Κατάλογος δήμων της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τους Δήμους της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκαν με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» (Ν. 3852/2010)[1] και απο το Πρόγραμμα «Κλεισθένης» (Ν. 4555/2018) και ισχύουν με την παρούσα μορφή τους από την 1/9/2019, όταν μεταρρυθμίστηκε η Διοικητική Διαίρεση της χώρας τελευταία φορά. Εκτός από την επίσημη ονομασία του δήμου, περιλαμβάνονται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία υπάγονται, ο Νομός στον οποίον υπάγονταν διοικητικά έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, η έκταση (σε τ.χλμ.),[2] η δημογραφική πυκνότητα (κάτοικοι ανά τ.χλμ) και ο μόνιμος πληθυσμός όπως αυτός έχει καταγραφεί σύμφωνα με τις επίσημες εθνικές απογραφές του 2021, 2011,[3] και του 2001 καθώς και η ποσοστιαία μεταβολή μεταξύ αυτών.

Δήμος Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νομός Έκταση (km²) Πυκνότητα Απ. (2021) Μετ.(±%) Απ.(2011) Μετ.(±%) Απ.(2001)
Ορεστιάδας Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 955,6 39,4 31.694 -15,9 37.695 -4,3 39.375
Διδυμοτείχου Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 565,4 34,5 16.161 -17,1 19.493 -16,6 23.380
Σουφλίου Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 1.325,7 11,3 11.784 -21,1 14.941 -15,5 17.691
Αλεξανδρούπολης Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 1.217,0 59,9 71.601 -1,9 72.959 10,3 66.125
Σαμοθράκης Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 178,0 16,1 2.622 -8,3 2.859 5,4 2.712
Αρριανών Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 771,2 21,5 14.944 -9,8 16.577 -9,2 18.259
Μαρωνείας-Σαπών Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 641,8 23,0 11.983 -18,7 14.733 -11,4 16.626
Κομοτηνής Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 644,9 103,8 65.107 -2,7 66.919 8,8 61.501
Ιάσμου Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 485,3 28,5 12.346 -10,6 13.810 -7,0 14.851
Αβδήρων Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 352,0 54,0 17.860 -6,0 19.005 4,1 18.262
Μύκης Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 633,3 24,5 14.521 -6,6 15.540 -3,4 16.091
Ξάνθης Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 495,1 131,6 66.162 1,6 65.133 15,5 56.383
Τοπείρου Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 312,5 36,9 9.634 -16,6 11.544 -5,6 12.223
Νέστου Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 678,8 32,9 20.525 -8,1 22.331 0,5 22.218
Καβάλας Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 351,4 200,6 65.857 -6,6 70.501 -5,0 74.186
Παγγαίου Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 701,4 45,7 29.592 -7,8 32.085 1,4 31.644
Θάσου Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 380,1 36,2 13.055 -5,2 13.770 2,4 13.451
Δοξάτου Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 243,4 59,6 12.109 -16,6 14.516 -14,0 16.883
Παρανεστίου Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 1.029,4 3,8 2.852 -26,9 3.901 -23,7 5.114
Δράμας Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 840,0 70,2 55.593 -5,7 58.944 2,7 57.367
Προσοτσάνης Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 481,8 27,1 10.744 -17,8 13.066 -15,9 15.531
Κάτω Νευροκοπίου Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 873,6 9,0 5.323 -32,3 7.860 7,8 7.289
Νέας Ζίχνης Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 404,3 30,7 8.259 -33,4 12.397 -10,3 13.813
Αμφίπολης Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 411,8 22,3 7.169 -21,9 9.182 -22,6 11.860
Βισαλτίας Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 658,3 30,4 16.032 -20,0 20.030 -13,5 23.158
