Συζήτηση χρήστη:MARKELLOS/Αρχείο 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή η σελίδα είναι αρχείο. Μην επεξεργάζεστε τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας. Παρακαλούμε απευθύνετε πρόσθετα σχόλια στην τρέχουσα σελίδα συζήτησης.

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue

MARKELLOS, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! 

Η φωτογραφία που ανέβασες δεν έχει την πηγή της και σήμανση για άδεια. Βλ. Βικιπαίδεια:πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων για το είδος της άδειας. Ευχαριστώ--ΗΠΣΤΓ 10:44, 22 Αυγούστου 2007 (UTC)

Γεννήσεις-Θάνατοι[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μην ανοίγεις κατηγορίες Γεννήσεων και θανάτων με ένα ή δύο άρθρα μέσα, είναι άχρηστες . Εξάλλου γι΄αυτό δεν τις άνοιξαν και οι χρήστες που έβαλαν αυτά τα άρθρα σε τέτοιες κατηγορίες. Εξάλου σύμφωνα με παλαιότερη πολιτική της Βικιπαίδειας αυτές οι κατηγορίες διαγράφονται. --✻tony esopi λέγε 20:04, 28 Αυγούστου 2007 (UTC)

Ταξινόμηση[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Έχε υπόψη σου ότι οι Μητροπολίτες ταξινομούνται με το μικρό τους, όχι με το επώνυμο. Γι'αυτό μην το αλλάζεις όπου είναι σωστό.--Κωστής 11:47, 3 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Αθλιότητες[επεξεργασία κώδικα]

Οι Άθλιοι ήλθαν τελικά.--Focal Point 12:47, 8 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Έχω εντυπωσιαστεί με την προσπάθειά σου για κατηγοριοποίηση άρθρων. Μια μικρή υπόδειξη, για ζήτημα που και εγώ άργησα να χωνέψω (τι άργησα, δεν το δεχόμουν με τίποτα): Αν άρθρο μπαίνει σε κατηγορία, τότε καλό είναι να μη βρίσκεται και στη μαμά-κατηγορία. Π.χ. αν είναι στον Τρωικό πόλεμο, δεν πρέπει να είναι και στην Κατηγορία:Ελληνική μυθολογία. Για να σε πείσω (εσένα που ίσως να μη χρειάζεται να σε πείσω ή άλλον που διαβάζει), σκέψου να ήταν όλα τα άρθρο του Τρωικού πολέμου και όλων των υποκατηγοριών της μυθολογίας (Αργοναυτική εκστρατεία, Αρχαίες θρησκευτικές επικλήσεις, Ηρακλής, Μούσες, Οδύσσεια) εκεί. Έτσι λοιπόν εξηγείται η αλλαγή που έκανα εδώ. Καλή συνέχεια. --Focal Point 18:48, 10 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Συμφωνώ στις επιμέρους κατηγοριοποιήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να μην αναφέρονται στη κυριότερη η οποία και αποτελεί ένα πλήρες κατάλογο (και εν προκειμένω) προσώπων της Ελληνικής Μυθολογίας. Το ίδιο πιστεύω πως θα πρέπει να γίνεται και στη Φυσική, Χημεία κ.ά. προκειμένου έτσι να εξυπηρετείται ένας γενικός συναφής κατάλογος όρων παράλληλα με τις επιμέρους κατηγορίες π.χ. Μηχανική, Οπτική κ.λπ. που πρακτικά εξυπηρετούν ιδιαίτερα κεφάλαια των επιστημών και που πιθανόν κάποιος να μη τα γνωρίζει.--Templar52 20:59, 10 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Το απόγευμα θα γράψω κάτι ακόμη. Σαφέστατα δεν έχει ουσία συστηματική αναστροφή και τριβές.--Focal Point 05:03, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Συνέχεια στο Συζήτηση κατηγορίας:Κατηγορίες --Focal Point 18:50, 11 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Εκκλησία της Σαϊεντολογίας[επεξεργασία κώδικα]

 • Ναι είναι εξαρχής ο τίτλος λάθος γραμμένος, μόλις μετακίνησα τη σελίδα στον σωστό ορθογραφικά τίτλο.--Constaπες μου 13:27, 14 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)
 • Δεν πειράζει και εγώ το παθαίνω φίλε μου, Καλό Απόγευμα!--Constaπες μου 13:40, 14 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Χρόνος[επεξεργασία κώδικα]

Μη βιάζεσαι με τις μετακινήσεις και την τοποθέτηση των {{δα}}. Μερικές φορές ειδικά νέοι χρήστες "ψάχνονται" να βρουν πως θα γράψουν ένα άρθρο και τι θα γράψουν. Άφηνε κάνα μισάωρο-ώρα, δεν μας κυνηγάει κανείς και τα άρθρα που είναι να πάνε στη Βαλχάλλα θα πάνε ούτως ή άλλως :) Φιλικά Badseed απάντηση 14:24, 15 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Τονισμός[επεξεργασία κώδικα]

Που το τονίζεις: Μαρκέλλος ή Μάρκελλος;--Focal Point 21:02, 16 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Το έχω κάνει κι εγώ και σε κατανοώ, αλλά τα άρθρα που σημείωσες για σύντομη διαγραφή, μόλις είχαν καταχωρηθεί. Ένα προειδοποητικό μήνυμα στον ανώνυμο χρήστη που τα έγραψε θα είχε πιθανότητα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και με μεγάλωμα ίσως των άρθρων αυτών και ίσως με προσέλκυση του χρήστη. Η πινακίδα διαγραφής είναι επίσης αποτελεσματική, αλλά για απλή διαγραφή του άρθρου από διαχειριστές. Ο ταλαίπωρος, νέος και άσχετος χρήστης δεν το θεωρεί καλωσόρισμα και αν πιστεύεις ότι η άλλη μέθοδος μπορεί να τον ενοχλεί λιγότερο (και θα το προτιμούσες αν ήσουν στη θέση του), θυμήσου το την επόμενη φορά.--Focal Point 16:45, 17 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Υπουργείο Εσωτερικών[επεξεργασία κώδικα]

Ναι, έχεις δίκιο, την πάτησα από άλλο άρθρο του in.gr. Θα τα αλλάξω σε λίγο μόλις τελειώσω κάποιες άλλα edit. -Ferengi 15:59, 18 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)


Διόρθωση και λίγο γέλιο[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για την εκ νέου διόρθωση στο άρθρο για το Δαμασιώτη. Σχετικά πρόσφατα είχα δει την ταινία "Της νύχτας τα καμώματα" και θυμάμαι έχει μία σπαρταριστή σκηνή με τον Αυλωνίτη να μπαίνει σε έναν καβγά από βαρύμαγκες για να τους χωρίσει. Ο καβγάς ξεκίνησε από μία παρατήρηση που έκανε κάποιος στον μικρό του μαγαζιού (Γκιωνάκης ή Ρίζος αν θυμάμαι καλά) και οι μάγκες τρελαίνουν τον αστυνομικό Αυλωνίτη στην εξήγηση για το πώς και γιατί έγινε ο καυγάς ("Ο κύριος από εδώ έκανε μία παρατήρηση στον άλλο κύριο που έκανε κλπ.") . Καλό βράδυ, --Lemur12 20:53, 18 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Καλωσόρισες...[επεξεργασία κώδικα]

...και επίσημα στους ιντερβικιπαιδιστές. Λέω και επίσημα, γιατί έστω και ένα interwiki να είχες φτιάξει, ακόμη και να μην είχες δηλώσει το όνομά σου στην Επιχείρηση Interwiki, ήσουν ήδη εμπόλεμος. Που και που μετράω πόσα interwikis βάλαμε. Το κάνω με μέτρηση της λέξης interwiki από τα σχόλια των καταχωρήσεών μας. Αν δε σου κάνει κόπο, περιέλαβε και τη λέξη αυτή με ότι άλλο σου αρέσει (βλέπω προτιμάς το σωστό τίτλο "Διαγλωσσικές συνδέσεις" και καλά κάνεις) στα σχόλια (π.χ. "Διαγλωσσικές συνδέσεις interwiki"). Αν δε στο βγάζει αυτόματα ή σε κουράζει ή σε ενοχλεί, αγνόησε όλα τα παραπάνω χωρίς δεύτερη κουβέντα. Καλές συνεισφορές.--Focal Point 21:38, 19 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Αυτό το έχει κάνει μόνο ένας μέχρι τώρα, ενώ εσύ ήδη έχει καταχωρήσει interwikis, συνεπώς η θεωρητική αυτή πιθανότητα έχει ήδη μηδενιστεί.--Focal Point 21:52, 19 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Ελληνικές κυβερνήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Χμμ έχουμε Κατηγορία:Ελληνικές κυβερνήσεις και Κατηγορία:Ελληνικές Κυβερνήσεις. Διάλεξε και πάρε. Μάλλον την πρώτη λέω (σύμφωνα με τη σύμβαση ονοματοδοσίας των άρθρων της Βικιπαίδειας), αλλά με την κατηγοριοποίηση της δεύτερης.--Focal Point 14:53, 22 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Copyright[επεξεργασία κώδικα]

thx! 85.75.66.80 16:10, 22 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Αγορά[επεξεργασία κώδικα]

Ο Χρήστης:Tromios σε ρωτάει κάτι στην Αγορά.--Focal Point 19:53, 28 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Χωριά Λήμνου[επεξεργασία κώδικα]

Σωστή η δημιουργία των δύο υποκατηγοριών "Χωριά της Λέσβου" και "Χωριά της Λήμνου". Η Ατσική και η Νέα Κούταλη είναι χωριά της Λήμνου. Συνεπώς, δεν έχει νόημα η μεταφορά τους σε λήμμα με τη μορφή που προτείνεις. TB5050 18:52, 30 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Κατ'αρχην χαίρε. Είδα το πρότυπο, αν θες βοήθεια πες μου. Μια γενική παρατήρηση. Στόχος γενικά είναι να γίνει κάτι ευπαρουσίαστο. Αυτό συνηθως συνάδει με κάτι μικρό και εύχρηστο. Γιατί, αν κάποιος θελήσει να αλλάξει κάτι ή να αφαιρέσει κάτι από το πρότυπο, αυτομάτως πρέπει ή να παει στο πρότυπο, κάτι που αν είσαι νέος δεν το γνωρίζεις ή να βάλεις όλη τη φορμα του προτύπου, κάτι που κάνει δύσχρηστη την επεξεργασία(άλλωστε γι αυτό και δημιουργουμε πρότυπα). Οπότε επειδή έχω δει πάρα πολλές προτάσεις ειδικά στη αγγλική βικιπαίδεια, θα πρότεινα κάτι πιο κομψό, από ένα μεγάλο δύσχρηστο πρότυπο, όπως τωρα διαφαίνεται. Μη ξεχνάς οτι πολλά από αυτά που είναι τώρα ως στοιχεία εκφράζονται με userboxes, που είναι ιδιαίτερα αγαπητά.--Θεόδωρος 12:43, 1 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ. Στη σελίδα χρήστη μου τελικά εγώ έβαλα το... καλλιτεχνικό πρότυπο αλλά δεν καλύπτει όλα τα θέματα. Μου αρέσει πάντως γιατί δίνει συνοπτικές πληροφορίες για το χρήστη και ομορφαίνει κάπως τη σελίδα.--Lemur12 13:29, 1 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

  • Τώρα είναι μια χαρά. Δεν έχει ημερομηνία και τόπο γέννησης, ενώ επίσης δεν έχει χρώμα. Έτσι, τουλάχιστον για τη σελίδα χρήστη μου, αποφάσισα να τοποθετήσω το καλλιτεχνικό πρότυπο στην πρώτη σελίδα και το πρότυπο που συνδημιουργήσαμε στη σελίδα με τις συνεισφορές μου. Καλό βράδυ, --Lemur12 21:21, 1 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Υπογραφή σου[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Μάρκελλε, στον κώδικα της υπογραφής σου έχεις ξεχάσει να κλείσεις την εντολή <sup></sup> (έχεις ξεχάσει το < πριν το δεύτερο sup) και επηρεάζεται έτσι και ό,τι γράφεται μετά από την υπογραφή σου! Φιλικά --Αρχίδαμοςμίλα μου 14:17, 5 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Ο FocalPoint απονέμει στο σκληρά εργαζόμενο Μαρκέλλο ένα αστέρι


Έχω την τιμή να απονείμω στον Μαρκέλλο το αστέρι του σκληρά εργαζόμενου για τη Βικιπαίδεια. Κατηγορίες, interwiki, διορθώσεις και λίγα λέω. Ελπίζω να μην "καείς" από την πολλή βικι-δουλειά. Άξιος. --Focal Point 18:36, 5 Οκτωβρίου 2007 (UTC)


Μιανμάρ και συγχαρητήρια[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Μαρκέλλε, έκανα τις σχετικές διορθώσεις και πιστεύω ότι τώρα η Μιανμάρ είναι εντάξει. Τα συγχαρητήριά μου για το αστέρι σου και για τις συνεισφορές σου. --Lemur12 17:15, 6 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

ΠΧΣ[επεξεργασία κώδικα]

Συγνωμη αλλα γιατί δεν αφήνετε τα δημοψηφίσματα; Ποιός κανονισμός το λέει αυτό και ποιος σας δίνει το δικαίωμα τη στιγμή μάλιστα που στις wikipedia του υπόλοιπου ΄κόσμου στο ίδιο άρθρο υπάρχουν δημοψηφίσματα και κανείς δεν τα έχει αφαιρέσει. Προκειται πάλι για ελληνική πρωτοτυπία; Σας παρακαλώ αφήστε να μπουν αυτοι οι σύνδεσμοι γιατί είναι απαραίτητο να πιέσουμε την ΕBU και τις κρατικες τηλεοράσεις ωστε να επανέλθουν τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα. Δεν έχουμε κανένα κερδοσκοπικό σκοπο σε τελικη ανάλυση και το να μας εμποδίζετε να κάνουμε δημοψηφίσματα είναι κατακριτέο αν οχι παράνομο δια του συντάγματος σε μια δημοκρατία. Μπορείται να μου εξηγήσετε γιατί τα δημοψηφίσματα αφαιρούνται μόνο από τις ελληνικές σελίδες? ευχαριστώ. -- Ανυπόγραφα σχόλια των χρηστών JSF83 και 85.72.182.185

Timing[επεξεργασία κώδικα]

Ενώ εσύ έγραφες στη συζήτηση του χρήστη εγώ έβαζα το πρότυπο.... Φοβερό Timing... --Alaniaris 19:28, 11 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Σε ευχαριστώ, με το καλό και στα δικά σου!!! --Alaniaris 19:38, 11 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ποντοκώμη Κοζάνης[επεξεργασία κώδικα]

ευχαριστώ Μάρκελλε. Πολύ γρήγορος— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dmichael (συζήτησησυνεισφορά) .

Απονομής συνέχεια[επεξεργασία κώδικα]

Το αστέρι της διαγραφής «Βοηθός σερίφη»


Έχω την τιμή να απονείμω στον Μαρκέλλο το αστέρι της διαγραφής (ή αλλιώς του «βοηθού σερίφη») για την εξαίρετη ιδέα του στον ταχύτατο και πανεύκολο εντοπισμό άρθρων που έφτιαξε ένα bot και χρειάζοταν διαγραφή (εδώ).--Focal Point 15:25, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ, οι διαγραφές δεν ήταν και τόσες πολλές, ενώ η ιδέα εξαίρετη. --Focal Point 16:27, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Περίμενε λίγο με τις άδειες κατηγορίες να το συζητήσουμε. Δες Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αριστοτέλης#Ερώτηση. --Focal Point 15:33, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Καλωσόρισμα;[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Μαρκέλλε, καλησπέρα. Αυτό [1] είναι καλωσόρισμα χρήστη ή συζήτηση για άρθρο;. Με φιλικούς χαιρετισμούς, --Lemur12 19:46, 15 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

 • Τίποτα , όλα ΟΚ. Απλώς μπερδεύτηκα κι εγώ. Όσο για την επιδημία, φθινόπωρο είναι, άρχισαν βροχές και τα κρυολογήματα μέσα στο πρόγραμμα είναι! Καλή συνέχεια, --Lemur12 20:12, 15 Οκτωβρίου 2007 (UTC)


Επέκταση[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω πρέπει να καταλήξουμε λίγο στα όρια του τι ορίζουμε ως επεκτάσιμο άρθρο, κάτι που εξαρτάται βέβαια και από το περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές όταν υπάρχουν 2-3 καλογραμμένες παράγραφοι δεν βάζω επέκταση, γιατί διαχωρίζω κάπου την αναγκαία επέκταση από τον εμπλουτισμό. Υπό την έννοια του εμπλουτισμού όλη η ΒΠ χρειάζεται. Υπό την έννοια της αναγκαίας επέκτασης γενικώς για εμένα άρθρα που με μια δυο προτάσεις ή μια ελλιπέστατη παράγραφο δε σου δίνουν να καταλάβεις τι γίνεται με το περιεχόμενο--ΗΠΣΤΓ 22:42, 15 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Γεια σου. Δεν υπάρχει κάποιος απόλυτος κανόνας-εξαρτάται από το θέμα του άρθρου και τις διαθέσιμες πληροφορίες. Ένας εμπειρικός κανόνας είναι αυτός που αναφέρει παραπάνω ο ΗΠΣΤΓ. Γενικά 2-4 μεγαλούτσικες παράγραφοι θάλεγα ότι είναι μια κάπως ικανοποιητική μορφή άρθρου (με τα σημερινά δεδομένα). Θα έλεγα όμως ότι δεν πάσχουμε από κατηγοριοποίηση των επεκτάσιμων. Αυτό που πραγματικά μας χρειάζεται είναι η επέκταση των επεκτάσιμων, κάτι που γίνεται ελάχιστα έως καθόλου (κι έχουμε περίπου 1.800(;) έως σήμερα).

Κάτι άλλο εν είδει tip: άρθρα που ομαδοποιούνται βάσει προτύπων (π.χ. Πολιτείες της Αμερικής) καλύτερα είναι να κατηγοριοποιούνται χρησιμοποιώντας το πρότυπο. Δε λέω να βγάλεις τις κατηγορίες που έβαλες χτες, απλώς η ίδια δουλειά θα γινόταν με μια και μόνο επεξεργασία (προσθήκη της κατηγορίας με "includeonly" στο πρότυπο). Αυτό έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορούν όλα μαζί τα άρθρα να αλλάξουν κατηγορία (αν χρειαστεί). - Badseed απάντηση 20:41, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Σωστά για το πρότυπο, είχε δίκιο ο Tony, δεν πήρα υπόψη μου τις απομακρυσμένες περιοχές κλπ. Για την επιχείρηση, χρειάζεται λίγος χρόνος για απάντηση. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι θα πρέπει να υπαρξει συμφωνία και σχέδιο (ακόμα ίσως και το δέντρο κατηγοριών που υπάρχει τώρα) για τις κατηγορίες γιατί είναι πολύ ταλαιπωρημένο ζήτημα, και γιατί θέλει πολλή δουλειά για να διορθωθεί το οτιδήποτε. Καταρχήν λοιπόν θα έλεγα να μη διαγράψουμε (ακόμα) τις κατηγορίες - Badseed απάντηση 21:15, 16 Οκτωβρίου 2007 (UTC)


Λεμουροευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη βοήθειά σου στον κατάλογο με τα νομίσματα. Σε ό,τι αφορά το πρότυπο (που είναι μπελαλίδικο, με τις σημαίες) βρήκα ότι ίσως αυτό βγαίνει πάντα και μπορεί να αντιγραφεί πιο εύκολα. |Flag of Malaysia.svg Μαλαισία

 • Θέλει βέβαια να γράφεις εσύ το όνομα της χώρας μετά αλλά νομίζω ότι δεν πειράζει. Επίσης, πρέπει να βρούμε έναν όρο για το "100" (τι ακριβώς είναι; Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος νομισματικός όρος;.Έκανα δύο χώρες αλλά δυστυχώς δεν έχω σήμερα τακτική σύνδεση λόγω διακοπής ρεύματος. Έτσι, θα επανέλθω επίσης αύριο Κυριακή, καλώς εχόντων των πραγμάτων.Να είσαι καλά και καλή επάνοδο. Από Κρήτη, --Λεμούριος ο Θησαυροφύλακας 15:33, 20 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ανδρέας Παπανδρέου![επεξεργασία κώδικα]

Γεια χαρα,στην ενοτητα του Ανδρεα Παπανδρεου βλεπω πολλες συκοφαντιες,πως μπορουν να διορθωθουν αυτες?Για παραδειγμα πουθενα δεν αναφερεται οι δεσμευσεις του Ανδρεα και οτι ηταν υπερμαχος της Δημοσιας και Δωρεαν Παιδειας..Επισης αναφερεται για το ΑΕΠ σχολιο του Αλογοσκουφη υπουργο της Ν.Δ που κανενας δεν μπορει να επιβεβαιωσει οτι τα στοιχεια ειναι αληθες.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Kostasdiony (συζήτησησυνεισφορά) .

Να αναφερω τι οτι ο κ.Αλογοσκουφης ειναι Υπουργος Οικονομιας της ΝΔ?Λογικο ειναι να αναφερει πραγματα που στοχο εχουν να υποβαθμισουν τις προηγουμενες Κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ...Το αρθρο για την Οικονομια δεν επιβεβιωνεται απο πουθενα αλλου...Δεν εχω σκοπο να ερθω με αντιπαραθεση με κανεναν γιατι ο καθενας μπορει να ανεβασει οτι στοιχεια θελει,για ολα τα γεγοντοτα που εχουν συμβει σ'αυτον τον τοπο,παντοτε υπαρχουν τουλαχιστον δυο διαφορετικες μαρτυριες...Στην συγκεκριμενη περιπτωση αλλη αποψη μπορουν να εχουν οι του ΠΑΣΟΚ και αλλοι της ΝΔ για τα ιδια και συγκεκριμενα θεματα...Αυτα απο μενα.. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Kostasdiony (συζήτησησυνεισφορά) .

Νομίσματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, η βοήθειά σου είναι πολύτιμη. Έβαλα ήδη μπρος με τα νομίσματα και ξεκίνησα αλφαβητικά. Όπως και με τις σημαίες, κάποια ημέρα θα ολοκληρωθούν ελπίζω. Καλό βράδυ.--Lemur12 20:28, 21 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Καλημέρα. Κάνε τη δουλειά σου, δε χρειάζομαι κάτι άλλο από το άρθρο. Γράφω άρθρο νομίσματος SFriendly.gif. --Κωστής 07:39, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Βάνδαλος[επεξεργασία κώδικα]

Δε χρειάζεται να βάζεις {{δα}} στα «άρθρα» που δημιούργησε. Θα σβηστούν όλα. Το δυστύχημα είναι να μην υπάρχει διαχειριστής μέσα σε τέτοιες περιπτώσεις (όπως τώρα) να τον μπλοκάρει εγκαίρως...--Κωστής 08:18, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Το θέμα είναι πώς ειδοποιείς τώρα έναν διαχειριστή να τον μπλοκάρει!--Κωστής 08:22, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC) Ευτυχώς εμφανίστηκε το Γεράκι, πριν τις 30.000 SFriendly.gif--Κωστής 08:26, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Χωριά Αιτωλοακαρνανίας[επεξεργασία κώδικα]

Αλήθεια γιατί σε όλα τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας έχει προστεθεί το προσδιοριστικό του νομού στον τίτλο; Αυτή η πρακτική οδηγεί σε προβλήματα κατά την αναζήτηση, καθώς αυτός που ψάχνει είναι πιο πιθανό να βάλει μόνο το όνομα του χωριού, με αποτέλεσμα να βγει σε σελίδα με λίστα αποτελεσμάτων και όχι στο ίδιο το άρθρο κατευθείαν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλο χωριό στην Ελλάδα με το ίδιο όνομα (για να τίθεται θέμα αποσαφήνισης) νομίζω πως δεν είναι πρακτικό να βάζουμε υποχρεωτικά σε κάθε χωριό του νόμου και το όνομα του νομού δίπλα. --Ferengi 08:37, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Κυβέρνηση Δόβα[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ που με ενημέρωσες--Αρχίδαμοςμίλα μου 22:40, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Καλημέρα! Δε θέλετε να κρατήσετε καμιά απλούστερη ανακατεύθυνση;;- Αχρήστης 08:52, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Οκ σβήνω αυτά που έβαλες για σβήσιμο και σκεφτείτε μήπως υπάρχει κάποια άλλη ανακατεύθυνση που βολεύει (ακριβώς για να μη δημιουργηθούν νέα λήμματα) πχ "Κυβέρνηση Καραμανλή". Αν θέλετε μπορείτε επίσης να ελέγξετε για ευκρινή προσθήκη προς τον σύνδεσμο του άρθρου διακυβέρνησης, στο αντίστοιχο λήμμα του εκάστοτε πρωθυπουργού. Φιλικά - Αχρήστης 09:11, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC) -Ουχ με πρόλαβε άλλος...! :)

Είναι όντως σούπερ το άρθρο! Καλή δουλειά!- Αχρήστης 09:23, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ φίλε MARKELLOS. Αν χρειαστώ την βοήθειά σου θα σε καλέσω. Επί τη ευκαιρία, να σου πώ ότι δεν είμαι ακριβώς νέος χρήστης, έχω μήνες που συμβάλλω δημιουργώντας κάποια άρθρα και τροποποιώντας/προσθέτωντας κάποια άλλα. Να σαι καλά πάντως, και πάλιν σ' ευχαριστώ! --Glacier 09:45, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Σεμνότης...[επεξεργασία κώδικα]

Δική σου ιδέα ήταν... απλά διάλεξα τον δεύτερο από τους 2! :-)- Αχρήστης 13:27, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Αφού χτες είχες βικιεπέτειο μήνα, σου εύχομαι να τους χιλιάσεις και καλές συνεισφορές!- Αχρήστης 13:36, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Και από μένα...--Focal Point 20:01, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Κυβερνήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Νόμιζα ότι ήταν δική μου ιδέα! Σου έχω κάτι πιο δύσκολο. Αν δεις τις "συνδέσεις προς εδώ" των αποσαφηνίσεων αυτών, θα διαπιστώσεις ότι δεν αναφέρονται πουθενά. Μήπως ταιριάζει να αναφερθούν κάπου; Χμ.. τουλάχιστον στους πρωθυπουργούς; Αλλού; Αλλιώς άρθρα που να μην οδηγούν σύνδεσμοι σε αυτά, είναι κουτσά.--Focal Point 20:01, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Καλό το πρότυπο:άλλεςχρήσεις, αλλά είναι τόσα πολλά αυτά τα εργαλεία που μαθαίνεις τρια, ξεχνάς δέκα. Έμαθα (ή ξαναέμαθα) αυτό, ποιός ξέρει τι πρόλαβα να ξεχάσω... :)) --Focal Point 20:18, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Κιργιζία[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ!--Κωστής 21:30, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Χίος[επεξεργασία κώδικα]

Είσαι από τη Χίο, έτσι; Ήρθα φέτος πρώτη φορά (ήμουν διορισμένος για τις εκλογές) και ανέβασα κάποιες φωτογραφίες και έγραψα και μερικά άρθρα...--Κωστής 21:32, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ιμπεριαλισμός[επεξεργασία κώδικα]

Απονέμεται στον χρήστη Μάρκελλο- Αχρήστης 13:15, 24 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Δεν είχα συνειδητοποιησει το μέγεθος του Μαρκέλλιου επεκτατικού πολέμου, αλλά νομίζω ότι σου αξίζει ένας έπαινος. :) - Αχρήστης 13:15, 24 Οκτωβρίου 2007 (UTC)


Ευχαριστώ και εσένα αγαπητέ συμβικιπαιδιαστά...[επεξεργασία κώδικα]

Υγειαίνετε!

.. δια τας ευχάς! Δεν πειράζει κάλιο δεύτερος και σίγουρος παρά πρώτος και απορημένος :) - Μήτσος
Οικογενειοκρατία[επεξεργασία κώδικα]

 • Οι ενδείξεις για αποσαφηνίσεις πάνε πάντα στην αρχή, μην ανοίγουμε νέα μέτωπα.
 • Το πιο ωραίο κείμενο (αν μπει κάτι στην αρχή, ως αποσαφήνιση) είναι κατά τη γνώμη μου: «Για άλλες κυβερνήσεις της οικογένειας ΧΥΧΥΧ δείτε: Κυβερνήσεις ΧΥΧΥΧ»
 • Τα άρθρα μπορούν άνετα να έχουν μέσα συνδέσμους όπως τους περιγράφεις
 • Στο τέλος, στους Εσωτερικούς συνδέσμους, θα μπορούσε να έχει σύνδεσμο προς «Κυβερνήσεις ΧΥΧΥΧ»

Μάλλον κλίνω προς το τελευταίο αντί για το πρώτο, αφού σε τελική ανάλυση δεν είναι ίδιο το όνομα του άρθρου. --Focal Point 19:39, 26 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ![επεξεργασία κώδικα]

ευχαριστω markellos!πολύ πιθανόν να χρειαστω βοήθεια γιατι ακόμη χάνομαι στο site!Momo 17:59, 28 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Μη μου πεις ότι είσαι από την Χίο?Η μισή καταγωγή μου είναι απο κει και έχω περάσει απίστευτα παιδικα χρόνια εκει! Το λατρευω το νησι!Momo 18:02, 28 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Μητροπολίτες Νικαίας[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω το έλυσα...--Κωστής 20:08, 28 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Confusing title duplicate[επεξεργασία κώδικα]

There are two duplicated titles, thus I added differentiation elements, please accept at least using numbers as differentiating elements, because two "Ελληνικό αλφάβητο" titles can be confusing. What you will accept as differentiating element? Look here - poster wanted to replace IVRIT with Εβραϊκό word, but he mistook and wrote Ελληνικό. Please accept my correction - it's valid. 83.5.56.61 15:06, 29 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

KAΛΗΣΠΕΡΑ[επεξεργασία κώδικα]

ΚΑΝΕ ΕΝΑ SEARCH ΣΤΟ GOOGLE..ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ... ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ..ΤΟ ΩΡΩΙΚΩΤΕΡΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΗΡΩΙΚΟΤΕΡΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.75.21.41 (συζήτησησυνεισφορά) .

Σας παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο σε εμένα και εξηγήστε μου[επεξεργασία κώδικα]

Καλή σας μέρα δημιούργησα το άρθρο με λίμα {Ξύλινα κουφώματα} Στο http://kufomata.blogspot.com/ έχω δημιουργήσει ένα αντίστοιχο άρθρο αλλά όχι προσανατολισμένο για εγκυκλοπαίδεια Το http://kufomata.blogspot.com/ είναι δικό μου δημιούργημα και απτοί έχω καταλάβει μέχρι τώρα στην Wikipedia πρέπει να υπάρχει μια αντίστοιχη πηγή γιατί μου διαγράφεται το λίμα {Ξύλινα κουφώματα} μήπως πρέπει με κάποιο τρόπο να φαίνετε ότι εγώ ο δημιουργός του αρχικού άρθρου δίνω την άδια για την Wikipedia και πώς κατορθώνεται αυτό ? Και στης δυο περιπτώσεις γράφω επώνυμα, το όνομα μου και το επίθετο μου Σας παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο σε εμένα και εξηγήστε μου πώς να «συνδέσω» τα δυο άρθρα μου

Ο λόγος που ξεκίνησα να δημιουργήσω αυτό το άρθρο είναι καλοπροαίρετος απλά νιώθω αδικία και μεγάλο λάθος εκ μέρους της κοινότητας σας στην Wikipedia να υπάρχει το λίμα {Κουφώματα} στο όποιο ώμος καταχράστηκα ο συντάκτης αναφέρεται μόνο σε [Αλουμίνια Κουφώματα] τα οποία είναι το ένα από τα τρία Ίδη κουφωμάτων είναι μια γενική ένια που έχει από κάτω της τρείς κατηγορίες.

{Κουφώματα}

υποκατηγορίες 1 [Ξύλινα Κουφώματα] 2 [Κουφώματα Αλουμινίου] 3 [Πλαστικά Κουφώματα]

ευχαριστώ εκ τον προτέρων BillGaroflos

garoflos@otenet.gr info@perfecto.com.gr

--BillGaroflos 09:17, 30 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Καλωσόρισμα νέων χρηστών[επεξεργασία κώδικα]

Παρόλο ότι φαίνεται να έχεις μεγάλη όρεξη στο να καλωσορίζεις νέους χρήστες, είναι καλύτερα να καλωσορίζεις αυτούς που κάνουν τουλάχιστον μία επεξεργασία, έστω και δοκιμαστική. Δηλαδή κοιτώντας στο αρχείο δημιουργίας χρηστών, μόνο αυτούς στο οποίο ο σύνδεσμος "Συνεισφορά" είναι μπλε. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται νέες σελίδες για κάθε νέο χρήστη και γενικά για χρήστες που δημιουργούν λογαριασμό χωρίς να υπάρχει ένδειξη ότι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να συνεισφέρουν στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Αυτή είναι μια τακτική που ακολουθείται και στην αγγλική βικιπαίδεια. — Geraki ΣΜ 15:35, 30 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

 • Καλησπέρα. ΟΚ. Θα το εφαρμόσουμε, λοιπόν, από δω και πέρα. Πράγματι είναι άσχημο να καλωσορίζεις και να μη βλέπεις ούτε μια απάντηση. --Lemur12 15:58, 30 Οκτωβρίου 2007 (UTC)


Βοήθεια για πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Προσπαθώ να μάθω τα πρότυπα ηθηλ και ηγη αλλά δεν μπορώ. Μπορείς να βάλεις ηλικία στην Έλλη Λαμπέτη; Ευχαριστώ, --Lemur12 16:15, 30 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δεν γνωρίζω την χρησιμότητα των δύο ίδιων προτύπων. Αν είναι μπορώ να επαναφέρω το ANGf και να το μεταφέρουμε στο AGOf που δεν υπάρχει. Τι λες? --Alaniaris 18:06, 31 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Οκ. Όλος και κάποιος από τις παλιοσειρές θα ξερεί. --Alaniaris 18:23, 31 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Σάββας Γκέντσογλου[επεξεργασία κώδικα]

ΑΝ κοιτάξεις στο άρθρο αλλά κι εδώ σήμερα είναι παίκτης της Παναχαικής για αυτό μην τον βάζεις στα πρότυπα της ΑΕΚ. --✻tony esopi λέγε 20:56, 1 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

ανακατ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Δεν είναι θέμα να ζητάς συγνώμη. Απλά χρειάζεται μια ματιά παραπάνω, και ακόμα, όταν μια ανακατεύθυνση ή ένας τίτλος έχει συνδέσεις πάνω της, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται, οπότε δεν είναι απαραίτητο να "πέσει" αναγκαστικά· μπορούμε κ να την κρατήσουμε, αν δεν είναι κατάφωρο ορθογραφικό λάθος (όπως δεν είναι το Ελισσάβετ). Έτσι κι αλλιώς καλώς ή κακώς έχουμε γύρω στις 10.000 ανακατ. οπότε δεν σωζόμαστε με μια... - Badseed απάντηση 10:02, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

ΟΚ, ούτε κι αυτό είναι τρομερό λάθος, ψυχραιμία. Για τις διπλές ανακατευθύνσεις πάντως δεν χρειάζεται να σκας: ο geraki βάζει το Γερακομπότ και τις φτιάχνει σε τακτά διαστήματα. Δε νομίζω να έχει σταματήσει, μπορείς κ να τον ρωτησεις σχετικά. Το ίδιο ισχύει και για τις ανακατευθύνσεις που οδηγούν στο κενό: υπάρχουν στην αντίστοιχη ειδική σελίδα και δεν χρειάζεται να μπαίνουν "δα" - Badseed απάντηση 22:59, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Κατ Στίβενς[επεξεργασία κώδικα]

Markello, καλησπέρα.

πράγματι από εκείνη την σελίδα απλά έκανα «αντιγραφή / επικόλληση» για να μπορούμε να το έχουμε όπως ήτανε γραμμένο και στο Βικιπαίδεια

τώρα διάβασα αυτό που μου έγραψες. Όχι δεν είμαι ο δημιουργός του σε εκείνη την σελίδα αλλά ούτε την έγκριση τους έχω. Λυπάμαι πολύ, δεν είχα καμία πρόθεση να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα.

