Βικιπαίδεια:Υποψήφια προς προβολή λήμματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
  Προβεβλημένα λήμματα   Υποψήφια   Αρχείο συζητήσεων   Αφαίρεση προβεβλημένων   Αρχείο αφαίρεσης προβεβλημένων  

Στην παρούσα σελίδα καθορίζουμε ποια λήμματα θα επιλεγούν ως προβεβλημένα λήμματα, αντιπροσωπεύοντας το καλύτερο δείγμα δουλειάς στην Βικιπαίδεια. Δείτε πρώτα τα κριτήρια για το πώς πρέπει να είναι ένα προβεβλημένο λήμμα.

Σε περίπτωση που προτείνετε ένα λήμμα, γράψτε συνοπτικά τους λόγους που σας οδηγούν στην επιλογή σας, αναφερόμενοι πιθανώς στην αρτιότητα, τη δομή, την αξιοπιστία, τη μορφή και την ουδετερότητα του λήμματος. Ιδιαίτερα αν απορρίπτετε μια υποψηφιότητα καλείστε επίσης να αναπτύξετε μια σχετική επιχειρηματολογία. Είναι προτιμότερο να μην συσσωρεύονται πολλά υποψήφια λήμματα προκειμένου να διεξάγεται ευκολότερα η διαδικασία της ψηφοφορίας και κριτικής. Υποψηφιότητες που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των χρηστών ώστε να αποτελέσουν ένα από τα προβεβλημένα λήμματα της Βικιπαίδειας απορρίπτονται (αλλά μπορούν να προταθούν εκ νέου). Όλες οι συζητήσεις υποψηφιότητας λημμάτων ως προβεβλημένα βρίσκονται στο αρχείο.

Κριτήρια[επεξεργασία κώδικα]

Πώς πρέπει να είναι ένα προβεβλημένο λήμμα:

 1. Πρέπει να είναι:
  1. καλογραμμένο: ο λόγος του είναι στρωτός.
  2. πλήρες: καλύπτει ολόκληρο το θέμα χωρίς να παραλείπει σημαντικές πληροφορίες ή λεπτομέρειες.
  3. συνεκτικό: έχει λογικό μέγεθος, και επικεντρώνεται στο θέμα χωρίς να αναφέρει δευτερεύουσας σημασίας λεπτομέρειες.
  4. ακριβές: είναι μια βαθιά και αντιπροσωπευτική επισκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας. Οι πληροφορίες που δίνονται είναι επαληθεύσιμες από αξιόπιστες πηγές και στηρίζονται με παραπομπές όπου χρειάζεται.
  5. ουδέτερο: παρουσιάζει όλο το φάσμα απόψεων δίκαια, χωρίς προκατάληψη και με το κατάλληλο βάρος.
  6. σταθερό: δεν μεταβάλλεται σημαντικά σε μικρό χρονικό διάστημα (εκτός από βελτιώσεις σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών).
 2. Πρέπει να είναι συμβατό και ομοιόμορφο με την μορφή των υπόλοιπων λημμάτων της Βικιπαίδειας και λημμάτων παρόμοιου θέματος. Επιπρόσθετα πρέπει να έχει:
  1. εισαγωγή: να υπάρχει μια εισαγωγική παράγραφος όπου γίνεται επαρκής περίληψη του λήμματος.
  2. κατάλληλη δομή: να είναι σωστά ιεραρχημένο με επικεφαλίδες και ένα αντιπροσωπευτικό, συνεκτικό, όχι υπερβολικά μεγάλο πίνακα περιεχομένων.
  3. ενιαία μορφή παραπομπών: το σύστημα παραπομπών που ακολουθείται πρέπει να είναι ενιαίο σε όλο το λήμμα, είτε πρόκειται για υποσημειώσεις, π.χ. ([1]), είτε σύστημα Harvard, π.χ. (Smith 2007, p. 1). (Δείτε και Βικιπαίδεια:Παράθεση πηγών/παράδειγμα μορφής) Η χρήση προτύπων δεν επιβάλλεται.
 3. Να περιέχει πολυμέσα: όπου χρειάζεται, να υπάρχουν εικόνες και άλλα πολυμέσα με επαρκείς και συνεκτικές περιγραφές και χωρίς να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα. Οι εικόνες πρέπει να ακολουθούν την Πολιτική χρήσης εικόνων. Μη ελεύθερες εικόνες πρέπει να ικανοποιούν τα κριτήρια εύλογης χρήσης.
 1. Smith 2007, p. 1.

Διαδικασία[επεξεργασία κώδικα]

Υποβολή προτάσεων[επεξεργασία κώδικα]

 1. Ελέγξτε τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρoί ένα προβεβλημένο λήμμα.
 2. Προσθέστε στη πιο κάτω λίστα υποψηφιοτήτων την παράμετρο *{{Συζήτηση:ΟΝΟΜΑΛΗΜΜΑΤΟΣ/Υποψήφιο προς προβολή}} και αποθηκεύστε.
 3. Πατήστε στον κόκκινο σύνδεσμο, ώστε να δημιουργηθεί η σχετική σελίδα συζήτησης.
 4. Τοποθετήστε το όνομα του λήμματος ως υποεπικεφαλίδα στην καινούργια σελίδα. Ακολούθως γράψτε τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε πως το συγκεκριμένο λήμμα θα πρέπει να καταχωρηθεί στα προβεβλημένα λήμματα της Βικιπαίδειας. Υπογράψτε με τις τέσσερις περισπωμένες και αποθηκεύστε τη σελίδα.
 5. Προσθέστε το πρότυπο {{Υποψήφιο προς προβολή}} στη σελίδα συζήτησης του λήμματος.

Καλό θα ήταν αυτός που υποβάλει μια πρόταση να μην έχει σημαντική συμμετοχή στην συγγραφή του λήμματος, έτσι ώστε να μην υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Κάτι τέτοιο όμως είναι προαιρετικό, αποτελεί μια σύσταση και τίθεται στην ευχέρεια του χρήστη για το αν θα την ακολουθήσει.

