Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:ΣΔ)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Συντόμευση:
ΒΠ:ΣΔ

Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

 • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
 • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
 • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
 • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Προς τους διαχειριστές:
Για τη διευκόλυνση των διαχειριστών υπάρχει σχετικό checklist με κατάλογο σελίδων που χρειάζονται τακτικό έλεγχο.

Checklist

Έλεγχος αρχείων:


πρόβλημα σε πρότυπο

Πρότυπο:Χωρίς παραπομπές-ενότητα. Υπάρχει λάθος στη JSON.--Dipa1965 (συζήτηση) 21:49, 3 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Νομίζω πως το διόρθωσα.--Dipa1965 (συζήτηση) 22:14, 3 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Φωτογραφίες

Δεν ξέρω αν εδώ είναι ο κατάλληλος χώρος, αλλά ας ρίξει κάποιος πιο έμπειρος από εμένα, μια ματιά στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το λήμμα Λάμπρος Ευταξίας. Οι δυο φωτογραφίες, με πνευματικά δικαιώματα, ανέβηκαν από τον χρήστη Ίδρυμα Βούρου Ευταξία !!!. (Dor-astra (συζήτηση) 16:58, 4 Ιανουαρίου 2020 (UTC))

Dor-astra σε μια ενδελεχή σχετικά αναζήτηση φαίνεται πως οι φωτογραφίες δεν περιέχονται καν στο ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΒΟΥΡΟΥ ΕΥΤΑΞΙΑ, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο εν λόγω χρήστης. Βέβαια είναι συχνό πλέον το φαινόμενο να ανεβαίνουν στα Commons φωτό με πνευματικά δικαιώματα για να αποφύγουν την έρευνα στο ελληνικό wiki--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:46, 4 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Kalogeropoulos Είπα μήπως τυχόν είχε σταλεί κάποιο μέιλ, γιατί τα έχει ανεβάσει σαν δικό του έργο. Να βάλω σήμανση πνευματικών δικαιωμάτων, θα το αναλάβεις εσύ ή πρέπει να γίνει κάτι άλλο; (Dor-astra (συζήτηση) 17:49, 4 Ιανουαρίου 2020 (UTC))
Για αρχή τις αφαίρεσα από το λήμμα. Αν απαντήσει με αποδείξεις ότι είναι κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων ίδωμεν--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:51, 4 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Σωστό!!! (Dor-astra (συζήτηση) 16:44, 5 Ιανουαρίου 2020 (UTC))

Προώθηση

Καλησπέρα, θέτω εδώ προς ενημέρωση σειρά "σπαμ" μηνυμάτων τα οποία στέλλονται από τον/την χρήστη 123gegou, όπως πχ. εδώ ή εδώ, μεταξύ άλλων. Δεν νομίζω πως είναι εντάξει. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 16:37, 6 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πρωτότυπη έρευνα

Καλησπέρα, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των διαχειριστών στο λήμμα Κατάλογος ελληνικών εταιρειών, το οποίο είναι αρκετά προβληματικό για αριθμό λόγων (παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με την αλόγιστη χρήση λογοτύπων εταιρειών, πιθανότατα μη αντικειμενικά κριτήρια σχετικά με την εγκυκλοπαιδικότητα των εταιρειών που περιλαμβάνονται στους καταλόγους, μη αντικειμενικά κριτήρια σχετικά με το τί μπορεί να θεωρηθεί, πλέον, ως «ελληνική» εταιρεία και τί όχι κ.ά.), ενώ η σελίδα συζήτησής του, από την άλλη, δεν διαφέρει, πλέον, ιδιαίτερα από οποιοδήποτε φόρουμ, είτε λόγω του επιπέδου του λεξιλογίου που χρησιμοποιείται, καθώς και των υποκειμενικών κρίσεων και εκφράσεων που χρησιμοποιούνται υπέρ ή κατά εταιρειών. Ως αποτέλεσμα, θεωρώ πως καλό θα ήταν να διαγραφεί όπως συνέβη από τους CubicStar και Kalogeropoulos για αντίστοιχους καταλόγους (αποτελέσματα πρωτότυπης έρευνας), σχετικά με τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 16:38, 7 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ξέχασες και το κατάλογος τηλεοπτικών σειρών, που όπως είδα αφαιρέθηκε και η σήμανση για εγκυκλοπαιδικότητα. Bottom line τέτοια λήμματα δεν μπορούν να γίνουν εγκυκλοπαιδικά, παρά μόνον θέατρο σύγκρουσης συμφερόντων--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:58, 7 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Προχώρησα σε πρόταση διαγραφής. Η σήμανση εγκυκλοπαιδικότητας έχει αξία μόνο ως προσωρινή ειδοποίηση και έχει περάσει πραγματικά πάαααρα πολύς καιρός από τότε που τοποθετήθηκε.--Dipa1965 (συζήτηση) 21:13, 7 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Δεν επιτρέπεται ο: Kalogeropoulos να παραμένη διαχειριστής

Αὐτά πού εἶπε ὁ Kalogeropoulos μετά την λήξη της συζήτησης γιά υποψηφιότητα διαχειριστή τοῦ Glorius93, προσβάλουν ὅλους τούς χρῆστες γενικά καί εἰδικά μέ τίς είκασίες καί τά αὐθαίρετα συμπεράσματά του γιά τήν ψῆφο καί τά κίνητρά μου ἐμένα προσωπικά, δείχνοντας κακή συμπεριφορά, ἀντίθετη μέ τούς κανόνες τῆς βικιπαίδειας:«Οι διαχειριστές αναμένεται να δίνουν το παράδειγμα και να συμπεριφέρονται με έναν αξιοσέβαστο, πολιτισμένο τρόπο στις αλληλεπιδράσεις τους με άλλους. Οι διαχειριστές αναμένεται να ακολουθούν τις πολιτικές της Βικιπαίδειας και να εκτελούν το καθήκον τους με το μέγιστο των ικανοτήτων τους. Περιστασιακά λάθη είναι αποδεκτά για τους διαχειριστές - δεν αναμένεται να είναι τέλειοι. Ωστόσο, συνεχής ή σοβαρή διαταραχή της Βικιπαίδειας είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του διαχειριστή, και σταθερά ή κατάφωρα αδύνατη κρίση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της ιδιότητας του διαχειριστή. Ειδικότερα, οι διαχειριστές πρέπει να προσπαθήσουν να διαμορφώσουν τα κατάλληλα πρότυπα ευγένειας και πολιτισμού προς τους άλλους συντάκτες και μεταξύ τους. Οι διαχειριστές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι στο παρόν στάδιο στην εξέλιξη της Βικιπαίδειας έχουν εκατοντάδες συναδέλφους. Επομένως, εάν ένας διαχειριστής διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να προσχωρήσει στην πολιτική του ιστοτόπου και να παραμείνει ευγενικός (ακόμη και προς χρήστες που παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά) ενώ αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε ο διαχειριστής θα πρέπει να φέρει το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ή να το παραπέμψει σε άλλο διαχειριστή για την αντιμετώπιση, αντί δυνητικά να επιτείνει το πρόβλημα από την κακή συμπεριφορά του».

Τά ἐπίθετα καί οἱ χαρακτηρισμοί πού μοῦ προσάπτει :«Σχολαστικος παρόλο που δεν είδες το ονοματάκι σου κάπου, προσπαθείς να πείσεις ότι δεν ψήφισες μόνο και μόνο για προσωπικούς σου λόγους. Σαφώς και μένουν τα γραπτά και δείχνουν μοχθηρή και εκδικητική προσωπικότητα. Δεν ψήφισες για διαχειριστή, ψήφισες βάσει της προσωπικής σου αντιπάθειας και αυτό θα συνεχίσει να μένει και να δείχνει ότι δε γνωρίζεις καν πού βρίσκεσαι και ότι είσαι εκτός πολιτικής της Βικιπαίδειας. Υ.Γ. Κι επειδή θα συνεχίσεις να μάς βγάζεις τα μάτια με το πολυτονικό, για τους δικούς σου ιδεολογικούς λόγους, τουλάχιστον μάθε να γράφεις το πολυτονικό σωστά, μη το ευτελίζεις, όπως και να βάζεις σωστά εισαγωγικά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:07, 18 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)» εἶναι μειωτικά καί, σέ συνάρτηση μέ τό ὅλο ὗφος του, εὐθεῖα προσωπική ἐπίθεση. Tέτοια παρεκτροπή συμπεριφορᾶς εἶναι ἀπαράδεκτη ἀπό ὅλους καί, ἰδίως ἀπό διαχειριστή, κατακριτέα καί πρέπει νά ἐλεγχθῆ.Ὕβρεις, ἀπαξιωτικές ἐκφράσεις καί ἐπιπόλαια συμπεράσματα δημιουργοῦν ἐντάσεις καί το πολεμικό κλῖμα ἀπάδει μιᾶς ἐγκυκλοπαίδειας. Ἐφ'ὅσον δέν ἀνασκεύασε καί δέν ἀπολογήθηκε ἀκόμη γιά τά παραπάνω, πρέπει νά παραιτηθῆ καί οἱ ὑπόλοιποι διαχειριστές καί ἡ κοινότητα ὁφείλουν νά πάρουν θέση γιά τήν βάναυση παραβίαση τῶν κανόνων τῆς βικιπαίδειας καί τῆς κόσμιας συμπεριφορᾶς.Σχολαστικος (συζήτηση) 07:48, 9 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πόσες φορές θα γράφεις [1], θα ξαναγράφεις [2] και θα ματαξαναγράφεις [3] τα ίδια και τα ίδια ; Βλέπεις ότι δεν "τσιμπάει" κανείς … ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 10:00, 9 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Προφανώς δεν "τσιμπάει κανείς" γιατί οι παλαιότεροι έχουν ακούσει χειρότερα από τον Kalogeropoulos και έχουν συνηθίσει. Επίσης είναι δεδομένο ότι αν παραπονεθεί κανείς κατά του συγκεκριμένου χρήστη-διαχειριστή, θα απαντήσουν αντ' αυτού 3-4 άλλοι ως υπεράσπιση, όπως εδώ [4]. Έξεστι.--Skylax30 (συζήτηση) 19:50, 10 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ἄς δοῦμε ἐάν κάποιοι ἄλλοι διαχειριστές καί χρῆστες ἀντιδροῦν σέ προσβλητικά ἐπίθετα,χαρακτηρισμούς, αὐθαίρετα συμπεράσματα καί ταμπέλες,μέ τήν ἴδια εὐαιθησία ὅπως σέ ἀδυναμία σύνταξης wiki,κενά,σημεῖα στίξης καί πολυτονικό.Σχολαστικος (συζήτηση) 10:29, 11 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Μην είσαι μυγιάγγιχτος. Κάποτε ο εν λόγω είχε υβρίσει όλους τους διαχειριστές ως "πτυελοδοχεία", και δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους τότε διαχειριστές και χρήστες. Κάνε δουλειά σου.--Skylax30 (συζήτηση) 18:54, 12 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Skylax30 : πότε;Σχολαστικος (συζήτηση) 16:10, 14 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Τί "πότε";--Skylax30 (συζήτηση) 20:18, 17 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Skylax30 πότε άποκάλεσε τούς διαχειριστές«πτυελοδοχεῖα»;Σχολαστικος (συζήτηση) 09:04, 20 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Χρήστης:Σχολαστικος, στις 21/5/2016: [5] Υπήρχαν και άλλα κοσμητικά επίθετα, όπως "διαχειριστές ζόμπι", "κυβερνητικός" (εμένα εννοεί), "χυδαίος" κτλ. Προσωπικά ουδόλως ενοχλούμε πλέον. Σημασία δεν έχει αν σε βρίζουν αλλά ποιός σε βρίζει.--Skylax30 (συζήτηση) 18:35, 20 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Χρήστης:Skylax30 Τὀ διάβασα.Πράγματι,φαίνεται μεταξύ διαχειριστῶν ἐπιτρέπεται ἐξύβριση,μέ τόν γνωστό τρόπο τοῦ Kalogeropoulos: βρίζει καί μετά δηλώνει πώς ,ἐάν πῆρες τά λόγια του σάν βρισιά ἤ προσβλητικό χαρακτηρισμό ἤ ὁ,τιδήποτε ἄλλο,λἀθος κατάλαβες.Ἔτσι ἐπιτέθηκε καί σέ ὅσους καταψηφίσαμε τόν Glorius93.Δέν τά εἶχα δεἶ αὐτά καί,ἐκτός πού ἐνοχλοῦμαι,ἔχω καί μιά ἐξήγηση γιά κάποιον ἀπό τούς λόγους πού τόσοι πολλοί χρῆστες ἔχουν σταματήσει τίς συνεισφορές,ὅπως παρατηρῶ καθημερινά.Σχολαστικος (συζήτηση) 07:20, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Καί συνεχίζει μέ τυφλές ἀναιρέσεις συνεισφορῶν μου[6],ὅπου σημειώνω ἀλλαγή πολιτικῆς ὅπως συμφωνήθηκε μετά ἀπό συζήτηση[7],ὅπου συμμετεῖχε καί ὑπερψήφισε καί ὁ ἴδιος[8]Σχολαστικος (συζήτηση) 08:05, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Αν θεωρείς εσύ και ο διαχειριστής που επανεισήγαγε τη συνεισφορά σου ότι με μια εισήγηση και δύο ψήφους υπέρ αλλάζει η πολιτική της ΒΠ, τότε απλά είσαι επικίνδυνος. Θα τα βρείτε όλα αυτά τα γραφικά μπροστά σας οι διαχειριστές--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:59, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)
Από την συζήτηση στη σχετική σελίδα φαίνεται ότι είχαν ψηφίσει έξι υπερ και δύο κατά. Βάσει αυτής της λογικής ζήτησα από την εισηγήτρια αρκετές μέρες μετά να προχωρήσει στις σχετικές αλλαγές. Η ίδια ξέχασε/αμέλησε να το κάνει, το ίδιο και εγώ. Τώρα με νέα αφορμή το ξαναθυμήθηκα και το τροποποίησα σύμφωνα με την συζήτηση. Από εκεί και πέρα αυτό είναι άσχετο με την όποια προβληματική συνεισφορά του συγκεκριμένου χρήστη και την αδυναμία κατανόησής του της πολιτικής.--Diu (συζήτηση) 10:29, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)
Βάσει της συγκεκριμένης επαναλαμβανόμενης καταχρηστικής και διασπαστικής συμπεριφοράς του χρήστη και της εισήγησης του P.a.a. έχω αλλάξει το υπέρ σε κατά με συγκεκριμένο αιτιολογικό Diu--Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:37, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Ἡ τυφλή ἀναίρεση συνεισφορᾶς μου ἀπό τόν Kalogeropoulos παραμένει ἀδιακαιολόγητη,παρά τά παραπάνω λεγόμενά του περί«ἐπικίνδυνου» καί «γραφικῶν».Σχολαστικος (συζήτηση) 11:00, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Μερική φραγή

