Κατάλογος πόλεων της Ισπανίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος πόλεων της Ισπανίας και αναφέρει τους 50 μεγαλύτερους δήμους της Ισπανίας, από τους συνολικά 8.122 δήμους, σύμφωνα με την απογραφή του 2013.[1]

# Δήμος Αυτόνομη κοινότητα Πληθ. (2014)[1]
1 Μαδρίτη Κοινότητα της Μαδρίτης 3.165.235
2 Βαρκελώνη Flag of Catalonia.svg Καταλονία 1.602.386
3 Βαλένθια Flag of the Valencian Community (2x3).svg Βαλένθια (Αυτόνομη Κοινότητα) 786.424
4 Σεβίλλη Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 696.676
5 Σαραγόσα Flag of Aragon.svg Αραγονία 666.058
6 Μάλαγα Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 566.913
7 Μούρθια Flag of the Region of Murcia.svg Περιοχή της Μούρθια 439.712
8 Πάλμα ντε Μαγιόρκα Flag of the Balearic Islands.svg Βαλεαρίδες Νήσοι 399.093
9 Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια Flag of the Canary Islands.svg Κανάριες Νήσοι 382.283
10 Μπιλμπάο Flag of the Basque Country.svg Χώρα των Βάσκων 346.574
11 Αλικάντε Flag of the Valencian Community (2x3).svg Βαλένθια (Αυτόνομη Κοινότητα) 332.067
12 Κόρδοβα Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 328.041
13 Βαγιαδολίδ Flag of Castile and León.svg Καστίλλη και Λεόν 306.830
14 Βίγο Flag of Galicia.svg Γαλικία (Ισπανία) 294.997
15 Χιχόν Flag of Asturias.svg Αστούριες 275.735
16 Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ Flag of Catalonia.svg Καταλονία 253.518
17 Α Κορούνια Flag of Galicia.svg Γαλικία (Ισπανία) 244.810
18 Βιτόρια-Γκαστέις Flag of the Basque Country.svg Χώρα των Βάσκων 242.082
19 Γρανάδα Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 237.540
20 Έλτσε Flag of the Valencian Community (2x3).svg Βαλένθια (Αυτόνομη Κοινότητα) 230.224
21 Οβιέδο Flag of Asturias.svg Αστούριες 223.765
22 Μπαδαλόνα Flag of Catalonia.svg Καταλονία 217.210
23 Καρταγένα Flag of the Region of Murcia.svg Περιοχή της Μούρθια 216.451
24 Τεράσα Flag of Catalonia.svg Καταλονία 215.517
25 Χερέθ ντε λα Φροντέρα Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 212.226
26 Σαβαδέλ Flag of Catalonia.svg Καταλονία 207.444
27 Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε Flag of the Canary Islands.svg Κανάριες Νήσοι 206.593
28 Μόστολες Bandera de Madrid.svg Μαδρίτη 205.712
29 Αλκαλά ντε Ενάρες Bandera de Madrid.svg Μαδρίτη 200.768
30 Παμπλόνα Flag of Navarre.svg Ναβάρρα 196.166
31 Φουενλαμπράδα Bandera de Madrid.svg Μαδρίτη 195.864
32 Αλμερία Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 193.351
33 Λεγανές Bandera de Madrid.svg Μαδρίτη 186.696
34 Σαν Σεμπαστιάν Flag of the Basque Country.svg Χώρα των Βάσκων 186.126
35 Μπούργος Flag of Castile and León.svg Καστίλλη και Λεόν 177.776
36 Σανταντέρ Flag of Cantabria.svg Κανταβρία 175.736
37 Καστεγιόν δε λα Πλάνα Flag of the Valencian Community (2x3).svg Βαλένθια (Αυτόνομη Κοινότητα) 173.841
38 Χετάφε Bandera de Madrid.svg Μαδρίτη 173.057
39 Αλμπαθέτε 22px Castile–La Mancha 172.487
40 Αλκορκόν Bandera de Madrid.svg Μαδρίτη 170.336
41 Λογρόνιο 22px La Rioja (Spain) 151.962
42 Σαν Κριστόμπαλ ντε Λα Λαγούνα Flag of the Canary Islands.svg Κανάριες Νήσοι 151.718
43 Μπαδαχόθ Flag of Extremadura.svg Εξτρεμαδούρα 150.517
44 Σαλαμάνκα Flag of Castile and León.svg Καστίλλη και Λεόν 148.042
45 Ουέλβα Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 147.212
46 Λιέιδα Flag of Catalonia.svg Καταλονία 139.176
47 Μαρβέγια Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 138.679
48 Ταρραγόνα Flag of Catalonia.svg Καταλονία 132.199
49 Λεόν Flag of Castile and León.svg Καστίλλη και Λεόν 129.551
50 Κάδιθ Flag of Andalusia.svg Ανδαλουσία 121.739

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 INE (provisional report). 1 January 2012.