Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Gnome-preferences-other.svg

Αυτή είναι μια σελίδα όπου μπορείτε να ζητήσετε να γίνουν από τα bots της Βικιπαίδειας (αυτόματα προγράμματα επεξεργασίας σελίδων) διάφορες αυτοματοποιημένες εργασίες που για να γίνουν χειροκίνητα απαιτούν πολύ χρόνο και υπομονή, ιδιαίτερα αν αφορούν μεγάλο αριθμό λημμάτων. Εργασίες που μπορούν να γίνουν αυτόματα περιλαμβάνουν:

 • Μαζική δημιουργία λημμάτων από προετοιμασμένα αρχεία
 • Μετακίνηση κατηγοριών σε άλλο όνομα, αφαίρεση και προσθήκη τους
 • Αντικατάσταση, προσθήκη ή αφαίρεση προτύπων
 • Αντικατάσταση, προσθήκη ή αφαίρεση συγκεκριμένου (επαναλαμβανόμενου σε πολλά λήμματα) κειμένου
 • Ημιαυτόματος ορθογραφικός έλεγχος
 • Δημιουργία λίστας με τα λήμματα μιας κατηγορίας
 • Μαζική μετακίνηση σελίδων (εφόσον πρόκειται για απλές αλλαγές στον τίτλο)

Προκειμένου να ζητήσετε μια αυτοματοποιημένη εργασία:

 1. Σιγουρευτείτε ότι η αλλαγή που προτείνετε είναι σύμφωνη με την Πολιτική της Βικιπαίδειας, ή ότι δεν υπάρχουν ή δεν θα υπάρξουν διαφωνίες (διαφορετικά, περιμένετε να υπάρξει συναίνεση).
 2. Προσθέστε ένα σχόλιο σε αυτή τη σελίδα (πατώντας εδώ ή στην κορφή της σελίδας), περιγράφοντας τι ακριβώς πρέπει να γίνει
 3. Έχετε υπομονή.

Ενεργά bot (βάση της δραστηριότητας των χειριστών τους στην σελίδα):Προσθήκη προτύπου ορφανό στις αδιέξοδες σελίδες[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί να προστεθεί το πρότυπο {{ορφανό}} στην κορυφή όλων των ασύνδετων σελίδων (σύνολο 3.345 στις 26 Φεβρουαρίου 2015) που δεν το έχουν ήδη(η μεγάλη πλειοψηφία); Η παρουσία του προτύπου νομίζω πως θα βοηθήσει σημαντικά σε βάθος χρόνου ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδιέξοδων, με τους κατά καιρούς αναγνώστες και συντάκτες να προσθέτουν συνδέσμους από άλλα λήμματα Gts-tg (συζήτηση) 15:51, 26 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Μαζική μετονομασία λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας! Τα λήμματα που αφορούν στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ Αθηνών (μαζεμένα εδώ), ΕΠΣ Πειραιώς και ΕΠΣ Μακεδονίας έχουν τον τίτλο: Ε.Π.Σ. τάδε 19αβ–αγ ή 20αβ–αγ. Αυτός όμως είναι αδόκιμος, δεδομένου ότι τα λήμματα αφορούν σε διοργανώσεις, ενώ οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων είναι διοργανώτριες αρχές και φυσικά δεν αλλάζουν κάθε αγωνιστική περίοδο. Δεν πρέπει να μας μπερδεύει η περίπτωση του σύγχρονου πρωταθλήματος Α' εθνικής κατηγορίας, όπου διοργανωτής και διοργάνωση έχουν παρόμοια ονομασία (Superleague και Super League Ελλάδας/Greece αντίστοιχα). Επομένως, είναι καλύτερο να προστεθεί η λέξη "Πρωτάθλημα" στην αρχή του τίτλου σε κάθε λήμμα. Αντίθετα και παρότι η συγκεκριμένη λέξη επίσης δεν περιλαμβάνεται, είναι δόκιμοι οι τίτλοι των λημμάτων για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα Β', Γ' και Δ' κατηγορίας: Χ' Εθνική 19αβ–αγ ή 20αβ–αγ. Αφενός ο όρος στην καθομιλουμένη ανάγει στο "Πρωτάθλημα Χ' Εθνικής 20αβ–αγ", αφετέρου η "Εθνική" δεν είναι διοργανώτρια αρχή.

Εάν για τη μαζική μετακίνηση χρειάζεται να δοθεί μία αιτιολογία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο: "μετονομασία σε πλέον δόκιμο τίτλο, καθώς ο προηγούμενος δεν είχε νόημα" ή "η ΕΠΣ είναι φορέας διοργάνωσης, όχι διοργάνωση η ίδια".

Επ' ευκαιρία της μετακίνησης των συγκεκριμένων λημμάτων, μπορεί ταυτόχρονα να γίνει επέμβαση και σε ένα άλλο σημείο του τίτλου τους. Πρόκειται για ζήτημα μικρότερης σημασίας, αλλά που έχει πάντως απασχολήσει την Αγορά κατά το παρελθόν (προς το τέλος αυτής της συζήτησης). Αφορά στη χρήση του ενωτικού "-" ή της μικρής παύλας "–" στο 20αβ–αγ. Είχα γράψει κάποια επιχειρήματα υπέρ της χρήσης του πρώτου και τώρα μπορώ να προσθέσω ένα ακόμη, γραμματολογικής(;) φύσης και ακριβολογίας: αντίθετα από το ενωτικό, η παύλα "χωρίζει". Η αγωνιστική περίοδος 20αβ–αγ εκτείνεται και στις δύο χρονιές 20αβ και 20αγ, άρα τις "ενώνει". Εάν συμφωνείτε και είναι μικρός κόπος, μπορείτε να προβείτε μαζικά και σε αυτήν την τροποποίηση του τίτλου των λημμάτων. Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι το θέμα είναι δευτερεύον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και χαιρετώ.