Γνωμοδότηση[επεξεργασία κώδικα]

Αν έχετε σκοπό να εκθέσετε την γνώμη σας υπέρ ή κατά μιας υποψηφιότητας, παρακαλείστε πρώτα να διαβάσετε προσεκτικά το σχετικό λήμμα.

 • Επιλέξτε την επιλογή "Επεξεργασία" δίπλα από τον τίτλο του υποψήφιου λήμματος.
 • Αν εγκρίνετε την υποψηφιότητα γράψτε {{υπέρ}} και στη συνέχεια τους λόγους για την επιλογή σας.
 • Αν δεν εγκρίνετε την υποψηφιότητα, γράψτε {{κατά}} και στη συνέχεια τους λόγους της επιλογής σας με πιθανές προτάσεις βελτίωσης.
 • Αν δεν έχετε αποφασίσει αλλά θέλετε να πείτε κάτι γράψτε {{σχόλιο}} και την άποψή σας.
 • Αν θέλετε να ακυρώσετε την αρχική σας απόφαση, διαγράψτε την με <s>κείμενο προς διαγραφή</s>.

Η χρήση των παραπάνω προτύπων είναι προαιρετική. Σημασία έχει η άποψη που εκφράζεται και η οποία λαμβάνει υπόψη τα κριτήρια. Απόψεις που εκφράζονται με ένα απλό υπέρ ή κατά είναι πολύ πιθανό να μην ληφθούν υπόψη.

Το χρονικό όριο προαγωγής των λημμάτων σε προβεβλημένα είναι δύο μήνες. Για την τελική επιλογή ενός λήμματος απαιτείται κοινή συναίνεση. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τουλάχιστον πέντε θετικές προτάσεις ή εκκρεμούν διαφωνίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, απορρίπτεται (αλλά μπορεί να προταθεί εκ νέου). Όλες οι συζητήσεις υποψηφιότητας λημμάτων ως προβεβλημένα βρίσκονται στο αρχείο.

Οι συζητήσεις υποψηφιότητες λημμάτων μπορούν να κλείνουν από οποιοδήποτε χρήστη, εφόσον το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα. Σε αμφιλεγόμενες περιπτώσεις το κλείσιμο μπορεί να γίνει από διαχειριστή. Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να επεκτείνουν το χρονικό όριο σε συζήτηση αν κρίνουν ότι χρειάζεται, και να αφαιρέσουν πάραυτα ένα προτεινόμενο λήμμα από την συζήτηση αν ξεκάθαρα και χωρίς αμφισβήτηση δεν καλύπτονται τα απαιτούμενα κριτήρια.

Υποψηφιότητες[επεξεργασία κώδικα]

Ομοφυλοφιλία[επεξεργασία κώδικα]

Symbol support vote.svg Υπέρ. Το λήμμα για την Ομοφυλοφιλία είναι εξαιρετικό. Ακρίβεια και επιστημονικές πηγές δίνουν μια ουδέτερη και τεκμηριωμένη γνώση πάνω σε ένα σημαντικό θέμα στο οποίο υπάρχει συσκότιση στην Ελληνική Κοινωνία. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 06:35, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο. Παρά το όποιο ενδιαφέρον μπορεί να έχει ως θέμα εντός της - υπερσυντηρητικής και θρησκευόμενης - ελληνικής κοινωνίας, το παρών λήμμα θεωρώ πως προτάθηκε αρκετά νωρίς για "αξιόλογο", καθώς υπάρχουν ακόμη ενότητες οι οποίες δεν είναι εντάξει από πλευράς ουδετερότητας, ενώ είναι γεγονός πως τα τμήματα κειμένου με παντελή απουσία οποιασδήποτε τεκμηρίωσης είναι αρκετά πολλά... Ίσως η ενότητα "κριτική λημμάτων" να ήταν ιδανική επιλογή για αρχή, αν και φοβάμαι πως ο οποιοσδήποτε εποικοδομητικός διάλογος θα κατέληγε στο αδιέξοδο του χωρισμού στα "αντίπαλα στρατόπεδα" των "υπέρ" και "κατά" της ομοφυλοφιλίας... Ίσως, βέβαια, να είναι αυτή η μοίρα των "λεπτών" ζητημάτων με βάση το "ελληνικό/κυπριακό πρίσμα"... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 07:36, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Το ενδιαφέρον το έχει το λήμμα και όχι εγώ, η ειρωνία σου είναι εμπρηστική και δυσοσμη.(edit, σβήστηκε η ειρωνία) Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:50, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Glorious 93, λίγο ατυχές το τελευταίο σχόλιο περί ελληνικού/κυπριακού πρίσματος, αν και φυσικά ίσως να προέρχεται από το αρχικό σχόλιο του Τζερόνυμο περί συσκότισης στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο που αντιμετωπίζεται έτσι ο διάλογος για την ομοφυλοφιλία, αλλά ανά το παγκόσμιο. Ας αφήσουμε τα περί κοινωνιών και ας ασχοληθούμε ουδέτερα με το λήμμα, με βάση τα υπάρχοντα κριτήρια. Nataly8 συζήτηση 08:09, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Nataly8, όχι, βασικά είναι στοχοποιημένο ως προς το ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με τις δύο κύριες χώρες που εκπροσωπούνται εντός της ΒΠ... Διαφορετικά να είσαι σίγουρος πως κανένα πρόβλημα δεν θα είχα να γράψω και για άλλες χώρες ή γεωγραφικές περιοχές... Από εκεί και πέρα αν θεωρείς πως το συγκεκριμένο σχόλιο χρίζει αναμόρφωσης, υπέδειξέ το ελεύθερα και θα προσπαθήσω να το τροποποιήσω κατάλληλα, αν και δεν νομίζω πως γράφω κάτι το εξωφρενικό... Μόνη εξαίρεση αυτό που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή το γεγονός πως περιορίστηκα στο "κοινό της Ελληνόγλωσσης ΒΠ", δηλαδή Έλληνες και Ελληνοκύπριους κατά κύριο λόγο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 08:16, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Για να επιστρέψουμε και στην ψηφοφορία:

Symbol oppose vote.svg Κατά. Το λήμμα, αν και καλύπτει το κομμάτι της ψυχολογίας, δεν αναφέρει πουθενά κοινότητες ομοφυλόφιλων (ΛΟΑΤ), ούτε την ομοφυλοφιλία μέσα στο χρόνο (παρά μόνο στην Αρχαία Ελλάδα), ούτε σε νόμους που τους αφορά (γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης κτλ), ούτε στα ΣΜΝ, ούτε την ομοφυλοφιλία στα ζώα (εκτός αν δημιουργηθεί ξεχωριστό λήμμα γι αυτά). Παράλληλα οι παραπομπές τελειώνουν εκεί που τελειώνει το κομμάτι της ψυχολογίας, χωρίς να επεκτείνονται στις στάσεις των θρησκειών ή στους Αρχαίους Έλληνες. Πιστεύω έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης μέχρι να γίνει προβεβλημένο λήμμα, καθώς θα πρέπει να καλύπτει κάθε νομική, θρησκευτική, ιστορική, βιολογική και κοινωνική πλευρά του θέματος ώστε να είναι πλήρες.

Παράλληλα για να είναι ένα λήμμα προβεβλημένο, θα πρέπει να διατηρεί μία ουδετερότητα, να αφηγούμαστε τα γεγονότα σαν τρίτο πρόσωπο. Τέλος, καλό θα ήταν να προστεθούν ορισμένα γραφήματα και εικόνες, σχετικά με το θέμα (πχ αρχαία αγγεία που την απεικονίζουν, χάρτες που δείχνουν σε ποιες χώρες είναι νόμιμη κτλ), αν και αυτό έιναι δευτερεύουσας σημασίας. Trikos συζήτηση 08:35, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Symbol oppose vote.svg Κατά. Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, το λήμμα έχει ελλείψεις τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε πηγές τεκμηρίωσης.--Texniths (συζήτηση) 09:56, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

 • Symbol oppose vote.svg Κατά. Το λήμμα υστερεί από άποψη πηγών, όπως σωστά προανέφερε ο Trikos, ενώ αναφέρονται μονάχα οι απόψεις των Αρχαίων Ελλήνων (με μια εξαίρεση) πάνω στο θέμα. Θα μπορούσε να γίνεται αναλυτικότερη αναφορά στους νόμους των χωρών που επιτρέπουν την ομοφυλοφιλία και να συγκριθούν με τους νόμους των χωρών που δεν επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η δημόσια επίδειξη (ή εκπαίδευση, όπως γίνεται στην Ρωσία). Επίσης, αν και υπάρχουν αναφορές στις τρεις κυρίαρχες θρησκείες, δεν έχουν παρατεθεί παραδείγματα - δηλ. τι έκαναν τους ομοφυλόφιλους τον Μεσαίωνα; Το λήμμα, ειδικά από την ενότητα της Ψυχολογίας, χαίρει επιμέλειας. Προτείνω ν' αποσυρθεί από δω η υποψηφιότητα και να σταλεί στην Κριτική Λημμάτων. Nataly8 συζήτηση 07:48, 14 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Σατιατζίτ Ράι[επεξεργασία κώδικα]

Symbol support vote.svg Υπέρ. αποτελεί ένα από τα λήμματα ζωτικής σημασίας και αφορά έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του παγκοσμίου κινηματογράφου, και τον σημαντικότερο του ινδικού (κάτι για το οποίο υπάρχει γενικά κενό στο el wiki). Επιπλέον το υλικό προέρχεται από μετάφραση και επιμέλεια του αγγλικού λήμματος το οποίο διαθέτει ήδη την ιδιότητα του προβεβλημένου μετά από αξιολόγηση του υλικού από την εκεί κοινότητα. Gts-tg (συζήτηση) 23:33, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. Πολύ καλό λήμμα, το οποίο πληρεί τα βασικά πχ έχει παραπομπές, πράγμα σχετικά σπάνιο για τα συνήθη προβαλλόμενα λήμματα της ΒΠ. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:41, 7 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. Πολύ καλό λήμμα, πράγματι! Καλύπτονται τα περισσότερα της ζωής του Ινδού σκηνοθέτη! Και άκρως τεκμηριωμένο και με τη βιβλιογραφία του. Μία μικρή παρατήρηση: όποιος βρει χρόνο να φτιάξει τις τρεις πρώτες παραπομπές ή να προσθέσει άλλες και, τέλος, πάλι σε αυτή την ενότητα, να μεταφραστούν οι ξενόγλωσσοι μήνες. (Εγώ, φυσικά, δεν έχω πρόβλημα με το τελευταίο, αλλά είχε γίνει μία σχετική παρατήρηση, σε ένα άλλο λήμμα προς αξιολόγηση) —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 18:02, 21 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Αθεϊσμός[επεξεργασία κώδικα]

Symbol support vote.svg Υπέρ. Πιστεύω πως το λήμμα Αθεϊσμός είναι κατάλληλο για προβολή. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 17:46, 29 Ιουνίου 2017 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. Θα συμφωνήσω. Μου φαίνεται πληρέστερο και θα έλεγα ότι «συναγωνίζεται» το αγγλικό λήμμα που επίσης είναι προβεβλημένο. -GeoTrou (συζήτηση) 23:48, 25 Ιουλίου 2017 (UTC)


Symbol support vote.svg Υπέρ. Πλήρες και καλά τεκμηριωμένο λήμμα (Dor-astra (συζήτηση) 12:42, 2 Αυγούστου 2017 (UTC))

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο. Θέλει σίγουρα περαιτέρω επεξεργασία, καθώς έχει άτονες λέξεις, ονόματα σε λατινικούς χαρακτήρες και λείπουν αρκετοί σύνδεσμοι (μπλε και κόκκινοι). --C Messier 13:18, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

