Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Συντόμευση:
ΒΠ:ΣΔ
Αρχείο
Αρχείο 2005
Αρχείο 2006
Αρχείο 2007
Αρχείο 2008
Αρχείο 2009
Αρχείο 2010/1
Αρχείο 2010/2
Αρχείο 2011/1
Αρχείο 2011/2
Αρχείο 2012/1
Αρχείο 2012/2
Αρχείο 2012/3
Αρχείο 2012/4
Αρχείο 2013/1
Αρχείο 2013/2
Αρχείο 2013/3
Αρχείο 2014/1
Αρχείο 2014/2
Αρχείο 2014/3
Αρχείο 2014/4
Αρχείο 2015/1

Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος, όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

 • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
 • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
 • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
 • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Προς τους διαχειριστές:
Για τη διευκόλυνση των διαχειριστών υπάρχει σχετικό checklist με κατάλογο σελίδων που χρειάζονται τακτικό έλεγχο.

Checklist

Έλεγχος αρχείων:

Πίνακας περιεχομένων

Εθνικός ΓΣ[Επεξεργασία]

Το σημειωματάριο εγκαινιάζεται για το μήνα Απρίλιο με ένα καθαρά τεχνικό θέμα (κι ας ελπίσουμε ότι τέτοια θα είναι όσα το απασχολήσουν στο εξής). Η ακριβής και μοναδική επωνυμία του συγκεκριμένου σωματείου είναι Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος. Καθώς όμως υπάρχει ήδη σχετική ανακατεύθυνση, είναι αδύνατη η μετακίνηση του λήμματος προς το σωστό όνομα. Μπορεί κάποιος διαχειριστής, παρακαλώ, να διαγράψει τη δεδομένη σελίδα ανακατεύθυνσης; Εάν θέλει, ας προβεί έπειτα και στη μετακίνηση του λήμματος (με αναγκαία την ύπαρξη ανακατεύθυνσης Εθνικός Γ.Σ. Αθηνών ---> Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος). Αυτό βέβαια μπορώ να το κάνω και μόνος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ στην εισαγωγική πρόταση του λήμματος, καταγράφεται μία ισχυρή ένδειξη για την ανάγκη μετακίνησής του: "...γιαυτό συχνά αναφέρεται ως Εθνικός Αθηνών σε αντιδιαστολή με τον Εθνικό Πειραιά". Η απόδειξη υπάρχει στον επίσημο ιστότοπο του σωματείου, όπου δεν γίνεται αναφορά σε Αθηνών ή Αθήνα γενικότερα (π.χ στην ενότητα "Ιστορία"). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:50, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Παλαίμαχοι κολυμβηταί του ΕΓουΣού, ευχαριστούν τη διαχείριση για τις άμεσες ενέργειές της SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 12:39, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Προσωπική επίθεση[Επεξεργασία]

Για να μπει με το δεξί ο νέος μήνας...

ΥΓ. Χωρίς να αναφερθώ στις κατηγορίες ότι είμαι... μαριονέτα του Σε Μεσιέ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:42, 3 Απριλίου 2015 (UTC)

Φαντάζομαι ότι το τελευταίο είναι χιουμοριστικό, Σε αναφέρει ως μεσιέ, κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά ότι σημαίνει κύριος στα γαλλικά. Δεδομένου όμως ότι η προσωπική επίθεση είναι κάτι σημαντικό στη Βικιπαίδεια, και ζητείται διαχειριστική παρέμβαση, καλό θα είναι εδώ να μην κάνουμε ταυτόχρονα τέτοιο χιούμορ. --Focal Point 10:47, 4 Απριλίου 2015 (UTC)

Παραβίαση πολιτικής ή προσωπική επίθεση;[Επεξεργασία]

Στη Συζήτηση:Ιάκωβος Χαραλαμπίδης/Πρόταση διαγραφής ο Χρήστης:FocalPoint κατηγορείται από δυο χρήστες [1] [2] ότι παραβιάζει την πολιτική. Παρακαλώ για εξέταση της κατηγορίας και λήψη μέτρων, ώστε είτε ο χρήστης να αντιληφθεί ποια ήταν η πολιτική που παραβίασε και με ποια ενέργειά του. Σε περίπτωση που αυτό δεν αποδειχθεί, παρακαλώ να αντιμετωπιστεί αυτή η τακτική στοχοποίησης χρηστών. --Focal Point 11:46, 4 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν χρειάζεται επέμβαση των διαχειριστών. Οι χρήστες θεωρούν ότι ερμηνεύεις λανθασμένα την πολιτική και με βάση αυτό το σκεπτικό θεωρούν ότι παραβιάζεις την πολιτική. Η παραβίαση της πολιτικής, την οποία επικαλούνται, είναι ένα καθαρό υποκειμενικό ζήτημα και ούτως ή άλλως η μορφή της παραβίασης δεν έχει καμία σχέση με την αρμοδιότητα των διαχειριστών, ούτε και συνιστά παραβίαση πολιτικής με τον καθαρά τεχνικό (διαχειριστικό) όρο που οδηγεί αρκετές φορές σε φραγή ή έστω σε σύσταση. Όπως αναφέρεις την άποψή σου για την διατήρηση ή όχι του λήμματος, αντίστοιχα και οι υπόλοιποι χρήστες κρίνουν και σχολιάζουν την άποψή/ερμηνεία σου για την πολιτική. Δεν νομίζω ότι αποτελεί στοχοποίηση αυτό, ούτε βέβαια υπάρχει κάποιο κολάσιμο παράπτωμα από μέρους σου.--Diu (συζήτηση) 00:05, 6 Απριλίου 2015 (UTC)


Υπενθυμίζω ότι για την τεκμηρίωση της εγκυκλοπαιδικότητας ζητάμε τρίτες, ανεξάρτητες & αξιόπιστες πηγές (κι αυτό ακόμα μπορεί κάποιες, λίγες σχετικά, φορές να μην είναι αρκετό). Υπενθυμίζω επίσης ότι ο Φόκαλ μας έφερε αναφορές για τον θάνατο αγωνιστή του ΕΛΑΣ και μέλους του ΚΚΕ από τον Ριζοσπάστη και τον 902 για να τεκμηριώσει την εγκυκλοπαιδικότητα του εν λόγω λήμματος. Τρίτες και ανεξάρτητες δεν είναι σε καμία περίπτωση. Είναι τόσο εξόφθαλμο αυτό που δεν χωρά συζήτηση, όπως και το γεγονός ότι παραβιάζεται η βασική μας οδηγία για την εγκυκλοπαιδικότητα. Επίσης δεν βλέπω κανένα να μίλησε για παραβίαση της πολιτικής που να σχετίζεται με διαχειριστικά εργαλεία, κάτι που θα μπορούσε να είχε βέβαια σαν συνέπεια να απευθυνθούμε στην σχετική σελίδα. Αλίμονο όμως, μιλάμε για εξόφθαλμη παραβίαση του βασικού κανόνα της εγκυκλοπαιδικότητας -όχι και ό,τι καλύτερο για παμπάλαιο χρήστη και διαχειριστή.

Αυτά τα λίγα για να τα βλέπουν και να ενημερώνονται οι γνωστοί εμπαθείς που κυκλοφοράνε σε διάφορες σελίδες προσπαθώντας να βγάλουν το άχτι τους. Θα μπορούσα βεβαίως να μιλήσω για πραγματική στοχοποίηση καθώς και αστήριχτη απόπειρα απαξίωσης μου και να καταφύγω επίσης στην παρούσα σελίδα, μιας και υπάρχει πλέον σχετικό ιστορικό, αλλά δεν είμαι αυτής της λογικής -ούτε αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με αυτό. Με τα της τεκμηρίωσης ζητήματα & την παραβίαση των σχετικών πολιτικών & οδηγιών -που συνιστούν τον πυρήνα του όλου εγχειρήματος- θα συνεχίσω να ασχολούμαι όμως, όσο κι αν ενοχλούνται.

Καλή Μεγαλοβδομάδα & καλή Ανάσταση σε όλους, θα τα πούμε περίπου σε δέκα μέρες πάλι. -- Spiros790 (συζήτηση) 06:17, 6 Απριλίου 2015 (UTC)

Σκύλακας και πάλι[Επεξεργασία]

Καταθέτω και εδώ το ζήτημα της επιστροφής των προσωπικών επιθέσεων του Σκύλακα, για να μη βρεθείτε και καλά ξαφνιασμένοι αν υποστεί φραγή, εφόσον δεν αφαιρέσει επίθεση κατά χρηστών--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:01, 7 Απριλίου 2015 (UTC)

προσθήκη template data σε πρότυπα επαληθευσιμότητας[Επεξεργασία]

Καλησπέρα. Προσπάθησα να εισαγάγω template data στα πρότυπα Πηγές και Χωρίς παραπομπές αλλά δεν το κατάφερα να δουλέψει σωστά. Η δυσκολία μου νομίζω εντοπίζεται στον τύπο των χρησιμοποιούμενων μεταβλητών (πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν υπήρχε μια ενιαία μεταβλητή ημερομηνίας, όπως στην αγγλική wiki).

Επίσης θα πρότεινα αυτά τα πρότυπα να εισαγάγουν αυτόματα την ημερομηνία, όταν τοποθετούνται με τον VE (το ίδιο και για το πρότυπα Ανακρίβεια και Ανακρίβεια ενότητας. Είναι πολύ κακό να υπάρχουν προειδοποιήσεις επαληθευσιμότητας/ανακρίβειας τις οποίες δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο παλιές είναι αν δεν ψάξουμε στα βάθη του ιστορικού (πόσο μάλλον αν στο ιστορικό δεν υπάρχει περιγραφή στη σύνοψη). Ευχαριστώ.--Dipa1965 (συζήτηση) 13:19, 9 Απριλίου 2015 (UTC)


Τα έκανα, πλέον και στον Visual Editor μια απλή εισαγωγή του προτύπου προσθέτει αυτόματα την ημερομηνία. -geraki (συζήτηση) 14:08, 9 Απριλίου 2015 (UTC)
Ήταν αυτό που χρειαζόταν. Ευχαριστώ πολύ.--Dipa1965 (συζήτηση) 16:59, 9 Απριλίου 2015 (UTC)
Όπου μπορεί ας μπει, είναι σωτήριο. Να ρωτήσω κάτι επιπρόσθετα, χρησιμοποιείται πουθενά η σύνταξη του προτύπου, πχ για αναζητήσεις bot; Αν αντί αριθμού βάλει κανείς την μήνα με χαρακτήρες, ή τοποθετήσει spaces για να είναι πιο ευανάγνωστη η ημερομηνία, κάνει χαλάστρα κάπου;   ManosHacker 17:41, 9 Απριλίου 2015 (UTC)


Ναι, η σύνταξη στα συγκεκριμένα πρότυπα ταξινομεί τα λήμματα στην Κατηγορία:Λήμματα που χρειάζονται παραπομπές κατά παλαιότητα σήμανσης. Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται η δεύτερη (μήνας) και τρίτη παράμετρος (έτος). Στην πράξη, αν δεν συμπληρωθεί το έτος δεν ταξινομείται καθόλου και δεν εμφανίζεται τίποτε. Tο {{πηγές|11|04|2015}} είναι αρκετά ευανάγνωστο ακόμη και σε εμφάνιση κώδικα. --geraki (συζήτηση) 15:58, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Το έχει παρατραβήξει λιγάκι ο συγκεκριμένος ή μου φαίνεται; Και έχει προειδοποιηθεί πολλές φορές.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 10:34, 10 Απριλίου 2015 (UTC)

Αφαιρέσεις κειμένου και βανδαλισμοί[Επεξεργασία]

...από τον ανώνυμο 46.190.111.251. Προειδοποιήθηκε.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:30, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

...και από τον ανώνυμο 85.75.223.231. Πιστεύω πως δημιούργησε λογαριασμό και είναι πλέον ο χρήστης Τσολκα, αφού τον απασχολεί ο βανδαλισμός/προπαγάνδα συγκεκριμένων λημμάτων. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:09, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Συνεισφορά[Επεξεργασία]

Θα παρακαλέσω τους διαχειριστές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τις συνεισφορές του ‎ArisMethymna (συζήτηση • συνεισφορά), οι περισσότερες εκ των οποίων είναι στην καθαρεύουσα, μη επακριβωμένες/τεκμηριωμένες και γενικότερα περισσότερο προβληματικές παρά ουσιαστικές και διευκολυντικές προς τον αναγνώστη... Και ένα παραδειγματάκι για τα περί μη διευκόλυνσης του αναγνώστη... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:18, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Νομίζω ότι η παρούσα ειδοποίηση ταιριάζει περισσότερο στην Αγορά (για όλους τους χρήστες), εκτός αν ζητείται διαχειριστική επέμβαση, που καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα σε καμιά περίπτωση. --Focal Point 16:24, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Σε μερικές περιπτώσεις πράγματι γίνεται δυσνόητο το κείμενο. Τον ειδοποίησα ευγενικά, πιο πολύ για να μην έχουμε ολόκληρα κείμενα που αργότερα θα χρειάζονται επιπλέον μορφοποίηση για να είναι προσιτά. Κρίμα είναι, διότι φαίνεται πως οι γνώσεις του είναι ιδιαιτέρως εξειδικευμένες και ωφέλιμες σε λήμματα που έχουν σχέση με βασιλείς και αυτοκράτορες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 16:42, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Ο εξελληνισμός ονομάτων σαφώς δεν είναι επιθυμητός, αλλά πόρω απέχει (sic) από το να θεωρείται "καθαρεύουσα" - άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Όσο για τον όρο "επιλεγόμενος" σαφέστατα είναι όρος με αρχαιοελληνική προέλευση (όπως και το ρήμα "λέγω" άλλωστε) αλλά χρησιμοποιείται κατά κόρον και στν νεοελληνική. Μη μπερδεύουμε λοιπόν τον εξελληνισμό ονομάτων με την καθαρεύουσα, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Σε συγκεκριμένο λήμμα παρατήρησα πάντως ότι ο χρήστης χρησιμοποίησε τον όρο "βασιλιάς" και όχι "βασιλεύς", που θα δικαιολογούσε την "καθαρεύουσα". --Ttzavarasσυζήτηση 17:36, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Αυθαιρεσίες χρήστη[Επεξεργασία]

Προς τους διαχειριστές: Παρακαλώ για την επέμβασή σας στη σελίδα συζήτησης του λήμματος Κατοχή του ελλαδικού χώρου 1453-1821, όπου, κατά την άποψή μου, ο Χρήστης:Glorious 93 ή όπως αλλιώς λέγεται, τοποθετεί πρότυπα "ανακρίβειας" και "ουδετερότητας". Δεν κατανοώ τη στάση του, ούτε τα επιχειρήματα που προβάλει, τα οποία θεωρώ αστήρικτα. Ευχαριστώ, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:41, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Το λήμμα από την στιγμή που θα επιφορτωθεί είναι ανοιχτό προς επεξεργασία από όλους τους χρήστες, χωρίς περιορισμούς... Από εκεί και πέρα, άμα στις επισημάνσεις για βελτίωση του λήμματος, ως απάντηση, προτιμάται η "απειλή" της καταγγελίας στους διαχειριστές και αφαίρεση των σχετικών προτύπων, φυσικά και ο διάλογος δεν είναι δυνατό να προχωρήσει και να οδηγηθεί η όλη διαδικασία σε αδιέξοδο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:44, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Καμία απειλή, ούτε κατά διάνοια. Προσφυγή στη διαχείρηση ήταν, για την προστασία του λήμματος, από την τοποθέτηση ακατανόητων προτύπων. Εξήγησα το λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει ανακρίβεια, ούε στον τίτλο, ούτε στο περιεχόμενο του λήμματος στον χρήστη και αυτός επιμένει με την επίκληση ακατανόητων επιχειρημάτων. Παρακαλώ να τοποθετηθείτε οι διαχειριστές. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:48, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Συγχώνευση λημμάτων[Επεξεργασία]

Διαπίστωσα ότι τα λήμματα Εμετουλάχ Ραμπιά Γκιουλνούς Σουλτάνα και Ευγενία του Ρεθύμνου αφορούν στο ίδιο ιστορικό πρόσωπο. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συγχωνευτούν.--Enpatrais (συζήτηση) 13:36, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Συγχωνεύστε το περιεχόμενο του ενός στο άλλο, όποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το κύριο λήμμα. Γενικά αποφεύγουμε πλέον να κάνουμε συγχωνεύσεις ιστορικών γιατί μπερδεύουν το ιστορικό, οπότε δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση διαχειριστή. Το δεύτερο λήμμα, υποθέτω το Ευγενία του Ρεθύμνου, πρέπει να μείνει σαν ανακατεύθυνση στο κύριο. --cubic[*]star 14:01, 14 Απριλίου 2015 (UTC)
Αντέγραψα τελικά κάποια στοιχεία από το δευτερεύον λήμμα (Ευγενία του Ρεθύμνου) στο βασικό (Εμετουλάχ Ραμπιά Γκιουλνούς Σουλτάνα), αφού δεν υπήρχαν, και έκανα την ανακατεύθυνση.--Enpatrais (συζήτηση) 21:53, 3 Αυγούστου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να αποκρυφτεί ο βανδαλισμός εδώ. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 17:52, 14 Απριλίου 2015 (UTC)

Διαγραφές χωρίς λόγο[Επεξεργασία]

Χθες ο χρήστης:glorious 93 έβαζε τη σελίδα μου για Γρηγόρη διαγραφή ως "φάρσα" και "βανδαλισμός",όμως δεν πρόκειτουν για κάνενα απο τα δυο.αυτο ομος δεν ήταν η πρώτη φορά που έβαζε σελίδα για διαγραφή που κανονικά δεν ειναι για διαγραφή:τον είδα πολλές φορές να το κάνει,Πχ εδώ προτείνει να διαγραφεί η σελίδα ως "περιεχόμενο χωρίς νόημα"εαν το περιεχόμενο της σελίδας ειναι κατανοητό--Anningia (συζήτηση) 09:14, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Αίτημα χρήστη[Επεξεργασία]

Προς τους διαχειριστές της ελληνικής ΒΠ: Παρακαλώ να προβείτε άμεσα σε απενεργοποίηση ή (αν αυτό δεν είναι δυνατόν) σε μόνιμη φραγή του λογαριασμού μου, από όλες τις διευθύνσεις (ip) που τυχόν έχω χρησιμοποιήσει όσο καιρό είμαι εγγεγραμμένος χρήστης της ΒΠ. Οι λόγοι είναι προσωπικοί και δεν επιθυμώ να τους διατυπώσω δημοσίως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και την ανταπόκριση. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:06, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

αν εχεις εθιστεί στο διαδίκτυο, αυτό δε θα σε σώσει. Εγω προτείνω να το ξανασκεφτεις πάντως. Το πιο απλό είναι να αλλαξεις τον κωδικό σου βάζοντας κάτι που δε θα το θυμασαι. Σε καθέ περιπτωση να είσαι καλά και ελπίζω να μην έφτασες σε αυτή την απόφαση από τις ψυχοφθορες διαμάχες εδώ μέσα--Istoria1944 (συζήτηση) 11:29, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Και μόνο λόγω της προσέγγισης και των ευχών σου, θεωρώ υποχρέωση να σου απαντήσω, έστω και δημόσια αγαπητέ μου Istoria1944: όχι, δεν έχω εθιστεί, δε θα το πάθω αυτό στα 51 μου χρόνια και σίγουρα όχι λόγω ΒΠ. Δε θέλω να έχω καμμία σχέση πια με την ελληνική ΒΠ και ναι, οι διαμάχες έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτή μου την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, παρότι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, θα ήθελα να κρατήσουμε κάποια στοιχειώδη επαφή, τουλάχιστον οι δυο μας, αφού έχω διαπιστώσει τη λατρεία σου προς την ιστορική έρευνα, κάτι που χαρακτηρίζει και εμένα. Το email μου είναι στη διάθεσή σου: aNwDyNos@gmail.com Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:37, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

σας έστειλα μαιλ--Istoria1944 (συζήτηση) 13:25, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Η φραγή έχει συγκεκριμένους λόγους που μπορεί να τεθεί και ως εκ τούτου δεν γίνεται να σου επιβάλουμε φραγή (και μάλιστα και στις ip που έχεις χρησιμοποιήσει). Το πιο κοντινό σε αυτό που ζητάς είναι να κλειδώσουμε την σελίδα χρήστη σου.--Diu (συζήτηση) 11:48, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

ΑΝώΔυΝος, σίγουρα το έχετε σκεφτεί καλά αυτό που ζητάτε, όμως αν μπορώ να σας παροτρύνω, σκεφτείτε το λίγο καλύτερα ή απλώς απέχετε για λίγο καιρό. Όλοι μας, λίγο ή πολύ, έχουμε εμπλακεί σε διαμάχες(τι διαμάχες, πυρηνικούς πολέμους) και σε κάποιους μπορεί επίσης να έχει μπεί κατά το παρελθόν η σκέψη αυτή, αλλά συνεχίζουμε όπως και να έχει γιατί είναι μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, μας αρέσει η γνώση(είτε ιστορία, είτε επιστήμη, είτε κάτι άλλο κτλ κτλ), ανταλάσσουμε απόψεις, και χτίζουμε κάτι καλό για όλο τον κόσμο. Αν μπορώ να σας επηρεάσω, θα πω, δώστε τόπο στην οργή, εν ανάγκη αγνοείστε κάποιον/ους που σας εκνευρίζει, και απλώς προσπαθήστε να ευχαριστηθείτε τη συγγραφή, μελέτη και έρευνα των θεμάτων για τα οποία γράφετε και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους. Gts-tg (συζήτηση) 12:00, 15 Απριλίου 2015 (UTC)


Παίρνω το θάρρος να εκφράσω την άποψή μου, αν και δεν το συνηθίζω, επειδή με θλίβει πολύ η απόφαση του Χρήστης:ΑΝώΔυΝος, τον οποίο δεν γνωρίζω, ιδιαίτερα όμως οι λόγοι για τους οποίους αντιλαμβάνομαι ότι προχώρησε στο παραπάνω αίτημα. Θεωρώ λοιπόν ότι πρόθεση όλων μας εδώ είναι η προσφορά, όπως και όπου μπορεί ο καθένας, και για να το επιτύχουμε βασική προϋπόθεση πρέπει να είναι η καλοπροαίρετη προσέγγιση σε τυχόν παρατηρήσεις, διορθώσεις, διαφωνίες. Προφανώς για να πάρεις αυτήν την απόφαση κρίνεις ότι έχεις σοβαρούς λόγους, όμως εγώ θα ήθελα να σου ζητήσω πολύ φιλικά να μην το κάνεις. Καλό ίσως θα ήταν να αποχωρήσεις μερικές ημέρες, να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό και να επανέλθεις όποτε εσύ κρίνεις απαραίτητο, χωρίς περιορισμούς, φραγές και κλειδώματα. MarkosDr (συζήτηση) 12:14, 15 Απριλίου 2015 (UTC)


Δεν ξέρω εάν μία τέτοια απόφαση είναι κρίμα για σένα, αλλά σίγουρα είναι πολύ κρίμα για τη Βίκι. Το προσωρινό κλείδωμα που αναφέρθηκε θα δώσει χρόνο σε όλους, όχι μόνο στον ΑΝώΔυΝο. Επίσης, όλοι εδώ μέσα είμαστε "συνδεδεμένοι" με τόσο ισχυρούς δεσμούς, που δεν απαιτούν φορμαλιστικές προσφωνήσεις -σεις και -σας. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:38, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους είδαν με κατανόηση και αντιμετώπισαν καλόπιστα το αίτημά μου και αναφέρομαι στους χρήστες Gts-tg, MarkosDr, Στέλιος Πετρουλάκης. Δεν ξέρω αν χάσει η ΒΠ, όμως εγώ προσωπικά έχασα την ισορροπία μου αρκετές φορές κατά το παρελθόν εδώ μέσα, από επιθέσεις που δεχόμουν. Επέλεγα βέβαια να επιστρέφω προς χάριν του εγχειρήματος, το οποίο θεωρώ συναρπαστικό, όμως όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους. Ήδη σε άλλη σελίδα, βάλλομαι πάλι, ύπουλα από τους γνωστούς εμπαθείς χρήστες... Αυτό που δεν επιτρέπω στον εαυτό μου πλέον είναι να "συμβιώνω" με τέτοιες καταστάσεις, ξένες προς το χαρακτήρα μου. Αγαπητέ μου Istoria1944 ήδη απάντησα. Επιμένω στο αίτημά μου και προτρέπω όποιον διαχειριστή μπορεί, να προβεί άμεσα σε μόνιμη φραγή του λογαριασμού μου, ευχαριστώ. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 14:56, 15 Απριλίου 2015 (UTC)

Εριστική συμπεριφορά και παρενόχληση[Επεξεργασία]

Στη σελίδα συζήτησης αυτή, ο Χρήστης:Spiros790 δυστυχώς επανέλαβε τα δείγματα απαξιωτικής συμπεριφοράς για τα οποία πολλοί άλλοι συντάκτες κατά το παρελθόν του έχουν ζητήσει να τα αποφεύγει. Ενώ του το ξαναανέφερα εξηγώντας παράλληλα το σκεπτικό μου σχετικά με το ύφος με λεπτομέρεια, η απάντηση που έδωσε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι πως βρήκαμε καραμέλα να πιπιλάμε και πως δεν ιδρώνει το αυτί μου από τέτοια.

Παρακαλώ κάποιο διαχειριστή να προβεί σε κάποια διαχειριστική σύσταση ώστε να γίνει σαφές ότι τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτη και πρέπει να αποφεύγεται στην κοινότητα, και το αυτί και πρέπει να ιδρώνει και ούτε για καραμέλα πρόκειται, πριν η συμπεριφορά αυτή γίνει συνήθεια και στυλ και άλλων συντακτών που θα τον μιμηθούν μια και θα περνάει ως αποδεκτή, ή χρηστών που θα παρασυρθούν και θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο άλλωστε καλύπτεται από την πολιτική πως ο σχολιασμός προσώπων αντί του λήμματος συνιστά παρενόχληση, και είναι πολλοστή φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Μπορώ εγώ να αντιμετωπίζω κάποιο άλλο χρήστη με τέτοιο τρόπο όταν υπάρχει σοβαρή συζήτηση και επιχειρήματα; Μπορεί κάποιος άλλος; Οποιοσδήποτε όσο αξιόλογος και αν είναι σε αυτά που συνεισφέρει ή όχι; Είναι εν τέλει, κάτι που θέλουμε να ενθαρύνουμε, να αποθαρύνουμε, να είμαστε αδιάφοροι, ή να κάνουμε υπομονή μήπως φύγει από μόνο του; Gts-tg (συζήτηση) 14:32, 16 Απριλίου 2015 (UTC)


Ωραία περιμένουμε τους άλλους δύο γνωστούς της τριάδας. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:33, 16 Απριλίου 2015 (UTC) Το "βρήκαμε καραμέλα να πιπιλάμε" αφορά τον ασχολίαστο ισχυρισμό σου περί παρενόχλησης φυσικά και όχι το σκεπτικό σου, το οποίο σκεπτικό το συζητάμε δυο μέρες τώρα. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:40, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

update: εμφανίστηκε και ο δεύτερος από τους τρεις. Άλλος ένας μένει. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:19, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Κλασική συμπεριφορά για απόσπαση προσοχής των άλλων. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:23, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:24, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
κλασική προσωπική επίθεση. Όπως είπα και πριν δεν ιδρώνει το αυτί μου με τέτοια. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:30, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
Η πρακτική του δεν είμαι εγώ είναι οι χ είναι πολύ ευέλικτη στο κλώτσιμα της μπάλας στην κερκίδα. Χθές ήταν, μη κοιτάς εμένα αυτόν κοίτα, σήμερα είναι μη κοιτάς εμένα αυτούς τους 3 κοίτα, δεν είναι 3 έ καντους 4. αύριο στην καλύτερη θα είναι μη κοιτάς εμένα κοίτα όλους τους άλλους και στη χειρότερη θα είναι μη κοιτάς όλους εμάς, αυτούς τους 3 κοίτα. Gts-tg (συζήτηση) 15:30, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
Και χθες και σήμερα και κατά πάσα βεβαιότητα και αύριο οι ίδιοι τρεις είστε. Το πρόβλημα και των τριών είναι ότι σας χαλάω την ζαχαρένια σχετικά με ζητήματα που άπτονται της διαγραφής λημμάτων. Για αυτό έγινα ξαφνικά "κακός". Σπεύδετε δε στο σημ. διαχειριστών (οι δύο εκ των τριών) μπας και πάει αλλού η κουβέντα, αλλά δεν πιάνει. Τόσα χρόνια που δεν ασχολιόμουν ιδιαίτερα με τέτοια ζητήματα καλός χρυσός ήμουνα... -- Spiros790 (συζήτηση) 15:41, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
όσο για τον κ, Πετρουλάκη που νομίζει ότι άλλη δουλειά δεν έχουμε να κάνουμε να ασχολείται μαζί μας θέμε, ας δει λιγουλάκι το ιστορικό: από το 2011 είμαι εδώ, τώρα το 2015 με πήρε ο καημός για το τι κάνει και τι δεν κάνει & με ποιον ασχολείται... -- Spiros790 (συζήτηση) 15:50, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί από IP[Επεξεργασία]

O Χρήστης:79.103.124.32. Μιλάμε μόνο για 4 συνεισφορές ως τώρα, αλλά είναι και οι τέσσερις βανδαλισμοί. Οπότε λίγη προσοχή. Ομοίως και ο Χρήστης:178.128.210.67. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:37, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

spam[Επεξεργασία]

Αυτό εδώ μου το πετάει σαν spam το φίλτρο και δεν με αφήνει να κάνω save. Γιατί? (ήταν στο λήμμα για το UEFA, έκανα revert βανδαλισμό αλλά δεν μ άφηνε να σώσω όσο υπήρχε).

http://www.uefa-coefficients.com/index.php

-- Spiros790 (συζήτηση) 16:28, 17 Απριλίου 2015 (UTC)

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος[Επεξεργασία]

Ως πρώην Ε-γου-σίτης έχω όλους τους λόγους να θέλω "από κάτω" εκείνον τον ΠουΓουΣου. Όμως ο υπάρχων τίτλος του λήμματος Πανελλήνιος Γ.Σ., εκτός από κακόηχος, δεν ταυτίζεται και με τις προτιμήσεις των ανθρώπων του σωματείου, όπως τουλάχιστον φαίνεται από την εισαγωγική σελίδα του site τους και άλλες, π.χ το Ιστορικό. Όποτε χρησιμοποιούν σύντμηση, το κάνουν για τον πλήρη τίτλο: Π.Γ.Σ. – όχι τμηματικά: Πανελλήνιος Γ.Σ. Θεωρώ ότι πρέπει να το σεβαστούμε. Παρακαλώ, λοιπόν, το λήμμα να μετακινηθεί στο (υπάρχον ήδη) Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ επ' ευκαιρία, ρίξτε μια ματιά σ' αυτή την επανειλημμένη απειλή του (μετά φραγή ίσως;) επανακάμψαντα γνωστού και πράξτε ανάλογα, παρακαλώ (τώρα πιο πολύ από πριν). Παραδέχομαι πως υποβιβάζω τον εαυτό μου ασχολούμενος με ένα -ούτε καν έξυπνο- troll, πόσο μάλλον όταν στη βαριά του προσβολή "Λουκρητία Βοργία" του απάντησα. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος των απανταχού trolls (μόνο που το συγκεκριμένο ούτε αυτό δεν ξέρει, δρώντας απλώς από ένστικτο και ασυνείδητα). Δεν θα με πείραζε -πολύ- να υποστώ και φραγή φραγούλα SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:46, 18 Απριλίου 2015 (UTC)

Επαναφορά εικόνας[Επεξεργασία]

Μια επαναφορά εδώ παρακαλώ, η εικόνα σβήστηκε αδικαιολόγητα.   ManosHacker 22:59, 18 Απριλίου 2015 (UTC)

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι διαγράφηκε "αδικαιολόγητα"; Ίσα ίσα, αυτό που δεν δικαιολογούνταν ήταν η εύλογη χρήση - Badseed απάντηση 23:33, 20 Απριλίου 2015 (UTC)
Η σελίδα της πολιτικής για την εύλογη χρήση άλλα λέει, η δικαιολόγηση δεν είναι επαρκής. Κι αν όντως δικαιολογείται η διαγραφή θα κατανοήσουμε τον λόγο και θα βρούμε καλύτερο καρέ.SNive.gif   ManosHacker 23:48, 20 Απριλίου 2015 (UTC)
Εξήγησε παρακαλώ πού λέει άλλα η σελίδα της πολιτικής - Badseed απάντηση 23:59, 20 Απριλίου 2015 (UTC)
Στα παραδείγματα αυτά κατόπιν της συζήτησης στη σελίδα της πολιτικής για την εύλογη χρήση.   ManosHacker 00:34, 21 Απριλίου 2015 (UTC)
Μάνο, αυτά τα παραδείγματα τα πρόσθεσες ο ίδιος στην πολιτική μετά από τη δική μου ενέργεια, μετά ακόμα και από το δικό σου παραπάνω "διαγράφηκε αδικαιολόγητα". Τεσπά, επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι και με αυτά τα παραδείγματα, το ρεζουμέ είναι το εξής: δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζώντα ηθοποιό φωτογραφία εύλογης χρήσης για απλή οπτική αναγνώριση, και η χρήση στο πλαίσιο πληροφοριών είναι ουσιαστικά τέτοια, έχουν διαγραφεί ήδη δεκάδες. Στην πραγματικότητα, ούτε για μη ζώντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά η εύλογη χρήση είναι γενικώς πονεμένη ιστορία. Θα γράψω και στην Αγορά στην ενότητα που άνοιξες, για να μην τα γράφουμε δύο φορές, πάντως το bottom line είναι οτι για τον Ψάλτη είναι καλύτερα να βρούμε ελεύθερη φωτό. - Badseed απάντηση 00:46, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

Επιθετική συμπεριφορά και απειλές[Επεξεργασία]

Σημειώνω και εδώ την αδικαιολόγητη επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του Spiros790 εναντίον άλλου χρήστη. Του έχει γίνει πολλές φορές παρατήρηση για αυτή του την συμπεριφορά, η οποία δεν είναι αποδεκτή στη Βικιπαίδεια. Παρά την παρατήρησή μου στη συζήτησή του και στην Αγορά, επιμένει.

Σημειώνω επίσης και τις απειλές του εναντίον μου στη συζήτησή του. --Focal Point 17:44, 19 Απριλίου 2015 (UTC)

Το σχόλιο

CubicStar, ο όρος λαθρομετανάστης είναι μέρος τρίτων και ανεξάρτητων πηγών όπως και άλλοι όροι που αναφέρθηκαν. Ο καθένας χρησιμοποιεί τους όρους που του αρέσουν από τέτοιες πηγές. Τακτικές εξαφάνισης όρων και οδηγιών «σωστής» ορολογίας μου θυμίζουν πρακτικές που υπάρχουν και από το μακρινό αλλά και το κοντινό παρελθόν (καταστροφικό σκάλισμα για να διαγραφούν ονόματα Φαραώ από τις επιγραφές), το newspeak του 1984 του Όργουελ, ελληνικός καφές αντί τούρκικος, freedom fries αντί για french fries). Διαφωνώ λοιπόν σε υποχρεωτική υιοθέτηση αλλά και σε «νουθεσίες» προς τους χρήστες μέσω επίσημων πολιτικών της Βικιπαίδειας. Δεν έχω καμιά αντίρρηση στη χρήση οποιωνδήποτε από τους δημοσιευμένους όρους. Έχω σημαντικότατες αντιρρήσεις στις προτροπές, που οδηγούν στις νουθεσίες, που με τη σειρά τους οδηγούν στους περιορισμούς που καταλήγουν στις απαγορεύσεις. Ο καθένας από εμάς γράφει στη Βικιπαίδεια γιατί μας παρέχει ένα τεράστιο βαθμό ελευθερίας έκφρασης. Αυτό είναι δικαίωμα που δεν επιθυμεί κανείς μας, είμαι σίγουρος, να απεμπολήσει.