ΥΓ εντόπισα και άλλες περιπτώσεις πρωταθλημάτων ΕΠΣ με την ίδια ανακρίβεια στους τίτλους τους, σε μεμονωμένες αγωνιστικές περιόδους (π.χ 1 και 2), μπορεί όμως να επεκτείνονται και σε μαζικότερο επίπεδο. Υπάρχει τρόπος να εντοπίσετε όλα τα σχετικά λήμματα ή πρέπει να ελέγξω μία-μία τις ΕΠΣ (από εδώ) και να σας τα υποδείξω προς μετονομασία; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:42, 6 Απριλίου 2015 (UTC)


Έκανα ένα κύκλο μετακινήσεων. Νομίζω ότι έχουν μείνει κάποιες ακόμη, και στο τέλος θα μείνουν λιγότερο από 10 λήμματα για το χέρι. -geraki (συζήτηση) 10:58, 7 Απριλίου 2015 (UTC)


Υπάρχει και πρόβλημα με την παύλα. Κάποια είναι με – και κάποια με - π.χ. Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Αθηνών 1923–24 και Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Αθηνών 2010-11. geraki Αυτό είναι πρόβλημα για πολλά λήμματα. Αν είναι εύκολο εξήγα μου πως να εντοπίσω αυτά τα λήμματα και πως να τα διορθώσω. Νομίζω τη μικρή παύλα χρησιμοποιούμε ως κανόνα αν και δεν είμαι και σίγουρος. Xaris333 (συζήτηση) 14:56, 7 Απριλίου 2015 (UTC)


Το πρόσεξες Προσωπάκι έφρασης Στο Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Αθηνών είναι από το 1923–24 μέχρι και 1933–34, οπότε και σταμάτησα το script για να διορθώσω το ενωτικό και να το ξαναξεκινήσω. Είναι μέσα σε αυτά που υπολείπονται. -geraki (συζήτηση) 15:11, 7 Απριλίου 2015 (UTC)


Χρειάζεται να κάνω κάτι επιπλέον; Για να μην κάθομαι, δηλαδής... Προσωπάκι έφρασης --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:41, 7 Απριλίου 2015 (UTC)


 Έγινε Σχεδόν 200 μετακινήσεις, μόνο οι 6 με το χέρι. -geraki (συζήτηση) 15:53, 7 Απριλίου 2015 (UTC)

Γεράκι, καμιά 30αριά χειροκίνητες μετακινήσεις σου ξέφυγαν και τις έκανα εγώ. Πού πληρωνόμαστε; --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 18:23, 8 Απριλίου 2015 (UTC)

/πρόχειρο/ + #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ[[[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί να μπαίνει μια φορά στο τόσο ένα bot να σβήνει σελίδες που περιέχουν το /πρόχειρο/ στον τίτλο και είναι ανακατευθύνσεις; Πρόκειται για τα πρόχειρα χρηστών που μετακινούνται σε λήμματα ή έχουν μετακινηθεί σε πρόχειρα με άλλον τίτλο. Μερικά τα βάζουμε για γρήγορη διαγραφή και παρόλα αυτά παραμένουν. Αυτό που θα γλύτωνε από τη διαδικασία θα ήταν να μη δημιουργούνται ανακατευθύνσεις από τη μετακίνηση προχείρων, κάτι που προς το παρόν δεν το έχουμε και μαζεύονται σκουπιδάκια.   ManosHacker 21:38, 8 Απριλίου 2015 (UTC)


Αν δεν ενοχλούν πρακτικά σε κάτι δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τις ανακατευθύνσεις. Άλλωστε οι χρήστες μπορεί να θέλουν τη διατήρησή τους. Η διαγραφή τους ως ενέργεια στη βάση δεδομένων κοστίζει περισσότερο από την ύπαρξή τους. Η μετακίνηση χωρίς δημιουργία ανακατεύθυνσης είναι διαχειριστικό δικαίωμα. -geraki (συζήτηση) 17:26, 11 Απριλίου 2015 (UTC)
Οι χρήστες που συνεχίζουν και χρησιμοποιούν τα πρόχειρα δεν τα κάνουν ανακατευθύνσεις, μόνο όσοι δημιουργούν λήμματα με μετακίνηση. Μου το ζήτησαν καθώς δεν υπάρχει απόκριση στη σήμανση για γρήγορη διαγραφή, και δεν είναι καθαρή διαδικασία η σήμανση αυτή, οπότε προέκυψε ως θέμα. Ένα πέρασμα bot μια φορά την εβδομάδα ώστε να σβήσει 5 ανακατευθύνσεις προχείρου δεν είναι βαρύ. Για το να μην χρειάζεται διαχειριστικό δικαίωμα για μετακίνηση από ιδιωτικό χώρο σε λήμμα το έχω ήδη θέσει στο mediawiki, θα το ζητήσω και κεντρικά.   ManosHacker 17:55, 11 Απριλίου 2015 (UTC)