Σωστή παρατηρηση. Έκανα μερικές αλλαγές, αλλά κυρίως όσο αφορά την μεταφορά αραβικών ονομάτων στα ελληνικά, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Ελπίζω όμως να μην ειναι απαγορεύτικό. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:14, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο. Ας ξανακοιταχτεί προσεκτικά το λήμμα, για να διορθωθούν τα -πολλά- ορθογραφικά και άλλα μικρολάθη του. Επί της ουσίας θα μιλήσουμε αργότερα. --Ignoto (συζήτηση) 22:57, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Το ξαναπέρασα όλο το λήμμα με Word, (βασικά το μετέφερα στην Microsoft Word)και έκανα ορθογραφικό έλεγχο. Πράγματι υπήρχαν πολλά λαθη. Τα διόρθωσα όλα νομίζω. Ας προχωρήσουμε στην ουσία λοιπόν. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 08:50, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ορισμένες παρατηρήσεις, συντακτικές, νοηματικές και ουσίας, μέχρι το κεφ. "Το πρόβλημα του Κακού (λογικό)":

 • Η πρώτη παράγραφος της εισαγωγής είναι εφιαλτική. Τέσσερις διατυπώσεις για το ίδιο πράγμα : άρνηση, απουσία, απόρριψη, λήψη συγκεκριμένης θέσης. Θα μπορούσαν οι διακρίσεις αυτές να γίνουν με λιγότερο απότομο και απωθητικό τρόπο λίγο παρακάτω.
 • «μαλακός». Δεν μπορεί να βρεθεί μια σοβαρότερη έκφραση ; ήπιος, μετριοπαθής, συγκρατημένος ;
 • «η οποία πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για κατήχηση των παιδιών σε θρησκείες». -Έτσι όπως διατυπώνεται συνάγεται ότι αυτή είναι η άποψη του συντάκτη.
 • «O όρος κυμαίνεται από την ανυπαρξία πίστης στον Θεό, έως την πίστη πως δεν υπάρχει θεός». -Έχουμε λοιπόν και διάκριση σε παθητικό και ενεργητικό αθεϊσμό ;
 • «αντιδάνειο». -Ας πούμε ότι η λέξη αθεϊσμός είναι αντιδάνειο προς την ελληνική γλώσσα. Προς τις άλλες γλώσσες (Atheism, Athéisme, Atheismus κτλ) τί αντιδάνειο είναι ;
 • «Ο αγνωστισμός είναι η θεση που πρεσβεύει πως οι ισχυρισμοί που αφορούν την ύπαρξη του Θεού, των θεών ή θεοτήτων, είναι είτε προς το παρόν άγνωστη, είτε αναγκαστικά απρόσιτη» -???
 • «Με την επικράτηση του Χριστιανισμού, οι ανθρωπιστικές ιδέες θα υποχωρήσουν» -Το «ανθρωπιστικές» έχει πολλές έννοιες. Μπορεί π.χ. να εκληφθεί ότι μετά την Ελλάδα και την Ρώμη όπου όλα ήταν φιλάνθρωπα, επικράτησαν απάνθρωπες ιδέες.
 • «τα θρησκευτικά δόγματα δεν υπόκεινται στην λογική και πρέπει να απορριφθούν». – Οι πιστοί λένε ότι επειδή δεν υπόκεινται στην λογική πρέπει να γίνουν δεκτά.
 • «πολέμησε την ηθική που προσπαθεί να επιβάλει ο Χριστιανισμός, η οποία οδήγησε την Δύση να είναι μια παρωδία του εαυτού της» -Και πάλι ο συντάκτης φαίνεται ότι ταυτίζεται με την πηγή, υιοθετεί το επιχείρημα.
 • «Ο Μαρξισμός (και συνεπακόλουθα ο Λενινισμός) είναι Υλιστική θεωρία, και απέρριψε την θρησκεία, όμως τόσο ο Μαρξ όσο και ο Λένιν υπήρξαν πολέμιοι της» -???
 • «Τα πρώτα επιχειρούν να καταδείξουν πως μια οντότητα με τις ιδιότητες που θέτουν οι κύριες θρησκείες (Πανάγαθος, Παντοδύναμος, Πάνσοφος, αναλλοίωτος, πανταχού παρόν και άλλα), είτε είναι λογικά αδύνατον να υπάρχει (κατηγοριοποιούνται ως "λογικά επιχειρήματα"), είτε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε από τον κόσμο είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει θεός (κατηγοριοποιούνται ως "αποδεικτικά επιχειρήματα").» -το «είτε σύμφωνα με τα δεδομένα κτλ.» άσχημα διατυπωμένο. Και περιμένουμε να διαβάσουμε για κάποια «δεύτερα» επιχειρήματα. Πάντως το «λογικά αδύνατον να υπάρχει» προκειμένου περί υπάρξεως Θεού είναι το ασθενέστερο επιχείρημα. Ο Θεός κατά τους δεχομένους την ύπαρξή του είναι πέραν της λογικής.
 • «Αν ένα τέτοιο επιχείρημα είναι επιτυχημένο, αυτό σημαίνει πως αποκλείει την πιθανότητα ύπαρξης θεού, δηλαδή υπάρχει 0% να υπάρχει θεός, και συνήθως αναφέρονται στις θειστικές και όχι ντεϊστικές ή παγανιστικές, μιας και οι τελευταίες δεν αποδίδουν τέτοιες ιδιότητες στον Θεό». – Η περίοδος χωλαίνει απελπιστικά από συντακτικό και νόημα. Και τί θα πει «Αν ένα τέτοιο επιχείρημα είναι επιτυχημένο» ; Ποιος θα το χαρακτηρίσει ; --Ignoto (συζήτηση) 17:41, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

επίσης :

