Συζήτηση χρήστη:Seagull.Stefanos

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πρόχειρό μου σημειωματάριοΚαλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Seagull.Stefanos, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! --Κωστής 15:49, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Πρώτη ανάρτηση[επεξεργασία κώδικα]

Μόλις προ ολίγου "ανάρτησα" στην Βικιπαίδεια το "πρωτόλειό" μου, ένα άρθρο για το "Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο". Παρακαλώ τους επαϊοντες του χώρου της Βικιπαίδειας, να αφιερώσουν λίγο χρόνο στο να το διαβάσουν επί τροχάδην και να μου κάνουν σχόλια - υποδείξεις - παρατηρήσεις, ώστε την επόμενη φορά να είμαι καλύτερος. "Μου αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι", όπως έλεγε με στόμφο κι ένας από τους Μικρούς Μήτσους του Λαζόπουλου...

Μην ανησυχείς, θα ρετουσαριστεί. Καλές συνεισφορές!!--Κωστής 15:49, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Θα έπρεπε να "ϋπογράψω" και το άρθρο που ανέβασα, ή η υπογραφή είναι μόνο για τις συζητήσεις. Εάν έπρεπε να το κάνω και στο άρθρο, μπορώ να το προσθέσω τώρα, εκ των υστέρων; Έχει νόημα; --Seagull.Stefanos 16:16, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Όχι Στέφανε, κανείς δεν υπογράφει στα άρθρα του. Οι συντάκτες του εμφανίζονται αυτομάτως στο ιστορικό του άρθρου. Dimitrissss 17:12, 6 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Παράκληση για κάποιον που τυχόν θα διαβάσει το παρόν: Πού υπάρχει η κατάσταση των άρθρων που θα ήταν σκόπιμο να γραφούν; Έπεσα τυχαία επάνω της κάποια στιγμή στο παρελθόν και τώρα που την θέλω δεν μπορώ να την εντοπίσω, ώστε να διαπιστώσω εάν κάποιο από τα προτεινόμενα άρθρα είναι ενδιαφέρον ώστε να ασχοληθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μου απαντήσει!

Γεια χαρά. Αυτά που έχουν προτεραιότητα είναι τα Άρθρα ζωτικής σημασίας και μπορείς να δεις κι άλλα που προτείνονται στο Βικιπαίδεια:Προτεινόμενα θέματα. Φιλικά Badseed απάντηση 11:37, 7 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Δημοφών (εξάδελφος και επίτροπος του Δημοσθένη)[επεξεργασία κώδικα]

Χαίρετε! Επιμελούμενη αυτό το άρθρο, ήθελα να ρωτήσω αν, στην τεκμηρίωση που αναφέρεται "Δημοσθ. 28,15", εννοείται ο Δημοσθένης από τους Βίους Παραλλήλους του Πλούταρχου ή κάποια άλλη πηγή; Γιατί μου φαίνεται δεν μπόρεσα να βρω κάτι εκεί σχετικά με το πρόσωπο αυτό, με την πρώτη ματιά. Ευχαριστώ! --Veron 12:52, 11 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Ευχαριστώ για την επιμέλεια του κειμένου μου. Αναφέρομαι στον λόγο του Δημοσθένους "Κατά Αφόβου 2", σύμφωνα με την αρίθμηση των λόγων του στο TLG του project "Perseus", εδάφιο 15, το οποίο έχει ως εξής: ""ὁ γὰρ πατήρ, ὦ ἄνδρες δικασταί, ὡς ᾔσθετο τὴν νόσον οὐκ ἀποφευξόμενος, συγκαλέσας τούτους τρεῖς ὄντας, καὶ συμπαρακαθισάμενος Δήμωνα τὸν ἀδελφόν, τὰ σώμαθ᾽ ἡμῶν εἰς τὰς χεῖρας ἐνέθηκεν παρακαταθήκην ἐπονομάζων, τὴν μὲν ἀδελφὴν Δημοφῶντι καὶ δύο τάλαντα προῖκα διδοὺς εὐθύς, καὶ γυναῖκ᾽ αὐτῷ ταύτην ἐγγυῶν, ἐμὲ δὲ πᾶσιν κοινῇ μετὰ τῶν χρημάτων παρακατατιθέμενος, καὶ ἐπισκήπτων μισθῶσαί τε τὸν οἶκον καὶ συνδιασῷσαί μοι τὴν οὐσίαν" κ.λπ. Και πάλι ευχαριστώ!

