Βικιπαίδεια:Υπογραφή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το να υπογράφετε τα σχόλιά σας στις σελίδες συζήτησης, αφετέρου σε namespaces λημμάτων και μη λημμάτων, είναι μια καλή πρακτική, και ευνοεί την συζήτηση βοηθώντας στην αναγνώριση του συγγραφέα ενός συγκεκριμένου σχολίου. Άλλοι χρήστες μπορούν τότε να περιηγηθούν σε μια σελίδα συζήτησης και να απευθύνουν τα σχόλια του στον (στους) συγκεκριμένο (συγκεκριμένους), σχετικό (σχετικούς) χρήστη (χρήστες). Η συζήτηση είναι ένα σημαντικό μέρος της συνεργατικής συνεισφοράς, επειδή βοηθάει όλους τους χρήστες να κατανοήσουν την πρόοδο και την εξέλιξη ενός έργου.

Τα σχόλια που αναρτούνται σε σελίδες συζήτησης χρηστών, σελίδες συζήτησης λημμάτων, και άλλες σελίδες συζήτησης θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένα καταλλήλως. Η χρήση υπογραφής που είναι εσκεμμένα και επίμονα αποδιοργανωτική μπορεί να οδηγήσει σε φραγή.

Όταν επεξεργάζεστε μια σελίδα, τα λήμματα στον κύριο χώρο δεν πρέπει να υπογράφονται, επειδή ένα λήμμα είναι ένα κοινό έργο, βασισμένο στις συνεισφορές πολλών ανθρώπων, και ένας συντάκτης δεν πρέπει να ξεχωρίζει πάνω από τους άλλους.

Σκοπός των υπογραφών[επεξεργασία κώδικα]

Οι υπογραφές στη Βικιπαίδεια σας αναγνωρίζουν ως χρήστη και τις συνεισφορές σας στη Βικιπαίδεια. Ενθαρρύνουν την ευγένεια στις συζητήσεις με τον προσδιορισμό του συντάκτη ενός συγκεκριμένου σχόλιου και την ημερομηνία και την ώρα κατά την οποία έγινε. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, μια αγενής υπογραφή δεν συνιστάται (σε μερικές περιπτώσεις, σε σημείο φραγής ενός χρήστη μέχρι να την αλλάξει). Σε γενικές γραμμές, κάτι που δεν επιτρέπεται σε ένα όνομα χρήστη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται επίσης σε μια υπογραφή.

Πότε πρέπει και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται υπογραφές[επεξεργασία κώδικα]

Όλα τα μηνύματα που αναρτούνται σε σελίδες συζήτησης χρηστών, σελίδες συζήτησης λημμάτων και τυχόν άλλες σελίδες συζήτησης πρέπει να είναι υπογεγραμμένα (αυτό δεν περιλαμβάνει την προσθήκη προτύπων Βικιεπιχειρήσεων και άλλα διαχειριστικά πρότυπα). Σημειώστε ότι, όπως αναφέρεται παρακάτω, αν επιλέξετε να επεξεργαστείτε τέτοια είδη σελίδων χωρίς να συνδεθείτε, και πάλι πρέπει να υπογράφετε τις αναρτήσεις σας άσχετα από το αν έχετε ή δεν έχετε λογαριασμό. Επεξεργασίες σε λήμματα δεν πρέπει να υπογράφονται, καθώς οι υπογραφές στη Βικιπαίδεια δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν την ιδιοκτησία ή την πατρότητα του κάθε λήμματος. Αντίθετα, το ιστορικό σελίδας φροντίζει για την ανάγκη να προσδιορίζονται οι επεξεργασίες με τους χρήστες. Ως εκ τούτου, υπογραφές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνόψεις επεξεργασίας, καθώς δεν μετατρέπονται από ~~~~. Σε άλλες περιπτώσεις, όταν μηνύματα δεν θα πρέπει να υπογραφούν, συγκεκριμένες οδηγίες παρέχονται στους συνεισφέροντες. Αρχεία που χρησιμοποιούνται σε λήμματα, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και αρχείων ήχου, δεν πρέπει να περιέχουν υπογραφές οποιονδήποτε Βικιπαιδιστών.