θα προσπαθήσω να το διορθώσω .

Φιλικά Τζίμης— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Jimmy (συζήτησησυνεισφορά) .

Νόμπελ, πρότυπα και βραβεία[επεξεργασία κώδικα]

Κατά το Νόμπελ Οικονομικών, συμφωνώ μπορούμε να τα μετακινήσουμε.Ωστόσο, με αφορμή το βραβείο Γκράμι , αυτό το είχαμε φτιάξει πριν από καιρό και είχε λινκς που παρέπεμπαν ανά χρονιά. Δηλ. Βραβείο Νόμπελ και στην ίδια σελίδα οι συνδέσεις για τα βραβεία ανά τομέα. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα ανακατεύθυνση στον ενικό και νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσο για τα πρότυπα, αν δεις την ιστορία μου στη ΒΠ- λέμε τώρα, δυο χρόνια έχω στην κοινότητα- θα καταλάβεις ότι με έχουν ταλανίσει όσο τίποτε. Αν είναι να λυθεί το θέμα, ναι.Αν μπορείς, κάνε τη χώρα σε ξεχωριστή στήλη μήπως και δεν είναι τόσο τεράστιο, που σημειωτέον και στην αγγλική ΒΠ υπάρχουν παρόμοιοι πίνακες-μεγαθήρια. --Θησαυροφύλακας Λεμούριος ΙΒ' του Ινδικού 14:20, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC) (aka Θησαυροφύλακας).

 • Τώρα έκανα κι άλλες διορθώσεις στα πρότυπα. Παρατήρησα ότι το πρότυπο {{}} μέσα στις αγκύλες χώρα κατιτίς π.χ. GRC για Ελλάδα δε λειτουργούσε επειδή ήταν τα εισαγωγικά (). Μου είχε ξεφύγει επίσης η μετάφραση του honorary. Πιστεύω να σουλουπώθηκε και να είναι έτοιμο προς κυκλοφορία. Όχι Ι.Χ. αλλά Δ.Χ. Ελπίζω να μην το γράψει η Τροχαία SFriendly.gif. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, τη βοήθεια και τις υποδείξεις σου. Καλό Σαββατοκύριακο,

--Θησαυροφύλακας Λεμούριος ΙΒ' του Ινδικού 15:05, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Τάκης Μπουγάς[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Μάρκελλε, Εγώ ο ίδιος είμαι ο κατασκευαστής της σελίδας www.starplanet.gr/bougas όπως και εγώ ο ίδιος είμαι αυτός που επιμελήθηκε τα κείμενα.

Τι θα κάνουμε τελικά ?

Τι θα πρέπει να κάνω από μέρους μου ?

Θέλεις να καταργήσω το www.starplanet.gr/bougas ? Μπορώ να το κάνω...

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Pavlos2004 (συζήτησησυνεισφορά) .

Έρικ Μάσκιν[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Αφού πρόκειται για μετάφραση+εισαγωγή φαντάζομαι πως ναι, αν θέλουμε να είμαστε και τυπικά σωστοί με το πνεύμα του νόμου της GFDL. Ακόμα και αν ήταν απλή μετάφραση χωρίς εισαγωγή πάλι καλό θα είναι να υπάρχει. Γενικά μου φαίνεται ότι είναι πολύ προτιμότερο από το να γράφουμε ένα αυτοσχέδιο «Πηγή: Αγγλική Βικιπαίδεια».

Θα έλεγα πάντως ότι το «βασίζεται» που λέει στο πρότυπο είναι κάπως αόριστο και δεν αφήνει κάποια ένδειξη για το πώς αξιοποιήσαμε το ξένο άρθρο (δηλ. το μεταφράσαμε; το συντομεύσαμε; πήραμε μερικές πληροφορίες;). Προσωπικά θα το χρησιμοποιούσα μόνο σε πλήρεις μεταφράσεις με ή, έστω, χωρίς εισαγωγή ιστορικού. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι overlkill και μάλλον δημιουργεί σύγχυση. --cubic[*]star 20:47, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

τηλ[επεξεργασία κώδικα]

Ανάρπαστος έχει γίνει :) - Badseed απάντηση 23:02, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)


Πλανητάρχης[επεξεργασία κώδικα]

Ξανανέβασα το κέιμενο σχετικά με τον Τάκη Μπουγά και έστειλα και mail για τα δικαιώματα. Πως θα δημιουργησω κατηγορία "Κατάλογος Ελλήνων Συνθετών", διότι το μόνο που βρήκα είναιτο "Κατάλογος Ελληνων Τραγουδιστών" και δεν ταιριάζει. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεα --Pavlos2004 10:23, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Καλημέρα φίλε. Καλό είναι να αναφέρεται στη σελίδα συζήτησης ότι το κείμενο είναι ελεύθερο από τον ίδιο τον συντάκτη, ώστε να μην σημανθεί για Παραβίαση Πν.Δικ. από κάποιον άλλο που δεν γνωρίζει το τι έχει προηγηθεί. Αν και μόλις επιβεβαιωθεί το μέηλ θα μπέι ένα πρότυπο. --Alaniaris 10:35, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Αυτός με την ΙΠ το πειράζει γιατί είναι POV στο μεγαλύτερο μέρος του και αμορφοποίητο--91.140.15.127 10:42, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Δεν το πείραξε ακριβώς, το μορφοποίησε αφαιρώντας τα κεφαλαία, έβαλε λινκια και τα πολλά bold. Το περιεχόμενο είναι ακριβώς το ίδιο. Θα βρώ το πρότυπο και θα σου πω. --Alaniaris 10:45, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
Λοιπόν, το πρότυπο είναι αυτό και αυτή είναι η κατηγορία με τα άρθρα που έχουν επιβεβαιωμένη άδεια. --Alaniaris 10:51, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Σωστός[επεξεργασία κώδικα]

Σωστός ο Μαρκέλλος... --Focal Point

Πετραλιάς[επεξεργασία κώδικα]

Κανονικά πρέπει να γίνεις μεταφορά του ιστορικού, το νέο άρθρο έχει μόνο τη συνεισφορά της κοπέλας, ενώ το προς διαγραφή έχει τα πάντα. --Alaniaris 14:34, 5 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Στη σκέψη και μόνο με λούζει κρύος ιδρώτας..... και αυτό που λες γίνεται αλλά να μην κάνω και λίγο πρακτική…… Το άλλο το αφήνω του Diu, να κάνει και αυτός την πρακτική του... (γεια σου Αρχίδαμε με τα σεμινάριά σου!) :)) --Alaniaris 14:49, 5 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
Κοίτα που και στα δύο έβαλε ο Diu το χεράκι του.... --Alaniaris 14:58, 5 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Παπούα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μπορείς να διορθώσεις την κατηγορία: Παπούα Νέα Γουινέα; Το σωστό γραμματικά τουλάχιστον, αφού είμαστε σε ελληνική ΒΠ, είναι να λέμε Πρωθυπουργοί της Παπούας Νέας Γουινέας ή έστω της Παπούα Νέας Γουινέας (μάλλον το δεύτερο ακούγεται πιο καλό) και όχι της Παπούα Νέα Γουινέα, της Ζάμπια, της Κένυα κλπ. , όπως δε λέμε της πόρτα αλλά της πόρτας. Με φιλικούς χαιρετισμούς,--Θησαυροφύλακας Λεμούριος ΙΒ΄ 18:25, 5 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μπουγάς[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την βοήθεια. θεωρώ τον Τάκη Μπουγά, πολύ ευρυματικό συνθέτη και διαχρονικό και γι΄αυτό το λόγο τον ήθελα να υπάρχει στη Wikipedia. Εχετε κόψει, μέρος του κειμένου μου, σχετικά με την βιογραφία του. Ετσι έπρεπε ή θέλετε να το συμπληρώσω ? Ευχαριστώ και πάλι...— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Pavlos2004 (συζήτησησυνεισφορά) .

Χάρτες Χίου[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν ήδη χάρτες για όλους τους Δήμους του Νομού Χίου: commons:Category:Municipalities of Chios prefectureGeraki ΣΜ 16:23, 9 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Λινκ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε. Χρησιμοποίησε αυτή τη σελίδα για αναζήτηση του δήμου που ψάχνεις, αντί της αντίστοιχης του ΥΠΕΣ. Ο Δήμος Ομηρούπολης είναι αυτός. Μόνο μέσω αυτής της σελίδας μπορείς να δεις το την πλήρη διεύθυνση της σελίδας. --Alaniaris 17:22, 9 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Να είσαι καλά... Για την ιστορία οι δικές μου «δημιουργίες» βασίζονται σε δημιουργίες του Lord Makro. --Alaniaris 18:01, 9 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Η χαρτοπαίχτρα[επεξεργασία κώδικα]

Χαχαχα! Μόνο να ξεκαθαρίσω κάτι, το ένα αφορά κινηματογραφικό έργο και το άλλο θεατρική παράσταση. Σίγουρα να τα ενώσουμε? --Alaniaris 18:12, 9 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ενδεχομένως Η χαρτοπαίχτρα (Θεατρική παράσταση) Η χαρτοπαίχτρα (Κινηματογραφικό έργο) ή Η χαρτοπαίχτρα (Θέατρο) Η χαρτοπαίχτρα (Κινηματογράφος) ή κάτι παρόμοιο, με αποσαφήνιση στο Η χαρτοπαίχτρα. Με άπλές μετακινήσεις και μετα αποσαφήνιση στην ανακατεύθυνση που θα δημιουργηθεί. Τι λες? --Alaniaris 18:25, 9 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Διαγραφές[επεξεργασία κώδικα]

Δε σου δίνω αστέρι να μην τα βαρεθείς. Η καθαριότητα όμως που κάνεις σε όλα τα άσχετα άρθρα είναι φανταστική.--Focal Point 20:25, 9 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

αναδημοσίεψη[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό που δεν κολλάει με τη GFDL είναι ότι επιτρέπεται η αναδημοσίευση αλλά όχι η τροποποίηση, θυμήσου ότι το περιεχόμενο πρέπει να είναι ελεύθερο και για αυτό το σκοπό. Ο Τόνυ έχει δίκιο, έτσι κι αλλιώς είναι από το pathfinder. Προτείνω να ειδοποιήσεις την Agent Nina :) - Badseed απάντηση 14:31, 13 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μίλα πρώτα με την πρακτόρισσα, μπορεί να θέλει να το ξεκινήσει απ´ την αρχή, αν όχι τόχω υπόψη και θα το σβήσω αργότερα ή αύριο - Badseed απάντηση 14:42, 13 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Χουμ αν είναι δικό της το κλαμπ και το κείμενο τότε δεν υπάρχει θέμα δικαιωμάτων, καθώς η άλλη σελίδα λέει ότι το πήρε από το pathfinder - Badseed απάντηση 14:59, 13 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ε εντάξει αν βγαίνει κάποιος επώνυμα δεν χρειάζεται υπερβολική επιμονή, cool, don't panic! - Badseed απάντηση 19:58, 13 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Είμαστε δύο (είμαστε τρεις...)[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ! :) χεχε- Αχρήστης 16:55, 13 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Χρήση σελίδων Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Μάρκελλε. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι είμαι συνθέτης, ονομάζομαι Γιώργος Χατζημιχελάκης και είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, όπως μπορείτε να διαπιστώσεte από την σχετική σελίδα του εν λόγω site. Ενεργώ με γνώμονα την ορθή προβολή του χώρου μας, που είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας της μουσικής και ενεργώ θεσμικά. Το mail μου είναι gxatzi2b@otenet.gr. Αν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα παρακαλώ ενημερώστε με.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Bereketis) (συζήτησησυνεισφορά) .

Αγαπητέ Μάρκελλε, ως νέος "αρθρογράφος" της Βικιπαιδεια θα χρειάζομαι συχνά την επικοινωνία με τους εμπειρότερους και αρχαιότερους. Η δουλειά μου, όπως σας προανέερα είναι συνθέτης και είμαι καταρτισμένος πιστεύω περί τα μουσικά θεωρητικά. Έλαβα προσφάτως μήνυμα από τον Αχρήστη, ο οποίος με καλωσόριζε επισημαίνοντας την αρτιότητα των άρθρων μου (τον ευχαριστώ) και διατυπώνοντας την επιφύλαξη αυτά να είναι επί μέρους αντιγραμμένα. Επειδή, δεν βρήκα τρόπο επικοινωνίας με τον Αχρήστη, μέσω της δικής μας επικοινωνίας θα ήθελα να δηλώσω πως "δημιουργώ τα άρθρα μου εξ αρχής, συνδυάζοντας τις όποιες από μνήμης γνώσεις μου και προσπαθώ πάντα να είμαι εκλαϊκευτικός, όσο γίνεται". Ζητώ συγγνώμη για το λάθος μου να μεταφέρω τα βιογραφικά των Θ.Αντωνίου και Μ.Αδάμη από το site της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών στην Βικιπαίδεια. Σας δηλώνω υπεύθυνα όμως και πάλι, ως μέλος του ΔΣ τοης ΕΕΜ, ότι δεν υπάρχει αντίρρηση σχετική από τους υπευθύνους του site μας, συνυπεύθυνος του site είμαι κι εγώ. Ωστόσο κατανοώ τις επιφυλάξεις της Βικιπαίδεια και παρακαλώ υποδείξτε μου ένα τρόπο ώστε η μεταφορά αρχείων του site μας στην Βικιπαίδεια να μην προσκόπτει στην πολιτική σας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Bereketis (συζήτησησυνεισφορά) .

Γεια σου[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Μαρκελλε, ειμαι καινουριος και το μονο που κανω ειναι να διαβαζω.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Varyian (συζήτησησυνεισφορά) .

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Δεν έχει νόημα να βάζεις τα πρότυπα στην κατηγορία προτύπων χειροκίνητα. Αν χρειαστεί να γίνει αυτό, μπορεί να γίνει πολύ έυκολα αυτόματα. Είναι κρίμα να σκοτώνεσαι για πράγματα που μπορεί να γίνουν απλά. Καλύτερα θα ήταν να αφιερώσουμε χρόνο για να καταστρώσουμε ένα καλύτερο δέντρο κατηγοριών, ή να δούμε τι αλλαγές χρειάζονται, και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αυτόματα και τι με το χέρι - Badseed απάντηση 16:51, 16 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

ΟΚ, αφενός για τα πρότυπα μπορούν να γίνουν επισημάνσεις π.χ. στη Συζήτηση κατηγορίας:Πρότυπα ή στη Βικιπαίδεια συζήτηση:Πρότυπα, για δε τις κατηγορίες ,μπορούμε να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε τις προβληματικές ή που θέλουν αλλαγή και να δούμε μήπως βελτιώσουμε λιγο την κατάσταση. Ας βρούμε πρακτικές λύσεις, γίνεται όντως μπάχαλο όπως λες γιατί μέχρι τώρα δεν κάτσαμε να δούμε πως ακριβώς θα πάει το πράγμα - Badseed απάντηση 17:05, 16 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ας πέφτουν ιδέες τότε, και ο cubic star είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αν μπορέσουμε και φτιάξουμε ένα σωστότερο δέντρο, θα μας κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα (για τα 300.000 έχουμε ακόμα καμιά δεκαετία στην καλύτερη, αλλά ποτέ δεν ξες: άλλες εγκυκλοπαίδειες τετραπλασίασαν τα λήμματά τους εν μια νυκτί :) ) - Badseed απάντηση 17:16, 16 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Παγκόσμιος Αγώνας Ηλιακής Ενέργειας[επεξεργασία κώδικα]

σ' ευχαριστώ για την υπόδειξη. Προσωπικά θα προτιμούσα να συμπεριλαμβάνεται και η λέξη "ράλι". Το «παγκόσμιος» το βλέπω λίγο πληθωρικό, αλλά τι να κάνουμε, έτσι το λέν στα αγγλικά. Γενικά θα προτιμούσα το "Ράλι με ηλιακή ενέργεια", ή έστω και "Παγκόσμιο ράλι με ηλιακή ενέργεια". Ή "Παγκόσμιο ράλι ηλιοκίνητων", σε αναλογία με τα "βενζινοκίνητα", "πετρελαιοκίνητα", κτλ. Μου φαίνεται αυτό θα χρησιμοποιήσω και θα συνεχίσω την συζήτηση στο άρθρο. Ευχαριστώ και πάλι :) --Μυρμηγκάκι 23:08, 16 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Γοργοπόταμος Φθιώτιδας[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε είμαι ο δημιουργός της Ιστοσελίδας www.gorgopotamosvillage.gr, οότε δεν υπάρχει θέμα για τα πνευματικά δικαιώματα. Πάντως εκέινο που προσπαθώ είναι να προσθέσω υλικό για το χωρίο μου στην Βικ/παίδια.. ελπίζω να δίαλεξα τον σωσ΄το τρόπο!

Ευχαριστώ

Κ.Ζαγγογιάννης Webmaster www.gorgopotamosvillage.gr — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Gorgopotamos (συζήτησησυνεισφορά) .

Γοργοπόταμος[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ! Γι'αυτό το διέγραψα! Απλά ίσως χρειαστεί μια καλύτερη μορφοποιήση γιατί είναι βαρετό και κουραστικό το κείμενο όπως είναι στημένο! — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dtm (συζήτησησυνεισφορά) .

ΟΚ έγινε! Το βάζω σε παρακολούθηση τότε και αν όλα οκ θα ειδοποιήσω πρώτα!!! — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dtm (συζήτησησυνεισφορά) .

Απορίες σχετικά με το Copyright[επεξεργασία κώδικα]

Μάρκελλε καλησπέρα, θα ήθελα να με διαφωτίσεις στο εξής

Βρίσκω ένα κείμενο σε κάποια ιστοσελίδα ωραία; Μπορώ να στείλω ένα e-mail ώστε να μου παραχωρηθεί η άδεια αναδιμοσίευσης. Το θέμα είναι πώς θα το γνωρίζετε εσείς οτι εγώ έχω στην κατοχή μου αυτή την άδεια;; Θα πρέπει πρώτα να σας ενημερώνω;;

Φιλικά Άννα OliviAnna 13:38, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Νήσοι Αγίου Πέτρου και Μιχαήλ[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι η μεταφορά σε νέο όνομα είναι λανθασμένη. Αυτό δείχνει και η συζήτηση της σελίδας που επισημαίνει ότι το το ορθό είναι το Μικελόν και όχι το Μιχαήλ. Και ακόμα πιο σωστό, κατά τη γνώμη μου το Σαν Πιέρ (γιατί είναι δισύλλαβο). Αντιστοίχως και για τη σημαία --cubic[*]star 09:14, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μου φαίνεται, τελικά, ότι ένας ανώνυμος χρήστης είχε πάρει την αρχική πρωτοβουλία για την μετονομασία και τώρα υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην συζήτηση και στον τίτλο του άρθρoυ... --cubic[*]star 09:37, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Δεν έχω καταλάβει τι εννοείς--ΗΠΣΤΓ 12:04, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Καμία αντίρρηση--ΗΠΣΤΓ 12:07, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Πουέρτο Ρίκο[επεξεργασία κώδικα]

Είδα ότι αφαίρεσες το Πουέρτο Ρίκο από την Κατηγορία:Υπερπόντιες περιοχές και κτήσεις. Γιατί αυτό; Δεν είναι υπερπόντια χώρα εξαρτημένη από τις ΗΠΑ; Νομίζω μάλιστα πως θα ήταν καλό να δημιουργηθεί και μια νέα κατηγορία γι' αυτές τις περιοχές των ΗΠΑ, κατ' αντιστοιχία των Κατηγορία:Υπερπόντια εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου, Κατηγορία:Γαλλικά υπερπόντια εδάφη κλπ. --Ferengi 14:21, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Α μάλιστα, δεν είχα προσέξει που βρισκόταν η υποκατηγορία Πουέρτο Ρίκο. Με τόση εμπειρία που έχεις στις κατηγορίες το υποψιαζόμουν ότι κάτι μου είχε ξεφύγει εμένα και όχι εσένα :) --Ferengi 19:09, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Τώρα ανοίγεις μεγάλη συζήτηση. Η αντίστοιχη κατηγορία στην Αγγλική Βικιπαίδεια ονομάζεται en:Insular areas of the United States, δηλαδή Νησιωτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτείων. Ο όρος όμως insular στα αγγλικά υπονοεί εξαρτημένες περιοχές, κάτι που δεν ισχύει στα ελληνικά. Ο όρος Υπερπόντιες περιοχές και κτήσεις δεν μου αρέσει, γιατί το κτήσεις μπορεί να θεωρηθεί πολιτικά μη ορθό. Αν το κάνουμε σκέτο Υπερπόντιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών τότε και πάλι δεν χαρακτηρίζουμε επαρκώς τη σημερινή τους κατάσταση, καθώς μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι είναι περιοχές που ανήκουν πλήρως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως π.χ. η Χαβάη. Θα πρότεινα Υπερπόντιες εξαρτημένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτείων ή και σκέτο Εξαρτημένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Επειδή όμως δεν είμαι ειδικός σε θέματα πολιτικής/διπλωματικής ορολογίας, νομίζω θα ήταν καλύτερο να τεθεί το θέμα σε ευρύτερη συζήτηση. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 19:33, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Υπογραφή[επεξεργασία κώδικα]

Βασικά δεν ήξερα πως γίνεται και ούτε το είχα ψάξει. Τώρα το βρήκα "(Dtm 17:27, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC))"

(Dtm 17:27, 19 Νοεμβρίου 2007 (UTC))

Πρότυπο Ραδιοφωνικοί Σταθμοί[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Θα ήθελα την γνώμη σου για την πορεία του προτύπου!

(Dtm 20:40, 21 Νοεμβρίου 2007 (UTC))

Δημιούργησα 4 άρθρα τα οποία πρέπει να εμπλουτιστούν περισσότερο και σε πρώτη ευκαρία θα δημιουργήσω και άλλα, αλλά και μια ξεχωριστή ενότητα, τους δημοτικούς. Σίγουρα σε κάποιους σταθμούς δεν αξίζει να φτιαχτούν άρθρα ή τουλάχιστον εμένα μου είναι αδιάφοροι.

Το θέμα δεν είναι να γίνει η περίληψη απο τις ιστοσελίδες τους αλλά να συγκεντρωθούν στοιχεία τα οποία δεν αναφέρουν τα sites τους.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dtm (συζήτησησυνεισφορά) .

Αμερικανικές Σαμόα[επεξεργασία κώδικα]

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται. Ένα ψάξιμο στο Γούγλη δείχνει ότι το Αμερικανική Σαμόα είναι πιο συνηθισμένο. Όπως όμως έγινε και με τον Άγιο Μαυρίκιο, όπως εσφαλμένα έλεγαν το Μαυρίκιο στη χώρα μας, αποδείχθηκε ότι υστερούμε λίγο στην απόδοση στα ελληνικά χωρών του κόσμου, ειδικά αν είναι απομακρυσμένες. Το Αμερικανικές Σαμόα παραπέμπει σε πληθυντικό (δηλ. σύμπλεγμα νήσων), γιατί είναι Νησιά Σαμόα και όχι Νησί (Νήσος) Σαμόα, όπως η Νήσος του Μαν. Η Νήσος του Μαν είναι μία, δεν είναι συστάδα. Αντίθετα οι Αμερικανικές Σαμόα είναι σύμπλεγμα, καθώς , όπως αναφέρεται στο αγγλικό λήμμα, το μεγαλύτερο νησί από αυτά είναι η Τουτουίλα.

Στην καλύτερη περίπτωση πιστεύω ότι η συνταγή των ανακατευθύνσεων (και Αμερικανική Σαμόα και Αμερικανικές Σαμόα) μπορεί να δουλέψει. Να' σαι καλά, Θησαυροφύλακας --Lemur12 23:06, 22 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μεταφράσεις[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου φίλε μου (πού τονίζεις το όνομά σου; πως θες να σε λέω; Μάρκελλε;)
Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Πραγματικά έχω βάλει σκοπό να μεταφράσω όποια σελίδα βρω μπροστά μου (και δεν «κολλήσω» :-). Έχω μεταφράσει μέχρι τώρα καμιά εκατοσταριά. Ο Ferengi, ο Alaniaris και ο Badseed έχουν επιμεληθεί πολλά απ'αυτά και γιαυτό είναι φίλοι μου καλοί που τους εκτιμώ πολύ. Το λεξιλόγιο αυτό δεν το είχα ανακαλύψει. Πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο και θα το διαβάσω. Εγώ άρχισα να συμπληρώνω αυτή. Ίσως κάνω κάποιους συνδέσμους χιαστί. Θα επανέλθω όταν την διαβάσω. Φιλικά --Μυρμηγκάκι 16:47, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC) που ακούει Ράδιο Μπλάκμαν. :-))

οκ. θα σε λέω Μάρκελλε αν συμφωνείς. Εγώ είμαι το Μυρμηγκάκι. :-) --Μυρμηγκάκι 16:56, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Γεια σου και πάλι. Η λίστα που μου υπόδειξες είναι πιο άρτια και ολοκληρωμένη. Δεν έχει νόημα να διατηρούμε δυο λίστες. Γιαυτό θα τις συγχωνεύσω και θα βάλω στην μικρή μια διασύνδεση προς τη μεγαλύτερη.

Και πάλι φιλικά και ορβουάρ. --Μυρμηγκάκι 20:06, 24 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Happy Birthday[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει και κάποια κατηγορία Λαογραφία νομίζω, αλλά δεν προφταίνω τώρα να ψάξω.--Focal Point 18:33, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Λιβαδερό[επεξεργασία κώδικα]

ok. δεν θα ανακατευτώ όμως, επειδή δεν είμαι ειδήμονας στη δημοτολογία. απλά περαστικός ήμουν. Αρκεί που έχω τον μπελά με τα ραδιόφωνα. :-)) --Μυρμηγκάκι 18:51, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Μαδρίτης 2005[επεξεργασία κώδικα]

Μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2005.

Ακόμα βελτιώθηκε.

Θέλει τίποτα άλλο?— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Downfoot1 (συζήτησησυνεισφορά) .

Πρώτη γνωριμία[επεξεργασία κώδικα]

--EYAGGELOS PAPAZOGLOY 21:35, 24 Νοεμβρίου 2007 (UTC)Καλησπέρα σου φίλε μου . Πριν λίγες μέρες στην Βικιπαιδεία , γράφοντας ένα πρώτο άρθρο . Είμαι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και χόμπι πέρα από τα σπορ έχω την Μελισσοκομία .Από τα Φοιτητικά μου χρόνια ασχολήθηκα με την Φιλοσοφία , Κοινωνιολογία , κ.α. σχετικά , τα τελευταία όμως χρόνια ασχολούμαι με τις Γραμμικές Α κ Β τα ιερογλυφικά και την Καταγωγή του Αλφάβητου. Στη Βικιπαιδεία θα ήθελα να προσφέρω την γνώση μου στή Αποκωδικοποίηση του Αλφάβητου . Είναι ένας πολύ παλιός τρόπος που αποκωδικοποιόντας τα γράμματα σε μια λέξη , σου δίνεται η έννοια της λέξεις. Ένα υπεραπλουστευμένο παράδειγμα είναι όταν λέμε Δ.Ε.Η. εννοούμε Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Επειδή όμως δεν έχω αρκετό χρόνο για να μάθω την διαδικασία ίσως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως θα πετύχαινα γρήγορα και εύκολα να φαίνονται και εμένα τα άρθρα μου . Το τηλ μου θα είναι στη διάθεση σου για πιο άμεση επικοινωνία αφού αποφασίσεις να με βοηθήσεις στέλνοντας μου μήνυμα στο vaggelis_papazogloy@yahoo.gr

Κνωσός Fm[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω πως κάπου κάνετε λάθος ..σύμφωνα με την βικιπαίδεια δεν πρέπει να διαγράψουμε ένα άρθρο πριν περάσουν πέντε μέρες από τότε που θα μπει στην διαδικασία για διαγραφή ....δείτε κανονισμό για διαγραφή ....επίσης δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι ψήφοι των χρηστών που δεν είναι συνδεμένοι, οι ψήφοι τον νέων χρηστών μετρούν κανονικά ως εκ τούτο και σύμφωνα με τους κανονισμούς της βικιπαίδεια παρακαλώ να επαναφέρεται το άρθρο του Κνωσός Fm διότι διαγράφτηκε παρατύπως και αυθαίρετα συμφώνα με τους κανονισμούς της βικιπαίδεια . Διότι δεν πέρασαν πέντε μέρες από την έναρξη της ψηφοφορίας για διαγραφή καθώς επίσης δεν καταμετρήθηκαν ψήφοι εγγεγραμμένων χρηστών βλέπε kritikos και να ξαναμπεί εκ νέου σε διαδικασία διαγραφής σύμφωνα με τον κανονισμό της βικιπαίδεια που προβλέπει ότι επαναφορά άρθρων που διαγράφτηκαν παράτυπα.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 62.1.146.98 (συζήτησησυνεισφορά) .


Αρχοντικό[επεξεργασία κώδικα]

 • Από αύριο θα το έχω κάνει κουκλί. Καλή συνέχεια.--Lemur12 16:25, 25 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Καλλινικος[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Μάρκελλε, τι σχέση έχω εγώ, Ρασπούτιν άνθρωπος, με τους Καλλίνικους? Αυτοί είναι Άγιοι Άνθρωποι και συνεπώς εκτός του κύκλου μου, Εγώ μόνο Τσαρίνες συναναστρέφομαι.... Οι πεφωτισμένοι Κωστής και Φόκαλ είναι αυτοί που παλεύουν (επάξια ομολογώ) να αποκαταστήσουν την έννομη και αγαθή τάξη στη ΒΠ και να μας οδηγήσουν πάλι στο σωστό δρόμο SFriendly.gif !!! --Alaniaris 20:40, 25 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Δεν πειράζει φίλε, οι αγαθές προθέσεις σου αναγνωρίζονται ακόμα και από διεστραμένους ψευτοκληρικούς - υπονομευτές της ορθής και έννομης τάξης σαν του λόγου μου... --Alaniaris 20:47, 25 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Από αγγλική σε ελληνική ΒΠ[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάποια δέσμευση? Downfoot1Απαντήστε

περί διαγραφών[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ markelle σ ευχαριστώ για τις συμβουλές αν και νομίζω πως καποιοι έτσι κι αλλιώς θέλουν να εμφανιστουν σαν αρχηγοί σ ευχαριστώ πάντως έβαλα μία πηγή όπως μου είπες δες και εσύ αν είναι ενταξει τώρα ...kritikos http://www.patris.gr/fsiteshow/107 — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 62.1.146.98 (συζήτησησυνεισφορά) .

1. Δεν περιέγραψα την Βικιπαιδεια έτσι όπως αναφέρεις ,είπα απλά πως δεν πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά και νομίζω πως εκεί θα συμφωνεις και εσύ.

2 . Το έκανα ήδη ….Αυτά που γράφονται εδώ για τον συγκεκριμένο Ραδιοφωνικό σταθμό υπάρχουν και στον δικτυακό τόπο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Κρήτης που είναι και μία και μιας από τις αρχαιότερες στην ελληνική επικράτεια άραγε ποσοι από αυτούς που ψήφησαν για διαγραφή θα αλλαξουν την ψηφο τους. ΤΟ Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές πιστεύω να σε βοηθήσει στην αναζήτηση σου

3. Ύποπτο θα είναι αν παρόλα αυτά κάποιοι δεν αλλάξουν την ψηφο τους.

4 Τελικά το πρόβλημα ποιο είναι οι πηγές που βρέθηκαν καιείναι αξιόπιστες ή ότι το συγκεκριμένο μέσο δεν είναι από την Αθήνα;

5 Σε ευχαριστώ πάντως για τον πολύτιμο χρόνο σου και για τις συμβουλές σου ….έτσι κι αλλιώς εμείς εδώ στην Κρήτη δεν κρατάμε κακία να είσαι καλά εσύ και η οικογένεια σου και καλές γιορτές . — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 62.1.146.98 (συζήτησησυνεισφορά) .

και επεδή τοση ώρα σου στελνω ανυπογραφα είμαι ο --Kritikos

Ξεκινώ με μια απορία τι εννοουσές όταν έγραφες σε κάποιο χρήστη ότι έκανε καλή δουλεία στο ξεκαθάρισμα των ραδιοφωνικών σταθμών που είναι για την βικιπαίδεια ....?--Kritikos 23:01, 25 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Καλλίνικος interwiki[επεξεργασία κώδικα]

Ο παλιός είναι αλλιώς!SFriendly.gif--Κωστής 23:04, 25 Νοεμβρίου 2007 (UTC)


Αρχοντικό Ηρακλείου[επεξεργασία κώδικα]

Άμα το επισκεφτώ κιόλας - χρόνου επιτρέποντος- υπόσχομαι και μια φωτογραφία. Ό,τι άλλο θέλεις στη διάθεσή σου. --Lemur12 14:24, 26 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Απορία[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα!

"Αν όπως λέει ο Μαρκελός έχεις κάνει τοσο καλή δουλειά παρέ και εσύ στο θέμα των διαγραφών πάντως έβαλα μία πηγή όπως μου είπαν δες και εσύ αν είναι ενταξει τώρα ...και πάρε θέση http://www.patris.gr/fsiteshow/107 "

Αυτό μου έστειλαν ανυπόγραφο! Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα? Εχω την εντύπωση πως έχει τελειώσει η ψηφοφορία! Αν μπορείς κατατόπησε με!

(Dtm 17:39, 26 Νοεμβρίου 2007 (UTC))


Χαχαχα ωραίος...προτίμησα να το ρίξω έξω, πάντως πολύ μπλα μπλα εδώ μέσα για το Knossos FM. ΟΚ αλλά όχι και τόσο απροκάλυπτα διαφήμηση...πάντως το πάλεψε. Μια μέρα θα επανέλθω και εγώ δυναμικα με σοβαρές πήγες σχετικά με το "Πολεοδομικό Συγκρότημα Αθηνών" κτλ ;)— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dtm (συζήτησησυνεισφορά) .

Αντώνης Λιάκος[επεξεργασία κώδικα]

MARKELLOS,

Έχεις δίκιο εν γένει, αν και δεν βασίστηκα μόνο σε αυτήν την ιστοσελίδα. Μια δεύτερη ανάγνωση του κειμένου μου θα σε πείσει. Ωστόσο προβαίνω σε ριζική διαφοροποίηση και σε ευχαριστώ. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Flavius (συζήτησησυνεισφορά) .

Κατάλογος ηγετών[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου. Ο Κατάλογος ηγετών κρατών μη αναγνωρισμένων διεθνώς κατά τη γνώμη σου θα πρέπει να συγχωνευτεί; Το σκέφτηκα ο ίδιος αλλά φοβάμαι για "κρας" στη σελίδα, επειδή ήδη είναι επιβαρυμένη με 194 σημαιάκια (αναφέρομαι στον Κατάλογος ηγετών των ανεξάρτητων κρατών του κόσμου. Καλή συνέχεια, --Lemur12 22:47, 28 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

πρότυπο μετάφραση (συνέχεια)[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δεν νομίζω ότι η εισαγωγή του ιστορικού κάνει περιττό το πρότυπο γιατί: (α) δεν νομίζω ότι όλοι οι αναγνώστες -και ίσως και μερικοί νέοι χρήστες- κατανοούν τον ρόλο του ιστορικού (β) με το πρότυπο, που περιέχει τον απευθείας σύνδεσμο στο ιστορικό της αγγλόγλωσσης, διατηρείται συνέχεια ένας σύνδεσμος προς το ξένο ιστορικό -που, στο μεταξύ, από την δική μας εισαγωγή στην ελληνόγλωσση ίσως και να έχει αλλάξει· άρα θα μπορούσε να λειτουργεί και σαν υπόμνηση να κοιτάμε που και που το αγγλόγλωσσο για αλλαγές και (γ) εν πάσει περιπτώσει, είναι καλό να υπάρχει σαν disclaimer για το ότι πρόκειται για μετάφραση και ότι ίσως να υπάρχουν λάθη αλλά, το βασικότερο, ουσιαστικά δεν το γράψαμε εμείς στην ελληνόγλωσση αλλά 7, 27, 247 άλλοι χρήστες και, εδώ στην ΒΠ, κατά βάσιν το μεταφράσαμε. --cubic[*]star 23:43, 28 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστω Μαρκελλε ![επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστω Μαρκελλε ! — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Ndrossos 2000 (συζήτησησυνεισφορά) .