 • «Μια τελευταία απάντηση, σχετικά με το πρόβλημα του Κακού, είναι πως ο Θεός έχει ένα πλάνο για όλους και για όλα, αλλά δρα με μυστήριους τρόπους οι οποίοι είναι αόρατοι ή ακατανόητοι σε εμάς. Αυτή η απάντηση απλά καταργεί την λογική και βασίζεται στην τυφλή πίστη.» – Για την λογική και την πίστη είπαμε πιο πάνω.
 • «αν δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι ο λόγος που ο Θεός έχει για να επιτρέψει το κακό, τότε για όλα όσα γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας δικαιολογημένος λόγος, για να το επιτρέψει ένας παντός καλός Θεός». – ??
 • «Όποτε υπάρχουν δύο δυνατότητες, κάτι πρέπει να καθοριστεί ποια από τις δυνατότητες αυτές θα πραγματοποιηθεί.»  ??
 • «Επίσης, το επιχείρημα δεν εξηγεί γιατί, αν ο κόσμος έγινε από μια αιτία, αυτή η αιτία είναι ο Θεός και όχι ένα άλλο υπερφυσικό Όν» -Έχει σημασία πώς θα λέγεται αυτό το υπερφυσικό όν ; --Ignoto (συζήτηση) 22:20, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)
Σε ευχαριστώ Ignoto για τις οξυδερκείς παρατηρήσεις σου και την επιμέλια του λήμματος. Σίγουρα θα απαίτησε αρκετή ώρα. Πραγματικα εκτιμώ πολύ αυτό που έκανες. Ισως αυτή η συζήτηση να έπρεπε να γίνει στην συζητηση του λήμματος, όμως μιας και ξεκίνησε εδώ ας την συνεχίσουμε. Πάντως να τονίσω πως εξακολουθώ ισχυρά να πιστεύω πως το λήμμα πρέπει να είναι προβαλλόμενο, καθώς είναι Ζωτικής Σημασίας, καλής ποιότητας και το αντίστοιχο λήμμα στην αγγλική ΒΠ, στο οποίο στηρίχθηκε αυτό, είναι προβαλλόμενο.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω για την εφιαλτικότητα της πρώτης παραγράφου. Παρότι σιγουρα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν ειναι η καλύτερη δυνατή εισαγωγή, ο όρος εφιαλτική είναι μάλλον παρατραβηγμένος. Ομολογώ πάντως ότι με προβλημάτησε αρκετά η εισαγωγή και σύγκρινα τις εισαγωγές απο την εγκυκλοπέδια φιλοσοφιας του Στανφορντ και της διαδυκτιακής φιλοσοφικής εγκυκλοπέδιας καθώς και την εισαγωγή στην αγγλική ΒΠ η οποία αξιολογήθηκε ως ψηλής ποιοτητας, ειναι προβεβλημένο λήμμα και ζωτικής σημασίας. Επίσης σύγκρινα τις εισαγωγές και σε διάφορες άλλες σελίδες, όμως δεν βρήκα κάτι καλύτερο. Κατεληξα στο πρότυπο της αγγλικής ΒΠ. Αν ομως έχεις μια πρόταση να κάνεις, προχώρα ελεύθερα! Ομως εξακολουθώ να νομίζω πως η ταξινομηση ως εφιαλτική ειναι παρατραβηγμένη.
Μαλακός είναι η μετάφραση του soft. Νομίζω είναι αρκετά σοβαρή η λέξη, δεν υπάρχουν σοβαρες και μη σοβαρες λεξεις. Πάντως, εχε υποψιν σου πως δεν πρέπει να βρουμε μια μεταφραση του soft μονο, αλλά του strong και soft, διότι πρέπει να αποδεται η αντίθεση των δυο όρων. Επιπλέον, νομίζω η παραλλαγή των όρων, μόνο συγχιση δημιουργεί σε ένα τομέα όπου ήδη επικρατεί ένας κυκεώνας όρων.
H συγκεκριμένη φράση δεν ειναι αποψη του συντάκτη, ο οποίος έχει αφήσει τις απόψεις του offline. Η συγκεκριμένη φραση ειναι μια βασική θέση των οργανωμένων άθεων σήμερα, τοσο στην Ελλάδα, Κύπρο και παντού στην Δύση. Είναι η πιο βασική καταγγελία των "νεων αθέων" προς το κράτος, ότι δηλαδη οργανώνει κατήχηση. Το λινκ που έδωσα δεν ανταποκρίνεται ομως στην συγκεκριμένη θέση, αλλά περιγράφει τους νεους αθεους. Προφανώς πρόσθεσα την νεα πρόταση πριν το λινκ το οποίο μετατοπίστηκε στο τελος της παραγράφου. Όμως νομίζω είναι κοινή γνώση πως οι αθεοι ειναι εναντια στην κατήχηση. Θα προσπαθήσω να το φτιάξω.
Κάποιος θα μπορουσε να το περιγράψει έτσι όπως το λες, όμως η έννοια καλύπτεται ήδη απο τις περιγραφές που έχουν αναφερθεί στο κέιμενο. Πάντως είναι μια διάκριση η οποία έχει την σημασία της και αναφέρεται σε όλες τις αλλες σχετικές εγκυκλοπέδιες.
Δεν ξερω αν ειναι αντιδάνειο προς τις αλλες γλώσσες, υποψιάζομαι πως δεν ειναι αντιδάνειο, αλλά δεν πρέπει να μας αφορά το θέμα στο συγκεκριμένο λήμμα νομιζω.
Ο Αγνωστικισμος χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: αυτοι που λενε "δεν ξερω αν υπάρχει θεος, αν εμφανιστει καποτε θα ξέρουμε" ενω η δευτερη κατηγορια λεει "δεν ξερω και δεν θα μπορουμε ποτε να ξέρουμε αν υπαρχει θεος". Αυτοι οι τελευταίοι χωρίζονται σε δυο υποκατηγοριες ανάλογα με την εξήγηση που δίνουν α)εξ αιτιας του πεπερασμένου της ανθρωππινης νοησης και β)εξ αιτιας της αγνωστης φύσης του Θεού. Αλλά νομιζω πως αυτά ειναι ψιλολόγια και δεν χρειάζεται να ειμαστε τοσο αναλυτικοί.
Οχι ακριβώς, στην Ελλαδα και Ρωμη δεν ηταν ολα φιλανθρωπα, αλλά υπήρχαν ανθρωπιστικές ιδέες που εξαφανίστηκαν με την θεοκεντρική αντίληψη του Χριστιανισμού, μετά τους Μ. Κωνσταντίνο και Μ. Θεοδόσιο.
Πράγματι, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο αναφέραμε τις ιδεες του Ibn al-Rawandi,
Δεν ταυτίζομαι με τον συγκεκριμένο- ουτε με κανένα- αλλά θελω να παρουσιάσω οσο το δυνατον καλυτερα και αντικειμενικά την θέση του. Δεν υοθετώ κανενα επιχείρημα, τις αποψεις μου τις κρατάω για τον ευατό μου, θα εισηγουμουν το ιδιο και σε ολους μας.
Θα διορθωθεί το συντακτικο λάθος.
Θα το χαρακτηρίσει αυτός που το διαβάζει.
Υπάρχει διαφορα αναμεσα στο υπερφυσικό ον. Δεν ειναι καθε υπερφυσικο ον ο θεος. Μπορει να ειναι ενας υπερφυσικος δρακος που να φτιαχνει συμπαντα και να τα ελεγχει όλα ο θεός. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 06:00, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)Aπαντώ κατ’ αρχάς σε θέματα διατύπωσης κυρίως :