Πως να υπογράφετε τα σχόλιά σας[επεξεργασία κώδικα]

Επιθυμητή επιλογή[επεξεργασία κώδικα]

Χρησιμοποιώντας τέσσερις περισπωμένες[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν δύο τρόποι για να υπογράψετε τα σχόλιά σας:

  1. Στο τέλος των σχολίων σας απλά πληκτρολογήστε τέσσερις περισπωμένες (~), όπως εδώ: ~~~~.
  2. Αν χρησιμοποιείτε την επιλογή της εργαλειοθήκης επεξεργασίας (συνήθως εμφανίζεται πάνω από την οθόνη επεξεργασίας ως προεπιλογή), κάντε κλικ στο κουμπί υπογραφής , για να προσθέσετε τέσσερις περισπωμένες.

Η υπογραφή σας θα εμφανιστεί αφότου αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Η πληκτρολόγηση τεσσάρων περισπωμένων θα έχει ως αποτέλεσμα το ακόλουθο:

Γραφή wiki Κώδικας-αποτέλεσμα Εμφάνιση-αποτέλεσμα
~~~~ [[Χρήστης:Παράδειγμα|Παράδειγμα]] ([[Συζήτηση χρήστη:Παράδειγμα|συζήτηση]]) 03:57, 19 Μάρτιος 2024 (UTC) Παράδειγμα (συζήτηση) 03:57, 19 Μάρτιος 2024 (UTC)

Αφού η πληκτρολόγηση τεσσάρων περισπωμένων προσθέτει την ώρα και την ημερομηνία στην τελική υπογραφή, αυτή είναι η επιθυμητή επιλογή για να υπογράφετε τα σχόλιά σας σε συζητήσεις.

Σημειώστε ότι αν επιλέγετε να συνεισφέρετε στην Βικιπαίδεια χωρίς να συνδεθείτε, πρέπει και πάλι να υπογράφετε τα σχόλιά σας. Σε αυτή την περίπτωση η διεύθυνση IP σας θα πάρει τη θέση του ονόματος χρήστη, και θα συνδέει στο ιστορικό συνεισφορών από αυτή την IP. Η διεύθυνση IP σας μπορεί να μοιάζει με 192.0.2.213 ή 2001:DB8:CEEE:21B:DB60:07FE:4277:63FF.

Προσαρμογή της υπογραφής σας[επεξεργασία κώδικα]

Η προεπιλεγμένη υπογραφή κάθε συντάκτη (που ορίζεται από το MediaWiki:Signature) θα εμφανιστεί όταν εισαχθεί ο κώδικας ~~~~. Αυτό μοιάζει με:

Παράδειγμα (συζήτηση) 03:57, 19 Μάρτιος 2024 (UTC)

Μη εγγεγραμμένοι / μη συνδεδεμένοι χρήστες οι οποίοι υπογράφουν το χέρι με ένα ψευδώνυμο ή ετικέτα, όπως --anon. ή 192.58*, εξακολουθούν να έχουν τη διεύθυνση IP τους αποθηκευμένη στο ιστορικό της σελίδας. Αν επιλέξετε να υπογράψετε με αυτόν τον τρόπο, ώστε να είναι ευκολότερο για τους άλλους χρήστες να επικοινωνούν μαζί σας, θα πρέπει να εξακολουθείτε να πληκτρολογείτε τέσσερις περισπωμένες: --192.58* ~~~~.

Προσαρμογή του πώς ο καθένας βλέπει την υπογραφή σας[επεξεργασία κώδικα]

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις υπογραφές τους πηγαίνοντας στο Ειδικό:Προτιμήσεις και αλλάζοντας το πεδίο "Υπογραφή". Αυτό αλλάζει την υπογραφή που φαίνεται σε όλους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπογραφή των μηνυμάτων σας με ένα ψευδώνυμο, ή με ξεχωριστή μορφοποίηση, ή και τα δύο.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση που έχετε υπογράψει μια σελίδα, ενώ εισέλθει. Δεν επηρεάζει το πώς εμφανίζεται το όνομα χρήστη σας στη λίστα παρακολούθησής σας, στο ιστορικό σελίδων, ή αν κάποιος άλλος έχει βάλει σύνδεσμο στη σελίδα χρήστη σας σε μια συζήτηση. Όταν αφαιρείτε ή να τροποποιήσετε την υπογραφή σας, η αλλαγή θα ισχύσει για τις μελλοντικές δημοσιεύσεις σας, αλλά οι υπογραφές στις υπάρχουσες δημοσιεύσεις σας θα μείνουν αμετάβλητες.

Αν δεν τσεκάρετε το κουτί «Απλή υπογραφή (δίχως αυτόματη προσθήκη συνδέσμου)", το ακριβές περιεχόμενο που εισάγετε θα χρησιμοποιηθεί ως η υπογραφή σας. Για παράδειγμα, εάν ο Χρήστης:Παράδειγμα είχε θέσει την υπογραφή του ως ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, στη συνέχεια η υπογραφή (που δημιουργείται όταν σημειώσει ένα μήνυμα με ~~~~) θα είναι:

ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ (συζήτηση) 03:57, 19 Μάρτιος 2024 (UTC)

Αν τσεκάρετε το κουτάκι «Απλή υπογραφή (δίχως αυτόματη προσθήκη συνδέσμου)", μπορείτε να περιγράψετε την υπογραφή σας χρησιμοποιώντας "ακατέργαστο" κώδικα wiki (όπως<span> και wiki-markup), ο οποίος θα ενσωματωθεί αμετάβλητος όταν υπογράφετε τα μηνύματά σας. Αν ο Χρήστης:Παράδειγμα για παράδειγμα είχε θέσει την υπογραφή του να φαίνεται ως [[Χρήστης:Παράδειγμα|Παρ@''δειγμα'']]<sup>[[Συζήτηση χρήστη:Παράδειγμα|συν@μιλία]]</sup>, η υπογραφή που παράγεται από ~~~~ θα είναι:

Παρ@δειγμασυν@μιλία 03:57, 19 Μάρτιος 2024 (UTC)

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε το χαρακτήρα «πίπα» (|) ή ίσον (=), αυτοί θα πρέπει να αντικατασταθούν, ή θα χαλούν απροσδόκητα τα πρότυπα όταν η υπογραφή σας είναι παρούσα. Για να αντικαταστήσετε το σύμβολο |, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα &#124; και για να αντικαταστήσετε το χαρακτήρα =, θα λειτουργήσει το &#61;.


Επειδή αυτές οι υπογραφές φαίνονται σε όλους, να είστε ενήμεροι για τις κατευθυντήριες γραμμές και πολιτικές παρακάτω.

Όταν προσαρμόζετε την υπογραφή σας, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Σε μια προσαρμοσμένη υπογραφή πρέπει να είναι εύκολο να προσδιορίζεται το όνομα χρήστη, να συνδέεται η σελίδα συζήτησης του χρήστη, και κατά προτίμηση η σελίδα χρήστη.
  • Μια υπογραφή που αποσπά την προσοχή, προκαλεί σύγχυση, ή είναι με άλλο τρόπο ακατάλληλη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους άλλους χρήστες. Για παράδειγμα, ορισμένοι συντάκτες διαπιστώνουν ότι μεγάλη μορφοποίηση διαταράσσει τη συνομιλία στις σελίδες συζήτησης, ή κάνει την εργασία στο παράθυρο επεξεργασίας πιο δύσκολη.
  • Περίπλοκες υπογραφές περιέχουν πολύ κώδικα που αποκαλύπτεται στο παράθυρο επεξεργασίας, και μπορεί να καταλαμβάνει περιττή ποσότητα αφηγηματικού χώρου, που μπορεί να κάνει τόσο την ανάγνωση όσο και την επεξεργασία δυσκολότερες.

Πλαστογραφία υπογραφής[επεξεργασία κώδικα]

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε υπογραφή άλλου συντάκτη. Η πλαστοπροσωπία άλλου συντάκτη με τη χρήση του ονόματος χρήστη του ή την υπογραφή του είναι απαγορευμένη. Η τροποποίηση του κώδικα σήμανσης wiki της υπογραφής σας για να φανεί ουσιαστικά σαν υπογραφή ενός άλλου χρήστη μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως μια μορφή πλαστοπροσωπίας. Η επεξεργασία του κώδικα της υπογραφής σας για να την συνδέσετε προς τη σελίδα του χρήστη άλλου συντάκτη, δεν επιτρέπεται. Είναι επίσης αναποτελεσματικό, καθώς το μητρώο αλλαγών της σελίδα καταγράφει τη διεύθυνση IP και (αν υπάρχει) το όνομα χρήστη όλων των συντακτών. Έτσι, οι πλαστογράφοι μπορούν εύκολα να πιαστούν αν η υπογραφή στην εμφάνιση διαφορών μιας επεξεργασίας διαφέρει από την προεπιλεγμένη υπογραφή του συντάκτη. Αν και δεν είναι απόλυτη προϋπόθεση, είναι κοινή πρακτική μια υπογραφή για να μοιάζει σε κάποιο βαθμό με το όνομα χρήστη που αντιπροσωπεύει.

