Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Συντόμευση:
ΒΠ:ΣΔ
Αρχείο
Αρχείο 2005
Αρχείο 2006
Αρχείο 2007
Αρχείο 2008
Αρχείο 2009
Αρχείο 2010/1
Αρχείο 2010/2
Αρχείο 2011/1
Αρχείο 2011/2
Αρχείο 2012/1
Αρχείο 2012/2
Αρχείο 2012/3
Αρχείο 2012/4
Αρχείο 2013/1
Αρχείο 2013/2
Αρχείο 2013/3
Αρχείο 2014/1
Αρχείο 2014/2
Αρχείο 2014/3
Αρχείο 2014/4
Αρχείο 2015/1

Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

  • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
  • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
  • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
  • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Προς τους διαχειριστές:
Για τη διευκόλυνση των διαχειριστών υπάρχει σχετικό checklist με κατάλογο σελίδων που χρειάζονται τακτικό έλεγχο.

Checklist

Έλεγχος αρχείων:

Πίνακας περιεχομένων

Εθνικός ΓΣ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σημειωματάριο εγκαινιάζεται για το μήνα Απρίλιο με ένα καθαρά τεχνικό θέμα (κι ας ελπίσουμε ότι τέτοια θα είναι όσα το απασχολήσουν στο εξής). Η ακριβής και μοναδική επωνυμία του συγκεκριμένου σωματείου είναι Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος. Καθώς όμως υπάρχει ήδη σχετική ανακατεύθυνση, είναι αδύνατη η μετακίνηση του λήμματος προς το σωστό όνομα. Μπορεί κάποιος διαχειριστής, παρακαλώ, να διαγράψει τη δεδομένη σελίδα ανακατεύθυνσης; Εάν θέλει, ας προβεί έπειτα και στη μετακίνηση του λήμματος (με αναγκαία την ύπαρξη ανακατεύθυνσης Εθνικός Γ.Σ. Αθηνών ---> Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος). Αυτό βέβαια μπορώ να το κάνω και μόνος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ στην εισαγωγική πρόταση του λήμματος, καταγράφεται μία ισχυρή ένδειξη για την ανάγκη μετακίνησής του: "...γιαυτό συχνά αναφέρεται ως Εθνικός Αθηνών σε αντιδιαστολή με τον Εθνικό Πειραιά". Η απόδειξη υπάρχει στον επίσημο ιστότοπο του σωματείου, όπου δεν γίνεται αναφορά σε Αθηνών ή Αθήνα γενικότερα (π.χ στην ενότητα "Ιστορία"). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:50, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Παλαίμαχοι κολυμβηταί του ΕΓουΣού, ευχαριστούν τη διαχείριση για τις άμεσες ενέργειές της SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 12:39, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Προσωπική επίθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να μπει με το δεξί ο νέος μήνας...

ΥΓ. Χωρίς να αναφερθώ στις κατηγορίες ότι είμαι... μαριονέτα του Σε Μεσιέ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:42, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Φαντάζομαι ότι το τελευταίο είναι χιουμοριστικό, Σε αναφέρει ως μεσιέ, κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά ότι σημαίνει κύριος στα γαλλικά. Δεδομένου όμως ότι η προσωπική επίθεση είναι κάτι σημαντικό στη Βικιπαίδεια, και ζητείται διαχειριστική παρέμβαση, καλό θα είναι εδώ να μην κάνουμε ταυτόχρονα τέτοιο χιούμορ. --Focal Point 10:47, 4 Απριλίου 2015 (UTC)

Παραβίαση πολιτικής ή προσωπική επίθεση;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Συζήτηση:Ιάκωβος Χαραλαμπίδης/Πρόταση διαγραφής ο Χρήστης:FocalPoint κατηγορείται από δυο χρήστες [1] [2] ότι παραβιάζει την πολιτική. Παρακαλώ για εξέταση της κατηγορίας και λήψη μέτρων, ώστε είτε ο χρήστης να αντιληφθεί ποια ήταν η πολιτική που παραβίασε και με ποια ενέργειά του. Σε περίπτωση που αυτό δεν αποδειχθεί, παρακαλώ να αντιμετωπιστεί αυτή η τακτική στοχοποίησης χρηστών. --Focal Point 11:46, 4 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν χρειάζεται επέμβαση των διαχειριστών. Οι χρήστες θεωρούν ότι ερμηνεύεις λανθασμένα την πολιτική και με βάση αυτό το σκεπτικό θεωρούν ότι παραβιάζεις την πολιτική. Η παραβίαση της πολιτικής, την οποία επικαλούνται, είναι ένα καθαρό υποκειμενικό ζήτημα και ούτως ή άλλως η μορφή της παραβίασης δεν έχει καμία σχέση με την αρμοδιότητα των διαχειριστών, ούτε και συνιστά παραβίαση πολιτικής με τον καθαρά τεχνικό (διαχειριστικό) όρο που οδηγεί αρκετές φορές σε φραγή ή έστω σε σύσταση. Όπως αναφέρεις την άποψή σου για την διατήρηση ή όχι του λήμματος, αντίστοιχα και οι υπόλοιποι χρήστες κρίνουν και σχολιάζουν την άποψή/ερμηνεία σου για την πολιτική. Δεν νομίζω ότι αποτελεί στοχοποίηση αυτό, ούτε βέβαια υπάρχει κάποιο κολάσιμο παράπτωμα από μέρους σου.--Diu (συζήτηση) 00:05, 6 Απριλίου 2015 (UTC)


Υπενθυμίζω ότι για την τεκμηρίωση της εγκυκλοπαιδικότητας ζητάμε τρίτες, ανεξάρτητες & αξιόπιστες πηγές (κι αυτό ακόμα μπορεί κάποιες, λίγες σχετικά, φορές να μην είναι αρκετό). Υπενθυμίζω επίσης ότι ο Φόκαλ μας έφερε αναφορές για τον θάνατο αγωνιστή του ΕΛΑΣ και μέλους του ΚΚΕ από τον Ριζοσπάστη και τον 902 για να τεκμηριώσει την εγκυκλοπαιδικότητα του εν λόγω λήμματος. Τρίτες και ανεξάρτητες δεν είναι σε καμία περίπτωση. Είναι τόσο εξόφθαλμο αυτό που δεν χωρά συζήτηση, όπως και το γεγονός ότι παραβιάζεται η βασική μας οδηγία για την εγκυκλοπαιδικότητα. Επίσης δεν βλέπω κανένα να μίλησε για παραβίαση της πολιτικής που να σχετίζεται με διαχειριστικά εργαλεία, κάτι που θα μπορούσε να είχε βέβαια σαν συνέπεια να απευθυνθούμε στην σχετική σελίδα. Αλίμονο όμως, μιλάμε για εξόφθαλμη παραβίαση του βασικού κανόνα της εγκυκλοπαιδικότητας -όχι και ό,τι καλύτερο για παμπάλαιο χρήστη και διαχειριστή.

Αυτά τα λίγα για να τα βλέπουν και να ενημερώνονται οι γνωστοί εμπαθείς που κυκλοφοράνε σε διάφορες σελίδες προσπαθώντας να βγάλουν το άχτι τους. Θα μπορούσα βεβαίως να μιλήσω για πραγματική στοχοποίηση καθώς και αστήριχτη απόπειρα απαξίωσης μου και να καταφύγω επίσης στην παρούσα σελίδα, μιας και υπάρχει πλέον σχετικό ιστορικό, αλλά δεν είμαι αυτής της λογικής -ούτε αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με αυτό. Με τα της τεκμηρίωσης ζητήματα & την παραβίαση των σχετικών πολιτικών & οδηγιών -που συνιστούν τον πυρήνα του όλου εγχειρήματος- θα συνεχίσω να ασχολούμαι όμως, όσο κι αν ενοχλούνται.