Έκανα μια προσθήκη στην Βικιπαίδεια:Φραγή ώστε να εξηγείται η νέα δυνατότητα της μερικής ή τοπικής φραγής. Οι διαχειριστές έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τη φραγή έτσι ώστε ένας χρήστης να μην μπορεί να επεξεργαστεί συγκεκριμένες σελίδες (π.χ. 2-3 λήμματα) αλλά να μπορεί όλες τις άλλες, ή ορισμένους ονοματοχώρους (π.χ. να μην μπορεί να γράψει σε σελίδες συζήτησης χρηστών, ή να ανεβάζει αρχεία, κλπ). Γενικά μια πιο light φραγή από το να μην μπορεί να επεξεργαστεί τίποτε. Παρακαλώ δείτε την. Πιστεύω ότι θα γίνει περισσότερο κατανοητή στην πράξη. - geraki (συζήτηση) 11:13, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Εξαιρετική δυνατότητα! Συμφωνώ ένας χρήστης να φράσσεται μερικώς, όταν διαπιστωμένα μεροληπτεί σε ή βανδαλίζει λήμματα (π.χ. λόγω οπαδικών αντιλήψεων) αλλά σε άλλα να μπορεί συνεισφέρει κανονικά. Πολύ σωστή η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας. --Ttzavarasσυζήτηση 14:59, 13 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Αποκατάσταση λήμματος

Είχα τοποθετήσει σήμανση για επέκταση στο λήμμα Πλαίσιο περιγραφής πόρων το οποίο και θα επέκτεινα μετά το μεσημεριανό δείπνο, το οποίο διεγράφη. Αν γίνεται, ζητώ την αποκατάσταση του λήμματος για να το επεκτείνω και ως εκ τούτου να παραμείνει κατοχυρωμένο στον χρήστη που το δημιούργησε και επομένως στο διαγωνισμό. NikosLikomitros (συζήτηση) 13:17, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


 1. Η σελίδα είχε μόνο ένα σύνδεσμο, προφανώς δεν ήταν απαραίτητος για να επεκτείνεις το λήμμα (ούτε σε εσένα, ούτε στον άλλο χρήστη).
 2. Αν επέκτεινες εσύ το λήμμα, γιατί να πιστωνόταν στον χρήστη που απλά δημιούργησε τη σελίδα χωρίς περιεχόμενο;
 3. Αν όμως ο χρήστης έκανε ένα αρχικό πειραματισμό και επανερχόταν για να το επεκτείνει ο ίδιος (π.χ. ταυτόχρονα με εσένα) δεν θα τον είχες "καπακώσει";
 4. Ας μην έχουμε φαινόμενα "καπαρώματος" λημμάτων όπως στο παρελθόν, αλλά ούτε και "καπελώματος" των αρχικών συνεισφορών άλλου χρήστη.

- geraki (συζήτηση) 13:53, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

@Geraki: # Ήταν σύνδεσμος προς τα αγγλικά, χρήσιμος για τη προμήθεια υλικού για τα λήμματα.

 1. Γιατί το καταχώρησε ως είναι στο κατάλογο, θα προσέθετα το όνομά μου κάτω από αυτό λόγω της επέκτασης.
 2. Καπάκωμα δεν έχω δει να γίνεται συχνά. Αλλά μπορώ να το σταματήσω, απλά και οι διαχειριστές πρέπει να δίνουν λίγο χρόνο πριν διαγράψουν. Μπορεί να διακόψουν τον χρήστη που εργάζεται στο λήμμα.

NikosLikomitros (συζήτηση) 14:07, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


Αυτό ήταν όλο το περιεχόμενο:

[https://www.w3.org/RDF/ Πλαίσιο περιγραφής πόρων]

Ουσιαστικά το πρώτο αποτέλεσμα σε αναζήτηση... Υπάρχει άλλωστε και στο αγγλικό λήμμα. - geraki (συζήτηση) 14:44, 15 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πεντε μερες μετά, μπορουμε να πουμε οτι οι διαχειριστές διέκοψαν την τάση που υπήρχε να δημιουργηθεί ενα σημαντικο λήμμα. Ιδανικά, το λήμμα έπρεπε να μεταφερθεί στο draftspace, μιας και ήταν εγκυκλοπαιδικό, ενώ δεν εδιναν την αίσθηση στους χρήστες οτι τους εμποδίζουν στο έργο τους, θα παρέμενε το ενδιαφέρον τους. Το επιχειρημα "αν επεκτεινες εσυ το λημμα τοτε θα...." είναι εκτος πολιτικής ΒΠ, διοτι α)η ΒΠ ειναι συνεργατικό εγχείρημα και β)αν είναι να διαγράφουμε ενα λήμμα επειδη υπάρχει πιθανότητα ξεσπάσματος μιας διαφιλονικίας, ας διαγράψουμε τοτε ολα τα λήμματα της ΒΠ. Cinadon36 09:15, 19 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Βανδαλισμοί

Ο Χρήστης:Stelio1107 έχει βανδαλίσει διάφορα λήμματα [9]. Μετά συνέχισε και σε άλλα υπουργεία ως ανώνυμος. Xaris333 (συζήτηση) 11:05, 16 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

 Έγινε Φραγή 3ων ημερών και βλέπουμε. Αν γνωρίζεις τις υπόλοιπες συνεισφορές του ανάστρεψε.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:41, 16 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Φαίνεται ότι δεν αρκεί. Οι βανδαλισμοί συνεχίζονται από διαφορετικές ip στα λήμματα των υπουργείων της Κύπρου [10] . Τι μέτρα μπορεί να παρθούν; Xaris333 (συζήτηση) 14:32, 16 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Προστασία για μακρό χρονικό διάστημα από i.p.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:28, 16 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Επεξεργασία σε "κλειδωμένο" πρότυπο

Πρόσεξα ένα μικρό λαθάκι στο Πρότυπο:Editnotices/Group/Βικιπαίδεια:Υποψήφια προς προβολή λήμματα, το οποίο ωστόσο δεν μπορώ να επεξεργαστώ ως απλός χρήστης. Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να το διορθώσει; Το λάθος είναι το διπλό ως στο τμήμα: ...γνωμοδότηση για το αν ένα λήμμα μπορεί να επιλεγεί ως ως προβεβλημένο.... Ευχαριστώ. TeamGale [talk] 17:31, 20 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

✅ thanks! - geraki (συζήτηση) 18:00, 20 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Χρήστης QuaestorGaius

Επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά που μας απασχολούσε επί μήνες έως ότου τελικά του επιβλήθηκε φραγή, προσβάλλοντας άλλους χρήστες και κάνοντας κατάχρηση των σελίδων συζήτησης. --Κράνας 21:50, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ο Κράνας θεωρεί οποιαδήποτε αντίθετη άποψη ως καταχρηστική στη σελίδα συζήτησης. Δεν έγραψα τίποτα το προσβλητικό, παρα έκανα απλή διατύπωση γεγονότων. Εαν κάποιοι ενοχλούνται που επισημαίνονται οι επαναλαμβανόμενες ανακολουθίες τους λόγω πολιτικής προκατάληψης δεν αφορά το σημειωματάριο. QuaestorGaius (συζήτηση) 22:09, 21 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Update

H διασπαστική πρακτική του συγκεκριμένου χρήστη συνεχίστηκε σήμερα στο πολύπαθο λήμμα για την ιστορία του αναρχισμού. Προσπαθεί να ρίξει λάδι στην φωτιά, κάνοντας αναιρέσεις προβάλλοντας δικαιολογίες οι οποίες είναι μόνο τύποις. Για παράδειγμα:

 • [11]--->αιτιολογία--->"ο συνδεσμος με την παρούσα μορωφή του λήμματος δεν προσθέτει κάτι συγκεκριμένο και δεν συντρέχει λόγος να υπάρχει στο σημείο". Το ότι εγιναν κολλεκτιβοποιήσεις στην Αραγονια ειναι σχετικό, αλλά το οτι εγιναν σε ολη την Ισπανία, είναι άσχετο!
 • Επίσης αφαιρέθηκε ενα κειμενο το οποίο δείκτηκε δήθεν στην συζήτηση οτι δεν ίσχυε.

Ο συγκεκριμένος χρήστης προφανως θέλει να "ρεφάρει" γιατι δεν τον άφησα (εγώ μεταξύ άλλων) να γράψει το λήμμα του Τζήμερου με πηγή τον Τζήμερο. Ελπίζω οι διαχειριστές να επιληφθουν της προβληματικής συμπεριφοράς του. Cinadon36 00:04, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση. Όποιος θέλει κάτι παραπάνω ας μου πει. Αιτιολογω μέχρι και τις τελειες. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 00:20, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Εδω λες οτι μπορεις να αιτιολογησεις μεχρι τελειας, στον Συζητηση του λημματος συμφωνεις με την επεξεργασια του Gomoloko που επανεφερε το υλικο το οποιο ειχε αφαιρεθει...[12]. Νταξει ειναι φανερο τι γινεται...Cinadon36 10:23, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ο cinadon ο οποίος στο παρελθόν με έχει κυνηγήσει ουκ ολίγες φορές και έχει διασπαστικές πρακτικές πρακτικά όπου πηγαίνει, αυτοαναιρέθηκε χρησιμοποιώντας ως πηγή την ίδια την Κωνσταντοπούλου στο λήμμα της ζητούσε αφαίρεση στο λήμμα του Τζήμερου Και ούτε που απάντησε όταν του το επεσήμανα, αποδεικνύοντας τις προοαγανδιστικές του προθέσεις για ακόμη μία φορά. Μιλάει ο κατ εξακολούθηση λογοκλόπος για διασπαστικές συμπεριφορές. Η ειρωνία η ίδια. QuaestorGaius (συζήτηση) 13:17, 3 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λημματογράφηση για τη τεχνολογία

Ο διαγωνισμός για την τεχνολογία τρέχει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019, ωστόσο η ειδοποίηση που είχε προστεθεί αρχικά έχει αφαιρεθεί. Οπότε (αν και δεν είμαι διοργανωτής) εισηγούμαι την επανατοποθέτηση του, προκειμένου να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία και λημματογράφηση της Βικιπαίδειας με σημαντικά, ποιοτικά λήμματα για τη τεχνολογία. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:34, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros η ειδοποίηση θα επαναπροστεθεί σε λίγες ημέρες. Το εύρος ημερών είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο, οπότε αυτές τις ημέρες ήταν καλό να δοθεί προτεραιότητα στις αμέσως επόμενες εκδηλώσεις (25 και 28 Φεβρουαρίου) χωρίς να βαρύνει πολύ το banner. - geraki (συζήτηση) 15:54, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Κατάλαβα, είχα δει τις επεξεργασίες σου ως προς το λέπτυσμα - επιμέλεια των διαφόρων ανακοινώσεων για εκδηλώσεις Βικιπαίδειας. Αυτές είναι και οι πιο προσεχείς εκδηλώσεις [αυτές που εμφανίζονται], και οι 70 μέρες που απομένουν δικαιολογούν την ορθή αφαίρεση του. Και το να εμφανίζει 3 εκδηλώσεις ταυτόχρονα είναι όντως πολύ μεγάλο. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:00, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σπάσιμο 3Ε & πρόκληση & λογοκρισία.

Ο Χρήστης:Cinadon36 έσπασε τον κανόνα των 3Ε 1 2 3 ενώ στη προσωπική του σελίδα έχει κείμενο του που έχει γραφεί από εμένα προφανώς με περιπαιχτικό για εμένα λόγο -ενώ δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί του-. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής αφαιρώντας και απλό σύνδεσμο μέσα σε λήμμα με σκοπό την απλή επεξήγηση των γεγονότων!


Παρακαλώ να αναλάβει ο καθείς τις ευθύνες του.

