Συζήτηση χρήστη:Nikolaos manolopulos

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γεια σου Nikolaos manolopulos, καλώς ήρθες στη Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

   Signature.png Τα Πέντε Θεμέλια
   Nuvola apps filetypes.svg Συχνές Ερωτήσεις
   Crystal Clear action viewmag.png Βοήθεια
   Icon subjects.gif Εγκυκλοπαιδικότητα
   Monobook icon.svg Πολιτική
   Crystal Clear app kedit.png Αμμοδοχείο
   Nuvola apps package toys.png Εικόνες & Πολυμέσα

Χαιρόμαστε να σε έχουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι εξαιρετικά εύκολη και τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να γράψει είναι η αγάπη για τη γνώση, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι. Εξέφρασε τη διάθεσή σου για τη διάδοση της γνώσης με θάρρος και κέφι. Ακολουθούν λίγες χρήσιμες συμβουλές.

Ξεκινώντας τις συνεισφορές:[επεξεργασία κώδικα]

  • Κάθε λήμμα περιλαμβάνει στην κορυφή το σύνδεσμο «Επεξεργασία». Προτού αρχίσεις να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι άρθρα, επισκέψου αρκετές σελίδες, κάνε κλικ στο «Επεξεργασία» και πάρε πολύτιμες ιδέες για το πώς γίνεται τι. Πολύ χρήσιμοι θα φανούν οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και Επεξεργασίας Άρθρων.
  • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ακόμη όμως κι αν κάνεις κάτι λανθασμένα στις «επίσημες σελίδες», υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις.
  • Αναζήτησε στην Βοήθεια την απάντηση σε ό,τι απορία έχεις, καθώς και στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του.
  • Για ενστάσεις, απορίες και προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιας σελίδας μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του, κάνοντας κλικ στο σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα. Μπορείς να υπογράφεις τις παρατηρήσεις σου χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
  • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, είσαι ελεύθερος να ασχοληθείς με το θέμα που επιθυμείς.
  • Ρόλος των διαχειριστών της Βικιπαίδειας είναι η επόπτευση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχειρήματος, η διαφύλαξη της πολιτικής και η προστασία από βανδαλισμούς. Η σελίδα τους θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της Αγοράς υπήρξε ανεπαρκής, ή για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.

Τρεις σημαντικοί κανόνες:[επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Καθολικός Λογαριασμός
Single User Login

Ακολουθούν τρεις πολύ σημαντικοί κανόνες στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή:

  • Κάθε νέο λήμμα ή επεξεργασία πρέπει να τεκμηριώνεται αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Αυτό συμβάλλει στην αξιοπιστία του εγχειρήματος και διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα των αναγνωστών.
  • Διαγράφονται άμεσα λήμματα που αποτελούν πιστή αντιγραφή ή ελαφρά παράφραση περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων και άλλων εντύπων. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο ίδιος ο κάτοχος της ιστοσελίδας-πηγής διαθέσει το περιεχόμενό της προς κοινή χρήση ή ενημερώσει τους διαχειριστές με e-mail. Ωστόσο επιτρέπεται ελεύθερα η μετάφραση κειμένων από ξενόγλωσσα άρθρα της Βικιπαίδειας (με σχετική αναφορά της πηγής στο τέλος).
  • Τα καινούρια άρθρα πρέπει να καλύπτουν κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά είναι προϊόν συζήτησης της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, επιδέχονται αμφισβήτηση με ώριμη συζήτηση στη σελίδα τους ή στην Αγορά και δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της αγγλόφωνης ή άλλης βικιπαίδειας. Την εγκυκλοπαιδικότητα των άρθρων ενισχύει η παράθεση έγκριτων πηγών. Άρθρα που κρίνονται μη-εγκυκλοπαιδικά τίθονται σε ψηφοφορία για Διαγραφή.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά, Atlantia talk 15:18, 20 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το Αρχείο:Elikas.jpg είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Elikas.jpg, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον δημιουργό ή την πηγή του. Είναι απαραίτητο να αναφέρεις τον δημιουργό και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του αρχείου ώστε να ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα καθώς και για να αναγνωρίζεται η πατρότητα του έργου. Αν ενδιαφέρεσαι για την διατήρησή του συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Οδηγίες και παραδείγματα συμπλήρωσης υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα. Ευχαριστώ. Atlantia talk 15:18, 20 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σχετικά με τις παραμετρικές[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα παραμετρικές συναρτήσεις είναι υπό διαμόρφωση.Συντάκτης του λήμματος είναι ο δημιουργός της θεωρίας του παραμετρικού συστήματος συντεταγμένων Νικόλαος Μανωλόπουλος.Ο συντάκτης κατανοεί τις ενστάσεις στό θέμα της πρωτοτυπίας ,θα έπρεπε όμως το βικιεπιστήμιο να αποτελεί βήμα καί γιά την διατύπωση πρωτότυπων θεωριών, οι οποίες έτσι θα τίθενται στην κρίση των ειδικών.Εχει αναπτύξει την θεωρία περαιτέρω καί προτίθεται να εμπλουτίσει το περιεχόμενο.Ο συντάκτης δεν έχει άλλο τρόπο δημοσίευσης σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό καθότι δεν είναι μέλος κανενός πανεπιστημιακού τμήματος.Το αφήνει στην κρίση των διαχειριστων της βικιπαίδεια καί των χρηστών του διαδικτύου.