Εμμανουήλ Παππά Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 337,9 43,4 11.574 -21,1 14.664 -23,0 19.053
Σερρών Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 600,5 127,9 73.847 -3,9 76.817 0,5 76.472
Ηράκλειας Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 451,5 46,8 15.711 -25,7 21.145 -6,8 22.695
Σιντικής Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 1.103,4 20,1 18.532 -16,5 22.195 -19,1 27.432
Κιλκίς Μακεδονίας-Θράκης Κιλκίς 1.599,6 32,5 45.489 -12,4 51.926 -5,2 54.750
Παιονίας Μακεδονίας-Θράκης Κιλκίς 919,3 31,0 25.159 -11,7 28.493 -10,0 31.674
Χαλκηδόνος Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 391,5 86,0 29.951 -11,1 33.673 -1,8 34.299
Δέλτα Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 311,1 147,3 45.628 -0,5 45.839 14,0 40.206
Ωραιοκάστρου Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 217,9 175,8 40.114 4,7 38.317 53,5 24.962
Παύλου Μελά Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 23,8 4.170,0 99.969 0,7 99.245 13,3 87.587
Αμπελοκήπων-Μενεμένης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 9,8 5.319,1 49.674 -4,7 52.127 -10,4 58.149
Κορδελιού-Ευόσμου Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 13,4 7.593,5 105.426 3,6 101.753 31,8 77.174
Νεάπολης-Συκεών Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 12,9 6.569,1 80.851 -4,6 84.741 -5,1 89.274
Θεσσαλονίκης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 19,3 16.848,8 317.778 -2,3 325.182 -18,1 397.156
Καλαμαριάς Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 6,4 14.262,3 92.238 1,1 91.279 1,3 90.096
Θερμαϊκού Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 133,4 376,8 45.450 -9,6 50.264 35,4 37.126
Θέρμης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 382,1 139,2 55.238 3,8 53.201 54,5 34.436
Πυλαίας-Χορτιάτη Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 155,6 450,6 72.223 3,0 70.110 40,4 49.922
Λαγκαδά Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 1.222,7 33,6 37.072 -9,8 41.103 5,0 39.160
Βόλβης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 783,0 30,0 19.812 -15,6 23.478 -4,0 24.454
Αριστοτέλη Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 747,0 24,5 16.994 -7,1 18.294 3,1 17.752
Σιθωνίας Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 516,8 24,0 11.631 -6,2 12.394 5,1 11.798
Πολύγυρου Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 947,4 23,3 21.350 -3,2 22.048 0,5 21.931
Κασσάνδρας Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 334,3 49,9 16.958 1,7 16.672 11,4 14.971
Νέας Προποντίδας Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 372,3 98,0 34.391 -5,8 36.500 20,1 30.397
Δίου-Ολύμπου Μακεδονίας-Θράκης Πιερίας 495,3 51,8 23.984 -6,6 25.668 -0,8 25.872
Κατερίνης Μακεδονίας-Θράκης Πιερίας 681,9 125,9 82.971 -3,4 85.851 3,0 83.387
Πύδνας-Κολινδρού Μακεδονίας-Θράκης Πιερίας 339,5 44,7 12.531 -17,4 15.179 -11,5 17.153
Αλεξάνδρειας Μακεδονίας-Θράκης Ημαθίας 478,8 86,8 38.293 -7,9 41.570 -2,8 42.777
Βέροιας Μακεδονίας-Θράκης Ημαθίας 796,5 83,5 62.064 -6,7 66.547 1,6 65.530
Ηρωικής Πόλεως Νάουσας Μακεδονίας-Θράκης Ημαθίας 425,5 76,4 29.669 -8,7 32.494 -4,9 34.164
Πέλλας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 669,2 94,3 56.918 -9,8 63.122 -2,7 64.847
Σκύδρας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 239,5 84,3 18.080 -10,4 20.188 -2,6 20.720
Έδεσσας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 611,2 47,1 26.336 -8,6 28.814 -2,6 29.568
Αλμωπίας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 985,8 28,0 24.924 -9,6 27.556 -4,4 28.822
Αμυνταίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας 589,4 28,8 14.331 -15,6 16.973 -7,5 18.357
Φλώρινας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας 819,7 40,1 29.611 -9,9 32.881 -2,1 33.588
