Συζήτηση χρήστη:244wiki

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Edit-paste.svg

Einstein1921 by F Schmutzer 2.jpg


Καλώς ορίσατε στη Σελίδα Συζήτησης του χρήστη 244wiki


Πριν κάνετε οτιδήποτε σε αυτή τη σελίδα, διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω κανόνες:

 1. Για να δημιουργήσετε νέα συζήτηση, παρακαλώ μεταβείτε στον τίτλο Νέα Συζήτηση και κάντε κλικ στο Επεξεργασία, που βρίσκεται δίπλα. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε τον τίτλο της νέας Συζήτησης και συμπληρώστε το κείμενο!
 2. Αφήνεται πάντα μια υπογραφή!
 3. Φροντίστε να είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, ώστε να φαίνεται η υπογραφή σας!
 4. Θερμή παράκληση, μην μου υποδεικνύεται να ανεβάσω φωτογραφίες για λήμματα, στα οποία δεν έχω συνεισφέρει!
 5. Για να δείτε τα λήμματα, που έχω ασχοληθεί, κάντε κλικ εδώ!
 6. Αν κάποιος χρήστης θέλει να ζητήσει βοήθεια, πολύ ευχαρίστως θα τον βοηθήσω, όσο μπορώ!

Καλή συνέχεια, 244wiki (συζήτηση) 09:42, 1 Ιουνίου 2014 (UTC)


Αρχείο Συζητήσεων[επεξεργασία κώδικα]

2010[επεξεργασία κώδικα]

Καλωσόρισμα στη Βικιπαίδεια[επεξεργασία κώδικα]

--Atlantia 13:06, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)

Γεια σου 244wiki, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

   Signature.png Τα Πέντε Θεμέλια
   Nuvola apps filetypes.svg Συχνές Ερωτήσεις
   Crystal Clear action viewmag.png Βοήθεια
   Icon subjects.gif Εγκυκλοπαιδικότητα
   Monobook icon.svg Πολιτική
   Crystal Clear app kedit.png Αμμοδοχείο
   Nuvola apps package toys.png Εικόνες & Πολυμέσα

Χαιρόμαστε να σε έχουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι εξαιρετικά εύκολη και τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να γράψει είναι η αγάπη για τη γνώση, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι. Εξέφρασε τη διάθεσή σου για τη διάδοση της γνώσης με θάρρος και κέφι. Ακολουθούν λίγες χρήσιμες συμβουλές.


Ξεκινώντας τις συνεισφορές:[επεξεργασία κώδικα]

 • Κάθε λήμμα περιλαμβάνει στην κορυφή το σύνδεσμο «Επεξεργασία». Προτού αρχίσεις να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι άρθρα, επισκέψου αρκετές σελίδες, κάνε κλικ στο «Επεξεργασία» και πάρε πολύτιμες ιδέες για το πώς γίνεται τι. Πολύ χρήσιμοι θα φανούν οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και Επεξεργασίας Άρθρων.
 • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ακόμη όμως κι αν κάνεις κάτι λανθασμένα στις «επίσημες σελίδες», υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις.
 • Αναζήτησε στην Βοήθεια την απάντηση σε ό,τι απορία έχεις, καθώς και στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του.
 • Για ενστάσεις, απορίες και προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιας σελίδας μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του, κάνοντας κλικ στο σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα. Μπορείς να υπογράφεις τις παρατηρήσεις σου χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
 • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, είσαι ελέυθερος να ασχοληθείς με το θέμα που επιθυμείς.
 • Ρόλος των διαχειριστών της βικιπαίδειας είναι η επόπτευση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχειρήματος, η διαφύλαξη της πολιτικής και η προστασία από βανδαλισμούς. Η σελίδα τους θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της Αγοράς υπήρξε ανεπαρκής, ή για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.

