Συζήτηση χρήστη:Xaris333

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Απουσιάζω από τη Βικιπαίδεια. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου προτιμήστε την επικοινωνία μέσω email. Ίσως καταφέρω να το διαβάσω.
Σήμερα στην Κύπρο είναι Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017, 17:18 (EET)

Προτιμώ την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο σε αυτή τη διεύθυνση.

You can also send me an e-mail.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα προτιμήσω να σας απαντήσω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπόταν καλό θα ήταν να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή αυτή. Διαφορετικά, μη θεωρήσετε ότι δεν είχα πρόθεση να σας απαντήσω.

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει».
(Πάστορας Martin Niemöller)


Προτιμώ να μου στείλετε email, παρά να γράψετε σε αυτή τη σελίδα. Αν γράψετε σε αυτή τη σελίδα πιθανόν να αγνοήσω το μήνυμα σας.


Καλό θα ήταν...[επεξεργασία κώδικα]

να βρεθεί τρόπος να εξαφανιστούν από τα πρότυπα τα "Εθνική" και "(ποδόσφαιρο ανδρών)" και ίσως να βρεθεί και ένας τρόπος να εξαφανιστεί ο συνολικός τίτλος της προηγούμενης και επόμενης διοργάνωσης και να παραμείνει μόνο το ουσιώδες, δηλαδή η ημερομηνία... Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για την ίδια διοργάνωση και πάντοτε για εθνικές ομάδες... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:04, 21 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Το Εθνική δεν υπάρχει τρόπος και λόγος. Το "(ποδόσφαιρο ανδρών)" μπορεί να φύγει αν αφαιρείται από τη λεζάντα στα wikidata. Έτσι κι αλλιώς περιττό είναι εκεί. Για την προηγούμενη και επόμενη διοργάνωση δεν υπάρχει τρόπος που να γνωρίζω μέχρι στιγμής... Xaris333 (συζήτηση) 15:07, 21 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Στα γήπεδα των ομάδων καλό θα ήταν να εμφανίζεται και η χώρα... Ίσως για την πλειοψηφία των ομάδων είναι σχετικά αχρείαστο, αν και υπάρχουν πάντοτε και οι εξαιρέσεις (Μονακό, Βαντούζ κ.ά.)... ΥΓ. Συν τις "αποικιακές" ομάδες οι οποίες διαλύθηκαν με την αποχώρηση της εκάστοτε αποικιακής δύναμης... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:08, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Επίσης, η ύπαρξη "βικιπαιδικών" κόκκινων συνδέσμων, αντί των παραπλανητικών μπλε προς τα wikidata για τα λήμματα για τα οποία δεν υπάρχει λήμμα δεν θα ήταν άσχημα... Επιπλέον κίνητρο για την "μπλεδοποίησή" τους από τους αναγνώστες είναι... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:14, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Το έχω παρατηρήσει. Αυτό δεν μπορώ να το διορθώσω. Οι "γαλάζιοι" σύνδεσμοι προέρχεται από το γενικό πρότυπο των wikidata που έχουμε στην ελληνική ΒΠ. Νομίζω είχε γίνει συζήτηση σχετικά με αυτά στις πληροφορίες προσώπου. Αυτά που προέρχονται με lua εμφανίζονται με κόκκινο σύνδεσμο από ότι έχω καταλάβει. Θα το θέσω ως θέμα για να έχουμε ομοιομορφία. Xaris333 (συζήτηση) 00:17, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Μόλις πρόσεξα πως χάνονται οι επιδόσεις της προηγούμενης σεζόν, ενώ στο νυν πρωτάθλημα, δεν μπαίνει το ίδιο το πρωτάθλημα, αλλά η σεζόν... Άμα μπορούσε να περιοριστεί η ζημιά κάπως καλά θα ήταν... :p --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 02:37, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Την προηγούμενη σεζόν την είχα αφαιρέσει από το πρότυπο εδώ και καιρό. Ο λόγος ήταν επειδή κανείς δεν ενημέρωνε (ή σχεδόν κανείς) και είχαμε για κάποιες ομάδες επιδόσεις του 2008 για παράδειγμα ενώ μπορεί να άλλαξε και 3 κατηγορίες από τότε. Επίσης, κάποιοι έβαζαν το ίδιο πρωτάθλημα και στην παράμετρο πρωτάθλημα και στην παράμετρο προηγούμενο πρωτάθλημα. Μπορεί να εμφανίζεται με τα wikidata, αν και θα δυσκολέψει την κατάσταση και ίσως μένει ανενημέρωτο και εκεί. Προσωπικά τη θεωρώ περιττή πληροφορία για το κουτί πληροφοριών. Μπορεί να την αφήσουμε και χειροκίνητα (αλλά και πάλι πιστεύω ότι δεν θα ενημερώνεται). Υπόψην ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πάντα τα αγγλικά πρότυπα. Κάποιες άλλες ΒΠ δεν αναφέρονται σε προηγούμενη σεζόν. Π.χ. το fr:Arsenal Football Club δεν έχει πληροφορίες για την προηγούμενη σεζόν. Επιπρόσθετα, παρέχει σύνδεσμο προς εξειδικευμένο λήμμα για την τρέχουσα σεζόν της Άρσεναλ. fr:Saison 2016-2017 de l'Arsenal FC.

Για το νυν πρωτάθλημα: απλά προσθέτω στα wikidata τη νυν σεζόν. Καλύτερα να παραπέμπουμε τον αναγνώστη στην Πρέμιερ Λιγκ 2016-17 παρά στην Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά, αν προτιμήσουμε να εμφανίζεται το γενικό πρωτάθλημα, απλά θα διαφοροποιήσω την καταχώρηση στα wikidata. Εύκολο είναι. Xaris333 (συζήτηση) 02:55, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC) Διορθώθηκε. Xaris333 (συζήτηση) 19:09, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Φόντο εμβλήματος ΑΕ Ευόσμου[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, χρόνια πολλα για τις ημέρες. Ειδα τη συζητηση στη σελίδα το IM-yb . θεωρητικά θα ναι εύκολο να αφαιρεθει το φόντο γύρω από το εμβλημα με το GIMP. Θα το προσπαθήσω. Drspiros (συζήτηση) 09:50, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)


Ανέβασα το αποτέλεσμα στο tinypic Drspiros (συζήτηση) 10:17, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

@Drspiros: ευχαριστώ πολύ. Το ανέβασα στη ΒΠ. Μπορείς να μου πεις πως γίνεται για να το εφαρμόζω σε άλλες περιπτώσεις; Xaris333 (συζήτηση) 15:49, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Με το «πως γίνεται» εννοείς τη διαδικασία στο GIMP (ή photoshop ή αλλο προγραμμα επεξεργασιας εικόνων)? Για το συγκεκριμένο 1)εκανα ενα "μονοπάτι" (path) που αντιστοιχει στα ορια του εμβλήματος 2) μετατροπή μονοπατιου σε επιλογή 3) Αντιστροφη επιλογης (δε θελω να σβησω το εμβλημα αλλλα ολα οσα το περιβαλλουν) 4) διαγραφη-del. Αν το φοντο ηταν πιο μονοχρωμο θα μπορουσα να φτασω στο 3) με χρηση ενος εργαλειου επιλογης (magic wand νομιζω λεγεται που επιλεγει συνεχομενε περιοχες μιας εικονας με το ιδιο χρωμα) Drspiros (συζήτηση) 16:23, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Λογότυπα ομάδων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Βλέπω ότι ανεβάζεις πολλά λογότυπα ομάδων που έχουν διπλή κατάληξη .svg.png Επειδή είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ήδη στα Commons σαν .svg, δες αν θες αν ισχύει αυτό για να μην ανεβαίνουν συνέχεια σε διαφορετικά αντίγραφα. Μπορεις να το κάνεις σβήνοντας την κατάληξη .png οπότε συνήθως θα δεις αν σου εμφανίσει τη σελίδα και το αρχείο στα Commons.

To ίδιο ισχύει και για τα αρχεία με τίτλο που αρχίζει από 120-px ή κάποιο παρόμοιο αριθμό γιατί είναι απλά η σμίκρυνση ενός κανονικού αρχείου, οπότε και πάλι δεν χρειάζεται να ανεβαίνει διπλό. --cubic[*]star 18:31, 2 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@CubicStar: Το ξέρω ότι κάποια (λίγα είναι) υπάρχουν στα commons. Αναφέρει ότι είναι αντίγραφα κτλ αλλά δεν είναι ξεκάθαρο κάποτε και υπάρχει περίπτωση να αφαιρεθούν. Οπόταν τα ανεβάζω στη ΒΠ σας αρχεία εύλογης χρήσης με πηγή την ιστοσελίδα της ομάδας. Αν σβηστούν επειδή μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση θα πρέπει μετά να τα ανεβάζουμε. (Θα με ευκόλυνε πολύ να τα χρησιμοποιούσα απευθείας από τα commons αλλά είναι λίγο ρίσκο.) Xaris333 (συζήτηση) 18:37, 2 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Αχαϊκή Αθλητική Ένωση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε μου,

Γιατί αφαίρεσες τα χρώματα της ομάδας από το infobox;
--Αρκάς (συζήτηση) 22:48, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@Αρκάς: Γεια. Δεν τα αφαίρεσα. Αναγράφονται στο πρότυπο. Τα τραβάει από τα wikidata. Αν αναφέρεσαι στις μικρές εικόνες με το χρώμα, δεν συμπληρώνουμε έτσι το πρότυπο. Αρκεί να αναγράφονται τα χρώματα ως λέξεις. Xaris333 (συζήτηση) 00:17, 5 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Ποδοσφαιρικά λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Εχώ ψάξει και έχω επιβεβαιώσει ότι ο Μαραθώνας Τσακκιλερού στην ουσία ήταν η ποδοσφαιρική του Μαραθώνα Βαρωσίων, ο οποίος εδρεύει στο Τσακκιλερό μετά την Τουρκική εισβολή (εξού και η διπλή ονομασία, επίσημα όμως είναι Μαραθώνας Κάτω Βαρωσίων). Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένα γενικό λήμμα για τον Μαραθώνα Βαρωσίων, να τοποθετηθούν τα διάφορα τμήματα και στη συνέχεια να γίνουν οι διορθώσεις στο ποδόσφαιρο όπου χρειάζεται. FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Γεια. Καλή χρονιά. Ωραία!! Έκανα μια αναζήτηση με συνδυασμό των δύο και από ότι φαίνεται έχεις δίκαιο. [1] [2]