Οι συναρήσεις έχουν επινοηθεί καί τα γραφήματα έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο τον συντάκτη.

Οπότε δεν τίθεται θέμα αναφοράς πηγών.

Ευχαριστώ το πρόγραμμα γραφημάτων aepryus(demo) γιά την δυνατότητα δημιουργίας 3D γραφημάτων.

Ο συντάκτης θα ήθελε να διαγραφούν τα ακόλουθα αρχεία:(Parametriki trohia.jpg),(gi-aris.jpg),(trohia(gi-aris).jpg),(parametriki epifania(1).jpg),(elikas.jpg)

Είναι διπλότυπα καί αντικαταστάθηκαν από αρχεία (.png).Ως εκ τούτου περιττεύουν.

Μανωλόπουλος Νικόλαος του Δημητρίου

Άγιος Ανδρέας Κυνουρίας


--79.131.195.9 15:55, 27 Μαΐου 2012 (UTC)

Πρόταση λήμματος για διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Nikolaos manolopulos, το λήμμα Παραμετρικές συναρτήσεις που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στην σχετική συζήτηση. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —C Messier 08:30, 31 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Χρήστης Νικόλαος Μανωλόπουλος[επεξεργασία κώδικα]

Απ' ότι παρατήρησα το λήμμα παραμετρικές συναρτήσεις διαγράφτηκε.Περιμένω να δώ ποιός θα ξαναγράψει γιά τις παραμετρικές συναρτήσεις καί ποιές πηγές θα αναφέρει.Νομίζω ότι διεθνώς η μόνη πηγή είναι τα περιεχόμενα τού διαγραμμένου λήμματος.Στο μέλλον ο Νικόλαος Μανωλόπουλος θα τα συμπεριλάβει σε προσωπική ιστοσελίδα.Ελπίζει όσοι καταπιαστούν με το θέμα να τον αναφέρουν ως δημιουργό. Υ.Γ Τό κείμενο στήν δική μου οθόνη δεν είναι δυσανάγνωστο καί είναι κατανοητό από τους γνώστες της αναλυτικής γεωμετρίας.

Μία άποψη απάντηση[επεξεργασία κώδικα]

Όσον αφορά την εγκυκλοπαιδικότητα δεν τίθεται θέμα.Όλα τα θέματα των μαθηματικών ενδιαφέρουν μία εγκυκλοπαίδεια. Παρότι το θέμα είναι εκτεταμένο.Όσον αφορά την πρωτοτυπία επαναλαμβάνω ας παρέμβει αρμοδίως είτε η μαθηματική εταιρεία είτε η μαθηματική σχολή κάποιου πανεπιστημίου καί ας κρίνει τα περιεχόμενα του λήμματος γιά την επιστημονική τους ορθότητα. Η θεωρία των παραμετρικών ήταν άγνωστη παγκοσμίως καί δημιουργήθηκε από τον συντάκτη του λήμματος.Σήμερα έχει γίνει αποδεκτή από πολλούς. Θα μπορούσαν τα περιεχόμενα του λήμματος να αποτελέσουν από μόνα τους ένα βιβλίο του συντάκτη.

