Συζήτηση χρήστη:Tony Esopi

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 148.291

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Tony Esopi/Αρχείο 9 στις 2018-06-28.

Patata504 (συζήτησησυνεισφορές)

Κύριε Τόνυ σας ευχαριστώ ειλικρινά για τον πίνακα που βάλατε στο λήμμα του Γιάννη Ρώτα,μόνο που αυτός δεν είναι αδερφός του Ψάλτη άλλος είναι, ευχαριστώ πάντως. Αν μπορείτε να κάνετε την μικρή διόρθωση.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

καλησπέρα, δεν το καταλαβα ότι είναι άλλος, να το διορθώσουμε τότε, ευχαρηστώ

Patata504 (συζήτησησυνεισφορές)

Εγώ ευχαριστώ για την βοήθεια σας, έψαχνα καιρό πως να το κάνω. Επίσης αν πατήσετε στο google "Γιάννης Ρώτας μπουζούκι" τότε θα δείτε πως είναι άλλος,καλό βράδυ

Απαντήστε στο "Γιάννης Ρώτας"
Melaneas (συζήτησησυνεισφορές)

Γιατί διαγράφτηκε το άρθρο; Υπάρχουν ένα σωρό σελίδες για εταιρείες που παράγουν ένα σωρό προϊόντα, η συγκεκριμένη παράγει τα προϊόντα Kerrygold.

Απαντήστε στο "Η σελίδα Ornua"
2A02:587:807F:6A00:9835:A6A5:FC70:F796 (συζήτησησυνεισφορές)

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (ποδόσφαιρο) Το λήμμα είναι 1,5 χρόνο κλειστό, μόνο για διαχειριστές. Σου είναι δύσκολο να το ανοίξεις, έστω μόνο για χρήστες με λογαριασμό; Εκτός αν ο Καλογερόπουλος κάνει ότι θέλει και τον φοβάστε όλοι.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, ο Καλογερόπουλος σωστα το έχει κλειδώσει, αν θέλεις κάτι άλλο σχετικά με το λήμμα άνοιξε συζήτησης στην σελίδα συζήτησής του.

2A02:587:807E:B500:ADA0:AF91:EF54:2D14 (συζήτησησυνεισφορές)

Παπάρια . Γιατί σωστά. Για να μην το επεξεργαστεί ο V/m , δηλαδή εγώ?

Να πάει να γαμηθεί κι εσείς να βάλετε φούστες.

Καλημέρα!

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

Θα εχω υπόψη μου τις συστάσεις σου, καλή συνέχεια

2A02:587:808B:4F00:793B:8DFF:CAC0:F1FB (συζήτησησυνεισφορές)

Μάλλον είσαι γυναίκα και οι συστάσεις μου περιττεύουν. Πάντως Δήμητρα κι αυτό


Μιά ζωή ένας αγώνας,

ζήσε το αύριο που έρχεται

και το σήμερα που γίνεται χθες.


λάθος είναι. Δεν μπορείς να ζήσεις κάτι που δεν ήρθε ακόμα.

Στις κατακτήσεις κυπέλλων του λήμματος, αυτό του 20 , το Γεράκι δεν το έχει βάλει καλά. Διόρθωσέ το.

Επίσης βάλε ότι πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης κι όχι ο Μώραλης.

Γράψε ακόμα ότι αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες και ότι : Τους πηδάει όλους όπως θέλει και τον λένε και Βαγγέλη.

Σε μορφή δίστιχου με ρίμα αυτό.

Απαντήστε στο "Απορία"
Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, είδα οτι εκανες την επεξεργασία στις 29 Δεκεμβριου 2005 (!) στο λήμμα του Φωστήρα Οβρυάς , προσθέτοντας το ΑΜ ΕΠΟ 1632 (πιθανολογω) απο ενα περιοδικο-βιβλιο για το Αχαικο ποδοσφαιρο.(Βασίλης Οικονομόπουλος (εκδ.), Πατρινό Αθλητικό Πανόραμα) Το ΑΜ αυτο ομως ανηκει σε ομαδα του Κιλκις (Δοξα Παλαιού Γυναικόκαστρου - αρχειοθετημενη σελιδα του σαιτ της ΕΠΣΚ) οπότε υποθέτω οτι είναι τυπογραφικο λάθος. Δεν ξερω αν μπορεις να ξαναβρεις την πηγή και να το διορθώσεις