Υπάρχει ήδη λήμμα Μαραθώνας Κάτω Βαρωσίων. Απλά πρέπει να μπει μια παράγραφος για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Xaris333 (συζήτηση) 17:48, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Γειά. Σχετικά με το λήμμα Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών πως γίνεται να ιδρύθηκε το 1984 και να είναι μέλος της ΚΟΠ από το 1979? Έχω βρεί και άλλες πηγές που αναφέρουν το 1984 και η μόνη λογική εξήγηση είναι να έχει γίνει κάποιου είδους μετονομασία στο σωματείο. FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Δίκαιο έχεις. Θα το ψάξω περισσότερο. Xaris333 (συζήτηση) 12:55, 11 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@FOURPOS: Νομίζω βρήκα μια απάντηση. Πρόκειται για 2 διαφορετικά σωματεία. [3] Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών Λεμεσού (1977-1983) και Κέντρο Νεότητας Κάτω Πολεμιδιών (ίδρυση 1984). Αλλά αν έκλεισε το πρώτο το 1984 (και το δεύτερο δεν είναι συνέχεια του) δεν ταιριάζουν οι ημερομηνίες με τις συμμετοχές στην ΚΟΠ; Ίσως μετακινήθηκε στα Κάτω Πολεμίδια και επανιδρύθηκε-μετονομάστηκε; Xaris333 (συζήτηση) 13:58, 11 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Βασικά πρέπει να είναι η ίδια περίπτωση με την ΑΕΜ Μεσόγης, που στην συνέχεια μετονομάστηκε σε ΑΕΜ Μεσόγης/Γιόλου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών Λεμεσού μετονόμαστηκε σε Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών Κάτω Πολεμιδιών. Ευχαριστώ πολύ, καλό θα ήταν να διευκρινιστεί και στο λήμμα. FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Βρήκα κάποια στοιχεία που νομίζω ξεκαθαρίζουν το πρόβλημα. Το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών ιδρύθηκε το 1977. Το 1983 μετακινήθηκε στη Λευκωσία και άλλαξαν πολλά στην ομάδα. Ρεπορτάζ αναφέρεται σε ουσιαστικά νέα ομάδα (εκτός από τη μετακίνηση άλλαξαν και όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτός από έναν). Η ομάδα αυτή συνέχισε μέχρι το 1993 στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Το Κέντρο Νεότητας Μαρωντικών Κάτω Πολεμιδιών (έτος ίδρυσης 1984) δεν αγωνίστηκε ποτέ στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Δεν ξέρω αν είχαν καν ποδοσφαιρική ομάδα. Ίσως αυτό των Κάτω Πολεμιδιών να δημιουργήθηκε ως αντίδραση στη μετακίνηση του ΚΝΜ στη Λευκωσία. Πάντως η ομάδα που εντάχθηκε στην ΚΟΠ το 1979 συνέχισε έως το 1993 αλλάζοντας πόλη το 1983. Xaris333 (συζήτηση) 16:00, 12 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ, έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα, όμως υπάρχει ακόμη μια απορία. Το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών στη Δ'Κατηγορία αγωνίστηκε στον ομίλο Λεμεσού/Πάφου. Σύμπτωση ή μήπως μετακινήθηκε ξανά πίσω στη Λεμεσό κάποια στιγμή? FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Είχα την ίδια απορία αλλά δεν βρήκα απάντηση. Ίσως να επέστρεψε Λεμεσό. Ίσως πάλι να συμμετείχε στον όμιλο αυτό από δική του επιλογή. Συνήθως 2-3 ομάδες από Λευκωσία έπαιζαν σε άλλο όμιλο επειδή ήταν περισσότερες οι ομάδες που προέρχονταν από την επαρχία Λευκωσίας. Αυτές οι ομάδες επιλέγονταν με κλήρωση όμως. Ίσως βρούμε κάποιο στοιχείο στο σχηματισμό των ομίλων των 2 αυτών πρωταθλημάτων. Xaris333 (συζήτηση) 08:54, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Τελικό ν[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό δεν το είδες καλέ μου άνθρωπε : "H Γραμματική νέας ελληνικής γλώσσας του Γυμνασίου (2008) αναφέρει: «Το τελικό ν της αιτιατικής ενικού του θηλυκού γένους του οριστικού άρθρου (τη[ν]/στη[ν]) και της προσωπικής αντωνυμίας (αυτή[ν], τη[ν]), καθώς και το τελικό ν των αρνητικών μορίων δε(ν) και μη(ν) διατηρείται στον γραπτό λόγο, μόνο όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από ένα από τα παρακάτω: κ, π, τ, γκ, μπ, ντ, τσ, τζ, ξ, ψ, π.χ" Μου αρέσει ότι έβαλες και διαγραφή. Σε παρακαλώ πολύ ξαναφτιάξτα όπως ήταν από την αρχή! Sotkil (συζήτηση) 00:25, 10 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Σύλλογοι και WikiData[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα,

