Συζήτηση χρήστη:Nikosguard

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ για τις συνδέσεις. Συνηθίζω να ευχαριστώ όποιον με βοηθάει σε πράγματα που δεν έχω μάθει να κάνω. Το όφελος είναι πρωτίστως της el.wikipedia.

Απαντήστε στο "Wikidata"
Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Μάλλον κάποια πατάτα έκανα και δεν μπορώ να συνδέσω σωστά το λήμμα Επιχείρηση Ανθρωποειδές στα Βικιντάτα. Μπορείς, σε παρακαλώ, να βοηθήσεις; Ευχαριστώ.

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Έγινε

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ θερμά αγαπητέ φίλε! Καλή συνέχεια.

Stella T98 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα

Τι ακριβώς είναι το DEFAULTSORT και το Authority control?

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, @Stella T98

Το {{Authority control}} είναι πρότυπο της Βικιπαίδειας με συνδέσμους προς διάφορα συστήματα καταλόγων βιβλιοθηκών. Δες για παράδειγμα στο λήμμα Κάρολος Λινναίος. Κάτω-κάτω θα δεις να υπάρχει πίνακας που λέει Σύνδεσμοι σε καταλόγους καθιερωμένων όρων. Αυτός ο πίνακας εμφανίζεται στο λήμμα γιατί στον κώδικα του λήμματος έχουμε προσθέσει το {{Authority control}}. Το πρότυπο αυτό αντλεί δεδομένα από τα Wikidata.


Το {{DEFAULTSORT}} είναι εργαλείο το οποίο ταξινομεί το λήμμα στις αντίστοιχες κατηγορίες στο οποίο βρίσκεται. Για παράδειγμα το λήμμα του ποιητή Αλφάβιου Ωμεγίδη θέλουμε στην Κατηγορία:Έλληνες ποιητές να ταξινομείται ως Ωμεγίδης Αλφάβιος (πρώτα το επίθετο). Για να γίνει αυτό, βάζουμε στον κώδικα του λήμματος {{DEFAULTSORT:Ωμεγιδης Αλφαβιος}} (χωρίς τόνους). Για περισσότερα δες εδώ

Ελπίζω να βοήθησα. αν θελήσεις κάτι επιπλέον, ξαναρώτα. Καλή συνέχεια!

Απαντήστε στο "Απορία"
Boss-well63 (συζήτησησυνεισφορές)

Hello Nikosguard Would you write/ translate the article of Isabelle de Charrière (Q123386) for the Greek Wikipedia? That would be appreciated. ~~~~

Απαντήστε στο "request translation Isabelle de Charrière"
Johnny Gnecco (συζήτησησυνεισφορές)

Προσπαθώ να συνδέσω τις σελίδες από τις άλλες γλώσσες στο Everybody (τραγούδι, Μαντόνα) και κάτι πήγε λάθος. Θυμάμαι ότι πιο παλιά με το που σύνδεες μια σελίδα με την αγγλική σελίδα, συνδεόταν και με όλες τις υπόλοιπες γλώσσες, τώρα έχει μόνο την αγγλική. Και στην αγγλική δείχνει μόνο την ελληνική, γιατί;

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι δεν έκανες κάτι λάθος. Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στα wikidata εδώ και αρκετές ώρες που δημιουργεί ανεπιθύμητα θέματα όπως αυτό που εντόπισες και συ... γίνονται προσπάθειες για να λυθεί... το συγκεκριμένο που αναφέρεις το έλυσα χειροκίνητα. Λογικά πρέπει βλέπεις όλους τους διαγλωσσικούς συνδέσμους πλέον.

Απαντήστε στο "Άλλες γλώσσες"
Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)
Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ. Δεν το είχα υπόψη μου αυτό... ωστόσο βασική μου πρόθεση ήταν να προσθέσω το πρότυπο:Authority control... και όχι να αλλάξω της σειρά των παραγράφων.

Απαντήστε στο "Παραπομπές και πηγές"
Oopocmoeraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα,


πρόσφατα επιμελήθηκες λήμμα που είχα ανεβάσει, στο οποίο διέγραψες σύνδεσμο προς το Αγγλικό Wikipedia. Θα μπορούσες να με διαφώτιζες σχετικά; Έχω δύο βασικές απορίες:

  1. Πώς πρέπει να δηλώνεται ένα λήμμα ότι είναι από μετάφραση, αν όχι με τον τρόπο που το είχα;
  2. Υπάρχουν δεκάδες λήμματα, τα οποία δεν έχουν ακήμη γραφτεί στα Ελληνικά, ωστόσο η ελληνική απόδοση του ονόματός τους δεν είναι προφανής. Για να βοηθήσω όποιον θα ήθελε να προχωρούσε στην σχετική μετάφραση έχω χρησιμοποιήσει αναφορά προς το αγγλικό wikipedia. Αν δεν επιτρέπεται αυτό, πώς μπορώ να το κάνω διαφορετικά;


φιλικά,

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα Oopocmoeraki, Συγνώμη που απαντώ με καθυστέρηση αλλά δεν έβρισκα χρόνο...