 1. Ορισμός του "βαρύ": Η ύπαρξης της ανακατεύθυνσης δεν κοστίζει σε υπολογιστικούς πόρους. Η επιρροή τους είναι μερικά read παραπάνω. Η διαγραφή μιας σελίδας/ανακατεύθυνσης, σημαίνει δεκάδες εγγραφές στην βάση δεδομένων.
 2. Υπάρχουν 92 ανακατευθύνσεις πρόχειρου. Στις τελευταίες 1000 διαγραφές βλέπω μόνο 17 αντίστοιχες διαγραφές. Από περιέργεια τις κοίταξα και βλέπω ότι όλες έγιναν σε λιγότερο από 24 ώρες από όταν σημάνθηκαν για διαγραφή, εκτός από δυο-τρεις (το αργότερο τέσσερις ημέρες). Νομίζω ότι υπάρχει ικανοποιητική απόκριση στη γρήγορη διαγραφή λαμβάνοντας υπόψη την (μηδαμινή) αναγκαιότητα.
 3. Πρακτικά δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν ο χρήστης θέλει την ανακατεύθυνση στο user space του ή όχι. Το ότι 3-4 χρήστες μπορεί να θέλουν να διαγράφονται δεν σημαίνει ότι θα εφαρμόζουμε αυτόματη διαγραφή και για τους υπόλοιπους. Το {{διαγραφή|Γ7}} είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί και το μόνο που βεβαιώνει ότι το θέλει ο συγκεκριμένος χρήστης. -geraki (συζήτηση) 18:24, 11 Απριλίου 2015 (UTC)
Όταν δημιουργείται λήμμα από πρόχειρο χρήστη με μετακίνηση, το οποίο είναι φτιαγμένο με τη διαδικασία που περιλαμβάνεται στο πρότυπο «πρόχειρο χρήστη» και αφήνεται ανακατεύθυνση που περιέχει το «/πρόχειρο/», αυτή δεν εξυπηρετεί και δεν είναι επιθυμητή. +1.   ManosHacker 19:20, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Έκανα αυτή την πρόταση όμως τελικά η λύση που βρέθηκε με τον πτυσσόμενο πίνακα στο πρόχειρο είναι σούπερ. Αν δεν ενοχλούν οι ανακατευθύνσεις το σύστημα ας μένουν.   ManosHacker 08:25, 19 Απριλίου 2015 (UTC)

Ορθογραφικά[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ πολύ αν μπορείτε:

 • Αντικατάσταση της λέξης <<γιαυτό>> με την ορθή <<γι'αυτό>>
 • όπου υπάρχουν πενταψήφιοι αριθμοί και πάνω να μπαίνουν αυτόματα τα διαχωριστικά (π.χ. 1000000 να γίνεται 1.000.000 (έχω φτιάξει σε python τέτοιο λογισμικό, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο). Επίσης όπου υπάρχουν αριθμοί με διαχωριστικά <,> να μετατρέπονται σε <.> (και αυτό το έχω υλοποιήσει). Μελλοντικά ίσως να με ενδιέφερε να γίνω bot να εκτελώ τέτοιες εργασίες

Sotkil (συζήτηση) 14:40, 9 Απριλίου 2015 (UTC)


Παλιό, απλώς σημειώνω ότι το έχω σε λίστα για ταυτόχρονη διόρθωση πολλαπλών ορθογραφικών και γραμματικών λαθών, για να μην γίνουν πολλές επεξεργασίες στα ίδια λήμματα. -geraki (συζήτηση) 14:56, 29 Μαΐου 2015 (UTC)

Προσθήκη προτύπου καλωσόρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί να τρέξει ένα bot ώστε να τοποθετήσει το {{subst:καλωσόρισμα}} ~~~~ σε όσους χρήστες στο Ειδικό:Μητρώο/newusers δεν έχουν ακόμα δημιουργημένη σελίδα συζήτησης(είναι πάρα πολλοί); Το σκεπτικό είναι πως θα καλωσορίσει τους νεότερους με τους χρήσιμους συνδέσμους κτλ, και θα προσκαλέσει (μέσω ειδοποίησης email μια και θα είναι μήνυμα στη σελ. χρήστη) αυτούς που είναι ανενεργοί πίσω στη ΒΚ Gts-tg (συζήτηση) 03:00, 29 Μαΐου 2015 (UTC)


Υπάρχουν διάφορα ζητήματα:

 • Τεχνικά είναι δυνατό το να τρέξει ένα bot και να δημιουργήσει μια σελίδα συζήτησης για όσους χρήστες δεν υπάρχει μια τέτοια. Πρακτικά και ουσιαστικά θα είναι overkill. Μιλάμε για χιλιάδες χρήστες που δεν έχουν κάνει ποτέ οποιαδήποτε επεξεργασία στην ελληνική Βικιπαίδεια και είναι αμφίβολο ότι θα έκαναν ποτέ για πολλούς λόγους
  • Επίσης,
   • χιλιάδες από αυτούς τους λογαριασμούς δημιουργήθηκαν αυτόματα από το σύστημα όταν κάποιος ξενόγλωσσος χρήστης απλά επισκέφτηκε την ελληνική βικιπαίδεια.
   • για όσους λογαριασμούς υπήρχαν πριν την ενεργοποίηση του συστήματος ειδοποιήσεων, η ειδοποίηση μέσω email ήταν απενεργοποιημένη.
   • και μεταγενέστεροι μπορεί να μην έχουν βάλει καν email.
 • Τεχνικά είναι δυνατό να παίρνει αυτόματα ένας χρήστης μήνυμα καλωσορίσματος από το λογισμικό, το επόμενο δευτερόλεπτο από την εγγραφή του. Σε κάποιες βικιπαίδειες το κάνουν. Αλλά;
 • Ένα μηχανικό μήνυμα δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγε κάποιος θερμό καλωσόρισμα. Όπως γνωρίζουμε από το παρελθόν και ξανακούστηκε σε παρουσίαση στο Wikimedia Conference, [1] αυτό που κάνει χρήσιμο το καλωσόρισμα, είναι η προσωπική επαφή του χρήστη. Όπως αναφέρθηκε, "κάποιοι χρήστες μπορεί να θυμούνται ακόμη και χρόνια μετά το ποιος ήταν ο χρήστης που τους καλωσόρισε". Το μήνυμα από το ίδιο το λογισμικό ή ένα bot είναι "απρόσωπο".
 • Επί του δυνητικά χρήσιμου πρακτέου: Μπορεί να τρέξει bot (σχεδόν έτοιμο, είχα τρέξει παλιότερα) για να καλωσορίζει νέους χρήστες εφόσον έχουν κάνει τουλάχιστον μια επεξεργασία και δεν έχουν λάβει ήδη καλωσόρισμα. Αυτό μπορεί να τρέχει κάθε π.χ. 24 ώρες ώστε να παίρνουν ένα τέτοιο καλωσόρισμα μόνο εφόσον δεν τους έχει καλωσορίσει κάποιος αληθινός χρήστης.

-geraki (συζήτηση) 15:32, 29 Μαΐου 2015 (UTC)

Ήδη προσπαθώ να καλωσορίζω χρήστες που έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται λήμματα ή έχουν κάνει μια τουλάχιστον επεξεργασία. Νομίζω πως το μηχανικό καλωσόρισμα πράγματι δεν έχει να προσφέρει κάτι το αξιοσημείωτο. Αλλά για χρήστες που είχαν κάνει τουλάχιστον μια επεξεργασία και δεν έχουν λάβει καλωσόρισμα έως τώρα χρήσιμο θα είναι.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 15:42, 29 Μαΐου 2015 (UTC)

Πολύ διαφωτιστική η επεξήγηση geraki, εν συντομία αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι ανάμεσα στους 175.000+ λογαριασμούς (οι οποίοι θα φιλτράρονταν για τις μερικές χιλ. που έχουν ήδη σελ. συζήτησης, κάποιοι να μην έχουν email, να υπάρχουν και διπλο-τριπλο-λογαριασμοί χρηστών, φραγμένοι, χρήστες από άλλα wiki κτλ), αν έβγαιναν 10 χρήστες οι οποίοι θα επέστρεφαν και θα έκαναν ποιοτικές συνεισφορές θα υπήρχε κέρδος στην τελική. Ωστόσο ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ότι λύσει, και από τεχνική υλοποίηση ίσως είναι περίπλοκος και ο συνδυασμένος έλεγχος των παραπάνω φίλτρων που ανέφερα.

Η απαίτηση της μιας επεξεργασίας νομίζω είναι καλό φίλτρο από μόνο του, καθώς και να ισχύσει το παραπάνω μόνο για τους νέους χρήστες από εδώ και τώρα όταν θα έχουν τουλάχιστον μια επεξεργασία (οπότε δεν ανυσηχούμε να φιλτράρουμε τους παλιούς ανάλογα με την περίπτωση). Σχετικά με το μηχανικό καλωσόρισμα, και πάλι μηχανικό είναι με τη χρήση του προτύπου, αλλά όντως η υπογραφή του βικιμαιευτήρα κάνει τη διαφορά Gts-tg (συζήτηση) 16:40, 29 Μαΐου 2015 (UTC)

Αφαίρεση κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλείται κάποιο bot να αφαιρέσει τις κατηγορίες:

για τις οποίες αποφασίστηκε η διαγραφή μετά από συζήτηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. --C Messier 13:54, 3 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

 Έγινε Xaris333 (συζήτηση) 21:26, 3 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Μετονομασία κατηγορίας[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσε, παρακαλώ, να γίνει η παρακάτω μετονομασία κατηγορίας για λόγους ομοιομορφίας;

Ευχαριστώ! Atlantia talk 23:25, 24 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

 Έγινε Xaris333 (συζήτηση) 00:49, 25 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Συγχώνευση κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσαν, παρακαλώ, να συγχωνευτούν οι παρακάτω δύο κατηγορίες σε μία;

Και οι δύο τίτλοι σωστοί είναι. Θα ψήφιζα όμως να γίνουν κάτι της μορφής Κατηγορία:Οίκος Καραγεώργεβιτς με σύνδεση στο Q7148192 των Wikidata. Ευχαριστώ! Atlantia talk 01:06, 28 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Μετονομασία κατηγορίας[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσε, παρακαλώ, να γίνει η παρακάτω μετονομασία κατηγορίας για λόγους ορθογραφίας;