Τρεις σημαντικοί κανόνες:[επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Καθολικός Λογαριασμός
Single User Login

Ακολουθούν τρεις πολύ σημαντικοί κανόνες στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή:

 • Κάθε νέο λήμμα ή επεξεργασία πρέπει να τεκμηριώνεται αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Αυτό συμβάλλει στην αξιοπιστία του εγχειρήματος και διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα των αναγνωστών.
 • Διαγράφονται άμεσα λήμματα που αποτελούν πιστή αντιγραφή ή ελαφρά παράφραση περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων και άλλων εντύπων. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο ίδιος ο κάτοχος της ιστοσελίδας-πηγής διαθέσει το περιεχόμενό της προς κοινή χρήση ή ενημερώσει τους διαχειριστές με e-mail. Ωστόσο επιτρέπεται ελεύθερα η μετάφραση κειμένων από ξενόγλωσσα άρθρα της Βικιπαίδειας (με σχετική αναφορά της πηγής στο τέλος).
 • Τα καινούρια άρθρα πρέπει να καλύπτουν κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά είναι προϊόν συζήτησης της ελληνόφωνης βικιπαίδειας, επιδέχονται αμφισβήτηση με ώριμη συζήτηση στη σελίδα τους ή στην Αγορά και δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της αγγλόφωνης ή άλλης βικιπαίδειας. Την εγκυκλοπαιδικότητα των άρθρων ενισχύει η παράθεση έγκριτων πηγών. Άρθρα που κρίνονται μη-εγκυκλοπαιδικά τίθονται σε ψηφοφορία για Διαγραφή.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά, Atlantia 13:06, 14 Μαρτίου 2010 (UTC)


Το Αρχείο:Istoriko Vathmologhio University of Athens.jpg είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:16, 11 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Istoriko Vathmologhio University of Athens.jpg, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον δημιουργό ή την πηγή της π.χ. αν είναι φωτογραφία τραβηγμένη από εσένα γράψε το ξεκάθαρα. Είναι απαραίτητο να αναφέρεις τον δημιουργό και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων της εικόνας ώστε να ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα καθώς και για να αναγνωρίζεται η πατρότητα του έργου. Αν ενδιαφέρεσαι για την διατήρησή της συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ.

2014[επεξεργασία κώδικα]

Το Αρχείο:Διβάμβουλο.png είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:19, 4 Μαΐου 2014 (UTC)

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Διβάμβουλο.png, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον δημιουργό ή την πηγή του. Είναι απαραίτητο να αναφέρεις τον δημιουργό και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του αρχείου ώστε να ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα καθώς και για να αναγνωρίζεται η πατρότητα του έργου. Αν ενδιαφέρεσαι για την διατήρησή του συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Οδηγίες και παραδείγματα συμπλήρωσης υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα. Ευχαριστώ.

Το ίδιο ισχύει για όλες σχεδόν τις εικόνες που έχιες ανεβάσει.


--C Messier 16:46, 18 Μαΐου 2014 (UTC)

Πρέπει να διαβάσεις το εξής για τη χρήση εικόνων εύλογης χρήσης, όπως τα λογότυπα: Βικιπαίδεια:Εύλογη χρήση. Ήδη τα αφαίρεσα από τη σελίδα χρήστη σου, σε παρακαλώ μην τα ξαναεπαναφέρεις, καθώς η χρήση τους πρέπει να γίνεται με το σταγονόμετρο και η χρήση σε σελίδα χρήστη δεν είναι αποδεκτή.

Λογότυπο του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης)[επεξεργασία κώδικα]

Μπες στο link: [1] και βάλ'την στο λήμμα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης - Βικιπαίδεια.

Λογότυπο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας[επεξεργασία κώδικα]

--Χρήστης: 85.75.147.25 07:10, 26 Μαΐου 2014 (UTC)

Μπες στο link: [2] και βάλ'την στο λήμμα Δημόσια Ραδιοφωνία (κρατικός φορέας).


Φωτογραφία του Γιώργου Παπαδάκη[επεξεργασία κώδικα]

--Χρήστης: 85.73.160.226 17:25, 31 Μαΐου 2014‎(UTC)

Μπες στο ακόλουθο link: [3] και πρόσθεσέ την στο λήμμα Γιώργος Παπαδάκης - Βικιπαίδεια.


--244wiki συζήτηση 17:49, 31 Μαΐου 2014 (UTC)

Γιατί δεν το κάνεις εσύ; Αν θέλεις βοήθεια, να σου δείξω ευχαρίστως!