που έγραψες [3] επίσης δεν εμπεριέχει επίσης προσωπικές επιθέσεις (βλέπε «νουθεσίες», «πρακτικές που υπάρχουν και από το μακρινό αλλά και το κοντινό παρελθόν» κλπ) σε χρήστες που τεκμηρίωσαν την άποψή τους; Ggia (συζήτηση) 18:10, 19 Απριλίου 2015 (UTC)


Προσωπική επίθεση[Επεξεργασία]

Ο χρήστης Paa με προσέβαλε (άθελα του ή όχι δεν είμαι σε θέση να κρίνω) σε ζήτημα πολύ ευαίσθητο γενικώς, στο οποίο έχω επιπλέον ευαισθησίες εξ αιτίας καθαρά προσωπικών βιωμάτων που δεν θα ήθελα να αναφέρω. Εξήγησα τι και πως με τρόπο σαφέστατο στην Αγορά. Εδώ καταγγέλω απλώς την εμπαθή και ξεκάθαρα μεροληπτική στάση του ακατάλληλου διαχειριστή Φόκαλ, σε ένα θέμα που για μένα είναι και καθαρά προσωπικό, κάτι που εκ των πραγμάτων αναγκάστηκα να εξηγήσω (και τα δικά μου θέματα δεν τα αναφέρω γενικώς, πολλώ δε μάλλον δημοσίως σε αγνώστους). λινκ1 λινκ2 Είναι η πρώτη φορά που καταφεύγω στο σημειωματάριο διαχειριστών για να ζητήσω φραγή άλλου χρήστη (του Φόκαλ, όχι του Paa) διότι και η εμπάθεια πρέπει να έχει όρια. Δεν θεωρώ πως η επιβολή φραγής πρόκειται να αλλάξει κάτι επί της ουσίας, όμως η στάση του στο συγκεκριμένο με προσβάλει σαν άνθρωπο, όχι απλώς σαν συντάκτη της ΒΠ. -- Spiros790 (συζήτηση) 18:13, 19 Απριλίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. II[Επεξεργασία]

Εδώ.Παρακαλώ τους διαχειριστές να προβούν σε συστάσεις. Επίσης να του (ξανα-μανά)υποδειχθεί να διαβάσει την πολιτική περί Επαληθευσιμότητας, με την υπογράμμιση ότι ο όρος "τρίτες πηγές" δεν σημαίνει τρεις πηγές. Ευχαριστώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:59, 20 Απριλίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας[Επεξεργασία]

...εδώ παρακαλώ. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:29, 20 Απριλίου 2015 (UTC)

Συνεχείς αναιρέσεις[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να ελεγχθεί η συνεισφορά του χρήστη Skettos7 και να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες, προς αποφυγή ενός νέου διορθωπολέμου. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 16:35, 20 Απριλίου 2015 (UTC)


Σύμφωνα με το ιστορικό του Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως οι χρήστες Skettos7 και KCharitakis υπερέβησαν αμφότεροι τις τρεις επαναφορές και εφαρμόστηκε φραγή 24 ωρών. -geraki (συζήτηση) 10:57, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

Παρότι, όπως αποδείχθηκε τελικά, πολλοί μας διαβάζουν, δεν εισακούστηκα από την σελίδα συζήτησής μου για άρση της φραγής μου. Ελπίζω με καλή πίστη στο σύνολο της διαχειριστικής ομάδας της Βικιπαίδειας, παρόμοια λάθη να μην επαναληφθούν. Ξέρουμε ποίοι βλάπτουν την ΒΠ και ποίοι την στηρίζουν. Ουδείς "άσφαλτος" βεβαίως-βεβαίως. Ευχαριστώ. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:01, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Dum spiro spero. Aut viam inveniam aut faciam. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:06, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

μετονομασία χωρίς ανακατεύθυνση[Επεξεργασία]

από Κατηγορία:Αεροσκάφη Hadley Page --> Κατηγορία:Αεροσκάφη Handley Page (έφαγα το "n"). Ευχαριστώ -- Spiros790 (συζήτηση) 13:07, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --C Messier 17:08, 21 Απριλίου 2015 (UTC)
thnx -- Spiros790 (συζήτηση) 17:11, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. III[Επεξεργασία]

Πλέον ή μάλλον παράλληλα και ως 77.49.73.38, αφού μέσω της συγκεκριμένης IP επεξεργάστηκε τη σελ. Συζήτησης του 193.92.201.109 και βασικά με ταυτόσημο ήθος, ύφος και ορθογραφικά λάθη. Εφόσον οι διαχειριστές κρίνουν ότι οι συνεχιζόμενες απειλές του κατά πάντων αντιμετωπίζονται επαρκώς με απλή απομάκρυνσή τους απ' την κοινή θέα, με τη σειρά μου επιλέγω την υπεράσπιση της συνεισφοράς μου στο εγχείρημα με τρόπο ανάλογο εκείνου. Ευχαριστώ πολύ, γιατί είναι δύσκολη έως αδύνατη η ανεύρεση ενός οργισμένου τρόπου απάντησης, αλλά εντός των ορίων της πολιτικής. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 23:37, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

απειλές και προσβολές[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να παρέμβει κάποιος διαχειριστής για τα σε βάρος μου γραφόμενα εδώ πέρα, τόσο σε επίπεδο απειλών όσο και προσβολών... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:30, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

ΥΓ. Και μέρος δεύτερον... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:41, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

ο γνωστός...[Επεξεργασία]

Νομίζω ότι έχει παραγίνει το κακό... Θα παρακαλέσω, ως εκ τούτου, τους διαχειριστές να κλειδώσουν τα λήμματα στόχους, όσο χρειαστεί μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:58, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Όπου γεννιέται το ερώτημα. Ποιά είναι τα όρια ανοχής σε ένα χρήστη ο οποίος είναι σχεδόν μόνιμα αποκλεισμένος και δεν έχει συνεισφέρει σχεδόν τίποτα θετικό όσο "συμμετέχει" στο εγχείρημα; Τι επιπλέον πρέπει να κάνει ώστε να του επιβληθεί μόνιμος θεματικός αποκλεισμός από τα αθλητικά;--Auslaender (συζήτηση) 18:51, 22 Απριλίου 2015 (UTC)
Κάποιες φορές ίσως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή, δικαίως και σωστά. Πιθανώς στο παρελθόν έχουν συμβεί θλιβερά περιστατικά κατόπιν τέτοιων συμπεριφορών και δεν εννοώ -μόνο- απόπειρες bulling. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η ενδεχόμενη άσχημη ψυχική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει... Προσωπικά, επομένως, προτιμώ να αναιρώ τις επεξεργασίες του στον αιώνα τον άπαντα. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί κακό προηγούμενο και κάποιοι άλλοι να απαιτούν την ίδια ανοχή στους δικούς τους βανδαλισμούς. Δύσκολη, πολύ δύσκολη η θέση των διαχειριστών σε περιπτώσεις όπως του συγκεκριμένου. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:13, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Ακόμη και φραγμένος συνεχίζει πάντα με το ίδιο προβληματικό ύφος να βάλει κατά πάντων...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:25, 22 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν είναι ο ίδιος. Όπως δεν είναι ούτε αυτός. Έχει δώσει τον κωδικό του σε διάφορους και καθείς μπαίνει να πει τον πόνο του. Ο Σκάττος είναι ετούτος. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 04:15, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Και μόνο ότι αυτός ο λογαριασμός εκπροσωπεί ταυτόχρονα πολλούς διαφορετικούς χρήστες τον καθιστά προβληματικό. --C Messier 06:33, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Told ya, so SFriendly.svg. Όμως, τελικά, ο ίδιος (όχι οι παρατρεχάμενοι) χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση από μέρους σας - όχι αδιαφορία (οριστικός αποκλεισμός μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια), αλλά και πολύ αυστηρότητα (η οποία πιθανότατα λειτουργεί ως αυτοεπιβεβαίωση). Δεν θέλω να το παίξω ειδικός, που δεν είμαι, και να σας κάνω υποδείξεις. Απλά κρίνω από περίπτωση που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω "live" σε άλλο διαδικτυακό μέσο και δύο ακόμα που μου είπαν αργότερα (επ' ευκαιρία συζήτησης για την πρώτη). Δεν είναι ίδια περίπτωση με τον 193.92.201.109 = 77.49.73.38, που θα βαρεθεί και θα φύγει. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 07:31, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Για όσα ιδιαίτερα υβριστικά έγραψε ο συγκεκριμένος χρήστης (περί "φασιστών της wiki" κτλ.) στη σελίδα συζήτησής του επιβλήθηκε φραγή. Επίσης ειδοποιήθηκε ότι αν συνεχίσει στο ίδιο στυλ μετά τη λήξη της φραγής του θα εισηγηθώ οριστικό αποκλεισμό του. --Ttzavarasσυζήτηση 08:46, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

εδώ δεν έγινε οριστικός αποκλεισμός βάσει αυτών (για τα οποία προς αποφυγή παρεξήγησης δεν έχω γνώμη & γνώση, οπότε δεν είμαι σε θέση να τα επιβεβαιώσω ούτε να τα αμφισβητήσω). Και (προσωπική άποψη) πολύ σωστά δεν έγινε κάτι τέτοιο. -- Spiros790 (συζήτηση) 09:08, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Νταίζη Ντακ[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να μετακινηθεί το λίμα Νταίζυ Ντακ σε Νταίζη Ντακ διότι σύμφωνα με την Disney, δημιουργό της Νταιζη Ντακ, το όνομά της γράφεται με « η » και όχι με « υ » [4].--ThanasisAth (συζήτηση) 11:44, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --Dead3y3 (συζήτηση) 16:47, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Παρακαλώ για έλεγχο των βανδαλισμών της ΙΡ 193.92.233.149 και απόκρυψη των αισχρολογιών οπουδήποτε βρίσκονται αυτές. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:42, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Πέρα από τα λήμματα περί κομμάτων έβλαψε και την σελίδα χρήστη μου. Να ληφθεί και αυτό υπόψην. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:45, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Και μια μετακίνηση με διαγραφή ανακατεύθυνσης εδώ παρακαλώ... Αρκετά με τους... χάχες... Χορτάσαμε...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:50, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Ομοίως και με αυτόν. Φραγή και απόκρυψη των αισχρολογιών του. Να σημειωθεί ότι δέχθηκα προσωπική επίθεση. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:30, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Έγινε όπου χρειαζόταν και φυσικά επιβλήθηκε φραγή. --Ttzavarasσυζήτηση 17:57, 23 Απριλίου 2015 (UTC)

Διαγραφή λήμματος[Επεξεργασία]

Γεια σας θα ήθελα να διαγράψετε το λήμμα με το τίτλο "Βουχωρίνα" το οποίο δημιούργησα εγώ λόγω πιθανών παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ώστε να το ξαναφτιάξω με άλλο κείμενο αλλά τον ίδιο τίτλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων--Toskani (συζήτηση) 08:34, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί[Επεξεργασία]

Παρατηρήστε παρακαλώ αυτό εδώ και αυτό καθώς και το σύνολο των επεξεργασιών του χρήστη-βανδάλου και ενεργήστε αναλόγως.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:44, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Άλλος με τη βάρκα μας...... παρακαλώ για τον έλεγχο του ονόματος χρήστη του και για τους βανδαλισμούς του. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:56, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Λίγο αργά το πρόσεξα αλλά εδώ τίθεται και ζήτημα ονόματος χρήστη. Νομίζω είναι απαράδεκτο.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:09, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Έχω την υπόνοια ότι πρόκειται για τον ίδιο με διπλό λογαριασμό. Να αποκρυφτούν ακόμη οι αισχρολογίες αμφοτέρων.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:58, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Απαράδεκτο όνομα χρήστη. Νομίζω; Και μαντέψτε για τις επεξεργασίες του.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 13:16, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Κατέβασμα αρχείου ως pdf[Επεξεργασία]

Καλησπέρα. Μόλις επιλέξω το εργαλείο "Κατέβασμα αρχείου ως pdf" για να αποθηκεύσω το λήμμα Κάνδαλος Λαρισσού Αχαΐας στο laptop μου ως αρχείο pdf, ολοκληρώνεται η μορφοποίηση και το αρχείο που δημιουργείται είναι στη γαλλική γλώσσα με ακατανόητο περιεχόμενο! Πως γίνεται αυτό; Πρόκειται μήπως για κάποιο σφάλμα; Είναι μήπως κάτι άλλο; Μπορεί κάποιος διαχειριστής να το επαληθεύσει;--Enpatrais (συζήτηση) 13:09, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Αντιστοίχως, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει όταν δημιουργείται ως pdf η σελίδα αποσαφήνισης Καρυά Αχαΐας, κάτι με θέμα ασφαλείας στη Wikipedia απ' ό,τι καταλαβαίνω. Μπορούμε να έχουμε κάποια πληροφόρηση για το τι μπορεί να συμβαίνει;--Enpatrais (συζήτηση) 13:44, 24 Απριλίου 2015 (UTC)
Υπάρχουν γενικότερα προβλήματα, έγραψα ένα που είχα στην αγορά το οποίο λύθηκε ως δια μαγείας μόνο του(περιεχόμενο από Ιταλική βικιπαιδεία να εμφανίζεται από το πουθενά), ωστόσο εμφανίστηκε άλλο παρόμοιο πρόβλημα(από τη Γαλλική αυτή τη φορά!) και έχασα κάποια από τα πράγματα που έγραφα εδώ, όπου και έχει σώσει κάποιες μακροεντολές που καμιά σχέση δεν έχουν με το κείμενο που έγραφα. Gts-tg (συζήτηση) 13:54, 24 Απριλίου 2015 (UTC)
Κι εμάς στο εργαστήριο στο Διορθόδοξο Κέντρο ένα πρόχειρο έφερνε άσχετα από άλλη γλώσσα στον visualeditor. Ευτυχώς με τον κώδικα ξεκολλήσαμε.   ManosHacker 21:11, 24 Απριλίου 2015 (UTC)


Έκανα αναφορά σφάλματος. -geraki (συζήτηση) 15:34, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Παραβίαση κανόνα τριών επαναφορών[Επεξεργασία]

...εδώ προσθέτοντας συνεχώς pov κείμενο.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:06, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Wikinger και πάλι[Επεξεργασία]

Χρήστης:ONANISTOS. Παρακαλώ για τα δέοντα.--Dipa1965 (συζήτηση) 20:03, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Ο γνωστός διαταραγμένος...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:27, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Και συνεχίζει ακάθεκτος... Το γιατί δεν τρώει οριστικό μπαν από τους διαχειριστές παραμένει πραγματικά μυστήριο... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:35, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Πως δηλαδή θα φάει οριστικό ban;--Diu (συζήτηση) 20:38, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Εννοώ ότι κάθε λογαριασμός χρήστη που δημιουργεί θα πρέπει να φράσσεται για αόριστη διάρκεια κι όχι απλά μία-δύο μέρες ή μία εβδομάδα... Αποδεδειγμένος βάνδαλος που δεν επιθυμεί να πειθαρχήσει με τις πολιτικές της κοινότητας δεν αξίζει "ευκαιρίες"...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:50, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν έγινε στον πρώτο λογαριασμό, έγινε στον δεύτερο.--Diu (συζήτηση) 20:51, 24 Απριλίου 2015 (UTC)

Ακόμη δεν ηρέμησε αυτός από χτές! Παρακαλώ ομοίως για τα δέοντα καθώς δέχτηκα και προσωπική επίθεση. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 08:53, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Περιττό να αναφερθώ στην μανία του. Έχει ξεφύγει... πρέπει να φραχθεί άμεσα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 09:06, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Εδώ κι εδώ... κατάλοιπα των βανδαλισμών του. Παρακαλώ για την απόκρυψή τους. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 09:47, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Δεν έχει ξεφύγει τώρα, αυτός ο δυστυχισμένος άνθρωπος είναι καιρό φευγάτος. Για αυτό άλλωστε έχει αποκλειστεί μόνιμα από την αγγλική και άλλες ΒΠ. Έρχεται και επανέρχεται με άι πι, οπότε το μόνο που μπορεί να γίνεται είναι προσωρινό κλείδωμα των λημμάτων που βανδαλίζει (γνωστές οι εμμονές του), καθώς είναι ψυχοπαθολογική περίπτωση (θυμάστε τον Πετράκη;), όχι ένα απλό τρολ που αρέσκεται στο να προβοκάρει για να σπάει πλάκα. Αν ποτέ αποφασίσει να επισκεφθεί κάποιον ειδικό, ή εστω αν αλλάξει στόχο, θα ησυχάσουμε. Ως τότε, υπομονή.--Dipa1965 (συζήτηση) 10:02, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Επίσης, όσοι δεν τον γνωρίζουν καλά, να έχουν υπόψη πως χρησιμοποιεί το παιχνίδι των διαδοχικών αναιρέσεων ή μερικών επαναφορών για να μπερδέψει αυτούς που τον αναιρούν, όπως παρατήρησε και ο χρήστης KCharitakis. Καλύτερα να επαναφέρετε σε γνωστή "καλή" έκδοση όταν έχει μεσολαβήσει πάνω από μια ύποπτη αλλαγή. Περιγραφή των μεθόδων του και της συμπεριφοράς του εδώ.--Dipa1965 (συζήτηση) 10:08, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Ακριβώς! Κάπου στο ενδιάμεσο τον βανδαλισμών-επαναφορών του, παρεμβλήθηκαν δυο άλλες άγνωστες ΙΡ με αποτέλεσμα, η τελευταία του αναίρεση να φέρει το κείμενο στην πρώτη του μορφή. Κάπου εκεί σταμάτησα να το επαναφέρω νομίζοντας ότι απλά μπερδεύτηκε ο βάνδαλος. Αλλά ήταν πονηρός τελικά, αφού μπέρδεψε τον διαχειριστή που ασχολήθηκε μαζί του για να του επιβάλει φραγή. Πραγματικά θέλει προσοχή όταν ασχολήσε με trollιές.SFriendly.svgRed rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 10:22, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

Τζερ[Επεξεργασία]

Μετακίνησα κατά λάθος το λήμμα στον παραπάνω τίτλο, όμως το σωστό όνομα έπρεπε να είναι Ντζερ. Δυστυχώς τα έμπλεξα λίγο οπότε παρακαλώ να γίνουν τα εξής:

 • Να διαγραφεί η ανακατεύθυνση από Ντζερ σε Κενκένης
 • Να μετακινηθεί το Τζερ σε Ντζερ χωρίς ανακατεύθυνση

Ευχαριστώ--Dipa1965 (συζήτηση) 22:09, 25 Απριλίου 2015 (UTC)

62.1.231.181[Επεξεργασία]

Ο χρήστης με την IP 62.1.231.181 έχει βανδαλίσει επανηλειμμένα την Βικιπαίδεια ζώντας στον δικό του κόσμο με ανοιχτή ΕΡΤ και ανύπαρκτη ΝΕΡΙΤ. Παρακαλώ να φραγεί επ' αόριστο. Ευχαριστώ.-shadow eddy- 12:45, 26 Απριλίου 2015 (UTC)

Συμπληρώνω την παραπάνω αναφορά περί προβληματικής συνεισφοράς της συγκεκριμένης ανώνυμης άι πι διεύθυνσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για στατική άι πι, οπότε μπορεί να "σηκώσει" και φραγή μεγαλύτερη της μίας ημέρας ή εβδομάδας άμα χρειαστεί... Καλό να το έχουμε υπόψη άμα ξεφύγει εκ νέου η κατάσταση...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:27, 26 Απριλίου 2015 (UTC)


Περιέργως το host αναφέρει dynamic αλλά πράγματι οι συνεισφορές από αυτή την ip είναι πολύ συγκεκριμένες για τεράστιο χρονικό διάστημα (αποκλείται να μην έχει αλλάξει η ip του επί εξάμηνο). Εφαρμόζω φραγή δύο εβδομάδων και το παρακολουθούμε. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί με συνδεδεμένους χρήστες, πιθανώς πολλαπλούς, μπορούμε να κάνουμε φραγή και των συνδεδεμένων από αυτή την ip. -geraki (συζήτηση) 16:15, 26 Απριλίου 2015 (UTC)

Διαγνωστικός Έλεγχος Αυτοκινήτου[Επεξεργασία]

ρίχτε του μια ματιά. είναι αρκετά παράξενο για να το πω κομψά. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:38, 26 Απριλίου 2015 (UTC)

 • Pictogram voting keep.svg Έγινε. Το άρθρο έχει ως βάση του ένα αμορφοποίητο «κατεβατό», και μέχρι σήμερα δεν έχει βελτιωθεί πολύ. Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπόρεσα να εντοπίσω. Οι τελευταίες επεξεργασίες που εισήγαγαν κώδικα HTML μάλλον έγιναν από κάποιον χρήστη που αντέγραψε την αντίστοιχη ενότητα από κάποιο site που χρησιμοποιεί το άρθρο μας. --Dead3y3 (συζήτηση) 16:35, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Μαριονέτες[Επεξεργασία]

 1. meta:Steward_requests/Checkuser#ΑΝώΔυΝος@el.wikipedia
 2. Συζήτηση:Κατοχή του ελλαδικού χώρου 1453-1821/Πρόταση διαγραφής
 3. ΑΝώΔυΝος = Leelee = Greekpulpmaniac

Παρακαλώ για ενέργειες. -geraki (συζήτηση) 15:29, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Όλα αυτά για μια αυτοβιογράφηση;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:01, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Για μια αυτοβιογράφηση ζούμε όλοι μας... SMocking.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:25, 27 Απριλίου 2015 (UTC)


Το λήμμα το εφτιαξα εγω εδώ και δέκα μέρες. Ο Ανωδυνος είχε ζητήσει διαγραφή του λογαριασμού του εδώ και μέρες. Η ειρωνιτσα Κάλα κρατάει οπώς και οι κατηγόριες για φράξιες--Istoria1944 (συζήτηση) 19:43, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

και εννοείται πρεπει το οτι χρησιμοποιείσαι παπετς να επιφέρει τιμωρία--Istoria1944 (συζήτηση) 19:51, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Χρήστης Istoria1944[Επεξεργασία]

Παρακαλώ για διαχειριστικό έλεγχο των [3ων επαναφορών] του χρήστη Istoria1944 στο λήμμα Νίκος Νικολαΐδης και την προσωπική επίθεση στη σχετική σελίδα συζήτησης --Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:19, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

δεν υπάρχει 3η επαναφορά. Εσβησα τα ατεκμηρίωτα. --Istoria1944 (συζήτηση) 18:31, 27 Απριλίου 2015 (UTC)
στην ίδια σελιδα συζήτησης υπαρχει προσωπική επίθεση εναντιον μου οπου ο Καλογερόπουλος άφησε να εννοηθεί οτι σχετίζομαι η είμαι μαριονέτα του ανωδυνου--Istoria1944 (συζήτηση) 18:51, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Ο καθένας διαβάζει, δυστυχώς, αυτά που θέλει να διαβάσει... Ο Kalogeropoulos ουδέποτε είπε (όχι τουλάχιστον καθαρά) ότι είστε το ίδιο πρόσωπο, αυτό που είπε, αντιθέτως, είναι ότι υπήρξε συνεννόηση μετξύ των δυο σας για βελτίωση του λήμματος ώστε να μπορεί να φύγει η ταμπέλα περί αυτοβιογραφίας... Δηλαδή να μπει και τρίτος χρήστης στον χορό ώστε να μην μπορεί να σταθεί το περί αυτοβιογραφίας... Αυτό συνέβη και τίποτε περισσότερο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:24, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

θα δώσω στον Montjoie-Saint-Denis !!! παραφρασμένη την συμβουλή που μου είχε δωρίσει τα ρε στους φίλους σου, τα περί συννενοήσης στους δικούς σου φίλους σου και να μη κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια.--Istoria1944 (συζήτηση) 21:43, 29 Απριλίου 2015 (UTC)

::Παρακαλώ τον εύθικτο χρήστη Montjoie-Saint-Denis !!!, που με είχε εγκαλέσει για το ρε που του είχα πει, να μου τεκμηριώσει ότι υπήρξε συνεννόηση με τον Ανώδυνο ή όποιον άλλον συμφωνεί μαζί του. Σε αντίθετη περίπτωση να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσω φραγή για αισχρή συκοφαντία.--Istoria1944 (συζήτηση) 21:52, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

::α ώστε αυτό υπήρξε ε;; με κατηγόρεις οτι συννενοηθηκα ;;αυτό λες; πες μου αυτό λες;αυτό είναι χειρότερο απο το με πει παππετ γιατί υποδηλώνει Δολό. Εδω μέσα υπάρχει δίκη προθέσεων;;--Istoria1944 (συζήτηση) 19:37, 27 Απριλίου 2015 (UTC)Montjoie-Saint-Denis !!!

Pictogram voting keep.svg Έγινε. Επεξήγηση:

 • Φραγή 24 ωρών για παραβίαση του κανόνα των τριών επαναφορών: αφαίρεση του προτύπου {{αυτοβιογραφία}} από την σελίδα Νίκος Νικολαΐδης (συγγραφέας).
 • Δεν παρατήρησα σημαντική ένταση όσον αφορά τις προσωπικές επιθέσεις, ως εκ τούτου δεν επιβάλλεται φραγή σε κανέναν. Μην το συνεχίζετε.

--Dead3y3 (συζήτηση) 21:53, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Ώπα, τώρα το είδα! Αν δεν είναι προσωπική εμπαθής και τρολική επίθεση το διαχειριστής με τη γνωστή ασυλία, μάλιστα επαναλαμβανόμενη, τότε κατά τη γνώμη σου ποιά είναι προσωπική επίθεση. Θα έπρεπε να με αποκαλέσει μαλάκα, για να το θέσω κομψά, προκειμένου να διαγνώσεις προσωπική επίθεση και σημαντική ένταση;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:06, 28 Απριλίου 2015 (UTC)
Να μαι λοιπόν μετά από την 24ώρη φραγή μου, φραγή που μου επιβλήθηκε ορθά, καθώς την πάτησα σαν πρωτάρης βλάκας από τον πολύπειρο σε αυτά διαχειριστή και με άφταστο ιστορικό στις διαμάχες κύριο Καλογερόπουλο. Και σήμερα, ενώ σκεφτόμουν τι ακριβώς να γράψω όταν επανέλθω για την παρελκυστική τακτική του Καλογερόπουλου που ξεκίνησε στο εν λόγω λήμμα με την α' θέση, πήγε στην β' και στο τέλος έκατσε η μπίλια στη γ΄, βλέπω ότι ζητάει και άλλη φραγή σε εμένα, αντί να ηρεμήσει μια στάλα και να σκεφτεί τι ακριβώς γράφει και πόσο κακό προξενεί στη ΒΠ.

Η παρελκυστική του τακτική ξεκίνησε αφηνοντας να εννοηθεί ότι ο Ανώδυνος χρησιμοποιεί μαριονέτες για την αυτοβιογράφιση του κάνοντας το α' λάθος, καθώς μπέρδεψε το λήμμα του προσώπου με άλλο λήμμα για το οποίο και -ορθά- τιμωρήθηκε ο ανώδυνος. Συνέχισε λέγοντας ότι το λήμμα είναι γραμμένο αποκλειστικά από αυτόν, ή το μισό και στο τέλος έφτασε στο 30% το οποίο και εννοεί την βιβλιογραφία (!!!!) του εν λόγω προσώπου και στο τέλος μίλησε για το ιστορικό του λήμματος και πραγματικά με έχει τρελάνει με αυτά που γράφει. Τα γράφω επί τροχάδην, γιατί βαριέμαι να ασχολούμαι περαιτέρω με diffs και λοιπά. Πραγματικά πλήττω απίστευτα να σπάω τα νεύρα μου με ασημαντότατες λεπτομέρειες που ανακινεί για να δημιουργεί θόρυβο, ενώ φτιάχνω το συγκεκριμένο λήμμα και ενώ κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να μου δειχτεί ως εκκρεμεί παραπομπή ή ότι άλλο την διορθώνω αμέσως και την λαμβάνω υπόψιν. Στην γραφειοκρατική παρελκυστική τακτική, θα απαντώ με περισσότερο λήμμα και περισσότερες παραπομπές. Αυτά που λέω τώρα δεν ξέρω αν τεκμηριώνουν πάλι κάποια προσωπική επίθεση. Αν τεκμεριώνουν φράξτε με ξανά.--Istoria1944 (συζήτηση) 21:38, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Είσαι και ψεύτης συν τοις άλλοις ή απλά δεν γνωρίζεις να διαβάζεις. Να αποδείξεις ότι σε κατηγόρησα για κάτι τέτοιο, αλλιώς είσαι κοινός ψεύτης και συκοφάντης, κάτι που κάνεις κατ επανάληψη και όχι μόνο με μένα. Όσο για τα diffs δεν βαριέσαι, δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς, και φυσικά γνωρίζεις ότι σε βγάζουν ψεύτη. Εδώ δεν ξέρεις να διαβάζεις το ιστορικό και λες μουρλά του τύπου αφηνοντας να εννοηθεί ότι ο Ανώδυνος χρησιμοποιεί μαριονέτες για την αυτοβιογράφιση του κάνοντας το α' λάθος, καθώς μπέρδεψε το λήμμα του προσώπου με άλλο λήμμα για το οποίο και -ορθά- τιμωρήθηκε ο ανώδυνος. Το παραλήρημα το καταλαβαίνω, δεν γνωρίζεις, αλλά τη συκοφαντία τη γνωρίζεις καλά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:46, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Μαριονέτες

ξεκινάει εδώ ο Καλογερόπουλος και μπερδεύεται νομίζοντας ότι ο Ανώδυνος χρησιμοποιήσε μαριονέτες στο λήμμα του προσώπου του, και επικροτεί ο Montjoie-Saint-Denis !!! από κοντά. Μόνο που οι μαριονέτες χρησιμοποιήθηκαν σε άσχετο λήμμα, και μάλιστα ήταν τόσο εμφανείς όσο το προηγούμενο αίτημα του ίδιου χρήστη για διαγραφή του λογαριασμού του από τη ΒΠ. Η συνέχεια για όποιον τρελό ενδιαφέρεται είναι στο λήμμα της συζήτησης όπου τα επιχειρήματα ήταν κατά σειρά προόδου α)γράφτηκε από μαριονέτα και στη συνέχεια γίνανε β)γράφτηκε 30% από μαριονέτα και στο τέλος έγινε γ) το ιστορικό παραβιάζει copyright. Ως εδώ, παραπέρα είναι αισχρή σπατάλη χρόνου. --Istoria1944 (συζήτηση) 22:07, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Κατάλαβα, ούτε ιστορικό δεν ξέρεις να διαβάσεις. I rest my case --Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:37, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Χωρίς ηγεσία[Επεξεργασία]

Στην κύρια πύλη διαβάζουμε αυτό: «Όλοι οι συντάκτες λημμάτων της Βικιπαίδειας είναι εθελοντές και αποτελούν μια συλλογική κοινότητα, χωρίς ηγέτη, όπου τα μέλη συντονίζουν...». Επειδή δεν έχουμε ούτε ηγέτη ούτε ηγετική ομάδα ούτε επιτροπή, ας αλλάξει το κείμενο σε «χωρίς ηγεσία», όποιος διαχειριστής ευκολύνεται.   ManosHacker 20:35, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --Dead3y3 (συζήτηση) 20:45, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Όνομα χρήστη[Επεξεργασία]

Είναι αυτό το όνομα χρήστη αποδεκτό. Προσωπικά δεν νομίζω πως είναι. Αν συμφωνείτε παρακαλώ ειδοποιήστε τον σχετικώς. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 21:09, 27 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. Αν και νομίζω ότι είναι κάπως αυτοσαρκαστικό και ο χρήστης δεν προτίθεται να προσβάλλει κάποιον άλλον, θα τον ειδοποιήσω. --Dead3y3 (συζήτηση) 14:28, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Και αυτό το όνομα είναι στα σίγουρα απαράδεκτο προσπαθώντας να προσβάλλει συγκεκριμένο πρόσωπο της επικαιρότητας.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:08, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. Απρόκλητα υβριστικό, ευχαριστώ που μας ειδοποίησες. --Dead3y3 (συζήτηση) 16:19, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Και ένα ακόμη απαράδεκτο όνομα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:30, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Έγινε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:03, 28 Απριλίου 2015 (UTC)

Κι άλλο μας ξέφυγε από χτες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 16:23, 29 Απριλίου 2015 (UTC)

Έγινε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:31, 29 Απριλίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη[Επεξεργασία]

Μια απόκρυψη στα απαράδεκτα ρατσιστικά σχόλια εδώ παρακαλώ... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:36, 29 Απριλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. - Badseed απάντηση 02:06, 30 Απριλίου 2015 (UTC)

Συνεχείς βανδαλισμοί[Επεξεργασία]

Έχει αρκετή ώρα που το λήμμα Μάνδρα Αττικής έχει πέσει θύμα βανδαλισμών από τον χρήστη Nikosathanasioi7878(Συζήτηση|Συνεισφορά) και διάφορες μαριονέτες του. Παρακαλώ για τα δέοντα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:57, 29 Απριλίου 2015 (UTC)

διαγραφή[Επεξεργασία]

αυτό--> Χρήστης:Spiros790/πρόχειρο2 θα λείπω τον περισσότερο καιρό για ένα-ενάμιση μήνα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να το μεταφράσω άμεσα. -- Spiros790 (συζήτηση) 16:01, 1 Μαΐου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --cubic[*]star 16:21, 1 Μαΐου 2015 (UTC)
thnx -- Spiros790 (συζήτηση) 16:30, 1 Μαΐου 2015 (UTC)

Όνομα χρήστη[Επεξεργασία]

Θεωρώ ότι το όνομα Χρήστης:Αρχιεπισκοπος Ιακωβος δεν είναι καλή ιδέα. Αν συμφωνείτε, καλό θα είναι να ειδοποιήσουμε το χρήστη. --Focal Point 19:20, 1 Μαΐου 2015 (UTC)

Κι εμένα σωστό μου φαίνεται. Καλώς το αντιλαμβάνεσαι.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:23, 1 Μαΐου 2015 (UTC)

Προφανώς και δεν είναι καλή ιδέα. Ειδοποίησέ τον για μελλοντική επ' αόριστον φραγή αν δεν αλλάξει σε σύντομο διάστημα όνομα χρήστη. --Ttzavarasσυζήτηση 20:51, 1 Μαΐου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί με συνεχείς αφαιρέσεις τεκμηριωμένου κειμένου[Επεξεργασία]

Δέχτηκα προσωπική επίθεση από τον χρήστη Evosmos salonica ο οποίος βανδαλίζει όπως μπορείτε να δείτε εδώ τα λήμματα Πρωτάθλημα Ελλάδας πετοσφαίρισης γυναικών και Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση γυναικών), αφαιρώντας έναν τεκμηριωμένο εγκυκλοπαιδικά τίτλο της συγκεκριμένης ομάδας, την οποία με κατηγορεί χωρίς βάση ότι εκπροσωπώ. Προκαλεί εν ολίγοις οπαδικό διορθωπόλεμο, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει βάσιμος λόγος ή τεκμηρίωση στα λεγόμενά του. Αυτό συμβαίνει τακτικά και κατ' επανάληψη και συνιστά βανδαλισμό. Παρακαλώ για άμεσες διαχειριστικές ενέργειες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:46, 4 Μαΐου 2015 (UTC)

Και νέα προσωπική επίθεση.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:46, 5 Μαΐου 2015 (UTC)

Ο Βάνδαλος συνεχίζει και σήμερα να αφαιρεί τεκμηριωμένο κείμενο από τα λήμματα. Εχει παραβεί τον κανόνα των τριών επαναφορών. Ζητείται διαχειριστική παρέμβαση.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 16:17, 5 Μαΐου 2015 (UTC)

Επίμονες αφαιρέσεις τεκμηριωμένου κειμένου και σήμερα από τον χρήστη-βάνδαλο.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 10:35, 7 Μαΐου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Για αυτόν τί να πώ... παρακαλώ εκτός της φραγής, να γίνει και απόκρυψη όλων των αισχρολογιών του στα λήμματα Κωνσταντίνος Καβάφης και Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Να ληφθεί υπόψη ότι παρότι προειδοποιήθηκε, συνέχισε να βανδαλίζει με χειρότερους χαρακτηρισμούς. Κλασικό troll...—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:59, 4 Μαΐου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --Ttzavarasσυζήτηση 19:09, 4 Μαΐου 2015 (UTC)

For the record[Επεξεργασία]

Επιθετική, απειλητική συμπεριφορά -geraki (συζήτηση) 06:53, 5 Μαΐου 2015 (UTC)

Δεν αφορά το ΣΔ πλέον, αλλά το meta.   ManosHacker 07:04, 5 Μαΐου 2015 (UTC)
Το meta δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση μπορεί να έχει με την προσωπική επίθεση. Παρακαλώ να απέχεις από μελλοντικές, τέτοιου είδους, επιθέσεις και όποιο ζήτημα έχει προκύψει είτε να λυθεί στη σελίδα συζήτησης είτε στην Αγορά είτε στο meta.--Diu (συζήτηση) 07:12, 5 Μαΐου 2015 (UTC)
Diu, βαφτίζεις τη σύσταση και προειδοποίηση, προσωπική επίθεση και εμπλέκεσαι ενεργά, και τώρα και στο παρελθόν εναντίον μου, και στο έχει επισημάνει πρόσφατα διαχειριστής να προσέχεις, εσύ και ο Geraki.   ManosHacker 07:22, 5 Μαΐου 2015 (UTC)
Δεν θυμάμαι να μου έχει επισημάνει κάτι σχετικό κάποιος/κάποια (σε παρακαλώ να δώ το λινκ) - ακόμα και αν το έχει κάνει δεν το έχει πράξει με την ιδιότητα του διαχειριστή - ούτε να έχω εμπλακεί εναντίον σου. Κατα τ'άλλα το ύφος σου ("κανόνισε") δεν συνάδει με το εγχείρημα, οπότε απλά αποδέξου την προειδοποίηση. Αν έχεις κάτι να μου προσάψεις, έλευθερα. Αόριστες κατηγορίες ή προσωπικές πεποιθήσεις (εμπλέκεσαι ενεργά, και τώρα και στο παρελθόν εναντίον μου) δεν νομίζω ότι έχουν αξία να τις συζητήσω.--Diu (συζήτηση) 07:37, 5 Μαΐου 2015 (UTC)
Βάσει αυτού και συγκεκριμένα της 5ης παραγράφου του diff, είστε ειδοποιημένοι, και οι δύο, για αυτό το οποίο κάνετε ακριβώς τώρα.   ManosHacker 08:04, 5 Μαΐου 2015 (UTC)
Έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου για το σχόλιο του Καλογερόπουλου, το οποίο και θεώρησα αδικαιολόγητο. Επίσης δεν απευθύνεται σε μένα καθώς παρακάτω γράφει: Αν θεωρείτε ότι δεν σας αφορά η συγκεκριμένη διαμάχη, η οποία καλά κρατεί και όχι μόνον εδώ, τότε παρακαλώ μην απαντάτε και κυρίως μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε την εικόνα του υπερασπιστή του δικαίου απροσκάλεστος, γιατί δεν είστε. Όπως επίσης ποτέ δεν έχω τοποθετηθεί αρνητικά έως σημείου απειλών και διαφόρων άλλων ελέγχων όπως επισημαίνει. Καλό θα ήταν να πάψεις να στοχοποιείς τους υπολοίπους επειδή διαφωνούν μαζί σου (όπως κάνεις τώρα), να διορθώσεις το απειλητικό και επιθετικό ύφος σου, για το οποίο δεν είπες τίποτα και είσαι ήδη ειδοποιημένος βάσει αυτού, και να αιτιολογείς αναιρέσεις που πραγματοποιείς. Και όλα αυτά προκύπτουν από τις σημερινές σου επεξεργασίες.--Diu (συζήτηση) 08:34, 5 Μαΐου 2015 (UTC)
Το γεγονός είναι πως προσπαθείτε να υποβαθμίσετε την εκδήλωση που αφορά τη Βικιπαίδεια, με όποιον τρόπο, επιμένοντας στην ακραία εκδοχή Geraki και όχι στη ορθή (γιατί γιορτή της Βικιπαίδειας είναι, όχι του Σχολείου) ή τη μέση οδό που έχει προταθεί.   ManosHacker 08:48, 5 Μαΐου 2015 (UTC)
Μάνο επιμένεις στην στοχοποίηση χρησιμοποιώντας πληθυντικό. Δεν έχω εκφράσει άποψη για το θέμα, το μόνο που είπα ήταν όποιο ζήτημα έχει προκύψει είτε να λυθεί στη σελίδα συζήτησης είτε στην Αγορά είτε στο meta.--Diu (συζήτηση) 08:53, 5 Μαΐου 2015 (UTC)

Λευκάσιο Αχαΐας - Δήμος Λευκασίου (νυν Δ.Ε. Κλειτορίας)[Επεξεργασία]

Παρακαλώ δείτε στη σελίδα συζήτησής μου το αίτημα, παράπονο, υπόδειξη και μου καταθέτει ο χρήστης Μπαντούνας, όπως και στη σελίδα συζήτησής του, καθώς και την απάντηση που του έδωσα.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε σε ό,τι χρειαστεί.--Enpatrais (συζήτηση) 12:52, 6 Μαΐου 2015 (UTC)

Να περιμένουμε πρώτα την απάντησή του.--Diu (συζήτηση) 21:44, 6 Μαΐου 2015 (UTC)

Προπαγάνδα σε ευαίσθητο λήμμα[Επεξεργασία]

Ο χρήστης POTY barnstar.svg 244wiki~ έγραψε: 13:11, 6 Μαΐου 2015 (UTC) Χαίρετε! Το λήμμα Ορθόδοξοι Παλαιοημερολογίτες αναφέρει πολλά ιστορικά δεδομένα σχετικά με τις παρατάξεις των Γ.Ο.Χ. Πολύ λογικό πολλοί χρήστες να διαφωνούν με ορισμένα γεγονότα ή να βλέπουν με άλλο μάτι το ίδιο γεγονός. Ως συγγραφέας του λήμματος έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να ουδετεροποιήσω το κείμενο, αφαιρώντας χαρακτηρισμούς, που ενδέχεται να θίγουν άτομα/χρήστες, που διαφοροποιούνται από την "εγωκεντρική" μου ματιά, παραθέτοντας παραπομπές. Πριν λίγους μήνες ο χρήστης: Kalogeropoulos προέβη (ορθά) σε διαγραφή μιας ενότητας, που προκαλούσε "διορθο-πόλεμο". Οι ίδιοι πάλι χρήστες (βλ. Ιστορικό λήμματος) επιδίδονται ξανά σε "διορθο-πολέμους", διαγράφοντας ή αλλοιώνοντας εσκεμένα τα στοιχεία, χρωματίζοντας έτσι το κείμενο προς την "αυθεντική" κατεύθυνσή τους (είναι και αυτό μια μορφή προπαγάνδας). Προσπάθησα επανειλημμένα να ουδετεροποιήσω τις προσθήκες τους αλλά εξακολουθούν να τις ξαναναχρωματίζουν, προφανώς, προς το σκοπό τους. Η τελευταία μου τροποποίηση έχει περιγραφή "Τελευταία Τροποποίηση!" περιέχει το τελικό αχρωμάτιστο (κατ' εμέ) κείμενο. Παρακαλώ πολύ επιληφθείτε του θέματος. Κάντε συστάσεις στους εν λόγω χρήστες ή κλειδώστε για λίγες εβδομάδες το λήμμα. Ας μη διαγραφεί η επίμαχη ενότητα, καθώς περιέχει και άλλα δεδομένα, που δεν αφορούν το "διορθοπόλεμο". Ο χρήστης POTY barnstar.svg 244wiki~ έγραψε: Ευχαριστώ πολύ.