Ευχαριστώ! Atlantia talk 18:29, 31 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Παράκαμψη ανακατευθύνσεων σε πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Η μόνη περίπτωση που η παράκαμψη ανακατευθύνσεων επιβάλλεται είναι στον ονοματοχώρο «Πρότυπο». Όταν κανείς βρήσκεται σε ένα λήμμα στο οποίο υπάρχει πρότυπο, στο οποίο πρότυπο συνδέεται το λήμμα, κανονικά στο πρότυπο εμφανίζεται αντί για σύνδεσμος, το όνομα του λήμματος με έντονους χαρακτήρες. Στην περίπτωση όμως που ο σύνδεσμος είναι με ανακατεύθυνση, στο πρότυπο εμφανίζεται σύνδεσμος προς το ίδιο λήμμα που βρίσκεται κανείς. Αυτό για νέους και άπειρους αναγνώστες ενδεχομένως προκαλεί μπέρδεμα, καθώς πατάν ένα σύνδεμο, περιμένοντας πιθανώς να βρουν και άλλες πληροφορίες για το θέμα που τους ενδιαφέρει, και βρίσκονται ξανά στο ίδιο λήμμα που ήταν και πριν. Προτείνω, ένα bot να σαρώσει όλο το namespace πρότυπο και να αντικαταστήσει ότι ανακατευθύνσεις βρει, και αυτό να γίνεται ανά τακτά διαστήματα (1 μήνας;) καθώς με μετακινήσεις και επεξεργασίες δημιουργούνται συνέχεια τέτοιες καταστάσεις.—Ah3kal (συζήτηση) 09:01, 27 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Μετονομασία κατηγορίας[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να μετονομαστούν οι Κατηγορία:Γιατροί ανά εθνικότητα και όλες οι υποκατηγορίες της σε Κατηγορία:Ιατροί ανά εθνικότητα.

Επίσης να μετονομαστεί η Κατηγορία:Γιατροί σε Κατηγορία:Ιατροί

Ευχαριστώ. Τακλαμακαν (συζήτηση) 10:53, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Επίσης εαν γίνεται, παρακαλώ στους ιατρούς που βρίσκονται μέσα στη Κατηγορία:Έλληνες ιατροί ανά ειδικότητα να τοποθετηθεί κάποια από της υποκατηγορίες της Κατηγορία:Έλληνες ιατροί ανά χρονολογία. Τακλαμακαν (συζήτηση) 10:55, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Αντικατάσταση παραμέτρου στο πρότυπο "Cite web"[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να αντικατασταθεί η παρωχημένη παράμετρος |trans_title= με |trans-title= στις σελίδες που χρησιμοποιούν το πρότυπο {{cite web}}. Η εργασία αφορά περίπου 260 σελίδες.
Αντιγόνη (συζήτηση) 06:54, 30 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

@Αντιγόνη: Έκανα την αντικατάσταση σε 314 σελίδες. Μπορείς να ελέγξεις με κάποιον τρόπο αν όντος δεν υπάρχουν άλλες σελίδες; Xaris333 (συζήτηση) 16:57, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)


@Αντιγόνη και Xaris333: |trans_title= είναι alias του |trans-title= οπότε δεν χρειαζόταν καμία αλλαγή σε λήμμα... - geraki (συζήτηση) 19:00, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)


@Geraki: Το αίτημα υπάρχει από 30 Σεπτεμβρίου. Είσαι χρήστης ενός εκ των δύο εν ενεργεία bot (σύμφωνα με την παρούσα σελίδα) και είσαι συνεχώς ενεργός χρήστης. Μπορούσες να κάνεις αυτό το σχόλιο εδώ και καιρό και να γλιτώναμε κόπο και αλλαγές. Μάλλον δεν ελέγχεις πλέον την παρούσα σελίδα. Αν όχι, σε παρακαλώ αφαίρεσε το bot σου από τη λίστα. Αν ναι, τότε είσαι συνυπεύθυνος λόγω αδιαφορίας. Xaris333 (συζήτηση) 19:52, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)


Xaris333 υπεύθυνος για τις επεξεργασίες κάποιου είναι αυτός που τις έκανε, και όχι κάποιος που δεν τις έκανε. 😛 Θα «γλιτώναμε κόπο και αλλαγές» αν ασκούσες κριτικό έλεγχο ως προς τα αιτήματα που έσπευσες τυφλά να ικανοποιήσεις. Το ότι ζητά κάτι κάποιος δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο, χρήσιμο, ή αποδεκτό να γίνει. - geraki (συζήτηση) 10:55, 20 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

@Geraki: Όταν ένα αίτημα είναι εδώ και 4 μήνες στην παρούσα σελίδα και οι δύο χρήστες των bot που δηλώνονται σε αυτήν δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν, μην ρίχνεις ευθύνες σε κάποιον που προσπάθησε να βοηθήσει. Δεν έδειξες καθόλου ενδιαφέρον. Νομίζω να αφαιρέσεις το bot σου από την παρούσα σελίδα αφού είσαι αδιάφορος. Xaris333 (συζήτηση) 11:39, 20 Ιανουαρίου 2019 (UTC)


