Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:ΣΔ)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Συντόμευση:
  • ΒΠ:ΣΔ

Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

  • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
  • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
  • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
  • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Προς τους διαχειριστές:
Για τη διευκόλυνση των διαχειριστών υπάρχει σχετικό checklist με κατάλογο σελίδων που χρειάζονται τακτικό έλεγχο.

Checklist

Έλεγχος αρχείων:


Εδώ[επεξεργασία κώδικα]

Τί ακριβώς συμβαίνει; --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 17:59, 3 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Πράγματι αφορά την Αγορά και όχι το συγκεκριμένο λήμμα. Βλέπω ότι π.χ. ο Χουάν Ραμόν Ρότσα κατά τη ΒΠ είναι "Αργεντινός", ενώ πιό κάτω λέει ότι "απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα". Δεν ξέρω πώς τεκμηριώνεται το "Αργεντινός", αλλά ούτε και το "Έλληνας" τεκμηριώνεται στο συγκεκριμένο λήμμα. Στα σχόλια των αλλαγών βλέπω ότι κατά τον Diu "σημασία έχει πώς αυτοπροσδιορίζεται". Οπότε μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για "Τούρκους", "Μακεδόνες" (Έλληνες πάντα), "ελληνόφωνους" (άνευ εθνικότητας), "Ρομά", "Ρωμιούς", "μακεδονόφωνους" κτλ. Αν δεν υπάρχει πηγή για την υπηκοότητα κάποιου, μπορεί να μένει και χωρίς αυτή να αναγράφεται, όπως δεν αναγράφεται υπηκοότητα στον Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας. Αλλά ίσως κι εκεί μπορούμε να δούμε πώς αυτοπροσδιορίζεται.--Skylax30 (συζήτηση) 11:21, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Πάντως ως προς την ουσία όλες οι πηγές που είδα τον Νέγρο του Μοριά τον χαρακτηρίζουν Έλληνα.--Diu (συζήτηση) 11:33, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχουν σοβαρές πηγές επί του θέματος, και αφού το "γράφει η βικιπαίδεια", θα υπάρξουν άλλες 500 πηγές.--Skylax30 (συζήτηση) 14:41, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Αθανάσιος Χαστούπης[επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα υπάρχει επαναλαμβανόμενη καταστροφή της λειτουργίας των παραπομπών από νέο λογαριασμό (+ το POV που εισάγεται), ενδεικτικά [1], που δείχνει SPA (βλέπω στο ιστορικό ότι υπήρξαν κι άλλοι δυο SPAs στο παρελθόν). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 09:47, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Και είναι ασταμάτητος, από ό,τι φαίνεται. Pov, παραπομπές σε Βικιπαίδειες, διαγραφή μέρους των πεπραγμένων του βιογραφούμενου. Συμφωνώ ότι μάλλον περί SPA πρόκειται.--Dipa1965 (συζήτηση) 20:53, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Του άφησα σχετικό μήνυμα. --C Messier 21:08, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Άρση[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ ζητείται άρση μιας φραγής η οποία έτσι κι αλλιώς έχει λήξει. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται κόλλημα της σχετικής διαδικασίας αιτημάτων άρσης φραγής. Παρά τις προειδοποιήσεις άλλων χρηστών και διαχειριστών, ο εν λόγω χρήστης επιμένει στην επαναφορά του αιτήματος άρσης φραγής... για μια φραγή που έχει λήξει. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 13:03, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

@Glorious 93: Ο χρήστης γυρνά στα ίδια και στα ίδια αδιάλειπτα -αυτό είναι πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία. Ωστόσο, αν προσέξουμε, ζητά "διαγραφή" της φραγής, δηλ. μάλλον να μην εμφανίζεται στο ιστορικό φραγών του, κάτι που βέβαια από όσο ξέρω δεν γίνεται. Ίσως θα πρέπει να του εξηγηθεί ειδικά αυτό από ένα διαχειριστή, αν δεν έχει ήδη γίνει. Ενδεχομένως να υπάρχει ένα μικρό ελαφρυντικό εδώ, μολονότι 1) έτσι κι αλλιώς απορρίφθηκε το αίτημα για ακύρωση της φραγής, συνεπώς δεν θα μπορούσε να τεθεί και ζήτημα "διαγραφής" της, 2) αγνοεί συστηματικά όσα του έχουν επισημάνει πολλοί συντάκτες και διαχειριστές μέχρι τώρα για διάφορα θέματα. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 15:20, 4 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
Καμία διάθεση αλλαγής, καμία διάθεση προσαρμογής. Σήμερα επανήλθε με επαναφορά σχολίου του, συνοδευόμενη από ύβρεις στη σύνοψη ("Ἐπαναφορά ἀπάντησής μου σέ σχόλιο κάποιου χρήστη,πού ἐπανειλλημένα διαγράφεται ἀπό ἄλλον, ψεύτη,διαβολέα καί ἀνιστόρητο ξερόλα"). Συνηθισμένα πράγματα.--Dipa1965 (συζήτηση) 08:20, 5 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
@Dipa1965: Έχεις δίκιο. Αναρωτήθηκα μπας κι υπάρχει μια μικρή χαραμάδα, ύστατη, αλλά δεν … Προφανώς, η αντιμετώπιση της περίπτωσής του είναι μάλλον προδιαγεγραμμένος "μονόδρομος", σε αντιστοιχία της επιμονής του. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 08:46, 5 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Περίεργη συμμετοχή[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάποιος χρήστης, που από ότι έχω παρατηρήσει η συντριπτική συνεισφορά του στην Βικιπαιδεία, ίσως και το 90% των συνεισφορών του, εξαντλείται στην προσθήκη μικρών προτάσεων, πάντα σχεδόν των ίδιων, σε διάφορα σχετικά λήμματα. Συγκεκριμένα, ασχολείται κυρίως με την περίοδο του Εθνικού Διχασμού, προσθέτοντας όπου είναι δυνατόν, pov κυρίως παραγράφους υπέρ του Βενιζέλου και κατά του Κωνσταντίνου, χωρίς πολλές φορές να είναι και τεκμηριωμένες.
Πέρα από την τεκμηρίωση, αυτό που ήθελα να ρωτήσω, αν η συμπεριφορά αυτή είναι προβληματική - ή όχι, οπότε το θέμα τελειώνει εδώ! ("ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 19:06, 5 Ιανουαρίου 2021 (UTC))

Χρήστης:ΔώραΣτρουμπούκη, το POV pushing δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά. --Focal Point 19:37, 5 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Φράγη στον βάνδαλο.[επεξεργασία κώδικα]

Φραγή στον βάνδαλο.Κοιτάξτε τις συνεισφορές του.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C:%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/79.166.50.232 RevanzoHellas (συζήτηση) 09:34, 6 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Υπενθυμίζω το εξής: Να αναφέρετε μόνο συμπεριφορές και καταστάσεις και να μη γίνονται «παραγγελίες» για φραγές ή προστασίες λημμάτων. Μην προδικάζετε τις ενέργειες των διαχειριστών, ακόμη και αν είστε έμπειροι χρήστες. Επιπλέον να λείπουν παρακαλώ οι χαρακτηρισμοί τύπο «βάνδαλος».--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:20, 6 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Διορθωπόλεμος στη Βουλή των Ελλήνων[επεξεργασία κώδικα]

Διορθωπόλεμος στο παραπάνω λήμμα. Στη σελίδα συζήτησης έχω καταθέσει τους προβληματισμούς μου για την επίμαχη επεξεργασία που συνεχώς αναστρέφεται, παρόλα αυτά ο άμεσα ενδιαφερόμενος χρήστης αρνείται να συμμετάσχει στο διάλογο. --Rodamanth (συζήτηση) 13:09, 6 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Ο Μάρκος Μπότσαρης ... Βούλγαρος και η Φιλ. Εταιρεία ρίζες στη Βουλγαρία![επεξεργασία κώδικα]

