Βικιπαίδεια:Απονομή αστεριών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Απονομή Αστεριών
Το Αστέρι της Συνεισφοράς
Το Αστέρι των Διαγραφών
Το Αστέρι του Σκληρά Εργαζόμενου
Το Μικρό Αστέρι
Το Αστέρι της Ευγένειας
Το Αστέρι της Επιμέλειας
Το Σουρεαλιστικό Αστέρι
Το Αστέρι του Ακούραστου Συγγραφέα
Το Αστέρι του Φωτογράφου
Το Αστέρι του Σχεδιαστή
Το Αστέρι του Βικι-προστάτη
Το Αστέρι του Αντι-βανδαλισμού
Το Αστέρι της Συνεργασίας
Το Αστέρι του Διαμεσολαβητή
Το Αστέρι της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Το Αστέρι κατά του Εκφοβισμού

Η απονομή αστεριών είναι ένα έθιμο της Βικιπαίδειας, σύμφωνα με το οποίο, όποιος κρίνει ότι ένας συντάκτης έχει κάποια ιδιαίτερα αξιόλογη συνεισφορά, του απονέμει ένα αστέρι. Αυτό γίνεται με το να τοποθετήσει την εικόνα ενός αστεριού στη σελίδα συζήτησης του συντάκτη, με κάποιο σχόλιο που να εξηγεί και το λόγο.

Σε ένα περιβάλλον όπως η Βικιπαίδεια, η αναγνώριση της δουλειάς ενός ανθρώπου, έστω και με αυτό τον απλό τρόπο, είναι πολύ σημαντική.

Αστέρια προς απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Το Αστέρι της Συνεισφοράς[επεξεργασία κώδικα]

The Original Barnstar

Το αστέρι αυτό απονέμεται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στην σημαντική συνεισφορά ενός χρήστη της Βικιπαίδειας. Αφορά συνήθως στην συνολική συνεισφορά που μπορεί να έχει κάποιος χρήστης.

Το Αστέρι των Διαγραφών[επεξεργασία κώδικα]

The Editor's Barnstar

Πολλές φορές, η αφαίρεση ολόκληρων τμημάτων ενός λήμματος είναι αναγκαία για την βελτίωσή του. Το αστέρι αυτό απονέμεται σε χρήστες των οποίων οι διαγραφές, οι απαλοιφές ή ακόμα και οι επαναφορές συμβάλλουν καθοριστικά στην βελτίωση ενός λήμματος ή στην διατήρηση της ποιότητάς του.

Το Αστέρι του Σκληρά Εργαζόμενου[επεξεργασία κώδικα]

Working Man's Barnstar

Το Αστέρι του Σκληρά Εργαζόμενου απονέμεται σε χρήστες που αποδεδειγμένα έχουν εργαστεί σκληρά πάνω σε συγκεκριμένους τομείς της Βικιπαίδειας (π.χ λήμματα κοινής θεματολογίας ή λήμματα που αφορούν στη λειτουργία ή την πολιτική της Βικιπαίδειας).

Το Μικρό Αστέρι[επεξεργασία κώδικα]

Minor Barnstar

Συχνά, οι μικρές αλλαγές στην επεξεργασία λημμάτων αντιμετωπίζονται και ως αλλαγές μικρότερης αξίας. Το Μικρό αστέρι απονέμεται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης απέναντι σε χρήστες που συνεισφέρουν με μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές.

Το Αστέρι της Ευγένειας[επεξεργασία κώδικα]

Random Acts of Kindness Barnstar

Το αστέρι αυτό απονέμεται σε όσους χρήστες συμπεριφέρονται με ευγενικό τρόπο σε άλλους χρήστες, είτε παρέχοντας πληροφορίες σε νέους χρήστες, είτε βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο άλλους Βικιπαιδιστές.

Το Αστέρι της Επιμέλειας[επεξεργασία κώδικα]

Barnstar of Diligence

Το Αστέρι της Επιμέλειας απονέμεται σε κάποιον χρήστη με σημαντική συνεισφορά στην επιμέλεια ενός ή περισσότερων λημμάτων. Η επιμέλεια μπορεί να περιλαμβάνει τόσο την εμφάνιση (π.χ δημιουργία ενοτήτων ή προσθήκη φωτογραφικού υλικού) όσο και το περιεχόμενο (π.χ διόρθωση ορθογραφικών λαθών ή βελτίωση στην έκφραση).

Το Σουρεαλιστικό Αστέρι[επεξεργασία κώδικα]

Surreal Barnstar

Το Σουρεαλιστικό Αστέρι απονέμεται σε κάποιον χρήστη, όταν προσθέτει λήμματα πολύ ιδιαίτερης θεματολογίας, περίεργα ή απρόβλεπτα, γραμμένα ωστόσο με τρόπο που να συμβαδίζει με την πολιτική συγγραφής της Βικιπαίδειας.

Το Αστέρι του Ακούραστου Συγγραφέα[επεξεργασία κώδικα]

Tireless Contributor Barnstar

Το Αστέρι του Ακούραστου Συγγραφέα απονέμεται σε χρήστες της Βικιπαίδειας με σημαντική συνεισφορά στην συγγραφή πολλών και ποιοτικών λημμάτων.

Το Αστέρι του Φωτογράφου[επεξεργασία κώδικα]

The Photographer's Barnstar

Το Αστέρι του Φωτογράφου απονέμεται σε Βικιπαιδιστές με σημαντική συνεισφορά στην δημιουργία φωτογραφιών, οι οποίες μπορούν να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας.