Σε ευχαριστώ για τη...διαλεύκανση! Στο άρθρο σου πρόσθεσα τη διευκρίνιση για το λόγο, όπως και το κείμενο στα αρχαία ελληνικά από το Perseus Project, ώστε να φαίνεται κάτω από την παράγραφο "Παραπομπές". Να σου πω την αλήθεια, συχνά το συμβουλεύομαι, απλά δεν είχα υπόψιν μου την αρίθμηση αυτή που ακολουθούσε στους λόγους κι έτσι έψαχνα...λάθος πηγή/κείμενο! Αλλά τέλος καλό, όλα καλά.
Καλή συνέχεια και στις συνεισφορές!--Veron 14:42, 11 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Μιλώντας για Δημοφώντα, σε ενημερώνω ότι το άρθρο για τον ήρωα του Λαπαθιώτη το πρότεινα για γρήγορη διαγραφή καθώς δυστυχώς δεν καλύπτει κανένα από τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας για φανταστικούς χαρακτήρες. Πολύ φοβάμαι δε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον πολιτιστικό σύλλογο. Γενικά, ρίξε μια ματιά στα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας γιατί είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένη η δουλειά σου, επειδή κάποια άρθρα δεν θεωρούνται εγκυκλοπαιδικά στα πλαίσια της Βικιπαίδειας. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 08:54, 12 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Μου... "κόβεις τα φτερά"!... Κλαψ!Λυμγ!Οδυρμ!...(...όπως θα έλεγαν οι φανταστικοί ήρωες του Ντίσνεϋ). Αν, πάντως, θεωρηθεί πως όντως είναι έτσι, τί άλλο μπορώ να κάνω; ("Ο νόμος είναι σκληρός, αλλά είναι νόμος"...) Η άποψή μου, πάντως, είναι διαφορετική. Ιδού τα επιχειρήματά μου: α) Κατ' αρχάς στο γενικό λήμμα "Δημοφών" θεωρώ ότι είναι καλό κάποιος να έχει μια συνολική εικόνα με όλους όσους φέρουν το συγκεκριμένο όνομα. β) Έχω συναντήσει τουλάχιστον δύο ανθρώπους που θεωρούσαν ότι ο φιλόσοφος Δημοφών (δηλαδή ο φανταστικός ήρωας του Λαπαθιώτη) υπήρχε πραγματικά! γ)Ο Συλλογος "Δημοφών" (και άλλοι σύλλογοι, φυσικά) μπορεί σήμερα να μην είναι σπουδαίοι ώστε η αναφορά σε αυτόν να μην έχει, υποτίθεται, το στοιχείο της "επιστημονικότητας", πλην όμως κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να εξελιχθεί (π.χ. και το "Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο" και η "Φιλική Εταιρεία" κ.λπ. ως απλοί άγνωστοι σύλλογοι ξεκίνησαν και στην πορεία εξελίχθηκαν... Σε κάθε περίπτωση η αναφορά σε έναν τέτοιο σύλλογο δεν είνα διαφημιστική, όπως θα γινόταν, για παράδειγμα, για έναν εκδοτικό οίκο. Θα "μελετήσω" το θέμα περισσότερο και θα επανέλθω. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ! --Seagull.Stefanos 12:08, 12 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Γλουπς! Δεν είχα σκοπό να κόψω φτερά SFriendly.svg α) Η σελίδα αποσαφήνισης καλώς υπάρχει και δίνει την συνολική εικόνα β) αυτοί οι δύο μπορούν να μάθουν την αλήθεια από την αποσαφήνιση. Επιπλέον είναι κομματάκι περίεργο να μην έχουμε άρθρο για το έργο και να έχουμε άρθρο για τον χαρακτήρα. Αν είναι σημαντικό έργο του Λαπαθιώτη, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα άρθρο γι' αυτό και να συμπεριλάβεις εκεί τις πληροφορίες για τον χαρακτήρα. γ) Δεν ήθελα να το αποκαλύψω, αλλά η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μια μέρα θα γίνω διάσημος. Αλήθεια λέω! Πέρα από την πλάκα, όπως πιστεύω καταλαβαίνεις, δεν είναι δυνατό να φτιάχνουμε άρθρο για κάθε οντότητα που μπορεί μια μέρα να γίνει ευρύτερα γνωστή. Όποιος θέλει άρθρο στην Βικιπαίδεια (και σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια) θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του. Σημειωτέον το άρθρο σου δεν ήταν διαφημιστικό, διαφορετικά θα το είχα προτείνει και αυτό για γρήγορη διαγραφή. Τα άρθρα σου γενικά, ανεξαρτήτως εγκυκλοπαιδικότητας, είναι καλογραμμένα και ελπίζω να δούμε και άλλες συνεισφορές σου στο μέλλον. Τέλος δεν είναι απαραίτητο να γράφεις την απάντησή σου και εδώ και στη σελίδα μου, σε οποιοδήποτε από τα δύο αρκεί. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 13:02, 12 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Χμ! Ευχαριστώ που... "μου χρύσωσες το χάπι" στο τέλος!... Μπα, μην ψαρώνεις! Κι ούτε να πιστέψεις, βεβαίως, πως υπήρχε περίπτωση να μου κόψει κάποιος τα φτερά! Όσο διάστημος κι αν πρόκειται να γίνει, κάποτε, αυτός ο "κάποιος"... Και πάλι ευχαριστώ! --Seagull.Stefanos 12:08, 12 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Μικρά άθρα[επεξεργασία κώδικα]