Να σημειωθεί επίσης, ότι ο χρήστης παρότι από όλους τους χρήστες του έχουν καταδειχθεί οι προβληματικές του συνεισφορές, αντί να διορθώσει τα προβληματικά του λήμματα, συνεχίζει να ζητά την αντιπαράθεση με χρήστες που έχει προηγούμενα(κυνήγι χρηστών). Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 19:30, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

O κανόνας των 3Ε δεν έσπασε. Αυτό που έσπασε είναι η συμφωνία που είχαμε κάνει με τον Ah3kal [13] να μην επεξεργάζεται ο ενας τα λήμματα στα οποία ο άλλος εχει συνεισφέρει περισσότερα. Το συγκεκριμένο λήμμα είναι μετάφραση του αγγλικού, το οποίο αγγλικό εγω συνεισφέρει εγώ κατα πολύ,[14] και το εχω μεταφράσει σε μεγάλο βαθμό. Έχω συνεισφέρει το 71,3% του κειμένου στο ελληνικό λήμμα.[15] Επιπλέον, δεν αφαιρώ ενα συνδεσμο, τον αντικαθιστώ με καταλληλότερο. Σημειώνω δε οτι φρόντισα να διορθώσω τα λήμματα τα οποία ειχαν σημανση πνευματικών δικαιωματων. Cinadon36 19:43, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ουσιαστικά ο χρήστης λογόκρινε στο λήμμα της ιστορίας του αναρχισμού τον σύνδεσμο για το λήμμα που γράφτηκε από εμένα και έβαλε σύνδεσμο τον δικό του! Δηλαδή διέγραψε και τον απλό σύνδεσμο το λήμμα Κολεκτιβοποίηση στην Αραγωνία (1936) για να φτιάξει νέο 'αντίπαλο' λήμμα Κολεκτιβοποίηση στην Ισπανία. Ο χρήστης ενώ δεν έχει διορθώσει τίποτα από το χάλι που έχει κάνει στην Ελληνική ΒΠ ψάχνει απλώς την αντιπαράθεση. Φυσικά και στο λήμμα (ιστορίας του αναρχισμού) με ποιοτικά κριτήρια έχω συνεισφέρει εγώ περισσότερο καθώς ότι έχω τις περισσότερες συνεισφορές, και δεν έχω κάνει copy paste και translate και cherry picking από 2 βιβλία, αλλά αντίθετα έχω χρησιμοποιήσει τις πιο uptodate πηγές. Να σημειωθεί ότι δεν έγραψα στο λήμμα, απλά έβαλα έναν σύνδεσμο για απλά facts. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 19:56, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Γράφει ανερυθρίαστα ψευδόμενος ο χρήστης : "Επιπλέον, δεν αφαιρώ ενα συνδεσμο, τον αντικαθιστώ με καταλληλότερο." Πρώτα λογοκρίνει τον σύνδεσμο Έκδοση από την 17:18, 22 Ιανουαρίου 2020 ( και εκ των υστέρων αφού τον αναιρέσω πρώτα φτιάχνει το ανταγωνιστικό λήμμα 18:37, 22 Ιανουαρίου 2020‎. Αν δεν ήταν τόσο προβλέψιμη η αθλιότητα στην συμπεριφορά του θα ήταν σχεδόν κωμική. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:05, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Μετά απο σύγκρουση:Δεν αφορουν αγαπητέ τους διαχειριστές τα θέματα περιεχομένου. Παντως το μονο ποιοτικό κριτήριο που υπάρχει ειναι οτι το αγγλικό λήμμα είναι Good Article (GA). Εγώ προτείνω να τηρήσουμε μεχρι κεραίας την συμφωνία που κάναμε με τον Ah3kal, η οποία οδήγησε σε ηρεμία εμένα, πιθανόν εσένα και πιθανότερα αρκετους διαχειριστές. Και για συναίνεση, ας κλειδωθεί και το λήμμα της ιστορίας του αναρχισμου. Ας βάλουμε τα σπαθια στις θήκες οπως εδω και έναμιση μήνα. Cinadon36 20:08, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Πάλι ψεύδεσαι. Δεν αναφέρομαι σε θέματα περιεχομένου, αλλά σε συνειδητή παρελκυστική τακτική που κάνεις για να προάγεις το POV σου και να λογοκρίνεις την άλλη άποψη. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μαζί σου. Την γνώμη μου για το Αγγλικό Λήμμα νομίζω την έχω συμπυκνώσει σε προηγούμενη αναφορά μου. Μην την επαναλάβω.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:13, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


Παραποίηση πηγής: Γράφει το Αγγλικό λήμμα: In rural Aragon money was abolished and the economy was collectivised. Έγραφε η Ελληνική ΒΠ "Στην επαρχιακή Αραγονία, το χρήμα καταργήθηκε και η οικονομία κολλεκτιβοποήθηκε". Ο χρήστης για να αφαιρέσει το σύνδεσμο μου για την Κολεκτιβοποίηση στην Αραγωνία (1936) παραποίησε το περισπούδαστο good article και έγραψε Στην επαρχιακή Αραγονία, το χρήμα καταργήθηκε [και σε πολλές περιοχές αγροτικής και αστικές η οικονομία κολλεκτιβοποήθηκε. diff Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:30, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


SUM UP Ο χρήστης κάνει α)Παραποίηση πηγής εδώ. 3Ε εδώ Προσωπική επίθεση στη σελίδα του πρώτη σειρά. Ψεύδευται ασύστολα και φτιάχνει εκ των υστέρων(!) ανταγωνιστικό λήμμα εδώ για να μου επιτεθεί και για να λογοκρίνει(εδώ) όπως έχει κάνει άπειρες φορές στο παρελθόν ενώ το χάλι των λημμάτων του λιμνάζει στη ΒΠ. Κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:34, 22 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


 • Σπάσιμο Κ3Ε δεν συνέβει τυπικά, αλλά οπωσδήποτε υπήρξε διορθοπόλεμος (και από τους δύο).
 • Και οι δύο έχουν κάνει POV fork, προκειμένου να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις στο κάθε ένα λήμμα αντί να προωθηθεί η ουδετερότητα στο Ιστορία του αναρχισμού
 • Δεν νομίζω ότι μπορεί να ελπίζει κανείς ότι υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα μετριασμού του πάθους και σύγκλισης των δύο χρηστών σε ένα αποδεκτό λήμμα. Απλά θα υπάρχει ελπίδα να το βελτιώσει κάποιος τρίτος χωρίς να φοβάται τα πυρά εκατέρωθεν. Εφαρμόζεται λοιπόν μερική φραγή και των δύο χρηστών και για τα τρία λήμματα για τρεις μήνες. Στο ενδιάμεσο θα συζητηθεί από άλλους χρήστες η τύχη των δύο «ατομικών» λημμάτων. Σε περίπτωση που εντοπιστεί νέα διαμάχη και νέα διαίρεση λημμάτων, η φραγή θα επεκταθεί και σε άλλα λήμματα με ενδεχόμενο να επεκταθεί σε όλο τον ονοματοχώρο λημμάτων.
 • (Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο θα δηλώσουν ότι αδικούνται. Δεν πειράζει... Σε περίπτωση που κλιμακωθεί περαιτέρω η διαμάχη θα αποκλειστούν και από σελίδες συζητήσεων)
- geraki (συζήτηση) 08:04, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Δεν νοιωθω οτι αδικουμε αλλα νοιωθω λυπη επειδη η ΒΠ και το αναγνωστικο κοινο μπορουσαν να ειχαν ενα καλο λήμμα, ωστοσο στην θεση του καλου λημματος υπαρχει ενα αρθρο το οποιο μοιαζει με πεδιο μαχης. Φυσικά, υπο μια εννοια αντανακλα την ιστορια του αναρχισμου. Αυτο που με λυπεί περισσοτερο ειναι η διαχειριστική τακτική, να αφηνεται να κλιμακωθει μια αντιπαραθεση για να καταληξουμε στην φραγη και των δυο. Ο ρολος του διαχειριστη θα επρεπε να ηταν να διασφαλισει ενα ευγενικο περιβαλλον για να συνειφερουν ολοι οι χρηστες εποικοδομητικά.Cinadon36 08:49, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Γράφει ο geraki "στο κάθε ένα λήμμα αντί να προωθηθεί η ουδετερότητα στο Ιστορία του αναρχισμού". Μπορείς να τεκμηριώσεις ότι δεν προωθώ την ουδετερότητα στο λήμμα ή απλά λες κουβέντες του αέρα;; A, ξέχασες να με φράξεις από το Στρατιωτική δράση των αναρχικών στον Ισπανικό Εμφύλιο. Κατά τα άλλα απλά η κωμωδία συνεχίζεται. Ο χρήστης παραποιεί, λογοκρίνει με ειρωνεύεται στη σελίδα του ψεύδεται ασύστολα και φτιάχνει ανταγωνιστικά λήμματα ενώ το ιστορικό του είναι απίστευτο και φράζομαι επειδή τον ανακάλυψα και μάλιστα απειλούμαι για περαιτέρω φραγή! Επίσης, ο Γεράκι με μπάναρε για POV fork με όρους της Αγγλικής ΒΠ ενώ κάτι αντίστοιχο δεν ήξερα ότι απαγορεύεται. Δεν ήξερα ότι είμαι υποχρεωμένος να έχω διαβάσει και τους όρους της Αγγλικής ΒΠ. Μάλιστα!Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 09:52, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Έλα Γεράκι και εδώ φράξε Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι Τσιπριάνο Μέρα. Αντικαθεστωτικός Μέλχος Ροντρίγκεζ Γκαρσία Γεγονότα του Μαΐου του 1937 στην Ισπανία Καμίλο Μπερνέρι Ελεύθερες γυναίκες(συζήτηση) 10:05, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

SUM UP: O Γεράκι ατεκμηρίωτα με κατηγορεί για έλλειψη ουδετερότητας. Τον προκαλώ να ανακαλύψει έστω και μια παραβίαση μου και δηλώνω ότι θα αποχωρήσω από τη Β.Π. Με φράζει βάσει Αγγλικής οδηγίας την οποία αγνοούσα. Καταπίνει αμάσητα το ότι ο χρήστης με το βεβαρυμένο παρελθόν παραποιεί λήμμα, φτιάχνει ανταγωνιστικό λήμμα. Δεν πειράζει. Διώξτε με από τη Β.Π για να έχετε την ηρεμία σας και τα copy paste από τα βιβλία και τη προπαγάνδα. Αυτό σας αρμόζει. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:21, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Με μπάναρε ο Γεράκι από το λήμμα Στρατιωτική δράση των αναρχικών στον Ισπανικό Εμφύλιο γιατί προφανώς κατά αυτόν με το έτσι θέλω δεν είναι ουδέτερο. Ουδέτερο είναι το λήμμα της Αγγλικής Β.Π που είναι χαρά του κάθε ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΥ https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Revolution_of_1936. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:30, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Εντάξει παιδιά τα πράγματα έχουν ξεφύγει, τι είναι αυτά που γράφονται εδώ; Και οι δύο έχετε δίκιο, αλλά Αντικαθεστωτικέ έχεις ένα εμπρηστικό υφάκι στον τρόπο που συνεισφέρεις, και γι' αυτό το λόγο έχεις φραγεί οριστικά στην Αγγλική Βικιπαίδεια. Μπορείς να γράφεις τα ίδια πράγματα χωρίς να προκαλείς ανταγωνιστικό κλίμα. Το θέτω υπ' όψιν και των υπολοίπων Gomoloko (συζήτηση) 11:10, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πως γίνεται να έχουμε και οι 2 δίκιο; Δεν γίνεται αυτό. Το τι έγινε στην Αγγλική Β.Π δεν αφορά την εδώ κοινότητα και το κυρίαρχο ήταν ότι δεν μπορώ να γράψω καλά Αγγλικά. Αλλά άμα θέλετε να δούμε το τι γκεμπελισμοί έχουν γραφεί από χρήστες της Αγγλικής. Από το 2012 που συνεισφέρω βάζω πάντα την αντίπαλη άποψη. Το να με κατηγορούν για έλλειψη ουδετερότητας είναι ότι χειρότερο μπορεί να μου προσάψει κάποιος. Αναρχοφασίστας ή σταλινοφασίστας ή σκέτο φασίστας δεν ήμουν και δε θα γίνω ποτέ μου. Άλλοι έχουν αυτά τα προνόμια(δεν εννοώ εσένα). Για αυτό δίνω χρήματα, φράζομαι και ότι άλλο θέλετε αν κάποιος ακυρώσει την συνεισφορά μου και αποδείξει ότι παραβιάζω την ουδετερότητα.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 11:29, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


Δεν είναι δουλειά του διαχειριστή να κρίνει αν το ένα ή το άλλο λήμμα είναι POV. Πολύ περισσότερο ποιο από δύο λήμματα είναι περισσότερο ουδέτερο από άλλο. Εδώ όμως έχουμε μια αλληλουχία καταστάσεων, δηλώσεων, και ενεργειών, απαράδεκτων από κάθε άποψη. Ο Αντικαθεστωτικός δηλώνει ότι αγνοεί τον POV fork, αλλά προηγουμένως αναφέρθηκε ήδη σε «αντίπαλο λήμμα» και «ανταγωνιστικό λήμμα» που είναι ακριβώς αυτό, και ορθά το περιγράφει ως κάτι αρνητικό.