είδα οτι έχεις προσθέσει πάρα πολλές πληροφορίες για τους Κυπριακούς συλλόγους (και πρωταθλήματα) στα Wikidata. Αναρωτιέμαι αν τα κάνεις «με το χέρι» ή χρησιμοποιείς κάποιο εργαλείο για μαζικά edits Drspiros (συζήτηση) 08:25, 31 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@Drspiros: Τα περισσότερα για τους συλλόγους με το χέρι (εκτός από 1-2 ιδιότητες νομίζω που χρησιμοποίησα το pywikibot). Για τα πρωταθλήματα χρησιμοποιώ αυτό το εργαλείο [4] μόνο για να προσθέσω τα βαθμολογικά δεδομένα και τον αριθμό έκδοσης. Τα υπόλοιπα με το χέρι. (Χρήσιμο είναι και το εργαλείο [5] αν είναι σωστά συμπληρωμένα τα πρότυπα των λημμάτων. Δεν το χρησιμοποιώ για κυπριακές ομάδες και πρωταθλήματα αλλά κυρίως για άλλα λήμματα, είτε μέσω της ελληνικής ΒΠ είτε μέσω ξενόγλωσσων).

Listeria SPARQL και ORDER BY[επεξεργασία κώδικα]

διάβασα τη συζήτηση στη σελίδα του geraki , νομίζω θα βοηθούσε στην ταξινόμηση αν προσθεσεις το SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "el" }

Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλα , δίνει "υπόσταση" στις ιδιότητες που είναι κείμενα και οχι άλλα αντικείμενα

SELECT ?item ?itemLabel ?formalname ?formalnameLabel

WHERE

{

{ ?item wdt:P31 wd:Q476028 }

{ ?item wdt:P17 wd:Q229 }

OPTIONAL { ?item wdt:P1448 ?formalname }

SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "el" }

}

ORDER BY ?formalnameLabel

--DrSpiros συζήτηση 12:20, 10 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Location maps επαρχιών Κύπρου[επεξεργασία κώδικα]

Τα τελείωσα.

Έχω μία απορία λίγο άσχετη με αυτά. Έχεις ιδέα γιατί η Κερύνεια στα αγγλικά αποδώθηκε Kyrenia και όχι Kerynia; Μου κάνει εντύπωση! —Ah3kal (συζήτηση) 12:12, 22 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Αυτόματο πρότυπο + Χάρτης που μάλλον σε ενδιαφέρει[επεξεργασία κώδικα]

Για το αυτόματο πρότυπο πόλης κτλ, καταρχήν δες το αντίστοιχο της καταλωνικής Βικιπαίδειας: ca:Plantilla:Infotaula geografia política για ιδέες, καθώς και τη συζήτηση με το Geraki στο Topic:To18w5hr2v0ofppk. Το "βρίσκεται στη διοικητική μονάδα" δεν είναι ωραίο, μέχρι να βρεθεί μια λύση θα πρέπει όπως στο Πρότυπο:Πόλη να έχεις χειροκίνητη διαφυγή που να μπορεί να δωθεί όλη η αναγκαία διοικητική ιεραρχία. Π.χ. Χώρα: Τάδε, Επαρχία: Τάδε, Δήμος: Τάδε κτλ, με δυνατότηα για συνδέσμους και στην ετικέτα (π.χ. [[Δήμοι της Κύπρου|Δήμος]]: [[Δήμος Λεμεσού]]) Το καταλανικό πρότυπο το κάνει αυτόματα από τα wikidata χωρίς όμως συνδέσμους στις ετικέτες.

Κάπου είχα δει (αν θυμάμαι καλά) ότι αναζητούσες ένα τρόπο να παρουσιάσεις σε χάρτη της ομάδες της Κύπρου που συμμετέχουν σε μία περίοδο πρωταθλήματος. Λοιπόν, υπάρχει εξαιρετική λύση που θα σε ενθουσιάσει! (απλά δεν εφαρμόζεται ακόμα στην ελληνική Βικιπαίδεια, αλλά μπορούμε να ζητήσουμε να εφαρμοστεί) Δες το Topic:Tnp46u18z4gebqoa στη συζήτηση του Geraki, και για πιο άμεσα mw:Help:Extension:Kartographer. Εκεί δες το παράδειγμα GeoShapes via Wikidata Query. Νομίζω ότι με το κατάλληλο query θα μπορείς να κάνεις εξαιρετική παρουσίαση αυτού που θες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχουν τα περιγράμματα (των δήμων της Κύπρου) στο OpenStreetMap, αλλά και αυτό φτιάχνετε.

Τέλος, αν στην ανάρτηση της αγοράς που μίλησες για αποθάρρυνση, εννοούσες και δική μου παρέμβαση σε παλαιότερο θέμα, μην το βλέπεις ως αποθάρρυνση, και συγγνώμη αν το είδες έτσι. Όταν ασχολείσαι εσύ με πρότυπα, θεωρώ ότι είναι πάντα καλό για την Ελληνική Βικιπαίδεια, αρκεί να κρατάς πάντα τα υψηλά στάνταρ που έχεις με τον καιρό αποδείξει ότι έχεις. Οι προχειροδουλειές πρέπει να αποθαρρύνονται, αλλά με αυτές εσύ δεν είχεις καμία σχέση, παραείσαι τελειομανής για να κάνεις κάτι άσχημο.—Ah3kal (συζήτηση) 05:36, 24 Απριλίου 2017 (UTC)

Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας[επεξεργασία κώδικα]