Κάποιος συμβικιπαιδικός μετέφρασε από τα βουλγαρικά στα ελληνικά ένα άρθρο για κάποιον (υποτίθεται) Βούλγαρο αγωνιστή του 1821, τον Τράικο Τσβέτκοβ. Τσέκαρα την κύρια πηγή, και βλέπω ότι είναι ένα άρθρο του 1933 σε κάποιο βουλγαρικό περιοδικό, άνευ παραπομπών, απ' ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως [2]. Δεν γνωρίζω τη βουλγαρική, αλλά μετατρέποντας την εικόνα σε κείμενο και μεταφράζοντας στο google στα αγγλικά, πήρα κάτι απίστευτες "πληροφορίες": Η Φιλική Εταιρεία είχε ρίζες στη Βουλγαρία, το Πατριαρχείο προσπάθησε (περίπου) να "καπελώσει" το βουλγαρικό απελευθερωτικό κίνημα δεσμεύοντας τους πόρους της Εταιρείας και δίνοντάς τους στους Έλληνες, και ο Τράικο Τσβέτκοβ εντάχθηκε στο στρατιωτικό σώμα κάποιου Βούλγαρου Μάρκου Бочварот. Οι Βούλγαροι αγνοί πατριώτες, μή γνωρίζοντας την "έχιδνα" (ехидната) ψυχή των Ελλήνων, εντάχθηκαν στην επανάσταση κτλ. Στο βουλαρικό λήμμα, ο Μάρκος Бочварот έχει γίνει Марко Бочар, με εσωτ. σύνδεσμο στον Μάρκο Μπότσαρη, το οποίο φαίνεται λογικό από τα ελάχιστα σλαβονικά που μπορώ να διαβάσω. Αλλά δεν νομίζω ότι το Бочварот μεταφέρεται ως Бочар, αλλά το λέω με επιφύλαξη. Ο χρήστης Мико που έφιαξε το βουλγαρικό λήμμα δηλώνει ότι ελάχιστα γνωρίζει την ελληνική, οπότε θα τον ρωτήσω στα αγγλικά πώς κατέληξε στον Μπότσαρη. Μέχρι να βρούμε άκρη, θα πρότεινα στους διαχειριστές να επιβλέψουν λίγο τέτοια "περίεργα" λήμματα, γιατί προβλέπεται να "παίξουν" πολύ ειδικά φέτος. Δεν το προτείνω για διαγραφή, γιατί μου φαίνεται πιό πολύ χρήσιμο όσο υπάρχει παρά όσο δεν υπάρχει. Αντιγράφω εδώ το βουλγαρικό κείμενο της πρώτης παραγράφου, όπως το πήρα από το OCR.

Д е м и р ъ Трайко
Хетерията, която е била организация за осво-бождение на Гърция, чрезъ органигЬ на Цариградската патриаршия, бЪше пуснала корени въ Македония. Подъ благовидния и примамливъ предлогъ, че тая ортанизация действува за освобождението на всички християни подъ турско робство, Фенеръ е целЪлъ да събере материални средства за гръц¬ката кауза и да впрегне въ освободителната борба и здравигЪ македонски сили. Не познавайки ехидната гръцка душа и искрено желаейки освобождението на Родината си, мнозина македонски идеалисти се хванаха на водицата на Фснеръ. Между найкрупните фигури на Македония презъ време на революционната борба „за вЪра“ е билъ войводата Марко Бочваротъ. Чрезъ дивните си подвизи, тоя витязъ е издигнатъ въ приказките и песните до степень на легендаренъ македонски герой, еднакво считанъ за свой отъ българи, гърци, власи и албанци. Готови на саможертва за Роди¬ната, и четирите нации изпратили синовете си подъ ...

