Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Κύριοι δρόμοι της Ελλάδας»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Οι σύγχρονες μετακινήσεις έκαναν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας αρκετών νέων αυτοκινητοδρόμων και έτσι ξεκίνησε μια περίοδος έντονης κατασκευαστικής δραστηριότητας. Το [[2001]] παραδόθηκε η [[Αττική Οδός]], ενώ το [[2009]] ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της [[Εγνατία Οδός|Εγνατίας Οδού]] (εκτός κάποιων τμημάτων στους κάθετους άξονες της Εγνατίας) και τον Απρίλιο του [[2017]] παραδόθηκε το τμήμα του Α1 Ευαγγελισμός - Σκοτίνα, μήκους 25 χιλιομέτρων, με την παράκαμψη των επικίνδυνων στροφών του Πλαταμώνα και την παράδοση των σηράγγων στα [[Τέμπη]]. Στις 11 Απριλίου 2017 παραδόθηκε η [[Ολυμπία Οδός]], δίνοντας τέλος στα συνεχή ατυχήματα της [[Εθνική Οδός 8α (Ελλάδα)|εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών]]. Επίσης, στις 3 Αυγούστου 2017 παραδόθηκαν τα τελευταία 14 χιλιόμετρα της Ιονίας Οδού (τμήμα Πέρδικα - [[Ιωάννινα]], και έτσι ολοκληρώθηκε η [[Ιόνια Οδός]].
 
Η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου αυτοκινητοδρόμων γίνεται πραγματικότητα, με νέα τμήματα να παραδίδονται συνέχεια. Μεγάλα έργα υπό κατασκευή, είναι και ο εντελώς νέος Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, με το τμήμα Ξυνιάδα - Τρίκαλα, μήκους 80 χιλιομέτρων, να παραδίδεται τον Σεπτέμβριο, ενώ ολοκληρώνονται τμήματα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού προς Κρυσταλλοπηγή (το τμήμα προς Προμαχώνα ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουνίου 2017). Τέλος, γίνεται αναβάθμιση της [[Εσωτερική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης|Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης]] σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
 
Μελέτες γίνονται για επεκτάσεις της Αττικής Οδού, ενώ δημοπρατούνται και νέα οδικά τμήματα για την μετατροπή του τμήματος από την [[Πάτρα]] έως τον [[Πύργος Ηλείας|Πύργο]] σε αυτοκινητόδρομο, τμήμα που έχει αναλάβει η [[Ολυμπία Οδός]].
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης