Συζήτηση χρήστη:Lemur12

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Lemur12/Αρχείο4 στις 2017-01-25.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, μπορείς να διαγράψεις την σελίδα Ντόνι Ντέτλακ ? Έκανα λάθος και έγραψα λάθος λήμμα σε λάθος χώρο. :p

Απαντήστε στο "Διαγραφή"
Nikosgranturismogt (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Διαγραφή"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, ο Γιάννης Κανακάκης, ο οποίος εμφανίζεται ως ο γλύπτης του αγάλματος στο Αρχείο:ΚΟΝΔΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗ ΒΙΑΝΝΟΣ.JPG απεβίωσε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1970, συνεπώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα χρόνια από τον θάνατό του ώστε τα έργα να έχουν "απελευθερωθεί" από πνευματικά δικαιώματα... Οπότε δεν νομίζω πως οι ταμπέλες αδειοδότησης είναι οι κατάλληλες... Φιλικά...

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, τότε εναλλακτικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την φωτό από την εφημερίδα "Εμπρός" (1917) σε χαμηλή ανάλυση.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ναι, θεωρητικά δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό, αν και μου φαίνεται λίγο πιο πολύπλοκο, καθώς εκτός από τον φωτογράφο, εκεί έχεις και το θέμα της ίδιας της εφημερίδας ως προς τα πνευματικά δικαιώματα, καθώς, αν έχω καταλάβει καλά, μιλάμε για φωτογραφία η οποία βρίσκεται αποκλειστικά εντός της εφημερίδας...

Απαντήστε στο "Γιάννης Κανακάκης"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, είμαστε σίγουροι πως το "πολιτειακές εκλογές" είναι ο καταλληλότερος όρος ? Συγκεκριμένα, πιστεύω πως, καθώς δεν μιλάμε για "πολιτείες" αλλά "κρατίδια", πως ο συγκεκριμένος όρος δεν είναι ο καταλληλότερος... Ενδεικτικά παραθέτω παρακάτω λινκς προς ελληνόγλωσσες πηγές (αξιόπιστες βάση του Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές) οι οποίες χρησιμοποιούν τον όρο "κρατιδιακές εκλογές" τον οποίο και θεωρώ καταλληλότερο βάση και της επίσημης ορολογίας "κρατίδια" η οποία χρησιμοποιείται από τα ελληνόγλωσσα ΜΜΕ: , και .

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, Γκλόριους.

Πράγματι, ο όρος πολιτειακές ίσως περιορίζεται σε πολιτείες. Γενικά, κρατίδια και πολιτείες (states) χρησιμοποιούνται το ίδιο, δικαιολογώντας ίσως την πρώτη φορά που έγινε χρήση στη ΒΠ για τα κρατίδια της Γερμανίας το "πολιτειακές", παρασύροντας και τον υποφαινόμενο στον τίτλο για όλα τα άρθρα που ξεκίνησε για τα states της Γερμανίας (κρατίδια λέγονται αλλά state elections πολιτειακές εκλογές). To state όπως σου είπα ταιριάζει μεταφραστικά και σε πολιτεία (π.χ. Ινδία, Βραζιλία) αλλά και σε κρατίδιο (π.χ. Ινδία). Συνοψίζοντας, θα συμφωνούσα ότι το "κρατιδιακές", θα ταίριαζε πιο πολύ. Τη στιγμή μάλιστα που χρησιμοποιείται και σε πηγές, δεν υπάρχει πρόβλημα να μετακινηθεί. Εκτός αν ακούσουμε επιχειρήματα απτά (με πηγές) για το αντίθετο.

Απαντήστε στο ""Πολιτειακές εκλογές" για γερμανικά κρατίδια"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο γίνεται η αφαίρεση ΟΛΩΝ των εσωτερικών συνδέσμων προς χρονολογίες, ημερομηνίες κτλ. ? Ευχαριστώ.

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, υπάρχουν κάποιοι λόγοι.