- geraki (συζήτηση) 11:34, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ειλικρινά δε το ήξερα. Δεν θεωρώ ότι είναι το ίδιο. Εγώ σε ανύποπτο χρόνο έφτιαξα μερικά λήμματα για να δείξω εμμέσως -το παραδέχομαι- ότι έχω δίκιο. Έβαλα τις πιο uptodate πηγές. Ο χρήστης δεν έκανε αυτό. Έσβησε τον σύνδεσμο σε λήμμα μου, παραποίησε το κείμενο του λήμματος για να βάλει δικό του σύνδεσμο τον οποίο δημιούργησε εκ των υστέρων! Να σημειωθεί ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπάρχουν 2 λήμματα με παραπλήσιο θέμα. Ένσταση έκανα γιατί λογόκρινε τον σύνδεσμο μου και μόνο. Μακριά από εμένα οι τακτικές της λογοκρισίας. Από ότι βλέπω δε με κατηγορείς για έλλειψη ουδετερότητα. Μου αρκεί. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να είμαι ψύχραιμος άλλο με αυτή τη κατάσταση. Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση. Φράξε με επειδή παραβίασα την εικονική φραγή. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 11:42, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Αντικαθεστωτικέ, τι λες για να την σπάσουμε στους διαχειριστές να συνεργαστουμε με καλή προθεση στο λήμμα; Είναι εξευτελιστική αυτη η κατασταση και για τους δυο μας, σαν τα παιδάκια του δημοτικου να τσακωνόμαστε. Η φραγη του Ah3kal, καλή μεν, λειτουργησε για 2 μηνες σχεδον και ειχα το κεφαλι μου ήσυχο-και συ το δικο σου, αλλά δεν βοηθάει να βελτιωθουν τα λήμματα που χρειάζονται και τους δυο μας. Αυτο που χρειαζόμαστε είναι κάποιον διαμεσολαβιτή, σκληρή δουλειά και δεν ξερω κανένα πρόθυμο. Οσο ο Diu έπαιξε τον συγκεκριμένο ρολο στο λήμμα, βελτιώθηκε αρκετά. Ακόμη λίγο έμεινε για να το στείλω για Καλό Λημμα. Cinadon36 11:56, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Συγγνώμη αλλά δεν είμαι καλός στο να γράφω λήμματα προπαγάνδας. Δυστυχώς τείνω να βάζω όλες τις απόψεις και όχι αυτές που γουστάρω. Λήμματα προπαγάνδας γράψε στην Αγγλική Β.Π ώστε να παίρνεις αστεράκια και καλή βαθμολόγηση χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο αναρχικούς συγγραφείς. Εγώ αν θέλω να γράψω προπαγάνδα θα βρω δουλειά στον Ριζοσπάστη ή σε κάνα Libcom να παίρνω και χαρτζιλίκι όχι στην Β.Π.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 12:08, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)


✍️ Η φραγή και των δύο επεκτάθηκε σε ολική για μία εβδομάδα επειδή:

 • Αφενός ο Cinadon36
  1. φαινομενικά ανάρτησε λίγο παραπάνω ένα «φιλικό μήνυμα συνεργασίας» αλλά μάλλον προκλητικό γνωρίζοντας ότι θα ο Αντικαθεστωτικός θα τσιμπήσει απαντώντας με αγένεια και προσωπική επίθεση (πράγμα που έγινε).
  2. ανάρτησε σχόλιο στην παρακάτω ενότητα σχετικά με τον Αντικαθεστωτικό, ενώ δεν εμπλεκόταν ο ίδιος.
 • Αφετέρου ο Αντικαθεστωτικός
  1. τσίμπησε και προχώρησε σε προσωπικές επιθέσεις όχι μόνο κατά του Cinadon36 αλλά και του Gomoloko (εδώ χωρίς πρόκληση).
  2. συνέχισε την ίδια συμπεριφορά που περιγράφεται παραπάνω και δημιούργησε νέο λήμμα Σφαγές από αναρχικούς στον Ισπανικό Εμφύλιο ως ανταγωνιστικό/POV-fork των παραπάνω λημμάτων.

Μετά τη λήξη αυτής της φραγής θα επανέλθει η προηγούμενη μερική φραγή, με περισσότερα λήμματα και τις σελίδες συζήτησής των λημμάτων. Συστήνω και στους δύο να μην δημιουργήσουν κανένα νέο λήμμα που να έχει έστω και έμμεση σχέση με τον αναρχισμό, τον κομμουνισμό, τα παρακλάδια και οργανώσεις, και καμία αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Αν δεν λειτουργήσει αυτό θα προχωρήσουμε και σε καμία επεξεργασία... - geraki (συζήτηση) 08:41, 27 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Επιθετική συμπεριφορά

Το συγκεκριμένο άτομο μου μιλάει ειρωνικά και μου καταλογίζει δόλο. Παρακαλώ στις απαραίτητες συστάσεις. Δεν περιμένω και πολλά καθότι έχει ασυλία, όμως η αγγλική ΒΠ ξέρει να προφυλάσσεται από τέτεοιου είδους συμπεριφορές και ευελπιστώ το ίδιο για εδώ. Gomoloko (συζήτηση) 09:58, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Δεν υπάρχει το οτιδήποτε ειρωνικό ούτε του καταλόγισα δόλο. Δείτε και μόνοι σας. Το ότι έχω ασυλία συνιστά προσωπικη επίθεση.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:03, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Διαχειριστές αν τον αφήσετε και τώρα θα αποθρασυνθεί τελείως Gomoloko (συζήτηση) 10:16, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Άλλη μια προσωπική επίθεση.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:18, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Προσπαθει να μετατρέψει τον διαλογο σε battlefield για να μην συμμετεχουν αλλοι χρήστες. Ειρωνιουλες και ειρωνιες οπου τον παιρνει ανιχνευοντας ταυτοχρονα τα ορια της ανοχης των διαχειριστών. Cinadon36 10:36, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Το πράγμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο δυστυχώς. Ήδη η ΒΠ είναι πεδίο μάχης και δυστυχώς σε πρότυπα του παρελθόντος. Καλείστε να αφαιρέσετε εμπρηστικά σχόλια και εν προκειμένω ο Gomoloko και κάθε Gomoloko έχει δικαίωμα να σχολιάζει ό,τι εκείνος επιλέγει να σχολιάσει, όπως συμβαίνει με πολλούς, αν όχι όλους. Και οπωσδήποτε η ερώτηση έχεις να σχολιάσεις κάτι για τις 4εις άλλες κ.λπ. αγγίζει τα όρια της ειρωνίας. Αν δεν το βλέπεις Αντικαθεστωτικέ είναι γιατί μάλλον βρίσκεσαι στην παραζάλη της μάχης. Δε θα κερδίσεις τίποτα με αυτό εγγυημένα. Όσο για τον Cinadon36 βρήκε άλλη μια ευκαιρία για επίθεση. Γιατί να χαλάσει κάποιος εθελοντής διαχειριστής το στομάχι του και να σπάει τα δάχτυλά του με την πάρτη σας; --Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:48, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Εγω αναδιατυπωσα. παρακαλώ να εξηγήσει ο χρήστης τι εννοεί ως προς την αυτοπροστασία του.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 17:07, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή λήμματος για να γίνει μετακίνηση

Καλησπέρα. Θα μπορούσε παρακαλώ να διαγραφεί το λήμμα Τζάρεντ Χάρις, το οποίο είναι κενό, ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί στη θέση του το Jared Harris. Ευχαριστώ. TeamGale [talk] 10:47, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Έγινε, αν κατάλαβα καλά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:36, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
SMirC-thumbsup.svg Ευχαριστώ. TeamGale [talk] 18:16, 26 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Συμπεριφορά χρήστη

Εδώ... Και δεν είναι πρώτη φορά... Τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς δεν μπορώ να τους κατανοήσω... Προηγούμενα ? Από πότε ακριβώς ? Τέλος πάντων, το θέτω υπόψη των διαχειριστών. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 22:42, 27 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Χρήστης:Οσελότος σε παρακαλώ να αποφεύγεις στο μέλλον χαρακτηρισμούς υποτιμητικούς για τις συνεισφορές άλλων χρηστών.--Diu (συζήτηση) 20:31, 5 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Μάνδρα του Αττίκ

Μόλις ολοκλήρωσα μία μικρο - διόρθωση στο λήμμα Μάνδρα του Αττίκ, όσον αφορά στο έτος ίδρυσης του χώρου (ορθό το 1930, αντί 1931). Ωστόσο, επειδή δεν γνωρίζω τον τρόπο να αλλάξω το έτος και στο "κουτί πληροφοριών", θα ήθελα να ζητήσω να το πράξει κάποιος διαχειριστής. Ευχαριστώ, καλό μεσημέρι. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:23, 5 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

✅ - geraki (συζήτηση) 15:59, 6 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Άννα Βίσση

Αυτός ο ανώνυμος χρήστης βανδαλίζει σελίδες για τραγούδια και άλμπουμ της Άννας Βίσση, όπως το Αγάπη Είναι Εσύ. Παρακαλώ κάποιος διαχειριστής να επιληφθεί επί του θέματος. NikosLikomitros (συζήτηση) 15:21, 6 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

✅ - geraki (συζήτηση) 15:59, 6 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Παράβαση κανονισμών από Moderator, Kalogeropoulos

Tο πρωί μου έστειλε απειλητικό μήνυμα ο Kalogeropoulos πως αν κάνω πάλι αφαίρεση περιεχομενου θα φάω φραγή. Δηλαδή αποφασίζει και διατάζει στο τσιφλίκι του. Όλο αυτό έγινε θέμα επειδή τον ενοχλεί που από το λήμμα "εθνικισμός" βγάζω ένα κομμάτι, που ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΏΝΕΙ τελείως την λέξη. Αυτό που γραφει έρχεται σε κόντρα με ότι γραφουν τα wiki από άλλες χώρες + όλα τα λεξικά του εξωτερικού. Oσες φορες έκανα αφαίρεση κειμένου έδωσα αιτιολόγηση. Αντίθετα όσοι έκαναν επαναφορά δεν γραφουν τίποτα. Η λέξη είναι γλωσσικός δανεισμός και δεν γίνεται να διαστρεβλώνεται, ούτε οι Mods να κάνουν την προπαγανδα τους μέσο του Wiki. Επίσης στο λήμμα "Λευκή τρομοκρατία" διαγράφω και εκεί ένα ένα κομμάτι που η πηγή είναι Ψεύτικη (μπορείτε να την ελέγξετε) αλλα ούτε αυτό του αρέσει και συνεχίζει να προωθεί ένα ψεύτικο κείμενο.

Βλέπω στο ""Βικιπαίδεια:Διαχειριστές"" Στην παράγραφο "Αιτιολόγηση διαχειριστικών ενεργειών" Να γραφει:

1)Κακόβουλη διαχείριση (μαριονέτα, σοβαρή κατάχρηση εμπιστοσύνης κ.λπ.).

Προφανώς κάνει κακόβουλη διαχείριση και λειτουργεί ως μαριονέτα κάποιον συμφερόντων, μιας και επιμένει να υπάρχει κείμενο με ψεύτικη παραπομπή στο λήμμα "Λευκή τρομοκρατία" Και όπως θα δείτε, δεν τον ενημέρωσα μια φορα πως είναι ψεύτικη η παραπομπή, αλλα τέσσερις!

2)Παραβίαση των βασικών πολιτικών (προσωπικές επιθέσεις, δάγκωμα/ευγένεια, διορθωπόλεμος, προστασία της ιδιωτικότητας κ.λπ.).

Με απείλησε ότι θα με διαγράψει και έκανε διορθωπόλεμο.

3)Αδυναμία επικοινωνίας. Αυτό μπορεί να αφορά είτε τους χρήστες (π.χ. η έλλειψη κατάλληλων προειδοποιήσεων ή επεξηγήσεις ενεργειών)

Εγώ αιτιολόγησα όλες τις φορες γιατί κάνω διορθώσεις ενώ αυτός ΚΑΜΙΑ γιατί κάνει επαναφορά.Δεν μπορεί ούτε να επικοινωνήσει και να δώσει μια απάντηση. Απλά απειλή ότι θα με διαγράψει.

4)Επαναλαμβανόμενη κακή κρίση. Από τις προτάσεις που έχει για διαγραφή είναι οφθαλμοφανές.

Ότι κανονισμός υπάρχει τον έχει παραβιάσει όπως βλέπεται.

Ο συγκεκριμένος κάνει κατεξακολούθηση παραβάσεις και όλοι σφυράνε αδιάφορα. Ως ποτε;;


Όπως δημιούργησα το παραπάνω κείμενο, μετά από λίγο:

1)Μερική φραγή μίας εβδομάδας για αφαίρεση περιεχομένου στο Εθνικισμός--Καλογερόπουλος (συζήτηση) 16:46, 6 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Βλέπεται την ώρα 16:46

2)Ώρα 16:51 Επανέφερε πάλι το κείμενο στο λήμμα εθνικισμός


3)Και το κορυφαίο. Ώρα 16:53 μπήκε η IP ""92.9.166.58"" στο "" Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών‎"" Και διέγραψε το παραπάνω κείμενο..

