Εθνική Οδός 90 (Ελλάδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Greek-Road-sign-p26.svg
Εθνική Οδός 90
GR-EO-90.svg Tabliczka E65.svg Tabliczka E75.svg
Αναλυτικός χάρτης Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) 2017
Πληροφορίες
Μέρος της Ε65 και της Ε75
Μήκος: 312 χλμ.
Τοποθεσία
Περιφέρειες: Κρήτη
Πόλεις: Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο,

Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Σητεία,

Η Εθνική Οδός 90 (γνωστή και ως Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, ΒΟΑΚ, κωδικός: EO90) είναι οδός ταχείας κυκλοφορίας της Κρήτης. Αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού δικτύου της Ελλάδας.[1]

Η Εθνική Οδός 90, κοντά στο Ηράκλειο

Ο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος Α 90 αποτελεί ουσιαστικά την αναβάθμιση της εθνικής αυτής οδού την οποία και θα αντικαταστήσει μετά την ολοκλήρωσή του. Ακόμη, η οδός είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Οδού 75 και της Ευρωπαϊκής Οδού 65.

Διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εθνική Οδός 90 διέρχεται την Βόρεια Κρήτη, ξεκινώντας από το Καστέλλι Κισσάμου και καταλήγει στην Σητεία. Περνά από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Πλέον, τα τμήματα περιμετρικά των πολεοδομικών συγκροτημάτων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου έχουν αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατασκευή[1][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εθνική Οδός 90 σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και άρχισε να κατασκευάζεται το 1968. Πριν την κατασκευή της, είχαν προταθεί κι άλλες ιδέες, μεταξύ άλλων, και η αναβάθμιση της παλιάς Εθνικής Οδού. Η αρχική διατομή είχε πλάτος 11-12,5 μέτρα, στο τμήμα από το Καστέλι μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και ~8 µ. στο τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την Σητεία, αλλά στη συνέχεια προστέθηκε και λωρίδα βραδυπορείας σε σημεία με μεγάλες κλίσεις. Ο στόχος να παραμείνουν οι κλίσεις κάτω του 7,5% και η µέση ταχύτητα µελέτης 80 Km/h δεν ήταν εφικτός λόγω του ορεινού ανάγλυφου, ενώ για λόγους περιορισμού του κόστους, ο αρχικός σχεδιασμός δεν συμπεριλάμβανε σήραγγες ή κοιλαδογέφυρες. Οι γέφυρες Παντάνασσας και Παλαιοκάστρου κοντά στο Ηράκλειο, μήκους 150 μέτρων, κατασκευάστηκαν το 1971, αντί να επιχωματωθούν οι δύο αντίστοιχες κοιλάδες. Η σήραγγα Βραχασίου, μήκους 285 μέτρων, κατασκευάστηκε το 1971-73, αντί τομής σε σαθρά πετρώματα, με τον κίνδυνο κατολίσθησης. Η σήραγγα Βραχασίου ήταν η πρώτη σήραγγα οδοποιίας που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. Κατά την διάνοιξή της, ύπηρξε κατολίσθηση λόγω σαθρών εδάφων (γραφίτης), αλλά ο χαλαρός όγκος σταθεροποιήθηκε με τσιμεντενέσεις.

Αποδοχή[1][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η κατασκευή του ΒΟΑΚ βοήθησε την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της βόρειας Κρήτης τις δεκαετία του 1970 και '80. Ωστόσο, διαπιστώθηκαν λάθη χάραξης. Σε πολλά σημεία, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν κοιλαδογέφυρες/σήραγγες. Αργότερα, διαπιστώθηκε ραγδαίος κυκλοφοριακός φόρτος, κι έτσι ξεκίνησε να κατασκευάζεται ο Αυτοκινητόδρομος 90.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εθνική Οδός 90, κοντά στην Αμνισσό