Άρθρα μιας σειράς και κάτι διαγράφονται ως πολύ μικρά. Γρ΄φε κάτι παραπάνω.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:57, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Μιλάω περισσότερο για τα πετρώματα. Πάντως αυτή είναι η πρακτική, που εξάλλου διαχωρίζει μια εγκυκλοπαίδεια από ένα λεξικό.

Άσχετο. Υπογράφεις κάνοντας copy-paste την υπογραφή σου;-MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:12, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)


Ανάβρυτα και υπογραφή[επεξεργασία κώδικα]

Για τα Ανάβρυτα θα το κοιτάξω κάποια στιγμή μέσα στο διήμερο, αν δε με προλάβει άλλος.

Για την υπογραφή σου

  1. Πήγαινε στις προτιμήσεις σου. Πάνω πάνω δίπλα στο Οι συζητήσεις μου.
  2. Στην πρώτη καρτέλα που ανοίγει (Πληροφορίες χρήστη) και στο πεδίο Υπογραφή (με τρία "~", το τέταρτο προσθέτει και ώρα/ημερομηνία) γράψε: [[Χρήστης:Seagull.Stefanos|Seagull.Stefanos]]<sup>[[Συζήτηση χρήστη:Seagull.Stefanos|αφήστε μήνυμα, σχόλιο ή απάντηση εδώ]]</sup>
  3. Από κάτω που λέει Απλή υπογραφή (δίχως αυτόματη προσθήκη συνδέσμου) βάλε τικ στο κουτί.
  4. Στο εξής όταν πατάς το κουμπί της υπογραφής θα βγαίνει όλόκληρη.

Σε ρώτησα γιατί στις αρχές κι εγώ κόπι - πέιστ έκανα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:27, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Πίνακας περιεχομένων[επεξεργασία κώδικα]

Ο πίνακας περιεχομένων εμφανίζεται αυτόματα για σελίδες με περισσότερες από 3 επικεφαλίδες. Τώρα λογικά πρέπει να βλέπεις πίνακα περιεχομέων σε αυτή τη σελίδα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:11, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Ο χρήστης:MARKELLOS απονέμει στον χρήστη Seagull.Stefano το βραβείο του εξαιρετικού νέου χρήστη, για την έως τώρα συνεισφορά του.

Είμαστε και λίγο πατριώτες λόγω Χίου. Και ένα δωράκι για την πραγματικά πολύ καλή συνεισφορά σου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:26, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μήπως μπορείς να αναφέρεις τις πηγές των άρθρων που δημιουργείς? Φιλικά --Alaniaris 12:27, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Το κανονικό είναι να αναφέρονται οι πηγές ακόμα και αν το άρθρο είναι μόλις μια γραμμή. Το πρόβλημα είναι, ανοίγοντας τη δομή τυχαία, ότι αποτελούν ακριβή σχεδόν αντιγραφή από την εγκυκλοπαίδεια, κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω του ότι παραβιάζονται τα πνευματικά δικαιώματα της, ενώ παρά τις όποιες μικροδιαφορές στη σύνταξη, αποτελούν παράγωγο έργο (δες σχετικά: Βικιπαίδεια:Πνευματικά δικαιώματα). Τα άρθρα που έφτιαξες σήμερα πρέπει να διαγραφούν. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μαζεύεις το υλικό που έχεις και στη συνέχεια να δημιουργείς ένα δικό σου κείμενο, που να μην έχει καμία σχέση με τα αντίστοιχα των πηγών σου, και όπου θα αναφέρεις από που προήλθαν οι πληροφορίες. --Alaniaris 12:55, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Αντιγράφω από τη Δομή (εκδοση δεκαετίας 1990, τόμος 3ος, σελ. 134): «Αναβρύτης, Θεόδωρος. Οπλαρχηγός στην Επανάσταση του 1821. Καταγόταν από τη Λακωνία. Σκοτώθηκε πολεμώντας εναντίον του στρατού του Ιμπραήμ.».