Ποιον έκαιγε να διαγραφτεί το παραπάνω κείμενο;; Και που το βρήκε τόσο γρήγορα;;

Ο συγκεκριμένος χρηστης που μπαίνει με αυτή την IP μέχρι και μάνες βρίζει(δείτε την συνεισφορά του)..Φαντάζεστε ποιος είναι;;Η μονο εγώ;;

ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Jojowiki11 (συζήτησησυνεισφορά) 6 Φεβρουαρίου 2020‎.

Δεν πείρα απάντηση! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Jojowiki11 (συζήτησησυνεισφορά) 23:23, 10 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)‎.

Jojowiki11 ἔχεις δίκηο,οἱ ὑπόλοιποι διαχειριστές σφυρᾶνε ἀδιάφορα στήν παραβατική συμπεριφορά τοῦ Kalogeropoulos,πρᾶγμα πού τόν ἀποθρασύνει καί τόν ἐξωθεῖ σέ ὑπερφίαλη καί ὑβριστική συμπεριφορά,ὅπως κατήγγειλα.Σχολαστικος (συζήτηση) 07:18, 5 Μαρτίου 2020 (UTC)

Πανεπιστήμιο Μύκολας Ρόμερις

Εισηγούμαι την αποκατάσταση της σελίδας. Ορθώς διεγράφη αλλά περιείχε ευανάγνωστα σημεία και μπορεί να γίνει επιμέλεια στο λήμμα (από ένα πρόχειρο έλεγχο ήταν σχετικά κατανοητό το κείμενο). Μήπως να καθιερωνόταν ένα όριο 5-7 ημερών πριν διαγραφούν αυτόματες μεταφράσεις (εκτός από επίκαιρα λήμματα) εφόσον δεν διορθωθούν από κάποιο άλλο χρήστη; NikosLikomitros (συζήτηση) 16:10, 8 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Αφού «ορθώς διεγράφη» δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. 5-7 λεπτά και πολλά είναι, δεν έχω δει κανένα που να φτιάχνει αυτόματες μεταφράσεις που να τις διορθώνει. --cubic[*]star 16:16, 8 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Ναι αλλά δεν χάνουμε τίποτα από το να τη επαναφέρουμε και να τη διορθώσουμε. Έχω τον χρόνο να τη διορθώσω. Αν δεν συμφωνείς (είναι όντως πολύς ο χρόνος αναμονής) θα βοηθούσε να μεταφέρονται (οι μεταφράσεις) σε πρόχειρο όπου θα παραμένουν εκεί μέχρι να αποκτήσουν κατανοητή μορφή. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:18, 8 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λυπάμαι, αλλά δεν πρέπει να επιβραβεύουμε την τεμπελιά των αυτόματων μεταφράσεων. --cubic[*]star 16:31, 8 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Εξετάζοντας το σύστημα με τα πρόχειρα μετάφρασης που ανέφερα, δεν φαίνεται ότι δουλεύει. Η ένσταση έγινε με σκεπτικό την επιμέλεια του λήμματος με την διατήρηση του αρχικού συντάκτη στο ιστορικό και μια δεύτερη ευκαιρία για το άρθρο και φυσικά δεν υποχρεώνω την αποκατάσταση του λήμματος. Για την τοποθέτηση σου θα συμφωνήσω - προκαλούν προβλήματα στην έγκυρη και έγκριτη Βικιπαίδεια που θέλουμε να έχουμε. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:43, 8 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Κλείδωμα λήμματος

Παρακαλώ κάποιος διαχειριστής να κλειδώσει την παρακάτω σελίδα για ανώνυμους χρήστες. Ανώνυμοι χρήστες βανδαλίζουν το λήμμα αφαιρώντας σκόπιμα τεκμηριωμένο περιεχόμενο (πιθανώς λόγω επεξεργασίας κατά παραγγελία) και μάλιστα για την ορθή επαναπροσθήκη τεκμηριωμένου περιεχομένου χρήστης δέχθηκε εξώδικο. Τέτοιες συμπεριφορές από ανώνυμους χρήστες που επεξεργάζονται πιθανότατα κατά παραγγελία το λήμμα δεν είναι αποδεκτές στη Βικιπαίδεια. Παρακαλώ κάποιο διαχειριστή να επιληφθεί του θέματος. NikosLikomitros (συζήτηση) 12:42, 10 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

 Έγινε για μια εβδομάδα.--Diu (συζήτηση) 13:47, 10 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Ξεμπέρδεμα

Καλησπέρα, εάν γίνεται παρακαλώ πολύ κάποιος διαχειριστής να ξεμπερδέψει τις ανακατευθύνσεις και τα ιστορικά των λημμάτων Βόρεια Λέγκα και Λέγκα του Βορρά, καθώς οι σελίδες συζήτησής τους και τα ιστορικά τους φαίνεται να έχουν μπερδευτεί. Ευχαριστώ. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 16:11, 10 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

παρενόχληση χρηστών σε συζήτηση

Η ίδια και η ίδια ιστορία.--Dipa1965 (συζήτηση) 07:53, 11 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Σχολαστικε όλα όσα αναφέρεις στη σελίδα συζήτησης του λήμματος όχι μόνο είναι προδήλως άσχετα με αυτή αλλά πραγματοποιούνται με σκοπό την επίθεση κατά χρηστών με τους οποίους έχεις προηγούμενα. Να μην επαναληφθεί παρακαλώ. Επίσης παρακαλώ μην χρησιμοποιείς τις σελίδες συζήτησης σαν είναι forum ή δεν ξέρω τι άλλο. Σου έχουν γίνει πάμπολλες παρατηρήσεις για τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς τις σελίδες συζήτησης. Αν συνεχίσεις θα προχωρήσω σε φραγή.--Diu (συζήτηση) 16:56, 11 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Εδώ χρησιμοποιεί τη σελίδα του Σημειωματαρίου ως forum για επιθέσεις και επαναλαμβανόμενη όχληση Diu, στη σελίδα συζήτησής του κολλήσαμε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:04, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λήμμα Ιερός Λόχος 2012

Γίνεται να κλειδωθεί για μη συνδεδεμένους; Δέχεται επανειλημμένα βανδαλισμό εδώ και μήνες. ➢ Κράνας 16:51, 11 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Τρεις μήνες προστασία.--Diu (συζήτηση) 17:06, 11 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Διαφήμιση υπηρεσιών

Στη σελίδα συζήτησης του χρήστη Ispiritsoftware υπάρχει περιεχόμενο ακατάλληλο για τη Βικιπαίδεια. ([16]).--Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 14:17, 14 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Μετακινήσεις που απαιτούν διαγραφές

Να γίνουν οι από διαχειριστή οι ακόλουθες μετακινήσεις

Ανασυνδυασμένος (συζήτηση) 22:21, 14 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Έχουν υλοποιηθεί και τα δύο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:47, 14 Μαρτίου 2020 (UTC)

Χρήση λογαριασμού bot

Παρακαλώ να γίνει μία σύσταση στον @Geraki: να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό bot του όταν κάνει επεξεργασίες με τον AutoWikiBrowser. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό χρήστη του και επιπλέον γεμίζει τις Πρόσφατες Αλλαγές.

Επιπλέον, ο κανονισμός λέει "Τα μποτ που δεν έχουν bot status θα πρέπει να κρατούν κενό πάνω από 20 δευτερόλεπτα μεταξύ των επεξεργασιών που κάνουν." Βικιπαίδεια:Bots. Έχει παραβιάσει αυτό τον κανονισμό στις 14:01 όταν έκανε 6 επεξεργασίες με τον AWB, στις 14:18 όταν έκανε 5 επεξεργασίες, στις 14:19 με 6 επεξεργασίες και στις 14:20 με 7 επεξεργασίες. Xaris333 (συζήτηση) 14:19, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)


Προφανώς και δεν παραβιάζω κανένα κανόνα δεδομένου ότι δεν τρέχω bot αλλά κάνω χειροκίνητες επεξεργασίες με το AWB, δεδομένου ότι χρειάζεται επίβλεψη, δεν είναι αυτοματοποιημένες, κάτι που μπορεί εύκολα να δει κάποιος στις επεξεργασίες όπου γίνονται διορθώσεις που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αυτόματα. Κοινώς, δεν είμαι bot. 😃 - geraki (συζήτηση) 14:26, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Μπορείς να αποδείξεις αυτό που λες; Εγώ θεωρώ ότι λειτούργησες ως bot. Δεν είναι χειροκίνητες οι επεξεργασίες σου. Xaris333 (συζήτηση) 14:29, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Βεβαίως. Ένα χαζό bot δεν θα μπορούσε να ξέρει αν η παράμετρος γλώσσα = ήταν συμπληρωμένη με ομιλούσα γλώσσα π.χ. αγγλική, ή γλώσσα προγραμματισμού π.χ. php. [17][18][19] Πράγμα που ήταν και η αιτία αλλαγής της παραμέτρου. Ακόμη και η παράμετρος διαθέσιμες γλώσσες ήταν ατεκμηρίωτη. Αν βασιζόμουν σε bot για 20-30 τόσο λεπτές επεξεργασίες θα γινόταν μαντάρα... 😛 - geraki (συζήτηση) 14:40, 17 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Συνεχείς αφαιρέσεις

Στο λήμμα Γιώργος Βουλγαράκης χρήστης που φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τον βιογραφούμενο αν κρίνει κανείς από την συνεισφορά του σε βάθος χρόνου και από τον τρόπο γραφής του λήμματος προχωράει συνεχώς σε αφαιρέσεις κειμένου χωρίς αιτιολογία. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.--Diu (συζήτηση) 15:08, 19 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Δημήτρης Μοθωναίος

Το λήμμα διαγράφεται ως μη εγκυκλοπαιδικό γιατί δεν είναι. Αυτός που όλο το επαναδημιουργεί φαίνεται δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικό. Τώρα το ξαναδημιούργησε. Να διαγραφεί άμεσα και να κλειδωθεί λόγω συνεχής επαναδημιουργίας. Δεν θα ήταν καλή ιδέα; --Ανασυνδυασμένος (συζήτηση) 16:41, 20 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λανθασμένες αναιρέσεις

Παρακαλώ να γίνει σύσταση στον @Wiklib14: για τις αναιρέσεις που κάνει. Ενδεικτικά δείτε το λήμμα:

Σάβια Ορφανίδου στην τελευταία έκδοση υπό τον χρήστη.

Σάβια Ορφανίδου στην τελευταία έκδοση πριν τις αναιρέσεις του χρήστη.

Μπορείτε να διαβάσετε και Συζήτηση χρήστη:Wiklib14#Αναιρέσεις.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα λήμματα βουλευτών τα οποία αν χρειαστεί θα τα παραθέσω. Xaris333 (συζήτηση) 12:09, 24 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

 Έγινε σύσταση αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει--Kalogeropoulos (συζήτηση) 12:17, 24 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)


Αγαπτητέ Xaris333 και Kalogeropoulos έχουμε συζητήσει και μεταξύ μας το θέμα αυτό. Πήρατε τις εξηγήσεις μου. Το θεωρώ λήξαν και προχωρούμε.

Υβριστικοι χαρακτηρισμοί

Ο χρήστης Κράνας εδώ μου επιτίθεται υβριστικά. Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να επιληφθεί. QuaestorGaius (συζήτηση) 16:37, 24 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Συνεχής αφαίρεση προτύπου ταχείας διαγραφής

Καλησπέρα. Ο χρήστης Quintesseele χρησιμοποιεί τη σελίδα χρήστη στη ΒΠ ως μέσο αυτοπροβολής, κάτι το οποίο είναι ενάντια στην πολιτική του εγχειρήματος. Η σελίδα έχει σημανθεί τρεις φορές με το πρότυπο της ταχείας διαγραφής, αλλά αφαιρέθηκε και τις τρεις φορές από τον ίδιο τον χρήστη, ακόμα και μετά από σύσταση στη σελίδα συζήτησής του. Θα μπορούσε κάποιος διαχειριστής να εξετάσει το θέμα; Ευχαριστώ. TeamGale [talk] 14:44, 27 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Όντως. Διαγράφηκε η σελίδα και ειδοποιήθηκε να μην την επαναφέρει--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:54, 27 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λήμμα Θύτης

Αυτό το λήμμα δεν είναι εγκυκλοπαιδικό για αυτό διαγράφεται. Επειδή ανώνυμοι χρήστες συνεχώς το επαναφέρουν μήπως καλύτερα θα ἠταν να κλειδωθεί αόριστα; --ΡΕΓГΕ ΚΑΙ DUB (ΝΤΑΜΠ) (συζήτηση) 12:49, 28 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Λήμμα Δήμητρας Παπαδοπούλου

Ζητώ προστασία στο εν λόγω λήμμα, καθώς αυτός ο επισκέπτης συνεχώς αλλάζει την εθνικότητα της ηθοποιού από κυπριακή σε ελληνική, αγνοώντας με εντελώς όταν του λέω στην σύνοψη της αναίρεσής μου ότι η ίδια το έχει δηλώσει στην παραπομπή που έχω εδώ και καιρό εισάγει ("είμαι 100% Κύπρια"). Επίσης, σβήνει την παραπομπή με την συνέντευξη αυτή. Συνεπώς, παρακαλώ για προστασία του λήμματος για ένα διάστημα ή μπλοκάρισμα του χρήστη. Ευχαριστώ πάρα πολύ. _DaftRose (συζήτηση) 18:07, 29 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Μια απομονωμένη ατάκα από συνέντευξη χωρίς διευκρίνιση δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη πληροφορία για ένα λήμμα. Εννοεί στην καταγωγή, την υπηκοότητα ή την νοοτροπία; Ή κάτι άλλο; --cubic[*]star 05:33, 1 Μαρτίου 2020 (UTC)

 Έγινε Κλείδωμα για ένα μήνα για I.P. Στη συνέχεια βλέπουμες και κάνουμε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:10, 29 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

@DaftRose, CubicStar, και Kalogeropoulos: To ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο, όχι όμως πολύ. Χρειάζεται συζήτηση, την οποία ξεκίνησα. Ανάλογα με την κατάληξη, να διαμορφωθεί και η διατύπωση. Μέχρι τότε, ας μείνει το λήμμα προστατευμένο από επεξεργασίες ΙP, οι οποίες φυσικά μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:11, 1 Μαρτίου 2020 (UTC)

Α.Ο. Ξάνθη / 79.130.62.244 reported by Gnslps

Hi,

Gnslps has requested (on two English Wikipedia noticeboards) to protect Α.Ο. Ξάνθη and to block 79.130.62.244. ToBeFree (συζήτηση) 13:34, 1 Μαρτίου 2020 (UTC)

Γεια σε όλους

Ο χρήστης Gnslps ζήτησε από τη Wikipedia να προστατεύσει το Α.Ο. Ξάνθη και να μπλοκάρει το 79.130.62.244.
(machine translation) ToBeFree (συζήτηση) 13:34, 1 Μαρτίου 2020 (UTC)

This article has been protected from editing by anonymous users. There is no more reason to block that user. --Ttzavarasσυζήτηση 22:24, 1 Μαρτίου 2020 (UTC)

υβριστικά σχόλια

στα ιστορικα στοιχεια του Κυρίλλου και Μεθοδίου στους εξωτερικους συνδέσμους γράφτηκαν υβριστικά σχόλια για το πρόσωπό μου τα οποία και έσβησα. σας παρακαλώ 1. αν γίνεται να αποφευγονται άλλη φορά τέτοια σχόλια και 2. αν μπορείτε να μου στείλετε τη διεύθυνση από την οποία έγινε. Α.Κ.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 176.92.197.55 (συζήτησησυνεισφορά) .

Καλή σας ημέρα. Η Βικιπαίδεια είναι ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια. Οποισδήποτε εγγεγραμμένος ή μη χρήστης μπορεί να παρέμβει στα λήμματα. Το επίμαχο σχόλιο διαγράφηκε και από το ιστορικό. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να δώσουμε στοιχεία για τους συνεισφέροντες, πόσο μάλλον στη συγκκεριμένη περίπτωση, για την οποία δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα καθώς πρόκειται για μη συνδεδεμένο συνεισφέροντα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:41, 14 Μαρτίου 2020 (UTC)

Επαναλαμβανόμενες επαναφορές στο λήμμα για το περιοδικό Αντί με συγκεχυμένη ή παραπλανητική τεκμηρίωση

Εδώ και μερικές εβδομάδες προσπάθησα να σουλουπώσω το λήμμα για το παλιό περιοδικό Αντί, το οποίο σημειωτέον είχα ξεκινήσει πρώτος το 2008. Στο συγκεκριμένο λήμμα κάποιος είχε προσθέσει το 2017 ορισμένα «στοιχεία» για το λεγόμενο «Σκάνδαλο των μυστικών κονδυλίων» (βλ. Αντί (περιοδικό)#Σκάνδαλο μυστικών κονδυλίων). Ωστόσο η προσθήκη για το συγκεκριμένο σκάνδαλο και τη σχέση του με το περιοδικό και τους συντελεστές του ήταν συγκεχυμένη. Συγκεκριμἐνα, η εν λόγω ενότητα μπέρδευε το «Σκάνδαλο Κοσκωτά» με το «Σκάνδαλο μυστικών κονδυλίων» με γενικές αναφορές σε εφημερίδες της εποχής, χωρίς λεπτομέρειες σε συντάκτη, τίτλο άρθρου, κλπ. Επίσης πρόσθετε πράγματα άχρηστα για εγκυκλοπαιδικό λήμμα όπως τις ξύλινες δηλώσεις «καταδικάζω! καταδικάζω!» ορισμένων τότε επιφανών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τις προσπάθειές μου να δώσω στο λήμμα χαρακτήρα ουδέτερο με πραγματικά τεκμηριωμένα στοιχεία, ο ανώνυμος βανδαλίζει και επαναφέρει συνεχώς την δική του - δήθεν τεκμηριωμένη - εκδοχή των πραγμάτων. Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα πως οι επαναφορές του ανώνυμου γίνονται εκ του πονηρού με σκοπό να «αποδειχθεί» 200% πως το Αντί ήταν δούρειος ίππος της ακροδεξιάς και ότι χρηματίστηκε από την δεξιά για να χτυπάει το ΠΑΣΟΚ, κάτι που είναι πολύ αμφίβολο. Ήδη έβαλα ένα εκταταμένο σχόλιο στην Συζήτηση του λήμματος, αλλά ο ανώνυμος βανδαλιστής το αγνόησε και δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.

Σας παρακαλώ, αν έχετε την καλή διάθεση, να ρίξετε μια ματιά στο λήμμα Αντί, όπως είναι σήμερα αλλά και στην τελευταία δική μου τροποποίηση της 2ας Μαρτίου 2020, και να μου πείτε τι να κάνω με τον ανώνυμο βάνδαλο. Σας ευχαριστώ.--Flashdart2 (συζήτηση) 05:02, 7 Μαρτίου 2020 (UTC)

Τζαμάλ (ράπερ)

Όπως γίνει κλείδωμα αυτού του λήμματος. Δεν χρειάζεται να πω άλλα. --ΡΕΓГΕ ΚΑΙ DUB (ΝΤΑΜΠ) (συζήτηση) 19:41, 8 Μαρτίου 2020 (UTC)

προβληματικός χρήστης

Τώρα τελευταία είναι ένας χρήστης με την ονομασία CubicStar <αφαιρέθηκε προσβλητικό σχόλιο> που όταν προσθέτουμε κάτι καινούριο στο κατάλογο που έχουμε δημιουργήσει με την ονομασία 'Κατάλογος με αεροσκάφη πριν το 1900' αμέσως πάει και το σβήνει (τι στο....)ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Executioners (συζήτησησυνεισφορά) .

Καλημέρα. Θα σε παρακαλέσω να είσαι περισσότερο κόσμιος στους χαρακτηρισμούς σου. Σχετικά με το λήμμα μπορείς να συζητήσεις στη σελίδα Συζήτηση:Κατάλογος με αεροσκάφη πριν το 1900. Επσίσης επειδή η Βικιπαίδεια έχει πολιτική καλό θα ήταν να τη μελετήσεις λίγο πριν συνεχίσεις τις τυφλές αναιρέσεις. Υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι προς αυτή στη σελίδα συζήτησής σου. Καλή συνέχεια και καλές συνεισφορές.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:09, 14 Μαρτίου 2020 (UTC)

WIKIGAP: 8-31 Μαρτίου κλείνουμε το φυλετικό χάσμα, γράφουμε για σημαντικές γυναίκες.

"Φυλετικό" είναι αυτό που αφορά στη φυλή. "Έμφυλο" είναι αυτό που αφορά στο φύλο. ➢ Κράνας 19:34, 9 Μαρτίου 2020 (UTC)

✅ -- geraki (συζήτηση) 19:44, 9 Μαρτίου 2020 (UTC)

Πρόβλημα με κρυμμένες κατηγορίες;

Καλημέρα! Φέρνω παράδειγμα το άρθρο Αικατερίνη των Μεδίκων, αλλά το έχω παρατηρήσει και σε άλλα άρθρα. Το άρθρο είναι φουλ τέλειο από πηγές, δεν έχει πρότυπο για έλλειψη παραπομπών ή πηγών, κι όμως λόγω των κρυμμένων κατηγοριών που αφορούν αυτό υπάρχει σε αυτές τις κατηγορίες ως χρήζον επιμέλειας. Τι μπορεί να γίνει για να βγουν αυτές οι κρυμμένες κατηγορίες; Veron (συζήτηση) 09:27, 13 Μαρτίου 2020 (UTC)

Καλημέρα. Κι όμως έχει πρότυπο για έλλειψη παραπομπών. Στην πέμπτη παράγραφο της ενότητας «Τελευταίοι μήνες και θάνατος της Αικατερίνης»--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:02, 14 Μαρτίου 2020 (UTC)

Βοήθεια σε διαφωνία

Επειδή εδώ και δύο μέρες προσπαθώ να πείσω έναν χρήστη, να αποδεχτεί και να μην διαγράφει τις τεκμηριωμένες πληροφορίες που προσθέτω' στο λήμμα Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1950, και εκείνος αρνείται, παρακαλώ κάποιους διαχειριστές να πουν την γνώμη τους στη ανάλογη ενότητα της Αγοράς, προκειμένου (ελπίζω) να τον πείσουν.(Dor-astra (συζήτηση) 16:43, 14 Μαρτίου 2020 (UTC))

Αγαπητή Dor-astra το θέμα είναι ήδη υπό εξέλιξη στην Αγορά και μπορούν να το διαβάσουν και να πουν τη γνώμη τους όλοι, εγγεγραμμένοι συντάκτες, διαχειριστές και γραφειοκράτες. Ξεχωριστή ενότητα στο σημειωματάριο των διαχειριστών δεν είναι ξεκάθαρο σε τι αποσκοπεί. Esslet(συζήτηση) 16:59, 14 Μαρτίου 2020 (UTC)
Απλώς ήθελα να παρακινήσω να πουν την άποψή τους (Dor-astra (συζήτηση) 17:03, 14 Μαρτίου 2020 (UTC))

υβρεολόγιο σε σύνοψη επεξεργασίας

https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9D%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82&diff=8122385&oldid=8122256

Εισαγωγή βωμολοχιών και ασυναρτησιών από ip

Η συγκεκριμένη ip προσθέτει ασυναρτησίες σε λήμματα σχετικά με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Pavlos1988 (συζήτηση) 01:24, 17 Μαρτίου 2020 (UTC)

απαράδεκτοι

καί ὑβριστικοί χαρακτηρισμοί σέ βᾶρος μου[[20]] ἀπό τόν Kalogeropoulos,προφανῶς ἐπειδή καταδικάζω τίς ἀγοραῖες ἐκφράσεις πού χρησιμοποιεῖ.Ἐπαναλαμβάνω πώς δέν ἐπιτρέπεται νά παραμένη διαχειριστής κάποιος πού δέν συγκρατεῖ τά νεῦρα καί τήν γλῶσσα του καί πρέπει νά ἀπομακρυνθῆ.Σχολαστικος (συζήτηση) 07:05, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Η διαρκής προσπάθεια επαναφοράς του θέματος με ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια να βάλεις αυτοαναφορά που μάλιστα όδηγεί σε επεξεργασία της ίδιας σελίδας, υποδεικνύει με σαφέστατο τρόπο ότι χρησιμοποιείς τρολικές συμπεριφορές. Άρα είσαι τρολ και μάλιστα του χειρίστου είδους. Φαίνεται βέβαια και από το σύνολο των επεξεργασιών σου, αλλά αυτό είναι ευθύνη όσων σε ανέχονται να συνεχίζεις διασπαστικές επεξεργασίες, αφαιρώντας μάλιστα κατά το δοκούν ή προσθέτοντας πληροφορίες σε προτάσεις τεκμηριωμένες προγενέστερα.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 07:15, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ὁ ἀθυρόστομος καί ἀγενής Kalogeropoulos μέ πεζοδρομιακή φρασεολογία καί ὑβριστικά ἐπίθετα προσπαθεῖ νά μέ χαρακτηρίση τρόλ καί νά ἀπαξιώση τίς συνεισφορές καί τήν ἐπιμέλεια πού κάνω τῶν λημμάτων.Δέν εἶναι στάση διαχειριστή αὐτή,μειώνει τήν ΒΠ καί πρέπει νά ἀπομακρυνθῆ.Σχολαστικος (συζήτηση) 07:50, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Φάνηκε περαιτέρω η τρολική και pov συμπεριφορά σου με την αλλοίωση περιεχομένου κατά το δοκούν με απόκρυψη πληροφοριών. Και έχεις κάνει και άλλες τέτοιες αλλοιώσεις. Απλά πράγματα

Υ.Σ. Τα τρολ δεν αντιμετωπίζονται με ευγένεια, έτσι όπως την υπονοείς εσύ αν και δεν τη διαθέτεις. Πολλά τα παραδείγματα αγενούς συμπεριφοράς σου σε χρήστες που τόλμησαν να αναιρέσουν επεξεργασίες σου, παρά τις σχετικές συστάσεις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 07:53, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Κάποια ἀπόδειξη γιά ὅλα αὐτά πού μοῦ προσάπτεις;Σχολαστικος (συζήτηση) 08:00, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Τελευταία ήταν σε σχετικό λήμμα, όπου απέκρυψες πληροφορία. Οι υποδείξεις έχουν γίνει κατά κόρον στη σελίδα συζήτησής σου, εκτός και αν δεν τη διαβάζεις και τα έχεις διαγράψει ασυζητητί. Τίποτα το καινοφανές επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, modus operandi--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:03, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Δέν ὑπῆρχε ἡ πληροφορία,τήν πρόσθεσες ἐκ τῶν ὑστέρων.Κἀτι ἀλλο;Σχολαστικος (συζήτηση) 08:07, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Θα σε παρακαλέσω να μη λες ό,τι θέλεις. Υπήρχε η πληροφορία διατυπωμένη διαφορετικά. Και πάμε παρακάτω, θέλεις πραγματικά να κάνω κατάλογο τέτοιων συνεισφορών;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:10, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)~