Πρεσπών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας 515,5 3,0 1.220 -21,8 1.560 -27,9 2.164
Καστοριάς Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς 763,3 47,0 33.227 -7,4 35.874 -3,3 37.094
Νεστόριου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς 616,1 4,3 2.188 -17,3 2.646 -15,4 3.129
Άργους Ορεστικού Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς 340,7 34,6 10.633 -9,9 11.802 -12,4 13.479
Εορδαίας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 708,8 64,3 42.414 -7,0 45.592 -2,1 46.555
Κοζάνης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 1.071,3 66,6 67.161 -5,9 71.388 1,7 70.220
Βοΐου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 1.007,6 18,2 15.080 -18,0 18.386 -10,0 20.430
Βελβεντού Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 126,5 27,2 3.060 -11,2 3.448 -11,4 3.549
Σερβίων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 224,6 50,7 9.486 -16,7 11.382 -11,4 13.185
Δεσκάτης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενών 431,6 13,6 5.205 -11,1 5.852 -16,9 7.045
Γρεβενών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενών 1.859,0 13,9 21.440 -17,2 25.905 1,5 25.522
Κόνιτσας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 951,2 6,7 5.325 -16,3 6.362 -16,8 7.648
Πωγωνίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 701,0 12,8 6.859 -23,4 8.960 -0,3 8.987
Ζαγορίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 989,8 3,8 3.384 -9,1 3.724 -14,4 4.348
Ζίτσας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 565,6 26,1 13.630 -7,7 14.766 -1,1 14.923
Ιωαννιτών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 403,3 278,9 113.094 0,5 112.486 9,1 103.101
Μετσόβου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 363,7 17,0 5.429 -12,4 6.196 -13,7 7.177
Βορείων Τζουμέρκων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 358,3 15,9 5.075 -11,2 5.714 31,0 4.361
Δωδώνης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 657,5 14,7 7.258 -25,1 9.693 -7,5 10.482
Σουλίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Θεσπρωτίας 502,8 20,0 8.767 -12,9 10.063 -3,0 10.379
Φιλιατών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Θεσπρωτίας 583,5 13,2 6.351 -17,6 7.710 -15,2 9.092
Ηγουμενίτσας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Θεσπρωτίας 428,4 60,3 25.709 -0,4 25.814 7,0 24.130
Πάργας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Πρέβεζας 275,0 43,1 10.771 -9,2 11.866 -5,8 12.597
Πρέβεζας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Πρέβεζας 381,0 83,3 30.893 -2,6 31.733 5,3 30.137
Ζηρού Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Πρέβεζας 381,0 36,5 13.071 -5,9 13.892 -9,9 15.410
Αρταίων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 457,2 94,4 41.633 -3,6 43.166 -2,2 44.136
Νικόλαου Σκουφά Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 231,8 55,0 11.411 -10,5 12.753 -12,0 14.491
Γεωργίου Καραϊσκάκη Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 463,9 12,5 5.321 -7,9 5.780 -18,9 7.131
Κεντρικών Τζουμέρκων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 509,2 12,1 5.562 -10,0 6.178 -21,4 7.862
Πύλης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 748,9 19,2 12.915 -10,0 14.343 -9,7 15.886
Μετεώρων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 1.658,3 13,3 19.290 -12,3 21.991 -3,8 22.853
Τρικκαίων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 607,6 133,9 78.508 -3,5 81.355 3,2 78.817
Φαρκαδόνος Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 368,7 36,3 11.348 -15,3 13.396 -11,5 15.133
Παλαμά Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 382,7 43,7 13.416 -19,8 16.726 -9,6 18.500
Μουζακίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 313,9 41,8 11.264 -14,2 13.122 -20,0 16.407
Σοφάδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 720,7 26,2 16.577 -12,1 18.864 -18,1 23.043
Αργιθέας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 372,9 9,3 3.515 1,9 3.450 38,7 2.488
Λίμνης Πλαστήρα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 198,4 23,4 5.285 14,0 4.635 15,2 4.022
Καρδίτσας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 647,4 87,7 56.641 -0,2 56.747 -0,6 57.089
Ελασσόνας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 1.565,2 20,5 25.441 -20,8 32.121 -9,2 35.358
Τυρνάβου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 525,3 47,7 22.252 -11,1 25.032 -3,2 25.864
Τεμπών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 576,7 23,8 11.99 -12,5 13.712 -11,2 15.439
Λάρισας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 336,0 483,9 164.381 1,1 162.591 11,4 145.981
Αγιάς Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 661,8 17,3 10.705 -6,7 11.470 -12,6 13.120
Κιλελέρ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 976,3 21,4 18.068 -13,4 20.854 -8,2 22.719
Φαρσάλων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 739,7 25,1 16.310 -12,1 18.545 -21,7 23.675
Ρήγα Φεραίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 550,6 19,8 8.841 10.922 -7,7 11.830
Αλμυρού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 905,4 20,6 16.004 18.614 -7,6 20.139
Βόλου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 385,6 374,6 138.865 144.449 1,1 142.923
Ζαγοράς-Μουρεσίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 150,3 38,6 4.556 5.809 -9,9 6.449
Νοτίου Πηλίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 368,5 27,7 8.322 10.216 -4,9 10.745
Σκιάθου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 49,9 122,0 5.499 6.088 5,2 5.788
Σκοπέλου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 96,3 51,5 4.377 4.960 5,4 4.706
Αλοννήσου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 129,6 21,2 3.153 2.750 13,4 2.425
Σκύρου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 223,1 13,4 2.913 2.994 10,4 2.711
Ιστιαίας - Αιδηψού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 509,2 41,4 18.460 21.083 -4,7 22.132
Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 584,8 20,6 11.986 12.045 -11,9 13.673
Διρφύων-Μεσσαπίων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 777,4 24,2 15.435 18.800 -3,3 19.443
Χαλκιδέων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 424,8 240,6 108.313 102.223 10,1 92.809
Ερέτριας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 168,6 77,4 12.676 13.053 6,8 12.218
Κύμης-Αλιβερίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 805,0 35,3 26.359 28.437 -7,4 30.717
Καρύστου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 674,6 18,1 11.593 12.180 -10,5 13.602
Τανάγρας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 461,0 42,2 18.427 19.432 -8,1 21.156
Θηβαίων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 830,1 43,9 32.521 36.477 1,1 36.086
Αλιάρτου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 256,5 42,4 8.778 10.887 -6,8 11.686
Ορχομενού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 415,9 27,9 9.386 11.621 -10,8 13.032
Λεβαδέων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 694,0 45,1 29.393 31.315 -2,6 32.151
Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 294,1 27,8 7.602 8.188 -16,5 9.802
Λοκρών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 614,8 31,9 17.854 19.623 -12,5 22.418
Αμφίκλειας-Ελάτειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 533,3 20,5 8.381 10.922 -16,1 13.024