Καλή Μεγαλοβδομάδα & καλή Ανάσταση σε όλους, θα τα πούμε περίπου σε δέκα μέρες πάλι. -- Spiros790 (συζήτηση) 06:17, 6 Απριλίου 2015 (UTC)

Σκύλακας και πάλι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καταθέτω και εδώ το ζήτημα της επιστροφής των προσωπικών επιθέσεων του Σκύλακα, για να μη βρεθείτε και καλά ξαφνιασμένοι αν υποστεί φραγή, εφόσον δεν αφαιρέσει επίθεση κατά χρηστών--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:01, 7 Απριλίου 2015 (UTC)

προσθήκη template data σε πρότυπα επαληθευσιμότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Προσπάθησα να εισαγάγω template data στα πρότυπα Πηγές και Χωρίς παραπομπές αλλά δεν το κατάφερα να δουλέψει σωστά. Η δυσκολία μου νομίζω εντοπίζεται στον τύπο των χρησιμοποιούμενων μεταβλητών (πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν υπήρχε μια ενιαία μεταβλητή ημερομηνίας, όπως στην αγγλική wiki).

Επίσης θα πρότεινα αυτά τα πρότυπα να εισαγάγουν αυτόματα την ημερομηνία, όταν τοποθετούνται με τον VE (το ίδιο και για το πρότυπα Ανακρίβεια και Ανακρίβεια ενότητας. Είναι πολύ κακό να υπάρχουν προειδοποιήσεις επαληθευσιμότητας/ανακρίβειας τις οποίες δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο παλιές είναι αν δεν ψάξουμε στα βάθη του ιστορικού (πόσο μάλλον αν στο ιστορικό δεν υπάρχει περιγραφή στη σύνοψη). Ευχαριστώ.--Dipa1965 (συζήτηση) 13:19, 9 Απριλίου 2015 (UTC)


Τα έκανα, πλέον και στον Visual Editor μια απλή εισαγωγή του προτύπου προσθέτει αυτόματα την ημερομηνία. -geraki (συζήτηση) 14:08, 9 Απριλίου 2015 (UTC)
Ήταν αυτό που χρειαζόταν. Ευχαριστώ πολύ.--Dipa1965 (συζήτηση) 16:59, 9 Απριλίου 2015 (UTC)
Όπου μπορεί ας μπει, είναι σωτήριο. Να ρωτήσω κάτι επιπρόσθετα, χρησιμοποιείται πουθενά η σύνταξη του προτύπου, πχ για αναζητήσεις bot; Αν αντί αριθμού βάλει κανείς την μήνα με χαρακτήρες, ή τοποθετήσει spaces για να είναι πιο ευανάγνωστη η ημερομηνία, κάνει χαλάστρα κάπου;   ManosHacker 17:41, 9 Απριλίου 2015 (UTC)


Ναι, η σύνταξη στα συγκεκριμένα πρότυπα ταξινομεί τα λήμματα στην Κατηγορία:Λήμματα που χρειάζονται παραπομπές κατά παλαιότητα σήμανσης. Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται η δεύτερη (μήνας) και τρίτη παράμετρος (έτος). Στην πράξη, αν δεν συμπληρωθεί το έτος δεν ταξινομείται καθόλου και δεν εμφανίζεται τίποτε. Tο {{πηγές|11|04|2015}} είναι αρκετά ευανάγνωστο ακόμη και σε εμφάνιση κώδικα. --geraki (συζήτηση) 15:58, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το έχει παρατραβήξει λιγάκι ο συγκεκριμένος ή μου φαίνεται; Και έχει προειδοποιηθεί πολλές φορές.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 10:34, 10 Απριλίου 2015 (UTC)

Αφαιρέσεις κειμένου και βανδαλισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

...από τον ανώνυμο 46.190.111.251. Προειδοποιήθηκε.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:30, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

...και από τον ανώνυμο 85.75.223.231. Πιστεύω πως δημιούργησε λογαριασμό και είναι πλέον ο χρήστης Τσολκα, αφού τον απασχολεί ο βανδαλισμός/προπαγάνδα συγκεκριμένων λημμάτων. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:09, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Συνεισφορά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θα παρακαλέσω τους διαχειριστές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τις συνεισφορές του ‎ArisMethymna (συζήτηση • συνεισφορά), οι περισσότερες εκ των οποίων είναι στην καθαρεύουσα, μη επακριβωμένες/τεκμηριωμένες και γενικότερα περισσότερο προβληματικές παρά ουσιαστικές και διευκολυντικές προς τον αναγνώστη... Και ένα παραδειγματάκι για τα περί μη διευκόλυνσης του αναγνώστη... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:18, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Νομίζω ότι η παρούσα ειδοποίηση ταιριάζει περισσότερο στην Αγορά (για όλους τους χρήστες), εκτός αν ζητείται διαχειριστική επέμβαση, που καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα σε καμιά περίπτωση. --Focal Point 16:24, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Σε μερικές περιπτώσεις πράγματι γίνεται δυσνόητο το κείμενο. Τον ειδοποίησα ευγενικά, πιο πολύ για να μην έχουμε ολόκληρα κείμενα που αργότερα θα χρειάζονται επιπλέον μορφοποίηση για να είναι προσιτά. Κρίμα είναι, διότι φαίνεται πως οι γνώσεις του είναι ιδιαιτέρως εξειδικευμένες και ωφέλιμες σε λήμματα που έχουν σχέση με βασιλείς και αυτοκράτορες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 16:42, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Ο εξελληνισμός ονομάτων σαφώς δεν είναι επιθυμητός, αλλά πόρω απέχει (sic) από το να θεωρείται "καθαρεύουσα" - άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Όσο για τον όρο "επιλεγόμενος" σαφέστατα είναι όρος με αρχαιοελληνική προέλευση (όπως και το ρήμα "λέγω" άλλωστε) αλλά χρησιμοποιείται κατά κόρον και στν νεοελληνική. Μη μπερδεύουμε λοιπόν τον εξελληνισμό ονομάτων με την καθαρεύουσα, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Σε συγκεκριμένο λήμμα παρατήρησα πάντως ότι ο χρήστης χρησιμοποίησε τον όρο "βασιλιάς" και όχι "βασιλεύς", που θα δικαιολογούσε την "καθαρεύουσα". --Ttzavarasσυζήτηση 17:36, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Αυθαιρεσίες χρήστη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προς τους διαχειριστές: Παρακαλώ για την επέμβασή σας στη σελίδα συζήτησης του λήμματος Κατοχή του ελλαδικού χώρου 1453-1821, όπου, κατά την άποψή μου, ο Χρήστης:Glorious 93 ή όπως αλλιώς λέγεται, τοποθετεί πρότυπα "ανακρίβειας" και "ουδετερότητας". Δεν κατανοώ τη στάση του, ούτε τα επιχειρήματα που προβάλει, τα οποία θεωρώ αστήρικτα. Ευχαριστώ, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:41, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Το λήμμα από την στιγμή που θα επιφορτωθεί είναι ανοιχτό προς επεξεργασία από όλους τους χρήστες, χωρίς περιορισμούς... Από εκεί και πέρα, άμα στις επισημάνσεις για βελτίωση του λήμματος, ως απάντηση, προτιμάται η "απειλή" της καταγγελίας στους διαχειριστές και αφαίρεση των σχετικών προτύπων, φυσικά και ο διάλογος δεν είναι δυνατό να προχωρήσει και να οδηγηθεί η όλη διαδικασία σε αδιέξοδο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:44, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Καμία απειλή, ούτε κατά διάνοια. Προσφυγή στη διαχείρηση ήταν, για την προστασία του λήμματος, από την τοποθέτηση ακατανόητων προτύπων. Εξήγησα το λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει ανακρίβεια, ούε στον τίτλο, ούτε στο περιεχόμενο του λήμματος στον χρήστη και αυτός επιμένει με την επίκληση ακατανόητων επιχειρημάτων. Παρακαλώ να τοποθετηθείτε οι διαχειριστές. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:48, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Συγχώνευση λημμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαπίστωσα ότι τα λήμματα Εμετουλάχ Ραμπιά Γκιουλνούς Σουλτάνα και Ευγενία του Ρεθύμνου αφορούν στο ίδιο ιστορικό πρόσωπο. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συγχωνευτούν.--Enpatrais (συζήτηση) 13:36, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Συγχωνεύστε το περιεχόμενο του ενός στο άλλο, όποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το κύριο λήμμα. Γενικά αποφεύγουμε πλέον να κάνουμε συγχωνεύσεις ιστορικών γιατί μπερδεύουν το ιστορικό, οπότε δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση διαχειριστή. Το δεύτερο λήμμα, υποθέτω το Ευγενία του Ρεθύμνου, πρέπει να μείνει σαν ανακατεύθυνση στο κύριο. --cubic[*]star 14:01, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να αποκρυφτεί ο βανδαλισμός εδώ. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 17:52, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Διαγραφές χωρίς λόγο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χθες ο χρήστης:glorious 93 έβαζε τη σελίδα μου για Γρηγόρη διαγραφή ως "φάρσα" και "βανδαλισμός",όμως δεν πρόκειτουν για κάνενα απο τα δυο.αυτο ομος δεν ήταν η πρώτη φορά που έβαζε σελίδα για διαγραφή που κανονικά δεν ειναι για διαγραφή:τον είδα πολλές φορές να το κάνει,Πχ εδώ προτείνει να διαγραφεί η σελίδα ως "περιεχόμενο χωρίς νόημα"εαν το περιεχόμενο της σελίδας ειναι κατανοητό--Anningia (συζήτηση) 09:14, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Αίτημα χρήστη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προς τους διαχειριστές της ελληνικής ΒΠ: Παρακαλώ να προβείτε άμεσα σε απενεργοποίηση ή (αν αυτό δεν είναι δυνατόν) σε μόνιμη φραγή του λογαριασμού μου, από όλες τις διευθύνσεις (ip) που τυχόν έχω χρησιμοποιήσει όσο καιρό είμαι εγγεγραμμένος χρήστης της ΒΠ. Οι λόγοι είναι προσωπικοί και δεν επιθυμώ να τους διατυπώσω δημοσίως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και την ανταπόκριση. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:06, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