Κάποια στιγμή όταν μπορείς κοίταξε το γιατί σε λίγο καιρό όταν αλλάξει ο parser θα «σκάσει» δες παράδειγμα εδώ πως θα φαίνεται στο τέλος του προτύπου ο πίνακας μεταλλίων.—Ah3kal (συζήτηση) 10:53, 2 Μαΐου 2017 (UTC)

@Ah3kal: Δεν ξέρω τόσο τεχνικά θέματα. Βλέπω τις διαφορές μεταξύ των δύο. Αλλά υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε; Ίσως να γίνει αλλαγή και να μην υπάρχει πρότυπο μέσα σε πρότυπο. Xaris333 (συζήτηση) 11:14, 2 Μαΐου 2017 (UTC)

Σε ειδοποίησα επειδή εσύ το έφτιαξες, οπότε θα ήσουν πιο εξοικειωμένος. Θα το κοιτάξω και εγώ αυτές τις μέρες, σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να φτιάχνεται διατηρώντας το τελικό αποτέλεσμα. Απλά τα κάνω σιγά σιγά και είπα να πιάσω πρώτα τα εύκολα από το Ειδικό:LintErrors/deletable-table-tag, που είναι και κατηγορία που θα έχει πιο «εντυπωσιακές» δυσλειτουργίες. —Ah3kal (συζήτηση) 11:32, 2 Μαΐου 2017 (UTC)

@Ah3kal: Ίσως τις επόμενες μέρες διαμορφώσω το πρότυπο ώστε να γίνει πιο απλό. Να δουλεύει και με τα wikidata εξολοκλήρου. Xaris333 (συζήτηση) 14:07, 2 Μαΐου 2017 (UTC)

Διάγραμμα πληθυσμού[επεξεργασία κώδικα]

Xaris333, καλησπέρα. Η τεκμηρίωση για το πρότυπο είναι στο mediawiki: mw:Template:Graph:Population history. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για να έχεις υπόψη σου είναι ότι αν στον τόπο συνέβει κάποιο σημαντικό γεγονός που έχει δραστική επίδραση στον πλυθυσμό (π.χ. κάποια σφαγή, πόλεμος, μεταναστευτικό κύμα->π.χ για την Κύπρο, κάποιο χωριό στο οποίο κατέληξαν πολλοί πρόσφυγες από τα κατεχόμενα) μπορεί να μπει σημείωση με την παράμετρο avalues. Π.χ. {{Graph:Population history|1=Q3561641|avalues={"year":1950, "text":"Σημαντικό γεγονός 1"}, {"year":1980, "text":"Σημαντικό γεγονός 2"} }}

Ah3kal (συζήτηση) 19:43, 7 Μαΐου 2017 (UTC)

Πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ! Xaris333 (συζήτηση) 19:46, 7 Μαΐου 2017 (UTC)

@Ah3kal: Έκανα μια λανθασμένη αλλαγή στο Πελένδρι [6] για να δω πως δουλεύει το γράφημα. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ακόμη στο λήμμα. Δοκίμασα και με άλλα browser και ασύνδετος. Χρησιμοποίησα το πρότυπο στο πρόχειρο και εμφανιζόταν σωστά. Καθυστερεί απλά η ανανέωση ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Xaris333 (συζήτηση) 22:34, 7 Μαΐου 2017 (UTC)

Xaris333 καλημέρα, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά από την εμπειρία μου όταν το χρησιμοποίησα ενώ ταυτόχρονα έβαζα δεδομένα στα wikidata (π.χ. Χρήστης:Ah3kal/Ελλάδα Wikidata) μου παρουσίαζε την ίδια συμπεριφορά με αυτή που περιγράφεις, η οποία είναι μάλλον η φυσιολογική, καθώς μάλλον λόγω του ότι είναι πιο ακριβό σε πόρους, έχει άλλο μοτίβο ανανέωσης. Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά γενικώς καθυστερεί.—Ah3kal (συζήτηση) 04:37, 8 Μαΐου 2017 (UTC)
Επιπλέον, μάλλον με την λάθος επεξεργασία που έκανες, ξετρύπωσες ένα bug που θα πρέπει να το αναφέρουμε. Όπως το βλέπω εγώ τώρα το διάγραμμα, η γραμμή εκεί κοντά στο 1900 εμφανίζει μια ανωμαλία (γυρίζει προς τα πίσω). Αυτό έχει να κάνει μάλλον με την συνάρτηση που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει την καμπύλη ανάμεσα στα σημεία. Θα το αναφέρω αργότερα, ώστε να το έχουν υπόψη τους οι developers.—Ah3kal (συζήτηση) 04:41, 8 Μαΐου 2017 (UTC)
Xaris333, ανέφερα το bug που σου περιγράφω παραπάνω στον δημιουργό του προτύπου (mw:Topic:Tq50wzmg3a90nx5s) και για να μπορεί να καταλάβει τι γίνεται αντέγραψα το διάγραμμα με δεδομένα ανεξάρτητα από τα wikidata στο Χρήστης:Ah3kal/πρόχειρο 10. Οπότε μπορείς να αναιρέσεις την πειραματική τιμή πληθυσμού που έβαλες στο Πελένδρι. —Ah3kal (συζήτηση) 06:11, 8 Μαΐου 2017 (UTC)

@Ah3kal: Ήταν απλά θέμα χρόνου τελικά. Ωραία. Xaris333 (συζήτηση) 13:56, 8 Μαΐου 2017 (UTC)

