Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αρσένιος
Μητροπολίτης Αυστρίας
ΈδραΒιέννη
Από3 Νοεμβρίου 2011
ΠροκάτοχοςΜιχαήλ (Στάικος)
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση31 Οκτωβρίου 1973 (1973-10-31) (50 ετών)
Γέργερη Ηρακλείου, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος

O Αρσένιος (Καρδαμάκης) είναι Έλληνας Θεολόγος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Μητροπολίτης της Μητρόπολης Αυστρίας.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μητροπολίτης Αρσένιος γεννήθηκε το 1973 στην Γέργερη Ηρακλείου. Αποφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Κανονικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα της Αγίας Γραφής και της Πατερικής Γραμματείας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στον Τομέα της Πατερικής Γραμματείας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Εκάρη Μοναχός από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Κύριλλο και χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, το 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης από τον τότε Επίσκοπο Κνωσού και νυν Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, το 2002. Το 2007, έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από το 1999 έως το 2004, υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας. Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα ως Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας, υπό τον τότε Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ.

Εξελέγη Μητροπολίτης Αυστρίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στις 3 Νοεμβρίου 2011. Χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στις 30 Νοεμβρίου 2011[1]. Ενθρονίστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Βιέννης, στις 4 Δεκεμβρίου 2011[2].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Βελιώτης, Σπυρίδων Σ (30 Νοεμβρίου 2011). «Θρονική Εορτή στο Φανάρι – Χειροτονία Μητροπολίτη Αυστρίας κ.κ. Αρσενίου». veliotis. Ανακτήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2022. 
  2. «Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος». Διακόνημα. Ανακτήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]