Ὑπῆρχε ἡ πληροφορία διατυπωμένη ἀλλοιῶς ;Δηλαδή πῶς;Πάλι καταφεύγεις σέ λεκτικές ἀκροβασίες;Σχολαστικος (συζήτηση) 08:21, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Κοίτα τα diff, διαθέσιμα είναι, δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο. Πες μου απλά αν θέλεις να κάνω κατάλογο συνεισφορών, όπως σού είπα παραπάνω--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:27, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Δέν ἔχεις τίποτε νά πῆς συμπεραίνω,ἐλίσσεσαι λεκτικά μέ ὑπεκφυγέςΣχολαστικος (συζήτηση) 08:54, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Υπεκφυγές είναι όταν σας ζητείται ένα diff και εσείς δεν είστε σε θέση να το δώσετε. Υπεκφυγές είναι όταν σας ζητούνται πηγές που να τεκμηριώνουν τις προσθήκες σας εντός λημμάτων και εσείς κλωτσάτε την μπάλα στην εξέδρα. Αυτά είναι υπεκφυγές... --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 08:59, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)
Σέ μένα ἀπευθύνεσαι glorious93; Ἀπὀδειξε αὐτά πού λές, μπορεῖς;Σχολαστικος (συζήτηση) 09:44, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)
Ναι ρε, σε εσένα απευθύνεται - έχεις diffs ναι ή όχι; Άσε τις σαχλές απαντήσεις και τις αστείες υπεκφυγές και απάντα αν μπορείς να αποδείξεις τα τεράστια ψεύδη που πετάς αριστερά και δεξιά, νομίζοντας ότι έχεις να κάνεις με βλάκες. Άντε με τις αηδίες τόσους μήνες. Glucken123 (συζήτηση) 11:12, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)
Αρνείσαι δηλαδή να δεις τα diff Σχολαστικος, αναμενόμενο συμπεραίνω πως δεν έχεις τι να απαντήσεις. Λοιπόν εδώ αφαιρείς πληροφορία], το χεις ξανακάνει 3-4 φορές και εδώ την επαναφέρω τεκμηριωμένη με διαφορετική διατύπωση. Να φτιάξω λοιπόν έναν κατάλογο τέτοιων συνεισφορών αφαίρεσης κατά το δοκούν πληροφορίας; Η τελευταία φορά που ρωτώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:06, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Φτιᾶξε ὅ,τι νομίζεις, δημοσίευσέ το και ας κρίνει η κοινότηταΣχολαστικος (συζήτηση) 09:10, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Ο Σχολαστικος είναι ολοφάνερο troll. Δεν ξέρω πως και γιατί δεν το είχατε πάρει χαμπάρι εξ'αρχής, αλλά η παρουσία του μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει. Glucken123 (συζήτηση) 13:40, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Φαρσοκωμωδία είναι η δική σου παρουσία, ως υποχρεωτικού υποστηρικτή ή εκπρόσωπου του Kalogeropoulos, όπως και η κοινή φρασεολογία (όποιος δεν μας αρέσει είναι "τρολ").--Skylax30 (συζήτηση) 07:37, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Έχουμε το νο.1 κατασκεύασμα με τις πολυτονικές εμμονές και καπάκι ο μέσος χρήστης "χριστιανικών" fora εμφανίζεται για να στηρίξει το πασιφανές troll, αλλά κατηγορεί εμένα που παίρνω το μέρος του διαχειριστή. Έχεις να δώσεις εσύ μήπως το diff να τελειώνουμε; Αν όχι άντε τρέχα να κοινωνήσεις και άσε τη ΒΠ στην ησυχία της. Glucken123 (συζήτηση) 10:07, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μη φιλάς το χέρι του διαχειριστή αυτές τις μέρες. Ούτε στο ίδιο χαλάκι προσευχής.--Skylax30 (συζήτηση) 14:08, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ένας μήνας φραγή για τον Σχολαστικος για συνεχή διασπαστική συμπεριφορά που συνίσταται στην επαναφορά θεμάτων στο ΣΔ, με τα οποία κανείς δεν ασχολείται για προφανείς λόγους, στην ατεκμηρίωτη αφαίρεση περιεχομένου από λήμματα (βλ. σελίδα συζήτησης του) παρά τις συστάσεις που του έχουν γίνει, στις προσθήκες περιεχομένου μη ουδέτερου παρά τις συστάσεις που του έχουν γίνει, στην συνέχιση λανθασμένων πρακτικών που του έχουν επισημανθεί πολλάκις (μετατροπή σελίδας συζήτησης σε forum). Γενικά καλό θα είναι να αντιληφθεί - αν δεν το ξέρει ήδη- ότι δεν γίνεται δέκα χρήστες να ασχολούνται μαζί του και αυτός να συνεχίζει τα ίδια. Κανονικά έπρεπε να είχε επιβληθεί νωρίτερα φραγή για ολες αυτές τις συμπεριφορές. Glucken123 φραγή ένα μήνα για αυτό που έγραψες: "Αν όχι άντε τρέχα να κοινωνήσεις και άσε τη ΒΠ". Στο έχω ξαναπεί. Χρήσιμες οι επισημάνσεις σου αλλά αν δεν συμπεριφέρεσαι κόσμια εντός του εγχειρήματος δεν έχουν νόημα αυτού του είδους οι παρεμβάσεις. Αν διαφωνεί κάποιος διαχειριστής με αυτή την παρέμβασή μου, ευχαρίστως να προχωρήσει σε αναίρεση των πράξεών μου. --Diu (συζήτηση) 14:10, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Διαφωνώ Diu, παρόλο που θα πείτε τα γνωστά ότι στηρίζω Glucken123 και τα συναφή κατηγορητήρια. Χαλάκια προσευχής aka "είσαι μουσουλμάνος μαζί με τον κολλητό σου τον διαχειριστή" ο "διαχειριστής και το βοηθητικό προσωπικό του" ακριβώς από κάτω, διαφωνώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:13, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)
Ναι, Kalogeropoulos, το έχω επισημάνει και στον Diu ότι κακώς, κατά τη γνώμη μου πάντοτε, δεν έγινε κάτι και με τον συγκεκριμένο χρήστη, έστω και έναν πιο light μοτίβο. Περισσότερο εμπρηστικά και «λάδι στην φωτιά» ήταν τα συγκεκριμένα σχόλια που έγιναν, όπως έγιναν, παρά ουσιαστική εποικοδομητική συνεισφορά στη συζήτηση. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 18:21, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)
Προφανώς δεν άρχισα εγώ τους προσωπικούς θρησκευτικούς χαρακτηρισμούς μετά προσβολών, και δεν έχει παρά να δει κανείς πιό πάνω τί έγραψαν οι δύο για "εξαφάνιση χριστιανών", προσωπικό χαρακτηρισμό ως χριστιανού σε εισαγωγικά, προσβολή περί τη Θεία Κοινωνία, θρησκευτικά φόρα κτλ. Κάποιος ανακάλυψε ότι αυτά είναι προσβλητικά μόνο όταν έστρεψα την προσοχή σε άλλο θρήσκευμα, το οποίο απλά τονίζει αυτό που θέλω να πώ. Τα περί "χαλάκια προσευχής" δεν είναι προσβλητικά, γιατί σε πολλές μουσουλμανικές χώρες υπάρχει ήδη οδηγία οι πιστοί να χρησιμοποιούν το δικό τους ατομικό χαλί. Το να υπονοεί κάποιος ότι μπορεί να είσαι μουσουλμάνος δεν είναι προσβολή, εκτός ίσως αν έχεις δηλώσει άλλο θρήσκευμα. Επίσης υπάρχει η συνεχής παρενόχληση χρηστών ως "τρολ", όπως π.χ. στη συνεισφορά μου στον σοφολογιόταταο Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου την οποία και ανταπέδωσα μόνο και μόνο για να κρίνει αν είναι παρενοχλητική [21]. Τέλος συμμετοχής μου σ' αυτή τη συζήτηση.--Skylax30 (συζήτηση) 09:49, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)
Το θέμα δεν είναι ποιος το ξεκίνησε, αλλά ποιος συμμετείχε. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:57, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)
Προφανώς εξαρχής της παρουσίας σου στη Βικιπαίδεια οι προσδιορισμοί αλβανοί, μουσουλμάνοι κ.λπ για όποιον δεν σού κάθεται, έχουν μακρύ ιστορικό, που δεν μπορείς να το αρνηθείς. Επίσης, εξαρχής στην παρουσία σου στη ΒΠ είναι χαρακτηριστική και συνεχής η τρολική συμπεριφορά, βλ Αράπης, χρήση της σελίδας σου για παραμονή διαγραμμένων λημμάτων κ.λπ σχετικά. Προφανώς τρολική συμπεριφορά είναι και το σοφολογιώτατος, δεδομένης μιας συζήτησης που δεν έχει κλείσει ακόμα και δεδομένης της εμμονικής σου επίθεσης σε ό,τι μουσουλμανικό. Οπότε ο χαρακτηρισμός τρολ είναι ακριβής στην περίπτωσή σου και ουσιαστικά μέρος της ευθύνης έχουν και όσοι δεν την αντιμετωπίζουν άμεσα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:50, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)
Αμήν. Glucken123 (συζήτηση) 11:11, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Ας επαναλάβω ότι ο παραπάνω χρήστης στο παρελθόν δεν δίστασε να χλεβάσει χρήστες στη ΒΠ με τη συχνή χρήση της λέξης "αράπης", έχοντας προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι στον δικό του κόσμο αυτά είναι επιτρεπτά. Επίσης, συνδιαλέγεται και με το αιώνιο troll της ΒΠ, κάτι που επισύρει ακόμα μεγαλύτερη φραγή αλλά κάποιοι κοιμούνται. Όταν αποκαλούμε κάποιοι αυτές τις συμπεριφορές "χριστιανικές" και όχι χριστιανικές, θίγεται η τιμή του, και αμέσως μας κουνάει το δαχτυλάκι του κάνοντας λόγο για αγώνα ενάντια στο είδος του. Ας προχωρήσουμε παρακάτω. Όσον αφορά τον Σχολαστικό, ουδέν σχόλιο -- κανείς δεν ξέρει τι επιχειρεί να πετύχει. Glucken123 (συζήτηση) 10:48, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ψεύτης ως συνήθως. Δεν χλεύασα κανένα χρήστη ως "αράπη". Τον προκαλώ να βάλει εδώ το diff. Πιο πριν μιλάει ο χρήστης διαχειριστής που βρίζει τους Έλληνες ως "εσαεί ρουφιάνους" και αρνείται να το σβήσει. Θα μπορούσε ίσως να μας εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να αποκαλείται ο Αλβανός "Αλβανός", ποιός μας απαγορεύει να προσθέτουμε σε λήμματα το "σοφολογιότατος", επειδή αυτός (και ο άλλος) έχουν μια αντικληρικαλική - αντιχριστιανική εμμονή. Για την υπονοούμενη επιθυμία να εξαφανιστούν (δηλαδή να πεθάνουν) οι Χριστιανοί από τον κορονοϊό, ας το θέσω κατ' αρχήν εδώ στους διαχειριστές, και βλέπουμε για τη συνέχεια.--Skylax30 (συζήτηση) 19:42, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)
Ψεύτης είσαι και φαίνεσαι. Πουθενά δεν έγραψα ότι χαρακτήρισες (μίλα Ελληνικά σε παρακαλώ) χρήστες ως αράπηδες, αλλά δεν δίστασες να χρησιμοποιήσεις τη λέξη παρόλο που άλλοι ένιωθαν άβολα λόγω του προσβλητικού χαρακτήρα. Τώρα για τα περί αντιχριστιανικών (που είναι παραμύθια) είναι τα γνωστά παραληρήματα απέναντι σε ό,τι μουσουλμανικό. Δηλαδή επιλεκτικά έχεις εξυβρίσει δημοσίως στη ΒΠ άλλες θρησκείες χωρίς να απολογηθείς και απαιτείς σεβασμό, την ίδια ώρα που δεν τον αξίζεις. Όπως καταλαβαίνεις κανείς δεν έχει πρόβλημα με χριστιανούς - παραμόνο με σένα που είσαι προκλητικός και αγενέστατος. Το να πεθάνουν/εξαφανιστούν χριστιανοί από τον κορονοϊο είναι αρκετά βαριά κατηγορία, οπότε θα ζητήσω από άλλους διαχειριστές που διαβάζουν τις ανυπόστατες σου, να σου ρίξουν μία φραγή για τα ψέματα που εκτοξεύεις αριστερά και δεξιά μπας και βάλεις μυαλό. Glucken123 (συζήτηση) 20:05, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)
Διορθώνω. Υπήρξε στην "Αγορά" αυτό:

" Κατά της πρότασης του Skylax με συνοπτικές διαδικασίες. Οι υπόλοιπες θρησκείες δε φαίνεται να ενδιαφέρονται για παπαρδέλες. Μόνον οι 'Χριστιανοί" που απ' ό,τι φαίνεται θα γίνουν είδος προς εξαφάνιση με τους συνωστισμούς για μεταλήψεις βάσει οδηγιών των μακαριώτατων και συναφών ιεραρχών--Kalogeropoulos (συζήτηση) 12:56, 16 Μαρτίου 2020 (UTC) "

Μέσα σε 3 γραμμές συμπυκνωμένο το ρατσιστικό μίσος κατά μιας συγκεκριμένης θρησκείας.--Skylax30 (συζήτηση) 07:33, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μπα εξαιρετικά θεμιτή κριτική σε επικίνδυνες παλινωδίες και παροτρύνσεις από "μακαριώτατους" για τον συνωστισμό "χριστιανών" σε ανοικτές εκκλησίες εν μέσω πανδημίας, σχολιασμένη πολλαπλώς αρνητικά. Αναφορά σε εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο στάση. Αν μάλιστα ακολουθείς τέτοιες παροτρύνσεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, γίνεσαι πράξεσι εξαιρετικά επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, εκτός από τρολ στη Βικιπαίδεια--Kalogeropoulos (συζήτηση) 07:59, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Γεμίσαμε τρολ και πάπετς

Ελληνική Βικιπαίδεια <wiki@wikimedia.org> Κατάργηση εγγραφής 8:58 π.μ. (πριν από 32 λεπτά) προς εγώ

"Βανδαλισμός εισαγωγή ασυναρτησιών σε σελίδες" ρε geek καραγκιόζη "ξερόλα" που θες να κάνεις και τον "έξυπνο" κιόλας, αυτό να το πεις στον εαυτό σου!

