Συζήτηση χρήστη:Chalk19

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Καλώς ήθλατε στη σελίδα συζήτησής μουΚωνσταντίνος Σιαμάκης[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα αγαπητέ. Έλαβα τις εξής ειδοποιήσεις. "Η επεξεργασία σας στην ‪Ιστορικότητα του Ιησού‬ έχει αναστραφεί. Αναίρεση έκδοσης 6748025 από τον Agapornis προβολή συγγραφέα ‪Chalk19‬ 3mo Η επεξεργασία σας στην ‪Καινή Διαθήκη‬ έχει αναστραφεί. Αναίρεση έκδοσης 6748058 από τον Agapornis λινκ σε μπλογκ συγγραφέα ‪Chalk19‬ 3mo Η επεξεργασία σας στην ‪Λαζαρίνες‬ έχει αναστραφεί. Αναίρεση έκδοσης 6748053 από τον Agapornis υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση σε άλλο συγγραφέα ‪Chalk19‬ 3mo Η επεξεργασία σας στην ‪Αυγουστίνος Καντιώτης‬ έχει αναστραφεί. Αναίρεση έκδοσης 6748054 από τον Agapornis προβολή συγγραφέα ‪Chalk19‬ 3mo Η επεξεργασία σας στην ‪Ιωάννειο κόμμα‬ έχει αναστραφεί. Αναίρεση έκδοσης 6748060 από τον Agapornis προβολή συγγραφέα ‪Chalk19‬" Κοντολογίς, μια μέρα μπήκες κι έβγαλες ό,τι είχε σχέση με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Σιαμάκη. Σε δυο από τις αναστροφές βλέπω ότι έγραψες λόγους, και βρίσκω τουλάχιστον τον ένα να χωλαίνει, καθώς το ότι κάτι τεκμηριώνεται από έναν συγγραφέα δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσουμε έναν άλλο που επίσης το τεκμηριώνει. Υπάρχουν άρθρα (δες για παράδειγμα την αγγλική Β.) με πολλαπλές παραπομπές. Τις άλλες τρεις αναστροφές δεν βλέπω να τις αιτιολογείς. Καθώς άνετα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι έχεις κάτι εναντίον του Κωνσταντίνου Σιαμάκη, θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί αφαιρείς συγκεκριμένα τις αναφορές σε αυτόν. Ευχαριστώ. Agapornis (συζήτηση) 08:56, 17 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Καλησπέρα Agapornis. Το θέμα είναι γιατί προστέθηκαν αρχικά όλες αυτές οι βιβλιογραφικές καταχωρίσεις δημοσιεύματων του Κ. Σιαμάκη, ιδίως όταν στα λήμματα υπάρχει ήδη βιβλιογραφία σε χρήση και οι καταχωρίσεις αυτές δεν έχουν χρήση στην τεκμηρίωση. Για παράδειγμα, στο λήμμα Ιωάννειο κόμμα, στις πηγές η μόνη καταχώριση ελληνικής βιβλιογραφίας είναι εργασία του Κ. Σιαμάκη, χωρίς να υπάρχουν παραπομπές σε αυτήν, την ίδια στιγμή που υπάρχει πλήθος από παραπομπές σε εργασίες των Τρεμπέλα, Καραβιδόπουλου, Ανδρούτσου, Παναγόπουλου κ.άλ., χωρίς αυτές να καταχωρίζονται στις πηγές, ενώ προφανέστατα είναι πηγές του λήμματος αφού έχουν χρησιμοποιηθεί.
Οι βιβλιογραφίες των λημμάτων έχουν μια λειτουργικότητα αφένος και, αφετέρου, δεν είναι κατάλογοι όλων -και αδιάκριτα- των βιβλιογραφικών αναφορών που μπορεί να είναι διαθέσιμες γενικά για ένα θέμα. Ταυτόχρονα, η βιβλιογραφία των λημμάτων δεν είναι χώρος προνομιακής προβολής συγγραφέων. Λέτε ότι"μπορεί κανείς να υποθέσει ότι έχεις [=εγώ δηλαδή] κάτι εναντίον του Κωνσταντίνου Σιαμάκη". Το θέμα είναι ότι πρώτα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί προστέθηκαν όλες αυτές οι καταχωρίσεις, μήπως δηλ. κάποιος είχε λόγους να προβάλει ειδικά το έργο του Κ. Σιαμάκη. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 12:11, 17 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Τσακώνικη[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό είναι σωστό; Η Νεοελληνική έχει, εκτός από την Κανονική Νέα Ελληνική, μια μεγάλη ποικιλία διαλέκτων, ποικίλων επιπέδων αμοιβαίας κατανόησης, όπως η Κυπριακή, η Ποντιακή, η Καππαδοκική, η Κατωιταλική και η Τσακωνική (η μοναδική επιβιώνουσα εκπρόσωπος της αρχαίας Ελληνικής Δωρικής). Το πέτυχα στο Έλληνες. Τζσυντυχάννουμε 23:01, 17 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Τζερόνυμο. Τί εννοείται με το "Κανονική Νέα Ελληνική"; Η "νεοελληνική κοινή"; Τα νέα ελληνικά -όπως κάθε γλώσσα- έχουν/είχαν πολλές διαλέκτους, ιδιώματα, όπως το μωραΐτικο ιδιώμα, το επτανησιακό, το ρουμελιώτικο, το ηπειρώτικο, κ.άλ. στον ελλαδικό χώρο, συν τα κυπριακά, ποντιακά (ή Ευξείνου Πόντου), καππαδοκικά, κατωιταλικά. Επιπλέον, υπάρχει η τσακωνική διάλεκτος, που δε συγγενεύει με τις άλλες νεοελληνικές διαλέκτους, η οποία έχει ως χώρο αναφοράς μερικά χωριά της Κυνουρίας, ανατολικά του Πάρνωνα. Βλ. πρόχειρα στο εγχειρίδιο του καθηγητή Δημήτρη Ε. Τομπαΐδη, Επιτομή της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας Γ΄ Γυμνασίου (ΟΕΔΒ, 1980, 31982), σσ. 40-42.
Αν ο αγαπητός Dr Moshe ευκαιρεί, ας μας δώσει τα φώτα και τη γνώση του επί του θέματος, το οποίο κατέχει άριστα. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 18:58, 18 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Ερώτηση -βοήθεια σχετικά με πρόταση διαγραφής[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ήθελα να προτείνω το άρθρο Αλέξανδρος του Χοεντσόελρν για διαγραφή, ακολούθησα τη διαδικασία που λέει εδώ [1], αλλά προφανώς κάτι έκανα λάθος γιατί στη σελίδα Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Φεβρουαρίου 2018 δε βγαίνει σωστά η πρόταση. Μπορείτε λίγο να το δείτε και να μου πείτε τι έκανα λάθος; Ευχαριστώ Niki81 (συζήτηση) 16:57, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Αγαπητή Niki81 έκανα τις διορθώσεις: στην καταχώριση υπήρχε περίσσιο "="[2] και στην ανακοίνωση στο λήμμα έβαλα τον τίτλο της σελίδας συζήτησης της πρότασης [3]. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 17:02, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)