Δείκτης με πρότυπα...τουρλού[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή η γνωστή μου παιδική ασθένεια με τα πρότυπα ξαναχτύπησε, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι φταίει και δεν εμφανίζονται τα πρότυπα στο άρθρο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης; Ευχαριστώ και καλό βράδυ.--Lemur12 18:18, 29 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Οικογένεια Χονδρογιάννη[επεξεργασία κώδικα]

Θέλω να προσθέσω εδώ και τα δικά μου συγχαρητήρια για αυτό το πραγματικά μεγάλο αλλά και δύσκολο έργο που κάνετε. Ευχαριστώ γι ατην αποδοχή του λείματος ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ. Θα επανέλθω ελπίζω σύντομα με καινούργια εγγραφή — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 213.5.226.180 (συζήτησησυνεισφορά) .

Πρότυπο:Tnavbar - Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε MARKELLOS, ευχαριστώ για τη βοήθεια στο Πρότυπο:Tnavbar. Πίστευα ότι θα πήγαινε τελικά για διαγραφή. -- pvasiliadis  21:08, 30 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Πρότυπα:Πληροφοριακές πινακίδες Δήμων... Νομών[επεξεργασία κώδικα]

Ο Αστεράκι απονέμει στον Μάρκελλο το Αστέρι της Συνεισφοράς, για το σύνολο της προσφοράς του.

SFriendly.gif --Αστεράκι (T) @(C) 19:53, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Περι ευχαριστιών[επεξεργασία κώδικα]

Άκης Macedonia hellas.gif: Φίλε MARKELLO δεν κάνει τίποτα, εξάλλου η αλήθεια είναι ότι έκανες και κάνεις πολύ καλή δουλειά.

Παρεπιμπτόντως θα ήθελα να είσαι γνώστης της πραγματικότητας. Δεν είμαι η, αλλά ο Χρήστης:Αστεράκι. SFriendly.gif
Κι εγώ ελπίζω να είναι "γούρικη" και για τους δυό μας, η επετειακή 100η ενότητα για τη σελίδα συζήτησής σου. Τα λέμε και καλό μήνα. --Άκης (Αστεράκι) (T) @(C) 20:28, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)
Υ.Γ.: Α και για να μην ξεχάσω, θα ήθελα να απευθήνω τα εγκάρδια χερετίσματα μου στη Χίο τις Οινούσσες και τα Ψαρά. --Άκης (T) @(C) 20:39, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Τι ακριβώς εννοείς: Καλά θυμόμουν ότι κυκλοφορούσες επωνύμως ; --Αστεράκι (T) @(C) 20:50, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Μάλλον, ίσως, μπορεί... --Αστεράκι (T) @(C) 20:54, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Ok![επεξεργασία κώδικα]

Thanks! καλό μήνα και σε σένα! Εγώ νόμιζα ότι ήταν τυχαίο, αλλά δίκιο έχεις υπάρχει μάλλον κάτι μεταφυσικό που με προειδοποίησε ότι γίνονται αλλαγές στα θεατρικά και με κάλεσε να επέμβω!! :Ρ -Αχρήστης 20:56, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)


Τη γνώμη σου[επεξεργασία κώδικα]

Τι λες; --Αστεράκι (T) @(C) 21:35, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Και στη συνέχεια η πρόσθεση των γεωγραφικών συντεταγμένων με αποτέλεσμα αυτό στα δεξιά της σελίδος (Η θέση του στον χάρτη του Δήμου ... - Νομού ...). --Αστεράκι (T) @(C) 21:40, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Πρότυπο πόλη[επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύω ότι δεν είναι υπερβολικός ο όγκος των πληροφοριών για κάθε χωριό, αντιθέτος μάλιστα ο όγκος κατοπίζει καλύτερα τον αναγνώστη, γιατί μπορεί να σχηματίσει άμεσα μια ακριβέστερη εικόνα για το που βρίσκεται το χωριό και περι ποιού χωριού πρόκειται... SFriendly.gif

Ιθώμη[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ καλά έκανες με την αποσαφήνιση, δεν γνώριζα την ύπαρξη της δεύτερης. Όσο για το όνομα μου.... πέρασα μία μίνι κρίση ταυτότητας, ποιος είμαι, που είμαι, που πάω, ξέρεις τα γνωστά αλλά μετά από μερικές μπύρες το ξεπέρασα. Πάντως, να είναι καλά ο άνθρωπος, με έκανε και γέλασα. --Alaniaris 22:07, 1 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Καλησπέρα[επεξεργασία κώδικα]

Είμαι νέο μέλος στη Βικιπαίδεια και δεν γνώριζα πως δεν μπορεί να γίνει αντιγραφή κάποιου κειμένου από κάποιο άλλο site.. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση και την πληροφόρηση... Άπο τώρα και στο εξής θα το γνωρίζω και θα είμαι σε θέση τα κείμενα που ανεβάζω έδω να μην εκπίπτουν σε θέματα πνευματικής ιδιοκτισίας.. Καλό βράδυ — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Elesar85 (συζήτησησυνεισφορά) .

Σημείωση[επεξεργασία κώδικα]

Εμπίπτουν και όχι εκπίπτουν — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Elesar85 (συζήτησησυνεισφορά) .

Λεμούριος[επεξεργασία κώδικα]

Φωτογραφία από τα Γδόχια Λασιθίου, αφιερωμένη από το Λεμούριο στο φίλο Μαρκέλλο.

Το αστέρι σου που με τιμά πάρα πολύ επιπρόσθετα επειδή είσαι και εσύ σταρ της Βικιπαίδειας, με βρήκε να επιφορτώνω μια πανέμορφη - κατά τη γνώμη μου- φωτογραφία από τα Γδόχια Λασιθίου, την οποία επίτρεψέ μου να σου αφιερώσω. Είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου.Ανταποδίδω την ευχή να γίνεις κι εσύ πολυ-αστέρας, διότι το αξίζεις, επειδή δουλεύεις και πάρα πολλές ώρες για τη ΒΠ. Σε ευχαριστώ πολύ, --Lemur12

ΟΦΚ[επεξεργασία κώδικα]

Και το UEFA;Downfoot1Απαντήστε 21:13, 2 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Εντάξει.Downfoot1Απαντήστε 21:18, 2 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Το 'κανα.Downfoot1Απαντήστε 21:19, 2 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Διαγραφή άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Πώς μπορώ να γράψω ένα άρθρο το οποίο δεν θα σβηστεί στη συνέχεια?

--Whiplash 14:48, 5 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Begrüßung[επεξεργασία κώδικα]

Hallo und danke für die nette Begrüßung. Endlich mal jemand, der sich erst die Benutzerseite ansieht und dann die richtige Sprache wählt :-) Gruß --Steschke 22:13, 5 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Χονδρο...τι;[επεξεργασία κώδικα]

Βασικά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω ουτε βρήκα και τίποτα. Το θέμα είναι οτι όπως είναι το άρθρο δεν προκύπτει απο κάπου σπουδαιότητα. Ίσως θα έπρεπε να παει για διαγραφή.--Diu 17:26, 7 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Το σβήνω ή να περιμένουμε τον χρήστη να φέρει την Άνοιξη;--Diu 17:32, 7 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Μπα +φωνώ μαζί σου.--Diu 17:36, 7 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Δεν το είχα δει...[επεξεργασία κώδικα]

αυτό!!!! :) --Focal Point 08:50, 8 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΞΕΝΙΚΩΝ ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ[επεξεργασία κώδικα]

Μάρκελλε, σ'ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση..... Ειλικρινά δεν ήξερα πως ακριβώς λειτουργεί...Ερώτηση: υπάρχει κάπου μια λίστα με όλα τα λήμματα που ανεβαίνουν στο wiki ? Παρατηρώ ότι πάρα πολλά λήμματα αλληλοκαλύπτονται ή ανεβαίνουν 2 κείμενα για το ίδιο θέμα( πχ αθλητικές ομάδες) έχοντας το ένα το ελληνικό όνομα της ομάδας (συνήθως λανθασμένη αναγραφή) και το άλλο το λατινικό όνομα της ή ακόμη χειρότερα δεύτερο λήμμα στα ελληνικά αλλά με διαφορετική εκφορά του ονόματος...Πως μπορούμε να συντονιστούμε σε αυτό το επίπεδο ? Διάβασα τα περί ονοματοδοσίας αλλά και πάλι ο καθένας "ερμηνεύει" τους ξενικούς όρους κατά το δοκούν... πχ θέλω να ανοίξω λήμμα για μια ομάδα που λέγεται U.D. Vecintario...ποίο θα ήταν το ορθό όνομα του λήμματος ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Ioannic (συζήτησησυνεισφορά) .

Βικιπαίδεια:Ονοματοδοσία σελίδων (όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε) --Focal Point 14:02, 8 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

RE: αποζημίωση[επεξεργασία κώδικα]

Μαθαίνω αργά αλλά σταθερά. --cubic[*]star 12:49, 9 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Ανακατευθύνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Οι ανακατευθύνσεις χρησιμεύουν και για συνηθισμένα "λάθη" ή εναλλακτικές ορθογραφίες, π.χ. φον ή Φον. Πιστεύω ότι δεν κοστίζουν τίποτα και δεν αξίζει τον κόπο να τις κυνηγάς ιδιαίτερα. Ο καθένας βέβαια έχει τα γούστα του.--Focal von Point 20:56, 9 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Σόρρυ που δεν ασχολήθηκα νωρίτερα αλλά δεν είχα καθόλου χρόνο. Ξεκινάω τώρα να τους ρίξω μια ματιά. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 02:03, 11 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Απ' ότι βλέπω είναι βαριά πρότυπα και θέλουν καθαρό μυαλό, οπότε θα τα κοιτάξω αύριο κάποια πιο... ανθρώπινη ώρα. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 02:37, 11 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Δυστυχώς δεν βγάζω άκρη πού είναι το πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι ότι λείπουν κάποια styles που ενδεχομένως υπάρχουν στην αγγλική Βικιπαίδεια (γενικά styles, όχι ειδικά του προτύπου). Θα το ξανακοιτάξω και τις επόμενες μέρες. Ουσιαστικά εσύ θέλεις να έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά που έχει και το αντίστοιχο αγγλικό; --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 18:33, 11 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

κκ[επεξεργασία κώδικα]

Καλό είναι να μην έχουμε "αντανακλαστικά" στα θέματα διαγραφής (δεν θεωρώ σωστό να σημειώνουμε ελαφρά καρδία για "διαγραφή" ακόμα και άρθρα τής μιας σειράς (με εξαίρεση αν δημιουργούνται μαζικά από τον ίδιο χρήστη). Δες πχ την πολύ σωστή παρέμβαση τού badseed για μεταφορά στο βικιλεξικό. --Λύκινος 08:15, 11 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

LOGOS ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ[επεξεργασία κώδικα]

Τι μπορούμε να κάνουμε για το θέμα των logos αθλητικών συλλόγων ? Με ποιά διαδικασία μπορούμε να τα "δανειστούμε" από άλλες wikipedia? Yπάρχουν πολλές λανθασμένες αναφορές και αναντιστοιχίες εμβλημάτων και σωματείων πχ στην σελίδα του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εμφανίζεται λανθασμένα ως έμβλημα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αυτό του ΑΣ. ΑΡΗ.Αντιθέτως στην αγγλική έκδοση υπάρχει το σωστό σήμα. Αρχείο:ArisFC-Crest.svg Μπορείς να βοηθήσεις ? Χρήστης: Ioannic

καλωσορίσματα[επεξεργασία κώδικα]

καλό είναι στα καλωσορίσματα να χρησιμοποιείς το subst (δες Πρότυπο:Καλωσόρισμα)--Λύκινος 17:45, 12 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Μια και..[επεξεργασία κώδικα]

Μια και εσύ το είχες θίξει νομίζω, ποια είναι η συνεισφορά του Futureforkids ή άλλαξες άποψη για το πότε γίνεται το καλωσόρισμα?--ΗΠΣΤΓ 17:47, 12 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Από περιέργεια ρώτηξα. Xεχ Η Περιέργεια Σκότωσε Τη Γάτα--ΗΠΣΤΓ 18:40, 12 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Κ.Σ.Κ. Λόκερεν[επεξεργασία κώδικα]

Κανένα πρόβλημα φίλε.... δεν κουβαλάω ούτε το ψώνιο της "ιδιοκτησίας" επί των κειμένων ούτε φυσικά του αλάθητου των γραφομένων μου....Καλά έκανες και μετέφερες το άρθρο και σε ευχαριστώ για την παρέμβαση...Αν χρειάζεται να αλλάξω κάτι στον τρόπο που κατηγοριοποιώ τα άρθρα που γράφω, μην διστάσεις να μου το πεις...Το wiki είναι συλλογική εργασία και πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός.

Ο καθένας μας συνεισφέρει εθελοντικά στο μέτρο των δυνατοτήτων, των γνώσεων και των ενδιαφερόντων του χωρίς τίτλους πατρότητας,ιδιοκτησίας και αλάθητου.Όποιος θέλει να αναδείξει το εγώ του, υπάρχουν και τα blogs!!! — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Ioannic (συζήτησησυνεισφορά) .

Ευχαριστώ![επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Ελπίζω να συνεισφέρω όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Παρακαλώ θερμά για όποιες διορθώσεις - διευκρινισεις χρειάζονται (ΔΕΝ είμαι ο Παντογνώστης για να τα ξέρω όλα, εξάλλου όσο ζούμε μαθαίνουμε. Και πάλι ευχαριστώ. --Ttzavaras 20:21, 13 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Πίτσα Μπουρνόζου[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Μάρκελλε, Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που με βοηθάς να φτιάξω και να οργανώσω το άρθρο για την Πίτσα Mπουρνόζου. Προσπαθώ να βάλω μια φωτο της στην πινακίδα δεξιά. Την κατέβασα μεν αλλά δεν μπορώ να βρω τον τρόπο να την συνδέσω με το κείμενο.Είναι η εικόνα 10 ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ1973.jpg. Θα σου είμαι ευγνώμων αν με βοηθήσεις και πάλι. lou19

Μπας και...[επεξεργασία κώδικα]

...έχεις όρεξη να ξεκαθαρίσεις τα υπόλοιπα; Να εξηγήσω: στην Κατηγορία:Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί ανήκουν σε μια από τις υποκατηγορίες της. Έχω καθαρίσει μέχρι και το Ξ. Από το Π και πέρα, εγκαταλείπω για σήμερα. Αύριο ίσως, ίσως όχι. Αν σου αρέσει...προχώρα. Αν όχι, θα τα ξαναπιάσω .--Focal Point 21:32, 15 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

' :) --Focal Point 11:30, 16 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Μια ανακρίβεια[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Μαρκέλλο γεια σου

Διορθώνοντας το λήμμαα: «Ελληνίδες Έλληνες» , έγραψες μια ανακρίβεια . Η ιδέα της τηλεοπτικής επιτυχία «Εκείνος κι Εκείνος» αναφέρεται στο σατιρικό νούμερο «Υπάρχω, Υπάρχεις, Υπάρχουμε» που συμπεριλάμβανε η συγκεκριμένη επιθεώρηση και ήταν απ' τα ωραιότερα και πιο επιτυχημένα νούμερα της.

Επιθεώρηση σημαίνει διάφορα σατιρικά νούμερα που σατιρίζουν καταστάσεις πολιτικές , κοινωνικές, κ.λ.π, της εποχής..

Το κάθε νούμερο έχει τον τίτλο του και δίπλα του - στο πρόγραμμα του θεάτρου -( όπου είναι καταγεγραμμένα με σειρά εμφανίσεως όλα τα νούμερα της επιθεώρησης) αναφέρονται τα ονόματα των ηθοποιών που τα ερμηνεύουν .

Μια επιθεώρηση συμπεριλαμβάνει πολλά νούμερα με τους τίτλους τους, και κατόπιν, βάση της κεντρικής ιδέα, παίρνει και η ίδια τον ηγετικό της τίτλο.

Επίσης τα : «Και ο ......» ή «Με την …» ή «συμπράττει….» κ.λ.π είναι θέσεις των ηθοποιών που τους ξεχωρίζει από το μπούγιο. Θέσεις με άλλα χρηματικά οφέλη, άλλους μισθούς.

Δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα , εμείς οι απ’ έξω, να υποβιβάζουμε αυτού τους καλλιτέχνες που έχουν αγωνιστεί για να γίνουν θιασάρχες ή να μπούνε σε θιασαρχικά σχήματα, σαν  : ΚΑΙ Ο.... ΚΑΙ Η..... ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ..... κ.λ.π.

Με εκτίμηση Ροδόλφος 2:13 15.12/07

Υ.Γ.: Όλα τα ως άνω τα αναφέρω πληροφοριακά. Είμαι σίγουρος -και δεν αμφιβάλλω καθόλου - πως κατέχεις το θέμα.

Επίσης ζητάω συγνώμη γιατί ξεχνάω να συνδεθώ. Είμαι ο 77.83.25.185

Σε χαιρετώ. Ροδόλφος


Με παρεξήγησες[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Μαρκέλλο σε χαιρετώ.

Με παρεξήγησες, για την αναφορά μου στο μπούγιο.. Ο Χατζηχρήστος και ο Δεμίρης δεν είναι στο μπούγιο διότι αναφέρονται στην αρχή της λίστας .

Η σειρά των ονομάτων δείχνει την αναγνωρίσιμοτητα των ηθοποιών.

Όταν λοιπόν κάποιοι ηθοποιοί είναι γνωστή αλλά δεν δέχονται να μπουν στο πρόγραμμα ή στην ταμπέλα του θεάτρου δεύτεροι, ή τρίτοι , ή τέταρτοι κατά σειρά, προκειμένου να χαλάσει ή δουλειά υπάρχει και η εναλλακτική λύση του: "Και ο....." "Και η....." "Συμμετέχει ο/η..." κ.λ.π.

Αυτό γίνεται για να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους. Χωρίς σωστή θέση, στο σχήμα του θιάσου, πέφτουν οικονομικά την... επόμενη σαιζόν.

Αυτός ο αγώνα της θέσεως δεν γίνεται για τον κόσμο, που ούτως ή αλλέως δεν γνωρίζει το σύστημα και αγαπά τους καλλιτέχνες είτε είναι πρώτοι είτε στο μπούγιο ( δεν το αναφέρω υποτιμητικά, απ’ το μπούγιο ξεκινάνε όλοι και φτάνουν στην κορυφή, αν τα καταφέρουν ) Γίνεται καθαρά για διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους στην επόμενη οικονομική τους διεκδίκηση.

Στο λήμμα λοιπόν, τα ονόματα που είναι καταγεγραμμένα αναφέρονται όπως , ακριβώς, στο πρόγραμμα του θεάτρου. Βάση του προγράμματος τα έγραψα. Δεν είναι δική μου επιλογή η σειρά των καλλιτεχνών. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι όλους - μικρούς και μεγάλους - γιατί τους έχω ζήσει από κοντά και γνωρίζω τον αγώνα τους. Υπήρξα τεχνικός θεάτρου.


Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου να διαβάσεις το μήνυμα μου

Φιλικότατα Ροδόλφος 2:19 16/12/07

Υ.Γ.:Πάλι ξέχασα να συνδεθώ. Είμαι αδιόρθωτος!!!!!!! Είμαι και ο 77.83.25.185 2:23 16/12/207

--77.83.25.185 00:33, 16 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Hi, can you write these 2 sentences in Greek?[επεξεργασία κώδικα]

"Iud is the 10th letter of the Hebrew alphabet and first letter in the word Yevanit - Ελληνικά" =

"Shalom and Welcome to the Hebrew Wikipedia" =

10xx 87.69.101.32 21:22, 17 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Το Iόντ (Iud) είναι το 10ο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου και το πρώτο γράμμα της λέξης Yevanit,που σημαίνει Ελληνικά.

Καλώς ήλθατε στην εβραϊκή βικιπαίδεια.--MARKELLOS30.000 21:30, 17 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Efharisto poly. it'll be here [2]. 87.69.101.32 21:35, 17 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Καλές γιορτές[επεξεργασία κώδικα]

Σ’ ευχαριστώ ! Όσο μπορώ και αντέχω, θα συνεχίζω. Σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Rodolfos 5:49 , 17 Δεκεμβρίου 2007

Βικιεπιχείρηση Ευρωπαϊκή Ένωση[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου MARKELLOS! Μπορείς και εσύ να συνεισφέρεις στην Βικιεπιχείρηση Ευρωπαϊκή Ένωση!

Καλές Συνεισφορές και Καλή Συνέχεια!

EU Insignia.svg


--tRoUbLe πές το 00:43, 22 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Chill out[επεξεργασία κώδικα]

"πρώτη και τελευταία προειδοποίηση", "Η συνέχιση της προσθήκης ατεκμηρίωτων πληροφοριών και προσωπικών σχολίων σε άρθρα θα οδηγήσει στον αποκλεισμό σου από το εγχίρημα." Χαλάρωσε λίγο, δεν έχουμε πόλεμο, ΟΚ; Κανείς δεν "αποκλείεται από το εγχείρημα" επειδή γράφει μια σαχλαμάρα σε ένα άρθρο. Ας μάθουμε στον κόσμο να γράφει αντί να του μαθαίνουμε τι μπορεί να "υποστεί" επειδή παραβίασε τα θέσφατα της Βικιπαίδειας. Όπως θα ξέρεις, κάποιος αποκλείεται από το εγχείρημα μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Chill out λοιπόν - Badseed απάντηση 13:07, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Ο χρήστης έχει δυο μόλις συνεισφορές. Δε νομίζω ότι μπορούν να βγουν και πολλά συμπεράσματα από αυτές. Το "αναίρεση" δεν είναι δύσκολο να μάθει κανείς να το χρησιμοποιεί, όπως και το "επεξεργασία". Το "υποθέστε καλή πίστη μέχρι το τέλος" είναι ένα κάπως δυσκολότερο κουμπί... Καλές γιορτές - Badseed απάντηση 13:27, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Κάλπικη Λύρα[επεξεργασία κώδικα]

Μόλις τώρα βρήκα την αναφορά στα forums. Ενώ είχα διαβάσει αρκετά πράγματα από τους όρους και τα βοηθήματα ομολογώ ότι δεν το είχα δει. Να υποθέσω ότι θεωρείται αναξιόπιστο οτιδήποτε δημοσιεύετε χρησιμοποιώντας μία τέτοια πλατφόρμα σαν βάση; Αν και διαφωνώ στο να μην υπάρχει λογική κρίση πάνω σε αυτό το σέβομαι.

Γενικά στο forum μας έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι που θέλουμε να γίνει reference σε ταινίες για τις οποίες δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες online. Πίστευα ότι θα ήταν ωραία να υπάρχει και ένα δείγμα της ταινίας στο λήμα της, για τον κόσμο που δεν έχει πρόσβαση σε τέτοιο υλικό. Οπως και να έχει οι κανόνες είναι κανόνες φαντάζομαι. Καλές Γιορτές. --Petrosz 18:14, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Το κομμάτι της ταινίας που είδατε το έχουμε επεξεργαστεί εμείς όπως και όλα τα βίντεο / trailer που έχουμε. Στα πλαίσια του fair use και της λογικής δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με την πνευματική ιδιοκτησία της ταινίας. Με δεδομένο ότι η ταινία υπάρχει παράνομα σε 10 διαφορετικά σημεία στο google video και σε άλλα αντίστοιχα site το να δείξουμε εμείς στους επισκέπτες μας τους τίτλους και τα 10 λεπτά μία ταινίας του 1955 είναι περισσότερο διαφήμιση της ταινίας παρά καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων των συντελεστών. Ο σκοπός μας είναι να θυμίσουμε στον επισκέπτη την ταινία και αν θέλει να την δει ας την αγοράσει/νοικιάσει. Αυτό είναι πέρα πια από το θέμα του link που αφαιρέθηκε (δικαίως από ότι διάβασα στους όρους). Με ενδιαφέρει απλά η γνώμη σας πάνω σε αυτό. Επειδή σέβομαι την δουλειά που γίνετε εδώ, έχω σκοπό να βοηθήσω λίγο στο συγκεκριμμένο κομμάτι (κινηματογράφος) εφόσον μαζεύω υλικό έτσι και αλλιώς. --Petrosz 18:26, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Δεν δέχομαι το παράδειγμα της Κοκκίνου γιατί εγώ δεν είπα αφού το κάνουν άλλοι ας το κάνουμε και εμείς. Διαφωνώ κάθετα με οποιονδήποτε έχει κάπου μια ολόκληρη ταινία για download/view χωρίς να έχει πληρώσει τα δικαιώματα. Επιστρέφω όμως στο συγκεκριμμένο παράδειγμα γιατί από εκεί ξεκινήσαμε. Η τρομερή αυτή ταινία είναι 127 λεπτά. Εμείς έχουμε τους τίτλους (2 λεπτά ) και 11 λεπτά από την ταινία. Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι ανήθικο; Ξαναλέω για να μην παρεξηγούμε ότι δεν θέλω να αναιρέσω την διαγραφή και ότι γράφω το γράφω με την καλύτερη διάθεση. Καλές γιορτές.--Petrosz 18:52, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Αρκάδας[επεξεργασία κώδικα]

Οκ δεν το είχα δει, εαν θέλεις κάντο αλιος το κανω εγω αργοτερα --✻tony esopi λέγε 13:22, 25 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Άγγελος Πλέσσας[επεξεργασία κώδικα]

Το έπιασα το μπαλάκι, επιτυχώς ή όχι δεν ξέρω... Χρόνια πολλά!--Κωστής 14:44, 26 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ![επεξεργασία κώδικα]

Ποιος στη χάρη μου με τόσες γιορτές :). Τα γλυκά όμως μου τελείωσαν τώρα!! - Αχρήστης 17:19, 27 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Σχετικά με ερώτηση για υποψηφιότητα ως αξιόλογου άρθρου του άρθρου Ιερά Σινδόνη[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βάλω για υποψηφιότητα ως αξιόλογου άρθρου του άρθρου Ιερά Σινδόνη. Ευχαριστώ. --Ipovrixiokeravnos 19:58, 27 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ και χρονιά πολλά και καλή χρονιά. --Ipovrixiokeravnos 20:15, 27 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και το "ρετουσάρισμα" του κειμένου που έχω αναρτήσει. Εύχομαι χρόνια πολλά και το νέο έτος να φέρει πάνω απ΄όλα υγεία κι ύστερα χαμόγελο και δημιουργικότητα. ....δεν ξέρω και πώς μπαίνει κι η υπογραφή μου...γι' αυτό καλού κακού σου γράφω και τ' όνομα: ghoutsi

Kυριάκος Χαραλαμπίδης[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ MARKELLOS,

Έχω στοιχειοθετήσει επαρκώς την φράση ότι ο ΚΧ είναι "από τους πιο γνωστούς και αναγνωρισμένους Έλληνες ποιητές" με παραπομπές σε κριτικές και σχόλια πολύ διακεκριμένων λογοτεχνών, αναφορές στα βραβεία που έχει πάρει και στοιχεία για τα αφιερώματα που έχουν γίνει για αυτόν όπως και μεταφράσεις της δουλειάς του. Εκτός και αν έχεις στοιχεία που να δείχνουν το αντίθετο, δεν καταλαμβαίνω γιατί επιμένεις να αλλοιώνεις το κείμενο. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 86.146.160.6 (συζήτησησυνεισφορά) .

Καθαριότητα[επεξεργασία κώδικα]

Χαχα! Είπα να σκουπίσω λίγο, μη μας βρεί η αλλαγή χάλια! --Alaniaris 20:07, 31 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Χρονια πολλα, καλή χρονιά[επεξεργασία κώδικα]

Χρονια πολλα, καλή χρονιά. Είπα να μην το γράψω και φέτος το πρώτο αλλά δεν έβλπα και κάποιον να ασχολείτε. --✻tony esopi λέγε 22:23, 31 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Καλημέρα, Καλή χρονιά. χεχε δεν ήξερα ότι είχα κάνει τέτοια ρεκόρ, τυχαία βέβαια αλά τα τυχαία είναι τα καλά. --✻tony esopi λέγε 12:05, 1 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Πρότυπο καλωσορίσματος[επεξεργασία κώδικα]

Να σου θυμίσω ότι το Πρότυπο:Καλωσόρισμα είναι καλύτερα να μπαίνει στις σελίδες συζήτησης των νέων χρηστών με αντικατάσταση (δηλ. {{subst:καλωσόρισμα}} ) ώστε να ενσωματώνεται ο κώδικας και όχι το πρότυπο στην σελίδα. Η τοποθέτησή του σαν πρότυπο το οδηγεί ώστε να βρίσκεται σε εκατοντάδες σελίδες βαραίνοντας το σύστημα, και επιπλέον είναι καλό το καλωσόρισμα που έχεις κάνει σε ένα χρήστη να μείνει ως έχει και να μην αλλάζει όποτε κάνουμε αλλαγές στο πρότυπο. Κατά καιρούς συνηθίζω να κάνω την αντικατάσταση σε όλες τις σελίδες με το Gerakibot για ότι ξέφυγε, αλλά είναι καλύτερα να γίνεται η αντικατάσταση από την αρχή για να μην μπερδεύονται οι νέοι χρήστες. — Geraki ΣΜ 13:18, 2 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Φτέρη[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Καλή χρονιά και σε σένα. Μιας και ειμαι πρωτάρης εδώ συγχώρεσε με αν παρερμήνευσα το παρακάτω μήνυμά σου

Τα κείμενα που πρεοσέθεσες στο άρθρο για τη Φτέρη Πιερίας προέρχονται αυτούσια από[www.syllogos-karitsas.gr/istorB.htm - αυτή τη σελίδα]. Κείμενα και φωτογραφίες από άλλες σελίδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Βικιπαίδεια, εκτός αν είσαι εσύ ο δημιουργός τους ή υπάρχει η σχετική άδεια από το δημιουργό τους ώστε να διακινηθούν υπό την άδεια GFDL της Βικιπαίδειας (σχετικά δες εδώ). Σε διαφορετική περίπτωση, σύντομα διαγράφονται. Αν θέλεις, μπορείς να βασιστείς στα στοιχεία που περιέχει το κείμενο που προσέθεσες και να γράψεις κάτι δικό σου.--MARKELLOSΚαλή χρονιά 15:04, 3 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Γνωρίζω ότι τα περισσότερα στοιχεία προέρχονται από τη σελίδα του συλλόγου Καρίτσας www.syllogos-karitsas.gr καθως και απο το βιβλιο για τους βλαχους του Αστεριου Κουκουδη. Γράφω εκ μέρους του Πολιτιστικού συλλόγου Καρίτσας, οπότε σε συνεννόηση και με τον παραπάνω συγγραφέα δε νομίζω ότι θίγω κάποιους από τους κανόνες της Βικιπαιδεια, οποτε δε βλεπω το λογο να διαγραφει το περιεχομενο του λημματος.όσο για τις φωτογραφίες είναι καθαρά δικές μου. Προσπάθησα να βάλω κάποια αδεια προστασιας αλλα δεν ξερω αν ειναι η σωστη. Αν κάτι παρερμήνευσα ή δεν κατάλαβα καλά τη σύστασή σου, σε παρακαλώ διόρθωσέ με.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Profit2 (συζήτησησυνεισφορά) .

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα δω τι μπορώ να κάνω σχετικά με τις αδείες τις επόμενες μέρες.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Profit2 (συζήτησησυνεισφορά) .

Διοικητικές διαιρέσεις[επεξεργασία κώδικα]

Πως μου είχαν ξεφύγει αυτά [3] (και άλλα); Μπράβο. --Focal Point 20:22, 4 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Αν σε ενδιαφέρει το άθλημα έχω φτιάξει ένα excel που κάνει τη ζωή σου εύκολη για disambiguations οικισμών (με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ) με ίδιες ονομασίες. Δεν είναι ενημερωμένο, αλλά δουλεύει ωραία. Ή μπορώ να σου εξηγήσω να το φτιάξεις από την αρχή αν πορωθείς βαριά με το θέμα.--Focal Point 21:56, 4 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Γιος[επεξεργασία κώδικα]

Η λέξη Γυιός κατά τον Γ.Μπαμπινιώτη πρέπει να γράφεται με υ .Σελ 444 όπου αναφέρονται οι λόγοι!— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Sotkil (συζήτησησυνεισφορά) .

Ηρακλής[επεξεργασία κώδικα]

Οχ, συγγνώμη. Δεν το ήξερα. Πρέπει να το διαγράψω? εκανα τόσο κόπο...--Rousodim ο συγγραφέας 19:54, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

ok--Rousodim ο συγγραφέας 21:03, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Μάγοι του interwiki[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν άλλοι πολύ καλύτεροί μου στην ανεύρεση interwikis. H Veron, ο Kostisl και πιθανόν άλλοι.--Focal Point 21:49, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Να τος, τον είδες [4] ; Απίστευτος! --Focal Point 21:50, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Α!!! Δεν είχα δει ότι έγινε θέμα το Interwiki αυτό! SFriendly.gif Όσο για το Τριώδιο, στο βρήκα, αλλά αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, «Τριώδιο» ονομάζεται ένα λειτουργικό βιβλίο (interwiki en:Triodion), από το οποίο πήρε το όνομά της η περίοδος του Τριωδίου (τρεις εβδομάδες πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή). Θα πρότεινα να μετακινήσουμε το άρθρο Τριώδιο στο Περίοδος του Τριωδίου και στη θέση του να γραφεί άρθρο για το βιβλίο (κάποια στιγμή)--Κωστής 21:58, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Η ανάγνωση του Τριωδίου (βιβλίου) τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Τριώδιο, σαν περίοδος, έχει επικρατήσει να ονομάζονται οι 3 βδομάδες πριν τη Σαρακοστή. Κρατώ μια μικρή επιφύλαξη να το ψάξω...--Κωστής 22:00, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ας το αφήσουμε ανακατεύθυνση και βλέπουμε... Ναι, νωρίς ασχολούμαστε, 16/2 ανοίγει φέτος το Τριώδιο... SFriendly.gif--Κωστής 22:09, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Τονυ[επεξεργασία κώδικα]

Ναι την ξέρω την συζήτηση αλλά την είχα ξεχάσει. Απλά τα είδα πριν "ορφανά" και "κενά" και τα έβαλα για διαγραφή. --✻tony esopi λέγε 12:56, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Νίκος Καζαντζάκης[επεξεργασία κώδικα]

Αξιόλογες όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν να γίνει μια παραπομπή στην πληρέστερη μέχρι σήμερα εργογραφία που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Με εκτίμηση

Κυριάκος Παπαδάκης — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη UoC mmlab (συζήτησησυνεισφορά) .

Επεισόδια[επεξεργασία κώδικα]

Εχ... μάλλον εγώ έχω χάσει επεισόδια...  :) όχι δεν το χω δει κάπου γραμμένο, αλλά ξέρω γω; κοινή λογική μου φαίνεται... Εγκυκλοπαίδεια είμαστε όχι το TV Zapping! Μου φαινόταν τόσο αυτονότητο που έχω μείνει έκπληκτη. Θα τα μεταφέρω και στη σχετική συζήτηση... -Αχρήστης 18:53, 7 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και το ενδιαφέρον! Η όλη προσπάθεια φαίνεται να έχει ενδιαφέρον. Είμαι μόλις στην αρχή κι ασφαλώς προσβλέπω στη βοήθεια και την υποστήριξη των περισσότερο έμπειρων χρηστών. Χαίρομαι και συγκινούμαι που πρωτοσυναντώ κάποιον χιώτη, εφόσον με τη Χίο με συνδέουν -εκτός από τους οικογενειακούς δεσμούς- και πλήθος όμορφων ανθρώπων και αναμνήσεων!

Να είσαι καλά MARKELLE! — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Evoutsin (συζήτησησυνεισφορά) .

