Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος Παναγόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος Παναγόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1972
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταχριστιανός ιερέας
επίσκοπος

Ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Μάριος Παναγόπουλος) είναι βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του, που ολοκλήρωσε στο Αιγάλεω, εισήχθη στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1995 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1995 και πρεσβύτερος το 1998 από τον Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο. Την ημέρα της χειροτονίας του σε Πρεσβύτερο έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Νικαίας ως γενικός αρχιερατικός επίτροπος από το 1999 έως το 2003 και ως πρωτοσύγκελλος από το 2004 έως το 2019. Από την εκλογή του μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του πρωτοσυγκελλεύοντος.

Στις 21 Μαρτίου 2019 εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευρίπου λαβόντα ψήφους 57 και έχοντας συνυποψηφίους τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Νικολάκη λαβόντα ψήφους 2 τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο Σταυρακάκη λαβόντα ψήφο 1. Επίσης υπήρξαν 13 λευκές και 2 άκυρες ψήφοι.[1]

Χειροτονήθηκε επίσκοπος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω στις 24 Μαρτίου. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]