Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θεόφιλος Μανωλάτος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13  Αυγούστου 1963
Λευκάδα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΑνατολικός Ορθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταχριστιανός ιερέας
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμητροπολίτης

Ο Θεόφιλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μανωλάτος) είναι Έλληνας επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης από το 2008.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μητροπολίτης Θεόφιλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μανωλάτος), γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1963 στη Λευκάδα. Είναι Πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1991 και Πρεσβύτερος το 1992. Από το 1992 μέχρι και την εκλογή του διακόνησε ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου. Προσέφερε σε διαφόρους τομείς του πνευματικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και ποιμαντικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Διετέλεσε από το 1993 Αρχειοφύλαξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το 2002 Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης εξελέγη στις 24η Ιουνίου 2008 και εν συνεχεία χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 27 Ιουνίου 2008. Η ενθρόνισή του στην πόλη της Λευκάδος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]