Καμένων Βούρλων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 337,3 35,8 10.901 12.090 -13,2 13.932
Λαμιέων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 947,0 79,5 66.472 75.315 0,5 74.939
Στυλίδας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 463,9 27,5 11.417 12.750 -9,7 14.188
Μακρακώμης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 836,6 19,2 13.553 16.036 ? ?
Δομοκού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 708,0 16,2 9.178 11.495 -12,9 13.199
Δελφών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φωκίδας 1.121,7 23,8 24.160 26.716 -1,0 26.992
Δωρίδος Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φωκίδας 998,9 13,6 12.050 13.627 25,3 10.874
Καρπενησίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Ευρυτανίας 948,6 13,8 11.477 13.105 6,3 12.328
Αγράφων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Ευρυτανίας 920,3 7,6 5.984 6.976 -3,0 7.190
Αμφιλοχίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 1.091,0 15,6 17.056 -16,8 20.491
Ακτίου-Βόνιτσας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 660,2 26,3 17.370 -2,8 17.872
Ξηρομέρου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 590,1 19,9 11.737 -12,1 13.358
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 680,4 50,6 34.416 -3,9 35.805
Αγρινίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 1.229,3 76,6 94.181 -2,8 96.889
Θέρμου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 333,7 24,7 8.242 5,2 7.837
Ναυπακτίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 876,2 31,7 27.800 3,6 26.840
Πατρέων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 334,9 638,9 213.984 1,7 210.494
Αιγιαλείας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 723,0 69,0 49.872 -6,9 53.585
Καλαβρύτων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 1.058,0 10,4 11.045 -20,6 13.912
Ερυμάνθου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 582,1 15,2 8.877 -21,6 11.329
Δυτικής Αχαΐας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 573,3 45,2 25.916 -12,5 29.608
Ανδραβίδας - Κυλλήνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 355,5 60,7 21.581 -12,5 24.668
Πηνειού Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 161,5 130,2 21.034 7,0 19.658
Ήλιδας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 400,5 80,4 32.219 -11,2 36.275
Πύργου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 456,6 105,1 47.995 -7,0 51.634
Αρχαίας Ολυμπίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 545,1 24,6 13.409 -18,4 16.431
Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 422,3 33,4 14.109 -33,3 21.139
Ζαχάρως Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 276,2 32,4 8.953 -34,7 13.716
Κέρκυρας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κέρκυρας 610,9 167,1 102.071 -6,1 108.652
Παξών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κέρκυρας 30,1 76,4 2.300 -5,3 2.429
Λευκάδας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λευκάδας 333,6 67,9 22.652 8,4 20.894
Μεγανησίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λευκάδας 22,4 46,5 1.041 4,7 994
Ιθάκης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κεφαλληνίας 117,8 27,4 3.231 0,6 3.212
Κεφαλλονιάς Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κεφαλληνίας 786,6 45,5 35.801 3,6 34.544
Ζακύνθου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ζακύνθου 405,6 100,5 40.759 4,8 38.883
Κυθήρων Αττικής Αττικής 300,0 13,5 4.041 13,2 3.571
Σπετσών Αττικής Αττικής 27,1 148,6 4.027 6,5 3.780
Ύδρας Αττικής Αττικής 64,4 30,5 1.966 -25,7 2.646
Τροιζηνίας Αττικής Αττικής 240,9 29,7 7.143 -13,3 8.238
Πόρου Αττικής Αττικής 49,6 80,5 3.993 -6,7 4.282
Αγκιστρίου Αττικής Αττικής 13,4 85,2 1.142 28,9 886