Πνευματικά Δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

--Χρήστης:Glorious 93 16:58, 3 Ιουνίου 2014 (UTC)

Τα εικονίδια που έχω στη σελίδα χρήστη μου προέρχονται όλα από τα Κοινά όπου υπάρχουν άφθονες εικόνες, σήματα κτλ. που ΔΕΝ παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα... Αντίθετα, αυτά που αφαίρεσα από την σελίδα χρήστη σου είχαν ανέβει αποκλειστικά στην ελληνόφωνη έκδοση της ΒΠ και με αποκλειστικό σκοπό τον εμπλουτισμό των αντίστοιχων λημμάτων και σίγουρα όχι σελίδες χρηστών... Ενδεικτικά, για περισσότερες πληροφορίες δες τις σχετικές με το θέμα σελίδες της πολιτικής Βικιπαίδεια:Πνευματικά δικαιώματα και Βικιπαίδεια:Πολιτική χρήσης εικόνων...

ΥΓ. Και όσο για το ερώτημα άμα έχω δικαίωμα ελέγχου και διαγραφής περιεχομένου στη ΒΠ θα έπρεπε να ξέρεις ότι οποιοσδήποτε χρήστης έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, είτε ανώνυμος είτε εγγεγραμμένος...

--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:58, 3 Ιουνίου 2014 (UTC)

Να είσαι καλά για το ταγκάρισμα στη σελίδα συζήτησης του Σε Μεσιέ και του Μάρκελλου... SFriendly.svg Δεν πρόκειται πάντως να σου πουν κάτι το διαφορετικό από αυτό που σου απάντησα... Χρήστες και διαχειριστές είμαστε γενικώς σύμφωνοι μεταξύ μας σε πολλά πράγματα... Άλλωστε όλοι είμαστε το ίδιο πράγμα: χρήστες και συνεισφέροντες στην Βικιπαίδεια...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:44, 3 Ιουνίου 2014 (UTC)


--Diu (συζήτηση) 18:08, 3 Ιουνίου 2014 (UTC)

Ο καθένας έχει δικαίωμα να ασχολείται με όλα τα ζητήματα που αφορούν το εγχείρημα εκφράζοντας την άποψή του είτε είναι εγγεγραμμένος χρήστης είτε ανώνυμη ip. Από την πλευρά μου θα συμφωνήσω με τον Glorious93 ότι φωτογραφίες εύλογης χρήσης δεν γίνεται να τοποθετούνται σε σελίδες χρηστών.


Διαγραφή άρθρου - προσωρινό[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Κάποιοι πίνακες στο λήμμα σου (το προσωρινό) είναι μάλλον μη ολοκληρωμένοι. Θα ήταν καλό να τους συμπληρώσεις όσο γίνεται.----Lemur12να'στε καλά 20:17, 28 Ιουνίου 2014 (UTC)


Μετακίνηση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, είδα τι έκανες στο Κατάλογος εκκλησιαστικών αξιωμάτων. Κανονικά πρέπει να κάνεις μετακίνηση (ώστε να μεταφερθεί και το ιστορικό του λήμματος). Προχωρώ λοιπόν σε διαγραφή του Κατάλογος εκκλησιαστικών αξιωμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναίρεση της προσπάθειας ανακατεύθυνσης του Κατάλογος εκκλησιαστικών αξιωμάτων και τέλος μετακίνησης του στο Κατάλογος εκκλησιαστικών αξιωμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. --Focal Point 17:31, 12 Ιουλίου 2014 (UTC)

2015[επεξεργασία κώδικα]

Απάντηση ερωτήματος σχετικά με αντιστροφή ενέργειας[επεξεργασία κώδικα]

Οι συνεισφορές χρηστών σε φραγή αναιρούνται. Άλλαξε ip πριν λήξει η φραγή του και μπόρεσε να συνδεθεί και να κάνει επεξεργασίες. --C Messier 14:40, 10 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


Νέα Συζήτηση[επεξεργασία κώδικα]

>.