Το λήμμα έχει πολλά προβλήματα ακόμα. Θέλει πολύ δουλειά για να ουδετεροποιηθούν οι εκφράσεις του, το κείμενο δεν έχει συνοχή και έχει (πάρα) πολλά ατεκμηριώτα σημεία τόσο ώστε να μοιάζει με πρωτότυπη έρευνα, μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική για τα δεδομένα της Βικιπαίδειας. Δεν είναι ευχάριστη κατάσταση ο διορθοπόλεμος που συμβαίνει, ο οποίος αν καταλαβαίνω καλά αντανακλά διαφορές στο εσωτερικό των ΓΟΧ (δεν είναι εδώ ο χώρος για να λυθούν), αλλά δεν είναι και το μόνο πρόβλημά του.
Για παράδειγμα, η ενότητα "Κοινή χρήση παλαιού και νέου ημερολογίου - Τυπικά και θεολογικά προβλήματα" είναι άσχετη με το θέμα, μεροληπτική και με ύφος όχι κατάλληλο για εγκυκλοπαίδεια. Θα μπορούσε να φύγει ολόκληρη μεμιάς. Η επόμενη "Επιστημονική αντιπαράθεση νεοημερολογιτών και παλαιοημερολογιτών" είναι επίσης άσχετη με αυτό το λήμμα. Οι πληροφορίες τους θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα νέο λήμμα, αλλά σαφώς όχι γραμμένες με αυτόν τον τρόπο. --cubic[*]star 17:23, 6 Μαΐου 2015 (UTC)

Γενικά, πάντως, όλα τα λήμματα των ΓΟΧ παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα ουδετερότητας. Τις προάλλες έτυχε να διαβάσω τα λήμματα για τους ιερείς τών και είχαν σημαντικά προβλήματα. Σε αυτό του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου τοποθέτησα και σχετική σήμανση, όμως η αλήθεια είναι ότι το λήμμα χρήζει γενικότερης επιμέλειας.--Diu (συζήτηση) 21:42, 6 Μαΐου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 4[Επεξεργασία]

Παρακαλώ για όποιες διαχειριστικές ενέργειες κατόπιν αυτής της επεξεργασίας μέσω της ip 77.49.73.38, βάσει της Πολιτικής περί νομικών απειλών (παράγρ. β). Στη θέση σας κι επειδή η σχετική σελίδα Όχι Νομικές Απειλές της επίσημης Πολιτικής δεν έχει μεταφραστεί ακόμη (όχι ότι διαφορετικά θα την είχε διαβάσει – στη Βίκι βρίσκεται μόνο για να τρολάρει σε σελ. Συζήτησης λημμάτων/χρηστών μέχρι τελικής πτώσης να βαρεθεί: 1, 2, 3 κλπ κλπ), θα προχωρούσα μόλις σε 2-3 ξυλιές στο ηλεκτρονικό του ποπινάκι. Με την υπόμνηση ότι το να αναρωτιέσαι απλά για ενδεχόμενες νοσταλγικές συμπεριφορές δεν ποινικοποιήθηκε ποτέ έπειτα τη Μεταπολίτευση, πόσο μάλλον τώρα που δεν ζει παρά ένας τους και μοναδικός. Και βέβαια της παροιμίας των σοφών Ινδιάνων περί μύγας και μυγιάσματος. Ελπίζω να σας κάναμε να γελάσετε κι ευχαριστούμε ευχαριστώ εκ των προτέρων. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:12, 7 Μαΐου 2015 (UTC)

Ξεκλείδωμα[Επεξεργασία]

Ώρα για ξεκλείδωμα της Βικιπαίδεια:Δράσεις προώθησης/Τρίτη 12 Μαΐου 2015: Γιορτή Βικιπαίδειας στην Αθήνα (Τεχνόπολη, Γκάζι). Η συζήτηση βρίσκεται Βικιπαίδεια:Αγορά#Γιορτή για τη Βικιπαίδεια. Δεν υπάρχει εκφρασμένη άποψη που να λέει ότι κάποια από τις εναλλακτικές ονομασίες (όπως "Γιορτή για την Βικιπαίδεια") δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ή είναι λανθασμένη. -geraki (συζήτηση) 06:08, 8 Μαΐου 2015 (UTC)

[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να γίνει ανάρτηση του banner :

Όποιος διαχειριστής έχει την ευχέρεια ας κάνει την ανάρτηση εδώ.   ManosHacker 07:04, 8 Μαΐου 2015 (UTC)

Δεν μπορεί να γίνει ανάρτηση του banner μέχρι να έρθει ο τίτλος στην κοινά αποδεκτή ονομασία. -geraki (συζήτηση) 07:17, 8 Μαΐου 2015 (UTC)
Πηγές

[5][6] Σε περίπτωση που ο παραπάνω χρήστης επιμείνει, και καθώς ήδη συντελεί σημαντικό πρόβλημα στους συνδέσμους και προκαλεί σύγχυση στα media, να απομακρυνθεί από το εγχείρημα για λίγες ημέρες.   ManosHacker 07:22, 8 Μαΐου 2015 (UTC)

Το ότι ο παραπάνω χρήστης έσπευσε αμέσως μετά το κλείδωμα της σελίδας να στείλει ΔΤ οπουδήποτε δεν δεσμεύει σε τίποτε την Βικιπαίδεια. Ο παραπάνω χρήστης με τις πράξεις του αποδεικνύει το πόσο αυτή η εκδήλωση δεν είναι της Βικιπαίδειας, αλλά κατευθύνεται αποκλειστικά από τις ατομικές του ενέργειες και όχι από την κοινότητα της Βικιπαίδειας. Υπάρχει συζήτηση στην Αγορά. Το θέμα θα επιλυθεί εκεί. -geraki (συζήτηση) 07:29, 8 Μαΐου 2015 (UTC)
Παρακαλώ δείτε πότε έχει αποσταλεί το δελτίο τύπου από τον πρώτο σύνδεσμο, και λάβετε υπόψη πως η επίσημη ανάρτηση στην Τεχνόπολη προηγείται αρκετές ημέρες με τον σωστό τίτλο.   ManosHacker 07:41, 8 Μαΐου 2015 (UTC)
Η αμφισβήτηση της ορθότητας του τίτλου έγινε στις 4 Μαΐου. Η συζήτηση στην Αγορά ξεκίνησε στις 5 Μαΐου. Τα ΔΤ δημοσιεύτηκαν στις 6 Μαΐου. --geraki (συζήτηση) 07:51, 8 Μαΐου 2015 (UTC)
στην οποία αγορα έβαλα ερωτήματα που δεν απαντηθηκαν. Η αίσθηση που μου μένει είναι οτι υπάρχει διαμάχη σε ηγετικό επίπεδο των απο τα πανω, και η οποία δεν λύνεται απο τα κάτω. Μάλιστα διαβλεπω πληρη αδιαφορία για επεξήγηση και οχύρωμα πίσω από από τύπους. Ως εκ τούτου καλη τη πίστη στηρίζω το της βπ μέχρι να εξηγηθούν πλήρως οι Λογοι του κατά.--Istoria1944 (συζήτηση) 08:17, 8 Μαΐου 2015 (UTC)


Ε, λοιπόν, πάμε στην Αγορά. -geraki (συζήτηση) 08:22, 8 Μαΐου 2015 (UTC)

Μετακόμιση[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να γίνει μετακίνηση με διαγραφή της σχετικής ανακατεύθυνσης στο λήμμα Βικιπαίδεια:ΤΕΙ Πειραιά προς τον κύριο χώρο του εγχειρήματος... Ευχαριστώ...

ΥΓ. Θα μπορούσα να το κάνω και μόνος αν το σύστημα δεν με μπλοκάριζε...

--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:02, 9 Μαΐου 2015 (UTC)


Pictogram voting keep.svg Έγινε. -geraki (συζήτηση) 13:15, 9 Μαΐου 2015 (UTC)

Απόπειρα meatpuppeting...[Επεξεργασία]

Θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή των διαχειριστών στον Cretan2014 (συζήτηση • συνεισφορά), ο οποίος αφού η βεβιασμένη μετακίνησή του της σελίδας Μπίτολα σε Μοναστήρι (ΠΓΔΜ) ορθώς αναστράφηκε από τον Kalogeropoulos (συζήτηση • συνεισφορά), πήγε να ζητήσει βοήθεια - πει τον πόνο του στο (γνωστό και μη εξαιρετέο) defence.net για το θέμα αυτό υπό το ψευδώνυμο "Βασιλόφρων"... Άμα αυτό δεν θεωρείται meatpuppeting τότε τί ακριβώς είναι ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:44, 10 Μαΐου 2015 (UTC)

Defence.net.PNG

ΥΓ. Ορίστε και screenshot για να μη λέμε μετά για μυθεύματα... SFriendly.svg --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:44, 10 Μαΐου 2015 (UTC)


Για την ακρίβεια είναι Canvassing. Εφαρμόστηκε φραγή. -geraki (συζήτηση) 15:02, 10 Μαΐου 2015 (UTC)

Ε καλά, θα το μελετήσω καλύτερα για την μετεξεταστική... SInnocent.gif Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απόκριση... SFriendly.svg --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:05, 10 Μαΐου 2015 (UTC)

Τι ... που ήμουν, να μην κρατήσω track από μία ανάλογη συζήτηση που πριν 1½ χρόνο τράκαρα σε οπαδικό site τυχαία (μα εντελώς τυχαία, μέσω αναζήτησης στο google για στοιχεία ενός ποδοσφαιριστή). Με ψευδώνυμα, αλλά και μικρά ονόματα και 1-2 επώνυμα. Όπου προέτρεπαν για meat puppetry (όχι canvassing, καθώς αφορούσε σε επεξεργασίες) στη Βίκι εν είδει Ιερού Πολέμου. Πόσα θα είχαν γλυτώσει όλοι μας και βασικά το εγχείρημα. Τι ... που ήμουν!!!!!! --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:31, 10 Μαΐου 2015 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο σχετικά με το κείμενο της πρώτης παραγράφου της ενότητας αυτής, νομίζω πως η τέλεση παράβασης(meatpuppeting ή ότιδήποτε άλλο) δε θα πρέπει να σχετίζεται ούτε με το που σχολιάζει κάποιος ούτε το τι φρονήματα έχει και που λέει τον πόνο του, αλλά καθαρά με το τι αρνητικές επιπτώσεις ως προς τη λειτουργία της ΒΚ φέρνουν ή μπορεί να φέρουν οι πράξεις του. Σχετικά με τη φραγή λόγω canvassing, ίσως..ίσως και όχι (δεν κάλεσε απευθείας κάποιους να μπουν αλλά από την άλλη το έτσι για να το ξέρετε αφήνει παράθυρα ανοικτά και για canvassing και για φραγή για canvassing). Κρίμα γιατί φαίνεται να έχει την κύρια και μεγάλη συνεισφορά σε λήμματα σχετικά με τη σχετική θεματολογία(β.οίκοι, αριστοκρατία κτλ, όσο και αν είναι αδιάφορη ή ενδιαφέρουσα ή ενδεχομένως και απεχθής για τον όποιοδήποτε η θεματολογία αυτή) και τα λήμματα του όσο έχω δει είναι αντικειμενικά(=περιγράφουν γεγονότα/χαρακτηριστικά με πηγές και χωρίς εκτιμήσεις και κλίμα) ως προς το περιεχόμενο τους. Gts-tg (συζήτηση) 19:41, 11 Μαΐου 2015 (UTC)

Βανδαλισμός (εύλογη χρήση)[Επεξεργασία]

Σήματα εύλογης χρήσης διαγράφονται αναιτιολόγητα. Παρακαλώ να επιληφθείτε επί του θέματος. Ευχαριστώ. --IM-yb (συζήτηση) 21:28, 11 Μαΐου 2015 (UTC)

Είναι τουλάχιστον άκομψο να χαρακτηρίζεται κάποιος που συνεισέφερε καλόπιστα στο 50% του λήμματος βάνδαλος. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει διαφωνία ως προς το πιο είναι το ακριβές λογότυπο. Αυτό λύνεται με συνεργασία και συζήτηση, και ευθύνη να πάει προς τα εκεί το ζήτημα εκ τον πραγμάτων έχει ο πιο έμπειρος χρήστης από τους εμπλεκόμενους. —Ah3kal (συζήτηση) 21:47, 11 Μαΐου 2015 (UTC)

Ομολογώ πως η συμπεριφορά που παρέθεσα παραπάνω με υπερσύνδεσμο, δεν μου άφησε περιθώρια για διαφορετική ενέργεια από την πλευρά μου. Θα τη χαρακτήριζα θρασύτατη. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο σημειωματάριο διαχειριστών, καθώς δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι ανάλογο. Πόσο μάλλον σε σήματα εύλογης χρήσης. Μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός όμως ότι ο συνεισφέρων είναι μόλις λίγους μήνες στη ΒΠ. Δεν το είχα προσέξει. Αν επαναληφθεί το γεγονός τότε θα προσπαθήσω μέσω μηνύματος να επικοινωνήσω μαζί του εδώ στη ΒΠ. --IM-yb (συζήτηση) 22:14, 11 Μαΐου 2015 (UTC)

Εσύ πιθανώς (κρίνοντας από τη συνεισφορά σου) να μη δυσκολεύτηκες καθόλου να εξοικειωθείς με πολλά πράγματα στη ΒΠ σχετικά γρήγορα. Μην το θεωρείς καθόλου δεδομένο όμως για όλους. Πάρα πολλοί μπορεί να χρειαστούν καθοδήγηση και υπομονή (από τη μεριά του έμπειρου χρήστη) και πολλές επεξηγήσεις και ενθάρρυνση για να μπουν στο νόημα της Βικιπαίδειας και να αφομοιώσουν πολιτικές κανόνες και έννοιες. Ο μέσος νέος χρήστης γρήγορα απογοητεύεται ή εκτροχιάζεται αν τον πάρεις από τα μούτρα ανάλογα με το ταμπεραμέντο του. Στο χέρι μας είναι να τους κερδίσουμε είτε να τους διώξουμε. Δεν λέω φυσικά ότι έχει δίκιο ή ότι πράττει σωστά ο εν λόγω, αλλά σκέψου λίγο, αν εμείς με αυτή τη νοοτροπία που έχουμε ως ένα βαθμό στη ΒΠ (και δεν βγάζω την ουρά μου απέξω) αναλαμβάναμε να διδάξουμε σε πρώτη δημοτικού, θα ρίχναμε φάπες στα παιδάκια με το πρώτο ορθογραφικό. —Ah3kal (συζήτηση) 22:49, 11 Μαΐου 2015 (UTC)

Όντως είναι υπερβολικό να χαρακτηρίζεται ως βάνδαλος. Πιθανότατα κάποιος να πρέπει να του εξηγήσει την πολιτική. Η καλύτερη λύση είναι να επικοινωνήσεις με τον ίδιο, όπως είπες, με μήνυμα.--Diu (συζήτηση) 22:35, 11 Μαΐου 2015 (UTC)

Έκανα μία προσπάθεια, αλλά ο χρήστης Proodeftiki δεν φαίνεται να κατανοεί ούτε και να ενδιαφέρεται για το πως λειτουργεί η ΒΠ. Του παρέθεσα σελίδες από τη βοήθεια, για την εύλογη χρήση, την παράθεση πηγών (καθώς ότι έγραψε δεν βασίζεται σε πηγές και έχει διαγράψει και κείμενο επίσης χωρίς πηγές). Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι παίζει με τα σήματα εύλογης χρήσης που ανέβασα βάση των πηγών. Αφαιρεί σήματα, βάζει σήματα που δεν υπάρχουν ή με λάθος όνομασια (jpg, png). Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τουλάχιστον, όσον αφορά τα σήματα εύλογης χρήσης, ας ρίξει μια ματιά ένας τρίτος στις πηγές που παρέθεσα και να αποκαταστήσει την τάξη ανάλογα. --IM-yb (συζήτηση) 13:19, 12 Μαΐου 2015 (UTC)

Η συζήτηση υπάρχει εδώ (Συζήτηση χρήστη:Proodeftiki#Έμβλημα Προοδευτικής, δε μιλώ για το ύφος του, καν) και οι σελίδες στις οποίες έχει εμφανιστεί το πρόβλημα είναι οι ακόλουθες:

--IM-yb (συζήτηση) 13:22, 12 Μαΐου 2015 (UTC)

Τακτικές συζητήσεις[Επεξεργασία]

Παρακαλώ όπως στη σελίδα MediaWiki:Recentchangestext προστεθεί στην ενότητα τακτικές συζητήσεις

[[Βικιπαίδεια:Υποψήφια καλά λήμματα|'''{{PAGESINCAT:Υποψήφια καλά λήμματα}} '''{{#ifeq:{{PAGESINCAT:Υποψήφια καλα λήμματα}}|1|υποψήφιο καλό λήμμα| υποψήφια καλά λήμματα}}]] -

μετά τα υποψήφια προς προβολή. Xaris333 (συζήτηση) 23:19, 11 Μαΐου 2015 (UTC)

Ύφος[Επεξεργασία]

Προσωπική επίθεση με απαράδεκτο τύπου οπαδικού φόρουμ υφάκι...

ΥΓ. Και τα προηγούμενα diff είναι ακόμη περισσότερο ενδεικτικά αυτού που αναφέρω...

--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:23, 12 Μαΐου 2015 (UTC)

Απαράδεκτο όνομα[Επεξεργασία]

Γι'αυτό εδώ ο λόγος... Επ'αόριστον φραγή θέλει...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:55, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

Έγινε. -geraki (συζήτηση) 11:02, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

Συγχώνευση ιστορικών[Επεξεργασία]

Έχω τοποθετήσει πρότυπο για συγχώνευση στο Δημιουργική γραφή, θα χρειαστεί όμως διαχειριστή.--MenelaosGkikas (συζήτηση) 15:41, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

Βάλε το αίτημά σου στην ειδική σελίδα Βικιπαίδεια:Χειρισμοί ιστορικού.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:41, 14 Μαΐου 2015 (UTC)
Το τοποθέτησα, έκανα και ανακατεύθυνση, ασχοληθείτε παρακαλώ με τη συγχώνευση ιστορικών ώστε να μην χαθούν οι παλαιές εκδόσεις.--MenelaosGkikas (συζήτηση) 15:36, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Φραγή χρήστη[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να φραγεί για τουλάχιστον 6 μήνες ο χρήστης:Dgolitsis. Μετά την τελευταία τρίμηνη φραγή του επανήλθε με λήμματα που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, όπως Το Πείραμα Μπούλκες, Τόνυ Τζαντ. Αν και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν αυτά που έχουν συζητηθεί πολλές φορές. Μόνο σήμερα, μέχρι να γράψω αυτά, επισήμανα άλλα τρία παλαιότερα λήμματα του με σαφή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Θα επισημάνω και άλλα ίσως σήμερα.—Ah3kal (συζήτηση) 09:21, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

 • Κακώς διαγράφηκαν γιατί τα παραπάνω λήμματα που επικαλείσαι είχαν εικόνες, παραπομπές, σημειώσεις, πηγές, εξωτερικές συνδέσεις κ.α. αν κάποιες φράσεις ή λέξεις συμπίπτουν μπορούσες να τις διαγράψεις. Εν πάση περιπτώσει ο ζήλος σου φάνηκε στο λήμμά Αυγή Καστοριάς που ενέθεσες ένδειξη (δα) χωρίς να μπεις στο κόπο να κάνεις τη σχετική αντιπαράθεση. Επί πραγματικού και όχι προσωπικού. Dgolitsis--"~", 11:49, 18 Μαΐου 2015 (UTC)
Δυστυχώς μπήκα στον κόπο να κάνω αντιπαράθεση, που φαίνεται και στη σελίδα συζήτησης του αντίστοιχου λήμματος...—Ah3kal (συζήτηση) 12:06, 18 Μαΐου 2015 (UTC)
Επιπλέον, είναι πλέον εκατοντάδες οι παραβάσεις σου. Δεν αξίζει τον κόπο να αφαιρείται η πιστοποιημένη αντιγραφή. Έχει αποδειχθεί ότι παραθέτεις αυτούσια αποσπάσματα και από έντυπες πηγές, οπότε κανονικά πρέπει να διαγραφεί και να αναστραφεί όλη η συνεισφορά σου. Έχεις ειδοποιηθεί και σου έχει εξηγηθεί πάμπολλες φορές ποιο είναι το ζήτημα και επιδεικτικά το αγνοείς. Θέτεις σοβαρά σε κίνδυνο το εγχείρημα αφήνοντάς το εκτεθειμένο για λογοκλοπή.—Ah3kal (συζήτηση) 12:09, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Προχωράω σε εξάμηνη φραγή του συγκεκριμένου χρήστη δεδομένου ότι είχε προειδοποιηθεί να μην επαναλάβει την τακτική του αυτή. Είναι ξεκάθαρο - για κάποιους ήταν και πριν διαπιστωθεί η λογοκλοπή- ότι ο Dgolitsis αδυνατεί να κατανοήσει τους κανόνες και τις πολιτικές του εγχειρήματος. Να σημειωθεί επίσης ότι ο συγκεκριμένος χρήστης όχι μόνο δεν παραδέχθηκε ότι προχώρησε σε εκτεταμένη λογοκλοπή αλλά δεν βοήθησε καθόλου τους υπόλοιπους χρήστες στον εντοπισμό τέτοιου είδους άρθρων με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να επισημαίνονται τέτοια λήμματα (βλ. Ντάμιεν Γκρούεφ).--Diu (συζήτηση) 13:13, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Όσα έχουν μείνει είναι κατά κόρον αυτά που έχουν αντιγραφεί από έντυπες πηγές. Όχι ότι δεν έχουν ξεφύγει και αρκετά που οι πηγή της αντιγραφής να είναι online (μόνο σήμερα με λίγο ψάξιμο εντόπισα πάλι 3-4). Πρέπει επιτέλους να διαγραφούν όλες οι συνεισφορές του, και να αναστραφούν εκεί που δεν ξεκίνησε ο ίδιος το λήμμα, αλλιώς ματαιοπονούμε, χάνουμε χρόνο, και αφηνόμαστε εκτεθειμένοι.—Ah3kal (συζήτηση) 13:19, 18 Μαΐου 2015 (UTC)
Συμφωνώ. Καλό θα ήταν όμως να μεταφερθεί η συζήτηση στην Αγορά για να αποφασιστεί από την ίδια την κοινότητα.--Diu (συζήτηση) 13:22, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Διαφήμιση;[Επεξεργασία]

Ο Χρήστης:Stef1313 εμφανίστηκε σήμερα με μοναδική δραστηριότητα την προσθήκη συνδέσμων στην ιστοσελίδα http://www.vouliwatch.gr για τετριμμένες πληροφορίες, κυρίως κοινοβουλευτικές ομάδες, που υπάρχουν και στις σελίδες των ίδιων των κομμάτων καθώς και σε αυτή της Βουλής. Παρακαλώ να προσεχθεί γιατί υποψιάζομαι προσπάθεια διαφήμισης και SEO.--Auslaender (συζήτηση) 15:10, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Auslaender το βρίσκω χρήσιμο το site και τα περιεχόμενα του, αν μπαίνει στην ενότητα εξωτερικών συνδέσμων σε λήμματα που είναι σχετικά με το θέμα, νομίζω δεν είναι απαραίτητα κακό (αν και το κείμενο του συνδέσμου Ανεξάρτητο παρατηρητήριο της Βουλής δε μου αρέσει και τόσο πολύ, ακούγεται σαν θεσμός ή/και διαφήμιση, καλύτερα να έχει κάτι πιο περιγραφικό, π.χ. πληροφορίες για τα βουλευτικά κόμματα ή εφάμιλλο. Από την άποψη του SEO δεν έχει αποτέλεσμα μια και όλοι οι σύνδεσμοι έχουν το nofollow(δεν λαμβάνονται υπόψη από SE), αν και αυτό δεν αναιρεί το ενδεχόμενο κάποιος να νομίζει ότι βελτιώνει το SEO του ή τις επισκέψεις που ανεβαίνουν από αυτούς που κάνουν τα κλικ. Gts-tg (συζήτηση) 15:50, 18 Μαΐου 2015 (UTC)
Gts-tg, δεν έχω κάτι ενάντια στο συγκεκριμένο ιστότοπο, τον οποίο γνωρίζω ελάχιστα, αλλά δεν βρίσκω θεμιτό το να μπαίνει ως σύνδεσμος για τετριμμένες πληροφορίες όπως η σύνθεση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας όταν υπάρχουν επίσημες πηγές. Ή πχ να μπαίνει ως λινκ στη σελίδα του Τσίπρα η σελίδα του è* vouliwatch η οποία περιέχει τετριμμένες πληροφορίες που βρίσκονται και στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Βρίσκω δε πολύ ύποπτο έναν χρήστη ο οποίος έχει μόνο τη συγκεκριμένη συνεισφορά--Auslaender (συζήτηση) 17:48, 18 Μαΐου 2015 (UTC)
Συμφωνώ με την τελευταία παρατήρηση. Μοιαζει με spam. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 17:51, 18 Μαΐου 2015 (UTC)
Auslaender βεβαίως συμφωνώ, δε πρέπει να έχει προτεραιότητα πάνω από τις επίσημες πηγές, αλλά μετά από αυτές, ως συμπλήρωμα. Τώρα στην περίπτωση όπου υπάρχουν μεν επίσημες πηγές αλλά δεν παρατίθενται/δεν έτυχε να τις βάλει κάποιος στο παρελθόν, και μπήκε ο χρήστης για να βάλει αυτό που βάζει, χμμ, είναι λίγο πιο περίπλοκο.. όσο για το που θα μπαίνει θα πρέπει να μπαίνει όπου έχει κάποια σχέση και όχι γενικά να το τραβάει απ'τα μαλλιά. Σχετικά με τις συνεισφορές του οι οποίες περιορίζονται στο να βάζει το σύνδεσμο αυτό, πολύ πιθανό ο χρήστης να θέλει να προωθήσει το site του, μπορεί να το κάνει νομίζω μόνο εφόσον αυτό που προσθέτει είναι όντως χρήσιμο για όλους τους άλλους, και δεν κάνει κατάχρηση. Όλα τα παραπάνω είναι απλώς η εντύπωση μου, ούτε και εγώ το γνωρίζω το site αλλά ρίχνοντας το μια ματιά μου φάνηκε χρήσιμο συμπλήρωμα. Αν παρατηρείται κάτι που μοιάζει με spam/κατάχρηση ίσως είναι καλό να γίνει επικοινωνία με τον χρήστη, και από εκεί και πέρα τι θα γίνει θα εξαρτηθεί και από την αντίδραση/συνεργασία του Gts-tg (συζήτηση) 17:57, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Σίγουρα είναι spam για την επίμονη και στοχευμένη προσθήκη σε συγκεκριμένες σελίδες, την ώρα που η Βουλή και τα κόμματα παρέχουν τις ίδιες πληροφορίες, που είναι και προτιμότερες καθότι επίσημες. Δεν χρειάζόμαστε τρίτες αξιόπιστες πηγές για να ξέρουμε λχ ποιους βουλευτές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ότι το λέει η Βουλή και το ίδιο το κόμμα επαρκεί. --cubic[*]star 18:35, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Χειραγώγιση χρηστών ?[Επεξεργασία]

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την κατάληξη αυτού του diff... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:22, 21 Μαΐου 2015 (UTC)

Δεν νομίζω ότι είναι άξιο αναφοράς, πολύ περισσότερο απάντησης, το μήνυμα του ανώνυμου. Όσο για το "κάντε ότι σας λέω", απλά αγνοείται. Do not feed the trolls. --Ttzavarasσυζήτηση 18:25, 21 Μαΐου 2015 (UTC)

Αυτό θα έλεγα κι εγώ Ttzavaras... άμα δεν είχα δει νωρίτερα το απόγευμα τις τελευταίες συνεισφορές-βανδαλισμούς εδώ πέρα... Προς το παρόν τις αναστρέφω και βλέπουμε άμα επιμείνουν...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:28, 21 Μαΐου 2015 (UTC)

Παραβίαση κανόνα τριών επαναφορών[Επεξεργασία]

...από τον χρήστη Χρήστης:Evosmos salonica όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Παρακαλώ για τις δέουσες διαχειριστικές ενέργειες καθώς ο χρήστης αφαιρεί συνεχώς τεκμηριωμένο περιχόμενο από λήμματα τις τελευταίες ώρες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 10:49, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Εκ νέου παραβίαση του κανόνα από τον χρήστη-βάνδαλο και να ληφθεί υπόψη οτι δέχτηκα και προσωπική επίθεση όπως φαίνεται εδώ. Μιλάμε για τουλάχιστον τρεις ημέρες φραγή.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 11:06, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Σε σχέση με το κάτω σχόλιο έχω να πω, πως είναι μονάχα ένας ακόμη βανδαλισμός. Νομίζω πως η σελίδα χρήστη μου είναι σαφής για τις αθλητικές μου προτιμήσεις, αν και δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι αυτό ή ότι χρειάζεται να απολογείται κανείς γι' αυτό ή ότι έχει πραγματικά κάποια σχέση με το εν λόγω ζήτημα. Και σε σχέση με τις σελίδες που έχουν βανδαλιστεί (διότι αφαιρείται συνεχώς τεκμηριωμένο με πηγές κείμενο) είναι κομμάτι τις ΒΠ και όχι κάποιων οπαδών.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 11:16, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Ποιος ειναι ο χρηστης Evosmos salonica που μου αφησε αυτό το μυνημα; Τι εννοει με τη φραση "Θα σας παρει και θα σας σηκωσει"; Παρακαλω τους διαχειριστες να επέμβουν.--ΗΡ9ΡbOW 11:26, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Ό,τι κι αν εννοεί είναι σαφής παραβίαση της πολιτικής περί προσωπικών επιθέσεων. Και για τα δύο παραπάνω καταγγελλόμενα λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα. --Ttzavarasσυζήτηση 15:50, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

το ψεμα εχει κοντα ποδαρια[Επεξεργασία]

Τα δηθεν τεκμηριωμενα κειμενα τα οποια αφαιρω,υφιστανται ΜΟΝΟ στο μυαλο του φιλου Χαριτακη αγαπητοι διαχειριστες !!! Εχω βαρεθει να βαζω παραπομπες στο λημμα με τα πρωταθληματα της γυναικειας ομαδας βολλευ του Παναθηναικου,οι οποιες αποδεικνυουν του λογου μου το αληθες,οτι δηλαδη τα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΛΕΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ,ειναι 23 και οχι 24 !!! Ο φιλος ο Χαριτακης προφανως ειναι οπαδος του Παναθηναικου αλλα για καποιον λογο ντρεπετε να φανερωθει !!! Εγω εξαλλου το εχω δηλωσει οτι ειμαι Ολυμπιακος αλλα ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ λατρης της αληθειας και εχθρος της προπαγανδας και του ψεματος,το οποιο οπως προειπα εχει ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ !!! Ο κυριος Χαριτακης για αγνωστους,εως τωρα,λογους,δεν μας εχει γνωστοποιησει τις οπαδικες του προτιμησεις ??? Γιατι αραγε ???

Τελοσπαντων,αγαπητοι διαχειριστες,μπορειτε να ελεγχετε και εσεις οι ιδιοι αυτο που λεω !!!


Ευχαριστω προκαταβολικα κυριοι !!!ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Evosmos salonica (συζήτησησυνεισφορά) .

