Βικιπαίδεια:Υπογραφή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το να υπογράφετε τα σχόλιά σας στις σελίδες συζήτησης, αμφοτέρου στα namespaces λημμάτων και μη λημμάτων, είναι μια καλή πρακτική, και ευνοεί την συζήτηση βοηθώντας στην αναγνώριση του συγγραφέα ενός συγκεκριμένου σχολίου. Άλλοι χρήστες μπορούν τότε να περιηγηθούν σε μια σελίδα συζήτησης και να απευθύνουν τα σχόλια του στον (στους) συγκεκριμένο (συγκεκριμένους), σχετικό (σχετικούς) χρήστη (χρήστες). Η συζήτηση είναι ένα σημαντικό μέρος της συνεργατικής επεξεργασίας, επειδή βοηθάει όλους τους χρήστες να κατανοήσουν την πρόοδο και την εξέλιξη ενός έργου.

Η χρήση υπογραφής που είναι εσκεμμένα και επίμονα αποδιοργανωτική μπορεί να οδηγήσει σε φραγή.

Όταν επεξεργάζεστε μια σελίδα, τα λήμματα του κύριου namespace δεν πρέπει να υπογράφονται, επειδή ένα λήμμα είναι ένα κοινό έργο, βασισμένο στις συνεισφορές πολλών ανθρώπων, και ένας συντάκτης δεν πρέπει να ξεχωρίζει πάνω από τους άλλους.

Πως να υπογράφετε τα σχόλιά σας[επεξεργασία κώδικα]

Επιθυμητή επιλογή[επεξεργασία κώδικα]

Χρησιμοποιώντας τέσσερις περισπωμένες[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν δύο τρόποι για να υπογράψετε τα σχόλιά σας:

  1. Στο τέλος των σχολίων σας απλά πληκτρολογήστε τέσσερις περισπωμένες (~), όπως εδώ: ~~~~.
  2. Αν χρησιμοποιείτε την επιλογή της εργαλειοθήκης επεξεργασίας (συνήθως εμφανίζεται πάνω από την οθόνη επεξεργασίας ως προεπιλογή), κάντε κλικ στο κουμπί υπογραφής:, για να προσθέσετε τέσσερις περισπωμένες.

Η υπογραφή σας θα εμφανιστεί αφότου αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Η πληκτρολόγηση τεσσάρων περισπωμένων θα έχει ως αποτέλεσμα το ακόλουθο:

Γραφή wiki Κώδικας-αποτέλεσμα Εμφάνιση-αποτέλεσμα
~~~~ [[Χρήστης:Παράδειγμα|Παράδειγμα]] ([[Συζήτηση χρήστη:Παράδειγμα|συζήτηση]]) 14:36, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC) Παράδειγμα (συζήτηση) 14:36, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αφού η πληκτρολόγηση τεσσάρων περισπωμένων προσθέτει την ώρα και την ημερομηνία στην τελική υπογραφή, αυτή είναι η επιθυμητή επιλογή για να υπογράφετε τα σχόλιά σας σε συζητήσεις.

Σημειώστε ότι αν επιλέγετε να συνεισφέρετε στην Βικιπαίδεια χωρίς να συνδεθείτε, πρέπει και πάλι να υπογράφετε τα σχόλιά σας. Η υπογραφή σας σε αυτή την περίπτωση θα έχει την μορφή της διεύθυνσης IP σας μόνο.