αν εχεις εθιστεί στο διαδίκτυο, αυτό δε θα σε σώσει. Εγω προτείνω να το ξανασκεφτεις πάντως. Το πιο απλό είναι να αλλαξεις τον κωδικό σου βάζοντας κάτι που δε θα το θυμασαι. Σε καθέ περιπτωση να είσαι καλά και ελπίζω να μην έφτασες σε αυτή την απόφαση από τις ψυχοφθορες διαμάχες εδώ μέσα--Istoria1944 (συζήτηση) 11:29, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Και μόνο λόγω της προσέγγισης και των ευχών σου, θεωρώ υποχρέωση να σου απαντήσω, έστω και δημόσια αγαπητέ μου Istoria1944: όχι, δεν έχω εθιστεί, δε θα το πάθω αυτό στα 51 μου χρόνια και σίγουρα όχι λόγω ΒΠ. Δε θέλω να έχω καμμία σχέση πια με την ελληνική ΒΠ και ναι, οι διαμάχες έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτή μου την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, παρότι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, θα ήθελα να κρατήσουμε κάποια στοιχειώδη επαφή, τουλάχιστον οι δυο μας, αφού έχω διαπιστώσει τη λατρεία σου προς την ιστορική έρευνα, κάτι που χαρακτηρίζει και εμένα. Το email μου είναι στη διάθεσή σου: aNwDyNos@gmail.com Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:37, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

σας έστειλα μαιλ--Istoria1944 (συζήτηση) 13:25, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Η φραγή έχει συγκεκριμένους λόγους που μπορεί να τεθεί και ως εκ τούτου δεν γίνεται να σου επιβάλουμε φραγή (και μάλιστα και στις ip που έχεις χρησιμοποιήσει). Το πιο κοντινό σε αυτό που ζητάς είναι να κλειδώσουμε την σελίδα χρήστη σου.--Diu (συζήτηση) 11:48, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

ΑΝώΔυΝος, σίγουρα το έχετε σκεφτεί καλά αυτό που ζητάτε, όμως αν μπορώ να σας παροτρύνω, σκεφτείτε το λίγο καλύτερα ή απλώς απέχετε για λίγο καιρό. Όλοι μας, λίγο ή πολύ, έχουμε εμπλακεί σε διαμάχες(τι διαμάχες, πυρηνικούς πολέμους) και σε κάποιους μπορεί επίσης να έχει μπεί κατά το παρελθόν η σκέψη αυτή, αλλά συνεχίζουμε όπως και να έχει γιατί είναι μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, μας αρέσει η γνώση(είτε ιστορία, είτε επιστήμη, είτε κάτι άλλο κτλ κτλ), ανταλάσσουμε απόψεις, και χτίζουμε κάτι καλό για όλο τον κόσμο. Αν μπορώ να σας επηρεάσω, θα πω, δώστε τόπο στην οργή, εν ανάγκη αγνοείστε κάποιον/ους που σας εκνευρίζει, και απλώς προσπαθήστε να ευχαριστηθείτε τη συγγραφή, μελέτη και έρευνα των θεμάτων για τα οποία γράφετε και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους. Gts-tg (συζήτηση) 12:00, 15 Απριλίου 2015 (UTC)


Παίρνω το θάρρος να εκφράσω την άποψή μου, αν και δεν το συνηθίζω, επειδή με θλίβει πολύ η απόφαση του Χρήστης:ΑΝώΔυΝος, τον οποίο δεν γνωρίζω, ιδιαίτερα όμως οι λόγοι για τους οποίους αντιλαμβάνομαι ότι προχώρησε στο παραπάνω αίτημα. Θεωρώ λοιπόν ότι πρόθεση όλων μας εδώ είναι η προσφορά, όπως και όπου μπορεί ο καθένας, και για να το επιτύχουμε βασική προϋπόθεση πρέπει να είναι η καλοπροαίρετη προσέγγιση σε τυχόν παρατηρήσεις, διορθώσεις, διαφωνίες. Προφανώς για να πάρεις αυτήν την απόφαση κρίνεις ότι έχεις σοβαρούς λόγους, όμως εγώ θα ήθελα να σου ζητήσω πολύ φιλικά να μην το κάνεις. Καλό ίσως θα ήταν να αποχωρήσεις μερικές ημέρες, να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό και να επανέλθεις όποτε εσύ κρίνεις απαραίτητο, χωρίς περιορισμούς, φραγές και κλειδώματα. MarkosDr (συζήτηση) 12:14, 15 Απριλίου 2015 (UTC)


