Κατάλογος πόλεων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος των πόλεων της Ελλάδας περιλαμβάνει τους οικισμούς της Ελλάδας με μόνιμο πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό της Απογραφής του 2011, που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.[1]

Στον κατάλογο δεν αναφέρονται τα προάστια, δηλαδή «οικισμοί ή περιοχές που βρίσκονται στην περιφέρεια μιας πόλης, μακριά από το κέντρο της»[2], οι πληθυσμοί τους όμως περιλαμβάνονται στον αναφερόμενο πληθυσμό της πόλης. Για παράδειγμα, η Καλλιθέα είναι νότιο προάστιο της Αθήνας και ο πληθυσμός της, 100.641 κάτοικοι, περιλαμβάνεται στον πληθυσμό της Αθήνας ο οποίος αναφέρεται στον κατάλογο.

Παρατηρήσεις σχετικά με τον κατάλογο:

  • Οι αναφερόμενοι στον κατάλογο πληθυσμοί των πόλεων, δεν ταυτίζονται με τους πληθυσμούς των Δήμων της Ελλάδας στους οποίους διοικητικά ανήκουν. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, τα πολεοδομικά συγκροτήματα εκτείνονται εντός των διοικητικών ορίων ενός μόνου Δήμου και συνεπώς, οι αναφερόμενες πόλεις έχουν πληθυσμούς μικρότερους από τους πληθυσμούς των Δήμων στους οποίους ανήκουν. Εξαιρέσεις αποτελούν οι πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στις οποίες υπάρχουν πολυάριθμοι Δήμοι, και του Ηρακλείου, στον πολεοδομικό ιστό του οποίου περιλαμβάνεται και η πόλη Γάζι από τον όμορο δήμο Μαλεβιζίου.
  • Ο Πειραιάς ανήκει στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας[3][4][5].
  • Σε περίπτωση όπου υπάρχει πόλη που περιλαμβάνει δύο ή παραπάνω οικισμούς, Δημοτικές Ενότητες ή Δήμους, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, τότε υπάρχει σχετική σημείωση και ο εμφανιζόμενος πληθυσμός της πόλης προκύπτει από το άθροισμα των σχετικών επιμέρους πληθυσμών.


Πόλεις (άνω των 10.000 κατοίκων)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πόλη Πληθυσμός 2011 Γεωγραφικό διαμέρισμα Περιφέρεια Περιφερειακή Ενότητα
1 Αθήνα 3.218.218 [Σημ. 1] Στερεά Ελλάδα Αττικής Πολλές
2 Θεσσαλονίκη 789.191 [Σημ. 2] Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης
3 Πάτρα 168.202[Σημ. 3] Πελοπόννησος Δυτική Ελλάδας Αχαΐας
4 Ηράκλειο 153.653 [Σημ. 4] Κρήτη Κρήτης Ηρακλείου
5 Λάρισα 144.651 Θεσσαλία Θεσσαλίας Λάρισας
6 Βόλος 118.707[Σημ. 5] Θεσσαλία Θεσσαλίας Μαγνησίας
7 Ιωάννινα 65.574 Ήπειρος Ηπείρου Ιωαννίνων
8 Τρίκαλα 61.653 Θεσσαλία Θεσσαλίας Τρικάλων
9 Χαλκίδα 59.125 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας
10 Σέρρες 58.287 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Σερρών
11 Αλεξανδρούπολη 57.812 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Έβρου
12 Ξάνθη 56.122 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ξάνθης
13 Κατερίνη 55.997 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Πιερίας
14 Αγρίνιο 55.097 [Σημ. 6] Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακααρνανίας
15 Καλαμάτα 54.100 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Μεσσηνίας
16 Καβάλα 54.027 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Καβάλας
17 Χανιά 53.910 Κρήτη Κρήτης Χανίων
18 Λαμία 52.006 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας
19 Κομοτηνή 50.990 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ροδόπης
20 Ρόδος 49.541 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου Ρόδου
21 Δράμα 44.823 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δράμας
22 Βέροια 43.158 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Ημαθίας
23 Κοζάνη 41.066 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης
24 Καρδίτσα 38.554 Θεσσαλία Θεσσαλίας Καρδίτσας
25 Ρέθυμνο 32.468 Κρήτη Κρήτης Ρεθύμνης
26 Πτολεμαΐδα 32.142 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης
27 Τρίπολη 30.866 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Αρκαδίας
28 Κόρινθος 30.176 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Κορινθίας
29 Γέρακας 29.939 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
30 Γιαννιτσά 29.789 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Πέλλας
31 Μυτιλήνη 27.871 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου Λέσβου
32 Χίος 26.850 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου Χίου
33 Σαλαμίνα 25.370 Στερεά Ελλάδα Αττικής Νήσων
34 Ελευσίνα 24.910 Στερεά Ελλάδα Αττικής Δυτικής Αττικής
35 Κέρκυρα 24.838 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων Κέρκυρας