Αν συναντήσετε ένα χρήστη του οποίου η υπογραφή είναι αποπροσανατολιστική ή φαίνεται να μιμείται έναν άλλο λογαριασμό, είναι σκόπιμο να ζητήσετε από το χρήστη να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της υπογραφή του ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτής της πολιτικής. Όταν κάνετε ένα τέτοιο αίτημα, πάντα να είστε ευγενικοί και να υποθέτετε καλή πίστη. Μην υποθέτετε αμέσως ότι ο χρήστης έχει επιλέξει σκόπιμα μια αποδιοργανωτική ή ακατάλληλη υπογραφή. Αν σας ζητηθεί να αλλάξετε την υπογραφή σας, παρακαλούμε να αποφύγετε την ερμηνεία ενός ευγενικού αιτήματος ως επίθεση. Δεδομένου ότι η επιτυχία της Βικιπαίδειας βασίζεται στην αποτελεσματική ομαδική εργασία, όλα τα μέρη θα πρέπει να εργαστούν μαζί για να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Εμφάνιση και χρώμα[επεξεργασία κώδικα]

Η υπογραφή σας δεν πρέπει να αναβοσβήνει, να έχει κύλιση, ή με άλλο τρόπο να προκαλεί αποδιοργάνωση ή να ενοχλεί άλλους συντάκτες.

  • Αποφύγετε ετικέτες σήμανσης όπως <big> και <span style="font-size: 120%;"> (οι οποίες κάνουν μεγέθυνση κειμένου). Αυτό είναι πιθανό να διαταράξει τον τρόπο που εμφανίζεται το περιβάλλον κείμενο.
  • Μην προσθέτετε αλλαγές γραμμής (<br />), η οποία μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση κοντινού κειμένου. Η χρήση non-breaking space για να εξασφαλιστεί ότι η υπογραφή εμφανίζεται σε μια γραμμή συνιστάται.
  • Να είστε φειδωλοί με δείκτες και εκθέτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το είδος κώδικα μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο που εμφανίζεται το περιβάλλον κείμενο.
  • Μην κάνετε την υπογραφή σας τόσο μικρή που είναι δύσκολο να το διαβαστεί.
  • Καθώς ορισμένοι χρήστες έχουν προβλήματα όρασης, να είστε φειδωλοί με το χρώμα. Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικά χρώματα στην υπογραφή σας, βεβαιωθείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αναγνώσιμο από ανθρώπους με αχρωματοψία, ελαττωματική έγχρωμη όραση, και άλλα προβλήματα όρασης.
  • Μην περιλαμβάνετε οριζόντιες γραμμές (---- ή<hr />).

Εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Εικόνες οποιουδήποτε είδους δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε υπογραφές για τους ακόλουθους λόγους:

  • Πρόκειται για μια περιττή εξάντληση των πόρων τως διακομιστών, και θα μπορούσε να προκαλέσει επιβράδυνση των διακομιστών
  • Μια νέα εικόνα μπορεί να φορτωθεί στη θέση αυτής που επιλέξατε, κάνοντας την υπογραφή σας ένα στόχο για πιθανό βανδαλισμό και επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών.
  • Κάνουν τις σελίδες πιο δύσκολο να διαβαστούν και να σαρωθούν
  • Καθιστούν πιο δύσκολο να αντιγραφεί κείμενο από μια σελίδα
  • Δυνητικά αποσπούν την προσοχή από το πραγματικό περιεχόμενο
  • Οι εικόνες δεν κλιμακώνονται με το κείμενο, καθιστώντας τις γραμμές με τις εικόνες ψηλότερες από εκείνες που δεν έχουν
  • Γεμίζουν τον κατάλογο "συνδέσεις αρχείου" στη σελίδα της αντίστοιχης εικόνας κάθε φορά που κάποιος υπογράφει σε διαφορετική σελίδα συζήτησης
  • Εικόνες στις υπογραφές δίνουν υπερβολική προβολή στη συνεισφορά ενός συγκεκριμένου χρήστη

Μήκος[επεξεργασία κώδικα]

Κρατήστε τις υπογραφές σύντομες, τόσο στην εμφάνιση όσο και στον κώδικα.

Εξαιρετικά μεγάλες υπογραφές με πολλή σήμανση HTML/wiki κάνουν την επεξεργασία σελίδων και τη συζήτηση πιο δύσκολη για τους ακόλουθους λόγους:

  • Υπογραφές που καταλαμβάνουν περισσότερο από δύο ή τρεις γραμμές στο παράθυρο επεξεργασίας γεμίζουν και προκαλούν ακαταστασία στη σελίδα και κάνουν πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των μηνυμάτων και των υπογραφών.