Δεν ξέρω εάν μία τέτοια απόφαση είναι κρίμα για σένα, αλλά σίγουρα είναι πολύ κρίμα για τη Βίκι. Το προσωρινό κλείδωμα που αναφέρθηκε θα δώσει χρόνο σε όλους, όχι μόνο στον ΑΝώΔυΝο. Επίσης, όλοι εδώ μέσα είμαστε "συνδεδεμένοι" με τόσο ισχυρούς δεσμούς, που δεν απαιτούν φορμαλιστικές προσφωνήσεις -σεις και -σας. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:38, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους είδαν με κατανόηση και αντιμετώπισαν καλόπιστα το αίτημά μου και αναφέρομαι στους χρήστες Gts-tg, MarkosDr, Στέλιος Πετρουλάκης. Δεν ξέρω αν χάσει η ΒΠ, όμως εγώ προσωπικά έχασα την ισορροπία μου αρκετές φορές κατά το παρελθόν εδώ μέσα, από επιθέσεις που δεχόμουν. Επέλεγα βέβαια να επιστρέφω προς χάριν του εγχειρήματος, το οποίο θεωρώ συναρπαστικό, όμως όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους. Ήδη σε άλλη σελίδα, βάλλομαι πάλι, ύπουλα από τους γνωστούς εμπαθείς χρήστες... Αυτό που δεν επιτρέπω στον εαυτό μου πλέον είναι να "συμβιώνω" με τέτοιες καταστάσεις, ξένες προς το χαρακτήρα μου. Αγαπητέ μου Istoria1944 ήδη απάντησα. Επιμένω στο αίτημά μου και προτρέπω όποιον διαχειριστή μπορεί, να προβεί άμεσα σε μόνιμη φραγή του λογαριασμού μου, ευχαριστώ. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 14:56, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Εριστική συμπεριφορά και παρενόχληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη σελίδα συζήτησης αυτή, ο Χρήστης:Spiros790 δυστυχώς επανέλαβε τα δείγματα απαξιωτικής συμπεριφοράς για τα οποία πολλοί άλλοι συντάκτες κατά το παρελθόν του έχουν ζητήσει να τα αποφεύγει. Ενώ του το ξαναανέφερα εξηγώντας παράλληλα το σκεπτικό μου σχετικά με το ύφος με λεπτομέρεια, η απάντηση που έδωσε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι πως βρήκαμε καραμέλα να πιπιλάμε και πως δεν ιδρώνει το αυτί μου από τέτοια.

Παρακαλώ κάποιο διαχειριστή να προβεί σε κάποια διαχειριστική σύσταση ώστε να γίνει σαφές ότι τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτη και πρέπει να αποφεύγεται στην κοινότητα, και το αυτί και πρέπει να ιδρώνει και ούτε για καραμέλα πρόκειται, πριν η συμπεριφορά αυτή γίνει συνήθεια και στυλ και άλλων συντακτών που θα τον μιμηθούν μια και θα περνάει ως αποδεκτή, ή χρηστών που θα παρασυρθούν και θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο άλλωστε καλύπτεται από την πολιτική πως ο σχολιασμός προσώπων αντί του λήμματος συνιστά παρενόχληση, και είναι πολλοστή φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Μπορώ εγώ να αντιμετωπίζω κάποιο άλλο χρήστη με τέτοιο τρόπο όταν υπάρχει σοβαρή συζήτηση και επιχειρήματα; Μπορεί κάποιος άλλος; Οποιοσδήποτε όσο αξιόλογος και αν είναι σε αυτά που συνεισφέρει ή όχι; Είναι εν τέλει, κάτι που θέλουμε να ενθαρύνουμε, να αποθαρύνουμε, να είμαστε αδιάφοροι, ή να κάνουμε υπομονή μήπως φύγει από μόνο του; Gts-tg (συζήτηση) 14:32, 16 Απριλίου 2015 (UTC)


Ωραία περιμένουμε τους άλλους δύο γνωστούς της τριάδας. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:33, 16 Απριλίου 2015 (UTC) Το "βρήκαμε καραμέλα να πιπιλάμε" αφορά τον ασχολίαστο ισχυρισμό σου περί παρενόχλησης φυσικά και όχι το σκεπτικό σου, το οποίο σκεπτικό το συζητάμε δυο μέρες τώρα. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:40, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

update: εμφανίστηκε και ο δεύτερος από τους τρεις. Άλλος ένας μένει. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:19, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Κλασική συμπεριφορά για απόσπαση προσοχής των άλλων. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:23, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:24, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
κλασική προσωπική επίθεση. Όπως είπα και πριν δεν ιδρώνει το αυτί μου με τέτοια. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:30, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
Η πρακτική του δεν είμαι εγώ είναι οι χ είναι πολύ ευέλικτη στο κλώτσιμα της μπάλας στην κερκίδα. Χθές ήταν, μη κοιτάς εμένα αυτόν κοίτα, σήμερα είναι μη κοιτάς εμένα αυτούς τους 3 κοίτα, δεν είναι 3 έ καντους 4. αύριο στην καλύτερη θα είναι μη κοιτάς εμένα κοίτα όλους τους άλλους και στη χειρότερη θα είναι μη κοιτάς όλους εμάς, αυτούς τους 3 κοίτα. Gts-tg (συζήτηση) 15:30, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
Και χθες και σήμερα και κατά πάσα βεβαιότητα και αύριο οι ίδιοι τρεις είστε. Το πρόβλημα και των τριών είναι ότι σας χαλάω την ζαχαρένια σχετικά με ζητήματα που άπτονται της διαγραφής λημμάτων. Για αυτό έγινα ξαφνικά "κακός". Σπεύδετε δε στο σημ. διαχειριστών (οι δύο εκ των τριών) μπας και πάει αλλού η κουβέντα, αλλά δεν πιάνει. Τόσα χρόνια που δεν ασχολιόμουν ιδιαίτερα με τέτοια ζητήματα καλός χρυσός ήμουνα... -- Spiros790 (συζήτηση) 15:41, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
όσο για τον κ, Πετρουλάκη που νομίζει ότι άλλη δουλειά δεν έχουμε να κάνουμε να ασχολείται μαζί μας θέμε, ας δει λιγουλάκι το ιστορικό: από το 2011 είμαι εδώ, τώρα το 2015 με πήρε ο καημός για το τι κάνει και τι δεν κάνει & με ποιον ασχολείται... -- Spiros790 (συζήτηση) 15:50, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί από IP[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O Χρήστης:79.103.124.32. Μιλάμε μόνο για 4 συνεισφορές ως τώρα, αλλά είναι και οι τέσσερις βανδαλισμοί. Οπότε λίγη προσοχή. Ομοίως και ο Χρήστης:178.128.210.67. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:37, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

spam[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό εδώ μου το πετάει σαν spam το φίλτρο και δεν με αφήνει να κάνω save. Γιατί? (ήταν στο λήμμα για το UEFA, έκανα revert βανδαλισμό αλλά δεν μ άφηνε να σώσω όσο υπήρχε).

http://www.uefa-coefficients.com/index.php

-- Spiros790 (συζήτηση) 16:28, 17 Απριλίου 2015 (UTC)