Κανείς χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώνει ο,τιδήποτε συνεισφέροντας στη Βικιπαίδεια. Πολύ δε περισσότερο να απειλείται με "μέτρα και μηνύσεις" - κάτι που συνιστά κατάφωρη παραβίαση της πολιτικής περί προσωπικών επιθέσεων και νομικών απειλών. Τα υπόλοιπα στη σελίδα συζήτησής σας. --Ttzavarasσυζήτηση 15:54, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Πρόβλημα στα κουτιά πληροφοριών[Επεξεργασία]

Στα κουτιά πληροφοριών, οι τόποι γέννησης/θανάτου εμφανίζονται με κάτι ακατάληπτα Q12345 (π.χ. Κάλβιν Κούλιτζ). Γιατί συμβαίνει αυτό;--Κωστής (συζήτηση) 11:41, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Το συγκεκριμένο δεν αφορά το σημειωματάριο διαχειριστών, για αυτό στο απαντάω εγώ. Δεν υπάρχει πρόβλημα, τραβούν το όνομα της τοποθεσίας από τα wikidata και επειδή δεν υπάρχει ετικέτα στα ελληνικά βγαίνει ο κωδικός. Αν γράψεις το όνομα στα ελληνικά (στα wikidata) θα βγαίνει αυτό κι όχι το Q12345 -- Spiros790 (συζήτηση) 11:45, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

αυτό πώς να το λάβω ?[Επεξεργασία]

Δεν νομίζω να... γνωριζόμαστε κι από χθες με τον κύριο για να μου δίνει ραντεβού... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:48, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Εντάξει δεν βλέπω και κάτι τραγικό.--Diu (συζήτηση) 14:06, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Όντως δεν είναι κάτι τραγικό. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να τον δεις στο Παρίσι, ειδικά αφού δεν γνωρίζεστε. --Ttzavarasσυζήτηση 15:48, 24 Μαΐου 2015 (UTC)


Παρότι την επεξεργασία είδαν –τουλάχιστον– δύο διαχειριστές, όχι μόνο δεν αποκρύφτηκε η ορατότητά της, αλλά και παραμένει φάτσα-κάρτα. Ασφαλώς και κανείς διαχειριστής δεν χρειάζεται τους αντίστοιχους συνδέσμους για την Πολιτική περί έκθεσης προσωπικών δεδομένων τρίτου χρήστη. Στην οποία μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά ότι τέτοιες επεξεργασίες οφείλουν να απομακρύνονται άμεσα από το Ιστορικό, ακόμη και στην περίπτωση όπου εκθέτουν λανθασμένα π.δ. Σωστότατη η πλακίτσα περί τραγικότητας και όντως έχει μεγάλη πλάκα σε βαθμό τραγωδίας η περίπτωση του συγκεκριμένου αποτυχημένου τρολ, με μόνο αξιοσημείωτο την παυλόβεια επιμονή του. Χρειάζεται όμως προσοχή από μέρους σας, καθώς όσα γράφει αφορούν μόνο στον ίδιο και τον αποδέκτη τους μεν, διαβάζονται από πολλούς άλλους δε. Ιδιαίτερα διαχειριστές που στο παρελθόν έχουν υπάρξει θύματα αποκάλυψης δικών τους π.δ, δεν μπορεί παρά να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε τέτοια περιστατικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

ΥΓ το σοβαρότατο αυτό θέμα πήγαινε σούμπιτο για την Αγορά, εάν δεν αφορούσε σε π.δ (οπότε μέσω αυτής θα διάβαζαν την επεξεργασία πολύ περισσότεροι απ' όσοι μέχρι τώρα – κάτι φυσικά ηλίθιο από μέρους μου). Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πρέπει να εξαφανιστεί πλήρως και το παρόν σχόλιο, όταν το ζήτημα διευθετηθεί (απόκρυψη επεξεργασίας και άμεσα). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:07, 25 Μαΐου 2015 (UTC)

Αρχικά η όχληση του Glorious93 δεν φαίνεται να έχει να κάνει με καμία αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων αν κρίνω από αυτά που γράφει παραπάνω έτσι ώστε να δράσουμε και εμείς αντιστοίχως. Κατα τ'άλλα δεν μπορώ να γνωρίζω την οποιαδήποτε συσχέτιση των πληροφοριών (π.χ. δεν γνώριζα ότι ο Glorious δηλώνει ότι ζει στη Γαλλία) έτσι ώστε να αντιληφθώ κάποια σύνδεση (Αν ερχόταν κάποιος και μου έγραφε ραντεβού στα Γουναράδικα ή στη Ζιμπάμπουε δεν θα είχα την απαίτηση να διαγραφεί ως προσωπικό δεδομένο). Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση θεώρησα ότι ο έτερος χρήστης θα εννοεί κάποια ποδοσφαιρική διοργάνωση ή κάτι τέτοιο μιας και το θέμα συζήτησης ήταν γι'αυτά. Κατα τ'άλλα κρίνω την αντίδρασή σου υπερβολική ("το θέμα θα πήγαινε σούμπιτο στην Αγορά κ.λπ.) υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να συζητηθούν για το ζήτημα.--Diu (συζήτηση) 07:32, 25 Μαΐου 2015 (UTC)

Και τώρα που το κοιτάζω είναι λογικό που ο Glorious93 δεν διαμαρτυρήθηκε για την εμφάνιση προσωπικών δεδομένων του αφού στη σελίδα χρήστη του στη γαλλική βικιπαίδεια αναφέρει που κατοικεί.--Diu (συζήτηση) 07:43, 25 Μαΐου 2015 (UTC)

No comment άλλο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Γενικά τώρα, δεν νομίζω να χρειάζεται ειδική πρόσκληση από τον θιγόμενο, ώστε να αποκρυφτούν τα π.δ του που εκτίθενται μέσω Βίκι από κάποιον τρίτο. Καθώς ο πρώτος μπορεί να αργήσει να το πάρει χαμπάρι ή και να μην το πάρει στον αιώνα τον άπαντα. Επίσης, το να γράφω αυτοβούλως στη σελ. μου Συζήτησης και για όποιον ενδιαφέρεται ότι π.χ είμαι Χρυσαυγίτης, είναι ένα πράγμα. Το να γυρίζει ένας (τρολ η μη) από εδώ κι από κει ανακοινώνοντας ότι είμαι Χρυσαυγίτης, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τέλος, δεν ξέρουν όλοι ξένες γλώσσες, αντίθετα με ελληνικά SFriendly.svg. Diu, χαιρετώ.
ΥΓ σου έχω στείλει mail εδώ και μέρες για άσχετο βικι-θέμα, τσέκαρε εάν θες. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 09:14, 26 Μαΐου 2015 (UTC)

Ο ίδιος εμμονικός επέστρεψε πιο ανεβασμένος... Ο Cubic Star καλώς τον έφραξε, ωστόσο το "ανέβασμα" αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στους δύο παραπάνω διαχειριστές που θεωρούσαν ότι "σιγά το πράγμα" και ότι "δεν είναι τραγικό"... Δώσε θάρρος στον χωριάτη που λένε κάποιοι...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:55, 25 Μαΐου 2015 (UTC)

Εντάξει με την λογική του "δώσε θάρρος στον χωριάτη" θα έπρεπε να επιβάλουμε φραγές από εδώ και απο εκεί. Καλώς του επιβλήθηκε φραγή μετά από το τελευταίο περιστατικό, το γεγονός όμως ότι κανένας άλλος διαχειριστής δεν επέβαλε φραγή στην αρχική σου επισήμανση ίσως να αποτελεί και την απάντηση που ψάχνεις.--Diu (συζήτηση) 01:22, 26 Μαΐου 2015 (UTC)

Eurovision 2016[Επεξεργασία]

Το λήμμα σχετικά με τη Eurovision του 2016, υπάρχει μεγάλη κίνηση, όπως και βανδαλισμοί. Οπότε, θεωρώ, ότι θα πρέπει να ημιπροστατευθεί για κάποιο χρονικό διάστημα. George23820 Συζήτηση‎ 18:12, 24 Μαΐου 2015 (UTC)

Επέστρεψε...[Επεξεργασία]

Παρά την φραγή του για έναν μήνα... για κάτι κοσμητικά επίθετα, ο χρήστης Skettos7 δεν φαίνεται να έχει καταλάβει ακόμη το πνεύμα της Βικιπαίδειας... Απόδειξη ο διορθωπόλεμος που πρόλαβε να στήσει σήμερα στα γνωστά λήμματα που εμπίπτουν στα ενδιαφέροντά του... Και τώρα τί κάνουμε ? Μέχρι πότε θα αφήσουμε να παίζεται το ίδιο σενάριο ? Μέχρι πότε θα καθόμαστε να τον αναστρέφουμε ως κοινό βάνδαλο ? Μήπως πρέπει να ληφθεί μια απόφαση πιο συγκεκριμένη για την αντιμετώπισή του ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:13, 25 Μαΐου 2015 (UTC)

Είχε και συνεχείς επαναφορές κλπ. Νομίζω ότι αν δεν θελήσει να δείξει πνεύμα συνεργασίας, πρέπει να αναζητηθούν διαρκέστερα/μονιμότερα μέτρα. Ας το σκεφτεί μια εβδομάδα--ξέρω ότι είναι λίγο (η προγούμενη φραγή ήταν ένας μήνας), αλλά πού ξέρεις καμια φορά. --cubic[*]star 22:32, 25 Μαΐου 2015 (UTC)

Πρόταση[Επεξεργασία]

Προτείνω κλείδωμα για μερικές ώρες του λήμματος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι λόγω βανδαλισμών.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:47, 25 Μαΐου 2015 (UTC)

Μαριονέτα[Επεξεργασία]

Η μαριονέτα Arithmos100 κάποιου πολύ "έξυπνου" (έτσι νομίζει δηλαδή) και αυθάδη χρήστη, (φαντάζομαι ποιανού αλλά απαξιώ) έκανε εγγραφή και ξεκίνησε με σημάνσεις τύπου δείτε... και δεν με πείραξε τόσο αυτό, όσο αυτό το σχόλιο το οποίο και θεωρώ απαξιωτικό χαρακτηρισμό. Παρακαλώ πράξτε αναλόγως της συνέχειας των ενεργειών του. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:07, 26 Μαΐου 2015 (UTC)

Κλείδωμα λήμματος[Επεξεργασία]

Προτείνω το κλείδωμα για μερικές ώρες, του λήμματος Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, λόγω πολύωρων συνεχών βανδαλισμών από ανώνυμες ΙΡ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:19, 26 Μαΐου 2015 (UTC)

Άγνοια για τα πνευματικά δικαιώματα ή προκλητική (για μια ακόμη φορά) συμπεριφορά ?[Επεξεργασία]

Ο Timmy terner (συζήτηση • συνεισφορά) χρησιμοποιεί στην σελίδα χρήστη του, το παρακάτω λογότυπο, το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς εύλογης χρήσης... Προσπάθησα επανειλημμένα να το αφαιρέσω, ωστόσο κάθε φορά η αφαίρεση αναστράφηκε από τον παραπάνω χρήστη... Αποτέλεσμα ήταν να επέμβω προσωπικά στην σελίδα συζήτησής του, για να λάβω την παρακάτω ειρωνική-προκλητική απάντηση... Παρακαλώ κάποιος διαχειριστής να αναλάβει τα περαιτέρω και να εξηγήσει στον χρήστη τί ακριβώς είναι τα πνευματικά δικαιώματα και πώς λειτουργούν, γιατί μάλλον (άμα κρίνω από την αντίδρασή του) δεν πρέπει να ξέρει και πολλά... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:51, 30 Μαΐου 2015 (UTC)

Παρατραβάτε το θέμα. Δεν σας μίλησα ειρωνικά. Και ξέρω ότι χρειάζεται για την εύλογη χρήση. Επίσης δεν προκαλώ κανέναν με αυτή την συμπεριφορά. Οπότε το επακόλουθο θέμα είναι ανούσιο.-shadow eddy- 19:56, 30 Μαΐου 2015 (UTC)

Η παραπάνω αντίδραση απλώς επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις μου...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:03, 30 Μαΐου 2015 (UTC)

Έγινε αφαίρεση της εικόνας με καθεστώς εύλογης χρήσης. Προφανώς η έννοια της εύλογης χρήσης δεν είναι εύκολα αντιληπτή. Προτείνω υπομονή στις εξηγήσεις και ευγένεια στις απαντήσεις. --Focal Point 11:20, 31 Μαΐου 2015 (UTC)

Χυδαίος...[Επεξεργασία]

Παρακαλώ πολύ να γίνει απόκρυψη σε αυτό το diff που είναι προσωπική επίθεση σε βάρος μου... Και παρακαλώ τους διαχειριστές να πουν στο ανώνυμο τρολ να μάθει να χρησιμοποιεί καλύτερα το Google Translate, γιατί πέρα από βλακώδες αυτό που γράφει, θέλει και πολύ κόπο εκ μέρους μου για να καταλάβω τί προσπαθεί να μου πει στην γλώσσα μου... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:04, 30 Μαΐου 2015 (UTC)

Η απόκρυψη έχει γίνει από άλλο διαχειριστή. Όσο για την προτροπή σου, σαφέστατα δεν πρέπει να τρέφουμε τα τρολλ επικοινωνώντας μαζί τους. --Focal Point 12:57, 31 Μαΐου 2015 (UTC)

Διαδοχική εισαγωγή λημμάτων/προτύπων/modules[Επεξεργασία]

Παρακαλώ όσους διαχειριστές προβαίνουν σε εισαγωγή λημμάτων ή προτύπων, να μην τσεκάρουν το "Συμπερίληψη όλων των προτύπων" εκτός αν ξέρουν τι κάνουν ή έχουν πραγματικό σκοπό να ασχοληθούν με τη διόρθωση σε ότι προκαλέσουν. Έχουμε πολλά πρότυπα και modules τα οποία είναι μεταφρασμένα ή προσαρμοσμένα στην ελληνική ΒΠ. Με την διαδοχική συμπερίληψη, εισάγετε εκδόσεις των αγγλικών προτύπων πάνω από τις μεταφρασμένες ([7]), συνήθως χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος, με μικρότερο κακό το να βλέπουμε ξαφνικά μηνύματα στα αγγλικά και μεγαλύτερο πιθανό, το να οδηγούν οι σύνδεσμοι στο τίποτα ή να μην δουλεύει κάτι καθόλου. Ευχαριστώ. -geraki (συζήτηση) 10:29, 1 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ναι, αλλά κρίμα, έχουμε τόσο ωραία πρότυπα και να πρέπει να τα ξαναφτιάχνουμε και να μην έχουμε τις τελευταίες εκδόσεις. Ίσως στο μέλλον να βοηθήσουν κάποιο μηχανισμοί τύπου commons, με πρότυπα που να δουλεύουν σε όλες τις Βικιπαίδειες με τον ίδιο τρόπο, απλά να είναι δυνατόν να μεταφράζονται όλα τα μηνύματά τους. Ευχαριστώ για την επαναφορά. --Focal Point 15:45, 1 Ιουνίου 2015 (UTC)

όχι δεν θέμε μηχανισμούς, 2-3 ανθρώπους επιπλέον που να ξέρουν από πρότυπα χρειαζόμαστε. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:48, 1 Ιουνίου 2015 (UTC)

Παραβίαση Κ3Ε[Επεξεργασία]

Υπάρχει παραβίαση του κανόνα των τριών επαναφορών στο λήμμα Νικόλαος Κατούντας από την ΙΡ 94.65.65.96 με συνεχείς επανα-προσθήκες ατεκμηρίωτων πληροφοριών. Παρακαλώ για διαχειριστική παρέμβαση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:58, 1 Ιουνίου 2015 (UTC)

Παραβίαση Κ3Ε[Επεξεργασία]

Υπάρχει παραβίαση του κανόνα των τριών επαναφορών στο λήμμα Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως από τον χρήστη Skettos7, ο οποίος έρχεται από φραγή εβδομάδας. Έχει δε φραχθεί έως τώρα 13 φορές, χωρίς αυτό να έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με τις συνεισφορές του. Τί μπορεί να σημαίνει λοιπόν αυτό; Η συνέχεια είναι θέμα διαχειριστών.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:32, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Προσπάθησα να τον συνετίσω αλλά υπήρξε μία παρεξήγηση. Ωστόσο προτείνω την οριστική φραγή του γιατί δεν βάζει μυαλό.-shadow eddy- 14:52, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

"Αλλά και πάλι δεν γλιτώνεις από την φραγή λόγω μη τεκμηριωμένου περιεχομένου και συνεχών αφαιρέσεων [...]" ...είπε ο Timmy terner που βάζει παραπομπές στα λήμματα που φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Μας δουλεύετε δεν εξηγείται αλλιώς. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:58, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)
Σας παρακαλώ, μην με ειρωνεύεστε. Θα ξεκινήσω να βάζω άν δεν φτιάξω ένα λήμμα από μετάφραση.-shadow eddy- 15:17, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)
Τουλ μη μιλάς για οριστική φραγή για κάτι που κάνεις και ο ίδιος (να προσθέτεις ατεκμηρίωτο περιεχόμενο εννοώ). Είναι οξύμωρο. Κατά τα άλλα το ζήτημα της τεκμηρίωσης είναι τεράστιο και αφορά γενικά την συστηματική αδυναμία/απροθυμία επιβολής της καταγεγραμμένης πολιτικής. Χαιρετώ. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:26, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)
Εντάξει, τώρα ξεφύγαμε. Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.-shadow eddy- 17:00, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Τώρα έχει παραβιάσει τον κανόνα με αναιρέσεις-αφαιρέσεις τεκμηριωμένου κειμένου και στο λήμμα Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:29, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Πλέον έχει παραβιαστεί ο κανόνας με τις ίδιες τύπου συνεισφορές και στο λήμμα Πανελλήνιος Γ.Σ..—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:33, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)


Το λήμμα του Παναθηναϊκού κλειδώθηκε για ένα μήνα μόνο για διαχειριστές (ίσως είναι πολύ, θα δούμε) και ο Skettos7 φράχτηκε επίσης για ένα μήνα. Αναγνωρίζω το λάθος μου να επιβάλλω φραγή μόνο μίας εβδομάδας την προηγούμενη φορά σε ένα κατ'επανάληψη διασπαστικό χρήστη, αλλά αφελώς πίστευα ότι μπορεί να γίνει επιοικοδομητικός. Αλλά έχει ένα κάποιο point στην ασυνεπή τεκμηρίωση του αριθμού των τίτλων σε πολλά αθλητικά λήμματα. --cubic[*]star 20:38, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

δεν καταλαβαινω[Επεξεργασία]

Ας μου εξηγησει καποιος,εστω και στον συγκεκριμενο χωρο,για ποιον λογο να θεωρειται παραβιαση του κανονα περι 3 επαναφορων ενος ατομου που απλα διορθωνει ενα λαθος με τερκμηριωμενο κειμενο και οχι εκεινου που επιμενει στο λαθος,επαναφεροντας ΣΥΝΕΧΩΣ το αρχικο κειμενο ??? Μιλαω φυσικα για το λημμα της γυναικειας ομαδας βολει του Παναθηναικου,στο οποιο επιμενουν καποιοι να λενε για 24 πρωταθληματα του Παναθηναικου την στιγμη που εχω κανει 5 και 6 παραπομπες με κειμενα τα οποια τεκμηριωνουν αυτο που προσπαθω να περασω,οτι δηλαδη τα πρωταθληματα του Παναθηναικου ειναι 23 !!!

Γιατι λοιπον κριθηκα ΕΓΩ απο τους διαχειριστες οτι παραβιασα τον συγκεκριμενο κανονα και οχι ο χρηστης ΚCharitakis ???


Μπορει να με διαφωτισει καποιος απ τους διαχειριστες,αν γινεται και το ιδιο το παλικαρι που με μπλοκαρε για 1 εβδομαδα ??? --Evosmos salonica (συζήτηση) 17:12, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

«Παλικάρι» ο Τζαβάρας;;; Όχι δα. Μικρούλης είναι ακόμα. Θα τον γράψουμε στα λυκόπουλα. comeback 20:15, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Αλλαγή κειμένου συζήτησης μετά τη συγχώνευση[Επεξεργασία]

Καλησπέρα σας, μετά τη συγχώνευση του Δημιουργική γραφή στη Δημιουργική συγγραφή και μετονομασία του δεύτερου στον πιο εμπορικό τίτλο Δημιουργική γραφή, παρατήρησα ότι έχει αλλάξει και η συζήτηση του λήμματος όπως φαίνεται εδώ. Πως μπορώ να επιστρέψω στα σχόλια που κανανε σε εμένα δηλαδή αυτά? Χρειάζεστε 1 παραπάνω κλικ εσωτερικά για να μεταφερθείτε στα κείμενα. Αναμένω νέα σας, ευχαριστώ --MenelaosGkikas (συζήτηση) 17:12, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Κι άλλη παραβίαση Κ3Ε[Επεξεργασία]

Ενώ υπάρχει συγκεκριμένο πρότυπο κατηγοριοποίησης για λήμματα ιστορικών οικογενειών η ΙΡ 62.74.8.236, η οποία πιθανότατα είναι ο ίδιος ο χρήστης Michaelglem επιμένει με συνεχείς επαναφορές χωρίς ουσία, παραβαίνοντας ταυτόχρονα τον κανόνα. Σε προηγούμενη φάση (ελεγξτε παρακαλώ ιστορικό του λήμματος και της συζήτησής του) του εξηγήθηκε με σαφήνεια γιατί αφαιρείται η Κατηγορία:Ιστορικές οικογένειες της Κέρκυρας αλλά επέμεινε θεωρώντας μάλιστα τις επεξεργασίες μου "ανούσιες" και "βανδαλισμούς". Παρεπιμπτόντως, και τότε είχε παραβιάσει τον κανόνα. Κατόπιν του εξηγήθηκε στη σελίδα συζήτησής του αλλά μάταιος κόπος. Σήμερα μάλιστα μου είπε ότι απλά θέλει να "πρωτοτυπήσει" και επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για "περί βανδαλισμών". Παρακαλώ για την όποια διαχειριστική παρέμβαση ή, έστω, ας του εξηγήσει κάποιος άλλη μια φορά, γιατί εμένα μάλιασε η γλώσσα μου. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 17:28, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Συνεχίζει με τις αναστροφές στο λήμμα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 17:33, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Κινητοποιήθηκε ο Χρήστης:Glorious 93 αλλά, ο χρήστης επανήλθε εκ νέου με την ΙΡ 37.6.244.102 και με νέα αναστροφή. Παρακαλώ για κλείδωμα του λήμματος για μερικές ώρες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:07, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Διόρθωση Corleone: "για μερικές μέρες", καθώς έχουμε να κάνουμε με επίμονο χρήστη, ο οποίος δεν φοβάται να επανέλθει παραβιάζοντας την πολιτική του εγχειρήματος... Ή, ακόμη καλύτερα, κλείδωμα για ανώνυμους, ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιεί ips-φαντάσματα...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:10, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Έστω για μερικές μέρες. Σωστά και ευχαριστώ για την άμεση παρέμβασή σου.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:12, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Εκ νέου αναιρέσεις στο λήμμα μέσω του λογαριασμού του πλέον. Αναστρέφει τις επεξεργασίες του Χρήστης:Glorious 93 και σε άλλο λήμμα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:47, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Συνεχίζει την αγενή του συμπεριφορά όπως φαίνεται εδώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:16, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Καταρχάς, κλειδώθηκε για μια εβδομάδα για τους ανώνυμους το Οικογένεια Βλασοπούλου λόγω διορθοπολέμου. Η συμπεριφορά του Michaelglem είναι οπωσδήποτε εριστική και τελικά επέφερε φραγή, αρχικά 1 ημέρας. --cubic[*]star 19:23, 2 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μη τήρηση διαδικασίας για πνευματικά δικαιώματα[Επεξεργασία]

Ο χρήστης δεν θέλει να τηρήσει την διαδικασία για τα πνευματικά δικαιώματα παρά του ότι του έχουν δωθεί επεξηγήσεις για το χρειάζεται. Στο τέλος βγήκα και αργόσχολος κιόλας επειδή προσπάθησα να τον βοηθήσω Gts-tg (συζήτηση) 06:24, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)

παραβίαση κανόνα τριών επαναφορών[Επεξεργασία]

Ο Evosmos salonica (συζήτηση • συνεισφορά) έχει φτάσει αισίως τις 5 (σήμερα μόνο) στο λήμμα Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση γυναικών)... Αλήθεια, στις πόσες θα πρέπει να φτάσει για να υπάρξει κάποια διαχειριστική αντίδραση ? Τις 15 ? Τις... 105 ? Σημειώνω ότι ο χρήστης δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας και διαλόγου, παρά μόνο εριστική και επιθετική συμπεριφορά σε βάρος άλλων χρηστών και παρά τις συστάσεις και φραγές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν δεν φαίνεται να θέλει να συμμορφωθεί... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:30, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)


Pictogram voting keep.svg Έγινε.. Για να υπάρξει για κάτι διαχειριστική ενέργεια θα πρέπει να αναφερθεί στους διαχειριστές (εδώ στο σημειωματάριο). -geraki (συζήτηση) 11:41, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)

προσθήκη εξωτερικών συνδέσμων (spam)[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να γίνει κάτι με την περίπτωση του Stathisevia (συζήτηση • συνεισφορά), ο οποίος από την στιγμή που έχει φτιάξει λογαριασμό το μόνο που κάνει είναι η προσθήκη συνδέσμων - spam προς συγκεκριμένη εξωτερική ιστοσελίδα (δική του ?)... Ευχαριστώ...

Του πρότεινα να σταματήσει και να μελετήσει την σχετική με αυτό πολιτική καθώς και γενικά το πλαίσιο πολιτικής της ΒΠ. Για να δούμε...—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 17:23, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)

Δεν βλέπω να καταλαβαίνει. Συνεχίζει να προσθέτει σύνδεσμο προς συγκεκριμένο ιστότοπο. Είναι θέμα διαχειριστών πλέον.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:17, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --cubic[*]star 20:28, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)

Καμία διάθεση συνεργασίας...[Επεξεργασία]

Άμα κρίνω από αυτό και την απάντηση αυτή που έλαβα στις αιτιάσεις μου, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει διάλογος... Παρακαλώ, λοιπόν, για διαχειριστική παρέμβαση... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:53, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)

Όντως, επιβλήθηκε φραγή 1 ημέρας--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:56, 3 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μη αποδεκτό όνομαχρήστη[Επεξεργασία]

Θεωρώ πως ο Master of Wikipedia in Greece (συζήτηση • συνεισφορά) δεν έχει αποδεκτό όνομα καθώς υποδηλώνει σχέση εξουσίας με τη Βικιπαίδεια και χρησιμοποιεί και αναγνωρισμένο λογότυπο.—Ah3kal (συζήτηση) 18:47, 6 Ιουνίου 2015 (UTC)

Συμφωνώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:23, 6 Ιουνίου 2015 (UTC)

Κι έλεγα να το πω... να μην το πω... με πρόλαβε ο χρήστης Ah3kal. Συμφωνώ και εγώ με την παρατήρηση αυτή, πρέπει να ειδοποιηθεί σχετικώς.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 04:27, 7 Ιουνίου 2015 (UTC)

Sadist[Επεξεργασία]

Προσπαθώντας να μεταφράσω το λήμμα με την νέα αυτόματη μετάφραση, εκτός του ότι δεν τα κατάφερα, κατά λάθος, πάτησα το κουμπί δημοσιεύση και το λήμμα δημοσιεύτηκε. Παρακαλώ, ας φροντίσει κάποιος για τη διαγραφή του. (Dor-astra (συζήτηση) 12:37, 7 Ιουνίου 2015 (UTC))

Το συγκεκριμένο δεν υπάρχει ούτε υπήρξε. Αν εννοείτε το Sadism, έχει διαγραφεί χτές.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 12:43, 7 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μετακίνηση[Επεξεργασία]

Λήμμα Aθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Πελενδρίου. Να μετακινηθεί σε Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Πελενδρίου. Χρειάζεται διαχειριστής γιατί είναι ήδη ανακατεύθυνση. Το πρόβλημα είναι ότι στον υφιστάμενο τίτλο το πρώτο γράμμα δεν είναι το ελληνικό Α αλλά (μάλλον) το λατινικό. Η ανακατεύθυνση με τίτλο Aθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Πελενδρίου να διαγραφεί, μόλις πριν 2 λεπτά δημιουργήθηκε. Xaris333 (συζήτηση) 23:11, 7 Ιουνίου 2015 (UTC)

Γιατί δεν το κάνει κάποιος; Έπεσε δουλειά; SFriendly.svg Xaris333 (συζήτηση) 16:17, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε.

Spam παρά την φραγή[Επεξεργασία]

Ο Stathisevia (συζήτηση • συνεισφορά) επέστρεψε από φραγή ημέρας για να συνεχίσει την προσθήκη εξωτερικού συνδέσμου της αρεσκείας του σε διάφορα λήμματα, μια απ' τα ίδια δηλαδή. Παρακαλώ για διαχειριστική παρέμβαση. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 08:11, 8 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Μετά την προειδοποίηση που δέχτηκε για τους πρόσφατους βανδαλισμούς του βανδάλισε την σελίδα χρήστη μου και συζήτησής μου. Παρακαλώ για επέμβαση διαχειριστή. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 13:09, 8 Ιουνίου 2015 (UTC)

ειναι σωστη παραπομπή?[Επεξεργασία]

Στην αναφορά για τα ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ του οσφπ,υπαρχει πρωτον εκτενες κειμενο που καθιστα ανταισθητικη την σελιδα του ΟΣΦΠ,και κατα δευτερον παραπομπή {89},η οποια εκφραζει μαλλον παραλογους συλλογισμους-αποψεις του συντακτη της.ΛΕΕΙ "ο ολυμπιακος (το Σ.Κ 1980)το προσθεσε στους τιτλους του,οχι παντως νωριτερα του 2008,οπως τουλαχιστον προκυπτει απο μη υπαρξη διαλογου στην αγγλικη εκδοση της σελιδας συζητησης του λημματος του ΟΣΦΠ".Δηλαδή,επειδη δεν εγινε διαλογος στη σελιδα συζητησης,να συμπερανει καθενας οτι τον βολευει.Παρακαλω του διαχειριστες της ΒΙΚΙ,να προσεξουν τετοια θεματα,τα οποια πιθανον γελοιοποιουν εργα και προσπαθειες πολλων ανθρωπων.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 77.49.62.90 (συζήτησησυνεισφορά) .

Για ενημέρωση σου διεξάγεται σχετική συζήτηση και εξετάζονται περισσότερα σημεία από το ένα που κατόρθωσες να εντοπίσεις μόνος σου. Οι απαραίτητες αλλαγές θα γίνουν κατόπιν συναίνεσης και όταν ολοκληρωθεί, δηλαδή όταν βρεθεί χρόνος από όσους μετέχουν ήδη (και δεν χάνουν τον βικι-χρόνο τους σε άσχετες άλλες συζητήσεις) ή θα μετέχουν μελλοντικά. Ενδιάμεσα, σαφώς δύνασαι σε ότι τροποποιήσεις λαχταράς – ποτέ όμως με μη ενδεδειγμένο τρόπο και ποτέ εκτός Πολιτικής (τα παραδείγματα τυχαία). Ένας άλλος τρόπος –ολοένα και λιγότερο αποτελεσματικός– είναι να εκλιπαρήσεις/απαιτήσεις/διατάξεις/καλέσεις σε ιερό πόλεμο (τα ρήματα πλήθος) άλλους χρήστες να τις κάνουν εκείνοι για λογαριασμό σου.
Άρθηκε, δυστυχώς, η οδηγία της Πολιτικής που επέβαλε την άμεση και δια ροπάλου διαγραφή "αντιαισθητικών" κειμένων (το παράδειγμα ενδεικτικό) από σελίδες (sic) της Βίκι. Κάλλιστα όμως μπορεί να επανέλθει, να εφαρμοστεί για όποιο σημείο σε χαλάει και κατόπιν να αποσυρθεί εκ νέου. Γενικά τώρα, οι διαχειριστές οφείλουν να συγκρατήσουν τα γέλια, επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όντως "να προσεξουν τετοια θεματα". Κρίμα να υποχρεωθούν να βγουν για καφέ με την άσχημη συνήγορο κανενός δικομανή (περίπτωση χαρακτηριστική και σπάνια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) που θεωρεί ότι η Βίκι "πιθανον γελοιοποιεί προσπαθειες και εργα πολλων ανθρωπων". Και ημέρες να προσθέσω και αγνώστων ανθρώπων στον δικομανή να κόντρα-προσθέσω... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:20, 8 Ιουνίου 2015 (UTC)ΛΑ ΣΟΥΣΟΥΡΕΛΑ ΛΑ ΣΟΥΣΟΥΡΕΛΑ,λεω κι εγω.Σε διαχειριστες απευθυνθηκα,οχι σε εσας.Ασ κοιταξουν τοτε και τη σελιδα συζητησης του ΑΣ ΑΡΗΣ,το διαλογο μας,να βγαλουν τα συμπερασματα τους.
Πότε άρθηκε αυτή η οδηγία; Σε ποια οδηγία αναφέρεσαι καταρχάς; --cubic[*]star 05:59, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)
Άρθηκε εν τη γενέσει της. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:32, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)
Ποια, από ποιον και γιατί; Links, please! --cubic[*]star 16:26, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμός[Επεξεργασία]

Στο λήμμα Αντώνης Σαμαράς από τον Thanosthanos2002. Ασμοδαίος (συζήτηση) 10:58, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ειδοποιήθηκε σχετικά στη σελίδα συζήτησής του. --Ttzavarasσυζήτηση 15:29, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Ο ‎Anonymosmanantras (συζήτηση • συνεισφορά) εγγράφηκε και ξεκίνησε βανδαλίζοντας. Παρακαλώ για απόκρυψη. Επίσης, προειδοποιήθηκε. Η συνέχεια δική σας.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:39, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Αυτά κατάλαβε από την προειδοποίηση για βανδαλισμό. Οπότε καταλαβαίνετε... Παρακαλώ ξανά για απόκρυψη.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:50, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --cubic[*]star 19:03, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Προσωπική επίθεση και χαρακτηρισμός[Επεξεργασία]

Προσωπική επίθεση και χαρακτηρισμός εδώ Gts-tg (συζήτηση) 13:15, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βεβαίως και αποδέχομαι την επιβολή φραγής μου σύμφωνα με την καταγεγραμμένη πολιτική. -- Spiros790 (συζήτηση) 13:32, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Όντως έτσι έχουν τα πράγματα. --Ttzavarasσυζήτηση 16:57, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Ο ανώνυμος 178.59.105.38 ξεκίνησε με βανδαλισμούς σε λήμματα του Ολυμπιακού. Προειδοποιήθηκε αλλά επέμεινε. Η συνέχεια είναι θέμα διαχειριστών.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:04, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

ΚΧαριτάκης[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να ελεγχθεί για έμμεσες και άμεσες απειλές ο χρήστης KCharitakis, και για τις βικιδικηγορίες του--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:20, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Δεν βλέπω κάτι. Ο καθένας έχει διαφορετική εκτίμηση για το τι ακριβώς συνέβη αλλά μέχρι εκεί, τίποτα μεμπτό. Καλό θα ήταν να χαμηλώσετε τα πνεύματα και να μην συνεχίσετε την συζήτηση.--Diu (συζήτηση) 19:40, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Προφανές ότι βλέπεις μέσα από παραμορφωτικούς φακούς ή βλέπεις αυτά που θέλεις ... κατανοητό. Ο συγκεκριμένος δεν ασχολείται καν με την ουσία της συζήτησης αλλά έρχεται προφανέστατα για να βικιδικηγορήσει υπέρ του κολλητού του από τα παλιά, φθάνοντας μάλιστα να απειλήσει άμεσα για αναφορά στο σημειωματάριο, όταν σημειώνονται τα προφανή και αποδείξιμα. Αυτά που δεν βλέπεις. Να τα καταγράψω και εδώ μπας και τα δεις καλύτερα; --Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:03, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

αλλά είναι κομμάτι του τρόπου επικοινωνίας σου, είχαμε μιλήσει παλιότερα για αυτό Κάνει και αξιολογικές κρίσεις το παιδί και προσπαθεί να μας πείσει οτι το Χαριτάκης δεν είναι μετάφραση του KCharitakis. Καλά θα το γράψω ΚΧαριτάκης για να είναι πλήρες. Να μην ξεχάσω -για τους ματομπούκαλους διαχειριστές αυτό- ότι φτάσαμε στο σημείο να επιβάλλουν χρήστες σε χρήστες τον τρόπο που και τι θα γράφουν με την απειλή της σέντρας--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:38, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ποιος απείλησε ποιον... Τα λόγια είναι περιττά...—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:43, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ποιος να πείσει ποιον... Τα λόγια είναι περιττά... Έχω βέβαια άλλη μια αναστροφή αλλά στην περίπτωσή σου θα είναι σκέτη κατάχρηση. Χάρισμά σου λοιπόν, και άμα φαντάζεσαι τι είναι και το "Κ" γράφτο κι αυτό (μήπως να σε πείσω;). Καληνύχτα σας.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 21:57, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Κ... όπως Καληνύχτα... SInnocent.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:00, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Χαχαχα... Αυτό μάλλον θα είναι... SCongratulate.svgRed rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 22:03, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ακριβώς για να αποφεύγονται προσωπικές κόντρες, χρειάζεται περισσότερη φειδώ στη χρήση του προτύπου της ελληνοκεντρικότητας. Πόσο μάλλον όταν μπαίνει όχι για τη συνολική εικόνα ή προσέγγιση ενός λήμματος, αλλά για μία μεμονωμένη επεξεργασία ενός συγκεκριμένου χρήστη. Τότε αυτός θεωρεί πως πέραν ότι αμφισβητείται η άποψή του, επιπλέον κατηγορείται/λοιδωρείται ως εθνογκαγκάς. Εάν θεωρεί δε εαυτόν "πατριδοφύλακα", τότε τριτώνει το κακό καθώς νομίζει ότι δέχεται επίθεση και το έθνος. Ας φανταστούμε τι θα γινόταν εάν η Βίκι διέθετε πρότυπα περί "ρατσιστικότητας", "ναζιστικότητας" κ.ά, μαζί με τα POV και ελληνοκεντρικότητας (εντάξει σύμφωνοι, το τελευταίο είναι αρκετά πιο light). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 05:43, 11 Ιουνίου 2015 (UTC)
edit προς ελάφρυνση του κλίματος: γιατί έχω την αίσθηση ότι αρκετοί ακόμα μόλις είδαν το πρότυπο περί ελληνοκεντρικότητας, θα ήθελαν να μετάσχουν στη συζήτηση με πολύ συγκεκριμένη άποψη, αλλά το απέφυγαν επειδή το εξεταζόμενο πρόσωπο ήταν μίας πολύ συγκεκριμένης θρησκείας-εθνικότητας SFriendly.svg; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 08:07, 11 Ιουνίου 2015 (UTC)
Στέλιος Πετρουλάκης δεν συμφωνώ με την παραπάνω ανάλυση, καθώς ούτε η κόντρα ήταν προσωπική ούτε και θα έπρεπε να θεωρείται ως κόντρα, ούτε ήταν μεμονωμένη επεξεργασία, ούτε καν δικό μου κείμενο, ούτε κανένας έκανε λόγο για εθνογκαγκάδες ή συναφή, ούτε θεωρώ τον ευατό μου πατριδοφύλακα, ούτε νομίζω πως δέχεται επίθεση το έθνος. Άνθρωποι όμως που διαβάζουν τη ΒΚ και θα μάθαιναν μια χρήσιμη πληροφορία δε θα τη μάθουν πλέον γιατί κρίθηκε ελληνοκεντρική (όλο το λήμμα κρίθηκε έτσι για μισή γραμμή κείμενο μιας συναυλίας που έδωσε ένας διάσημος μουσικός στην Ελλάδα), τοπικού ενδιαφέροντος και ότι δε συμβαδίζει με την πολιτική. Το μείζον θέμα για εμένα ήταν να μη καθιερωθεί ως πρακτική και γίνονται παρόμοιες αφαιρέσεις υλικού και σε άλλα λήμματα με το ίδιο σκεπτικό το οποίο βρίσκω τελείως λάθος. Αντιλαμβάνομαι πως η πρόθεση σου με το παραπάνω σχόλιο ήταν πυροσβεστική για να ελαφρύνει το κλίμα, αλλά μάλλον το αντίθετο κατάφερε, οπότε ας απέχουμε τελείως από το θέμα. Gts-tg (συζήτηση) 08:43, 11 Ιουνίου 2015 (UTC)
1. όχι, η πρόταση έφυγε ως μη εγκυκλοπαιδική. Εάν ήταν εγκυκλοπαιδική, τώρα θα ήταν αυτή στη θέση της, το λήμμα στις 4 προτάσεις και κανείς μας δεν θα είχε ασχοληθεί. Όχι επίσης, προσωπικά θεωρώ ότι το λήμμα δεν κρίθηκε ελληνοκεντρικό, καθώς εξ αρχής δεν έπρεπε να τεθεί το ζήτημα – ήταν αδόκιμη η σήμανση. Και μόνο όμως ότι συζητάς ακόμη γι' αυτήν (ενώ ανέκυψαν άλλα), επιβεβαιώνει το σχόλιο. Το θέμα κάνει "τζιζ" και η χρήση της σήμανσης θέλει προσοχή γιατί ενεργοποιεί αντανακλαστικά.
2. όχι, η επεξεργασία ήταν μεμονωμένη. Άλλος την προσέθεσε, άλλοι είχαν δημιουργήσει/εμπλουτίσει (τρόπος του λέγειν) το λήμμα.
3. όχι, μεταξύ Κορλιόνε και Καλογερόπουλου υπήρξε κόντρα, ήταν δε επί προσωπικού όταν ένας από τους δύο αναφέρθηκε σε παρελθούσες συμπεριφορές. Σε αυτήν πήγαινε το σχόλιο (γι' αυτό αναρτήθηκε εδώ), το οποίο δεν είχε πυροσβεστικό χαρακτήρα –τέτοιο ήταν το ΥΓ–, αλλά ούτε φυσικά προβοκατόρικο. Ήταν διαπίστωση που μόλις επιβεβαιώθηκε.
4. το ότι προσπέρασες το γεγονός πως κατηγορήθηκες και μάλιστα ως υποκινητής, είναι καλό για σένα, όλους μας και τη Βίκι. Πλην της ίδιας της κατηγορίας και του κατηγόρου που είδε να μην σε αγγίζει ή να μην σε αγγίζει ιδιαίτερα. Προσωπικά θα είχα ήδη απευθυνθεί στο Σημειωματάριο, αλλά εγώ είμαι εγώ.
5. τα επίθετα/χαρακτηρισμοί δεν αφορούσαν εσένα ή μάλλον δεν σε αφορούσαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον Βικιπαίδα (η διαπίστωση: γενική) και σαφώς η επεξεργασία δεν ήταν δική σου. Πάντως οι περισσότεροι στη θέση σου θα ήμασταν, νομίζω, το ίδιο ευαίσθητοι σε οτιδήποτε γράφεται γύρω από το θέμα, καθώς ήσουν από τους δύο αρχικούς πρωταγωνιστές. Το Όσκαρ όμως πήγε αλλού.
6. ναι, συμφώνησα/συμφωνώ μαζί σου ότι ήταν ενδιαφέρουσα (το χρήσιμη είναι διαφορετικό) πληροφορία για πάμπολλους Έλληνες. Η Πολιτική όμως –προς το παρόν– δεν αφήνει περιθώρια. Προτιμότερο επομένως να χαθεί ένα στοιχείο, από το να αρχίσει αυτή να ξεχειλώνεται κατά περίπτωση.
7. κι όμως, ρώτησε τον Ah3kal εάν υπάρχουν άλλες πληροφορίες που χρήζουν απομάκρυνσης βάσει Πολιτικής. Και μάλιστα πολύ λιγότερο ενδιαφέρουσες (για εγκυκλοπαιδικές δεν τίθεται ζήτημα). Και μάλιστα τεκμηριωμένες μέσω της ίδιας πηγής και από τον ίδιο συντάκτη.
8. όχι, εγώ απ' την άλλη διαφωνώ κάθετα στην πρακτική να εισαχθεί ένα άτυπο σκεπτικό περί "πληροφοριών ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος" σε λήμματα ελάχιστης σχέσης με την Ελλάδα, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Ακόμη όμως και να τεθεί ποτέ θέμα προσθήκης/αλλαγής της Πολιτικής, το ίδιο θα υποστηρίξω καθώς έτσι ανοίγει μέγα θέμα. Δεν μπορούν να προβλεφθούν/περιγραφούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις – αντίθετα μπορούν να προβλεφθούν οι επερχόμενες συνέπειες. Καλύτερα λοιπόν να χάνονται 5 πραγματικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες, από το να υπάρχουν παράλληλα 100 άσχετες/στοχευμένες και να διεξάγονται μάχες για άλλες 500. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 02:46, 12 Ιουνίου 2015 (UTC)


Λοιπόν φραγή τέλος, ώρα να μπουν μερικά πράγματα σε μια σειρά (παρόλο που τα γράφω σε ενότητα με τίτλο KCharitakis, δεν έχουν καμία σχέση με τον άνθρωπο):

α) Η (όποια) σήμανση αφορά το λήμμα, όχι κάποιο πρόσωπο

β) Δεν αφορά κανέναν μας η θρησκεία-εθνικότητα στην οποία ανήκει οποιοσδήποτε άλλος. Ούτε την ξέρουμε, ούτε μας πέφτει λόγος να την μάθουμε -εκτός κι αν ο ίδιος επιλέξει για δικούς του λόγους να το αναφέρει. Κι όποια κι αν είναι αυτή αναμφίβολα είναι απολύτως σεβαστή χωρίς άλλες συζητήσεις. Δεν νομίζω να έχει κάποιος διαφορετική άποψη ως προς τούτο.

