Αυτοκινητόδρομος 90 (Ελλάδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Autokinetodromos A90 number.svg

Aυτοκινητόδρομος 90
Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης
2690 voak.jpg
Ο Α90 περιμετρικά της πόλεως του Ηρακλείου
Αναλυτικός χάρτης Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) 2017
Αναλυτικός χάρτης Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) 2017
Πληροφορίες δρόμου
_________________Τμήμα της Ε75

Μήκος:_____________310 χλμ

Σημαντικοί κόμβοι
Δυτικό τέρμα:_______Κίσσαμος

Νότιο τέρμα:_________Σητεία

Τοποθεσία
Περιφέρειες:________Κρήτη

Σημαντικές_________Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο,
πόλεις:_____________Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Σητεία

Διαδρομή
Δίκτυο αυτοκινητοδρόμων
Αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας

Ο Αυτοκινητόδρομος 90 (Α90) (ονομασία Βόρειος Οδικός Άξονας ΚρήτηςΒΟΑΚ) είναι (στο μεγαλύτερο μέρος του) υπό σχεδιασμό αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που αποτελεί τμήμα του Πρωτεύοντος Εθνικού οδικού δικτύου κατά το μεγαλύτερο μέρος του (από Ανισόπεδο Κόμβο Μουρνιών Χανίων μέχρι Α.Κ. Καρτερού Ηρακλείου) βάση της υπουργικής απόφασης κατάταξης του εθνικού οδικού δικτύου ΔΜΕΟ/ε/οικ./827 του 1995, και στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα Ε65 (από Καστέλι Κισσάμου μέχρι Α.Κ. Τσικαλαριών Χανίων) και Ε75 (από Α.Κ. Τσικαλαριών Χανίων μέχρι Αερολιμένα Σητείας). Αναμένεται να δημοπρατηθεί στο τέλος του α’ εξαμήνου του  2018[1]. Πρόκειται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα Εθνική Οδό 90, της οποίας ακολουθεί επακριβώς την διαδρομή.

Διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο αυτοκινητόδρομος 90, όταν κάποια στιγμή με βάσει τον προγραμματικό σχεδιασμό περατωθεί, θα διασχίζει τη Βόρεια Κρήτη, (Εξ ου και το ακρωνήμιο Β.Ο.Α.Κ. (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης)) ξεκινώντας από το Καστέλλι Κισσάμου και καταλήγοντας στην Σητεία, ακολουθώντας επακριβώς την διαδρομή της Εθνικής Οδού 90.

Ιστορικό[2][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεκαετία του 2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Προεδρικό Διάταγμα 208 / ΦΕΚ 187Α-2000 ίδρυσε την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. για τη μελέτη και κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, με καθήκον την επίβλεψη της επίβλεψης και του άμεσου ελέγχου του σχεδιασμού και της κατασκευής των έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Υπηρεσία θα ασκεί όλες τις ευθύνες της Διαχειριστικής Αρχής σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το σχεδιασμό και την κατασκευή των Δημοσίων Έργων. Οι αρμοδιότητες της ανώτατης αρχής ασκούνται από την Κεντρική Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων και Δημοσίων Έργων.

Σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λόγω της ταχείας ανάπτυξης της βόρειας Κρήτης, η οποία δημιουργεί συνεχώς αυξανόμενα φορτία κυκλοφορίας, έχει προκύψει η ανάγκη για αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης. (Βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών σε οριζόντια, εγκάρσια διατομή και διατομή, είτε με τη βελτίωση της τρέχουσας μορφής (διεύρυνσης) είτε με την εκ νέου χάραξη, έτσι ώστε η μέση ταχύτητα κυκλοφορίας να είναι περίπου 100 Km / h).

Με την υλοποίηση του 2ου ΚΠΣ κατασκευάστηκαν νέα τμήματα τμήματος ~ 47 Km με τμήμα διατομών 12,50 m και 16 χιλιομέτρων με αναβάθμιση της διατομής από απλό σε διπλό κλάδο 2 x 2 λωρίδες (τετράπλευρη) πλάτους 22 μ., Με ένα νέο διαχωριστικό στηθαίο στη μέση. Το κόστος αυτών των έργων ήταν της τάξης των 40 δισ. Δρχ. Ή ~ 120 εκατ. Ευρώ σε τρέχουσες τιμές.

Στο πλαίσιο του 3ου ΚΠΣ έχουν συμπεριληφθεί και σχεδιάζονται να κατασκευαστούν τμήματα συνολικού μήκους 48 χλμ. Εκ των οποίων τα 25 χλμ. Αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου άξονα σε τμήμα διπλού κλάδου πλάτους 22 μ., Με διαχωριστή New Jersey στη μέση.

Τα υπόλοιπα 23 χιλιόμετρα αφορούν την κατασκευή τμημάτων διατομής 12,5 μέτρων. Το σύνολο των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ. μέσω του Γ ΚΠΣ καλύπτει συνολικό μήκος 47,7 χλμ. Επίσης, σε αυτήν την αναβάθμιση περιλαμβάνεται η κατασκευή 9 κόμβων, εκ των οποίων 6 έχουν ήδη κατασκευαστεί. Ο προϋπολογισμός των έργων του ΒΟΑΚ. στο 3ο ΚΠΣ (Ο.Α.Α.Α.Α. - ΠΕΠ - Ε.Π.) ανέρχεται σε ~ 180 εκατ. ευρώ. Ευρώ.

Τα νέα τμήματα του οδικού δικτύου του ΒΟΑΚ που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του WSC περιλαμβάνουν μεγάλα τεχνικά έργα, λόγω των δυσμενών ζώνες διέλευσης, όπως η γέφυρα Nehna Αγκαθιά - Χαμέζι Σητείας, μήκους 840 m, τις γέφυρες και τούνελ στο Άγιος Νικόλαος - Καλό περιοχή Χωριό Λασιθίου με συνολικό μήκος των ~ 915 m, τα βανδαλισμούς γέφυρες στο Βυζαντινό Ηράκλειο & μήκους ~ 620 m, κλπ, με αποτέλεσμα το μέσο κόστος ανά Km είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη των σχεδίων του BCC, όπως ο κατασκευάζονται τμήματα με το BoC. ήταν ως επί το πλείστον στα πεδινά εδάφη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τα 310 χιλιόμετρα που αποτελούν στο σύνολό του τον άξονα (Λιμήν Καστελίου Κισσάμου - Αερολιμένας Σητείας) έχουν αναβαθμιστεί σε τετράιχνο αυτοκινητόδρομο με Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και διαχωριστικό στηθαίο τύπου new jersey μόλις 41 χιλιόμετρα (εκ των οποίων 9,5 χιλιόμετρα περιμετρικά της πόλεων των Χανίων, 6,5 χιλιόμετρα περιμετρικά της πόλεως του Ρεθύμνου και 25 χιλιόμετρα στον Νομό Ηρακλείου, στο τμήμα από Α.Κ. Λινοπεραμάτων Γαζίου μέχρι Α.Κ. Γουρνών Πεδιάδος). Η αναβάθμιση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αφορούσε απλές διαπλατύνσεις επί της υπάρχουσας (δωδεκάμετρης σε πλάτος, δίιχνης) Εθνικής οδού 90, η οποία κατασκευάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της κατά τα τέλη της δεκαετίας του '60, με προβλεπόμενη μέση ταχύτητα οχημάτων επί της οδού τα 80χλμ/ώρα.[3] Στα διαπλατυνόμενα τμήματα περιφερειακά των πόλεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου η αναβάθμιση απο δίιχνη σε τετράιχνη οδό στηρίχθηκε στην παλαιά χάραξη του 1968.[4] Έτσι, η μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπεται στα οχήματα σε όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης δεν ξεπερνάει τα 90 km/ώρα.

Μέλλον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γούρνες-Χερσόνησος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βάσει του ΣΕΣ 2014-2020 έχουν δημοπρατηθεί για αναβάθμιση σε τετράϊχνη οδό (δρόμο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανα κατεύθυνση με διαχωριστικό στηθαίο new jersey) και βρίσκονται σε φάση κατασκευής συνολικά άλλα 9 χιλιόμετρα (τμήμα Γούρνες - Χερσόνησος στον Νομό Ηρακλείου).

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου[5]

Ανακατασκευή τμήματος Χανιά-Ηράκλειο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βάσει εξαγγελιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στις αρχές του 2018[6] προσδιορίζεται η δημοπράτηση για την ανακατασκευή του τμήματος από Χανιά έως Ηράκλειο. Τα έργα που σχεδιάζονται είναι τα εξής:[7]

Tα έργα ανακατασκευής στην καλύτερη δυνατή περίπτωση θα ξεκινήσουν τα τέλη του 2019[8] και η ολοκλήρωση τους προσδιορίζεται το 2023-2024.[9]

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χάρτης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΒΟΑΚ Α90 Google Maps

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Στη Βουλή το θέμα της κατασκευής του ΒΟΑΚ - ypodomes.com». http://www.ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/voreios-odikos-axonas-kritis/item/43493-sti-vouli-to-thema-tis-kataskevis-tou-voak. Ανακτήθηκε στις 2017-11-23. 
  2. http://www.teetak.gr/files/ekdiloseis/synedria/koinisiskepsi_DE_TEE/boak.pdf
  3. ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης - Β.Ο.Α.Κ.
  4. Η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ
  5. «ΒΟΑΚ: Καθυστερεί η παράδοση του έργου Γούρνες - Χερσόνησος | ekriti» (στα αγγλικά). ekriti. 2018-02-02. http://www.ekriti.gr/kriti/voak-kathysterei-i-paradosi-toy-ergoy-goyrnes-hersonisos#sthash.YcRvDYQR.dpbs. Ανακτήθηκε στις 2018-02-23. 
  6. «Στις αρχές του 2018 ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ». Η Εφημερίδα των Συντακτών. 2017-12-28. https://www.efsyn.gr/arthro/stis-arhes-toy-2018-o-diagonismos-gia-ton-voak. Ανακτήθηκε στις 2018-01-04. 
  7. TEAM, ZARPA. «Κρήτη | Τα 22 χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ: Σε ποια σημεία θα γίνουν γέφυρες και ανισόπεδοι κόμβοι | Zarpanews». www.zarpanews.gr. http://www.zarpanews.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B1-22-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BF%CE%B1%CE%BA-%CF%83%CE%B5-%CF%80/. Ανακτήθηκε στις 2018-02-23. 
  8. Τέλη του 2018 η δημοπράτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης
  9. Το βαρύ πυροβολικό των μεγάλων έργων νέας γενιάς του Υποδομών