Συζήτηση χρήστη:Lemur12

Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Lemur12/Αρχείο4 στις 2017-01-25.

AntonyFragakis (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητέ V3egdawo00yhhoph, το λήμμα Αναστάσιος Στεφάνου που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για γρήγορη διαγραφή για τον ακόλουθο λόγο: Το περιεχόμενο είναι ανεπαρκές και φαίνεται ότι δεν έχει προοπτικές για να εξελιχθεί και το λήμμα να ολοκληρωθεί κάποια και επίσης οι "πηγές" που εμπεριέχονται για τεκμηρίωση δεν είναι κατάλληλες.. Εάν είσαι σίγουρος ότι το λήμμα ακολουθεί την πολιτική και δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια γρήγορης διαγραφής, μπορείς να πεις τη γνώμη σου στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. εγκυκλοπαιδικότητα ή προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —~~~~

FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
AntonyFragakis (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Χρήστης:FocalPoint, δηλαδή γίνεται να αφήσετε με αυτό το περιεχόμενο τέτοιο λήμμα να υπάρχει;

FocalPoint (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς. Λήμματα με μικρό αλλά τεκμηριωμένο περιεχόμενο είναι πλήρως αποδεκτά. Το συγκεκριμένο μου φαίνεται ιδιαίτερα κατάλληλο για το σκοπό του. Μιλάμε για το ίδιο λήμμα, για τον βουλευτή;

AntonyFragakis (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μάλιστα, απλά εγώ νόμιζα επειδή είναι τόσο μικρό και δεν είναι εύκολο να βρεθούν πληροφορίες για να αναπτυχθεί περαιτέρω το λήμμα ότι έπρεπε να διαφραφεί. Με συγχωρείς, παρανόηση!

Απαντήστε στο "Αναστάσιος Στεφάνου"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, ο Γιάννης Κανακάκης, ο οποίος εμφανίζεται ως ο γλύπτης του αγάλματος στο Αρχείο:ΚΟΝΔΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗ ΒΙΑΝΝΟΣ.JPG απεβίωσε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1970, συνεπώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα χρόνια από τον θάνατό του ώστε τα έργα να έχουν "απελευθερωθεί" από πνευματικά δικαιώματα... Οπότε δεν νομίζω πως οι ταμπέλες αδειοδότησης είναι οι κατάλληλες... Φιλικά...

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, τότε εναλλακτικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την φωτό από την εφημερίδα "Εμπρός" (1917) σε χαμηλή ανάλυση.

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ναι, θεωρητικά δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό, αν και μου φαίνεται λίγο πιο πολύπλοκο, καθώς εκτός από τον φωτογράφο, εκεί έχεις και το θέμα της ίδιας της εφημερίδας ως προς τα πνευματικά δικαιώματα, καθώς, αν έχω καταλάβει καλά, μιλάμε για φωτογραφία η οποία βρίσκεται αποκλειστικά εντός της εφημερίδας...

MARKELLOS (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα῎ Η εικόνα διαγράφηκε. Θα μπορούσε να σταθεί αυτόνομη σε ένα λήμμα για το γλύπτη, αν είναι εγκυκλοπαιδικός δεν το έχω ψάξει, σαν αρχείο εύλογης χρήσης.

Απαντήστε στο "Γιάννης Κανακάκης"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, επειδή είδα πως είσαι δημιουργός/αρχικός συντάκτης της πλειοψηφίας των λημμάτων για την συγκεκριμένη περιοχή, η ελληνική ονομασία (σ.σ. Αζαρία) που αναφέρεις προέρχεται από κάποια συγκεκριμένη πηγή ? Ρωτάω γιατί με μια πρόχειρη έρευνα στον γούγλη δεν μπόρεσα να βρω κάτι το αξιόλογο πλην ενός προωθητικής φύσεως δημοσιεύματος του Euronews...

Nikosgranturismogt (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Μια πρόχειρη αναζήτηση στον γούγλη δίνει 75.000 αποτελέσματα για το Αζαρία και 2.900 για το Ατζαρία. Στη Βικιπαίδεια βρίσκουμε ότι η Ατζαρία γράφεται στα γεωργιανά აჭარა (ατσάρα), ενώ στα ρωσικά με τη μορφή Аджария. Πάντως απ'ότι φαίνεται στα ιντερβίκι στις περισσότερες γλώσσες γράφεται ως Ατζάρα ή κάτι συναφές. Πάντως για το Αζαρία τα περισσότερα είναι άσχετα, ωστόσο, εκτός από το euronews, αναφορά με το όνομα Αζαρία υπάρχει και στις γνωστές σελίδες ("καιρός, διαμερίσματα" κτλ.).