Αίγινας Αττικής Αττικής 87,4 149,4 13.056 2,7 12.716
Σαλαμίνας Αττικής Αττικής 93,4 420,7 39.283 12,3 34.975
Περάματος Αττικής Αττικής 14,7 1.723,6 25.389 -4,9 26.684
Κερατσινίου - Δραπετσώνας Αττικής Αττικής 9,3 9.758,3 91.045 -0,8 91.809
Πειραιά Αττικής Αττικής 10,9 15.058,7 163.688 -10,0 181.933
Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής Αττικής 11,2 9.438,7 105.430 -5,2 111.220
Κορυδαλλού Αττικής Αττικής 4,3 14.686,3 63.445 -10,3 70.710
Αγίας Βαρβάρας Αττικής Αττικής 2,4 10.925,9 26.550 -15,3 31.354
Χαϊδαρίου Αττικής Αττικής 22,7 2.069,6 46.897 -3,3 48.494
Αιγάλεω Αττικής Αττικής 6,5 10.844,3 69.946 -10,2 77.917
Περιστερίου Αττικής Αττικής 10,1 13.928,5 139.981 -4,6 146.743
Πετρούπολης Αττικής Αττικής 6,8 8.673,4 58.979 14,4 51.559
Ιλίου Αττικής Αττικής 9,3 9.166,8 84.793 -0,9 85.572
Αγίων Αναργύρων - Καματερού Αττικής Αττικής 9,2 6.833,8 62.529 7,4 58.244
Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Αττικής Αττικής 3,7 9.741,4 35.556 -0,1 35.607
Γαλατσίου Αττικής Αττικής 4,0 14.836,3 59.345 -6,4 63.418
Αθηναίων Αττικής Αττικής 39,0 17.026,8 637.798 -3,95 664.046 -15,9 789.166
Δάφνης - Υμηττού Αττικής Αττικής 2,4 14.309,8 33.628 -8,6 36.804
Ηλιούπολης Αττικής Αττικής 12,7 6.144,1 78.153 -3,5 81.024
Βύρωνος Αττικής Αττικής 9,2 6.663,9 61.308 -5,2 64.661
Καισαριανής Αττικής Αττικής 7,8 3.374,7 26.458 -2,7 27.193
Ζωγράφου Αττικής Αττικής 8,5 8.336,4 71.026 -12,8 81.435
Παπάγου-Χολαργού Αττικής Αττικής 7,3 6.101,2 44.539 -6,7 47.714
Αγίας Παρασκευής Αττικής Αττικής 7,9 7.557,5 59.704 -0,6 60.065
Χαλανδρίου Αττικής Αττικής 10,8 6.869,6 74.192 -1,5 75.327
Βριλησσίων Αττικής Αττικής 3,9 7.882,3 30.741 15,7 26.567
Αμαρουσίου Αττικής Αττικής 12,9 5.607,2 72.333 1,1 71.551
Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής Αττικής 6,1 4.421,0 26.968 -12,3 30.754
Νέας Ιωνίας Αττικής Αττικής 4,3 15.612,6 67.134 -3,4 69.508
Μεταμορφώσεως Αττικής Αττικής 5,5 5.434,7 29.891 8,6 27.522
Ηρακλείου Αττικής Αττικής 4,6 10.791,7 49.642 3,1 48.132
Λυκόβρυσης-Πεύκης Αττικής Αττικής 4,1 7.561,5 31.002 5,7 29.320
Κηφισιάς Αττικής Αττικής 35,1 2.011,4 70.600 6,2 66.484
Πεντέλης Αττικής Αττικής 36,1 967,7 34.934 12,9 30.956
Μοσχάτου-Ταύρου Αττικής Αττικής 4,5 9.081,6 40.413 1,4 39.870
Καλλιθέας Αττικής Αττικής 4,8 21.187,6 100.641 -12,6 115.150
Νέας Σμύρνης Αττικής Αττικής 3,5 20.760,2 73.076 -4,5 76.508
Παλαιού Φαλήρου Αττικής Αττικής 4,6 14.009,0 64.021 -4,7 67.160
Αγίου Δημητρίου Αττικής Αττικής 5,0 14.402,8 71.294 3,7 68.719
Αλίμου Αττικής Αττικής 5,9 7.059,2 41.720 4,8 39.800
Ελληνικού-Αργυρούπολης Αττικής Αττικής 15,4 3.334,8 51.356 0,1 51.299
Γλυφάδας Αττικής Αττικής 25,4 3.437,2 87.305 4,4 83.665
Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Αττικής Αττικής 37,2 1.300,0 48.399 14,9 42.127
Κρωπίας Αττικής Αττικής 102,0 297,1 30.307 23,9 24.453
Σαρωνικού Αττικής Αττικής 139,1 208,5 29.002 26,8 22.866
Λαυρεωτικής Αττικής Αττικής 175,8 142,8 25.102 12,8 22.261
Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής Αττικής 81,8 245,0 20.040 46,9 13.644
Παιανίας Αττικής Αττικής 53,2 501,7 26.668 34,9 19.767
Σπάτων-Αρτέμιδος Αττικής Αττικής 73,7 458,9 33.821 34,5 25.138
Παλλήνης Αττικής Αττικής 29,4 1.849,0 54.415 61,9 33.611
Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής Αττικής 40,5 500,4 20.266 48,7 13.625
Μαραθώνος Αττικής Αττικής 222,8 150,0 33.423 39,4 23.974
Διονύσου Αττικής Αττικής 111,5 360,6 40.193 23,7 32.504
Ωρωπού Αττικής Αττικής 338,2 99,8 33.769 14,3 29.542
Αχαρνών Αττικής Αττικής 107,9 991,1 106.943 29,5 82.555
Φυλής Αττικής Αττικής 109,1 421,2 45.965 17,4 39.317
Ασπροπύργου Αττικής Αττικής 102,0 296,6 30.251 8,3 27.927
Ελευσίνας Αττικής Αττικής 36,6 817,2 29.902 0,1 29.879