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ 244wiki, το λήμμα Δημόσιοι Φορείς Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: παραπλανητικός τίτλος και καταλογογράφιση μη-συμβατή με την πολιτική της Βικιπαίδειας.... Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής μπορείς να πεις την γνώμη σου στην σελίδα συζήτησης του λήμματος. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. ——Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 13:06, 18 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

παντογράφος (τραίνα)[επεξεργασία κώδικα]

έχω μπερδευτεί αν κατάλαβα καλά το κείμενο τώρα έχει μεταφερθεί στο πρόχειρο οπότε δεν είναι προσβάσιμο από το κοινό; επίσης κάπου διάβασα στο ιστορικό ότι πλέον δεν θίγονται πνευματικά δικαιώματα (έκανα την επιστολή που μου πρότεινε κάποιος άλλος χρήστης ότι είμαι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων της σελίδας στην οποία είχα αναφορά) αφού λοιπόν δεν θίγονται πνευματικά δικαιώματα γιατί μπήκε στο πρόχειρο και τέλος πάντων τί θα πρέπει να γίνει για να μπορεί κάποιος στην ελληνική έκδοση να διαβάζει τί είναι παντογράφος η αναφορά στο Blog πείραξε; γιατί αυτό μπορεί να βγει και στα δικαιώματα λέω ότι ένα μέρος της ανάρτησής μου στο Blog βασίστηκε στο αντίστοιχο λήμμα της αγγλικής wiki... ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω τι λάθος έκανα... Mixanikosose (συζήτηση) 20:14, 12 Μαΐου 2015 (UTC)

έστειλα Mail στο permissions της wiki και για τον παντογράφο και για την αλυσοειδή γραμμή και δεν πήρα καμία απάντηση... επίσης ακριβώς επειδή υπάρχουν και αλλού παντογράφοι έβαλα το τραίνα σε παρένθεση για να δείξω ότι αναφέρομαι σε σιδηροδρομικούς παντογράφους. Επίσης δεν έχω καταλάβει αφόσον γράφεις κάτι και παραπέμπεις στην ιστοσελίδα από όπου το πήρες πως υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή άν έγραφα ακριβώς τα ίδια χωρίς παραπομπή στο blog μου δεν θα υπήρχε πρόβλημα; γιατί σε κάθε σελίδα της wiki βλέπω ότι υπάρχουν αμέτρητες παραπομπές.

επίσης έxω δικές μου φωτογραφίες από παντογράφους και άλλα σιδηροδρομικά εξαρτήματα. πώς μπορώ να τις ανεβάσω σε μια σελίδα γιατί από τον editor δεν μου δίνει δικαίωμα uploa; Νομίζω ότι σιδηροδρομικά είμαστε πολύ πίσω στην wiki και υπάρχουν πολλά θέματα που θα ήθελα να ανεβάσω αλλά τρώω πόρτες. Mixanikosose (συζήτηση) 12:08, 14 Μαΐου 2015 (UTC)


Ο χρήστης POTY barnstar.svg 244wiki~ έγραψε: 13:01, 14 Μαΐου 2015 (UTC) Αγαπητέ χρήστη Mixanikosose δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τα wiki permissions. Όσον αφορά τον τίτλο του λήμματος του παντογράφου, που πρότεινα, μπορείς να αναφερθείς γενικά για τους παντογράφους (τραίνα, τραμ, τρόλεϋ) και ύστερα να αναπτύξεις ξεχωριστές ενότητες για το καθένα. Γράψε ότι θέλεις εσύ (π.χ. για τραίνα) και άσε άλλους να γράψουν για τα υπόλοιπα.

Όσον αφορά τις αναφορές, επιβάλλεται να παραθέσεις πηγές (βιβλία, ιστότοπους κ.ά.) υπό τη προϋπόθεση ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ από αυτά και απ' ότι είδα εσύ έκανες απλά Copy-Paste (Θα μου πεις: "μα εγώ το έγραψα αυτό στο blog", αλλά μέχρι να το αποδείξεις και να πάρεις άδεια, έτσι θα φαίνεται).