 • strong και soft = έντονος και ήπιος, αλλά και πολλές άλλες επιλογές
 • «η οποία πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για κατήχηση των παιδιών σε θρησκείες» - δεν είπα ότι εκφράζεις την άποψή σου αλλά ότι με την διατύπωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι την εκφράζεις.
 • αφού το περί αντιδανείου δεν είναι σημαντικό, και σίγουρα δεν ισχύει για καμιά γλώσσα, πλην –ενδεχομένως– της Ελληνικής, γιατί δεν το σβήνεις ;
 • «Ο αγνωστισμός είναι η θεση που πρεσβεύει...». Δεν μιλώ για την ουσία, μιλώ για την σύνταξη και το νόημα: «οι ισχυρισμοί που αφορούν την ύπαρξη του Θεού είναι είτε...άγνωστη, είτε...απρόσιτη». Οι ισχυρισμοί είναι άγνωστη και απρόσιτη ; Να δεχτώ ότι εκ παραδρομής δεν γράφηκε άγνωστοι και απρόσιτοι. Υπάρχουν όμως άγνωστοι και απρόσιτοι ισχυρισμοί ;
 • Αν συζητάμε για το «ανθρωπιστικός» με την έννοια του «φιλανθρώπου», είναι πολύ αβάσιμη η άποψη ότι με τον Χριστιανισμό επήλθε υποχώρηση.
 • «μια οντότητα με τις ιδιότητες που θέτουν οι κύριες θρησκείες …… είτε είναι λογικά αδύνατον να υπάρχει…… είτε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε από τον κόσμο είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει θεός». Είναι σωστή διατύπωση αυτή ;
 • «Αν ένα τέτοιο επιχείρημα είναι επιτυχημένο, αυτό σημαίνει πως αποκλείει την πιθανότητα ύπαρξης θεού, δηλαδή υπάρχει 0% να υπάρχει θεός, και συνήθως αναφέρονται στις θειστικές και όχι ντεϊστικές ή παγανιστικές, μιας και οι τελευταίες δεν αποδίδουν τέτοιες ιδιότητες στον Θεό». –αναφέρονται – ποιοι ; θεϊστικές κτλ. – τί ;
 • «αν δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι ο λόγος που ο Θεός έχει για να επιτρέψει το κακό, τότε για όλα όσα γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας δικαιολογημένος λόγος, για να το επιτρέψει ένας παντός καλός Θεός». – ??
 • «Όποτε υπάρχουν δύο δυνατότητες, κάτι πρέπει να καθοριστεί ποια από τις δυνατότητες αυτές θα πραγματοποιηθεί.»  ??

Γενικές παρατηρήσεις :