Fallacia83, απάντηση για πηγές κειμένων.[επεξεργασία κώδικα]

Καλή Χρονιά φίλε μου. Σου έστειλα και στο msn αλλά δεν το πρόσεξα αν έχεις. Κατ' αρχάς τελευταία ασχολούμαι με κείμενα που έχουν σχέση με το νησί που ζω και μεγάλωσα, την Λέσβο. Αν χρειάζονται πηγές, μόνο σε πληθυσμιακά στοιχεία και άντε ίσως κάποια ιστορικά (όσα γράφω) και λάθος μου που δεν έβαλα.

Τώρα όσον αφορά για παράδειγμα, την ανάλυση κειμένου για Καλλονή Λέσβου που όντως είναι μεγάλο, εκεί πηγές μου είναι η εμπειρία γνώσεων με την πάροδο του χρόνου, καθώς μέχρι το 1989 ζούσα και μεγάλωσα στην Καλλονή. Από εκεί και πέρα ζώντας πλέων στην πόλη της Μυτιλήνης, όσες φορές περνούσα από Καλλονή, έβλεπα ότι το χωριό που άφησα πίσω μου, μέσα σε μια 10ετία άλλαζε όψη και έπαιρνε την μορφή μιας μικρής πόλης. Και ότι ακούω και διαβάζω από τοπικά μέσα, αποτυπώνονται στο μυαλό μου και φτιάχνεται ένα κράμα απλών γνώσεων γενικά σε ότι αφορά το νησί μου.

Panayoudha palm forest 2.JPG

Όσον αφορά το κείμενο Φοινικόδασος της Παναγιούδας, πιστεύω, είναι το πρώτο αναλυτικό κείμενο, που έχει γραφτεί στο internet, αφού βέβαια πήρα την δική μου πρωτοβουλία, το ίδιο και οι φωτογραφίες του που τράβηξα στις 29-12-2007, κι αυτό, γιατί πήγα εγώ ο ίδιος εκεί και βρήκα μια εικόνα εγκαταλλημένου και απροστάτευτου φοινικοδάσους μαζί με την παραλία του, αποτελούμενο από Phoenix Canariensis στο έλεος του Θεού και των φυτοφάγων ζώων, το οποίο μάλιστα το μισό ή και παραπάνω ακόμα απ' το μισό είναι αυτοφυές και συνεχίζει να διευρύνεται με νεαρά άτομα φοίνικα και όχι απόλυτα τεχνητό όπως πίστευα χρόνια τώρα. Και περισσότερο έφτιαξα αυτό το θέμα, να γνωρίσουν κάποιοι αυτό το σπάνιο τοπίο και μήπως "συγκινηθεί" κάποιος ντόπιος φορέας και μη, να το αναδείξει και προστατέψει με κάποιο τρόπο. Θέλω δηλαδή να πω, ότι οι πηγές είναι απόλυτα δικές μου σε τέτοια περίπτωση, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά ιστορικά στοιχεία του τόπου μου και γενικώς, ε, δεν έχω και τις καλύτερες γνώσεις ιστορίας, αλλά σύμφωνα με απλές γνώσεις του σχολείου ή του ντόπιου τύπου που μου μείνανε συμπληρώνω και κανά δυο σειρές μέσα σε ένα κείμενο. Αν έχω όρεξη για αναλυτικά ιστορικά κείμενα, θα ψάξω κάπου και θα βάλω και τις πηγές που ζητάει η "Βικιπαιδεία".

Έχω γενικά ένα κακό σαν χαρακτήρας... μου αρέσει η αλήθεια, κι αυτό το λέω γιατί θα μου πεις ξανά ότι: "δεν μετράει η αλήθεια αλλά η επαληθευσημότητα και..." τα ξέρω!!!! Αλλά μη νομίζεις ότι και τα μέσα όπως sites, εγκυκλοπαίδειες δεν κάνουν και τα λαθάκια τους, έχω δει, ουουουουου. Ειδικά εγώ που ασχολούμαι με γεωγραφία και συγκεκριμένα στην πατριδογνωσία έχω συναντήσει αρκετά, από διάφορες πηγές.

--Fallacia83 13:26, 9 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Βοήθεια πρωτάρη[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την υποδοχή. Θα ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με τις μορφοποιήσεις εδώ μέχρι να τις συνηθίσω. Vchorozopoulos.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Vchorozopoulos (συζήτησησυνεισφορά) .

Περαστικά[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή "τρέχει" συνέχεια η μύτη μου και με πονά και ο λαιμός,μου φαίνεται ότι θα λάβω δραστικά μέτρα! Ευχαριστώ για τις ευχές και για τις διορθώσεις στις κατηγορίες. Τώρα είναι όλα ΟΚ, πιστεύω. --Lemur12 02:36, 11 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Τσάι[επεξεργασία κώδικα]

κύριε Μάρκελλε, Είμαι ιδιοκτήτης του tsai.gr. Εγώ έγραψα το συγκεκριμένο κείμενο στο tsai.gr και το αντέγραψα με δική μου ευθύνη στο Wikipidia. θα ήθελα να συνεχίσω τη δουλεία που ξεκίνησα γιατί δεν είχα τελειώσει. Εάν μπορείς θα ήθελα να επαναφέρεις τις προηγούμενες σελίδες. Περιμένω απάντηση σου στο email μου στο info@tsai.gr

Ευχαριστώ, Τασος.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Tasos68 (συζήτησησυνεισφορά) .

Σε ευχαρίστω για την απαντηση σου. Καλήτερα να διαγραφει η δουλεια που εκανα μιας και δεν εχω χρόνο αυτη την στιγμη να ολοκληρωσω. Το εχω κανει copy όμως. Σε ευχαριστώ και πάλι.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Tasos68 (συζήτησησυνεισφορά) .

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ. Είναι πολύ καλή έτσι. Δεν έχει νόημα να την τροποποιήσω αφού δεν είναι σελίδα προβολής. Απλά είναι μια δήλωση για τα θέματα με τα οποία σκοπεύω να ασχοληθώ όποτε έχω χρόνο και διάθεση. Σε δυο από αυτά τα θέματα έχω πτυχίο, ενώ με τα υπόλοιπα ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Αν είδες τις τροποποιήσεις που έκανα πες μου αν έκανα καμμιά παράβαση. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να προσθέσω παραπομπές τεκμηρίωσης γιατί ναι μεν παίρνω πληροφορίες από αλλού (δεν είμαι εφευρέτης τους εγώ), αλλά αποφεύγω τα αυτούσια κείμενα (εκτός από κάποια τνήματα που είναι μετάφραση από το αγγλόφωνο τμήμα της Wiki) για να αποφύγω περιπέτειες με πνευματικά δικαιώματα. Επίσης θα ήθελα την άδεια να τροποποιήσω τις στοιχειομετρικές τις εξισώσεις χημικών αντιδράσεων έτσι ώστε να μην υπάρχουν κλασματικοί συντελεστές. Αν και χρησιμοποιούνται από πολλούς συγγραφείς και εγχειρίδια επισήμως δεν επιτρέπονται από την IUPAC. Αφού θέλετε επιστημονική εγκυρότητα, νομίζω ότι πρέπει να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες, όσο το δυνατόν. Επίσης δε βρήκα πώς να διαγράφω εικόνες (που έβαλα εγώ) που δε χρειάζονται πια. Και πώς μπορώ να βάλω ότι είναι δικής μου κατασκευής χωρίς δικαιώματα κανενός. Χρησιμοποίησα το όνομα χρήστη αλλά δεν είναι σωστό νομίζω γιατί μοιάζει με αυτοπροβολή. Ίσως φτάίει γενικά το όνομα χρήστη που διάλεξα. Απλά είναι αυτό που χρησιμοποιώ παντού, αλλά οι γνωστοί μου θα το αναγνωρίσουν. Μπορώ να το αλλάξω; Επίσης πώς μπορώ να τοποθετήσω στο πλάι τις ιδιότητες όπως κάνατε σε άλλες χημικές ενώσεις; Να αντιγράψω έναν άλλο πίνακα (από άλλη ένωση) και να διορθώσω τις ιδιότητες; Επίσης επισημαίνω ότι στην Αίγυπτο ο πληθυσμός στον πίνακα και στην παραπομπή υπυ είναι διαφορετικός. Επίσης, η παραπομπή αναφέρει επίσημα στοιχεία απογραφής 2006 και ο πίνακας αναφέρει έτος αναφοράς 2005 και απλή εκτίμηση. Συγγνώμη για την απασχόλιση --Vchorozopoulos 22:16, 11 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Λες;[επεξεργασία κώδικα]

Χμ, χμ, εγώ πάντως καλού κακού το έψαξα ποιος το έκανε το ποδαρικό... :Ρ -Αχρήστης 10:28, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Χιχιχι, μικρή... ε, δεν το 'γραψα και στην αγορά ... άσε που μπορεί να είναι τυχαίο... Εγώ πάντως θα συνεχίσω να σου μιλάω...  :)))) -Αχρήστης 10:33, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Όχι, όχι, ευχαριστώ! :)- Αχρήστης 10:34, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ουπς, λάθος κουμπί μάλλον, ε?.... πάω να κάνω καφέ...... Καλημέρα..... --Alaniaris 10:42, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Μαζί με τον καφέ θα φέρω και κανά δυο σκόρδα να βρίσκονται..... καλού κακού, ποτέ δεν ξέρεις! --Alaniaris 10:46, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)
SFriendly.gif --Alaniaris 10:57, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ για τις αποσαφηνήσεις.[επεξεργασία κώδικα]

1. Όσων αφορά τους κλασματικούς συντεκλεστές, θα ήθελα να επισημάνω ότι απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, τα σχολικά εγχειρίδια, μέχρι το επίπεδο Λυκείου που εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας, αποφεύγονται σχεδόν απόλυτα γιατί πιστεύεται ότι μπερδεύουν τους μαθητές (αυτών των βαθμίδων τουλάχιστον). Λάβετε υπόψη ότι η Βικιπαίδεια χρησιμοποιείται (δεν έχω στατιστικά στοιχεία για το ποσοστό) για σχολικές εργασίες από μαθητές αυτών των βαθμίδων. Οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα έχουν πρόβλημα με κανένα σύστημα, γιατί συνηθίζονται εκτεταμένα και τα δυο στα εγχειρίδιά τους. Τέλος συνήθως οι κανόνες τις IUPAC (τροποποιημένοι όπως επιτρέπεται από την ένωση, δηλαδή ελληνοποιημένα ονόματα και κάποιες άλλες μικροδιαφορές) τηρούνται από τα περισσότερα επίσημα εγχειρίδια. Βέβαια σε πολλές ενώσεις ισχύουν εμπειρικά ή ημιεμπειρικά ονόματα, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον και αοό ξένα. Αν νομίζεις ότι χρειάζεται όλο αυτό συζήτηση και από άλλους να υο βάλ' το στην Αγορά. Ίσως ο ειδικότερος από μας θα έπρεπε να αναλάβει τον τομέα αυτό. Άλλωστε πρόκειται για στοιχειοχημικές εξισώσεις και μπορούν να μετατραπούν ισοδύναμ σε οποιαδήποτε μορφή από όποιον κατέχει το θέμα. Αρκεί η αναλογία να κραυιέται σταθερή. Στους πίνακες και της αγγλόφωνης έκδοσης της Wiki χρησιμοποιούνται συχνά συνολικοί χημικοί τύποι. Αυτό σε οργανικές ενώσεις κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, γιατί ένας τέτοιος τύπος συμπεριλαμβάνει κι όλες τις ισομερείς ενώσεις που όμως έχουν διαφορετικές φυσικές και χημικές ιδιότητες. Εγώ θα χρησιμοποιήσω μόνω σύντομους συντακτικούς ώστε να είναι σαφής η δομή της συγκεκριμένης ένωσης, καθώς και όλα τα εναλλακτικά ονόματα. 2. Όσον αφορά τις πηγές, μάλλον θα τις αναφέρω ξεχωριστά στο τέλος, αν θέλετε, αλλά και πάλι δύσκολα θα επαληθεύονται εντελώς, γιατί αποφεύγω αυτούσια χρήση κειμένων από βιβλία και ακόμη λιγότερο από sites (τα περισσότερα πιστεύω ότι γράφονται πρόχειρα κι από μη ειδικούς, εκτός κι αν είναι τα επίσημα οργανισμών και εταιρειών, που όμως συνήθως συνοδεύονται κι από σαφή δικαιώματα), για λόγους αποφυγής απαίτησης πνευματικών δικαιωμάτων. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτε πραγματικά έξω από αμφισβήτιση. Σε οριμένα σημεία αναφέρω μόνος μου ότι υπάρχουν πολλές απόψεις, όπως στη σημείωση που έβαλα για τη χρονική αναφορά που υπήρχε για τον Τρωικό Πόλεμο: Ουσιαστικά κανέίς δρν αμφισβητεί ότι έγινε, αλλά αμφισβητείται το πότε, το πόσες φορές και τις δυνάμεις που αναμίχθηκαν. Ο Όμηρος έγραψε γι' αυτόν τον 8ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή αρκετούς αιώνες αργότερα και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ακρίβεια όσων αναφέρει. Αυτό το αναφέρω ως παράδειγμα. Οποιοσδήποτε μπορεί ν' αμφισβητήσει οτιδήποτε. Πάντως έχω διαθέσιμες πηγές και μάλιστα πολύπλοκα διασταυρωμένες για ότι γράφω αλλά αυτό ακριβώς μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη΄σύγχιση αν αναφερθεί. Επίσης μπορεί κάποιοι εκπρρόσωποι αυτών μπορεί να ισχυριστούν ότι η αναφορά είναι ομολογία παραβίσασης πνευματικών δικαιωμάτων τους. Αν υπάρχει αντίρρηση από κάποιο χρήστη για κάτι καλύτερα να τις αναφέρει για να τις αποκρούσω ή και να τις αποδεκ΄τώ (αν έχει επαρκή στοιχεία ότι είναι κάτι λάθος ή ότι ανατράπηκε από κάποια νέα στοιχεία). Γι' αυτό κι εγώ εκτός από προφανή λάθη τα αναφέρω σ' εσάς. Ίσως είναι λάθθος που τα αναφέρω σε εσένα προσωπικά, αλλά μια που αρχίσαμε τη μεταξύ μας κουβέντα το προτιμώ. Φαίνεσαι συγκροτημένος άνθρωπος. 3. Συμβούλευέ με, σαν παλαιότερος όταν βλέπεις λάθη ή παραλήψεις. Απλά οι πρωτοβουλίες μου αποβλέπουν στη βελτίωση της Wiki γιατί πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη γι' αυτούς που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σαν βοηθητική πηγή πληροφόρισης. Κανονικά, αφού είναι μη κερδοσκοπική, θα έπρεπε να μας αφήσουν ήσυχους με τυα πνευματικά δικαιώματα, τα οποία εγώ αμφισβητώ ότι υπάρχουν πραγματικά, εκτός από την περίπτωση παραγωγής νέας γνώσης από έρευνα ή καλλιτεχνικών έργων. Αλλά φοβάμαι τα νομικά μπερδέματα κι έτσι προσέχω όσο μπορώ. Για προσωπική μου χρήση ΄χω μαζέψει μεγάλο αρχείο (χρηιμοποιώ μάλιστα και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους για να χωρέσει) για τους τομείς που με ενδιαφέρουν, αλλά προσέχω τι βάζω στη Wiki ή αλλόύ. 4. Η Wiki έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άδεια χρήσης για κάποια από αυτά; Ως μη κερδοσκοπική ενέρφγεια που είναι θα πρέπει να είναι εφικτό. 5. Έχω μεταξύ ένα αρχείο φωτογραφιών ζώων από μια σειρά κάρτες που εξέδειδε παλιά μια ΕΠΕ που έπαψε να λειτπυργεί. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει φορέας που να διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα γι' αυτές. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε με κατάληλη επισήμαση επιφύλαξης; Συνοδεύονταν κι από σχετικό κείμενο και πίνακα πληροφοριών γι' αυτά τα είδη. Θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν πολλά άρθρα ζωολογίας. Δεν τις έχω ψηφιοποιήσει όλες ακόμη, αλλά είναι εύκολο αν και αρκετά χρονοβόρο γιατί είναι αρκετά πολλές. 6. Για το λάθος στην Αίγυπτο δεν ξέρω πιο στοιχείο είναι πιο σωστό. Απλά διαπιστώνω δυσαρμονία πηγής και τιμής στον πίνακα. Αν θεωρείται αξιόπιστη η πηγή να τη χρησιμοποιήσουμε, αλλιώς ν' αλλάξουμε την παραπομπή, ώστε να οδηγεί σε πιο αξιόπιστη πηγή. Πάντως νομίζω ότι σωστά επιλέχθηκε η πηγή, αλλά κάποιος την αντέγραψε λάθος. Να τη διορθώσω ή θα το κάνει άλλος. Απλά δε θέλω να προσβάλλω τοπ συνάδερφο. 7. Επίσης ζητώ να έχετε υπομονή μαζί μου γιατί έχω ασταθές ωράριο εργασίας κι άρα ελεύθερες ώρες κι επιπλέον μου αρέσει ν' αλλάζω αντικέιμενα ασχολείας στις ελεύθερες ώρες μου. Έτσι θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως κάποια άρθρα. Θεωρώ πάντως καλύτερα να υπάρχουν στο μεταξύ τα άρθρα αυτά για όποια χρήση, παρά να λείπουν εντελώς. Συγνώμη για την πολυλαογία που με πιάνει μερικές φορές, αλλά νομίζω ότι έχουν κάποια ουσία αυτά που γράφω. --Vchorozopoulos 22:53, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Καλημέρα[επεξεργασία κώδικα]

4. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Θα αρχίσω ανάποδα, από τιε φωτογραφίες. Οι κάρτες αυτές δεν ανέφερεαν φωτογράφο. Η ελληνική ΕΠΕ που τις εξέδειδε θα είχε προφανώς τα δικαιώματα, αλλά έπαψε να υπάρχει. Επίσης ο χρόνος είναι σημαντικός. Πρόκειται για φωτογραφίες της δεκαετίας του '80 οι πιο πρόσφατες. Βρίσκονται όμως σε καλή κατάσταση και ψηφιοποιούνταιεύκολα. Πρόκειται για μια φωτογραφία ανά είδος, με τυπωμένο σχετικό κείμενο μισής σελίδας από πίσω και μικρό πίνακα ορισμένων χαρακτηριστικών + πλήρη κατάταξη του είδους. Καλύπτουν έτσι κάπου 1000 είδη. Συνοδεύονταν από μικρά βιβλιαράκια με επεξηγήσεις που επίσης θα μπορούσνα να αποτελέσουν τμήμα άρθρου. Ένα πρόβλημα σχετικά με αυτό το κείμενο είναι ότι είναι γραμμένο στο πολυτονικό και με μικρά ψηφία για να χωρ΄σει περισσότερο σε κάρτες 15x15 εκ. περίπου. Έτσι το OCR κάνει αρκετά λάθη κι έτσι χρειάζεται επεξεργασία.
Έστελναν καμμιά 20ριά το μήνα με συνδρομή, αρκετά ακριβή για την εποχή αλλά μου άρεσαν τότε πολύ και ήταν από τις πρώτες μου συλλογές. Ίσως να αναρτήσω κανένα δείγμα, αρχικά στην αγορά; Ίσως κάποιος αλλος να γνωρίζει κάτι παρά πάνω για τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Φυσικά εντωμεταξύ θα μπορούσα ίσως να χρησιμοποιήσω τους πίνακες και τα κείμενα (αυτά όχι αυτολεξή); Αλλά και πώς να περιγράψω μετά αυτήν την πηγή; Ως "κάρτες";
3. Για τα πνευματικά δικαιώματα νομίζω ότι πρέπει να πάει ανάποδα η διαδικασία. Οι κάτοχοι υλικού με πνευματικά δικιώματα, αλλά χρήσιμο σ' εμάς δεν γνωρίζουν τι χρειαζόμαστε όπως εμείς για να το προσφέρουν μόνοι τους. Μια σχετική επιστολή ή e-mail μπορεί να τους ευαισθητοποιλησει, εφόσον η Wiki είναι μη κερδοσκοπική. Αυτό βέβαια μάλλον θα έχει τύχη σε άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Αν ζητήσουν αντίτιμο και είναι σε λογικά επίπεδα, θα μπορούσαμε να το καλύψουμε ίσως μεταξύ μας με έρανο ή κάτι άλλο. Δεν έρω πόσοι είμαστε κι ενδιαφερόμαστε και πόσο βέβαια. Αν κρίνω από τον εαυτό μου πάντως προτιμώ να βοηθήσω κάτι συυγκεκριμένο από το να κάνω μια γενική δωρεά. Πρέπει να είμαστε δραστήριοι και τολμηροί, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά καλό.
2. Ναι, θα τα διορθώνω όσα άρθρα μου φαίνονται φανερά λάθος, προσθέτοντας μια σημείωση αιτιολόγησης.
1. Καλά θα προσθέσω τις πηγές στο τέλος ή σε υποσημειώσεις. Αλλά η σύγκριση δεν θα είναι εύκολη, επειδή αλλάζω το κείμενο και το διασταύρώνω. Τι θα γίνει όμως, αν κάποιοι εγείρουν ονευματικά δικαιώμετα, επειδή τους χρησιμοποίησα ως πηγές; Μήπως θα ήταν πιο πρακτικό να τις στείλω απλώς σε εσάς για να ξέρετε απλά εσείς ότι δεν τυα βγάζω από το μυαλό μου; Τέλος, θα προτομούσα να τελειώσω πρώτα τα άρθρα κι ύστερα να φροντίσω για την τεκηρίωσή τους.
Καλή βδομάδα να έχουμε. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Vchorozopoulos (συζήτησησυνεισφορά) .

Γεια[επεξεργασία κώδικα]

Ένα νέο άρθρο, μη δανεικό όπως λες, ίσως να είναι πιο εύκολο, αλλά θα αποτελεί πρωτότυπη εργασία χωρίς αναγνωρίσιμη πηγή. Αυτή η εμμονή σε πηγή είναι που μας κάνει να χρειαζόμαστε στοιχεία από άλλα υπάρχοντα κείμενα. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Εγώ προπαθώ να τα συμβιβάσω αυτά, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Ναι μεν χρησιμοποιώ στοιχεία ως γνώσεις, αλλά αυτά είναι δανεισμένα αναγκαστικά από αλλού. Φυσικά, κανείς καλοπροαίρετος δεν θα απαιτήσει διακιώματα, αλλά δεν ξέρω κατά ποόσο μπορούμε να βασιζόμαστε στην καλή προαίρεση. Πάντως άρχισα αποκαλύπτω τις πηγές ως τεκμηρίωση ώπως συνμβουλέψατε. Ο καιρός θα δείξει αν κάποιος αντιδράσει, έστω και καταχρηστικά, αφού και αυτοί προφανώς από κάπου τα δανείστηκαν, αφού παραθέτουν βιβλιογραφία. Βέβαια κουράστηκαν για να τα συγκεντρώσουν και να τα επεξεργαστούν, αλλά αυτό ισχύει και για μας σε κάποιο βαθμό. Αλλοιώς δεν έχει νόημα κανείς να αγοράζει βιβλία (πραγματικά ή ηλεκτρονικά) αν δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και να μεταδώσει ότι μαθαίνει ως γνώση και πληροφορία, αλλά δεν είμαι νομικός και ξέρω ότι συνήθως το Δίκαιο είναι επίτηδες ασαφές γαι να το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν κάθε επιτήδειος... Ελπίζω να σενβαστούν το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της προσπάθειας, όσους στ' αλήθεια χρειάζονται τέτοιες πηγές πληροφόρισης και την ειλικρίνεια της αναφοράς, που αποτελεί έμμεση διαφήμιση γι' αυτούς. Αλλιώς ίσως μπω στον πειρασμό να οργανώσω κανένα νέο site με άλλον τρόπο (χωρίς φραγμούς και δυνατότητα αποκάλυψης της IP οποιουδήποτε). Επισημαίνω επίσης ότι στα περισσότερα άρθρα που άνοιξα δεν υπήρχε επαρκής τεμηρίωση. Ελπίζω η απαίτηση να μην καλύπτει μόνο εμένα για το όποιο ρίσκο ή τουλάχιστον να έχω δηλωμένη αλληλεγγύη. Στην τελευταία περίπτωση αναλαμβάνω να κάνω πραγματικά αξιοποιήσιμα πολλά σχεδόν ανύπαρκα άρθρα της ελληνικής Wiki. Έχω αρκετό υλικό και διάθεση να κάνω κάτι χρήσιμο στο φιλομαθές κοινό. Ζούμε σε μια εποχή που η πρόσβαση στη γνώση τείνει να ξαναγίνει ταξική κι αυτό είναι που πρέπει να αντικρούσουμε, όσο το δυνατόν... Θα δείτε ότι είμαι μεθοδικός και τελειομανής με τη δουλειά που αναλαμβάνω, ανδείξετε την απαιτούμενη υπομονή βέβαια, γιατί δεν έχω σταθερό ελεύθερο χρόνο λόγω διαφόρων άλλων υποχρεώσεων. Πάντως έχω την εντύπωση πως έχουμε τη δυνατότητα να πτύχοπυμε περισσότερα αν αργανωθούμε και συνεργαστούμε περισσότερο ατενά. Ο στόχος νομίζω ότι είναι περίπου κοινός: Εξασφάλση μιας αξιόπιστης και χρήσιμης πηγής πληροφόρισης για κάθε ενδιαφερόμενο. Θεωρώ τη Wiki ότι πιο κοντινό αε κάτι που έψαχνα καιρό, αλλά νομίζω ότι αν μείνει σχετικά στατική, τυπολατρική και παθητική δεν είναι και τόσο κοντά στο σκοπό της, εκτός κι αν τον παρερμήνευσα, αλλά αυτό κατάλαβα ως νόημα από τις εισαγωγές που διάβασα. Ξέρω ότι όλοι έχουν περιορισμένο χρόνο και πόρους, αλλά αν όσοι συμμερίζονται κάποια τέτοια ιδανικά πρέπει να αναπροσαρμόσουν ανάλογα τις προτεραιότητές τους. Το Internet είναι καλό μέσοπ γεφύρωσης αποστάσεων και συνεργασίας ανθρώπων με μη σύμπτωση ελεύθερου χρόνου. Πρέπει να δείξουσε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ότι κάνουμε μια σοβαρή και συστηματική προσπάθεια, ώστε να μας εμπιστευθούν και να μας υποστηρίξουν για να γίνουμε πιο χρήσιμοι. Συγνώμη, αν σε κουράζω ή σε ζαλίζω, αλλά έψαχνα πολύν καιρό μια τέτοια προσπάθεια και θέλω να τη σπρώξω όσο γίνεται στη σωστή (κατά τη γώμη μου) κατεύθυνση. Θα ανακαλέσω οτιδήποτε μου αποδειχθεί ότι είναι λάθος. Το ίδιο και με τα άρθρα. Και πες στο φίλο παραπάνω ότι η αλήθεια είναι το ζητούμενο κι ότι η επαληθευσιμότητα στη μεγαλύτερη δυνατή εξασφφάλισή της στοχεύει. Η απλή προσωπική εμπειρία ή εκτίμιση πρέπει να μπαίνει στη συζήτιση ενός άρθρου κι όχι στο άρθρο. Γράφουμε εγκυκλοπαίδεια εδώ κι όχι εφημερίδα. (Συγνώμη που "κρυφοκοίταξα". Δεν το συνηθίζω, απλώς έτυχε...) --Vchorozopoulos 23:17, 14 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Το πρόβλημα είναι η ακρίβεια των πηγών.[επεξεργασία κώδικα]

Ναι ποιος θα εκτιμήσει την ορθότητα της κάθε πηγής; Κάποιος μπορεί να χρηιμοποιήσει ως πηγή κάποιον που βλέπει οράματα: Καποιος π.χ. γράφει στο "υδρογόνο" ότι μπορεί να αποτελέσει "καθαρή" πηγή ενέργειας (εννοώντας την απλή καύση του). Μα ουσιατικά δεν υπάρχουν αξιοπιήσιμα κοιτάσματα καθαρού υδρογόνου στη Γη! Αν το αποσπάσουμε από το νερό, το φυικό αέριο ή το πετρέλαιο (συνήθεις πηγές υδρογόνου) δαπανούμε πρακτικά ενέργεια (στην περίπτωση του νερού όχι μικρότερη από αυτή που θα πάρουμε αν το κάψουμε μετά). Μπορεί να χρησιμοποίησε ως πηγή εφημερίδα ή οτιδήποτε, αν και δεν αναφέρει καμμιά, νομίζω. Ακόμη και η απλή γνώμη κάποιου που έχει μελετήσει τον τομέα έχει περισσότερη αληθινή βάση από την πηγή αυτή, νομίζω. Όπως και η δημόσια παραπλάνηση που γίνεται με το "υβριδικά αυτοκίνητα": Έχουν φυσικά μικρότερη κατανάλωση όσο λειτουργούν και οι ηλεκτροκινητήρες τους καταναλώνοντας αποθηκευμένο ηλ. ρεύμα, αλλά καλά θα κάνει όποιος νοιάζεται για την τσέπη του ή το περιβάλλον να συμπεριλάβει και την κατανάλωση για να ξαναγεμίσουν οι μπαταρίες! Τώρα που το πετρέλαιο έφτασε τα 100$/βαρέλι και βλέπουμε ορατά πλέον τα προβλήματα που δημιοιυργεί η υπερθέρμανση του πλανήτη (κάτι που είχε προβλεφθεί εδώ και δεκαετίες από κάποιους ειδικούς, που δεν είχαν άμεσο τρόπο επαλήθευσης όσων έλεγαν) αρχίζουμε να αντιδρούμε όλοι σαν "ειδικοί"... (Δεν θέλω να προσβάλλω το συνάδερφο, απλά καλύτερα να προσέχομε τι γράφουμε και μερικές φορές και τι αντιγράφουμε, αν είναι δυνατόν).

 • Σημείωση: Δεν ξέρω για άλλους, αλλά αν εγώ ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο (βανδαλισμό) δεν θα μπορούσατε να με σταματήσετε με τίποτα! (απλά το επισημαίνω).

--Vchorozopoulos 23:57, 14 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Lost[επεξεργασία κώδικα]

Koita, mporw na to kanw, alla twra ws proteraiotites exw na oloklirwsw ta ar8ra gia to Prison Break k tous Nikites twn Oscar, opws k na kanw tis analoges selides me tis tainies... dn mporw na sou egui8w tpt... rwta auton pou egrapse ta arxika ar8ra me ta epeisodia tou lost kalutera... gia na exei kanei tetoia ar8ra 8a einai logika fan tis seiras (kati pou egw dn eimai as poume) k isws na ton endiaferei... an pantws dn ekdilwsei tlk endiaferon, otan teleiwsw ta ar8ra pou sou proanefera 8a asxoli8w k me to lost ;) Jbspielberg 17:29, 15 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Βασικά, ξέρεις τι σκέφτηκα... αν είναι πέρνα (ή αν βαριέσαι πες μου να το κάνω εγώ) τις περιλήψεις που έχει κάνει ο αρχικός συγγραφέας για τα κάθε επεισόδια στο κυρίως άρθρο, όπως έκανα εγώ στο Prison, για να τελειωνει το θεματάκι... αν ο ίδιος πάλι (ή κάποιος άλλος) μετά θέλει να κάνει κάποιες επιπλέον αλλαγές ή άμα θέλει να προσθέσει και άλλες περιλήψεις, ας τις κάνει στο κυρίως άρθρο ;) Jbspielberg 17:35, 15 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Δεν έχω την πρόθεση να βλάψω κανέναν αν δε με βλάψει πρώτος.[επεξεργασία κώδικα]

Φυσικά και δεν είχα την πρόθεση να επιτεθώ στο συνάδερφο, αφού δεν τον γνωρίζω και δεν μ'έχει βλάψει. Ήταν ίσως λίγο υπερβολική η έκφραση, αλλά σκοπό είχε να τον ενθαρρύνει να προσέχει περισσότερο. Περισσότερο να μην συγχέει τις πηγές ενέργειας με τις μεθόδους αποθήκευσης ενέργειας. Το ίδιο ισχύει και για το υδρογόνο ως καύσιμο. Μια πιθανή πηγή ενέργειας δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχει σαν προσιτό απόθςμα και η παραγωγή της συοιχίζει την ίδια ή και μεγαλύτερη από την ενέργεια που εκλύει μετά. Το υδρογόνο είναι πηγή ενέργειας μόνο ανα επιτευχθεί ελεγχόμενη πυρηνική σύντηξή του. Αυτό μπορεί να μεει σαν μελλοντικό ενδεχόμενο, αν και δεν υπάρχει επαρκλή τεκμηρίσωση ότι κάποπε θα γίνει εφικτό. Αλλά σ' αυτήν την περίπτωση η ενέργεια που θα εκλύεται θα είναι πράγματι μεγαλύτερη από το ενεργειακό κόστος παραγωγής. Τέλος πάντων, να μη ε ζαλίζω άδικα. Ας κάνει κανείς ότι νομίζει. Εγώ θα διορθώνω ότι βλέ[πω ότι δε στέκει στη λογική. Θα ήθελα πάντως να το συγχαρώ για το υπόλοιπο άρθρο του, αν και παρέλειψε τις πηγές του. Αν ήξερα ποιος είναι θα του άφηηνα ανάλογο σημείωμα. Ή να το βάλω στη συζήτιση του άρθρου γι' αποκατάσταση ίσως; Άλλωστε μου αρέσουν οι σειρές επιστημονικής φαντασίας και το Star Τρεκ, αλλά δεν τις θεωρώ πηγές, ούτε στα πάντα προφητικές. Πολλές φορές έχουν μερικές καλές ιδέες για το μέλλον, αλλά πιο συχνά απέχουν απ' την πραγματικότητα. Όσο για την πρόκληση την αφήνω στην άκρη: Γιατί να καταστρέψω όταβ μπορώ να δημιουργήσω; Μόνο αν αποδειχθείτε βλαβεροί αντί για ωφέλιμοι. Ππέπει να χρησιμοποιούμε το χρόνο μας δημιουργικά. Και να ρωτήσω κάτι επ' ευκαιρίο: Εσωτερική με αγγλόφωνα άρθρα της Wiki δεν μπορούμε να κάνουμε; Διαφορετικά όταν μεταφράζουμε ένα αγγλόφωνο άρθρο χρειάζεται να μεταφράσουμε κι όλες τις συνδέσεις του. Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει άμεσα. Αλλά έχουμε πολλά μη τεκμηριωμένα άρθρα. Η αγγλόφωνη έκδοση είναι πιο προχωρημένη σ' αυτό, αλλά συχνά φτάνει σε ακρότητες ως προς το επίπεδο των γνώσεων που παραθέτει. Δεν ξέρω αν το θέλουμε τόσο υψηλό το επίπεδο της Wiki. Αν ναι χρειζόμαστε πιο εξηδικευμένο προσωοπικό και σημαντικούς οικονομικούς πόρους, γιατί πιθανότατα τέτοιοι άνθρωποι συνήθως έχουν απαιτήσεις Αυτό ίσως μας απομάκρυνε από τον αρχικό στόχο; Σ' αφήνω τώρα για να ασχοληθώ με κανένα άρθρο. Εχω επιβραδύνει κάπως τη διαδικασία, λόγω αναζήτισης επαρκούς τεκμηρίωσης. Α και κάτι πρόσθετο που βρήκα μςτά: "Αυτό το άρθρο περιέχει κείμενο από την Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, μια έκδοση τώρα στη διάθεση του κοινού." Αυτό το βρήκα σε αγγλόφωνο άρθρο της Wiki. Αν αυτό που λέει ισχύει, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μαζικά: Εγώ έχω τη Britanica (δε θυμάμαι έκδοση). Αν επιτρέπεται να τηχρησιμοποιήσουμε ελεύθερα, τότε θα έίχαμε βοήθεια σε χιλιάδες άρθρα. Είναι πιο εύκολα αν τα μεταφράζαμε αυτούσια, ε; Ή δεν κατάλαβα και υπάρχει άδεια μόνο για ορισμένα άρθρα; --Vchorozopoulos 03:45, 16 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Συζήτηση:Χάρης Ρώμας[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε MARKELLOS, είναι προφανές (τουλάχιστον σε εμένα) ότι η Συζήτηση:Χάρης Ρώμας δεν αναφέρεται στην παρούσα μορφή του άρθρου Χάρης Ρώμας. Αρκεί μόνο να κοιτάξεις τις ημερομηνίες των σχολίων και τα edits που έχουν γίνει από τότε. Εγώ τα έσβησα ως άκαιρα. Εσύ γιατί τα επανέφερες; Kornoslimnos 07:01, 16 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ροδάμα[επεξεργασία κώδικα]

Τώρα είναι καλύτερα? — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Thang39m (συζήτησησυνεισφορά) .