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Τα αποτελέσματα (αριθμητικά τουλάχιστον) εδώ δεν λένε κάτι, καθώς στην πλειονότητά τους αποτελούν προϊόν βάσεων δεδομένων ή, τέλος πάντων, μηχανικών πηγών, με μικρή ανθρώπινη παρέμβαση... Δηλαδή, αντλούν πληροφορίες από Βικιπαίδεια ή Wikidata αυτόματα, πχ. άμα μια πόλη την γράψεις Χωδψ εδώ, έτσι θα στην εμφανίσει εκεί... Κοινώς, το ζητούμενο εδώ είναι η αξιοπιστία πηγών και όχι ο "αριθμός" τους... Από εκεί και έπειτα, το επόμενο στάδιο, σε περίπτωση που αξιόπιστη πηγή στα ελληνικά δεν μπορέσει να βρεθεί, είναι να αποδοθεί όσο το πιο κοντά στην αρχική μορφή και προφορά, δλδ. κάτι προς Αντζάρα (?)...

Chalk19 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Ψάχνω για παλιές αναφορές σε βιβλία ή ατλαντες στο Αζαρία. Ακόμα δεν έχω βρει κάτι. Θα δούμε. Δεν αποκλείεται το Αζαρία να έχει προκύψει από το ρώσικο Ατζάρια, αφού η περιοχή ήταν τμήμα της Ρωσ.Αυτοκρατορίας και της ΕΣΣΔ. Ίσως και από το τούρκικο Ατσαρια. Όταν και αν βρω κάτι θα το βάλω στο λήμμα.

Αυτή η αναφορά έχει ενδιαφέρον διότι είναι του 2004. Δεν ξέρουμε αν προκύπτει από τις εναλλακτικές αγγλικές γραφές "Ajara","Ajaria". Ίσως θα έπρεπε να αναφερθεί στο λήμμα, στην αρχή, ότι υπάρχει στα ελληνικά η χρήση αυτής της εκδοχής, που έχει κάποια διάδοση (ΟΚ, σίγουρα και λόγω λήμματος της ΒΠ). Η εύρεση παλιότερων αναφορών, πχ του '70 ή και προπολεμικών, θα δώσει μια σαφή εικόνα του ζητήματος.

Απαντήστε στο "Αζαρία"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, μπορείς να διαγράψεις την σελίδα Ντόνι Ντέτλακ ? Έκανα λάθος και έγραψα λάθος λήμμα σε λάθος χώρο. :p

Απαντήστε στο "Διαγραφή"
Nikosgranturismogt (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)
Απαντήστε στο "Διαγραφή"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, είμαστε σίγουροι πως το "πολιτειακές εκλογές" είναι ο καταλληλότερος όρος ? Συγκεκριμένα, πιστεύω πως, καθώς δεν μιλάμε για "πολιτείες" αλλά "κρατίδια", πως ο συγκεκριμένος όρος δεν είναι ο καταλληλότερος... Ενδεικτικά παραθέτω παρακάτω λινκς προς ελληνόγλωσσες πηγές (αξιόπιστες βάση του Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές) οι οποίες χρησιμοποιούν τον όρο "κρατιδιακές εκλογές" τον οποίο και θεωρώ καταλληλότερο βάση και της επίσημης ορολογίας "κρατίδια" η οποία χρησιμοποιείται από τα ελληνόγλωσσα ΜΜΕ: , και .

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, Γκλόριους.

Πράγματι, ο όρος πολιτειακές ίσως περιορίζεται σε πολιτείες. Γενικά, κρατίδια και πολιτείες (states) χρησιμοποιούνται το ίδιο, δικαιολογώντας ίσως την πρώτη φορά που έγινε χρήση στη ΒΠ για τα κρατίδια της Γερμανίας το "πολιτειακές", παρασύροντας και τον υποφαινόμενο στον τίτλο για όλα τα άρθρα που ξεκίνησε για τα states της Γερμανίας (κρατίδια λέγονται αλλά state elections πολιτειακές εκλογές). To state όπως σου είπα ταιριάζει μεταφραστικά και σε πολιτεία (π.χ. Ινδία, Βραζιλία) αλλά και σε κρατίδιο (π.χ. Ινδία). Συνοψίζοντας, θα συμφωνούσα ότι το "κρατιδιακές", θα ταίριαζε πιο πολύ. Τη στιγμή μάλιστα που χρησιμοποιείται και σε πηγές, δεν υπάρχει πρόβλημα να μετακινηθεί. Εκτός αν ακούσουμε επιχειρήματα απτά (με πηγές) για το αντίθετο.

