Εθνική Οδός 1 (Ελλάδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Εθνική Οδός 1
GR-EO-1.svg
Greek National Road 1 (PATHE) at Thermopylae (Thermopyles).jpg
Η Εθνική Οδός 1 κοντά στις Θερμοπύλες
Πληροφορίες δρόμου
Μήκος 605 χλμ
Αρχή Αθήνα
Τέλος Εύζωνοι
Τοποθεσίες
Περιφέρειες Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία
Σημαντικές πόλεις Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Κατερίνη, Αλεξάνδρεια, Πολύκαστρο
Δίκτυο εθνικών οδών
Εθνικές Οδοί της Ελλάδας

Η Εθνική Οδός 1 (ΕΟ1), γνωστή και ως Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, είναι οδός ταχείας κυκλοφορίας της Ελλάδας. Έλαβε την αρίθμησή της το 1963. Είχε μήκος 605 χλμ. Αντικαταταστάθηκε σε μεγάλο ποσοστό από τον Αυτοκινητόδρομο 1, μιας και ήταν ο κυριότερος οδικός άξονας της Ελλάδας μέχρι την δημιουργία του, οπότε και πολλά τμήματα αντικαταστάθηκαν ή παρακάμφθηκαν. Τμήματά της χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα, για την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφορίας.

Διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αρχική διαδρομή, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 1963 Περί αριθμήσεως των Εθνικών Οδών, ήταν η εξής: Αθήνα, Δεκέλεια (Τατόι), Σφενδάλη (Μαλακάσα), Μαρτίνο, Αταλάντη, Καμένα Βούρλα, Θερμοπύλες, Λαμία, Στυλίδα, Αλμυρός, Βελεστίνο, Λάρισα, Κατερίνη, Αλεξάνδρεια, Χαλκηδόνα, Γέφυρα και Πολύκαστρο, καταλήγοντας στους Ευζώνους και τα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1963, η Εθνική Οδός Αθηνών-Ευζόνων, έλαβε την αρίθμηση "Εθνική Οδός 1" (ΕΟ1). Στα τέλη της δεκαετίας του '50 άρχισαν εργασίες βελτίωσης του δρόμου (διαπλατύνσεις, νέα χάραξη), οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 1973, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του '80 ξεκίνησε η μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο.

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΦΕΚ 319Β/1963

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]