Συζήτηση:Ελευθεροτεκτονισμός

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα έχει παρουσιαστεί ως επιλεγμένο λήμμα στην Κύρια Σελίδα.
Άστέρι προβεβλημένου λήμματος
Άστέρι προβεβλημένου λήμματος
Αυτό το λήμμα έχει αναγνωρισθεί ως προβεβλημένο λήμμα βάσει των κριτηρίων των λημμάτων υποψήφιων προς προβολή.
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Προβεβλημένο λήμμα Προβεβλημένο Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως προβεβλημένο λήμμα κατά την κλίμακα ποιότητας.

Ό,τι δεν χρησιμοποιείται στη Βιβλιογραφία, βάσει της οποίας γράφτηκε το λήμμα δεν μπαίνει στη Βιβλιογραφία. Μπαίνει πιθανώς σε ενότητα Σχετική βιβλιογραφία. Επίσης επειδή το λήμμα είναι αξιόλογο και ως2 προς τη μορφή του η βιβλιογραφία θα έπρεπε να ακολουθεί τους κανόνες παράθεσης της βιβλιογραφίας. Να παρατηρήσω επιπλέον ότι η βιβλιογραφία στο παρόν μικρή σχέση έχει με τη βιβλιογραφία που τεκμηριώνει το λήμμα--The Elder (συζήτηση) 10:12, 23 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Να αναφερθούν οι Τεκτονικές αγαθοεργίες και φιλανθρωπίες[επεξεργασία κώδικα]

Όσα μας καταλογίζουν ΔΕΝ επιβεβαιώνονται από δικογραφίες, αντιθέτως οι αγαθοεργίες και η φιλανθρωπία μας είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ! Παρακαλώ να αναφερθούν αναλυτικά.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2a02:587:4106:c000:7006:1e3a:dca4:be2c (συζήτησησυνεισφορά) 08:27, 14 Ιουνίου 2016.

Πολλά τα προβλήματα του άρθρου, δεν πληροι τα κριτηρια του προβαλλόμενου.[επεξεργασία κώδικα]

Αρκετά τα προβληματικα στοιχεια αυτου του λήμματος. Κρίνοντας με βάση την παρουσα εκδοση

  • Εισαγωγή:
    • Η εισαγωγή δεν αποτελεί περίληψη του κύριου μέρους του λήμματος
    • Με εξωτερικό σύνδεσμο εντός του κειμένου.
    • Χωρις παραπομπή απο το 2014.[1]
  • Ενότητα Ιστορία
    • Α)Πρώτη παράγραφος χωρις παραπομπή.
    • Β)Παραπομπή 12-> Πρωτογενής πηγή.
    • Γ)Ακολουθουν πεντε παραγράφοι χωρίς καμία παραπομπή (απο το «Η πρώτη τεκτονική μεγάλη στοά ....» εως το «...ανέλαβε ο Φρειδερίκος ο Μέγας της Πρωσσίας».
    • Δ)Η επόμενη παράγραφος, έχει παραπομπή, προς https://www.ugle.org.uk/, δλδ την αρχική σελίδα των ελευθεροτεκτόνων της Αγγλίας.
    • Ε)Οι επόμενες παραπομπές της υπενότητας ειναι προς βρετανικές στοές.
    • Στ) Η υποενότητα κλεινει ετσι---> «ο οποίος λειτουργεί με αμιγείς ανδρικές και αμιγείς γυναικείες στοές με διαφορετικά ανά φύλο, Τυπικά. [www.misraimmemphis.org»
    • Ζ)Ενότητα για την ιστορια του ελευθεροτεκτονισμου στην Ελλάδα η οποία είναι τυπικο ελληνοκεντρικό σφάλμα (σε ενα διεθνους σημασίας θέμα, τοποθετούμε υπερβολικό βάρος στο τι γίνεται/έγινε στην Ελλάδα). Και σε αυτή την υποενότητα δεν υπάρχουν δευτερογενείς πηγές, ενώ ολοκληρες παραγράφοι δεν εχουν ουτε μια πηγή. Cinadon36 07:58, 20 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)[απάντηση]

ΠΔ - υλικό από μη αξιόπιστες πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Οι χρήστες PiccoloAstro και Quieto έχουν προσθέσει παλιότερα περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες esoterism.gr, www.elus-cohen.gr και www.martinismos.gr, και έχουν επιτρέψει την χρήση με βάση το ticket:2021032010006867. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό έχει διαγραφτεί, και πιθανά να μην μπορεί να είναι περιεχόμενο του λήμματος επειδή δεν είναι και δεν βασίζεται σε Αξιόπιστες πηγές, είναι Πρωτότυπη έρευνα, κ.α.. Αφήνω την σημείωση εδώ, αν δεν υπάρχει και δεν επαναφερθεί κείμενο μπορεί να αφαιρεθεί η πιο πάνω ετικέτα. — Geraki (συζήτηση) 08:10, 11 Αυγούστου 2021 (UTC)[απάντηση]