Αυτοκινητόδρομος 90 (Ελλάδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Autokinetodromos A90 number.svg

Aυτοκινητόδρομος 90
Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης
2690 voak.jpg
Ο Α90 περιμετρικά της πόλεως του Ηρακλείου
Αναλυτικός χάρτης Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) 2017
Αναλυτικός χάρτης Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) 2017
Πληροφορίες δρόμου
_________________Τμήμα της Ε75

Μήκος:_____________310 χλμ

Σημαντικοί κόμβοι
Δυτικό τέρμα:_______Κίσσαμος

Νότιο τέρμα:_________Σητεία

Τοποθεσία
Περιφέρειες:________Κρήτη

Σημαντικές_________Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο,
πόλεις:_____________Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Σητεία

Διαδρομή
Δίκτυο αυτοκινητοδρόμων
Αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας

Ο Αυτοκινητόδρομος 90 (Α90) (ονομασία Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, ΒΟΑΚ) είναι ένας (στο μεγαλύτερο μέρος του) υπό σχεδιασμό αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο Πρωτεύον Εθνικό οδικό δίκτυο κατά το μεγαλύτερο μέρος του (από Ανισόπεδο Κόμβο Μουρνιών Χανίων μέχρι Α.Κ. Καρτερού Ηρακλείου) βάση της υπουργικής απόφασης κατάταξης του εθνικού οδικού δικτύου ΔΜΕΟ/ε/οικ./827 του 1995, και στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα Ε65 (από Καστέλι Κισσάμου μέχρι Α.Κ. Τσικαλαριών Χανίων) και Ε75 (από Α.Κ. Τσικαλαριών Χανίων μέχρι Αερολιμένα Σητείας). Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, όταν κάποια στιγμή με βάσει τον προγραμματικό σχεδιασμό περατωθεί, θα διασχίζει όλη τη Βόρεια Κρήτη, ξεκινώντας από το Καστέλλι Κισσάμου και καταλήγοντας στην Σητεία, ακολουθώντας επακριβώς την διαδρομή της υπάρχουσας Εθνικής Οδού 90.

Από τα 310 χιλιόμετρα που αποτελούν στο σύνολό του τον άξονα (Λιμήν Καστελίου Κισσάμου - Αερολιμένας Σητείας) έχουν αναβαθμιστεί σε τετράιχνο αυτοκινητόδρομο με Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και διαχωριστικό στηθαίο τύπου new jersey μόλις 41 χιλιόμετρα (εκ των οποίων 9,5 χιλιόμετρα περιμετρικά της πόλεων των Χανίων, 6,5 χιλιόμετρα περιμετρικά της πόλεως του Ρεθύμνου και 25 χιλιόμετρα στον Νομό Ηρακλείου, στο τμήμα από Α.Κ. Λινοπεραμάτων Γαζίου μέχρι Α.Κ. Γουρνών Πεδιάδος). Τα προηγούμενα χρόνια λόγω έντονου κυκλοφοριακού φόρτου, τα συγκεκριμένα περιφερειακά των αστικών κέντρων της Κρήτης τμήματα έχουν διαπλατυνθεί απο δίιχνα σε τετράϊχνα. Η αναβάθμιση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αφορούσε απλές διαπλατύνσεις επί της υπάρχουσας (δωδεκάμετρης σε πλάτος, δίιχνης) Εθνικής οδού 90, η οποία κατασκευάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της κατά τα τέλη της δεκαετίας του '60, με προβλεπόμενη μέση ταχύτητα οχημάτων επί της οδού τα 80χλμ/ώρα.[1] Στα διαπλατυνόμενα τμήματα περιφερειακά των πόλεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου η αναβάθμιση απο δίιχνη σε τετράιχνη οδό στηρίχθηκε στην παλαιά χάραξη του 1968.[2] Έτσι, η μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπεται στα οχήματα σε όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης δεν ξεπερνάει τα 90 km/ώρα.

Βάσει του ΣΕΣ 2014-2020 έχουν δημοπρατηθεί για αναβάθμιση σε τετράϊχνη οδό (δρόμο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανα κατεύθυνση με διαχωριστικό στηθαίο new jersey) και βρίσκονται σε φάση κατασκευής συνολικά άλλα 9 χιλιόμετρα (τμήμα Γούρνες - Χερσόνησος στον Νομό Ηρακλείου).

Βάσει εξαγγελιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στα τέλη του 2018 προσδιορίζεται η δημοπράτηση για την ανακατασκευή του τμήματος από Χανιά έως Ηράκλειο. Tα έργα ανακατασκευής στην καλύτερη δυνατή περίπτωση θα ξεκινήσουν τα τέλη του 2019[3] και η ολοκλήρωση τους προσδιορίζεται το 2023-2024.[4]

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χάρτης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΒΟΑΚ Α90 Google Maps

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]