Μπορούμε να ζητήσουμε τη συνεργασία κάποιου άλλου συναδέρφου;[επεξεργασία κώδικα]

Πρόσεξα ότι η ιταλική έκδοση για την εξαΰλωση περιέχει και επιπλέον την περίπτωση πρωτονίου-αντιπρωτονίου. Αυτή έλειπε από την αγγλική και άρα λείπει κι απ' τη δικιά μας. Όμως δεν ξέω καλά ιταλικά και δεν μπορώ να μεταφράσω το τμήμα αυτό αξιόπιστα. Μπορώ να βρω βοήθεια από λάποιον άλλο, για να ολοκληρώσω περισσότερο το ελληνόφωνο άρθρο; Είναι μικρό το κομμάτι που μ' ενδιαφέρει. Τα άρθρα διαφέρουν πολύ από γλώσσα σε γλώσσα, φαίνεται. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αυξήσουμε τους εθελοντές μας. Είμαστε σχετικά πίσω, ή είναι ιδέα μου; Και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Είναι μόνο θέμα αναλογίας πληθυσμού; Το θέμα με την εγκυκλοπαίδεια να το θέσω στην Αγορά ή μήπως είναι εύκολο να το συζητήσουμε με τους συναδέρφους της αγγλικής έκδοσης που το αναφέρουν; Αφού το αναφέρουν, θα ξέρουν πιο σίγουρα. Και κάτι άλλο: Ελληνοποίησαν τον τίτλο του άρθρου μου για τον Cannizzaro. Βάλε στην "αναζήτηση" "Cannizzaro", όπως θα έκανε κάθε (ή σχεδόν κάθε) μαθητής Λυκείου ή φοιτητής που θέλει μια εργασία γι' αυτόν και πες μου αν θα εντοπίσει ότι υπάρχει τέτοιο άρθρο στα ελληνικά... Η εμμονή στην ελληνοποίηση των πάντων πρέπει να έχει λογικά όρια: την εξυπηρέτηση του κοινού. Αλλιώς δεν έδει νόημα΄η όλη προσπάθεια. Έλεος, τουλάχιστον μια ανακατεύθυνση! Η αναζήτηση "Cannizzaro" να οδηγεί ατην ελληνοποιημένη μορφή. Έτσι είναι σωστό. Αλλιώς ή θα βρουν το αγγλόφωνο άρθρο ή θα ψάξουν αλλού. Και τα δυο ακυρώνει την προσπάθειά μας. Αν επιμήνετε σε τέτοιες ανοησίες εγώ θα σας εηκαταλείψω, γιατί δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι μάταιο. Και κάτι άλλο: Αφού μπορούμε νσ πσραπέμψουμε το χρήστη στο ξενόγλωσσο άρθρο που μεταφράσαμε τι νόημα έχει να προσθέσουμε στο ελληνικό άρθρο το ξένο ιστορικό του; --Vchorozopoulos 13:53, 16 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Καλησπέρα.[επεξεργασία κώδικα]

Αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί από μένα προορίζονται σε πράξεις και όχι σε πρόσωπα. Σην περίπτωση που ακυρώνονταν ένα άρθρο έμεσα λόγω ονομασίας που δεν συνηθίζεται στους κύκλους αυτών που τα χρησιμοποιούν δεν είναι και πολύ λογική. Αφπύ υπάρχει ανακατεύθυνση δεν υπάρχει ζήτημα. Πάντως ορισμένα ονόματα έχουν επικρατήσει να γράφονται περισσότερο ξενικά. Όταν τα εγχειρίδια (για τα ελληνικά μικλάω) τα εμφανίζουν ξενικά, όποιος χρειάζεται ν' ανατρέξει σε εγκυκλοπαιδικές λεπτομέρειες για το θέμα θα το πληκτρολογήσει ανάλογα. Δεν μπαίνω στην ουσία αν είναι σωστό ή όχι αυτό που κάνει, αλλά εμείς, θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους. Αν αναμένουμε ένα λάθος πρέπει να φροντίζουμε να το ανακατευθύνουμε κάπου που να αναγράφει και τη σωστή περιγραφή, ώστε σιγά-σιγά να το διορθώσουμε το λάθος. Ορισμένα ξενικά ονόματα έχουν ελληνοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα (π.χ. Βερν, Αϊνστάιν κ.α.) και γι' αυτά δεν γίνεται πρακτικό θέμα. Σε διαβεβαιώ πάντως ότι εγώ τουλάχιστον δεν το είχα ξαναδεί αυτό το όνομα τυπωμένο με ελληνικούς χαρακτήρες. Ίσως να ήμουν άτυχος βέβαια, αλλά... Εγώ έτσι κι αλλιώς μεταφράζω κι ελληνοποιοώ ότι συνηθίζεται, αλλά καλύτερα να γίνει ανακατεύθυνση σε ότι δε συνηθίζεται. Αν θ΄λετε μπορώ στο εξής να το προβλέπω από την αρχή. Συγνώμη που σε ταλαιπωρώ προσωπικά, αλλά μάλλον μου έγινε συνήθεια. Αυτά για την ώρα. Καλή συνέχεια.--Vchorozopoulos 20:59, 16 Ιανουαρίου 2008 (UTC)


Άρθρο για τους Ροδάμα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα

Έφτιαξα το άρθρο για τους Ροδάμα. Ρίξε μια ματιά αν θες

Thanks — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Thang39m (συζήτησησυνεισφορά) .

Αποκάλυψη[επεξεργασία κώδικα]

Είναι απόρρητο... χε χε. Απλώς έχω στο κομοδίνο μου (και στο αμάξι μου όταν ταξιδεύω) έναν οδικό-τουριστικό χάρτη, με καταγεγραμμένα αλφαβητικά όλα τα ελληνικά τοπωνύμια. Έτσι, βρίσκω άνετα και τον πληθυσμό τους το 2001 και το υψόμετρο. Για ιστοσελίδα δεν ξέρω αν υπάρχει, άμα βρω κάποια όμως σίγουρα θα σου πω. --Lemur12 19:18, 18 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ζητώ συγγνώμη[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ μου Μαρκέλλε. (Ελπίζω να μην ενοχλεί ο ενικός: Δεν είναι από έλλειψη σεβασμού, αλλά από φιλική διάθεση). Παραδέχομαι ότι είχα ακραία και ανάρμοστη συμπεριφορά. Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογηθώ, γιατί η μη διατήριση ψυχραιμίας είναι απλώς ελάττωμα. Φαντάστηκα ότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης της συνεισφορά μου. Δν έχω καταλάβει και συνηθήσει καλά στον τρόπο λειτουργείας της Wiki. Σκέφθηκα και αναθεώρησα όμως τις απόψεις μου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μ' έπιασε ένας υπερβολικός ζήλος με τη Wiki, ξεχνώντας ότι πρόκειται για ομαδική εργασία. Και πάλι αναφέρομαι σε σένα, γιατί είσαι ο πρώτος που επικοινώνησες μαζί μου και μάλιστα με πού ευγένεια και κατανόηση, των οποίων έκανα κατάχρηση. Φέρθηκα αλαζονικά, υποτιμώντας τη δουλειά των άλλων αν και κάθε τέτοια προσπάθεια αναζήτισης της γνώσης και ελεύθερης διασποράς της είναι αξιέπαινη. Ξοδεύουν εθελωντικά πολύτιμο ελεύθερο χρόνο για ένα δημόσιο αγαθό. Αυτό δείχνει κάποιο επίπεδο. Δεν ξέρω αν θα έχει νόημα μια δήλωση ότι θα προσπαθήσω να ελέγχω τα νεύρα και τις φαντασιώσεις μου στο μέλλον, γιατί κάθε άνθρωπος έχει ελαττώματα που δεν τα ελέγχει. Ωστόσο, η φυγομαχία δεν αρμόζει σε Έλληνα. Θα συνεχήσω να συνεισφέρω μρ τον τρόπο μου κι εγώ στη Wiki. Έχω και χρόνο και γνώσεις και μέσα και πόρους και πρόσβαση σε πηγές. Αλλά δε συνήθησα σε ομαδική δουλειά και αυτό μ' έκανε μονόχνωτο όπως λένε. Γι' αυτό έχω ελάχιστους φίλους και υποψιάζομαι τους πάντες για εχθρούς. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή όποιος προσπαθεί να συνεργαστεί μαζί μου. Αν αποσπάσει την εμπιστοσύνη μου εν το μετανοιώνει όμως. Απλά πρέεπι να ξεπεράσει το τείχος δυσπιστίας που έχτισα γύρω μου και με απομονώνει. Διάφορες άσχημες εμπειρίες από το παρελθόν μου προκάλεσαν ψυχολογικά τραύματα. Αρκρτά για μένα όμως. Για τη Wiki, τώρα: Πρόσεξα, στα στατιστικά στοιχεία ότι η ελληνική Wiki είναι σχετικά πίσω. Νομίζω ότι πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να αναζητήσουμε τρόπους αύξησης της παραγωγικότητάς μας. Έχω να κάνω ορισμένες προτάσεις, αλλά θα ήθελα να τις σηζητήσω πρώτα λίγο πριν τις βγάλω στην Αγορά. Δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι όμως... Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι να είσαι καλά και να συνεχίσεις τη συνεισφορά σου στην κοινή προσπάθεια. Περιμένω απάντησή σου πριμ συνεχίσω. Σχετικά με τις κάρτες με φωτό ζώων και μικρό άρθρο που σου είπα, βρήκα ποιος είχε το (c): 1975, Editions Rencontre S.A., Lausanne. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε άδεια χρήσης; --Vchorozopoulos 01:46, 20 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Καλημέρα από sambalis[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!!

Εχω γράψει ένα άρθρο για λαπαροσκόπηση και βλέπω πως χρειάζεται επιμέλεια!!!

Το άρθρο βασίζεται στο site που έχω φτιάξει εδώ και καιρό στην διεύθυνση [5]!

Ειναι ένα ιατρικό portal και πιστεύω πως πολλά απο τα άρθρα που έχω γράψει εκεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ελληνική wikipedia!!

Θελω την γνώμη σας για αυτό!!— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Sambalis (συζήτησησυνεισφορά) .

Υπενθύμιση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Thanks για την υπενθύμιση. ----Lemur12 να΄στε καλά 19:34, 20 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Γεια σου Μαρκέλλε[επεξεργασία κώδικα]

Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η επαφή μας. Δε σου κρύβω ότι μου έλλειψες. Χρειάζομαι κάοποιο σύμμαχο εδώ για ενθάρρυνση. Αυτές τις μέρες μελέτησα κάπως πιο προσεκτικά τις βοηθητικές σελίδες της Wiki. Γι' αυτό και η συνεισφορά μου σε άρθρα ήταν κάπως μικρότερη από πριν. άλλωστε κατέληξα στην άποψη ότι είναι καλύτερα να τα προεπεξεργάζομαι στο πρόχειρο πριν τα εκθέσω. Έτσι αποφεύγω και τις πρόωρες παρεμβάσεις και κριτικές. Εν τω μεταξύ σκοπεύω όμως να διορθώνω μερικά σημαντικά σφάλματα που βρήσκω και να παίρνω ιδέες από μερικά καλογραμμένα άρθρα που έχουμε. Ωστόσο πιστεύω ότι για να γίνει συστηματικότερη και πιο αποαδοτική δουλειά θα πρ΄ρπι να γίνει πιο ομαδική: Γι' αυτό ήθελα να προτείνω να δημιουργήσουμε κάποιες ανεπίσημες ή και επίσημες ομάδες για να αναλάβουν κάποιους τομείς ή ομάδες άρθρων, ώστε με την αλληλοσυμπλήρωση (ο καθένας μας έχει τα δυνατά και τα τρωτά του σημεία) να γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική η δουλειά μας, δηλαδή να συμπληρώσουμε τη Wiki με πραγματικά χρήσιμα για τους χρήστες της άρθρα. Διάβασα ότι έχει η Wiki κάποιους μηχανισμούς ελέγχουυ και κριτήρια κ.τ.λ.. Αν έχει ήδη κάτι ανάλογο με αυτό που ζητάει δεν το έχω εντοπίσει: Παραγωγικό μηχανισμό. Το ξέρω ότι η φιλοσοφία ίδρυσής της είναι ο εθελοντισμός των χρηστών, αλλά και αυτό που ζητάω δεν νομίζω ότι τον ανερεί. Απλώς ελπίζω να τον συντονίσει. Κάτι πιο συστηματικό και αποδοτικό. Έσω κι άλλες προτάσεις αλλά προτείνω να τις παρουσιάσω σταδιακά, ώστε να έχω τις γνώμες μερικών από τα πιο αξιόλογα μελη πρώτα. Βέβαια, σαν καινούργιος δεν πρόλαβα να βγάλω συμπεράσματα για αρκετά. Γι' αυτό απευθύνθηκα σε εσένα που μου φαίνεται ότι έχεις ένα επίπεδο υπομονής συζήτησης και κατοχής των θεμάτων της Wiki ιδιαίτερα υψηλό. Εσύ που είσαι παλιότερος, ίσως να έχεις να προτείνεις και άλλους για την προσυζήτιση. Ελπίζω το γεγονός ότι κάνω τόσο γρήγορα προτάσεις να μην εκληφθεί αρνητικά. Γι' αυτό και απέφυγα να κάνω απευθείας προτάσεις στην Αγορά. Λόγω έλλειψης γνωριμίας μεταξύ μας συνήθως υπάρχει η άποψη ότι οι καινούργοι πρέπει να περιμένουν να ωριμάσουν, αλλά εγώ πιστεύω περισσότερο στην οικονομία του χρόνου, όσο γίνεται. Ελπίζω να μη σπαταλώ το χρόνο σου, αλλά νομίζω ότι όσοι συμμετέχουν στη Wiki ενδιαφέρονται πάνω-κάτω για τους ίδιους σκοπούς και δε θέλουν απλώς να γεμίσουν κάποιο άδειο χρόνο. Άλλωστε, γενικά ένας σκοπός και η δημιουργία του χρήσιμου, του ωραίου και αξιόλογου είναι ότι καλύτερο έτσι κι αλλιώς. Απλά ένα κλαδί σπάει εύκολα, αλλά όχι μια ομάδα κλαδιών. Θα λάβω σοβαρά υπόψη όποια απάντησή σου. Συγγνώμη για όποια λάθη πληκτρολόγισης...--Vchorozopoulos 08:35, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Χωριά[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Αν δεν έχεις πρόβλημα, σε παρακαλώ γράψε το σημερινό, στη δημοτική όνομα των χωριών στη διοικητική διαίρεση σε όλους τους συνδέσμους. Μοσχοχώρι δηλ. και όχι Μοσχοχώριον κλπ. Θένκς ----Lemur12 να΄στε καλά 21:13, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

 • Βεβαίως. Απλώς το έθεσα για σένα, επειδή σε βλέπω να φτιάχνεις άρθρα για Δήμους στην Ελλάδα, για να το προσέξεις σε όσα άρθρα-δήμους φτιάχνεις από δω και πέρα. Πιθανότατα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και μια επιχείρηση για τα χωριά και τα ονόματά τους, αν και φοβάμαι ότι θα υπάρχουν κάποιοι προσκολλημένοι στα "Νεοχωράκιον" (sic) και θα αντιδράσουν. ----Lemur12 να΄στε καλά 21:22, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα:[επεξεργασία κώδικα]

Από χρήστες μόνο με εσένα και τον Badseed έχω επαφή. Πώς λοιπόν μπορώ να βολιδοσκοπήσω άλλους; Πάντως θα το σκεφτώ, γιατί νομίζω ότι είναι πιο αποτελεσματική μέθοδος. Αλλά έστω και πιο ανεπίσημα, μια απλή συνενόηση αρκεί νομίζω. Αρκεί να μοορέσω να βρω κάποιους πρόθυμους να συνεργαστούν. Εγώ ασχολούμαι με αρκετούς τομείς, όπως έγραψα και στη σελίδα μου. Δε θέλω να επικεντρωθώ σε ένα μόνο. Για να είμαι ειλικρινής αυτό που μου χρειάζεται πιο άμεσα για να κάνω σωστή δουλειά στη wiki είναι κάποιος (ή κάποιοι) παλαιότεροι λίγο, που να θέλουν να βοηθήσουν στη μορφοποίηση των άρθρων μου. Εγώ δεν τη συνήθισα αρκετά ακόμη και χάνω πολύ χρόνο έτσι. Θα ήθελα να μπορώ να επικεντρωθώ στην ουσία, αν γίνεται. Έτσι θα προχωρήσουν γρήγορα σημαντικά (κατά τη γνώμη μου άρθρα). Όταν τα αφήνω ημιτελεί τα άρθρα μου μερικοί κάνουν παράπονα΄και ίσως να έχουν δίκιο. Ίσως μπορείς να βοηθήσεις να έρθω σε επαφή με τους κατάλληλους χρήστες. Σίγουρα θα έχεις πλατύτερο κύκλο, ως παλαιότερος. Εγώ υα συνεχίσω να προσπαθώ και μόνος μου, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο καλό και αποδοτικό. Έχω κι άλλες ιδέες, αλά ας καλύψουμε αυτήν πρώτσ. Σε ευχαριστώ για το χρόνο και την πολύτιμη βοήθειά σου, αλλά έχουμε κοινό σκοπό τη Wuki και επομένως είμαστε σύμμαχοι κατά κάποιον τρόπο. ¨Όσο για τον Cannizzaro, δσυτυχώς βλέπω να δικαιώνομαι: Σε όσο άλλα ελληνικά άρθρα της wiki τον ανέφρραν, τον ανέφεραν διαφορετικά, από τη διόρθωσηη του συναδέλφου. Βέβαια, όσα πέτυχα τα διόρθωσα ήδη, ώστε να λειτουργεί η παραπομπή σωστά και να μην είναι κόκκινη, ενώ υπάρχει σχετικό άρθρο. Σε μερικά είχαν ελληνοποιήσει το όνομα, αλλά διαφορετικά. Και αυτό δείχνει ότι χρειάζεται συνενόηση κατά τομείς. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα τα κάνουμε μπάχαλο, εις βάρος όσων χρησιμοποιούν τη wiki ως εργαλείο. Μην το θεωρήσεις προσωπική επίθεση ή αλαζονία. Ειλικρινά θα προτειμούσα μα είχα λάθος εγώ. Το παραθέτω σαν παράδειγμα απλώς. Δε διάβασα τα περι "βικιεπιχειρήσεων". Ο όρος τουλάχιστον δε νομίζω ότι ταιριάζει με αυτό που περιέγραψα. Θα τον μελετήσω όμως αφού τον προτείνεις. Δεν είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο αυτές τις μέρες. Είχα να ασχοληθώ και με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Εύχομαι καλή δύναμη. Εγώ είχα κάποια συμπτώματα εξάντλισης, δυστυχώς. Λέω να πάρω βιταμίνες για ενίσχυση...--Vchorozopoulos 12:50, 22 Ιανουαρίου 2008 (UTC).

Fallacia83 "Ασχετολογία"[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Μαρκέλλο που είσαι και κοντινο-νησιώτης, από internet τι λέει η Χίος εδώ και 2 βδομάδες; Γιατί στη Λέσβο... "γ...α" ... σέρνεται σαν τον τραυματία να βρει νοσοκομείο!!!! Ότι κάνω μόνο με συχνές ανανεώσεις σελίδων. Πριν έκανα επιφόρτωση μιας φώτο μου και την επιφόρτωσα με 3 ανανεώσεις 2 σφάλματα και total επιφώρτωση 1 ώρα και.....!!!!! Έχουν σπάσει τα νεύρα μου, τους πληρώνουμε (ΟΤΕ) και μας γ...νε! Αληθεύει άραγε ότι παράγοντας είναι σεισμός που έγινε πριν λίγες μέρες ή μπούρδες; Εγώ πάντως λέω μπούρδες κουροφέξαλα γιατί αν έφταιγε σεισμός θα είχαμε και υλικές ζημιές.

Φιλικά --Fallacia83 17:33, 23 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Deo Volente[επεξεργασία κώδικα]

Hi MARKELLOS, can you help me? Mikhailov Kirow 06:42, 24 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

May I know what is Jehovah's Witnesses Legal Instrument in your country? and can you translate this [[6]] to your Wikipedia? Thanks. Ciao. Parabéns!.

Πέτρος Κοσμάς[επεξεργασία κώδικα]

το διόρθωσα έκανα λάθος για τα τηλέφωνα και τις addresses δέν είχα σκοπό διαφήμισης ! τα έβγαλα όλα παρακαλώ πέστε μου αν είναι εντάξη τώρα — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Peter kosmas (συζήτησησυνεισφορά) .

Markellos gia tous allous xoreytes grafei ! gia mena dhl giati na min grafei ? epeidh exoun ta fragga kai vgainoun stin thleorash ? — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Peter kosmas (συζήτησησυνεισφορά) .

Markellos gia tous allous xoreytes grafei ! gia mena dhl giati na min grafei ? epeidh exoun ta fragga kai vgainoun stin thleorash ? — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Peter kosmas (συζήτησησυνεισφορά) .

Ok ti mporw na anaferw ? wste na min diagraftei ?— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Peter kosmas (συζήτησησυνεισφορά) .

sosto ekana apla copy paste kati pou eixa grapsei kai perasthkan ta esvisa ola oti afora thlefwna kai tetoia !:) mono gia ton xoro evala !:) oti yparxei pes mou na to diagrapsw !— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Peter kosmas (συζήτησησυνεισφορά) .

Erasitenhs eimai pou xorevw se diagwnismous ! ayto eimai ![επεξεργασία κώδικα]

Αθλητές που παίζουν σε επαγγελματικά σωματεία, συμμετέχουν σε ανάλογου κύρους αγώνες, ή συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Erasitenhs eimai pou xorevw se diagwnismous ! ayto einai ena krithrio — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Peter kosmas (συζήτησησυνεισφορά) .

Χμ, χμ[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό δεν το χα σκεφτεί.... Θα το δούμε! :Ρ-Αχρήστης (Αν και από τότε με τα σκόρδα είδα μεγάλη διαφορά! :))

Φτου φτου φτου, κουνήσου από τη θέση σου! Μια χαρά είναι και στο τζατζίκι και στη σκορδαλιά, ρίχνουν και την πίεση! -Αχρήστης 21:23, 24 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ[επεξεργασία κώδικα]

ΧΑΙΡΕΤΕ!

Δεν υπάρχει διάθεση να αντιπαρατεθούμε μαζί σας.

Ωστόσο ένα περιοδικό όπως ο "ΤΥΧΙΚΟΣ", που κυκλοφορεί σταθερά στη χώρα μας και το εξωτερικό για περισσότερα από 22 έτη [και συνεχίζει να κυκλοφορεί] καλύπτοντας ένα συγκεκριμένο χώρο, νομίζουμε ότι δικαιούται μια σύντομη αναφορά σε μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια έστω και για λόγους ιστορικούς.

Θέλοντας να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στις προδιαγραφές σας, ακολουθήσαμε ως υπόδειγμα την καταχώρηση του περιοδικού "Η ΣΚΟΠΙΑ" --δεν μας συνδέει τίποτε μαζί του ούτε με τους εκδότες του-- και απορούμε πως εκεί δεν υπήρξε διαγραφή.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν υποκρίπτεται καμία σκοπιμότητα πίσω από την διαγραφή -- ευχόμαστε προσωρινή.

Εν πάση περιπτώσει, θα χαιρόμασταν να ακούσουμε τις απόψεις σας, επειδή --έτσι κι αλλιώς-- οι οδηγίες στις οποίες παραπεμφθήκαμε κάθε άλλο παρά σαφείς ήταν.

Με εκτίμηση και καλή διάθεση

Β. Βασιλειάδης — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Bbasos (συζήτησησυνεισφορά) .

ΟΚ[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ. My bad - Badseed απάντηση 15:52, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Πατατάκια[επεξεργασία κώδικα]

Πατατάκια, διάλεξε γεύση! Ευχαριστώ για την πατάτα των 2.008. Εύχομαι να τα πιάσεις εσύ φέτος, για μένα είναι αδύνατο. Εξάλλου, δεν έχει και πολλή σημασία η ποσότητα των άρθρων, ο Λεμούριος τα μετρά μόνο για ιστορικούς λόγους. Αν είναι βέβαια να γράψουμε το 40.000ό άρθρο, τότε θα είναι καλό. Σου στέλνω πατατάκια. Διάλεξε όποια θέλεις και συνόδεψέ τα με καλά ποτά- προσοχή στη μέθη!- SFriendly.gif Φιλικά, ----Lemur12 να΄στε καλά 17:10, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Στον MARKELLOS για τη συνεισφορά του στις αποσαφηνίσεις των ομώνυμων δήμων


Απονέμω το ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στον MARKELLOS για τη συνεισφορά του στις αποσαφηνίσεις των ομώνυμων δήμων.

--Focal Point 17:25, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

 • Δήμος Ηρακλείου Κρήτης
 • Οι ανακατευθύνσεις Φέρες και Οιχαλία: Άστα ως έχουν, μέχρι να γράψει κανείς αρθράκι
 • Καλή τύχη με την καθαρεύουσα

--Focal Point 17:25, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Δήμος Τετραχωρίου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε, που είναι αυτός ο δήμος? Διάφορες υποχρεώσεις με κρατούν εκτός ΒΠ αυτό το διάστημα αλλά θα επανέλθω δριμύτερος.... Έχασα κάτι σημαντικό? --Alaniaris 19:48, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ δεν υφίσταται τέτοιος δήμος στο νομό Ηρακλείου.... δες και εδώ..... περίεργο, μήπως μπήκε από σπόντα στον κατάλογο και ανήκει αλλού? --Alaniaris 20:10, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)
Είναι δήμος με πολύ όμορφα χωριά (είναι κοντά στο δικό μου). Το μοναστήρι της Παναγίας της Παλιανής είναι πολύ όμορφο πάντως. SFriendly.gif --Alaniaris 20:31, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Έφτιαξα και το άρθρο για τον τελικό προορισμό του ταξιδιού μας... σιγά μη μου ξέφευγε.... --Focal Point 12:34, 26 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Νέος Πύργος - Διευκρινήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, αρχικά θα ήθελα να σ'ευχαριστήσω για την παρέμβαση και τις παρατηρήσεις σου, καθώς το αρθρο για το Νέο Πύργο είναι μια από τις πρώτες προσπάθειες συνεισφοράς μου. Να σε ενημερώσω ότι η σελίδα από την οποία αντλώ το περιεχόμενο ανήκει σ'εμένα. (Πώς μπορώ να το δηλώνω σε κάθε παρόμοια περίπτωση;) Επίσης, θα προσπαθήσω σύντομα να επεξεργαστώ το άρθρο ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στο κριτήριο της ουδετερότητας.

θα περιμένω τα σχόλια σου μετά την προσπάθεια βελτίωσης του άρθρου. Φιλικά --Avantas 21:25, 27 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

παραδοσιακοι οικισμοι[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητε Markellos ευχαριστω για το tip ονοματολογια οικισμων θα κανω διορθωσεις as soon as possible --Gtsolakis 23:54, 27 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Επίσης σε ευχαριστώ για τη φιλικη προσέγγιση , απο οτι καταλαβαινω δεν ειναι ευνοητη...

Απορία μου ο οικισμός Ζιγοβίστι θα πρεπει να γραφεται έτσι ή ως Ζιγοβίστιον ?. Προτιμάω δηλαδή δημοτικιά ή καθαρευουσα ?

Επισης στο χαρτη που εχω φτιάξει για τους παραδοσιακοί οικισμ.. θα ηθελα να προσθεσω πως εχει γινει με το software udig που εχει άδεια ελ. λογισμικου. Πως το κανω ? εχω δει πως ειναι δόκιμο στην en wikipedia. Δες πχ εδω == http://en.wikipedia.org/wiki/Αρχείο:Jain_hand.svg == --Gtsolakis 00:13, 28 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Μαζέψτε τον[επεξεργασία κώδικα]

Hey! Sorry που σε ενοχλώ αλλά δεν ήξερα σε ποιον άλλον να απευθυνθώ για αυτό το ζήτημα... Στο άρθρο για το Prison Break, ο χρήστης με το ip 79.166.23.29 διέγραψε διάφορα στοιχεία (τα οποία ξαναέγραψα) και έχει προσθέσει κάτι βρισιές (τις οποίες άφησα ως αποδεικτικά στοιχεία). Δεν ξέρω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά θεώρησα σωστό να το αναφέρω σε κάποιον που καθώς φαίνεται, ξέρει περισσότερα πράγματα από εμένα σχετικά με τις πολιτικές της Βικιπαιδεία. Φιλικά. Jbspielberg 18:33, 28 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Που θα πας?[επεξεργασία κώδικα]

Εμάς μας ρώτησες? Άδεια πήρες? Δεν έχεις να πας πουθενά, τι το περάσαμε εδώ, American bar? SMocking.gif --Alaniaris 14:37, 31 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Με τις θερμότερες ευχές μου για ευνοϊκούς ανέμους και ήρεμες θάλασσες στο δρόμο σου, θα σε περιμένουμε. SFriendly.gif --Alaniaris 16:59, 4 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Να'σαι καλά, Μαρκέλλε. Έχεις mail?----Lemur12 να΄στε καλά 17:05, 4 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και καλωσορίζω την επιστροφή σου, που από μόνη της σημαίνει πολλά για τη Βικιπαίδεια. ----Lemur12 να΄στε καλά 12:49, 30 Μαρτίου 2008 (UTC)

Meetup in Athens[επεξεργασία κώδικα]

Hello! I'd like to turn the first meetup of Wikipedians in Athens, Greece to your attention. We're a group of students involving three German Wikipedia admins and have set up this meetup for March 31st, 6:00 PM (18:00). The location is (to be exspected) the Ama Lachi. We'd very much like seeing as many Wikipedians from Greece as possible. We'd also like some help with the setup of the meeting; we need a contactsman in Athens. Yours, Jonathan Groß 13:27, 16 Μαρτίου 2008 (UTC)

Άσωτε....[επεξεργασία κώδικα]

....μια στιγμή να σφάξω τον μόσχο τον σιτευτό για την επιστροφή σου!!!! SFriendly.gif

Τα κυριότερα τους τελευταίους δύο μήνες...χμ... έχουμε δύο νέους διαχειριστές, τον Λεμούριο και τον Τόνυ, επίκειται μία συνάντηση (όπως βλέπεις παραπάνω), έγινε της Άλωσης της Τριπολιτσάς, σε γενικές γραμμές όμως επικρατεί ηρεμία. Τα συνηθισμένα συμμαζέματα και κάμποσα troll! Άντε και μας έλειψες, γρήγορα σκούπα και φαράσι, φόρμα αγγαρείας και άμεση αναφορά στον λοχαγό σου! --Alaniaris 12:52, 30 Μαρτίου 2008 (UTC)

Καλή θητεία. Στη Βύσσα ήμουν εγώ. Θα σε περιμένουμε δριμύτερο και εκπαιδευμένο και σε δύσκολες συνθήκες:) ----Lemur12 να΄στε καλά 13:00, 30 Μαρτίου 2008 (UTC)

Καλή θητεία και από μένα και καλός πολίτης! Κοίτα να περάσεις καλά, παρά τις δυσκολίες θα είναι μία περίοδος που θα θυμάσαι για πάντα... --Alaniaris 13:07, 30 Μαρτίου 2008 (UTC)

Ο μόσχος ο σιτευτός

Ιδού ο μόσχος ο σιτευτός. Κάτσε να φωνάξω το αφεντικό του καταστήματος να τον περιποιηθεί.--Focal Point 14:34, 30 Μαρτίου 2008 (UTC)

Τον φώναξα. --Focal Point 14:34, 30 Μαρτίου 2008 (UTC)

Να'μαι κι εγώ, αλλά μήπως να σφάζαμε κανένα κατσικάκι καλύτερα για πιο νόστιμο; Καλός πολίτης πάω τώρα να πάρω τα αντικαταθλιπτικά μου. Αλήθεια πώς είναι εκεί που είσαι, αντέχεται; --Αρχίδαμοςμίλα μου 17:03, 2 Απριλίου 2008 (UTC)

Μερσί για το ενδιαφέρον![επεξεργασία κώδικα]

Κάτι ανάλογο με θητεία αγαπητέ! Εύχομαι καλός πολίτης και καλή επάνοδο και σένα! -Αχρήστης 16:16, 8 Μαΐου 2008 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Μαρκέλλος γιατί κάθεσαι και κάνεις με το χέρι κάτι που μπορεί να γίνει αυτόματα; Η κατηγορία της μυθολογίας έχει 300+ πρόσωπα, θα τα κάνεις όλα με το χέρι; Το HotCat είναι για διευκόλυνση, όχι για κατάχρηση. Φτιάξτε με τους υπόλοιπους που ασχολούνται με τη μυθολογία ένα δέντρο που να είναι σίγουρο και τελικό και μετά κάνουμε τις μετακινήσεις αυτόματα και σιγά-σιγά - Badseed απάντηση 13:58, 13 Μαΐου 2008 (UTC)

Χαλάρωσε λίγο με τις κατηγορίες, μην δημιουργείς νέα κατηγορία για μόνο ένα άρθρο (π.χ. Κατηγορία:Γερμανικά μουσικά συγκροτήματα), κάνεις μεγαλύτερο μπέρδεμα. — Geraki ΣΜ 07:33, 14 Μαΐου 2008 (UTC)

Ελληνικών τοπωνυμίων[επεξεργασία κώδικα]

Μου αρέσει πολύ. --Focal Point 13:08, 25 Μαΐου 2008 (UTC)

Σε είδα, μάζευες τα σκουπίδια πίσω μου, ευχαριστώ.--Focal Point 13:13, 25 Μαΐου 2008 (UTC)

Δε γίνεται, γιατί μπαίνει μέσω του προτύπου, το είχα δει.--Focal Point 13:17, 25 Μαΐου 2008 (UTC)

Και σε μερικά δεν πρέπει να φύγει έτσι κι αλλιώς γιατί έχει και άλλα αντικείμενα που αποσαφηνίζονται. Νομίζω πρέπει να μείνει, ας είναι πλεονασμός.--Focal Point 13:18, 25 Μαΐου 2008 (UTC)

Αποφεύγονται οι σύνδεσμοι σε αποσαφηνίσεις, παρά μόνο στα αντικείμενα που αποσαφηνίζονται.--Focal Point 13:28, 25 Μαΐου 2008 (UTC)

Mea culpa.--Focal Point 13:33, 25 Μαΐου 2008 (UTC)

Χρόνια πολλά[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Επέστρεψα σήμερα, χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω!--Κωστής 19:01, 26 Μαΐου 2008 (UTC)

Αποσαφ[επεξεργασία κώδικα]

--Focal Point 21:18, 2 Ιουνίου 2008 (UTC)

Αργεντινή[επεξεργασία κώδικα]

Αργεντίνος ή Αργεντινός τελικά; Τα μισά είναι έτσι και τα μισά αλλιώς...--Κωστής 11:25, 16 Ιουνίου 2008 (UTC)

Το Αργεντινός θα προτιμούσα... («...ο μεγάλος Αργεντινός συγγραφέας...»). Το Αργεντίνος μου ακούγεται λίγο... ποιητικό! SFriendly.gif--Κωστής 11:29, 16 Ιουνίου 2008 (UTC)

Πιέρ[επεξεργασία κώδικα]

Προφανώς δεν πρόκειται να κρατήσουμε ως ανακατεύθυνση κάποιο κραυγαλέο ορθογραφικό π.χ. Πυέρ Ρενουάρ ή Μαιος. Αν κάνεις μια βόλτα στο Γκουγκλ θα δεις ότι το Πιερ γράφεται και με τόνο και χωρίς, και μάλιστα έχω την εντύπωση ότι δεν είναι καν μονοσύλλαβη λέξη. Όπως κι αν έχει δεν θα πέσει το σύστημα από μια ανακατεύθυνση και δεν χρειάζεται να κηρύξουμε τον πόλεμο στις ανακατευθύνσεις επειδή και μόνο είναι ανακατευθύνσεις.