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως πρώην Ε-γου-σίτης έχω όλους τους λόγους να θέλω "από κάτω" εκείνον τον ΠουΓουΣου. Όμως ο υπάρχων τίτλος του λήμματος Πανελλήνιος Γ.Σ., εκτός από κακόηχος, δεν ταυτίζεται και με τις προτιμήσεις των ανθρώπων του σωματείου, όπως τουλάχιστον φαίνεται από την εισαγωγική σελίδα του site τους και άλλες, π.χ το Ιστορικό. Όποτε χρησιμοποιούν σύντμηση, το κάνουν για τον πλήρη τίτλο: Π.Γ.Σ. – όχι τμηματικά: Πανελλήνιος Γ.Σ. Θεωρώ ότι πρέπει να το σεβαστούμε. Παρακαλώ, λοιπόν, το λήμμα να μετακινηθεί στο (υπάρχον ήδη) Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ επ' ευκαιρία, ρίξτε μια ματιά σ' αυτή την επανειλημμένη απειλή του (μετά φραγή ίσως;) επανακάμψαντα γνωστού και πράξτε ανάλογα, παρακαλώ (τώρα πιο πολύ από πριν). Παραδέχομαι πως υποβιβάζω τον εαυτό μου ασχολούμενος με ένα -ούτε καν έξυπνο- troll, πόσο μάλλον όταν στη βαριά του προσβολή "Λουκρητία Βοργία" του απάντησα. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος των απανταχού trolls (μόνο που το συγκεκριμένο ούτε αυτό δεν ξέρει, δρώντας απλώς από ένστικτο και ασυνείδητα). Δεν θα με πείραζε -πολύ- να υποστώ και φραγή φραγούλα SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:46, 18 Απριλίου 2015 (UTC)

Επαναφορά εικόνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια επαναφορά εδώ παρακαλώ, η εικόνα σβήστηκε αδικαιολόγητα.   ManosHacker 22:59, 18 Απριλίου 2015 (UTC)

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι διαγράφηκε "αδικαιολόγητα"; Ίσα ίσα, αυτό που δεν δικαιολογούνταν ήταν η εύλογη χρήση - Badseed απάντηση 23:33, 20 Απριλίου 2015 (UTC)
Η σελίδα της πολιτικής για την εύλογη χρήση άλλα λέει, η δικαιολόγηση δεν είναι επαρκής. Κι αν όντως δικαιολογείται η διαγραφή θα κατανοήσουμε τον λόγο και θα βρούμε καλύτερο καρέ.SNive.gif   ManosHacker 23:48, 20 Απριλίου 2015 (UTC)
Εξήγησε παρακαλώ πού λέει άλλα η σελίδα της πολιτικής - Badseed απάντηση 23:59, 20 Απριλίου 2015 (UTC)
Στα παραδείγματα αυτά κατόπιν της συζήτησης στη σελίδα της πολιτικής για την εύλογη χρήση.   ManosHacker 00:34, 21 Απριλίου 2015 (UTC)
Μάνο, αυτά τα παραδείγματα τα πρόσθεσες ο ίδιος στην πολιτική μετά από τη δική μου ενέργεια, μετά ακόμα και από το δικό σου παραπάνω "διαγράφηκε αδικαιολόγητα". Τεσπά, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι και με αυτά τα παραδείγματα, το ρεζουμέ είναι το εξής: δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζώντα ηθοποιό φωτογραφία εύλογης χρήσης για απλή οπτική αναγνώριση, και η χρήση στο πλαίσιο πληροφοριών είναι ουσιαστικά τέτοια, έχουν διαγραφεί ήδη δεκάδες. Στην πραγματικότητα, ούτε για μη ζώντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά η εύλογη χρήση είναι γενικώς πονεμένη ιστορία. Θα γράψω και στην Αγορά στην ενότητα που άνοιξες, για να μην τα γράφουμε δύο φορές, πάντως το bottom line είναι οτι για τον Ψάλτη είναι καλύτερα να βρούμε ελεύθερη φωτό. - Badseed απάντηση 00:46, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

Επιθετική συμπεριφορά και απειλές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώνω και εδώ την αδικαιολόγητη επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του Spiros790 εναντίον άλλου χρήστη. Του έχει γίνει πολλές φορές παρατήρηση για αυτή του την συμπεριφορά, η οποία δεν είναι αποδεκτή στη Βικιπαίδεια. Παρά την παρατήρησή μου στη συζήτησή του και στην Αγορά, επιμένει.

Σημειώνω επίσης και τις απειλές του εναντίον μου στη συζήτησή του. --Focal Point 17:44, 19 Απριλίου 2015 (UTC)

Το σχόλιο

CubicStar, ο όρος λαθρομετανάστης είναι μέρος τρίτων και ανεξάρτητων πηγών όπως και άλλοι όροι που αναφέρθηκαν. Ο καθένας χρησιμοποιεί τους όρους που του αρέσουν από τέτοιες πηγές. Τακτικές εξαφάνισης όρων και οδηγιών «σωστής» ορολογίας μου θυμίζουν πρακτικές που υπάρχουν και από το μακρινό αλλά και το κοντινό παρελθόν (καταστροφικό σκάλισμα για να διαγραφούν ονόματα Φαραώ από τις επιγραφές), το newspeak του 1984 του Όργουελ, ελληνικός καφές αντί τούρκικος, freedom fries αντί για french fries). Διαφωνώ λοιπόν σε υποχρεωτική υιοθέτηση αλλά και σε «νουθεσίες» προς τους χρήστες μέσω επίσημων πολιτικών της Βικιπαίδειας. Δεν έχω καμιά αντίρρηση στη χρήση οποιωνδήποτε από τους δημοσιευμένους όρους. Έχω σημαντικότατες αντιρρήσεις στις προτροπές, που οδηγούν στις νουθεσίες, που με τη σειρά τους οδηγούν στους περιορισμούς που καταλήγουν στις απαγορεύσεις. Ο καθένας από εμάς γράφει στη Βικιπαίδεια γιατί μας παρέχει ένα τεράστιο βαθμό ελευθερίας έκφρασης. Αυτό είναι δικαίωμα που δεν επιθυμεί κανείς μας, είμαι σίγουρος, να απεμπολήσει.

που έγραψες [3] επίσης δεν εμπεριέχει επίσης προσωπικές επιθέσεις (βλέπε «νουθεσίες», «πρακτικές που υπάρχουν και από το μακρινό αλλά και το κοντινό παρελθόν» κλπ) σε χρήστες που τεκμηρίωσαν την άποψή τους; Ggia (συζήτηση) 18:10, 19 Απριλίου 2015 (UTC)