Υπεύθυνος για τις εκατοντάδες περιττές επεξεργασίες σου είναι αυτός που παρατήρησε ότι ήταν περιττές και όχι εσύ; Δηλαδή η μόνη κριτική σκέψη που έκανες ως χρήστης bot για τις εκατοντάδες περιττές επεξεργασίες σου ήταν το "πόσο καιρό ήταν εδώ το αίτημα;". Εν ολίγοις λες ότι δεν έλεγξες ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επεξεργασιών, αν διορθώνουν κάτι, χαλάνε κάτι, ή δεν έχουν κανένα όφελος. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Άλλο το να προσπαθεί κάποιος να βοηθήσει (καλή πρόθεση) και άλλο το να είναι ικανός να βοηθήσει. Έχει μεγάλη διαφορά. - geraki (συζήτηση) 12:06, 20 Ιανουαρίου 2019 (UTC)


Οπόταν με λες ανίκανο να βοηθήσω... Έχεις ξεκινήσει πάλι τις προσβολές σε ένα χρήστη που απλά ήθελε να βοηθήσει. Οκ, δεν θα ασχοληθώ ξανά με αιτήματα στην παρούσα σελίδα. Θα τα αφήσω σε σένα, που χειρίζεται το μόνο ενεργό bot που δηλώνει η παρούσα σελίδα. Αλλά που αδιαφορεί και αφήνει τα αιτήματα για μήνες... Αν δεν ασχολούμουν χθες, πιθανόν το αίτημα να παρέμενε αναπάντητο για ακόμη 4 μήνες... Υπάρχουν αιτήματα από τον Δεκέμβριο του 2016 και δεν μπήκες στον κόπο να δώσεις μια απάντηση. Φίλε, δυστυχώς δεν είσαι αυτός που ήσουν και αυτό προκαλεί προβλήματα στη ΒΠ... Κρίμα... Xaris333 (συζήτηση) 12:28, 20 Ιανουαρίου 2019 (UTC)


Xaris333 λυπάμαι, αλλά το αρχικό μου σχόλιο ήταν ότι «δεν χρειαζόταν καμία αλλαγή». Δεν σε χαρακτήρισα, ούτε αμφισβήτησα την καλή σου πρόθεση. Αμέσως επιτέθηκες λέγοντας ότι για τις δικές σου επεξεργασίες είμαι εγώ «συνυπεύθυνος». Απλά κάνεις λάθος. - geraki (συζήτηση) 09:10, 21 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Έχεις ευθύνη που ως ο μόνος με ενεργό bot που αναφέρεσαι στην παρούσα σελίδα αδιαφορείς για τα αιτήματα των χρηστών από τον Δεκέμβριο 2016. Να αφαιρέσουμε το όνομα του bot από τη λίστα από εσύ, ο χρήστης του, δεν ενδιαφέρεσαι για την παρούσα σελίδα; Xaris333 (συζήτηση) 14:51, 21 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Δηλαδή έκανες αυτές τις επεξεργασίες επειδή υπάρχει στη λίστα το δικό μου bot; Ή ανάποδα, δεν θα έκανες αυτές τις επεξεργασίες αν δεν υπήρχε στη λίστα το δικό μου bot; Ή, θα ήταν σωστές; Κάπου δεν κολλάει... - geraki (συζήτηση) 17:37, 21 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Λέω ότι εσύ που κρίνεις τώρα ότι οι επεξεργασίες ήταν περιττές, έχεις αδιαφορήσει για τα αιτήματα στην παρούσα σελίδα εδώ και 2 χρόνια. Το bot σου βρίσκεται στη λίστα. Παλιά επιδείκνυες ενδιαφέρον για τη σελίδα αυτή. Τα τελευταία 2 χρόνια αδιαφόρησες. Οπόταν ουσιαστικά το bot σου δεν διευθετεί τα αιτήματα της παρούσας σελίδας. Τι πιο ξεκάθαρο; Xaris333 (συζήτηση) 17:43, 21 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Όλο αυτό για να καταλήξουμε απλά στο "δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις"... -- geraki (συζήτηση) 20:24, 21 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι αδιαφορείς για την παρούσα σελίδα και κακώς το bot σου βρίσκεται στη λίστα με τα bot που μπορούν να εκτελέσουν αιτήματα, εάν και εφόσον είναι αναγκαία. Εδώ και 2 χρόνια δεν απάντησες σε ούτε ένα μήνυμα. Όπως κακώς ήταν στη λίστα και το bot του Markellos που ήταν ανενεργό εδώ και 5 χρόνια, εξού και το αφαίρεσα. Xaris333 (συζήτηση) 13:06, 22 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Προσθήκη προτύπου πύλης[επεξεργασία κώδικα]

@Geraki: Παρακαλώ όπως προστεθεί το {{Πύλη|Βόρεια Μακεδονία|Flag of North Macedonia.svg|boxsize=150}} σε όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Βόρεια Μακεδονία και των υποκατηγοριών αυτής. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες πύλες της ΒΠ. Xaris333 (συζήτηση) 14:53, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)


Θα γίνει τη Δευτέρα. Πρόσθεσα στο Πρότυπο:Προκαθορισμένη εικόνα πύλης τα σχετικά, οπότε έχουμε απλά {{Πύλη|Βόρεια Μακεδονία}}.