 • Το λήμμα είναι αγγλοκεντρικό και «εκσυγχρονισμένο». Αναφέρονται συγγραφείς του 21ου αιώνα (Αγγλοσάξονες όλοι) και δεν αναφέρονται οι Μπρούνο, Jean Meslier, La Mettrie, Ελβέτιος και βαρώνος d'Holbach, οι «ιδρυτές» του σύγχρονου αθεϊσμού.
 • Στην επιχειρηματολογία που εκτίθεται, οι αθεϊστές έχουν πάντοτε τον τελευταίο λόγο, με συνέπεια οι θεϊστές να θεωρούνται ηττημένοι πάντοτε. Κατά την γνώμη μου το λήμμα πρέπει να περιέχει τις απόψεις των αθεϊστών όσο πιο «ξερές» γίνεται (τουλάχιστον μέχρι το λήμμα Θεϊσμός αποκτήσει την ανάλογη δομή και περιεχόμενο).
 • Παραδόξως δεν είδα να γίνεται λόγος για την ιστορική απόδειξη υπάρξεως του Θεού, που συνοψίζεται στο του Πλουτάρχου «εὕροις δ’ ἄν καί πόλεις ἀτειχίστους, ἀγραμμάτους, ἀβασιλεύτους, ἀοίκους, ἀχρημάτους......ἀνιέρου δέ πόλεως καί ἀθέου οὐδείς ἐστιν, οὐδ’ ἔσται θεατής».
 • Η Θεολογία έχει λάβει τα μέτρα της : Δεν υπάρχει απόδειξη ύπαρξης του Θεού, έχει διακηρύξει. Οι λεγόμενες αποδείξεις είναι απλώς ενδείξεις, επιχειρήματα για να γίνεται συζήτηση, αντισοφίσματα στα σοφίσματα των αθεϊστών. Πίστη και όχι Λογική.
 • Κατά τα άλλα το λήμμα είναι καλό μεν αλλά κουράζει. Υπάρχουν σημεία δυσκολονόητα, δεν ξέρω αν ευθύνεται η μετάφραση.--Ignoto (συζήτηση) 21:54, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)
Σε ευχαριστώ και παλι Ignoto. Τα θέματα που θέτεις με προβληματίσανε και εμενα πάρα πολύ.
 1. Το θεμα του strong-soft, η εισήγηση για έντονο, είναι ενδιαφέρουσα αλλά προβληματική, διότι το έντονο παραπέμπει στο ακραίο, ενώ το σκληρό σε κάτι άτεγκτο. Δεν θεωρώ αυτούς που ονομάζουμε σκληρους αθεϊστές ως ακραίους αλλά περισσότερο ως άτεγκτους. Επίσης, ισχύει το πρόβλημα που δημιουργείται με τις μεταφράσεις. Το εντονο αντιστοιχεί στο intense, οπόταν ο αναγνώστης που θα διαβάσει το λήμμα και θα το ψάξει μετά στην βιβλιογραφία θα έχει ζητήματα ασυμφωνίας βασικών όρων.
 1. Το θέμα της κατήχησης των παιδιών, είναι κεφαλαιώδους σημασίας στα προτάγματα των αθέων. Εσυ πως θα το αναδιατύπωνες;
 1. Δεν σβήνω την λέξη αντιδάνειο γιατί ανταποκρίνεται στην αλήθεια, χωρίς να χρειάζονται φλυαρίες.
 1. Έχεις δίκαιο, το διόρθωσα. Ευχαριστώ για την υπόδειξη.
 1. Σωστή παρατήρηση πάλι. Δεν ειναι "φιλάνθρωπες". Έβαλα σύνδεσμο για να μην υπάρχει παρανόηση.
 1. Νομίζω πως είναι σωστή η διατύπωση, όμως έβγαλα ένα κομμάτι για να γίνει και πιο εύκολη.
 1. Έγινε επαναδιατύπωση. Ελπίζω τώρα να είναι καλύτερα γραμμένο, τι λες;
 1. Έγινε επαναδιατύπωση.
 1. Έγινε επαναδατύπωση. Άσχετα αν τελικά το λήμμα είναι ή όχι προβεβλημένο, σε ευχαριστώ για τις πολύ σωστές παρατηρησεις σου και ιδίως για τον κόπο που έχεις καταβάλει.
Για τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 1. Προσπάθησα πολύ να τους βαλω ολους αυτούς στο λήμμα, όμως η περίοδος της Ιστορίας θα γινότανε τεράστια και ασσύμμετρη προς το υπολοιπο λήμμα. Δεν ήθελα απλά να τους παραθέσω χωρίς να δώσω καποια εξήγηση για το τι πρεσβεύανε.
 1. Δεν εχουνε παντα τον τελευταίο λόγο, αλλά τον έχουνε αρκετές φορές. Είναι ενα λήμμα που παρουσιάζει τις θέσεις των αθεϊστών και δεν θα ήθελα να μην παρουσιάσω ολοκληρωμένες τις θέσεις τους. Φυσικά, το νήμα των ανταπαντήσεων συνεχίζει επ άπειρον και ειναι αρκετά δυσκολο να καθορισει κανεις που να σταματήσει.
 1. Δεν ξέρω ή ξανακουσα καν για αυτη την απόδειξη, μπορείς να δωσεις καποια παραπομπή;
 1. Σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο στο τελος, με την βοήθεια σου το λήμμα έγινε σίγουρα καλύτερο. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 15:06, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)


Υπάρχουν πολλά ζητήματα διατύπωσης, ακόμα, και σε γραμματικό και σε εννοιολογικό πλαίσιο. Symbol oppose vote.svg Κατά., ώσπου να φιλτραριστεί από ειδικούς.   ManosHacker 06:48, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Νομίζω οτι η ΒΠ δεν γράφεται απο ειδικούς, αλλα απο το κοινό. Αν θες εγκυκλοπέδια από ειδικούς, υπάρχει η Britannica, η Εγκυκλοπέδια του Στανφορντ, η Internet Encyclopedia of Philosophy ακόμη και το el.orthodoxwiki.org. Αρα δεν μπορούμε να περιμένουμε να φιλτραριστεί από ειδικούς, καθώς αυτή η διαδικασία ειναι εναντια στις αρχές αυτής της ΒΠ. Τα ζητήματα διατύπωσης σε γραμματικο και εννοιολογικό πλαίσιο είναι πολύ μικρότερα απο ήδη προβεβλημένα λήμματα πχ το λήμμα για τον Ιωάννη Μεταξά. Εκτιμώ οτι θέτεις πολυ ψηλά τον πήχυ. Φυσικά, είναι δικαίωμα σου. Βικιφιλικά Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 15:06, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)


 • Για την ιστορική απόδειξη προχείρως [1]
 • Το κείμενο του Πλουτάρχου :

«εὕροις δ’ ἄν ἐπιών καί πόλεις ἀτειχίστους, ἀγραμμάτους, ἀβασιλεύτους, ἀοίκους, ἀχρημάτους, νομίσματος μή δεομένας, ἀπείρους θεάτρων καί γυμνασίων• ἀνιέρου δέ πόλεως καί ἀθέου, μή χρωμένης εὐχαῖς μηδέ ὅρκοις, μηδέ μαντείαις, μηδέ θυσίαις ἐπ’ άγαθοῖς οὐδείς ἐστιν, οὐδ’ ἔσται θεατής.» (Προς Κολώτην Επικούρειον § 31).

"Μπορεί να βρεις πόλεις χωρίς τείχη, χωρίς μόρφωση, χωρίς βασιλιάδες, χωρίς κατοίκους, χωρίς τα αναγκαία, χωρίς νόμισμα, θέατρα και γυμναστήρια. Αλλά πόλη χωρίς ιερά και θεούς, χωρίς προσευχές, όρκους, μαντείες και θυσίες για το καλό, κανείς δεν είδε ούτε θα δει".