  • Μακριές υπογραφές δίνουν υπερβολική προβολή στη συμβολή ενός συγκεκριμένου χρήστη.
  • Υπογραφές που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ό, τι είναι αναγκαίο στο πλαίσιο επεξεργασίας εκτοπίζουν ουσιαστικά σχόλια, αναγκάζοντας έτσι τους συντάκτες να κυλούν τη σελίδα όταν γράφουν τις απαντήσεις τους.
  • Η παρουσία τέτοιων μεγάλων υπογραφών στη συζήτηση διαταράσσει επίσης την ανάγνωση των σχολίων όταν οι συντάκτες διαμορφώνουν τις απαντήσεις τους.

Το λογισμικό θα περικόψει αυτόματα τόσο απλές όσο και τροποποιημένες υπογραφές έως 255 χαρακτήρες κώδικα στο πλαίσιο της υπογραφής. Αν χρησιμοποιείται η υποκατάσταση προτύπου ή άλλης σελίδας, παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζεται το όριο μήκους, καθώς το λογισμικό δεν θα το κάνει αυτό αυτόματα.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Οι υπογραφές πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα άμεσο εσωτερικό σύνδεσμο προς τη σελίδα χρήστη σας, σελίδα συζήτησης χρήστη ή τη σελίδα συνεισφορών σας. Αυτό επιτρέπει σε άλλους συντάκτες την εύκολη πρόσβαση στη σελίδα συζήτησής σας και το μητρώο επεξεργασιών σας. Η έλλειψη ενός τέτοιου συνδέσμου θεωρείται ευρέως διαταρακτική.

Όταν εισάγετε την υπογραφή σας στη δική σας σελίδα συζήτησης ή σελίδα χρήστη, ο σύνδεσμος προς αυτή τη σελίδα θα εμφανιστεί μαύρος, έντονος και ανενεργός, έτσι δοκιμάσετε την υπογραφή σας αλλού, όπως το Πρόχειρο.

Παρενοχλητικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Είναι καλύτερα να βάζετε πληροφορίες στη σελίδα χρήστη σας και όχι στην υπογραφή σας. Σύντομοι πρόσθετοι εσωτερικοί σύνδεσμοι μπορεί να είναι ανεκτοί όταν χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν την επικοινωνία ή να παρέχουν γενικές πληροφορίες, αλλά ανεπιθύμητοι αν θεωρηθούν ως ψηφοθηρία για κάποιο σκοπό.

Μην τοποθετείτε διασπαστικούς εσωτερικούς συνδέσμους (ειδικά όταν συνδυάζονται με προσωπική μορφοποίηση, για παράδειγμα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!) στην υπογραφή σας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Μην περιλαμβάνετε συνδέσμους προς εξωτερικές ιστοσελίδες στην υπογραφή σας.

Η μαζική τοποθέτηση συνδέσμων σε ένα συγκεκριμένο ιστότοπο αποθαρρύνεται έντονα στη Βικιπαίδεια. Η ανάρτηση ενός συνδέσμου προς μια εξωτερική ιστοσελίδα με κάθε σχόλιο που κάνετε σε σελίδα συζήτησης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως spamming, ή μια προσπάθεια να βελτιώσετε την κατάταξή της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης (κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται). Αν θέλετε να πείτε στους άλλους Βικιπαιδιστές για μια ιστοσελίδα με την οποία συνδέεστε, μπορείτε να το κάνετε στη σελίδα χρήστη σας.

Ενσωμάτωση των προτύπων (ή σε άλλων σελίδων)[επεξεργασία κώδικα]

  • Ενσωμάτωση προτύπων και λειτουργιών parser σε υπογραφές (όπως αυτές που εμφανίζονται ως {{Χρήστης:Όνομα/sig}}, για παράδειγμα) είναι απαγορευμένη για τους ακόλουθους λόγους:
    • Ορισμένα αυτοματοποιημένα scripts (bots) χρησιμοποιούνται ανάλυση συζητήσεων, ή για αυτόματη αρχειοθέτηση ιδιαίτερα ενεργών σελίδων συζήτησης. Αυτά τα bots διαβάζουν τον κώδικα της σελίδας συζήτησης, αλλά δεν αναπτύσουν τα πρότυπα, και έτσι δεν αναγνωρίζουν το πρότυπο ως υπογραφή.