Μανωλόπουλος Νικόλαος του Δημητρίου

Άγιος Ανδρέας Κυνουρίας

--Nikolaos manolopulos (συζήτηση) 11:19, 1 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Σπείρα του Αρχιμήδη[επεξεργασία κώδικα]

Από ότι κατάλαβα είσαι ο συγγραφέας των παραμετρικών συναρτήσεων. Μπορείς να προσθέσεις τις πληροφορίες που έλεγες κατευθείαν στο άρθρο. Καλήτερα έτσι γιατί θα φαίνεται η συνεισφορά σου και στο ιστορικό. Επιπλέον, αν θες παραθέσεις πρωτότυπη έρευνα στη Βικιπαίδεια καλήτερα να την παραθέσεις στο Βικιεπιστήμιο, είναι ακόμα μικρό αλλά επιτρέπεται η πρωτότυπη έρευνα. Οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι ό,τι προσθέτεις στη Βικιπαίδεια το Βικιεπιστήμιο ή οπουδήποτε αλλού, αυτόματα χάνεις τα πνευματικά σου δικαιώματα. Καλές συνεισφορές --Πeriερgοs 07:28, 3 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Περι εικόνων[επεξεργασία κώδικα]

Σου προτείνω να ανεβάζεις τις εικόνες μέσω των Κοινών. Στην αριστερή στήλη κάτω από το κουμπί Συμμετοχή υπάρχει ένα κουμπί που λέει Φόρτωση αρχείου. Υπάρχει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ποιά άδεια θέλεις να χρησιμοποιήσεις για τις εικόνες που ανεβάζεις. Σημειωταίον, οι εικόνες διατηρούνται ανάλογα με το αν είναι ελεύθερες, μη ελεύθερες εικόνες θα διαγράφονται για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των κατόχων.

Επιπλέον σου προτείνω να μην ανεβάζεις κείμενο με μορφή εικόνων, γιατί μετά δεν μπορεί να το επεξεργαστεί κάποιος άλλος. Αν θες να γράψεις εξισώσεις θα σου φανεί χρήσιμο το Βοήθεια:Μαθηματικοί τύποι TeX. Καλές συνεισφορές --Πeriερgοs 14:11, 3 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το Αρχείο:Gi-aris.JPG είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα ή τo αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Gi-aris.JPG, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει πινακίδα σήμανσης άδειας χρήσης. Η παρουσία πινακίδας σήμανσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι πληροφορίες για την πηγή του αρχείου, καθώς οι περισσότερες άδειες ελεύθερης χρήσης απαιτούν την αναφορά του δημιουργού. Ακόμη, όμως, και σε αρχεία χωρίς πνευματικά δικαιώματα, η καταγραφή της πηγής τους μπορεί να επιβεβαιώσει την εύλογη ή ελεύθερη χρήση τους, ώστε να μη διαγραφούν λόγω αμφιβολίας. Αν ενδιαφέρεσαι για τη διατήρησή του, συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. —MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:16, 15 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το Αρχείο:Potiri.png είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα ή τo αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Potiri.png, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει πινακίδα σήμανσης άδειας χρήσης. Η παρουσία πινακίδας σήμανσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι πληροφορίες για την πηγή του αρχείου, καθώς οι περισσότερες άδειες ελεύθερης χρήσης απαιτούν την αναφορά του δημιουργού. Ακόμη, όμως, και σε αρχεία χωρίς πνευματικά δικαιώματα, η καταγραφή της πηγής τους μπορεί να επιβεβαιώσει την εύλογη ή ελεύθερη χρήση τους, ώστε να μη διαγραφούν λόγω αμφιβολίας. Αν ενδιαφέρεσαι για τη διατήρησή του, συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. —MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:45, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Τα ίδια ισχύουν και για τις υπόλοιπες εικόνες που έχεις ανεβάσει.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:03, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πρέπει να επιλεγεί συγκεκριμένη ελεύθερη άδεια. Διαφορετικά οι εικόνες θα διαγραφούν.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:32, 3 Οκτωβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πρέπει να προστεθεί σε κάθε εικόνα ο κώδικας {{GFDL}}. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:34, 3 Οκτωβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Εκκρεμεί μόνο η τακτοποίηση των αρχείων:

Οκ--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:55, 24 Οκτωβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Επίσης εκκρεμεί το σβήσιμο του διπλότυπου:Parametriki trohia.jpg
Το Αρχείο:Elikas diplos.jpg δεν πρέπει να σβηστεί.Είναι συνδεδεμένο με αρχείο .pdf
Το Αρχείο:Potiri.png τακτοποιήθηκε καί δεν πρέπει να σβηστεί.nikolaos manolopulos79.131.244.48 18:05, 4 Ιανουαρίου 2013 (UTC)[απάντηση]