Xaris333, καλημέρα, λύθηκε και το πρόβλημα που περιγράφω παραπάνω. Αν εντοπίσεις πουθενά να κάνουν περίεργα μπρος-πίσω οι γραμμές, τη λύση έδωσε ο δημιουργός του προτύπου Yurik, βάζεις απλώς την παράμετρο |interpolate=linear.—Ah3kal (συζήτηση) 08:29, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

ΥΓ. Επίσης, στο θέμα της ταχύτητας ανανέωσης, δοκίμασε να κάνεις επεξεργασία+σώσιμο (χωρίς κάποια αλλαγή), στη συμπερίληψη άλλων προτύπων συνήθως εκβιάζει την ανανέωσή τους, σε αυτό όχι πάντα.—Ah3kal (συζήτηση) 08:31, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

ΑΚΕΛ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Θέλω να ζητήσω τη βοήθεια σου όσον αφορά το ιστορικό του ΑΚΕΛ. Βλέπω ότι έχεις πηγές για την περίοδο αυτή στην ιστορία της Αριστεράς και ίσως θα βοηθούσες να γραφεί κείμενο για τις θέσεις του ΑΚΕΛ στο εθνικό ζήτημα πριν το 1948, απ' όπου ξεκινά η σημερινή μορφή της αφήγησης. Πιστεύω πως ο Τζερόνυμο μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα από μενα, καθώς εγώ δεν διαθέτω βιβλία ή άλλες πηγές για την περίοδο αυτή. Nataly8 συζήτηση 09:21, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Nataly8: Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ανακατευθώ μετά από τόσες διαμάχες, τώρα. Ίσως είναι καλύτερα μελλοντικά. Δημιούργησα το Κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου αφού είχε αφαιρεθεί η ιστορία του από το ΑΚΕΛ και επειδή όντως χρειαζόμασταν ένα ξεχωριστό λήμμα. Ουσιαστικά είναι δύο ξεχωριστά κόμματα. Μπορεί και για το ΚΚΚ να υπάρξουν αντιδράσεις. Ότι βρήκα έγραψα. Ελπίζω ο λόγος μου να μην θεωρηθεί υποκειμενικός. Για το ΑΚΕΛ, θα το σκεφτώ. Υπάρχουν πάρα πολλές πτυχές του θέματος... Xaris333 (συζήτηση) 11:45, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ιστορία του ΑΚΕΛ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Καθώς ζήτησες την άποψη μου στο Σημειωματάριο διαχειριστών για τις ενότητες που αφορούν την ίδρυση και τα πρώτα χρόνια του ΑΚΕΛ, προέβησα σε μελέτη των ενοτήτων - αν θέλεις, μπορείς να μεταφέρεις τα σχόλια στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Οι πηγές είναι ικανοποιητικές, καθώς υπάρχουν παραπομπές σε ιστορικούς και σε εφημερίδες που είτε υποστηρίζουν το ΑΚΕΛ είτε όχι. Το μόνο που χρειάζονται οι ενότητες είναι επιμέλεια, ενώ παράλληλα, πρέπει να γίνει έλεγχος των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς αρκετά κομμάτια του κειμένου είναι ολόιδα με τα κείμενα των πηγών. Αν δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα, καλώς, αν όμως υπάρχουν, καλό είναι να γραφεί εκ νέου. Αυτά από μένα. Καληνύχτα! Nataly8 συζήτηση 17:42, 17 Αυγούστου 2017 (UTC)

Περί προσωπικής αξιοπρέπειας[επεξεργασία κώδικα]

Xaris333, σου γράφω εδώ γιατί δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται ξεχωριστό νήμα εκεί που ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση, αλλά και επειδή με ενδιαφέρει διαχρονικά, ως ζήτημα που αφορά όλες τις πτυχές της Βικιπαίδειας.

Είχες γράψει ότι δεν υπάρχει η έννοια της διαπόμπευσης εντός της Βικιπαίδειας επειδή είμαστε "χρήστες πίσω από ένα πληκτρολόγιο", σε ένα "wikiκόσμο" και δεν μπορεί κάποιος να σε διαπομπεύσει στον "πραγματικό κόσμο", και οι συνέπειες [δεν] θα είναι καταστροφικές για τη ζωή μας. Σου είχα απαντήσει πως "ότι βρίσκεται και λέγεται στο wiki, στον πραγματικό κόσμο είναι. Γνωστοί ήμαστε όλοι. Ο ίδιος μιλάς για αξιοπιστία, για καχυποψία, και ειλικρίνεια μεταξύ χρηστών. Πολύ σωστά. Αυτά είναι χαρακτηριστικά πραγματικών ανθρώπων, και όχι υπολογιστών. Και οι πραγματικοί άνθρωποι δικαιούνται να θίγονται έστω και αν όλα έγιναν «πίσω από ένα πληκτρολόγιο»." Ανταπάντησες:

Στη ΒΠ υπάρχει ανωνυμία. Κανείς δεν είναι υπόχρεος να δηλώσει την πραγματική του ταυτότητα. Το ότι κάποιοι το έχετε κάνει δικαίωμα σας. Προσωπικά δεν ξέρω κανένα χρήστη και ούτε θέλω να μάθω. Εγώ θεωρώ ότι η ανωνυμία των χρηστών είναι μεγάλο προτέρημα της ΒΠ, για την εξέλιξη της. Για μένα είμαστε χρήστες, λογαριασμοί στο wikiκόσμο. Αλίμονο να επηρεάζονται οι ζωές μας από το τι γίνεται στη ΒΠ. Επικίνδυνο αν γίνεται αυτό για κάποιους...

