Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος Γ΄

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιερόθεος Γ΄ Καλογερόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Όνομα γεννήσεωςΕμμανουήλ Καλογερόπουλος[1]
Γέννηση1962[1]
Σπέτσες[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσανέα ελληνική γλώσσα
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταχριστιανός ιερέας
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμητροπολίτης (από 2019, Ιερά Μητρόπολις Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου)[1]

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος Γ΄ (κατά κόσμον Εμμανουήλ Καλογερόπουλος, Σπέτσες, 1962) είναι Έλληνας Θεολόγος και επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Είναι ο τρίτος κατά σειρά επίσκοπος Λήμνου με το όνομα αυτό (μετά τον Ιερόθεο Α΄ (1756-1764) και τον Ιερόθεο Β΄ (1988-2019)[2]).

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κατά κόσμον Εμμανουήλ Καλογερόπουλος γεννήθηκε στις Σπέτσες το 1962. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1983 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1990 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης. Διακόνησε σε διάφορες θέσεις στις Μητροπόλεις Αττικής, Kηφισίας και Μεσογαίας. Από το έτος 2010 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος στις Ιερές Μητροπόλεις Αττικής και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ως Γραμματεύς Συνοδικών επιτροπών. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Στις 11 Οκτωβρίου 2019 εξελέγη Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, υπέρτιμος Βορείου Αιγαίου διαδεχόμενος τον Ιερόθεο Β΄. Η χειροτονία του πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών[3][4][5].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]