Μάνδρας-Ειδυλλίας Αττικής Αττικής 426,2 42,0 17.885 -4,2 18.677
Μεγαρέων Αττικής Αττικής 332,9 110,9 36.924 8,0 34.174
Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 294,9 72,0 21.221 5,9 20.040
Κορινθίων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 611,3 95,2 58.192 -0,6 58.523
Βέλου-Βόχας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 164,85 115,4 19.027 *** ***
Σικυωνίων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 602,5 37,8 22.794 -1,8 23.203
Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 411,7 42,2 17.365 -4,7 18.224
Νεμέας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 204,7 31,7 6.483 -11,0 7.286
Άργους-Μυκηνών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 1.002,5 41,9 42.022 -12,0 47.745
Ναυπλιέων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 390,2 85,5 33.356 5,5 31.607
Επιδαύρου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 340,4 23,8 8.115 -6,8 8.710
Ερμιονίδας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 421,1 32,2 13.551 -5,4 14.330
Νότιας Κυνουρίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 592,4 14,0 8.294 8,7 7.633
Βόρειας Κυνουρίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 577,0 17,9 10.341 -10,8 11.589
Τρίπολης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 1.475,8 32,0 47.254 -2,7 48.568
Γορτυνίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 1.050,9 9,6 10.109 -19,1 12.492
Μεγαλόπολης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 722,6 14,8 10.687 -3,2 11.044
Οιχαλίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 415,4 27,0 11.228 -3,9 11.681
Τριφυλίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 616,0 44,4 27.373 -12,2 31.190
Πύλου - Νέστορος Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 554,3 38,0 21.077 -0,4 21.172
Μεσσήνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 562,1 41,8 23.482 -9,2 25.859
Καλαμάτας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 440,3 158,6 69.849 -0,2 70.006
Δυτικής Μάνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 402,8 17,2 6.945 4,3 6.658
Ανατολικής Μάνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 510,5 33,6 13.005 -9,1 14.308
Σπάρτης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 1.181,8 29,8 35.259 -3,5 36.540
Ευρώτα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 865,7 20,7 17.891 -7,4 19.319
Μονεμβασιάς Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 949,3 23,1 21.942 0,2 21.898
Ελαφονήσου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 20,0 52,1 1.041 39,5 746
Λήμνου Αιγαίου Λήμνου 477,6 35,6 16.992 -3,2 17.545
Αγίου Ευστρατίου Αιγαίου Λέσβου 43,3 6,2 270 -12,1 307
Δυτικής Λέσβου Αιγαίου Λέσβου 1.065 26,8 28.564 -4,5 29.921
Μυτιλήνης Αιγαίου Λέσβου 568,8 101,7 57.872 -4,4 60.515
Ηρωικής Νήσου Ψαρών Αιγαίου Χίου 44,5 10,3 458 -4,2 478
Οινουσσών Αιγαίου Χίου 17,4 47,5 826 -3,4 855
Χίου Αιγαίου Χίου 842,3 61,0 51.390 -0,7 51.773
Σάμου Αιγαίου Σάμου 477,4 69,1 32.977 -3,0 34.000
Φούρνων Κορσεών Αιγαίου Σάμου 45,2 32,3 1.459 -1,9 1.487
Ικαρίας Αιγαίου Σάμου 255,3 33,0 8.423 0,8 8.354
Άνδρου Αιγαίου Κυκλάδων 380,0 24,3 9.221 -0,7 9.285
Τήνου Αιγαίου Κυκλάδων 194,5 44,4 8.636 6,4 8.115
Κέας Αιγαίου Κυκλάδων 148,9 16,5 2.455 13,6 2.162
Κύθνου Αιγαίου Κυκλάδων 100,2 14,5 1.456 -5,3 1.538
Σύρου - Ερμούπολης Αιγαίου Κυκλάδων 101,9 211,1 21.507 8,7 19.793
Μυκόνου Αιγαίου Κυκλάδων 105,2 96,3 10.134 9,3 9.274
Σερίφου Αιγαίου Κυκλάδων 75,2 18,9 1.420 12,5 1.262
Σίφνου Αιγαίου Κυκλάδων 73,9 35,5 2.625 2,0 2.574
Κιμώλου Αιγαίου Κυκλάδων 53,3 17,1 910 8,6 838
Μήλου Αιγαίου Κυκλάδων 160,1 31,1 4.977 5,1 4.736
Αντιπάρου Αιγαίου Κυκλάδων 45,2 26,8 1.211 19,8 1.011
