Βικιπαίδεια:Μη διστάζετε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Να είστε τολμηροί!

Η κοινότητα της Βικιπαίδειας θεωρεί ότι είναι απαραίτητο από τους χρήστες να μην διστάζουν στην επεξεργασία των λημμάτων. Τα wiki επεκτείνονται ταχύτερα όταν πολλοί διορθώνουν προβλήματα, διορθώνουν γραμματικά λάθη, προσθέτουν στοιχεία, εξασφαλίζουν την ακρίβεια των γραφομένων κλπ. Όλοι πρέπει να είναι τολμηροί και αυτό είναι που περιμένουν όλοι. Πόσες φορές διαβάσατε κάτι και σκεφτήκατε "γιατί δεν είναι διορθωμένες αυτές οι σελίδες;" Η Βικιπαίδεια όχι απλώς επιτρέπει αλλά σας ζητά να προσθέσετε, να διορθώσετε και να επεξεργαστείτε το λήμμα ο ίδιος. Χρειάζεται και κάποια ευγένεια, αλλά αυτό δουλεύει. Θα το δείτε.

Αν κάποιος χρήστης γράψει ένα κακής ποιότητας λήμμα, ένα λήμμα μιας φράσης, ή απλώς κάτι χωρίς νόημα, μην ανησυχείτε για τα αισθήματά του. Διορθώστε το, προσθέστε σ'αυτό, και, αν είναι χάσιμο χρόνου, αντικαταστήστε το με ένα καλό κείμενο. Αυτή είναι η ουσία ενός wiki.

Και φυσικά, άλλοι χρήστες με τόλμη και ανηλεώς θα επεξεργαστούν αυτά που γράψατε. Μην το πάρετε προσωπικά. Κι αυτοί, όπως όλοι μας, απλώς θέλουν να κάνουν την Βικιπαίδεια όσο καλύτερη γίνεται.