Το άρθρο που δημιούργησες: «Οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Καταγόταν από τη Λακωνία – Λακεδαίμονα, πιθανόν δε από τον οικισμό “Αναβρυτή”, από όπου ίσως πήρε το επώνυμό του. Σκοτώθηκε πολεμώντας εναντίον του στρατού του Ιμπραήμ, κατά την κατάληψη των μύλων στην πεδιάδα της Δαβιάς. Πηγές: εγκ. "Νέα Δομή" εγκ. "Ηλίου"».

Αυτή η ταύτιση φράσεων είναι που συνιστά και την παραβίαση. Σίγουρα είναι δύσκολο να φτιαχτεί ένα άρθρο για ένα χωριό βασιζόμενος μόνο σε δύο - τρεις έντυπες εγκυκλοπαίδειες όπου τα λήμματα είναι τηλεγραφικά, μπορείς ίσως να βρεις πληροφορίες και από άλλες πηγές (πχ. το διαδίκτυο) και έχοντας αυτές ως βάση να φτιάξεις ένα πραγματικά δικό σου κείμενο, το οποίο δεν θα περιέχει αυτούσιο το υλικό των πηγών σου. Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ένα πραγματικά λεπτό ζήτημα το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα προσοχή. Παρόμοια σύγκριση μπορεί να γίνει και στα υπόλοιπα άρθρα που έφτιαξες. Προς Θεού δεν στα λέω υπό τη μορφή διάλεξης ή επίπληξης, μην παρεξηγηθώ, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τα πν. δικαιώματα των τρίτων προκειμένου να αποφύγουμε μελλοντικούς μπελάδες. --Alaniaris 13:40, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Γεωγραφικές συντεταγμένες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Σε περιπτώσεις όπως η Ανάβρα, δεν μπαίνει στη σελίδα ανακατεύθυνσης. Στα επιμέρους άρθρα της, φυσικά και μπορούν να μπουν, είναι οικισμοί. Θα ψάξω να βρω για συντεταγμένες κι αν είναι θα τις προσθέσω στα άρθρα. --Veron 13:05, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Για παράδειγμα, μόλις έβαλα συντεταγμένες στο Αναβρυτή Λακωνίας.
Μπορείς να βρεις συντεταγμένες από Google Maps, Google Earth κλπ. και έπειτα να χρησιμοποιήσεις το πρότυπο {{coord}}, συμπληρώνοντας τις παραμέτρους. Για περισσότερη ευκολία, μπορείς στις προσωπικές σου προτιμήσεις να ενεργοποιήσεις το WikiMiniAtlas, αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο. Δες περισσότερες πληροφορίες για το πρότυπο και εργαλεία στο: Επιχείρηση Γεωγραφικές Συντεταγμένες.--Veron 13:38, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Δε φτάνει η διάλεξη για τα πνευματικά δικαιώματα (απαραίτητη βέβαια και μπράβο στον Αλανιάρη), περάσαμε στο μάθημα νο 52, τέλος του τρίτου χρόνου των βικισπουδών, στις Γεωγραφικές συντεταγμένες (και δε σου είπε ακόμη για τα interwikis). Καλές συνεισφορές αγαπητέ ΓλαροΣτέφανε. Και με τέτοια καλή διάθεση και τόσο καλούς δασκάλους, θα είναι σίγουρα καλές.--Focal Point 13:53, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Ο φίλος μας φαίνεται ότι έχει όρεξη καλή και διάθεση μεγάλη. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε να δούμε πολλά από αυτόν στο μέλλον, παρά τη στεναχώρια που του έδωσα και που θα πάρει τώρα που θα βγάλω τη χατζάρα.... Φίλε Στέφανε, όλοι κάπως έτσι αρχίσαμε! :) --Alaniaris 14:04, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)


"Όρεξη καλή και διάθεση μεγάλη" έχω, πράγματι. Το πρόβλημά μου είναι να βρίσκω το χρόνο να ασχολούμαι (το πρόβλημα που προφανώς έχουμε όλοι μας!...) Το άλλο πρόβλημά μου είναι που κάποιοι (ονόματα δεν λέμε... υπολείψεις δεν θίγουμε, αλλά σίγουρα κατάλαβαν αυτοί...) έπιασαν τη χατζάρα τους και κάνουν "εκκαθάριση" στα άρθρα μου. "Θα σας φύγω και θα κλαίτε, που'ναι ο Στέφανος θα λέτε"!... (..κι έτσι "θα χάσει η Βενετιά βελόνι"...)
Πέρα από την πλάκα, σας ευχαριστώ όλους που με καθοδηγείτε στα πρώτα μου βήματα στο χώρο!
Να σημειώσω ότι είχα προετοιμαστεί να ανεβάσω λήμματα και στο Βικι-λεξικό, αλλά εκεί τα βρήκα πολύ πιο "σκούρα τα πράγματα" και για την ώρα φρέναρα τη διάθεσή μου... --Seagull.StefanosΑφήστε απάντηση, σχόλιο ή μήνυμα εδώ 15:49, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Τρέχοντα γεγονότα -Επεξεργασία[επεξεργασία κώδικα]