    • Πρότυπα για υπογραφή είναι στόχοι βανδαλισμού, και θα είναι για πάντα, ακόμη και αν ο χρήστης εγκαταλείψει το εγχείρημα.
    • Τα πρότυπα υπογραφής μπορεί να είναι μια μικρή, αλλά περιττή απομύζηση των διακομιστών. Ενσωματωμένες υπογραφές απαιτούν επιπλέον επεξεργασία, κάθε φορά που αλλάζετε την πηγή της υπογραφή σας όλες οι σελίδες συζήτησης στις οποίες έχετε δημοσιεύσει σε πρέπει να αναδημιουργηθούν.
    • Ειδοποιήσεις αναφοράς χρήστη δεν θα λειτουργήσουν αν η υπογραφή του χρήστη που ανεφέρει άλλο όνομα περιέχεται σε ένα πρότυπο.
  • Υποκαταστάσεις των προτύπων ({{subst:}}) στις υπογραφές είναι επιτρεπτή, αλλά αποθαρρύνεται, καθώς η υποκατεστημένη σελίδα μπορεί να έχει βανδαλισθεί χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει.
    • Οι χρήστες που επιλέγουν να υποκαταστήσουν την υπογραφή τους απαιτείται να προσέχουν πάρα πολύ την υπογραφή τους, κάθε φορά που υπογράφουν.
    • Η υποκατάστασης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την παράκαμψη των κανονικών περιορισμών σχετικά με το περιεχόμενο της υπογραφής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εικόνων, ενοχλητικής σήμανσης, ή υπερβολικού μήκους.

Απλές υπογραφές κειμένου, οι οποίες αποθηκεύονται μαζί με το περιεχόμενο της σελίδας και δεν χρησιμοποιούν περισσότερους πόρους από ό, τι τα ίδια σχόλια, αποφεύγουν αυτά τα προβλήματα.

Αντιμετώπιση προβληματικών υπογραφών[επεξεργασία κώδικα]

Η Πολιτική ονομασίας χρηστών περιγράφει τις αποδεκτές πρακτικές και συμπεριφορές στην ονοματοδοσία και τη λειτουργία ενός λογαριασμού χρήστη στην Βικιπαίδεια που ισχύουν και για τα ονόματα χρηστών και τις υπογραφές. Ένας σκοπός της υπογραφής σας είναι να σας αναγνωρίσει ως συντάκτη. Εάν η υπογραφή σας χωρίς λόγο προκαλεί σύγχυση, συντάκτες μπορεί να σας ζητήσουν να την αλλάξετε. Οι οδηγίες μας για τη χρήση των σελίδων συζήτησης, επίσης, επιτρέπουν στους συντάκτες να αλλάξουν υπογραφές άλλων που παραβιάζουν αυτή την κατευθυντήρια γραμμή πίσω στην τυποποιημένη μορφή. Ένας συντάκτης με μια υπογραφή που προκαλεί σύγχυση μπορεί να αποκλειστεί νωρίτερα από το συνηθισμένο για άλλη ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως η διαταραχή ή βανδαλισμός, αν αποπροσανατολιστική υπογραφή του συμβάλλει στην παρενόχληση.

Υπογραφές που συνδέουν προς, αλλά δεν εμφανίζουν, το όνομα του χρήστη (για παράδειγμα, με την υπογραφή με ένα ψευδώνυμο, όπως στο [[Χρήστης:Παράδειγμα|Χρήστης:Nickname]] ή [[Χρήστης:Παράδειγμα|Ψευδώνυμο]]) μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε συντάκτες (κυρίως νεοεισερχόμενους). Το πραγματικό όνομα χρήστη εμφανίζεται πάντα στο ιστορικό της σελίδας, έτσι ώστε χρησιμοποιώντας μόνο ένα άλλο ψευδώνυμο στη σχετική σελίδα συζήτησης μπορεί να κάνουν τα υπογεγραμμένα σχόλιά σας να φαίνονται ότι έγιναν από ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εναλλακτικές λύσεις είναι η αλλαγή του ονόματος χρήστη σας, και το να περιλαμβάνετε το άλλο ψευδώνυμο επιπρόσθετα στο όνομα χρήστη, π.χ. με τη μορφή [[Χρήστης:Παράδειγμα|Χρήστης:Παράδειγμα]]/Ψευδώνυμο.

Συνεχιζόμενη αποτυχία σωστής υπογραφής μπορεί να γίνει διασπαστική, και αν είναι επίμονη, παρά την επισήμανση των προβλημάτων προς τον χρήστη, κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται σε κυρώσεις.