 • Αλλά φτάνει τώρα με τον αθεϊσμό γιατί το καλοκαίρι τελειώνει καί για πιστούς καί για απίστους. --Ignoto (συζήτηση) 17:10, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Ενδιαφέρον και αρκετά γνωστό το επιχείρημα του Πλουταρχου, αλλά γιατί ονομάζεται "απόδειξη"; Εκτιμώ πως έχει λάθος και στα δεδομένα του, αλλά και στο συμπέρασμα του. Γιατί αφενώς υπήρξαν αθεϊστες στην αρχαια ελλάδα και αθειστικές κοινονίες στο παρελθον (Jainism), αλλά και να μην υπήρχαν, αυτό δεν αποδεικνύει την ύπαρξη του θεού. Δηλαδή κάποτε όλοι πιστευαν πως η γη ειναι επίπεδη, αυτό δεν την έκανε επίπεδη. Ομως το καλοκαίρι υπάρχει, αλλά δεν θα υπάρχει για πάντα, οπόταν καλές βουτιές και ευχαριστώ και πάλι για την συνεισφορα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:20, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πως συνεχίζουμε απο δω και μπρος; Υπήρξαν πολλές παράτηρήσεις, απο τις οποίες πολλές βοήθησαν να βελτιωθει το λήμμα. 3 υπέρ, 1 κατα συνολικά. Θα αφαιρεθει από την λίστα; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:50, 8 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Furry fandom[επεξεργασία κώδικα]

Symbol support vote.svg Υπέρ. Πιστεύω πως το λήμμα Furry fandom είναι κατάλληλο για προβολή και μου φαίνεται πληρέστερο. -FaIvie (συζήτηση) 19:24, 29 Ιουλίου 2017 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. Και μένα μου φαίνεται ολοκληρωμένο και όσο χρειάζεται αναλυτικό (Dor-astra (συζήτηση) 12:44, 2 Αυγούστου 2017 (UTC))

Symbol support vote.svg Υπέρ. Θα συμφωνήσω. Μου φαίνεται πληρέστερο το λήμμα (GreekCanine (συζήτηση) 17:09, 4 Αυγούστου 2017 (UTC))

Symbol support vote.svg Υπέρ. θεωρώ ότι καλύπτει τα κριτήρια. (Manos (συζήτηση) 15:08, 6 Αυγούστου 2017 (UTC))

Symbol support vote.svg Υπέρ. Είναι λήμμα ολοκληρωμένο στο οποίο δεν θα μπορούσαν κατά τη γνώμη που να γραφτούν περισσότερες πληροφορίες και όπου χρείαζεται είναι και κατάλληλα αναλυτικό και νιώθω πως έχει εξετάσει όλα τα πιθανά θέματα που θα μπορούσαν να γραφτούν γι αυτό. --2a02:587:6e0d:5400:a4df:be51:df6:5650 15:26, 6 Αυγούστου 2017 (UTC))

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο. Τι έχουμε εδώ; Άλλος ο χρήστης που έκανε την επεξεργασία (ο οποίος έχει ψηφίσει ήδη, και είναι ο δημιουργός του λήμματος), και άλλος ο υπογράφων. Να εξεταστεί η περίπτωση.--Texniths (συζήτηση) 14:37, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Δε θα πω ψέματα, την ανώνυμη ψήφο δεν την έκανα εγώ, αλλά του Μάνου την έκανα με το account του φίλου μου. Τουλάχιστον συμφωνεί κι αυτός ότι το λήμμα μου πληρεί τα κριτήρια για αξιόλογο. 😈(GreekCanine (συζήτηση) 18:20, 6 Αυγούστου 2017 (UTC))
Υπό το παρών πρίσμα, Texniths, θα έθετα προς εξέταση και την ξέμπαργκη θετική ψήφο από ανώνυμη ip εδώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:50, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Σωστά, αλλά θεωρώ πως οι ψήφοι ανωνύμων δεν προσμετρώνται σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες/συζητήσεις.--Texniths (συζήτηση) 14:53, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)
Ναι η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια ψυχοφθόρα συνωμοσία, πάρτε μου το κεφάλι σπασικλάκια :D GreekCanine (συζήτηση) 18:31, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. Θα συμφωνήσω και εγώ. Το άρθρο έχει αρκετές πληροφορίες για να γίνει αξιόλογο. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 14:58, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Για όποιον κλείσει τη συζήτηση, σημειώνω ότι υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις διπλοψηφίσματος. Σχετική συζήτηση εδώ, καθώς και ψήφοι από νέους χρήστες και ip που δε θα ληφθούν υπόψη έτσι κι αλλιώς. --Focal Point 07.43, 27 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ναυμαχία του Νείλου[επεξεργασία κώδικα]

Symbol support vote.svg Υπέρ. Το εν λόγω λήμμα το ανακάλυψα στα υποψήφια Καλά... Ωστόσο, με μία πρώτη ματιά και ανάγνωση, είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρέπει να αξιολογηθεί προς Προβεβλημένο. Πρόκειται για μια μετάφραση, καταρχήν, του αγγλικού προβεβλημένου λήμματος. Είναι πλήρως τεκμηριωμένο με έγκυρη βιβλιογραφία. —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 18:34, 21 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. Θα συμφωνήσω. Το λήμμα περιέχει πολλές πληροφορίες για την ναυμαχία, και αξίζει να γίνει προβεβλημένο. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:57, 21 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Παλαιότερες υποψηφιότητες[επεξεργασία κώδικα]

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών[επεξεργασία κώδικα]

Τόμας Κράνμερ[επεξεργασία κώδικα]

Λαδίσλαος Β΄ Γιαγκελόν[επεξεργασία κώδικα]

Silent Hill 2[επεξεργασία κώδικα]

Γέφυρα του Ρίτσμοντ[επεξεργασία κώδικα]

Θυλακίνος[επεξεργασία κώδικα]

Το Παιχνίδι της Μίμησης[επεξεργασία κώδικα]

Λουκίνο Βισκόντι[επεξεργασία κώδικα]