γ) Ήταν μισή γραμμή κείμενο σε λήμμα τεσσάρων γραμμών που αφορούσε μια ασήμαντη για το θέμα του λήμματος πληροφορία, η διατήρηση της οποίας ζητήθηκε μεταξύ των άλλων υπό το πρόσχημα του "ελληνικού ενδιαφέροντος". Αυτό το ψευδοεπιχείρημα το βλέπουμε δυστυχώς συχνά από δω κι από κει σε συζητήσεις. Τώρα από που προκύπτει ότι ο ελληνόγλωσσος ή ακόμα και ο Έλληνας αναγνώστης ενδιαφέρεται μέσα στις 4 γραμμές που είχαμε για τον μέγα μουσικό να μάθει το ότι ήρθε x φορές στην Ελλάδα καλό είναι να μας το πείτε και μας να το μάθουμε. Πέραν του συγκεκριμένου, η πρακτική του να παρουσιάζεται ως επιχείρημα το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του κόσμου πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Καταρχάς αν οι εγκυκλοπαίδειες γράφονταν βάσει του ενδιαφέροντος του αναγνωστικού κοινού καήκαμε. Κάθε ιστορικό πρόσωπο, κάθε φιλόσοφος, κάθε αρχαίος κλπ κλπ -που δεν τον ξέρει και δεν τον ψάχνει σχεδόν κανένας- δεν θα είχε θέση αν πηγαίναμε έτσι. Από την άλλη κάθε εξέλιξη, κάθε τρέχον κουτσομπολιό -που καλώς ή κακώς προβάλουν τα media- θα είχε θέση στις εγκυκλοπαίδειες. Σόρρυ, αλλά δεν παίζει. Δευτερευόντως, δεν έχετε ιδέα για το ποια είναι και ποια δεν είναι τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών, απλώς τα υποθέτετε βάσει των προσωπικών σας ερεθισμάτων και κριτηρίων. Βάσει του POV σας δηλαδή. Μερικοί που είναι και καλά περισσότερο προχωρημένοι πάνε και κοιτάνε τα στατιστικά των λημμάτων και στην συνέχεια μας τα σερβίρουν εν εν είδει δημιουργικής λογιστικής. Τρίχες κατσαρές, μπορούσαμε να τις κάνουμε και μεις αυτές τις πατέντες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Είναι πολύ εύκολα κολπάκια τούτα. Πάμε παρακάτω.

δ) Αυτές οι x φορές που αναφέρθηκε στο λήμμα ότι ήρθε ο Ρούμπινσταϊν στην Ελλάδα ήταν εκτός από πρωτότυπη έρευνα και προχειροδουλειά. Από τις αναφορές στις εφημερίδες που παρατέθηκαν, με ασφάλεια άντε να προκύπτει το συμπέρασμα ότι ήρθε τουλάχιστον x φορές. Δεν αποκλείεται να είναι και περισσότερες, ίσως να είναι όντως ακριβώς τόσες -αναμφίβολα όμως χρειάζεται πολύ περισσότερο και σοβαρό ψάξιμο για να μπει με σιγουριά ο αριθμός. (κάτι για επιστημονικότητα έλεγε ο άλλος χτες...)

ε) Περιεχόμενο που παραβιάζει την πολιτική ή/και ενδέχεται να υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχομένης πληροφορίας -όπως το ελληνοκεντρικό (ή ιταλοκεντρικό ή γερμανοκεντρικό και κάθε άλλο POV τέλοσπαντων)- καλώς αντιμετωπίζεται αναλόγως από λίγους για την ώρα χρήστες που έχουν τα κότσια να το κάνουν παρά την αδιάκοπη γκρίνια. Ελπίζω να γίνουν περισσότεροι άμεσα.

στ) Είχε προτείνει στην Αγορά ο Gts-tg να μαζευτούν χρήστες για να ασχοληθούν με την προσθήκη τεκμηρίωσης σε λήμματα που δεν έχουν. Πρόκειται για παραλλαγή παλιότερης δικής μου πρότασης που δεν προχώρησε. Μάλιστα με είχε αναφέρει κιόλας και ήμουν θετικότατος όσον αφορά την πρωτοβουλία του. Ελπίζω φαινόμενα όπως στο (δ) να είναι μεμονωμένα. Το ζήτημα της τεκμηρίωσης είναι πολύ σοβαρό, ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εγκυκλοπαίδεια, αν είναι να το μετατρέψουμε σε μπακαλική να λείπει (δεν εννοώ ότι γίνεται κακή δουλειά εν γένει, δεν έχω κάτσει να τα δω κι ούτε πρόκειται).

ζ) Ζητώ συγγνώμη για την χτεσινή αναστάτωση. Από δω και κάτω αν κάποιος με ενοχλεί ή/και με προσβάλει σε ουσιαστικά θέματα, όπως ο κος Gts-tg, απλώς θα παρατάω την συζήτηση για να τελειώνουμε. Ούτως ή άλλως το κλίμα δεν με σηκώνει σε καμία περίπτωση εδώ μέσα. Ξένο σώμα ήμουν εξ αρχής. Πάντως να σπεύδω εδώ να κλαφτώ -ως δήθεν αδικημένος οσιομάρτυρας- δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν είμαι ούτε αδικημένος ούτε του κατηχητικού. Το ίδιο ισχύει επίσης για διάφορους που τρέχουν στο σημειωματάριο κάθε λίγο και λιγάκι για να κλαφτούν και να παραστήσουν τους άσπιλους κι αμόλυντους. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να κάθομαι να καταπίνω τις προσβολές αμάσητες (τα περί πολτοποιήσεως, παρεμπόδισης έκφρασης γνώμης και άλλα ασχολίαστα που μου έσουρε στην προκειμένη περίπτωση...). Αυτά. Καλό βράδυ. -- Spiros790 (συζήτηση) 18:03, 11 Ιουνίου 2015 (UTC)

Με το θάρρος σου να ζητήσεις συγνώμη παραπάνω, σε συγχωρώ Spiros790. Δε πειράζει αν δε τη ζητάς από εμένα αλλά από όλους τους άλλους, εγώ στη δίνω και πάλι. Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό ακόμη να τα συζητήσουμε και να τα ξανασυζητήσουμε άπειρες, αμέτρητες, αναρίθμητες φορές, θα παπουλιάσουμε μαζί. Κάθε μέρα, κάθε νύκτα, κάθε γλυκό πρωινό και δειλινό και τ'Αύγουστου ολόγιομο φεγγάρι εδώ θα είμαι. Μη φύγεις όμως, γιατί το λες αυτό το πράγμα κάθε τρείς και λίγο; μια χαρά είναι το κλίμα αρκεί να το θέλουμε έτσι δεν είναι; Ξέρω πως κατά βάθος σέβεσαι τον συνομιλητή σου και έχεις υπομονή και ευπρέπεια και σου αρέσει να συζητάς ακόμα και με αυτούς που διαφωνείς, οπότε γιατί να χαλαστούμε για αυτή την μικροπαρεξήγηση της κακιάς ώρας, επιστήμονες άνθρωποι και οι 2; Gts-tg (συζήτηση) 23:41, 11 Ιουνίου 2015 (UTC)
όχι όχι δεν είπα ότι θα φύγω, λάθος κατάλαβες. Ότι δεν κολάω εδώ πέρα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν αφορά κανένα. Μια αποστροφή του λόγου σε ολόκληρο κατεβατό είναι ούτως ή άλλως. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω κανενός είδους καβγά ή κόντρα με κανένα. Για τα υπόλοιπα οψόμεθα. -- Spiros790 (συζήτηση) 06:13, 12 Ιουνίου 2015 (UTC)
Ωραία γιατί στα νεύρα πολλά λέγονται, άνθρωποι είμαστε άλλωστε, και θα ήταν μεγάλη απώλεια κάτι τέτοιο. Gts-tg (συζήτηση) 08:07, 12 Ιουνίου 2015 (UTC)

Κλείδωμα λήμματος[Επεξεργασία]

Προτείνω κλείδωμα του Νικόλαος Κατούντας για εύλογο χρονικό διάστημα, λόγω συνεχών πολυήμερων διορθοπολέμων. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:03, 12 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμός λήμματος ΕΡΤ2[Επεξεργασία]

Ο Χρήστης:Timmy_terner για άγνωστους σε εμένα λόγους βανδαλίζει το λήμμα ΕΡΤ2 διαγράφοντας στοιχεία της ιστορίας της ΕΡΤ2 και προσθέτοντας στοιχεία της ιστορίας της ΕΡΤ1. Έχει ήδη δε προχωρήσει σε 5-6 αναστροφές στο συγκεκριμένο λήμμα σήμερα για να επιβάλει τον βανδαλισμό του. Παρακαλώ κάποιος να τον σταματήσει.--Auslaender (συζήτηση) 18:35, 12 Ιουνίου 2015 (UTC)

Εσείς κάνετε βανδαλισμό, όχι εγώ. Άφησα εξήγηση στη Συζήτηση:ΕΡΤ1 θα καταλάβετε.-shadow eddy- 18:39, 12 Ιουνίου 2015 (UTC)

Και ξαφνικά εμφανίζεται και άλλος χρήστης με το όνομα Χρήστης:SteliosGR ο οποίος αποφασίζει, σε αντίθεση με τις όποιες πηγές, πως "Αντικειμενικά, το περιεχόμενο του δεν είναι συναφές με την τέως ΝΕΤ, αλλά με την ΕΤ1, διότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καθώς και τα μεγάλα γεγονότα (πολιτισμικά, αθλητικά, κλπ.) προβάλλονται από την ΕΡΤ1, ενώ τα ντοκιμαντέρ και γενικότερα τα προγράμματα δευτερευούσης ζήτησης προβάλλονται πλέον από την ΕΡΤ2. Θεωρείται, συνεπώς, θεωρητικά η συνέχεια της ΝΕΤ αλλά πρακτικά η συνέχεια της ΕΤ1.' Θα είμαι κακός αν ζητήσω να ελεγχθεί πιθανή σχέση ανάμεσα στους δύο;--Auslaender (συζήτηση) 19:23, 12 Ιουνίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη σχολίου σύνοψης[Επεξεργασία]

...εδώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 11:27, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

έγινε, ευχαριστίες. --Focal Point 11:45, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 5[Επεξεργασία]

Θεωρώ πως πρέπει να ενημερωθείτε για την τρέχουσα συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανώνυμου χρήστη, πλέον με την ip και μετά αρκετές –για τους δικούς του λόγους– αλλαγές: 77.49.73.25. Η κατακλείδα περιγράφεται στην τελευταία παράγραφο εδώ, την οποία προκάλεσε όχι το αποκορύφωμα της στάσης του, αλλά η πλέον πρόσφατη "συνεισφορά" του. Διαθέσιμες πολλές άλλες τέτοιες, όπως φυσικά και οι συνεχείς προειδοποιήσεις πλήθους χρηστών για συμμόρφωση ή έστω ανάγνωση της Πολιτικής. Μία αυστηρότατη σύσταση δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, λαμβάνοντας πάντως υπόψη το ελαφρυντικό ότι ενεργοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε σελίδες Συζήτησης, άρα ουσιαστικά δεν επηρεάζει το περιεχόμενο των λημμάτων. Πρόσφατες απόπειρες να προβεί σε μεμονωμένες επεξεργασίες, δεν συνοδεύτηκαν εκ μέρους του από edit warring, συνέχιση του θέματος σε σελ. Σ./Σημειωματάριο κλπ, όταν αυτές αναιρέθηκαν εξαιτίας παραβιάσεων της Πολιτικής.

Νομίζω όμως ότι η υποτίμηση της συνεισφοράς άλλων, οι άχρηστες κολακείες προς τους υπόλοιπους (ώστε να αμφισβητηθούν οι προηγούμενοι και να αναζητηθούν τυχόν "συμπαραστάτες"), οι υποδείξεις προς τους διαχειριστές, οι έμμεσες απειλές προς διάφορους και η αμφισβήτηση της ακεραιότητας του όλου εγχειρήματος, πρέπει κάπου εδώ να λάβουν ένα τέλος. Τουλάχιστον από κάποιον που όχι μόνο αγνοεί παντελώς την Πολιτική, αλλά επιπρόσθετα αρνείται μόνιμα να ενημερωθεί περί αυτής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ1 πρόκειται για το "χρήστη" που επανερχόμενος από φραγή, διατύπωσε το αμίμητο μνημειώδες για τις σελίδες Συζήτησης λημμάτων του ενδιαφέροντός του (οι οποίες έχουν κλειδωθεί κατόπιν και δικών του ασυναρτησιών/βανδαλισμών): "και τώρα, ξεκλειδώστε και αυτές ώστε να μπορώ να γράφω τα δικά μου".
ΥΓ2 το "Do not feed the Troll" απευθύνεται περισσότερο σε χρήστες, οι δε διαχειριστές έχουν την επιρροή να μειώσουν τις περιπτώσεις που η φράση χρειάζεται να υπενθυμιστεί/εφαρμοστεί. Ειδικά σε άτομα με στοιχεία, ίσως, ναρκισσισμού - ενότητα: Κοινωνικός περίγυρος (αρχικά ωραιοποίηση των θεωρούμενων ως ισχυρών και κολακεία για να αναγνωριστεί από αυτούς – στη συνέχεια δαιμονοποίηση/επίθεση όταν εκείνοι δεν ανταποκρίνονται). --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 17:44, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Και από όνομα και από συνεισφορά βράσε ρύζι... Γεννημένος για βανδαλισμούς που λέμε... Παρακαλώ για τα δέοντα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:50, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ο γνωστός διεστραμμένος είναι... Δεν βγάζει άκρη με τέτοιους χρήστες... Φραγή και πάλι φραγή θέλει...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:52, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

Και ο λογαριασμός BananaSucker (συζήτηση • συνεισφορά) δικός του πρέπει να είναι, αφού δημιουργήθηκε μερικά λεπτά νωρίτερα. Το ίδιο αισχρός πάντα, μην χαλάμε τη σειρά... Παρακαλώ η φραγή αόριστη και όχι ημέρας και για τους δύο.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:00, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

Εάν κάνω λάθος και δεν είναι δικός του γιατί παρατηρώ μια κίνηση στο πρόχειρο τώρα, ας ειδοποιηθεί για το απαράδεκτο όνομα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:07, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ειδοποιήθηκε σχετικώς από μένα και απευθύνθηκε σε γραφειοκράτη για αλλαγή ονόματος. Πήρα την πρωτοβουλία διότι έπρεπε να δώσω εξηγήσεις, καθώς παρατήρησε τα γραφόμενα μου εδώ και επικοινώνησε μαζί μου. Και καλά έκανε, αφού βιάστηκα να υποθέσω...—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 11:53, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)

Επέστρεψε με την ΙΡ 2a02:582:7c6f:2200:cd1a:a194:dd1:2c9c.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:13, 13 Ιουνίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας[Επεξεργασία]

...εδώ παρακαλώ. Ειδοποιήθηκε για τον βανδαλισμό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 13:39, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)

έγινε. --Focal Point 13:56, 14 Ιουνίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 6[Επεξεργασία]

Οι απειλές του εν λόγω χρήστη δεν περιορίζονται πλέον στον νομικό τομέα και με υπονοούμενα (γεγονός για το οποίο φράχτηκε προ μηνός), αλλά άρχισαν να επεκτείνονται σε φυσικό επίπεδο. Του κατάντησε δευτέρα φύσις ο ηλεκτρονικός κουτσαβακισμός. Προσωπικά γελάω, για πόσο όμως ακόμα; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 06:36, 15 Ιουνίου 2015 (UTC)

Δεύτερος για σήμερα - Εκ νέου επαναφορά του[Επεξεργασία]

Ο ανώνυμος 85.75.178.134 έχει σκιστεί να προσθέτει, με ποικίλους τρόπους, επαναλαμβανόμενα και παρά τις προειδοποιήσεις συγκεκριμένο κείμενο για χωριό της Ελλάδας ενώ υπάρχει ήδη ως λήμμα. Παρακαλώ για τις δέουσες διαχειριστικές ενέργειες. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:47, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Απ' ότι βλέπω επεκτάθηκε με την ίδια περιεχομένου προσθήκη και σε άλλες άσχετες σελίδες. Πλέον μιλάμε για ξεκάθαρο βανδαλισμό. —Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:25, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)

Επανήλθε ως χρήστης ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ (συζήτηση • συνεισφορά) και συνεχίζει με τις γνωστές "επεξεργασίες" του. Παρακαλώ για τις όποιες ενέργειες.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 13:29, 15 Ιουνίου 2015 (UTC)

Προσωπική επίθεση εδώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 13:34, 15 Ιουνίου 2015 (UTC)

Εκ νέου παρενόχληση εδώ. Να σημειωθεί όπως λέχθηκε και παραπάνω ότι λήμμα Μεγάρχη Άρτας υπάρχει, δηλαδή ο συγκεκριμένος παραληρεί.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 14:39, 15 Ιουνίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας[Επεξεργασία]

...εδώ. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:44, 15 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μπλόκο[Επεξεργασία]

Δεν νομίζω ότι ο χρήστης ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (συζήτηση • συνεισφορά) μπορεί να εξακολουθήσει να διατηρεί το όνομά του... Όχι ότι υπάρχει κάτι το προσβλητικό στο όνομα χρήστη, αλλά δεν είναι δυνατό με βάση την (υπάρχουσα) σύμβαση ονοματοδοσίας χρηστών της ΒΠ... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:14, 15 Ιουνίου 2015 (UTC)

Απαράδεκτο όνομα χρήστη και διαφήμιση[Επεξεργασία]

Ο χρήστης Linguaphone GR (συζήτηση • συνεισφορά) δημιουργήθηκε ακριβώς και μόνο γι' αυτό το σκοπό, τη διαφήμιση. Παρακαλώ να ειδοποιηθεί για αλλαγή ονόματος ή ακόμη και να φραχθεί απευθείας καθώς προωθεί υπηρεσία. Ευχαριστώ.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:18, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

Επίσης για τον ίδιο λόγο να ειδοποιηθεί ή να φραχθεί απευθείας και ο χρήστης Kalamarischool (συζήτηση • συνεισφορά). Ακόμα δεν τελείωσε η σχολική περίοδος και όλοι έχουν πάρει φόρα...—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@

Και θα προτείνω την φραγή επ' αόριστο για τον Η πιο ανεξελελ χρεοκοπ (συζήτηση • συνεισφορά) διότι, η ονομασία του αφήνει υπονοούμενα και θίγει ευαίσθητο ζήτημα της επικαιρότητας.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:34, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βικιπαίδεια:Χειρισμοί ιστορικού[Επεξεργασία]

Υπάρχουν εκεί τουλάχιστον 2 σημερινά αιτήματα για συγχώνευση ιστορικού. Ας δει καποιος εκ των διαχειριστών για την επιμέλειά τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:41, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

Βάνδαλος[Επεξεργασία]

Ο χρήστης Agamemnonas (συζήτηση • συνεισφορά) παρά την προειδοποίηση που δέχτηκε από διαχειριστή εξέφρασε τις "ανησυχίες"-βανδαλισμούς του τουλάχιστον δύο φορές ακόμη. Μια και μια ...δύο. Η συνέχεια είναι θέμα διαχειριστών.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 18:46, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

Και μία απόκρυψη των "συνεισφορών" αυτών θεωρώ ότι θα ήταν σωστή, καθώς η ΒΠ δεν είναι βάθρο απόψεων όπως αναφέρει και η σχετική πολιτική... Εδώ έχουμε να κάνουμε με βαρύτατες (ανυπόστατες) καταγγελίες κατά εν ζωή προσώπου...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:54, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. --Ttzavarasσυζήτηση 19:03, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

@Ttzavaras: κάτι ξέχασες να κρύψεις... SFriendly.svg --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:56, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. κι αυτό. Merci. --Ttzavarasσυζήτηση 05:42, 17 Ιουνίου 2015 (UTC)

Παρενόχληση. Χωρίς χαρακτηρισμούς βέβαια... αλλά... παρενόχληση. Αποδεικνύεται δε, ότι ούτε πολιτική διάβασε ούτε και τον ενδιαφέρει.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 20:25, 16 Ιουνίου 2015 (UTC)

Δεν είπα εγώ ότι δεν τον νοιάζει η πολιτική;;; Ε, να παλι τα ίδια... και έχουμε και νομικές απειλές υπόψη. Παρενόχληση χτες, παραβίαση της πολιτικής εκ νέου παρά την προειδοποίηση για βανδαλισμό και νομικές απειλές (καινούριο αυτό πάλι), τί μας κάνουν;; Φραγή τριών ημερών ή παραπάνω; Παρακαλώ να γίνει και απόκρυψη.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 09:54, 17 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ακης Λευτερακης (συζήτηση • συνεισφορά) και DrGianni (συζήτηση • συνεισφορά)[Επεξεργασία]

Νομικές απειλές και προσωπικές επιθέσεις και όχι μόνο σ' αυτά που παραθέτω εδώ (υπάρχει πληθώρα στις συζητήσεις του) σε όποιον γράφει την άποψή του και διαφέρει από την δική του, ξεστομίζει ό DrGianni (συζήτηση • συνεισφορά) μαριονέτα του Ακης Λευτερακης (συζήτηση • συνεισφορά) (Σημείωση και η ΙΡ 84.205.230.77 ο ίδιος είναι), αν και του είχα επισημάνει να συμετέχει στις συζητήσεις με το σωστό ύφος. Επίσης θέλω να προσθέσω ότι ενώ υπάρχει πρόταση διαγραφής του λήμματος την οποία ο ίδιος δημιούργησε, πολύ τακτικά αφαιρεί κείμενο από το λήμμα (είτε ο χρήστης είτε τα πάπετ του) και έχει δημιουργήσει άλλο παράλληλο λήμμα με το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο αλλά διαφορετικό τίτλο, το Αφέντης Χριστός Οροπεδίου Λασιθίου το οποίο συνεχώς και επιμελείτε με σκοπό την διαγραφή του ήδη υπάρχοντος Αφέντης Χριστός (Μαδάρα) Αμιρών και όχι την βελτίωσή του, αδιαφορώντας τελικά παντελώς για την υπάρχουσα πολιτική. Επειδή το θέμα είναι σοβαρότατο και έχουμε σωρεία παραβιάσεων της πολιτικής (puppeting, προσωπικές επιθέσεις, νομικές απειλές, βανδαλισμούς με αφαιρέσεις κειμένου, δημιουργία παράλληλου λήματος με δόλο κ.λπ. κ.λπ.) παρακαλώ τους διαχειριστές να το δουν ζεστά και μάλιστα άμεσα.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 09:18, 17 Ιουνίου 2015 (UTC)

Εκ νέου προσωπική επίθεση και χαρακτηρισμοί. Παρακαλώ διαβάστε όλόκληρη τη συζήτηση. Και ομοίως εδώ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δούμε κάτι περισσότερο.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:48, 17 Ιουνίου 2015 (UTC)

Με το που φράχθηκε το πάπετ DrGianni (συζήτηση • συνεισφορά), δημιούργησε και άλλο το Nikhforos (συζήτηση • συνεισφορά) και συνεχίζει να επιτίθεται με χαρακτηρισμούς. Τι γίνεται τώρα;—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 08:24, 19 Ιουνίου 2015 (UTC)

Απόκρυψη επεξεργασίας...[Επεξεργασία]

Καλησπέρα σας, θα πρότεινα η εξής επεξεργασία να γίνει αόρατη... —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 22:41, 18 Ιουνίου 2015 (UTC)

Προσβλητικά σχόλια...[Επεξεργασία]

Κάτι πήρε το μάτι μου εδώ... Καμία αίσθηση της ψυχραιμίας οι νέοι σήμερα... τς τς...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:28, 19 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μάλλον νόμισε ότι του διέγραψαν αυτό το λήμμα: Διαγωνισμός Νέων Χορευτών Eurovision 2015 για το οποίο είχε κάνει από ότι φαίνεται αρκετή δουλειά...και "φόρτωσε" SShocked.gif--79.129.33.44 10:37, 19 Ιουνίου 2015 (UTC)

Τα "νομίσματα"... στην τράπεζα. Είχε λάθος τίτλο και το μετακίνησα. Μας έχει φλομώσει στις αυτόματες μεταφράσεις και θύμωσε; Ξύδι αν θύμωσε.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:42, 19 Ιουνίου 2015 (UTC)

εντάξει, είστε θεοί! 48 × 48 pixels Μπουχαχαχαχαχ -- Spiros790 (συζήτηση) 10:55, 19 Ιουνίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 7[Επεξεργασία]

Τσακ Νόρις SFriendly.svg --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:06, 20 Ιουνίου 2015 (UTC)

"ύποπτες" επεξεργασίες...[Επεξεργασία]

Καλό θα ήταν κάποιος διαχειριστής να ρίξει μια ματιά εδώ γιατί πέφτουν πολλές ατεκμηρίωτες και ανορθόγραφες προσθήκες, οι οποίες είναι και προβληματικές ως προς το περιεχόμενό τους (ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ "πρακτόρων" και "εθνικών" για να μην τα πολυλογώ και μια ματιά στα diffs καταδεικνύει ότι το πράγμα βρωμάει...)... Το καλύτερο θα ήταν να καθαριστεί το κείμενο από τις "φιοριτούρες" και να μείνουμε στα βασικά και τεκμηριωμένα... Οι βεντέτες μεταξύ οικογενειών δεν αφορούν την ΒΠ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:59, 20 Ιουνίου 2015 (UTC)

Οι διαχειριστές δεν διαχειρίζονται το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας. Εφόσον πιστεύεις ότι πρέπει να καθαριστεί το κείμενο, σαφέστατα δεν είναι δουλειά διαχειριστών. --Focal Point 07:48, 21 Ιουνίου 2015 (UTC)

Άστο το έκανε ο Χρήστης:Dipa1965... Ο λόγος που το ζήτησα από τους διαχειριστές ήταν για να αποκρυφτούν τυχόν προσβλητικά σχόλια και αναφορές που (προφανώς) δεν μπορούν να το κάνουν οι απλοί χρήστες...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:59, 21 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μεταξύ διαχειριστών...[Επεξεργασία]

Φαντάζομαι ότι αυτή εδώ η τοποθέτηση δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των διαχειριστών και αμφιβάλω έντονα κατά πόσο έχει βάση... Δηλαδή ότι σε προηγούμενη συζήτηση που υπήρξε στην Αγορά αναφορικά με το θέμα αυτό δεν υπήρξε κάποια ξεκάθαρη απόφαση της κοινότητας κι ως εκ τούτου επιφορτώνουμε ότι γουστάρουμε "καλή πίστη" από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ και σε περίπτωση που οποιασδήποτε χρήστης (εγώ στην προκειμένη περίπτωση) κάνει το λάθος (για να μην πω "υποπέσει στο έγκλημα") του να αμφισβητήσει την άδεια του αρχείου και το κατά πόσο αυτή είναι συμβατή με τις αποδεχόμενες άδειες, αμέσως "μαυρίζεται" και χαρακτηρίζεται ως κακόπιστος (ω, τί έγκλημα φρικτό...)... Πέραν της πλάκας, πρέπει να αποφασιστεί εάν η προηγούμενη συζήτηση κατέληξε κάπου και αν όχι να ανοιχτεί εκ νέου μία καινούργια για να ληφθεί μία οριστική απόφαση και να μην βλέπουμε τέτοιες "ιδιαίτερες" απόψεις του τύπου "πας μη (ασύστολα) καλόπιστος εστί"... και το υπόλοιπο το αφήνω σε εσάς να το συμπληρώσετε... Σημειώνω, τέλος, ότι ευχαρίστως θα είχα ανοίξει απευθείας νέο thread για το ζήτημα στην Αγορά, ωστόσο, θα ήθελα να δω και άλλες γνώμες για το κατά πόσο η προηγούμενη συζήτηση θεωρείται πως είχε κάποιο αποτέλεσμα ή όχι, για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας και για να μην αναλωνόμαστε να συζητάμε πάλι τα ίδια... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:11, 21 Ιουνίου 2015 (UTC)


Η φωτογραφία, κροπαρισμένη, υπάρχει στη Ναυτεμπορική με ένδειξη ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου, συνεπώς μπορεί να διαγραφεί χωρίς καμία τύψη.

Χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι κανένα σάιτ δεν έχει δικό του φωτογράφο γιατί απλούστατα είναι φτηνότερο και πρακτικότερρο να είναι συνδρομητής σε πρακτορείο; P.a.a (συζήτηση) 21:05, 21 Ιουνίου 2015 (UTC)


Εννοείται πως δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των διαχειριστών η άποψη του FocalPoint--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:19, 21 Ιουνίου 2015 (UTC)


Δεν αποτελεί εγγύηση η υποσημείωση για οποιαδήποτε άδεια χρήσης, αν ο οργανισμός δεν έχει αλλάξει πρακτικές διαχείρισης του περιεχομένου ώστε να διασφαλίζει την ορθή χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων. --geraki (συζήτηση) 14:19, 22 Ιουνίου 2015 (UTC)


Αν οι όροι χρήσης (όχι μόνο υποσημείωση) λένε πως σε περίπτωση που δεν αναφέρεται διαφορετικά τότε όλο το περιεχόμενο είναι CC-BY-SA 3, δεν βλέπω γιατί δεν αποτελεί εγγύηση μια και το λένε οι ίδιοι οι όροι (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει πάντα να εξασκείται κάποια κρίση). Για τη συγκεκριμένη περίπτωση τώρα, η σελίδα όπου βρίσκεται η φωτογραφία αναφέρει Πηγή:ΑΠΕ οπότε δεν καλύπτεται από το CC-BY-SA-3 σύμφωνα με τους όρους χρήσης της ΕΡΤ Gts-tg (συζήτηση) 19:07, 24 Ιουνίου 2015 (UTC)

Όνομα χρήστη[Επεξεργασία]

Βλέπω υπάρχει χρήστης με ψευδώνυμο "Γιουγκοσλαβία". Τα ονόματα χωρών επιτρέπονται? (δεν το ξέρω, αλλά είναι κομματάκι περίεργο) -- Spiros790 (συζήτηση) 15:33, 22 Ιουνίου 2015 (UTC)

Άμα επιτρέπεται, τότε να αιτηθώ κι εγώ την μετονομασία μου σε... Γαλλία... SMocking.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:35, 22 Ιουνίου 2015 (UTC)

ως ένδειξη μετριοφροσύνης υποθέτω... χαχαχα -- Spiros790 (συζήτηση) 15:36, 22 Ιουνίου 2015 (UTC)

Άννα Γαλανού - Ανάρτηση σελίδας στη Βικιπαίδεια[Επεξεργασία]

Μου αναφέρει ότι κάποιος εμποδίζει την ανάρτηση της σελίδας ως μη επικοδομητική. 

Με ποια αιτιολογία;

Φιλοτεχνικός Όμιλος Μυτιλήνης "ο Θεόφιλος"[Επεξεργασία]

Να εξεταστεί η προσωπική επίθεση στην αγορά του συγκεκριμένου χρήστη κατα το ήθος και είδος προσωπικών επιθέσεων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη ΒΠ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 06:22, 25 Ιουνίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 8[Επεξεργασία]

Θα σας παρακαλούσα να παρακολουθήσετε την εξέλιξη μίας νέας προσωπικής επίθεσης. Χθες, το εν λόγω τρολ άφησε ευθείες υπόνοιες ότι διαστρέφω πηγές ή/και προσθέτω πλασματικά στοιχεία σε λήμματα. Στη δικαιολογημένη ερώτηση εάν όντως εννοεί ότι λέει, απάντησε με διφορούμενες αρλούμπες. Κατόπιν σχετικής προειδοποίησης περί Σημειωματαρίου, προτίμησε να το στρίψει σε δήθεν "mea culpa". Μετά το βραδινό του ύπνο επανήλθε ντούρος με την ίδια κατηγορία, τόσο απευθείας προ εμένα, όσο και μέσω σελ. Συζήτησης τρίτου χρήστη (μόνο με τέτοιες και αντίστοιχες λημμάτων ασχολείται, ευτυχώς).

Εννοείται πως θα του εξηγήσω το ότι να έχεις συνεισφέρει σε ένα λήμμα (π.χ το φλέγον – αύριο θα "τρώγεται" με άλλο, μόνο και μόνο για δημιουργία ντόρου), δεν σε υποχρεώνει και σε κατοχή –ή έστω αναδρομή– όλων των πηγών που παραθέτονται σε αυτό. Πόσο μάλλον όταν είχαν αναρτηθεί από άλλον χρήστη προ 8ετίας, δηλαδή χρόνια πριν τη δική σου συνεισφορά (για του λόγου το αληθές: η φλέγουσα πηγή είναι μία μπούρδα περί "Χρυσού Θρύλου"). Το ίδιο όμως εννοείται, βέβαια, πως το ύφος μου δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι τέτοιο που θα προάγει το ευχάριστο κλίμα.

Σημειωτέον, σε τέτοιες άθλιες κατηγορίες έχει προβεί και στο παρελθόν, ως μάλιστα συστάσεις/προειδοποιήσεις/συμβουλές σε διαχειριστή. Και ακόμα πιο μάλιστα συμπεριλαμβάνοντας και άλλους Βικιπαίδες – απλά με μένα έχει ένα άρρωστο έρωτα και δεν με παραλείπει ποτέ στα παραληρήματα για πολλούς. Δεν αναφέρομαι καθόλου σε διάφορες αρλούμπες επί προσωπικού τις οποίες εκτοξεύει συνέχεια και σε άσχετα σημεία (ενδεικτικά και μόνο επειδή βρέθηκε κοντά στο παραπάνω).

Πλέον όμως αδικαιολόγητα θέτει ανύπαρκτο ζήτημα παραβιάσεων εκ μέρους μου της Πολιτικής. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτό, οπότε ζητώ τη συνδρομή σας. Θα σας παρακαλούσα να δείτε την όλη περίπτωσή του και να ενεργήσετε κάτω από το πρίσμα ότι τους τελευταίους μήνες έχει καταντήσει "ουρίτσα" ενός συγκεκριμένου χρήστη. Ψάχνει τα λήμματα που αυτός έχει επεξεργαστεί, τον κατηγορεί δεξιά-αριστερά και δεν παραλείπει να "προειδοποιεί" τρίτους. Η εν λόγω συμπεριφορά, νομίζω περιγράφεται ρητά στην Πολιτική περί Ευγένειας/Άλλες αγενείς συμπεριφορές:

(β) παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένων του κυνηγιού των επεξεργασιών ενός χρήστη, του εκφοβισμού (προ 5ημέρου φράχτηκε), προσωπικών ή νομικών απειλών (δεν το έχει επαναλάβει, καθώς παλαιότερη φραγή "έπιασε" τόπο)...

Ευχαριστώ πολύ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:15, 25 Ιουνίου 2015 (UTC)

ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ο ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ[Επεξεργασία]

Αγαπητοί κυριοι.Μετα το λογυδριο του στελιου πετρουλακη,αποφασιστε.Η αυτος η εγω.Και οπωσδηποτε να του απαγορευθει η οποιαδηποτε ενασχοληση του με θεματα που αφορουν τον Ολυμπιακό.