Αυτό είναι παρανόηση. Δεν είναι κανείς εντελώς ανώνυμος στη Βικιπαίδεια. Είμαστε ψευδώνυμοι μεν, αλλά όχι σε άγνωστο περιβάλλον. Υπό την έννοια ότι οι χρήστες δεν αποτελούν ένα ανώνυμο πλήθος όπου κανείς δεν γνωρίζει τίποτε για τον άλλο (όπως π.χ. το κοινό ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, μια διαδήλωση, καταναλωτές σε εμπορικό δρόμο, επιβάτες ενός τρένου) αλλά είναι άνθρωποι οι οποίες έχουν σχεδόν καθημερινές συναναστροφές και παρακολουθούν ή αντιλαμβάνονται διάφορα για την προσωπικότητα του ενός ή του άλλου. Το ότι αυτό γίνεται με βάση ένα ψευδώνυμο και όχι ένα "πραγματικό" όνομα δεν αλλάζει τα πράγματα.

Σου παραθέτω από το Wikipedia:Why create an account?#Reputation, communication, and more successful edits:

Having an account gives you a fixed Wikipedia identity that other users will recognize. While we welcome contributions from unregistered editors, logging in under a user name lets you build trust and respect through a history of good edits, and makes it easier for veteran users to assume good faith, communicate and collaborate. Having a good name (or a pseudonym to protect your identity) promotes more responsible editing, and more civil discourse.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει, και αυτό είναι που προσπαθούν όλοι να προστατέψουν το καλό όνομα που έχουν εντός της Βικιπαίδειας. Και αυτό είναι που προσπαθούν κάποιοι να κάνουν: να καταστρέψουν το καλό όνομα που έχουν άλλοι εντός της Βικιπαίδειας. Μην αμφιβάλλεις καθόλου: το 80% των μεγάλων διενέξεων στη Βικιπαίδεια, γίνεται για αυτό ακριβώς το λόγο. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που συμβαίνει παντού. Εγώ ξέρω τον Xaris333, έχω μια μάλλον καλή γνώμη για αυτόν, βασισμένη σε πολύχρονη παρατήρηση και επαφή. Αν κάποιος ισχυριστεί δημόσια ή ψιθυρίζει σε γωνίες π.χ. ότι ο Xaris333 "έχει πέντε μαριονέτες" ή ότι "παραποιεί εν γνώσει του πληροφορίες" ή ότι "βρίζει και συκοφαντεί", μπορώ εύκολα να απορρίψω τέτοιους ισχυρισμούς μέχρι να παρουσιαστούν αδιάσειστα στοιχεία. Μπορώ όμως και να θυμώσω με αυτόν που τον κατηγορεί, καθώς ένας σχετικά νεότερος χρήστης στη ΒΠ ή ένας χρήστης σε άλλο εγχείρημα/χώρο μπορεί εύκολα να επηρεαστεί και να αντιμετωπίσει με δυσπιστία τον Xaris333. Αν είχες π.χ. ένα χρήστη στα Wikidata που ισχυριζόταν ότι "o Xaris333 έχει μαριονέτα στην ελληνική ΒΠ" αυτό είναι κάτι που ενδεχόμενα σε κάποιους να δημιουργούσε αναστολές και δυσπιστία στο πρόσωπό σου βασισμένα σε ένα ψέμα.

Πρόσεξε και το άλλο: όταν κάποιος θέλει να βρίσει ή να συκοφαντήσει, δεν το κάνει συνδεδεμένος αλλά ως IP. Όχι για να αποφύγει τη φραγή, αλλά για να μην χαλάσει το "καλό όνομα" που είχε όταν/αν αποδειχθεί ότι είπε ψέματα. Και το ψέμα το λέει όχι για να δημιουργήσει πρόβλημα στον εκτός wiki κόσμο, αλλά στον wikiκόσμο. Αυτό δεν είναι όλο το νόημα; Οποιαδήποτε εντός wiki κατηγορία δεν έχει στόχο το πρόσωπο στον "πραγματικό" off-wiki κόσμο, αλλά στον πραγματικό εντός wiki κόσμο.

Wikipedia is in the real world. Συγνώμη που παρασύρθηκα και τα έγραψα όλα αυτά εδώ, μάλλον περισσότερο συγκέντρωσα και οργάνωσα τις δικές μου σκέψεις. Ίσως κάποτε το πάρω από εδώ και το κάνω άρθρο :-) -- geraki (συζήτηση) 14:29, 18 Αυγούστου 2017 (UTC)