Απαντήστε στο ""Πολιτειακές εκλογές" για γερμανικά κρατίδια"
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο γίνεται η αφαίρεση ΟΛΩΝ των εσωτερικών συνδέσμων προς χρονολογίες, ημερομηνίες κτλ. ? Ευχαριστώ.

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, υπάρχουν κάποιοι λόγοι.

  1. Αισθητικοί: το να γεμίζεις με συνδέσμους δεν βοηθά το κείμενο ως προς το αισθητικό του.
  2. Νοηματικοί: Υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγείται ο αναγνώστης σε σύνδεσμο για το έτος. Στο λήμμα του έτους αναφέρονται τις περισσότερες φορές άσχετες πληροφορίες.
  3. Στο ημερολόγιο διατηρούνται οι σύνδεσμοι στις χρονιές, όπως στην αγγλική ΒΠ.Πιστεύεις ότι υπάρχουν λόγοι για να παραμείνουν οι σύνδεσμοι; ----Lemur12 να΄στε καλά 18:08, 12 Μαΐου 2018 (UTC)
Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

οκ, όμως έτσι όπως πάμε με την μαζική "γενοκτονία" των λινκ ημερομηνιών και χρονολογιών στο τέλος απλά θα είναι αδύνατο να τους εντοπίσει κανείς εντός των λημμάτων και θα πρέπει να τις αναζητά πολύ συγκεκριμένα στην μπάρα αναζήτησης... συνεπώς, δεν είμαι βέβαιος πως αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος... μήπως θα ήταν καλύτερα να τεθεί προς συζήτηση και στην Αγορά ? διαφορετικά, εάν υπάρξει αντίδραση/διάλογος αφού περάσουν αυτές οι αλλαγές, πολύ φοβάμαι πως πάλι θα έχουμε "αναταράξεις" εντός του εγχειρήματος... ΥΓ. btw, σε πολλές περιπτώσεις οι ημερομηνίες έχουν μεγάλη σημασία με την παραμονή τους...

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Αγαπητέ Γκλόριους, οι ημερομηνίες παραπέμπουν σε διαφορετικά γεγονότα, χρήσιμα κυρίως για δημιουργία Αλμανάκ. Άρα πολύ καλύτερα να τις αναζητήσουν στην μπάρα αναζήτησης (προσωπικά ελέγχω κάθε μέρα τις ημερομηνίες και αυτό το κάνω από την μπάρα αναζήτησης). Οι υπερβολικοί σύνδεσμοι δημιουργούν πολλά προβλήματα (υπεραριθμία συνδέσμων). Επιπλέον, διαφοροποιούνται από τους συνδέσμους που αφορούν γεγονότα που έχουν λήμμα, π.χ. το 2007 σε μία πρόταση τύπου: στις εκλογές του 2007...----Lemur12 να΄στε καλά 18:29, 12 Μαΐου 2018 (UTC)

Glorious 93 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Από το πολλούς συνδέσμους έως το κανέναν σύνδεσμο νομίζω πως σίγουρα υπάρχει κάτι ενδιάμεσο ή θα έπρεπε τουλάχιστον... Κάτι που εσύ κάνεις από ρεφλέξ, δεν το κάνει απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο και κάποιος άλλος αναγνώστης... ;)

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πες μου, σε παρακαλώ ,έναν λόγο που είναι απαραίτητοι οι σύνδεσμοι σε έτη και ημερομηνίες με εξαίρεση τα αλμανάκ και τα αρθρα για τις ημερομηνίες (που έχουν γεννήσεις κλπ.) και τα έτη (που πάλι έχουν γεγονότα).

Απαντήστε στο "Χρονολογίες"
Ttzavaras (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Πολύ καλησπέρα αγαπητέ! Ελπίζω όλα καλά. Μια απορία: Γιατί αυτός παραμένει με αγγλικούς χαρακτήρες και δεν τον αποδίδεις στα ελληνικά; Με φιλικούς χαιρετισμούς!

Lemur12 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, όντως μου ξέφυγε. Όλα καλά.

Απαντήστε στο "Τίτλος λήμματος"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

WMF Surveys, 00:28, 20 Απριλίου 2018 (UTC)

Απαντήστε στο "Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey"
MediaWiki message delivery (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

WMF Surveys, 01:19, 13 Απριλίου 2018 (UTC)

Απαντήστε στο "Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey"