Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Βικιπαίδεια:ΣΔ)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Συντόμευση:
ΒΠ:ΣΔ
Αρχείο
Αρχείο 2005
Αρχείο 2006
Αρχείο 2007
Αρχείο 2008
Αρχείο 2009
Αρχείο 2010/1
Αρχείο 2010/2
Αρχείο 2011/1
Αρχείο 2011/2
Αρχείο 2012/1
Αρχείο 2012/2
Αρχείο 2012/3
Αρχείο 2012/4
Αρχείο 2013/1
Αρχείο 2013/2
Αρχείο 2013/3
Αρχείο 2014/1
Αρχείο 2014/2
Αρχείο 2014/3
Αρχείο 2014/4
Αρχείο 2015/1
Αρχείο 2015/2
Αρχείο 2015/3
Αρχείο 2016/1
Αρχείο 2016/2
Αρχείο 2016/3
Αρχείο 2016/4
Αρχείο 2017/1
Αρχείο 2017/2
Αρχείο 2017/3
Αρχείο 2018/1
Αρχείο 2018/2
Αρχείο 2018/3
Αρχείο 2018/4
Αρχείο 2019/1

Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

 • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
 • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
 • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
 • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Προς τους διαχειριστές:
Για τη διευκόλυνση των διαχειριστών υπάρχει σχετικό checklist με κατάλογο σελίδων που χρειάζονται τακτικό έλεγχο.

Checklist

Έλεγχος αρχείων:

Πίνακας περιεχομένων

Σχόλια

Παρακαλώ πολύ να ελεγχθούν οι σχολιασμοί του FocalPoint (συζήτηση • συνεισφορά) σε βάρος άλλων χρηστών εδώ και εδώ... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg  Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:13, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Καθώς και οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου και εναντίον άλλων χρηστών εδώ. Παρακαλώ επίσης κάποιον μη εμεπελκόμενο διαχειριστή να υπενθυμίσει σε όλους τους χρήστες ότι η συζήτηση αφορά την απόδοση ή μη διαχειριστικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένο χρήστη όχι αν εγώ η οποισδήποτε άλλος είναι καλύτερος ή όχι από τον προτεινόμενο ή αν έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη του.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:00, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Ελέγχονται--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:14, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Καταλογίζονται πολλά εις βάρος χρηστών και διαχειριστών, πάρα πολλά. Ωστόσο η φραγή δεν είναι τιμωρητική διαδικασία. Ελπίζω ότι η συγκεκριμένη θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για επικείμενες στοχεύσεις χρηστών ή/και διαχειριστών. Τίθεται και ένα περαιτέρω θέμα, που θα συζητηθεί στην Αγορά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:16, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Ο χρήστης Gts-τg αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άτομα εντός ΒΠ, με τα "ονόματά" τους. Ο χρήστης FocalPoint σε ποια άτομα αναφέρθηκε; Η φραγή είναι αναιτιολόγητη και, αν δεν αιτιολογηθεί επαρκώς τις επόμενες ώρες, θα αφαιρεθεί. --Ttzavarasσυζήτηση 21:48, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Δε χρειάζονται ονόματα εκεί που υπάρχει γενική επίθεση κατά χρηστών με την κατηγορία του κοινωνικού ρατσισμού. Για την επίθεση κατά πολιτικού προσώπου δεν το συζητάμε. Θα έπρεπε να είχε αφαιρεθεί εξαρχής--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:53, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Και οι δύο φραγές είναι αιτιολογημένες και συμφωνώ απόλυτα με την επιβολή αυτών. Το δε επιχείρημα για τον εναν ότι δεν αναφέρθηκε σε ονόματα είναι - για να το χαρακτηρίσω κομψά- αδύναμο.--Diu (συζήτηση) 22:14, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Παρακαλώ για αιτιολόγηση των φραγών και κυρίως του Gts-tg. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:29, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Gts-tg: Ο λόγος που διαφωνώ είναι επειδή έχει φανεί στην πράξη πως η παρουσία ομάδας διαχειριστών που γνωρίζονται εκτός ΒΚ και που οι μισοί ορίζουν και οι άλλοι μισοί ακολουθούν την παρέα ότι και αν είναι αυτό που κάνει, θα εμποδίσουν τους όποιους υπόλοιπους από το να δράσουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, και όσοι απομένουν να διαφωνούν δεν είναι σε θέση να δράσουν αποτελεσματικά έναντι στο σύστημα αυτό. Από πότε μπορεί να κατηγορεί κανείς για παρουσία ομάδας διαχειριστών που γνωρίζεται εκτός ΒΠ έτσι ελαφρά τη καρδία και να εξάγει συμπεράσματα για τη λειτουργία της ΒΠ; Να το χρησιμοποιεί μάλιστα για άσχετους λόγους, αντί να αρκεστεί στην ψηφοφορία; Γνωστή η παρελκυστική τακτική να κατηγορούμε όλους τους άλλους. Αυτό πάλι; Αυτά που λέγονται στον υποψήφιο σε ότι αφορά την παρουσία του ως συντάκτη όμως είναι συνταγή για να γίνει όχι καλύτερος, αλλά χειρότερος. Να άγεται και να φέρεται, και να είναι ευένδοτος χωρίς καμία σκέψη. Να χαμηλώσει από εκεί που βρίσκεται ώστε να φαίνονται οι παλαιότεροι ως στιβαροί μνημειώδεις και ανυπέρβλητοι Κολλοσοί, αντί να ψηλώσει και να δει το ότι δεν πρόκειται παρά για πλαστικά σουβενίρ αγαλματίδια (κούφια από αυτά που κάνουν ήχο όταν ζουλιούνται).
FocalPoint: Εκτός από αυτά όμως, είναι σημαντικό να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη ενάντια στον κοινωνικό ρατσισμό αποκλεισμού για τις ορθογραφικές και συντακτικές ικανότητες ενός χρήστη, σε μια κοινωνία που αποδέχεται και αγκαλιάζει έναν πρωθυπουργό (για τις επερχόμενες γενιές που θα διαβάσουν το κείμενο αυτό, αναφέρομαι σε αυτόν) ασύντακτο και σαφέστατα ολίγο σε θέματα γραμματικής. Αυτό τι ακριβώς είναι;. Με λίγα λόγια είσαι κοινωνικός ρατσιστής Αντικαθεστωτικέ σε κάθε περίσταση που επεσήμανες ορθοσυντακτικά λάθη στον Cinadon ή όποιος άλλος χρήστης τολμήσει να μιλήσει για συντακτικά και ορθογραφικά λάθη σε μία εγκυκλοπαίδεια. Απίστευτη επίθεση μαζί με άλλες που μάλλον επιλέγεις να αγνοείς--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:07, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Για τον Gts-tg, ήταν οριακό το σχόλιο, δε δικαιογεί φραγή. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:16, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Ποιό ακριβώς είναι οριακό, ότι όσοι χρήστες διαφωνούν είναι κούφια πλαστικά σουβενίρ ή η ύπαρξη κάποιας Καμπάλ στη ΒΠ. Είναι μια άλλη επιθετική δήλωση κατά χρηστών, γνωστή ήδη από τον συγκεκριμένο επί μακρόν στη ΒΠ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:21, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Παρακαλώ να προσεχτεί ότι αυτή η "συνεισφορά" του Focal Point, συνιστά -ως κατακλείδα στις επιθέσεις των δυο διαχειριστών εναντίον των χρηστών/τριών που εξέφρασαν άλλες απόψεις από τις δικές τους και στη μετατροπή της συζήτησης για την εκλογή διαχειριστή σε πεδίο ανοιχτών προσωπικών επιθέσεών τους ενάντια σε τρίτους- ξεκάθαρο υπονοούμενο ότι οι χρήστες/τριες αυτοί/ές που προσήλθαν στη συζήτηση και ψήφισαν διαφορετικά από τους ίδιους ήταν προσυνεννοημένοι. Πρόκειται για άκρως επαίσχυντο σχόλιο, "κορωνίδα" στις απαράδεκτες επιθέσεις τους και στο δυναμιτισμό του ήρεμου κλίματος και της δημιουργικής συζήτησης και ψηφοφορίας, λίγο πριν αυτή η διαδικασία λήξει. Με τις ενέργειές τους αυτές, οι δύο διαχειριστές έδρασαν -πέρα από τα επιθετικά για πλήθος χρηστών/τριών σχόλιά τους- διασπαστικά, υπονομευτικά του καλού και συνεργατικού κλίματους της ΒΠ, κάτι που φυσικά, λόγω του εύρους και της έντασης της επίθεσης, διαχέεται ευρύτερα στη ζωή της κοινότητας, δηλητηριάζοντάς την. Προφανώς, στα αποτρεπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, οφείλεται να ληφθεί υπόψιν ότι οι παρενέργειες αυτής της δράσης ξεπερνούν τα χρονικά όρια της διαδικασίας ψηφοφορίας. Η διαφύλαξη και αποκατάσταση της ηρεμίας στη ΒΠ επιβάλλει, δυστυχώς, μάλλον μεγάλη χρονικά φραγή των δυο αυτών διαταρακτικών στοιχείων της ομαλής βικιπαιδικής λειτουργίας. ——Chalk19 (συζήτηση) 20:34, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

ΥΓ. Και να μην ξεχάσουμε και μιαν άλλη, ουσιαστική διάσταση. Ότι το "πρώτο θύμα", θα έλεγα, όλης αυτής της αναίσχυντης δράσης των δυο διαχειριστών είναι βέβαια ο υποψήφιος χρήστης Nikosgranturismogt, στην πλάτη του οποίου, εν ονόματι του οποίου, "οι δύο" έχτισαν όλο το επιθετικό σχήμα τους, ως αυτοδιορισμένοι "προστάτες" και "καθοδηγητές" ενός νέου χρήστη. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:05, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Αυτό είναι το χειρότερο, αλλά καλύτερα να το συζητήσουμε στην Αγορά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:18, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Σχόλιο. Δεν αναμενόταν να εμπλέκεται σε κατηγορίες περί κάποιας μορφής "ρατσισμού", και προσβολές νεκρών, αυτός που στη ΒΠ χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως "ρουφιάνους ες αεί", [1], και ο οποίος έχει πλειστάκις κληθεί (από εμένα) να ανακαλέσει, και δεν το κάνει.--Skylax30 (συζήτηση) 07:15, 6 Μαΐου 2019 (UTC)

Προσβολή νεκρού.

Ο Χρήστης:Gomoloko με κατηγορεί για προσβολή νεκρό. Παρακαλώ να ελεχθεί η συνεισφορά μου και αν έχω προσβάλει νεκρό, να φραγώ οριστικά. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτώ να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με τον συγκεκριμένο χρήστη. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:12, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Ναι είναι προσβολή νεκρών, όχι απλά νεκρού, όπως είναι έμμεση προσβολή πολιτικού τα όσα γράφτηκαν για τον Δ. Τσίπρα και καλά, γιατί δεν το βλέπεις και κυρίως γιατί δεν το αφαιρείς; --Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:17, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Kalogeropoulos Ποια είναι η προσβολή νεκρών; Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:21, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Η συγκριτική αναφορά σε παιδιά που σκοτώθηκαν στον δρόμο με την εκλογή ενός διαχειριστή, δε βγάζει ούτε καν λογικοφανές νόημα. --Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:26, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Ήταν ο τρέχον λόγος στον Δεκέμβρη του 2008 και μετά για να δείξει αντίθεση μεταξύ των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων. Έστω δε βγάζει λογικοφανές νόημα, που είναι η προσβολή νεκρών; Περιμένω αιτιολόγηση, θεωρώ μέγιστη αθλιότητα αυτό που γίνεται.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:30, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Όχι εσύ πρέπει να αιτιολογήσεις (στον εαυτό σου) γιατί χρησιμοποίησες τέτοια αναφορά στη συγκεκριμένη περίσταση. Αλλά μάλλον θα τη χρησιμοποιήσεις ως εφαλτήριο. Καλά λέει ο Chalk19 --Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:38, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Εσύ και ο Χρήστης:Gomoloko εκμεταλεύεστε το κείμενο μου για να πετάξετε λάσπη. Ντροπή σας. ΄Δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση, και ούτε μπορεί να υπάρξει, τα περί εφαλτήρια είναι στη νοσηρότατη φαντασία σου.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:43, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Εμένα το μυαλό μου Αντικαθεστωτικέ πήγε στον Καλτεζά, όχι στο Δεκέμβρη του 08. Βλέπεις λοιπόν ότι ο λόγος σου ήταν αρκούντως ασαφής, αλλά εντέλει και άσχετος με την εκλογική διαδικασία ενός διαχειριστή της ΒΠ. Όταν ο Gomoloko ανέφερε ό,τι ανέφερε περί "προβολής νεκρού" αναρωτήθηκα τί εννοούσε, δεν σκέφτηκαν καν συσχετισμό με αυτό που είχες γράψει, μάλλον το είχα ήδη ξεχάσει. Σε κάθε περίπτωση, από τη μια η δική σου ρητορική, κάπως περίεργη, από την άλλη μια αναφορά του Gomoloko που δεν ήταν και πολύ επιτυχής, όλα αυτά γίνονται εξαιτίας της υπονόμευσης της συζήτησης από "τους δύο". Ας μπει μια τελεία και να μην πέφτουμε άλλο κι εμείς στη λούμπα της αναταραχής που σκόπιμα επέφεραν. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:55, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

@Αντικαθεστωτικός: Αυτά που έγραψες στο αιτιολογικό της ψήφου σου ήταν όντως κάπως περίεργα διατυπωμένα (πχ "να ακούει μουσική για κόκες και πρέζες"), αλλά όπως διαπίστωσες προσπεράστηκαν, χωρίς σχολιασμό από άλλους/λες. Ο Gomoloko έγραψε ένα κάπως αόριστο και γενικό σχόλιο με αναφορά και σε αυτά που είχες διατυπώσει, στον απόηχο των επιθέσεων των Focal Point και Gts-tg. Δεν υπήρχε λόγος να δώσεις συνέχεια και να ανασύρεις το θέμα, ούτε βέβαια να το θέσεις εδώ -δε νομίζω ότι υπάρχει και νόημα φραγής σου. Ας μη συνεχίζουμε, όλοι μας το νοσηρό κλίμα, στα απόνερα της αναταραχής που επέφεραν "οι δύο". Ωστόσο, δικαιώνομαι για το σχόλιο που έγραψα στην παραπάνω ενότητα, σχετικά με το ότι οι επιπτώσεις της αναστάτωσης "των δύο" θα υπερβούν τη συζήτηση υποψηφιότητας. Το δηλητήριο ήδη διαχέεται στην κοινότητα … δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη όμως. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:30, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Άστοχη σύγκριση χωρίς εμφανή πρόθεση προσβολής κάποιου νεκρού είναι το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν υπάρχει λόγος να αναγάγουμε λεκτικές αστοχίες σε προσβολές νεκρών.--Diu (συζήτηση) 21:44, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Αν είναι άστοχη γιατί δεν το αφαιρεί, αλλά επιτίθεται;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:47, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Η δική μου άποψη είναι ότι είναι άστοχη και ότι θα έπρεπε να το αφαιρέσει. Συνεπώς κακώς αντιδρά με τον τρόπου αντιδρά. Προσωπικά θεωρώ ότι ούτε ο Χρήστης:Gomoloko εννοούσε στην ολότητά του την προσβολή νεκρού αλλά μάλλον το είπε με την έννοια της άστοχης σύγκρισης (υπόθεση κάνω βέβαια). Αντίστοιχα θεωρώ - με μεγαλύτερη σιγουριά- ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόθεση από τον Αντικαθεστωτικό. Γι'αυτό και θα το ξαναπώ: μια διατύπωση δεν χρειάζεται να αναχθεί σε προσβολή νεκρού. Και αν κάποιοι χρήστες θεωρούν οτι αυτό συνιστά προσβολή, μπορεί απλά να αφαιρεθεί και να λήξει το ζήτημα.--Diu (συζήτηση) 21:56, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Όχι Diu, άλλος υπήρξε εξαρχής ο στόχος--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:10, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Kalogeropoulos ο οποίος όμως δε λέμε ποιος είναι. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:29, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Δεν υπάρχει καμία ασάφεια στη διατύπωση μου. Ήταν σαφέστατο τι εννοούσα για αυτό και κανείς δεν ασχολήθηκε μέχρι που ο χρήστης που με είχε κατηγορήσει για ποινικό αδίκημα(!) πριν μήνες, χωρίς καν να έχει το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη και μας κουνάει το δάκτυλο, με κατηγόρησε. Τώρα όμως για κακή μου τύχη υπάρχει το ζήτημα των 2 χρηστών που έπρεπε να φραγούν. Ο διαχειριστής Markellos με το που ζήτησε να φραγεί κάποιος φράχτηκε -και καλώς αν θες- με τη μια επειδή σας είπε ζελεδάκι, εμένα που με φτύνουν από το πρωί ως το βράδυ πρέπει να πω και ευχαριστώ. Ε όχι. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:10, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Πότε ζήτησα να φραγεί κάποιος Αντικαθεστωτικέ και πότε το ζήτησα σαν διαχιεριστής;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:46, 6 Μαΐου 2019 (UTC)

Προσβολές νεκρών

Παρακαλώ να γίνει έλεγχος του Διαχειριστή Kalogeropoulos καθώς με κατηγορεί ότι προσέβαλα νεκρούς στη πιο πάνω παράγραφο. Να πω ότι τα στοιχεία μου είναι γνωστά στον εν λόγω χρήστη, και αν θέλετε τα δημοσιοποιώ και σε όποιον θέλει -αν κάποιος δε τα ξέρει-. Παρακαλώ τη κοινότητα να με προστατεύσει από τέτοιες ύβρεις. Ευχαριστώ. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:55, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Είδες που δεν είναι η νοσηρότατη φαντασία μου;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:59, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Παρακαλώ να αιτιολογήσει διαχειριστής αν θεωρείται αποδεκτή η προσβολή νεκρών που γράφει ο συγκεκριμένος διαχειριστής. Για τα ζελεδάκια μπήκε με 3ημέρη φραγή, με το προσβολή νεκρών πόσο θα πρέπει να υπάρξει φραγή;Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:04, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Ξαναδιάβασε ό,τι σού έχουν γράψει οι άλλοι πιο πάνω, αλλά ο στόχος σου ήταν ξεκάθαρα να δημιουργήσεις ζήτημα και βρήκες εφαλτήριο το σχόλιο του Gomoloko. Δεν σού βγήκε ο Gomoloko θα επιτεθείς σε εμένα. Συγγνώμη αλλά αυτές είναι γνωστές τακτικές και αναμένονται και άλλες--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:09, 5 Μαΐου 2019 (UTC)


Αντικαθεστωτικός, η αναφορά σου ασφαλώς και μπορούσε να ληφθεί ως προσβολή ("να διαλέγει τη πορεία του στα επαγγελματικά, να κάνει φροντιστήρια για το καλό του, να σκοτώνεται στα Εξάρχεια από μπάτσους" -γράφεις σα να ήταν επιλογή του να σκοτωθεί, σα να πήγαινε γυρεύοντας, να διαλέγει - να κάνει - να σκοτώνεται, παρατίθενται διαδοχικά ως ρήματα που δείχνουν επιλογή δραστηριοτήτων), αλλά είδες ότι προσπεράστηκε. Φέρνεις όμως το ζήτημα στο προσκήνιο, και μάλιστα με δυο καταχωρίσεις στο ΣΔ. Τί ακριβώς επιδιώκεις με αυτές τις ενέργειες ; Είτε είναι αποτέλεσμα μιας υπερβολικής ευθιξίας εκ μέρους σου, είτε κάτι άλλο, αντικειμενικά βρίσκεσαι στη ρότα της αναταραχής που έφεραν οι Focal Point και Gts-tg. Μέχρι ενός σημείου η αντίδρασή σου είναι κατανοητή, σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο, για κάτι που ίσως δεν το εννοούσες όπως γράφτηκε, από απροσεξία, βιασύνη στη γραφή. Από κει και πέρα όμως, η στάση σου επιφέρει αναστάστωση και μόνο. ——Chalk19 (συζήτηση) 22:12, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Είναι προφανές ότι είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά αυτό που γράφεις, και ουδείς με ουδέτερη προαίρεση θα μπορούσε να σκεφτεί μια τέτοια μπούρδα. Μιλάμε τώρα για ένα χρήστη που με είχε κατηγορήσει για ποινικό αδίκημα βάσει μιας σύμπτωσης και πίστευε ότι εγώ έχω πρόσβαση στη KGB. Από εκεί και πέρα, ναι συμμετείχα σε όλα τα γεγονότα τον Δεκέμβρη του 2008, και τα έζησα από τη πρώτη μέρα από κοντά. Αυτό είναι σχετικά αδιάφορο όμως, για οποιονδήποτε το ίδια θα έγραφα.
Με λίγα λόγια η κοινότητα καταπίνει το προσβολές νεκρών που λέει ο Καλογερόπουλος, αλλά δυιλίζει τα ζελεδάκια. Ας είναι. Το επόμενο διάστημα περιμένω πιο σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο μου. Αν νομίζει κάποιος ότι θα φοβηθώ είναι γελασμένος.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:25, 5 Μαΐου 2019 (UTC)


Μέχρι στιγμής ο Καλογερόπουλος αναφέρεται στο στόχο μου, ότι ύβρισα νεκρούς και ούτε καν νεκρό. Ρε παιδιά ειλικρινά τώρα κατανοώ ότι μπορεί να είμαι αντιπαθής, σπάστης, αλλά έχει το ακαταλόγιστο; δηλαδή για το Θεό ο τύπος έφραξε τον άλλον επειδή σας είπε ζελεδάκια, εγώ δηλαδή τι είμαι σάκος του μποξ; Για το Θεό δηλαδή, ας μας πει ποιος είναι ο ρημαδής ο στόχος μου.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:47, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά γιατί κάπου το χάνεις. Για τα περί νεκρών σού απάντησαν και άλλοι, κράτα τις απόψεις σου δικαίωμά σου. Ο στόχος σου πλέον είναι η δημιουργία ζητήματος και κλίματος, γιατί ανταποκρίθηκα σε κλήσεις χρηστών και διαχειριστών, για τα "ζελεδάκια", όπως αναφέρεις παραπάνω. Ωστόσο, για σάκο του μποξ δεν σε κόβω. Μια χαρά βρίσκεσαι εδώ και λες κυριολεκτικά ό,τι θέλεις, βρίσκοντας τους άλλους χυδαίους--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:22, 5 Μαΐου 2019 (UTC)
Το τελειώνω εδώ. Δε θέλω καμία απολύτως σχέση με εσένα και τον άλλον. Ήταν λάθος μου που αναφέρθηκα σε εσάς στη σελίδα μου γιατί δεν αξίζει. Τέλος. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 23:46, 5 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο

Εδώ... Έχω όλη την καλή διάθεση να κάνω επιμέλεια σε λήμματα όπως αυτό εδώ, όμως όχι για να δέχομαι τέτοια σχόλια που πάνε επί προσωπικού και όχι επί της ίδιας της συνεισφοράς... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:31, 6 Μαΐου 2019 (UTC)

Να αναφέρω κι εγώ ξανά ότι οι συνόψεις επεξεργασίας δεν είναι μέρος για να κάνουμε σχόλια και συζητήσεις. Για συζήτηση υπάρχει η σελίδα συζήτησης κάθε λήμματος και οι σελίδες συζήτησης χρηστών.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:10, 7 Μαΐου 2019 (UTC)

Είναι διαχρονικό το πρόβλημα με τις συνόψεις και δυστυχώς λύση δεν βρήκαμε. Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2013/Δεκέμβριος 1-15#Σύνοψη επεξεργασίας. Xaris333 (συζήτηση) 19:34, 7 Μαΐου 2019 (UTC)
Λύση υπάρχει. Η ορολογία που χρησιμοποιώ για αυτό που πρέπει να αποφεύγεται στις συνόψεις επεξεργασίας είναι το «εγώ κι εσύ» (και κατ΄ επέκταση το «εμείς κι εσείς»). Αν τα φίλτρα μπορούν (ή μπορέσουν) να καταλάβουν κλίσεις ρημάτων και ενεργοποιηθούν για το δεύτερο πρόσωπο στη σύνοψη επεξεργασίας (με μήνυμα επεξήγησης περισσότερο και όχι προειδοποίησης) θα γίνει καλή δουλειά πιστεύω, για αρχή.   ManosHacker 03:46, 9 Μαΐου 2019 (UTC)
Μπορούμε να δηλώσουμε στα φίλτρα λέξεων τα: « σου » , « είσαι » , « ξέρεις » , « κάνεις » , « κάνε » , « γράφεις » , « γράψε » , « φρόντισε » , « διάβασε » , « βρες » , « άκου » , « κοίτα » , « κοίταξε » κλπ, και εν πάσει περιπτώσει να ψάξουμε τις συνόψεις επεξεργασίας για αντίστοιχα και για πιο ευφάνταστα.   ManosHacker 05:26, 9 Μαΐου 2019 (UTC)

Χρήστης Cujal

Θεωρώ πολύ πιθανό ότι ο χρήστης Cujal είναι άλλη μία μαριονέτα, καθώς αναιρεί συνεχώς τις γνωστές πληροφορίες στο λήμμα του Παναθηναικού, ενώ το pattern συνεισφορών του επικεντρώνεται σε αθλητικά λήμματα. Παρακαλώ τη παρέμβαση των διαχειριστών. Glucken123 (συζήτηση) 10:20, 8 Μαΐου 2019 (UTC)

Προβληματικό θεωρώ πως είναι και το όνομά του... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:03, 8 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο

Ο χρηστής Νομπελίστας απ' ότι έχω καταλάβει απλά δημιουργεί προβλήματα και βρίζει τον κόσμο... όπως εδώ εμένα.

Και εδώ επίσης. Glucken123 (συζήτηση) 22:23, 9 Μαΐου 2019 (UTC)

Πήξαμε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:09, 9 Μαΐου 2019 (UTC)

Επιθέσεις προς διαχειριστή

Ο χρήστης Δ. Μυλωνάς, γνωστός για τις οπαδικές του συνεισφορές, αποκάλεσε τον Kalogeropoulos 'φασίστα', ενώ προηγουμένως του επιτέθηκε με έντονο ύφος και αφού είχαν προηγηθεί ήδη δύο εντελώς εκτός τόπου και χρόνου παρεμβάσεις του εδώ και εδώ, με έντονο χρώμα προσωπικής επίθεσης και οπαδικής βλακείας όπου αποκάλεσε Αθηναική ομάδα ως 'ομάδα της χούντας' (συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το εν λόγω φαινόμενο). Νομίζω ότι καλό θα ήταν να υπάρξει περέμβαση. Ευχαριστώ. Glucken123 (συζήτηση) 16:43, 10 Μαΐου 2019 (UTC)

Για διάβασε καλύτερα το σχόλιό μου στο οποίο καταλαβαίνεις ότι αποκάλεσα ομάδα της Αθήνας ως "ομάδα της χούντας". Αν προσέξεις, ίσως κι εσύ μπορέσεις να καταλάβεις ποιοι είναι οι βλάκες εδώ μέσα. Στο Facebook το έχουν ήδη καταλάβει. Εύχομαι να μη σβήσεις ποτέ αυτά τα σχόλια. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:51, 10 Μαΐου 2019 (UTC)

Το τι κάνεις στο Facebook δεν με νοιάζει. Πρόσεχε γιατί η φραγή πλησιάζει μάλλον. Glucken123 (συζήτηση) 18:25, 10 Μαΐου 2019 (UTC)

Τώρα τρόμαξα πολύ.--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 18:45, 10 Μαΐου 2019 (UTC)

Εγώ να δεις, Μυλωνά. Glucken123 (συζήτηση) 01:33, 11 Μαΐου 2019 (UTC)

Πέρα από τις προσωπικές επιθέσεις με τις οποίες μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες, ο Δ. Μυλωνάς όχι μόνο έχει αγνοήσει πλήρως τη φραγή που του επιβλήθηκε, αλλά έχει ανοίξει διάλογο με φραγμένο χρήστη, συνεχίζει να γράφει ασταμάτητα στη σελίδα συζήτησης του, συγκρίνει το ποιος είναι αληθινός και ποιος όχι παραθέτοντας το προφίλ του στο Linkedin(!!), και οι χαρακτηρισμοί συνεχίζονται. Παρακαλώ τη παρέμβαση των διαχειριστών ξανά για αυτό το θέμα. Glucken123 (συζήτηση) 13:56, 14 Μαΐου 2019 (UTC)

Διπλασιάστηκε + αποκλείστηκε η δυνατότητα επεξεργασίας της σελίδας του. Για αρχή. --cubic[*]star 18:44, 14 Μαΐου 2019 (UTC)

Απόφαση για πρόταση διαγραφής του λήμματος Πρεβεζάνικα Χρονικά

Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να αποφασίσουν για την εγκυκλοπαιδικότητα ή μη του λήμματος Πρεβεζάνικα Χρονικά και την πρόταση διαγραφής του, καθώς έχουν παρέλθει 12 ημέρες από τη σχετική πρόταση. Actia Nicopolis (συζήτηση) 21:39, 13 Μαΐου 2019 (UTC)

Καταχώρηση ψευδών πληροφοριών

Ο χρήστης Comnenus1176 στο λήμμα Ελληνικες Ευρωεκλογές 2019 είχε καταχωρήσει λάθος τα ποσοστά σχεδόν όλων των δημοσκοπήσεων. Παρακαλώ την προσοχή σας (αν είναι ακόμη ενεργός ή δεν έχει αποκλειστεί) Gomoloko (συζήτηση) 10:03, 15 Μαΐου 2019 (UTC)

Ύστερα από έλεγχο των συνεισφορών του Comnenus1176, όντως προκύπτει έντονη κακόβουλη δραστηριότητα, που μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ύποπτη μέσα σε προεκλογική περίοδο. Παραθέτω μερικά diffs όπου έχει μαγειρέψει τα στατιστικά [1], [2], [3], [4], καθώς το θέμα απαιτεί τη προσοχή των διαχειριστών με -ίσως- μοναδική λύση τον άμεσο αποκλεισμό του χρήστη από τη Βικιπαίδεια. Glucken123 (συζήτηση) 10:31, 15 Μαΐου 2019 (UTC)

3 ημέρες για αρχή και βλέπουμε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:43, 15 Μαΐου 2019 (UTC)

Μακεδονία

Η κατάσταση στο λήμμα Μακεδονία έχει φτάστει στο απροχώρητο, όπως φαίνεται και στο ιστορικό του λήμματος. Παρακαλούνται οι διαχειριστές να πάρουν άμεσα μία ΄γενναία απόφαση σχετικά με τη προστασία του, αλλιώς οι κακόβουλες επεξεργασίες θα συνεχίζονται δίχως σταματημό. Glucken123 (συζήτηση) 09:10, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Προσωπικές επιθέσεις

Ο Σχολαστικος επανέρχεται δριμύτερος και με αποκαλεί ανιστόρητο troll (εις διπλούν και με IP) με άλλους ωραίους χαρακτηρισμούς, επειδή τον αναίρεσα. Glucken123 (συζήτηση) 11:01, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Θα προχωρήσω σε σχετική σύσταση αλλά γιατί τον αναίρεσες και μάλιστα δίχως αιτιολογία (για το λήμμα Ρόμελ μιλάω);--Diu (συζήτηση) 11:54, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Καλησπέρα Diu. Έχει προχωρήσει σε προσθήκη πληροφοριών, που αφενός δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένες και αφετέρου δεν δείχνουν να συμβαδίζουν με την πολιτική της Βικιπαίδειας στις τεχνικές τεκμηρίωσης. Εάν όμως παρατηρήσεις σε προηγούμενες σελίδες συζητήσεων ή λήμματα με τα οποία έχει ασχοληθεί ο χρήστης, του έχουν γίνει πολλαπλές συστάσεις αναφορικά με τη χρήση των εργαλείων της Βικιπαίδειας, τις οποίες και αγνοεί συστηματικά. Έχοντας προσπαθήσει στο παρελθόν και εγώ, οι απαντήσεις του αποτελούν προσωπικές επιθέσεις χωρίς λόγο και αιτία -- απλώς θυμός και μηδαμινή ουσία. Είναι σχεδόν οι ίδιες και όσο περνάει ο καιρός γίνονται μάλιστα πιο έντονες. Επομένως, μην έχοντας διστάσει να επιτεθεί και στον διαχειριστή Legion ύστερα από σχετική σύσταση, δεν πιστεύω ότι ακόμα μία σύσταση αρκεί, αλλά μία φραγή μεγαλύτερης διάρκειας θα βοηθούσε περισσότερο. Δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των πράξεων του. Glucken123 (συζήτηση) 13:04, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Ναι, γνωρίζω τον χρήστη και την συνεισφορά του. Όμως για να είμαστε ακριβείς: η προσθήκη του στο λήμμα του Ρόμελ, αν και χωρίς να είναι τεκμηριωμένη, έχει αιτιολογηθεί στη σελίδα συζήτησης του λήμματος και δεν έχει υπάρξει αντίλογος ως προς τα λεγομένα του. Επιπλέον η ήδη υπάρχουσα πληροφορία είναι εξίσου ατεκμηρίωτη. Συνεπώς έχουμε δύο ατεκμηρίωτες πληροφορίες (μία που αφαιρείται και μια που προστίθεται) και έναν διάλογο στη σελίδα συζήτησης του λήμματος, όπου τα επιχειρήματά του/ισχυρισμοί του δεν έχουν απαντηθεί. Υπό αυτή την έννοια κακώς αναιρέθηκε η προσθήκη του και θα προχωρήσω σε αναστροφή αυτής. Από τη στιγμή που ο χρήστης δεν έχει επ'αόριστον φραγή δεν μπορούμε να προχωράμε σε αναιρέσεις της συνεισφοράς του. Τέλος Glucken123 η όποια προσωπική επίθεση δεν δικαιολογεί αντίστοιχη προσωπική επίθεση και κατ'επέκταση το "αστείος το λιγότερο" που έγραψες στη σύνοψη επεξεργασίας εμπίπτει αντίστοιχα στον κανόνα περί προσωπικών επιθέσεων, από τις οποίες σε καλώ να απέχεις.--Diu (συζήτηση) 16:08, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Χαρακτήρισα αστείο το χρήστη για αυτή την αναίρεση. Είδες την σύνοψη; Προφανώς δεν το παίρνω πίσω, όσο δεν έχω τη στήριξη σου. Η σύσταση είναι αναιτιολόγητη, δεν αρκεί. Glucken123 (συζήτηση) 16:32, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Οι τυφλές αναιρέσεις είναι απαράδεκτες. Επίσης οι υποδέιεξεις στους διαχειριστές για το πώς πρέπει να αντιδράσουν και αν πρέπει να βάλουν φραγή ή όχι και το πόση διάρκεια πρέπει να έχει.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:48, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

MARKELLOS μακάρι οι ευαισθησίες σου να ήταν λιγότερο επιλεκτικές και ελαφρώς πιο αντικειμενικές. Glucken123 (συζήτηση) 16:54, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Βικιπαίδεια:Μείνετε ψύχραιμοι ό,τι ισχύει για τον εν λόγω χρήστη ισχύει και για σένα.--Diu (συζήτηση) 17:12, 16 Μαΐου 2019 (UTC)

Συνέχεια επιθέσεων

Ψυχραιμία λοιπόν. Αφού πρώτα αφιέρωσε χώρο ώστε να περιγράψει τα προσωπικά του μαζί μου, το θέμα θαύτηκε για λίγες ώρες. Προς απάντηση (ξανά) στον διαχειριστή MARKELLOS, που χαρακτήρισε τις αναιρέσεις μου ως 'τυφλές' και (όπως πάντα) θεώρησε την πρόταση μου 'υπόδειξη' χωρίς καν να αναφερθεί στην ουσία του ζητήματος, παραθέτω νέες προσωπικές επιθέσεις του χρήστη Σχολαστικος, που αρνείται να συμμορφωθεί με τη πολιτική, και κάνει και νέα αναφορά στον διαχειριστή Legion, ενώ επιτίθεται και στον Chalk19 για 'υποδείξεις'. Τέλος, προς τον διαχειριστή MARKELLOS ξανά, να φανταστώ εσύ με τη εμπειρία σου μπήκες στη διαδικασία να ελέγξεις τις πηγές, όπως έκανε ο Chalk19, έτσι; Πάντα φιλικά. Glucken123 (συζήτηση) 10:46, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει:

 1. Αρχικά δεν κάνει αναφορά μόνο στον Legion όπως αναφέρεις. Κάνει αναφορά σε εσένα, στον Legion και τον Chalk19. Το γιατί είναι αρνητικό ένας χρήστης να κάνει αναφορά για έναν διαχειριστή δεν μπορώ να το καταλάβω. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι υπάρχει κάποια βασιμότητα στα όσα λέει για τον Legion ή για τον Chalk19, σε κάθε, όμως, περίπτωση είναι δικαίωμά του να εκφράσει το όποιο παράπονο είτε συμφωνώ με αυτό είτε όχι.
 2. Προσωπική επίθεση δεν είναι. Κακώς ο User:Chalk19, του οποίου την συνεισφορά και τις παρεμβάσεις αναμφισβήτητα εκτιμώ, παρενέβη στη συζήτηση, κακώς μίλησε για "Αγία Τριάδα" (όταν ο χρήστης μίλησε για απλή "τριάδα"), το δε ύφος της απάντησης του χρήστη αν και επιθετικό δεν συνιστά προσωπική επίθεση.
 3. Στην πραγματικότητα το ερώτημα είναι αν εσύ μπήκες στον κόπο να ελέγξεις τις αναιρέσεις που έκανες. Γιατί από τις τοποθετήσεις σου εδώ μου φαίνεται ότι ήταν τυφλές, για το οποίο - αν θυμάσαι- σου έχω ξανακάνει σύσταση. Το γεγονός ότι ο Chalk19 (ορθά) το έπραξε ελέγχοντας τις προσθήκες δεν δικαιολογεί τις μέχρι τώρα ενέργειές σου.
 4. Συνεπώς την επομένη φορά να αιτιολογείς τις επαναφορές/αναιρέσεις που κάνεις, να ελέγχεις την προσθήκη αυτών κοιτώντας την σελίδα συζήτησης των λημμάτων και να μην προχωράς σε προσωπικές επιθέσεις όπως σου κατέδειξα ανωτέρω. Δεν θα συνεχίσω την συζήτηση, ούτε θα επανέλθω.--Diu (συζήτηση) 11:57, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Και επίσης ο ρόλος των διαχειριστών δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο του περιεχομένου ή των πηγών. Αυτὀ μπορεί να γίνει τεκμηριωμένα στη σελίδα συζήτησης από οποιοδήπτε χρήστη. Ούτε βέβαια με την εκτέλεση παραγγελιών άλλων χρηστών για φραγή ή προστασία λημμάτων. Αναφέρουμε οτ πρόβλημα εδώ χωρἰς σχόλια και αν χρειάζεται κάποιος διαχειριστής θα παρέμβει. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών νομίζω το εφαρμόζουμε πλέον.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:53, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Συνέχεια επιθέσεων 2

Ο Σχολαστικος συνεχίζει ακάθεκτος με τις προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς [1] [2] [3] [4], παρά τις συστάσεις που του έγιναν. Eισάγει ατεκμηρίωτο περιεχόμενο, χρησιμοποιεί πολυτονικό, αναίρεσε τον διαχειριστή Diu παρά τη προσπάθεια του να εξηγήσει τη τεκμηρίωση εντός της Βικιπαίδειας και εξακολουθεί να κάνει το ίδιο με εμένα και τον Glorious_93. Επίσης, εισάγει παραπλανητικές κατηγορίες στη σύνοψη επεξεργασίας, όπως εδώ, όπου φαίνεται ότι τον αναίρεσε ο Diu και όχι εγώ. Glucken123 (συζήτηση) 16:38, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

π΄ροκειται γιά παραινέσεις.2) ἡ τεκμηρίωση ἐλέγχεται ἄμεσα ἐδῶ ἀκριβῶς στό γραπτό τοῦ gluken !!!Σχολαστικος (συζήτηση) 16:47, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

Περί 'καψίματος' βιβλίων

[1] [2] [3] [4] - ουδέν σχόλιο, το πανηγύρι συνεχίζεται. Glucken123 (συζήτηση) 17:40, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

Ο χρήστης:Cinadon36 παραβίασε το κανόνα των 3ε στο λήμμα του Τσώρτσιλ. Συν αφαιρεί απόλυτα αιτιολογημένες σημανσεις επειδή δε του αρέσουν στο "λήμμα" για τις διώξεις των χριστιανών.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 15:24, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

A)Δεν υπήρξε παραβίαση του Κ3Ε από μέρους μου. Αυτός που ισχυρίζεται πως υπάρχει παραβίαση πρέπει να παρουσιάσει τα diffs. B) Επισης στο αλλο λημμα τοποθετουνται σημανσεις χωρις λογικη συνοδευομενα απο απαξιωτικα σχολια.

 • Σημανση ουδετερότητας: Αιτιολόγηση που δεν βασίζεται στην πολιτική της ΒΠ και με εμπρειστικό και απαξιωτικό σχολιασμό στο πρότυπο, ενώ και η συνοψη επεξεργασίας δεν ειναι διαφωτιστική για το τι θεωρεί POV ο συκγκεριμένος χρήστης: «το κείμενο ειναι έκθεση ιδεών. Σαν να έγραψε κείμενο ο Βλάσης ρασιας» και «(Μήπως να διαγραφεί το κείμενο; Είναι τελείως POV κ έκθεση ιδεών. Πηγές ο κώδικας του 5 αιώνα μ.χ (η αν προτιμάτε 1000 χρόνια μετά τη πρώτη Ολυμπιάδα).)

»[11]

 • Σήμανση πηγών: Αναφέρει ο Αντικαθεστωτικός: «πρωτογενείς ή καθόλου πηγές σε μεγάλο τμήμα». Το κείμενο που δημιουργει το πρότυπο ειναι: «Το λήμμα δεν περιέχει πηγές ή αυτές που περιέχει δεν επαρκούν».[12] Προφανώς η σημανση είναι λανθασμένη. Το λήμμα εχει90+ πηγές. Για αυτό και το αντικατέστησα με το πιο σωστό {{πρωτογενείς πηγές}} [13]
 • Σήμανση πρωτότυπη έρευνα. Τοποθετήθηκε στο λήμμα [14] Ρώτησα στην σελίδα συζήτησης για ποιο λογο χρησιμοποιήθηκε αυτη η σημανση και απάντηση ηταν: Εχει υλικό του 5αιωνα μχ χωρίς αλλες δευτερογενείς πηγες.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 14:07, 17 Μαΐου 2019 (UTC) Είναι φανερό απο το λήμμα οτι υπάρχει πληθώρα δευτερογενών πηγών. Αρα αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη σήμανση.

Αρα για ποιο λογο διαμαρτύρεται οτι αλλάζω τα πρότυπα, όταν τοποθετουνται για λαθος λόγους; Cinadon36 17:23, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

γράφω απο κινητό και δε μπορω να φέρω τίποτα και για μερικές μερες. θα το δει κάποιος διαχειριστής; επίσης τωρα ο χρήστης με απειλεί δυο φορές ενω δε του απαντάω οτι παρολη την συνείσφορα μου σε ένα λημμα με αγγλικά και με παραπομπες απο 5αιωνα μΧ μόνες τους, οτι θα επαναφέρει το λημμα όπως ηταν.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:32, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Αν γράφεις από το κινητό, προτείνω να σου δώσουμε τον χρόνο να βρες ενα PC για να παρουσιάσεις με ορθό τρόπο την επιχειρηματολογία σου σχετικά με το σπάσιμο του Κ3Ε και τις «απειλές»(!)Cinadon36 21:47, 17 Μαΐου 2019 (UTC)


εκανε πράξη τις απειλες του. Συνεισφορές ωρών μου τις εσβησε με το έτσι θελω. συντακτικά, επιμέλεια πηγών, κείμενο επιπλέον διόρθωσεις. Φυσικα πως να σεβαστεις το κόπο του αλλου οταν η Βπ για εσενα είναι αντιγραφή και επικόλληση; Εφτιαξες έστω και ενα λημμα; Το 99% σου ειναι σ.δ και αγορά και σελιδα συζήτησης να επιβάλλεις τη προπαγάνδα σου.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:02, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Αντικαθεστωτικός, πέρασανε αρκετές μέρες, ποτε θα παρουσιασεις τα diffs, τα οποία υποσχέθηκες; Παρακαλώ ένα διαχειριστή να ελέγξει το θέμα, για να σταματήσους οι ατεκμηριωτες καταγγελίες στο ΣΔ. Cinadon36 05:24, 29 Μαΐου 2019 (UTC)

Ελληνικό Αλφάβητο

Στη συζήτηση του άρθρου για το Ελληνικό Αλφάβητο, παρέθεσα ένα σύντομο κείμενα που αφορά σημεία του θέματος. Είναι συνοπτικά διατυπωμένο και συγκεκριμμένο. Γιατί τη δημοσίευσή του τη θεωρήσατε "βλαβερή παρέμβαση" και την αποτρέψατε; ΄Δημήτριος 79.107.28.159 16:39, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Παρακαλώ για έλεγχο συνεισφοράς για παρενόχληση

Παρακαλώ να εξεταστεί αυτη η συνεισφορα. Cinadon36 22:18, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Ζητώ συγγνώμη. Όχι 99% αλλά 99.9%Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:45, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Παρακαλώ ελέγξτε εδω, εδω και εδώ. Cinadon36 08:50, 18 Μαΐου 2019 (UTC)

Παρακαλώ ελεξτε και εδω. Ρητορική περι σκουπιδιών, «και μιλάς και από πάνω!». Κρατιέμαι να μην απαντήσω στον ίδιο τόνο. Παρακαλώ για τις διαχειριστικές ενέργειες σας. Cinadon36 15:43, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

Παρακαλώ ελέγξε ειρωνίες εδώ, επείσης, σπάσιμο του en:WP:BRD εδώ το οποίο είναι διαταρακτική συμπεριφορά. Cinadon36 18:25, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

Και συνεχίζει τις ειρωνίες και τις προσωπικές επιθέσεις[15] Cinadon36 18:27, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

Ερωτώ τους διαχειριστές αν θα κάνετε κάτι ή να το αποδεκτώ να μου μιλάνε σε αυτό το ύφος; Cinadon36 18:28, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

Βικιπαίδεια:Παρενόχληση: "Η παρενόχληση είναι ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενης επιθετικής συμπεριφοράς που γίνεται αντιληπτή σε έναν λογικό παρατηρητή ως σκόπιμη στόχευση συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων." Στην ίδια σελίδα: "Η καταδίωξη είναι η απομόνωση ενός ή περισσότερων συντακτών, και η συμμετοχή σε συζητήσεις σε πολλαπλές σελίδες ή θέματα που αυτοί μπορεί να επεξεργάζονται ή πολλαπλές συζητήσεις που συμμετέχουν, ώστε επανειλημμένα να έρχονται σε σύγκρουση ή να αναστέλλουν τις εργασίες τους." Είναι αλήθεια οτι από την τελευταία φορά που επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο (μεχρι που κλείδωσε η σελίδα της Ιστοριας του Αναρχισμού) έχω περιορίσει τις συνεισφορές μου. Διαχειριστές, αισθάνομαι ότι υφίσταμαι wikibulling. Πρέπει να χρησιμοποιήσω δραματικούς τόνους για να σταματήσει αυτή η κατάσταση; Παρακαλώ για τις ενεργειες σας. Cinadon36 19:29, 20 Μαΐου 2019 (UTC)

Κ3Ε

 1. [16]
 2. [17]
 3. [18]
 4. [19]

Παρακαλώ για την εξέταση του διορθωπολέμου. Cinadon36 22:18, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Ο χρήστης μου αναιρεσε με το έτσι θέλω όλη υην συνεισφορά ωρών διορθώσεις ορθογραφίας, συντακτικό, επιμέλεια καθως και εμπλουτισμος από πηγές απλά για να με οδηγήσει στο σδ καθώς ξέρει απεξω και ανακατωτα όλα τα τερτιπια για να περναει το ποβαρισμα του. Αν περάσει και αυτή η αθλιοτητα έτσι, μετα θα γίνει ακόμη πιο ασύδοτοςΑντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:42, 17 Μαΐου 2019 (UTC)

Ο [[Χρήστης:Cinadon36 επανήλθε στις "παρεμβάσεις" στα περί Χριστιανισμού λήμματα, που είχε αρχίσει κάποτε ως Τζερόνυμο (οι κακοί Χριστιανοί, πάλι). Έριξα μια ματιά στο λήμμα και βλέπω ότι το έχει γεμίσει με άσχετες αναφορές (π.χ. σε ευνούχους) με πηγές που δεν λένε αυτό που ισχυρίζεται ο χρήστης. Του έδειξα ότι αυτά που γράφει είναι ιστοριογραφία πριν από 250 χρόνια, ξεπερασμένα σήμερα. Του συνιστώ να αφήσει τις προσφυγές για "Κ3Ε" και να κοιτάξει την ουσία.--Skylax30 (συζήτηση) 10:58, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

κατάχρηση δυνατότητας σύνοψης επεξεργασιών

Θέτω ενημερωτικά υπόψη σας την περίπτωση κατάχρησης της δυνατότητας περιγραφής των επεξεργασιών από τον Skylax30 (βλ. εδώ και εδώ) κατά παράβαση της πολιτικής της εγκυκλοπαίδειας (βλ. εδώ). Ασμοδαίος (συζήτηση) 04:37, 19 Μαΐου 2019 (UTC)

Απόκρυψη

Παρακαλώ πολύ εδώ... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:54, 19 Μαΐου 2019 (UTC)

Άρθρο Βασίλειος Κόκκινος

Παρακαλώ τη προσοχή σας στο συγκεκριμένο άρθρο για τις αλλαγές που γίνονται τις τελευταίες μέρες. Niki81 (συζήτηση) 11:54, 19 Μαΐου 2019 (UTC)

Νομικές απειλές

Ο χρήστης CubicStar δέχεται επιθέσεις και νομικές απειλές στη σελίδα συζήτησης του. Glucken123 (συζήτηση) 10:06, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

Μεταφορά πηγών για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Χρήστης:Ασμοδαίος έχει αρχίσει διορθοπόλεμο για να σβήσει την πληροφορία ότι οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης μιλούσαν κυρίως ελληνικά [20]. Διατηρεί μια φράση η οποία ψευδώς λέει ότι "Η γλώσσα που μιλούσαν κυρίως ήταν η ισπανική, αρκετοί την ιταλική και μερικοί την προβηγκιανή"[21] με μια παραπομπή στην εργασία «Περιγραφή της Θεσσαλονίκης στα 1734 από τον Père Jean-Baptiste Souciet» [22]. Εκεί, στη σ. 206, στην πραγματικότητα λέει ότι σύμφωνα με έναν περιηγητή του 1734, οι Εβραίοι "Ή επίσημη κατά κάποιο τρόπο γλώσ­σα τους ήταν ή ισπανική, πού τήν μιλούσαν μέ άσχημη προφορά. Οί περισ­σότεροι άνδρες καταλάβαιναν ακόμη τήν ιταλική καί μερικοί τήν προ­βηγκιανή". Αφήνω σε κάποιον τρίτο να κρίνει αν αυτό που γράφει και υποστηρίζει ο Ασμοδαίος είναι αυτό που λέει η πηγή.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος χρήστης, σβήνει και ξανασβήνει μια άλλη πηγή, περίπου της ίδιας εποχής, που την έχω πάρει και εγώ από δευτερογενή πηγή, που λέει ότι μιλούσαν κυρίως ελληνικά. :

Ο Αναστάσιος Μιχαήλ το 1707 αναφέρει ότι στην εποχή του οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης μιλούν μόνο ελληνικά.[1]

Πρόσθεσα και ως πηγή το Εβραϊκό Μουσείο που λέει το ίδιο για τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή εποχή: Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, "Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης" Οι πληροφορίες για την ομιλούμενη γλώσσα πρέπει να πάνε μαζί γιατί αναφέρονται στό ίδιο θέμα και δείχνουν τη χρονική του ακολουθία. Δεν του άρεσε και τη μετέφερε στην "αρχαιότητα".

Επειδή λοιπόν "κάτι" δεν του αρέσει περί τα ελληνικά, σβήνει την πηγή "Μηνάογλου" που παραπέμπει στον Μιχαήλ, ως "πρωτογενή" και "προφανώς αναληθή" [23]

Παρακαλείται κάποιος διαχειριστής να υπενθυμίσει στον χρήστη ότι τίποτα δεν είναι "προφανώς αναληθές" όταν εισάγεται με τη μορφή "ο τάδε έγρψε ότι", ή αν νομίζουμε ότι είναι αναληθές το συζητάμε, και σίγουρα δεν κρίνουμε τις ακαδημαϊκές πηγές. Επίσης, δεν μεταφέρουμε παραπλανητικά τις πηγές για να πλάσουμε μια ιστορία που φανταστήκαμε. Ευχαριστώ. --Skylax30 (συζήτηση) 11:25, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

παραπομπές

Παραπλανητικός τίτλος ενότητας όπως πάντα. Προσοχή στα troll. Εν τω μεταξύ τώρα διαβάζω και το Αγγλικό λήμμα, το οποίο επιβεβαιώνει τον Χρήστης:Ασμοδαίος, άρα ο Skylax30 ψεύδεται ξανά σε όσα γράφει. Glucken123 (συζήτηση) 11:27, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

ΕρώτησηΗ δευτερογενής πηγή για ποτε αναφέρεται; Υπερκαλύπτει την μαρτυρία του συγκεκριμένου;Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 11:31, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

Χρήστης:Αντικαθεστωτικός, πήγαινε στη συζήτηση να σου εξηγήσω.--Skylax30 (συζήτηση) 08:46, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Αν υπήρχε πρόβλημα συντακτικό, γιατι δεν κατέφυγες στην Σελίδα Συζήτησης, πριν να προσφύγεις στο ΣΔ με αστήρικτες πάλι δηλώσεις; Συμφωνα με en:WP:BRD, μετά την πρωτη σου αποπειρα να εισαγαγεις κειμενο στο λήμμα, αφου απορρίφθηκε, επρεπε να το συζητήσεις στην σελιδα συζήτησης. Η οποία ακομη δεν δημιουργήθηκε Συζήτηση:Ιστορία των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη. Οσο για την ουσία της υπόθεσης, η πηγή που χρησιμοποιεί ο Ασμοδαίος είναι του 1968, δλδ είναι δευτερογενής. Πολύ καλό το λημμα πάντως, θα το προτείνω για "καλό" οταν φτιαχτει ο πρόλογος. Cinadon36 11:39, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

Εννοείς όταν φιάξουμε (εμείς οι υπόλοιποι) τον πρόλογο, εσύ θα κρίνεις αν θα το προτείνεις για "καλό λήμμα";--Skylax30 (συζήτηση) 08:46, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Το ΣτΔ δεν είναι καταφύγιο για όποιον/όποια διαφωνεί. Παρακαλώ να απευθύνεστε εδώ αφού έχει προηγηθεί συζήτηση και αφού έχετε εξαντλήσει κάθε καλή πρόθεση συνεννόησης. Παρακαλώ, λοιπόν, τους Skylax30 και Ασμοδαίος να προχωρήσουν σε συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του λήμματος αντί να επιχειρηματολογούν στις συνόψεις επεξεργασίας.--Diu (συζήτηση) 06:51, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Αυτή είναι η κατ' αρχήν σωστή διαδικασία, Diu, αλλά υπάρχει μια υπέρτερη αρχή που είναι η καλή πίστη. Στην περίπτωσή μας, όπως βλέπεις πιο πάνω, κάθε απόπειρα συζήτησης με τον εν λόγω χρήστη θα καταλήξει σε ύβρεις (τρολ, "ψεύδεται ξανά" κτλ) και "θόρυβο" από τους μεσάζοντες. Γι' αυτό ζήτησα παρέμβαση διαχειριστή επί της ουσίας και όχι επί του τυπικού. Παρά ταύτα, μεταφέρω τη συζήτηση εκεί. Οι δύο περιπτώσεις που αναφέρω είναι ακριβώς ίδιες. Ένας σύγχρονος συγγραφέας (2γενής πηγή) αναφέρει τί έγραψε ένας περιηγητής του 18ου αιώνα. Η μια περιγραφή μας κάνει (και τη διαμορφώνουμε και λίγο), η άλλη δεν μας κάνει, αν κατάλαβες.--Skylax30 (συζήτηση) 08:41, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Ο Skylax30 από εκεί που παρουσίαζε το θέμα ως 'καραμπινάτη παραποίηση πηγών', τώρα έφτασε να μιλάει για αντικειμενικότητα, που περισσότερο αναφέρεται στο δικό του POV. Τώρα που η λέξη troll των ενοχλεί, ας το σκεφτόταν πολύ πριν απασχολήσει τη κοινότητα με αέρα κοπανιστό και μπει στη διαδικασία να κατηγορήσει άλλον χρήστη περί αναληθών και -ως γνωστόν- ψεύτικων κατηγοριών. Άλλωστε, έχουν γνώση οι φύλακες, καθώς αυτό είχε πράξει o ίδιος στο παρεθλόν και φράχτηκε για 3 ολόκληρους μήνες και πιθανόν να παίρνει παράδειγμα από τον εαυτό του. Περιττό να σημειώσω ότι για εκείνους τους 3 μήνες είχε και έξτρα μαριονέτα (την οποία μπορείτε να θαυμάσετε εδώ), και φράχτηκε επίσης για ψέματα, έχοντας ως μόνιμο χόμπι την εισαγωγή ψευδών πληροφοριών σε διάφορα λήμματα (βλέπε AIDS). Κλασσική περίπτωση δημιουργίας εντυπώσεων. Glucken123 (συζήτηση) 08:54, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Ο Skylax30 συνηθίζει να μεταφέρει τις μάχες του στο ΣΔ, αντι στην σελίδα συζήτησης, ενώ χρησιμοποιεί το κουμπι της αναίρεσης χωρις να εξασφαλισει συναινεση στην σελ συζήτησης. Αν νομιζει οτι με το να ερχεται στο ΣΔ θα μπορεί να παρακάμπτει τις διαδικασίες και πολιτικές της ΒΠ κανει λάθος. Για παραδειγμα, εδω εκανε μια πρόσθεση σε λήμμα,[24] αναιρεθηκε για 3 διαφορετικούς λόγους[25], αλλά αντι να παει στην σελ. συζήτησης, επέλεξε το κουμπι της αναίρεσης[26], το οποίο αποτελεί διαταρακτική συμπεριφορά. Οι ειρωνίες του στο ΣΔ συνεχίζονται. [27]. Για αυτό προτείνω boomerang για κατάχρηση του ΣΔ και παρενόχληση μέσω αυτού (του Ασμοδαίου στην προκειμένη) Cinadon36 10:21, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Θεωρώ ότι ο χρήστης Skylax30 δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στις 2 αυτές συνεισφορές του. Δεν χρειαζόταν να απευθυνθεί στο Σ.Δ. αλλά στην Αγορά ενδεχομένως. Αλλά φοβάμαι ότι λόγω των χαζομάρων που έχει κάνει στο παρελθόν, ότι και να γράψει -ακόμα και όταν έχει δίκιο- αναιρείται με το παραμικρό. Σε πολλά έχει δίκιο. Εγώ μάλιστα τον κατηγόρησα ως απαράδεκτο για αδικαιολόγητη ανοχή σε πρωτότυπη έρευνα, και μάλιστα δεν είχε γράψει κάτι όταν είχε από μίλια δίκιο.

Ας μείνουμε στο θέμα των λημμάτων. Το τι γνώμη έχει ο ένας για τον άλλον, δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:27, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Πολύ σωστή η παρατήρηση του Αντικαθεστωτικού. Καλώ όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στην πιο πάνω "συζήτηση" να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις που χρησιμοποιούν και εκφεύγουν από τα όρια της κοσμιότητας, ιδιαίτερα όταν αφορούν άλλους χρήστες. Παρόμοια υπόδειξη δεν θα επαναληφθεί, απλά θα ακολουθήσει φραγή για προσωπικές επιθέσεις. --Ttzavarasσυζήτηση 21:37, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Προς τους διαχειριστές: Αφήνω την άποψη του Dr Moshe να μιλήσει, καθώς εξηγεί πολλά για τα κίνητρα του Skylax30 και την απόπειρα (ξανά) για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά και καταστάσεων. Ο χρήστης ψεύδεται για τον Ασμοδαίο με σκοπό τις παραπλανητικές συνεισφορές, που αποτελούν προιόν ψευδούς διάδοσης δεδομένων. Κατάλαβες Ttzavaras που βασίζεται όλο το παραπάνω κείμενο μου; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Glucken123 (συζήτηση) 08:38, 24 Μαΐου 2019 (UTC)

ΣΥΓΑΠΑ - Σπιτάλας κλπ

Ύστερα από τις νομικές απειλές στη σελίδα συζήτησης του CubicStar, παρατήρησα ότι υπάρχει σοβαρή σύγκρουση κινήτρων και έντονο POV σε διάφορες σελίδες όπου ο χρήστης Goneas2020 προωθεί τον ίδιο του τον εαυτό χωρίς καμία ντροπή, όντας υποψήφιος στις εκλογές. Δεν υπάρχει αμφιβολία δε ότι πρόκειται περί μαριονέτας αυτού του λογαριασμού. Παρακαλώ είτε check user ή την παρέμβαση των διαχειριστών. Glucken123 (συζήτηση) 11:54, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

ο Χρήστης:Nikmoshov έγραψε ότι ανήκει στο American Biographical Ιnstitute. αυτό είναι φορέας που δημοσιεύσει σκουπίδια (scam) επί πληρωμή. διαβάστε κύριοι διαχειριστές στο https://el.wikipedia.org/wiki/Topic:V05ff932jfhnxbmy. --Firestarterfighter (συζήτηση) 20:57, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

Και επανέρχεται με ίδιες συνεισφορές, αυτή τη φορά με πασιφανή μαριονέτα που εισάγει ακραίο POV στα λήμματα με τα οποία ασχολείται. Νομίζω ότι πρέπει να φραγεί με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς πρόκειται για σαφή παραβίαση φραγής. Glucken123 (συζήτηση) 20:45, 22 Μαΐου 2019 (UTC)


Σημειώσεις:

 • Ο Goneas2020 κατά τη διάρκεια της φραγής του μου έστειλε μέσω του συστήματος ηλεκτ. ταχυδρομείου μήνυμα με επιθετικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και νομικές απειλές για χρήστη και διαχειριστή της Βικιπαίδειας. Αυτός είναι λόγος για να μπλοκαριστεί αυτή η δυνατότητά του σε επόμενη φραγή του.
 • Υπήρξε εκτός Βικιπαίδειας κίνηση του κ. Σπιτάλα. Είναι εξαιρετικά αξιοπερίεργο το ότι αμφότεροι αποδίδουν συγκεκριμένη ταυτότητα και υποτιθέμενη εμμονή εναντίον (του)ς ενός χρήστη που έχει ασχοληθεί με εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλα λήμματα...
 • Γενικά οι συσχετιζόμενοι λογαριασμοί όπως ο Paralia68000 θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως meatpuppets -όχι απαραίτητα sockpuppets. Κατά τα άλλα, έχουμε παραβιάσεις κάθε είδους πολιτικής από τουλάχιστον τρία πρόσωπα.

- geraki (συζήτηση) 12:45, 25 Μαΐου 2019 (UTC)

Προς τον geraki, να αναφέρω ότι ο Goneas2020 επανήλθε εδώ με νέες απειλές για ηλεκτρονικό έγκλημα και προσωπικές επιθέσεις προς τον CubicStar. Glucken123 (συζήτηση) 17:27, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)

Αποκατάσταση σελίδας

Καλησπέρα, μήπως γίνεται να αποκατασταθεί η σελίδα Νοεμί Λενουάρ; Η σελίδα διεγράφη λόγω αυτόματης μετάφρασης αλλά μπορεί να επιμεληθεί, ενώ πιθανώς να αποτελεί μέρος κάποιας εργασίας δεδομένου των πολλών νέων χρηστών τις τελευταίες 3 ημέρες. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 17:10, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Την επανέφερα. Ορθώς διεγράφη από τον cubicstar, παρόλα αυτά δεν χάνουμε τίποτα να την αφήσουμε για μερικές ημέρες αν θέλει κάποιος να την επιμεληθεί.--Diu (συζήτηση) 20:42, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Σωστά, θα ήταν καλό να υπήρχε ένα όριο 5-7 ημερών για μια αυτόματη μετάφραση (δηλαδή 5-7 ημέρες αν θέλει κάποιος να την επιμεληθεί). Ευχαριστώ και καλή συνέχεια. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 20:44, 23 Μαΐου 2019 (UTC)

Προσθήκη ατεκμηρίωτων/βανδαλισμός

Ο παρακάτω χρήστης προσθέτει επανειλημμένα ατεκμηρίωτες/ψευδείς πληροφορίες στο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2020, ενώ έχει βανδαλίσει τα Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2019 και Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2018, παρά προειδοποίηση.

Προσθέτω και τη μαριονέτα:

Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 10:34, 24 Μαΐου 2019 (UTC)

Απόκρυψη

Απαιτείται άμεση διαχειριστική παρέμβαση εδώ, εδώ και εδώ. Glucken123 (συζήτηση) 08:34, 24 Μαΐου 2019 (UTC)

Έγινε P.a.a (συζήτηση) 12:39, 24 Μαΐου 2019 (UTC)

Σε ευχαριστώ P.a.a. Ένας χρήστης με συνολικά <20 συνεισφορές, που όλες εδώ και ένα χρόνο αποτελούν βανδαλιστικού χαρακτήρα ενέργειες, θεωρείς ότι δεν θα επιστρέψει να βανδαλίσει μετά από 3 ημέρες φραγή; Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί συνεχώς τη λέξη γαμάω προς άλλους χρήστες είναι αποδεκτό; Glucken123 (συζήτηση) 13:09, 24 Μαΐου 2019 (UTC)

Μπορεί να επιστρέψει μετά από τρεις μέρες. Ή μπορεί να φτιάξει νέο λογαριασμό και να επιστρέψει αμέσως. Αν η φραγή των τριών ημερών τον αποτρέπει από το δεύτερο, νομίζω θετικό είναι το αποτέλεσμα P.a.a (συζήτηση) 07:03, 25 Μαΐου 2019 (UTC)

Βανδαλισμός πολλαπλών λημμάτων από χρήστη

Καλησπέρα, ο Χρήστης:Lefterisdeliligkas2003 αφαιρεί περιεχόμενο από λήμματα, όπως πηγές κείμενο+πηγές πηγές πηγές, διαγράφει εικόνες αλλάζει νούμερα α β κλπ.. Είπα να δώσω κάποιες ευκαιρίες, προειδοποιήθηκε α, προειδοποιήθηκε ξανά β , αλλά συνεχίζει Α. Μάλιστα έχει υποπέσει και στην αντίληψη του κ. Χρήστης:Ttzavaras εδώ Θα παρακαλούσα να εξετάσετε συνολικά τη συνεισφορά του λογαριασμού αυτού (δημιουργήθηκε μόλις πριν δυο μέρες) Gomoloko (συζήτηση) 15:45, 25 Μαΐου 2019 (UTC)

Βανδαλισμοί

Χρήστης:GreekScepticist. Βανδαλισμός 2 λήμματων. [28] Xaris333 (συζήτηση) 15:33, 26 Μαΐου 2019 (UTC)

Άμεση διαγραφή χρήστη/σελίδας συζήτησης

Νομίζω ότι είναι απαραίτητη η διαγραφή αυτού λόγω ακραίας χυδαιότητας που δεν έχει καμία θέση στη ΒΠ. Ανεπίτρεπτο το να μην έχει ήδη αφαιρεθεί από διαχειριστές. Glucken123 (συζήτηση) 13:54, 27 Μαΐου 2019 (UTC)

Δυστυχώς δε γίνεται να αφαιρεθεί--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:24, 27 Μαΐου 2019 (UTC)

Ηλίας Ψινάκης

Ανώνυμος χρήστης συνεχώς αλλάζει το όνομα στο πρώτο κομμάτι του άρθρου από "Ψινάκης" σε "Ψηνάκης", ενώ το ίδιο κάνει και στα Wikidata. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 19:21, 27 Μαΐου 2019 (UTC)

Νέα μαριονέτα βανδαλίζει

Εδώ. Είναι ο γνωστός χρήστης όπως καταλαβαίνετε. Glucken123 (συζήτηση) 21:59, 27 Μαΐου 2019 (UTC)

Ζητώ ξανά τη παρέμβαση των διαχειριστών για τις συνεισφορές της νέας μαριονέτας του Vrahomarinaner. Glucken123 (συζήτηση) 14:35, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Επανέρχεται ξανά εδώ με νέο όνομα. Glucken123 (συζήτηση) 11:38, 29 Μαΐου 2019 (UTC)

Και ξανά με νέα μαριονέτα εδώ. Glucken123 (συζήτηση) 22:51, 30 Μαΐου 2019 (UTC)

Μαης 2019

Αυτή τη φορά παρακαλώ μη παραπέμψετε στη "συζήτηση", γιατί ο Χρήστης:Cinadon36 είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει τίποτα. Η προσπάθεια συζήτησης έγινε. Αφού είχε φουσκώσει το λήμμα Διώξεις ειδωλολατρών στην ύστερη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με σταχυολόγηση πρωτογενών πηγών (Ευσέβιος κτλ), το οποίο προστάτευε με διορθοπόλεμο σε μια παρωχημένη αντι-χριστιανική ρητορεία που έχει ξεπεραστεί από το 1960, άνοιξα το λήμμα με τον ουδέτερο τίτλο Σύγκρουση χριστιανισμού - παγανισμού στην ύστερη αρχαιότητα όπου έχω σκοπό να παρουσιάσω εκλαϊκευμένα τη σύγχρονη ιστοριογραφία. Προφανώς ενοχλημένος ο εν λόγω χρήστης, προσπαθεί και πάλι να γράψει τα ίδια που υπάρχουν στο περί διώξεων. Από δύσκολα κείμενα πολλών σελίδων διαβάζει τις δύο πρώτες σελίδες που βρίσκει, και επιλέγει μισές προτάσεις που εξυπηρετούν το δικό του POV, τις αλλοιώνει με δικές του ερμηνείες, και τις προσθέτει στο λήμμα. Η όλη του "δουλειά" εκεί είναι πλήρως καταστροφική για το λήμμα και γενικότερα την αξιοπιστία της ΒΠ, αν λάβουμε υπόψη και τις συνήθεις (σκόπιμες κατά τη γνώμη μου) παραβιάσεις της ορθογραφίας. Ένα σημερινό παράδειγμα:

Βρήκε αυτή την πηγή Peter Brown, 1993, η οποία είναι 190 σελίδες και πανδύσκολη στο διάβασμα. Προφανώς δεν πήγε μακρύτερα από τις δύο πρώτες σελίδες, όπου βρήκε τις φράσεις (σ. 114, 115) "It is universally assumed, first, that the laws of Christian emperors played a decisive role in ensuring the victory of the church over all its rivals, and, second, that this was only to be expected: that the late Roman period, as a whole, was overshadowed by the rise of religious intolerance and that the end of the fourth century, in particular, was characterised by widespread and decisive outbreaks of violence, on the part of Christians, against Jews and pagans. In this lecture, I have no wish to deny this clearly documented streak in late Roman history. I do, however, wish to set the vivid certainties of many Christian texts against a wider background."

Από όλη αυτή την παράγραφο, επιλέγει και γράφει στο λήμμα αυτό: "Ειναι αποδεκτό από όλους ότι οι καταπιεστικοί προς τους παγανιστές νόμοι των Χριστιανών αυτοκρατόρων κατά τον τέταρτο αιώνα, ήταν καθοριστικοί για τον θρίαμβο του Χριστιανισμού και έδωσαν χώρο στην θρησκευτική ελλειψη ανεκτικότητας και βίας κατά ιουδαίων και παγανιστών."

Αυτό είναι προφανώς ψέμα. Του το υπέδειξα και επιμένει να το επιβάλλει με διορθοπόλεμο [29]. Το βελτιώνω προσθέτοντας τη χρονολογία, μήπως και καταλάβει ότι δεν είναι και πρόσφατη άποψη, και το επαναφέρει. Προσθέτει και σήμανση για ουδετερότητα, παρ' ότι έχω ειδοποιήσει ότι το λήμμα είναι υπό εξέλιξη.

Συγγνώμη για το μακροσκελές, αλλά εδώ δεν πρόκειται για ανακάλυψη μιας μαριονέτας. Είναι ένα πρόβλημα ετών που έχει επισημανθεί με τον εν λόγω χρήστη (και με το προηγούμενο όνομά του), ο οποίος επιμένει να κάνει αντιχριστιανικό ακτιβισμό στη ΒΠ εις βάρος της αξιοπιστίας της εγκυκλοπαίδειας. Παρακαλώ να γίνει κάτι για να μπορέσουμε να φιάξουμε μερικά λήμματα όπως πρέπει. --Skylax30 (συζήτηση) 19:47, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Μια μικρή επεξήγηση. Το παρόν λήμμα δεν έχει σκοπό να επικαλύψει το (προβληματικό) περί διώξεων, αλλά να αναφερθεί γενικά στο σταδιακό πέρασμα στον Χριστιανισμό. Άλλωστε στο περί "διώξεων παγανιστών", ο ίδιος χρήστης με παρεμπόδιζε να γράψω κάτι γενικότερο, με τη δικαιολογία ότι "δεν λέει για διώξεις", π.χ. εδώ [30].--Skylax30 (συζήτηση) 20:14, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Για άλλη μια φορα, ο Skylax30 ερχεται στο Σημειωματαριο Διαχειριστών να παρενοχλήσει ουσιαστικα τον χρήστη ο οποίος προσπαθει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα απο τις POV pushing συνεισφορές του. Πριν λιγες μέρες ξανάκανε το ίδιο πράγμα με τον Ασμοδαίο. Επίσης στην σελίδα συζήτησης δεν εξηγησε τις θέσεις του, ενώ στις συνόψεις επεξεργασίας ήταν ως συνήθως ειρωνας (με παράσυρε και μένα μια φορα, ειναι η αληθεια). Η σημανση για ουδετερότητα είναι δικαιολογημένη, καθώς ο αναγνώστης δεν ξερει οτι εξελίσσεται το λήμμα. Απορώ που "μου υπέδειξε" το λάθος, γιατι ουτε το υπέδειξε, ουτε λάθος ειναι. Σίγουρα η εκφραση μου ειναι καλύτερη απο το "Είναι ευρέως διαδεδομένη η υπόθεση" το οποίο είναι μικρότερο απο το "universally". Tο ευρέως σημαίνει απο 40-90%, ενω το universally δείχνει ποσοστό κοντά/εως 100%.Cinadon36 20:08, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Απαντηση και επι της δευτερολογίας του Skylax30. [31] Α)Έπρεπε να συζητησεις στην σελιδα συζήτησης. Β)Η πρωτη σου παραπομπή ήταν προς μια πρόσκληση σε ομιλία(!) και Γ)Η δεύτερη παραπομπή ήταν προς ενα βιβλίο που δεν ελεγε αυτό που είχες γράψει στο λήμμα. Cinadon36 20:26, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Σχόλιο Κλασσική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από έναν χρήστη που έχει χρησιμοποιήσει μαριονέτες και ψέματα στο παρελθόν για να επιβληθεί στην ΒΠ. Next. Glucken123 (συζήτηση) 20:23, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

ΣχόλιοΠαρακαλώ πολύ η κριτική να μείνει εντός λήμματος. Αν επιθυμείτε γενικότερη συζήτηση για το τι έχει κάνει ο καθένας ανοίξτε άλλη ενότητα. Επίσης, παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να ασχοληθεί με το ζήτημα. Δεν γίνεται να γίνονται συνεχώς τέτοιες επισημάνσεις -σωστές ή λάθος- και να μην υπάρχει διαχειριστική ενέργεια (είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά).Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:27, 28 Μαΐου 2019 (UTC)


Όσον αφορά την κατηγορία του Skylax30, με κάθε επιφύλαξη γιατί είναι ένα θέμα που δε κατέχω, καθώς και έχει πανδύσκολα Αγγλικά, -δε κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου- θεωρώ ότι ο Skylax30 έχει δίκιο από όσα κοίταξα. Παρακαλώ χρήστες να το ελέγξουν. Δε γίνεται αυτή η κατάσταση άλλο. Αιτιολόγησα αναλυτικά 5 περιπτώσεις στη σελίδα συζήτησης. Θεωρώ ότι έχει αντιστραφεί πλήρως η άποψη των Ιστορικών. Παρακαλώ πολύ χρήστες, διαχειριστές να το ελέγξουν. Φοβάμαι ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα και σε αυτό το λήμμα. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:44, 28 Μαΐου 2019 (UTC)

Μπορείς να μου υποδείξεις που αιτιολογησες αναλυτικά την άποψη σου, οτι ο Skylax30 έχει δικαιο; Δηλαδή η φράση Παρακαλώ να αιτιολογηθεί βάσει της πηγής το: η χριστιανική θρησκεία απο μια μικρή σέχτα με λίγους οπαδούς, έγινε η κυρίαρχη θρησκευτική ομάδα στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο χριστιανισμός δεν ήταν καθόλου ανεκτικός στις αποκαλούμενες παγανιστικές θρησκείες και σύντομα χριστιανοί κατέστρεψαν ναους, καταπίεσαν τους παγανιστές.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:04, 28 Μαΐου 2019 (UTC) θεωρείται αναλυτική αιτιολογηση της θεσης του Skylax30? Κατά τα άλλα, πρόκειται για αλλη μια προσπάθεια να χτιστει με ψέμματα ενα κατηγορητήριο, όπως έγινε στο λήμμα Ιστορια του Αναρχισμού- στο οποίο μετά αρνήθηκες να απαντήσεις και εσυ Αντικαθεστωτικέ, και ο διαχειριστης που επέβαλε την φραγή. Θα απαντηθουν όλες οι δήθεν αναλυτικές απόψεις σου.Cinadon36 05:28, 29 Μαΐου 2019 (UTC)


Εφιστώ τη προσοχή στον Χρήστης:Skylax30 αανα μείνει μακρια απο τη προσπάθεια εκτροπης της συζήτησης. Παρακαλώ, ο οποιοσδήποτε να ελεγξει το τι γίνεται πάλι. Επειδή γράφω από κινητό δε θα απαντήσω περισσότερο. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 06:33, 29 Μαΐου 2019 (UTC)

Προστασία λήμματος

Το λήμμα Κυριάκος Βελόπουλος δέχεται βανδαλισμούς από IP που αφαιρεί τεκμηριωμένο κείμενο και αποκαλεί κάποιους "ανύπαρκτους αρθρογράφους της πλάκας". Παρακαλώ τη παρέμβαση των διαχειριστών. Glucken123 (συζήτηση) 16:15, 29 Μαΐου 2019 (UTC)

 Έγινε--Diu (συζήτηση) 12:48, 30 Μαΐου 2019 (UTC)

Το κακό έχει παραγίνει

Ζητώ για πολλοστή φορά την παρέμβαση των διαχειριστών στο λήμμα για τη Βόρεια Μακεδονία. Από την ανακοίνωση του Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα πολλαπλοί βανδαλισμοί που ξεπερνούν τις 70(!) παραβατικές ενέργειες είτε από ανώνυμους χρήστες ή απλώς από καινούργιους, που δημιουργούν λογαριασμούς αποκλειστικά για να βανδαλίσουν. Κατά καιρούς έχω ακούσει διάφορες δικαιολογίες από διαχειριστές, καθώς θεωρούν ότι τα λήμματα πρέπει να είναι ανοιχτά λόγω της φύσης της ΒΠ. Έχει 5-6 σερί μήνες τώρα που οι βανδαλισμοί δεν σταματάνε, ενώ αντίστοιχα το Αγγλικό λήμμα έχει κλειδωθεί αόριστα μόνο για διαχειριστές από τις 13 Ιανουαρίου. Επειδή αυτή η κατάσταση προφανώς δεν δύναται να συνεχιστεί, προτείνω το κλείδωμα του λήμματος όπως το Αγγλικό με σκοπό να αντιμετωπιστούν άμεσα οι παραβατικές συμπεριφορές και να περιοριστούν όλα αυτά τα φαινόμενα με υβριστικό, φυλετικό ή εθνικιστικό περιεχόμενο τόσο στις σελίδες συζήτησης, αλλά και στις συνόψεις επεξεργασίας. Ελπίζω να αντιλαμβάνεται ολόκληρη η κοινότητα τη σοβαρότητα του θέματος και να πάρει τις αποφάσεις της ώστε να προστατεύσουμε μία σελίδα που έχει γίνει καθημερινό αντικείμενο βανδαλισμού στην Ελληνική ΒΠ. Περιμένω άμεση ανταπόκριση/απάντηση από τη ΔΧ ομάδα. Σεβαστείτε το χρόνο μου και τις συνεχείς αναιρέσεις από μένα, τον Χρήστης:Ασμοδαίος και τον Glorious, που το προσπαθούμε επί σειρά μηνών. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Glucken123 (συζήτηση) 12:23, 30 Μαΐου 2019 (UTC)


Αρχικά ας μην βαφτίζουμε βανδαλισμούς ως "παραβατικές ενέργειες"! Παρατηρώντας το ιστορικό του λήμματος βλέπω ότι εντός του Μαΐου υπήρξαν 9 βανδαλισμοί. Δεν νομίζω ότι 9 βανδαλισμοί τον τελευταίο μήνα δικαιολογούν το κλείδωμα του λήμματος για όλους (πλην διαχειριστών) για αόριστο χρόνο. Προχώρησα σε προστασία του λήμματος για έναν μήνα από ανώνυμους χρήστες.--Diu (συζήτηση) 12:47, 30 Μαΐου 2019 (UTC)


Ο λόγος που δεν υπήρξαν βανδαλισμοί μέσα στον Μάιο είναι γιατί ο Kalogeropoulos κλείδωσε το λήμμα για ένα μήνα από τις 23 Απριλίου! Άρα 9 βανδαλισμοί σε μία εβδομάδα είναι okay για σένα; Το ίδιο ακριβώς που έκανες και εσύ δηλαδή, και δεν φέρνει αποτέλεσμα καθώς όταν ανοίξει ξανά θα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν αρκεί; Glucken123 (συζήτηση) 13:09, 30 Μαΐου 2019 (UTC)


Glucken123 νομίζω ότι δεν είναι φοβερό αν ένα λήμμα μείνει βανδαλισμένο για μερικές ώρες. Η άμεση αναίρεση «σπάει» την βαρεμάρα κάποιου, καταναλώνει τον χρόνο σου ανώφελα και σε εκνευρίζει. Ένας έλεγχος τον τελευταίων ωρών όταν έχεις χρόνο και διάθεση ίσως να αρκεί.--Stepanps (συζήτηση) 13:44, 30 Μαΐου 2019 (UTC)


Glucken123 αυτό που λες δεν βγάζει νόημα. Αν το κλείδωμα για ανώνυμους χρήστες (αυτό, δηλαδή, που έκανε και ο Καλογερόπουλος) είχε αποτελέσματα αφού δεν γίνονταν εκτενείς βανδαλισμοί, τότε γιατί προτείνεις να κλειδωθεί το λήμμα για όλους εκτός από τους διαχειριστές;--Diu (συζήτηση) 13:49, 30 Μαΐου 2019 (UTC)

Δεν καταλαβαίνεις ότι το λήμμα πρέπει να κλειδωθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ό,τι του ενός μήνα; Εκτός και αν περιμένεις να διορθωθεί το πρόβλημα ως δια μαγείας. Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει η εμμονή να παραμένουν λήμματα ανοιχτά, τα οποία είναι στο μάτι το κυκλώνα από παραβάτες βάνδαλους. Glucken123 (συζήτηση) 22:53, 30 Μαΐου 2019 (UTC)


σ) Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι βανδαλισμοί. β) όπως σωστά επισημαίνεται εφόσον όποιο ζήτημα επιλύθηκε με το επίπεδο προστασίας που εφαρμόστηκε προηγουμένως και πρόσφατα, είναι αρκετό. γ) έχεις κάνει λάθος στην αρχική σου τοποθέτηση, η προστασία στο αγγλικό λήμμα δεν είναι «μόνο για διαχειριστές» δ) η πλήρης προστασία εμποδίζει πλήρως την ανάπτυξη ενός λήμματος αφαιρώντας το δικαίωμα από όλους τους χρήστες - στη διάρκεια της προηγούμενης προστασίας υπήρξαν επεξεργασίες από επτά (7) εγγεγραμμένους χρήστες που δεν θα είχαν δικαίωμα έστω και προσπάθειας βελτίωσης του λήμματος υπό πλήρη προστασία. ε) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να εφαρμόζονται διαδοχικές προστασίες περιορισμένης διάρκειας αντί αόριστης στο χώρο λημμάτων. Αντίθετα, θα πρέπει τακτικά να μένουν ανοιχτά τα λήμματα για να γίνεται εκτίμηση κατά πόσο έχει καταλαγιάσει όποιο πρόβλημα και να διατηρηθούν ανοιχτά ή να ξαναπροστατευτούν. - geraki (συζήτηση) 07:34, 31 Μαΐου 2019 (UTC)


Χρήστης:Glucken123 προφανώς δεν έχεις κατανοήσει τι ζήτησες αρχικά. Ήρθες στο ΣτΔ και ζήτησες να εφαρμόσουμε την πρακτική της αγγλικής στο συγκεκριμένο λήμμα (προτείνω το κλείδωμα του λήμματος όπως το Αγγλικό), δηλαδή να κλειδωθεί το λήμμα για όλους εκτός των διαχειριστών (αντίστοιχα το Αγγλικό λήμμα έχει κλειδωθεί αόριστα μόνο για διαχειριστές). Σε αυτό το αίτημα σου απάντησα όχι θεωρώντας το μη δικαιολογημένο. Τώρα άλλαξες το αίτημά σου ζητώντας η προστασία του λήμματος που έθεσα για μη εγγεγραμένους χρήστες για έναν μήνα (την οποία δεν ζήτησες) να μετατραπεί για αόριστο χρονικό διάστημα. Αντιλαμβάνομαι από τα όσα έχεις γράψει ότι ούτε εσύ ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. Σε κάθε περίπτωση όταν λήξει η προστασία του λήμματος και αν ξαναρχίσουν βανδαλισμοί, απλά θα παρατείνουμε την προστασία του. Βανδαλισμοί στη Βικιπαίδεια πραγματοποιούντο πάντα. Δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλαξε και γίνεται τόσο θέμα.--Diu (συζήτηση) 07:42, 31 Μαΐου 2019 (UTC)


Το λήμμα North Macedonia στην αγγλόγλωσση Βικιπαίδεια δεν είναι κλειδωμένο, είναι προσβάσιμο για επεξεργασία σε λογαριασμούς ηλικίας τουλάχιστον 30 ημερών με τουλάχιστον 500 επεξεργασίες. Πρόκειται για ένα αυστηρότερο επίπεδο προστασίας που αρχικά δημιουργήθηκε με αφορμή μια σειρά από σελίδες που αφορούν το Ισραήλ και την Παλαιστίνη στις οποίες απέτυχε το καθεστώς ημιπροστασίας λόγω της διαρκούς εμφάνισης "νέων" λογαριασμών που έκαναν μη αποδεκτές επεξεργασίες. Τέτοιες απαιτήσεις (30/500) μειώνουν δραστικά την παρουσία μαριονετών, γεγονός που καθιέρωσε το συγκεκρημένο επίπεδο προστασίας για σελίδες που βανδαλίζονται σχετικά συχνά και μακροχρόνια, επιτρέποντας την πρόσβαση σε τακτικούς καλοπροαίρετους χρήστες και αποτρέποντας την πλήρη προστασία.
Αντιγόνη (συζήτηση) 17:14, 31 Μαΐου 2019 (UTC)

Ευχαριστώ Αντιγόνη για τη παρέμβαση. Προς τους διαχειριστές προτείνω να σκεφτούν σοβαρά εάν υπάρξει και πάλι θέμα με το νέο επίπεδο προστασίας, να εφαρμόσουν το μοντέλο στο λήμμα North Macedonia. Η προσπάθεια μου ήταν αρχικά για κλείδωμα μόνο για διαχειριστές, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Ομολογώ ότι τις τελευταίες 10 ημέρες και ύστερα από τις εκκλήσεις μου στον Diu, το λήμμα δεν έχει βανδαλιστεί ούτε μία φορά. Μην επιτρέψετε να συμβεί ξανά με το άνοιγμα του, και στη περίπτωση που συμβεί, σας παρακαλώ κλειδώστε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν δύναται να μπαινο-βγαίνουμε κάθε μία μέρα στο ΣΔ για να παρακαλάμε για τα αυτονόητα. Λίγη περισσότερη προσοχή από όλους μας βοηθάει. Glucken123 (συζήτηση) 08:32, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Παρακαλώ για ελεγχο Κ3Ε

 1. [32]
 2. [33]
 3. [34]
 4. [35]

Επιπλέον δείτε και την προηγουμενη αναφορά μου [36] για σπάσιμο του Κ3Ε απο τον ίδιο χρήστη παρακαλώ. (Ενημέρωση @Αντικαθεστωτικός:) Cinadon36 15:51, 30 Μαΐου 2019 (UTC)


Έγινε φραγή και των δύο @Αντικαθεστωτικός: και @Cinadon36: για συνεχιζόμενο διορθοπόλεμο. - geraki (συζήτηση) 16:45, 30 Μαΐου 2019 (UTC)

Επανεμφάνιση γνωστού hard Twitter user

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια για το λήμμα του Σκαλούμπακα, αλλά όλοι ξέρουμε περί τίνος πρόκειται [1] [2] [3], καθώς μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Παρακαλώ τη παρέμβαση των διαχειριστών για να λήξει αυτός ο μπελάς. Glucken123 (συζήτηση) 15:05, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)

Και επανέρχεται εδώ με νέες απειλές. Glucken123 (συζήτηση) 15:15, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)

Νέες νομικές απειλές

Προς διαχειριστή εδώ και εδώ. Glucken123 (συζήτηση) 17:28, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)

Απόκρυψη, διαγραφή,

Εδώ. Glucken123 (συζήτηση) 22:05, 5 Ιουνίου 2019 (UTC)

Wikimedia Άνοιξη ΚΑΕ 2019

Επειδή ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί από τα μεσάνυχτα Παρασκευής (31 Μαΐου) προς Σάββατο, ζητώ την αφαίρεση της μπάρας (sitenotice) διότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να εμφανίζεται. Βικιφιλικά, Nikosgranturismogt (συζήτηση) 10:52, 6 Ιουνίου 2019 (UTC)

Έγινε. - geraki (συζήτηση) 11:03, 6 Ιουνίου 2019 (UTC)

Παραβίαση Κ3Ε

Από το χρήστη Aratathel (πιθανότατα και από τα γνωστά μας "πειρατικά" meatpuppet, με την πανομοιότυπη συμπεριφορά). ——Chalk19 (συζήτηση) 08:58, 7 Ιουνίου 2019 (UTC)

Α να δούμε πόσες ακόμα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:11, 7 Ιουνίου 2019 (UTC)


Παρακαλώ αν είναι δυνατό να ξεκλειδωθεί, τουλάχιστον, η σελίδα συζήτησης του λήμματος. Θα ήθελα να υποβάλω μια αίτηση επεξεργασίας. Το λήμμα έχει τεράστια επισκεψιμότητα αυτές τις μέρες και τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Esslet(συζήτηση) 12:55, 7 Ιουνίου 2019 (UTC)

Μετονομασία λημμάτων

Υπάρχουν μια σειρά από λήμματα για τα οποία έχει προταθεί η μετακίνησή τους σε νέο τίτλο και, αν και η σχετική συζήτηση φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί, αυτή δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Γράφω αυτό το μήνυμα για να τα θέσω και πάλι υπόψη σας, καθώς προηγούμενα μηνύματά μου εδώ έμειναν αναπάντητα και κανένας διαχειριστής δεν ανέλαβε τις σχετικές ενέργειες για τη μετακίνησή τους. (βλ. εδώ και εδώ) Ασμοδαίος (συζήτηση) 14:09, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Βανδαλισμοί σελίδων χρηστών

Ο Χρήστης:Protipos2 έχει βανδαλίσει 2 σελίδες χρηστών [37] [38]. Παρακαλώ επιληφθείτε. Xaris333 (συζήτηση) 14:57, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Και συνεχίζει. [39] Xaris333 (συζήτηση) 15:03, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Έχει ήδη φραγεί. --Focal Point 15:09, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Συνεχίζει ως Χρήστης:Protypos2. Xaris333 (συζήτηση) 15:10, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Παρακαλώ να κλειδωθεί το Πρότυπο:Λογοκριτής, για να σταματήσει ο βανδαλισμός με το πρότυπο. Επίσης να φραγεί ο χρήστης αν και πιθανώς θα συνεχίσει με άλλο. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 15:12, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Φράχτηκε και ο επόμενος, σβήστηκε ξανά το πρότυπο. Είμαστε περισσότεροι και έχουμε υπομονή και αγάπη για τη Βικιπαίδεια. --Focal Point 15:25, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Συνεχίζει με νέο χρήστη, τον Protypos3. Παρακαλώ επιληφθείτε. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 15:37, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Τώρα συνεχίζει πάλι, και αφού ο CubicStar κλείδωσε την δημιουργία του προτύπου Λογοκριτής, επανήλθε με το πρότυπο Λογοκριτής2. Παρακαλώ επιληφθείτε επί του θέματος. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 17:51, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σχόλιο Είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος χρήστης έχει στην κατοχή του VPN, οπότε δεν νομίζω πρακτικά να μπορεί να περιοριστεί ιδιαίτερα... Απλά επιφυλακή, ώστε όταν εμφανίζεται ένα πάπετ η αντίδραση να είναι άμεση... Πού θα πάει θα βαρεθεί, ενώ, όπως ανέφερε και ο FocalPoint, "είμαστε περισσότεροι και έχουμε υπομονή και αγάπη για τη Βικιπαίδεια"... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:58, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Επίσης ο Χρήστης:Diubiumiu, στη δική μου σελίδα χρήστη. -Okranas (συζήτηση) 22:09, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Επίσης ο Χρήστης:Miutsiudiu. Καλή μας υπομονή! -Okranas (συζήτηση) 22:24, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Κλείδωμα σελίδας χρήστη

Παρακαλώ κλειδώστε τη σελίδα χρήστη μου Χρήστης:Xaris333, για επεξεργασία μόνο από διαχειριστές, για καμιά βδομάδα; Γίνεται να την επεξεργάζονται εκτός από διαχειριστές και εγώ; Γίνονται συνεχώς βανδαλισμοί. Η νέα μαριονέτα είναι ο Χρήστης:Eregled. Xaris333 (συζήτηση) 19:19, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Επίσης, να κλειδωθεί το πρότυπο Λογοκριτής2 και ακολούθως τα 3, 4, 5. Καλύτερα όμως να μην τα αναστρέφουμε αμέσως, καθώς όπως έχουν γράψει και πολλοί άλλοι δίνεται το ελεύθερο να συνεχίζουν τις αναστροφές. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 19:22, 9 Ιουνίου 2019 (UTC)

Προσωπική επίθεση

Ο γνωστός πλέον σε όλους μας Σχολαστικος δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στις πολλαπλές εκκλήσεις των διαχειριστών για ηρεμία και προχωράει ξανά σε προσωπική επίθεση εναντίον μου επειδή αναιρώ τις ακατανόητες συνεισφορές του. Πριν τρεις ημέρες με είχε αποκαλέσει και πάλι ανιστόρητο χούλιγκαν, χωρίς τη παραμικρή παρέμβαση του Diu. Έχω καταγράψει τις καταχρηστικές του συνεισφορές και προσπάθησα να συζητήσω με διαχειριστές πολλές φορές, μήπως και βρεθεί λύση, αλλά το πρόβλημα δεν σταματάει. Επίσης σας παραπέμπω και σε διάφορα άλλα ακατανόητα γραπτά και συνεισφορές του, που όπως θα παρατηρήσετε δεν βγάζουν απολύτως κανένα νόημα [1] [2] [3] [4]. Παρακαλώ τις ενέργειες σας. Glucken123 (συζήτηση) 08:22, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Και συνεχίζει με μονοτονικό, αλλά και με άλλες προσωπικές επιθέσεις σχετικά με το μορφωτικό μου επίπεδο. Και όλα αυτά για λήμματα των SS και τη γνωστή ακατανόητη εμμονή με τρίτους. Glucken123 (συζήτηση) 09:16, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ο Σχολαστικός συνεχίζει τις περίεργες ενέργειες, αυτή τη φορά με προκλητικές αλλαγές σε σελίδες χρηστών. Glucken123 (συζήτηση) 17:35, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

Μια εβδομάδα φραγή. Δυστυχώς δεν φαίνεται να θέλει να ενταχθεί στο εγχείρημα παρόλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει.--Diu (συζήτηση) 20:13, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση Diu. Παρατήρησα ότι για ανεξήγητους λόγους ζητάει και εξηγήσεις από άλλους χρήστες. Glucken123 (συζήτηση) 20:23, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ναι το είδα και εγώ. Ανεξήγητο.--Diu (συζήτηση) 20:25, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

Νέες μαριονέτες

Παραθέτω όλες τις φρέσκιες μαριονέτες του γνωστού: [1], [2], και [3], ενώ παρακαλώ εάν μπορεί να διαγραφεί εντελώς αυτό το αίσχος που δεν έχει καμία θέση στη ΒΠ. Glucken123 (συζήτηση) 10:10, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Επιβλήθηκε φραγή. Σχετικά με τον λογαριασμό, όπως σου επισημάνθηκε και στην ενότητα 27, δεν μπορεί να διαγραφεί από τους διαχειριστές.--Diu (συζήτηση) 10:34, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Χρήστης:Jopapmarytag, για βανδαλισμούς στο λήμμα Πλεύση Ελευθερίας. -Okranas (συζήτηση) 16:52, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

 Έγινε--Diu (συζήτηση) 20:14, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

Και αυτός εδώ. Glucken123 (συζήτηση) 20:24, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

 Έγινε--Diu (συζήτηση) 20:26, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

Παρακαλώ μια φραγή στον Blue Knif για προσωπική επίθεση στη σελίδα συζήτησης. -Okranas (συζήτηση) 18:51, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

Εξίσου στον λογαριασμό Καθεστωτικό σκουπίδι για υβριστική συμπεριφορά προς άλλους χρήστες. -Okranas (συζήτηση) 18:53, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Να επαναληφθεί η φραγή στον λογαριασμό Jopapmarytag, καθώς επιμένει με τους βανδαλισμούς στο λήμμα Πλεύση Ελευθερίας όπως έκανε στις 04/06 και 11/06. -Okranas (συζήτηση) 19:12, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Κλείδωμα σελίδας

Μπορεί να κλειδωθεί και η μετακίνηση της σελίδας Κωνσταντίνος Α΄ για ευνόητο διάστημα; Nikosgranturismogt (συζήτηση) 10:34, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

@Nikosgranturismogt: Γιατί να κλειδωθεί ; Γιατί η προσθήκη του "Μέγας" είναι "βανδαλισμός" ; Από πού συνάγεται αυτό ; Κάθε άλλο, θα έλεγα. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:21, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

@Chalk19: Συγκεκριμένα, εννοώ να κλειδωθεί η μετακίνηση της σελίδας. Θα συμφωνούσα με το να υπάρχει ανακατεύθυνση του τύπου "Ο Μέγας Κωνσταντίνος", αλλά τουλάχιστον για τώρα ας κλειδωθεί για να σταματήσουν οι μετακινήσεις - διορθοπόλεμος από μαριονέτες (δες το ιστορικό της σελίδας). Ας δημιουργηθεί πρώτα μια ψηφοφορία και καλύτερα να αποφασίσει η κοινότητα για το πιο θα είναι το οριστικό όνομα της σελίδας. Το λήμμα ονομάζεται Κωνσταντίνος ο Μέγας και σε άλλες Βικιπαίδειες. Ήδη ορισμένοι από τους τίτλους που έχουν δώσει διάφορες μαριονέτες έχουν διαγραφεί. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 13:04, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Εντάξει. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. ——Chalk19 (συζήτηση) 13:26, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Θάνος Τζήμερος

Καλησπέρα αγαπητοί διαχειριστές. Ζητώ και επίσημα το κλείδωμα της σελίδας Θάνος Τζήμερος, μιας και υπάρχουν συνεχείς βανδαλισμοί με αφαίρεση πληροφοριών από ανώνυμους. Ευχαριστώ.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 19:40, 10 Ιουνίου 2019 (UTC)

Έγινε από τον Cubicstar.--Diu (συζήτηση) 20:14, 11 Ιουνίου 2019 (UTC)

Χρήστης Σχολαστικός

Ο Σχολαστικος παραβιάζει εδώ και λίγες ώρες τη φραγή του όπως πάντα, αφαιρώντας το αίτημα του MedMan και πληροφορίες για τη φραγή που μόλις δέχθηκε. Θεωρώ ότι ο χρήστης δεν δείχνει τη παραμικρή διάθεση να προσαρμοστεί στη ΒΠ. Παρακαλώ τη παρέμβαση των διαχειριστών. Επίσης, μαριονέτα του γνωστού παρεμβαίνει στη συζήτηση. Glucken123 (συζήτηση) 15:25, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σε παρακαλώ μην επεμβαίνεις στη σελίδα συζήτησής του. Οι αφαιρέσεις που κάνει είναι άκακες, δεν ενοχλούν κανένα και σε κάθε περίπτωση όλες οι συζητήσεις υπάρχουν στο ιστορικό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα φραγής ή παραβίαση της φραγής του.--Diu (συζήτηση) 15:33, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ενδεχομένως να χρειάζεται φραγή του Χρήστης:Νίκος 1987 για βανδαλισμούς στα λήμματα Μακεδονία, Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών και Βαγγέλης Μαρινάκης. -Okranas (συζήτηση) 16:34, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

Diu κάνεις λάθος. Οι αφαιρέσεις που πραγματοποιεί είναι περίεργες και αποτελούν προιόν των γνωστών του επιθέσεων. Δεν χωράει αμφιβολία ότι όντως θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες με τους ίδιους ακριβώς σκοπούς. Από πότε αφήνετε χρήστη να προχωράει σε διορθωπόλεμο ενώ βρίσκεται σε φραγή; Αυτό ακριβώς δεν είναι το νόημα της φραγής; Επίσης, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που σου επισημαίνεται ότι υπάρχει μαριονέτα (παραπάνω) και δεν δίνεις τη παραμικρή σημασία για 2 ώρες and counting. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι το αν όντως είδες τι κάνει ο Σχολαστικός στη σελίδα συζήτησης του. Glucken123 (συζήτηση) 17:21, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

Glucken123 Πέρα από το αν όντως αυτό αποτελεί λόγο για περαιτέρω κυρώσεις, δε γίνεται ρε συ να είναι κανείς 24/7 πάνω από τη Βικιπαίδεια. -Okranas (συζήτηση) 17:23, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

Αυτό δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη ενότητα. Ο διαχειριστής είδε τι έγραψα, αλλά δεν έφραξε τη μαριονέτα. Glucken123 (συζήτηση) 18:35, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)
Ε μάλλον θα το έκανε επίτηδες ο διαχειριστής. Αποκλείεται να το ξέχασε ή να μην μπορούσε εκείνη τη στιγμή.--Diu (συζήτηση) 12:21, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)
Ο διαχειριστής είχε χρόνο να μου την πει (για πολλοστή φορά), οπότε έγραψε προσεκτικά το κείμενο του, όμως αδιαφόρησε για τη μαριονέτα. Επιλεκτικές ευαισθησίες, τα έχουμε πει Diu -- δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε. Glucken123 (συζήτηση) 14:12, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Νέα μαριονέτα με μοναδική συνεισφορά ένα απειλητικό υβριστικό μήνυμα

Το άτομο Nikos1987, Anten Vren, Vrahomarinaner, Σχολαστικός ή με όποιο από τα πολλά ονόματα είναι γνωστό, έχει κάνει νέο λογαριασμό χρήστη ως "Blue Knif" με μοναδική συνεισφορά την προσβολή και παρενόχληση άλλου χρήστη με υπονοούμενο απειλής, βλέπε Συζήτηση χρήστη:Okranas, στο θέμα με τίτλο "Οχράνα" και μήνυμα με timestamp 18:45, 14 Ιουνίου 2019. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας. --MedMan (συζήτηση) 23:15, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ευχαριστώ, επισημάνθηκε μόλις στην προηγούμενη επεξεργασία του Σημειωματαρίου. -Okranas (συζήτηση) 23:27, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)
Βρέθηκα τυχαία στη σελίδα συζήτησής σου, Okranas λόγω κάποιων απανωτών αναιρέσεων σε σελίδα που παρακολουθώ, οπότε πρόσεξα την επίθεση του "χρήστη". Ο συγκεκριμένος πρόσφατα ασχολήθηκε και μαζί μου. Έκανα εδώ την επισήμανση επειδή το άτομο εμφανίστηκε με νέο όνομα χρήστη, για να ληφθούν έγκαιρα μέτρα και κατά εκείνου του προφίλ. Επειδή η αναφορά σου ήταν τέσσερα θέματα πιο πάνω και σε θέμα που ασχολούνταν με άλλες μαριονέτες του, δεν την πρόσεξα. Σημασία έχει ότι οι διαχειριστές έλαβαν (έστω και εις διπλούν) γνώση του θέματος. --MedMan (συζήτηση) 23:50, 14 Ιουνίου 2019 (UTC)

@MedMan: Θεωρείς ότι ο Σχολαστικός είναι λογαριασμός του VM ; Tότε πρότεινε να γίνει check user. Αν δείξει σχέση με πρόσφατους λογαριασμούς του δεύτερου, όπως οι Nikos1987, Anten Vren κ.ά., θα επιβεβαιωθεί ότι είναι μαριονέτα και θα φραγεί για πάντα. ——Chalk19 (συζήτηση) 08:54, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

το τρολ ειναι σε γενικές γραμμές αμόρφωτο, ο σχολαστικός είναι περίεργος αλλα κατεβάζει βιβλιογραφία. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου δεν τους συσχετιζω. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 15:30, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ίσως έχεις δίκιο Αντικαθεστωτικέ, όμως μου έχει μείνει η εντύπωση (ίσως απατώμαι) ότι όπου εμφανίστηκε ο Σχολαστικός, κάπου παρενέβη και ένα από τα προσωπεία του εν λόγω τρολ. Αν μπορείς να ελέγξεις όλες τις παρουσίες του Σχολαστικού (δεν θυμάμαι αν και πώς γίνεται αυτό για χρήστη πέρα από τον εαυτό μας) και να δεις από το ιστορικό ποιοι άλλοι "πέρασαν" από εκεί θα βγάλεις πιστεύω ασφαλέστερα συμπεράσματα. --MedMan (συζήτηση) 21:43, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Παρενόχληση και επιθέσεις σε διαχειριστή

Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν επεμβαίνουν οι διαχειριστές στη περίπτωση του Kvalin; Εδώ και ημέρες παρενοχλεί τον CubicStar χωρίς το παραμικρό λόγο, αλλά δεν έχει υπάρξει αντίδραση [1], [2], [3], [4]. Glucken123 (συζήτηση) 14:15, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Μπλόκαρα για 1 εβδομάδα. -- Magioladitis (συζήτηση) 15:48, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σε ευχαριστώ Magioladitis. Παρατήρησα το εξής: ο χρήστης δείχνει να έχει κάποιου είδους 'μανία' με μία ένωση/ΑΕ ονόματι 'π Group', που τη προσθέτει σε πολλούς οργανισμούς και media στην Ελλάδα ως ιδιοκτήτρια εταιρία. Ύστερα από μία πρόχειρη αναζήτηση στο Google, δεν μπόρεσα να βρω το παραμικρό ίχνος της, άρα είτε πρόκειται για τρολιά ή έχουμε όντως σοβαρό πρόβλημα εδώ (κυρίως λόγω και των επιθέσεων στον CubicStar που είναι προβληματικές). Προτείνω να προσέξουμε τις συνεισφορές του χρήστη, καθώς δεν δείχνουν να έχουν εποικοδομητικό χαρακτήρα, και να αφαιρεθούν όσες αποτελούν προιόν βανδαλισμού. Glucken123 (συζήτηση) 15:59, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ύστερα από περισσότερη έρευνα παρατηρώ ότι πρόκειται περί μαριονέτας του χρήστη Κβάλιν και είναι πασιφανές trollοακάουντ με μηδαμινές συνεισφορές, αλλά μόνο βανδαλισμούς και εισαγωγή ψευδών πληροφοριών. Προτείνω επ'αόριστον φραγή και στους δύο. Η ιστορία αυτή φαίνεται να έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2017. Glucken123 (συζήτηση) 16:13, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Είναι περίρεργο πάντως γιατί οι συνεισφορές τους δεν περιορίζονται αποκλειστικά μόνο στην εισαγωγή ψευδών πληροφοριών. Ίσως αυτό συμβαίνει, βέβαια, στοχευμένα για να θολώσουν τα ίχνη. Αντίστοιχη συνεισφορά των δύο αυτών λογαριασμών φαίνεται να είναι και αυτή η προσθήκη με χρήση ip καθώς προσέθεσε στο όνομα του προέδρου το επίθετο Παναγογιαννόπουλος, όπως έχουν κάνει αντίστοιχα οι δύο αυτοί λογαριασμοί στα λήμματα των εταιρειών Μαρφιν, Καρελιας κ.λπ.--Diu (συζήτηση) 16:22, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Όντως. Yπάρχουν και κάποιες προσθήκες που είναι normal, αλλά στο σύνολο τους είναι προβληματικές. Ακατανόητα και περίεργα όλα αυτά, που δείχνουν να έχουν ξεκινήσει πριν δύο χρόνια με αποκλειστικό σκοπό προσθήκων ψεύτικων ονομάτων και εταιριών. Όταν πιάστηκε στα πράσα, ξεκίνησε τις επιθέσεις στον CubicStar. Ας περιμένουμε μήπως έχει να απαντήσει κάτι για όλα αυτά, αν και πιστεύω ότι πρόκειται για troll. Glucken123 (συζήτηση) 16:36, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

Κυριάκος Βελόπουλος

Έχει αρχίσει διορθωπόλεμος από IP στο λήμμα Κυριάκος Βελόπουλος, όπου διαφωνούν με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πηγές. Προτείνω τη προστασία του λήμματος ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί. Glucken123 (συζήτηση) 00:58, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

στον διορθωπόλεμο και στην παραβίαση του κανόνα των τριών επαναφορών κ. Glucken123 είχατε συμβολή και εσείς. θυμηθήκατε πολύ αργά να αναφέρετε το θέμα στο Σημειωματάριο των Διαχειριστών, συμμετέχοντας ο ίδιος στην εξάπλωση του φαινομένου. --Firestarterfighter (συζήτηση) 01:17, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σε περιπτώσεις βανδαλισμού, μπορεί να γίνει εξαίρεση στον κανόνα. Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση μπορεί μεν οι αλλεπάλληλες επαναφορές να είναι κάπως αντιαισθητικές, αλλά δεν είναι κάτι τόσο δραματικό. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ ότι είναι προτιμότερο εφόσον κάποιος χρήστης επιμένει να βανδαλίζει να το επισημαίνουμε στους διαχειριστές (όπως και έγινε) και κατόπιν είτε να περιμένουμε να επιληφθούν οι ίδιοι του θέματος είτε να αραιώσουμε τον ρυθμό των επαναφορών, ούτως ώστε να γίνει δυσκολότερο για τον χρήστη που βανδαλίζει να παρακολουθεί τις αλλαγές και να επαλαναμβάνει τον βανδαλισμό. -Okranas (συζήτηση) 01:33, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)
έχετε δίκιο. --Firestarterfighter (συζήτηση) 01:41, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Αγαπητέ Firestarterfighter, η εμφάνιση μίας IP που έχει ως αποκλειστικό σκοπό να βανδαλίσει το λήμμα, να αφαιρέσει πληροφορίες χωρίς συζήτηση ή να χλευάσει τους συντάκτες μέσω παρενοχλητικών συνόψεων επεξεργασίας, αποδεικνύεται συχνό φαινόμενο-σπορ. Εν μέρει ο διορθωπόλεμος μπορεί να αποφευχθεί είτε με προσπάθεια κοινής γραμμής ή κάποιες φορές με απλή παρέμβαση των διαχειριστών. Αναφορικά με το 2ο έχω ουκ ολίγες φορές ζητήσει την άμεση βοήθεια τόσο από το ΣΔ, όσο και στις σελίδες συζήτησης διαχειριστών χωρίς άμεση ανταπόκριση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αργή ή κάποιες φορές ανενεργή δραστηριότητα τους, που έχει διογκώσει το πρόβλημα βανδαλισμών και δεν εγγυάται την έγκαιρη αντιμετώπιση του. Ίσως να υπήρχε λοιπόν η δυνατότητα αποφυγής του παραπάνω χάους που περιέγραψα στο λήμμα του ΚΒ, αλλά μία IP που πιθανότατα έχει πράξει κατά το παρελθόν το ίδιο και σε άλλα λήμματα, δεν θα δείξει τη παραμικρή διάθεση για διάλογο με σκοπό τη λύση του θέματος. Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός. Glucken123 (συζήτηση) 09:37, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Η IP επανέρχεται και κάνει λόγο για μη διάσημους(!) δημοσιογράφους και συνεπώς πρέπει να αφαιρεθούν. Βανδαλίζει ασταμάτητα αφαιρώντας τεκμηριωμένο κείμενο χωρίς λόγο ή συζήτηση. Παρακαλώ για 2η φορά τους διαχειριστές να παρέμβουν. Glucken123 (συζήτηση) 12:00, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Απόκρυψη σύνοψης

Θα παρακαλούσα άμεση διαγραφή της σύνοψης επεξεργασίας εδώ, καθώς και αυτής της συνεισφοράς. Είναι γενικώς ντροπή για όλους μας να παραμένουν online τέτοιου είδους γραπτά. Glucken123 (συζήτηση) 09:38, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Update: συνεχίζουμε με τα μηνύσιμα σχόλια εδώ. Glucken123 (συζήτηση) 11:18, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σούπερ Λίγκα 2018–19

Αγαπητοί Διαχειριστές βάζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι στον 3ο προκριματικό γύρο στην σελίδα: Σούπερ Λίγκα 2018–19 κι ο Glucken123 μου το αναιρεί ενώ είναι σωστό αυτό που βάζω και όταν τον ρώτησα στην σελίδα συζήτησης του το γιατί μου αναίρεσε κι αυτή την επεξεργασία ενώ λίγο ποιο μετά έγραψε στις αναιρέσεις του στην Σούπερ Λίγκα 2018–19 ότι είμαι φραγμένος και μαριονέτα πράμα που δεν ισχύει μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.--Φρικηπαίδεια (συζήτηση) 10:48, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Πασιφανής μαριονέτα με απαράδεκτο όνομα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Glucken123 (συζήτηση) 10:50, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Σχόλιο Πάντως, το πώς είναι δυνατό ένας - φαινομενικά - νέος χρήστης να γνωρίζει τί σημαίνουν οι όροι "φραγή" και "μαριονέτα" εντός της ΒΠ πιστεύω πως θα άξιζε να συζητηθεί... 🤔 --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:54, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

🤔🤭Glucken123 (συζήτηση) 11:16, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Πολύ ποιο πριν κάνω τον λογαριασμό αυτό είχα διαβάσει τους κανονισμούς όταν ακόμα έκανα συνεισφορές μέσω ip ενώ όσο αφορά το όνομα χρήστη μου άμα υπάρχει πρόβλημα να μου το μετονομάσετε άμα αυτό είναι εφικτό.--Φρικηπαίδεια (συζήτηση) 11:02, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ο Χρήστης Glucken123 έχει παραβιάσει τον κανόνα των 3 επαναφορών στη σελίδα: Σούπερ Λίγκα 2018–19 και πρέπει να τιμωρηθεί. --Φρικηπαίδεια (συζήτηση) 11:24, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Υπάρχει κάτι που είναι λάθος στις επεξεργασίες; Αν όχι, γιατί αναστρέφονται; Αυτό είναι άσχετο με τον αν ο χρήστης είναι μάλλον ο γνωστός. --cubic[*]star 11:34, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Αντιστρέφονται γιατί είναι φραγμένος και μετά από λίγες επεξεργασίες ξεκινάει τις χυδαίες προσωπικές επιθέσεις. Καμία επεξεργασία του δεν έχει θέση στη ΒΠ. Αν θέλει κάποιος άλλος χρήστης να το κάνει, ελεύθερα. Glucken123 (συζήτηση) 11:36, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ρώτησα αν είναι πραγματολογικά ορθές ή όχι. Είναι; --cubic[*]star 11:38, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Γιατί δεν μπαίνεις στο λήμμα να το διαπιστώσεις μόνος σου; Glucken123 (συζήτηση) 11:43, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Δεν μου φαίνονται λάθος, αλλά δεν παρακολουθώ καθόλου τα ποδοσφαιρικά. --cubic[*]star 11:47, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ο Glucken123 έχει φραγή μίας ημέρας για παραβίαση του κανόνα των τριών επαναφορών. Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία αναίρεσης "μαριονέτα" ή "φραγμένος χρήστης". Αν υπάρχει ένδειξη για αυτό υποδεικνύεται στο Σημειωματάριο Διαχειριστών. Στο οποίο βέβαια ο συγκεκριμένος χρήστης, ο οποίος κατεξοχήν τρέφει τη συγκεκριμένη και άλλες μαριονέτες, εμφανίζεται μόνο για να κατηγορήσεις τους διαχειριστές ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους. Δε θυμάμαι η κοινότητα να του έχει δώσει δικαίωμα τυφλών αναιρέσεων, ούτε να αποφασίζει ποιες επεξεργασίες έχουν θέση στη Βικιπαίδεια ή όχι. Εκτός αν μας αποδείξει βέβαια ότι με την πρώτη επεξεργασία που είδε και αναίρεσε ήταν 100% σίγουρος ότι επρόκειτο για το συγκεκριμένο χρήστη.

Το θέμα του άλλου έχει τακτοποιηθεί ήδη από άλλο διαχειριστή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:17, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ισως ειναι καιρος οι διαχειριστες ειτε να διαβάζουν την πολιτική, ειτε να παραιτήσουν αυτη την δουλεια που τους ανατέθηκε. Ο Μαρκελλος γραφει οτι δεν υπαρχει καμια αιτιολογια για αναιρεσης φραγμενου χρήστη,(Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία αναίρεσης "μαριονέτα" ή "φραγμένος χρήστης".) σε καθετη αντιθεση με την πολιτική της ΒΠ. Γράφει: Βικιπαίδεια:Διορθωπόλεμος , στις εξαιρέσεις του κανονα: «Αναστροφές συνεισφορών από φραγμένους χρήστες που παραβιάζουν τη φραγή τους και μαριονέτες φραγμένων χρηστών». Το μεγάλο πρόβλημα δεν ειναι οτι οι διαχειριστες δεν ξερουν τους κανονες αλλα πιανουν την χατζάρα και επιβάλλουν ποινες και οποιον πάρει ο χαρος, αλλα δεν αναγνωριζουν καν τα λάθη τους. Ετσι δεν μαθαίνουν και τα λάθη επαναλαμβάνονται. Εχετε δει ποτε καποιο διαχειριστη να παραδέχεται το λαθος του και να ζηταει συγνώμη; Οχι, ουτε και θα δειτε στο εγγυς μέλλον, παρόλο που το λάθος του ήταν τόσο φανερό. Δεν υπαρχει κουλτουρα "συγνώμης".

Και στην τελική, ποιο το αποτέλεσμα της επιμονής στο διαχειριστικο λάθος του Μαρκελλου -και την μη αναστροφης του απο καποιον αλλο διαχειριστή; Ενας αξιολογος χρήστης να εγκαταλείψει την ΒΠ, αφηνοντας την έρμαιο των τρολ. Ενας χρήστης που επρεπε να του ειπωθεί ενα μπραβο για τον αγώνα του κατα των βανδαλων που καθυμερινα κατακλυζουν την ΒΠ. Αντ αυτου, επιβραβεύτηκε ο "ἁγωνας" τους.Cinadon36 08:49, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Χρήστης:Cinadon36, εγώ είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω οποιδήποτε λάθος. Ας μου απαντήσει όμως κάποιος τεκμηριωμένα. Όταν ο χρήστης ανέστρεψε, πώς ήταν 100% βέβαιος ότι η επεξεργασία ήταν παραβίαση φραγής; Τον ρωτάει παραπάνω και άλλος διαχειριστής αν οι επεξεργασίες είναι σωστές και δεν απαντάει.

Και όχι δεν πρόκεται να πω μπράβο στο χρήστη με αυτές τις συνόψεις επεξεργασιών [40] [41]. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Αν κάποιος διαχειριστής θεωρεί ότι η φραγή ήταν καατχρηστική ή περιττή ας την αναιρέσει.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:15, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Μην αλλάζεις το θέμα και την ουσια της συζήτησης. Τον εφραξες επειδη εντοπισε την μαριονέττα του Βραχομαριναρερ. Ηταν σωστός. Αντι να τον ρωτήσεις ευγενικα να σου εξηγησει πως αντιλήφθηκε τον ΒΜ, (κατι που δεν ειναι και πολύ δυσκολο για καποιον που ασχολείται σχεδον καθημερινα με αυτο το θέμα- παιχνιδιαρικο username, το περιεχομενο το οποίο προσθέτει και ορισμένα αλλα θέματα τα οποία δεν ειναι σωστο να τα λέμε δημοσια γιατι θα τα διορθώσει). Ηταν απολυτα ασφαλής η αναιρεση του Glucken. Είπες πως δεν εχει σχέση αν αναιρούσε φραγμενο χρήστη, κατι που έχει άμεση σχέση συμφωνα με την πολιτική. Τον εφραξες για παραβαση του Κ3Ε κάτι το οποίο εξαιρείται οποιος αναιρει φραγμένο χρήστη. Ο σκοπος δεν αγιάζει τα μέσα, λες ομως ισχυει και για σενα. Αν ο Glucken123 εκανε λάθη σε αλλες επεξεργασιες, να τον τιμωρήσεις για αυτες τις επεξεργασίες. Εσυ ομως τον τιμώρησες γιατι δεν ήξερες την πολιτική. Επισης, κανενας αλλος διαχειριστης δεν προκειται να αναιρέσει την αδικη και αναιτιολογητη φραγη σου, γιατι δεν θελουν να βαζουν τα χερια τους στην φωτια, ποσο μαλλον για μια φραγη μιας ημερας. Ομως τον χρήστη τον χάσαμε επειδη νοιωθει την διαχειριστικη αυθαιρεσια στο πετσί του. Με αυτην την λογική, μιας και κανενας αλλος διαχειριστης δεν σου ειπε οτι καλα εκανες, επέμενε μεχρι να μεινουν στην ΒΠ 2-3 διαχειριστες να τσακωνονται με καμια 20αρια μαριονέττες που θα σπάνε πλάκα. Δεν προκειται να συνεχίσω αλλο, ειναι φανερο τι γινεται. Σου αφηνω τον τελευταιο λογο αν θες.Cinadon36 10:55, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)
Πρώτον αγαπητέ Cinadon, θα παρακαλέσω πολύ ευγενικά να σταματήσεις να αναιρείς την δικιά μου τοποθέτηση πληροφοριών στο λήμμα που είναι αφιερωμένη αυτή η ενότητα. Δεύτερον, θα λάβω το μέρος του αξιότιμου διαχειριστή MARKELLOS και θα συμφωνήσω πως η φραγή ήταν δίκαιη από την στιγμή που ο χρήστης Φρικηπαίδεια, δεν είχε χαρακτηριστεί επιβεβαιωμένη μαριονέτα, αλλά οι κατηγορίες εναντίον του χρήστη, ήταν ακόμα απλή υπόθεση. Αν και δεν θα με παρεξένευε το γεγονός ότι όντως δεν ήταν αληθινή μαριονέτα, αλλά ανεξάρτητο άτομο με πάθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.-Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 12:33, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)
 • Όπως σωστά αναφέρθηκε, αν φτάσουμε στο να γίνεται αποδεκτό ότι οποιαδήποτε επεξεργασία οποιουδήποτε νέου χρήστη τεκμαίρεται ότι είναι από μαριονέτα φραγμένου χρήστη, με μόνο τεκμήριο τον ίδιο τον ισχυρισμό, και ότι είναι αποδεκτό το να αναιρείται διαρκώς, τότε θα έχουν νικήσει τα τρολ, καθιστώντας την Βικιπαίδεια όπου κάθε νέος χρήστης αντιμετωπίζεται καχύποπτα και είναι ύποπτος και υποκείμενος περιορισμών χωρίς πραγματικό λόγο.
 • Σαφώς η πολιτική λέει ότι επιτρέπονται οι αναστροφές συνεισφορών από φραγμένους χρήστες και μαριονέτες φραγμένων χρηστών αλλά θα πρέπει να υπάρχουν καλοί λόγοι για υποψία αν όχι σαφή τεκμήρια ότι πρόκειται για τέτοιες περιπτώσεις. Ομοίως θυμίζω ότι υπάρχουν και ένας σωρός από είδη επεξεργασιών που δεν είναι βανδαλισμοί αλλά βαφτίζονται ως τέτοιοι προκειμένου να καλύπτονται από την εξαίρεση οι αναιρέσεις τους. Ε, δεν καλύπτονται. - geraki (συζήτηση) 13:37, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)
Μονο που δεν αναιρεσε μια τυχαια επεξεργασια ενος χρηστη αλλα μια επεξεργασια μαριονεττας φραγμενου χρηστη. Εκεινη την μερα εγιναν και αλλες επεξεργασιες απο νεους χρηστες και δεν αναιρεθηκαν.Δεν ηταν τυχαιο. Cinadon36 14:30, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα λάθος στο διατηρούνται χρήσιμες επεξεργασίες ακόμα και από είναι φραγμένους (όσους ξέρουμε και όσους εντοπίζουμε μετά). Μόνο κέρδος είναι για τη Βικιπαίδεια. --cubic[*]star 17:27, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)


Πρώτη επεξεργασία ήταν 15 Ιουνίου 11:51 και αναιρέθηκε 11:58. Επόμενες επεξεργασίες 12:03 και αναιρέθηκαν 12:07 και 12:08 με σχόλιο «φραγμένος χρήστης». Σε εκείνες τις πρώτες επεξεργασίες που έγιναν, εγώ δεν βλέπω με ποιο τρόπο αναγνωρίστηκε αμέσως ο φραγμένος χρήστης. Αν όντως υπήρχαν αποδείξεις ή ενδείξεις θα έπρεπε να αναφερθούν και να μην απαιτείται να γίνει δεκτό το σκέτο «είναι φραγμένος». Θυμίζω ότι και ο ίδιος ο Glucken123 είχε κατηγορηθεί κάποτε άδικα ως μαριονέτα. Προτιμώ να προστατεύονται νέοι χρήστες που μπορεί να κατηγορηθούν άδικα, από το να περάσει για λίγο μια μαριονέτα που μπορεί να αποκαλυφθεί αργότερα. - geraki (συζήτηση) 17:33, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Εδώ δεν κυνηγάμε ανθρώπους. Ελπίζουμε με όλη μας την καρδιά, χρήστες με προβληματική συμπεριφορά να επιστρέψουν με θετικές συνεισφορές, ως νέα μέλη της κοινότητας. --Focal Point 18:26, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Δε ξέρω αν υπάρχει σωστό ή λάθος στη παρούσα συζήτηση. Υπάρχει απλώς το τι θέλουμε για τη Β.Π και πόσο το θέμα ασφάλειας της Β.Π μας ενδιαφέρει. Το βαθύ τρολ είναι μια κακόβουλη αρρωστημένης σκέψης διαδικτυακή περσόνα, η οποία ασχολείται 24/7 με τη προσπάθεια ενόχλησης χρηστών της Β.Π και με άρρωστα κολλήματα. Προσωπικά χρήστες σαν τον Glucken123, είχαν μια λογική άμυνας εναντίον του τρόλ με υπερβολικό κόστος χρόνου για τους ίδιους, ενώ πολλές φορές παρά τις εγκλήσεις του στο Σ.Δ οι διαχειριστές αργούσαν να ανταποκριθούν. Εδώ τονίζεται η αντίθεση χρηστών σαν τον Glucken123 και είναι στη πρώτη γραμμή του μετώπου της προστασίας της ΒΠ από τα τρόλ με αποτέλεσμα να κουράζεται, σε αντίθεση με του περισσότερους διαχειριστές που ασχολούνται περιστασιακά με το ζήτημα και απλά διαβάζουν στα πεταχτά το τι έχει γίνει χωρίς συναισθηματική επένδυση. Δε κατηγορώ κανέναν. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να είναι συνέχεια online, ούτε να ασχολείται με το τι κάνει το κάθε τρολάκι στη Β.Π. Απλά αναφέρομαι στο ότι κάποιοι χρήστες που επέλεξαν να το κάνουν, συναισθηματικά εξουθενώθηκαν από τη τριβή και από την μη κατανόηση των υπολοίπων χρηστών. Εγώ, όσες φορές προσπάθησα να τα βάλω με το βαθύ τρολ, με την μια είχα προσωπικες επιθέσεις κλπ, ενώ φύτρωνε ξανά και ξανά. Το ίδιο σε πολλαπλάσιο βαθμό έγινε και με τον Glucken123 και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ιδωθεί η πικρία και η κούραση του.

Όσον αφορά την Ιστορία, ήταν και είναι ολοφάνερο από α)τα λήμματα που ασχολείται 2)τα περιπαιχτικά νικς 3)τη γνώση όλων των διαδικασιών της ΒΠ 4)το χρόνο εμφάνισης ότι αυτός ο χρήστης -όπως και άλλος- είναι μαριονέτες του βαθύ τρολ. Όμως και ο Μάρκελλος είχε δίκιο. Υπάρχει πιθανότητα να μην ήταν το βαθύ τρολ -εκτίμηση δική μου 0.001%, εκτίμηση άλλου μπορεί να ήταν 50%- . Τι δίκαιο εφαρμόζουμε ; Εφαρμόζουμε τη λογική μπανάρουμε 99 μαριονέτες και 1 καλόβουλο χρήστη ή μπανάρουμε 50 μαριονέτες και αφήνουμε 49 μαριονέτες και 1 καλόβουλο χρήστη; Η απάντηση η δική μου είναι ξεκάθαρη: Στο συγκεκριμένο πρόβλημα φωτιά και τσεκούρι για να ξεριζώσει το βαθύ τρόλ. Όμως είναι απόφαση της κοινότητας, και θα σεβαστώ την όποια απόφαση. Επίσης, καλό είναι η όποια απόφαση, η όποια πρόταση να συνοδευτεί από πράξεις, ειδικά που ο χρήστης που το είχε αναλάβει φαίνεται ότι αποχωρεί.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 18:55, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Μέτρησα 35 χρήστες στην κατηγορία/φίλτρο "νεοφερμένοι" στις 16/6/2019 στην σελίδα πρόσφατες αλλαγές Ο Glucken123, πέτυχε 1/35 σωστά. Λίγο δύσκολο δηλαδή να ήταν τυφλά. Η πιθανότητα να έκανε τυφλή αναίρεση ήταν 2,86%. Προφανώς δεν ηταν τυφλή η αναίρεση, πιο πάνω αλλος χρήστης απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους πετυχε το duck test. Οπόταν, αν οι αγαπητοι διαχειριστές επιμένουν στην αφήγηση οτι η αναίρεση του Glucken123, ήταν τυφλή, τί να πουμε για τις δικές τους διαχειριστικές ενέργειες; SHysterical.gif Cinadon36 20:14, 17 Ιουνίου 2019 (UTC)

Κανονικά θα έπρεπε να μετρήσεις στις 15/6 και όχι στις 16/6 αλλά δεν έχει σημασία: απλά οι άλλοι χρήστες δεν επεξεργάστηκαν ποδοσφαιρικά λήμματα. Χρήσιμα στατιστικά θα ήταν πόσοι νέοι χρήστες που επεξεργάζονται οτιδήποτε έχει σχέση με Α΄ Εθνική και Ολυμπιακό δεν έχουν φραγεί τον τελευταίο μήνα ή τους τελευταίους μήνες. Εάν ο αριθμός πλησιάζει στο μηδέν, τότε υπάρχει κάτι πολύ σφιχτό καθώς είναι απίθανο να μην υπάρχουν καθόλου καλόπιστοι νέοι χρήστες σε τόσο δημοφιλή θέματα. Κατά τα άλλα έχει εξηγηθεί πολλές φορές ότι οι περισσότεροι διαχειριστές δεν ασχολούνται διαρκώς με τακτικούς βανδάλους και επίμονους χρήστες ακολουθώντας την διαχρονικά μόνη ασφαλή προσέγγιση να μην ταΐζονται τα τρολ ή Αγνόησε αλλά αναίρεσε αργότερα. Μια συμβουλή που αναφέρεται εδώ είναι «Μην ταΐζετε τα τρολ. Το να σκαλίζετε τη φωτιά θα συμβάλει μόνο στην επιδείνωση της κατάστασης. Ομοίως, μην προσβάλλετε τους βανδάλους. Αν κάποιος κάνει κάτι που ξέρει ότι είναι λάθος, η προσβολή του είναι πιθανό να τον κάνει να βανδαλίσει περισσότερο, μόνο για να προκαλέσει αυτή την αντίδραση. Επιπλέον, η Βικιπαίδεια δεν είναι ο τόπος για προσωπικές επιθέσεις, δεν είναι πεδίο μάχης και δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό.» Ακόμη και αυτή η συζήτηση ήταν τάισμα, όπως αποδείχτηκε. -- geraki (συζήτηση) 09:47, 19 Ιουνίου 2019 (UTC)

Λιγο μπερδεμένα τα λες αγαπητέ Geraki. Καταρχην δεν ειναι μονο στα ποδοσφαιρικά θέματα στα οποία αναιρεί τον φραγμένο χρήστη ο Glucken123. Ομως ποιο στατιστικο θα σε επειθε πως η αναίρεση που έκανε δεν ήταν τυφλή; Πρόσεχε τι θα ζητήσεις, γιατι θα το λάβεις. Και αν το στατιστικό δείχνει πως η αναιρεση δεν ηταν τυφλή, θα πρέπει να αναιρεθεί η φραγή στον Glucken123. Σημειώνω πως τα υπόλοιπα που λες για ευγένια, ειναι σωστα μεν αλλά δεν εχουν σημασία. Αλλωστε, οι διαχειριστες εχω παρατηρήσει πως ειναι οι λιγοτερο ευγενείς εδω μεσα. Ο Glucken123 φρακτηκε επειδη δηθεν εκανε τυφλή αναίρεση και εξηγω πως δεν ισχύει. Αν θέλετε, φράξετε τον για 1000 μέρες για αγένεια- δεν θα διαφωνήσω... Αλλά τότε τι θα κάνετε μεταξύ σας; Cinadon36 10:16, 19 Ιουνίου 2019 (UTC)
Δεν βλέπω που λέω για ευγένεια... BTW το συγκεκριμένο τρολ δεν είναι το χειρότερο που έχει περάσει από τη Βικιπαίδεια. Ούτε καν στα δέκα χειρότερα. - geraki (συζήτηση) 11:57, 19 Ιουνίου 2019 (UTC)
Τι θα πρότεινες για την αντιμετώπιση του;Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 12:49, 19 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ο Geraki δεν είδε την ερώτηση που του έκανε, για ποιο στατιστικο θα τον ικανοποιούσε. Η ερώτηση μου φυσικα ειναι ενοχλητική διοτι δείχνει ξεκαθαρα την διαχειριστική αυθαιρεσια, κατα την οποία ενας χρήστης φράκτηκε και διαπομπεύτηκε με την κατηγορια οτι δεν ηταν σιγουρος πως επρόκειτω για τον φραγμένο χρήστη. Εκατσα και μετρησα τις εμφανίσεις νεοφερμένων χρηστών στο λήμμα του Ολυμπιακου, ποδοσφαιρο, απο την ημέρα που πρωτοπάτησε το ποδι του ο Glucken123 (18:41, 3 Απριλίου 2018‎). Ιδου τα αποτελέσματα τα οποία δείχνουν οτι οι κατηγορίες του ΜARKELLOS για τυφλές κατηγορίες μαριονεττών ειναι αίολες, και μάλλον....τυφλές!


α.α ονομα νεοφερμενου χρήστη Αναιρεση απο Glucken123 Μαριονέττα Σχολιο
1 Γιλαμό Ναι Ναι
2 Crveno belli Ναι Ναι
3 Up2TheStage Οχι Οχι
4 Τραβαγιέ Οχι Ναι Αναιρεθηκε απο τρίτους χρήστες
5 Public danger Όχι Ναι Αναιρεθηκε απο τρίτους χρήστες
6 Μαύρος Λύκος Οχι Ναι
7 Fantom 2018 Όχι Ναι
8 Ιδεα Ναι Ναι
9 Rojo Blanko Ναι Ναι
10 Mavr88888 Ναι Ναι
11 Sthenel Ναι Οχι Αναιρέθηκε και απο τρίτο χρήστη, 2 επεξεργασίες εχει συνολικά.
12 Ανωπαία Ατροπός Οχι Ναι Αναιρέθηκε από τρίτους χρήστες.
13 Τάσος 11 Οχι Ναι
14 Πεχάρ419 Οχι Ναι Αναιρέθηκε από τρίτους χρήστες.
15 Πινόκιο Οχι Ναι
16 Baku2019 Οχι Ναι
17 MOKOMING Όχι Ναι
18 Paraganal Ναι Ναι
19 Ody21 Οχι Οχι
20 Cujal Οχι Ναι
21 Χιλεννεξάπε Ναι Ναι
22 Αριστέα Χάρη Ναι Ναι
23 Ο Κακός Ναι Ναι
24 El nombre Diablo Οχι Ναι

Απο 24 χρήστες, οι 3 δεν έχουν φραγεί ως μαριονετες. Απο τους 24 νεοφερμένους χρήστες, 14 δεν αναίρεσε ο Glucken123. O Glucken123 αναίρεσε 10 χρήστες. Οι 9 χρήστες εξ αυτών εχουν φραγεί ως μαριονέττες, ο δε ενας που δεν εχει φραγει, Sthenel, με δυο επεξεργασίες εχει duck test θετικό. Αρα το θεώρημα οτι ο Glucken123 αναιρεί τυφλά, δεν φαίνεται να στέκει, διοτι έχει θετική προγνωστική αξία = αριθμος αναιρέσεων επιβεβαιωμένων μαριονεττων απο Glucken123/αριθμο συνολικων αναιρέσεων apo Glucken123= 9/10 = 90%. Το οποίο αν θεωρήσουμε το duck test του Sthenel ως θετικό, το ποσοστό ειναι 10/10. Οπόταν λίγο δύσκολο να μπορει να πει κάποιος οτι ο Glucken123 κάνει τυφλές αναιρέσεις, στα σοβαρά. Επίσης, απο τους αριθμους, φαινεται οτι είναι εύκολο να ξεχωρίσει κάποιος μια μαριονέττα, δεν εινια πως εχει καποια ειδική δύναμη ο Glucken123. Cinadon36 13:04, 19 Ιουνίου 2019 (UTC)

Εδώ μιλάμε για ανθρώπους όμως, έμψυχο δυναμικό που το έχουμε ανάγκη, και όχι στατιστικές, νούμερα και προγνωστικά.....--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:50, 19 Ιουνίου 2019 (UTC)

Μα και εγω για αυτο μιλάω. Έδειξα οτι η το εμψυχο δυναμικο, ο Glucken123 και αλλοι δεν έκαναν τυφλές αναιρέσεις. Ο Glucken123, όπως και άλλοι χρήστες, αναιρουνε μαριονέττες, οι οποίες ειναι παρα πολλές στο συγκεκριμένο λήμμα. Το γράφω γιατι νομίζω ο λογος της φραγής του ήταν,Ο Glucken123 έχει φραγή μίας ημέρας για παραβίαση του κανόνα των τριών επαναφορών. Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία αναίρεσης "μαριονέτα" ή "φραγμένος χρήστης". κάτι που δεν ισχύει για μαριονέτες (διοτι εντάσσεται στην εξαίρεση στο Βικιπαίδεια:Διορθωπόλεμος: «Αναστροφές συνεισφορών από φραγμένους χρήστες που παραβιάζουν τη φραγή τους και μαριονέτες φραγμένων χρηστών.» Το επιχειρημα μου εχει σκοπο να υποστηρίξει το εμψυχο δυναμικο της ΒΠ το οποίο πλήττεται (ήδη ανακοινωσε αποχώρηση) με γρήγορες διαχειριστικες αποφάσεις. Οι οποίες ελπίζω οταν ειδωθουν με πιο ψυχραιμη ματια, να αναιρεθουν. Ευχαριστώ Cinadon36 17:12, 19 Ιουνίου 2019 (UTC)

Νέες απειλές

από το συγκεκριμένο χρήστη ("θά ένημερώσω τόν Πρόεδρο Κο. Χρ.Όρφανίδη καί θά άποφασίσει έκείνος γιά άνάληψη ή μή περαιτέρω ένεργειών έπί τού θέματος"). ——Chalk19 (συζήτηση) 17:11, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Ο χρήστης έχει φραγεί. Chalk19 παρακαλώ να μην ξαναγίνει αίτημα διαγραφής τέτοιου κειμένου. Τέτοια κείμενα πρέπει να μένουν ως τεκμήρια για την φραγή αλλά και για ιστορικό στο μέλλον, και να συνοδεύονται από απάντηση. --Focal Point 18:11, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Βανδαλισμοί στο λήμμα ΣΚΑΪ

Καταθέτω κι εδώ το αίτημα που κατατέθηκε προχθές στη σελίδα συζήτησης του λήμματος για προστασία από μη εγγεγραμμένους, λόγω συγκεκριμένου βανδαλισμού ο οποίος ξεκίνησε στις 15/06 κι έχει επαναληφθεί επτά φορές ως τώρα. -Okranas (συζήτηση) 21:07, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)

Χρήστης επιμένει να αφαιρεί περιεχόμενο

Ο εν λόγω χρήστης (συνεισφορές) επιμένει είτε να αλλάζει είτε να αφαιρεί μια συγκεκριμένη πρόταση από το Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2020 επειδή του φαίνεται και καλά λάθος ενώ είναι εντελώς σωστή και παρότι του την έχω εξηγήσει λες και μιλάω σε 10χρονο. Επιπλέον, στη σύνοψη της τελευταίας σχετικής επεξεργασίας αναφέρει ότι "δεν είναι απαραίτητο" (δεν το καταλαβαίνω) καθώς και να μην "σας πρήζω άλλο πια", λες και τον ενοχλώ. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 17:02, 18 Ιουνίου 2019 (UTC)

Μόλις τώρα είδα ότι ο Ttzavaras του έχει αφήσει μήνυμα στη σελίδα χρήστη. Οπότε δεν επείγει τελικά, ωστόσο καλό είναι να μείνει εδώ αυτό. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 17:05, 18 Ιουνίου 2019 (UTC)

Απ'ό,τι φαίνεται ο χρήστης επιμένει να αφαιρεί περιεχόμενο, οπότε ας παρέμβει κάποιος διαχειριστής. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 15:56, 20 Ιουνίου 2019 (UTC)

Όνομα χρήστη

Εδώ... Πολύ αμφιβάλω κατά πόσο ο συγκεκριμένος λογαριασμός ελέγχεται όντως από τον ίδιο τον οργανισμό... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:36, 18 Ιουνίου 2019 (UTC)