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπερα, θα το ελένξω κάποια στιγμή, πιθανότατα τυπογραφικό λάθος σε κάποια πηγή.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

ο Οικονομόπουλος αναφέρει το 1632 ξεκάθαρα, τώρα το ποιός κάενι λάθος, δεν ξέρω

Απαντήστε στο "Φωστήρας Οβρυάς"
MediaWiki message delivery (συζήτησησυνεισφορές)
19:37, 6 Απριλίου 2021 (UTC)
Απαντήστε στο "Problem with your custom signature"
PLAKLE (συζήτησησυνεισφορές)
Απαντήστε στο "Οδός Εγνατία"
BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα σας. Έχω παρατηρήσει το μεγάλο σας ενδιαφέρον για την δημιουργία λημμάτων αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αποφάσισα λοιπόν να σας προτείνω διάφορα πρόσωπα και γεγονότα για την δημιουργία λημμάτων. Τα λήμματα που δημιουργείτε είναι ως συνήθως αγνώστων αγωνιστών της επανάστασης, παρ' όλα αυτά όμως είναι ικανοποιητικότατα και φαίνεται το ότι κάθε φορά ψάχνετε πολύ καλά για πληροφορίες και πηγές. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες μπορώ να σας βοηθήσω για την εξεύρεση διαδικτυακών πληροφοριών, αν και νομίζω ότι γενικά φαίνεται πως φροντίζετε καλά την τεκμηρίωση. Οι προτάσεις που θα σας κάνω αφορούν πρόσωπα και γεγονότα τα οποία γενικά δεν έχουν μεγάλη κάλυψη από τις εγκυκλοπαίδειες και τα βιβλία. Αυτό ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα πάψει να ισχύει σε ένα βαθμό για την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της βικιπαίδειας, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Περιμένω την θετική σας ανταπόκριση, ώστε να ξεκινήσουμε αυτή την σημαντική συνεργασία!!

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)
Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)
BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ, χαίρομαι πολύ για την θετική σας ανταπόκριση. Για να μην τις βάλω στην ενότητα του ενδεικτικού έργου θα δημιουργήσω μία νέα ενότητα. Καλημέρα σας και καλό μήνα.

Απαντήστε στο "Προτάσεις"
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Κακώς επανέφερες την σελίδα. Οι πληρεξούσιοι είναι οι ίδιοι. αυτοί που ήταν στην Ερμιόνη μετακινήθηκαν λίγα χιλιόμετρα παραπέρα και πήγαν στην Τροιζήνα. Στην Ερμιόνη δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ, διαλύθηκαν αμέσως και αυτές οι λίγες πληροφοριες για την Ερμιόνη υπάρχουν στην σελίδα Γ΄ Εθνοσυνέλευση Τροιζήνας. Κοίτα και εδώ :http://representatives1821.gr/ethnosineleuseis/

αυτός είναι ο επίσημος κατάλογος - μην αλλάζεις τις επεξεργασίες των άλλων χωρίς πρώτα να καταλάβεις γιατί έγιναν

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

οτι θελεις συζητηση εκει στο λημμα , η συνέλευση αναφέρεται και από την σελίδα που δίνεις ως συνέλευση της Ερμιόνης

Απαντήστε στο "Γ΄εθνοσυνέλευση Ερμιόνης"
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Τα λήμματα για τις συνελεύσεις Β και Γ΄ της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας έχουν μόνο μια πηγή και αυτή πρωτότυπη. (σύγχρονη των γεγονότων). Είναι πρόβλημα, νομίζω

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

υπάρχει δηλαδή αμφιβολία έαν έγιναν ή όχι ? δυστυχώς για εκείνη την περίοδο δύσκολα θα βρεθούν περεταίρω πηγές. Και ο Μάγερ ήταν παρόν σε αυτές, ειδικα στην Γ΄ το αναφέρει, διορίστηκε και για .. κάτ ιδε θυμάμε τώρα, το ίδιο ισχύη και για το ''σύγχρονη των γεγονότων'' , πάντα όλα γράφονται αφούν γίνουν τα γεγονότα, και πάντα μετά από αυτά,.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