36 Πύργος 24.359 Πελοπόννησος Δυτική Ελλάδας Ηλείας
37 Μέγαρα 23.456 Στερεά Ελλάδα Αττικής Δυτικής Αττικής
38 Κιλκίς 22.914 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Κιλκίς
39 Θήβα 22.883 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
40 Άργος 22.209 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
41 Άρτα 21.895 Ήπειρος Ηπείρου
42 Άρτεμη (Λούτσα) 21.488 Στερεά Ελλάδα Αττικής
43 Λιβαδειά 21.379 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
44 Ωραιόκαστρο 20.852 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
45 Αίγιο 20.422 Πελοπόννησος Δυτική Ελλάδας
46 Κως 19.432 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
47 Κορωπί 19.164 Στερεά Ελλάδα Αττικής
48 Πρέβεζα 19.042 Ήπειρος Ηπείρου
49 Σπάρτη 18.926 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
50 Νάουσα 18.882 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
51 Ορεστιάδα 18.426 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
52 Περαία 18.326 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
53 Έδεσσα 18.229 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
54 Φλώρινα 17.686 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
55 Αμαλιάδα 16.763 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
56 Παλλήνη 16.415 Στερεά Ελλάδα Αττικής
57 Θέρμη 16.004 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
58 Βάρη 15.885 Στερεά Ελλάδα Αττικής
59 Νέα Μάκρη 15.554 Στερεά Ελλάδα Αττικής
60 Αλεξάνδρεια 14.821 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
61 Παιανία 14.595 Στερεά Ελλάδα Αττικής
62 Καλύβια Θορικού 14.424 Στερεά Ελλάδα Αττικής
63 Ναύπλιο 14.203 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
64 Ναύπακτος 13.415 Στερεά Ελλάδα Δυτική Ελλάδας
65 Καστοριά 13.387 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
66 Γρεβενά 13.137 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
67 Μεσολόγγι 12.785 Στερεά Ελλάδα Δυτική Ελλάδας
68 Γάζι 12.606 Κρήτη Κρήτης
69 Ιεράπετρα 12.355 Κρήτη Κρήτης
70 Κάλυμνος (Πόθια) 12.324 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
71 Ραφήνα 12.168 Στερεά Ελλάδα Αττικής
72 Λουτράκι 11.564 Στερεά Ελλάδα Πελοποννήσου
73 Άγιος Νικόλαος 11.421 Κρήτη Κρήτης
74 Ερμούπολη 11.407 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
75 Ιαλυσός 11.331 Νησιά Αιγαίου Νοτίου Αιγαίου
76 Μάνδρα 11.327 Στερεά Ελλάδα Αττικής
77 Τύρναβος 11.069 Θεσσαλία Θεσσαλίας
78 Γλυκά Νερά 11.049 Στερεά Ελλάδα Αττικής

Μικρότερες Πόλεις (από 5.000 έως 10.000 κατ.)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πόλη Πληθυσμός 2011 Γεωγραφικό Διαμέρισμα Περιφέρεια
79 Άγιος Στέφανος 9.892 Στερεά Ελλάδα Αττικής
80 Διαβατά 9.890 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
81 Κιάτο 9.812 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
82 Ανατολή 9.798 Ήπειρος Ηπείρου
83 Ζάκυνθος 9.772 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
84 Αργοστόλι 9.748 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
85 Πόρτο Ράφτη 9.686 Στερεά Ελλάδα Αττικής
86 Μαρκόπουλο 9.513 Στερεά Ελλάδα Αττικής
87 Νέα Αρτάκη 9.489 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
88 Ζεφύρι 9.454 Στερεά Ελλάδα Αττικής
89 Σητεία 9.348 Κρήτη Κρήτης
90 Νέα Μουδανιά 9.342 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
91 Φάρσαλα 9.298 Θεσσαλία Θεσσαλίας
92 Σίνδος 9.289 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
93 Διδυμότειχο 9.263 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
94 Σπάτα 9.198 Στερεά Ελλάδα Αττικής
95 Ηγουμενίτσα 9.145 Ήπειρος Ηπείρου
96 Επανομή 8.979 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
97 Χρυσούπολη 8.885 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
98 Νέα Μηχανιώνα 8.775 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
99 Λευκάδα 8.673 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
100 Νέα Πέραμος 8.333 Στερεά Ελλάδα Αττικής
101 Καλαμπάκα 8.330 Θεσσαλία Θεσσαλίας
102 Σάμος 8.079 [Σημ. 7] Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
103 Αλμυρός 7.955 Θεσσαλία Θεσσαλίας
104 Κουφάλια 7.850 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
105 Γιάννουλη 7.847 Θεσσαλία Θεσσαλίας
106 Λαγκαδάς 7.764 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
107 Μουρνιές 7.553 Κρήτη Κρήτης
108 Κερατέα 7.493 Στερεά Ελλάδα Αττικής
109 Γαστούνη 7.485 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