Στην Πύλη:Τρέχοντα γεγονότα, κάτω από το πλαίσιο με τις επικεφαλίδες, ακριβώς πάνω από την τρέχουσα ημερομηνία, δεξιά, υπάρχει σύνδεσμος επεξεργασία μήνα, που οδηγεί στην αντίστοιχη σελίδα με τα γεγονότα του τρέχοντα μήνα (π.χ. Γεγονότα Φεβρουαρίου 2009). Φυσικά μπορείς να πηγαίνεις και απευθείας σε αυτή την σελίδα. Το πλαίσιο με τα σημαντικότερα τρέχοντα γεγονότα είναι προστατευμένο επειδή είναι στοιχείο της Κύριας Σελίδας, οπότε θα πρέπει να ειδοποιείς τον Lemur12 ή στο σημειωματάριο διαχειριστών αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μπει εκεί (όχι, η επίθεση στο Alter δεν είναι για εκεί). Γενικά, με τα τρέχοντα γεγονότα περισσότερο ασχολείται ο Lemur12. — Geraki ΣΜ 18:05, 19 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κοσμόπουλος[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν απαντάω εκ μέρους του Alaniari. Λες

Πολύ εύκολα, λοιπόν, δεν βάζουν κάποιοι αυτή τη σφραγίδα της "μη επιστημονικότητας", ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια, αυθαιρέτως, σε διαγραφή;...

Ακου λοιπόν τα εξής λάθη που κάνεις προφανώς λόγω άγνοιας:

  1. Κακώς δεν απευθύνεσαι σε αυτόν που διέγραψε το άρθρο αλλά σε άλλον χρήστη ή τουλάχιστον στη σελίδα συζήτησης ή την αγορά.
  2. Κανείς δεν έβαλε σφραγίδα της "μη επιστημονικότητας" και η διαγραφή δεν έγινε αυθαίρετα.
  3. Η ελληνική και η αγγλική βικιπαίδεια είναι ξεχωριστά αυτόνομα εγχειρήματα, το καθένα από τα οποία έχει τη δική του πολιτική. Δε σημαίνει ότι αν ένα άρθρο υπάρχει εκεί μπορούμε να το μεταφέρουμε και εδώ.
  4. Η εγκυκλοπαιδικότητα εδώ δεν προσεγγίζεται υποκειμενικά ή αυθαίρετα. Έχει ήδη θεσπιστεί κατά ένα μέρος και συνεχίζεται η συζήτηση για αυτή από το σύνολο της ελληνικής κοινότητας.
  5. Τα σημεία που σε αφορούν κια καλό θα ήταν να διαβάσεις είναι Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα και Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (πανεπιστημιακοί).