Για ποιο λόγο χρειάζεται το (ιδιαίτερα στενό) boxsize=150; -- geraki (συζήτηση) 10:27, 16 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

@Geraki: Xaris333 (συζήτηση) 21:11, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)


Περίμενα απάντηση στο παραπάνω. Έγινε προσθήκη του {{Πύλη|Βόρεια Μακεδονία}} σε 146 λήμματα και 12 κατηγορίες. Η προσθήκη έγινε μέχρι κάποιο όριο υποκατηγοριών και αποκλείοντας κάποιους συγκεκριμένους κλάδους που δεν ήταν πραγματικά σχετικοί. Υπάρχει πιθανότητα για προσθήκη σε 20-30 λήμματα ακόμη. - geraki (συζήτηση) 12:21, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)


@Geraki: Νομίζω δεν έκανες καλή δουλειά. Δεν έχει προστεθεί το πρότυπο σε βασικά λήμματα όπως πόλεις και περιφέρειες της χώρας (π.χ. Κουμάνοβο, Βορειοανατολική Στατιστική Περιφέρεια (Βόρεια Μακεδονία)). Xaris333 (συζήτηση) 14:33, 5 Μαρτίου 2019 (UTC)


Με μια πρακτική κατηγοριοποίησης που έχει καταστήσει άχρηστη τη λειτουργία και χρησιμότητα των κατηγοριών, και πολύ καλά έγινε. Προτιμότερο να προστεθεί με το χέρι σε μερικά λήμματα, παρά να αφαιρεθεί από Ρωμαίους αυτοκράτορες, Αμερικανούς καλαθοσφαιριστές κλπ. Να το θυμάστε όταν φτιάχνετε κατηγορίες υποκατηγοριών υποκατηγοριών για ένα λήμμα. - geraki (συζήτηση) 14:47, 5 Μαρτίου 2019 (UTC)

@Geraki: Δεν υπάρχει υπερκατηγοριοποίηση σε αυτή την περίπτωση. Μάλλον έκανες πολύ βιαστικά τη δουλειά και παρέλειψες βασικά πράγματα όπως οι πόλεις. Xaris333 (συζήτηση) 14:57, 5 Μαρτίου 2019 (UTC)

Τις πόλεις δεν τις συμπεριέλαβα ηθελημένα. Οι περιφέρειες όντως ξέφυγαν. Αλλά αν είχες συγκεκριμένο σύνολο λημμάτων στο μυαλό σου, μπορούσες να δώσεις λίστα λημμάτων καθώς το «σε όλα τα λήμματα της Κατηγορία:Βόρεια Μακεδονία και των υποκατηγοριών αυτής» είναι αρκετά ασαφές ως προς το όριο των υποκατηγοριών. Το ζήτημα ήταν να κάνει δουλειά το bot χωρίς να καταβάλλεται κόπος από άνθρωπο. Έχασα πάνω από μισή ώρα για να βρω ένα ικανοποιητικό σύνολο, αποκλείοντας λήμματα και υποκατηγοριές που δεν ταίριαζαν. Μόλις στο δεύτερο επίπεδο υποκατηγοριών, χωρίς αυτό έλεγχο, το πρότυπο θα είχε μπει ακόμη και στο Πόλεμος της Βοσνίας. Τέτοια ρεζιλίκια εγώ δεν κάνω. Και αυτό δεν είναι δουλειά bot. Αν δεν σε ικανοποιεί λοιπόν η δική μου δουλειά, παρακαλώ την επόμενη φορά κάνε εσύ τη δουλειά και δώσε λίστα λημμάτων και όχι ένα αόριστο «όλες τις υποκατηγορίες». - geraki (συζήτηση) 15:11, 5 Μαρτίου 2019 (UTC)
Αυτό όμως έπρεπε να το είχες πει από την αρχή. Αν δεν έχεις τη διάθεση να ξοδέψεις τον απαιτούμενο χρόνο ή αν θεωρείς τον χρόνο αυτό ως χαμένο χρόνο, πρέπει να το δηλώνεις εδώ να το ξέρουμε. Η σελίδα αναφέρει ότι κάνουμε αιτήματα για επεξεργασίες από bot. Αν εσύ δεν έχει τη διάθεση ή την ικανότητα να εντοπίζεις αυτά τα λήμματα, θα πρέπει να το αναφέρεις. Θα ήταν καλό να το γράψουμε και στη σελίδα ότι ο χρήστης πρέπει να δίνει λίστα λημμάτων όταν κάνει ένα αίτημα. Αφού είσαι ο μόνος ενεργός διαχειριστής bot, θα πρέπει τα αιτήματα να γίνονται με βάση τον τρόπο που εσύ δουλεύεις ή με τον τρόπο που επιθυμείς να δουλεύεις... Νομίζω επιβεβαιώθηκα για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς υπάρχει αδιαφορία για τα αιτήματα στην παρούσα σελίδα. Αυτό γίνεται εδώ και δύο χρόνια. Και ότι έγινε το τελευταίο διάστημα από σένα, τον μόνο ενεργό χρήστη bot που αναφέρεται στην παρούσα σελίδα, ουσιαστικά έγινε για... τα μάτια του κόσμου. Να μπορείς να λες ότι γίνεται δουλειά. Αλλά δυστυχώς είναι ανεπαρκής η δουλειά αυτή. Μάλλον έχεις κουραστεί, εξού και η αδιαφορία... Πάντως, όταν είχα κάνει το ίδιο αίτημα για την επιχείρηση Ποδόσφαιρο το 2013, δεν μου ζητήθηκε καμία λίστα [2]. Πώς να ξέρω τώρα ότι χρειαζόταν λίστα;... Έχουμε γενικότερο πρόβλημα. Παλιά η σελίδα αυτή δούλευε πολύ καλά. Τώρα πια όχι. Και δυστυχώς δεν βλέπω φως στο τούνελ, δηλαδή δεν βλέπω να υπάρχουν πρόθυμοι και έμπειροι χρήστες χειριστές bot για να ικανοποιούν τα αιτήματα όταν πρέπει. Xaris333 (συζήτηση) 17:34, 6 Μαρτίου 2019 (UTC)