Γενικά, όταν δημιουργείς ένα λήμμα πρέπει να παράγεις δικό σου, πρωτότυπο κείμενο, το οποίο όμως να μπορεί να επαληθευτεί από τις πηγές, που παραθέτεις και στις οποίες βασίστηκες. Είτε έβαζες είτε όχι παραπομπή το blog σου, αυτοί που έλεγξαν το λήμμα θα το ήλεγχαν έτσι και αλλιώς. Πάλι θα σου έβαζαν πινακίδα πνευματικών δικαιωμάτων. Αντίθετα, αν έκανες πρώτα το λήμμα με τις παραπομπές σου στην αγγλική wikipedia ή σε βιβλία και κατόπιν τα αντέγραφες στο blog σου, ΤΟΤΕ δεν θα υπήρχε πρόβλημα! Θα φαινόταν ότι ως blogger αντέγραψες κάτι στο blog σου από την Βικιπαίδεια. Το αντίθετο (δηλ. αυτό που έκανες) δεν επιτρέπεται. Αλλά αν καταφέρεις να πάρεις άδεια κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων τότε θα λυθούν αυτά τα προβλήματα.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες σου, είναι εύκολο να τις επιφορτώσεις. Στο πλευρικό μενού υπάρχει η επιλογή "Επιφόρτωση αρχείου". Κάνεις κλικ και στη φόρμα, που εμφανίζεται, φορτώνεις από το PC σου τις φωτό και συμπληρώνεις τα πεδία από κάτω. Εφ' όσον είναι δικές σου οι φωτό, πρέπει να το γράψεις καθαρά να φαίνεται στο αντίστοιχο πεδίο και να επιλέξεις μια κατάλληλη πινακίδα πνευματικών δικαιωμάτων. Ύστερα τις ενσωματώνεις στα σχετικά λήμματα! Τσέκαρε και τα Wiki Commons για ελεύθερο υλικό!

Ο χρήστης POTY barnstar.svg 244wiki~ έγραψε: 13:01, 14 Μαΐου 2015 (UTC) Ελπίζω να βοήθησα

νομίζω βοήθησες αρκετά σε ευχαριστώ πολύ,

Mixanikosose (συζήτηση) 16:30, 14 Μαΐου 2015 (UTC)

Περί παρασήμων στις ελληνικές ΕΔ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Είδα αυτό, και έχω τις αμφιβολίες μου: ο μεγαλόσταυρος του Φοίνικα εξ όσων γνωρίζω απονέμεται μόνο στον Α/ΓΕΕΘΑ, ακόμα και ο Α/ΓΕΣ λ.χ. έχει μόνο Ανώτερο Ταξιάρχη (Εξ ου και ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι πολύ ευδιάκριτος στις παρελάσεις με την ταινία του Φοίνικα ;)) Οπότε οι αντιστοιχίες των δυο ταγμάτων Φοίνικα και Τιμής μου φαίνονται ολίγον ύποπτες. Έχεις κάποια πηγή? Επίσης, ορθή μετάφραση του "ευδόκιμος υπηρεσία" είναι "meritorious service". --Κώστας 20:05, 31 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Σχετικά με τις πινακίδες οδοσήμανσης[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ 244wiki,

Στο λήμμα Πινακίδες οδοσήμανσης στην Ελλάδα αφαίρεσα τις εξής πινακίδες

Ο λόγος της αφαίρεσής τους είναι η έλλειψη πηγών που επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους. Οι σελίδες τους στα Wikimedia Commons δεν αναφέρουν κάποιον εξωτερικό σύνδεσμο (Γράφφουν μόνο "Ἑλληνική Τροχαία και 244wiki"). Εάν υπάρχει κάποια πηγή που να επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους, (π.χ. Google Street View ή κάποιο ιστορικό έγγραφο του ΥΜΕ, όσον αφορά τις παλιές πινακίδες), που να τις επιβεβαιώνει, αναφέρετέ το σε απάντηση στο θέμα μου. --JTE Dimandix (συζήτηση) 17:41, 16 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Πινακίδες από Google Street View[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα για άλλη μια φορά: Ο χρήστης Vard 57 είπε το εξής στην σελίδα συζήτησης του λήμματος για τις πινακίδες οδοσήμανσης: Μήπως θα μπορούσατε να τοποθετήσετε στις πηγές ακριβώς τα σημεία με τις πιο «ιδιαίτερες» πινακίδες;

Εγώ πρόσθεσα τις ακριβές ενδείξεις στις εξής πινακίδες:

File:Greek_Traffic_Sign_No_Parking.png ----> Μάρκου Πορτάλιου, Ρέθυμνο

File:OASA_Turning_Sign_3.png ----> Λεωνίδου 46-54, Αθήνα

File:No_parking_old_greek_sign.png ----> Δαμασκήνου 355, Αθήνα

και

File:Old_Greek_Traffic_Sign_direction.png ----> Πατριάρχου Αθηναγόρα 2, Ρέθυμνο (Αυτό είναι δικό μου, αλλά εν πάσει περιπτώσει)

Του είπα πως θα επικοινωνήσω μαζί σας για το που βρίσκονται οι εν λόγω πινακίδες.

