, διάβασα αυτό που έγραψες στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών προς το τέλος της παραγράφου Λειτουργικότητα επιλογής προχείρου χρήστη, και θα ήθελα να μου εξηγήσεις αυτό το μπέρδεμα με το πρόχειρο του Aristo Class και την επιβεβαίωσή του σε λήμμα, καθώς έχω καιρό να μπω στη Βικιπαίδεια και δεν θυμάμαι καλά. Επίσης, όσον αφορά αυτό που έγραψες στο τέλος, δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον Geraki.--Chrysaetus (συζήτηση) 16:06, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Αγαπητέ Chrysaetus, έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στη Βικιπαίδεια και δεν έχεις ούτε σελίδα προφίλ, κάτι που ακολούθησα κι ο ίδιος για καιρό και το εκτιμώ ιδιαίτερα. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι αυτή σου η επεξεργασία. Χαίρομαι που αποσαφηνίζεις πως δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο προσώπων, και αν θες και θυμάσαι μας λες μια κουβέντα για το πώς κι αν το πρόχειρο σε μπέρδεψε τότε. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.   ManosHacker 14:39, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

ManosHacker, θυμήθηκα τώρα, αυτό το λήμμα κατάλαβα ότι φτιάχτηκε στο πρόχειρο επειδή το γραφε η επικεφαλίδα, κι έτσι του κανα μετονομασία, αυτό είναι όλο. Μήπως όμως έπρεπε να το κάνει ο Aristo Class από μόνος του; Φιλικά -- Chrysaetus ({συζήτηση) 18:01, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Ναι Chrysaetus, συνήθως το κάνει ο ίδιος ο δημιουργός. Δεν τρέχει τίποτα όμως, Βικιπαίδεια είμαστε! Αυτό που κρατώ είναι η ευκολία που επισημαίνεις στο πάτημα του κουμπιού για τη μετακίνηση του προχείρου σε λήμμα. Σε ευχαριστώ πολύ.   ManosHacker 16:25, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Ειδοποίηση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Η ειδοποίηση δεν έρχεται αν δεν συνοδεύεται από νέα υπογραφή. Σου το θυμίζω, αν και μάλλον σου ξέφυγε. Καλή συνέχεια! --Κόκκινος Ποταμός YBR 15:51, 25 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Που μου έδειξες δρόμο και προορισμό.Και βοήθεια που σήμερο κανείς δεν σου δίνει.--ΕΝΑΣ ΝΤΕΛΙΚΑΝΗΣ (συζήτηση) 14:32, 27 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Αναίρεση[επεξεργασία κώδικα]

Ίδιο περιεχόμενο με αυτό που σου αναιρέθηκε από έτερο διαχειριστή. Απεφυγε τέτοιου είδους κατηγοριες--Diu (συζήτηση) 14:26, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Το προβληματικό στην νεότερη ανάρτηση ήταν το παράδειγμα global renamer και γραφειοκράτη από την ελληνική, τα υπόλοιπα μπορούσαν να σταθούν ως προσωπική εκτίμηση. Gts-tg (συζήτηση) 14:28, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Και αυτό είναι: "Διαχειριστές, γραφειοκράτες, global sysops, stewarts κλπ στελεχώνουν θέσεις-κλειδιά και σε κάποια στιγμή εξελίσσουν καριέρα στο WMF μέσα από εκλογές που αρκετοί γνωρίζουμε". Αφήνονται ξεκάθαρα υπονοούμενα αν και να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω για ποιον/ποιους.--Diu (συζήτηση) 14:33, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως στοχοποιείται κάποιο συγκεκριμένο άτομο, την ύπαρξη γενικότερης κριτικής προς διαχειριστές, γραφειοκράτες, και χρήστες με πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες κτλ κτλ την βρίσκω φυσιολογικό να γίνεται, το αν είναι αόριστη και κάνει κάποιες υποθέσεις αυτό είναι θέμα του συντάκτη που εκφράζει την άποψη. Gts-tg (συζήτηση) 14:36, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Πάσο.--Diu (συζήτηση) 14:38, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Θα μείνω στο αόριστο. Το Μάνος & ΣΙΑ που έχεις γράψει εσύ Diu, θα σε παρακαλούσα να απομακρύνεις, ομοίως.   ManosHacker 15:21, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Ναι κάπου το θυμάμαι. Δώσε μου λινκ.--Diu (συζήτηση) 15:26, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Πρότυπο:Καλωσόρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Να [υποθέσουμε] όλοι ότι κάτι έχει αλλάξει [από τότε]; Επίσης ότι πλέον η βασική πληροφόρηση για τους νέους συνβικιπαιδιστές πρέπει να είναι αρχικά το πρόχειρο και πως να δημιουργούν στο πρόχειρο νέα λήμματα (στα οποία φυσικά δεν δουλεύουν απλοποιημένα κουτιά πληροφοριών); Και δευτερευόντως, «αν θέλει να έχει μια γεύση του τι να προσέχει γράφοντας νέα λήμματα στο πρόχειρο», τι είναι η επαληθευσιμότητα και τα πνευματικά δικαιώματα κλπ. κλπ. Και αφού ξεκίνησε το πρόχειρο γράφοντας ελληνικά αυτομάτως είναι ελληνόφωνας χρήστης; (Εκτός αν είναι γνωστός σου έξω από την κοινότητα, οπότε αποσύρω μεν τις υποθέσεις μου για τη γλώσσα, αλλά προς τι το προσωποποιημένο καλωσόρισμα;) --Xoristzatziki (συζήτηση) 22:42, 7 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Προβεβλημένα - προβαλλόμενα[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ μου, σας ευχαριστώ που ζητήσατε τη γνώμη μου, αν και η άποψή μου δεν έχει περισσότερη βαρύτητα από των υπολοίπων. Από την παραπομπή που μου δώσατε έχω την εντύπωση ότι τα κυριότερα έχουν ήδη ειπωθεί. Ίσως όμως δεν περιττεύουν λίγες παρατηρήσεις:

Οι ρηματικοί τύποι, επειδή έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τόσο τον χρόνο όσο και την όψη τής ενέργειας (συνοπτική, μη συνοπτική, συντελεσμένη), είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη δήλωση λεπτών αποχρώσεων. Συγκεκριμένα, ο παρακείμενος δεν δηλώνει απλώς συντελεσμένη πράξη, αλλά και κύμανση από το παρελθόν στο παρόν, η οποία δεν είναι πάντοτε αποσαφηνισμένη, καθώς εξαρτάται από τη λεξική σημασία και από την επικοινωνιακή πρόθεση. Επί παραδείγματι, αν μια ταινία έχει προβληθεί, αυτό δηλώνει κάτι που συνέβη στο παρελθόν, χωρίς απαραιτήτως να εξακολουθεί στο παρόν τού ομιλητή· από την άλλη πλευρά, αν κάποιος έχει φύγει για ταξίδι, αυτό δηλώνει πράξη με αφετηρία στο παρελθόν τού ομιλητή, αλλά με σαφή συνάφεια προς το παρόν (ότι παραμένει σε αυτή την κατάσταση).

Συμβαίνει το ίδιο με τις μετοχές, όπως η περίπτωση της λ. προβεβλημένος στην οποία αναφερθήκατε; Όχι απαραιτήτως, διότι τέτοιες λόγιες μετοχές τού παθητικού παρακειμένου έχουν συχνά λεξικοποιηθεί στη Νέα Ελληνική και δεν εκφράζουν τόσο τη χρονική ποιότητα όσο την ιδιότητα του επιθέτου (τέτοια επίθετα λέγονται ταξινομικά). Επί παραδείγματι, ένα διαφημιστικό έντυπο μπορεί να περιέχει προβεβλημένες καταχωρίσεις, χωρίς να εννοεί όλα κάθε διαφημιστικό μήνυμα που καταχωρίστηκε σε περίοπτη θέση σε όλη την ιστορία τού εντύπου: απλώς εννοεί όσα τώρα φέρουν αυτή την ιδιότητα. Παρόμοια, ένα κόμμα μπορεί να έχει προβεβλημένα στελέχη· η χρήση αυτού του όρου στον Τύπο εννοεί τους πολιτικούς τού κόμματος που προβάλλονται περισσότερο, χωρίς να υπονοούνται όλοι όσοι στο παρελθόν είχαν αυτή την ιδιότητα αλλά τώρα την έχασαν και περιέπεσαν σε αφάνεια.

Συνεπώς, δεν θα ήταν ανάρμοστο να αποκαλούνται προβεβλημένα τα λήμματα που, κατόπιν διαδικασίας, θεωρήθηκαν ανώτερης ποιότητας και κρίθηκαν άξια προς προβολή. Αν θελήσετε να ονομάσετε ακριβέστερα τα λήμματα που στο παρελθόν ανήκαν σε αυτή την κατηγορία και εξέπεσαν ή αφαιρέθηκαν, μπορείτε να τα αποκαλέσετε πρώην προβεβλημένα ή προβληθέντα (ο όρος αυτός επιτρέπει τη συνοπτική δήλωση ενέργειας με μόνη αναφορά στον χρόνο). Η χρήση τού όρου προβαλλόμενα, όπως σωστά επισημάνθηκε, είναι καθαρά ενεστωτική και στην περίπτωση του συγκεκριμένου ρήματος θα έδινε περισσότερη έμφαση στο παρόν (παρακαλώ συγκρίνετέ το με τον υποθετικό όρο προτεινόμενα λήμματα).

Είναι κατανοητό ότι κάποιες φορές ταλαντευόμαστε ως προς τη χρήση κατάλληλου όρου και είχα στο παρελθόν προτείνει τον χαρακτηρισμό έγκριτα για λήμματα καλής ποιότητας στη ΒΠ. Έχοντας όμως διακρίνει πόσες ατέλειες έχουν τα λίγα λήμματα που ο ίδιος έχω συντάξει και από την άλλη πλευρά τη βαρύτητα του όρου, προτιμώ να σεβαστώ την επιλογή των υπολοίπων, ακόμη και αν δεν είναι της αρεσκείας μου. Ίσως είναι συνετό να μην εγείρουμε μεγάλα ζητήματα από μικρά πράγματα.

Και πάλι σας ευχαριστώ που κρίνατε σκόπιμο να ζητήσετε τη γνώμη μου. Ελπίζω κάτι από αυτά να φάνηκε χρήσιμο. Dr Moshe