Σου έγραψα καθώς ενοχλήθηκα ιδιαίτερα από την παραπάνω φράση σου, καθώς θα μπορούσα και εγώ να έιχα διαγράψει το άρθρο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:51, 22 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Καλησπέρα και από μένα. Σαφώς και μπορείς να ξαναδημιουργήσεις το άρθρο υπό μία πολύ βασική προϋπόθεση, να καταφέρεις να καλύψεις τις απαιτήσεις «εγκυκλοπαιδικότητας» όπως αυτές ορίζονται στο Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (πανεπιστημιακοί). Αυτό σημαίνει ότι ο καθηγητής πρέπει να καλύπτει τα κριτήρια που ορίζονται στην εν λόγω οδηγία και ότι εσύ μπορείς να τα επαληθεύσεις από αξιόπιστες τρίτες πηγές (δες: Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα).
Η εγκυκλοπαιδικότητα με την έννοια που την εννοούμε εντός της ΒΠ δεν έχει καμία σχέση με την υποκειμενική ή αντικειμενική σημαντικότητα ή αξία ενός προσώπου, αντικειμένου ή γεγονότος στον έξω, πραγματικό, κόσμο. Τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας που έχουμε θεσπίσει μέσα στη ΒΠ δεν έχουν σκοπό να μειώσουν την αξία ή να δώσουν αξία σε κάτι ή κάποιον, έχουν σκοπό να φιλτράρουν την εισροή της πληροφορίας προς τη ΒΠ προς ένα όσο το δυνατόν πιο εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο. Πρακτικά, λόγω του ανοικτού χαρακτήρα του εγχειρήματος ο καθένας μπορεί να εισάγει αβίαστα όποια πληροφορία θέλει, ότι αυτός, εγώ, εσύ, θεωρούμε το σημαντικότερο πράγμα στον πλανήτη. Χρειάζονται λοιπόν οι δικλείδες αυτές ώστε να μην καταλήξουμε μία βάση δεδομένων, εξ' ου και οι χίλιες δύο απαιτήσεις για εγκυκλοπαιδικότητα, παράθεση αξιόπιστων πηγών, επαληθευσημότητα και μύριες όσες λέξεις και έννοιες θα σε κατατρέχουν μέχρι να κάνεις τη ΒΠ κτήμα σου.
Τέλος ο χρήστης Καλογερόπουλος, ως ένας εκ των παλαιοτέρων μελών της ΒΠ και ένας εκ των διαχειριστών, δεν θα διέγραφε το άρθρο αν πραγματικά δεν έκανε τους απαιτούμενους ελέγχους (εγκυκλοπαιδικότητα, παράθεση αξιόπιστων πηγών, επαληθευσημότητα κλπ) πριν καταλήξει στην ενέργεια αυτή.
Για οτιδήποτε χρειαστείς στη διάθεσή σου. Φιλικά --Alaniaris 13:52, 22 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κανένα πρόβλημα και από εμένα, ειδικά σε τόσο παρεξηγημένα θέματα όπως η εγκυκλοπαιδικότητα. Μπορείς να ενοχλείς τη σελίδα συζήτησής μου όσο θέλεις. Τη διαγράφω απλά για λόγους οικονομίας και λιτότητας του εν λόγω εγχειρήματος--The Elder 13:51, 23 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Τράπουλα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Ναι καλύτερα θα ήταν να ξεκινούσες με μία-δύο παραγράφους κειμένου. Έτσι θα ήταν σίγουρο ότι δε θα το διαγράψει κανείς. Γιατί δεν αποτελεί καν άρθρο. Γιατί ok εμένα μου το είπες ότι θα το επεκτείνεις και σε πιστεύω. Οι υπόλοιποι χρήστες όμως μπορούν άνετα να το σημάνουν για διαγραφή και κάποιος διαχειριστής να το σβήσει. Η λογική της πολυεπεξεργασίας λοιπόν είναι να φτιάξουμε ένα όχι απαρραίτητα ολοκληρωμένο, αλλά του λάχιστον αξιοπρεπές άρθρο προς επέκταση.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 07:37, 26 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

ΥΓ: Όπως είναι τώρα είναι μια χαρά.SFriendly.svg. Αν επεκταθεί βέβαια ακόμη καλύτερα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 07:39, 26 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κόλπα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. όταν θέλουμε να κάνουμε σύνδεσμο μία κατηγορία (ή μία εικόνα) χρησιμοποιούμε την άνω και κάτω τελεία (:)

π.χ. όταν έγραψες παρακάτω [[Κατηγορία:Έλληνες τραγουδιστές]] η σελίδα σου μπήκε στην κατηγορία. Γράφοντας όμως [[:Κατηγορία:Έλληνες τραγουδιστές]] παίρνουμε Κατηγορία:Έλληνες τραγουδιστές, δηλαδή σύνδεσμο προς την κατηγορία.

Ένα άλλο κόλπο είναι το nowiki. Εμφανίζεται με το κουμπάκι με το W και το απαγορευτικό πριν το κουμπί της υπογραφής. Άυτό κάνει το εξής:

Οτιδήποτε και να γράψουμε ανάμεσα στα <nowiki></nowiki> αγνοεί τον κώδικα του wiki. πχ. <nowiki>[[Τράπουλα]]</nowiki> δίνει [[Τράπουλα]] Ενώ <nowiki>[[:Κατηγορία:Έλληνες τραγουδιστές|Κορωνη]]</nowiki> δίνει [[:Κατηγορία:Έλληνες τραγουδιστές|Κορωνη]]--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:16, 17 Μαρτίου 2009 (UTC)

Βικιφθέγματα[επεξεργασία κώδικα]