Υ.Γ. Μετακίνησα τις πινακίδες σε νέες κατηγορίες στα Commons. Συγκεκριμένα, τις παλιές τις μετακίνησα στην κατηγορία "Diagrams of historic road signs of Greece" και εκεί τις κατέταξα με βάση το έτος που αναφέρουν στην πηγή τους (Όσες είχαν), τις σπάνιες, ιδιαίτερες ή ανεπἰσημες στις αντίστοιχες κατηγορίες, ανάλογα με τον τύπο τους, τις πινακίδες του ΟΑΣΑ τις χώρισα σε παλιές και καινούργιες, οι παλιές μετακινήθηκαν στις παλιές πινακίδες και οι νέες παρέμειναν ως είχαν (Αν και μετακίνησα την κατηγορία "Diagrams of bus signs of Greece" στην κατηγορία "Diagrams of road signs of Greece") Υ.Γ.1 Η πινακίδα "Απαγορεύεται η στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού" αναφέρεται στην Ατζέντα Έσπερος 1965 ή στα Φύλλα Ερωτήσεων υποψηφίων οδηγών 1976 που ορίζονται οι υπόλοιπες πινακίδες (Οι περισσότερες τουλάχιστον); Υ.Γ. 2: Αν στις παραπάνω πηγές που ανέφερα, υπάρχουν κι άλλες παλιές πινακίδες (Ατζέντα Έσπερος 1965 και Φύλλα Ερωτήσεων υποψηφίων οδηγών 1976), υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες πινακίδες, μπορείτε όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο να τις προσθέτετε, αλλιώς περιγράψτε μου τις και εγώ θα τις φτιάξω και θα τις ανεβάσω.--JTE Dimandix (συζήτηση) 16:15, 28 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Φωτεινός σηματοδότης[επεξεργασία κώδικα]

Συγνώμη, αλλά παρόμοια με τις παλιές και ανεπίσημες πινακίδες του ΚΟΚ που ξαναασχοληθήκαμε εδώ, μήπως έχεις κάποια πηγή που επαληθεύει το ότι κάποτε άναβε το πορτοκαλί με το κόκκινο φανάρι παράλληλα, όπως ανέφερες στο λήμμα τον φωτεινών σηματοδοτών; Καλή 25η Μαρτίου ;)--JTE Dimandix (συζήτηση) 18:50, 24 Μαρτίου 2019 (UTC)


Ο χρήστης POTY barnstar.svg 244wiki~ έγραψε: 14:45, 26 Μαρτίου 2019 (UTC)

Καλησπέρα. Όχι, δεν έχω γραπτή πηγή. Το έχω δει τυχαία σε κάποιες παλιές ταινίες του 60, αλλά το έχω ακούσει και από μεγαλύτερους, που το είχαν δει! Επίσης, μου έχουν πει, ότι αυτό σταμάτησε όταν άρχισαν να γίνονται ατυχήματα, επειδή οι σταματημένοι ξεκινούσαν πολύ γρήγορα, πριν σταματήσουν οι κινούμενοι από προηγούμενη σηματοδότηση!!! Θα πρέπει να ψάξεις σε παλιούς νόμους του Υπουργείου και εγώ δεν έχω πρόσβαση. Καλή συνέχεια...

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Μετά από μεγάλη έρευνα, βρήκα έναν παλιό ΦΕΚ του 1962, που αφορούσε την σύσταση του πρώτου ΚΟΚ. Με βάση, λοιπόν, αυτόν τον ΦΕΚ, κατόρθωσα και επιβεβαίωσα την πληροφορία. Παράλληλα, το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο πρώτος ΚΟΚ του 1962, με τίτλο "Μάθε να κυκλοφορής", που διανεμόταν για 8 δραχμές (Που παρεμπιπτόντως τότε είχε διαφορετική ισοτιμία με το σημερινό μας νόμισμα), στα πρατήρια της BP, και τον οποίο έψαχνα ολημερίς κι οληνυχτίς για μια βδομάδα και τελικά τον βρήκα σε PDF εδώ. Με βάση την πρώτη πηγή, το παρέθεσα στο λήμμα τους. Καλή συνέχεια.--JTE Dimandix (συζήτηση) 14:19, 2 Απριλίου 2019 (UTC)