ο βανδαλισμός και η "εισαγωγή" ασυναρτησιών είσαι εσύ!

ερμαφρόδιτο σκουλήκι κάθε άλλο παρά "καλο"γερόπουλος είσαι

Δεν έχει σημασία το βρίσιμο, αδιάφορο μού είναι αλλά η Βικιπαίδεια έχει γεμίσει και τρολ και πάπετς. Θα κάνετε κάτι για αυτό;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 07:32, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Το μέλλον της ΒΠ Kalogeropoulos ανήκει στα τρολ και στις μαριονέτες (βασικά και το παρόν …), οπότε πορεύσου ανάλογα. Εγώ λ.χ. την "'εχω κάνει" βασικά προς Βικιλεξικό μεριά, που τα πράγματα είναι πιο ήρεμα (αν και μερικά γνωστά τρολ -βασικά ένα, από Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές- της ΒΠ μας "επισκέπτονται" κατά καιρούς, όταν ίσως σφίγγουν τα πράγματα εδώ). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 14:36, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)
Και προφανώς έχεις δίκιο Chalk19, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:35, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Για το βοηθητικό προσωπικό δεν θα πούμε τίποτα;--Skylax30 (συζήτηση) 21:09, 18 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ειδική σελίδα

Στη σελίδα Αχρησιμοποίητα πρότυπα εκεί που λέει: "Θυμηθείτε να να ελέγξετε για άλλους σύνδεσμους προς τα πρότυπα πριν τα διαγράψετε" στη λέξη συνδέσμους λείπει ένα ς. -- (συζήτηση) 15:12, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

 Έγινε--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:29, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μετακίνηση που απαιτεί διαγραφή

Να μετακινηθεί το λήμμα A Aa E Ee (ταινία στα Τελούγκου, 2009) στο σκέτο A Aa E Ee. Δεν χρειάζεται αποσαφήνιση. -- (συζήτηση) 17:17, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Όχι από μένα τουλάχιστον. Το σκέτο είναι δυνατόν να προκαλέσει σύγχυση, σε όποιον δεν γνωρίζει τη λογική του τίτλου στη ΒΠ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:25, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Επεξήγηση

Παρακαλώ να διευκρινιστεί το πιο κάτω απόσπασμα από το ημερολόγιο φραγής:

 • 20:17, 19 Μαρτίου 2020 Ο Kalogeropoulos Συζήτηση Συνεισφορά φραγή αφαίρεσε τη φραγή του Glucken123 Συζήτηση Συνεισφορά (και οι δύο ή κανένας από τους δύο)
 • 16:09, 19 Μαρτίου 2020 Ο Diu Συζήτηση Συνεισφορά φραγή έθεσε φραγή στον Glucken123 Συζήτηση Συνεισφορά με χρόνο λήξης 1 μήνα (η δημιουργία λογαριασμού έχει απενεργοποιηθεί) (Παρενοχλητική/επιθετική συμπεριφορά) (άρση φραγής | αλλαγή φραγής)
 • 16:08, 19 Μαρτίου 2020 Ο Diu Συζήτηση Συνεισφορά φραγή έθεσε φραγή στον Σχολαστικος Συζήτηση Συνεισφορά με χρόνο λήξης 1 μήνα (η δημιουργία λογαριασμού έχει απενεργοποιηθεί) (Παρενοχλητική/επιθετική συμπεριφορά) (άρση φραγής | αλλαγή φραγής)

και ιδιαίτερα η επισήμανση "και οι δύο ή κανένας από τους δύο". Η άρση φραγής του ενός μόνον είναι αντιφατική. --Ttzavarasσυζήτηση 20:56, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

Και οι δύο εννοώ Skylax30 και Glucken123. Ο Σχολαστικός μού είναι παντελώς και παγερά αδιάφορος, βάσει της εξαρχής συμπεριφοράς του. Αυτά για όποιον μπορεί και καταλαβαίνει βασικά πράγματα. Το διευκρίνισα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:21, 19 Μαρτίου 2020 (UTC)

"Και οι δύο". Πάλι δηλαδή ο ένας είναι στο απυρόβλητο, παρά τα "σχόλια" περί εξαφάνισης χριστιανών, ψευδοχριστιανών σε εισαγωγικά κτλ. Αναρρωτιέμαι αν θα είχε τα κότσια να γράψει τα ίδια για άλλο θρήσκευμα.--Skylax30 (συζήτηση) 09:53, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)

Αυτές τις πρακτικές τις ακολουθείς εσύ. Πραγματικοί χριστιανοί δεν βρίζουν άλλες θρησκείες, ούτε προκαλούν χρήστες σε φυλετικά λήμματα. Εσύ σε ποιά κατηγορία ανήκεις; Και ψεύτης και προκλητικός δηλαδή. Glucken123 (συζήτηση) 20:07, 20 Μαρτίου 2020 (UTC)
Βάλε εδώ το diff όπου υποτίθεται υβρίζω άλλες θρησκείες, καθώς και το άλλο όπου δήλωσα Χριστιανός. Είσαι ψεύτης και κάνεις προσωπικές επιθέσεις σε προσωπικά θέματα που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Για πληροφόρησή σου, στις εγκυκλοπαίδειες δεν υπάρχουν "φυλετικά λήμματα" ούτε "απαγορευμένες γνώσεις". Αυτά υπάρχουν στη Φάρμα των Ζώων, αν θυμάμαι καλά.--Skylax30 (συζήτηση) 09:44, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)
Βάλε εσύ εδώ το diff που ζητάμε εξαφάνιση χριστιανών και μετά σου φέρνω όσα diffs γουστάρεις. Είσαι επικίνδυνα ημιμαθής και σχεδόν κλειστόμυαλος. Τα φυλετικά ζητήματα, τα οποία δεν έχεις την απαιτούμενη λογική για να τα σεβαστείς, ευτυχώς είναι κομμάτι επίσης του Συντάγματος που προστατεύει φανατισμένος "χριστιανούς" σαν εσένα για να διαδίδετε με προπαγανδιστικές τάσεις ό,τι σας κατέβει. Glucken123 (συζήτηση) 14:30, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

προσπάθεια προβολής

Εδώ και μέρες γίνεται, με επιμονή, αυτή η προσθήκη σε λήμμα. Προς το παρόν, αναιρώ κάθε σχετική προσπάθεια. Ίσως να μην είναι απαραίτητο κάποιο άλλο μέτρο, το θέτω πάντως υπόψιν σας.--Dipa1965 (συζήτηση) 11:37, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Το κλείδωσα για μερικές ημέρες για μη συνδεδεμένους χρήστες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:47, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Διαγραφή

Παρακαλώ να γίνει διαγραφή Γεώργιος Χατζηκώστας για να γίνει μετακίνηση λήμματος σε αυτό τον τίτλο. Xaris333 (συζήτηση) 19:16, 21 Μαρτίου 2020 (UTC)

Αν καταλάβα καλά η μετακίνηση έγινε;--Diu (συζήτηση) 12:34, 22 Μαρτίου 2020 (UTC)

Ναι έχει γίνει--Kalogeropoulos (συζήτηση) 13:15, 22 Μαρτίου 2020 (UTC)

Απειλές και αναιρέσεις

Δέχομαι εδώ απειλές από τον λογαριασμό Tsax217 που αφαιρεί διαχρονικά τεκμηριωμένο κείμενο στο λήμμα του Νότη Σφακιανάκη. Παρακαλώ έναν διαχειριστή να πράξει τα δέοντα. Υπενθυμίζω ότι έχει φραγεί για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν. Glucken123 (συζήτηση) 12:51, 22 Μαρτίου 2020 (UTC)

λανθασμένες ονομασίες κατηγοριών

Καλησπέρα. Υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει αλλαγή ονόματος χωρίς να μη χρειαστει να ξαναπεραστούν χειροκίνητα τα αντίστοιχα tags στα λήμματα; Γιατί υπάρχει η  Κατηγορία:Υπομνηματογράφοι ανά εθνικότητα και οι υποκατηγορίες της, καθώς και η Κατηγορία:Υπομνηματογράφοι οι οποίες έχουν επίσης λανθασμένη ονομασία: είναι "απομνημονευματογράφοι" και όχι "υπομνηματογράφοι".--Dipa1965 (συζήτηση) 00:01, 24 Μαρτίου 2020 (UTC)

Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots. (με μια ειδοποίηση και στον Geraki αν χρειαστεί) Xaris333 (συζήτηση) 01:36, 24 Μαρτίου 2020 (UTC)

Έβαλα τη σχετική αίτηση. Ευχαριστώ.--Dipa1965 (συζήτηση) 10:31, 24 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μετακίνηση που απαιτεί διαγραφή

Να μετακινηθεί το λήμμα HIStory: Past, Present and Future, Book I (άλμπουμ) στο σκέτο HIStory: Past, Present and Future, Book I. Δεν χρειάζεται αποσαφήνιση, αφού μόνο το άλμπουμ υπάρχει και ούτε προκαλεί στον άλλο σύγχυση. -- (συζήτηση) 17:37, 24 Μαρτίου 2020 (UTC)

✅ -- geraki (συζήτηση) 16:48, 25 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μετακίνηση που απαιτεί διαγραφή (2)

Παρακαλώ διαγράψτε την Κατηγορία: Ελληνικές κυβερνήσεις επί Παύλου Α΄ καθότι έχω μεταφέρει τα λήμματα σε μια νέα κατηγορία που δημιούργησα. Ευχαριστώ. (Dor-astra (συζήτηση) 16:20, 25 Μαρτίου 2020 (UTC))


✅ -- geraki (συζήτηση) 16:48, 25 Μαρτίου 2020 (UTC)

Συνεχείς βανδαλισμοί από IP

Χρήστης IP εδώ και μία ώρα περίπου βανδαλίζει συνεχώς λήμματα, αφαιρώντας όλο το περιεχόμενό τους. Από όσο έχω προσέξει έχει λάβει προειδοποίηση από τον NikosLikomitros, αλλά συνεχίζει. Μπορεί να γίνει κάτι; Ευχαριστώ. TeamGale [talk] 11:01, 27 Μαρτίου 2020 (UTC)

Επίσης κάνει προσωπικές επιθέσεις σε χρήστες είτε τοποθετεί άσχετο περιεχόμενο στις σελίδες τους. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:03, 27 Μαρτίου 2020 (UTC)

Αφήνω αυτό εδώ

Μιας και ο διαχειριστής Ttzavaras έχει κουνήσει ουκ ολίγες φορές το δάχτυλο σε μπόλικους χρήστες εντός της ΒΠ, αφήνω εδώ την σχεδόν αστεία αναίρεση σε μένα, για αφαίρεση σχολίου από γνωστό φραγμένο «ον». Αυτή η ανάρτηση γίνεται για καθαρά ιστορικούς λόγους. Glucken123 (συζήτηση) 21:16, 27 Μαρτίου 2020 (UTC)

Παρακαλώ όλους τους χρήστες της ΒΠ να μην ασχολούνται με τη σελίδα συζήτησής μου. "Έχουν γνώσιν οι φύλακες" και δεν χρειάζομαι υποστήριξη επί του θέματος. Τυχόν παραβίαση της ευγενικής αυτής παράκλησης θα επιφέρει τις ανάλογες συνέπειες. --Ttzavarasσυζήτηση 17:06, 28 Μαρτίου 2020 (UTC)
Τις απειλές σας αλλού κύριε διαχειριστά -- η σελ. συζήτησης δεν είναι ιδιοκτησία σου. Η πολιτική ισχύει για όλους, οπότε φρόντισε να διαγράφεις τα εμετικά γραπτά φραγμένων χρηστών και μετά κάνε όσες (μη επιλεκτικές) υποδείξεις θες. Glucken123 (συζήτηση) 17:37, 28 Μαρτίου 2020 (UTC)