110 Άργος Ορεστικό 7.473 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
111 Ελασσόνα 7.338 Θεσσαλία Θεσσαλίας
112 Χαλάστρα 7.270 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
113 Νέα Καλλικράτεια 7.238 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
114 Τρίλοφος 7.227 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
115 Δροσιά 7.186 Στερεά Ελλάδα Αττικής
116 Καρπενήσι 7.183 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
117 Μαραθώνας 7.170 Στερεά Ελλάδα Αττικής
118 Λαύριο 7.078 Στερεά Ελλάδα Αττικής
119 Νάξος 7.070 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
120 Πολύκαστρο 7.064 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
121 Λιτόχωρο 6.995 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
122 Άμφισσα 6.919 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
123 Αίγινα 6.867 Στερεά Ελλάδα Αττικής
124 Νέο Καρλόβασι 6.708 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
125 Κάτω Αχαΐα 6.618 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
126 Βασιλικό 6.571 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
127 Αριδαία 6.561 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
128 Άνοιξη 6.510 Στερεά Ελλάδα Αττικής
129 Ασβεστοχώρι 6.392 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
130 Μοίρες 6.379 Κρήτη Κρήτης
131 Σούδα 6.358 Κρήτη Κρήτης
132 Παραλία Αχαΐας 6.336 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
133 Κουνουπιδιανά 6.334 Κρήτη Κρήτης
134 Οβρυά 6.308 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
135 Ανάβυσσος 6.202 Στερεά Ελλάδα Αττικής
136 Θρακομακεδόνες 6.200 Στερεά Ελλάδα Αττικής
137 Πολύγυρος 6.121 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
138 Αμπελώνας 6.083 Θεσσαλία Θεσσαλίας
139 Αφάντου 6.072 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
140 Μεσσήνη 6.065 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
141 Νέοι Επιβάτες 5.984 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
142 Φιλιατρά 5.969 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
143 Λεοντάρι 5.929 Στερεά Ελλάδα Αττικής
144 Ψαχνά 5.827 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
145 Μεγαλόπολη 5.748 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
146 Παλαμάς 5.745 Θεσσαλία Θεσσαλίας
147 Αυλώνας 5.744 Στερεά Ελλάδα Αττικής
148 Μύρινα 5.711 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
149 Διόνυσος 5.651 Στερεά Ελλάδα Αττικής
150 Σοφάδες 5.556 Θεσσαλία Θεσσαλίας
151 Νεροκούρος 5.531 Κρήτη Κρήτης
152 Ξυλόκαστρο 5.500 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
153 Φίλυρο 5.495 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
154 Σιάτιστα 5.490 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
155 Φέρες 5.457 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
156 Σκύδρα 5.406 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
157 Πλαγιάρι 5.392 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
158 Αρχάγγελος 5.384 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
159 Κρεμαστή 5.363 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
160 Βροντάδος 5.323 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
161 Τυμπάκι 5.285 Κρήτη Κρήτης
162 Ρίο 5.252 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
163 Ορχομενός 5.238 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
164 Κρύα Βρύση 5.214 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
165 Αγριά 5.191 Θεσσαλία Θεσσαλίας
166 Μακροχώρι 5.189 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
167 Σιδηρόκαστρο 5.177 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
168 Νέα Αγχίαλος 5.132 Θεσσαλία Θεσσαλίας
169 Κυπαρισσία 5.131 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
170 Κάρυστος 5.112 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
171 Κρυονέρι 5.040 Στερεά Ελλάδα Αττικής
172 Δροσιά 5.020 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
173 Γαργαλιάνοι 5.007 Πελοπόννησος Πελοποννήσου

Κωμοπόλεις (από 2.000 έως 5.000 κατ.)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πόλη Πληθυσμός 2011 Γεωγραφικό Διαμέρισμα Περιφέρεια
174 Αταλάντη 4978 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
175 Άγιος Αθανάσιος Θεσ/νίκης 4967 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
176 Νιγρίτα 4947 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