Τι είναι αυτά που λες φίλε μου;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:06, 25 Ιουνίου 2015 (UTC) Βλακείες,ως συνήθως,για να περνά η ώρα.Αν ενας χρήστης έχει το δικαίωμα να υβρίζει τους άλλους,να σβήνει και να παρουσιάζει κουτσουρεμενες τις απαντήσεις τους(κατά πως τον βολεύει),να απορριπτει η να χρησιμοποιεί πηγές κατά το δοκούν,να χαρακτηρίζει εμμέσως τον ΟΣΦΠ,Ως μη σοβαρό συλλογο,να αφαιρεί ΕΝΑ(δεν μπορει παραπανω)τιτλο του συλλογου ενω εχει πηγες για το αντιθετο και απ την άλλη να εμπλουτίζει το λήμμα του ΠΑΟ με σωρεία ατομικων και ανεπίσημων τίτλων(46 τον αριθμό),να αφηνει νομικα υπονοουμενα(συσχετιση περιπτωσεων ΟΣΦΠ-ΦΕΝΕΡ)πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη και αλλα πολλά που δεν εχουν τελειωμό ΚΑΙ εσείς οι διαχειριστές του επιτρέπετε να συνεχίζει,τότε δεν μας μένουν και πολλές επιλογές.Ας μην με θεωρήσετε αγενή απέναντι σας.Σεβομαι όλους τους ανθρωπους,όχι όμως τους εμπαθεις,τους κακούς και τους ψεύτες.Και σεις ειστε Παναθηναικος.Αυτό δεν σας εμποδίζει να ειστε σωστος και αντικειμενικος αν θέλετε.Μέσα στη ΒΙΚΙ ειστε παρα πολλοί και οι περισσοτεροι δεν θέλουν.Ετσι κι εγω απελπισμενος ,αρχιζω τις βλακείες και οι βλάκες δυστυχως είναι επικινδυνοι και αήττητοι.--77.49.26.45 20:56, 25 Ιουνίου 2015 (UTC)

Το Σημειωματάριο δεν είναι όπως οι σελ. Συζήτησης που αρέσκεσαι να γεμίζεις με ανορθόγραφες ασυναρτησίες και "βλακείες για να περνά η ώρα". Είναι για σοβαρούς ανθρώπους σοβαρά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Βίκι και φυσικά όχι για τρολάρισμα, ηλίθια διλήμματα, εκθέσεις ιδεών και θρασύδειλες στοχοποιήσεις. Έχεις να καταγγείλεις κάτι στους διαχειριστές; Ειδικά για εκείνο περί υβρισμού σου, πολύ θα ήθελαν να παραθέσεις κάποιον σύνδεσμο. Το ίδιο κι εγώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:24, 25 Ιουνίου 2015 (UTC)

ΧΑ..ΧΑ..ΕΤΣΙ ΞΕΓΡΑΦΟΥΝ-ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ[Επεξεργασία]

Αυτό το σχολιο εχει αναρτησει ο κ.Πετρουλακης στη σελιδα συζητησης του,χωρις να ερωτηθει και να προκληθει απο κανεναν.Του απαντησα φυσικα.Παρακαλω τους ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕς ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ,και θα καταλαβουν αν οι κατηγοριιες μου για τον συγκεκριμμενο κυριο ειναι βασιμες η οχι.Ιδιαιτερα τον κ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ και τον Cubic* star.--77.49.26.45 20:37, 26 Ιουνίου 2015 (UTC) ΥΓ.Το συγκεκριμμενο υφος του κυριου και τα κατα καιρους γραφομμενα του ειναι ηδη εις γνωσιν της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.--77.49.26.45 20:44, 26 Ιουνίου 2015 (UTC)

Οπότε να φανταστώ ότι έχουμε και απειλές τώρα (νομικές ή σωματικές)... Δυστυχώς ο χουλιγκανισμός (του δρόμου ή του πληκτρολογίου) δεν είναι καλοδεχούμενος στην Βικιπαίδεια... Όταν αυτό (επιτέλους) το καταλάβεις πιστεύω θα είναι καλύτερα για όλους...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:25, 26 Ιουνίου 2015 (UTC)

Που τι βλεπεις τι απειλες αγαπητε ΓΚΛΟΡΙΟΥΣ.Απο οτι ξερω διαχειριστης δεν εισαι και κατα δευτερον ,αυτο εχεις να πεις για την προπαγανδα του κ.πετρπουλακη εναντιον καποιου συγκεκριμμενου προσωπου και εναντιον ενος συλλογου,χωρις κανενα ιδιαιτερο λογο και αφορμη?--77.49.26.45 21:38, 26 Ιουνίου 2015 (UTC)

Το "Το συγκεκριμμενο υφος του κυριου και τα κατα καιρους γραφομμενα του ειναι ηδη εις γνωσιν της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π." εσύ πώς το αντιλαμβάνεσαι δηλαδή ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:44, 26 Ιουνίου 2015 (UTC)

Δεν ντράπηκες να τους ξυπνήσεις βραδιάτικα στην ΠΑΕ; Και για κάτι μάλιστα που δεν τους αφορά; (το σχόλιο ήταν για το συγγραφέα που έχεις κάνει παντιέρα για πηγή στη Βίκι) Αυτή η κοπέλα που απάντησε ήταν ο τηλεφωνητής – έπρεπε να περιμένεις το μπιπ πριν αρχίσεις να μιλάς SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:51, 26 Ιουνίου 2015 (UTC)

ΞΑΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ[Επεξεργασία]

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΦΡΑΓΗ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ-ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΠΑΡΑΠΤΟΜΑΤΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? "ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ΚΙ ΕΠΑΘΕΣ ΤΑ" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ.--77.49.26.45 22:02, 26 Ιουνίου 2015 (UTC)

Όνομα χρήστη (3)[Επεξεργασία]

Δεν νομίζω πως αυτό το όνομα χρήστη μπορεί να παραμείνει... ΟΚ δεν είναι ακριβώς το ορίτζιναλ όνομα, αλλά και πάλι φέρνει έντονα σε αυτό... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:12, 29 Ιουνίου 2015 (UTC)

?[Επεξεργασία]

Σχετικά με αυτό που λέγαμε στην Αγορά για τα usernames σχετικά με την επικαιρότητα...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:54, 29 Ιουνίου 2015 (UTC)

Κλείδωμα λήμματος[Επεξεργασία]

Κλείδωμα λήμματος στο Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 ώστε μόνο χρήστες που έχουν λογαριασμό να κάνουν επεξεργασίες. Gts-tg (συζήτηση) 14:07, 29 Ιουνίου 2015 (UTC)

Επίσης παραβίαση του κανόνα των 3 επαναφορών (πάνω από) όπως στο ιστορικό και κάνει διορθοπόλεμο. Ο χρήστης δεν δέχεται να πάει στη σελίδα συζήτησης και να συμμετέχει στη σχετική συζήτηση Gts-tg (συζήτηση) 14:11, 29 Ιουνίου 2015 (UTC)

Ναι, όντως υπάρχει και παραβίαση Κ3Ε (4 φορές). Το λήμμα κλειδώθηκε. --cubic[*]star 14:13, 29 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μετακινήσεις και διαγραφές σελίδων χρήστη...[Επεξεργασία]

Θα παρακαλούσα κάποιον διαχειριστή να βάλει τάξη στο μπάχαλο που έχει προκαλέσει ο συγκεκριμένος χρήστης με τις συνεχόμενες μετακινήσεις της σελίδας χρήστη του... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:50, 30 Ιουνίου 2015 (UTC)

Δεν ξέρω αν σχετίζεται με τον συγκεκριμένο αλλά υπάρχουν πολλαπλοί βανδαλισμοί, ασυναρτησίες, και ψευδείς πληροφορίες σε διάφορα λήμματα από διάφορες IP μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα με το παραπάνω Gts-tg (συζήτηση) 19:31, 30 Ιουνίου 2015 (UTC)

Μπά-χα-λο. Ελπίζω να βγήκε άκρη. --cubic[*]star 20:36, 30 Ιουνίου 2015 (UTC)

Υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί από τον χρήστη η ικανότητα να κάνει μετακινήσεις σελίδων; --C Messier 12:29, 1 Ιουλίου 2015 (UTC)
Και να του αφαιρεθεί η δυνατότητα αυτή Χρήστης:C messier τί κερδίζουμε ? Απλώς θα επανέλθει με λογαριασμό μαριονέτα όπως οι Παοκ (συζήτηση • συνεισφορά) και Δημοψηφισμα (συζήτηση • συνεισφορά)... Ο πέλεκυς πρέπει να πέσει και να είναι βαρύς, μόνο έτσι θα καταλάβει πχ. μία φορά του "έβαλα χέρι" και μετά εξαφανίστηκε για δύο 24ωρα (ή χρησιμοποίησε κάποιο εναλλακτικό puppet account...)... Μόνο έτσι καταλαβαίνει... Όπως λέμε στην Γαλλία, υπάρχουν δύο είδη ιατρειάς, η "χαλαρή" και η "σκληρή"... Αφού η "χαλαρή" απέτυχε, πάμε στην "σκληρή", πχ. φραγή διάρκειας άνω της μίας ημέρας η οποία δεν φαίνεται να τον πτοεί... Κι άμα μετά χρησιμοποιήσει πάπετ στην διάρκεια της φραγής του, τότε απλώς (άμα μαντεύω σωστά την ηλικία του από τον τρόπο έκφρασής του) θα είναι πολύ εύκολο να πέσει στην παγίδα του duck test (ήδη τα δύο accounts που είχα αναφέρει παραπάνω τέτοια περίπτωση είναι...)...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:45, 1 Ιουλίου 2015 (UTC)
Και η μαριονέτα που θα χρησιμοποιήσει για να κάνει τις μετακινήσεις θα φραγεί, θα φραγεί και αυτός και φραγή μεγαλύτερης της μίας μέρας. Το ίδιο πράγμα. --C Messier 13:22, 1 Ιουλίου 2015 (UTC)

Προς Έλεγχο[Επεξεργασία]

Καλησπέρα, έχουν γίνει κάποιες διορθώσεις-βελτιώσεις στο άρθρο. Παρακάλώ κάποιος διαχειριστής να το δει και να μου πεί αν είναι οκ ή αν θέλει κατι επιπλέον. Ευχαριστώ -- Grkalogiantsidis (συζήτηση) 20:42, 30 Ιουνίου 2015 (UTC)

Οι διαχειριστές δεν είναι ελεγκτές περιεχομένου. --Ttzavarasσυζήτηση 10:39, 1 Ιουλίου 2015 (UTC)

Λήμμα Σουληνάρι Μεσσηνίας[Επεξεργασία]

Ένα τσεκ please…SConfident.gif στο λήμμα Σουληνάρι Μεσσηνίας, όπου ενώ οι συντεταγμένες είναι ορθές, η κόκκινη βούλα στο χάρτη εμφανίζεται ως το Σουληνάρι Κορινθίας… --79.129.33.44 06:51, 3 Ιουλίου 2015 (UTC)

Επέστρεψαν...[Επεξεργασία]

οι χρήστες με τα πολιτικά "περίεργα" ονόματα...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:04, 4 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ήδη άρχισε και ο βανδαλισμός σελίδων. Pavlos1988 (συζήτηση) 19:18, 4 Ιουλίου 2015 (UTC)

Σας ξέφυγαν... οι παρακάτω κύριοι --> [8] (εμφανές το πολιτικό υπονοούμενο και απορώ πώς γλίτωσε...) και [9] (οι 3 μέρες δεν είναι λύση, το όνομα είναι ακατάλληλο έτσι κι αλλιώς...)...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:47, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)

Το έκανα για να μπλοκάρω την ip πριν δημιουργήσει και άλλους. --C Messier 11:02, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)
Το παραπάνω είναι απάντηση στο πρώτο ή το δεύτερο ζήτημα που έθεσα C messier ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:17, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)
Στο δεύτερο. --C Messier 11:53, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)
ΟΚ, γιατί το πρώτο από τα δύο ακάουντ που ανέφερα παραμένει... ξέφραγο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:56, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)

Συμπεριφορά χρήστη...[Επεξεργασία]

και δεν είναι η πρώτη φορά... Πέραν τούτου, σημειώνω ότι ποτέ δεν του έχει γίνει η παραμικρή σύσταση για τον τόνο του... Φοβερό, έτσι ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:21, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)

Εντάξει, νομίζω ότι πιάνουμε πάτο... Δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπομένω τους χαρακτηρισμούς ενός δεκάχρονου-δεκαπεντάχρονου εν βρασμώ ψυχής, αλλά θα πρέπει να προβληματίσει ορισμένους κατά πόσο ανεκτικοί μπορούμε να είμαστε σε τέτοια φαινόμενα και κατά πόσο χρησιμεύουν εντός του εγχειρήματος... Α, και το περί "εξαφάνισης από την Βικιπαίδεια" το είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα και ο Γιουγκοσλαβια (συζήτηση • συνεισφορά)... Απλή σύμπτωση φαντάζομαι και όχι απαραίτητη συσχέτιση λογαριασμών... Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ανοιχτή συζήτηση για εξακρίβωση σχέσης μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών χρηστών (checkuser για να το κάνουμε πιο απλό...) εδώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:41, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)

Άλλος ένας...[Επεξεργασία]

...χρήστης στην κατηγορία αυτών με προβληματική συμπεριφορά... Μάλιστα, στην περίπτωση του συγκεκριμένου δεν είναι πρώτη φορά, ενώ οι επεξεργασίες του και η γενικότερη συμπεριφορά του εντός της Βικιπαίδειας δεν δείχνουν διάθεση συνεργασίας, ενώ, αντίθετα, έχουν διασπαστικό χαρακτήρα...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:03, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)

Εισαγωγή προτύπου[Επεξεργασία]

Ενημερώνω όποιον ενδιαφέρεται ότι έγινε προσπάθεια εισαγωγής του Πρότυπο:IPA-mt, μαζί με τα ενσωματωμένα πρότυπά του. Από το αρχείο εισαγωγής ιστορικού βλέπω ότι έγινε εισαγωγή αρκετών, αλλά ταυτόχρονα έλαβα μήνυμα «Οι διακομιστές μας αυτή την στιγμή παρουσιάζουν ένα τεχνικό πρόβλημα.». Πιθανολογώ ότι δεν έγινε πλήρης εισαγωγή, γιατί διαπιστώνω ότι με το {{IPA-mt|ħal ʔormi|}} (εδώ: [[Βοήθεια:Οδηγός προφοράς IPA|[ħal ʔormi]]]) δεν βγαίνει σε σύνδεσμο το Βοήθεια:IPA for Maltese. Σε κάθε περίπτωση έλεγξα όλα τα πρότυπα που εισήχθηκαν και δε διαπίστωσα δυσλειτουργία, άρα δε χρειάστηκαν επαναφορές, παρόλο που έγιναν μικροεπεμβάσεις (π.χ. επαναφορά κατηγορίας προτύπων) και ανακατεύθυνση σε μεταφρασμένο πρότυπο. Αν δείτε τρόπο βελτίωσης, βοηθήστε. Αν δείτε κάποια λανθασμένη λειτουργία, ροχωρείστε σε επαναφορά όποιου προτύπου χρειαστεί. --Focal Point 18:26, 5 Ιουλίου 2015 (UTC)

Καλώς ήλθατε στο Βικιπαίδεια[Επεξεργασία]

Μπορούμε να το διορθώσουμε (μήνυμα κατά τη δημιουργία χρήστη);   ManosHacker 11:37, 6 Ιουλίου 2015 (UTC)

ενας ολυμπιακος διαχειριστης[Επεξεργασία]

Δεν υπαρχει εκει μεσα?Αφηνετε τον πετρουλακη και κανει οτι θελει,απανταει για λογαριασμο σας,ελεγχει τα παντα στα του ελληνικου αθλητισμου με βασικη πηγη την εφημεριδα "μακεδονια",βριζει,απειλει(μαλιστα οτι σε συνεργασια με αλλο διαχειριστη)με φοβερες(χα,χα)και αλλα.Αμα τον φοβαστε και τον εχετε τοσο αναγκη σας καταλαβαινω.Δεν καταλαβαινω ομως γιατι δεν του παραδινετε τα κλειδια και δεν παραιτηστε απο τις θεσεις σας.Εγω ομως δεν θα τον αφησω να κανει οτι γουσταρει.--77.49.26.220 19:02, 6 Ιουλίου 2015 (UTC)

Συμπεριφορά που είχε περιγραφεί προ μηνός (ΥΓ2). Επιβεβαίωση της επιστήμης της ψυχολογίας μέσω ταύτισης θεωρίας με πειραματικά δεδομένα; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 19:14, 6 Ιουλίου 2015 (UTC)

Τι σας ελεγα?διαχειριστης,ιστορικος και εσχατως ψυχολογος.--77.49.26.220 19:54, 6 Ιουλίου 2015 (UTC)

Έχεις όντως δίκιο. Τον Πετρουλάκη (με κεφαλαίο – ύλη β' δημοτικού) δεν τον "αφηνεις να κανει οτι γουσταρει", αλλά το τελείως αντίθετο. Τον αναγκάζεις να ασχολείται με βλακείες. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 01:39, 7 Ιουλίου 2015 (UTC)

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος[Επεξεργασία]

Ως πρώην Ε-γο-σίτης έχω όλους τους λόγους να θέλω "από κάτω" εκείνον τον ΠουΓουΣου. Όμως ο υπάρχων τίτλος του λήμματος Πανελλήνιος Γ.Σ., εκτός από κακόηχος, δεν ταυτίζεται και με τις προτιμήσεις των ανθρώπων του σωματείου, όπως τουλάχιστον φαίνεται από την εισαγωγική σελίδα του site τους και άλλες, π.χ το Ιστορικό. Όποτε χρησιμοποιούν σύντμηση, το κάνουν για τον πλήρη τίτλο: Π.Γ.Σ. – όχι τμηματικά: Πανελλήνιος Γ.Σ. Θεωρώ ότι πρέπει να το σεβαστούμε. Παρακαλώ, λοιπόν, το λήμμα να μετακινηθεί στο (υπάρχον ήδη) Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ το ζήτημα επανέρχεται μετά 3μηνο. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:46, 7 Ιουλίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί[Επεξεργασία]

Βανδαλισμοί στο Θάνος Τζήμερος από τον χρήστη Shadowkill2015 Gts-tg (συζήτηση) 23:36, 8 Ιουλίου 2015 (UTC)

Συνεχίζεται η εισαγωγή υβριστικού περιεχομένου, και στον αντίποδα η αφαίρεση πληροφοριών για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ατόμου. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ παραπάνω με την προστασία του λήμματος αυτού, αλλά το ξαναβάζω εδώ για να σας εφιστήσω την προσοχή Gts-tg (συζήτηση) 13:13, 9 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ενημέρωση για κακόβουλη "χρήση" της Βίκι[Επεξεργασία]

Δεν ξέρω εάν περιγράφεται με κάποιον συγκεκριμένο όρο το edit warring με μοναδικό στόχο να εμφανιστεί στην τηλεόραση, σε εκείνους τους κατώτατης στάθμης οπαδικούς μονολόγους, μία δεδομένη άποψη. Και άρα αυτή να αποκτήσει περισσότερη βαρύτητα, αφού "το λέει και η Βίκι". Ενώ ουσιαστικά πρόκειται για προσωπική γνώμη του συντάκτη, ο οποίος πιθανώς να ταυτίζεται με τον παρουσιαστή –ή έστω συνεργάτη– της εκπομπής. Δεν ξέρω καν εάν απαγορεύεται από την Πολιτική, πόσο μάλλον όταν είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί: ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυρίζεται στις σελ. Συζήτησης για οποιαδήποτε μπούρδα –και καλά– θα κάνει οπουδήποτε. Χωρίς απαραίτητα να σοβαρολογεί. Όμως, καλό είναι να ενημερωνόμαστε για κάτι τέτοια ηλίθια, τα οποία από την άλλη πλευρά καταδεικνύουν τη δύναμη του εγχειρήματος. Και φυσικά τη δική μας υποχρέωση για ακόμη περισσότερη σοβαρότητα, αντικειμενικότητα και ουδετερότητα. Εννοείται και αυστηρότητα.

"ΕΓΩ ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ(Βασικα του Πανελληνιου-του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ το εχω ηδη κανει)ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ."

"ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ..ΠΧ ΣΤΟ ΑΒ CHANNEL!! ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ 345 ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ..ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ"

Από εδώ: Συζήτηση χρήστη:Skettos7 ---> τιποτα μην ακους.

Προφανώς πλησιάζει η ημέρα για την εκπομπή, οπότε τα φλέγοντα λήμματα της Βίκι οφείλουν να έχουν την "επιθυμητή" μορφή. Ακόμα κι αν χρειάζεται 1-2 να παραβιάζουν κατάφωρα την Πολιτική (και σε περιεχόμενο και σε συμπεριφορές) και να εμπλέκονται σε συνεχείς διορθωπολέμους. Το ζήτημα αναρτήθηκε και στην Αγορά. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:45, 9 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μετακίνηση αρχείου[Επεξεργασία]

Παρακαλώ μετακίνηση του αρχείου Αρχείο:1381722 395371687257198 1028099592 n.jpg στην ονομασία Αρχείο:AELvolleyball.jpg (ή κάτι παρόμοιο). Xaris333 (συζήτηση) 00:50, 10 Ιουλίου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε. Είδα ότι την μετακίνησες μόνο σου, διέγραψα την παλιά σελίδα. --Dead3y3 (συζήτηση) 23:07, 10 Ιουλίου 2015 (UTC)

Κανόνας τεσσάρων επαναφορών...[Επεξεργασία]

εδώ η παραβίαση...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:14, 10 Ιουλίου 2015 (UTC)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

 • ο χρήστης δεν προειδοποιήθηκε για την ύπαρξη του κανόνα,
 • και ότι αναίρεσε ο ίδιος την τέταρτη επαναφορά του (με την οποία πράγματι θα είχε παραβιάσει τον κανόνα)

εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται φραγή αλλά μόνο προειδοποίηση. -geraki (συζήτηση) 13:32, 10 Ιουλίου 2015 (UTC)

Δεύτερη περίπτωση geraki, αυτή την φορά από έμπειρο χρήστη (με γνώση της σχετικής πολιτικής συνεπώς) ο οποίος, μάλιστα, μπαίνει ως ανώνυμος για να αφαιρέσει την (ενοχλητική για αυτόν) ταμπέλα γρήγορης διαγραφής και να προσπεράσει τον κανόνα τριών επαναφορών...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:03, 10 Ιουλίου 2015 (UTC)


Έγινε -geraki (συζήτηση) 15:10, 10 Ιουλίου 2015 (UTC)

Παρέμβαση (2)[Επεξεργασία]

Θα παρακαλέσω κάποιον διαχειριστή να παρέμβει στην περίπτωση αυτού του λήμματος το οποίο σημαίνω συνεχώς για διαγραφή, ωστόσο ο αρχικός του συντάκτης επιμένει να αφαιρεί την σχετική σήμανση παρά την προειδοποίηση που του άφησα... Επειδή δεν επιθυμώ να συνεχίσω αυτό τον χαζό διορθωπόλεμο, θα παρακαλούσα κάποιον διαχειριστή να δώσει ένα τέλος και να διαγράψει το λήμμα, ή, μάλιστα, να κλειδλωσει την δημιουργία του για κάποιο διάστημα, καθώς είμαι βέβαιος ότι δεν είναι πρώτη φορά που το λήμμα αυτό έρχεται στην ΒΠ με αυτή την συγκεκριμένη (κάκιστη) μορφή... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:24, 11 Ιουλίου 2015 (UTC)

Με λύπη μου, εδώ και ώρα, δεν βλέπω κάποια διαχειριστική παρέμβαση στο λήμμα αυτό, παρά τις όποιες παρεμβάσεις διαχειριστών στην επίμαχη σελίδα, με αποτέλεσμα ανώνυμες άι πι να μπαινοβγαίνουν και να αφαιρούν κατά το δοκούν τις σημάνσεις διαγραφής σε ένα, κατά τ'άλλα, μη εγκυκλοπαιδικό λήμμα... Ελπίζω, κάποτε και κάποια στιγμή, να υπάρξει όντως μία οποιαδήποτε διαχειριστική αντίδραση... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:51, 11 Ιουλίου 2015 (UTC)

Πολύ επιθετικά μέτρα προτείνεις.

 • Στο λήμμα στα αγγλικά διαβάζω ότι έχει χρυσό δίσκο σε ΗΒ και Ιρλανδία (και έτσι καλύπτει τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας)
 • Το αρχικό λήμμα ήταν όντως το μαύρο του το χάλι. Αλλά στη συνέχεια αρκετοί χρήστες το διόρθωσαν.
 • Προτείνω για κάτι τέτοια (μικρό λήμμα, αυτόματη μετάφραση) να ειδοποιηθεί ο χρήστης ότι αυτό που κάνει είναι λάθος και να του δειχθεί πώς να το διορθώσει. Αν τίποτα δεν έχει γίνει μέσα σε μερικές ώρες, τότε το λήμμα θα διαγραφεί. Αυτό δε σημαίνει ότι η συμπεριφορά που επέδειξε ο ανώνυμος είναι για επιβράβευση. --C Messier 16:20, 11 Ιουλίου 2015 (UTC)

Πριγκιπάτο της Πίνδου παραβίαση κανόνα 3 επαναφορών[Επεξεργασία]

Ο Timmy terner (συζήτηση • συνεισφορά) έχει παραβίαση των κανόνα των τριών επαναφορών κάνοντας πέντε επαναφορές σε προηγούμενη μορφή του λήμματος σε 24 ώρες (και έξι σε 27 ώρες και κάτι λεπτά) με τη δικαιολογία ότι έτσι λένε οι άλλες Βικιπαίδειες και άρα είναι σωστό! («Επειδή η Βικιπαίδεια απαγορεύει την πρωτότυπη έρευνα, δεν υπάρχει τίποτα αξιόπιστο σε αυτή που δεν μπορεί να τεκμηριωθεί από κάτι άλλο. Έτσι λήμματα της Βικιπαίδειας (ή αντίγραφα της Βικιπαίδειας) δεν είναι αξιόπιστες πηγές για οποιονδήποτε σκοπό.») --C Messier 13:39, 13 Ιουλίου 2015 (UTC)

Παρακαλώ να μεγαλώσει η φραγή του χρήστη που του επιβλήθη για προσωπικές επιθέσεις [10]. --C Messier 21:03, 13 Ιουλίου 2015 (UTC)
Δεν έχει σοβαρό ιστορικό προσωπικών επιθέσεων, το όλο θέμα φαίνεται ότι προέκυψε από την συζήτηση για το Πριγκιπάτο της Πίνδου. Οι φραγές είναι βαριά ενέργεια σε τέτοια περίπτωση, παρακαλώ ηρεμήστε. Θα κάνω μία σύσταση. --Dead3y3 (συζήτηση) 14:13, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
[11] --C Messier 17:38, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
Σημείωση: η φραγή του χρήστη έγινε για το άδειασμα περιεχομένου (κλασσική περίπτωση βανδαλισμού) στο λήμμα Λεγεώνα των Βλάχων, η οποία συνέχισε παρά την προειδοποίηση του χρήστη. Το μόνο που έκανε για να δικαιολογήσει τις πράξεις του ήταν να πει ότι εγώ βανδαλίζω[12] (το οποίο θεωρώ προσβλητικό) το λήμμα για το Πριγκιπάτο της Πίνδο επειδή αναίρεσα τις αναιρέσεις με το παραπάνω σκεπτικό. --C Messier 17:50, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)

Καλογερόπουλος, όντως διαχειριστής;[Επεξεργασία]

Ο συγκεκριμένος χρήστης-διαχειριστής (ή ό,τι άλλο επαγγέλεται), εξαπέλησε προσωπική επίθεση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχω σκοπούς και κατά πάσα πιθανότητα εκπροσωπώ πολιτικούς χώρους. Δεν μου λέτε, αυτούς τους διαχειριστές τους περνάτε και από interview ας πούμε; 40άρηδες χρωματισμένοι που διαγράφουν ολόκληρες ενότητες χωρίς να αιτιολογούν το γιατί; Πού πήγε η ουδετερότητα; Τι προσωπικές επιθέσεις είναι αυτές; Ελπίζω τον συγκεκριμένο χρήστη να τον βάλετε στη θέση του μιας και έχει παραγίνει το κακό. Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τι κάνουν κάτι τέτοιοι άνθρωποι στη πραγματική ζωή, που ζουν, πως ζουν, με τι προσόντα έχουν βρεθεί να διαχειρίζονται σελίδες στη Wikipedia, πόσο αμερόληπτοι είναι και πολλά άλλα. Προβλέπω ανεπάγγελτο μεσήλικα πίσω από πληκτρολόγιο, αν πέφτω μέσα επιβεβαιώστε με. Ntonto55 (συζήτηση) 13:31, 14 Ιουλίου 2015 (UTC) Καταγράφω εδώ τις προσωπικές επιθέσεις γλυκούλης και άλλα και τις παρούσες μαντικές αναλύσεις του κυρίου στη σελίδα συζήτησης Γιάνης Βαρουφάκης και εδώ και εφαρμογή των ανάλογων, όσων προβλέπει η πολιτική. Εννοείται ότι δεν θα σας περιμένω καθόλου αυτή τη φορά--Kalogeropoulos (συζήτηση) 13:39, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)

Εσύ που διαγράφεις ολόκληρες ενότητες χωρίς να αιτιολογήσεις ή έστω να διορθώσεις κάτι και επιμένεις ότι προέρχομαι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Όντας διαχειριστής θα έπρεπε να συμπεριφέρεσαι με την ανάλογη σοβαρότητα και όχι σαν 18χρονο παιδάκι σε forum για videogames και τσόντες (μην πηγαίνει το μυαλό σας στο πονηρό, αναφέρομαι στο κομμάτι ύφασμα, αυτή είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης 'τσόντα'). Επίσης η λέξη γλυκούλης δεν είναι καθόλου ειρωνική. Είσαι γλυκύτατος! Ntonto55 (συζήτηση) 15:01, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)

Εμπλέκομαι στην αφορμή (ποιότητα κριτικής στο άρθρο Γιάνης Βαρουφάκης) από όπου ξεκίνησε αυτός ο καβγάς, οπότε δεν επιτρέπεται να κρίνω ή όχι και αν πρέπει να επιβληθούν φραγές. Παρακαλώ κάποιον τρίτο διαχειριστή να κοιτάξει το ζήτημα. --Dead3y3 (συζήτηση) 14:00, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)

Διάβασα αυτό που έγραψε ο/η Dead3y3 και θυμήθηκα ότι, πέρα από προσωπικές επιθέσεις και αν και -IMO- η ενότητα που προστέθηκε στο λήμμα ήταν προβληματική και χρειαζόταν αρκετές διορθώσεις, η Πολιτική περί προστασίας σελίδων ορίζει ότι «Οι διαχειριστές δεν θα έπρεπε να προστατεύουν σελίδες στις οποίες εμπλέκονται με κάποιο τρόπο (ο όρος εμπλοκή περιλαμβάνει ουσιαστική επεξεργασία σε μια σελίδα ή εκφρασμένες απόψεις για το λήμμα σε κάποια σελίδα συζητήσεων).» Όπως φαίνεται στο ιστορικό του λήμματος Γιάνης Βαρουφάκης, ο Kalogeropoulos είχε εμπλακεί σε συντατική διαμάχη / διορθωπόλεμο με τον/ην Ntonto55 πριν κάνει χρήση των διαχειριστικών εργαλείων και προστατεύσει (επ' αόριστον!) τη σελίδα. Νομίζω ότι θα πρέπει να εξεταστεί μαζί με τα άλλα ζητήματα και κατά πόσον είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα διαχειριστικά του εργαλεία στην περίπτωση αυτή ο Kalogeropoulos. Ασμοδαίος (συζήτηση) 15:48, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
Θα επαναλάβω το εξής, δεν πιστεύω ότι η ενότητα ήταν αυτή που έπρεπε, αλλά καλό θα ήταν να γίνεται διάλογος με σκοπό να διορθώνουμε αντί να διαγράφουμε. Ο Καλογερόπουλος χωρίς να αιτιολογήσει και εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς ότι έχω πολιτική στήριξη, διέγραψε τρεις φορές το άρθρο, δεν πρόσθεσε κάτι και εν συνεχεία το κλείδωσε επ'αορίστου. Αν αυτό είναι δημοκρατικό, τότε τι γίνεται ρε παιδιά στη Wikipedia; Ntonto55 (συζήτηση) 16:09, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
Ειδοποίηση Ασμοδαίος : Και εγώ προστάτευσα την σελίδα εχθές παρόλο που είχα διένεξη, γιατί η λασπολογία σε εν ζωή πρόσωπα αντιμετωπίζεται αυστηρότατα σύμφωνα με την πολιτική και απαιτεί άμεση αφαίρεση. Το τρέχον προς συζήτηση κείμενο που αφαίρεσε ο Καλογερόπουλος είναι αυτό της έκδοσης 5345816, μεταγενέστερο και όχι εκείνο της έκδοσης 5343841, την οποία ανέστρεψα.--Dead3y3 (συζήτηση) 16:38, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
Άλλο πράγμα η πολιτική υποστήριξη και άλλο η πολιτική σκοπιμότητα... Μην βάζουμε πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί στο στόμα των άλλων...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:12, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
Αρκετά. Στο λήμμα δεν πρόσθεσα ούτε κεραία. Το επανέφερα βάσει συζήτησης και συγκεκριμένου ιστορικού του χρήστη σε ανάλογα ζητήματα, όπου υπέστη βάσει πολιτικής και πάλι φραγή, για το ίδιο ζήτημα. Ο Ασμοδαίος ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι ενεπλάκην σε συντακτική διαμάχη δεν άλλαξε σε τίποτα το λήμμα και ούτε με ενδιαφέρει να αλλάξω.. Ουσιαστικά εξαρχής θα έπρεπε να είχα κλειδώσει το λήμμα για τις συνεχείς επαναφορές παρά τις συστάσεις που έγιναν στον συγκεκριμένο χρήστη, στη σελίδα συζήτησης ο οποίος επίσης ψεύδεται ασύστολα σε κοινή γραμμή με τον Ασμοδαίο ότι ήθελε συζήτηση, καθώς προέβη σε τυφλές επαναφορές χωρίς καμία διάθεση συζήτησης στη συγκεκριμένη σελίδα. Αυτά για τους κοινούς συκοφάντες ή μάλλον εκείνους που ψάχνουν κάθε ευκαιρία σπίλωσης.

Πάμε τώρα στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τους οποίους κανείς διαχειριστής δεν βλέπω να παίρνει θέση (πλην Dead3y3 στην προκειμένη περίπτωση), έχοντας κάνει τη διαχείριση προέκταση της προσωπικής τους εμπάθειας. Αναγκαστικά θα προστατέψω τον εαυτό μου μόνος μου και κατόπιν κατόπιν θα σας κάνω και μια ανάλυση -αν θέλετε- για το τι ζημιά έχουν κάνει στην πολιτική οι προσωπικές σας εμπάθειες και οι διαρκείς αρνήσεις σας να υπερασπιστείτε όχι μόνο προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπό μου σε κάθε δοθείσα ευκαιρία, αλλά και σε χρήστες που δεν γουστάρετε. Έχω σημειώσει και κρατήσει από τις πρόσφατες αλλαγές αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Αυτά προς το παρόν--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:18, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)

Γλυκούλη μου απάντα με μία σοβαρή ανάλυση γιατί διέγραψες και άστους όλους να ψεύδονται, που μεταξύ μας - λένε την αλήθεια. Ανατρέξτε σας παρακαλώ στο ιστορικό και παρατηρήστε όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Καλογερόπουλος. Και μόνο από τον τόνο σου αποδεικνύεται ότι δεν έχεις αναλάβει με σοβαρότητα το έργο του διαχειριστή. Ποιός ψεύδεται; Εσύ ήσουν που έκανες συνεχείς αναιρέσεις χωρίς να απαντάς και μετά με το "έτσι γουστάρω", κλείδωσες και το λήμμα. Σοβαρά μιλάς τώρα; Κάτσε και γράψε τι στην ευχή δεν σου άρεσε από τη Κριτική μπας και βγάλουμε άκρη και άσε τις πολιτικές συκοφταντίες. Επίσης, τις προειδοποιήσεις τέτοιου τύπου σε παρακαλώ αλλού, όχι σε μένα, δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω. Προς διαχειριστές, είναι δυνατόν να αφήνετε τέτοια άτομα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο site και να διαχειρίζονται σελίδες της Wikipedia σαν να παίζουν videogames; Ο άνθρωπος και ο τόνος του μαζί είναι πιο unstable από άλογο που προσπαθεί να τρέξει με σπασμένο πόδι. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ntonto55 (συζήτηση) 17:51, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
Ειδοποίηση Ntonto55 : Έκανες το παράπονο σου και πήρες απάντηση από τον χρήστη για τον οποίο παραπονιέσαι. Στοπ εδώ παρακαλώ, οι μη εμπλεκόμενοι διαχειριστές θα το αναλάβουν από εδώ και πέρα. Αν θέλεις να συζητήσεις σοβαρά και όχι να επιτίθεσαι προσωπικά, ανέλυσε γιατί η κριτική δεν παραβιάζει τις πολιτικές που σου παρέθεσα. Την αντίρρηση μου στην προηγούμενη έκδοση της κριτικής σου την παρέθεσα αναλυτικά στην σελίδα συζήτησης του άρθρου, δείχνοντας ότι αντιβαίνει στην πολιτική. Κάνε το ίδιο αφού νομίζεις ότι η καινούργια είναι βελτίωση. --Dead3y3 (συζήτηση) 18:36, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)

Η τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το λήμμα να παραμένει στη μορφή για την οποία υπάρχει συναίνεση (δηλαδή εδώ χωρίς την ενότητα κριτική). Συμφωνώ ότι οι τίτλοι εφημερίδων δεν είναι κατάλληλες πηγές (πχ. Διατροφική βόμβα το πιτόγυρο λένε οι διατροφολόγοι) γιατί έχουν στόχο να προσελκύσουν κοινό, ιδίως σε φλέγοντα ζητήματα πολιτικής. Και ούτε το κείμενο ήταν κατάλληλο ως ενότητα κριτική. Η συζήτηση εδώ έχει εκτροχιαστεί - ξεκινώντας από την αρχή της κιόλας. Επίσης, από τη στιγμή που ο ένας χρήστης θεωρεί ότι η λέξη «γλυκούλης» τον ενοχλεί, ως δείγμα καλής πρόθεσης ο άλλος θα έπρεπε έστω να σταματήσει να τη χρησιμοποιεί. Πολιτική σκοπιμότητα δεν ξέρω αν υπάρχει. --C Messier 21:34, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)

Δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, κρίνοντας τουλάχιστον από τον πλουραλισμό των παρατάξεων που ανήκουν οι πολιτικοί που χώνει τα άπλυτά τους στη Βίκι. Σωστότατη η πρόθεση, αλλά με κίνητρο την εμπάθεια –όχι τον εμπλουτισμό των λημμάτων και την πληροφόρηση του χρήστη–, οπότε επηρεάζεται άσχημα η ουδέτερη οπτική του αποτελέσματος. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:10, 14 Ιουλίου 2015 (UTC)
ΟΚ πέρασε ένα 24ωρο παρέλασαν εδώ διαχειριστές και άλλοι στις Πρόσφατες Αλλαγές και βέβαια κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με έναν τύπο που εξαιτίας του γίναμε και ρεζίλι στο διαδίκτυο (για πολιτικούς λόγους) και την προσωπική του επίθεση να με αποκαλεί σακάτικο άλογο, γλυκούλη, (με τρόπο, ύφος και ήθος) ανάρμοστο, ανεπάγγελτο και άλλα τινά. Δηλαδή κατ' αναλογία δε θα είχατε βλέπω κανένα πρόβλημα αν τον φράξω για αυτή την προσωπική επίθεση ή (καλύτερα) κατ' αναλογία να απαντήσω ευθέως στα γλυκούλη και σακάτικο άλογο. Ή μήπως τότε υποκριτές θα τρέξετε στα γρήγορα να μιλήσετε για την κακιά γλώσσα του διαχειριστή, χωρίς καν να έχετε υποστηρίξει τα δικαιώματα του χρήστη; Με εμπαθείς τύπους γιατί δεν τους πέρασε στο πΓΔΜ δεν θα ασχοληθώ, αλλά είμαι πλέον βέβαιος ότι δεν περνούν πλέον το duck test. Έψαχνα κι εγώ να καταλάβω γιατί ο Ggia και Diu είχαν πιεστικές απορίες εκεί στο δικαστήριο για ποιό λόγο είμαι αντίθετος με τον Ασμοδαίο...--Kalogeropoulos (συζήτηση) 12:25, 15 Ιουλίου 2015 (UTC)
Καλογερόπουλε, ως παλαιός συντάκτης της Βικιπαίδειας και δη ένας εκ των διαχειριστών (οι οποίοι/-ες «αναμένεται να δίνουν το παράδειγμα και να συμπεριφέρονται με έναν αξιοσέβαστο, πολιτισμένο τρόπο στις αλληλεπιδράσεις τους με άλλους»), δε χρειάζεστε εμένα για να σας υπενθυμίσω να μείνετε ψύχραιμος, να υποθέτετε ότι οι υπόλοιποι χρήστες ενεργούν καλόπιστα και να μη σχολιάζετε τους χρήστες, αλλά τις συνεισφορές τους.
Επειδή εδώ συζητούνται περισσότερα του ενός ζητήματα, επαναλαμβάνω ξεχωριστά κατωτέρω το αρχικό θέμα που έθεσα υπόψη του διαχειριστή ή της διαχειρίστριας που τυχόν θα ασχοληθεί. Ασμοδαίος (συζήτηση) 19:13, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Υπόδειξέ μου ψεύτη μία στιγμή ή λέξη αγένειας. Όταν γίνω αγενής θα το καταλάβεις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:49, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων[Επεξεργασία]

Στο λήμμα Γιάνης Βαρουφάκης ο Ntonto55 προσέθεσε μια ενότητα με τον τίτλο «Κριτική στο έργο του». Ακολούθως ο ManosHacker την αφαίρεσε γράφοντας στη σύνοψη επεξεργασίας ότι «δεν είναι κριτική αυτό». O Ntonto55 την ξαναπροσέθεσε και έπειτα ο Kalogeropoulos την αφαίρεσε αρχικά χωρίς κάποια εξήγηση και, αφού ο Ntonto55 την επανέφερε για δεύτερη φορά, γράφοντας στη σύνοψη επεξεργασίας «η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος για τα πολιτικά σας απωθημένα». Ο Ntonto55 την προσέθεσε και πάλι γράφοντας στον Kalogeropoulos «Σταμάτα να την διαγράφεις, διόρθωσε την αν διαφωνείς σε όσα γράφονται». Σε λίγα λεπτά ο Kalogeropoulos αφήρεσε και πάλι το επίμαχο τμήμα και κατευθείαν χρησιμοποιήσε τα εργαλεία του διαχειριστή και κλείδωσε επ' αόριστον το λήμμα για όλους τους χρήστες πλην διαχειριστών.