  1. Υπάρχουν τρόποι να δηλώσεις ότι ένα λήμμα προέρχεται από μετάφραση. Αν χρησιμοποιήσεις το Content translation, στο ιστορικό του λήμματος που δημιούργησες δηλώνεται αυτόματα ποιου ξενόγλωσσου λήμματος αποτελεί μετάφραση, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις καμία επιπλέον ενέργεια. Δες για παράδειγμα το ιστορικό του λήμματος Μαρία Μήτκου. επιπλέον μπορείς να χρησημοποιήσεις το πρότυπο {{Ενσωμάτωση κειμένου}} του οποίου οδηγίες για τη χρήση του θα βρεις στη σελίδα του προτύπου.
  2. Τους συνδέσμους που οδηγούν σε λήμματα που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα όπως αυτός τους ονομάζουμε κόκκινος συνδέσμους. Είναι πολύ χρήσιμοι γιατί με μια ματιά μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε, είτε έμπειρος συντάκτης της Βικιπαίδειας είτε απλός αναγνώστης, εάν έχει δημιουργηθεί σχετικό λήμμα στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Για περισσότερα δες τη σελίδα Βικιπαίδεια:Κόκκινος σύνδεσμος. Εάν κάνεις κλικ σε έναν κόκκινο σύνδεσμο οδηγείσαι σε σελίδα που σε ενθαρρύνει να δημιουργήσεις λήμμα, καθώς και τις απαραίτητες βασικές οδηγίες ειδικά για τους αρχάριους, για να το πετύχεις. Επίσης, ίσως λιγότερο σημαντικό για πολλούς, ο σύνδεσμος προς ξενόγλωσση Βικιπαίδεια δεν συμπεριλαμβάνεται στο εργαλείο Επιθυμητές Σελίδες ενώ θα έπρεπε. Όταν αντί για κόκκινο σύνδεσμο βάλουμε σύνδεσμο προς άλλη γλώσσα (θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα με την ίδια λογική και όχι μόνο η αγγλική), τότε ακυρώνουμε όλη την παραπάνω διαδικασία. Επιπρόσθετα οι απλοί αναγνώστες (οι οποίοι είναι πολύ περισσότεροι από τους συντάκτες) οδηγούνται ξαφνικά σε ένα ξενόγλωσσο κείμενο χωρίς να ξέρουν τον λόγο, δίνοντας λάθος εντυπώσεις για το τι είναι η Ελληνική Βικιπαίδεια. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!
Απαντήστε στο "σύνδεσμοι προς το Αγγλικό wikipedia"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ (συζήτησησυνεισφορές)

Την άντλησα την πληροφορία από το Τζεονέημς.

Απαντήστε στο "Ντουάρ Φλίτα"
Βοηθήστε με να διαλέξω ρε μην έρθω εκεί (συζήτησησυνεισφορές)

Ε ναι ρε προυτσου προυτσου

Απαντήστε στο "Hi"
2A02:587:4413:9205:F968:541B:B8C0:D64 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρετε αν οι περιφερειακές ενότητες έχουν πρωτεύουσα έχω δει πολλές φόρες να το βάζουν κάποιοι και μετά άλλοι να το σβήνουν γράφοντας δεν έχει εφαρμογή. Θα το έγραφα στην αγορά αλλά είναι κλειδωμένη.

2A02:587:4413:9205:F968:541B:B8C0:D64 (συζήτησησυνεισφορές)

Συγνώμη για την ταλαιπωρία, μετά από αρκετό ψάξιμο το βρήκα. Όλες οι περιφέρειες έχουν πρωτεύουσα οι πρώην νομοί που έγιναν περιφερειακή ενότητα η πρωτεύουσα του νομού γινεται έδρα της περιφερειακής ενότητας με σχεδόν εξαίρεση την Αττική που επειδή ήταν ένας νομός με πολλές νομαρχίες έχει και πρωτεύουσα και έδρα την Αθήνα.

2A02:587:4413:9205:F968:541B:B8C0:D64 (συζήτησησυνεισφορές)

άρα το πρότυπο που υπάρχει είναι λάθος.

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Διοικητικά, η περιφερειακή ενότητα στην Ελλάδα δεν αποτελεί αυτοδιοικούμενο θεσμό. Οπότε δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε να έχει πρωτεύουσα.

Απαντήστε στο "Περιφερειακές ενότητες"