177 Στυλίδα 4892 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
178 Σκιάθος 4883 Θεσσαλία Θεσσαλίας
179 Χορτιάτης 4873 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
180 Αιάντειο Σαλαμίνας 4860 Στερεά Ελλάδα Αττικής
181 Πεντέλη Αττικής 4851 Στερεά Ελλάδα Αττικής
182 Αλιβέρι 4827 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
183 Τήνος 4762 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
184 Μαγούλα 4735 Στερεά Ελλάδα Αττικής
185 Δαράτσος Χανίων 4732 Κρήτη Κρήτης
186 Αμπελάκια Σαλαμίνας 4710 Στερεά Ελλάδα Αττικής
187 Βόνιτσα 4703 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
188 Καλοχώρι Θεσσαλονίκης 4672 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
189 Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας 4643 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
190 Φιλιππιάδα 4619 Ήπειρος Ηπείρου
191 Αγία Μαρίνα Κορωπίου 4462 Στερεά Ελλάδα Αττικής
192 Αλίαρτος 4402 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
193 Ζευγολατειό Κορινθίας 4363 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
194 Ιτέα Φωκίδας 4362 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
195 Ελευθερούπολη 4360 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
196 Ιστιαία 4339 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
197 Παροικιά 4326 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
198 Αρκαλοχώρι 4313 Κρήτη Κρήτης
199 Γύθειο 4279 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
200 Νέα Μαγνησία 4266 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
201 Κίσσαμος 4236 Κρήτη Κρήτης
202 Βουλιαγμένη 4180 Στερεά Ελλάδα Αττικής
203 Ερέτρια 4166 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
204 Αιγίνιο 4153 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
205 Κίτσι 4091 Στερεά Ελλάδα Αττικής
206 Κανάλια Κέρκυρας 4086 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
207 Σχηματάρι 4035 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
208 Αιτωλικό 4012 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
209 Κρανίδι 4006 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
210 Σπέτσες 4001 Στερεά Ελλάδα Αττικής
211 Φαλάννη Λάρισας 3987 Θεσσαλία Θεσσαλίας
212 Περιβόλια Κυδωνίας Χανίων 3986 Κρήτη Κρήτης
213 Ανδραβίδα 3981 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
214 Αρχάνες 3969 Κρήτη Κρήτης
215 Κατσικάς 3885 Ήπειρος Ηπείρου
216 Νίκαια Λάρισας 3876 Θεσσαλία Θεσσαλίας
217 Νέα Ραιδεστός 3869 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
218 Νεμέα 3853 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
219 Ποταμός Κέρκυρας 3840 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
220 Σουφλί 3837 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
221 Μαλεσίνα Φθιώτιδας 3833 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
222 Αμφιλοχία 3827 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
223 Ηράκλεια Σερρών 3786 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
224 Μύκονος (πόλη) 3783 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
225 Βασιλικά Θεσσαλονίκης 3762 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
226 Λεωνίδιο 3761 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
227 Ληξούρι 3752 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
228 Λεπτοκαρυά Πιερίας 3700 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
229 Σταυρός Θεσσαλονίκης 3672 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
230 Αμύνταιο 3671 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
231 Δρυμός Θεσσαλονίκης 3659 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
232 Κύμινα 3652 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
233 Πόρος (χώρα) 3651 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
234 Αμάρυνθος 3647 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
235 Κιμμέρια 3644 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
236 Παστίδα Ρόδου 3641 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
237 Γουμένισσα 3609 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
238 Βαρθολομιό 3603 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
239 Λαγυνά 3591 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
240 Προσοτσάνη 3553 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
241 Νέα Πέραμος Καβάλας 3514 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
