Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θεοφιλέστατος
Τιμόθεος
Επίσκοπος Άσσου
Ιεροσύνη
Χειροτονία8 Νοεμβρίου 2020
από Μεξικού (νυν Βιζύης) Αθηναγόρα
Προσωπικά στοιχεία
Κοσμικό ΌνομαLuis Antonio Torres Esquivel
Γέννηση29 Απριλίου 1969 (1969-04-29) (55 ετών)
Τολέδο, Norte de Santander, Κολομβία
ΕθνικότηταΚολομβιανός
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΔόγμαΑνατολικός Ορθόδοξος Χριστιανισμός

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος (κατά κόσμον Λουίς Αντόνιο Τόρες Εσκβίρελ, Luis Antonio Torres Esquivel) είναι Κολομβιανός Επίσκοπος της Μητρόπολης Μεξικού[1].

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κατά κόσμον Λουίς Αντόνιο Τόρες Εσκβίρελ γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1969 στο Τολέδο, Κολομβία. Μεγαλωμένος ως καθολικός, ανακάλυψε την ορθοδοξία όταν είδε μέσα από την τηλεόραση τον τότε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο Γ'. Ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Τον υποδέχτηκε και τον βάπτισε στην Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κατερίνη ο τότε Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αγαθόνικος. Αργότερα χειροτονήθηκε Ιερέας από τον ίδιο Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Στις 31 Αυγούστου 2020 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε Τιτουλάριο Επίσκοπο Άσσου και Εφημέριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού.

Στις 5 Οκτωβρίου 2020 έγινε επίσημη ανακοίνωση των εκλογών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μετά την οποία πραγματοποιήθηκε προσωπική συνάντηση του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2020 χειροτονήθηκε Τιτουλάριος Επίσκοπος Άσσου και τοποθετήθηκε βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπογκοτά. Τη χειροτονία τέλεσε ο τότε Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Ντάλας και Νοτίου Αμερικής Αλέξανδρο (Μετροπόλια) και τον Επίσκοπο Μυρίνης Αθηναγόρα. Ο Τιμόθεος είναι ευρύτερα γνωστός για τα φλογερά του κηρύγματα, και για την αγάπη του για την Ελλάδα και το ελληνικό Ορθόδοξο πνεύμα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]