Χρήστης:V-astro

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Babel
el Αυτός ο χρήστης έχει ως μητρική γλώσσα την Ελληνική.
en-4 This user speaks English at a near-native level.


grc-1 Ὄδε ἐγκυκλοπαιδειουργὸς ὀλίγον ἀρχαίως Ἑλληνιστὶ γράφειν οἷος τ' ἐστί.


Αυτός ο χρήστης ζει στην Ελλάδα.
Ο χρήστης είναι πολίτης της Γης.
Αναζήτηση χρηστών ανά γλώσσα
ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΟΝΙΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΣΤΕΣ!!


Γράφτηκα τον Ιούλιο του 2006 με σκοπό να συνεισφέρω κυρίως στην Αστρονομία, αλλά τελικώς εξέδραμα σε σημαντικό βαθμό και σε διαφορετικά θέματα, αφού από μικρός αγαπούσα τις εγκυκλοπαίδειες — ζούσα σε ένα σπίτι με 4-5...

Εστιάζοντας κυρίως σε δύο συγκεκριμένες θεματικές περιοχές (πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας και αστεροειδείς) κατόρθωσα να έχω σήμερα γράψει και ανεβάσει περισσότερα από 8.500 νέα λήμματα, σχεδόν όλα πλήρη.

Σχόλια-θέματα προς γενικότερη συζήτηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

(γράψτε τη γνώμη σας!)

1) Για όνομα του Θεού, υπάρχουν εδώ και αιώνες τα ελληνικά εισαγωγικά: «», που έχουν τα πληκτρολόγια όλων μας (πλήκτρα Alt+[ ή Alt+]). Αν τόσο το περιρρέον κείμενο, όσο και η λέξη που επιθυμούμε να βάλουμε σε εισαγωγικά είναι στην ελληνική γλώσσα, τότε ας μη καταφεύγουμε στα "".

  • Ορθότατον. Μόνο ο ελληνικός και ο γαλλικός τρόπος γραφής χρσιμοποιούν «αυτά» τα εισαγωγικά. Στη γαλλική γλώσσα μάλιστα απαιτείται space, « έτσι », όπως άλλωστε και στα ερωτηματικά, στα θαυμαστικά κλπ. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές γλώσσες χρησιμοποιούν "αυτά". Dimitrissss 01:54, 12 Φεβρουαρίου 2010 (UTC) Συμπλήρωση: «Τέτοια» εισαγωγικά χρησιμοποιεί και η ρωσική. Dimitrisss 12:03, 1 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

2) Γενικώς σωστά αυτά που ανέφερε παλαιά ο FocalPoint εδώ, αλλά θα ήθελα να συζητήσω το θέμα. Ας πούμε ότι κάποιος μπαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική «Βικιπαίδεια» για μια πρόχειρη βοήθεια σχετικά π.χ. με την υαλουργία, γράφει «Υαλουργία» και πατά <Enter>....... Τι είναι καλύτερο να δει; Το «Δημιουργήστε τη σελίδα «Υαλουργία» στη Βικιπαίδεια!», ή ένα καλογραμμένο κειμενάκι 4-5 σειρών (συμφωνώ FocalPoint, όχι μιας σειράς), μέχρι που κάποιος με άφθονο χρόνο στη διάθεσή του (...) γράψει ένα ολοκληρωμένο λήμμα; Στην πρώτη περίπτωση μάλλον θα κακοχαρακτηρίσει περισσότερο τη «Βικιπαίδεια», τουλάχιστον όσον αφορά σημαντικά γενικά θέματα, όπως το «υαλουργία». Περισσότερο κύρος αποκτά μάλλον η «Βικιπαίδεια» στη δεύτερη περίπτωση.

`Ενα άλλο θέμα αφορά αντίθετα τόσο μικρά και εξειδικευμένα λήμματα, που όλη η ανθρώπινη γνώση γι' αυτά εξαντλείται σε λίγες γραμμές (πάμπολλα πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας και άλλα «βιογραφικά» λήμματα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία). Και αυτά θα πρέπει να υπάρχουν εδώ, αλλιώς θα είμαστε κατώτεροι και από τυπωμένες εγκυκλοπαίδειες. Η ουσία δεν είναι η «σταμπ-ο-μανία», αλλά το κάθε stub να περιέχει έναν πλήρη ορισμό του λήμματος.