Προσωπική επίθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο χρήστης Paa με προσέβαλε (άθελα του ή όχι δεν είμαι σε θέση να κρίνω) σε ζήτημα πολύ ευαίσθητο γενικώς, στο οποίο έχω επιπλέον ευαισθησίες εξ αιτίας καθαρά προσωπικών βιωμάτων που δεν θα ήθελα να αναφέρω. Εξήγησα τι και πως με τρόπο σαφέστατο στην Αγορά. Εδώ καταγγέλω απλώς την εμπαθή και ξεκάθαρα μεροληπτική στάση του ακατάλληλου διαχειριστή Φόκαλ, σε ένα θέμα που για μένα είναι και καθαρά προσωπικό, κάτι που εκ των πραγμάτων αναγκάστηκα να εξηγήσω (και τα δικά μου θέματα δεν τα αναφέρω γενικώς, πολλώ δε μάλλον δημοσίως σε αγνώστους). λινκ1 λινκ2 Είναι η πρώτη φορά που καταφεύγω στο σημειωματάριο διαχειριστών για να ζητήσω φραγή άλλου χρήστη (του Φόκαλ, όχι του Paa) διότι και η εμπάθεια πρέπει να έχει όρια. Δεν θεωρώ πως η επιβολή φραγής πρόκειται να αλλάξει κάτι επί της ουσίας, όμως η στάση του στο συγκεκριμένο με προσβάλει σαν άνθρωπο, όχι απλώς σαν συντάκτη της ΒΠ. -- Spiros790 (συζήτηση) 18:13, 19 Απριλίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. II[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εδώ.Παρακαλώ τους διαχειριστές να προβούν σε συστάσεις. Επίσης να του (ξανα-μανά)υποδειχθεί να διαβάσει την πολιτική περί Επαληθευσιμότητας, με την υπογράμμιση ότι ο όρος "τρίτες πηγές" δεν σημαίνει τρεις πηγές. Ευχαριστώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:59, 20 Απριλίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

...εδώ παρακαλώ. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:29, 20 Απριλίου 2015 (UTC)

Συνεχείς αναιρέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να ελεγχθεί η συνεισφορά του χρήστη Skettos7 και να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες, προς αποφυγή ενός νέου διορθωπολέμου. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 16:35, 20 Απριλίου 2015 (UTC)


Σύμφωνα με το ιστορικό του Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως οι χρήστες Skettos7 και KCharitakis υπερέβησαν αμφότεροι τις τρεις επαναφορές και εφαρμόστηκε φραγή 24 ωρών. -geraki (συζήτηση) 10:57, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

Παρότι, όπως αποδείχθηκε τελικά, πολλοί μας διαβάζουν, δεν εισακούστηκα από την σελίδα συζήτησής μου για άρση της φραγής μου. Ελπίζω με καλή πίστη στο σύνολο της διαχειριστικής ομάδας της Βικιπαίδειας, παρόμοια λάθη να μην επαναληφθούν. Ξέρουμε ποίοι βλάπτουν την ΒΠ και ποίοι την στηρίζουν. Ουδείς "άσφαλτος" βεβαίως-βεβαίως. Ευχαριστώ. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:01, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Dum spiro spero. Aut viam inveniam aut faciam. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:06, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

μετονομασία χωρίς ανακατεύθυνση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

από Κατηγορία:Αεροσκάφη Hadley Page --> Κατηγορία:Αεροσκάφη Handley Page (έφαγα το "n"). Ευχαριστώ -- Spiros790 (συζήτηση) 13:07, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --C Messier 17:08, 21 Απριλίου 2015 (UTC)
thnx -- Spiros790 (συζήτηση) 17:11, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. III[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πλέον ή μάλλον παράλληλα και ως 77.49.73.38, αφού μέσω της συγκεκριμένης IP επεξεργάστηκε τη σελ. Συζήτησης του 193.92.201.109 και βασικά με ταυτόσημο ήθος, ύφος και ορθογραφικά λάθη. Εφόσον οι διαχειριστές κρίνουν ότι οι συνεχιζόμενες απειλές του κατά πάντων αντιμετωπίζονται επαρκώς με απλή απομάκρυνσή τους απ' την κοινή θέα, με τη σειρά μου επιλέγω την υπεράσπιση της συνεισφοράς μου στο εγχείρημα με τρόπο ανάλογο εκείνου. Ευχαριστώ πολύ, γιατί είναι δύσκολη έως αδύνατη η ανεύρεση ενός οργισμένου τρόπου απάντησης, αλλά εντός των ορίων της πολιτικής. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 23:37, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

απειλές και προσβολές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να παρέμβει κάποιος διαχειριστής για τα σε βάρος μου γραφόμενα εδώ πέρα, τόσο σε επίπεδο απειλών όσο και προσβολών... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:30, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

ΥΓ. Και μέρος δεύτερον... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:41, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

ο γνωστός...[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι έχει παραγίνει το κακό... Θα παρακαλέσω, ως εκ τούτου, τους διαχειριστές να κλειδώσουν τα λήμματα στόχους, όσο χρειαστεί μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:58, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Όπου γεννιέται το ερώτημα. Ποιά είναι τα όρια ανοχής σε ένα χρήστη ο οποίος είναι σχεδόν μόνιμα αποκλεισμένος και δεν έχει συνεισφέρει σχεδόν τίποτα θετικό όσο "συμμετέχει" στο εγχείρημα; Τι επιπλέον πρέπει να κάνει ώστε να του επιβληθεί μόνιμος θεματικός αποκλεισμός από τα αθλητικά;--Auslaender (συζήτηση) 18:51, 22 Απριλίου 2015 (UTC)
Κάποιες φορές ίσως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή, δικαίως και σωστά. Πιθανώς στο παρελθόν έχουν συμβεί θλιβερά περιστατικά κατόπιν τέτοιων συμπεριφορών και δεν εννοώ -μόνο- απόπειρες bulling. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η ενδεχόμενη άσχημη ψυχική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει... Προσωπικά, επομένως, προτιμώ να αναιρώ τις επεξεργασίες του στον αιώνα τον άπαντα. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί κακό προηγούμενο και κάποιοι άλλοι να απαιτούν την ίδια ανοχή στους δικούς τους βανδαλισμούς. Δύσκολη, πολύ δύσκολη η θέση των διαχειριστών σε περιπτώσεις όπως του συγκεκριμένου. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:13, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Ακόμη και φραγμένος συνεχίζει πάντα με το ίδιο προβληματικό ύφος να βάλει κατά πάντων...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:25, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν είναι ο ίδιος. Όπως δεν είναι ούτε αυτός. Έχει δώσει τον κωδικό του σε διάφορους και καθείς μπαίνει να πει τον πόνο του. Ο Σκάττος είναι ετούτος. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 04:15, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Και μόνο ότι αυτός ο λογαριασμός εκπροσωπεί ταυτόχρονα πολλούς διαφορετικούς χρήστες τον καθιστά προβληματικό. --C Messier 06:33, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Told ya, so SFriendly.svg. Όμως, τελικά, ο ίδιος (όχι οι παρατρεχάμενοι) χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση από μέρους σας - όχι αδιαφορία (οριστικός αποκλεισμός μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια), αλλά και πολύ αυστηρότητα (η οποία πιθανότατα λειτουργεί ως αυτοεπιβεβαίωση). Δεν θέλω να το παίξω ειδικός, που δεν είμαι, και να σας κάνω υποδείξεις. Απλά κρίνω από περίπτωση που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω "live" σε άλλο διαδικτυακό μέσο και δύο ακόμα που μου είπαν αργότερα (επ' ευκαιρία συζήτησης για την πρώτη). Δεν είναι ίδια περίπτωση με τον 193.92.201.109 = 77.49.73.38, που θα βαρεθεί και θα φύγει. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 07:31, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Για όσα ιδιαίτερα υβριστικά έγραψε ο συγκεκριμένος χρήστης (περί "φασιστών της wiki" κτλ.) στη σελίδα συζήτησής του επιβλήθηκε φραγή. Επίσης ειδοποιήθηκε ότι αν συνεχίσει στο ίδιο στυλ μετά τη λήξη της φραγής του θα εισηγηθώ οριστικό αποκλεισμό του. --Ttzavarasσυζήτηση 08:46, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