Το Αστέρι του Σχεδιαστή[επεξεργασία κώδικα]

The Graphic Designer's Barnstar

Το Αστέρι του Σχεδιαστή απονέμεται σε όσους χρήστες συνεισφέρουν σημαντικά στη δημιουργία γραφικών αρχείων, είτε πρωτότυπων είτε βασισμένων σε προηγούμενες εκδόσεις (π.χ δημιουργία χαρτών στα ελληνικά).

Το Αστέρι του Βικι-προστάτη[επεξεργασία κώδικα]

The Defender of the Wiki Barnstar

Το Αστέρι του Βικι-προστάτη απονέμεται σε όσους προστατεύουν την Βικιπαίδεια από συνεισφορές που έχουν σκοπό να την εκμεταλλευτούν, είτε ως μέσο διαφήμισης είτε για την διασπορά λανθασμένων ή προπαγανδιστικών πληροφοριών. Απονέμεται ακόμα σε χρήστες που καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για την απομάκρυνση υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το Αστέρι του Αντι-βανδαλισμού[επεξεργασία κώδικα]

The Anti-Vandalism Barnstar

Το Αστέρι του Αντι-βανδαλισμού απονέμεται σε χρήστες που συνεισφέρουν σημαντικά στον περιορισμό βανδαλισμών π.χ. μέσω της επαναφοράς σελίδων που έχουν υποστεί βανδαλισμό ή μέσω της διαδικασίας φραγής χρηστών που προκαλούν βανδαλισμούς.

Το Αστέρι της Συνεργασίας[επεξεργασία κώδικα]

The Resilient Barnstar

Το Αστέρι της Συνεργασίας απονέμεται σε χρήστες που έχουν επιδείξει ικανότητα συνεργασίας με άλλους χρήστες πάνω στη διαμόρφωση ενός λήμματος. Μπορεί επίσης να απονεμηθεί σε όποιον χρήστη συνεισφέρει εποικοδομητικά κατά την συζήτηση για ένα λήμμα.

Το Αστέρι του Διαμεσολαβητή[επεξεργασία κώδικα]

The Mediator Barnstar

Το Αστέρι του Διαμεσολαβητή απονέμεται σε χρήστες που έχουν επιδείξει ικανότητα συντονισμού και διαμεσολάβησης μεταξύ άλλων χρηστών πάνω στη διαμόρφωση ενός λήμματος.

Αστέρια θεματικών λημματογραφήσεων[επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για αστέρια που απονέμονται στους χρήστες που συνεισφέρουν στις θεματικές λημματογραφήσεις:

Το Αστέρι της Πολιτιστικής Κληρονομιάς[επεξεργασία κώδικα]

Το Αστέρι της Πολιτιστικής Κληρονομιάς απονέμεται σε χρήστες που έχουν συνεισφέρει ή έχουν γράψει ένα λήμμα στη θεματική λημματογράφηση σχετικά με την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Το Αστέρι κατά του Εκφοβισμού[επεξεργασία κώδικα]

Το Αστέρι κατά του Εκφοβισμού απονέμεται σε χρήστες που έχουν συνεισφέρει ή έχουν γράψει ένα λήμμα στη θεματική λημματογράφηση κατά του Εκφοβισμού.

Άλλα βραβεία[επεξεργασία κώδικα]

Παράλληλα με τα παραπάνω αστέρια, τα οποία απονέμονται σε χρήστες με μακρά διάρκεια ανάλογης προσφοράς, υπάρχουν και άλλα βραβεία που μπορούν να απονέμονται σε χρήστες για συγκεκριμένους λόγους.

Εξαιρετικός νέος χρήστης[επεξεργασία κώδικα]

The Excellent New Editor's Barnstar

Το βραβείο του Εξαιρετικού νέου χρήστη απονέμεται σε νέους χρήστες της Βικιπαίδειας, οι οποίοι επιδεικνύουν αξιοσημείωτη συνεισφορά σε αντιπαραβολή με το βαθμό εμπερίας τους.

Το Βραβείο Επιλεγμένων Λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

The Featured Article Medal

Το Βραβείο Επιλεγμένων Λημμάτων απονέμεται σε χρήστες που Βικιπαίδεια:έχουν σημαντική συνεισφορά σε τρία ή περισσότερα επιλεγμένα ή προβεβλημένα λήμματα.

Αυτοσχέδια αστέρια[επεξεργασία κώδικα]

Αστέρια που σχεδιάζονται ειδικά για την περίπτωση της συγκεκριμένης απονομής. Συνηθίζονται από χρήστες που δεν τους αρέσουν οι έτοιμες λύσεις, αλλά προτιμούν "σπιτικά" αστέρια, φτιαγμένα από τους ίδιους.

Τρόπος απονομής[επεξεργασία κώδικα]

Για την απονομή ενός αστεριού ή ενός βραβείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο που αντιστοιχεί στο αστέρι ή το βραβείο της επιλογής σας, γράφοντας το λόγο για τον οποίο βραβεύετε ένα χρήστη. Για παράδειγμα, ο κώδικας [[Αρχείο:Original_Barnstar_Hires.svg|left|thumb|Ο χρήστης Α απονέμει στον χρήστη Β το Αστέρι της Συνεισφοράς, για το σύνολο της προσφοράς του.]] μεταφράζεται:

Ο χρήστης Α απονέμει στον χρήστη Β το Αστέρι της Συνεισφοράς, για το σύνολο της προσφοράς του.