Επίσης θα πρότεινα σε άλλους εκ των παρισταμένων να κάνουν περαιτέρω ψάξιμο για τέτοια βικι-μαργαριτάρια.--Skylax30 (συζήτηση) 18:39, 7 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Skylax30, αυτά είναι συντακτικά ζητήματα και δεν έχουν σχέση με το σημειωματάριο των διαχειριστών. Αν βρεθεί λάθος, ας το διορθώσουμε. --Focal Point 19:36, 7 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Σωστά, είναι συντακτικό ζήτημα, και μέχρι να βρεθεί λάθος βλέπουμε. Εξ άλλου, πλουτίζουμε και τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις. Βλέπω ότι ο Μάρκος Μπότσαρης κυκλοφορεί και ως Βορειομακεδόνας, και ότι Marko Bocvarot (Бочваротъ) είναι βορειομακεδονικό του όνομα. [3]. Α, τέτοια.--Skylax30 (συζήτηση) 20:19, 7 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

<οι παρατηρήσεις μου μεταφέρθηκαν στη σελίδα του λήμματος. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 17:03, 8 Ιανουαρίου 2021 (UTC)>

Σκύλαξ , επειδή εγώ το μετέφρασα, δεν έχω βάλει στο λήμμα τίποτα από όλα αυτά που γράφουν εκεί για τον Μάρκο Μπότσαρη κτλ. Και δεν με ενδειαφέρει τι γράφουν εκεί, όσο για τα τελευταία ποτ γράφει ο Chalk19, δεν έχω αντίρρησή ίσως πρέπει να αφαιρεθούν κάποια κομμάτια, σε ελληνική πηγή έχω βρει ότι σκοτώθηκε μαζί με τον Μπότσαρη στη μάχη του Κεφαλοβρύσου, ότι θέλεται στη σελίδα συζήτησης εκεί όχι εδώ --*tony esopiλέγε 15:01, 8 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Κατάργηση της σελίδας Βικιπαίδεια:Χειρισμοί ιστορικού[επεξεργασία κώδικα]

Δε νομίζω ότι χρειάζεται πλέον. Η πρακτική που ακολουθείται πλέον είναι να μη συγχωνεόνται/εισάγονται ιστορικά αλλά να τοποθετείται το πρότυπο {{ενσωμάτωση κειμένου}}. Οι αιτήσεις για μετακινήσεις σελίδων είναι τόσο λίγες που δε νομίζω ότι θα επιβαρύονουν τη συγκεκριμένη σελίδα. Αυτά που πραγματικά την επιβαρύνουν είναι οι συζητήσεις για συντακτικά θέματα που δεν ανήκουν εδώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:44, 9 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Χυδαιότητες στο λήμμα Νικόλας Γιατρομανωλάκης[επεξεργασία κώδικα]

Η επεξεργασία [4] που πραγματοποιήθηκε από ανώνυμη IP εξαπολύει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον εν ζωή προσώπου. --Rodamanth (συζήτηση) 13:23, 10 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

 Έγινε απόκρυψη.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:07, 10 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Όλγα των Ελλήνων[επεξεργασία κώδικα]

Προσπαθώ από τις 6 Ιανουαρίου - εδώ και 6 ημέρες - να αλλάξω την εισαγωγή του λήμματος Όλγα των Ελλήνων κάνοντάς την λιγότερο pov - και ο χρήστης Jerotheo δεν με αφήνει και επιμένει να αναστρέφει τις επεξεργασίες μου, χωρίς να αιτιολογεί την συμπεριφορά του. Επειδή βαρέθηκα αυτό το παιχνίδι έχω αφήσει το λήμμα στην pov εκδοχή του και παρακαλώ για την γνώμη σας και την βοήθειά σας. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 18:16, 12 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Συμφωνώ μαζί σου.RevanzoHellas (συζήτηση) 18:28, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Στατιστική CR7[επεξεργασία κώδικα]

Τις τελευταίες δύο ημέρες σωρεία ελληνικών ιστοσελίδων αναφέρεται στον αριθμό των τερμάτων του Κριστιάνο Ρονάλντο (ότι είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών), γεγονός το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση χάνουν την αξιοπιστία τους όπως συνέβη με τα 80χρονα του Πελέ όπου λόγω λάθους στατιστικών δεν συμπεριλήφθηκε ούτε μια (ας πρόσεχαν). Η ερώτηση απλή: υπάρχει κάποια διαδικασία, πχ σελίδα, όπου μπορεί κάποιος (μη χρήστης) να ενημερωθεί; Έχει νόημα; Εννοείται ότι οι χρήστες μπορούν να με ρωτήσουν στη σελίδα μου (δεν έχω δει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ίσως να μην υπάρχει, ή η λίστα των ποδοσφαιριστών με 500 γκολ και πάνω να καλύπτει). Ευχαριστώ. (συζήτηση).12 Ιανουαρίου 2021 , 22:02

Βανδαλισμός Αλέξανδρος Πασχαλάκης[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ και αρκετή ώρα γίνεται βανδαλισμός στο παραπάνω λήμμα. Ίσως να κλειδωθεί μέχρι αύριο; Apokats (συζήτηση) 21:52, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Για περισσότερο καιρό να κλειδωθεί θα έλεγα καλύτερα.Stella T98 (συζήτηση) 21:58, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

 Έγινε --Ttzavarasσυζήτηση 22:34, 13 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Eντύπωση[επεξεργασία κώδικα]

Κάτι δεν πάει καλά:

Μοιάζουν με τρολιές (τουλάχιστον ενμέρει). Οι φωτό δεν έχουν καμιά σχέση, ενώ πολλά που γράφονται είναι "κάπως" ; ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 17:56, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Παραδείγματα:

  1. Στο πρώτο "λήμμα". Η εικόνα αφορά σε Φορντ.
  2. Στο 3ο λήμμα: "Το μπροστινό μέρος του φορτηγού μοιάζει πολύ με τα τρακτέρ της εταιρίας Malkotsis". Όσοι είναι αρκετά παλιοί για να θυμούνται τις μηχανές Μαλκότση θα καταλάβουν ότι πρόκειται για τρολιά.

Προτείνω (υπερ)ταχεία διαγραφή.--Dipa1965 (συζήτηση) 18:21, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Chalk19, συμφωνώ με την εκτίμησή σου, λέω να τα σβήσω, αλλά έχουν και συνδέσεις, τι να κάνουμε με αυτές; Ο ίδιος έχει γράψει / κακοαντίγράψει και άλλα. Όποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά παρακαλώ. --Focal Point 18:28, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

O ίδιος έφτιαξε και το λήμμα Μαλκότσης από την αγγλική ΒΠ, αλλά πρόσθεσε κι αυτό στο τέλος [5] … ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:29, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
ΥΓ. @FocalPoint: O ίδιος έβαλε (ή ένας περίεργος λογαριασμός, ο Terganakis) τους συνδέσμους, βλ. και παραπάνω παρατήρηση. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:31, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

@FocalPoint: Επίσης γκουγκλάροντας το "Tata Merginior" δεν βρίσκω τίποτα, ούτε αναφέρεται το μοντέλο στο αγγλικό λήμμα. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν μπορεί να θεωρεί και ως εμφανώς μη εγκυκλοπαιδικό. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:41, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

ΥΓ. Η φωτό σε αυτό το λήμμα είναι από παλιό κινέζικο φορτηγό [6]. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:45, 14 Ιανουαρίου 2021 (UTC)