Κατανοώ ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και από αυτή την άποψη θα έλεγα ότι μπορείς να τον αξιοποιήσεις καλύτερα σε άλλα πράγματα (επιμέλεια; σταμπς; μετάφραση;) και να το χαρείς και περισσότερο. Οι διορθώσεις ανακατευθύνσεων είναι κάτι που μπορεί να γίνει αυτόματα, όπως έγινε με το Ήφαιστος (μυθολογία) ([7]) ή με τις Συζητήσεις ανακατευθύνσεων. Όταν έχεις χρόνο πάντως διάβασε και κάτι που βρήκα προχτές και προβληματίζει. Καλή συνέχεια - Badseed απάντηση 17:41, 3 Ιουλίου 2008 (UTC)

Συμφωνώ και εγώ (ή μάλλον "Συμφωνω καί εγω").--Focal Point 18:32, 3 Ιουλίου 2008 (UTC)

Hotcat[επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξέρω να γίνεται σε ένα βήμα.--Focal Point 19:41, 3 Ιουλίου 2008 (UTC)

Πώς γίνεται; δεν το κατάφερα.--Focal Point 20:06, 3 Ιουλίου 2008 (UTC)

Μμμμ ναι. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τις εικόνες εύλογης που βρίσκονται σε πρότυπα. Ξανασκέψου το θέμα των συνδέσμων προς αποσαφηνίσεις κατά τα παραπάνω λινκ - Badseed απάντηση 17:38, 9 Ιουλίου 2008 (UTC)

Ναι, εκτός βέβαια του ότι η αγγλική δεν ειναι τυφλοσούρτης, εκεί υπάρχουν διάφορα τέτοια πρότζεκτς γιατί έχει καλύψει κατά ένα μεγάλο μέρος τη θεματολογία της και ως εκ τούτου κάποιος που δεν θέλει να συνεισφέρει σε κείμενο μπορεί άνετα να βρει κάτι άλλο να κάνει. Από τεχνική άποψη, μιας και μιλάμε για πόρους, υπάρχουν στην αγγλική και πρότυπα-τέρατα, πράγμα που αποφεύγουμε εδώ. Σε μας προς το παρόν θα ήταν καλύτερο να κοιτάγαμε λίγο το κακόμοιρο το Ίνγκελστατ το οποίο δεν είναι για σβήσιμο - Badseed απάντηση 17:52, 9 Ιουλίου 2008 (UTC)

Λεχ Βαλέσα[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ! Κι εγώ είχα βαρεθεί να το βλέπω, και είναι σημαντικό πρόσωπο...--Κωστής 17:33, 15 Ιουλίου 2008 (UTC)

Ονοματολογία οργανικών ενώσεων[επεξεργασία κώδικα]

 • Γεια χαρά. Επέστρεψες μόνιμα πια;
 • Για το θέμα μας τώρα. Η σελίδα είναι πολύ ημιτελής όπως είναι και σίγουρα καλύπτετει όπως είναι. Ωστόσο αν αναπτυχθεί πλήρως μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστό άρθρο. Θα είναι αρκετά μεγάλο και χρήσιμο. Προτείνω όμως το όνομα "Ονοματολογία Οργανικών Ενώσεων" με παραπομπή από το κύριο άρθρο "Οργανικές Ενώσεις".
 • Η άλλη λύση είναι να μεταφερθεί αρχικά στο "Οργανικές Ενώσεις" ως ξεχωριστή ενότητα και όταν αναπτυχθεί αρκετά να μεταφερθεί εκ νέου στο νέο άρθρο "Ονοματολογία Οργανικών Ενώσεων" σε συνδυασμό και με παραπομπές από τις σχετικές νεότητες των ομολόγων σειρών (αλκανίων κ.τ.λ.).

--Vchorozopoulos 15:50, 19 Ιουλίου 2008 (UTC)

Σουφλί[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ!! Ελπίζω να προσθέσω και άλλα πράγματα στο μέλλον...!!! Ζούσα εκεί μέχρι τα 18 μου, και μετά έφυγα για σπουδές... Ελπίζω να πέρασες καλά στον μακρινό μας Έβρο!!! Nadia Daridou 14:03, 23 Ιουλίου 2008 (UTC)

Χαιρετίσματα![επεξεργασία κώδικα]

Μια απλή καλημέρα και μια θερμή ευχή να περνάς καλά στη θητεία μέχρις απολύσεως! --Ttzavaras 10:36, 25 Ιουλίου 2008 (UTC)

Παραπομπές[επεξεργασία κώδικα]

 • Γίνεται παραπομπή κατευθείαν σε ενότητα άρθρου;
 • Μήπως μπορείς να βοηθήσεις στη μετονομασία του άρθρου Κανόνες ονοματολογίας οργανικών ενώσεων σε Ονοματολογία Οργανικών ενώσεων; Σκοπεύω να το φτιάξω χωρίς να περιοριστώ απόλυτα στην κατά IUPAC.

--Vchorozopoulos 21:36, 25 Ιουλίου 2008 (UTC)

σγδ v. δα[επεξεργασία κώδικα]

Όντως, {{δα}} εννοούσα. Σ' ευχαριστώ. -- pvasiliadis  18:14, 27 Ιουλίου 2008 (UTC)

μποτ[επεξεργασία κώδικα]

Yo, αν και νομίζω ότι το ξέρεις, για εντολές προς τα μποτ υπάρχει αυτή η σελίδα. Αν δεν θες για κάποιο λόγο να γράφεις εκεί, γράψε στην Αγορά, μη γράφεις όμως στο σημειωματάριο γιατί αφενός δεν είναι το σωστό μέρος αφετέρου δημιουργείται παρεξήγηση. Τις κατηγορίες για την εκκλησιαστική και τα νησιά θα τις κάνω σε λίγο. Τα σέβη μου - Badseed απάντηση 18:19, 29 Ιουλίου 2008 (UTC)

Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν κάποια λαθάκια με τις χώρες. Προσπάθησα να τα διορθώσω αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μήπως μπορείς να τα διορθώσεις; Chronis 25 17:38, 30 Ιουλίου 2008 (UTC)

Μερσί!!! SFriendly.gif Chronis 25 17:42, 30 Ιουλίου 2008 (UTC) Danke schön!!! Chronis 25 17:53, 30 Ιουλίου 2008 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι την 1η Αυγούστου έχεις την ονομαστική σου εορτή. Αν δεν κάνω λάθος... σου στέλνω θερμότατες ευχές για ό,τι επιθυμείς - και πάνω απ' όλα καλή υγεία! --Ttzavaras 23:40, 1 Αυγούστου 2008 (UTC)

Υγεία, ευτυχία και σύντομα να τερματίσεις ευδοκίμως την υπηρεσία σου. :)----Lemur12 να΄στε καλά 01:46, 2 Αυγούστου 2008 (UTC)

javascript[επεξεργασία κώδικα]

Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με τα προβλήματα των script που έχουμε, οπότε να σε ρωτήσω αν βλέπεις κανονικά τον σύνδεσμο "Έλεγχος εξωτερικών συνδέσμων"; Επίσης αν θέλεις συμπλήρωσε αυτό. — Geraki ΣΜ 10:51, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Σε πειράζει να αλλάξω κάτι στο monobook.js σου για να δοκιμάσουμε κάτι; — Geraki ΣΜ 11:24, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ωραία, καθάρισε την cache σου (Ctrl-F5) και πες μου αν βλέπεις τώρα το "Έλεγχος εξωτερικών συνδέσμων". Εμφανίζεται μόνο στα άρθρα. — Geraki ΣΜ 11:28, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Όχι, στην αριστερή εργαλειοθήκη, κάτω από το "Ειδικές σελίδες". — Geraki ΣΜ 11:37, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Το ξέρω, ευχαριστώ. Τα προβλήματα λύθηκαν όλα. — Geraki ΣΜ 15:12, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)

Δεν δοκιμάζεις να καθαρίσεις την cache; Όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά, και αυτό δουλεύει και σε εμένα (με FF3). — Geraki ΣΜ 21:05, 5 Αυγούστου 2008 (UTC)

Άστα[επεξεργασία κώδικα]

Άστα όπως είναι. Αν είναι να μπει η κατηγορία στο πρότυπο, πρέπει να γίνουν αναστροφή όλες οι συνεισφορές του Ιορδάνη. Δεν έχει νόημα - Badseed απάντηση 14:47, 12 Αυγούστου 2008 (UTC)

Θα τα διορθώσω όλα αυτόματα το βράδυ - Badseed απάντηση 14:52, 12 Αυγούστου 2008 (UTC)

Κατηγοριοποίηση[επεξεργασία κώδικα]

MARKELLOS είδα χθές που στην ειδική σελίδα για τα ακατηγοριοποίητα είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άρθρα και είπα να τα κατηγοριοποιήσω.Αυτό που λές στα πολλά δέν το είχα προσέξει.Anyway ευχαριστώ.Καλημέρα.--Iordanis 777 ακούω 07:22, 13 Αυγούστου 2008 (UTC)

MARKELLOS τώρα το είδα που είσαι Χιώτης.Στα Καρδάμυλα έφαγα πέντε μήνες απο τη ζωή μου το χειμώνα `03-`04 φίλε,αξέχαστους!!! --Iordanis 777 ακούω 07:26, 13 Αυγούστου 2008 (UTC)

Σώσιμο[επεξεργασία κώδικα]

Παρακολουθώντας τη συζήτηση με το φίλο Dimorsitano, θα σου πρότεινα για διευκόλυνση τέτοιων περιπτώσεων την εξής επιλογή στις "προτιμήσεις μου". Στο "Πρόσφατες αλλαγές και stub display" τσέκαρε το "Βελτιωμένη εμφάνιση πρόσφατων αλλαγών (όχι για όλους τους browsers)". Νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα σε βοηθούσε.--Θεόδωρος 09:24, 16 Αυγούστου 2008 (UTC)

Θέμα συνήθειας είναι. Μετά από λίγο καιρό αντιλαμβάνεσαι την αξία της. όχι μόνο για τις πολυεπεξεργασίες, αλλά και γιατί μπορείς στις πρόσφατες να έχεις για παράδειγμα πολύ μεγαλύτερο εύρος διαχειρίσιμων σελίδων, αλλά και διότι γίνεται πιο άνετη η παρακολούθηση της κίνησης με βάση τις επεξεργασίες των χρηστών, ανά λήμμα. Καλή συνέχεια και χρόνια πολλά και καλά στους εορτάζοντες που έχεις.--Θεόδωρος 09:33, 16 Αυγούστου 2008 (UTC)

Βικιγενέθλια[επεξεργασία κώδικα]

Πω πω... Τρία χρόνια από την πρώτη ανεπανάληπτη συνεισφορά μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, καλές συνεισφορές και σε εσένα! *Αλέξανδρος 20:29, 18 Αυγούστου 2008 (UTC)

OK[επεξεργασία κώδικα]

Αλλα διαφωνω με την ενωση.Προτείνω (αμα γίνεται) να κανουμε μια λίστα με τα μεταλια που εχει πάρει κάθε χώρα.Georged 13:16, 20 Αυγούστου 2008 (UTC)Οχι απαραιτητα εσυ..Θα το προτεινεις στη συζητηση? Ωραια λοιπον ετσι θα γίνει.

Δίδυμοι[επεξεργασία κώδικα]

Gemini constellation map.png

ε, λοιπόν είμαστε δίδυμοι! Και επειδή είσαι και πιο μεγάλος, κατά επτά ώρες, να με προσέχεις μεγάλε μου αδερφέ. [8] Να περνάς καλά και να επιστρέψεις γερός και δυνατός ξανά. --Μυρμηγκάκι 07:29, 23 Αυγούστου 2008 (UTC)

Εισαγωγή άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Η εισαγωγή έγινε όποτε θέλεις ανελαβέ τα Martin Weinek, Kaspar Capparoni--✻tony esopi λέγε 15:28, 26 Αυγούστου 2008 (UTC)


Πω πω !!! σε είχαμε ξεχάσει 2 μέρες, είναι και περίοδος διακοπών !!! --✻tony esopi λέγε 15:29, 26 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ![επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά! *Αλέξανδρος 09:27, 30 Αυγούστου 2008 (UTC)

Champions League[επεξεργασία κώδικα]

Είναι ενδιαφέρον κάποιο άρθρο με την πορεία των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης. Λείπει κάτι τέτοιο. Η Αγγλική Wikipedia βέβαια έχει τα πάντα Costas78 11:12, 30 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ελήφθη[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ κανένα πρόβλημα αν και την επέκταση στην Κίνα την είχα βάλει χωρίς να χρειάζεται (υπήρχε ήδη στο τέλος του άρθρου -δυο ματάκια τά'χω κι όχι στο 100% της... απόδοσης! Πάντως το συγκεκριμένο άρθρο σωστά το είχε- είναι μισό μια και δεν αναφέρει ένα σωρό θέματα... Για να το λες, όμως, κάτι θα ξέρεις, οπότε... συμμορφώνομαι. --Ttzavaras 16:42, 31 Αυγούστου 2008 (UTC)

Καμπύλες[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ, βάζω ανακατεύθυνση και αν κανείς έχει αντίρρηση το ξαναεπαναφέρει.vanakaris 03:55, 3 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ![επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ φίλε Μάρκελλε για τις ευχές σου!! Σου εύχομαι καλή συνέχεια και καλές συνεισφορές! SFriendly.gif -- Ŧ®øüьℓغ πες το  19:33, 5 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Ιστορία[επεξεργασία κώδικα]

Ιστορία ανά χώρα κατά τα έθιμα της κατηγοριοποίησης ΟΚ, αλλά τώρα στην "Ευρωπαϊκή ιστορία" δεν υπάρχει τίποτα για την ιστορία π.χ. της Αυστρίας - Badseed απάντηση 18:09, 8 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Οπότε... look before you leap! (κάτι που ισχύει για όλους μας) - Badseed απάντηση 18:21, 8 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Συγχώνευση άρθρου "δομημένος προγραμματισμός" με άρθρο "διαδικαστικός προγραμματισμός"[επεξεργασία κώδικα]

Τελικά πρόσθεσα στο άρθρο "δομημένος προγραμματισμός" μόνο ένα παράδειγμα σε γλώσσα C,για να υπάρχει κάποια μικρή βοήθεια κατανόησης.Τα υπόλοιπα καλύπτονταν ήδη από τα άρθρο.--OverSeaCloud 19:40, 8 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Εξελίξεις[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και από εμένα φιλτατε Μάρκελλε! Προσπαθώ να τις παρακολουθήσω αλλά άρχισε κι η δουλειά και... χάνω επεισόδια!! Δεν πειράζει, το παλεύω πάντως (έχω κι άλλα σχόλια, ιδιαίτερα για τους δημάρχους, αν θες κοίταξέ τα). Να περνάς καλά! --Ttzavaras 20:29, 8 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)


RE:Ξάδερφος[επεξεργασία κώδικα]

Καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο, αλλά νομίζω ότι τόσο η ηλεκτρονική υπογραφή μας διαφέρει, όσο και αν πατήσεις το σύνδεσμο, καταλαβαίνεις σε ποιόν μιλάς. Οπότε νομίζω θα αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον, συνέχισε την καλή δουλειά.--Θεόδωρος 10:06, 13 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Α6[επεξεργασία κώδικα]

Τι ακριβώς θα καταλάβει ο χρήστης που έφτιαξε το άρθρο από το "Α6" ως λόγο διαγραφής; - Badseed απάντηση 17:50, 17 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Βίβλος - Αγία Γραφή[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Έχω δει και εγώ ότι αυτές οι κατηγορίες είναι πολύ μπερδεμένες, αλλά δεν τις άγγιξα, διότι δημιουργούνται οι γνωστές παρεξηγήσεις. Νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε μια γενικότερη συζήτηση για το θέμα της διάρθρωσης των κατηγοριών, και στα πλαίσια αυτής η γνώμη μου είναι ότι σαφώς θα πρέπει να συγχωνευτούν σε μία, μάλλον την Κατηγορία:Αγία Γραφή.--Κωστής 09:17, 20 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ . ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Agrafon (συζήτησησυνεισφορά) .

SConfident.gif[επεξεργασία κώδικα]

καλό ήταν. αχ και μου πήγαινε ... SInnocent.gif--Μυρμηγκάκι 15:36, 11 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

επειδή όμως τώρα κάτι μου λείπει ... Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια κατηγορία «Κατά λάθος ήρωες»; SCongratulate.gif και πάλι χαιρετίσματα. --Μυρμηγκάκι 15:43, 11 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Τι έγινε;[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλτατε πώς πάει η... εκπλήρωση των υποχρεώσεων; Εύχομαι καλά...! Μήπως τυχαίνει να ξέρεις τι έγινε ο Καλογερόπουλος;; --Ttzavaras 16:45, 13 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Νομαρχία Πειραιά[επεξεργασία κώδικα]

Οκ, γιατί όχι;

--Dimorsitanos 13:50, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Υπόδειξη[επεξεργασία κώδικα]

Θενκς για την υπόδειξη--The Elder 11:29, 29 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Εισαγωγη ιστορικου[επεξεργασία κώδικα]

Τα αρθρα που ζητησες ειναι ετοιμα να τα επεξεργαστεις. --✻tony esopi λέγε 13:36, 30 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Λάθος Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Έχω φτιάξει αρκετές κατηγορίες που τελικά δε χρειάζονταν. Αν δεις τέτοιες άδειες κατηγορίες, σβήστες.--Dimorsitanos 15:42, 30 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Πύργος Καλλίστης[επεξεργασία κώδικα]

Έχω μια μικρή διαφωνία με την μετακίνηση του "Πύργος Καλλίστης" σε "Πύργος Καλλίστης Θήρας". "Καλλίστη" ήταν ένα από τα αρχαία ονόματα της Θήρας. Ο τίτλος "Πύργος Καλλίστης Θήρας" είναι στην ουσία πλεονασμός... --Klearchos Kapoutsis 20:52, 30 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

.[επεξεργασία κώδικα]

Σκεφτετε ομως οτι ειναι πιο διάσημη απο καποιους που πληρουν τα κριτιρια.

Οτι ειναι πιο διασημη απο καποια ατομα που πληρουν τα κριτηρια.Και δεν ειναι «ντροπη» να υπαρχει σε τοσες ασχετες γλωσες [9] και να μην υπαρχει στη δική μας?— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Georged (συζήτησησυνεισφορά) .

Διαγωνισμος[επεξεργασία κώδικα]

Γιατι διέγραψες την προταση μου?--Georged 09:44, 2 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Οκ,κατάλαβα--Georged 09:45, 2 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ[επεξεργασία κώδικα]

Τοο!— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Georged (συζήτησησυνεισφορά) .

Επιμέλεια[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ θερμά για την απονομή! Όσο μπορώ... θα το παλεύω, μένοντας έξω (ΑΝ τα καταφέρω) από τις διενέξεις, αν και πολύ αμφιβάλλω, γιατί το δίκαιο πρέπει να υποστηρίζεται. Σε ό,τι κρίνεις ότι μπορώ να βοηθήσω, απλά ζήτα το. Καλό υπόλοιπο φίλτατε και καλές συνεισφορές!! --Ttzavaras 12:51, 2 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Θέλω να ρωτησώ: πως μπορώ να βάλω είκονα στο άρθο που γράφω??— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Alkisss (συζήτησησυνεισφορά) .

Πρότυπο:Πάπας[επεξεργασία κώδικα]

Τι σου έφταιγε το καημένο το προτυπάκι; Τώρα χαλάσανε όλα τα άρθρα που είχα φτιάξει και δεν μπορώ να τα διορθώσω!--Κωστής 13:49, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Τα επαναφέρω όπως ήταν. Μάλλον θα διατηρήσω αυτό με το θυρεό, αφού θα έχει παντού το ίδιο μέγεθος, αλλά με τη φωτο δεν έχει νόημα, γιατί ανάλογα με το σχήμα της θα έχει και διαφορετικό πλάτος σε κάθε λήμμα. Άστο πάνω μου...
Να το αφήσω, αλλά έχει κάποιο νόημα να παιδευόμαστε με κάτι που δουλεύει; Κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη...--Κωστής 14:03, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)
Άσε την εικόνα όπως ήταν, το θυρεό όπως τον έκανες (την εικόνα την κατέβαζε αφήνοντας λευκό, και για να δουλέψει θέλει και άλλη παράμετρο).--Κωστής 14:05, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)
Μου φαίνεται παίζεις, κεφαλαία-μικρά! Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα πάλι! Με εκνεύρισες, φεύγω!--Κωστής 14:13, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)
ΟΚ, δεν έγινε τίποτα! Απλά με το που καταλήξαμε στο πρότυπο και ενημέρωσα όλα τα άρθρα, άλλαξες το «Εικόνα» σε «εικόνα» και πλέον δεν εμφάνιζε καμιά εικόνα! Και έπρεπε να ενημερωθούν όλα τα λήμματα από την αρχή! Οπότε σιχτίρισα και τα παράτησα! SFriendly.gif Η ομοιομορφία χρειάζεται σε αυτό που φαίνεται, όχι στο... background! Τέλος πάντων, τώρα σου αρέσει το πρότυπο; Τουλάχιστον να καταλήξουμε σε αυτό, μην το αλλάξουμε όταν θα είναι πολλοί οι Πάπες και πρέπει να κάτσουμε να τους ενημερώσουμε όλους!--Κωστής 18:31, 3 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

..[επεξεργασία κώδικα]

Μαρκελλε το κάνω για να το προσεξουν και να το επεκτείνουν γιατι περνάει αδιαφορο με επέκταση.Εδες το αλάτι και πιπέρι σχεδον αμεσως επεκτάθηκε.Ετσι σκέφτηκα για τη Φαραντούρη.--Georged 14:29, 4 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Μονο έτσι αυτο γίνεται αρκετά γρήγορα.Αμα βάλουμε το αρθρο σε επέκταση θαειναι ενα απο τα χιλιάδες.Ενω έτσι η δουλεία γίνεται γρήγορα.Βεβαια αυτο δεν ισχυεί για όλα τα άρθρα αλλα για τα συμαντικά.--Georged 14:35, 4 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

- Σ' ευχαριστώ πολύ για τη Σφίγγα Μάρκελλε - ελπίζω μετά τα μυθολογικά να ασχοληθώ περισσότερο με τέτοια γεωγραφικά άρθρα, που είναι κάτι ακόμα που με προσελκύει. Ως προς τη σχέση μου με τη Χίο, έχω μία καταγωγή από την Ελάτα και τα Μεστά Χίου (εξ ού και το κάπως μεγάλο άρθρο μου για την Ελάτα, πριν ακόμα υιοθετήσω το ψευδώνυμο), αλλά δεν γεννήθηκα στο νησί. Εσύ βλέπω από τη σελίδα σου ότι είσαι Χιώτης της Αττικής. Μήπως είσαι Βορειοχωρούσης; (αλήθεια, γιατί μιλάμε με μικρά γράμματα;!) - V-astro 09:05, 5 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Τέχνη+κατ.[επεξεργασία κώδικα]

Ναι, στρίμωχναν το κείμενο οι εικόνες, θα έλεγα να φύγουν. Με την ευκαιρία , την κατηγορία "Δίκαιο Περιβάλλοντος" θα την αφήσω ως έχει (θα κάνω το Π μικρό μόνο), κατά την Κατηγορία:Δίκαιο αξιογράφων Κατηγορία:Δίκαιο ανταγωνισμού κλπ. Θα κρατήσω επίσης την "Κατηγορία:Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ" κατά το United States Navy. Badseed απάντηση 22:14, 7 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Τηλεοπτικές σειρές[επεξεργασία κώδικα]

Kornoslimnos θα ήθελα να δω τη γνώμη σου και εδώ. Η ελληνική τηλεοπτική ιστορία είναι εγκυκλοπαιδικό θέμα. Στα άρθρα που την αφορούν όμως. Δεν είναι αυτοσκοπός.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:48, 9 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

MARKELLOS, Μην το παίρνεις σαν προσωπική κόντρα, από ότι βλέπω στο link που μου έστειλες πάνω κάτω αποφασίστηκε ότι 90% των σειρών θα μείνει έξω. Ακριβώς εκεί βρίσκεται η διαφωνία μου. Για εμένα θα αρκούσε η σειρά να έχει προβληθεί πανελλαδικώς και να έχει ολοκληρωθεί. Χωρίς να αποκλείονται οι τρέχουσες. Θεωρώ ότι μια σειρά που δεν είναι δημοφιλής έχει μικρότερες πιθανότητες να αποκτήσει άρθρο.Kornoslimnos 10:17, 9 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Κωμοπόλεις[επεξεργασία κώδικα]

Χμμμμ.... "να μας βοηθήσει"; Διακρίνω εκπροσώπηση κάποιας ομάδας - cabal? Υπάρχει μυστικός χαιρετισμός να τον μάθω και εγώ; Θέλει λίγη δουλειά, αλλά θα την κάνω σε λίγο. Το αποτέλεσμα φαντάζομαι πρέπει να μπει στο άρθρο: Κατάλογος κωμοπόλεων της Ελλάδας, το οποίο θα έχει σύνδεσμο στις κωμοπόλεις.--Focal Point 16:44, 9 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Σχεδόν έτοιμο, αλλά θέλω να κάνω και κάτι ακόμη (κάποια μου ξέφυγαν). --Focal Point 20:55, 9 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Αλλαγή προτύπου Ζαφειράτος[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ MARKELLE, καλησπέρα και σ΄εσένα και καλώς σας βρίσκω. Είμαι μόλις τριών ημερών χρήτης και μαθαίνω. Στο πλαίσιο αυτής της μαθητείας άλλαξα και το πρότυπο. Δεν γνωρίζω ακόμα τους κανόνες. Μόλις τώρα κατάφερα να βρω τρόπο να απαντήσω στο μήνυμά σου. Χτες, ας πούμε, δεν μπόρεσα να απαντήσω και να ανταποδώσω την "καλησπέρα" του Alaniari. Εν πάση περιπτώσει, ευχαριστώ για τις... προειδοποιήσεις όλων σας και θα συμμορφωθώ προς τις υποδείξεις. Και πάλι καλώς σας βρήκα κι εγώ.

Δέξου τώρα και ένα ερώτημά μου. Χτες στο λήμμα για "Πασχαλίδης" πήρα (προ)ειδοποίηση (από Καλογερόπουλο, μάλλον) περί "πνευματικών δικαιωμάτων". Σας έστειλα ένα η-ταχ, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο. Έχω την πατρότητα του βιογραφικού -όπως και την επιμέλεια του Μπαλαντέρ, καθώς και το σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου-, από το 1999, αφού το συνέταξα με τον "φευγάτο" πια ΄φιλο μου τον Παντελή για τις εκδόσεις Δίαυλος. Συμβαίνει μάλιστα να έχω και την πατρότητα του Ζαφειράτου (να και η ηλικία μου στο περίπου).

Ελπίζω (μ΄αυτά και μ΄αυτά) να σας... έπεισα. Αναμένω την "απελευθέδωση του λήμματος για "Πασχαλίδης"

Και πάλι ευχαριστώ. Την καλησπέρα μου και στον Alaniaris.

Φιλικά, Z. Babis. Z. babis 21:25, 12 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

ΥΓ. Ελπίζω, επίσης, ότι θα πάρεις το μήνυμά μου. αντα έχω κάνει όλα σωστά.

Τα βάσανα της ζωής....[επεξεργασία κώδικα]

Αχ...μόνο ο ένας άλλος έκπτωτος μπορεί να με καταλάβει... --Alaniaris 19:43, 14 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Ε, πως να το κάνουμε, είμαστε και ομορφόπαιδα, και ο Κοκός στα νιάτα του καλός ήταν, έχουμε κατιτίς εμείς οι μονάρχες τελικά..... --Alaniaris 19:46, 14 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

giaa[επεξεργασία κώδικα]

γραφεις καιρο?εγω νεος...

Thanosg 20:46, 14 Νοεμβρίου 2008 (UTC)thanosg20

Συνεισφορές[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου και σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Θα προσπαθήσω να γράφω τη σύνοψη αλλαγών στο μέλλον. Είμαι καινούργια εδώ και δεν τα έχω μάθει όλα ακόμα. Για το άρθρο με τη δισκογραφία, υπάρχει κύριο άρθρο με την καλλιτέχνιδα. Δυστυχώς, δεν χωρούσαν όλα σε εκείνο το άρθρο, θα γινόταν πολύ μακρύ και δύσκολο να διαβαστεί γι'αυτό έφτιαξα ένα ξεχωριστό άρθρο που να τα περιλαμβάνει όλα. Ακόμα και τα singles.Ariana-hime 19:14, 15 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ[επεξεργασία κώδικα]

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΚΕΛΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ . ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙΡΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ? --Neoklis77 11:29, 16 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Διόρθωση[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου και πάλι. Μόλις διόρθωσα το άρθρο με τη δισκογραφία της Αγιούμι Χαμασάκι. Τώρα περιλαμβάνει πληροφορίες που δεν περιέχει το κύριο άρθρο όπως λεπτομερείς πληροφορίες για τις πωλήσεις της, που χρησιμοποιήθηκαν διάφορα τραγούδια, όλα τα DVD και περισσότερες λεπτομέρειες για τα άλμπουμ και τα single (πχ. πότε κυκλοφόρησαν, πόσο πούλησε το καθένα, θέση στα τσαρτ κ.α.) όπως και για τις συλλογές. Αν χρειαστεί τίποτα άλλο, απλώς ενημερώστε με. Ευχαριστώ!Ariana-hime 13:47, 16 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Σε λίγο...[επεξεργασία κώδικα]

...θα αναγκαστώ να προσλάβω φουσκωτούς για την προστασία μου.... δύσκολοι καιροί για...μονάρχες! SMocking.gif --Alaniaris 14:35, 16 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Αυτοεπιβεβαιωμένοι χρήστες[επεξεργασία κώδικα]

Geia sou, mhpws mporeis na mou peis giati de me afhnei na epifortwsw mia eikona kai mou grafei "Η ενέργεια που ζητήσατε είναι περιορισμένη σε χρήστες σε μία από τις ομάδες: αυτοεπιβεβαιωμένοι χρήστες, διαχειριστές, Uploaders."

Eyxaristw Sofia — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Sofitsa (συζήτησησυνεισφορά) .

Διαβάσματα...[επεξεργασία κώδικα]

Ε, ξέρεις διάβασμα, δουλειά! Αλλά τώρα ελπίζω να μπορώ να γράφω συχνότερα. Η αλήθεια είναι ότι έμπαινα και παρακολουθούσα τις εξελίξεις ωστόσο δεν είχα καθόλου χρόνο να συμμετάσχω. Όταν αρχίζω να ασχολούμαι με την Βικιπαίδεια και ειδικά με την συγγραφή άρθρων δεν μπορώ να ξεκολλήσω εύκολα! Ευχαριστώ που πρόσεξες την συνεισφορά μου και να συνεχίσεις την καταπληκτική δουλειά που κάνεις όλο αυτόν τον καιρό!! SFriendly.gif -- Ŧ®øüьℓغ πες το  17:01, 17 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Ερώτηση περί συνδέσμων προς/από ξένα βίκι[επεξεργασία κώδικα]

Γεια

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι απλό, όμως στο οποίο δεν έχω βρει απάντηση ως τώρα.

Ξεκινώντας ένα άρθρο και θέτοντας τους συνδέσμους μέσα από το κώδικα ώστε αριστερά να εμφανίζονται οι αντίστοιχες σελίδες σε άλλες γλώσσες και βίκι, πως γίνεται αντίστοιχα με κάποιο αυτοματοποιημένο τρόπο να προσθέσουμε το σύνδεσμο από τις ξένες ιστοσελίδες προς το δικό μας; Γνωρίζω οτι θα ήταν δυνατό να το κάνει κάποιος προσθέτοντας το σύνδεσμο προς τη δική μας σε κάθε μία ξεχωριστά αλλά φαντάζομαι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος γενικότερος τρόπος για να διευκολύνει κάποιον και να μην είναι αναγκασμένος να κάνει αυτή τη μικρή αλλά χρονοβόρα τροποποίηση σε δέκα ή τριάντα σελίδες.

Ευχαριστώ Σοφία — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Sofitsa (συζήτησησυνεισφορά) .

Μπουτάρης[επεξεργασία κώδικα]

Όχι να τις πειράξεις τις φράσεις που σε χαλάνε, όπως και ότι άλλο σε χαλάει μέσα στο άρθρο. Το ότι το άρθρο γενικά είναι εγκυκλοπαιδικό βάσει πολιτικής δεν σημαίνει ότι κάτι μέσα του μπορεί να μην θέλει αλλαγή - βελτίωση και δόξα το Θεό είσαι αρκετά παλιός ώστε να πιάνει το μάτι σου τις λεπτομέρειες. Εμπρός λοιπόν κάνε τις αλλαγές που θεωρείς απαραίτητες και μην ξεχνάς το Μη Μασάτε!

Και μια που πέρασα από δω, για δική μας διευκόλυνση με τις εισαγωγές ιστορικού, όταν φτιάχνεις ένα άρθρο κράτα τον Αγγλικό τίτλο μέχρι να εισαχθεί και βάζε το ιντερβίκι στο Αγγλικό (με τον ξένο τίτλο), γλιτώνουμε τις πολλές μετακινήσεις, ριβέρτς κλπ. μετά την εισαγωγή το μετακινούμε. --Alaniaris 13:44, 22 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Σίγουρα από την οπτική που το παρουσιάζεις έχεις δίκιο και είναι απόλυτα λογικό. Το ξένο i/w χρειάζεται ώστε να μπορεί και να «κουμπώσει» το ιστορικό στο σωστό άρθρο. Για αυτό και πρέπει να γίνει η μετακίνηση στον τίτλο του αρχικού άρθρου. Οπότε πρέπει να μπει/αλλαχθεί το i/w στο ξενο άρθρο στον νέο (ξένο) τίτλο, να έρθει το ιστορικό και να αναιρεθούν τα πάντα (αλλαγή i/w στο ξένο, μετονομασία, πιθανό Rv του περιεχομένου). Περιμένω να δω τις αλλαγές σου στον Μπουτάρη, μη νομίζεις ότι το ξέχασα ή θα τη γλυτώσεις. --Alaniaris 19:52, 22 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Γραψα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα.

Γνωρίζω ότι δεν είναι τόπος διαφήμισης, γιαυτό προσπάθησα αν κρατήσω μια εντελώς ουδέτερη στάση. Νομίζω ότι αυτό που έγραψα ήταν απλά στο επίπεδο της αναφοράς.

Αν ίσως το έγραφα πάλι ακόμα πιο ουδέτερα θα είχε κάποια ελπίδα να διατηρηθεί ? — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Georgespyros (συζήτησησυνεισφορά) .

πολλαπλές ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ MARKELLE,
Ευχαριστίες για συνεισφορά σας σε Πασχαλίδη και Ζαφειράτο (17/11).
Βικιφιλικά, Z. babis 16:42, 24 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Γεια[επεξεργασία κώδικα]

 • Καιρό έχουμε να τα πούμε. Είσαι καλά; Στέλνε κανένα μήνυμα όποτε έχεις καιρό... Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πρόβλημα για να συζητήσουμε. Πάντα υπάρχουν θέματα για συνεργασία.