242 Ροδίτσα Φθιώτιδας 3509 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
243 Δεσκάτη 3508 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
244 Κορινός 3487 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
245 Ελεούσα Ιωαννίνων 3484 Ήπειρος Ηπείρου
246 Χώρα Μεσσηνίας 3454 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
247 Άγιος Νικόλαος Ληλαντίων 3426 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
248 Καρδία Θεσσαλονίκης 3394 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
249 Άρια Αργολίδας 3376 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
250 Κρηνίδες 3365 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
251 Βελβεντός 3360 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
252 Καπανδρίτι 3359 Στερεά Ελλάδα Αττικής
253 Σάπες 3351 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
254 Βραχάτι 3338 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
255 Λητή 3302 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
256 Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης 3287 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
257 Ιερισσός 3266 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
258 Βάγια Βοιωτίας 3248 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
259 Λιμένας Θάσου 3234 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
260 Ζηπάρι Κω 3227 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
261 Μάλια 3224 Κρήτη Κρήτης
262 Κοσκινού Ρόδου 3175 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
263 Καρδαμίτσια Ιωαννίνων 3172 Ήπειρος Ηπείρου
264 Αγιά Λάρισας 3169 Θεσσαλία Θεσσαλίας
265 Γαλατάς Χανίων 3166 Κρήτη Κρήτης
266 Νέος Μαρμαράς 3158 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
267 Άγιος Αθανάσιος Δράμας 3150 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
268 Αλεπού Κέρκυρας 3149 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
269 Ζαχάρω 3145 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
270 Καλλιθέα Πιερίας 3134 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
271 Μελίκη 3116 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
272 Παραλία Βαθέος Αυλίδος 3115 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
273 Καλαμπάκι 3110 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
274 Βέλο Κορινθίας 3096 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
275 Σοχός 3094 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
276 Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης 3094 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
277 Σκόπελος 3090 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Θεσσαλίας
278 Νεάπολη Λακωνίας 3090 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
279 Χλόη Καστοριάς 3079 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
280 Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής 3071 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
281 Σκάλα Λακωνίας 3067 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
282 Γέφυρα Θεσσαλονίκης 3059 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
283 Μανιάκοι 3055 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
284 Ντράφι 3055 Στερεά Ελλάδα Αττικής
285 Νέα Μεσημβρία 3050 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
286 Βελεστίνο 3044 Θεσσαλία Θεσσαλίας
287 Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης 3023 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
288 Αμφίκλεια 3012 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
289 Πλωμάρι 2996 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
290 Σέρβια 2980 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
291 Ορμύλια 2979 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
292 Κρόκος Κοζάνης 2977 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
293 Εξοχή Ιωαννίνων 2975 Ήπειρος Ηπείρου
294 Λιμένας Χερσονήσου 2968 Κρήτη Κρήτης
295 Νέο Ρύσιο 2952 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
296 Κόνιτσα 2942 Ήπειρος Ηπείρου
297 Φυλή 2937 Στερεά Ελλάδα Αττικής
298 Λευκίμμη 2935 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
299 Παναιτώλιο 2935 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
300 Σαρωνίδα Αττικής 2932 Στερεά Ελλάδα Αττικής
301 Οινόφυτα Βοιωτίας 2927 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