Και οι τρεις διαχειριστές εκεί είναι και χρήστες εδώ. Αφου το μήνυμα που άφησες στην Αγορά των βικιφθεγμάτων δεν είχε ανταπόκριση θα έλεγα να προσπαθήσεις να προσελκλυσεις το ενδιαφέρον τους στην Αγορά της βικιπαίδειας. Βέβαια κάτι πιο κομψό ίσως να ήταν να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους με μέιλ. Αν τυχόν οι διαχειριστές εκεί έχουν όντως εγκαταλείψει το εγχείρημα κάτι που δε νομίζω και απεύχομαι, η συζήτηση μπορεί να γίνει σε άλλη βάση. Προς το παρόν θα έλεγα να κάνουμε λίγη υπομονή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:54, 17 Μαρτίου 2009 (UTC)

Επιχείρηση Δημογραφική ενημέρωση χωρών[επεξεργασία κώδικα]

Συμμετέχετε η ενημερωθήτε για την επιχειρηση Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Δημογραφική ενημέρωση χωρών— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Georged (συζήτησησυνεισφορά) .

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλά.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:17, 27 Μαρτίου 2009 (UTC)

Περί πολιτικής και κριτηρίων εγκυκλοπαιδικότητας στη Βικιπαίδεια[επεξεργασία κώδικα]

Τις σχετικές απόψεις μου ανάρτησα, στις 6.4.2009, στην Αγορά, όπου, βεβαίως, θα υποστούν τη δέουσα βάσανο και κριτική. Για λόγους ιστορικούς, την εκεί παρέμβασή μου, την αναρτώ και εδώ, όπου καλό θα ήταν να παραμείνει ασχολίαστη. --Seagull.StefanosΑφήστε απάντηση, σχόλιο ή μήνυμα εδώ 07:00, 6 Απριλίου 2009 (UTC)

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Για να κατηγοριοποιήσουμε ένα πρότυπο, πρέπει να βάλουμε την κατηγορία ανάμεσα σε <noinclude> </noinclude>. Σε διαφορετική περίπτωση όλα τα άρθρα που ενσωματώνουν το πρότυπο μπάινουν στην κατηγορία. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις κατηγορίες αλλά και για τα interwiki αλλά και για κείμενο που θέλουμε να εισάγουμε στα πρότυπα αλλά να μην εμφανίζεται στα άρθρα. π.χ. οδηγίες χρήσης.

Το διόρθωσα. Μόλις καθαρίσει η λανθάνουσα μνήμη του φυλλομετρητή σου δε θα τα βλέπεις πια στην κατηγορία.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:29, 10 Απριλίου 2009 (UTC)

Κατάλογος μελών Ακαδημίας Αθηνών[επεξεργασία κώδικα]

Αναίρεσα την επεξεργασία σου στο άρθρο. Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνδεσμοι στα άρθρα προς άλλα namespaces, αν θέλεις βάλε τον σύνδεσμο στην αρχή της σελίδας συζήτησης του άρθρου. --Egmontaz συζήτηση 10:55, 28 Απριλίου 2009 (UTC)

Τράπουλα[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Στέφανε. Απλά μου φαίνεται ότι οι εξωτερικοί σύνδεσμοι καταρχήν είναι κάπως πολλοί στο άρθρο, και εφόσον έχουμε συνδέσμους σε αξιόπιστες σελίδες (π.χ. το ipca, που μπορεί να μπει μια φορά αντί για δυο) νομίζω καλύτερα θα ήταν να αποφύγουμε προσωπικές σελίδες/blogs και τα λοιπά. Οι ορθόδοξες απόψεις περί χαρτοπαιξίας ταρώ δαιμόνων κλπ δεν νομίζω ότι συμπληρώνουν κάτι σε εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο. Μπορείς να τους επαναφέρεις, αν θες, ωστόσο νομίζω για τους σύνδεσμους το καλύτερο είναι το "λίγοι και καλοί". Το υπόλοιπο άρθρο είναι, φυσικά, πολύ καλό. Φιλικά Badseed απάντηση 11:59, 15 Μαΐου 2009 (UTC)

Αρχαίοι Έλληνες Αξιομνημόνευτοι[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, μετακίνησα την σελίδα στο Χρήστης:Seagull.Stefanos/Αρχαίοι Έλληνες Αξιομνημόνευτοι σύμφωνα με την συζήτηση που είχε γίνει παλιότερα. --Egmontaz συζήτηση 10:03, 16 Μαΐου 2009 (UTC)

Τράπουλα[επεξεργασία κώδικα]

Αν το ξεχάσω (επιδή τώρα κάνω κάτι άλλο) και δεν περάσω από την κριτική μέχρι το βράδυ για να μην το ξεχάσω σκούντα με λιγάκι (καθότι εν αντιθέσει με εσένα εγώ είμαι και χαρτόμουτρο :) ). --Egmontaz συζήτηση 10:35, 18 Μαΐου 2009 (UTC)

Βοήθεια... στα Βικιφθέγματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Δες την απάντηση που μου έδωσε το Geraki εδώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:35, 18 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Διαχειριστές[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Καταρχήν θα σε συμβουλέψω ότι και ο χρήστης που σου έκανε την πρόταση. Να αφήσεις ένα μήνυμα στην Αγορά της Βικιπαίδειας. Νομίζω επίσης ότι καλώ θα ήταν να στείλεις και από ένα μέιλ στους ήδη διαχειριστές. Το θέμα είναι λίγο πολύπλοκο γιατί είσαι ουσιαστικά ο μοναδικός συνεισφέροντας στο εγχείρημα.