--Vchorozopoulos 16:57, 26 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

 • Σκέφτηκα κάτι για συζήτηση. (Απάντησε όποτε έχεις καιρό. Δεν είναι επείγον):
 1. Πρόσεξα, ότι μερικές φορές εκτός από γενικά έμμεσες προσωπικές επιθέσεις, που κι αυτές είναι απαράδεκτες στη ΒΠ, καμμιά φορά ξεφεύγουν και πραγματικά προσβλητικές εκφράσεις. Επειδή τη ΒΠ τη χρησιμοποιούν και μικρά παιδιά, όπως θα ξέρεις (για σχολικές εργασίες, που έχουν αυξηθεί τελευταία υπέρμετρα), θα ήταν καλό να διαγράφονται, ακόμη κι από τις συζητήσεις. Δεν τιμούν κανένα και συνήθως γράφονται σε μη καυάσταση ηρεμίας. Δε συμφωνείς κι εσύ; Ευγενικές και τεκμηριωμένες παρατηρήσεις και διαφωνίες.
 2. Επίσης οι σημαντικές διαφορετικές, αλλά ικανοποιητικά τεκμηριωμένες απόψεις θα έπρεπε να μεταφέρονται και στα κυρίως άρθρα, έστω και σε υποσημειώσεις. Τα ref πρέπει νομίζω να χρησιμοποιούνται και για τέτοιες υποσημειώσεις.
 3. Με αφορμή το άρθρο για το "Μυκηναϊκό πολιτισμό", θα έπρεπε νομίζω να συζητηθεί και ο κανόνας οερί "μη ανάρτησης πρωτότυπης έρευνας". Αν δηλαδή μια παλιά "έγκυρη" θέση αποδειχθεί με σοβαρά και λογικά επιχειρήματα λάθος, η δουλειά μας είναι να την αφήσουμε και μια άλλη πιο καινούργια, αλλά καλά τεκμηιωμένη που φαίνεται πιο σωστή να τη διαγράφουμε; Πού πάει τότε η προσπάθεια για ακρίβεια στην ενημέρωση των χρηστών μας. Όσο για τυχόν διαφωνίες που θα προκύψουν, αυτές μπορεί να προκύψουν για οποιαδήποτε ανάπτυξη θέματος. Αν είναι σοβαρές και τεκμηριωμμένες, ας ληφθούν υπόψη. Πάντως εγώ δε θεωρώ επαρκή τεκμηρίωση ότιτο είπε ή το έγραψε ο τάδε, όποιος κι αν είναι. Χρειάζεται και λογική αιτιολόγηση που να τη στηρίζει ικανοποιητικά. Βέβαια το ποιος θα κρίνει το "ικανοποιητικά" και ιδαιαίτερα αν οι διαχειριστές έχουν την ανάλογη γνώση και κρίση για να κρίνουν σωστά τι πρέπει να αφήσουν και τι να διαγράψουν, αν και έχουν το κουμπί, είναι ένα πρόβλημα, χωρίς βέβαια να θέλω να θίξω κανέναν από αυτούς.
 4. Για το Μυκηναϊκό πολιτισμό πρόσεξα ακόμη ότι υπάχρουν αξιόλογα άρθρα στη Γαλλική και την Ισπανική ΒΠ. Εεπιδή με ενδιαφέρει για βελτίωση το άρθρο, μήοως γνωρίζεις κατά λάθος χρήστες που να γνωρίζουν ικανοποιητικά τις γλώσσες αυτές, ή έστω τη μία. Ίσως να δέχονταν να με βοηθήσουν... Έχω κι άλλες πηγές, αλλά και οι ξενόγλωσσες ΒΠ είναι σημαντικά εργαλεία όταν έχουν καλογραμμένα άρθρα. Δυστυχώς εγώ καταλαβαίνω μόνο την Αγγλική.
 5. Αν και εσύ θέλεις βοήθεια, κυρίως πηγές για κανένα άρθρο που σε ενδιαφέρει, γράψε μου.
 6. Μου άρεσαν πολύ και τα αποφθέγματα στη σελίδα σου. Ίσως θα έπρεπε να τα μαζέψουμε, μαζί με άλλα σε καμμιά ειδική σελίδα; Μπορεί να είναι χρήσιμα σε κάποιους.
 7. Και κάτι άλλο: Σου αρέσει η Λογοτεχσνεία, αν θυμάμαι καλά. Μήπως έχεις ιδέα πότε λήγει η περίοδος με πνευματικά δικαιώματα της Π. Δέλτα; Βρίσκω εξερετικά τα έργα της και λείπουν από τη Βικιθήκη. Επίσης, του Ι. Βερν.
 • Ελπίζω να μη σε ζάλισα. Αν ναι συγγνώνη.

--Vchorozopoulos 17:48, 26 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

 • Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πάντα άμεσες και χρήσιμες. Δεν έχεις χαλάσει. Μερικές παρατηρήσεις όμως...

1. Δεν εννοούσα ολόκληρων σελίδων. Μόνο των εκφράσεων που μοιάζουν με προσωπικές επιθέσεις. Κι αυτές εκθέτουν τη ΒΠ. 3. Θα πρέπει να ξανασυζητηθούν οι όροι της διαγραφής. Μόνο ολοφάνερα λάθη πρέπει να διαγράφονται και άρθρα με εκφρασμέμνη παραβίαση π.δ. Τα πολύ σύντομα, π.χ. δεν πρέπει να διαγράφονται. Είναι καλύτερα από το καθόλου, αν είναι σωστά αυτά που γράφουν. Επίσης, οι χρήστες πρέπι να έχουν το δικαίωμα να συμπληρώνουν και δικές τους απόψεις, λογικά κατωχυρωμένες. Δηλαδή αν κάποιος γράψει π.χ. 1 + 1 = 2, πρέπει να αναφέρει πηγή; Αλλιώς σβήσιμο; Και αν άλλος γράψει 1 + 1 = 3 και βρει μια πηγή θα το αφήνουμε; ΄Η για τα π.δ. Αν αντιγράψει κανείς το "Πυθαγόρειο Θεώρημα" από κάποιο βιβλίο παραβιάζει π.δ.; Ή ημερομηνίες και ιστορικά δεδομένα από βιβλίο ιστορίας; 4. Ξέρεις κάποιον από αυτούς προσωπικά; (εννοώ μέσω ΒΠ). 7. Μετάφραση από το κείμενο της αγγλικής ΒΘ επιτρέπεται όμως ε; 8. Είδα και την ΒΕπ Interwiki. Από καιρό έκανα τέτοιες προσθήκες, αλλά σήμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει ειδική ΒΕπ γι' αυτό. Ρίξε, αν θέλεις, μια ματιά στη συζήτησή της... --Vchorozopoulos 19:51, 26 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

 • Και πάλι ευχαριστώ. Πολύ σε κούρασα σήμερα. Θα σε ξαναερωτήσω αργότερα αν έχω θέματα. Το 3. πάντως πράγματι σηκώνει δημόσια συζήτηση. Συνήθως σε αυτονόητες πεεριπτώσεις δεν παρατηρούνται προβλήματα. Εκτός από την περίπτωση με το Μυκηναϊκό Πολιτισμό κανείς δεν με ρώτησε γιατί διόρθωσα κάτι. Ακόμη και στην αγγλική ΒΠ τις δέκτηκαν πάντα αδιαμαρτύρητα και τις κράτησαν.

--Vchorozopoulos 01:49, 27 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

 • Από εμένα, τουλάχιστον, ότι θέλεις. Πάντως, η ΒΕπ "Πάπες" είναι θεωρητικά στα ενδιαφέροντά μου. Ο κύριος λόγος που την είχα αποφύγει ως τώρα είναι ότι δεν έχω σχετική δική μου βιβλιογραφία και ότι δεν είμαι και τόσο σίγουρος για την αγγλόφωνη εκκλησιαστική ορολογία. Αν βοηθήσουν κάποιοι να αποφευχθούν λάθη, δεν έχω πρόβλημα ως προς τη μετάφραση από την αγγλόφωνη ΒΠ.
 • Επ' ευκαιρία να κάνω μερικές ερωτήσεος:
 1. Το πρότυπο {{μετάφραση EN|Acid rain}} αναφέρεται σε απευθείας μετάφραση ξενόγλωσσου άρθρου. Αν η μετάφραση είναι μια μόνο από τις πηγές του δικού μας άρθρου κα υπάρχουν και άλλες;
 2. Βρήκα το πρότυπο {{eqm}} στην αγγλόφωνη ΒΠ. Λειτουργεί στη "δική" μας;
 3. Ποιος χειρίζεται το ποια κουμπιά και άλλα βοηθήματα εμφανίζονται στην "Επεξεργασάι των άρθρων"; Θα ήθελα να του ζητήσω μερικές αλλαγές που θα ήταν μάλλον χρήσιμες και σε άλλους.

--Vchorozopoulos 22:25, 2 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Ευχαριστώ κατ' αρχήν για όλες τις εξηγήσεις. Έχεις να ζητήσεις πολλά «ποσοστά». Διευκρινήσεις:

1. Εννοώ απλά ότι δεν έχω σκοπό να περιοριστώ σε απλή μετάφραση του άρθρου. Θα χρησιμοποιήσω και άλλες πηγές. Άρα το πρότυπο {{μετάφραση EN|Acid rain}} ταιριάζει ή τι να βάλω για να φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε και το En|Acid rain ως μια από τις πηγές. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετά αυτά που έχουν, αλλά είναι χρήσμιμα και σωστά όσα έχουν. Να χρηξσιμοποιήσω το κλασσικό που χρησιμοποιώ;

== Πηγές == * Άρθρο [[En}Acid]] * Άλλη πηγή Νο1 * Άλλη πηγή Νο2 2-4. ΟΚ. 5. Μ' ενδιαφέρει, αλλά νομίζω ότι βολεύει περισσότερο σε υποκατηγορία της Χημείας και όχι τόσο σε άρθρο. Είναι πολλά τα όργανα. Όχι μόνο αυτά. Από την άλλη, αν γίνει ένα άρθρο για το καθένα, πολλά θα είναι πολύ μικρά. Θα το σκεφτώ λίγο πώς θα είναι καλύτερα... --Vchorozopoulos 21:13, 3 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Σπάνια δεν έχυν πηγές τα αγγλόφωνα άρθρα. Έχω βρει λάθη περιεχομένου, αλλά όχι άρθρο χωρίς πηγές. Από μερικά, μόνο, οι διαχειριστές απλά δηλώνουν ότι θέλουν και άλλες.
 • Από την παραπομπή στο άρθρο μπορεί οποιοσδήποτε να δει τις πηγές του.
 • Το πρότυπο της μετάφρασης νομίζω ότι στέκεται μόνο αν χρησιμοοποιηθεί μεταύραση όλου του άρθρου. Ίσως βέβαια μια υποσημείωση να μπορεί να εξηγήσει τι είδους μετάφραση χρησι,οποιήθηκε.
 • Έχουμε κανένα πρότυπο με οικολογικά φαινόμενα; Εννοώ σαν αυτό που έχουν στο αγγλόφψωνο Acid rain. Το πλαίσιο με τις συντομεύσεις για ανάλογα άρθρα.

--Vchorozopoulos 02:09, 5 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Συγγνώμη κατ' αρχήν για την καθυστέριση. Είχα πάλι ένα διήμερο πρόβλημα υγείας.
 • Χαίρομαι να συζητάω μαζί σου. Μερικές φορές απλά φοβάμαι ότι σε κουράζω.
 • Για το πρότυπο μετάφρασης, ίσως θα έπρεπε να τοσ υζητήσουμε και με τους άλλους. Κατά τη γνώμη μου ταιριάζει μόνο όσο είναι η μοναδική ή έστω κύρια πηγή η μετάφραση. Αν είναι απλά μια από τις πηγές, πρέπει να πάρει τη θέση απλής πηγής.
 • Για το μεγάλο πρότυπο, ένας πίνακας με συντομεύσεις σε αντίστοιχα άρθρα, που να δείχνει και ποια από αυτά λείπουν, νομίζω ότι είναι χρήσιμο και για τους αναγνώστες και για επίδοξους διορθωτές που ψάχνουν ένα θέμα. Φαίνεται να είναι εύκολο να αντιγραφεί οποιοδήποτε ανάλογο από άλλο αντικείμενο και να τροποιοποιηθεί για το καθένα που μας απασχολεί. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
 • Το eqm απλα δεν με έπεισε ότι είναι απαραίτητο; ΄Ενας χαρακτήρας είναι μόνο. Δεν θα ήταν καλύτερα να ζητήσουμε να τοποθετηθεί μαζί με τους άλλους ειδικούς χαρακήρες κάτω από το παράθυρο διόρθωσης; Εννοοώ μετά το "→". Θέλει κι άλλες διορθώσεις εκρί κάτω: Υπάρχουν ειδικοί χαρακτήρες που επαναλαμβάνονται, π.χ. "–" "—", "€", έχει άλλους ημιάχρηστους και λείπουν χρήσιμοι. Έχει άφθονο χώρο για καινούργιους και θα μας διευκόλυνε την επεξεργασία.
 • Θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα για κανένα πιο χρήσιμο πρότυπο ή αν μου χρειαστεί το σύμβολο πριν διορθώσουν τη λίστα με τους ειδικούς χαρακτήερες. Άλλωστε έχω ως ενσλλακτική λύση και τη χρήση: , π.χ.. Είναι λίγο, «ογκώδες», αλλά με copy-paste είναι αρκετά εύχρηστο.
 • Και ναι είναι καλύτερα να υπάρχει κάποια αμοιβαιότητα στις σχέσεις. Είναι πιο ισορροπημένες και στέρεες. Όσο για τις δυσκολίες δεν με τρομάζουν. Απλά όλοι έχουν και κάποια όρια. Αν είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις μου, θα σου το γράψω. Από μεταφράσεις με δυσκολεύουν όσες έχουν ορολογία που δεν την κατέχω καλά. Στα αντικείμενα που αναφέρω ως "αγαπημένα" δεν έχω πρόβλημα. Τυχόν μεγάλα άρθρα δε με τρομάζουν, αλλά βλέποντας πόσα άρθρα μας λείπουν εντελώς στην ελληνική ΒΠ, απλά νομίζω ότι... προηγούνται. Προτιμάω να ξεκινάω άρθρα από το 0 και να τα φτάνω περίπου {{Τάξη-Γ}}. Ως προς τις πηγές σε βιβλία έχω αρκετές γαι σημαντικές προσθήκες, ίσως ακόμη και σε μερικά από αυτά που χαρακτηρίστηκαν {{Τάξη-ΑΑ}}.

--Vchorozopoulos 20:47, 7 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Το ξανασκέφτηκα: Το καλύτερο για την περίπτωση που μια ξενόγλωσση ΒΠ χρησιμοποιείται ως μια πηγή, αλλά όχι μόνη της, θα ήταν ένα νέο πρότυπο, σαν το παλιό, αλλά γράφοντας: "Το περιεχόμενο του άρθρου βασίζεται στο αντίστοιχο άρθρο της Αγγλόγλωσσης Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL. (ιστορικό/συντάκτες).
 • Η προσθήκη του "και" )μαζί με τις παραπομπές και στις άλλες πηγές) κάνει το νέο πρότυπο να ταιριάζει πραγματικά στην περίπτωση που ανέφρρα.

--Vchorozopoulos 00:19, 10 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Γεώργιος Νούτσος[επεξεργασία κώδικα]

Που είδες "σαφή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων" ??? Το βιογραφικό κάθε πολιτικού είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον κόσμο.Και υπάρχει σαφής αναφορά στην πηγή του υλικού.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Egrevena (συζήτησησυνεισφορά) .

Ατρόμητος Πατρών[επεξεργασία κώδικα]

αγαπητε φιλε.σε απασχολω για τον ατρομητο πατρων. γιατι αλαζης γραφομενα που εχω γραψη.ειμαι ο γρηγορης. δεν ξερω εαν το παρης αυτο το γραμα μου.. παρεμε τηλ να σου τα πω ...σε παρακαλω πολυ.. ευχαριστω..— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.73.126.173 (συζήτησησυνεισφορά) .

Συμβουλές για "βανδαλισμό" ή/και "ενοχλητικό χρήστη" & σελίδες συζήτησης χρηστών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, επειδή είμαι καινούργιος στο ελληνικό wiki θα σε παρακαλούσα αν ξέρεις να με συμβουλεύσεις για το αν υπάρχουν αντίστοιχα templates με αυτά που υπάρχουν στην αγγλική wiki όσον αφορά τους ενοχλητικούς χρήστες και τον βανδαλισμό (δες π.χ. http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Vandalism#Warnings).

Κάποιος που δεν μιλάει ελληνικά αλλά επεμβαίνει σε άρθρο διαγράφοντας π.χ. κατηγορίες (δεν κάνω υπόθεση εργασίας αλλά μιλάω για πραγματικό γεγονός) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "βάνδαλος" απευθείας χωρίς υποχρέωση από την μεριά μου για προειδοποιήσεις (πάλι έχω στο μυαλό μου την αγγλική wiki);

Και κάτι ακόμα. Την ερώτηση αυτή την δημοσιεύω στην σελίδα συζήτησης σου. Εσύ όμως -λογικά- θα μου απαντήσεις στην δική μου σελίδα συζήτησης. Επιτρέπεται να πάρω την ερώτηση που δημοσιεύω εδώ και να την προσθέσω στην δική μου σελίδα συζήτησης μαζί με την απάντηση σου (με την χρονολογική σειρά που δημοσιεύτηκαν φυσικά και χωρίς να επεξεργαστώ τα όσα γράφεις) ώστε να μπορεί ένας τρίτος να έχει πλήρη εικόνα του διαλόγου μας; Αυτό είναι χρήσιμο και για εμένα στον βαθμό που θα έχω συγκεντρωμένους όλους του διαλόγους που έχω κάνει στην δική μου προσωπική σελίδα συζήτησης. Είναι δηλαδή οι σελίδες των χρηστών υποκείμενες σε επεξεργασία όπως ακριβώς και κάθε άλλη σελίδα στην wiki; Οι "οδηγίες για σελίδες συζήτησης" δεν απαντούν σε αυτό το ερώτημα.

Θα εκτιμούσα μια απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

KosMal 00:24, 29 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Τα παπούτσια του τσαγκάρη είναι αυτά που θέλουν νέες σόλες.--Focal Point 10:37, 29 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Γιατί προτείνεις για διαγραφή ονόματα οικισμών στην καθαρεύουσα όταν αυτά είναι τόσο επίσημα που βρίσκονταν στα αρχεία της ΕΣΥΕ? Τι ενοχλούν?--Focal Point 22:31, 29 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Αμπέμπε Μπικίλα[επεξεργασία κώδικα]

σορρυ φιλε μου

δεν διαβασα τους ορους ξεκιναω να διαβαζω και ελπιζω να βοηθησω και εγω στην αναπτυξη της Βικιπαιδεια

take care— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Vaskos (συζήτησησυνεισφορά) .

Ονοματα χωριων[επεξεργασία κώδικα]

Υπαρχει μαι σχετικη συζητηση, θα ψαξω να τη βρω τωρ δεν θυμαμε που βρισκετε, για αυτο τον λογο προσθεταμε και τον νομο διπαλσ το ονομα, Ευοσμος υπαρχη κι αλλος δεν ειναι ο μοναδικος. --✻tony esopi λέγε 13:14, 1 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)


ΔΕν ειναι χωριο αλλα ουτε πολη η κομωπολη, ειναι δημος της Θεσσαλονικης. --✻tony esopi λέγε 14:13, 1 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Διαφωνω δεν υπαρχη πολη Ευοσμος, δημος ναι --✻tony esopi λέγε 14:37, 1 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Αγγελόκαστρο[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ, θα υπάρξει και δυναμική συνέχεια. Κοίταξα στους ιστορικούς χάρτες της περιοχής, το Αγγελόκαστρο φαίνεται κάπου κοντά στο σημερινό Αγρίνιο, σήμερα είναι κωμόπολη και ανήκει στον ομώνυμο δήμο, γειτονικό στο Αγρίνιο, υπάρχει και το άρθρο: Δήμος Αγγελοκάστρου, με σχετικό link. Όσο για τον Θωμά Πρελούμπο θα τον εμπλουτίσω και με επιπλέον πληροφορίες, θα έχω υπόψην και για την σχετική ένδειξη και την εισαγωγή ιστορικού (πολύ ενδιαφέρον, μου είχε διαφύγει μέχρι τώρα). Ευχαριστώ για την βοήθεια.Alexikoua 18:55, 1 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Συγνώμη[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις απόλυτο δίκιο για όσα είπες στη σελίδα συζήτησεις μου.Ναι το παραδέχομαι οτι εγώ το έκανα και ειλικίνά λυπάμαι.Ξέρω πια οτι αυτό που έκανα απαγορεύεται.Το μόνο που ήθελα να πετύχω ήταν να γίνει μεγαλύτερος ο αριθμός τον αξιόλογων άρθρων.Σε παρακαλώ τουλάχιστον επέτρεψαι μου να μπορώ να γράφω τη γνώμη μου.Χίλια συγνώμη και πάλι.Ευχαριστώ.--Biladen 16:02, 2 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Καινούργια[επεξεργασία κώδικα]

γεια σου MARKELLO καινουργια εδω και μολις μπηκα σε αυτη την σελιδα.Απλα θα ηθελα να μου δωσεις μερικες συμβουλες ωστε να μαθω και εγω τα μυστικα της Βικιπαιδειας!— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 213.16.196.101 (συζήτησησυνεισφορά) .

Παλατιανό[επεξεργασία κώδικα]

Είναι κάποιο δοκιμαστικό που έκανα. Εσύ άλλη δουλειά δεν κάνεις;— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Etsaki (συζήτησησυνεισφορά) .

Ποσοστά[επεξεργασία κώδικα]

Ο απεσταλμένος σου προσφέρθηκε ο ίδιος να δώσει αντάλλαγμα για τη βοήθειά μου, και συγκεκριμένα να μεταφράσει κάτι από τα αγγλικά στα ελληνικά. Οπότε γιατί να αφήσω να πάει η ευκαιρία χαμένη; Ποσοστά βεβαίως δικαιούσαι: Κάνε μια μετάφραση Πάπα και θα σε ανταμείψω SFriendly.gif--Κωστής 09:33, 4 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Είσαι και γρήγορος! Ετοιμάζω παράσημο για αυτόν που θα γράψει τους περισσότερους Πάπες. Δεν ξέρω αν θα έχει χριστουγεννιάτικα λαμπάκια επάνω, πάντως θα το απονείμω προς το τέλος της βικιεπιχείρησης--Κωστής 19:07, 4 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)
Στους Πατριάρχες έπρεπε να αυτοπαρασημοφορηθώ. Στους Πάπες θα παρασημοφορήσω άλλονSFriendly.gif--Κωστής 20:02, 4 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)
 • Εγώ είμαι ευχαριστημένος πάντως. Χαίρομαι να ανταποδίδω εξυπηρετήσεις. Είναι πιο ισορροπημένες οι σχέσεις με αμοιβαιότητα. Ποσοστά ο Μαρκέλλος δικαιούται από μένα, γιατί με εξυπηρετεί συνέχεια, εκτός από την περίοδο με τη υπηρεσία του, χωρίς να ζητά τίποτε. Αυτό με βάζει σε δύσκολη θέση.
 • Μου αρέσει η ΒΕπ Πάπες, αλλά με δυσκολεύει στη μετάφραση η εκκλησιαστική ορολογία, που δεν την ξέρω καλά. Ελπίζω ότι κάποιος θα βοηθήσει και θα διορθώσει τυχόν λάθη.

--Vchorozopoulos 02:15, 5 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

atlantia και λοιπα[επεξεργασία κώδικα]

Καλο θα ηταν να μην προτείνει (οχι αυτη συγκεκριμενα) μονο άρθρα για διαγραφη αλλα και να βοηθα στη βελτίωση τους.Γι αυτο έχουμε λίγα άρθρα στη βικιπαιδεια.Και εγω έχω μπεί στο τρυπάκι της διαγραφής,αλλα όλοι μας δεν πρέπει να έχουμε διαγραφομανία.Αυτό είναι δύσκολο,πιστέυω,γιατι πίσω απο τις πολλες διαγραφές κρύβονται και πολλά μίση.--Georged 10:12, 8 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

livepedia[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την παρατήρηση! Δεν το είχα δει...--Κωστής 11:28, 9 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Αστείο[επεξεργασία κώδικα]

Αστείο μάλλον χοντροκομένο. Το άρθρο που έκανα είναι δοκιμαστικό ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.70.14.83 (συζήτησησυνεισφορά) .

Ήταν αστείο μάλλον χοντροκομμένο. Το άρθρο είναι δοκιμαστικό ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Etsaki (συζήτησησυνεισφορά) .

ok![επεξεργασία κώδικα]

ok!Πως σου φάνηκαν οι απόψείς μου,δηλάδη,τι θα ψηφίζες?--Georged 16:29, 9 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Δεν ήταν δική μου επίθεση αλλα αυτου/ης σε ολο το εγχείρειμα.--Georged 16:39, 9 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Ανακατευθύνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως οι ανακατευθύνσεις να γίνονται με τη μορφή τίτλος (ανακατεύθυνση) και να μένει ο καθαρός τίτλος στο πιο γνωστό άρθρο (πχ. Αρτεμίσιο εκεί που ήταν ως το πιο γνωστό στην Εύβοια και η ανακατεύθυνση στο Αρτεμίσιο (ανακατεύθυνση)? --Alaniaris 18:26, 10 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Θεωρώ ότι είναι καλύτερη η ύπαρξη του (ανακατεύθυνση) στις σελίδες ανακατεύθυνσης, αφού κατ' ουσία αυτό είναι. Έχουμε πάντα το πρότυπο για άλλες χρήσεις για την διασύνδεση των άρθρων με αυτές. --Alaniaris 18:34, 10 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Προς Θεού, αναφέρομαι μόνο σε όσα είναι ξεκάθαρα. Αν και μεταξύ μας στην μάχη Δίας Θεός vs Δίας πλανήτης κλίνω προς τον Θεό ως κύριο άρθρο, λόγω... ιεραρχίας (χάριν αυτού ονομάστηκε ο πλανήτης) SFriendly.gif --Alaniaris 18:52, 10 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Καλή συνέχεια και καλά κουράγια, τι ψυχή έχουν...2.000 ανακατευθύνσεις.... --Alaniaris 18:58, 10 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα , δεν καταλαβαίνω την λογική σου να αφαιρείς τις κατηγορίες γεννήσεις θανάτοι από τα άρθρα, κάποτε , αρκετοί χρήστες, φάγαμε ώρες ολόκληρες να τις προσθέσουμε για δεν τις είχαν.--✻tony esopi λέγε 12:33, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Γεια. Ναι, εδώ. Το καλύτερο θάταν να τις κατργήσουμε τελείως βέβαια - Badseed απάντηση 14:01, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Ευχαριστήρια...[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου Μαρκέλλε. Ελπίζω και εύχομαι να συνεισφέρεις κι εσύ πάντα έτσι, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο - προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία! --Ttzavaras 22:32, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Σινούζι[επεξεργασία κώδικα]

κ. MARKELLOS ο ιστοσελίδα που έχει το κείμενο είναι του Χωρίου μου . Και φυσικά είμαι και εγώ ένας από τους διαχειριστές της σελίδας σε θέματα Ιστορίας και περιβάλλοντος ,άλλωστε νομίζω ότι είχα βάλει και την διεύθυνση νομίζω στο τέλος του κειμένου. Με εκτίμηση Παναγιωτόπουλος Νικόλαος— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Nickpa (συζήτησησυνεισφορά) .

Κατάλογος χημικών στοιχείων[επεξεργασία κώδικα]

 • Η πηγή που χρησιμοποίησα είχε και άλλες στήλες με ιδιότητες, χρήσιμες κατά τη γνώμη μου για τα στοιχεία. Έλεγα να βάλω ακόμη έναν πίνακα με τα στοιχεία και τις υπόλοιπες ιδιότητες από κάτω. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα ή αν θα δείχνει ωραία, αλλά πιθανό να τα χρειάζεται αυτά κάποιος αναγνώστης.
 • Βέβαια, η άλλη λύση είναι να τα προσθέσω απλά στις ιδιότητες των στοιχείων σε κάθε άρθρο ξεχωριστά.
 • Επιπλέον έχει και άλλους πίνακες, αλλά ίσως μπορούν να γίνουν νέα άρθρα-κατάλογοι. Π.χ. κατάλογος νουκλεονίων, με όλα τα ισότοπα, όλων των στοιχείων.
 • Για τα υπόλοιπα, ΟΚ.
 • Λέω γενικά, να αναλάβω ανεπίσημα, κάτι σαν «εργολαβία», για την ώρα τα «ζωτικής σημασίας» ή και μη άρθρα του πεδίου της Χημείας που το κατέχω σχετικά καλύτερα.
 • Έχουμε κατάλογο των «Ε» ή κάτι ανάλογο;

--Vchorozopoulos 12:28, 15 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Τα κωδικοποιημένα πρόσθετα των τροφίμων.

--Vchorozopoulos 14:15, 15 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Είναι πολύ κσλός. Θα πείραζε λες να προσθέσω μερικά στοιχεία που λείπουν; Π.χ. δε λέει ποια ακριβώς έχουν κατηγορηθεί για προβλήματα...
 • Δε θα βόλευε μια ανακατεύθυνση από άρθρο κατάλογος Ε;

--Vchorozopoulos 14:29, 15 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Για όλους, δεν ξέρω, αλλά σε αρκρτούς σίγουρα. Εμένα με ρωτάνε συνέχεια. Αλλά δεν είναι δυνατό να τα θυμάμαι απ' έξω. Είναι και πολλά.
 • Θέλεις ένα σύντομο προσωπικό κατάλογο; Εύκολο:
1. Αλλεργιογόνα Ε: 102, 107, 110, 122, 123, 124, 131, 132, 155, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 221, 223, 224, 225, 226, 227, 250, 310, 311, 312, 414, 430, 431.
2. Επικύνδινα για παιδιά Ε: 102, 104, 107, 110, 120, 122, 123, 124, 127, 128, 131, 132, 133, 154, 155, 210, 211, 212, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 230, 250, 251, 262, 270, 310, 311, 312, 320, 321, 325, 541, 621, 623, 627, 631, 632, 635.
3. Καρκινογόνα Ε: 102, 107, 122, 128, 151, 153, 154, 155, 173, 230, 250, 251, 252, 407, 900.
4. Επικύνδινα για καρδιακούς: 541.
 • Δεν είναι αστείο, ε;
 • Βλάπτουν σε κάτι οι ανακατευθύνσεις ή απλά ξοδεύουν 28 bytes;

--Vchorozopoulos 14:51, 15 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Έχεις δίκιο. Μάλλον θα είναι καλύτερα: Ξεχωριστά ο κατάλογος με τα Ε και παραπομπή από τη σελίδα με πρόσθετα. Σκέξεται καλύτερα έτσι, τελικά. Έτσι κι αλλιώς επιτρέπεται να παίρνουμε στοιχεία από άλλα άρθρα και να τα μεταφέρουμε σε άλλα που πιστεύουμε ότι βολεύουν καλύτερα. Αρκεί να επικοινωνούν μεταξύ τους και να φαίνευαι από το ιστορικό από πού προήλθαν τα στοιχεία. Θα συγκεντρώσω και άλλα στοιχεία και θα το κάνω. Αν και όπως ξέρεις έχω τη συνήθεια να ανοίγω πολλά μέτωπα ταυτόχρονα...
 • Μπορούμε να επεκτείνουμε έναν πίνακα περισσότερο από ότι χωράει κατά πλάτος; Εννοώ με γραμμές κύλισης ή κάτι άλλο; Πώς να χωρέσω τα επιπλέον στοιχεία;

--Vchorozopoulos 20:14, 15 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

 • Ενδεικτικά άνοιξα και το υδρογόνο. Δεν αναφέρει πηγές. Οι 2 που είχε κλείσανε. Είναι στον αέρα το άρθρο. Λέω να το επεξεργαστώ. Είναι η "μάνα" των χημικών στοιχείων... Λέω να το κάνω κουκλί για βιτρίνα... Κάθε βοήθεια δεκτή.
 • Ως προς τα δεδομένα του πίνακα που άρχισα επιφυλάσσομαι τελικά ως προς την ακρίβεια ορισμένων τους. Θα κάνω διασταύρωση και με άλλες πηγές και θα διαλέξω τα πιο αξιόπιστα. Αυτό θα καθυστερήσει το άρθρο, αλλά στόχος είναι η μέγιστη δυνατή ακρίβεια....

--Vchorozopoulos 04:55, 16 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Χαντερβάικ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Μαρκέλλε. Όχι, δεν το έχω ακούσει άλλη φορά, θα το ψάξω όμως και θα δούμε τι θα γίνει με το άρθρο. Φιλικά, --Ttzavaras 22:52, 16 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

ΠΝ[επεξεργασία κώδικα]

Χαχα...Κατά βάθος είμαι cyborg, υβρίδιο βικιπαιδιστή και bot....και ο κώδικας στη σελίδα συζήτησης μου είναι ο πανάρχαιος κώδικας ντα βίτσιο, αλλά πρέπει να μείνει κρυφός. Ένα θα σου όμως, ζουν ανάμεσά μας! SMocking.gif --Alaniaris 14:47, 17 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Άρθρα ζωτικής σημασίας ζητούν συντάκτη[επεξεργασία κώδικα]

Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα προσέξει την κατηγορία, αλλά τώρα που την είδα νομίζω πως έχει νόημα ο κατάλογος από την άποψη ότι σε αυτόν η ταξινόμηση γίνεται ανά κατηγορία, ενώ στην κατηγορία γίνεται αλφαβητικά. Επίσης την έφτιαξα για να βλέπω με άμεσο τρόπο πότε δημιουργείται ένα άρθρο ζωτικής σημασίας που δεν υπήρχε. Από την άλλη αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι είναι περιττή, δεν έχω αντίρρηση να διαγραφεί, πες το μου να βάλω πρότυπο γρήγορης διαγραφής για να μην περνάμε από πρόταση διαγραφής. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 19:06, 19 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Εμαιλ[επεξεργασία κώδικα]

Δουλεύει ή το έχεις κόψει; Το μενού λέει ότι δεν έχεις καταχωρήσει διεύθυνση.--Focal Point 19:32, 19 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Στη σελίδα Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές πρότεινα υποψηφιότητά σου για τη θέση του διαχειριστή. Χρειάζεται να πας και να γράψεις αν το αποδέχεσαι ή όχι. Caveat emptor: Προσοχή - σε περίπτωση θετικής (ελπίζω) απάντησής σου μπορεί να τα βρεις σκούρα. Κάποιος μου είπε ότι θέλει ο επόμενος διαχειριστής να συνδυάζει χαρακτηριστικά Ιησού Χριστού, Βούδα και Judge Dredd και ειλικρινά φοβάμαι ότι ούτε κι εσύ θα είσαι κατάλληλος (εννοείται ότι οι ήδη διαχειριστές δεν τα κατάφεραν). --Focal Point 07:48, 20 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Χα! Σιγά τις απαιτήσεις. Εγώ θέλω παράλληλα να έχει στοιχεία από Τσε (Γκεβάρα, όχι μύγα), Μητέρα Τερέζα και Άλμπερτ Αινστάιν. Και βλέπουμε. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 08:03, 20 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

tou 2008[επεξεργασία κώδικα]

Panw pou to skeftomoun! 8a to kanw! Syggnwmi gia ta greeklish... eimai ektos Elladas! SFriendly.gif--Κωστής 10:42, 20 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Εικόνα Χαλκ[επεξεργασία κώδικα]

Βλέπω με προλάβατε. Δεν μπαίνω και πολύ συχνά πια στη Βικιπαίδεια. Τόσες εικόνες βρε παιδιά στις σελίδες των χρηστών, ο Χαλκ σας πείραξε; --Lord Makro 19:23, 21 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Εντάξει, τη γλίτωσες χαχα! --Lord Makro 22:15, 21 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Νομός Κιλκίς[επεξεργασία κώδικα]

Οι νεκροί είναι ήρωες και είναι σημαντικό ,ιδιαίτερα για το νομό Κιλκίς να μνημονεύονται συνοπτικά σε έναν κατάλογο, ώστε να μπορεί να ανατρέξει ο καθένας. Η ιστορία του τόπου πριν το 1912 είναι άγνωστη ακόμα και για τους ίδιους τους κατοίκους του νομού και νομίζω ότι ο κατάλογος αυτός πρέπει να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Όσον αφορά για τους πολιτικούς δεν γνωρίζω για ποιούς έχεις αμφιβολίες αλλά μπορούμε να συζητήσουμε την ένστασή σου. Οι νεκροί κάτοικοι δεν παύουν να αναφέρονται σε έναν τόπο, πόσο μάλλον αν πρόκειται για ανθρώπους που σημάδεψαν την ιστορία του. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 83.235.251.43 (συζήτησησυνεισφορά) .