302 Σταμάτα 2906 Στερεά Ελλάδα Αττικής
303 Αξιούπολη 2897 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
304 Δοξάτο 2884 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
305 Πεδινή Ιωαννίνων 2871 Ήπειρος Ηπείρου
306 Ερυθρές Αττικής 2862 Στερεά Ελλάδα Αττικής
307 Ασπροβάλτα 2838 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
308 Καλυθιές Ρόδου 2836 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
309 Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας 2829 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
310 Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας 2827 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
311 Κολινδρός 2822 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
312 Νέα Βύσσα 2805 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
313 Καινούργιο Αιτ/νίας 2790 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
314 Βιολί Χαράκι Ρεθύμνης 2785 Κρήτη Κρήτης
315 Δεμένικα 2783 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
316 Νέα Κίος Αργολίδας 2778 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
317 Κασσάνδρεια 2775 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
318 Καμένα Βούρλα 2761 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
319 Χωριστή 2725 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
320 Αμυγδαλεώνας 2724 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
321 Νέα Παλάτια 2723 Στερεά Ελλάδα Αττικής
322 Παλαιά Φώκαια 2713 Στερεά Ελλάδα Αττικής
323 Νικήτη 2711 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
324 Πηγάδια Καρπάθου 2707 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
325 Πλάκα Δήλεσι Βοιωτίας 2696 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
326 Αστακός Αιτωλοακαρνανίας 2696 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
327 Κρανέα Ελασσόνος 2691 Θεσσαλία Θεσσαλίας
328 Σπερχειάδα 2691 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
329 Νεάπολη Λασιθίου 2683 Κρήτη Κρήτης
330 Πάλαιρος 2664 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
331 Άγιος Βασίλειος Αχαΐας 2662 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
332 Αράχωβα 2657 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
333 Λέχαιο 2643 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
334 Λεχαινά 2641 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
335 Παραδείσι 2632 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
336 Μεγάλη Παναγία 2592 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
337 Ανατολικό Θεσσαλονίκης 2589 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
338 Ίασμος Ροδόπης 2586 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
339 Κένταυρος Ξάνθης 2580 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
340 Βραχναίικα 2571 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
341 Ροδοδάφνη Αχαΐας 2564 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
342 Λουτρά Αιδηψού Εύβοιας 2560 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
343 Λιβανάτες 2559 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
344 Νέα Βρασνά 2556 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
345 Ξηροπόταμος Δράμας 2554 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
346 Μαρκόπουλο Ωρωπού 2549 Στερεά Ελλάδα Αττικής
347 Περίσταση Πιερίας 2545 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
348 Γαλάτιστα 2537 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
349 Νέα Σελεύκεια 2535 Ήπειρος Ηπείρου
350 Μολάοι 2534 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
351 Νέα Ζίχνη 2530 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
352 Καναλλάκι Πρέβεζας 2513 Ήπειρος Ηπείρου
353 Φιλιάτες 2512 Ήπειρος Ηπείρου
354 Τραγανό Πηνειού Ηλείας 2509 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
355 Σελήνια Σαλαμίνας 2509 Στερεά Ελλάδα Αττικής
356 Ερμιόνη Αργολίδας 2505 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
357 Μέτσοβο 2503 Ήπειρος Ηπείρου
358 Σταυρός Φθιώτιδας 2489 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
359 Εχίνος 2486 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
360 Λυγουριό Αργολίδας 2482 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
361 Λιμενάρια Θάσου 2471 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
362 Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας 2471 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