  1. Αισθητικοί: το να γεμίζεις με συνδέσμους δεν βοηθά το κείμενο ως προς το αισθητικό του.
  2. Νοηματικοί: Υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγείται ο αναγνώστης σε σύνδεσμο για το έτος. Στο λήμμα του έτους αναφέρονται τις περισσότερες φορές άσχετες πληροφορίες.
  3. Στο ημερολόγιο διατηρούνται οι σύνδεσμοι στις χρονιές, όπως στην αγγλική ΒΠ.Πιστεύεις ότι υπάρχουν λόγοι για να παραμείνουν οι σύνδεσμοι; ----Lemur12 να΄στε καλά 18:08, 12 Μαΐου 2018 (UTC)
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

οκ, όμως έτσι όπως πάμε με την μαζική "γενοκτονία" των λινκ ημερομηνιών και χρονολογιών στο τέλος απλά θα είναι αδύνατο να τους εντοπίσει κανείς εντός των λημμάτων και θα πρέπει να τις αναζητά πολύ συγκεκριμένα στην μπάρα αναζήτησης... συνεπώς, δεν είμαι βέβαιος πως αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος... μήπως θα ήταν καλύτερα να τεθεί προς συζήτηση και στην Αγορά ? διαφορετικά, εάν υπάρξει αντίδραση/διάλογος αφού περάσουν αυτές οι αλλαγές, πολύ φοβάμαι πως πάλι θα έχουμε "αναταράξεις" εντός του εγχειρήματος... ΥΓ. btw, σε πολλές περιπτώσεις οι ημερομηνίες έχουν μεγάλη σημασία με την παραμονή τους...

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητέ Γκλόριους, οι ημερομηνίες παραπέμπουν σε διαφορετικά γεγονότα, χρήσιμα κυρίως για δημιουργία Αλμανάκ. Άρα πολύ καλύτερα να τις αναζητήσουν στην μπάρα αναζήτησης (προσωπικά ελέγχω κάθε μέρα τις ημερομηνίες και αυτό το κάνω από την μπάρα αναζήτησης). Οι υπερβολικοί σύνδεσμοι δημιουργούν πολλά προβλήματα (υπεραριθμία συνδέσμων). Επιπλέον, διαφοροποιούνται από τους συνδέσμους που αφορούν γεγονότα που έχουν λήμμα, π.χ. το 2007 σε μία πρόταση τύπου: στις εκλογές του 2007...----Lemur12 να΄στε καλά 18:29, 12 Μαΐου 2018 (UTC)

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Από το πολλούς συνδέσμους έως το κανέναν σύνδεσμο νομίζω πως σίγουρα υπάρχει κάτι ενδιάμεσο ή θα έπρεπε τουλάχιστον... Κάτι που εσύ κάνεις από ρεφλέξ, δεν το κάνει απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο και κάποιος άλλος αναγνώστης... ;)

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πες μου, σε παρακαλώ ,έναν λόγο που είναι απαραίτητοι οι σύνδεσμοι σε έτη και ημερομηνίες με εξαίρεση τα αλμανάκ και τα αρθρα για τις ημερομηνίες (που έχουν γεννήσεις κλπ.) και τα έτη (που πάλι έχουν γεγονότα).

Απαντήστε στο "Χρονολογίες"
Ttzavaras (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πολύ καλησπέρα αγαπητέ! Ελπίζω όλα καλά. Μια απορία: Γιατί αυτός παραμένει με αγγλικούς χαρακτήρες και δεν τον αποδίδεις στα ελληνικά; Με φιλικούς χαιρετισμούς!

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, όντως μου ξέφυγε. Όλα καλά.

Απαντήστε στο "Τίτλος λήμματος"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

WMF Surveys, 00:28, 20 Απριλίου 2018 (UTC)

Απαντήστε στο "Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

WMF Surveys, 01:19, 13 Απριλίου 2018 (UTC)

Απαντήστε στο "Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

WMF Surveys, 18:21, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)

Απαντήστε στο "Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey"
GreekAlexander (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πάνος Καμμένος, Σαουδική Αραβία και CDS

Καλησπέρα. Ζήτησα να γίνει συζήτηση σχετικά με τον χρήστη Glucken123 και την δράση του στο https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82 . Αναφέρει ψευδείς ειδήσεις όπως π.χ. ότι έχει πραγματοποιηθεί η πώληση όπλων στη Σ.Α. , κάτι που παραδέχεται μέχρι και η αντιπολίτευση πως δεν έχει συμβεί. Επίσης διαγράφει τις πληροφορίες που προσθέτω σχετικά με την επιβολή στον Αντρίκο Παπανδρέου να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα του Καμμένου στην υπόθεση με τα CDS. Γενικότερα παρατηρώ ότι στο συγκεκριμένο άρθρο ο νυν ΥΠΕΘ έχει μπει στο στόχαστρο, αναφέρονται μόνο αρνητικά στοιχεία γι'αυτόν, διαγράφετε ότι θετικό και το χειρότερο ότι αναφέρονται ψεύδη. Με όλο το σεβασμό προς τον χρήστη Diu, ζητώ να γίνει συζήτηση, γιατί δέχεται την εκδοχή του Glucken123 παραβιάζοντας την https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%9F%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7_%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1 . ~~~~

Απαντήστε στο "..."