Βλέποντας αυτό, έγραψα παραπάνω ότι η Πολιτική περί προστασίας σελίδων ορίζει ότι «Οι διαχειριστές δεν θα έπρεπε να προστατεύουν σελίδες στις οποίες εμπλέκονται με κάποιο τρόπο (ο όρος εμπλοκή περιλαμβάνει ουσιαστική επεξεργασία σε μια σελίδα ή εκφρασμένες απόψεις για το λήμμα σε κάποια σελίδα συζητήσεων)» και, επομένως, ο Kalogeropoulos καταχράται τα διαχειριστικά του εργαλεία χρησιμοποιώντας μετά την εμπλοκή του στο διορθωπόλεμο με τον Ntonto55.

O Kalogeropoulos αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο γράφοντας ότι «Ο Ασμοδαίος ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι ενεπλάκην σε συντακτική διαμάχη δεν άλλαξε σε τίποτα το λήμμα και ούτε με ενδιαφέρει να αλλάξω.» Ωστόσο, δεν μπορεί να χαρακτηριστούν αλλιώς οι συνεχείς αφαιρέσεις και επαναφορές της ενότητας, παρά ως μια διαμάχη μεταξύ συντακτών της Βικιπαίδειας για το αν πρέπει να αφαιρεθεί η ενότητα, ένας εκ των οποίων εμπλεκόμενων συντακτών [o Kalogeropoulos] χρησιμοποίησε τα εργαλεία του διαχειριστή για να επιβάλει την επ' αόριστον παραμονή του λήμματος που ο ίδιος προτιμά.

Ο/η Dead3y3 έγραψε ότι «η λασπολογία σε εν ζωή πρόσωπα αντιμετωπίζεται αυστηρότατα σύμφωνα με την πολιτική και απαιτεί άμεση αφαίρεση». Ωστόσο, η σχετική πολιτική δεν αναφέρεται γενικά σε «λασπολογία» (που ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει), αλλά αναφέρει συγκεκριμένα ότι «Αμφιλεγόμενο υλικό για ζωντανά πρόσωπα (ή που πέθαναν πρόσφατα ), το οποίο είναι ατεκμηρίωτο ή κακής προέλευσης -άσχετα εάν το υλικό είναι αρνητικό, θετικό, ουδέτερο, ή απλά αμφίβολο- θα πρέπει να απομακρύνεται αμέσως και χωρίς να καθυστερούμε για συζήτηση» και αναφέρεται αναλυτικά στο τι γίνεται στην περίπτωση «αμφιλεγόμενου περιεχόμενου που δεν τεκμηριώνεται». Στην περίπτωση αυτή ήταν ατεκμηρίωτο το υλικό που προστέθηκε ή χρησιμοποιήθηκαν αμφίβολης ποιότητας πηγές; Το αντίθετο. Επομένως, δεν επρόκειτο για περίπτωση στην οποία δικαιολογείται η χρήση των διαχειριστικών εργαλείων για την επ' αόριστον προστασία του λήμματος. Ασμοδαίος (συζήτηση) 19:13, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Βασικά και ψεύτης είσαι και δεν κατανοείς ούτε τι σημαίνει συντακτική διαμάχη, την οποία εξηγώ παραπάνω. Και νομίζω ότι πολύ εύκολα απειλείς ή χρησιμοποιείς απειλητικοεκβιαστικές δηλώσεις και καλυμμένες προσωπικές επιθέσεις. Αυτό έλειπε να αφήσω οποιονδήποτε από την παρεούλα σας να επιτίθεται με ψέμματα. Το έχετε παραξηλώσει επιτιθέμενοι σε κάθε διαχειριστική ενέργεια με την οποία δεν συμφωνείτε, εδώ και καιρό. --Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:47, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Που ο ίδιος προτιμά; Μα πάνω εξηγώ επακριβώς ότι μου είναι αδιάφορο και ότι δεν έκανα καμία αλλαγή στο λήμμα. Ανταποκρίθηκα στα σχόλια της σελίδας συζήτησης. Για πες μας τώρα και τα αληθή αίτια αυτής της εμπαθούς και προσωπικής επίθεσης κατά χρήστη που τόλμησε να κάνει χρήση των διαχειριστικών του εργαλείων ανταποκρινόμενος στις Πρόσφατες Αλλαγές και τη σχετική συζήτηση; Βασικά σε εγκαλώ να πεις την αλήθεια, γιατί έως τώρα είσαι ψεύτης defacto--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:02, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)
Το πρόβλημα που δημιουργεί παραπάνω ο Ασμοδαίος είναι η αλλοίωση της ανάγνωσης της πολιτικής. Εφιστώ την προσοχή στην κοινότητα, ιδίως στους νέους χρήστες.   ManosHacker 20:41, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ερώτηση προς διαχειριστές της Wikipedia, καθίσαμε μία εβδομάδα τώρα και κάναμε μεγάλες αναλύσεις όπως οι παραπάνω, προσπαθώντας να περιγράψουμε το πρόβλημα κατάχρησης των προνομίων ενός συγκεκριμένου διαχειριστή, ο οποίος ξεκάθαρα στη συγκεκριμένη περίπτωση συμπεριφέρθηκε foul. Εσείς, επιτρέπετε σε έναν αγενή και κυρίως ανεύθυνο άνθρωπο να έχει εξουσία στο site; Διαβάσατε τι απάντησε λίγο παραπάνω, αποκαλώντας ψεύτη έναν χρήστη που γράφοντας ένα κείμενο αναλυτικότατο, ξόδεψε χρόνο για να εντοπίσει το πρόβλημα και να σας το παρουσιάσει; Κάνω copy-paste τι έγραψε παραπάνω:

"Βασικά και ψεύτης είσαι και δεν κατανοείς ούτε τι σημαίνει συντακτική διαμάχη, την οποία εξηγώ παραπάνω. Και νομίζω ότι πολύ εύκολα απειλείς ή χρησιμοποιείς απειλητικοεκβιαστικές δηλώσεις και καλυμμένες προσωπικές επιθέσεις. Αυτό έλειπε να αφήσω οποιονδήποτε από την παρεούλα σας να επιτίθεται με ψέμματα. Το έχετε παραξηλώσει επιτιθέμενοι σε κάθε διαχειριστική ενέργεια με την οποία δεν συμφωνείτε, εδώ και καιρό"

Θεωρώ ότι ο Καλογερόπουλος δυσφημεί τη κοινότητα, κρίνει με ανεκδιήγητο, σχεδόν αισχρό τόνο - και πολλοί ακόμα μαζί που εδώ και ημέρες εξακολουθούν να απαντάνε είτε μονολεκτικά, είτε σε δύο προτάσεις χωρίς να μπαίνουν ΚΑΝ στη διαδικασία εξηγήσουν λίγο τις ενέργειες τους. Μαζέψτε τον πριν είναι αργά και κυρίως, εφιστώ τη προσοχή σας στη πολιτική τέτοιων ακραίων κινήσεων όταν κανείς διαφωνεί με τα λεγόμενα άλλων ανθρώπων. Περιμένω απάντηση άμεσα από κάποιον. Ntonto55 (συζήτηση) 20:49, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Και θα την έχεις άμεσα. Όταν αποκαλείς κάποιον κουτσό άλογο, γλυκούλη, video gamer, ανεπάγγελτο ενήλικα γιατί διαφωνείς με την προστασία μιας σελίδας από την επεξεργασία σου που αναστράφηκε και από άλλους πλην εμού, οι λόγοι της οποίας αναγράφονται στη σελίδα συζήτησης λεπτομερειακά, τότε εκτός από ακραίος και αισχρός υβριστής είσαι και επιμελημένα καταχραστής της πολιτικής της ΒΠ, εσύ και ο παραπάνω Ασμοδαίος και όποιος εκμεταλλεύεται τη Βικιπαίδεια για τις προσωπικές του επιθέσεις και αρέσκειες. Παραπάνω σού ασκούν συγκεκριμένη κριτική κάποιοι χρηστες, τους οποίους φτύνεις μη απαντώντας στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσαν. Αυτός είσαι εσύ και ο Ασμοδαίος μαζί σου που προσπαθεί να ερμηνεύσει την πολιτική για να την πει στον Dead3y3--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:03, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Δεν σε αποκάλεσα ποτέ κουτσό άλογο ούτε video gamer - μάλλον τα βγάζεις απ'το μυαλό σου. Πάμε να τα δούμε και πάλι απ'την αρχή. Επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι διαφωνείτε με ορισμένες πηγές τις οποίες ερμηνεύεις κιόλας (με το τεράστιο σου το μυαλό) ως κατευθυνόμενες ή με πολιτικές σκοπιμότητες, ναι, τότε θα σε αποκαλέσω ό,τι θέλω μιας και με προσβάλλεί τόσο ο τρόπος σου, αλλά και η τάση να διαγράφεις υλικό χωρίς να το διαβάζεις ή εν συνεχεία να μην αιτιολογείς το λόγο της πράξης σου. Κλείδωσες τη σελίδα και μας αποκάλεσες ΕΣΥ πρώτος ένα σωρό επίθετα χωρίς να κρατάς ουδετερότητα, την ίδια ώρα που ξεχνάς το ρόλο σου αλλά και τις ευθύνες σου από το πόστο του διαχειριστή. Αν εσύ είσαι παντελώς άχρηστος σε αυτό που κάνεις και ψεύδεσαι ασύστολα, δεν είναι δικό μου θέμα και θα τα κάνω όλα κόλαση μέχρι να βρω το δίκιο μου, έστω και αν ΕΣΥ είσαι η αιτία που δεν γίνεται διάλογος αυτή στιγμή και οδηγηθήκαμε σε κοκορομαχίες. Θα το πάω μέρι τα άκρα γιατί θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο η Wikipedia να δυσφημείται που επαναλαμβάνω: είστε άχρηστοι και ανεύθυνοι σε αυτό που κάνετε ή μη επαρκείς. Μπορεί να σε προσβάλλει αυτό που λέω, αλλά κοιτάξου στο καθρέφτη, διάβασε ΞΑΝΑ όσα σου έγραψε ο Ασμοδαίος και αναρωτήσου: "ΜΗΠΩΣ έκανα κάτι λάθος με την άθλια προσέγγιση μου που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις"; ΠΑΝΤΑ φιλικά. Όποιος δε διαφωνεί με τη "προβοκατόρικη" συνεισφορά μου σε σκάνδαλα πολιτικών που τόσο καιρό ολόκληρη Wikipedia δεν είχε ΚΑΝ αναφορές για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Λαλιώτη, Τσουκάτου ή Καραμανλή μπας και ξεστραβωθούν οι επόμενες γενιές και διαβάσουν τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια που κοιμόμασταν ως έθνος, τότε τι να πω. Σας δίνω το ελεύθερο να γράψετε στη συζήτηση μου παρατηρήσεις. Στο μεταξύ περιμένω παρέμβαση διαχειριστή για την άθλια συμπεριφορά του Καλογερόπουλου. Ntonto55 (συζήτηση) 22:32, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μάλλον κάποια... γλυκουλίνια έχουν ιδιαιτέρως επιλεκτική μνήμη ή απλώς ο στρατηγός φον Αλτσχάιμερ άρχισε να καλπάζει από νωρίς ([13], [14])... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:41, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Όπως αναφέρει και ο συνβικιπαιδιστής λίγο παραπάνω είναι δεδομένες και καταγραμμένες ψευτάκο οι ύβρεις σου: Πάμε να τις δούμε 18χρονο παιδάκι σε forum για videogames και τσόντες. Προβλέπω ανεπάγγελτο μεσήλικα πίσω από πληκτρολόγιο. πιο unstable από άλογο που προσπαθεί να τρέξει με σπασμένο πόδι. Και το τελευταίο το μεγαλόστομο άθλια προσέγγιση. Όχι, άθλια είναι η δική σου εκβιαστική προσέγγιση και προσφάτως του Ασμοδαίου,αν και δεν εκπλήσσομαι. Αν τις έγραψε αυτές τις ύβρεις βέβαια κάποιος άλλος από τον λογαριασμό σου και όχι εσύ, τότε εκτός από χυδαίος υβριστής είσαι και πολύ επικίνδυνος για την πολιτική της Βικιπαίδειας. Όσο για το κλειδωμένο λήμμα, υπάρχουν και πολλοί άλλοι διαχειριστές που μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη, γιατί δεν μπαίνεις στον κόπο να απευθυνθείς και σε εκείνους. Ξέρω και μερικούς μάλιστα που θα ήθελαν να εμφανιστούν ως δια μαγείας. Βέβαια θα περίμενε κανείς να απαντήσεις στους διαχειριστές που έχουν ήδη παρέμβει ή αυτοί δεν σε βολεύουν; Αν μπορείς ως ενήλικας να επιλύσεις τις διαφορές σου στη συζήτηση του λήμματος όπου λίγο-πολύ σού εξηγούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για ποιό λόγο θεωρούν ανάρμοστη την κριτική σου, έχει καλώς. Προσωπικά μου είσαι αδιάφορος και εσύ και ο Βαρουφάκης και απειλές τύπου θα τα κάνεις όλα κόλαση αλλού. Αν συνεχίσεις σε αυτό το επίπεδο, έχεις σίγουρη τη φραγή όχι για προσωπικούς λόγους, αλλά γιατί απειλείς πλέον τη Βικιπαίδεια. Κατανοητό; Το μεγαλύτερο μέρος των σχολίων σας θα έπρεπε να γίνει στη σελίδα συζήτησης του λήμματος όπου δεν βλέπω να πολυτολμάτε αμφότεροι να πάτε να την κάνετε. Εδώ με εκβιαστικά προσχήματα φέρνετε υλικό που ανήκει και μόνον στις σελίδες συζήτησης. Ε βέβαια βρίσκετε και χώρο να εκτονωθείτε στην καμπούρα κάποιου. --Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:59, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Πότε θα καταλάβεις ότι είσαι διαχειριστής και αντέδρασες με τον πλέον πιο αισχρό τρόπο σε ένα θέμα που μας αφορά αμφότερους και εξακολουθείς να ΜΗΝ προβάλλεις επιχειρήματα για ποιο λόγο διέγραψες τη κριτική μου στον Βαρουφάκη χωρίς να αιτιολογήσεις. Το έκανες; Δεν το έκανες. Μας επιτέθηκες αρχικά εσύ με τους γελοίους χαρακτηρισμούς σου χωρίς ιδιαίτερο λόγο και εν συνεχεία αναρωτιέσαι γιατί σου τα χώνω, ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ. Έγραψα όλα τα παραπάνω, δεν εκπροσωπώ κάποιο κόμμα και σε θεωρώ άχρηστο σε αυτό που κάνεις. Αδιάφορος και επικίνδυνος είσαι εσύ που ασκώντας εξουσία τα κάνεις όλα κόλαση και θα απαντήσω με κόλαση. Τις δικές σου ψευτομαγκιές αλλού σε παρακαλώ, αν έχεις το θάρρος άνοιξε πάλι τη σελίδα του Βαρουφάκη και θα συζητήσουμε σε διόρθωση όσων έγραψα. Ούτε ικανός να βρεις λύση δεν είσαι, ποιός σε έβαλες διαχειριστή και γιατί; Φίλε δεν δίνω μία ούτε για τη καμπούρα σου, ούτε για τη πάρτη σου, άνοιξε τη σελίδα και μην ξανασχοληθείς μαζί μου σε παρακαλώ. Ntonto55 (συζήτηση) 23:12, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Αγαπούλα, από πότε πρόλαβες να... πολλαπλασιαστείς ("μας επιτέθηκες") ? One vodka, two vodkas... κτλ. που λέει το ρητό... Πάντως πολύ καλά ενημερωμένο σε βλέπω για την πολιτική του εγχειρήματος παρά το γεγονός ότι εσύ την έχεις γραμμένη... εις τα παλαιότερα των υποδημάτων σου... Μήπως παίζουμε Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ τόσην ώρα και δεν το ξέρουμε ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:22, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Σαφέστατα έχουμε σειρά προσωπικών επιθέσεων με προσβολές και ειρωνείες και στοχοποίηση του διαχειριστή που είχε στόχο την προστασία του περιεχομένου της Βικιπαίδειας. Επιπλέον, παρά τις επιθέσεις και πιέσεις, έδρασε με ψυχραιμία, προστατεύοντας το περιεχόμενο και μη ασχολούμενος περαιτέρω με το χρήστη. --Focal Point 19:26, 17 Ιουλίου 2015 (UTC)

FocalPoint, γράφετε ότι ο Kalogeropoulos «είχε στόχο την προστασία του περιεχομένου της Βικιπαίδειας» και πως «έδρασε με ψυχραιμία, προστατεύοντας το περιεχόμενο». Αυτό, ωστόσο, δεν απαντάει στην αναφορά μου (1, 2) για κατάχρηση των εργαλείων του διαχειριστή από τον Kalogeropoulos. Η κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων δεν έχει σχέση με το αν γίνεται σε ψύχραιμη ψυχολογική κατάσταση ή εν εξάλλω, ούτε με το ποιον σκοπό (θεωρεί ότι) εξυπηρετεί ο διαχειριστής η χρήση τους. Έχει να κάνει με το ότι, όπως έγραψα παραπάνω, η πολιτική περί προστασίας σελίδων προστάζει τους διαχειριστές: «Μην προστατεύετε σελίδα αν είστε εμπλεγμένοι σε συντακτική διαμάχη». Ο Καλογερόπουλος παραπάνω λέει ότι ψεύδομαι και ότι δεν υπήρξε καμία συντακτική διαμάχη και με συμβούλεψε να «ανοίξ[ω] λεξικό και να μάθ[ω] τι σημαίνει σύνταξη ή συντακτική διαμάχη». Ωστόσο, η ίδια η πολιτική επεξηγεί αναλυτικότερα ότι «Οι διαχειριστές δεν θα έπρεπε να προστατεύουν σελίδες στις οποίες εμπλέκονται με κάποιο τρόπο» και, στη συνέχεια, ότι «ο όρος εμπλοκή περιλαμβάνει ουσιαστική επεξεργασία σε μια σελίδα ή εκφρασμένες απόψεις για το λήμμα σε κάποια σελίδα συζητήσεων». Εμπλέκεται, λοιπόν, «με κάποιο τρόπο» ο Kalogeropoulos; Όχι μόνο έχει κάνει επεξεργαστεί το λήμμα αφαιρώντας την ενότητα του είχε προσθέσει ο Ntonto55, όπως φαίνεται στο ιστορικό του λήμματος, αλλά έχει εκφράσει και απόψεις για το λήμμα στη σελίδα συζήτησής του, γράφοντας π.χ. ότι «διαφωνώ στη λογική της συγγραφής αυτού του είδους της κριτικής χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από οποιαδήποτε ιστορική ή έστω συγκροτημένη σφαιρική πολιτική ανάλυση, που θα γίνει μετά από 5 χρόνια τουλάχιστον». Ανεξαρτήτως του αν έχουν έρεισμα στην πολιτική ή του αν είναι ορθές ή όχι αυτές οι «εκπεφρασμένες απόψεις για το λήμμα» του Καλογερόπουλου, αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του διαχειριστή για να διαμορφωθεί το λήμμα σύμφωνα με τις απόψεις του αυτές, διότι, σύμφωνα με την πολιτική, αυτό συνιστά κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων που του έχουν ανατεθεί. Ασμοδαίος (συζήτηση) 09:34, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Αγαπητέ κύριε, εδώ πρόκειται για την προστασία της Βικιπαίδειας και είναι ξεκάθαρο ποιοι τη διαφυλάσσουν και ποιοι τη χρησιμοποιούν για σκοπούς άλλους από αυτούς για τους οποίους προορίζεται. Η έκκληση σε κανόνες, τύπους και γραφειοκρατίες, τη στιγμή που η πολιτική παραβιάζεται στον πυρήνα της, δεν έχει βάση.   ManosHacker 09:58, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Ο κάθε συντάκτης δικαιούται να έχει τις προσωπικές του απόψεις για το αν «έχει βάση» ή όχι η προσδοκία τήρησης της πολιτικής από τους διαχειριστές ή αν αυτή εξαρτάται από κάποια αυθαίρετη και κατά το δοκούν ερμηνευόμενη επίκληση της «προστασίας της Βικιπαίδειας» ενώπιον αναφοράς συγκεκριμένης πολιτικής που παραβιάστηκε. Σε ό,τι με αφορά, υποθέτω την καλή προαίρεση όλων των εμπλεκομένων και, γνωρίζοντας ότι οι διαχειριστές, βάσει της πολιτικής, «αναμένεται να ακολουθούν τις πολιτικές της Βικιπαίδειας [σημειώνω: δίχως να αναφέρονται εξαιρέσεις περί «τύπων» και «πυρήνα της πολιτικής»] και να εκτελούν το καθήκον τους με το μέγιστο των ικανοτήτων τους», αναμένω την ανταπόκρισή τους στην αναφορά μου για κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων από τον Καλογερόπουλο. Ασμοδαίος (συζήτηση) 12:39, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Καλογερόπουλος είναι σοβαρό εμπόδιο σε αρκετούς, βαλτούς και μη, που προσπαθούν να περάσουν απόψεις στη Βικιπαίδεια. Όταν η Βικιπαίδεια παραφθείρεται, και μάλιστα τόσο σοβαρά, η πολιτική ορίζει σαφώς πόσο τυπολάτρες οφείλουμε να γινόμαστε.   ManosHacker 13:21, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κατανοήσει ο συγκεκριμένος τι θέλεις να πεις. Εδώ χρησιμοποιεί ψευδώς και πάλι την απάντησή μου στη σελίδα συζήτησης στον χρήστη λιβελλογράφο (γνωστό από παλιά) για να υποδείξει ότι έκανα συντακτική διαμάχη και βέβαια δεν έχει απαντήσει ακόμα στο σοβαρότατο ψέμμα-προσωπική επίθεση, ότι έκφρασα κάποια αγένεια. Παρόλο που τον εγκάλεσα, επέλεξε να μην απαντήσει και να συνεχίσει με αλλότρια. Σοβαρή απάντηση δεν θα πάρεις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 13:29, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Δηλαδή, στην ουσία της αναφοράς μου περί κατάχρησης των εργαλείων του διαχειριστή σε παράβαση όσων ορίζει η πολιτική περί προστασίας σελίδων ο ManosHacker τελικά απαντάει ότι για να μην «παραφθείρεται η Βικιπαίδεια» καλώς αγνοήθηκε η πολιτική από τον Καλογερόπουλο και ο ίδιος ο Kalogeropoulos συμφωνεί, αλλά αμφιβάλλει αν θα μπορέσω να το καταλάβω. Jolly good, όπως λένε στο χωριό μου, αλλά καλό θα ήταν σε μία αναφορά που γίνεται στο σημειωματάριο διαχειριστών να απαντήσει ως αρμόδιος και κάποιος διαχειριστής. Ταγκάρω, λοιπόν, όσους μη-εμπλεκόμενους στην υπόθεση διαχειριστές βλέπω ενεργούς τις λίγες τελευταίες ημέρες (C messier, CubicStar, Diu, FocalPoint, Geraki, Lemur12) και ρωτώ: η παραβίαση από έναν διαχειριστή της πολιτικής περί προστασίας σελίδων συνιστά κατάχρηση των εργαλείων του, που αξιώνει κάποιου είδους επέμβαση των διαχειριστών, ή, παρά τα όσα γράφονται στην πολιτική, είναι κάτι που επιτρέπεται; Αναμένω απάντηση. Ασμοδαίος (συζήτηση) 16:36, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Ταγκάρεις ε; Ασμοδαίε κόψε αυτό το πρότυπο συμπεριφοράς και πρόσεξε τι σου ξεφεύγει κάθε φορά γιατί σε έχουν πάρει όλοι χαμπάρι. Και τα αυθαίρετα συμπεράσματα τύπου συμφώνησα και δεν συμφώνησα σε κάνουν για δεύτερη ή τρίτη φορά ψεύτη --Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:36, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Ο Καλογερόπουλος ως χρήστης δεν εξέφρασε άποψη για το πρόσωπο του λήμματος και ούτε πήγε να εισάγει άποψη στο λήμμα για να θεωρηθεί εμπλεκόμενος σε διαμάχη επί του περιεχομένου, απλώς διαφύλαξε ως διαχειριστής τη Βικιπαίδεια από σοβαρή παραφθορά. Η τυπολατρική επίκληση του Ασμοδαίου στους κανόνες είναι προς αγνόηση καθώς τίθεται σε λάθος βάση. Αυτή είναι εν προκειμένω η ερμηνεία της αγνόησης των κανόνων για χάρη του καλού της Βικιπαίδειας. Ο κανόνας αυτός βρίσκεται πάνω από τους άλλους ακριβώς για να καλύψει τα συντακτικά κενά της καταγεγραμμένης πολιτικής και να αποφευχθούν περιπτώσεις εκμετάλλευσής τους, όπως επιχειρείται εδώ από τον Ασμοδαίο.   ManosHacker 22:05, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Δεν υπάρχει απολύτως κανένα «συντακτικ[ό] κεν[ό] της καταγεγραμμένης πολιτικής» το οποίο δήθεν επιχειρώ να εκμεταλλευτώ. Αντιθέτως, όπως έγραψα και προηγουμένως η πολιτική περί προστασίας σελίδων -δίχως κενά, ασάφειες ή ό,τι άλλο- επιβάλλει ότι «Οι διαχειριστές δεν θα έπρεπε να προστατεύουν σελίδες στις οποίες εμπλέκονται με κάποιο τρόπο», διασαφηνίζοντας ότι «ο όρος εμπλοκή περιλαμβάνει ουσιαστική επεξεργασία σε μια σελίδα ή εκφρασμένες απόψεις για το λήμμα σε κάποια σελίδα συζητήσεων». Όχι μόνο είχε εμπλακεί ο Kalogeropoulos έχοντας κάνει ουσιαστική επεξεργασία του λήμματος (καθώς είχε εμπλακεί σε διορθωπόλεμο, αφαιρώντας το τεκμηριωμένο υλικό που προσέθετε ο Ntonto55, όπως φαίνεται στο ιστορικό του λήμματος) αλλά, επιπλέον, είχε εκφράσει την άποψή του για το λήμμα στη σελίδα συζήτησής του λήμματος γράφοντας μεταξύ άλλων ότι, κατά την προσωπική του γνώμη, το λήμμα δεν μπορεί να γραφεί παρά «μετά από 5 χρόνια τουλάχιστον». Ακολούθως επέβαλε την επ'αόριστον (για 5 χρόνια; ...) προστασία του λήμματος, εμποδίζοντας την επεξεργασία του από όλους τους χρήστες εκτός από τους διαχειριστές, ενώ, σύμφωνα με τη (δίχως κενά) πολιτική, που μόλις παρέθεσα, δε θα έπρεπε να κάνει χρήση των εργαλείων του διαχειριστή. Καταχράστηκε, δηλαδή, τα εργαλεία που του έχει εμπιστευτεί η κοινότητα για το καλό της Βικιπαίδειας. Ασμοδαίος (συζήτηση) 16:51, 30 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μη κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων[Επεξεργασία]

Διαχειριστής απαντά μέσω έργων στο ερώτημα Ασμοδαίου, εδώ: Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών. Επομένως και από τη στιγμή που ο Καλογερόπουλος δεν ενεπλάκη σε διορθώσεις αλλά μόνο σε πλήρη αφαίρεση της επεξεργασίας του Ntonto55, το ερώτημα δικαίως υποβιβάζεται. Συγκεκριμένα από "κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων;" στο "η Πολιτική επιτρέπει το επίμαχο κείμενο σε λήμμα της Βίκι;". Και μάλιστα μέσω της τεκμηρίωσης που είχε (συντριπτική πλειοψηφία από ξενόγλωσσες πηγές); Περιμένοντας τον Ντοντό... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 11:23, 22 Ιουλίου 2015 (UTC)

Καλησπέρα ύστερα από πολυήμερο ban που δέχτηκα. Θεωρώ ότι ο Καλογερόπουλος προχώρησε σε ξεκάθαρη κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων αφαιρώντας τεκμηριωμένο κείμενο και εν συνεχεία κλειδώνοντας με το "έτσι γουστάρω" το λήμμα. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Ntonto55 (συζήτηση) 21:54, 25 Ιουλίου 2015 (UTC)
Στέλιο Πετρουλάκη: κατ'αρχάς, η πολιτική προστασίας δεν κάνει κάποιον τέτοιον διαχωρισμό των επεξεργασιών ενός διαχειριστή σε ένα λήμμα επιτρέποντας τη χρήση των διαχειριστικών εργαλείων αν ο διαχειριστής έχει απλώς προχωρήσει «σε πλήρη αφαίρεση της επεξεργασίας» ενός άλλου χρήστη από το λήμμα, ούτε βέβαια δικαιολογείται από οποιαδήποτε πολιτική της ΒΠ η αφαίρεση κειμένου επειδή αυτό τεκμηριώνεται με πηγές σε άλλες γλώσσες. Έπειτα, η περίπτωση που επικαλείστε στο λήμμα του για τον ΠΑΟΚ αφενός είναι εντελώς διαφορετική (καθώς στο μεν λήμμα περί ΠΑΟΚ πρόκειται για φραγή μόνο μη συνδεδεμένων χρηστών με διάρκεια μόνο μιας εβδομάδας και αφορά βανδαλισμό του λήμματος από συντάκτη μάλλον ανίκανο να αντιληφθεί πώς πρέπει να είναι ένα εγκυκλοπαιδικό λήμμα, ενώ στο λήμμα Γιάνης Βαρουφάκης επιβλήθηκε φραγή επ' αόριστον και επιπλέον όχι απλώς των μη συνδεδεμένων, αλλά όλων ανεξαιρέτως των συντακτών πλην διαχειριστών, δίχως να υπάρχει βανδαλισμός), αφετέρου είναι κάπως περίεργο να απαντάτε εσείς εν ονόματι ενός άλλου συντάκτη, εν προκειμένω διαχειριστή. Δηλαδή, εάν όντως ο ίδιος ο ο διαχειριστής που επικαλείστε «απαντά μέσω έργων», όπως γράφετε, στην αναφορά μου περί κατάχρησης των εργαλείων του διαχειριστή από τον Kalogeropoulos, γιατί δεν το λέει ο ίδιος; Ασμοδαίος (συζήτηση) 16:54, 30 Ιουλίου 2015 (UTC)

Νέο φρούτο.[Επεξεργασία]

Αγανακτισμένος οπαδός του ΠΑΟ. Pavlos1988 (συζήτηση) 17:37, 15 Ιουλίου 2015 (UTC)

Απειλές (και πάλι)[Επεξεργασία]

Προφανώς κάποιοι (όσες φορές κι αν φραχτούν) δεν βάζουν μυαλό...

Επίσης, ουδέποτε θυμάμαι να ζήτησα "επιμελητή περιεχομένου" για την σελίδα συζήτησής μου ([15], [16])...

Και καλό θα ήταν κάποιος να πει στα πάπετ να μην καρφώνονται μόνα τους ([17], [18], [19])...

