Κατάλογος πόλεων της Ουκρανίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Η πρωτεύουσα, Κίεβο

Ο κατάλογος πόλεων της Ουκρανίας περιλαμβάνει τα αστικά συγκροτήματα της Ουκρανίας με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων.

Κατάταξη Πόλη Πληθυσμός 2001
(απογραφή)
Πληθυσμός 2008
(εκτίμηση)
1 Κίεβο 2.611.327 2.740.233
2 Χάρκοβο 1.470.902 1.457.786
3 Ντνιπροπετρόφσκ 1.065.008 1.014.340
4 Οδησσός 1.029.049 1.005.676
5 Ντονέτσκ 1.016.194 980.862
6 Ζαπορίζια 815.256 785.128
7 Λβιβ 732.818 735.114
8 Κρίβι Ριχ 668.980 681.334
9 Μικολάιβ 514.136 506.381
10 Μαριούπολη 492.176 474.715
11 Λουχάνσκ 463.097 441.846
12 Βίνιτσια 356.665 366.769
13 Μακιγίφκα 389.589 366.757
14 Σεβαστούπολη 342.451 339.609
15 Συμφερόπολη 343.644 337.830
16 Χερσώνα 328.360 308.837
17 Πολτάβα 317.998 303.597
18 Τσερνίχιβ 304.994 298.326
19 Τσερκάσι 295.414 289.901
20 Σούμι 293.141 275.748
21 Ζιτόμιρ 284.236 272.454
22 Χόρλιουφκα 292.250 269.124
23 Χμελνίτσκι 253.994 259.065
24 Ρίβνε 248.813 248.442
25 Τσερνίβτσι 240.621 246.940
26 Ντιπροντζερζίνσκ 255.841 245.866
27 Κιρόβοχραντ 254.103 240.623
28 Κρεμεντσούκ 234.073 229.092
29 Ιβάνο-Φραγκίφσκ 218.359 222.538
30 Τερνοπίλ 227.755 217.377
31 Μπίλα Τσέρκβα 200.131 207.994
32 Λουτσκ 208.816 207.586
33 Κραματόρσκ 181.025 170.142
34 Μελιτόπολη 160.657 158.450
35 Κερτς 157.007 149.021
36 Νικόπολ 136.280 127.532
37 Σλοβιάνσκ 124.829 120.685
38 Μπερντγιάνσκ 121.692 117.836
39 Ούζχοροντ 117.317 116.331
40 Αλτσέβσκ 119.193 115.358
41 Σιεβιεροντονέτσκ 119.940 113.299
42 Πάβλοχραντ 118.816 111.146
43 Λισιτσάνσκ 115.229 108.334
44 Ευπατορία 105.915 107.105
45 Κάμιανετς-Ποντίλσκγι 99.610 99.985
46 Μπροβάρι 86.839 92.472
47 Γιενακιγιέβε 103.997 90.554
48 Κονοτόπ 92.657 90.062
49 Ουμάν 88.735 87.724
50 Κράσνι Λουτς 94.875 86.403
51 Ολεξαντρίγια 93.357 84.903
52 Μουκατσέβε 82.346 82.993
53 Κοστιαντινίβκα 95.111 82.845
54 Σόστκα 87.130 81.912
55 Μπερντιτσίβ 87.575 81.318
56 Σταχάνοφ 90.152 81.176
57 Αρτεμίβσκ 82.916 79.591
58 Γιάλτα 81.654 78.935
59 Ντρόχομπιτς 79.119 78.596
60 Ιζμαΐλ 84.815 77.076
61 Νιζίν 76.625 74.928
62 Θεοδοσία 74.669 71.214
63 Νοβομοσκόβσκ 72.439 69.485
64 Τσερβονοχράντ 70.568 68.621
65 Σμίλα 69.681 68.580
66 Περβομαΐσκ 70.170 67.475
67 Σβερντλόφσκ 72.531 67.404
68 Καλούς 67.902 67.177
69 Κοβέλ 66.401 67.085
70 Κρασνοαρμίισκ 69.154 66.272
71 Κορόστεν 66.669 65.649
72 Ρουμπίζνε 65.322 62.240
73 Τόρεζ 72.346 62.045
74 Ντρουζκίβκα 64.557 61.893
75 Κολομία 61.989 61.031
76 Χαρτσίζκ 64.175 60.943
77 Στρίι 62.479 60.542
78 Λόζοβα 64.041 60.014
79 Πρῐλούκι 64.861 59.872
80 Ιλλιτσίβσκ 54.151 57.719
81 Αντρατσύτ 63.698 57.573
82 Μπορισπίλ 53.975 56.788
83 Νοβοχράντ-Βολίνσκι 56.259 56.001
84 Ενερχοντάρ 56.242 54.354
85 Ιζιούμ 56.114 53.688
86 Σαχτάρσκ 59.589 53.413
87 Νοβοβολίνσκ 53.838 52.562
88 Κομσομόλσκ 51.740 51.847
89 Μύρνοχραντ 54.787 51.220
90 Σνίζνε 58.496 51.153
91 Μπιλχορόντ-Ντνιστρόβσκγι 56.259 50.421
92 Ροβένκι 53.725 50.285


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Liste der Städte in der Ukraine της Γερμανικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).