363 Πυλί Κω 2469 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
364 Νάουσα Πάρου 2468 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
365 Σήμαντρα Χαλκιδικής 2421 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
366 Νέα Μάλγαρα 2404 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
367 Νέο Σούλι Σερρών 2399 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
368 Πέλλα 2398 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
369 Λευκώνας Σερρών 2388 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
370 Βαθύ Εύβοιας 2385 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
371 Κύμη 2383 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
372 Ελάτεια 2372 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
373 Αγία Μαρίνα Λέρου 2372 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
374 Παραμυθιά Θεσπρωτίας 2363 Ήπειρος Ηπείρου
375 Οιχαλία Τρικάλων 2357 Θεσσαλία Θεσσαλίας
376 Σύμη 2354 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
377 Πύλος 2345 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
378 Βαθύλακκος Θεσσαλονίκης 2337 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
379 Αγιάσος 2320 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
380 Ανώγεια 2319 Κρήτη Κρήτης
381 Συκούριο Λάρισας 2316 Θεσσαλία Θεσσαλίας
382 Τυχερό Έβρου 2311 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
383 Αρναία 2300 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
384 Βαμβακόπουλο Χανίων 2300 Κρήτη Κρήτης
385 Βάρδα 2291 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
386 Νεάπολη Κοζάνης 2285 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
387 Άστρος 2285 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
388 Ευξεινούπολη 2281 Θεσσαλία Θεσσαλίας
389 Διμήνι Μαγνησίας 2261 Θεσσαλία Θεσσαλίας
390 Μακρακώμη 2245 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
391 Αγία Παρασκευή Θεσ/νίκης 2244 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
392 Λιβάδι Λάρισας 2244 Θεσσαλία Θεσσαλίας
393 Νικήσιανη 2236 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
394 Άγιος Κήρυκος Ικαρίας 2218 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
395 Νέα Λάμψακος Εύβοιας 2196 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
396 Παληό Καβάλας 2195 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
397 Γαλατάς Τροιζηνίας 2195 Πελοπόννησος Αττικής
398 Αγία Παρασκευή Λέσβου 2195 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
399 Κυριάκι Βοιωτίας 2185 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
400 Διακοπτό 2183 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
401 Ζαγκλιβέρι 2171 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
402 Τερπνή 2169 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
403 Νέα Καρβάλη 2160 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
404 Κάτω Νευροκόπι 2157 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
405 Κέφαλος Κω 2156 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
406 Σκούταρι Σερρών 2154 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
407 Κάτω Γούβες Ηρακλείου 2153 Κρήτη Κρήτης
408 Κάτω Σούλι Αττικής 2142 Στερεά Ελλάδα Αττικής
409 Ανθούσα Αττικής 2132 Στερεά Ελλάδα Αττικής
410 Αλιστράτη 2127 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
411 Κυψέλη Αίγινας 2124 Στερεά Ελλάδα Αττικής
412 Μιντιλόγλι Αχαΐας 2120 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
413 Διώνη Αττικής 2111 Στερεά Ελλάδα Αττικής
414 Κρουσώνας Ηρακλείου 2107 Κρήτη Κρήτης
415 Ζαρός 2106 Κρήτη Κρήτης
416 Πολίχνιτος Λέσβου 2102 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
417 Μεσοποταμία Καστοριάς 2099 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
418 Χαλκούτσι 2094 Στερεά Ελλάδα Αττικής
419 Λεπενού 2090 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
420 Ταγαράδες 2088 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
421 Πάργα 2088 Ήπειρος Ηπείρου
422 Πλατύ Ημαθίας 2083 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
423 Βλαχιώτης Λακωνίας 2080 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
424 Άδενδρο 2079 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
425 Κωστακιοί 2078 Ήπειρος Ηπείρου
426 Ροδόπολη Αττικής 2078 Στερεά Ελλάδα Αττικής
427 Ζαγορά Μαγνησίας 2074 Θεσσαλία Θεσσαλίας