Η πηγή για τους Μακεδονομάχους του νομού Κιλκίς είναι: 1. "Αφανείς Γηγενείς Μακεδονομάχοι", Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2008. 2. Χρήστου Ίντου: "Κέντρα Οργάνωσης, Δράσης και Αντίστασης στην Περιοχή του Νομού Κιλκίς"— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Pyraechmes (συζήτησησυνεισφορά) .

Πώς μπορώ να γράφω για τη συζήτηση του Νομού Κιλκίς, πού πρέπει να απευθύνομαι; — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 83.235.251.43 (συζήτησησυνεισφορά) .

Ευχαριστώ αγαπητέ![επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε σένα!

Smallhoneycake.JPG

- Αχρήστης 18:21, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Διαδικασία[επεξεργασία κώδικα]

Πράγματι, έκλεισα την ψηφοφορία 10 λεπτά νωρίτερα. Αλλά αν ο άλλος θέλει να παρουσιάσει ενοχοποιητικά στοιχεία θα τα παρουσιάσει έτσι και αλλιώς οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα!--Diu 22:43, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Φοιτητικές παρατάξεις[επεξεργασία κώδικα]

Και οι παρατάξεις είναι οργανώσεις ευρεία εννοία. Αν πρόκειται να τις επαναφέρεις, κάντο τουλάχιστον σε μια κατηγορία που να υποδεικνύει ότι είναι ελληνικές παρατάξεις, η υπάρχουσα ήταν πολύ γενική. Π.χ. Κατηγορία:Ελληνικές φοιτητικές παρατάξεις. By the way, συγχαρητήρια για την εκλογή σου και καλό κουράγιο! Μην παρατήσεις όμως τους Πάπες, η συνεισφορά σου ήταν πολύτιμη!SFriendly.gif--Κωστής 19:52, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Το εκλαμβάνω ως απειλή: «δεν είπα ακόμα την τελευταία μου λέξη»SFriendly.gif. Και εγώ στο εξωτερικό είμαι και μπαίνω έτσι, για τη γεύσηSFriendly.gif. Μετά τις γιορτές θα επανέλθω δριμύτερος...--Κωστής 20:06, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Διαχειριστής[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις μερικά νέα κουμπάκια, χρησιμοποίησέ τα με σύνεση. Πάρε και μερικά χάπια για το στομάχι να τα έχεις πρόχειρα... Wink.gif Καλό κουράγιο! — Geraki ΣΜ 22:46, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Εδώ τα καλά μπακίρια, εδώ τα μέταλλα, εδώ περάστε καλέ κύριε, όλα τα βρείτε... Μεταλλικά (μολύβδινα) εσώρουχα, χάλκινη επένδυση στομάχου και εντέρων (ώστε να γίνετε χαλκέντεροι), καθώς επίσης και συγκριτικά δείγματα "κοντού και μακριού" (για να καταλαβαίνεται πότε κάποιος λέει για το κοντό του πότε για το μακρύ του.--Focal Point 23:00, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Ο εξοπλισμός καλός. Για να μην έχουμε παραλείψεις, σου αφιερώνω με τη σειρά μου το Χρήστης:FocalPoint/Δοκίμια#Μικρά ωδή ή "Έπος Αρχιδάμου", κάτι παρόμοιο με το κάπως καλύτερο "Ο Ηγεμόνας" του Νικολό. Με αυτό τελειώνει ο κύκλος συμβουλών μου. Καλές (και λίγες ει δυνατόν) διαχειριστικές συνεισφορές.--Focal Point 09:22, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

με γεια το αστέρι του σερίφη !!!! --✻tony esopi λέγε 23:02, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Συγχαρητήρια και από εμένα!! Οπλίσου με όσα σε...εξοπλίζει ο αγαπητός Focal και συνέχισε να αντιμετωπίζεις με την ίδια υπομονή και σύνεση όσα βρεις μπροστά σου από τη νέα αυτή θέση! --Veron 23:30, 26 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

ΝΙΤΖΑ!!! χε χε χε--✻tony esopi λέγε 09:15, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Χα πουλάκι μου, έπεσες και συ στην παγίδα ε? Σου τάξανε κουμπάκια, δικαιώματα και μεγαλεία και τσίμπησες και τώρα σου συστήνουν χάπια και τσίγκινα βρακάκια..... οι αθεόφοβοι..... Συγχαρητήρια, καλά και καθαρά μυαλά. --Alaniaris 12:03, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Συγχαρητήρια[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου και χρόνια πολλά.Ελπίζω να μην σε ενόχλησε που ψήφισα κατ'α για την εκλογή σου.--Georged 09:00, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Συγχαρητήρια και από εμένα για την εκλογή σου. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείς πλήρως και αποτελεσματικά στα νέα σου καθήκοντα. ;) *Αλέξανδρος 20:44, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Αν και κάπως αργοπορημένα σου στέλνω κι εγώ τα συγχαρητήρια μου για την εκλογή σου, αλλά κυρίως για τη μεγάλη σου συνεισφορά (τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα) στην βπ.--Sp!ros 13:45, 30 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Μετακίνηση[επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Έχω επίγνωση της δυνατότητας αυτής, απλά από παλιότερη εμπειρία μου σχετικά με μετακίνηση άρθρων, είχα αντιμετωπίσει την αντίδραση του διαχειριστή Kalogeropoulos σχετικά με τα άρθρο Λαμπίρια, με αποτέλεσμα το άρθρο να φέρει τίτλο που δεν αναφέρεται σε καμία πηγή. Η πρότασή μου για τον δόκιμο όρο 'Λιαπουριά' είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθώ για...ρατσισμό και προπαγάνδα (δηλ. να προτιμώ την ελληνική μετάφραση του τίτλου). Όποτε περισσεύει χρόνος, ρίξτε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο.

Ευτυχισμένες και ζεστές γιορτές!Alexikoua 11:25, 27 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Κύργια Δράμας[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για τις τελευταίες παρεμβάσεις σου στα Κύργια Δράμας που αποδεικνύουν την εμπειρία σου και την πιστή τήρηση των όρων χρήσης στα βικις. --Adamsavidis 14:04, 28 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

e.t.c.[επεξεργασία κώδικα]

Να πω την αλήθεια δεν σε συμπαθουσα κ πολυ μα τις τελευταιες μερες καταλαβα οτι εισαι πολυ ενταξει.Ευχαριστω για το δωρο-εικόνα!--Georged 17:53, 28 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Ιωάννης Χρυσόστομος[επεξεργασία κώδικα]

Η συμβολη σου στην παρουσα διαφωνια θα ηταν χρήσιμη. Ευχαριστώ.--Xenovatis 18:09, 29 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Είναι ελπιδοφόρο οτι το ζητημα για τα θρησκευτικα άρθρα ειναι γνωστό. Ελπιζω καποια στιγμη να λυθει. Εν τω μεταξυ παρατήρησα και ζητηματα ανιστορικοτητας οσον αφορα πχ τους Αλβανουσ και τον Καστριώτη πχ οπου καποιος διατεινοταν οτι ηταν Ελληνας και εβαλα πηγες απο WP:RS που αποδεικνουν οτι αυτο δεν ισχυει. Αυτο δεν μας περιποιει τιμη. Προφανως δεν ειναι προβλημα μονο της ελληνικης βικυ (πχ αυτη τη στιγμη κανω εδιτ στο αρθρο για τον Πυρρο στην αλβανικη βικυ που εγραφε οτι ηταν Ιλλυριος). Σε καθε περίπτωση ομως θεωρω οτι οι Ελληνες πρεπει να δινουν το παραδειγμα και οχι να χρησιμοποιουν τους αλλους βαλκανιους λαούς σαν δικαιολογια. Μπραβο για την επιμονη και την υπομονη σας. Καλή συνέχεια και θα χαιρόμουν να τα ξαναλέγαμε.--Xenovatis 20:22, 29 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Τάκης Βουγιουκλάκης[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

Έχω δύο ερωτήσεις. 1. Προηγουμένως, μπήκες στήν σελίδα Τάκης Βουγιουκλάκης και προπσέθεσες το πρότυπο "ΠΗΓΕΣ". Πές μου τι έχω κάνει λάθος να το διορθώσω άμεσα.

2. Θέλω να προσθέσω στην σελίδα μία foto του Τάκη Βουγιουκλάκη. Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ?

Ευχαριτσώ και sorry αν σε ζάλισα.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.72.53.219 (συζήτησησυνεισφορά) .

Αγαπητέ Μάρκελλε κατ'αρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματά μου. Εχω ένα θέμα ακόμα. Λέμε για πηγές αλλά....ο Τάκης Βουγιουκλάκης είναι ο πατέρας μου, είναι εν ζωή και όσα γράφω αποτελούν στοιχεία βιογραφικού σημειώματος. Δεν περιέχουν προσωπικές απόψεις ή κρίσεις ή προσωπικές τοποθετήσεις. Είναι απλά facts. Γεννήθηκε τότε, σπούδασε εκεί, σκηνοθέτησε τις τάδε ταινίες. Τι πρέπει να κάνω ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τήν λειτουργία της βικιπαίδειας ?

Και πάλι sorry αν γίνομαι κουραστικός.

Γιάννης Π. Βουγιουκλάκης— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.72.53.219 (συζήτησησυνεισφορά) .

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Ο θυρεός του Πάπα Μάρκελλου Β΄

Μάρκελλε σε προειδοποίησα και ήρθε η ώρα: σου απονέμω το χρυσό παράσημο του Πάπα Μάρκελλου για την ως τώρα μεγάλη συνεισφορά σου στη μετάφραση άρθρων Παπών. Καλό κουράγιο στη συνέχεια.--Κωστής 18:29, 30 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

--✻tony esopi λέγε 22:06, 31 Δεκεμβρίου 2008 (UTC) =[επεξεργασία κώδικα]

Και να κανω και την πρωτη επεξεργασια στη σελιδα σου, η παράδοση παραδοση --✻tony esopi λέγε 22:06, 31 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Links σε αλλες γλωσσες / Αθηνα Κακουρη[επεξεργασία κώδικα]

Μου φαινεται περιεργο οτι δεν επιτρεπονται συνδεσμοι σε αρθρα αλλων γλωσσων, ειναι αυτο κατι ιδιατερο για τα Ελληνικα; Παραπεμπω σε Help:Interlanguage links στα Αγγλικα. Αν πραγματι ισχυει αυτο για τα Ελληνικα, χανεται ετσι μια χρησιμη δυνατοτητα. Καλη χρονια! Cngoulimis 10:50, 1 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ευχαριστω για την εκτενη απαντηση, που μου δημιουργει ερωτηματικα, γιατι ουσιαστικα λεει οτι δεν χρησιμοποιουνται Interlanguage links ποτε, παρα μονο οταν υπαρχουν αντιστοιχα αρθρα και στις δυο γλωσσες. Στα Αγγλικα οι οδηγιες δεν ειναι ξεκαθαρες, αλλα αφηνουν την δυνατοτητα σε συνδυασμο μη αντιστοιχων αρθρων
Ordinary interlanguage links are only suitable for linking to a corresponding page in another language. However, if a topic does not have its own page in the English Wikipedia, but has in another language version of Wikipedia, then linking to that is useful, from a page that mentions the topic, and/or covers a more general topic. For example, Movie theaters in the Netherlands once linked inline to nl:Tuschinski Theater, because there was no article Tuschinski yet. This stimulates and facilitates people to write or translate the article, after which the interlanguage link can be replaced by a link to the new article.
Η κατασταση ειναι τωρα οτι υπαρχει ενας συνδεσμος σε αρθρο που δεν υπαρχει στα Ελληνικα (μαλλον ουτε και εχει νοημα να δημιουργηθει). Ειναι αυτο καλυτερο απο ενα συνδεσμο σε αρθρο στην Αγγλικη; Μηπως να βγαλουμε παντελως την αναφορα στη Σοφια Δροσοπουλου; Σημειωτεον οτι στο αρθρο υπηρχε και ενας αλλος συνδεσμος, σε ενα σχετικα αγνωστο Αγγλο συγγραφεα, τον Stephen Vincent Benét, απο τον οποιο αφαιρεθηκε ο συνδεσμος και τωρα αναφερεται χωρις συνδεσμο - γιατι ειναι αυτο καλυτερο; Εξακολουθω να πιστευω οτι χανονται δυνατοτητες. Ευχαριστω εκ των προτερων. Cngoulimis 11:46, 1 Ιανουαρίου 2009 (UTC)
Μετεφερα τον συνδεσμο για την Δροσοπουλου στο τμημα Εξωτερικοι Συνδεσμοι και ελπιζω οτι αυτο ειναι αρκετο. Δεν συμφωνω οτι ενας κοκκινος συνδεσμος ειναι καλυτερος απο ενα συνδεσμο σε ξενη γλωσσα, κυριως οταν αυτη ειναι η Αγγλικη (που καπως ειναι η lingua franca της σημερινης εποχης). Αλλα, επειδη δεν εχω πειρα με την Ελληνικη βικιπαιδεια, δεν επιμενω. Για τον Μπενετ δεν εχω κανει τιποτα (που και εκει αισθανομαι οτι ειναι κριμα). Ελπιζω κι εγω να δω και αλλες συνεισφορες σου στο μελλον! Cngoulimis 12:32, 1 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Καλή χρονιά για όλους και ευχαριστώ για την απονομή.[επεξεργασία κώδικα]

 • Σχεδιάζω όντως να επικεντρωθώ περισσότερο σ' αυτόν τον τομέα και τη νέα χρονιά. Βέβαια δεν μου αρέσει η μονομέρεια.
 • Καλή και αποδοτική χρονιά σε όλους μας και στη ΒΠ.

--Vchorozopoulos 14:29, 1 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

 • Ευχαριστώ για τις ευχές. Θεού θέλοντος ελπίζω να τα πάω καλύτερα από την προηγούμενη. Έχω περισσότερη πείρα και φίλους για βοήθεια. Εύχομαι ακόμη παρά πέρα εμβάθυνση των

φιλικών μας σχέσεων σε αμοιβαίο όφελος και της ΒΠ. Επιμένω ότι η συνεργασία αποδίδει πολύ περισσότερο σε τέτοια ομαδικά και μη κερδοσκοπικά εγχειρήματα.

 • ΄Οσο πιο σοβαρή είναι και φαίνεται η προσπάθεια τόσο περισσότερους και καλύτερους χρήστες θα προσελκύσει...

--Vchorozopoulos 22:58, 10 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

User:Jvoug[επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια Πολλά + Καλά ! --Jvoug 12:28, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ.Να είσαι καλά.Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα,αλλά τώρα βρήκα την ευκαιρία.Ευχαριστώ και πάλι.--Biladen 13:21, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ειδοποίηση για copyrighted[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Το κείμενο που βάζεις για να ενημερώσεις ένα χρήστη ότι έχει προσθέσει copyrighted κείμενο είναι από κάποιο πρότυπο ή το γράφεις κάθε φορά; *Αλέξανδρος 14:16, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Να φτιάξουμε ένα ίδιο για πρόσθεση περιεχομένου; ("Πρόσθεσες περιεχόμενο στο άρθρο τάδε...") *Αλέξανδρος 14:31, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Εξήγηση[επεξεργασία κώδικα]

Είμαι στην ξαδέρφη μου και ήθελα να προτείνω το άρθρο ενώ ήταν συνδεμένη αυτή.Έκανα την πρόταση στο όνομα της.Λέω την αλήθεια.Σε παρακαλώ πίστεψε με.Είναι αλήθεια.--Biladen 15:01, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Τονυ[επεξεργασία κώδικα]

Είναι σωστο το μέιλ στη σελίδα χρήστη σου ? σου εχω στείλει τοσες φορές και δεν απαντάς ποτε !! Τωρα σαν διαχειριστης δνε γινεται να μην απαντας!! διορθωσετο αν ειναι λάθος. Και οταν σου στελνει καποιος διαχειρστης να απαντας , ηθελα να συζητησουμε κατι σχετικο με τη διαχειριση τη ς βικιπαιδειας. Εκτος εαν το ελαβες θα με ενδειαφερε η αποψη σου σε αυτο που σου ειπα. --✻tony esopi λέγε 15:31, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Για κοιταξε το μην το εχεις γραψει λαθος στις προτιμισεις σου. Εχω περιπου αμαμεσα σε 2 μηνες εχω στειλει .... και δεν απαντησες . Κοιταξε το. --✻tony esopi λέγε 15:52, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Μας κανει κολπα ο Τζιμπο!!! εγω σου στελνω δεν ερχονται, εσυ στελνεις δεν ερχονται!!!! χεεχχεεεεχεε τωρα παντως ενταξη βρηκαμε ακρη !! --✻tony esopi λέγε 08:44, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Καλή Χρονιά[επεξεργασία κώδικα]

Καλή χρονιά φίλτατε Μάρκελλε! Μια και... χάπια πήρες ήδη (!!!) να σου κεράσω το... ταξί; --Ttzavaras 11:52, 4 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Birdlife International[επεξεργασία κώδικα]

http://el.wikipedia.org/wiki/Birdlife_International Σχετικά με την παραπάνω σελίδα και τα πνευματικά δικαιώματα.

Ονομάζομαι Πέρη ΚΟυράκλη και δουλεύω στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ως Υπεύθυνη Γραφείου Βορείου Ελλάδος (διευθυντική θέση). Η ΕΟΕ είναι ο εθνικός εταίρος (local national partner) του Birdlife International. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αντιγραφής κειμένου από την ιστοσελίδα της ΕΟΕ στη wikipedia.

Για οποιαδήποτε πρόβλημα ή απορία, παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου στο επαγγελματικό μου email

Ευχαριστώ και καλή χρονιά

Πέρη Κουράκλη

ΥΓ. Η λέξη ΠΤΗΝΑ θεωρείται λέξη καθαρεύσουσας και επιστημονικά ό νέος όρος είναι ΠΟΥΛΙΑ. Μήπως να γίνει διόρθωση της σχετικής σελίδας?— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Forester (συζήτησησυνεισφορά) .

Νέα μανία...[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την απονομή...Είναι πολύ ιδιαίτερο, ακόμα και από ψηλά, να ανιχνεύεις και να διαβάζεις μετά λίγη από την ιστορία τόσων χωριών και ξεχασμένων συχνά μερών στην Ελλάδα...--Veron 14:38, 5 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Μαρκέλε, καλή χρονιά και ένα θερμό μερσί και από μένα. Χαίρομαι επίσης και με τιμάει ιδιαίτερα που έτυχε να «συναγωνιστώ» με την αγαπητή Βερόν. Επίσης δέξου (αν και καθυστερημένα) τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σου. Άξιος. --Μυρμηγκάκι 17:32, 5 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Χωριό[επεξεργασία κώδικα]

Πρώτη φορά το ακούω αυτό το χωριό για να είμαι ειλικρινής. Είναι παλιό χωριό και σήμερα δεν υπάρχει (εξ ου και έκανα τις αλλαγές στο άρθρο). Ίσως μάλιστα θα ήταν καλό να αφαιρέσουμε την κατηγορία Χωριά της Πιερίας, καθώς το χωριό αυτό δεν υπάρχει πια ή έχει "συγχωνευτεί" στη Σκοτίνα (την αναφέρει Κάτω Σκοτίνα στο άρθρο Βασίλα. Η ιστορία του παλαιού χωριού είναι όμως ενδιαφέρουσα άρα κατά τη γνώμη μου να μη συγχωνευτεί στο Σκοτίνα, που ήδη είναι μεγάλο σε έκταση. ----Lemur12 να΄στε καλά 15:46, 6 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Πρότυπο κυβέρνησης[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα.Όπως νομίζεις. *Αλέξανδρος 13:54, 7 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Α καλά... και όταν διάβαζα για τους "μεγάλους που γέννησε η Δόξα" σκεφτόμουν άλλα πράγματα... Δεν είναι Αλτσχάιμερ αυτό, αλλιώς λέγεται. *Αλέξανδρος 17:06, 7 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Ερωτησεις[επεξεργασία κώδικα]

καλημέρα, μπορεί σε άρθρο να χρησιμοποιηθεί ως πηγή και να ενσωματωθεί κείμενο από εντυπο βιβλίο που είναι όμως μόνο στην αγγλική γλώσσα? εάν εχουμε φυσικά την άδεια του συγγραφέα? Σημειωτέον ότι το εν λόγω βιβλίο ειναι προσωπική έκδοση του συγγραφέως, όχι μεσω καποιου εκδοτικού οίκου... Ευχαριστώ --Paraxeno 10:52, 9 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

οκ Μάρκελλε μεταφέρω την ερώτηση - ευχαριστώ και πάλι --Paraxeno 11:18, 9 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Κεφαλαία[επεξεργασία κώδικα]

ΓΙΑΤΙ????????????????????— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη SUPERMANOS (συζήτησησυνεισφορά) .

Παγκόσμια καταστροφή[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί αγαπήτε χρήστη Μαρκέλε; Πάντος εγώ την ξαναέγραψα!— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Popaki (συζήτησησυνεισφορά) .}

Πετρώνα Αιτωλοακαρνανίας[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά. το imail moy Dalaperas 19:22, 10 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Από την Πετρώνα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας κατάγονταν και άλλες οικογένειες που πρόσφεραν στην τουρκική επανάσταση, τους Βαλκανικούς πολέμους και στην εκστρατεία των Ελλήνων κατά των Τούρκων: Ξακουστή είναι η οικογένεια των (οπλαρχιγών) και αδερφών Κων/νου και Νικολάου Nτάλα ή Νταλαπέρα (ψευδώνυμο του Ντάλα ή Δάλα το οποίο του προέκυψε από τους Τούρκους και τους ντόπιους Κλέφτες και Αμαρτωλούς αφού μπόρεσε και πέρασε ντάλα μεσημέρι και όχι το βράδυ που περιμένανε οι Τούρκοι στο γεφύρι της Άρτας για να περάσει στον ελεύθερο και επαναστατημένο Βάλτο) για να φύγουν από το Σούλι που μετά την κατάκτησή του από τους τούρκους βρήκαν καταφύγιο στη Πετρώνα Βάλτου. Η οικογένεια του Νικολάου Ντάλα –Νταλαπέρα παρέμεινε στην Πετρώνα, ειδικότερα ο γιος του Νικολάου ο Λάμπρος Ν. Νταλαπέρα πήρε μέρος στους αγώνες της επαναστατημένης Ελλάδος τόσο στους Βαλκανικούς όσο και στην εκστρατεία των Ελλήνων στα Παράλια της Μικράς Ασίας φτάνοντας έως την κόκκινη Μηλιά. Ο δε άλλος αδερφός του Νικολάου Ντάλα ο Κων/νος Ντάλας κράτηση το κανονικό επώνυμο μετά των αγώνα και παντρεύτηκε στο Αγγελόκαστρο Αιτ/νιας κρατώντας το κανονικό επώνυμο το οποίο είχαν και στο Σούλι. Από το οικογενειακό αρχείο Άρης Π. Νταλαπέρα Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών σπουδών(Πολιτισμιολόγος)Dalaperas 20:03, 10 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Για Διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Βλέποντας ότι σβήνεις ανακατευθύνσεις που δεν χρειάζονται θυμήθηκα... μπορείς να διαγράψεις κι αυτές τις δύο που έχουν ξεμείνει; Είναι αυτή και αυτή. Σ'ευχαριστώ...--Sp!ros 21:19, 10 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Μια ματιά[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλτατε. Μια ματιά παρακαλώ στη Συζήτηση Χρήστη:Leela* για μια αναίρεση όσων έγραψα εκεί (και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς έκανε η ταπεινή αστροφυσικός); Ευχαριστώ θερμά! --Ttzavaras 22:33, 10 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Re: Επίκουρος[επεξεργασία κώδικα]

Όπα, ρε φίλε, συγγνώμη. Και υποτίθεται ότι το έψαξα κιόλας! --Thpanagos 17:04, 12 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

kings fc and Tog music band[επεξεργασία κώδικα]

ta arthra auta milane gia mia topikh omada kai ena sigrotima gia ta opoia den yparxoun sxetikes plirofories kapou (vivlia,site klp)kai exoun ws stoxo thn pliroforisi ton katoikwn tis perioxis tis opoias einai gnwsta.eyxaristw gia thn ypomoni sas me ektimisi nicktheol

Αλατρις[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό έψαχνα προηγουμένως κι εγώ Μαρκέλλε... δεν ήξερα καν ότι έτσι λέγεται αυτή η πόλη στα ελληνικά. Θα ξανακοιτάξω αργότερα μήπως και το βρω, και το κάνω ανακατεύθυνση.--Sp!ros 14:55, 14 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Υδρογόνο[επεξεργασία κώδικα]

 • Γεια χαρά. Πώς είσαι;
 • Για δες λίγο, αν ευκαιρείς το υδρογόνο στην αγγλική ΒΠ. Αυτό που έχει στον πίνακα δεδομένων, στην κορυφή, πώς μπορούμε να το έχουμε και εμείς;
 • Επίσης, επιφόρτωσα μερικές png εικόνες. Δες να μην τις σβήσουν κατά λάθος. Εγώ τις έφτιαξα, αλλά νομίζω ότι δεν έβαλα καλά τα περί (c) τους. Διόρθωσέ τα, σε παρακαλώ.

--Vchorozopoulos 15:44, 14 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

 • Είδα το Πρότυπο:Υδρογόνο. Είναι όντως καλό, αλλά θέλει τροποποιήσεις: Κοίτα πώς έκανα το κουτί στο υδρογόνο. Εκτός από την εικόνα με τον περιοδικό πίνακα στην κορυφή, το άλλο είναι καλύτερο έτσι νομίζω. Αφού φτιαχθεί η κορυφή καλό θα είναι να τεθεί ως πρότυπο για τα χημικά στοιχεία, όπως είναι το υπόλοιπο. Νομίζω ότι έχει καλύτερη διάταξη ιδιοτήτων από το πρότυπο.

--Vchorozopoulos 00:25, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

 • Ευχαριστώ. Εννοείται όμως ότι αν διαπιστώσω αργότερα ότι υπάρχει λόγος για κάποιες νέες μεταβολές στο πρότυπο, θα σε ενημερώσω.
 • Για παράδειγμα, σκέφτηκα ότι στην «Κρυσταλλική δομή», εκτός από την ετικέτα «εξαγωνική», να προσθέσω δίπλα και ένα μοντέλο σε .png γαι την ακριβή διάταξη των ατόμων στη στερεή κατάσταση.
 • Στις παρασκευές και ιδίότητες θα μπορούσα ακόμη να προσθέσω γραφική απεικόνιση της πειραματικής διάταξης που αντιστοιχεί σε κάθε μία. Αν επιτρέπονταν το βίντεο θα μπορούσα να βιντεοσκοπίσω τα σχετικά πειράματα ή να τα αναπαραστήσω με amimation. Ωραία δε θα ήταν;
 • Θα ήταν καλή η ιδέα να φτιάχναμε κάποια στιγμή μια νέα Pedia, χωρίς τέτοιες... αγκυλώσεις...

--Vchorozopoulos 22:31, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

 • Είχα την εντύπωση ότι δεν επιτρέπονταν. Ξέρεις αν υπάρχουν προγράμματα που να μεταρέπουν τα .AVI σε .OGG; Αν ναι λύνεται το πρόβλημα. Η κάμερά μου τα αποθηκεύει σε .AVI.

--Vchorozopoulos 23:01, 16 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

 • ΟΚ.

--Vchorozopoulos 00:52, 18 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Προτάσεις[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Κανένα πρόβλημα από μένα, δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτός ο περιορισμός. Αυτά είχα η πρόχειρα στην πύλη και τα έφερα. Ενότητα αεροπορία δεν νομίζω να χρειάζεται καθώς θα είναι λίγες οι όποιες προτάσεις μου (εκτός αν μας ξελασπώσει η Έρχαρτ). Θα ρίξω μια ματιά στα άρθρα πάντως να δω αν μπορέσω να ψαρέψω τίποτα --Alaniaris 17:17, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

MARKELLOSπαίδεια? Χμ. Λογικός ακούγεται ο περιορισμός και σαφώς ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα. Αυτά με τα στατιστικά δεν τα πολυκατέχω...... πάντως ευκαιρία να ξαναρίξει μια ματιά ο καθένας στα άρθρα του.... :)--Alaniaris 17:31, 15 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Υποδείξεις και διόρθωση[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις και την διόρθωση του άρθρου..— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Chinaski (συζήτησησυνεισφορά) .

Podosfairo[επεξεργασία κώδικα]

Syggnwmh gia ta greeklish, eimai se neo "laptop" of some sort kai to fernw sta metra mou. O,ti 8es gia metafrash pes mou kai to koitaw. ∫lnxdx =xlnx - x + c 20:33, 16 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Όρμα[επεξεργασία κώδικα]

Βικιπαίδεια:Επικοινωνία/40000 άρθρα: Μην περιμένεις, όρμα. --Focal Point 19:55, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Καναδάς[επεξεργασία κώδικα]

Όχι άστο γιατί μάλλον κακώς έχει ανέβει στα κόμμονς και λογικά θα το σβήσουμε - Badseed απάντηση 21:30, 17 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Άρχων[επεξεργασία κώδικα]

Στον άρχοντα του χρόνου , Μαρκέλλο, από το Λεμούριο.

Η συνεισφορά σου δε χρειάζεται σχόλια και περαιτέρω, είναι αναγνωρισμένη, οπότε αντί αστεριού είπα να σου χαρίσω κάτι άλλο. Ωστόσο, σου απονέμω ένα ρολόι, του "άρχοντα του χρόνου" γιατί εσένα δε σου ξεφεύγει ημερομηνία βικιγενεθλίων κι όχι μόνο. Με γεια το ρολόι. :) ----Lemur12 να΄στε καλά 02:39, 18 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Άδεια από το δημιουργό[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα,

Υπάρχει άδεια από τον δημιουργό. Πώς μπορώ να το αποδείξω?

Φιλικα, Π.Παπαδόπουλος— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 136.173.162.144 (συζήτησησυνεισφορά) .

οκ[επεξεργασία κώδικα]

sorry apla prospatho na apothikafso kapoia keimena stn ypologisti moy gia na kano tn ergasia— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Kundo (συζήτησησυνεισφορά) .

Παρατήρηση[επεξεργασία κώδικα]

Se euxaristo gia tin paratirisi..


--Vasilios Karavasilis 17:46, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Συζητήσεις ανώνυμων χρηστών.[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Επειδή είδα ότι διαγράφεις τις σελίδες συζήτησης των ανώνυμων χρηστών και επειδή καμιά φορά και βάζω το πρότυπο ((Δοκιμή)) αν κάποιος ανώνυμος χρήστης κάνει πειραματισμούς, δημιουργόντας αυτές τις σελίδες, θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να συνεχίσω να το κάνω αυτό ή όχι; Ευχαριστώ. --Egmont συζήτηση 19:16, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Ευχαριστώ για την απάντηση και για τα καλά λόγια :), θα συνεχίσω λοιπόν γιατί και εγώ αυτό πιστεύω, ειδικά στις περιπτώσεις που είναι προφανές και σίγουρο ότι πρόκειται για χρήστη που πειραματίζεται και όχι για βάνδαλο! --Egmont συζήτηση 19:55, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Πρωτάρης[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα σας. Συνχωρέστεμαι εάν κάνω λάθη ειμαι πρωτάρης? Saitas 20:34, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Μαρκελλο μπορεις μια και σε βρηκα,να μου πεις πως γινεται και αυτα τα μπλε γραμματα σε παραπεμπουν σε αλλες τοποθεσιες (μιλαω για ενα κειμενο που διαβαζεις.)ευχαριστω Saitas 20:41, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Λοιπον το καταλαβα καλα πιστευω, θα το δοκιμασω και θα σου πω ?. Ομωσς εμενα που με βρηκες και μου εστειλες μηνυμα . θελω να πω οτι εαν χρειαστω βοηθεια πως θα τη βρισκωSaitas 21:04, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

noinclude[επεξεργασία κώδικα]

Στα πρότυπα που βάζεις <noinclude>, να προσέχεις να το βάζεις στην ίδια γραμμή με το τελευταίο πράγμα που γράφει το πρότυπο, ειδικά σε πρότυπα που μπορεί να χρησιμοποιούνται inline μαζί με κείμενο, π.χ. {{έγινε}} — Geraki ΣΜ

Αν το noinclude είναι στην από κάτω γραμμή, τότε το πρότυπο περιλαμβάνει αλλαγή γραμμής και στέλνει την υπογραφή ή όποιο άλλο κείμενο ακολουθεί στην από κάτω γραμμή με κενό μπροστά δημιουργώντας το παρακάτω:

Pictogram voting keep.svg Έγινε.

Geraki ΣΜ

Αυτό το διόρθωσα, κοίταξέ το σε άλλα που μπορεί να έχει γίνει το ίδιο. — Geraki ΣΜ 21:11, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Βάινε Ααλτόνεν[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Έχω τις εξής σύντομες παρατηρήσεις στις αλλαγές που έκανες:

 1. Εθνικό επίθετο μόνο του, γράφεται με κεφαλαίο. Έτσι, ο Βάινε Ααλτόνεν είναι Φινλανδός. Συνοδεύοντας άλλο επίθετο, γράφεται με μικρό. Έτσι: ο Βάινε Ααλτόνεν είναι φινλανδός γλύπτης. Αυτός είναι ο κανόνας.
 2. Σχετικά με την κατηγοριοποίηση, κάπου το είχαμε συζητήσει ότι αρκεί το επίθετο, καθώς αν έχουμε στην ίδια κατηγορία πολλούς με το ίδιο επώνυμο, το σύστημα αυτομάτως τους κατηγοριοποιεί με βάση το μικρό όνομα, που προηγείται. Έτσι, είναι καλύτερα να μη βάζουμε το μικρό όνομα, γιατί άλλοι πάνε και βάζουν και κόμμα ανάμεσα, κατά το αγγλικό σύστημα, και γίνεται μπέρδεμα.

Φιλικά--Κωστής 09:29, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Πύρριχος[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την βοήθεια..--Papadothomakos 09:07, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Κρούσσα[επεξεργασία κώδικα]

Η ανακατεύθυνση που έκανες προκαλεί δυσκολίες καθώς τα Κρούσσα είναι μόνο Δήμος και τίποτε άλλο, ούτως ή άλλως. Κρούσσα δε σημαίνει τίποτα. Η οροσειρά λέγεται Κρούσσια όρη (αποτελούμενη από δύο κύριους όγκους: το Δύσωρον όρον και το Μαυροβούνιο). Ο όρος "Κρούσσα" προέκυψε από την εκτρωματική κακοποίηση του "Καποδίστρια" στην οροσειρά Κρούσσια. Άρα, νομίζω ότι η σελίδα θα έπρεπε να μείνει ως Κρούσσα και όχι ως Δήμος Κρουσσών γιατί αναφέρεται προφανώς μόνο στο δήμο.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Pyraechmes (συζήτησησυνεισφορά) .

Κρούσσα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Νομίζω ότι είναι Δήμος Κρουσσών και όχι δήμος Κρούσσων. Εξαρτάται αν είναι στη δημοτική ή στην καθαρεύουσα. Πάντως γενικώς, θα πρέπει οι δήμοι να αναφέρονται στην ονομαστική όταν πρόκειται για ονομασία τόπου και όχι για ονομασία δημοτών. Άρα τί θα πει Δήμος Κρουσσών; Ότι τα Κρούσσα αποτελούν δήμο, άσχετα αν το σωστό θα ήταν Κρούσσια και όχι Κρούσσα. Γιατί δεν υπάρχουν δημότες Κρούσσοι όπως Ιωαννίτες ή Τρικαίοι. Έτσι κι αλλιώς οι ντόπιοι τα λεν Κρούσσια και ο επίσημος τίτλος τους μπερδεύει κι αυτούς. Γιατί όπως έγραψα πριν, Κρούσσια είναι τα βουνά και πρόκειται για γνωστή και χρησιμοποιούμενη ονομασία. Τέλος πάντων...— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Pyraechmes (συζήτησησυνεισφορά) .

Ελληνική Αστυνομία[επεξεργασία κώδικα]

μα και το υπάρχον κείμενο για την ελληνική αστυνομία παραπομπή είναι από την επίσημη ιστοσελίδα— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Ais 0p0s (συζήτηση