Πάρου Αιγαίου Κυκλάδων 196,3 69,9 13.715 9,6 12.514
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Αιγαίου Κυκλάδων 495,9 38,0 18.864 3,5 18.229
Αμοργού Αιγαίου Κυκλάδων 126,3 15,6 1.973 6,5 1.852
Ιητών Αιγαίου Κυκλάδων 109,0 18,6 2.024 8,7 1.862
Σικίνου Αιγαίου Κυκλάδων 42,5 6,4 273 14,7 238
Φολεγάνδρου Αιγαίου Κυκλάδων 32,2 23,8 765 13,2 676
Θήρας Αιγαίου Κυκλάδων 90,6 171,6 15.550 13,3 13.725
Ανάφης Αιγαίου Κυκλάδων 40,4 6,7 271 -0,4 272
Αγαθονησίου Αιγαίου Δωδεκανήσου 14,5 12,8 185 21,7 152
Πάτμου Αιγαίου Δωδεκανήσου 45,0 67,7 3.047 -0,2 3.053
Λειψών Αιγαίου Δωδεκανήσου 17,4 45,4 790 15,0 687
Λέρου Αιγαίου Δωδεκανήσου 74,2 106,7 7.917 -3,1 8.172
Καλυμνίων Αιγαίου Δωδεκανήσου 134,5 120,3 16.179 -2,4 16.576
Αστυπάλαιας Αιγαίου Δωδεκανήσου 114,1 11,7 1.334 -3,7 1.385
Κω Αιγαίου Δωδεκανήσου 290,3 115,0 33.388 8,3 30.828
Νισύρου Αιγαίου Δωδεκανήσου 50,1 20,1 1.008 8,6 928
Τήλου Αιγαίου Δωδεκανήσου 64,5 12,1 780 49,7 521
Σύμης Αιγαίου Δωδεκανήσου 65,8 39,4 2.590 -0,2 2.594
Ρόδου Αιγαίου Δωδεκανήσου 1.400,7 82,5 115.490 0,1 115.334
Χάλκης Αιγαίου Δωδεκανήσου 37,0 12,9 478 62,0 295
Μεγίστης Αιγαίου Δωδεκανήσου 12,0 41,0 492 22,1 403
Καρπάθου Αιγαίου Δωδεκανήσου 324,8 19,2 6.226 -5,2 6.565
Ηρωικής Νήσου Κάσου Αιγαίου Δωδεκανήσου 69,5 15,6 1.084 7,0 1.013
Σητείας Κρήτης Λασιθίου 627,1 29,2 18.318 -2,9 18.856
Ιεράπετρας Κρήτης Λασιθίου 554,0 49,8 27.602 -0,5 27.744
Αγίου Νικολάου Κρήτης Λασιθίου 511,7 52,9 27.074 3,9 26.069
Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης Λασιθίου 130,0 18,4 2.387 -22,2 3.067
Βιάννου Κρήτης Ηρακλείου 221,5 25,1 5.563 -7,0 5.983
Μινώα Πεδιάδας Κρήτης Ηρακλείου 398,2 44,1 17.563 -6,0 18.692
Αρχανών - Αστερουσίων Κρήτης Ηρακλείου 337,1 49,5 16.692 -4,8 17.531
Χερσονήσου Κρήτης Ηρακλείου 272,2 98,2 26.717 12,0 23.864
Ηρακλείου Κρήτης Ηρακλείου 244,6 711,3 173.993 6,7 163.115
Μαλεβιζίου Κρήτης Ηρακλείου 291,9 85,2 24.864 19,9 20.735
Γόρτυνας Κρήτης Ηρακλείου 464,8 33,6 15.632 -10,3 17.423
Φαιστού Κρήτης Ηρακλείου 410,8 59,6 24.466 2,4 23.882
Ανωγείων Κρήτης Ρεθύμνης 113,0 21,1 2.379 -15,2 2.805
Μυλοποτάμου Κρήτης Ρεθύμνης 350,3 41,0 14.363 -1,6 14.599
Αμαρίου Κρήτης Ρεθύμνης 277,3 21,3 5.915 5,0 5.633
Αγίου Βασιλείου Κρήτης Ρεθύμνης 359,2 20,7 7.427 -14,1 8.648
Ρεθύμνης Κρήτης Ρεθύμνης 396,3 140,1 55.525 17,5 47.272
Αποκορώνου Κρήτης Χανίων 315,5 40,6 12.807 5,7 12.112
Χανίων Κρήτης Χανίων 351,3 309,3 108.642 10,6 98.202
Πλατανιά Κρήτης Χανίων 491,8 34,3 16.874 -5,5 17.864
Κισσάμου Κρήτης Χανίων 341,0 31,6 10.790 -5,9 11.470
Καντάνου - Σελίνου Κρήτης Χανίων 376,3 14,4 5.431 -13,8 6.302
Σφακίων Κρήτης Χανίων 467,6 4,0 1.889 -21,9 2.419
Γαύδου Κρήτης Χανίων 32,4 4,7 152 87,7 81

Πρόγραμμα Κλεισθένης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την εφαρμογή του Προγράμματος Κλεισθένης, που έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, διασπάστηκαν 5 από τους ανωτέρω δήμους και προέκυψαν 12 νέοι δήμοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό δήμων σε 332.

Οι αλλαγές που συνετελέσθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Παλαιός δήμος Καινούργιοι δήμοι
Δήμος Κέρκυρας Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Αργοστολίου
Δήμος Ληξουρίου
Δήμος Σάμης
Δήμος Σάμου Δήμος Ανατολικής Σάμου
Δήμος Δυτικής Σάμου
Δήμος Σερβίων - Βελβεντού Δήμος Βελβεντού

Δήμος Σερβίων

Δήμος Λέσβου Δήμος Δυτικής Λέσβου

Δήμος Μυτιλήνης

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 2 Απριλίου 2013. 
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 14 Νοεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 2 Απριλίου 2013. 
  3. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 23 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 2 Απριλίου 2013.