Πρότυπα πόλεων[επεξεργασία κώδικα]

@Geraki: Παρακαλώ όπως προστεθεί το Πρότυπο:Πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας σε όλα τα λήμματα πόλεων που αναφέρονται στο πρότυπο (για τα οποία έχουμε λήμμα). Xaris333 (συζήτηση) 10:07, 16 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

έγινε. - geraki (συζήτηση) 13:16, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Προσθήκη προτύπου και κατηγορίας[επεξεργασία κώδικα]

@Geraki:

Να προστέθει το πρότυπο Πρότυπο:Κοινότητες Ορεινού Συμπλέγματος Τροόδους σε όλες τις κοινότητες που αναφέρει (116). Να προστεθεί κάτω από τα υπόλοιπα πρότυπα των λημμάτων (π.χ. Πρότυπο:Επαρχία Λεμεσού, Πρότυπο:Επαρχία Λευκωσίας, Πρότυπο:Πιτσιλιά κτλ. Επιπλέον, να προστεθεί παράλληλα και η κατηγορία Κατηγορία:Κοινότητες Ορεινού Συμπλέγματος Τροόδους. Xaris333 (συζήτηση) 20:52, 22 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

@Geraki: Xaris333 (συζήτηση) 19:01, 24 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

@Geraki: Xaris333 (συζήτηση) 12:07, 2 Μαρτίου 2019 (UTC)

Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμη η προσθήκη αυτού του προτύπου, ειδικά βάζοντας στο μυαλό μου αντίστοιχα «Κοινότητες Οροσειράς Πίνδου», «Κοινότητες Άλπεων» κλπ. - geraki (συζήτηση) 12:15, 2 Μαρτίου 2019 (UTC)

Θα το θέσω στην Αγορά. Xaris333 (συζήτηση) 14:28, 5 Μαρτίου 2019 (UTC)

Μετακίνηση κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τώρα έκανα τις (αρκετές) αλλαγές κατηγοριών που χρειάστηκα, δια χειρός (και ένα-ένα τα λήμματά τους!), αφού είχα ξεχάσει ότι αυτή τη δουλειά την κάνει ένα bot. Θα χαιρόμουν αν βρισκόταν ένα πρόθυμο bot για τις εξής μετακινήσεις κατηγοριών:

 1. Κατηγορία Αρκάνσας σε Άρκανσο
 2. Κατηγορία Β΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου αντρών Ελλάδας σε Β΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Ελλάδας
 3. Κατηγορία Δουκάτο του Νασσάου σε Δουκάτο του Νάσσαου και Κατηγορία:Οίκος του Νασσάου σε Οίκος του Νάσσαου
 4. Κατηγορία Μπουντεσλίγκα σε Μπούντεσλιγκα
 5. Κατηγορία Ποδοσφαιριστές Ρεγκιοναλίγκα σε Ποδοσφαιριστές Ρεγκιονάλλιγκα
 6. Κατηγορία Οίκος του Αννοβέρου σε Οίκος του Αννόβερου

Ευχαριστώ. Αν είναι δυνατόν, θα ήθελα μια σύντομη ειδοποίηση για τις αλλαγές, όταν ολοκληρωθούν. --MedMan (συζήτηση) 04:02, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Μετακίνηση κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ για την εξής διόρθωση: Υπάρχει η  Κατηγορία:Υπομνηματογράφοι ανά εθνικότητα και οι υποκατηγορίες της, καθώς και η Κατηγορία:Υπομνηματογράφοι οι οποίες έχουν επίσης λανθασμένη ονομασία: είναι "απομνημονευματογράφοι" και όχι "υπομνηματογράφοι".--Dipa1965 (συζήτηση) 10:30, 24 Μαρτίου 2020 (UTC)

Dipa1965 θα το κάνω αύριο. Υπενθύμιση -- geraki (συζήτηση) 16:44, 25 Μαρτίου 2020 (UTC)

@Geraki:Ευχαριστώ. Το μόνο κάπως άξιο απορίας είναι πώς μας διέφυγε τόσο καιρό.--Dipa1965 (συζήτηση) 19:47, 25 Μαρτίου 2020 (UTC)

@Dipa1965: Καμία απορία. Κανείς πλέον δεν χρησιμοποιεί τις κατηγορίες εκτός από αυτούς που καταστρέφουν το δέντρο κατηγοριών... - geraki (συζήτηση) 14:00, 26 Μαρτίου 2020 (UTC)

Μετακίνηση κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

@Geraki:

Xaris333 (συζήτηση) 14:20, 25 Απριλίου 2020 (UTC)


Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μετακίνηση, έτσι αναφέρονται και στον καθημερινό και στον επίσημο λόγο. Οι αντίστοιχες κατηγορίες και για Ελλάδα και άλλες χώρες έχουν την ίδια ονοματολογία. Αν θέλεις συζήτησέ το στην Αγορά. - geraki (συζήτηση) 17:08, 25 Απριλίου 2020 (UTC)