Κατανοητά. Απλά εγώ δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει ούτε να κτίσω καλό όνομα, ούτε οι απόψεις των άλλων χρηστών για μένα ως χρήστη. Τα λήμματα με ενδιαφέρουν στη ΒΠ. Η προσπάθεια βελτίωσης των λημμάτων και η δημιουργία καινούριων αν χρειάζονται. Πάντα σε τομείς που με ενδιαφέρουν. Αντιλαμβάνομαι ότι στην προσπάθεια μου αυτή, έγιναν, γίνονται, θα γίνουν και διενέξεις, συγκρούσεις, κάποιοι θα θελήσουν να χαλάσουν το "καλό μου όνομα" (αν έχω τέτοιο), ίσως και γω να κάνω/έκανα το ίδιο. Αλλά, όπως ξαναείπα, δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει να έχω καλό όνομα. Εξάλλου, έχω διαφωνήσει πολλές φορές ακόμα και με χρήστες που έχω θεωρητικά έχω καλές σχέσεις συνεργασίας και με έχουν βοηθήσει πολύ στις συνεισφορές μου (το ξέρεις και από τις μεταξύ μας διαφωνίες). Αυτή είναι μια άποψη μου για την ΒΠ. Μπορεί να μην είναι η καθολική άποψη, μπορεί να μην συμφωνούν οι άλλοι χρήστες. Σημασία για μένα έχει ότι με αυτή λειτουργώ και ότι αυτή η άποψη δεν κάνει κακό στη ΒΠ. Xaris333 (συζήτηση) 14:52, 18 Αυγούστου 2017 (UTC)

Φραγμένος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Να σου πω την αλήθεια, είναι η μόνη IP που ασχολείται με τον τέως βασιλιά. Αν παρατηρήσεις, ακολουθεί το ίδιο μοτίβο επεξεργασίας. Όπως και να 'χει, ως εμπειρότερος χρήστης, φαντάζομαι θα γνωρίζεις περισσότερα! Φιλικά, --Lion rampant regardant, or (supporter).svg Morretor συζήτηση 16:29, 8 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Για την ακρίβεια, όχι δεν γνωρίζω. Εξού και η ερώτηση στην Αγορά. Ότι λέει η πολιτική και ότι αποφασίσει η κοινότητα. Xaris333 (συζήτηση) 16:46, 8 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Οριζόντια διάταξη[επεξεργασία κώδικα]

Δες λίγο αυτή την επέμβαση. Είχες ζητήσει πριν καιρό μια ανάλογη στοίχιση και είχαμε κάνει αλχημείες, με αυτό μάλλον θα δουλέψει καλά αυτό που ήθελες. Μπορείς ακόμα, κάθε πίνακα ανάμεσα στα div, να τον κάνεις float αριστερά, κέντρο ή δεξιά, δοκίμασε να δεις το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια.   ManosHacker 21:37, 20 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Αυτόματα πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Πρότυπο:Χρήσιμα   ManosHacker 17:14, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

θα το πρόσεξες ίσως...[επεξεργασία κώδικα]

... ότι τα πρότυπα επηρεάστηκαν ήδη:

είδα τον Θουκυδίδης και δίνει την δεκαετία γέννησης με "Desetiletí do 460 př. n. l.", αλλά δεν ξέρω από στο καλό το βρήκε....

--Focal Point 18:06, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Είναι εντάξει τώρα; Xaris333 (συζήτηση) 18:34, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

δεκαετία του 0460 π.Χ, όχι τέλειο (θα μπορούσε να λέει δεκαετία του 460 π.Χ., χωρίς το 0, απλά 460), αλλά σίγουρα μια χαρά, ήλθαν πίσω και οι φωτογραφίες που είχαν επίσης χαθεί. --Focal Point 18:49, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Οκ. Σε λίγο θα κάνω αναίρεση. Xaris333 (συζήτηση) 18:50, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Τώρα δεν φαίνεται το 0 στο 460. Xaris333 (συζήτηση) 18:15, 10 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Σωτήρης Καϊάφας και εθνική Κύπρου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο λήμμα του Καϊάφα όσον αφορά τις συμμετοχές και τα γκολ του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου;

Χτες παρατήρησα πως ενώ το κείμενο γράφει για 19 συμμετοχές και 2 γκολ, τα κουτιά πληροφοριών σε πολλές Βικιπαίδειες τον παρουσιάζουν να έχει 33 συμμετοχές και 19(!) τέρματα.

Επίσης από μια αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο συνάντησα αντικρουόμενες πληροφορίες: κατά το transfermarkt είχε 20 συμμ/2γκολ, σύμφωνα με το rsssf πέτυχε 6 γκολ χωρίς να αναφέρονται οι συμμετοχές του, ενώ πριν λίγο βρήκα πως κατά την UEFA - που για μένα είναι η εγκυρότερη πηγή - είχε 17 συμμετοχές και 2 γκολ. Έριξα μια ματιά και στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ αλλά εκεί δεν βρήκα τίποτα.

Τι πιστεύεις επί του θέματος; --Pavlos1988 (συζήτηση) 19:06, 11 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Δεν ασχολούμαι και πολύ με τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, ξέρω ότι έχει γραφτεί βιβλίο για την Εθνική Κύπρου (Εθνική Κύπρου: πορεία μέσα στο χρόνο (1960-1999)) με τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών. Και νομίζω για τον ίδιο τον Σωτήρη Καϊάφα έχει γραφτεί βιβλίο ή κεφάλαιο σε βιβλία για μεγάλους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να βρεις κάποιο από αυτά. Xaris333 (συζήτηση) 21:05, 11 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

ok! Ευχαριστώ! Pavlos1988 (συζήτηση) 21:16, 11 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)