Ο διαχειριστής παύει να έχει τα δικαιώματά του μέχρι να του τα αφαιρέσουν. Δεν παύει δηλαδή να είναι κάποιος διαχειριστής αν είναι ανενεργός για πολύ καιρό.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:46, 19 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Και όμως Μαρκέλλε έτσι είναι, σε μικρότερα βίκι χωρίς μεγάλη κοινότητα μπορεί κάποιος να πάρει την ιδιότητα του διαχειρηστή με ημερομηνία λήξης, υπάρχει νομίζω και ειδική σελίδα στο meta για τέτοιες αιτήσεις. Οπότε ο μόνος τρόπος είναι να απευθυνθείς στην εκεί κοινότητα και να ζητήσεις την μονιμοποίησή σου καθώς καλύπτεις πάγιες και σταθερές ανάγκες, η Βικιπαίδεια τυπικά δεν έχει καμιά δουλειά. Αν τώρα δεν υπάρχει κοινότητα εκεί, δεν ξέρω. --Egmontaz συζήτηση 16:01, 19 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Το ξέρω. Απλά στην Αγορά εδώ θα βρεθεί σίγουρα κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία καλύτερη συμβουλή για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση του Στέφανου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:12, 19 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Ευχαριστώ...[επεξεργασία κώδικα]

για τις ευχές αν και δεν γιορτάζω.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 08:41, 9 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Χρησιμοποίησα το κείμενό σου[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Seagull.Stefanos, ήθελα να ξέρεις ότι χρησιμοποίησα το κείμενό σου με τίτλο: Περί πολιτικής και κριτηρίων εγκυκλοπαιδικότητας στη Βικιπαίδεια στη συζήτηση Βικιπαίδεια:Αγορά#Εσύ ποια εγκυκλοπαίδεια θέλεις αγαπητέ αναγνώστη;, καθώς και το σήμα κατατεθέν που εσύ δημιούργησες: Τη Βικιπαίδεια Libro d'Oro. --Focal Point 09:48, 2 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Καλή χρονιά και από εμένα! Μια και το κείμενό σου έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί, και μια δική σου παρέμβαση στα υπό εξέλιξη θα ήταν, νομίζω, επιθυμητή! --Ttzavarasσυζήτηση 19:58, 2 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Αν όχι “Εγκυκλοπαίδεια Libro D’ Oro”, τότε τι; Μήπως “Εγκυκλοπαίδεια – (Τηλεφωνικός) Κατάλογος”;[επεξεργασία κώδικα]

Ανταποκρινόμενος στην ακριβώς παραπάνω πρό(σ)κληση των Focal και Ttzavaras, έκανα παρέμβαση στην Αγορά, με ένα κείμενο το οποίο ανάρτησα και εδώ (όπου υποθέτω πως δεν θα "πειραχθεί" με σχόλια ή άλλες επεμβάσεις) για λόγους ιστορικούς... --Seagull.StefanosΑφήστε απάντηση, σχόλιο ή μήνυμα εδώ 12:10, 5 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Επονομαζόμενα τρολς[επεξεργασία κώδικα]

Άλλο «τρόλ» και άλλο «επονομαζόμενο τρολ». Και να προσέχεις πως μιλάς.   ManosHacker 16:29, 5 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Εμένα για παράδειγμα με λένε τρολάρα! Και υπάρχουν και επονομαζόμενοι τρολ που μου δείχνουν πως θέλουν το καλό του εγχειρήματος, ακόμα κι αν χαλά η πυξίδα τους και έχουν προσωπικές διαφορές και αρπάζονται με το παραμικρό. Welcome back.   ManosHacker 17:04, 5 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Όπως είπε ο Ντίπας για όλους μας, είμαστε άσυλο τέτοιου είδους. Εγώ λέω πιο κομψά πως είμαστε έκκεντροι όσοι γράφουμε εδώ. Μα καλά είναι δυνατό να χαλάμε τόσες ώρες και να μην πληρωνόμαστε;   ManosHacker 17:16, 5 Ιανουαρίου 2012 (UTC)