428 Ροδολίβος 2072 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
429 Πάνορμος Καλύμνου 2069 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
430 Αντιμάχεια 2068 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
431 Καρδιτσομαγούλα 2063 Θεσσαλία Θεσσαλίας
432 Σέλερο 2059 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
433 Λακκί Λέρου 2058 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
434 Φαρκαδόνα 2052 Θεσσαλία Θεσσαλίας
435 Τσαριτσάνη 2040 Θεσσαλία Θεσσαλίας
436 Καρίτσα Πιερίας 2025 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
437 Πεντάλοφος Θεσσαλονίκης 2022 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
438 Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου 2020 Κρήτη Κρήτης
439 Πλαταμώνας Πιερίας 2013 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
440 Γαλαξείδι Φωκίδας 2011 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
441 Πικέρμι 2009 Στερεά Ελλάδα Αττικής
442 Γυμνό Ευβοίας 2008 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
443 Αιανή Κοζάνης 2006 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
444 Νέα Μανολάδα Ηλείας 2006 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
445 Αγία Μαρίνα Χανίων 2005 Κρήτη Κρήτης

Χωριά (από 500 έως 2.000 κατ.)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας

Οικισμοί (από 1 έως 500 κατ.)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας

Εικόνες Πόλεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Πολεοδομικό συγκρότημα: Άθροισμα πληθυσμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα Αθηνών (1.029.520), Βορείου Τομέα Αθηνών (592.490), Δυτικού Τομέα Αθηνών (489.675), Νοτίου Τομέα Αθηνών (529.826), Πειραιώς (448.997) και των αθηναϊκών προαστίων των Αχαρνών (99,346) και της Βούλας (28.364), τα οποία ανήκουν διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής
  2. Άθροισμα πληθυσμών του Δήμου Θεσσαλονίκης (325.182), των Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης (52.127), Καλαμαριάς (91.518), Κορδελιού - Ευόσμου (101.753), Νεάπολης - Συκεών (84.741), Παύλου Μελά (99.245) και των πληθυσμών της Πυλαίας (34.625) και του Πανοράματος (17.444), προαστίων που ανήκουν στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.
  3. Άθροισμα πληθυσμών της Πάτρας (167.466) και του προαστίου του Νέου Σουλίου (756).
  4. Άθροισμα πληθυσμών του κεντρικού οικισμού Ηρακλείου (140.730 ) και του προαστίου της Νέας Αλικαρνασσού (12.925) που ανήκει στο δήμο του Ηρακλείου.
  5. Άθροισμα πληθυσμών του Βόλου (86.046) και της Νέας Ιωνίας (32.661) που ανήκει στον πολεοδομικό ιστό του Βόλου.
  6. Άθροισμα πληθυσμών Αγρινίου (46.899) και των κοινοτήτων του Αγίου Κωνσταντίνου (6.534) και του Δοκιμίου (1.664), οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον πολεοδομικό ιστό του Αγρινίου.
  7. Άθροισμα πληθυσμών της πόλης της Σάμου (6.191) και του προαστίου της Βαθέως (1.888).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Πίνακας Αποτελεσμάτων Μόνιμου Πληθυσμού - Απογραφή 2011». Ελληνική Στατιστική Αρχή. http://www.statistics.gr/documents/20181/1210503/resident_population_census2011rev.xls/956f8949-513b-45b3-8c02-74f5e8ff0230.  Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2015.
  2. Μπαμπινιώτης, Γεώργιος (2009). Μικρό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Αθήνα: Κέντρο Λεξικολογίας Ε.Π.Ε., σελ. 931. ISBN 978-960-89751-7-0. 
  3. «Αθήνα η Πόλη μια γενική εικόνα». athinainfo.gr. www.internetinfo.gr. http://www.athinainfo.gr/athensinformation/athenscity/. Ανακτήθηκε στις 7/2/2016. 
  4. «Δήμος Πειραιά > Ο Πειραιάς > Η πόλη». Δήμος Πειραιά. Δήμος Πειραιά. http://www.pireasnet.gr/%CE%9F%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC%CF%82/%CE%97%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B7/tabid/979/Default.aspx. Ανακτήθηκε στις 3/4/2016. 
  5. Μιχαήλ Σταματελάτος, Φωτεινή Βαμβά-Σταματελάτου (2001). Επίτομο γεωγραφικό λεξικό της Ελλάδος. Ερμής, σελ. 600. ISBN 960-320-133-2. 
  1. Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (2011). Για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται ο πληθυσμός των Δήμων και Οικισμών που απαρτίζουν το πολεοδομικό συγκρότημα. Για το Ηράκλειο συνυπολογίζεται ο πληθυσμός της Νέας Αλικαρνασσού, για το Βόλο της Νέας Ιωνίας και για το Αγρίνιο του Αγίου Κωνσταντίνου. Για τις υπόλοιπες μόνο ο πληθυσμός του οικισμού.