το ξέρεις όμως ότι είναι πρόβλημα η παράθεση πρωτογενών πηγών. Και δεν θα είναι δύσκολο να βρεθούν πηγές, οι ιστορικοί σίγουρα έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Ισως είναι δύσκολο να βρεθούν στο διαδίκτυο, αλλά σίγουρα υπάρχουν αξιόπιστες δευτερογενείς πηγές.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε όλες τις πηγές, έχω βρεί αυτό [https://www.kidonia.gr/history/ ''Συνέλευση Δυτικής Χέρσου Ελλάδος που έγινε στις 17/12/1824 στο Αιτωλικό,''

υπάρχουν βιβλία που δεν έχω τη δυνατότητα να τα βρώ, κάποια στιγμή κάποιος θα έχει το βιβλίο και θα προσθέσει ποιο "πρόσφατες" πηγές. Εως τότε υπομονή και όχι φαγωμάρα μόνιμα από κάποιους για διαγραφή λημμάτων.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

επίσης μια αναζητηση στο Γουγλη Συνέλεση Αιτωλικου1824 και συνέλευση Μεσολογγίου 1823, θα σου βγαλει πολλά αποτελέσματα,

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Η ύπαρξη δευτερογενών πηγών είναι απολύτως απαραίτητη όταν εκφράζονται απόψεις. Εδώ δε νομίζω ότι έχουμε κάτι τέτοιο. Αν οι πρωτογενείς πηγές έκαναν αξιολογήσεις, τότε θα τις λαμβάναμε υπόψη με σημείωση ότι προέρχονται από τη συγκεκριμένη σύγχρονη πηγή.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Σε αυτό το σημείο έχεις δίκιο

Απαντήστε στο "Συνελεύσεις Δυτικής χέρσου Ελλάδας"
Glorious 93 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και πάλι, όπως φαίνεται το συγκεκριμένο πρότυπο χρειάζεται προσεκτικό έλεγχο, ώστε να δούμε ποιες μάχες είναι εντάξει και συνέβησαν πραγματικά (;) και ποιες όχι. Όσες δεν συνέβησαν, πέραν της διαγραφής των σχετικών λημμάτων, καλό θα ήταν να "φύγουν" ως εσωτερικοί σύνδεσμοι για να μην δημιουργηθούν ξανά από την αρχή κάποια στιγμή στο μέλλον. Επίσης, με την ίδια ευκαιρία, εδώ μπορείς να βρεις μερικά άλλα λήμματα που έχουν επίσης ως πηγή το συγκεκριμένο ημερολόγιο. Πιθανώς κι αυτά να έχουν ανάλογα προβλήματα εγκυκλοπαιδικότητας.

Glorious 93 (συζήτησησυνεισφορές)

ΥΓ. Επίσης εδώ σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο αναζήτησης.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

Οι μάχες, πιστεύω έγιναν, δεν φταίει ο χρήστης, ίσως φταίει στο ότι δεν το έψαξε λίγο ποιο διεξοδικά, απλά ο Δροσινης τις αναφέρει, πιστεύω, με άλλα ονόματα άλλα στοιχεία ίσως .έμπαινε και "σάλτσα", η βασιζοταν σε μαρτυρίες.... Βρίσκω μάχες σε αυτές τις περιοχές αλλά όχι με αυτά τα στοιχεία κια ημερονημίες. Μπορεί να υπάρχουν σε κάποιο τοπικό βιβλίο, δεν ξέρω

Glorious 93 (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, δεν αποκλείεται. Μήπως παίζει ρόλο - κάπως έστω - η διαφορά με τα δύο ημερολόγια; Εννοώ πως η ημερομηνίες είναι βάσει παλαιού ημερολογίου το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον σήμερα;

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

ναι αλλα δε ταιριαζουν ουτε τα στοιχεια του λημματος με καποια μαχη, σε καποιες περιπτωσεις ουτε τα προσωπα. κτλ

Glorious 93 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλώς. Τουλάχιστον είμαστε, πλέον, σίγουροι (;) πως δεν κάνουμε κάτι λάθος από τη δική μας πλευρά.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

γω δε βρισκω κατι, αν βρει καποιος άλλος..... ας το βάλει στη συζητητή διαγραφής, οτιδήποτε μπαίνει εδώ πρέπει να είναι επαληθεύσιμο.

Glorious 93 (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, δεν αμφέβαλα κάπου. Ίσως, μάλιστα, αυτή η προσπάθεια συγγραφής με αφορμή τα διακόσια χρόνιας της ελληνικής επανάστασης να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε μια "τάξη".

Απαντήστε στο "Χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης (1821 - 1829)"