εδώ δεν έγινε οριστικός αποκλεισμός βάσει αυτών (για τα οποία προς αποφυγή παρεξήγησης δεν έχω γνώμη & γνώση, οπότε δεν είμαι σε θέση να τα επιβεβαιώσω ούτε να τα αμφισβητήσω). Και (προσωπική άποψη) πολύ σωστά δεν έγινε κάτι τέτοιο. -- Spiros790 (συζήτηση) 09:08, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Νταίζη Ντακ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να μετακινηθεί το λίμα Νταίζυ Ντακ σε Νταίζη Ντακ διότι σύμφωνα με την Disney, δημιουργό της Νταιζη Ντακ, το όνομά της γράφεται με « η » και όχι με « υ » [4].--ThanasisAth (συζήτηση) 11:44, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ για έλεγχο των βανδαλισμών της ΙΡ 193.92.233.149 και απόκρυψη των αισχρολογιών οπουδήποτε βρίσκονται αυτές. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:42, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Πέρα από τα λήμματα περί κομμάτων έβλαψε και την σελίδα χρήστη μου. Να ληφθεί και αυτό υπόψην. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:45, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Και μια μετακίνηση με διαγραφή ανακατεύθυνσης εδώ παρακαλώ... Αρκετά με τους... χάχες... Χορτάσαμε...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:50, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Ομοίως και με αυτόν. Φραγή και απόκρυψη των αισχρολογιών του. Να σημειωθεί ότι δέχθηκα προσωπική επίθεση. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:30, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Έγινε όπου χρειαζόταν και φυσικά επιβλήθηκε φραγή. --Ttzavarasσυζήτηση 17:57, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Διαγραφή λήμματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας θα ήθελα να διαγράψετε το λήμμα με το τίτλο "Βουχωρίνα" το οποίο δημιούργησα εγώ λόγω πιθανών παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ώστε να το ξαναφτιάξω με άλλο κείμενο αλλά τον ίδιο τίτλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων--Toskani (συζήτηση) 08:34, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρατηρήστε παρακαλώ αυτό εδώ και αυτό καθώς και το σύνολο των επεξεργασιών του χρήστη-βανδάλου και ενεργήστε αναλόγως.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:44, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Άλλος με τη βάρκα μας...... παρακαλώ για τον έλεγχο του ονόματος χρήστη του και για τους βανδαλισμούς του. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:56, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Λίγο αργά το πρόσεξα αλλά εδώ τίθεται και ζήτημα ονόματος χρήστη. Νομίζω είναι απαράδεκτο.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:09, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Έχω την υπόνοια ότι πρόκειται για τον ίδιο με διπλό λογαριασμό. Να αποκρυφτούν ακόμη οι αισχρολογίες αμφοτέρων.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:58, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Απαράδεκτο όνομα χρήστη. Νομίζω; Και μαντέψτε για τις επεξεργασίες του.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 13:16, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Κατέβασμα αρχείου ως pdf[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μόλις επιλέξω το εργαλείο "Κατέβασμα αρχείου ως pdf" για να αποθηκεύσω το λήμμα Κάνδαλος Λαρισσού Αχαΐας στο laptop μου ως αρχείο pdf, ολοκληρώνεται η μορφοποίηση και το αρχείο που δημιουργείται είναι στη γαλλική γλώσσα με ακατανόητο περιεχόμενο! Πως γίνεται αυτό; Πρόκειται μήπως για κάποιο σφάλμα; Είναι μήπως κάτι άλλο; Μπορεί κάποιος διαχειριστής να το επαληθεύσει;--Enpatrais (συζήτηση) 13:09, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Αντιστοίχως, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει όταν δημιουργείται ως pdf η σελίδα αποσαφήνισης Καρυά Αχαΐας, κάτι με θέμα ασφαλείας στη Wikipedia απ' ό,τι καταλαβαίνω. Μπορούμε να έχουμε κάποια πληροφόρηση για το τι μπορεί να συμβαίνει;--Enpatrais (συζήτηση) 13:44, 24 Απριλίου 2015 (UTC)
Υπάρχουν γενικότερα προβλήματα, έγραψα ένα που είχα στην αγορά το οποίο λύθηκε ως δια μαγείας μόνο του(περιεχόμενο από Ιταλική βικιπαιδεία να εμφανίζεται από το πουθενά), ωστόσο εμφανίστηκε άλλο παρόμοιο πρόβλημα(από τη Γαλλική αυτή τη φορά!) και έχασα κάποια από τα πράγματα που έγραφα εδώ, όπου και έχει σώσει κάποιες μακροεντολές που καμιά σχέση δεν έχουν με το κείμενο που έγραφα. Gts-tg (συζήτηση) 13:54, 24 Απριλίου 2015 (UTC)
Κι εμάς στο εργαστήριο στο Διορθόδοξο Κέντρο ένα πρόχειρο έφερνε άσχετα από άλλη γλώσσα στον visualeditor. Ευτυχώς με τον κώδικα ξεκολλήσαμε.   ManosHacker 21:11, 24 Απριλίου 2015 (UTC)


Έκανα αναφορά σφάλματος. -geraki (συζήτηση) 15:34, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Παραβίαση κανόνα τριών επαναφορών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

...εδώ προσθέτοντας συνεχώς pov κείμενο.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:06, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Wikinger και πάλι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρήστης:ONANISTOS. Παρακαλώ για τα δέοντα.--Dipa1965 (συζήτηση) 20:03, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Ο γνωστός διαταραγμένος...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:27, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Και συνεχίζει ακάθεκτος... Το γιατί δεν τρώει οριστικό μπαν από τους διαχειριστές παραμένει πραγματικά μυστήριο... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:35, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Πως δηλαδή θα φάει οριστικό ban;--Diu (συζήτηση) 20:38, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Εννοώ ότι κάθε λογαριασμός χρήστη που δημιουργεί θα πρέπει να φράσσεται για αόριστη διάρκεια κι όχι απλά μία-δύο μέρες ή μία εβδομάδα... Αποδεδειγμένος βάνδαλος που δεν επιθυμεί να πειθαρχήσει με τις πολιτικές της κοινότητας δεν αξίζει "ευκαιρίες"...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:50, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν έγινε στον πρώτο λογαριασμό, έγινε στον δεύτερο.--Diu (συζήτηση) 20:51, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Ακόμη δεν ηρέμησε αυτός από χτές! Παρακαλώ ομοίως για τα δέοντα καθώς δέχτηκα και προσωπική επίθεση. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 08:53, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Περιττό να αναφερθώ στην μανία του. Έχει ξεφύγει... πρέπει να φραχθεί άμεσα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 09:06, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Εδώ κι εδώ... κατάλοιπα των βανδαλισμών του. Παρακαλώ για την απόκρυψή τους. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 09:47, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν έχει ξεφύγει τώρα, αυτός ο δυστυχισμένος άνθρωπος είναι καιρό φευγάτος. Για αυτό άλλωστε έχει αποκλειστεί μόνιμα από την αγγλική και άλλες ΒΠ. Έρχεται και επανέρχεται με άι πι, οπότε το μόνο που μπορεί να γίνεται είναι προσωρινό κλείδωμα των λημμάτων που βανδαλίζει (γνωστές οι εμμονές του), καθώς είναι ψυχοπαθολογική περίπτωση (θυμάστε τον Πετράκη;), όχι ένα απλό τρολ που αρέσκεται στο να προβοκάρει για να σπάει πλάκα. Αν ποτέ αποφασίσει να επισκεφθεί κάποιον ειδικό, ή εστω αν αλλάξει στόχο, θα ησυχάσουμε. Ως τότε, υπομονή.--Dipa1965 (συζήτηση) 10:02, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Επίσης, όσοι δεν τον γνωρίζουν καλά, να έχουν υπόψη πως χρησιμοποιεί το παιχνίδι των διαδοχικών αναιρέσεων ή μερικών επαναφορών για να μπερδέψει αυτούς που τον αναιρούν, όπως παρατήρησε και ο χρήστης KCharitakis. Καλύτερα να επαναφέρετε σε γνωστή "καλή" έκδοση όταν έχει μεσολαβήσει πάνω από μια ύποπτη αλλαγή. Περιγραφή των μεθόδων του και της συμπεριφοράς του εδώ.--Dipa1965 (συζήτηση) 10:08, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Ακριβώς! Κάπου στο ενδιάμεσο τον βανδαλισμών-επαναφορών του, παρεμβλήθηκαν δυο άλλες άγνωστες ΙΡ με αποτέλεσμα, η τελευταία του αναίρεση να φέρει το κείμενο στην πρώτη του μορφή. Κάπου εκεί σταμάτησα να το επαναφέρω νομίζοντας ότι απλά μπερδεύτηκε ο βάνδαλος. Αλλά ήταν πονηρός τελικά, αφού μπέρδεψε τον διαχειριστή που ασχολήθηκε μαζί του για να του επιβάλει φραγή. Πραγματικά θέλει προσοχή όταν ασχολήσε με trollιές.SFriendly.svgRed rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 10:22, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Τζερ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετακίνησα κατά λάθος το λήμμα στον παραπάνω τίτλο, όμως το σωστό όνομα έπρεπε να είναι Ντζερ. Δυστυχώς τα έμπλεξα λίγο οπότε παρακαλώ να γίνουν τα εξής:

  • Να διαγραφεί η ανακατεύθυνση από Ντζερ σε Κενκένης
  • Να μετακινηθεί το Τζερ σε Ντζερ χωρίς ανακατεύθυνση

Ευχαριστώ--Dipa1965 (συζήτηση) 22:09, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

62.1.231.181[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο χρήστης με την IP 62.1.231.181 έχει βανδαλίσει επανηλειμμένα την Βικιπαίδεια ζώντας στον δικό του κόσμο με ανοιχτή ΕΡΤ και ανύπαρκτη ΝΕΡΙΤ. Παρακαλώ να φραγεί επ' αόριστο. Ευχαριστώ.-shadow eddy- 12:45, 26 Απριλίου 2015 (UTC)

Συμπληρώνω την παραπάνω αναφορά περί προβληματικής συνεισφοράς της συγκεκριμένης ανώνυμης άι πι διεύθυνσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για στατική άι πι, οπότε μπορεί να "σηκώσει" και φραγή μεγαλύτερη της μίας ημέρας ή εβδομάδας άμα χρειαστεί... Καλό να το έχουμε υπόψη άμα ξεφύγει εκ νέου η κατάσταση...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:27, 26 Απριλίου 2015 (UTC)


Περιέργως το host αναφέρει dynamic αλλά πράγματι οι συνεισφορές από αυτή την ip είναι πολύ συγκεκριμένες για τεράστιο χρονικό διάστημα (αποκλείται να μην έχει αλλάξει η ip του επί εξάμηνο). Εφαρμόζω φραγή δύο εβδομάδων και το παρακολουθούμε. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί με συνδεδεμένους χρήστες, πιθανώς πολλαπλούς, μπορούμε να κάνουμε φραγή και των συνδεδεμένων από αυτή την ip. -geraki (συζήτηση) 16:15, 26 Απριλίου 2015 (UTC)

Διαγνωστικός Έλεγχος Αυτοκινήτου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ρίχτε του μια ματιά. είναι αρκετά παράξενο για να το πω κομψά. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:38, 26 Απριλίου 2015 (UTC)

Μαριονέτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. meta:Steward_requests/Checkuser#ΑΝώΔυΝος@el.wikipedia
  2. Συζήτηση:Κατοχή του ελλαδικού χώρου 1453-1821/Πρόταση διαγραφής
  3. ΑΝώΔυΝος = Leelee = Greekpulpmaniac

Παρακαλώ για ενέργειες. -geraki (συζήτηση) 15:29, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Όλα αυτά για μια αυτοβιογράφηση;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:01, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Για μια αυτοβιογράφηση ζούμε όλοι μας... SMocking.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:25, 27 Απριλίου 2015 (UTC)


Το λήμμα το εφτιαξα εγω εδώ και δέκα μέρες. Ο Ανωδυνος είχε ζητήσει διαγραφή του λογαριασμού του εδώ και μέρες. Η ειρωνιτσα Κάλα κρατάει οπώς και οι κατηγόριες για φράξιες--Istoria1944 (συζήτηση) 19:43, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

και εννοείται πρεπει το οτι χρησιμοποιείσαι παπετς να επιφέρει τιμωρία--Istoria1944 (συζήτηση) 19:51, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Χρήστης Istoria1944[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ για διαχειριστικό έλεγχο των [3ων επαναφορών] του χρήστη Istoria1944 στο λήμμα Νίκος Νικολαΐδης και την προσωπική επίθεση στη σχετική σελίδα συζήτησης --Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:19, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

δεν υπάρχει 3η επαναφορά. Εσβησα τα ατεκμηρίωτα. --Istoria1944 (συζήτηση) 18:31, 27 Απριλίου 2015 (UTC)
στην ίδια σελιδα συζήτησης υπαρχει προσωπική επίθεση εναντιον μου οπου ο Καλογερόπουλος άφησε να εννοηθεί οτι σχετίζομαι η είμαι μαριονέτα του ανωδυνου--Istoria1944 (συζήτηση) 18:51, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Ο καθένας διαβάζει, δυστυχώς, αυτά που θέλει να διαβάσει... Ο Kalogeropoulos ουδέποτε είπε (όχι τουλάχιστον καθαρά) ότι είστε το ίδιο πρόσωπο, αυτό που είπε, αντιθέτως, είναι ότι υπήρξε συνεννόηση μετξύ των δυο σας για βελτίωση του λήμματος ώστε να μπορεί να φύγει η ταμπέλα περί αυτοβιογραφίας... Δηλαδή να μπει και τρίτος χρήστης στον χορό ώστε να μην μπορεί να σταθεί το περί αυτοβιογραφίας... Αυτό συνέβη και τίποτε περισσότερο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:24, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

α ώστε αυτό υπήρξε ε;; με κατηγόρεις οτι συννενοηθηκα ;;αυτό λες; πες μου αυτό λες;αυτό είναι χειρότερο απο το με πει παππετ γιατί υποδηλώνει Δολό. Εδω μέσα υπάρχει δίκη προθέσεων;;--Istoria1944 (συζήτηση) 19:37, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Χωρίς ηγεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην κύρια πύλη διαβάζουμε αυτό: «Όλοι οι συντάκτες λημμάτων της Βικιπαίδειας είναι εθελοντές και αποτελούν μια συλλογική κοινότητα, χωρίς ηγέτη, όπου τα μέλη συντονίζουν...». Επειδή δεν έχουμε ούτε ηγέτη ούτε ηγετική ομάδα ούτε επιτροπή, ας αλλάξει το κείμενο σε «χωρίς ηγεσία», όποιος διαχειριστής ευκολύνεται.   ManosHacker 20:35, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --Dead3y3 (συζήτηση) 20:45, 27 Απριλίου 2015 (UTC)