Ευχαριστίες...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:41, 15 Ιουλίου 2015 (UTC)

Α μα εσύ είσαι αδιόρθωτος. Μόνο μη με λες μαριονέτα.-shadow eddy- 19:14, 15 Ιουλίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 9[Επεξεργασία]

Τι θα γίνει με τούτο το βλακώδες τρολ; Εκ νέου απειλές ότι έχει ενεργοποιήσει "ομάδες παρακολούθησης" των συνεισφορών συγκεκριμένων χρηστών στο εγχείρημα: 1, 2. Ευχαριστώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 07:04, 17 Ιουλίου 2015 (UTC)

Δυστυχώς δουλεύει με I.P.--Kalogeropoulos (συζήτηση) 07:56, 17 Ιουλίου 2015 (UTC)

Δηλαδή θεωρείς ότι στη Βίκι... δουλεύει SFriendly.svg; Όχι ότι ψυχαναλύεται; Εντάξει, αυτό λίγο-πολύ το κάνουμε όλοι — απλά στους υπόλοιπους έχει αντίκτυπο, στους δε περισσότερους από εμάς θετικό. Και φυσικά, με ακόμη θετικότερο αποτέλεσμα για το ίδιο το εγχείρημα. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, το οποίο βέβαια δεν αποτελεί παρά ενδιαφέρον για τη Βίκι. Ας μην αυταπατάται και κομπάζει κανείς μας: όταν οι διαχειριστές επεμβαίνουν, το κάνουν πολύ περισσότερο για το εγχείρημα και πολύ λιγότερο για οποιονδήποτε τυχαίο χρήστη του. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 08:12, 17 Ιουλίου 2015 (UTC)

Κωνσταντίνοι[Επεξεργασία]

Σίγουρα πρόκειται για πάπετ αυτά τα δύο accounts ([20], [21]), ωστόσο το θέμα είναι ποιανού χρήστη... Έχω, βέβαια, κάποιες ιδέες λόγω της κοινής θεματολογίας, αλλά θα περιμένω τον πάπετ-μέικερ να περάσει μόνος του το duck test... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:14, 18 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μάλλον του MikePaoki (βέβαια πως από Μάικ έγινε Κων/νος δεν ξέρω). --C Messier 12:26, 18 Ιουλίου 2015 (UTC)

Γλυφάδα[Επεξεργασία]

Παρακαλώ ελέγξτε τους χρήστες Glyfada1 (συζήτηση • συνεισφορά) και Ειδικό:Συνεισφορές/37.6.242.183, καθώς και την ορθότητα των αλλαγών που έκαναν στο λήμμα. Επιπλέον, υπάρχει πηγή η οποία κατευθύνει σε σύνδεσμο της ΒΠ και κάποιες άλλες οι οποίες δεν δείχνουν να πληρούν το κριτήριο της ουδετερότητας. --Francois-Pier (συζήτηση) 03:40, 19 Ιουλίου 2015 (UTC)

Αγαπητέ Francois-Pier, οι διαχειριστές δεν είναι υπεύθυνοι περιεχομένου της Βικιπαίδειας. Αν οι συνεισφορές αυτές σου φαίνονται λανθασμένες, αφαίρεσέ τες. Αν ο χρήστης επιμένει, βάλε ανάγκη τεκμηρίωσης και αν δεν γίνει τεκμηρίωση σε εύλογο χρονικό διάστημα. --Focal Point 08:33, 19 Ιουλίου 2015 (UTC)

Αγαπητέ Focal καλημέρα, δεν βαρέθηκες να μου λες τα ίδια; Αν έπρεπε να το βάλω στην αγορά, γράψε λάθος, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ περαιτέρω, εγώ απλώς ειδοποίησα τους πιο ειδικούς. --Francois-Pier (συζήτηση) 08:50, 19 Ιουλίου 2015 (UTC)

Αν γίνουν τρεις επαναφορές, τότε πράγματι εδώ είναι ο σωστός χώρος. --Focal Point 08:58, 19 Ιουλίου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 10[Επεξεργασία]

Πάλι απειλές και νουθεσίες από ανώνυμο χρήστη. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 11:59, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

vol.11[Επεξεργασία]

Λοιπον κυριοι διαχειριστες.Το λαθος ειναι απολυτα δικο μου που καθομαι και συνδιαλεγομαι με εναν ανθρωπο,ο οποιος ειναι τσακωμενος με την αληθεια .Αυτα που σας παρουσιαζει,ειναι απολυτως ψευδή και παραπλανητικα οσον αφορα τα δικα του λεγομενα.--77.49.26.220 15:43, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Εδώ είναι χώρος για καταγγελίες και επισημάνσεις σχετικά με τη λειτουργία της Βίκι, όχι για αυτοκριτική. Έχει πέσει κάτι στην αντίληψή σου, το οποίο σύμφωνα με την Πολιτική να χρήζει διόρθωσης ή/και ποινής; Εάν ναι γράψτο το, εάν όχι μην κουράζεις τους πάντες. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 21:53, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Το να αναγνωριζει κάποιος τα λάθη του φανερωνει γενναιότητα και ευθύνη.Οικτο ζητουν άλλοι.Η καταγγελία μου προς την ΒΙΚΙ ειναι επίσης προφανής.Τις ποινές τις δινουν οι συνειδησεις των ενόχων και η μοίρα(Ατη-Υβρις-Νεμεσις-Τίσις).--77.49.26.220 22:07, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Σύσταση στο τρολ[Επεξεργασία]

Ο από πάνω ανώνυμος έχει αποθηκεύσει κάπου μία πολύ παλαιότερη έκδοση λήμματος και την επαναφέρει ξανά και ξανά μανά. Ενδιάμεσα όμως, έχουν γίνει αρκετές επεξεργασίες στο συγκεκριμένο εκτενές λήμμα και σε σημεία που ουδόλως δείχνουν να τον ενδιαφέρουν. Το ίδιο αδιάφορος παρουσιάζεται όμως και για το ότι αυτές αναιρούνται, όταν πηγαίνοντας να αλλάξει δύο πράγματα το κάνει μέσω paste όλου του παλιού περιεχομένου. Προχθές του έγινε σύσταση να προβαίνει μόνο στις αλλαγές που επιθυμεί, ώστε να μην εξαφανίζονται οι συνεισφορές των υπολοίπων. Η αντίδραση του εν λόγω υπήρξε –τουλάχιστον– συγκαταβατική. Ωστόσο, σήμερα άρχισε εκ νέου το ίδιο paste. Δύο χρήστες αντέστρεψαν τις επεξεργασίες του, αλλά ας του γίνει παρακαλώ μία σύσταση και από εσάς. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 22:21, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ε, παίδες, ηρεμήστε. Αν και δεν έχω ιδέα τι πρόβλημα έχετε ακριβώς (ή μάλλον, απ΄ ότι κατάλαβα, πρόκειται για κάποια παραλλαγή του γνωστού προβλήματος με τους τίτλους και τις διακρίσεις εκείνων των δύο, που το έχουμε χρόνια τώρα) και βαριέμαι να διαβάσω όλα αυτά τα κατεβατά. Πέρα από τη συμπεριφορά των χρηστών και τα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν για αυτά οι διαχειριστές.... Γιατί δεν ζητάτε να λειτουργήσει το Βικιπαίδεια:Διαμεσολάβηση (εκτός αν το έχετε κάνει ήδη). Ίσως σας βοηθήσει (ίσως πάλι και όχι. Δεν υπόσχομαι και τίποτα. Δεν ξέρω πως έχει δουλέψει, αν έχει δουλέψει, μέχρι τώρα). VJSC263IO (συζήτηση) 22:54, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Συσταση στη συσταση[Επεξεργασία]

Αφαιρεσα τους τιτλους του Σεγας απο το λημμα του ΠΑΟ καθως δεν αναγνωριζονται απο την ΕΠΟ,ειχαν τοπικο χαρακτηρα(ΑΤΤΙΚΗ),ηταν τελειως ανεπισημα τουρνουα με συμμετοχη στρατιωτικων μοναδων(ντοπιων και ξενων).Ως αντιποινα αλλοι χρηστες αφαιρουν τα κυπελλα μεγαλης ελλαδος απο το οσφπ(Κυριως)παο,αρη,αεκ,ως προιον δηθεν δικτατορικης προπαγανδας.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ στα ατομικα αθληματα να καταχωρουν τιτλους αγωνισματων και οχι γενικης βαθμολογιας στο λημμα του ΠΑΟ αλλα οχι στο λημμα του ΟΣΦΠ.Παρακαλω να τους κανετε μια συσταση η ακομα καλυτερα με μια φραγουλα 20 ημερων--77.49.26.220 22:45, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Προφανώς, με τη λέξη πηγή το μυαλό σου πάει στο γάργαρο νεράκι και μόνο. Για τη λέξη παραπομπή δεν συζητιέται. Είναι και σύνθετη, βλέπεις... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 23:13, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Τί παραπομπή, τί παρά την πομπή, τί πομπή... SMocking.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:16, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
 : Και κατά τ' άλλα, τούφες (σύσταση για τεχνικό θέμα επεξεργασιών) με τρούφες (προσωπικό μαράζι ανώνυμου χρήστη) SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 23:13, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ξανα..ΛΕΩ=Οι πηγες δροσιζουν αγνα στηθη,οι πομπες συνοδευουν τους φαιδρους και το μαραζι το εχουν οι μερακληδες.Ειπα οτι ειχα να πω--77.49.26.220 23:33, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Το ερώτημα όμως παραμένει: ποιος πήγε στις πομπές και μαράζωσε ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:41, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)
Φαίδρος: να φανταστώ αρσενική μορφή του θηλυκού ονόματος Φαίδρα, έτσι ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:55, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)Ετσι φιλε μου,ακριβώς έτσι.--77.49.26.220 00:02, 21 Ιουλίου 2015 (UTC)
Όπως Διονυσία, ένα πράμα... --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:08, 21 Ιουλίου 2015 (UTC)
Μπεκρή το επίθετο...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:15, 21 Ιουλίου 2015 (UTC)

Username[Επεξεργασία]

Δεν νομίζω ότι τέτοιο όνομα χρήστη είναι αποδεκτό και ότι μπορεί να παραμείνει... Παρακαλώ τους διαχειριστές να πράξουν τα δέοντα... Ευχαριστώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:24, 20 Ιουλίου 2015 (UTC)

Αγγλικό αντί ελληνικό Ε σε τίτλο λήμματος[Επεξεργασία]

εδώ: Απόδημος Eλληνισμός. Το σωστό είναι απλά ανακατεύθυνση. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:26, 22 Ιουλίου 2015 (UTC)

 • Pictogram voting keep.svg Έγινε. --C Messier 13:31, 22 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μοντέρνο πένταθλο[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να επανέλθει το Μοντέρνο πένταθλο αντί του Σύγχρονο πένταθλο, που μετακίνησε ο Gts-tg (συζήτηση • συνεισφορά) στις 23 Ιουλίου 2015 και προτείνω να διαγραφεί το Σύγχρονο πένταθλο (βλ. στη σελίδα της ΓΓΑ "Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου - Ε.Ο.ΜΟ.Π."). --Francois-Pier (συζήτηση) 08:41, 23 Ιουλίου 2015 (UTC)

Εμ..Δεν είμαι σίγουρος γιατί είμαστε στο σημειωματάριο διαχειριστών, και δε το συζητάμε στη σελίδα συζήτησης του λήμματος ή μεταξύ μας. Gts-tg (συζήτηση) 08:45, 23 Ιουλίου 2015 (UTC)

Θα προτιμούσα ο Χρήστης:Kalogeropoulos να μην είχε κάνει την μετακίνηση πριν τουλάχιστο γίνει κάποια συζήτηση μεταξύ εμένα και του άλλου χρήστη. Η αλήθεια είναι πως ενώ είχα κάνει μια απλή μεταφορά του λήμματος σε νέο τίτλο θεωρώντας ότι έτσι διαβάζεται καλύτερα, και κάποια επιμέλεια κειμένου, με έκπληξη είδα να έρχονται να 3 αναιρέσεις από τον Francois-Pier και ειδοποίηση στο σημειωματάριο διαχειριστών, από το πουθενά και χωρίς να προηγηθεί κάποια συζήτηση. Είναι κουραστικό να δημιουργούνται θέματα από το τίποτα, και να πλήττεται η όποια καλή πίστη υπάρχει. Gts-tg (συζήτηση) 09:24, 23 Ιουλίου 2015 (UTC)

Και ο παραλογισμός συνεχίζεται στο Συζήτηση:Ολυμπιονίκες_της_Αρχαϊκής_εποχής Gts-tg (συζήτηση) 13:24, 23 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ο όρος μοντέρνο πένταθλο παρουσιάζει τριπλάσια αναφορά σε ένα απλό google test ιδιαίτερα σε αυτά που θα χαρακτηρίζαμε ως επίσημα site. Θα έρπεπε να έιχε γίνει εξαρχής τέτοια αναζήτηση και το έτσι διαβάζεται καλύτερα δεν έχει καμία σχέση με το τι καταγράφεται στη Βικιπαίδεια ως γνωστότερο. Και η δική μου προσωπική επιλογή θα ήταν το σύγχρονο πένταθλο, όμως μια μικρή έρευνα με έπεισε για το αντίθετο. Θα συμφωνήσω, επίσης, ότι θα ήταν καλύτερα οιποιαδήποτε συζήτηση να είχε γίνει εξαρχής στη σελίδα συζήτησης και να ζητηθεί εδώ μόνον η αναστροφή της ανακατεύθυνσης που απαιτεί δυνατότητα διαγραφής. Αν η αναφορά εδώ έγινε για τιμωρητικούς λόγους προς τον Gts-tg απορρίπτεται ασυζητητί. Η πρόθεσή του ήταν πρόθεση βελτίωσης, κάτι που υποστηρίζεται από το δημιουργικό ιστορικό του χρήστη--Kalogeropoulos (συζήτηση) 14:08, 23 Ιουλίου 2015 (UTC)

Το google test δεν είναι πάντα αξιόπιστο (π.χ ελληνική απόδοση στην επωνυμία της IAAF). Στη δεδομένη περίπτωση, ακόμα κι αν ο όρος "μοντέρνο πένταθλο" έδινε τα εξής 3 αποτελέσματα και μόνο:
 1. Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
 2. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
 3. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου
θα ήταν υπεραρκετά έναντι 3.000 αναφορών σε αθλητικά, ειδησεογραφικά κλπ σάιτ. Πολλοί θα προτιμούσαμε τον όρο πένταθλο "σύγχρονο" (από ελληνική λέξη), τον οποίο μάλιστα πετυχαίνουμε σε αυτό το άκρως επιμελημένο πόνημα SPORTS (ουσιαστικά όμως στην ελληνική του μετάφραση και πριν εισαχθεί το άθλημα στη χώρα ---> άρα POV μεταφραστή). Προφανώς όμως οι υπεύθυνοι της αντίστοιχης ομοσπονδίας, επέλεξαν το "μοντέρνο" ώστε να αποδίδεται καλύτερα η χρονική χροιά του όρου –για αντιδιαστολή από τα αρχαία πολυαθλήματα–, χωρίς όμως να γίνονται οι λάθος συνειρμοί με το "συγχρονισμένο" ή "συγχρονικό". Αυτό δηλαδή ακριβώς που θέλει να αποδώσει ο όρος "συγχρονισμένη" κολύμβηση.
Απόλυτα δικαιολογημένη η αμηχανία του Gts-tg, ειδικά όταν ο Francois-Pier δεν είναι χθεσινός συνεισφέρων. Από την άλλη, όμως, η επαναφορά του ορθού τίτλου στο λήμμα μπορούσε πλέον να ζητηθεί μόνο μέσω Σημειωματαρίου. Τώρα, μακάρι όλες οι διαχειριστικές ενέργειες να ήταν τόσο άμεσες, ακόμη κι αν βασίζονται σε παρελθόντα προσωπικά αίτια. Εννοείται στις περιπτώσεις που είναι σωστές, κρίνονται απαραίτητες και δεν παραβιάζουν την Πολιτική. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:11, 23 Ιουλίου 2015 (UTC)

Τελική πρόταση και μόνη λύση[Επεξεργασία]

Επειδή,παρά τις άοκνες προσπάθειες σοβαρών ανθρώπων,δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα των τίτλων των συλλόγων προτείνω την μοναδική λύση πού απομένει=ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΛΗΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ(καθε ειδους-επισημοι και ανεπισημοι)ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ-ΜΠΑΣΚΕΤ -ΣΤΙΒΟΥ,ΚΛΠ.Αυτο πρεπει να γινει ωστε να σταματησει η πρωτοφανης αβάντα του κεντρικού λήμματος του ΠΑΟ με ανεπισημους,ατομικους αλλα και ανυπαρκτους τιτλους εις βάρος των υπολοίπων συλλόγων και κυρίως του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,ο οποιος ειναι ο συλλογος με τους περισσότερους τίτλους.Επισης,πρεπει να σχηματιστεί μια επιτροπή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ-ΧΡΗΣΤΩΝ,με εκπροσώπους απο τις 4 μεγάλες ομαδες της χωρας(τουλάχιστον)και όχι μονο παναθηναικούς,οπως ισχύει τώρα.Ακόμα κανείς χρηστης να μην εχει δικαίωμα να σβήνει τα "γραπτά" αλλων χρηστων,εστω και ανωνυμων γιατι αυτο δεν φανερωνει δημοκρατικη συμπεριφορα και δεν επιτρεπει την ελευθερη ανταλλαγη αποψεων και την εξαγωγη σωστων συμπερασματων.--77.49.26.220 12:08, 26 Ιουλίου 2015 (UTC) ΥΓ.Η αφορμη που μου δοθηκε για αυτη τη τελευταια προταση ηταν η προσθηκη τιτλου ΠΟΔΟΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ στο λημμα του ΠΑΟ,αθλημα που ουδεποτε υπηρξε ουτε διοργανωθηκε απο καποιον φορεα.Ηταν απλα,για μια χρονια,μια φιλικη συνευρευση παλαιμαχων ποδοσφαιριστων ΟΣΦΠ-ΠΑΟ-ΑΕΚ στην άμμο.Το εξοργιστικο ομως ειναι,οτι οι διαχειριστες και οι "επιφανεις " χρηστες τον αφηνουν να υπαρχει στο λημμα,ενω για αλλους τιτλους,τεκμηριωνενους,αλλων ομαδων δημιουργουν προβληματα και τους αναιρουν χωρις δισταγμό.--77.49.26.220 12:33, 26 Ιουλίου 2015 (UTC)

 1. κλαψ!
 2. "μια φιλικη συνευρευση παλαιμαχων ποδοσφαιριστων". Συνεύρευση κατά Μπαμπινιώτη...
 3. συνέχισε με τις ριζοσπαστικές σου προτάσεις (= λύσεις + φράσεις). Μας κάνεις να ξεχνάμε τη ζέστη SFriendly.svg. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:58, 26 Ιουλίου 2015 (UTC)

Αντιλαμβάνεστε αγαπητέ 77.49.26.220 πως ό,τι προτείνετε είναι σε ευθεία αντίθεση προς τις πρακτικές και την πολιτική της Βικιπαίδειας, όπως και ότι συνεχίζετε να κάνετε προσωπικές επιθέσεις;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:31, 26 Ιουλίου 2015 (UTC)

Βανδαλισμοί[Επεξεργασία]

συνεχείς και επίμονοι παρά τις αναιρέσεις, από τον Kotsos02. Προφανώς, έχει ψυχολογικό από όταν τον απέρριψαν μικρό ως τερματοφύλακα στις ακαδημίες γνωστού συλλόγου, οπότε γλεντάει τον πόνο του βανδαλίζοντας λήμματα παικτών που τελικά κατάφεραν να αναδειχθούν μέσω των ίδιων ακαδημιών. Ευχαριστώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:55, 29 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μετά τη φραγή και με ελαφρώς αλλοιωμένο νικ, δώστου πάλι το χαβά το χαϊβάνι. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 09:05, 30 Ιουλίου 2015 (UTC)

Άντε πάλι τα ίδια!!![Επεξεργασία]

Νομίζω πως κάποιος παίζει με τα νεύρα μας. Το λήμμα του Κατούντα ήταν ημι-προστατευμένο. Με το που έληξε η προστασία,η κλασική ανώνυμη IP έκανε πάλι την εμφάνισή της. Pavlos1988 (συζήτηση) 18:17, 31 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μπορεί να επέμβει κάποιος; Αφαιρούνται συνεχώς τεκμηριωμένα αποσπάσματα από το λήμμα. Pavlos1988 (συζήτηση) 17:43, 2 Αυγούστου 2015 (UTC)

Σύνοψη επεξεργασίας[Επεξεργασία]

Πως μπορώ να αφαιρέσω το κατά λάθος καταχωρηθέν περιεχόμενο/κείμενο στο πλαίσιο "σύνοψη επεξεργασίας" ύστερα από επεξεργασία λήμματος;--Enpatrais (συζήτηση) 21:21, 3 Αυγούστου 2015 (UTC)

Χρειάζεται διαχειριστής για την απόκρυψη της επεξεργασίας στη συγκεκριμένη σύνοψη--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:14, 3 Αυγούστου 2015 (UTC)

Διπλός λογαριασμός[Επεξεργασία]

O Χρήστης:Antonios1994 φαίνεται να είναι ο ίδιος με τον Epavli1500. Δεν πρέπει να μπλοκαριστεί ο ένας από τους δύο λογαριασμούς ή, αν όχι, να γίνει κάτι σχετικά με αυτό; Ασμοδαίος (συζήτηση) 18:18, 4 Αυγούστου 2015 (UTC)

Αν έχουν γίνει επεξεργασίες που αντιβαίνουν την πολιτική για χρήση puppet ναι πρέπει να μποκαριστεί--Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:24, 4 Αυγούστου 2015 (UTC)

Αρχείο:Αντώνης Αλαφογιώργος (δημοσιογράφoς).jpg[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να διαγραφεί το συγκεκριμένο αρχείο, καθώς παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, ενώ ο χρήστης που το επιφόρτισε παρά τις σχετικές παρατηρήσεις επιμένει να αφαιρεί το πρότυπο ταχείας διαγραφής του αρχείου. Ευχαριστώ. [ανώνυμος-η]

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδα της, ert.gr, είναι διαθέσιμο με «ειδικότερους όρους Ελληνικής άδειας Creative Commons εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά.», χωρίς να προσδιορίζεται ποια από όλες (μάλλον είναι η CC-BY-SA gr, οπότε και θα ήταν δυνατό να μπορεί να αντιγραφεί περιεχόμενο -με αναφορά πάντα, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρος). Η άδεια Κοινό κτήμα ήταν λάθος, ενώ επίσης, το περιεχόμενο πρέπει να προέρχεται από τον ιστότοπο ert.gr, όχι γενικά από την ΕΡΤ. --C Messier 16:35, 8 Αυγούστου 2015 (UTC)

Συνεχείς βανδαλισμοί[Επεξεργασία]

[22] & [23]

Έκανα revert, ελπίζω να μην μου διέφυγε τίποτα. -- Spiros790 (συζήτηση) 20:57, 10 Αυγούστου 2015 (UTC)

Και [24] -- Spiros790 (συζήτηση) 21:02, 10 Αυγούστου 2015 (UTC)


Καλά η μία IP έφαγε ένα μήνα φραγή με αιτιολογικό "Βανδαλισμός/εισαγωγή ασυναρτησιών σε σελίδες" και σωστά τολμώ να πω. Οι άλλες δύο σε τι διαφέρουν και παραμένουν... ξέφραγες?? -- Spiros790 (συζήτηση) 10:20, 11 Αυγούστου 2015 (UTC)

Δημιουργία σελίδων με πρόθεμα MediaWiki[Επεξεργασία]

Θα ήθελα δημιουργηθούν οι παρακάτω σελίδες συστήματος, με περιεχόμενο ίδιο με αυτό των αντίστοιχων της αγγλόγλωσσης Βικιπαίδειας:

Το περιεχόμενό τους χρησιμοποιείται για την αυτόματη αρίθμηση παραπομπών, στο σώμα του κειμένου, με τη χρήση κεφαλαίων λατινικών γραμμάτων (group-upper-alpha: [A], [B], [C],...), κεφαλαίων λατινικών αριθμών (group-upper-roman: [Ι], [ΙΙ], [ΙΙΙ],...), πεζών λατινικών γραμμάτων (group-lower-alpha: [a], [b], [c],...), πεζών ελληνικών γραμμάτων (group-lower-greek: [α], [β], [γ],...) και πεζών λατινικών αριθμών (group-lower-roman: [i], [ii], [ii],...).

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα χρήσης στη λήμμα Αδαμάντιος Κοραής. Οι "Σημειώσεις" υλοποιούνται με τη χρήση των προτύπων {{efn}} και {{notelist}}. Στο σώμα του κειμένου οι σύνδεσμοι προς τις σημειώσεις εμφανίζονται ως [lower-greek 1], [lower-greek 2], [lower-greek 3], αντί για [α], [β], [γ].
Αντιγόνη (συζήτηση) 19:00, 11 Αυγούστου 2015 (UTC)

Έγινε. --Focal Point 06:51, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)

βανδαλισμοι[Επεξεργασία]

Aς ασχοληθεί κάποιος με τις σελίδες Χρήστης:CubicStar, Συζήτηση χρήστη:CubicStar, Δήμος μαλάκα, Συζήτηση:Δήμος μαλάκα καθώς και με τον χρήστη Χρήστης:Γιάννης 1. Για την ώρα απλώς έσβησα το βρυσίδι και αποσύνδεσα τις ανακατευθύνσεις που έκανε. Και για όνομα του Θεού χρησιμοποιείστε επιτέλους τα κουμπάκια σας εκεί που πρέπει, όχι εκεί που σας παίρνει. Ευχαριστώ. -- Spiros790 (συζήτηση) 07:47, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)

Αν και εμπλεκόμενος τα διόρθωσα. Σχετικά με τη συμπεριφορά των διαχειριστών που θέτεις και μιλώντας αποκλειστικά για τον εαυτό μου: Καταλαβαίνω ότι αυτοί οι βάνδαλοι είναι (κυριολεκτικά) παιδιά που νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν και να πειραματιστούν εδώ. Αισθάνομαι ότι πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο να μην αποθαρρύνουμε εντελώς τον οποιοδήποτε --αν έχει καλές προθέσεις και αυτό το δείχνει και το διαπιστωνουμε μέσα στον χρόνο-- και να διορθώνουμε ακόμα και με φραγές συμπεριφορές που είναι αντίθετες με το πνεύμα και τους κανόνες. Μιλώντας και πάλι μόνο για τον εαυτό μου, έχω ένα άτυπο three-strike rule: μία παρατήρηση, δύο πιο αυστηρή παρατήρηση, τρία επέμβαση αν υπάρχει περιθώριο· άλλοι μπορεί να κουράζονται πιο εύκολα, μπορεί εγώ να είμαι πιο μαλακός, αλλά δεν το βλέπω σαν πρόκειται να παίξω κάποιο ρόλο. Και κάτι για αυτό που θέτεις πιο πάνω, ξανά μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου: φραγές για βανδαλισμούς νομίζω ότι έχουν νόημα την ώρα που γίνονται ή όσο πιο γρήγορα. --cubic[*]star 08:41, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)
Ως προς την αμεσότητα συμφωνώ και επαυξάνω αγαπητέ. Να σημειώσω ότι είσαι ένας από τους ελάχιστους διαχειριστές που (προφανώς προσωπική άποψη) κάνουν σωστά αυτό που τους έβαλε η κοινότητα να κάνουν. Ο φόβος να μην αποθαρρύνετε τα τρολ (μικρά και μεγάλα -διότι οι IP που έβαζαν βωμολοχίες στα λήμματα προχτές είναι εμφανέστατα ενήλικες) με την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξουν στάση αποθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους που θα ήθελαν και μπορούν να συμβάλουν με τρόπο ουσιαστικό. Δηλ. τους ανθρώπους εκείνους που επιτακτικά χρειαζόμαστε για να πάμε παρακάτω. Δεν είναι εκτίμηση αυτό, προκύπτει και από κατ ιδίαν συζητήσεις με αξιολογότατους χρήστες της ΒΠ και από συζητήσεις που είχα με ανθρώπους που γνωρίζω πολύ καλά, συμφωνούν με την κεντρική ιδέα της ΒΠ αλλά δεν είναι διατεθιμένοι να συνυπάρχουν με τέτοιου είδους καταστάσεις. Τους προηγούμενους μήνες έκανα αγώνα να φέρω στο εγχείρημα δύο απίστευτους τύπους, που θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα στα λήμματα της πληροφορικής, αλλά οι άνθρωποι στο τέλος απλώς αρνήθηκαν διότι απλούστατα θεωρούν χαμένη υπόθεση την ΒΠ έτσι που την κάναμε. Να σημειώσω ότι βρίσκω απολύτως βάσιμη την εκτίμησή τους. Δυστυχώς καταφέραμε ως κοινότητα να συνεισφέρουν ουσιαστικά ανά πάσα στιγμή κάτω των 50 ατόμων, μέχρι που θα βαρεθούν κάμποσοι κι από αυτούς και θα μείνουν μόνο τα τρολ που φοβάστε μην τα αποθαρρύνετε... -- Spiros790 (συζήτηση) 08:57, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)
Βεβαίως τρολ δεν είναι μόνο όσοι βάζουν βωμολοχίες σε σελίδες, έχει πολλών λογιών... -- Spiros790 (συζήτηση) 09:03, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)
Πιο παλιά νόμιζα ότι ήταν λάθος να λειτουργεί η ΒΠ με άτομα που ασχολούνται σχεδόν μόνο με ό,τι τους ενδιαφέρει και που προσπαθούν όσο περισσότερο να δώσουν ό,τι καλύτερο σε αυτό που τους ενδιαφέρει· νόμιζα ότι το να εργάζονται ημιαυτόνομα ήταν αντίθετο με το πνεύμα συνεργασίας και κοινότητας το οποίο προσπαθεί να εμπεδώσει το προτζεκτ wikipedia και από το λογισμικό και από τη φιλοσοφία του· ότι θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν πολλά (δε λέω να μας ενδιαφέρουν όλα) και ότι πρέπει να μετέχουμε σε συζητήσεις και πολλά άλλα.
Αλλά όχι πια. Κατανοώ, Σπύρο, τις αμφιβολίες των φίλων σου, ωστόσο περίεργες συμπεριφορές θα δεις παντού, είναι λίγο σαν να λες δεν θα βγω στην εθνική γιατί κάποιοι θα βρεθούν να οδηγούν αργά και αριστερά. Η Βικιπαίδεια μεγάλωσε όμως αρκετά για να χωράνε ανεξάρτητες τροχιές χρηστών μέσα της, ακόμα και αν στην πράξη είναι--είμαστε!--τόσο λίγοι ώστε να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια ονόματα στις πρόσφατες αλλαγές. Ε, με τα ίδια ονόματα βαριέσαι, αλλά το παν είναι να μην βαρεθείς πρώτος εσύ πριν τα τρολ. --cubic[*]star 18:24, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)
στην εθνική την ελληνική θα βγω αύριο με το καλό (διακοπές παρτ του βλέπεις :) ). Στην εθνική της Ινδίας πχ δεν νομίζω... Γιατί? διότι στην πρώτη περίπτωση οι περισσότεροι ακολουθούν τους κανόνες κυκλοφορίας και αυτοί που πάνε στραβά κι ανάποδα είναι εξαιρέσεις, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο κανόνας είναι να αγνοείς τα σήματα της τροχαίας και να πηγαίνεις στραβά κι ανάποδα. Όπως λέει συχνά-πυκνά και η μεγάλη μου... συμπάθεια, "μας διαβάζουν πολλοί" --ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και σοβαροί άνθρωποι. Λοιπόν μπορεί εγώ να μην χαμπαριάζω από τρολς (αγενή αλλά και by the book ευγενικά) όμως δεν μπορώ με πειστικό τρόπο να ζητήσω από κάποιον να αφιερώσει, χρόνο, κόπο, να βγάζει καλό και τεκμηριωμένο αποτέλεσμα, χωρίς κάποιο πρακτικό όφελος κι από πάνω να του ζητάω να ανέχεται και κάθε καρυδιάς καρύδι που θα ρθει να του σπάσει τα νευρά. Αυτά. Πάω να μεταφράσω κανά ψιλό και τα λέμε από Δευτέρα. Καλή συνέχεια :) -- Spiros790 (συζήτηση) 18:55, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)
Ναι αλλά στην Ινδία οδηγούν αριστερά :-) Fair enough πάντως για το θέμα του χρόνου των άλλων. Καλές διακοπές! --cubic[*]star 21:04, 12 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ο χρήστης έχει προηγούμενο «συνεισφορών». Δείτε το ιστορικό του λήμματος Πρώτη Σερρών. --C Messier 22:18, 14 Αυγούστου 2015 (UTC)

193.92.201.109 vol. 11[Επεξεργασία]

Για ενημέρωση των διαχειριστών:

 1. υποτιμητικά σχόλια για το εγχείρημα
 2. αφαίρεση σημάνσεων για προτάσεις διαγραφής
 3. μεγάλες αφαιρέσεις κειμένου χωρίς ουδεμία αιτιολόγηση (ενίοτε "εγώ έτσι πιστεύω" ή "έτσι τα θέλω")
 4. αφαίρεση παραπομπών
 5. παραπλανητικές ή ακατάληπτες συνόψεις επεξεργασίας (εάν και όταν μπαίνει στον κόπο)
 6. κομπασμός σε σελ. Συζήτησης χρηστών ότι αναστατώνει το εγχείρημα. Άρα το κάνει επίτηδες και υστερόβουλα.
 7. ύβρεις (ευτυχώς δεν έχει τα κότσια να τις επαναλάβει, αλλά επιχειρεί να τις εξαφανίσει).

Εύχομαι να πάψει. Ευχαριστώ. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 13:40, 13 Αυγούστου 2015 (UTC) θα πάψω.Μαλλον θα με παψουν.Εγω κ.Πετρουλάκη δεν εχω την ασυλία σου.Κι αφου ειναι ετσι τα πραγματα και μονο εσυ εχεις το δικαιωμα στην αποψη,λεω "ειμαστε ολοι τρολλ".--77.49.27.137 14:00, 13 Αυγούστου 2015 (UTC) Επ ευκαιρίας δοθείσης ,ρωτώ τους κκ Τζαβάρα και Μαρκέλλο "με γράφετε στα παλια σας τα παπουτσια?"η ο Πετρουλάκης τα βγαζει απο το κεφάλι του?--77.49.27.137 14:16, 13 Αυγούστου 2015 (UTC)

Σπουδαίες προσωπικότητες! Οι κύριοι κύριοι Τζαβάρας και Μαρκέλλος! comeback 23:09, 13 Αυγούστου 2015 (UTC)

Βοηθεια[Επεξεργασία]

Γίνεται να σταματήσουν να επεξεργάζονται την σελίδα της Μαντόνα κάποια συγκεκριμένα άτομα? Γιατί μου πήρε χρόνο για την τελειώσω και τώρα έρχονται και την αλλάζουν, γράφοντας ψέματα. Αν ίσχυαν αυτά που γράφουν δεν θα μ' ενοχλούσε. Ελπίζω αυτή την φορά να απαντήσει κάποιος γιατί σε όσους έχω στείλει ως τώρα δεν έδωσαν καμία σημασία. "Διαχειριστές" τους λέμε μετά...ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Hundred Dollar Bill (συζήτησησυνεισφορά) .

Δεν ξέρω αν τα νούμερα είναι σωστά και οι όποιες προσθήκες από τον άλλο χρήστη έγιναν είναι λάθος, αλλά στην τελευταία σου αναίρεση επανέφερες και ορθογραφικά λάθη. --C Messier 22:10, 14 Αυγούστου 2015 (UTC)

επικοινωνία με διαγρεγραμμένο(;) χρήστη[Επεξεργασία]

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία με κάποιον διαγεγραμμένο χρήστη... Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τον αναζητώ γιατί είναι ο αρχικός δημιουργός ενός άρθρου κι επειδή για κάποιες πληροφορίες -που σχετίζονται με την έρευνά μου- δεν έχει αναφέρει πηγές, θα ήθελα να τον ρωτήσω σχετικά. Πιστεύω πως ίσως μπορεί να βοηθήσει. Ο χρήστης λέγεται Pagaeos. Εμφανίζεται κόκκινος και το όνομα του δε με παραπέμπει σε κάποια σελίδα χρήστη. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!--A ch k (συζήτηση) 16:04, 15 Αυγούστου 2015 (UTC)

Όχι δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας, εκτός από το email του--Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:27, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

Για επικοινωνία με ένα χρήστη αφήνετε μήνυμα στη σελίδα συζήτησής του, σε αυτή τη περίπτωση Συζήτηση χρήστη:Pagaeos. Ο συγκεκριμένος χρήστης όμως συνεισφέρει πλέον σπάνια (2 επεξεργασίες τα τελευταία 2 χρόνια). --C Messier 15:22, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

ΑΙΤΗΜΑ[Επεξεργασία]

Παρακαλώ να ελευθερωθουν τα λήμματα ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και για τους μη εγγεγράμμενους χρηστες,καθως και οι σελιδες συζητησης τους.Επίσης θα παρακαλουσα να απαγορευθεί η διαγραφη αποψεων χρηστων στις σελιδες συζητησης των λημματων,εκτος αν αυτες ειναι υβριστικες η προσβλητικες(αν και το τελευταιο ειναι σχετικο.Πολλοι θεωρουν οτι προσβαλλονται αν εχεις διαφορετικη αποψη απο αυτους).--77.49.27.137 09:13, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)--77.49.27.137 09:15, 16 Αυγούστου 2015 (UTC)

Λήμμα Κώστας Καραμανλής[Επεξεργασία]

Συνεχής βανδαλισμός τις τελευταίες ώρες. Ασμοδαίος (συζήτηση) 15:42, 21 Αυγούστου 2015 (UTC)

Χρήστης:KKE Brachamiou[Επεξεργασία]

Θα μπορούσε η ονομάσια KKE Brachamiou να θεωρηθεί επισφαλής, αν και η πολιτική δεν δίνει κάποιο παράδειγμα.

Δεν εξετάζω αν είναι παραδεκτό ένα όνομα χρήστη να δηλώνει συμμετοχή ή προτίμηση κόμματος, αλλά εκπροσώπηση χωρίς αυτό να μπορεί να πιστοποιηθεί P.a.a (συζήτηση) 09:58, 23 Αυγούστου 2015 (UTC)

Ναι, καλό είναι να αλλάξει. --Focal Point 14:03, 23 Αυγούστου 2015 (UTC)

Παρακαλώ παρακολουθήσετε τη συζήτησή του για νέο όνομα. --Focal Point 14:03, 23 Αυγούστου 2015 (UTC)

Κλείδωμα λήμματος[Επεξεργασία]

Μπορείτε να κλειδώσετε το λήμμα Δημήτρης Χριστοφή για μη εγγεγραμένους χρήστες έως την 1η Σεπτεμβρίου. Υπάρχει μεγάλο θέμα μεταγραφής του στην Κύπρο και ήδη υπήρξαν 4 λανθασμένες, ατεκμηρίωτες και ψευδείς αλλαγές από ανώνυμους. [25][26][27][28] Xaris333 (συζήτηση) 14:37, 24 Αυγούστου 2015 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε.. --Ttzavarasσυζήτηση 15:35, 24 Αυγούστου 2015 (UTC)

Σρεμπρένιτσα[Επεξεργασία]

Θα παρακαλέσω τους διαχειριστές να προσέχουν το λήμμα Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, όπου χρήστης εισήγαγε (και επανέφερε εκ νέου) κείμενο το οποίο εμφανώς αποτελεί προϊόν της φιλοσερβικής προπαγάνδας, κατόπιν, μάλιστα, "παραγγελιάς" τρίτου χρήστη, όπως ο ίδιος παραδέχεται στην σύνοψη επεξεργασίας και όπως προκύπτει από την σελίδα συζήτησης του ίδιου χρήστη... Καθώς, όπως είναι απολύτως λογικό, δεν μπορώ να είμαι μέσα συνδεδεμένος ολόκληρο το 24ωρο, προκειμένου να αναστρέφω το συγκεκριμένο POV κείμενο (όποτε αυτό θα ανεβαίνει), θεώρησα σωστό να το θέσω υπόψη των διαχειριστών, ώστε να αποφευχθούν και ενδεχόμενοι διορθωπόλεμοι (βλ. ιστορικό χρήστη)... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:36, 1 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Κίνημα Εθνικής Αμύνης[Επεξεργασία]

Ο Timmy terner (συζήτηση • συνεισφορά) παραβίασε τον κανόνα τριών επαναφορών στο λήμμα Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης [Διόρθωση εδώ και στον τίτλο από CubicStar] και όταν του είπα ότι για τη συγχώνευση πρέπει να γίνει συζήτηση, ιδίως από τη στιγμή που κάποιος έφερε αντιρρήσεις, απλά συνέχισε τις αναστροφές. Αυτό είναι το λιγότερο όμως. Όταν του υποδείχθηκε ότι αυτό που κάνει είναι αντίθετο με τη πολιτική περί Συναίνεσης απάντησε «Δεν δεσμεύομαι από τίποτα» [29] Ένας χρήστης ο οποίος αρνείται να τηρήσει τις πολιτικές του εγχειρήματος θα αποτελεί μια συνεχή πηγή έντασης (δείτε για παράδειγμα με τη Λεγέωνα των Βλάχων). --C Messier 14:23, 1 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Προσυπογράφω αυτά που αναφέρει ο C messier παραπάνω και προσθέτω και την προσβλητική "συνεισφορά" του στην σελίδα συζήτησής μου, όταν του έκανα σχετική παρατήρηση, εδώ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:26, 1 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Επειδή ξέρω που θα καταλήξει αυτό, δέχομαι να γίνει η συνηθισμένη διαδικασία συγχώνευσης. Timmy terner (συζήτηση • συνεισφορά)


Είναι δύο διαφορετικά λήμματα για διαφορετικά θέματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος συγχώνευσης. Συνήθως τα Κυβέρνηση... έχουν λεπτομέρειες για τη σύνθεση και το έργο μιας κυβέρνησης. Για το κίνημα Εθνικής Άμυνας χρειάζεται χωριστή αντιμετώπιση σε χωριστό λήμμα. Κακώς ήθελε να τα συγχωνεύσει ο Τimmy terner (αλλά σωστά έκανε μια κάποια αρχή να τα βελτιώσει) και κακώς επέμενε, άρα καλώς υπήρξε φραγή για την επιμονή.

Αλλά το πιο άσχημο είναι ότι το Κίνημα Εθνικής Αμύνης είναι λήμμα του 2004(!) από άγνωστη πηγή που μοιάζει πολύ με κόπι ή πρωτότυπη εργασία του ανώνυμου που το ανέβασε. Πχ δυο χρόνια μετά το πρώτο μέρος του το βλέπουμε σε φόρουμ και δεν ξέρουμε αν είναι παλιότερο. Ακόμη το ξαναδιαβάζουμε στο Κρητική Χωροφυλακή που το ανέβασε ο ίδιος ανώνυμος με μια ώρα διαφορά εκείνο το μακρινό Οκτώβριο του 2004, χωρίς καμία ουσιαστική πηγή από τότε μέχρι σήμερα... --cubic[*]star 15:58, 1 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Πιπέρι...[Επεξεργασία]

Υψηλό επίπεδο λόγου από χρήστη με βεβαρημένο παρελθόν στο θέμα αυτό (της ορθής έκφρασης δηλαδή και του σεβασμού του ομιλητή του...). Παρακαλώ όπως πράξετε τα δέοντα...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:59, 1 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)