Κατάλογος πόλεων της Ιταλίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χάρτης της Ιταλίας

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τους δήμους-πόλεις της Ιταλίας με πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 μόνιμων κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2018 της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Ιταλίας (ISTAT). Σε παρένθεση αναφέρεται η επαρχία στην οποία ο κάθε δήμος ανήκει.

Κατάλογος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Πόλη Απογραφή 2011 Εκτίμηση 2018 Περιοχή
1 Ρώμη 2617175 2856133 Λάτιο
2 Μιλάνο 1242123 1378689 Λομβαρδία
3 Νάπολη 962003 959188 Καμπανία
4 Τορίνο 872367 875698 Πεδεμόντιο
5 Παλέρμο 657651 663401 Σικελία
6 Γένοβα 586180 578000 Λιγουρία
7 Μπολόνια 371337 390636 Εμίλια-Ρομάνια
8 Φλωρεντία 358079 378839 Τοσκάνη
9 Μπάρι 315933 320862 Απουλία
10 Κατάνη 293902 311584 Σικελία
11 Βενετία 261362 260520 Βένετο
12 Βερόνα 252520 257993 Βένετο
13 Μεσσήνη 243262 232555 Σικελία
14 Πάδοβα 206192 210912 Βένετο
15 Τεργέστη 202123 204267 Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια
16 Μπρέσια 189902 198536 Λομβαρδία
17 Τάραντας 200154 196702 Απουλία
18 Πάρμα 187895 196518 Εμίλια-Ρομάνια
19 Πράτο 185456 194590 Τοσκάνη
20 Μόντενα 179149 186307 Εμίλια-Ρομάνια
21 Ρέτζο Καλαμβρία 180817 180369 Καλαβρία
22 Ρέτζο νελλ’Εμίλια 162082 171999 Εμίλια-Ρομάνια
23 Περούτζα 162449 165956 Ούμπρια
24 Λιβόρνο 157052 157783 Τοσκάνη
25 Ραβέννα 153740 157663 Εμίλια-Ρομάνια
26 Κάλιαρι 149883 154267 Σαρδηνία
27 Φότζα 147036 151203 Απουλία
28 Ρίμινι 139601 150576 Εμίλια-Ρομάνια
29 Σαλέρνο 132608 133364 Καμπανία
30 Φερράρα 132545 132052 Εμίλια-Ρομάνια
31 Σάσσαρι 130658 126769 Σαρδηνία
32 Λατίνα 119804 126470 Λάτιο
33 Τζουλιάνο ιν Καμπάνια 117963 124361 Καμπανία
34 Μόντσα 122712 123598 Λομβαρδία
35 Συρακούσες 123850 121605 Σικελία
36 Μπέργκαμο 119551 120923 Λομβαρδία
37 Πεσκάρα 123077 119217 Αμπρούτσο
38 Τρέντο 116298 117997
39 Φορλί 118167 117863 Εμίλια-Ρομάνια
40 Βιτσέντσα 115927 111620 Βένετο
41 Τέρνι 113324 111189 Ούμπρια
42 Μπολτσάνο 104029 107317
43 Νοβάρα 105024 104183 Πεδεμόντιο
44 Πιατσέντσα 103206 103082 Εμίλια-Ρομάνια
45 Αγκώνα 102997 100924 Μάρκε
46 Άντρια 100086 99857 Απουλία
47 Ούντινε 99627 99518 Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια
48 Αρέτσο 100212 99419 Τοσκάνη
49 Τσεζένα 97056 96760 Εμίλια-Ρομάνια
50 Λέτσε 95520 95441 Απουλία
51 Πέζαρο 95011 94958 Μάρκε
52 Μπαρλέτα 94459 94477 Απουλία
53 Αλεσσάντρια 94974 93980 Πεδεμόντιο
54 Λα Σπέτσια 95378 93311 Λιγουρία
55 Πιστόια 90288 90195 Τοσκάνη
56 Πίζα 88217 90118 Τοσκάνη
57 Καταντζάρο 93124 89718 Καλαβρία
58 Γκιντόνια Μοντετσέλιο 83736 89288 Λάτιο
59 Λούκκα 84939 89243 Τοσκάνη
60 Μπρίντιζι 89780 87141 Απουλία
61 Τόρρε ντελ Γκρέκο 87197 85332 Καμπανία
62 Τρεβίζο 82807 84954 Βένετο
63 Μπούστο Αρσίτζιο 81760 83405 Λομβαρδία
64 Κόμο 85263 83320 Λομβαρδία
65 Μαρσάλα 82774 82802 Σικελία
66 Γκροσέτο 81928 82036 Τοσκάνη
67 Σέστο σαν Τζοβάνι 81130 81773 Λομβαρδία
68 Ποτσουόλι 83459 81141 Καμπανία
69 Βαρέζε 81579 80544 Λομβαρδία
70 Φιουμιτσίνο 70985 79630 Λάτιο
71 Καζόρια 79562 77087 Καμπανία
72 Άστι 76534 76211 Πεδεμόντιο
73 Τσινιζέλο Μπάλζαμο 75150 75723 Λομβαρδία
74 Καζέρτα 78693 75561 Καμπανία
75 Τζέλα 77360 74858 Σικελία
76 Απρίλια 70349 74190 Λάτιο
77 Ραγκούζα 73743 73638 Σικελία
78 Παβία 71142 72773 Λομβαρδία
79 Κρεμόνα 72147 72077 Λομβαρδία
80 Κάρπι 67268 71836 Εμίλια-Ρομάνια
81 Κουαρτού Σαντ'Έλενα 71779 70879 Σαρδηνία
82 Λαμέτσια Τέρμε 71286 70834 Καλαβρία
83 Αλταμούρα 70023 70514 Απουλία
84 Ίμολα 69116 69936 Εμίλια-Ρομάνια
85 Λ' Άκουιλα 72511 69439 Αμπρούτσο
86 Μάσσα 70973 69037 Τοσκάνη
87 Τράπανι 70622 67923 Σικελία
88 Βιτέρμπο 63597 67798 Λάτιο
89 Κοζέντσα 70068 67239 Καλαβρία
90 Ποτέντσα 68297 67211 Μπαζιλικάτα
91 Καστελλαμάρε ντι Στάμπια 64506 65922 Καμπανία
92 Αφράγκολα 63981 64817 Καμπανία
93 Βιτόρια 63332 64212 Σικελία
94 Κροτόνε 61798 63941 Καλαβρία
95 Πομετσία 61106 63641 Λάτιο
96 Βιτζεβάνο 63700 63153 Λομβαρδία
97 Καρράρα 65573 62537 Τοσκάνη
98 Καλτανισσέττα 60267 62317 Σικελία
99 Βιαρέτζο 64503 62079 Τοσκάνη
100 Φάνο 64100 60978 Μάρκε
101 Σαβόνα 62553 60632 Λιγουρία
102 Ματέρα 60818 60403 Μπαζιλικάτα
103 Όλμπια 56066 60261 Σαρδηνία
104 Λενιάνο 59147 60177 Λομβαρδία
105 Ατσέρα 56177 59910 Καμπανία
106 Μαράνο ντι Νάπολη 59472 59862 Καμπανία
107 Μπενεβέντο 62035 59789 Καμπανία
108 Μολφέτα 60159 59470 Απουλία
109 Αγκριτζέντο 59175 59329 Σικελία
110 Φαέντσα 58150 58797 Εμίλια-Ρομάνια
111 Κερινιόλα 59103 58540 Απουλία
112 Μοντσαλιέρι 58320 57234 Πεδεμόντιο
113 Φολίνιο 58162 56999 Ούμπρια
114 Μανφρεντόνια 57455 56906 Απουλία
115 Τίβολι 56531 56542 Λάτιο
116 Κούνεο 55714 56281 Πεδεμόντιο
117 Τράνι 53940 56031 Απουλία
118 Μπισκέλιε 54847 55385 Απουλία
119 Μπιτόντο 56462 55127 Απουλία
120 Μπαγκερία 56336 55047 Σικελία
121 Άντσιο 55413 54710 Λάτιο
122 Πορτίτσι 53981 54577 Καμπανία
123 Μόντικα 55196 54530 Σικελία
124 Σανρέμο 56962 54529 Λιγουρία
125 Αβελλίνο 56339 54353 Καμπανία
126 Τέραμο 54957 54338 Αμπρούτσο
127 Μοντεσιλβάνο 51565 54194 Αμπρούτσο
128 Σιέννα 54543 53901 Τοσκάνη
129 Γκαλαράτε 51751 53425 Λομβαρδία
130 Βελέτρι 53544 53188 Λάτιο
131 Κάβα ντε Τίρενι 53520 53130 Καμπανία
132 Σαν Σεβέρο 55321 53015 Απουλία
133 Αβέρσα 51631 52794 Καμπανία
134 Ερκολάνο 54779 52763 Καμπανία
135 Τσιβιταβέκκια 52294 52671 Λάτιο
136 Ατσιρεάλε 53122 52269 Σικελία
137 Μαντζάρα ντελ Βάλο 51492 51488 Σικελία
138 Ροβίγκο 52793 51149 Βένετο
139 Πορντενόνε 51723 51127 Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια
140 Μπατιπάλια 51133 51005 Καμπανία
141 Ρο 50686 50904 Λομβαρδία
142 Κιέτι 54305 50770 Αμπρούτσο
143 Σκαφάτι 50794 50686 Καμπανία
144 Σκαντίτσι 50309 50645 Τοσκάνη

Άλλες πόλεις σε αλφαβητική σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α - Ι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κ - Ν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο - Φ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]