ενημέρωση: Ο Χρήστης:Terganakis, που επεπλάκη στην υπόθεση, σύμφωνα με CU [7], είναι πιθανή μαριονέτα του Χρήστης:Aberatakis. Ο τελευταίος, στην αγγλική ΒΠ είναι επ' αόριστον φραγμένος ως μια από τις πολλές μαριονέτες χρήστη [8]. Μια από αυτές τις μαριονέτες ανέβασε Commons μια από τις εικόνες (ενδεχομένως "κατασκευασμένη"/με ψευδή περιγραφή) [9] που χρησιμοποήθηκαν στα παραπάνω τρολοάρθρα. Συνεπώς, δεν υπάρχει, και από στοιχεία συντακτικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερη αμφιβολία ότι μάλλον πρόκειται για τον ίδιο χρήστη που τρόλαρε με τα αυτοκίνητα. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 13:45, 15 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Καλησπέρα. Νομίζω ότι και το λήμμα Petropoulos Transporter είναι αρκετά πιθανό να είναι και αυτό τρολιά, κάτι πασιφανές έπειτα από το "αυτά τα φορτηγά χρησιμοποιόντουσαν σαν λεωφορεία σε διάφορα χωριά των Τρικάλων, μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ήταν στο Παλαιομονάστηρο οπού οι κάτικοι του χωριού ήθελαν να κτήσουν ένα τείχος γύρω από το χωριό ετσί ώστε να μην τσιπαριστούν στο μέλλον." και τα ορθογραφικά λάθη που βγάζουν μάτι. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:43, 15 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

ΥΓ: Και η αγγλική ΒΠ δεν αναγράφει κάτι γι'αυτό, ώστε να υπάρχει και ένα "πειστήριο" ότι υπήρξε τέτοιο όχημα. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:45, 15 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

@NikosLikomitros: Ταιριάζει και με την τρολοφωτογραφία που ανέφερα στα Commons καθώς και με αυτό [10] του Aberatakis. Ίσως θα πρέπει να ελεγχθούν όλα τα λήμματα, και των συσχετιζόμενων με τις μαριονέτες IP, διότι μπορεί να υπάρχουν διάσπαρτα "περίεργα" στοιχεία, χωμένα μέσα σε λήμματα που γενικά είναι εντάξει (πέρα από τα εξαρχής ύποπτα κείμενα). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 17:56, 15 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
@Chalk19: Η φωτογραφία ήταν εξαρχής ύποπτη. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να γίνει, είναι το ορθότερο. NikosLikomitros (συζήτηση) 18:01, 15 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
Προσπάθησα να διορθώσω (με βάση το αγγλόφωνο λήμμα γιατί δεν έχω διάθεση να το ψάξω περισσότερο) τα πιο παλιά από τα λήμματά του και όντως έχει εισαγάγει προσωπικές (;) κρίσεις και ανυπόστατους συσχετισμούς σε μερικά από αυτά. Δεν είναι καθαρά προϊόντα αυτόματης μετάφρασης.--Dipa1965 (συζήτηση) 09:54, 16 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Άγριες Μέλισσες[επεξεργασία κώδικα]

Συνεχή "παιχνιδάκια" με συνδέσμους από IP. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:44, 15 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Βανδαλισμοί[επεξεργασία κώδικα]

Βανδαλισμοί από χρήστη εδώ. Έχω προσέξει πως του είχε γίνει σχετική σύσταση και στη σελίδα συζήτησής του τον προηγούμενο μήνα, αλλά επανήλθε σήμερα με νέους βανδαλισμούς. ✨ TeamGale [talk] 15:13, 16 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Επεξεργασίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος διαχειριστής να δει τις πρόσφατες επεξεργασίες στο λήμμα Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος; Σας ευχαριστώ.--Enpatrais (συζήτηση) 17:36, 16 Ιανουαρίου 2021 (UTC)

Έγινε. --Focal Point 17:53, 16 Ιανουαρίου 2021 (UTC)