Χρήστης:Elafini

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δράσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Library Wikipedians[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της Wikipedia, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο υποστηρικτών της και στην πανελλαδική δράση για τον εμπλουτισμό της στα Ελληνικά.

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, το πρώτο βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων/λημμάτων, προσανατολισμένο στην ελληνική μουσική, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 20 άτομα.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν έκδηλο και γι αυτό αποφασίστηκε η σύσταση μιας ανοιχτής ομάδας Wikipedians της Μουσικής Βιβλιοθήκης, με σκοπό τον εμπλουτισμό της ελληνικής Βικιπαίδειας με λήμματα με θέμα κυρίως την ελληνική μουσική και στόχο την αξιοποίηση των σπάνιων πηγών της Βιβλιοθήκης.

Καθιερώνοντας τις μηνιαίες συναντήσεις κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 16:00-18:00 η ομάδα των Wikipedians της Βιβλιοθήκης πραγματοποίησε 12 συναντήσεις, ενώ συγγράφηκαν και αναρτήθηκαν στην Βικιπαίδεια περίπου 30 μουσικά λήμματα.

School Wikipedians[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» εργαστήρι εμπλουτισμού της ελληνικής Wikipedia από 26 παιδιά Γυμνασίου από το Pierce American College of Greece.

Η συνάντηση αυτή των «School Wikipedians», όπως ονομάστηκαν, ήταν η πρώτη μιας σειράς μαθημάτων της σχολικής αυτής ομάδας και η συνέχεια των «Library Wikipedians». Οι συναντήσεις των «School Wikipedians» πραγματοποιούνται έπειτα από συνεννόηση με τους καθηγητές των σχολείων, γίνονται στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής (με σκοπό και την εκμετάλλευση των πηγών της Μουσικής Βιβλιοθήκης) και η συγγραφή των λημμάτων αποτελεί ταυτόχρονα κομμάτι σχολικών εργασιών.

Λήμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]